ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ"

Transcript

1 8 Ο ΓΕΛ Ερευνητικές Εργασίες Τάξη Β ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Γκόλφης Αιμίλιος Ζαχουλίτη Γεωργία Κανελλάκη Αναστασία Τσίτσικας Σπύρος Επιβλέπων: Αναστασόπουλος Δημήτρης Πάτρα, Μάιος 2014

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η κοινωνική δικτύωση αποτελεί μέρος της καθημερινότητας πολλών νέων. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον η μελέτη όσον αφορά τον τομέα της επικοινωνίας. Αποτελεί λοιπόν πολύ ενδιαφέρον και σύγχρονο θέμα, το οποίο αξίζει τον κόπο να μελετηθεί και να αναλυθεί, προκειμένου να μπορέσουμε να μάθουμε, πως οι μηχανές κρύβονται πίσω από την επικοινωνία των ατόμων σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια να διδάξουμε τους συνομήλικούς για τη λειτουργία των μέσω αυτών στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του έχει ανάγκη να επικοινωνήσει με τους γύρω τους, για αυτό και έχει βρει πολλούς τρόπους επικοινωνίας που διαφέρουν κατά πολύ από το τότε μέχρι το σήμερα. Χρησιμοποίησε λοιπόν ότι μέσο διέθετε την δεδομένη στιγμή προκείμενου να καταγράψει γεγονότα να μεταφέρει πληροφορίες σε μακρινές ή κοντινές αποστάσεις από τα σήματά καπνού μέχρι το internet. Πρώτα οι αγγελιοφόροι μετέφεραν τα μηνύματα γρήγορα για νίκες και χαρμόσυνα νέα και ονομαστήκαν ημεροδρομοι έπειτα τα ταχυδρομικά περιστέρια μετέφεραν γραπτά μηνύματα ή γράμματα. Είναι γνωστό ότι στις μέρες μας η χρήση ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης είναι παγκοσμίως διαδεδομένη σε όλους τους εφήβους. Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο την ενημέρωση τόσο τη δική μας όσο και των υπολοίπων συμμαθητών μας για το τιείναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποια είναι τα είδη κοινωνικής δικτύωσης και ποιες οι επιδράσεις τους στις ανθρώπινες σχέσεις. Αλλά πολύ περισσότερο εστιάζει στην πληροφόρηση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξής μας απ' αυτούς. Γι' αυτό το λόγο, μεθοδολογικά χρησιμοποιήθηκαν για την για την έρευνά μας έντυπα ερωτηματολόγια, τα οποία μοιράστηκαν στους μαθητές της δευτέρας λυκείου. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, διαπιστώσαμε ότι αρκετοί έφηβοι κάνουν καθημερινή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και είναι ενημερωμένοι για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μία έντονη διαδυκτιακή δραστηριότητα των κοινωνικών δικτύων, τα λεγόμενα social media, μέσα από τα οποία άνθρωποι από όλο το κόσμο ανταλλάσουν νέα, φωτογραφίες, δεδομένα της προσωπικής τους ζωής και συνομιλούν. Τα social media αντικατέστησαν ως ένα βαθμό το τηλέφωνο, τις συναντήσεις, τις διαπροσωπικές επαφές και από την άλλη έφεραν κοντά ανθρώπους που τους χωρίζουν χιλιόμετρα, χώρες. Η παρούσα εργασία συγκροτείται σε 5 κεφάλαια: Το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί την εισαγωγή της έρευνας. Στο δεύτερο κεφάλαιο ύστερα από ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και της αρθρογραφίας παρουσιάζονται βασικές έννοιες και ορισμοί που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα Social Media, βασικές έννοιες που κρίθηκε απαραίτητο να αναλυθούν ώστε να εισάγουν τον αναγνώστη ομαλά στο θέμα. Το τρίτο κεφάλαιο περιλαμβάνει τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα μετά από ανάλυση των απαντήσεων του ερωτηματολογίου που διανεμήθηκε και σχετίζεται με τα Social Media που αποτελούν και το κύριο θέμα της έρευνας μας. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε κατά την εκπόνηση της μελέτης.

4 Τι σημαίνει μέσο κοινωνικής δικτύωσης Πρόκειται για Διαδικτυακούς Τόπους που παρέχουν ως υπηρεσία την παραγωγή και δημοσίευση περιεχομένου από τους ίδιους τους χρήστες του Διαδικτύου και όχι από κάποια εταιρία. Οι περισσότερες υπηρεσίες αυτής της μορφής ενθαρρύνουν - επιδιώκουν τη συζήτηση, τα σχόλια, την αλληλεπίδραση και το διαμοιρασμό οποιασδήποτε πληροφορίας μεταξύ των χρηστών. Οι χρήστες κάνουν ψηφιακούς φίλους με τους οποίους και επικοινωνούν, ανταλλάσσουν απόψεις και ψηφιακό περιεχόμενο κάθε μορφής (εικόνες, κείμενα, συνδέσμους, video κλπ.). Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή «Social networking sites», όπως τα πολύ δημοφιλή στη χώρα μας Facebook, Hi5 και Myspace, αποτελούν καθημερινή συνήθεια των νέων. Η κοινωνική δικτύωση διαμορφώνει σχέσεις μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι προβάλλονται σε αυτό µέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν εικονικές κοινότητες όπου οι χρήστες τους έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν τα εικονικά τους προφίλ και να αναπτύσσουν ένα δίκτυο επαφών, με τις οποίες μπορούν να επικοινωνούν µέσω της ιστοσελίδας. Επίσης ο κάθε χρήστης, με την εγγραφή του σε έναν ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί μία προσωπική εγγραφή. Με αυτό τον τρόπο μπορεί αυτόματα να αναρτά πληροφορίες για τον εαυτό του, όπως τα ενδιαφέροντα του, διάφορες φωτογραφίες, βίντεο. Παράλληλα, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως: διαδικτυακή συνομιλία ή αλλιώς chat, παίρνει µέρος σε διαγωνισμούς και παιχνίδια, ανταλλάσσει σχόλια για τις προσωπικές του σκέψεις και δραστηριότητες. Στόχος της κοινωνικής δικτύωσης είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής παγκόσμιας κοινότητας ατόμων με σκοπό την επικοινωνία και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση, συνιστώντας μια νέα μορφή επικοινωνίας, ηλεκτρονικής-εικονικής. Επιπλέον, το «social networking» ως νέος τρόπος κοινωνικής διαδραστικότητας και συμμετοχής επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν οι ίδιοι περιεχόμενο στο διαδίκτυο και να το μοιράζονται με άλλους χρήστες, χωρίς να έχουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

5 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Υπάρχει πλειάδα από μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Σε παγκόσμιο επίπεδο τα μέσα με τους περισσότερους χρήστες είναι: Facebook.com, Twitter.com, Youtube.com, Myspace.com, Flickr.com, Instagram (η Wikipedia.org, το Blogger.com και το Digg.com είναι?). Πολύ συχνά το περιεχόμενο που κάποιος χρήστης έχει δημοσιεύσει σε ένα από τα παραπάνω κυκλοφορεί με αστραπιαίους ρυθμούς στα υπόλοιπα. Γιατί είναι τόσο δημοφιλή Ο λόγος που χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα αρχικά είναι επειδή μας δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας δεσμών με πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων ακόμα και όταν βρίσκονται σε μεγάλη γεωγραφική απόσταση το ένα από το άλλο, εφόσον το διαδίκτυο καταργεί τις αποστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε και άλλους πολιτισμούς ήθη και έθιμα καθώς να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Ένας ακόμα λόγος που χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα είναι η παροχή πληροφοριών σε ότι επιθυμούμε αλλά ταυτόχρονα και η ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο, αφού οι ειδήσεις στις μέρες μας μεταδίδονται μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου σε ελάχιστο χρόνο από τη μια άκρη της γης στην άλλη. Τέλος, αξιοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα παίζοντας διάφορα παιχνίδια ακόμα και αν χρειάζεται να περάσουμε πολλές ώρες. Σκοπός της έρευνας Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να προσδιορίσει την σχέση των νέων μέσων ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης με την κοινωνική συμπεριφορά των χρηστών τους. Ειδικότερα, βασικός σκοπός μας είναι, μέσα από τον συνδυασμό βιβλιογραφικής επισκόπησης και εμπειρικής έρευνας, να ανιχνεύσουμε σφαιρικά την ικανότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) να επηρεάσουν την κοινωνική συμπεριφορά και την πρόθεση για επικοινωνία των χρηστών τους, εξετάζοντας ένα πλήθος παραγόντων. Οι επιμέρους ερευνητικοί στόχοι που καλείται να καλύψει η έρευνα και που προέκυψαν από τον βασικό στόχο θα εξεταστούν αναλυτικότερα στη συνέχεια.

6 Αναγκαιότητα και Σπουδαιότητα της έρευνας Τα κοινωνικά δίκτυα και η μελέτη τους υπήρξαν πάντα ένα ζήτημα νευραλγικής σημασίας για τους νέους. Τα κοινωνικά δίκτυα, στην real τους μορφή, έχουν μελετηθεί ενδελεχώς στην βιβλιογραφία της Κοινωνιολογίας, καθώς έχουν μαγνητίσει και το ενδιαφέρον του κλάδου των Οικονομικών Επιστημών. Η κοινωνική αλληλεπίδραση και τα Social Media, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό μέσο για την μεταφορά πληροφοριών, είναι καθοριστικοί παράγοντες των επιλογών αυτών που αφορούν τον τομέα της επικοινωνίας. Εν κατακλείδι η πολύπλευρη εξέταση του θέματος, ο συνδυασμός της εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας και της εμπειρικής μας μελέτης σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, καθιστά την συμβολή της παρούσας εργασίας σημαντική για νεαρά άτομα. Ο άνθρωπος είναι από την φύση του κοινωνικό ον.η αίσθηση του να ανήκει σε μια κοινότητα ήταν πάντα το ζητούμενο του. Η έμφυτη λοιπόν τάση του ανθρώπου για επικοινωνία και η ανάγκη του για αλληλεπίδραση με τους ομοίους του βρήκε διέξοδο μέσα από την κοινωνική δικτύωση. Από την κοινωνική δικτύωση ο άνθρωπος καλύπτει μια ισχυρή ανάγκη του, αυτή του συνεταιρίζεσθαι, δημιουργώντας δίκτυα με άλλους ανθρώπους και του παρέχεται η δυνατότητα να ανταλλάξει ιδέες, απόψεις, εμπειρίες και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Η κοινωνική δικτύωση λοιπόν αποτελεί μια βασική ανθρώπινη δραστηριότητα η οποία όμως έχει υιοθετηθεί από την τεχνολογική πρόοδο καθ όλη την διάρκεια της ιστορίας -τηλέφωνο, ραδιόφωνο, ταχυδρομικές υπηρεσίες, διαδίκτυο γκρεμίζοντας έτσι τα στενά όρια της πραγμάτωσης της σε πραγματικό χρόνο και τόπο. Στην εποχή που διανύουμε η κοινωνική δικτύωση μεταμορφώνεται, μετατρέπεται σε on-line δραστηριότητα και συνδέεται με τεχνολογικές υπηρεσίες και λογισμικό που επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με άλλους, από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Προκύπτει ένας νέος ορισμός λοιπόν αυτός της on-line κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με τον οποίο Κοινωνική δικτύωση είναι η πράξη της αλληλεπίδρασης και της σύνδεσης με άλλους σε ένα κοινωνικό. σε απευθείας σύνδεση (online) περιβάλλον μέσω της χρήσης ενός δικτυακού τόπου. κοινωνική δικτύωση πλέον λαμβάνει χώρα παραδοσιακά κυρίως μέσω των νέων ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα νέα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης λοιπόν μετατρέπονται σε ένα είδος κοινωνικής κόλλας προς την ηλεκτρονική κοινωνικοποίηση και μέσα από αυτά «ενώνουμε τις ζωές μας στα καλά και στα άσχημα».

7 Τι είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή «Social networking sites», όπως τα πολύ δημοφιλή στη χώρα µας Facebook, Hi5 και Myspace, αποτελούν καθημερινή συνήθεια των νέων. Η κοινωνική δικτύωση διαμορφώνει σχέσεις µεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι προβάλλονται σε αυτό µέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν εικονικές κοινότητες όπου οι χρήστες τους έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα εικονικά τους προφίλ και να αναπτύξουν ένα δίκτυο επαφών με τις οποίες µπορούν να επικοινωνούν µέσω της ιστοσελίδας. Επίσης ο κάθε χρήστης, με την εγγραφή του σε έναν ιστόχωρο κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί μία προσωπική εγγραφή. Επιπλέον μπορεί να αναρτήσει πληροφορίες για τον εαυτό του όπως τα ενδιαφέροντα του, διάφορες φωτογραφίες, βίντεο. Τέλος ο χρήστης μπορεί και αποκτά πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως διαδικτυακή συνομιλία ή αλλιώς chat, παίρνει µέρος σε διαγωνισμούς και παιχνίδια, έχει τη δυνατότητα να ανταλλάσσει σχόλια για τις προσωπικές του σκέψεις και δραστηριότητες. Στόχος της κοινωνικής δικτύωσης είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής παγκόσμιας κοινότητας ατόμων με σκοπό την επικοινωνία και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση, συνιστώντας μια νέα μορφή επικοινωνίας. Επιπλέον, το «social networking» ως νέος τρόπος κοινωνικής διαδραστικότητας και συµµετοχής επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν οι ίδιοι περιεχόμενο στο διαδίκτυο και να το µμοιράζονται με άλλους χρήστες, χωρίς να έχουν εξειδικευμένες τεχνικές. Τα βασικά χαρακτηριστικά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης- Social Media Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τον Mayfield(2008) παρουσιάζουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά: συνεισφορά και τα σχόλια από τους ενδιαφερομένους. Η συμμετοχή των χρηστών θολώνει τα όρια μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και του κοινού. ανοιχτές σε ανατροφοδότηση και συμμετοχή, ενώ σπάνια υπάρχουν εμπόδια στην πρόσβαση και στην χρήση του περιεχομένου. λία (Conversation): σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης που αφορούν μόνο την μετάδοση (broadcasting) ενός περιεχομένου σε ένα ακροατήριο, τα Social Media αποτελούν μια συνομιλία διπλής κατεύθυνσης. ρέπουν την εύκολη και άμεση δημιουργία κοινοτήτων που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, όπως την αγάπη τους για την φωτογραφία ή ένα τηλεοπτικό show. δικτύωσης αναπτύσσουν την συνεκτικότητα τους κάνοντας χρήση συνδέσεων με άλλες ιστοσελίδες, πόρους και ανθρώπους.

8 Πλεονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ->Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν δηλώσει πως έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν άτομα που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν ακόμη και ότι συγκροτούν οκάδες μελέτης για τις εξετάσεις. -> Ένας επιπλέον λόγος που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χρήσιμα είναι ότι µέσω αυτών των εφαρμογών κατάφεραν οι χρήστες να επανασυνδεθούν με άτομα ή φίλους που είχαν χάσει εδώ και πολύ καιρό. Επίσης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ανθρώπους από άλλες πόλεις και χώρες, ιδιαίτερα οι νέοι των επαρχιών οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όσους ανθρώπους θα ήθελαν να γνωρίσουν. -> Επίσης πολλοί χρήστες αυτών των µέσων κοινωνικής δικτύωσης αναγνώρισαν ότι αποτελούν ένα υποκατάστατο για όσους δεν τα καταφέρνουν στις πραγματικές σχέσεις ή έχουν περιορισμένο χρόνο γι' αυτές. -> Με την επαφή τους με νέους ανθρώπους από άλλες πόλεις και χώρες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, χωρίς να μετακινηθούν, νέους πολιτισμούς, ήθη και έθιμα σε όλο τον κόσμο. ->Πολλοί χρήστες των µέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα µέσω αυτών που δεν θα τολμούσαν να τα πουν στην πραγματική ζωή. -> Τέλος άλλος ένας λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γιατί τους παρέχονται με μικρό οικονομικό κόστος και έτσι µπορούν να επικοινωνήσουν με συγγενείς και φίλους που διαµένουν μακριά.

9 Μειονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Όσον αφορά τον τομέα της επικοινωνίας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Μεγαλώνουν αλυσιδωτά κοινωνικά προβλήματα και υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής Απομονώνουν τους ανθρώπους και δυσκολεύουν την ειλικρινή προσέγγιση μεταξύ των ατόμων. Ποια είδη κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν; Υπάρχει ένας µεγάλος αριθμός των µέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα από αυτά αναφέρονται παρακάτω 1. Facebook 2. Twitter MSN messenger 5.Skype 6.Gmail 7.Instagram Πολλοί χρήστες των µέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν δηλώσει πως έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν άτομα που µμοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Κατάφεραν οι χρήστες να επανασυνδεθούν με άτομα ή φίλους που είχαν χάσει εδώ και πολύ καιρό. Επίσης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ανθρώπους από άλλες πόλεις και χώρες, ιδιαίτερα οι νέοι των επαρχιών οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όσους ανθρώπους θα ήθελαν να γνωρίσουν. Επίσης πολλοί χρήστες αυτών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναγνώρισαν ότι αποτελούν ένα υποκατάστατο για όσους δεν τα καταφέρνουν στις πραγματικές σχέσεις ή έχουν περιορισμένο χρόνο γι' αυτές.με την επαφή τους με νέους ανθρώπους από άλλες πόλεις και χώρες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, ήθη και έθιμα.

10 Πολλοί χρήστες των µέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αρθρώσουν συναισθήματα µέσω αυτών που δεν θα τολμούσαν να τα πουν στην πραγματική ζωή. Τέλος άλλος ένας λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γιατί τους παρέχονται δωρεάν και έτσι μπορούν να επικοινωνήσουν με συγγενείς και φίλους που μένουν μακριά. Οι περισσότεροι κατηγορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προάγουν τις επιφανειακές αόριστες σχέσεις και ότι δεν µπορούν να βρουν πραγματική στήριξη μέσα από αυτά.

11 Προσπαθήσαμε να ερευνήσουμε τη σχέση των μαθητών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από το ερωτηματολόγιο που μοιράσαμε σε μαθητές δευτέρας λυκείου και ερμηνεύσαμε τα αποτελέσματα. Ερώτηση 1 Ναι 75 Όχι 8 10% Ναι Οχι Ναι Από τις απαντήσεις που δόθηκαν συμπεραίνουμε ότι τα νεαρά άτομα ηλικίας αντιλαμβάνονται ότι πίσω από τασ μέσα ι ότι το sofotware είναι μηχανή με την έννοια της τεχνολογικής κατ5ασκευής ικής κατασκευής Ερώτηση 2 Ναι 51 Όχι 26

12 Οχι Ναι Οχι Ναι Τα συμπεράσματα που αντλούμε απο τις απαντήσεις είναι ότι οι έφηβοι καταννοούν οι κατανοούν ότι πίσω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται μηχανές λογισμικού Ερώτηση Στήλη B Από τα αποτελέσματα της 3ης ερώτησης κφράζεται η προτίμιση των νέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

13 εκφράζεται η Ερώτηση 4 Καθόλου ώρες ώρες ώρες Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων καταναλώνει 3 με 4 ώρες σε καθημερινή βάση.αυτό υποδηλώνει τον εθισμό των νέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αφιέρωση πολύτιμου χρόνου σε αυτά Ερώτηση 5 Ναι 74 Όχι 8

14 10% % Υπερισχύουν οι θετικές απαντήσεις όσον αφορά την επαφή με αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονται μακρυά επιδεικνύοντας τα θετικά χαρακτηριστικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να μην απομακρυνθούν απο τα αγαπημένα τους πρόσωπα Ερώτηση Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά ευχαριστημένη από την ασφάλεια των δεδομένων που τους παρέχονται

15 Ερώτηση 7 Ναι 45 Όχι 37 45% 55% 1 2 Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων κάνουν χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκμεταλλεύτηκαν την δυνατότητα που τους προσφέρουν να επικοινωνήσουν με άτομα από διαφορετικούς πολιτισμούς υπερπηδώντας το εμπόδιο της απόστασης. Ερώτηση 8 Ναι 30 Ίσως 49 Όχι 3

16 Οι περισσότεροι εμφανίζονται αβέβαιοι για το αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσησ τύωσης συμβάλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας.αυτό προβληματίζει τους περισσότερους σχετικά με τις επιδράσεις που μπορεί να έχουν στη ζωή μας Ερώτηση 9 Θετικά 40 Αρνητικά 32 Καθόλου Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων έχει επηρεαστεί θετικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.επομένως πιστεύουν πως μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να επικοινωνήσουν με τους άλλους παρά το γεμάτο πρόγραμμά τους

17 Ερώτηση 10 Ναι 63 Όχι 18 22% % Το συντριπτικό ποσοστό θεωρεί πως η επαγγελματική τους σταδιοδρομία μπορεί να επηρεαστεί απο τις εφαρμογές που περιέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Θετικά 48 Αρνητικά 16 25% %

18 Οι περισσότεροι απο όσους απάντησαν θετικά στο 1ο υποερώτημα θεωρούν πως επιρροή των ροι από απάντησαν μέσων ειναι θετική καθώς δίνει περισσότερες όσους θετικά ευκαιρίες σε όσους επιθυμούν παραθέτοντάς τους τικά πιστεύουν ότι η επιρροή των μέσων είναι θετική καθώς παρέχουν μία ποικιλία εργασιών. Ερώτηση 11 Ναι 24 Ίσως 48 Όχι Συμπεραίνομαι πως οι περισσότεροι δεν έχουν κατασταλάξει για το αν τα μέσα αυτά συμβάλλουν στην άμβλυνση της ανεργίας στη δημιουργία νέων επαγγελμάτων καθώς δίνει την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν εφαρμογές για την εύρεση εργασίας και να δημιουργήσουν παράλληλα νέα επαγγέλματα

Τεχνολογία και Έφηβοι.

Τεχνολογία και Έφηβοι. Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Τμήμα: Β2 Ερευνητική Εργασία Σχ. Έτος: 2014-2015 Τεχνολογία και Έφηβοι. Μαθητές 1) Πουτουρούδη Θεοδώρα 9) Μανούρα Μιχαέλα 2) Νατούδη Δήμητρα 10) Μπομπότης Φάνης 3) Μπαλαμώτη Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Ο εικοστός πρώτος αιώνας θα µπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως τεχνολογικός αιώνας µιας και τα νέα δεδοµένα µαρτυρούν αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή,

Διαβάστε περισσότερα

Η εργασία μας αναλύει το φαινόμενο social network το οποίο τόσο ξαφνικά έχει εισβάλει στις ζωές μας και τους έχει αποδώσει ένα νέο νόημα.

Η εργασία μας αναλύει το φαινόμενο social network το οποίο τόσο ξαφνικά έχει εισβάλει στις ζωές μας και τους έχει αποδώσει ένα νέο νόημα. Η εργασία μας αναλύει το φαινόμενο social network το οποίο τόσο ξαφνικά έχει εισβάλει στις ζωές μας και τους έχει αποδώσει ένα νέο νόημα. Πώς ξεκίνησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι από ποιους ; Ποιοι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 2 «Χαρακτηριστικά και δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» FACEBOOK ΚΑΙ TWITTER

ΟΜΑΔΑ 2 «Χαρακτηριστικά και δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» FACEBOOK ΚΑΙ TWITTER ΟΜΑΔΑ 2 «Χαρακτηριστικά και δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» FACEBOOK ΚΑΙ TWITTER ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν κυρίως στο Διαδίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Με ποια κριτήρια κατατάσσονται; Πως λειτουργούν τα κοινωνικά δίκτυα; Σε ποιες κατηγορίες κατατάσσονται; Ποιες δυνατότητες μας παρέχουν τα κοινωνικά δίκτυα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ονοματεπώνυμο: Τουφεξή Ασπασία Σειρά: 12 Επιβλέπων καθηγητής: Ιωαννίδης Α. Διευθυντής ΠΜΣ: Σιώμκος Γεώργιος Ο ρόλος του μουσείου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Περιγραφή Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου καθώς και τους

Διαβάστε περισσότερα

Τα κοινωνικά δίκτυα του δικτύου, όπως Twitter, το Linkedln και το Facebook απλοποιούν τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού στις τάσεις της αγοράς

Τα κοινωνικά δίκτυα του δικτύου, όπως Twitter, το Linkedln και το Facebook απλοποιούν τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού στις τάσεις της αγοράς Κοινωνικά Δίκτυα ονομάζουμε τις διαδικτυακές τεχνολογικές πλατφόρμες οι οποίες επιτρέπουν τη δημοσίευση περιεχομένου και πληροφοριών, την ανάπτυξη κατ αρχήν επικοινωνιακών και στη συνέχεια κοινωνικών,

Διαβάστε περισσότερα

8o Γενικό Λύκειο Πάτρας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α` ΛΥΚΕΙΟΥ Τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα των έφηβων

8o Γενικό Λύκειο Πάτρας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α` ΛΥΚΕΙΟΥ Τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα των έφηβων 8o Γενικό Λύκειο Πάτρας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α` ΛΥΚΕΙΟΥ Τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα των έφηβων Τάξη: Α Τμήμα: Α1 Ομάδα - Βασίλης Κατσιδήμας - Νίκος Βγενόπουλος - Σωκράτης Ηλιόπουλος - Διονύσης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης WEB 2.0 Ιστορία των Social Media Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Επικοινωνία konidari@teiion.gr ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Πέμπτη

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο: Πηνελόπη Ζαρκάδα Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Γ. Πανηγυράκης

Ονοματεπώνυμο: Πηνελόπη Ζαρκάδα Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Γ. Πανηγυράκης Ονοματεπώνυμο: Πηνελόπη Ζαρκάδα Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Γ. Πανηγυράκης Δεκέμβριος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Βιβλιογραφική επισκόπηση, η οποία διαχωρίζεται σε δύο (2) μέρη: 1) Η Έννοια του Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΑΪΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Υπεύθυνος καθηγητής: Λαμπροπούλου Γεωργία ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η

Διαβάστε περισσότερα

8 ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

8 ο Γενικό Λύκειο Πάτρας 8 ο Γενικό Λύκειο Πάτρας Α ΤΑΞΗ TMHMA A1 ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΟΜΑΔΑ 3 Κορωνιός Σπύρος Γκανοπούλου Σωτηρία Ευαγγελάκου Βασιλική Δημητρόπουλος Μιχάλης Βισίλιας Παναγιώτης Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 21 ου ΑΙΩΝΑ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 21 ου ΑΙΩΝΑ 11 0 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος 2014-15 Τμήμα Α 4 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 21 ου ΑΙΩΝΑ 1. Κριτήρια επιλογής θέματος Υπήρξε ενασχόληση με παραπλήσιο θέμα στο παρελθόν. Είναι ένα σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ A Τετράμηνο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ENAΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ; Τα Κοινωνικά ίκτυα είναι µία κοινωνική δοµή η οποία αποτελείται από συνδέσεις κόµβων και κόµβους

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης Οι υπηρεσίες και ο ρόλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στη δομούμενη Κοινωνία της Γνώσης Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

The Jobbies. 14ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Project Β τριμήνου «Το επάγγελμα που επιλέγω» Αντωνιάδου Δέσποινα. Βάκουλης Παναγιώτης.

The Jobbies. 14ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Project Β τριμήνου «Το επάγγελμα που επιλέγω» Αντωνιάδου Δέσποινα. Βάκουλης Παναγιώτης. The Jobbies 1ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Project Β τριμήνου 2013-201 «Το επάγγελμα που επιλέγω» Αντωνιάδου Δέσποινα Βάκουλης Παναγιώτης Δοξάκης Δημήτρης Δρούγκας Στάθης Καρβουνίδης Χάρης Η επιρροή που ασκούν οι

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΚΙΩΚΑ ΙΟΥΛΙΑ, ΦΑΝΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΜΠΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΚΙΩΚΑ ΙΟΥΛΙΑ, ΦΑΝΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΜΠΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΚΙΩΚΑ ΙΟΥΛΙΑ, ΦΑΝΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΜΠΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1 ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ Στην σημερινή εποχή η τεχνολογία και τα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης έχουν υποστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: FACEBOOK

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: FACEBOOK 2 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013 2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: FACEBOOK Γιάννης Λαζαρίδης Γιώργος Μαλακούδης Μαρία Γκόγκου Βάσω Γιαννιώτη ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Αγγελική Καραματσούκη karamaag@gmail.com Πράσινες Ιδέες 22/10/2014 Γνωριμία 2 Αγγελική Καραματσούκη Πτυχίο Νοσηλευτικής, Πτυχίο Πληροφορικής Διδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα

EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΑΘΑΙΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13

EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΑΘΑΙΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΑΘΑΙΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ Σ Ω Τ Η Ρ Ι Ο Σ Α Γ Γ Ε Λ Ι Κ Η Τ Ε Ρ Ε Ζ Α Ο Δ Υ Σ Σ Ε

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα. Οι μαθητές του Ά4. Τσάλλα Ευγενία Πολίτη Αντωνία Ποδαράς Δημήτρης Πιτσινής Θανάσης Σπανός Νίκος Πρίφτη Ελμπάν

Προσωπικά Δεδομένα. Οι μαθητές του Ά4. Τσάλλα Ευγενία Πολίτη Αντωνία Ποδαράς Δημήτρης Πιτσινής Θανάσης Σπανός Νίκος Πρίφτη Ελμπάν Προσωπικά Δεδομένα Οι μαθητές του Ά4 Τσάλλα Ευγενία Πολίτη Αντωνία Ποδαράς Δημήτρης Πιτσινής Θανάσης Σπανός Νίκος Πρίφτη Ελμπάν Τι είναι προσωπικά δεδομένα ; Eίναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο πρόσωπο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΠΕΙΛΗ;»

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΠΕΙΛΗ;» ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΠΕΙΛΗ;» Κεφάλαιο Β : «Έρευνα Δημοσκόπησης» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Β1. Έρευνα δημοσκόπησης στους νέους ( Άρης Καϊτατζίδης,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Πληροφορίες για Μαθητές SOCIAL MEDIA Information Sheet for Μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Social media είναι οι ιστοσελίδες οι οποίες έχουν σκοπό να δικτυώσουν τον κόσμο. Με την εγγραφή ενός ατόμου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

SOCIAL MEDIA. Συμβουλές για σωστή χρήση! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

SOCIAL MEDIA. Συμβουλές για σωστή χρήση! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου SOCIAL MEDIA Συμβουλές για σωστή χρήση! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τι είναι τα κοινωνικά δίκτυα; Μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να προσδιορίσει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τις. Ειδικότερα, βασικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Ερευνητική Εργασία Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 1 Ο ΕΠΑΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Τμήμα Α6 Κορωπί, 2012-2013 (Α τετράμηνο) Συντελεστές: ΑΗΔΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΝΑΙ ΟΡΓΚΕΣΤΑ ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Καθοριστικοί παράγοντες της αποτελεσματικότητας της από στόμα-σε-στόμα επικοινωνίας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης»

«Καθοριστικοί παράγοντες της αποτελεσματικότητας της από στόμα-σε-στόμα επικοινωνίας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης» «Καθοριστικοί παράγοντες της αποτελεσματικότητας της από στόμα-σε-στόμα επικοινωνίας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης» Ονοματεπώνυμο: Ταχταρά Κατερίνα Σειρά: 8 η Επιβλέπων Καθηγητής: Βρεχόπουλος Αδάμ

Διαβάστε περισσότερα

Σταμούλου Αναστασία-Διονυσία 7ο Λύκειο Καλλιθέας Α4

Σταμούλου Αναστασία-Διονυσία 7ο Λύκειο Καλλιθέας Α4 Σταμούλου Αναστασία-Διονυσία 7ο Λύκειο Καλλιθέας Α4 Ευχαριστίες Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αποδώσω τις ευχαριστίες μου σε όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους στην εκπόνηση αυτής της εργασίας. Αρχικά, θα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA ΤΑΞΗ Α 2 ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: ΦΙΟΝΑ ΤΖΟΥΜΑΚΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΧΑΤΖΗΠΟΥΦΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ O όρος Κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠ 7/ΑΠ 8 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 1 η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ (ΑΛΛΗΛΟ-)ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-2013. Διοργάνωση: Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Β. Καλοκύρη Παρασκευή 14 - Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση Αλέξης Χαραλαμπίδης Γραφικές Τέχνες / Πολυμέσα Ενότητα Ιανουαρίου 2015

Αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση Αλέξης Χαραλαμπίδης Γραφικές Τέχνες / Πολυμέσα Ενότητα Ιανουαρίου 2015 Αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση Αλέξης Χαραλαμπίδης 90279 Γραφικές Τέχνες / Πολυμέσα Ενότητα 61 18 Ιανουαρίου 2015 Web 2.0 Ενσωμάτωση στις εφαρμογές του παγκόσμιου ιστού (www) στοιχείων:

Διαβάστε περισσότερα

Web 2 Εργαλεία: Social Media

Web 2 Εργαλεία: Social Media Web 2 Εργαλεία: Social Media ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ TOY A5 1ο ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΗΔΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΒΑΣΑ ΜΑΙΡΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΙΜΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ 14.000 Συμμετέχοντες από 400 Δημόσια Σχολεία Ηλικίας 10-17 ετών ΑΘΗΝΑ 40% ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20% ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑ 21% 11% ΠΑΤΡΑ 8% ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Λύκειο Ευδήλου Ικαρίας Β ταξη Ραπτη Αργυρώ Καίαφα Μανώλια Ράπτης Χρήστος Φούσκας Πέτρος Επιβλέπουσα καθηγήτρια ήτρια: Βαβαδάκη Κατερίνα 2012-2013 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η ομάδα μας ανέλαβε να

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 11 0 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος 2013-14 Τμήμα Α 3 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1. Κριτήρια επιλογής θέματος Είναι ωραία η ενασχόληση με τη φωτογραφία Είναι ενδιαφέρον ο συνδυασμός αισθητικής - φωτογραφίας Η διεύρυνση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Η Έρευνα μας Ο Εθισμός στο Διαδίκτυο 2008-2010 Γενικότερα τι σημαίνει ο εθισμός, ειδικότερα τι σημαίνει εθισμός στο Διαδίκτυο και πως αυτό ορίζεται; Ως εθισμός αντιμετωπίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις

Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις όπως αξίες, οράματα, στόχοι, ιδέες, οικονομικές συναλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Fake News ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

Fake News ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Fake News ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν και συνεχίζει να είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Εργασία 1 η : Παρακολούθηση Διεθνούς συνεδρίου: Scinte2015: "Scince in Technology".

Διαβάστε περισσότερα

Εθισµόςστο. στοδιαδίκτυο TEAM KAI ENAS AKYROS. Συντονιστής: Κοντοστόλης Αργύρης

Εθισµόςστο. στοδιαδίκτυο TEAM KAI ENAS AKYROS. Συντονιστής: Κοντοστόλης Αργύρης Εθισµόςστο στοδιαδίκτυο TEAM KAI ENAS AKYROS. Συντονιστής: Κοντοστόλης Αργύρης Γραµµατέας: Ζαρουχλιώτης Αιµίλιος Word: Καραµιχάλης Αργύρης Excel: Ράντος Μιχάλης PowerPoint: Ζωγραφάκης Γιώργος Περιεχόµενα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧ.ΕΤΟΣ: PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΧ.ΕΤΟΣ: PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ 8 Ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΣ: 2013-2014 PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ οι ομάδες εργασίας Μπάτραλης Μπαρή Κωστοπούλου Κούλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΑΞΗ Δ ΥΠ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΕ 70 Σχολικό έτος:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΑΞΗ Δ ΥΠ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΕ 70 Σχολικό έτος: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΑΞΗ Δ ΥΠ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΕ 70 Σχολικό έτος: 2018-2019 Εισαγωγη - γενικά Ο στόχος της δράσης ήταν η

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή

Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΣΤΑΘΜΗΣΕΙΣ) Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Εντολέας Σκοπός Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις

Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις Ομάδα Ο.Π.Α.Π.Σ. Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις Βαρσάμης Παναγιώτης, Μπέρμπεης Γιάννης, Πλατής Σωτήρης, Τσαγγαίος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Διαστάσεις της διαφορετικότητας Τα παιδιά προέρχονται

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι τα κοινωνικά δίκτυα, μπορούν να είναι "όπλα" αν χρησιμοποιηθούν έξυπνα και με τον κατάλληλο τροπο.

Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι τα κοινωνικά δίκτυα, μπορούν να είναι όπλα αν χρησιμοποιηθούν έξυπνα και με τον κατάλληλο τροπο. ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΖΑΡΓΚΛΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΟΥΡΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΙΟΥΛΙΑ ΓΚΙΩΚΑ 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι τα κοινωνικά δίκτυα,

Διαβάστε περισσότερα

Η εύρεση η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου.

Η εύρεση η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου. Η εύρεση η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου. Η αναγκαιότητα για εξειδικευμένη πληροφόρηση είναι αδιαμφισβήτητη, γιατί τίποτα δεν μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2013-2014 Ομάδα Ζαμπίδη Μέλη :Μάριος Μυζεκιάρης Κών/νος Παπαδόπουλος Θέμα :Θετικά της ψυχαγωγίας μέσω Ίντερνετ Σκοπός Αυτή την χρονιά η ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

11/ Social Media. Η διείσδυση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα.

11/ Social Media. Η διείσδυση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα. 11/2012 12-2016 Social Media 2016 Η διείσδυση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα Ημερομηνία δημοσίευσης 17/3/2016 www.publicissue.gr Η Public Issue ιδρύθηκε το 2001. Εξειδικεύεται στην πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Το FUTURE Time Traveller έκλεισε ένα χρόνο!

Το FUTURE Time Traveller έκλεισε ένα χρόνο! Το FUTURE Time Traveller έκλεισε ένα χρόνο! Πριν από 12 μήνες, η πολυεθνική μας ομάδα ξεκίνησε μια μελλοντική πρωτοβουλία με στόχο να μετασχηματίσει τον προσανατολισμό της σταδιοδρομίας για την Γενιά Z

Διαβάστε περισσότερα

Δίνουμε Αξία σε Όλες τις Γλώσσες για την Πρόοδο στην Ευρώπη

Δίνουμε Αξία σε Όλες τις Γλώσσες για την Πρόοδο στην Ευρώπη Δίνουμε Αξία σε Όλες τις Γλώσσες για την Πρόοδο στην Ευρώπη www.valuemultilingualism.org Τίτλος: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Διάρκεια: 1 διδακτική ώρα για την εισαγωγή στην εργασία Χρόνος για την ολοκλήρωση της εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Η χρήση του facebook από στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Η χρήση του facebook από στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. 9o ΣΕΕΠΝ 101 22/ΙΟΥΝ/2012 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Η χρήση του facebook από στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Αντχος (ΥΝ) Α. Κούση ΠΝ Αντχος (ΥΝ) Δ. Κουτσούκου ΠΝ Πχης Ν. Αρβανιτάκης

Διαβάστε περισσότερα

Διενέργεια έρευνας με χρήση ερωτηματολογίων για την χρήση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Διενέργεια έρευνας με χρήση ερωτηματολογίων για την χρήση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο 1o ΓΕ.Λ. Ελευθερίου Κορδελιού Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου Β Τετρ. 2011-2012 Τμήμα PR5 Καθηγητής : Αποστολίδης Ιωάννης Διενέργεια έρευνας με χρήση ερωτηματολογίων για την χρήση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο που όλοι χρησιμοποιούμε. Όλοι είμαστε χρήστες του διαδικτύου. Το Internet πρέπει να χρησιμοποιείται αλλά προϋποθέσεις. Η ασφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά κοινωνικά μέσα (social media) ΠΑΚΕ Κρήτης

Διαδικτυακά κοινωνικά μέσα (social media) ΠΑΚΕ Κρήτης Διαδικτυακά κοινωνικά μέσα (social media) -παιδαγωγική αξιοποίηση ΠΑΚΕ Κρήτης Γώγουλος Γιώργος Κουτσουρελάκης Χάρης Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Παιδαγωγική αξιοποίηση διαδικτυακού κοινωνικού μέσου... 3 Τρόποι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ 2 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013 2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ Ομάδα Twitter Αβετισιάν Βικτωρία Γκόγκος Νίκος Κεσισίδου Μαριλένα Λιάκου Καλλιόπη Μαστρογιάννη

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media!

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ - LINKEDIN: BUSINESS UP YOUR IMAGE Γνωρίζεις πως να παρουσιάσεις τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ...είναι να διερευνηθεί κατά πόσο γίνεται χρήση των Social Media στο πολιτικό μάρκετινγκ στην Ελλάδα και ποια είναι η σχέση της χρήσης αυτών των μέσων με την πολιτική συμπεριφορά... Συγκεκριμένα,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα 1 15.1 Γενικά για τα Κοινωνικά Δίκτυα Κοινωνικό Δίκτυο: ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει στα μέλη της δυνατότητες διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης. Πρόκειται για εικονικές κοινότητες,

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Οι συμμετέχοντες θα σκεφτούν για το απόρρητο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιούν πληροφορίες και επικοινωνούν με τους άλλους στο διαδίκτυο,

Διαβάστε περισσότερα

11 0 ΓΕΛ Πάτρας Σχ. Έτος Τμήμα Α 4

11 0 ΓΕΛ Πάτρας Σχ. Έτος Τμήμα Α 4 11 0 ΓΕΛ Πάτρας Σχ. Έτος 2015-16 Τμήμα Α 4 Μελέτη του φαινομένου του διαδικτυακού μπούλινγκ στην Ελλάδα το διάστημα από 2005-15 σε εφήβους από 12 έως 18 ετών 1.Κριτήρια επιλογής θέματος Παρουσιάζει διαχρονικό

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 «Connect with Respect!»

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 «Connect with Respect!» «Connect with Respect!» Τα Δικαιώματα του παιδιού και οι προτάσεις της UNICEF για την προστασία τους μέσα και δια μέσου των εικονικών κόσμων Ηλίας Λυμπέρης Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Τα κοινωνικά δίκτυα στην καθημερινότητα των εφήβων Ασφάλεια και υπηρεσίες που μας προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα στην καθημερινότητα των εφήβων Ασφάλεια και υπηρεσίες που μας προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα 8 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Τα κοινωνικά δίκτυα στην καθημερινότητα των εφήβων Ασφάλεια και υπηρεσίες που μας προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα Μαθητές Ανδρικοπούλου Κων/να Αποστολοπούλου Φιλίππα Γιαννόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολογήστε την ικανότητα του μαθητή στην κατανόηση των προφορικών κειμένων και συγκεκριμένα να:

Αξιολογήστε την ικανότητα του μαθητή στην κατανόηση των προφορικών κειμένων και συγκεκριμένα να: Αξιολογήστε την ικανότητα του μαθητή στην κατανόηση των προφορικών κειμένων και συγκεκριμένα να: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Ανταποκρίνονται στην ακρόαση του προφορικού

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήµιο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα: Γραφικές Τέχνες-Πολυµέσα (ΓΤΠ61)

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήµιο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα: Γραφικές Τέχνες-Πολυµέσα (ΓΤΠ61) Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήµιο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα: Γραφικές Τέχνες-Πολυµέσα (ΓΤΠ61) Αξιοποίηση Πολυµέσων στις Εφαρµογές Κοινωνικής Δικτύωσης Μίαρη Ειρήνη Εισηγητής: Ζευγώλης Δηµήτρης 10/4/2011 Ορισµοί

Διαβάστε περισσότερα

Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009

Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009 Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009 Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας είναι φορέας μη κερδοσκοπικός. Στους στόχους του περιλαμβάνεται η συμβολή στην ανάπτυξη της έρευνας και την ανάδειξη κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 9 ο ΓΕΛ Πατρών ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΛΙΑΒΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΛΑΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ: Tom&Jerry Υπεύθυνοι καθηγητές:

Διαβάστε περισσότερα

Τσικολάτας Α. (2011) Οι ΤΠΕ ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο στην Ειδική Αγωγή. Αθήνα

Τσικολάτας Α. (2011) Οι ΤΠΕ ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο στην Ειδική Αγωγή. Αθήνα Οι ΤΠΕ ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο στην Ειδική Αγωγή Τσικολάτας Αλέξανδρος Αναπληρωτής Καθηγητής, ΕΕΕΕΚ Παμμακαρίστου, tsikoman@hotmail.com Περίληψη Στην παρούσα εργασία γίνεται διαπραγμάτευση του ρόλου των

Διαβάστε περισσότερα

Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση

Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση Η Διαχρονική Εξέλιξη 2 Σημασία Επικοινωνίας: Αφήγηση Ιστοριών Διαχρονική τάση των ανθρώπων να διηγούνται Ιστορίες. Τα 4 Στοιχεία μιας σύγχρονης Ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα

Ας μετρηθούμε τώρα... Χρήση Διαδικτύου και Υγεία!! Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη

Ας μετρηθούμε τώρα... Χρήση Διαδικτύου και Υγεία!! Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη Ας μετρηθούμε τώρα... Χρήση Διαδικτύου και Υγεία!! Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη Fraidaki@aueb.gr Διαδίκτυο 2 Υγεία 3 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 4 5 Η σημασία της «κινητής πρόσβασης» 100% 90% 80% 70%

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή προφορικού λόγου

Παραγωγή προφορικού λόγου Παραγωγή προφορικού λόγου Επίπεδο Δ Τρίτη διδακτική πρόταση Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: 1 διδακτική ώρα Ενήλικοι μαθητές Επιχειρηματολογία κατά τη συζήτηση Στρατηγικές: χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα κοινό μας σπίτι»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα κοινό μας σπίτι» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE «Μεσογειακή φώκια και Αλιεία: Αντιμετωπίζοντας τη σχέση ανταγωνισμού και αλληλεπίδρασης στις ελληνικές θάλασσες» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο. Νίκος Παπαδόπουλος

Διαδίκτυο. Νίκος Παπαδόπουλος Διαδίκτυο Τι είναι το διαδίκτυο; Υπηρεσίες του Διαδικτύου Παγκόσμιος ιστός (www) Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) Συνομιλία (chat) Τηλεδιάσκεψη (teleconference) Τι είναι η ιστοσελίδα; Τι πρέπει να προσέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εφηβεία, μία δυστοπία. Ερευνητική εργασία Α τετραμήνου της Α Λυκείου των Λ.Τ. Αρμενίου Σχολικό έτος

Εφηβεία, μία δυστοπία. Ερευνητική εργασία Α τετραμήνου της Α Λυκείου των Λ.Τ. Αρμενίου Σχολικό έτος Εφηβεία, μία δυστοπία Ερευνητική εργασία Α τετραμήνου της Α Λυκείου των Λ.Τ. Αρμενίου Σχολικό έτος 2012-13 Τομείς έρευνας: Συμπεριφορά των εφήβων Τρόπος ζωής και καθημερινότητα Ασχολίες και δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να προσδιορίσει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τις. Ειδικότερα, βασικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηράκλειο 26 Μαρτίου Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηράκλειο 26 Μαρτίου Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηράκλειο 26 Μαρτίου 2018 Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός της έρευνας Εισαγωγή Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μεθοδολογία Έρευνας Ανάλυση και ερμηνεία αποτελεσμάτων Συμπεράσματα

Περιεχόμενα. Σκοπός της έρευνας Εισαγωγή Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μεθοδολογία Έρευνας Ανάλυση και ερμηνεία αποτελεσμάτων Συμπεράσματα Περιεχόμενα Σκοπός της έρευνας Εισαγωγή Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μεθοδολογία Έρευνας Ανάλυση και ερμηνεία αποτελεσμάτων Συμπεράσματα Σκοπός της έρευνας Η συμβολή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ)

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ) 11 0 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ.2014-15 Τμήμα Α1 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ) 1.Κριτήρια επιλογής θέματος Ενδιαφέρον περιεχόμενο Μας αρέσει αυτό το θέμα Είχαμε συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΙΛΚΟΥ Επιβλέπων καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

Στα πλαίσια του Διαδικτύου, ο όρος αναφέρεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στα πλαίσια του Διαδικτύου, ο όρος αναφέρεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15 Κοινωνικά Δίκτυα αποτελούν μία ομάδα ατόμων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και το σύνολο των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των μελών της ομάδας. Στα πλαίσια του Διαδικτύου, ο όρος αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ! Δ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ. το ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. @ Επιστήμες της αγωγής Διευθυντής Μιχάλης Κασσωτάκης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ! Δ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ. το ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. @ Επιστήμες της αγωγής Διευθυντής Μιχάλης Κασσωτάκης. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ! Δ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ το ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ @ Επιστήμες της αγωγής Διευθυντής Μιχάλης Κασσωτάκης ί>ηγο^η 26 Επιστήμες της Αγωγής 26 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

( μαθήτρια Γ γυμνασίου) ***

( μαθήτρια Γ γυμνασίου) *** «...Η γλωσσομάθεια στις μέρες μας είναι απαραίτητη. Τα άτομα με επαρκή γνώση μιας ξένης γλώσσας έχουν τη δυνατότητα να είναι αποτελεσματικότεροι στις σπουδές τους, αφού μπορούν ψάχνοντας σε ξένες βιβλιογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth-life.gr Τι είναι το ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

[Εισαγάγετε τον τίτλο της καταχώρησης εδώ]

[Εισαγάγετε τον τίτλο της καταχώρησης εδώ] [Εισαγάγετε τον τίτλο της καταχώρησης εδώ] ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στον 21ο αιώνα τα λεγόμενα social media έχουν τεράστια απήχηση στους νέους κυριώς αλλά και σε διάφορες αλλές κοινωνικές ομάδες.αδιαμφησβήτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ 1. Κριτήρια επιλογής θέματος Για να καταγραφεί ο εθισμός των εφήβων σε σχέση με τα κινητά την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Για να γίνει αναφορά στο θέμα και στο πρόβλημα

Διαβάστε περισσότερα

1. Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ

1. Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ 1. Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Της μαθητρίας Ελευθερίας Κανάρη 30 ο Λύκειο Αθηνών Τμήμα: Α2 2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Η έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια επιχειρήσαμε μία ιστορική αναδρομή της επικοινωνίας ξεκινώντας από τα πρώτα της στάδια όπως η κραυγή και φτάνοντας στην

Στη συνέχεια επιχειρήσαμε μία ιστορική αναδρομή της επικοινωνίας ξεκινώντας από τα πρώτα της στάδια όπως η κραυγή και φτάνοντας στην ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: Σε μία κοινωνία που κατακλύζεται από πληροφορίες, το παιδί, ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι αδύνατο να μείνει ανεπηρέαστο. Καθημερινά γίνεται αποδέκτης πολυπληθών και πολυποίκιλων μηνυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εκπαιδευτές για το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ

Μικροί Εκπαιδευτές για το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ Μικροί Εκπαιδευτές για το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑ O Ποσοτική έρευνα, βάση ερωτηματολογίου O Ερωτήσεις κλειστού τύπου O Διαβαθμισμένες ερωτήσεις O Περίοδος διεξαγωγής έρευνας : Μάρτιος 2014 O

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ε - Στ τάξη) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ε - Στ τάξη) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: 2015-2016 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ε - Στ τάξη) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα από

Διαβάστε περισσότερα

Το διαδίκτυο. Πηγή γνώσηςενημέρωσης-κοινωνική ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ.

Το διαδίκτυο. Πηγή γνώσηςενημέρωσης-κοινωνική ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ. Το διαδίκτυο. Πηγή γνώσηςενημέρωσης-κοινωνική επαφή. ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ. ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η δυνατότητα δημιουργίας δεσμών με μεγάλο βαθμό. Η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα Ερευνητικής Εργασίας «Νέοι και Διαδίκτυο : Ηλεκτρονικές φιλίες;»

Θέμα Ερευνητικής Εργασίας «Νέοι και Διαδίκτυο : Ηλεκτρονικές φιλίες;» 15 ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2014-15 Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ερευνητική Ομάδα : Project Γ Θέμα Ερευνητικής Εργασίας «Νέοι και Διαδίκτυο : Ηλεκτρονικές φιλίες;» Μεθοδολογία Έρευνας Η έρευνα πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή

Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή Τα σχέδια μαθήματος αποτελούν ένα είδος προσωπικών σημειώσεων που κρατά ο εκπαιδευτικός προκειμένου να πραγματοποιήσει αποτελεσματικές διδασκαλίες. Περιέχουν πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

4.2 Μελέτη Επίδρασης Επεξηγηματικών Μεταβλητών

4.2 Μελέτη Επίδρασης Επεξηγηματικών Μεταβλητών 4.2 Μελέτη Επίδρασης Επεξηγηματικών Μεταβλητών Στο προηγούμενο κεφάλαιο (4.1) παρουσιάστηκαν τα βασικά αποτελέσματα της έρευνάς μας σχετικά με την άποψη, στάση και αντίληψη των μαθητών γύρω από θέματα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 4. Ονόματα συμμετεχόντων. Τζουβελέκης Ορέστης Παλιογιάννης Θέμης Κάλλης Θοδωρής Χρυσικός Λάμπρος

ΟΜΑΔΑ 4. Ονόματα συμμετεχόντων. Τζουβελέκης Ορέστης Παλιογιάννης Θέμης Κάλλης Θοδωρής Χρυσικός Λάμπρος ΟΜΑΔΑ 4 Ονόματα συμμετεχόντων Τζουβελέκης Ορέστης Παλιογιάννης Θέμης Κάλλης Θοδωρής Χρυσικός Λάμπρος EDMODO E d m o d o Το Edmodo είναι μια υπηρεσία η οποία προσφέρεται δωρεάν και δίνει την δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα