Oι προτεραιότητες μιας χρονιάς

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1998 - Oι προτεραιότητες μιας χρονιάς"

Transcript

1

2

3 Oι προτεραιότητες μιας χρονιάς Επιμέλεια: Γιώργος Κολλιάς Το επόμενο διάστημα το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, αξιοποιώντας την εμπειρία από τις δραστηριότητες τόσο στον τομέα ερευνών - μελετών όσο και στον τομέα της κατάρτισης και συνδικαλιστικής επιμόρφωσης, θα ολοκληρώσει τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του για το Στα πλαίσια αυτά υπήρξε μια πρώτη προσέγγιση των ενεργειών και δράσεων για το 1998, από τις οποίες ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: Συνεχίζεται η συμμετοχή των εμπειρογνωμόνων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην επιτροπή του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό, στην επιτροπή για τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης καθώς επίσης, συνέχιση της δράσης του Παρατηρητηρίου για την παρακολούθηση των τάσεων και εξελίξεων στο χώρο των εργασιακών σχέσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα προγραμματίζεται η εκπόνηση μελετών στα εξής θέματα: «Η απεξάρτηση του συνδικαλιστικού κινήματος από τον κρατικό παρεμβατισμό», «ΟΝΕ, μισθοί και εργασιακές σχέσεις», μελέτη για την «αγορά εργασίας στη Μολδαβία», συμμετοχή στην έρευνα του καθ. P. Bourdieu στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος TSER, με θέμα «Η αντιπροσωπευτικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Επίσης θεματικές ενότητες όπως, τουρισμός, ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση, οι σχέσεις των νέων με την εργασία την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και την κοινωνική ζωή, θα αποτελέσουν το αντικείμενο των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου για την επόμενη χρονιά. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΙΝΕ για τη συνδικαλιστική επιμόρφωση προγραμματίζεται σεμινάρια με Ρώσους και Λευκορώσους συνδικαλιστές, με την Ακαδημία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τις άτυπες μορφές απασχόλησης, την αξιολόγηση της πορείας του Κοινοτικού πλαισίου στήριξης κλπ. Για το ΚΕΚ του ΙΝΕ βασική προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση δικτύων σύνδεσης κατάρτισης με την απασχόληση, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης γυναικών, των νέων ανέργων και ομάδων κοινωνικού αποκλεισμού με την αξιοποίηση των προγραμμάτων τα οποία υλοποιούνται στα πλαίσια κοινοτικών πρωτοβουλιών και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στα πλαίσια αυτά ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής πρωτοβουλίες για το Δημιουργία Κινητής Μονάδας Συμβουλευτικής Πληροφόρησης, και Επαγγελματικής Κατάρτισης, με στόχο την προώθηση της απασχόλησης των καταρτιζομένων, την υποστήριξη των ομάδων του Κοινωνικού Δικτύου και την πιλοτική εφαρμογή του περιεχομένου του εκπαιδευτικού πακέτου για εκπαίδευση εκπαιδευτών σε ομάδα εκπαιδευτών για την αξιολόγηση και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του πακέτου. Κατάρτιση Κεντρικού Πυρήνα Στελεχών Δικτύου Περιφερειακών Μονάδων Προώθησης και Δημιουργίας Εταιρικών Σχέσεων με στόχο τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Πληροφοριών με περισσότερα δεδομένα και σύνδεσή της μέσω internet με τις αντίστοιχες του ΟΑΕΔ, ΠΙΕΚΑ, Γ.Γ. Νέας Γενιάς.

4 Έρευνες - Μελέτες Ειδικότερα, η δραστηριότητα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στον τομέα μελετών και ερευνών αποτυπώνεται στα εξής: 1. Το παρόν και το μέλλον των εργασιακών σχέσεων Ολοκλήρωση του έργου με αφετηρία τη σχετική έκθεση η οποία έγινε για τις ανάγκες του κοινωνικού διαλόγου, περιγράφοντας τις βασικές τάσεις και εξελίξεις στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο, τις επιπτώσεις των πολιτικών ευελιξίας, τις εξελίξεις στον ελλαδικό χώρο και τα μέτρα που αναζητεί το συνδικαλιστικό κίνημα προκειμένου να διασφαλίσει τους κοινωνικά αποδεκτούς όρους μέσα από ένα σύγχρονο περιεχόμενο εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. 2. Μελέτη βιωσιμότητας της Πειραϊκής - Πατραϊκής και σύνταξη Εκθεσης σχολίων και παρατηρήσεων στις παρατηρήσεις της TOP-LAN Η παρούσα μελέτη εκπονήθηκε με στόχο, τη διερεύνηση της δυνατότητας, συνέχισης της λειτουργίας της στην Πάτρα σε μια περίοδο όπου η διαδικασία της βιομηχανικής αναδιάρθρωσης με τους όρους που επιτελείται, συντελεί στην αύξηση της ανεργίας στην περιοχή η οποία έχει ήδη πάρει σοβαρές διαστάσεις. 3. Διερεύνηση συνθηκών αφομοίωσης νέων τεχνικών παραγωγής και προώθησης της κατάρτισης του εργατικού δυναμικού. (Ερευνα στα πλαίσια του προγράμματος Promodei - Νέα μοντέλα παραγωγής στην ευρωπαϊκή βιομηχανία). Η συγκεκριμένη έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη, πραγματοποιείται στο εσωτερικό των επιχειρήσεων, με στόχο την αναζήτηση των δομών και το περιεχόμενο των ειδικοτήτων στις συγκεκριμένες συνθήκες παραγωγής, όπου διαμορφώνονται οι εργασιακές σχέσεις και οι συνθήκες εργασίας, ενώ παράλληλα διερευνά τις δυνατότητες παρέμβασης των συνδικάτων σε σχέση με υπαρκτές ή άλλες ειδικότητες. 4. Δημιουργία τράπεζας πληροφοριών για τις ειδικότητες, στα πλαίσια του προγράμματος Promodei Καταγραφή των ειδικοτήτων κατά κλάδους με βάση τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ειδικότητες όπως αυτές καταγράφονται από κλαδικές έρευνες και μελέτες καθώς επίσης και ειδικότητες όπως παρουσιάζονται στο ενδοεπιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

5 5. Ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ΙΝΕ για τον ΛΑΕΚ Υποστήριξη της αντιπροσώπευσης της ΓΣΕΕ, στην επιτροπή διαχείρισης του ΛΑΕΚ Επεξεργασία των θέσεων της ΓΣΕΕ για το ΛΑΕΚ Προετοιμασία των δραστηριοτήτων της ΓΣΕΕ για την αξιοποίηση των πόρων του ΛΑΕΚ Περιφερειακές συσκέψεις με επιστημονικούς συνεργάτες των περιφερειακών ΙΝΕ για την προετοιμασία στήριξης πρωτοβουλιών και δράσης των συνδικάτων στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ. 6. Εκθεση με θέμα: «Αξιολόγηση της πορείας του δεύτερου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης» Η έκθεση αποτιμά την μέχρι τώρα πορεία του Β ΚΠΣ αναδεικνύοντας Τα βασικότερα προβλήματα διαχείρισης και υλοποίησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Παράλληλα διατυπώνονται οι θέσεις των συνδικάτων για το μέλλον των διαθρωτικών ταμείων. 7. Παρακολούθηση προγράμματος (DAC-ΟΑΕΔ). Προετοιμασία μελέτης για την αγορά εργασίας στην Μολδαβία, Ουκρανία και Λευκορωσία. 8.Παρακολούθηση προγράμματος TACIS. Προετοιμασια μελέτης για την κοινωνική ασφάλιση στη Ρωσία. 9. Αναδιάρθρωση βιομηχανίας, Αθήνα 1997 Η εν λόγω μελέτη αναδεικνύει, κατά κύριο λόγο, την αντίθεση στην οποία έχει εμπλακεί ο βιομηχανικός τομέας της χώρας, αναζητώντας μια εναλλακτική στρατηγική για τη βιομηχανία μέσωτης διάχυσης και επέκτασης των θετικών τάσεων που εντοπίζονται σε ένα κομμάτι τη μεγάλης βιομηχανίας. 10. Κοινωνικοί συσχετισμοί και εργοδοτικές πολιτικές διαχείρισης και ελέγχου της εργασίας, Αθήνα 1997 Η παρούσα μελέτη συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πεδίου έρευνας το οποίο έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για το συνδικαλιστικό κίνημα:

6 Πρόκειται για το πεδίο των εργοδοτικών πολιτικών διαχείρισης και διοίκησης της εργασίας που αφορούν του τρόπους με τους οποίους οι κοινωνικοί συσχετισμοί και οι ευρύτερες συμφωνίες μεταξύ κοινωνικών εκπροσώπων, μετατρέπονται στο εσωτερικό των επιχειρήσεων σε σύστημα αναπαραγωγής της εξουσίας. 1. Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία Συνδικαλιστική Επιμόρφωση Συμμετοχή στα σεμινάρια της ΣΕΣ στις χώρες του στόχου 1, σχετικά με τη μεταρρύθμιση των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων. 2. Συλλογικές διαπραγματεύσεις Διεξαγωγή δύο σεμιναρίων με αντικείμενο τις συλλογικές διαπραγματεύσεις 3. Συνδικαλιστικά δικαιώματα Διεξαγωγή δύο σεμιναρίων με αντικείμενο τα βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα για νέους συνδικαλιστές. 4. Συνδικαλιστική δράση στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση Επιμόρφωση στελεχών της Συνομοσπονδίας Αλβανικών Συνδικάτων με στόχο την πληροφόρησή τους σε θέματα των μορφών, μεθόδων και τρόπων οργάνωσης της συνδικαλιστικής δράσης στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ανεργία, Ιδιωτικοποιήσεις, Κοινωνική Ασφάλιση, Οικονομία και Συνδικάτα, 35ωρο, Δομή και λειτουργία Συνδικαλιστικών φορέων κλπ). 5. Ανεργία, Απασχόληση, Εργασιακές Σχέσεις, Ασφαλιστικό, Περιφερειακή Ανάπτυξη Συνεργασία με τα περιφερειακά ΙΝΕ και τα Εργατικά Κέντρα για την πραγματοποίηση σεμιναρίων στην Καβάλα, στα Χανιά, τη Νάξο, το Άργος, την Άρτα, τη Λάρισα, την Ναύπακτο και την Πτολεμαΐδα με θέμα «Οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την Ανεργία - Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις και το Ασφαλιστικό» καθώς επίσης και

7 περιφερειακά θέματα [Αρτα (ανάπτυξη Ηπείρου), Ναύπακτος (ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου) Πτολεμαΐδα (ενεργειακό)]. 6. Πρόγραμμα συνδικαλιστικής επιμόρφωσης DAC-ΟΑΕΔ Στόχος του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση στελεχών της Γενικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοκρατίας της Μολδαβίας, σε θέματα των μορφών, μεθόδων και τρόπων οργάνωσης της συνδικαλιστικής δράσης στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση (Δομή και λειτουργία των Συνδικαλιστικών φορέων, Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλιση, Οικονομία και Συνδικάτα, Λειτουργία και δομή του ΟΑΕΔ κλπ). 7. Πρόγραμμα Leonardo - Etuco Μέθοδος διδασκαλίας γαλλικών για συνδικαλιστές - Επίπεδο 4 (2ο έτος)

8 ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αναδιάρθρωση βιομηχανίας, Αθήνα 1997 Η εν λόγω μελέτη αναδεικνύει, κατά κύριο λόγο, την αντίθεση στην οποία έχει εμπλακεί ο βιομηχανικός τομέας της χώρας, αναζητώντας μια εναλλακτική στρατηγική για τη βιομηχανία μέσω της διάχυσης και επέκτασης των θετικών τάσεων που εντοπίζονται σε ένα κομμάτι τη μεγάλης βιομηχανίας. Κοινωνικοί συσχετισμοί και εργοδοτικές πολιτικές διαχείρισης και ελέγχου της εργασίας ( ), Αθήνα 1997 Η παρούσα μελέτη συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πεδίου έρευνας το οποίο έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για το συνδικαλιστικό κίνημα: Πρόκειται για το πεδίο των εργοδοτικών πολιτικών διαχείρισης και διοίκησης της εργασίας που αφορούν του τρόπους με τους οποίους οι κοινωνικοί συσχετισμοί και οι ευρύτερες συμφωνίες μεταξύ κοινωνικών εκπροσώπων, μετατρέπονται στο εσωτερικό των επιχειρήσεων σε σύστημα αναπαραγωγής της εξουσίας. 1. Εκδόσεις του τριμηνιαίου Περιοδικού «Τετράδια του ΙΝΕ» 2. Εκδόσεις του τριμηνιαίου Περιοδικού «Ενημέρωση» Τα ΤΕΤΡΑΔΙΑ Το τεύχος Οκτώβριος 1996-Μάρτιος 1997, είναι αφιερωμένο στις πολιτικές για την αγορά εργασίας, σε συνάρτηση με τα ζητήματα της απασχόλησης, και επιδιώκει να περιγράψει τις συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένο να δράσει και να διαπραγματευθεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Το Τεύχος Απρίλιος Σεπτέμβριος 1997 είναι αφιερωμένο στο Κοινωνικό ΔΙάλογο και περιλαμβάνει τα κείμενα που καταθέτει η πλευρά της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σε παράρτημα περιλαμβάνονται τα κείμενα που παρουσίασε η Κυερνητική πλευρά καλώντας τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις να απαντήσουν. Τέλος, δημοσιεύεται το Σύμφωνο εμιστοσύνης Κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων στην πορεία προς το Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Το 21ο τεύχος Ιανουάριος (1997), παρουσιάζει τις αλλαγές στο χάρτη της απασχόλησης ανά τομέα και κλάδο παραγωγής, ανά φύλο, επάγγελμα, ηλικίες και περιφέρεια τη περίοδο Τα βασικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η εργασία αυτή συμπυκνώνονται στα εξής: Σημειώνεται αύξηση της απασχόλησης στον τριτογενή τομέα εις βάρος του πρωτογενούς τομέα και αύξηση της ανεργίας κυρίως στις γυναίκες, τους νέους και τους ηλικιωμένους. Στο 22ο τεύχος Φεβρουάριος (1997), παρουσιάζονται αναλυτικά οι έρευνες και μελέτες

9 που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος, τα σεμινάρια συνδικαλιστικής επιμόρφωσης, οι εκδόσεις του ΙΝΕ, οι ημερίδες και διασκέψεις του Ινστιτούτου, η τεκμηρίωση θέσεων της ΓΣΕΕ, καθώς και οι δραστηριότητες στον τομέα κατάρτισης αλλά και η πορεία εφαρμογής στη χώρα μας των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο 23ο τεύχος Μάρτιος (1997), παρουσιάζεται έρευνα του περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας Στερεάς Ελλάδας, για την εξέλιξη της απασχόλησης και της ανεργίας στο Νομό Φθιώτιδας στη δεκαετία , συγκριτικά με τις τάσεις οι οποίες καταγράφονται σε σύνολο χώρας. Ταυτόχρονα το τεύχος παρουσιάζει την πορεία υλοποίησης του προγράμματος NOW στη χώρα μας καθώς και τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΟΤΟΕ. Στο 24ο τεύχος Απρίλιος (1997), καταγράφονται οι τάσεις και οι εξελίξεις στον τομέα των εργασιακών σχέσεων στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόζονται, καθώς και η παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος. Επίσης το τεύχος παρουσιάζει τις θέσεις της ΓΣΕΕ, για τη χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Το 25ο τεύχος, Μάιος (1997), ήταν αφιερωμένο στη δραστηριότητα του παρατηρητηρίου και στην πληροφόρηση, γύρω από τις εξελίξεις στον τομέα των εργασιακών σχέσεων στις χώρες της Ευρώπης. Επίσης παρουσιάζεται, η μελέτη του Ινστιτούτου Πετρελαίου και Χημικής Βιομηχανίας, για την συνένωση των εταιριών BP και MOBIL καθώς και οι επιπτώσεις που είχε η εξέλιξη αυτή συνολικά στον κλάδο. Στο 26ο τεύχος Ιούνιος (1997), παρουσιάζεται η πρόταση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η οποία κατατέθηκε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων και συστάθηκε με βάση το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ Παράλληλα παρουσιάζεται η μελέτη βιωσιμότητας της Πειραϊκής - Πατραϊκής του Νομού Αχαίας, όπου την επιστημονική ευθύνη και το συντονισμό, για λογαριασμό του Σωματείου Προσωπικού Εργοστασίων Πειραϊκής - Πατραϊκής, ανέλαβε το Ινστιτούτο Εργασίας.Επίσης η ύλη του τεύχους περιέχει άρθρα: 13ος - 14ος μισθός και οι επιπτώσεις από μια υποτίμηση της δραχμής. Τέλος παρουσιάζονται οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του ΙΝΕ, καθώς και τα αποτελέσματα της ημερίδας, του Ινστιτούτου Εργασίας στο Αργος. Το 27ο τεύχος Ιούλιος - Αύγουστος (1997), δημοσιεύει τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους εμπειρογνώμονες της ΓΣΕΕ, στις επιτροπές του κοινωνικού διαλόγου, για την Ανάπτυξη, την Ανταγωνιστικότητα, την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση. Παράλληλα αναφέρεται στην 85η σύνοδο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας όπου συζητήθηκαν θέματα όπως, η αναθεώρηση της Διεθνούς Σύμβασης 96 για τη λειτουργία των ιδιωτικών γραφείων εύρεσης εργασίας, η ψήφιση σύστασης για τις γενικές συνθήκες προώθησης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ψήφιση διεθνών κανόνων για την εργασία με σύμβαση εργολαβίας. Στο 28ο τεύχος Σεπτέμβριος (1997), γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (νέο είδος συμφωνίας στην DEUTSHE TELECOM AG στη Γερμανία, κώδικας συμπεριφοράς με σκοπό την καταπολέμηση της παράνομης εργασίας στην Ιταλία, εξελίξεις σε σχέση με το χρόνο εργασίας στην Αυστρία κλπ), καθώς και στις προτάσεις της ΓΣΕΕ για τα Διαρθρωτικά Ταμεία. Στο 29ο τεύχος Οκτώβριος (1997), τα ζητήματα της αγοράς εργασίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελούν την κύρια θεματολογία. Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών των γαλλικών συνδικάτων IRES που αφορούν στην αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων φτωχών στην Γαλλία. Επίσης, παρουσιάζονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι σχέσεις τους, με τις ίσες ευκαιρίες ανδρών και γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο ίδιο τεύχος εξετάζονται τα ζητήματα της προσφοράς εργασίας σε

10 σχέση με την ανεργία και το επίπεδο των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα. Στο 30ο τεύχος Νοέμβριος (1997), παρουσιάζονται οι κοινωνικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, οι εργασίες για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η συμβολή του τομέα των υπηρεσιών στην αύξηση της απασχόλησης καθώς και τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων και αποκλεισμού από την αγορά εργασίας, της μεταβατικής περιόδου Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος Στο 31ο τεύχος Δεκέμβριος (1997), παρουσιάζονται το «Σύμφωνο Εμπιστοσύνης Κυβέρνησης και Κοινωνικών Εταίρων, πορεία προς το 2000», τα συμπεράσματα της μελέτης τα οποία αφορά στη μείωση του χρόνου εργασίας στον τραπεζικό τομέα καθώς και οι εξελίξεις στην απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τέλος, περιλαμβάνονται εργασίες που αναφέρονται στην πορεία της απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και τις συγκρίσεις μισθών και μη μισθολογικού κόστους εργασίας σε διεθνές επίπεδο.

11 ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ 1.«Εργασιακές Σχέσεις στον τομέα του Τουρισμού - Ενδογενείς πηγές ανάπτυξης μιας περιοχής - Ρόλος και παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος». Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου, Αρτας και Ναυπάκτου, καθώς επίσης και με τα περιφερειακά ΙΝΕ και την ΠΟΥΕΕΤΕ, πραγματοποίησε τρεις διασκέψεις οπού συμμετείχαν συνολικά 441 συνδικαλιστές. 2. Ενημερωτικό σεμινάριο αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ στις Βρυξέλλες Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από 6 έως 9 Νοεμβρίου Η σύνθεση της αντιπροσωπείας, έγινε από το προεδρείο της ΓΣΕΕ και συμμετείχαν 27 συνδικαλιστές, από Εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες. 3. ΓΣΕΕ - Γραμματεία Γυναικών, Γ Πανελλαδική συνδιάσκεψη με θέμα: Γυναίκες & Απασχόληση Πρόγραμμα και οργάνωση εργασιών προκειμένου να υλοποιηθεί στις 5-7/2/1998, στην Αθήνα. 4. Ενημερωτικό σεμινάριο στις Βρυξέλλες αντιπροσωπείας της ΟΣΕΓΟ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτικών Επαγγελμάτων (EFA) Πραγματοποιήθηκε από 24 έως 28/05/97 και συμμετείχαν 27 συνδικαλιστές της ΟΣΕΓΟ. 5. Διαρθρωτικά Ταμεία Σεμινάριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σε συνεργασία με τη ΣΕΣ στις 3 και 4/07/ «Θεσμοί, διαδικασίες και σύγχρονες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση» Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 6-9/11/1997 με την συνεργασία της ΓΣΕΕ και 10ης Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 7.«Η λειτουργία των εργασιακών συμβουλίων στις επιχειρήσεις» Στο σεμινάριο συμμετείχαν 10 Ελληνες συνδικαλιστικά στελέχη και πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία από 1-6/12/1997 στα πλαίσια του προγράμματος LEONARDO.

12 8.«Η Προοπτική της Απασχόλησης και του Κοινωνικού Κράτους μετά από το Αμστερνταμ και πριν τη Σύνοδο Κορυφής, για την Απασχόληση» Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 30/10/1997, σε συνεργασία με το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν 200 περίπου συνδικαλιστές από τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ και τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις. 9. Αποτελέσματα κοινωνικού διαλόγου, η κατάσταση της απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ενεργειακή πολιτική Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα στις 12-13/12/97 και συμμετείχαν 260 συνδικαλιστές από Εργατικά Κέντρα Δυτικής Μακεδονίας και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

13 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 1. Εκθεση με θέμα: «Οι επιπτώσεις της μείωσης του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών.η παρούσα έκθεση συντάχθηκε από μελετητική ομάδα η οποία συγκροτήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ , από εκπροσώπους - επιστημονικούς συνεργάτες - της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ της ΓΣΕΒΕ, και της ΕΣΕΕ. Στόχο είχε την ποσοτική ανάλυση των επιπτώσεων από τη μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς τη μείωση των αποδοχών στους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. 2. Προεδρικό διάταγμα νομιμοποίησης των αλλοδαπών εργαζομένων στην Ελλάδα.Στα πλαίσια της ΟΚΕ, η συμμετοχή των επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, στη διαμόρφωση των προεδρικών διαταγμάτων για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών εργαζομένων, ήταν ένα ακόμη πεδίο παρέμβασης των συνδικάτων, με στόχο, τη διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων και την διασφάλιση ίσων ευκαιριών για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. 3. Ολοκλήρωση του συνολικού έργου «Το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας»συμμετοχή επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ σε 13 επιτροπές παρακολούθησης δορυφορικών μελετών και 18 ομάδες εργασίας δικτύων στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Παρατηρήσεις στα κείμενα του Υπουργείου Ανάπτυξης «Για μια συναινετική βιομηχανική στρατηγική» και «Εκθεση για την ανταγωνιστικότητα και τη βιομηχανική στρατηγική στην Ελλάδα». 4. Πιλοτικό πρόγραμμα αποκατάστασης των απολυμένων από τη Good-Year στη Θεσσαλονίκη.Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Good-Year στη Θεσσαλονίκη, είχε ως αποτέλεσμα την ομαδική απόλυση 350 εργαζομένων επιδεινώνοντας το φαινόμενο της ανεργίας το οποίο, ήδη έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Το πιλοτικό πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης, αφορούσε την ανάληψη δράσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με στόχο τη συνομολόγηση ενός Συμφώνου Απασχόλησης. Το Σύμφωνο αυτό προέβλεπε αφενός, τη θέσπιση κινήτρων για τους εργοδότες προκειμένου να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αφετέρου, την οικονομική ενίσχυση των απολυμένων για τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης. 5. Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης Εκπροσώπηση της ΓΣΕΕ στη συντονιστική Γραμματεία του ΤΣΑ Δυτ. Αθήνας Συμμετοχή στη σύναψη του πλαισίου συμφωνίας του ΤΣΑ Δυτ. Αθήνας Επεξεργασία θέσεων ΓΣΕΕ, για τα ΤΣΑ Παρακολούθηση της διαδικασίας ανάπτυξης των ΤΣΑ στις επτά επιλεγμένες περιοχές. 6. Κοινωνικός Διάλογος. Η ΓΣΕΕ, είχε την επιστημονική στήριξη του ΙΝΕ στις επιτροπές κοινωνικού διαλόγου που συγκροτήθηκαν από τα εμπλεκόμενα μέρη και οι οποίες

14 αντιστοιχούσαν σε τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα, αφορούσε τις διαρθρωτικές πολιτικές για την ανάπτυξη, η δεύτερη ενότητα, αφορούσε την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα και η τρίτη ενότητα τις εργασιακές σχέσεις.εμπειρογνώμονες του ΙΝΕ συμμετείχαν επίσης σε επιστημονική επιτροπή και ομάδες εργασίας για την αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων. 7. Συνεργασία ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στην έρευνα «Διερεύνηση συνθηκών αφομοίωσης νέων τεχνικών παραγωγής και προώθησης της κατάρτισης του εργατικού δυναμικού», στα πλαίσια του προγράμματος PROMODEI. 8. Συμμετοχή επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην επιτροπή παρακολούθησης του Υπουργείου Παιδείας, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης. 9. Συμμετοχή επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην επιτροπή παρακολούθησης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. 10. Συμμετοχή επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, στην επιτροπή παρακολούθησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας ΜΜΕ και RESIDER 2, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ερευνας και Τεχνολογίας. 11. Συμμετοχή επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, σε επιτροπές του Υπουργείου Εργασίας για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Απασχόληση. 12. Συμμετοχή επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, σε επιτροπή παρακολούθησης μελετών του υπουργείου Ανάπτυξης για το Δημόσιο τομέα και για τις επενδύσεις στις Ανατολικές χώρες. 13. Συμμετοχή επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, στην κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρου 8 του Αναπτυξιακού Νόμου 1892/90 στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας - Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

15 Κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Απολογισμός Δραστηριότητας1997 ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Καινοτομικό πρόγραμμα άρθρου 6 του ΕΚΤ «Δημιουργία Κινητής Μονάδας Συμβουλευτικής, Πληροφόρησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης» Καταρτίσεις στελεχών Developers (Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Αξιολόγηση προγραμμάτων κατάρτισης και Εκπαίδευση Εκπαιδευτών) / Managers (Οργανωτική Διαχείριση Προγραμμάτων κατάρτισης) σε 6 περιφέρειες και πιλοτική δράση των στελεχών των περιφερειακών μονάδων σε τοπικό επίπεδο. Οι καταρτίσεις έγιναν στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ρόδου, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Πελοποννήσου. Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης Κοινωνικού Δικτύου (Σύνδεση φορέων, ατόμων, τοπικών δομών και οργανισμών). Αμεση σύνδεση των δράσεων αυτών με τους καταρτιζόμενους του προγράμματος σε επίπεδο δραστηριοποίησής τους στα πλαίσια των ομάδων χρηστών και προώθησης της απασχόλησής τους μέσα από τη λειτουργία του Δικτύου. Εγιναν δράσεις ανάπτυξης Κοινωνικού δικτύου (προσέγγιση άνεργων νέων και γυναικών και δημιουργία ομάδων) στις περιφέρειες Κρήτης (Ηράκλειο), Πελοποννήσου (Τρίπολης) και Κεντρικής Μακεδονίας (Βέροια). Ανάπτυξη Διακρατικής συνεργασίας σε όλη τη διάρκεια του 1997 και Οργάνωση Σεμιναρίων. Υπήρξε συνεχής συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους Διακρατικούς εταίρους του προγράμματος: FRUHLING AND PARTNERS, COMIC PHOTO, VICTORIA 2, THE GRAPHIC ART INSTITUTE OF DENMARK, THE ROSKILDE UNIVERSITY Πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο 5 ημερών στην Αθήνα (Απρίλης 1997) που αφορούσε κυρίως τρόπους προσέγγισης και κινητοποίησης ομάδων, καθώς και τρόπους χρήσης των media για τη συλλογή οπτικο-ακουστικού υλικού και την υποστήριξη της διαδικασίας κατάρτισης. Διαμορφώθηκε Ειδική Μεθοδολογία κατάρτισης ενηλίκων και δημιουργήθηκε Εκπαιδευτικό πακέτο. Δημιουργία Εκπαιδευτικών πακέτων. Αναπτύχθηκε το έντυπο τμήματος του Εκπαιδευτικού πακέτου του προγράμματος και συλλέχθηκε υλικό (βίντεο, φωτογραφίες κλπ) για τη δημιουργία cd rom σε συνεργασία με τους Διακρατικούς εταίρους. Σχεδιασμός και υλοποίηση του Οδηγού του προγράμματος. Ανάπτυξη και επεξεργασία του έντυπου τμήματος του Οδηγού του προγράμματος και σχεδιασμός της βασικής δομής του cd rom. Πιλοτική Δράση της Κεντρικής μονάδας και Πιλοτική λειτουργία των περιφερειακών μονάδων. Στελέχη της κεντρικής κατάρτισης δραστηριοποιήθηκαν σε περιφερειακό επίπεδο και αντίστοιχα στελέχη των περιφερειακών μονάδων σε επίπεδο συνολικής οργάνωσης του προγράμματος. Ενέργειες Διάδοσης του προγράμματος: Ενημερωτικό - Διαφημιστικό Φυλλάδιο για τη δράση και τους στόχους του προγράμματος. Πραγματοποιήθηκε Μελέτη για το πρόγραμμα, με στόχο τη συλλογή στοιχείων για την αγορά εργασίας, τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν και τις απαραίτητες ειδικότητες στα πλαίσιά τους ανά περιφέρεια. Δράσεις προώθησης της απασχόλησης των καταρτιζόμενων μέσω της λειτουργίας του Κοινωνικού Δικτύου. Απορρόφηση 3 καταρτιζόμενων από τις δομές του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

16 Κοινοτική πρωτοβουλία YOUTHSTART Κατάρτιση Κεντρικού Πυρήνα Στελεχών Δικτύου Περιφερειακών Μονάδων Προώθησης και Δημιουργίας Εταιρικών σχέσεων Πραγματοποιήθηκε Μελέτη Βιωσιμότητας του Δικτύου Ανάπτυξης Σχέσεων Συνεργασίας (Ανάπτυξη εταιρικότητας). Ενέργειες δημιουργίας Τράπεζας πληροφοριών για τους νέους με σκοπό να λειτουργήσει υποστηρικτικά στο Δίκτυο παρέχοντας πληροφόρηση και συμβουλευτική. Μητρώο Παρακολούθησης της πορείας των άνεργων καταρτιζόμενων νέων. Για την Τράπεζα πληροφοριών καθώς και το Μητρώο Παρακολούθησης ανέργων καταρτιζομένων συγκεντρώθηκε σημαντικό πληροφοριακό υλικό και σχεδιάστηκε το λειτουργικό πακέτο των πρώτων κατηγοριών που θα περιλαμβάνει η βάση δεδομένων. Εκπαιδευτικό πακέτο κατάρτισης στελεχών φορέων για την ανάπτυξη και τη λειτουργία δικτύου νέων Οδηγός πληροφόρησης και συμβουλευτικής νέων. Εγινε συλλογή και ταξινόμηση μεγάλου μέρους υλικού του προγράμματος τόσο για το Εκπαιδευτικό πακέτο όσο και για τον Οδηγό. Δημιουργήθηκε Γραφείο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής άνεργων νέων στο Ηράκλειο της Κρήτης. Συγκροτήθηκαν και λειτούργησαν 3 ομάδες πρωτοβουλιών άνεργων νέων στα Χανιά, Λάρισα και Ηράκλειο. Αναπτύχθηκε Δίκτυο στελεχών φορέων για την υποστήριξη της ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας. Πραγματοποιήθηκε Κατάρτιση συνολικής διάρκειας 118 ωρών για 20 περιφερειακά στελέχη (14 ΙΝΕ, 6 ΕΛΚΕΠΑ). Συνέχεια και ολοκλήρωση τόσο του Οδηγού όσο και του Εκπαιδευτικού πακέτου σε έντυπο και σε μορφή cd rom Ανάπτυξη και συνέχεια της λειτουργίας του Γραφείου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής άνεργων Νέων Συνέχεια της δράσης των Ομάδων νέων με προγραμματισμό εκδηλώσεων για το 1998 Προγραμματισμός καταρτίσεων: Κατάρτιση (3 ημέρες) στελεχών του ΙΝΕ, 5 ημέρες για στελέχη του ΙΝΕ στο Project Management από το ΕΛΚΕΠΑ, 5 ημέρες κατάρτισης περιφερειακών στελεχών στη χρήση και αξιοποίηση της Τράπεζας Πληροφοριών. Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Διεύρυνση και επέκταση των δράσεών του στο νέο Youthstart. NOW I «Γυναίκες και συνδικάτα για τη Δημιουργία Τοπικών Δικτύων Προώθησης της Απασχόλησης και Αυτοαπασχόλησης» Συγκροτήθηκε και λειτούργησε η Διοικούσα επιτροπή του προγράμματος. Το Κεντρικό Συντονιστικό Σχήμα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο το συντονισμό όλων των δράσεων του προγράμματος σε Εθνικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο. Συγκροτήθηκαν και λειτούργησαν τα 7 από τα 10 Περιφερειακά Συντονιστικά σχήματα που είχαν προγραμματιστεί με σκοπό το σχεδιασμό και τη λειτουργία της δράσης των τοπικών Δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων των γυναικών. Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της Μελέτης του Δικτύου που αφορά το τεχνικό μέρος του (τεχνική διάσταση).

17 Συγκροτήθηκε επιστημονική ομάδα για τη διαμόρφωση του πλαισίου δημιουργίας και λειτουργίας της Βάσης Δεδομένων. Προσδιορίστηκαν οι θεματικές ενότητες της Τράπεζας Πληροφοριών και η μεθοδολογία συλλογής / ανανέωσης υλικού και πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτική συλλογή υλικού. Διαμορφώθηκε και αναπτύχθηκε Εκπαιδευτικό υλικό κατάρτισης στελεχών Δικτύου. Πραγματοποιήθηκαν δράσεις Βελτίωσης των Υφιστάμενων Δομών και δημιουργίας νέων, που αφορούν κυρίως: Διάγνωση Αναγκών και Παροχή υπηρεσιών, Σχεδιασμό και Ανάπτυξη ολοκληρωμένων δράσεων Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής, Κατάρτιση, Επαγγ. Προσανατολισμός και Προώθησης της Απασχόλησης. Επίσης συγκροτήθηκαν ομάδες χρηστών (ανέργων γυναικών) που συνεργάστηκαν με στελέχη του Δικτύου. Έγινε Κατάρτιση στελεχών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τη λειτουργία των Δομών του Δικτύου. Ολοκληρώθηκαν 3 εκπαιδευτικοί κύκλοι με στόχο τη στελέχωση των υφιστάμενων δομών με ιδιαίτερα ενεργοποιημένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Πραγματοποιήθηκε κατάρτιση από τον ΕΟΜΜΕΧ, και συνακόλουθη παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού. Εφαρμόστηκαν μέτρα ευαισθητοποίησης κοινωνικών εταίρων: Δράσεις ευαισθητοποίησης φορέων, δομών, οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων ως προς τα προβλήματα των γυναικών και ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων αντιμετώπισης αυτών. Επίσης έγιναν δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ, άρθρα σε περιοδικά των εταίρων και έκδοση φυλλαδίου. Διαμορφώθηκε οδηγός δημιουργίας, λειτουργίας και ανάπτυξης δικτύου και σχεδιάστηκε η δημιουργία σελίδας στο Internet. Σχεδιάστηκε Μεθοδολογία Αξιολόγησης του Προγράμματος. Οργάνωση και υλοποίηση των 2 τελευταίων εκπαιδευτικών κύκλων της κατάρτισης στελεχών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τη λειτουργία των δομών του Δικτύου. Υλοποίηση από το ΕΛΚΕΠΑ δράσεων κατάρτισης που αρχικά είχαν προγραμματιστεί από τον ΟΑΕΔ. Επανασχεδιασμός και υλοποίηση της δράσης. Ενίσχυση της Ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης από τις καταρτιζόμενες του ΕΟΜΜΕΧ. Δικτύωση φορέων και δομών για τη Διάχυση καλών πρακτικών και τη συμπληρωματική δράση και παρέμβαση στις τοπικές αγορές εργασίας, με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης. Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας από τον ΟΑΕΔ μέσω της επιδότησης νέων θέσεων εργασίας και δημιουργίας επιχειρηματικότητας. Οργάνωση ημερίδας για τη διάχυση της τεχνογνωσίας μεταξύ φορέων και τη σύνδεση των τοπικών υπηρεσιών με τις Εθνικές πρωτοβουλίες. Περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης των κοινωνικών εταίρων: Οργάνωση εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα από τους ίδιους τους χρήστες, ολοκλήρωση της σελίδας στο Internet, Εκδοση Φυλλαδίων, Άρθρων, Δημοσιεύσεων. Επίσης ολοκλήρωση του Οδηγού του προγράμματος. Ανάπτυξη και ολοκλήρωση της Μεθοδολογίας Αξιολόγησης του προγράμματος. ADAPT-ETTNA «Ευρωπαϊκό Δίκτυο ενεργειών Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών - Ποιότητας στην Κατάρτιση» Ανάπτυξη δράσεων Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ φορέων, οργανισμών και ατόμων που λειτουργεί συμπληρωματικά και με τα άλλα προγράμματα με σκοπό την καλύτερη διάγνωση αναγκών σε τοπικό επίπεδο και την αποτελεσματικότερη σύνδεση κατάρτισης - απασχόλησης. Πραγματοποιήθηκαν δράσεις προσέγγισης χρηστών (νέων ανέργων και γυναικών) και δημιουργίας ομάδων κάτω από το συντονισμό κεντρικών, περιφερειακών

18 και Διακρατικών στελεχών. Πραγματοποιήθηκε διημερίδα περιφερειακών στελεχών για την ανάπτυξη και το συντονισμό τοπικών δικτύων. Σχεδιασμός για ανάπτυξη λογισμικού και Δημιουργία της Βάσης Δεδομένων του προγράμματος. ADAPT-PROMODEI «Νέα Μοντέλα παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Βιομηχανία» Ανάπτυξη Μεθοδολογίας σχετικά με Συστήματα/μοντέλα παραγωγής και συστήματα κατάρτισης. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πρωτογενείς έρευνες σε 6 κλάδους της οικονομίας. Έγινε ένας πρώτος σχεδιασμός της Βάσης Δεδομένων του προγράμματος LEONARDO DA VINCI «Οι γυναίκες και η δουλειά τους στα Συνδικάτα» Εκπαίδευση 10 Γυναικών Συνδικαλιστριών πάνω σε θέματα προώθησης της Ισότητας των ευκαιριών μέσα από τα συνδικάτα. Διαμόρφωση Εκπαιδευτικού πακέτου για εκπαίδευση Συνδικαλιστριών Παραγωγή video σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος LEONARDO DA VINCI σχέδιο ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Εργασιακά Συμβούλια και Κοινωνικός διάλογος για την προώθηση της επαγγελματικής κατάρτισης» Διεξαγωγή μελέτης σε 5 χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία) για τη λειτουργία του θεσμού των εργασιακών Συμβουλίων μέσα στις επιχειρήσεις και την παρέμβασή τους στον τομέα της κατάρτισης. Διαμόρφωση εκπαιδευτικού πακέτου για εκπαίδευση Συνδικαλιστών στα Εργασιακά Συμβούλια διαπραγμάτευσης μέσα στις επιχειρήσεις Πραγματοποίηση του πρώτου μέρους της πιλοτικής εφαρμογής εκπαίδευσης 8 Συνδικαλιστών στην Ολλανδία (7 ημέρες, Δεκέμβριος 1997).

19 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η οργάνωση και λειτουργία του Παρατηρητηρίου ήταν από τις βασικές προτεραιότητες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για το έτος Βασικό αντικείμενο ήταν η εισαγωγή, συλλογή και προώθηση πληροφοριών που αφορούν στις τρέχουσες εξελίξεις των βιομηχανικών και εργασιακών σχέσεων στις χώρες κράτη-μέλη και στη Νορβηγία. Την κύρια ευθύνη για κάθε χώρα αναλαμβάνουν τα εθνικά Παρατηρητήρια. Βασικά ζητήματα μελέτης είναι: Οι μισθοί και οι αμοιβές, ο χρόνος εργασίας, οι συνθήκες εργασίας, η οργάνωση της εργασίας, οι ίσες ευκαιρίες, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εργαζομένων κλπ. ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ Γ.Σ.Ε.Ε. Η τεκμηρίωση θέσεων της ΓΣΕΕ το έτος 1997 συμπυκνώνεται στους παρακάτω άξονες.συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για τις ανάγκες της ΓΣΕΕ και δημιουργία βάσης δεδομένων η οποία αφορά, την αγορά εργασίας (πληθυσμός εργάσιμης ηλικίας, εργατικό δυναμικό, απασχόληση, ανεργία), τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας (ΑΕΠ, πληθωρισμός, κόστος εργασίας, κερδοφορία, επενδύσεις, εξωτερικό εμπόριο, συναλλαγματική ισοτιμία κλπ) και τα μεγέθη της μεταποιητικής βιομηχανίας (παραγωγή, μισθοί, επενδύσεις, κερδοφορία, συσσώρευσης κεφαλαίου, κλπ).υποστήριξη της ΓΣΕΕ, σε σειρά από παρεμβάσεις της οι οποίες αφορούσαν, επιδόματα ανεργίας, Αναθεώρηση του Συντάγματος, Ελεύθερη Κυκλοφορία Προσώπων και ΟΝΕ, Ευρωπαϊκή σύγκλιση και Διακυβερνητική διάσκεψη, Εκθεση για την ανταγωνιστικότητα και τη βιομηχανική στρατηγική στην Ελλάδα, Προβληματισμοί και θέσεις των ελληνικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε σχέση με το ενιαίο νόμισμα, Το μέλλον των διαρθρωτικών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κλπ.τεκμηρίωση θέσεων της ΓΣΕΕ, ενόψει των διαπραγματεύσεων της ΕΓΣΣΕ του 1998, καθώς και του κοινωνικού διαλόγου, για την Ανάπτυξη, την Ανταγωνιστικότητα, την Απασχόληση, τις Εργασιακές σχέσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση.Αποδελτίωση του ημερήσιου τύπου κατά θεματική ενότητα στη βάση του ευρετηρίου περιεχομένων του ενημερωτικού δελτίου

20

Ανάπτυξη και λειτουργία ευέλικτης δομής συμβουλευτικής

Ανάπτυξη και λειτουργία ευέλικτης δομής συμβουλευτικής Ανάπτυξη και λειτουργία ευέλικτης δομής συμβουλευτικής Επαγγελματικός προσανατολισμος Πληροφόρηση Συμβουλευτική εργασίας Κοινωνική ενσωμάτωση Ψυχολογική υποστήριξη Η Πράξη «Συνεργασία» υλοποιείται στα

Διαβάστε περισσότερα

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ)

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» Διεύθυνση: Γληνού και Νάξου 14, Αγία Βαρβάρα Τ.Κ. 12351 Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Ποιοι είμαστε; Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ν. Ξάνθης είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και ιδρύθηκε το 1948 με σκοπό την καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων»

«Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞH ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Σ Επαγγελματοβιοτεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Η Πράξη αφορά την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της συλλογικής δράσης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ και στο πλαίσιο υλοποίησης της θα πραγματοποιηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΑΠΑΠ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ»

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΘΡΙΑΣΊΑ ΝΈΕΣ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΉΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ» Συντονιστής φορέας

Διαβάστε περισσότερα

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 213 Παρουσίαση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΑΣΤΙΕΤ Παρουσίαση του Προγράµµατος Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράµµατος Δράσεις - Τι πρόκειται να κάνουµε ακριβώς Χρονοδιάγραµµα έργου

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις υποστήριξης καινοτομίας και συνεργασιών επιχειρήσεων

Δράσεις υποστήριξης καινοτομίας και συνεργασιών επιχειρήσεων Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Δράσεις υποστήριξης καινοτομίας και συνεργασιών επιχειρήσεων Υποστηρίζουμε τη μικρή επιχείρηση, Ενισχύουμε την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Τα προγράμματα κατάρτισης/επιμόρφωσης που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου ανήκουν στις παρακάτω δύο θεματικές ενότητες: - Εξειδικευμένοι κύκλοι συνδικαλιστικής επιμόρφωσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , ,

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , , ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας Τοπικό Σχέδιο δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης ανέργων που διαβιώνουν στην Β.Δ. περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ. του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ. του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα. Τεύχος 185, Ιούλιος - Αύγουστος 2011 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Η συσσωρευτική απώλεια των 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας κατά μέσο όρο την περίοδο 2008-2010 στην ΕΕ-27 κατανέμεται μεταξύ των ηλικιακών ομάδων των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 1. Ίδρυση του Ινστιτούτου Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας ιδρύθηκε το 1992, προκειµένου να καλύψει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ. Για την ορθή συμπλήρωση της αίτησής σας, παρακαλούμε μελετήστε προσεκτικά τις παρακάτω πληροφορίες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ. Για την ορθή συμπλήρωση της αίτησής σας, παρακαλούμε μελετήστε προσεκτικά τις παρακάτω πληροφορίες. στο πλαίσιο του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ Για την ορθή συμπλήρωση της αίτησής σας, παρακαλούμε μελετήστε προσεκτικά τις παρακάτω πληροφορίες. Τα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Α/Α ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ Α/Α ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ Βελτίωση και κωδικοποίηση του 1011409 - Ε. Υ. ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου & ΕΦ/ΓΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω:

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ - ΚΑΤΆΡΤΙΣΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ - ΔΙΚΤΎΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΝΈΡΓΩΝ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων

Ανάπτυξη Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων Ανάπτυξη Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων 1. Περίληψη του έργου 2. Τι είναι το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πανεπιστήμιο Αθηνών - Νομική Σχολή. Πτυχίο Νομικής, Βαθμός πτυχίου 6,4

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πανεπιστήμιο Αθηνών - Νομική Σχολή. Πτυχίο Νομικής, Βαθμός πτυχίου 6,4 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυμο : ΣΤΑΜΑΤΗ Όνομα : ΑΝΤΑ Ημ/νία Γέννησης : 05/07/1973 Δ/νση Κατοικίας : Σκουφά 56, Αθήνα Τηλέφωνο : 210-8202250,,6974-380011, 210-3602445 E-Mail :ineobser@inegsee.gr ΣΠΟΥΔΕΣ 2000-2001

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΑΕ: Διεθνή και Κοινοτικά Προγράμματα Διεύθυνση Διεθνών και Κοινοτικών Προγραμμάτων

ΕΚΑΕ: Διεθνή και Κοινοτικά Προγράμματα Διεύθυνση Διεθνών και Κοινοτικών Προγραμμάτων ΕΚΑΕ: Διεθνή και Κοινοτικά Προγράμματα Διεύθυνση Διεθνών και Κοινοτικών Προγραμμάτων Η μελέτη, η ανάλυση, η μεταφορά των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων για την επαγγελματική κατάρτιση, η σύνδεσή της με τις

Διαβάστε περισσότερα

7-12-2011 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ 1010106 - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

7-12-2011 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ 1010106 - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Α/Α ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρητήριο της Κοινωνικής Οικονομίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Παρατηρητήριο της Κοινωνικής Οικονομίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Παρατηρητήριο της Κοινωνικής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Σύντομο ιστορικό Το ΕΚΚΕ από το 2003 και μετά έχει υλοποιήσει σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων, έργων και μελετών στο πεδίο της κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» Εκτενής Σύνοψη. Αθήνα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» Εκτενής Σύνοψη. Αθήνα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» Εκτενής Σύνοψη Αθήνα Απρίλιος 2008 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» Στις επόμενες σελίδες γίνεται μια πρώτη προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 1 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ prosopiko@ypakp.gr Είναι αρμόδια για τα θέματα προσωπικού, την προώθηση νομοθετικών κειμένων και τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο του Υπουργείου 2 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο ( ) Βασικά σημεία και διερευνητικές προσεγγίσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο ( ) Βασικά σημεία και διερευνητικές προσεγγίσεις Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020) Βασικά σημεία και διερευνητικές προσεγγίσεις Ελένη Κρικέλα Προϊσταμένη Μονάδας Α Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο ή στην ηλεκτρονική δ/νση

Πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο ή στην ηλεκτρονική δ/νση 1 ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Αθήνα, 07/04/2017 Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Ενίσχυση των προσόντων και της συλλογικής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» ( )

Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» ( ) Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» (2000-2006) Το τοπικό πρόγραμμα Leader+ της Αναπτυξιακής Κιλκίς δομήθηκε γύρω από την έννοια της υπεροχής συγκεράζοντας σε αυτή έννοιες όπως αυτή της ολικής ποιότητας, της αειφορείας,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» «H AΠΑΣΧΟΛΗΣΗ A ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» Ημερίδα του ΠΑΣΥΠΚΑ «Δράσεις ένταξης των κινητικά αναπήρων στην παραγωγική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

θα δημιουργήσει ανοικτό μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων για τα ακόλουθα αντικείμενα κατάρτισης:

θα δημιουργήσει ανοικτό μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων για τα ακόλουθα αντικείμενα κατάρτισης: 1 ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Αθήνα, 07/04/2017 Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Ενίσχυση των προσόντων και της συλλογικής

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια Αξιολόγησης ΕΚΤ 2011-2015

Σχέδια Αξιολόγησης ΕΚΤ 2011-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Σχέδια Αξιολόγησης ΕΚΤ 2011-2015 Δεκέμβριος 2013 Ειδική Επιτροπή για την Αξιολόγηση Παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συνδικαλιστική ομοσπονδία «Μεταλλουργοί» Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συνδικαλιστική ομοσπονδία «Μεταλλουργοί» Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συνδικαλιστική ομοσπονδία «Μεταλλουργοί» Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας Ιανουάριος 2009, Σόφια ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ -IG Metall- Γερμανία -Nezavisnost- Σερβία -SIER- ΠΓΔΜ

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά οι σκοποί και τα μέσα περιγράφονται στον Ιδρυτικό νόμο του ΕΙΕΑΔ, άρθρο 88 του Ν.3996/2011.

Αναλυτικά οι σκοποί και τα μέσα περιγράφονται στον Ιδρυτικό νόμο του ΕΙΕΑΔ, άρθρο 88 του Ν.3996/2011. Αναλυτικά οι σκοποί και τα μέσα περιγράφονται στον Ιδρυτικό νόμο του ΕΙΕΑΔ, άρθρο 88 του Ν.3996/2011. Σύμφωνα με το άρθρο 88 του νόμου Ν.3996/2011, ως σκοποί του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. αναφέρονται 1 η παροχή επιστημονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων

ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων ΜΕΤΡΟ 19 CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων Μονάδα Προγραμματισμού & Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Α: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΤΑΣΕΙΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ Ιούλιος 2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Μεθοδολογία

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση της εµπειρίας της Κοινότητας του Αγκιστρίου Επιχειρηµατική Ανταλλαγή

Παρουσίαση της εµπειρίας της Κοινότητας του Αγκιστρίου Επιχειρηµατική Ανταλλαγή ΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗ Παρουσίαση της εµπειρίας της Κοινότητας του Αγκιστρίου Επιχειρηµατική Ανταλλαγή Το έργο Η Αναπτυξιακή Σύµπραξη "Κοινωνικός Στρυµώνας"

Διαβάστε περισσότερα

EC - EIE Programme - SEIPLED Project. WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

EC - EIE Programme - SEIPLED Project. WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: EC - EIE Programme - SEIPLED Project WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Προσέγγιση σε τοπικό επίπεδο Τοπικές συνθήκες Εμπόδια Συμβουλευτική Επιτροπή Στάδιο Σχεδιασμού Πρόγραμμα εργασίας 1. Προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί το προτεινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) A/A ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ/ ΥΠΟΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1 319- ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης»

«Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης» Συντονιστής: Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΡΟΔΟΠΗ: «Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης» 2ο Forum Φυσικής Δικτύωσης-Αναπτυξιακής Σύμπραξης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2002

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2002 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Τεύχος 81, Μάρτιος 2002 ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2002 ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Προγραμματισμός 2002 Ευρετήριο περιεχομένων Ενημέρωσης Δραστηριότητες ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Τεύχος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΆΞΗΣ : «ΝΈΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Α.Σ. «ΕΠΙ.

ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΆΞΗΣ : «ΝΈΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Α.Σ. «ΕΠΙ. ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΆΞΗΣ : «ΝΈΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Α.Σ. «ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» Με την σημερινή εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, Ιουλίου 20 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Απρίλιο 20. Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β44ΤΝ-3Ω6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: Β44ΤΝ-3Ω6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠ ΚΠΣ 2000-06 ΕΣΠΑ&ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ Ταχ. Δ/νση : ΚΟΡΑΗ 4 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020) Βασικά σημεία και διερευνητικές προσεγγίσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020) Βασικά σημεία και διερευνητικές προσεγγίσεις Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020) Βασικά σημεία και διερευνητικές προσεγγίσεις Εμμανουέλα Κουρούση Μονάδα Β Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1: Απασχολούμενοι, άνεργοι, οικονομικά μη ενεργοί και ποσοστό ανεργίας, Ιανουάριος

Πίνακας 1: Απασχολούμενοι, άνεργοι, οικονομικά μη ενεργοί και ποσοστό ανεργίας, Ιανουάριος Πίνακας 1: Απασχολούμενοι, άνεργοι, οικονομικά μη ενεργοί και ποσοστό ανεργίας, Ιανουάριος 2012-2017 Ιανουάριος 2012 201 2014 2015 2017 Α π α σ χολού μ ενο ι.849.108.545.885.504.987.55.774.61.801.69.126

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Ολοκληρωµένα Προγράµµατα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων Καινοτομίας Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ LIFE-NATURE

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ LIFE-NATURE ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ LIFE-NATURE EΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ NATURA ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020 Πρωτοβουλία Επιτροπής ΦΥΣΗ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΤΟΥΣ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΤΟΥΣ 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΤΟΥΣ 2010 1 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ] ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ [ΜΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

3. Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εφαρµογών Στερεών Καυσίµων 5%.

3. Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εφαρµογών Στερεών Καυσίµων 5%. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Στο παρόν κεφάλαιο παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά του Φορέα υλοποίησης και διαχείρισης του προτεινόµενου έργου, τα οποία διαµορφώνονται πάντα µε βάση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική βοήθεια που έχει δώσει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα

Τεχνική βοήθεια που έχει δώσει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα Τεχνική βοήθεια που έχει δώσει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα Φεβρουάριος 2014 Μάιος 2014 Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα 1 Τομείς δραστηριότητας της ΟΔΕ 1. Επιτάχυνση έργων της Πολιτικής για τη Συνοχή 2. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβριος ο Ενημερωτικό Σημείωμα

Δεκέμβριος ο Ενημερωτικό Σημείωμα ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Δεκέμβριος 2017 13 ο Ενημερωτικό Σημείωμα Το 13 ο Ενημερωτικό Σημείωμα για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα του Παρατηρητηρίου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.)

Διαβάστε περισσότερα

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας.

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας Ιωάννινα, 27 Μαρτίου 2015, Ενημερωτικό Τεχνικό Σεμινάριο ECOFUNDING 1 Το Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 Άνεργοι [Αναζητούντες εργασία] Λοιποί [Μη αναζητούντες εργασία] [1] [2] 284.491 35.105 < 12

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

O A E Δ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011 «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ»

O A E Δ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011 «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ» O A E Δ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011 «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ» ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Σελίδα ΠΡΟΛΟΓΟΣ 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΙΟΥΛΙΟΣ 2011 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΙΟΥΛΙΟΣ 2011 Άνεργοι [Αναζητούντες εργασία] Λοιποί [Μη αναζητούντες εργασία] [1] >= 12 Μήνες [2] 267.924 34.817

Διαβάστε περισσότερα

Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ κίνηση

Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ κίνηση Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ κίνηση Προτάσεις για τον Τομέα Δημιουργικών Βιομηχανιών Πρόγραμμα ΜΕDNETA 1 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ. Δρ. Μαρία Μακριδάκη

Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ. Δρ. Μαρία Μακριδάκη Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ Δρ. Μαρία Μακριδάκη Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη 28 χρόνια εμπειρίας στη Μεταφορά Τεχνολογίας 2 Γεφυρώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Η Έννοια της Εταιρικής Σχέσης & τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η Έννοια της Εταιρικής Σχέσης & τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Η Έννοια της Εταιρικής Σχέσης & τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δρ. Ράλλης Γκέκας Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΔΕ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Δημάρχων & Δημοτικών Συμβούλων Πρόγραμμα Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑνΕΚ, Ημερίδα 03/04/2014 1

ΕΠΑνΕΚ, Ημερίδα 03/04/2014 1 1 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕ ΕΣΠΑ Κατάρτιση ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 / Οργανωτική δομή ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Κοινωνικοί Εταίροι Εμπειρογνώμονες 2 Δημιουργικές Βιομηχανίες Κλωστοϋφαντουργία - έτοιμο ένδυμα Υποδήματα-

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη και Λειτουργία του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ανάπτυξη και Λειτουργία του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. ΠΡΑΞΗ: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» Εντάσσεται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλα Συνεργασίας

Πρωτόκολλα Συνεργασίας Πρωτόκολλα Συνεργασίας της ΔΑΣΤΑ του ΤΕΙ Αθήνας Η ΔΑΣΤΑ και οι Δοµές του ΤΕΙ Αθήνας για την αποτελεσµατικότερη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήµατος µε την αγορά εργασίας έχουν συνάψει συνεργασίες µε διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Αύγουστος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 10 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Αύγουστος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 10 Νοεμβρίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Νοεμβρίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Αύγουστος Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) Συντονιστής Έταιρος: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

3η Τροποποίηση της Πράξης "Αγροτουριστικές Δράσεις στη Μάνη" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" ΑΠΟΦΑΣΗ

3η Τροποποίηση της Πράξης Αγροτουριστικές Δράσεις στη Μάνη με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Ιουλίου 20 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Απρίλιο 20.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ 2016-2017 Η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η προώθηση της δικτύωσης αποτελούν βασικά μέσα για την επίτευξη των

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Αγαπητές φίλες και φίλοι, Θα ήθελα πρώτα απ όλα να σας ευχαριστήσω θερμά που μας τιμάτε με την παρουσία σας στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα, για την παρουσίαση των νέων διαδικτυακών υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα. ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Βιογραφικό Σημείωμα. ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Βιογραφικό Σημείωμα ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ e-mail: Δημητριάδης Χρήστος Κωνσταντίνος Δέσποινα 26/12/1975, Θεσσαλονίκη Στενημάχου 16,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ 2000-2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 2006 NOΕΜΒΡΙΟΣ 2006 2 ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: «Δομή, στελέχωση και Μεθοδολογία κατάρτισης του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη 10/9/2014 ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Αρ. Πρωτ:66854/17751 /ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη 10/9/2014 ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Αρ. Πρωτ:66854/17751 /ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη 10/9/2014 ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ:66854/17751 /ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Πληροφ: Α. ΦΑΡΜΑΚΗ Βας. Γεωργίου 1 Α τκ:54640 ΤΗΛ: 2313317198 Προς - To ηµοτικό Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

ΟΑΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, Οκτωβρίου 20 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Ιούλιο 20.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Ημερίδα για το Παρατηρητήριο «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης» Κύριες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

ΟΑΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Άνεργοι [Αναζητούντες εργασία] Λοιποί [Μη αναζητούντες εργασία] [1] >= 12 Μήνες [2] 338.055 38.632

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 5: ΆΜΒΛΥΝΣΗ ΕΝΔΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Άνεργοι [Αναζητούντες εργασία] Λοιποί [Μη αναζητούντες εργασία] [1] >= 12 Μήνες [2] 291.804

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Ιανουάριος 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 6 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Ιανουάριος 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 6 Απριλίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 6 Απριλίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Ιανουάριος 2017 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ TΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ TΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ TΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Πληροφόρησης Νέων Δήμου Ρεθύμνης

Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Πληροφόρησης Νέων Δήμου Ρεθύμνης Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Πληροφόρησης Νέων Δήμου Ρεθύμνης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός του παρόντος είναι να παρουσιάσει τον τρόπο δημιουργία και λειτουργίας Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Β: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΗΦ9-ΤΡ6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΙΗΦ9-ΤΡ6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Κωνσταντινουπόλεως 45-49

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγγραφή στο Μητρώο Επιστημονικών Συνεργατών του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΜΕΣΙΝΕ εξειδικευμένων επιστημονικών συνεργατών στα πεδία της αγοράς εργασίας ή της συμβουλευτικής υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 5: ΆΜΒΛΥΝΣΗ ΕΝΔΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Π. «EΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 2007-2013»

ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Π. «EΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 2007-2013» ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Π. «EΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 2007-2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 «Μέσο-μακροπρόθεσμη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που υφίσταται τις συνέπειες απρόβλεπτων τοπικών η

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ 4 1. Εγγεγραμμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ ΕΚΘΕΣΗ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΟΑΕΔ ΕΚΘΕΣΗ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΘΕΣΗ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Έκθεση A Εξαμήνου 2013 Οι εξελίξεις στο σύνολο και τα χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα