Διαβούλευση του Κώδικα Δεοντολογίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διαβούλευση του Κώδικα Δεοντολογίας"

Transcript

1 Σ ε λ ί δ α 1 Διαβούλευση του Κώδικα Δεοντολογίας Τίθεται από σήμερα, Τρίτη , μέχρι και τη Δευτέρα , σε δημόσια μεταξύ Επιμελητών Ανηλίκων διαβούλευση, το σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας, κατατεθειμένο στο Δ.Σ. από την Επιτροπή Σύνταξης Σχεδίου Κώδικα Δεοντολογίας. Δεδομένης της σπουδαιότητας του Κώδικα Δεοντολογίας, σας καλούμε να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις για τα άρθρα του σχεδίου Κώδικα Δεοντολογίας, με αποστολή μηνυμάτων στο sedaepimelites@hotmail.com, τα οποία θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΑ. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας θα ψηφισθεί σε ακόλουθη Γενική Συνέλευση του κλάδου. ΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων θα πρέπει να διατηρεί την αυτονομία της ως Υπηρεσία και να λειτουργεί σε συνεργασία αλλά ανεξάρτητα από την Έδρα του Δικαστηρίου. Οι Επιμελητές Ανηλίκων εποπτεύονται, επιστημονικά και διοικητικά, από το νόμιμα διορισμένο Διευθυντή/τρια ή τον Προϊστάμενο της ΥΕΑ (και τους προϊσταμένους των Τμημάτων, όπου αυτά προβλέπονται από τη διοικητική δομή της ΥΕΑ) που ασκεί διοικητικό και συντονιστικό έργο για το σύνολο της Υπηρεσίας βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Ως αυτόνομη Υπηρεσία η ΥΕΑ υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εποπτεύεται διοικητικά από αυτό. Οι υπηρεσίες που παρέχει ο Επιμελητής Ανηλίκων καθορίζονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και πρωταρχική του υποχρέωση αποτελεί η εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών του προς τους εξυπηρετούμενους της Υπηρεσίας.

2 Σ ε λ ί δ α 2 Ο Επιμελητής Ανηλίκων υποχρεούται να λειτουργεί με επαγγελματική ακεραιότητα και αμεροληψία, χωρίς να επηρεάζεται από την εθνική ή φυλετική καταγωγή, το χρώμα, τις θρησκευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές ή πολιτικές αντιλήψεις, πιστεύω και αξίες των εξυπηρετούμενων. Κατά την άσκηση δε των καθηκόντων του θα πρέπει να λειτουργεί με τρόπο τέτοιο που να προλαμβάνει, αλλά και να μην προάγει, την πρακτική των διακρίσεων σε βάρος οποιουδήποτε ατόμου ή ομάδας. Μέσα από διεπιστημονική προσέγγιση οφείλει να θέτει ως στόχο την πληρέστερη υποστήριξη του ανήλικου, και της οικογένειάς του, με τρόπο τέτοιο που να είναι προσαρμοσμένος στα ιδιαίτερα στοιχεία και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της πολιτισμικής κοινωνικής ταυτότητας του κάθε εξυπηρετούμενου. Οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά του με ειλικρίνεια και οι πληροφορίες που παρέχει θα πρέπει να είναι αληθείς και ακριβείς. Ο εκφοβισμός, η παραπλάνηση, η απειλή, η εξαπάτηση και η κακοποιητική συμπεριφορά δεν συνάδουν με τη θέση και το ρόλο του Επιμελητή Ανηλίκων. Ο Επιμελητής Ανηλίκων υποχρεούται να αντιστέκεται σε επιρροές και πιέσεις που τυχόν του ασκούνται και αφορούν την άσκηση των καθηκόντων ή το παρεχόμενο έργο του, και γενικά τις προσφερόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες, αλλά και την ενδοϋπηρεσιακή του λειτουργία και σχέσεις (τόσο με τους συναδέλφους του όσο και με την προϊστάμενη αρχή του). Η εκμετάλλευση των επαγγελματικών του σχέσεων για προσωπικό όφελος θεωρείται καθόλα αντιεπαγγελματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ενώ δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται εξωυπηρεσιακές κοινωνικές σχέσεις με τους εξυπηρετούμενους ή τα μέλη των οικογενειών τους. Ο Επιμελητής Ανηλίκων δικαιούται να προασπίσει τη διαφύλαξη της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής και της σωματικής και ψυχολογικής του λειτουργικότητας και ακεραιότητας, όπως αυτό προβλέπεται και ισχύει για όλους τους επιστημονικούς κλάδους των ανθρωπιστικών επαγγελμάτων.

3 Σ ε λ ί δ α 3 Α ) Επαγγελματικό απόρρητο 1. To επαγγελματικό απόρρητο αναγνωρίζεται ως θεμελιώδες και πρωταρχικό δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, του Επιμελητή Ανηλίκων. Η τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου προάγει και διασφαλίζει το κλίμα εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την απρόσκοπτη και ομαλή επικοινωνία και συνεργασία με τον ανήλικο και την οικογένεια του. 2. Η Υ.Ε.Α. και οι Επιμελητές Ανηλίκων υποχρεούνται να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των ανηλίκων που εμπεριέχονται στους ενεργούς φακέλους και τα Ατομικά Δελτία των ανηλίκων, τους φακέλους των αρχείων και το ηλεκτρονικό αρχείο. Η υποχρέωση προστασίας του απορρήτου αφορά τόσο στοιχεία από φακέλους τρεχόντων περιστατικών όσο και στοιχεία από φακέλους περιστατικών παρελθόντων ετών. 3. Στα πλαίσια της κοινωνικής διερεύνησης, που αφορά την προσωπικότητα και το κοινωνικό ιστορικό του ανήλικου κατηγορουμένου, οι Επιμελητές Ανηλίκων υποχρεούνται να προστατεύουν το απόρρητο των πληροφοριών που συλλέγουν από τις συνεντεύξεις και των στοιχείων που καταγράφονται στις εκθέσεις κοινωνικής έρευνας. 4. Οι Επιμελητές Ανηλίκων οφείλουν να τηρούν πλήρη εχεμύθεια για όσα τους εμπιστεύτηκε ο ανήλικος και το οικογενειακό ή κοινωνικό του περιβάλλον ή όσα γενικότερα υπέπεσαν στην αντίληψη τους για τον ανήλικο και την οικογένεια του μέσα από τη συνεργασία τους μαζί τους, από άτομα του ευρύτερου κοινωνικού και οικογενειακού περίγυρου του ανηλίκου ή από εμπλεκόμενες με τον ανήλικο Υπηρεσίες και Φορείς. 5. Οι Επιμελητές Ανηλίκων μπορούν να συζητήσουν με άλλα πρόσωπα ή επαγγελματίες ζητήματα που αφορούν τα περιστατικά που διαχειρίζονται μόνο όταν αυτό απαιτείται για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και αποσκοπεί στον ορθό και αποτελεσματικό χειρισμό μίας περίπτωσης ή/και αποσκοπεί στην κοινωνική, οικονομική, ψυχολογική αρωγή και υποστήριξη του ανηλίκου και της οικογένειάς του 6. Η τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου δεν θεωρείται δεσμευτική απέναντι στο Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της Υ.Ε.Α. δεδομένου ότι λόγω της θέσης και του ρόλου του έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται για την πορεία και την εξέλιξη των περιστατικών που έχουν χρεωθεί οι Επιμελητές Ανηλίκων (άρθρο 6. Π.Δ. 49/1979).

4 Σ ε λ ί δ α 4 7. Η τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου των Επιμελητών Ανηλίκων εκφράζεται και στο δικαίωμα άρνησης της μαρτυρίας τους ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής αρχής αναφορικά με πληροφορίες ή γεγονότα για τα οποία έλαβαν γνώση στα πλαίσια της κοινωνικής έρευνας και της συνεργασίας τους με τον ανήλικο και την οικογένεια ή το κοινωνικό του περιβάλλον. Εφόσον, ωστόσο, η εξέταση του Επιμελητή Ανηλίκων ως μάρτυρα είναι, σύμφωνα με την κρίση του ιδίου επωφελής για τον ανήλικο μπορεί να ανακοινώσει τις όποιες πληροφορίες συνέλεξε στα πλαίσια άσκησης του έργου του. 8. Οι Επιμελητές Ανηλίκων οφείλουν να διασφαλίζουν την προστασία των πληροφοριών στη συνεργασία με κάθε εμπλεκόμενο με το περιστατικό Φορέα ή Υπηρεσία πριν την παραπομπή της περίπτωσης σε αυτούς. Για το σκοπό αυτό οφείλουν να αποστέλλουν τις όποιες πληροφορίες κοινωνικού ιστορικού γραπτώς συνημμένες σε διαβιβαστικό όπως αυτό προβλέπεται από τη διοικητική λειτουργία της Υ.Ε.Α. 9. Για πληροφορίες που θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές ή αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ανηλίκου ή της οικογένειας του η διαβίβαση τους θα πρέπει να γίνεται με τη σχετική διοικητική διαβάθμιση (εμπιστευτικό πρωτόκολλο) 10. Ο Επιμελητής Ανηλίκων απαλλάσσεται από την υποχρέωση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου μόνο στις περιπτώσεις που αυτό ρητά προβλέπεται από τη νομοθεσία. 11. H υποχρέωση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου παύει επίσης να ισχύει για τους Επιμελητές Ανηλίκων στις περιπτώσεις που η τήρηση του θέτει σε άμεσο ή/και εμφανή κίνδυνο τη σωματική ή/και ψυχική υγεία του ανηλίκου ή τον θέτει σε άμεσο ή/και εμφανή κίνδυνο. 12. Η υποχρέωση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου δεν έχει χρονικό περιορισμό. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να τηρεί εχεμύθεια όχι μόνο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την περάτωση χειρισμού μίας περίπτωσης και τη λήξη της συνεργασίας του με τον ανήλικο και την οικογένειά του. 13. Η τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου είναι δεσμευτική τόσο για τον εργασιακό όσο και τον οικογενειακό και κοινωνικό χώρο του Επιμελητή Ανηλίκων και αφορά τόσο εν ενεργεία επαγγελματίες όσο και Επιμελητές Ανηλίκων που βρίσκονται σε άδεια (εκπαιδευτική, άνευ αποδοχών κ.λ.π.), έχουν παραιτηθεί, απολυθεί ή συνταξιοδοτηθεί.

5 Σ ε λ ί δ α 5 Β ) Οι σχέσεις της ΥΕΑ με την Έδρα του Δικαστηρίου 1. Ο Επιμελητής Ανηλίκων έχει την υποχρέωση να σέβεται τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης και τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγελματικού τους κλάδου. 2. Ο Επιμελητής Ανηλίκων είναι ο νόμιμος, άμεσος και σταθερός συνεργάτης του Δικαστή Ανηλίκων, όπως και του Εισαγγελέα Ανηλίκων, κατά τη διεξαγωγή της κοινωνικής έρευνας και τη διερεύνηση των προσωπικών, οικογενειακών και κοινωνικών συνθηκών ζωής του ανηλίκου. 3. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να συνεργάζεται με τον Δικαστή Ανηλίκων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δίκη και να παρουσιάζει τις περιπτώσεις ή τα ζητήματα που χρήζουν προσοχής, να συζητάει αναφορικά με τυχόν δυσκολίες στην τήρηση των μέτρων που επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο και να ενημερώνει τον Δικαστή σχετικά με την εξέλιξη των περιπτώσεων, εφόσον του ζητηθεί από τον τελευταίο, προκειμένου να γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις προς το συμφέρον του ανηλίκου και της οικογένειάς του. 4. Οι Επιμελητές Ανηλίκων πρέπει να αξιώνουν, με κοσμιότητα και διακριτικότητα, από την Έδρα του Δικαστηρίου να σέβεται τις πληροφορίες που αναφέρονται στα Ατομικά Δελτία. Ο Επιμελητής Ανηλίκων δεν επιτρέπεται, κατά την ακροαματική διαδικασία, να σχολιάζει ή να συζητά μεγαλόφωνα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ανηλίκων ή/και των οικογενειών τους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί με τους ανηλίκους και τις οικογένειες τους. 5. Οι Επιμελητές Ανηλίκων οφείλουν να συνδιαλέγονται στη διοικητική τους σχέση με την Έδρα μέσα από τις ιεραρχικές διαδικασίες που ορίζονται από το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας και τις σχετικές διοικητικές διατάξεις. 6. Η ανάθεση υποθέσεων στους Επιμελητές Ανηλίκων αποτελεί κύρια διοικητική αρμοδιότητα του Προϊσταμένου της Υ.Ε.Α και των Τμηματαρχών (όπου αυτοί προβλέπονται). Η απευθείας ανάθεση υποθέσεων, προς τους Επιμελητές Ανηλίκων, από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ή/και τον Εισαγγελέα δεν θεωρείται δόκιμη χωρίς

6 Σ ε λ ί δ α 6 την πρότερη συνεννόηση με τη Διεύθυνση της ΥΕΑ ή/και τον αρμόδιο Τμηματάρχη. 7. Ο Επιμελητής Ανηλίκων έχει το δικαίωμα της προσωπικής ενημέρωσης του Προέδρου του Δικαστηρίου ή/και του Εισαγγελέα πριν, ή και μετά, την ακροαματική διαδικασία, όταν κρίνει ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του ανηλίκου ή ότι θα βοηθήσει στη δικαιότερη αντιμετώπιση του ανηλίκου από την Έδρα. 8. Για τον Επιμελητή Ανηλίκων, στη σχέση και τη συνεργασία του με την Έδρα, προέχει το συμφέρον και η προστασία του ανηλίκου και οι όποιες ενέργειές του δεν πρέπει, με οποιοδήποτε τρόπο, να στρέφονται ενάντια στην αρχή αυτή. 9. Ο Επιμελητής Ανηλίκων διατηρεί το δικαίωμα να προτείνει, ανεπηρέαστα, το αναμορφωτικό μέτρο που ο ίδιος, τεκμηριωμένα και βάσει των στοιχείων της κοινωνικής έρευνας, θεωρεί το πιο κατάλληλο για τον κάθε ανήλικο. 10. Η πρόταση του Επιμελητή Ανηλίκων προς την Έδρα, για την επιβολή ενός αναμορφωτικού μέτρου, είναι γνωμοδοτική και δεν θεωρείται δεσμευτική για το δικαστήριο. 11. Η όποια πρόταση του Επιμελητή Ανηλίκων προς την Έδρα οφείλει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και να συνάδει με τα πορίσματα της κοινωνικής έρευνας, την προσωπικότητα του ανηλίκου και τα ιδιαίτερα κοινωνικά-πολιτισμικά ή άλλα χαρακτηριστικά του ανηλίκου και της οικογένειάς του. 12. Η πρόταση του Επιμελητή Ανηλίκων σε σχέση με την επιβολή αναμορφωτικού μέτρου οφείλει να είναι εξατομικευμένη και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ανηλίκου και της οικογένειάς του έτσι όπως αυτά προκύπτουν από την κοινωνική έρευνα. 13. Παρότι η απόφαση επιβολής ενός αναμορφωτικού μέτρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου Ανηλίκων ο Επιμελητής Ανηλίκων μπορεί να τεκμηριώσει και προφορικά προς την Έδρα την όποια πρότασή του για επιβολή αναμορφωτικού μέτρου, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το να ζητήσει την άδεια του Δικαστηρίου πριν εκφράσει την όποια πρόταση ή/και τα επιχειρήματά του και η όποια συζήτηση να γίνει διακριτικά και ει δυνατόν χωρίς να ακουστεί από τον ανήλικο ή/και την οικογένεια του. 14. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει, κατά τη συνεργασία του με την Έδρα, να μην εκθέσει στοιχεία που αφορούν τον ανήλικο, όταν αυτό έχει ζητηθεί ρητά από τον ανήλικο ή/και την οικογένειά του.

7 Σ ε λ ί δ α 7 Η μόνη περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να τηρηθεί είναι όταν η μη αναφορά των στοιχείων αυτών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ή ψυχική υγεία και ακεραιότητα του ανηλίκου ή στρέφεται εμφανώς ενάντια στο συμφέρον του. 15. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να στηρίξει τον ανήλικο στην όποια θέση του σε σχέση με την ενοχή ή την αθωότητα του κατά την ακροαματική διαδικασία. Διατηρεί ωστόσο το δικαίωμα της κατ ιδίαν συζήτησης, με τον ανήλικο και την οικογένειά του, για τις πιθανές συνέπειες από την απόκρυψη της όποιας παραβατικής του συμπεριφοράς ιδιαίτερα όταν προκύπτει από αυτήν κίνδυνος για τον ανήλικο (π.χ. χρήση ουσιών). Η ανωτέρω αρχή δεν θα πρέπει να τηρηθεί όταν η απόκρυψη της παραβατικής συμπεριφοράς συνεπάγεται άμεσο ή/και εμφανή κίνδυνο για τη σωματική ή ψυχική υγεία και ακεραιότητα του ανηλίκου ή στρέφεται σαφώς ενάντια στο συμφέρον του. 16. Σε κάθε περίπτωση ο ανήλικος διατηρεί το δικαίωμα της υποστήριξης της θέσης του, σχετικά με την αθωότητα ή την ενοχή του, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη του Επιμελητή Ανηλίκων και το ίδιο δικαίωμα διατηρεί ο ανήλικος και σε σχέση με την οικογένεια του. 17. Ο Επιμελητής Ανηλίκων νομιμοποιείται να προτείνει το αναμορφωτικό μέτρο της «διαμεσολάβησης» και «συνδιαλλαγής» και της «έκφρασης συγγνώμης» μόνο όταν ο ανήλικος έχει αποδεχτεί την τέλεση της πράξης για την οποία κατηγορείται. 18 Σε περίπτωση της επιβολής του μέτρου της αποζημίωσης προς το θύμα ή της καταβολής ποσού προς κάποιο Φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής ο ρόλος του Επιμελητή Ανηλίκων στην όλη διαδικασία μπορεί να είναι ενημερωτικός και συντονιστικός και όχι διεκπεραιωτικός. Πιο συγκεκριμένα, η καταβολή της αποζημίωσης θα πρέπει να γίνεται από το γονέα ή κηδεμόνα του ανηλίκου ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του. Την διεκπεραίωση της καταβολής της αποζημίωσης αναλαμβάνει ο Επιμελητής Ανηλίκων μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει γονέας, κηδεμόνας ή νόμιμος αντιπρόσωπος του ανήλικου. 19 Ο Επιμελητής Ανηλίκων, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΥΕΑ, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, είναι ο μόνος που μπορεί να ορίσει τον τρόπο συνεργασίας του με τον ανήλικο και την οικογένεια του και τη διαδικασία διεξαγωγής της κοινωνικής έρευνας. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ή/και ο Εισαγγελέας διατηρούν το δικαίωμα να ενημερωθούν για την πορεία ή τα πορίσματα της κοινωνικής έρευνας, και των σχετικών με αυτήν ενεργειών, χωρίς όμως να καθορίζουν, με οποιεσδήποτε ενέργειες, τον τρόπο διεξαγωγής της. 20 Ο Επιμελητής Ανηλίκων δεν έχει το δικαίωμα της κρίσης ή αμφισβήτησης της όποιας απόφασης του Δικαστηρίου κατά την ακροαματική διαδικασία.

8 Σ ε λ ί δ α 8 Διατηρεί ωστόσο το δικαίωμα της συζήτησης, εκτός της ακροαματικής διαδικασίας, για την όποια επιβολή αναμορφωτικού μέτρου με τη Διεύθυνση της Υ.Ε.Α., τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ή/και τον Εισαγγελέα για τις περιπτώσεις αυτές που κάτι τέτοιο κρίνεται ότι θα ήταν προς όφελος του ανήλικου. Γ ) Οι σχέσεις με τους ανηλίκους και τις οικογένειες τους 1. Οι Επιμελητές Ανηλίκων υποχρεώνονται να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τον ανήλικο και την οικογένειά του και να μεριμνούν για τη δημιουργία και τη διατήρηση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ τους. 2. Οι Επιμελητές Ανηλίκων οφείλουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή βοήθεια ώστε να βελτιωθεί η θέση του ανηλίκου μέσα στην οικογένειά του και την κοινωνία γενικότερα. 3. Οι Επιμελητές Ανηλίκων, στα πλαίσια του ρόλου και του έργου τους, οφείλουν να συνδράμουν την οικογένεια του ανηλίκου στο σύνολό της, και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε να βελτιωθεί η κοινωνική - οικονομική της θέση, η ψυχική υγεία των μελών της, καθώς και η δυνατότητα πρόσβασή τους σε πολιτισμικά αγαθά. 4. Σκόπιμο είναι να αποφεύγονται, από την πλευρά του Επιμελητή Ανηλίκων, οι σχολιασμοί ρατσιστικού ή άλλου τύπου για υποθέσεις ανηλίκων ή/και στοιχεία που αφορούν την κοινωνική, οικογενειακή, οικονομική, μορφωτική κ.ά. κατάστασή τους. 5. Δεν επιτρέπεται η εκμετάλλευση - οικονομική, κοινωνική, ψυχολογική ή άλλη- των ανηλίκων και των γονέων τους μέσα από την επιβολή μίας σχέσης ανωτερότητας ή εξουσίας από τους Επιμελητές Ανηλίκων. 6. Ο χρηματισμός του Επιμελητή Ανηλίκων από τον ανήλικο ή/και το οικογενειακό-συγγενικό του περιβάλλον θεωρείται ότι αντιβαίνει στις αρχές και τη δεοντολογία του επαγγέλματος. Περιπτώσεις χρηματισμού που υποπίπτουν στην αντίληψη άλλων Επιμελητών Ανηλίκων θα πρέπει να καταγγέλλονται στο Δ.Σ. του ΣΕΔΑ. 7. Οι Επιμελητές Ανηλίκων οφείλουν να διατηρούν επαγγελματικές και μόνο σχέσεις με τους ανηλίκους και τις οικογένειές τους. 8. Στους Επιμελητές Ανηλίκων δεν θα πρέπει να γίνεται ανάθεση περιστατικών με τα οποία διατηρούσαν προσωπικές ή κοινωνικές σχέσεις πριν αυτά παραπεμφθούν στην Υ.Ε.Α. Εξαιρούνται περιπτώσεις μονοπρόσωπων Υπηρεσιών.

9 Σ ε λ ί δ α 9 9. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να ενημερώσει τον ανήλικο και την οικογένεια του για τον επαγγελματικό του ρόλο και να τους εξηγήσει τους σκοπούς της μεταξύ τους συνεργασίας. 10. Η ενημέρωση του ανηλίκου και της οικογένειάς του για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτά απορρέουν από τη συνεργασία τους με την Υ.Ε.Α., αποτελεί υποχρέωση του Επιμελητή Ανηλίκων και θα πρέπει να γίνεται από την πρώτη επαφή μαζί τους. 11. Υποχρέωση του Επιμελητή Ανηλίκων αποτελεί, επίσης, η ενημέρωση του ανηλίκου και της οικογένειάς του για τις ιδιαίτερες διαδικασίες που αφορούν τα δικαστήρια ανηλίκων (αναμορφωτικά μέτρα, τρόπος διεξαγωγής της δίκης, σύνταξη της Έκθεσης Κοινωνικής Έρευνας κ.λ.π.). 12 Στα πλαίσια της διεξαγωγής της Κοινωνικής Έρευνας ο Επιμελητής Ανηλίκων διατηρεί το δικαίωμα να ζητά έγγραφα που αφορούν πληροφορίες που ο ανήλικος ή οι οικείοι του αναφέρουν στην μεταξύ τους συνεργασία ιδιαίτερα δε όταν αυτές άπτονται της κοινωνικής, εκπαιδευτικής ή οικογενειακής κατάστασης του ανηλίκου (π.χ. πιστοποιητικά σπουδών, άδειες παραμονής, βεβαιώσεις εργοδοτών κ.λ.π.) ή ακόμα αφορούν την υπόθεση η οποία εκδικάζεται (π.χ. απόδειξη εξώδικης αποζημίωσης). Κάτι τέτοιο δεν θεωρείται ότι διαταράσσει τη επαγγελματική σχέση με τον ανήλικο και την οικογένεια του αλλά ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να τους ενημερώσει ότι τα αποδεικτικά που ζητούνται αποτελούν στοιχεία της Κοινωνικής Έρευνας. 13 Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να φροντίσει για την νομική εκπροσώπηση του ανηλίκου, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο, και οι γονείς του δηλώσουν οικονομική αδυναμία ή αυτή προκύπτει σαφώς από τα στοιχεία της κοινωνικής έρευνας. 14 Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να συνεργάζεται με τον ανήλικο και την οικογένεια του όταν προκύπτουν, άμεσα ή έμμεσα, αιτήματα για θέματα ψυχικής ή σωματικής υγείας, προνοιακού χαρακτήρα, ασφαλιστικά ή εκπαιδευτικά ζητήματα κ.λ.π.. Η παραπομπή του ανηλίκου και της οικογένειάς του σε αρμόδιες Υπηρεσίες, και η συνεργασία του Επιμελητή Ανηλίκων μαζί τους, θεωρούνται ενέργειες που προασπίζουν τα δικαιώματα και το συμφέρον του ίδιου του ανηλίκου και συνολικά του οικογενειακού του περιβάλλοντος. 15 Το συμφέρον του ανηλίκου υπερισχύει πάντα του συμφέροντος, των όποιων φιλοδοξιών ή βλέψεων της οικογένειάς του. Ως εκ τούτου ενδοοικογενειακές συμπεριφορές που συνεπάγονται άμεσο ή/και εμφανή κίνδυνο για τη σωματική ή ψυχική υγεία και ακεραιότητα του ανηλίκου ή στρέφονται σαφώς ενάντια στο συμφέρον του θα πρέπει να γνωστοποιούνται στο Δικαστήριο ή κατά περίπτωση και σε άλλες αρμόδιες αρχές (π.χ. περιπτώσεις κακοποίησης).

10 Σ ε λ ί δ α 10 Ενημέρωση του Διευθυντή/τριας ή του Προϊσταμένου της ΥΕ.Α.( ή/και του Τμηματάρχη όπου προβλέπεται) στις περιπτώσεις αυτές θα εξασφάλιζε και την ορθότητα, διοικητικά, των όποιων σχετικών ενεργειών του Επιμελητή Ανηλίκων. Δ ) Οι σχέσεις με τους εκπροσώπους των άλλων επαγγελμάτων καθώς και με φορείς που δραστηριοποιούνται σε σχέση με τους ανηλίκους 1.Ο Επιμελητής Ανηλίκων δεν θα πρέπει να υπεισέρχεται στη διοικητική δικαιοδοσία και στο πεδίο επαγγελματικής και επιστημονικής δράσης άλλων συνεργαζόμενων Φορέων ή Υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του μαζί τους θα πρέπει να αποφεύγει να τους ασκεί έλεγχο ή να κατευθύνει τον τρόπο εργασίας τους. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε υπέρβαση της άσκησης του δικού του επαγγελματικού ρόλου. 2 Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να μην σχολιάζει υπηρεσίες νομικής φύσης που δέχεται ο ανήλικος τόσο με τον ίδιο όσο και με την οικογένειά του. Δυσμενείς κρίσεις για τις παραπάνω προσφερόμενες υπηρεσίες, καθώς και για υπηρεσίες και δράσεις που ο ανήλικος και η οικογένεια του έχουν δεχθεί από εκπροσώπους Υπηρεσιών καθώς και από Μ.Κ.Ο. φθείρουν το επάγγελμα στη συνείδηση του κοινού και είναι επιζήμιες για όλους τους εκπροσώπους του κλάδου των Επιμελητών Ανηλίκων. 3. Κρίνεται επωφελής για το έργο των Επιμελητών Ανηλίκων η πάγια συνεργασία τους με επίσημα αναγνωρισμένους και πιστοποιημένους, δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς και Μ.Κ.Ο. και οι συχνές συναντήσεις με εκπροσώπους αυτών για ενημέρωση και διεύρυνση των συνεργασιών. 4. Ο Επιμελητής Ανηλίκων δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό Φορέα, Μ.Κ.Ο. ή άλλον εταίρο ή/και συνεργαζόμενη Υπηρεσία να ασκεί έλεγχο ή να κατευθύνει τον τρόπο εργασίας του. 5. Στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλους Φορείς ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να θέτει σαφώς τα επαγγελματικά, διοικητικά και δεοντολογικά όριά του και το ίδιο αξιώνει και από αυτούς. 6. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να ενημερώνεται για το πεδίο και το πλαίσιο δράσης των Φορέων στους οποίους έχει παραπέμψει κάποιο περιστατικό ώστε να μην υπάρχουν περιπτώσεις αλληλοκαλύψεων.

11 Σ ε λ ί δ α Πριν την οποιαδήποτε παραπομπή ο Επιμελητής Ανηλίκων θα πρέπει να έχει εκτιμήσει τα πιθανά οφέλη για το περιστατικό και η παραπομπή να γίνεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου ή/και της οικογένειάς του. 8. Η παραπομπή κάποιου περιστατικού σε άλλο Φορέα ή Υπηρεσία θα πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως μαζί τους και μπορεί να γίνεται και γραπτώς για τις περιπτώσεις αυτές που κάτι τέτοιο προβλέπεται από τη διαδικασία παραπομπής ή κρίνεται απαραίτητο. 9. Ο Επιμελητής Ανηλίκων διατηρεί το δικαίωμα της πληροφόρησης για την πορεία του περιστατικού, μετά την παραπομπή του, και για τις ενέργειες που έγιναν σε σχέση με αυτό από την Υπηρεσία ή το Φορέα υποδοχής. Αυτό μπορεί να γίνει και γραπτώς για τις περιπτώσεις αυτές που κάτι τέτοιο προβλέπεται από τη διαδικασία ή κρίνεται απαραίτητο. 10. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να ενημερώσει το Φορέα ή την Υπηρεσία παραπομπής για στοιχεία του κοινωνικού ιστορικού του ανηλίκου ή/και της οικογένειάς του τα οποία θα βοηθούσαν στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση του περιστατικού. Η ενημέρωση αυτή μπορεί να γίνει και γραπτώς για τις περιπτώσεις αυτές που κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο. 11. Η ανταλλαγή πληροφοριών που αφορούν το κοινωνικό ιστορικό του ανηλίκου ή/και της οικογένειας του ή την πορεία του περιστατικού συνολικά θα πρέπει να σέβεται την αρχή της τήρησης του απορρήτου στο βαθμό που αυτό δεν δημιουργεί κώλυμα στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της περίπτωσης. Αυτό αφορά τόσο την πλευρά του Επιμελητή Ανηλίκων όσο και το Φορέα ή την Υπηρεσία παραπομπής. 12. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να ενημερώσει τον ανήλικο και την οικογένεια του για την επικείμενη παραπομπή τους σε κάποιο άλλο Φορέα ή Υπηρεσία, να τους εκθέσει τους λόγους της παραπομπής και να τους ενημερώσει στο βαθμό του εφικτού για το αντικείμενο δράσης του πλαισίου παραπομπής και τα πιθανά οφέλη από τη συνεργασία τους μαζί του. 13. Σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται δυσλειτουργία ή δυσκολία στη συνεργασία με κάποιο πλαίσιο παραπομπής ή συνεργαζόμενο Φορέα και Υπηρεσία αυτό θα πρέπει να συζητείται σε κλίμα αμοιβαίου επαγγελματικού σεβασμού, αλληλοκατανόησης και με γνώμονα πάντα το συμφέρον του περιστατικού. 14. Σε διαπιστωμένες περιπτώσεις βλαπτικών ενεργειών ή και σοβαρών παραλείψεων από το πλαίσιο παραπομπής που συνεπάγονται άμεσο ή/και εμφανή κίνδυνο για τη σωματική ή ψυχική υγεία και ακεραιότητα του ανηλίκου ή στρέφονται σαφώς ενάντια στο συμφέρον του αυτό θα πρέπει να αναφέρεται στο Διευθυντή/τρια ή τον Προϊσταμένου της ΥΕ.Α.( ή/και τον Τμηματάρχη όπου προβλέπεται).

12 Σ ε λ ί δ α 12 Η διακοπή της συνεργασίας με το πλαίσιο παραπομπής, κατόπιν ενημέρωσής του, στις περιπτώσεις αυτές θεωρείται επιβεβλημένη. 15. Η Υ.Ε.Α διατηρεί το δικαίωμα της επαγγελματικής και επιστημονικής συνεργασίας (σε κλινικό ή και ερευνητικό επίπεδο) με συνεργαζόμενους, ή άλλους, επιστημονικούς Φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, με συναφές επαγγελματικό επιστημονικό αντικείμενο. 16. Η Υ.Ε.Α διατηρεί το δικαίωμα της ισότιμης εκπροσώπησης της σε Δίκτυα, Συμβούλια, Επιτροπές, Συνδέσμους κλπ. στα οποία συμμετέχουν Φορείς και Υπηρεσίες με συναφές επαγγελματικόεπιστημονικό αντικείμενο ή των οποίων η επιστημονική δράση αφορά το χώρο της υγείας, πρόνοιας και προστασίας των ανηλίκων. Ε ) Οι σχέσεις με τους συναδέλφους και τη Διεύθυνση 1. Οι Επιμελητές Ανηλίκων οφείλουν να καλλιεργούν και να ενθαρρύνουν ένα συνεργατικό πλαίσιο θετικό και πρόσφορο.για την ομαλή διεξαγωγή της εργασίας τους και την επιτέλεση του έργου τους. 2. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να συμπεριφέρεται με σεβασμό, ευγένεια, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους του. 3. Ο Επιμελητής Ανηλίκων στα πλαίσια λειτουργίας της Υ.Ε.Α. οφείλει να συνεργάζεται με τους συναδέλφους του, να ανταλλάσσει απόψεις και κρίσεις αναφορικά με το αντικείμενο της εργασίας τους και να αντιμετωπίζει με σεβασμό τις απόψεις και τα συμπεράσματα τους. Στο πλαίσιο αυτό είναι επιθυμητή η ανταλλαγή επαγγελματικής εμπειρίας μεταξύ των συναδέλφων. 4. Είναι δυνατή η αξιοποίηση εποπτείας για τους Επιμελητές Ανηλίκων από κατάλληλα εκπαιδευμένο επόπτη. 5. Ο Επιμελητής Ανηλίκων υποχρεούται να σέβεται το απόρρητο των πληροφοριών που ανταλλάσσει με τους συναδέλφους του σε επαγγελματικό επίπεδο. 6. Όλοι οι Επιμελητές Ανηλίκων θεωρούνται ισότιμοι από επαγγελματική, εκπαιδευτική και επιστημονική άποψη στα πλαίσια της υπηρεσιακής τους λειτουργίας και της άσκησης του έργου τους. 7. Το γεγονός ότι οι Επιμελητές Ανηλίκων προέρχονται από διαφορετικές ειδικότητες και είναι πτυχιούχοι ποικίλων Σχολών θα πρέπει να αξιοποιηθεί θετικά στην επαγγελματική συνεργασία τους και να αποφευχθούν τυχόν διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις συναδέλφων με βάση το κριτήριο της εκπαιδευτικής τους προέλευσης ή θεωρητικής κατεύθυνσης.

13 Σ ε λ ί δ α Οι πιθανές διαφορετικές επαγγελματικές-επιστημονικές προσεγγίσεις, ο τρόπος παρέμβασης και δουλειάς του κάθε Επιμελητή Ανηλίκων θα πρέπει να γίνονται σεβαστές από τους συναδέλφους του, όταν αυτές είναι επιστημονικά, δεοντολογικά και επαγγελματικά συνεπείς, και δεν συνεπάγονται άμεσο ή/και εμφανή κίνδυνο για τη σωματική ή ψυχική υγεία και ακεραιότητα του ανηλίκου ή δεν στρέφονται σαφώς ενάντια στο συμφέρον του. 9. Αρνητικά ή δηκτικά σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν τον τρόπο εργασίας άλλου Επιμελητή Ανηλίκων ή προσβάλλουν την επαγγελματική του θέση και αποτελεσματικότητα και γενικότερα τον τρόπο εργασίας του θεωρούνται ότι δεν συνάδουν με το ήθος ενός επαγγελματία Επιμελητή Ανηλίκων και θα πρέπει να αποφεύγονται στις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων. 10. Οι κοινωνικές, πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις και θέσεις των Επιμελητών Ανηλίκων θα πρέπει να είναι σεβαστές από τους συναδέλφους τους και τη Διεύθυνση ή τον Προϊστάμενο της Υ.Ε.Α. 11. Στο επαγγελματικό εργασιακό πλαίσιο θα πρέπει να αποφεύγονται σχόλια που αφορούν την προσωπικότητα, το χαρακτήρα ή τον τρόπο ζωής άλλων Επιμελητών Ανηλίκων. Τέτοιου είδους ενδοϋπηρεσιακές συμπεριφορές θεωρούνται σαφώς αντιδεοντολογικές. 12. Οι Επιμελητές Ανηλίκων διατηρούν το δικαίωμα να εκφράζουν πιθανές ενστάσεις και αντιρρήσεις τους απέναντι στον τρόπο που επαγγελματικά ή υπηρεσιακά λειτουργεί κάποιος άλλος Επιμελητής Ανηλίκων μέσω των διοικητικά προβλεπόμενων, και μόνο, διαδικασιών. 13. Ο προϊστάμενος της Υ.Ε.Α. οφείλει να μεριμνά για τη δημιουργία και τη διατήρηση ευνοϊκών συνθηκών εργασίας και συνεργατικού κλίματος μεταξύ των συναδέλφων του. 14. Οι σχέσεις του προϊσταμένου της Υ.Ε.Α. με τους Επιμελητές Ανηλίκων οφείλουν να διέπονται από πνεύμα συνεργασίας, αμοιβαίας κατανόησης και αλληλοσεβασμού και να λειτουργούν στο πλαίσιο που ορίζουν ο Οργανισμός της Υ.Ε.Α., ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και η νομοθεσία που αφορά τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης 15. Οι Επιμελητές Ανηλίκων οφείλουν να σέβονται τις διοικητικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον Οργανισμό της Υ.Ε.Α., το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τη νομοθεσία που αφορά τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και να δρουν ανάλογα. Με τον ίδιο τρόπο οφείλει να λειτουργεί η Διεύθυνση στην υπηρεσιακή της σχέση με τους Επιμελητές Ανηλίκων. 16. Οι Επιμελητές Ανηλίκων διατηρούν το δικαίωμα να εκφράζουν τις θέσεις τους και τις απόψεις τους για τον τρόπο λειτουργίας της Υ.Ε.Α στο πλαίσιο που αυτό προβλέπεται διοικητικά από τον Οργανισμό της Υ.Ε.Α., το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τη νομοθεσία που αφορά τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

14 Σ ε λ ί δ α Οι Επιμελητές Ανηλίκων διατηρούν το δικαίωμα να κάνουν προτάσεις και να εκφράζουν θέσεις και απόψεις, προφορικά ή/και γραπτά, προς τη Διεύθυνση με σκοπό την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους εξυπηρετούμενους ή την καλύτερη - διοικητικά, επαγγελματικά και επιστημονικά- λειτουργία της Υπηρεσίας. 18. Από τη στιγμή της ανάθεσης μίας περίπτωσης στον Επιμελητή Ανηλίκων αυτός θεωρείται επιστημονικά και επαγγελματικά υπεύθυνος για τη διαχείριση του περιστατικού. Ο ρόλος του Διευθυντή, του Προϊσταμένου ή του Τμηματάρχη της ΥΕΑ σε σχέση με την πορεία και το χειρισμό του περιστατικού μπορεί να είναι εποπτικός και συμβουλευτικός σύμφωνα με όσα η σχετική νομοθεσία και ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας ορίζουν. 19. Η εκπροσώπηση του ανηλίκου, σε σχέση με θέματα που αφορούν την κοινωνική έρευνα και το κοινωνικό του ιστορικό, κατά την ακροαματική διαδικασία θα πρέπει να γίνεται από τον Επιμελητή Ανηλίκων που έχει αναλάβει το περιστατικό και έχει συνεργαστεί με τον ανήλικο και την οικογένεια του. 20. Θεωρείται δόκιμη η εκπροσώπηση του ανηλίκου από άλλο συνάδελφο ή και τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο ή τον Τμηματάρχη της ΥΕΑ όταν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή απουσιάζει ο Επιμελητής Ανηλίκων που έχει αναλάβει το περιστατικό και κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί του.

15 Σ ε λ ί δ α 15 ΣΤ ) Εκπαίδευση των Επιμελητών Ανηλίκων 1. Αποτελεί υποχρέωση της ΥΕΑ να επιτρέπει τη δια βίου εκπαίδευση των Επιμελητών Ανηλίκων και να τους διευκολύνει διοικητικά προς την κατεύθυνση αυτή. 2. Οι Επιμελητές Ανηλίκων διατηρούν το δικαίωμα της επιλογής της εκπαίδευσης τους είτε αυτή αφορά το χώρο και το αντικείμενο εργασίας τους, και προσβλέπει στη βελτίωση των υπηρεσιών τους προς τους εξυπηρετούμενους, είτε αποσκοπεί στην προσωπική κοινωνικήεκπαιδευτική ανάπτυξη και βελτίωσή τους. 3. Οι Επιμελητές Ανηλίκων οφείλουν να σέβονται, και να ακολουθούν, τις διοικητικές διαδικασίες, που αφορούν τις εκπαιδευτικές άδειες όπως αυτές προβλέπονται από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. 4. Οι εκπαιδευτικές επιλογές και δραστηριότητες των Επιμελητών Ανηλίκων δεν θα πρέπει να δημιουργούν σοβαρό κώλυμα στην άσκηση των καθηκόντων τους ή στο επαγγελματικό έργο τους και συνολικά στη λειτουργία της Υ.Ε.Α. 5. Είναι επιθυμητό και δεοντολογικά ορθό οι Επιμελητές Ανηλίκων να μοιράζονται την επιστημονική γνώση και εμπειρία που απέκτησαν μέσα από την εκπαίδευσή τους με τους συναδέλφους τους. 6. Είναι επιθυμητό και δεοντολογικά ορθό οι Επιμελητές Ανηλίκων να ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες σε σχέση με εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν το αντικείμενο εργασίας και δράσης της Υ.Ε.Α. 7. Ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της Υ.Ε.Α. οφείλει να κοινοποιεί προς τους Επιμελητές Ανηλίκων ανακοινώσεις και προκηρύξεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων που της αποστέλλονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή άλλες δημόσιες Υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Φορείς ή Υπηρεσίες. 8. Η Υ.Ε.Α. διατηρεί το δικαίωμα της οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αυτοδύναμα ή και σε συνεργασία με άλλους

16 Σ ε λ ί δ α 16 αναγνωρισμένους, δημόσιους και ιδιωτικούς, Φορείς και Υπηρεσίες πάνω σε γνωστικά αντικείμενα που άπτονται του επαγγελματικού και επιστημονικού της πεδίου και ενδιαφέροντος. 9. Οι Επιμελητές Ανηλίκων διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικές επιστημονικές δράσεις και προγράμματα σαν εκπαιδευτές βάσει των διαδικασιών που ορίζονται από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τη νομοθεσία που αφορά τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Ζ ) Η δεοντολογική συμπεριφορά του Επιμελητή Ανηλίκων προς την κοινωνία Προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας 1. Βασική υποχρέωση του Επιμελητή Ανηλίκων είναι να διαφυλάξει το κύρος του επαγγέλματός του, κάτι που το επιτυγχάνει με το σεβασμό προς τον ανήλικο και τα δικαιώματά του, την αντικειμενικότητα, την αξιοπρέπεια και τη συναίσθηση ευθύνης κατά την άσκηση των καθηκόντων του και γενικά τη διατήρηση του επαγγελματικού ήθους σε υψηλά επίπεδα. 2. Ενεργεί με σκοπό τον εντοπισμό και την εξάλειψη της όποιας διάκρισης σε βάρος του ανηλίκου ή/και μελών της οικογένειας του η οποία μπορεί να πηγάζει από ζητήματα που αφορούν το χρώμα, το φύλο, την εθνική ή φυλετική καταγωγή, το θρήσκευμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, τις πολιτικές πεποιθήσεις, την πνευματική ή σωματική κατάσταση ή άλλο ατομικό, κοινωνικό ή/και πολιτισμικό χαρακτηριστικό. 3. Ο Επιμελητής Ανηλίκων οφείλει να δραστηριοποιείται για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανηλίκων και των οικογενειών τους στους πόρους, τις υπηρεσίες και τις κοινωνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ευκαιρίες που παρέχονται στην ευρύτερη κοινότητα. 4. Συμμετέχει με την επαγγελματική του γνώση και εμπειρία στις αλλαγές της θεσμικής πολιτικής και την τροποποίηση της νομοθεσίας για τη βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών συνθηκών και την προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας 5. Συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού για θέματα κοινωνικής πολιτικής -πρόνοιας, καθώς και προγραμμάτων, δράσεων και θεσμών αντιμετώπισης της παραβατικότητας των ανηλίκων. Η ) Διασφάλιση της τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας

17 Σ ε λ ί δ α 17 Οι Επιμελητές Ανηλίκων εκτιμώντας τη σπουδαιότητα του Κώδικα Δεοντολογίας δεσμεύονται να τον σέβονται και να τον προασπίζουν σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν παραβίαση του. Η τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας αποτελεί ηθική και επαγγελματική επιταγή και επαφίεται σε όλους τους Επιμελητές Ανηλίκων. Παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας θα πρέπει να καταγγέλλονται στο Δ.Σ. του ΣΕΔΑ ο οποίος είναι και το αρμόδιο όργανο για τη διασφάλιση του Κώδικα Δεοντολογίας ( παρ. α του Άρθρου 2 και Άρθρο 7 του Καταστατικού του ΣΕΔΑ). Το Δ.Σ. του ΣΕΔΑ οφείλει να διαμεσολαβεί και να παρεμβαίνει για την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας στις περιπτώσεις που αυτός αποδεδειγμένα παραβιάζεται.

Βασικές αρχές δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού κατά τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ).

Βασικές αρχές δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού κατά τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ). Βασικές αρχές δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού κατά τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ). Ι. Συμπεριφορά των Κοινωνικών Λειτουργών σχετικά με την Εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Προοίμιο Η σύσταση Κώδικα Δεοντολογίας της έρευνας για την επιστήμη της Λογοθεραπείας, προέκυψε από τη δέσμευση της Επιτροπής Δεοντολογίας να διευκολύνει το έργο των εμπλεκομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ανθρώπινα Δικαιώματα... 3 3. Υγεία και Ασφάλεια... 3 4. Ικανότητες, δεξιότητες και υποχρεώσεις εργαζομένων... 4 5. Αρχές Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή Ισχύς του Κώδικα σελ.3 σελ.3 Α) Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών σελ.3 Α.1 Εισαγωγή σελ.3 Α.2 Αρχές και Πρότυπα Συμμόρφωσης σελ.4 Α.3.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 1. ΣΚΟΠΟΣ Ο Κώδικας αυτός Δεοντολογίας έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ενωσης με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Εισαγωγή Η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα διασφάλισης του επιπέδου φροντίδας για την υγεία των πολιτών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής Εξωτερικοί Συνεργάτες Περιεχόμενα Αρχές Δεοντολογίας... 3 Γενικές αρχές δεοντολογίας... 3 Δεοντολογικές αρχές και Κανόνες Ηθικής στις ΤΠΕ... 3 Καθήκοντα... 5

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ»

«ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» «ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΣΚΟΠΟΣ-ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Άρθρο 1 Σκοπός Πεδίο Εφαρμογής Σκοπός του παρόντος Κώδικα είναι η ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 2011 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 1 Κώδικας Δεοντολογίας Γραφείου Διασύνδεσης ΤΕΙ Λάρισας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Κώδικας δεοντολογίας με φοιτητές και αποφοίτους προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΟΙΜΙΟ Β. ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Α. ΠΡΟΟΙΜΙΟ Β. ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ Ο Δήμος Ηλιούπολης στα πλαίσια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας Παιδείας και Εθελοντισμού έχει ιδρύσει Τμήμα Παιδείας Εθελοντισμού Δια Βίου Μάθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Κώδικας Επαγγελµατικής εοντολογίας (ΚΕ ) και τα Πρότυπα Επαγγ

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Κώδικας Επαγγελµατικής εοντολογίας (ΚΕ ) και τα Πρότυπα Επαγγ ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 1 ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Κώδικας Επαγγελµατικής εοντολογίας (ΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Αρχές για το Ρόλο των Δικηγόρων 1

Βασικές Αρχές για το Ρόλο των Δικηγόρων 1 Βασικές Αρχές για το Ρόλο των Δικηγόρων 1 Υιοθετήθηκαν από το Όγδοο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη των Εγκλήματος και τη Μεταχείριση των Εγκληματιών Αβάνα, Κούβα, 27 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (E.F.P.P.A.)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (E.F.P.P.A.) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (E.F.P.P.A.) ΜΕΤΑ-ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ 1. Προοίμιο Οι ψυχολόγοι αναπτύσσουν ένα έγκυρο και αξιόπιστο σύνολο γνώσεων βασισμένων στην έρευνα και εφαρμόζουν

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 14.6.2019 L 157/61 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2019/976 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 29ης Μαΐου 2019 για τη θέσπιση των αρχών που πρέπει να διέπουν τον καθορισμό στόχων και την ανταλλαγή στοιχείων αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) Άρθρο 1. Γενικές Αρχές 1.1 Ο Κώδικας Δεοντολογίας Εσωτερικός Κανονισμός (εφεξής Κώδικας Δεοντολογίας) περιέχει τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Υ Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η / Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ Σεμινάριο Εκτιμήσεων Ακίνητης Περιουσίας, ΣΠΜΕ, 2018 Με την Παράγραφο Γ του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΔ.Π. 20/2004 ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡ ΑΤΙΑΣ Αρ. 3799 της 23ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 20. Οι περί Δεοντολογίας των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ Ο παρών κώδικας δεοντολογίας αναφέρεται και αφορά τόσο τον υπεύθυνο της επεξεργασίας (κατά

Διαβάστε περισσότερα

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί;

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Παιδιά θεωρούνται όλα τα αγόρια και τα κορίτσια από 0 έως 18 ετών. Ποια είναι τα δικαιώματα του παιδιού; Σύμφωνα με την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των παιδιών Απαγόρευση διακρίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

ONECALL ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΕ.

ONECALL ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΕ. Κώδικας Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω τηλεφώνων. της εταιρείας. ONECALL ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΕ. Ο παρόν Κώδικας θεσπίζεται ως Κώδικας Δεοντολογίας της εταιρείας ONECALL Τηλεπικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Νοέµβριος 2012 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Προκειµένου να διασφαλιστεί η πλήρης συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του ρυθµιστικού και κανονιστικού πλαισίου καθώς και µε τα διεθνή αναγνωρισµένα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 2019 Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως φορέας και εθνική αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΦΕΚ Β 3482/2017, Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Γραφεiο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών /ριων Υπηρεσιών Υγείας Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»

Γραφεiο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών /ριων Υπηρεσιών Υγείας Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» Γραφεiο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών /ριων Υπηρεσιών Υγείας Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ : ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΟΥΤΣΑΒΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚ. ΚΟΥΖΟΥΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Μυλωνόπουλος

Δ. Μυλωνόπουλος 5. Κώδικας Δεοντολογίας Λογιστών-Φοροτεχνικών ΥΑ 57088/ΔΙΟΕ-1033/2013 ΦΕΚ 3314/2013 Δρ. Δ. Μυλωνόπουλος Καθηγητής 2014 Σκοπός Ποιότητα / διαφάνεια υπηρεσιών που παρέχονται από Λ-Φ Προστασία Ηθικού και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Άρθρο 1: Αντικείμενο Δομής Το Γραφείο Κεντρικών Δράσεων Πρακτικής Άσκησης (Γραφείο Π.Α.) αποτελεί μία από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ [1] ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Προοίμιο Η υιοθέτηση ενός Κώδικα Δεοντολογίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση του αισθήματος εμπιστοσύνης της κοινής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απάντηση του ΣΕΔΑ στο υπ αρ. πρωτ. 70364/7-8-2012 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο η Επιτροπή για την αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με σκοπό την μέριμνα για τη διατήρηση του ιατρικού σώματος ικανού

Διαβάστε περισσότερα

Ο σκοπός του Κώδικα Συμπεριφοράς Κατά του Ρατσισμού στο σχολείο μας είναι: α)η αναγνώριση των οποιωνδήποτε άμεσων ή έμμεσων,

Ο σκοπός του Κώδικα Συμπεριφοράς Κατά του Ρατσισμού στο σχολείο μας είναι: α)η αναγνώριση των οποιωνδήποτε άμεσων ή έμμεσων, Ο σκοπός του Κώδικα Συμπεριφοράς Κατά του Ρατσισμού στο σχολείο μας είναι: α)η αναγνώριση των οποιωνδήποτε άμεσων ή έμμεσων, σκόπιμων ή άσκοπων λόγων, πράξεων και διαδικασιών που οδηγούν σε αρνητικές διακρίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ κατά του Ρατσισμού

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ κατά του Ρατσισμού ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ κατά του Ρατσισμού Σύσταση Ευρωπαικής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) προς όλα τα κράτη-μέλη: Σύστημα παρακολούθησης ρατσιστικών περιστατικών Μέτρα προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ L 40/72 17.2.2017 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 2017/274 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 10ης Φεβρουαρίου 2017 για τον καθορισμό των αρχών που πρέπει να διέπουν την παροχή στοιχείων αξιολόγησης της επίδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 320/40 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/1996 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Δεκεμβρίου 2018 για τη θέσπιση εσωτερικών κανόνων σχετικά με την παροχή πληροφοριών στα υποκείμενα των δεδομένων και τον περιορισμό ορισμένων δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΔΡΑΣΗ: ΕΠΙΤΑΓΉ ΕΙΣΌΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ

ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΔΡΑΣΗ: ΕΠΙΤΑΓΉ ΕΙΣΌΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΔΡΑΣΗ: ΕΠΙΤΑΓΉ ΕΙΣΌΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ Σελίδα 1 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας απευθύνεται στους ωφελούμενους, τους παρόχους κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

(Όπως εγκρίθηκε κατά την 22 η Γ.Σ. των Μελών της ) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

(Όπως εγκρίθηκε κατά την 22 η Γ.Σ. των Μελών της ) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (HELLASCERT) ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (Όπως εγκρίθηκε κατά την 22 η Γ.Σ. των Μελών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ!

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ! ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ! ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΡΩΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Τα προσωπικά δεδομένα στη ζωή μας Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η G4S είναι απολύτως αφοσιωμένη στην πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών.

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Ορισμός του παιδιού Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Άρθρο 1 Απαγόρευση διακρίσεων Κάθε παιδί πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς διακρίσεις λόγω χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, άποψης, χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας του παιδιού. Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ. Γενικές αρχές

Πολιτική Προστασίας του παιδιού. Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ. Γενικές αρχές Πολιτική Προστασίας του παιδιού Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ. Γενικές αρχές Ο Σύλλογος Φίλων Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών, για την ασφάλεια και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΨΥΚΑΠ) Μιχαλακολούλου 173 115 27 ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 2106462797 Δικτυακός Τόπος: http://www.psychodrama.gr Ηλεκτρονική Διεύθυνση: kostas.letsios@psychodrama.gr

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων

Κώδικας ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων Κώδικας ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων Ενοποιημένη έκδοση Θεσπίστηκε με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου MB/11/2008 της 14ης Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Περιγραφή Συμβουλευτικής ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Συμβουλευτικών Κέντρων. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Ι. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1 Σκοπός... 3 1.2 Ρυθμιστικό Πλαίσιο... 3 1.3 Πεδίο Εφαρμογής και Υποχρέωση Υποβολής Αναφορών... 3 2. ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ Ο παρών κώδικας δεοντολογίας σκοπό έχει να κρατήσει υψηλά το κύρος του επαγγέλματος του ψυχολόγου στην Ελλάδα και να συντελέσει στην πραγμάτωση της αποστολής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΔΡΑΣΗ: ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΔΡΑΣΗ: ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΔΡΑΣΗ: ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας απευθύνεται στους

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για τα προσωπικά δεδομένα σας

Ενημέρωση για τα προσωπικά δεδομένα σας Ενημέρωση για τα προσωπικά δεδομένα σας (Η ενημέρωση αυτή αφορά ειδικά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται μέσω του διαδικτυακού τόπου www.εταιρεια.eu, www.agrotax.eu και www.agrobay.eu)

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους οι βουλευτές

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Συνέντευξη τύπου 01.02.2010 Η πολιτεία τα τελευταία τριάντα χρόνια αδυνατεί ή δεν θέλει, να λάβει αποφάσεις, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν την Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2: Νομική φύση του Κώδικα Δεοντολογίας- Σχέση Κώδικα με εθνική και κοινοτική νομοθεσία

Άρθρο 2: Νομική φύση του Κώδικα Δεοντολογίας- Σχέση Κώδικα με εθνική και κοινοτική νομοθεσία ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ» Εισαγωγή: Η προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1 Παράρτημα 1 του Καταστατικού του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου Κώδικας Δεοντολογίας Με βάση το άρθρο 28 του Καταστατικού του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου η Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ Στουρνάρη 57, 104 32 Αθήνα Τηλέφωνο: 210 5 20 5 200 Fax: 210 5 20 5 201 Αθήνα, 24-09-2018 Αρ. Πρωτ. Δ13764Γ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ Το Σωματείο PRAKSIS στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΙΡΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ενημέρωση για το σχετικό Νομοθετικό Πλαίσιο - Ενημέρωση για τη δομή και το περιεχόμενο του Σχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. για την προστασία Φυσικών Προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων τους

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. για την προστασία Φυσικών Προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων τους ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ για την προστασία Φυσικών Προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων τους Εισαγωγή Ο κανονισμός 679/2016 της Ε.Ε. θεσπίζει κανόνες που αφορούν την προστασία των φυσικών προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Επίσημη Κοινότητας με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής. Αγγελίδης Βασίλειος. Διευθυντής Πληροφορικής, Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής. Αγγελίδης Βασίλειος. Διευθυντής Πληροφορικής, Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής Αγγελίδης Βασίλειος Διευθυντής Πληροφορικής, 2 Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής στην Υγεία 3 Περιεχόμενα Τι είναι ένας κώδικας Δεοντολογίας Αναγκαιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ Α/RES/53/144. 8 Μαρτίου 1999. Διακήρυξη για το Δικαίωμα και την Ευθύνη των Ατόμων και

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ Α/RES/53/144. 8 Μαρτίου 1999. Διακήρυξη για το Δικαίωμα και την Ευθύνη των Ατόμων και 1 ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ Α/RES/53/144 8 Μαρτίου 1999 Διακήρυξη για το Δικαίωμα και την Ευθύνη των Ατόμων και Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων για την Προώθηση και την Προάσπιση των Διεθνώς

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union

Co-funded by the European Union 1 Συμμετοχή Η συμμετοχή είναι δικαίωμα σου! Τα παιδιά, οι νέοι όπως και οι ενήλικες, έχουν το δικαίωμα της παροχής συμβουλών και το δικαίωμα του να εισακούονται σε διαδικασίες που τους αφορούν. Πρώτα όμως

Διαβάστε περισσότερα

Περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Νόμοι

Περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Νόμοι ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΙΩΝ CYPRUS NURSES AND MIDWIVES ASSOCIATION Περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Νόμοι 1988-2012 Κανονισμοί δυνάμει της παραγράφου (στ) του άρθρου 22 ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΟΜΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (ΔΑΣΤΑ) ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΟΜΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (ΔΑΣΤΑ) ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΟΜΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (ΔΑΣΤΑ) ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 5 η Πράξη (θέμα 1 ο ) Συντ. Επ. ΔΑΣΤΑ -----------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικοί Κανονισμοί. Κώδικας Ηθικής & Δεοντολογίας Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ)

Εσωτερικοί Κανονισμοί. Κώδικας Ηθικής & Δεοντολογίας Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) Εσωτερικοί Κανονισμοί Κώδικας Ηθικής & Δεοντολογίας Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) Κώδικάς Ηθικής ΠΟΣΠΦ Σε αυτό το έγγραφο αναγράφεται αναλυτικά ο κώδικας ηθικής και δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Α. Μέσω του έργου QualityRights, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει επικεντρωθεί στο να

Διαβάστε περισσότερα

C O S C A COUNSELLING AND PSYCHOTHERAPY IN SCOTLAND

C O S C A COUNSELLING AND PSYCHOTHERAPY IN SCOTLAND C O S C A COUNSELLING AND PSYCHOTHERAPY IN SCOTLAND ΕΚΘΕΣΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Οι αμοιβαία συμπεφωνημένες αρχές δεοντολογίας και τα αποδεκτά πρότυπα επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Κώδικας Δεοντολογίας Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Μήνυμα του Προέδρου Ο Όμιλος SERVIER είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Η δομή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ :

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ : Επαναπροκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των ξενώνων που λειτουργεί η Ιατρική Παρέμβαση «Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020» της

Διαβάστε περισσότερα

Είναι πλήρως εξοικειωμένος με τους κανόνες λειτουργίας του Ταμείου.

Είναι πλήρως εξοικειωμένος με τους κανόνες λειτουργίας του Ταμείου. Πρόσληψη Προσόντα Η Διαχειριστική Επιτροπή (ΔΕ) επιλέγει ή/και προσλαμβάνει το Γενικό Διευθυντή του Ταμείου. Ο Γενικός Διευθυντής πρέπει να είναι πτυχιούχος και να κατέχει τα κατάλληλα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Π. ΜΠΡΟΥΣΑ Υ.Δ.Ν., ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών ΑΚΕΣΩ

Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Π. ΜΠΡΟΥΣΑ Υ.Δ.Ν., ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών ΑΚΕΣΩ Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Π. ΜΠΡΟΥΣΑ Υ.Δ.Ν., ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών ΑΚΕΣΩ Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό και ατομικό δικαίωμα και τα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 GDPR

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 GDPR ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 GDPR Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Αντωνίου-Ράπτη Γιολάντα, Δικηγόρος ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ (1/2) Τι είναι προσωπικό δεδομένο; Kάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Συνήγορος του Παιδιού 14 & 15 Ιουνίου 2012

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Συνήγορος του Παιδιού 14 & 15 Ιουνίου 2012 «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Συνήγορος του Παιδιού 14 & 15 Ιουνίου 2012 Εισήγηση με θέμα: «ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ» Εισηγήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή, όραμα, αξίες και στρατηγικοί στόχοι

Αποστολή, όραμα, αξίες και στρατηγικοί στόχοι Αποστολή, όραμα, αξίες και στρατηγικοί στόχοι Αποστολή Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο είναι το θεσμικό όργανο της ΕΕ το οποίο ιδρύθηκε από τη Συνθήκη για τη διενέργεια του ελέγχου των οικονομικών της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας: Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων:

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας: Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων: ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Η δήλωση αυτή αφορά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο ερευνών για κρατικές ενισχύσεις που διενεργεί η Επιτροπή και άσκησης συναφών καθηκόντων προς το κοινό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ»

ΘΕΜΑ: «ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29.04.2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Α.Π. 2548/30.04.2013 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ταχ. Δ/νση: Ζαχάρωφ 3, Ταχ. Κώδικας:115 21, Αθήνα Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Έγκριση Δ.Σ. 751, 27/06/2019 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 Προοίμιο - πεδίο εφαρμογής - νομική βάση... 3 Ορισμοί... 4 Στόχοι... 4 Αρμόδια μονάδα για την αντιμετώπιση των παραπόνων... 4 Υποχρεώσεις της Τράπεζας...

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ L 332/126 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ (EE) 2015/2392 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Δεκεμβρίου 2015 για τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά την υποβολή αναφορών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ Η παρούσα Πολιτική Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων ( εφεξής η «Πολιτική» περιγράφει την πρακτική της εταιρείας με την επωνυμία «ΝΑΚ ΚΑΤΣΙΜΠΕΡΗΣ Ν. & ΣΙΑ ΜΕΣΙΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Άρθρο 1:Αντικείμενο Δομής Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) αποτελεί μία από τις τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Άρθρο 1ο Ο προπονητής ποδοσφαίρου είναι έμμισθος εργάτης, διδάσκαλος και δημιουργός του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αποστολή και προορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει τις βασικές δεοντολογικές υποχρεώσεις και τα πρότυπα συμπεριφοράς των καλυπτόμενων (από τον Κώδικα) προσώπων,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση στο επάγγελμα των φοιτητών των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Πρακτική Άσκηση στο επάγγελμα των φοιτητών των Ελληνικών Πανεπιστημίων Πρακτική Άσκηση στο επάγγελμα των φοιτητών των Ελληνικών Πανεπιστημίων Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 36 παράγραφος 1 εδάφιο β του Ν. 4009/2011 «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση ποιότητας των σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. Άρθρο 1. (άρθρο 1 της Οδηγίας) Αντικείμενο της ρύθμισης. Άρθρο 2. (άρθρο 2 της Οδηγίας) Ορισμοί

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. Άρθρο 1. (άρθρο 1 της Οδηγίας) Αντικείμενο της ρύθμισης. Άρθρο 2. (άρθρο 2 της Οδηγίας) Ορισμοί ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2011/99/EE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 2011 περί της ευρωπαϊκής εντολής προστασίας» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων

Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων Ποιοι είμαστε Οι διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσυπογράφουμε τον Καταστατικό Χάρτη Αυτοδέσμευσης Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τα νοµικά επαγγέλµατα και το γενικό συµφέρον στην οµαλή λειτουργία των νοµικών συστηµάτων

Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τα νοµικά επαγγέλµατα και το γενικό συµφέρον στην οµαλή λειτουργία των νοµικών συστηµάτων P6_TA(2006)0108 Νοµικά επαγγέλµατα Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τα νοµικά επαγγέλµατα και το γενικό συµφέρον στην οµαλή λειτουργία των νοµικών συστηµάτων Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ & ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ* *Εργοδότης στον παρόντα Κώδικα θεωρείται οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που απασχολεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Μόνικα Δημοσθένους, Β.Δ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Ημέρα Εκπαιδευτικού Γενικά - Εθνική Στρατηγική 2009-2012 για την Πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β Ι Ο Η Θ Ι Κ Η Σ. Υπόδειγµα Κώδικα εοντολογίας Για την έρευνα στις βιολογικές επιστήµες

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β Ι Ο Η Θ Ι Κ Η Σ. Υπόδειγµα Κώδικα εοντολογίας Για την έρευνα στις βιολογικές επιστήµες ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β Ι Ο Η Θ Ι Κ Η Σ Υπόδειγµα Κώδικα εοντολογίας Για την έρευνα στις βιολογικές επιστήµες Οκτώβριος 2008 Ε Θ Ν Ι Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Β Ι Ο Η Θ Ι Κ Η Σ Ευελπίδων 47, 113 62 Αθήνα, τηλ. 210-88.47.700,

Διαβάστε περισσότερα

Εργ.Αεροδυναμικής,ΕΜΠ. Καθ. Γ.Μπεργελές

Εργ.Αεροδυναμικής,ΕΜΠ. Καθ. Γ.Μπεργελές ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Το επάγγελμα του μηχανικού είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι είναι γενικά αποδεκτό ότι όσοι ασκούν αυτό το επάγγελμα κάνουν μια εργασία που έχει άμμεση και ζωτική σημασία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018 ΒΑΚΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. - Ε: Ζησίου 14-16, Αθήνα ΤΚ: 111 45 Τ.: 210 8327008/F.:2114114963, e-mail: info@vakon.gr/s:www.vakon.gr ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιανουάριος 2018 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα