ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ"

Transcript

1 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Ένα σηµαντικό κοµµάτι της διαδικασίας απόδοσης ενεργειακής ταυτότητας στα κτίρια είναι τα συστήµατα µέτρησης και καταγραφής της ενέργειας, τα συστήµατα ασφαλείας κτιριακών υποδοµών και τα συστήµατα διαχείρισης και αυτοµάτου ελέγχου των ενεργειακών καταναλώσεων ή αλλιώς B.E.M.S. 1. Ένα B.E.M.S θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί και να καταγράψει τις καταναλώσεις των παρακάτω κτιριακών εξοπλισµών, µε σκοπό την εξοικονόµηση ενέργειας: 1) Θέρµανση 2) Ψύξη Κλιµατισµός 3) Ποιότητα αέρα υγρασία 4) Εξαερισµό 5) Φωτισµό 6) Ηχορύπανση 7) Εναλλαγή Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας 8) ιαχείριση Υδάτων 9) Ασφάλεια ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Το σύστηµα αυτοµάτου ελέγχου, τηλεχειρισµού και τηλεειδοποίησης θα πρέπει να είναι τεχνολογίας bus µε ενσωµατωµένο GSM modem και να επιτρέπει τον έλεγχο και την επίβλεψη της κατάστασης λειτουργίας των πιο κοινά χρησιµοποιούµενων καταναλώσεων (φωτισµός, ρολά, εξαερισµός, κλιµατιστικά κλπ). Το σύστηµα αυτοµάτου ελέγχου θα πρέπει να προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες: - Χειρισµός των καταναλώσεων από σηµεία ελέγχου (µπουτονιέρες) µε χρήση χαµηλής τάσεως <12Vdc - Οπτική ένδειξη της λειτουργικής κατάστασης των ελεγχόµενων φορτίων µε λαµπτήρες χαµηλής τάσης 12 ή 24Vdc - Ενεργοποίηση των ρολών µε στιγµιαίο πάτηµα των µπουτόν ανόδου / καθόδου µε ρυθµιζόµενους χρόνους κύλισης για επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση µηχανικής βλάβης των οριακών διακοπτών ρολών. - Εκτέλεση σεναρίων µε το πάτηµα ενός µπουτόν: o Είσοδος στο κτίριο: Βηµατική ενεργοποίηση καταναλώσεων µε ρυθµιζόµενα νεκρά χρονικά διαστήµατα για αποφυγή ηλεκτρικής καταπονήσεως της εγκατάστασης o Έξοδος από το κτίριο: Απενεργοποίηση όλων των ελεγχόµενων φορτίων και κατέβασµα όλων των ρολών (πλην κεντρικής εισόδου) o Οµαδικός έλεγχος ρολών: Ταυτόχρονο ανέβασµα ή κατέβασµα ρολών µε ένα µπουτόν. - Σύνδεση µε σύστηµα συναγερµού και πυρανίχνευσης για αποστολή µηνυµάτων SMS σε προεπιλεγµένους αριθµούς (σύστηµα διπλής ειδοποίησης για πρόσθετη ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας της σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης).

2 - Αυτόµατη, χειροκίνητη ή µέσω τηλεχειρισµού ενεργοποίηση του συστήµατος πυρόσβεσης. - Αυτόµατη απενεργοποίηση ανεµιστήρων κλιµατιστικών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. - υνατότητα ελέγχου και επίβλεψης της εγκατάστασης µέσω τοπικού δικτύου Η/Υ και διαδικτύου και υποστήριξη κάµερας. - Μέτρηση θερµοκρασίας και διατήρησης της στα επιθυµητά επίπεδα - Αυτόµατος έλεγχος συστήµατος εισαγωγής απαγωγής αέρα - ιακοπή λειτουργίας µη κρίσιµων ενεργοβόρων µηχανηµάτων σε ώρες αιχµής της ηλεκτρικής κατανάλωσης - Αυτόµατη λειτουργία ενεργοβόρων µηχανηµάτων µε χρήση του νυχτερινού τιµολογίου - Έλεγχος παρουσίας για εξοικονόµηση ενέργειας µε απενεργοποίηση ή µείωση της έντασης του φωτισµού (dimming λαµπτήρων πυράκτωσης ή φθορισµού). - Έλεγχος παρουσίας και κατάστασης ανοιγµάτων (πόρτες παράθυρα) για εξοικονόµηση ενέργειας µε µείωση της θερµοκρασίας του ελεγχόµενου χώρου. - Αυτόµατη ρύθµιση της θερµοκρασίας ανάλογα µε τη χρονική περίοδο της ηµέρας, συµπεριλαµβανοµένων των µη εργάσιµων ηµερών και των επίσηµων αργιών. - Άµεση ανίχνευση σηµάτων alarm και γρήγορος εντοπισµός του χώρου εκδήλωσης από το προσωπικό συντήρησης (π.χ πυρκαγιά, διαρροή νερού, διαρροή αερίου, σφάλµατα µηχανηµάτων και ηλεκτρολογικού εξοπλισµού, αύξηση θερµοκρασίας σε πίνακες ή control rooms, στάθµες υγρών κλπ) 2. Ωστόσο η επιλογή ενός B.E.M.S θα πρέπει να γίνεται µε βάση τα παρακάτω κριτήρια: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΤΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1) Να διαθέτει αποκεντρωµένη και ανοικτή αρχιτεκτονική τύπου διαύλου αυτοµατισµού bus 2) Να είναι ευέλικτο στις επεκτάσεις και δοµηµένο σε φατνώµατα (τύπου modular) 3) Το bus του να είναι ελεύθερης τοπολογίας: αστέρας, δενδροειδής και κυρίως βρόγχου (ώστε όταν κόβεται σε κάποιο σηµείο να συνεχίζει να λειτουργεί) αλλά και όλων των δυνατών συνδυασµών τους. Η τοπολογία βρόγχου είναι εξίσου σηµαντική και στην περίπτωση επέκτασης του συστήµατος, όπου η σύνδεση οποιασδήποτε επιπλέον µονάδας εισόδου ή εξόδου δε διακόπτει τη λειτουργία του συστήµατος). 4) Να µπορεί να µεταδίδει το σήµα του χωρίς αναµετάδοση για τουλάχιστον 8 χλµ. 5) Να διαθέτει δυνατότητα µεταφοράς του σήµατος bus µέσω: a. Μη συνεστραµµένου ζεύγους (ακόµη και NYA NYM) b. Οποιουδήποτε συνεστραµµένου ζεύγους διατοµής 0,4 mm 2 c. Οπτικής Ίνας d. Leased Line γραµµής 6) Η φέρουσα συχνότητα του να µην ξεπερνά τα 2KHz, ενώ η ψηφιακή του αρχιτεκτονική να βασίζεται σε τεχνολογία time-division, µε ανώτερη τάση της στάθµης λειτουργίας που να µην υπερβαίνει τα 12V.

3 ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ - ΙΑΣΥΝ ΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 7) Να µπορεί να συνδεθεί µε οποιοδήποτε PC ή PLC στον κόσµο καθώς και να ανταλλάσσει δεδοµένα κατάστασης µέσω Ethernet, Lonbus, Modbus, Profibus, κλπ. 8) Να µπορεί να στέλνει τα γεγονότα βασισµένα σε µηνύµατα SMS µέσω ενσωµατωµένου GSM modem 9) Οι περιφερειακές του µονάδες εισόδων εξόδων (I/O) να επιδέχονται οποιοδήποτε κοινό αισθητήριο του βιοµηχανικού αυτοµατισµού (αναλογικό ή ψηφιακό). 10) Να µπορεί να συνδεθεί µε HMI s ώστε να γίνεται δυνατή η οπτικοποίηση και ο έλεγχος των καταστάσεων (Text Displays, LED, Μιµικά Panels, Touchpanels). Επίσης όλες οι καταστάσεις να είναι επιτηρούµενες από οποιοδήποτε σηµείο του συστήµατος. 11) Να διαθέτει WEB-SERVER πρόγραµµα για οπτικοποιηµένη διαχείριση του συστήµατος είτε εξ αποστάσεως µέσω ιαδικτύου, είτε µέσω PDA, είτε απ ευθείας µέσω Η/Υ. 12) Να διαθέτει driver ActiveX για χειρισµό σειριακής επικοινωνίας και πρωτοκόλλου Modbus 13) Να διαθέτει driver για EXCEL ώστε να µεταφέρει αµφίδροµα από και προς τον Η/Υ τις καταστάσεις των I/O σε κελιά του EXCEL. 14) Να συλλέγει δεδοµένα σε µορφή ASCII ή EXCEL. 15) Να µπορεί να ανταλλάζει µέσω ελεύθερου κώδικα σε Visual Basic δεδοµένα από και προς τον Η/Υ 16) Να µπορεί είτε µόνο του, είτε σε συνεργασία µε οποιοδήποτε PLC να ελέγξει και να διαχειριστεί όλα τα υποσυστήµατα που διέπουν την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιρίου, ώστε να συµπληρώνει την εφαρµογή των προτύπων περί ενεργειακών µετρήσεων του ΕΛΟΤ: 896, 1364 και να καθίσταται ένα αποδοτικό εργαλείο παρακολούθησης και σύγκρισης θερµιδικών καταναλώσεων σύµφωνα µε το ΤΕΕ 2427/83 περί κατανοµής δαπανών θέρµανσης κτιρίων 17) Να µπορεί να συνδεθεί µε οποιοδήποτε λογισµικό SCADA µέσω ενός OPC Server 18) Να µπορεί να συνδεθεί µε οποιοδήποτε πληροφοριακό σύστηµα ανώτερης ευφυΐας 19) Να συνδέεται άµεσα µε µετρητές ενέργειας, νερού και αερίου και δύναται να µεταφέρει τις µετρήσεις είτε το alarm µέσω ιαδικτύου είτε µέσω GSM modem σε αποµακρυσµένο υπολογιστή ο οποίος θα λειτουργεί ως κέντρο λήψης σηµάτων ΕΥΚΟΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΙΑΓΝΩΣΗ ΒΛΑΒΩΝ 20) Οι περιφερειακές µονάδες I/O να είναι προγραµµατιζόµενες από εγκαταστάτη µη εξειδικευµένο σε χρήση Η/Υ, ώστε οποιαδήποτε αντικατάσταση τους να γίνεται εύκολα χωρίς την ανάγκη επαναπρογραµµατισµού όλου του συστήµατος µε (Η/Υ) και ιδιαίτερα χωρίς τη διακοπή λειτουργίας του συστήµατος.

4 21) Να διαθέτει ανοσία έναντι θορύβου χωρίς την απαίτηση για εγκατάσταση, µέσω ειδικών καλωδίων, του ζεύγους bus. 22) Οι ψηφιακοί µετατροπείς εισόδων του να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε κουτί της Ελληνικής αγοράς διακοπτικού υλικού και να είναι τύπου Universal 23) Να διαθέτει υλικά και εξαρτήµατα εισόδων εξόδων που θα συµφωνούν πλήρως µε τον HD 384 του ΕΛΟΤ και έχουν κατά την εγκατάσταση τους και την δυνατότητα της 3 ης περίπτωσης (για κυκλώµατα διαφορετικών τάσεων) της παραγράφου του εν λόγω κανονισµού. 24) Οι έξοδοι του συστήµατος να διαθέτουν διαγνωστικό Led ως ένδειξη για την οµαλή ή όχι λειτουργία τους, ώστε να γίνεται εύκολος ο εντοπισµός βλαβών 25) Το σύστηµα να διαθέτει εξωτερική συσκευή χειρός ελέγχου αποκρίσεως των σηµάτων ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ 26) Να είναι σε θέση να ελέγχει σε δίκτυο περισσότερα από 4000 σήµατα κατάστασης και να επιµερίζεται σε τουλάχιστον 32 υποσυστήµατα. 27) Κάθε υποσύστηµα bus θα πρέπει να ελέγχει τουλάχιστον 128 διευθύνσεις 28) υνατότητα εκτέλεσης σεναρίων και λογικών πράξεων 29) Να διαθέτει δυνατότητα τηλεχειρισµού IR-RF 30) Ο προγραµµατισµός του να είναι σε παραθυρικό περιβάλλον και ευέλικτος ώστε οποιαδήποτε αλλαγή στην παραµετροποίηση του να διαρκεί ελάχιστα. 31) Να είναι Ευρωπαϊκής προελεύσεως και να χρησιµοποιείται εδώ και τουλάχιστον 16 χρόνια στη βιοµηχανία και τα κτίρια. υνατότητα Τροφοδοσίας (Led, LCD, PID, Text, Touch) Περιγραφή Bus µέσα από 1 ζεύγος ΚΑΛΩ ΙΑ BUS Χρήση και άλλων ζευγών για bus Απόσταση >5cm Ανεξάρτητη Όδευση Παράλληλη Όδευση Ίδια Ξεχωριστή Σωλήνα Σωλήνα Μέσα από το ίδιο καλώδιο ΕΛΟΤ HD384/ UTP Cat5e Ο Ο - UTP Cat6e Ο Ο - - NYM 2x0.75 2x1.0 2x1.5 2x2.5 NYM 3x0.75 3x1.0 3x1.5 3x2.5 JYSTY O - Ο 2x(2x0.8) - Ο Ο OLFLEX 7x1.0 7x1.5 7x : Επιτρέπεται Ο : Απαγορεύεται - : εν γίνεται, δεν χρειάζεται

5

6 Τοπολογίες BUS Η φιλοσοφία στην καλωδίωση ισχυρών ρευµάτων περιγράφεται από τα παρακάτω: Τι σηµαίνει τοπολογία bus Η τοπολογία bus προσδιορίζεται από τα δύο παρακάτω χαρακτηριστικά: ΣΤΟΙΧΕΙΑ από τα οποία αποτελείται το BUS ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ o ΜΟΝΑ Α ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ BUS o ΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΝΑ Α ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ BUS ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ o ΜΟΝΑ ΕΣ-ΕΝΤΟΛΕΙΣ ή ΕΙΣΟ ΟΙ ή ΠΟΜΠΟΙ o ΜΟΝΑ ΕΣ-ΕΛΕΓΚΤΕΣ ή ΕΞΟ ΟΙ ή ΕΚΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ o ΜΟΝΑ ΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΤΩΝ (προς PC, PLC, Οπτικές Ίνες, Leased Line, Ethernet, Lonbus, Profibus, Modbus) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ o ΜΟΝΑ ΕΣ ΕΝ ΕΙΞΗΣ & ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ (PDI, LCD, Ενδεικτικά) o ΜΟΝΑ ΕΣ - ΜΕΤΡΗΤΕΣ (Ενέργειας, Ροής, Απαριθµητές) ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ o ΚΛΕΜΑ BUS o ΚΑΛΩ ΙΟ BUS (ή ζεύγος πόλων ή λεωφόρος πληροφορίας κατάστασης εισόδων/εξόδων ή δίαυλος µεταφοράς σηµάτων αυτοµατισµού) 2) Όλες οι Μονάδες Εισόδων (διακόπτες, κουµπιά - buttons, αισθητήρια υγρασίας, θερµοκρασίας, δέκτες υπερύθρων, φωτόµετρα κλπ, πληκτρολόγια, και άλλες περιφερειακές µονάδες bus) είναι συνδεδεµένες σε µία λεωφόρο πληροφορίας που λέγεται bus, η οποία αποτελείται πρακτικά από ένα ζεύγος. Όλες οι Μονάδες Εξόδων είναι συνδεδεµένες πάνω στο ζεύγος αυτό, ό,πως φαίνεται στο Σχ.1. Το ζεύγος αυτό έχει πολικότητα (+) και ( ) και θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή µεταξύ των πόλων σε όλα τα σηµεία της εγκατάστασης. Όταν µία Μονάδα Εισόδου δώσει µία πληροφορία (π.χ. µέσω του πατήµατος ενός button) στο bus, όλα τα στοιχεία του bus την διαβάζουν, αλλά την εκτελούν µόνο εκείνα που έχουν την ίδια διεύθυνση. 3) Όλες οι Μονάδες Εξόδου (ρολών, 8 ρελέ, dimmers, transistor και άλλες µονάδες, συνήθως ράγας) είναι συνδεδεµένες µε το bus, και κατά κανόνα τοποθετούνται στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Όταν οι Μονάδες Εισόδου δώσουν µέσω του bus µία πληροφορία-εντολή, τότε η εντολή αυτή θα εκτελεστεί µόνο από τη Μονάδα Εξόδου, που έχει µία έξοδο,

7 προγραµµατισµένη στην ίδια διεύθυνση µε την συγκεκριµένη εντολή. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιστρέφουν όλες οι φάσεις των ανεξάρτητα ελεγχοµένων φορτίων ή κλάδων φωτισµού προς τον πίνακα και να συνδέονται πάνω στις Μονάδες Εξόδων. Αναλυτικότερα: - Για να κατανοήσετε καλύτερα το τι σηµαίνει καλώδιο bus φανταστείτε το πώς λειτουργεί ο ουδέτερος σε µια κοινή συµβατική εγκατάσταση (είναι κοινός σε όλη την εγκατάσταση). Τώρα φέρτε στο µυαλό σας, ότι ο κάθε ανεξάρτητος πόλος του bus είναι ένας προστατευµένος και ανεξάρτητος ουδέτερος, και ότι, αντί για ρεύµα τάσεως 220V, µεταφέρει πληροφορία µέσω µίας µόνιµα φορτισµένης στάθµης µικρότερης των 12V. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι δυο ανεξάρτητοι πόλοι του bus + και είναι µεταξύ τους συνεστραµµένοι ή µη και αποτελούν το λεγόµενο ζεύγος bus.το ζεύγος bus ή απλώς bus περιβάλλει όλη την εγκατάσταση και σε κανένα της σηµείο δεν πρέπει να βραχυκυκλώνονται µεταξύ τους οι ανεξάρτητοι πόλοι του. - Ένα καλώδιο [1 UTP ή 1x(4x0,8) J Y(St)Y ή NYM 2x0,75] σε τοπολογία bus περιβάλλει σε ανεξάρτητο σωλήνα και κυτία όλους τους περιµετρικούς, αλλά και εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού. Όπου η όδευση θα είναι παράλληλη µε τα ισχυρά ρεύµατα, καθώς και µε τα VOICE DATA, επιβάλλεται απόσταση > 5 cm από αυτά. - Όλες οι µονάδες που µπορούν να ανταλλάσσουν δεδοµένα µέσω της λεωφόρου- Bus συνδέονται µε αυτό το ζεύγος και µεταφέρουν µέσα από αυτό την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται. Η κατάσταση αυτή των µονάδων που ανήκουν στο Bus προσδιορίζεται είτε από κάποιο ερέθισµα του εξωτερικού περιβάλλοντος (θερµοκρασία, κίνηση, φωτεινότητα, µέτρηση ενέργειας, στάθµη νερού, πίεση, πάτηµα ενός button κ.α.), είτε από χρονική διάθεση, είτε από µία λογική πράξη που έχει προγραµµατιστεί να εκτελείται σε συγκεκριµένο σενάριο. - Οι κεντρικές µονάδες είναι αυτές που αναλαµβάνουν περιοδικά τη δροµολόγηση των παραπάνω µεταβολών καταστάσεων ή αλλιώς διευθύνσεων. Αξίζει να σηµειωθεί ότι οι δικτυακές κεντρικές µονάδες µπορούν να µπούν 32 σε σειρά και να ανταλλάσσουν µεταξύ τους δεδοµένα µέσα από το ίδιο ζεύγος του bus. Η δροµολόγηση αυτών των µεταβολών κατάστασης των διευθύνσεων γίνεται ως εξής: o o o o Η κεντρική µονάδα συλλέγει περιοδικά όλες τις µεταβολές κατάστασης των διευθύνσεων από τις : ΜΟΝΑ ΕΣ ΕΙΣΟ ΩΝ ΜΟΝΑ ΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΑ ΕΣ - ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Και ενεργοποιεί τις o o o o ΜΟΝΑ ΕΣ - ΕΞΟ ΟΥ ΜΟΝΑ ΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΑ ΕΣ ΕΝ ΕΙΞΗΣ ΜΟΝΑ ΕΣ - ΜΕΤΡΗΤΕΣ που έχουν την ίδια διεύθυνση.

8 ΣΧΗΜΑ 1 Κουτί διακλάδωσης µε κλέµµα BUS BUS - Terminal

9 - Όλες οι τοπολογίες είναι δεκτές Βρόχος - έντρο - Αστέρας (βλέπε Σχ.2). - Από τον οριζόντιο αυτό σωλήνα θα υπάρχει κυτίο διακλάδωσης προς κάθε σειρά διακοπτών (Σχ. 3), π.χ., 1 UTP ή 1x(4x0,8) J Y(St)Y ή ΝΥΜ (2x0,75) ή έως και (2x2,5) - Η τοπολογία βρόγχου είναι πολύ σηµαντική ώστε όταν κοπεί το καλώδιο σε κάποιο σηµείο τότε το σύστηµα να συνεχίσει να λειτουργεί. ΣΧΗΜΑ 3 Κυτίο διακλάδωσης 1 utp ή ένδρο 1 καλώδιο 4Χ0,8 J-Y(ST)Y Βρόγχος 1 utp ή 1 καλώδιο 4Χ0,8 J-Y(ST)Y Όπου σηµαίνει οµάδα διακοπτών Αστέρας Συνδυασµός

10 - Προτιµάµε το NYM 2x0,75 έναντι του UTP, γιατί είναι κατάλληλο για εγκαταστάσεις µεγάλου µήκους > 5 km. - Το ζεύγος που ουσιαστικά χρησιµοποιείται για το BUS είναι ένα (και ας προτείνουµε περιµετρικά καλώδιο µε περισσότερα ζεύγη) - Από τον οριζόντιο αυτό σωλήνα θα υπάρχει κυτίο διακλάδωσης προς κάθε σειρά διακοπτών, π.χ., 1 UTP ή 1x(4x0,8) J Y(St)Y ή ΝΥΜ (2x0,75) - Σε κάθε σειρά διακοπτών φτάνει µόνο 1 UTP ή 1x(4x0,8) J Y(St)Y ή ΝΥΜ (2x0,75) που διακλαδίζεται µε το γενικό καλώδιο BUS. ΣΧΗΜΑ 4 Κυτίο διακλάδωσης 1 utp ή 1 καλώδιο 4Χ0,8 J-Y(ST)Y 1 utp ή 1 καλώδιο 4Χ0,8 J-Y(ST)Y }Π.χ 16 κουτιά διακοπτών περισσότεροι από 72 διακόπτες - Η διακλάδωση θα πρέπει να γίνεται εντός ανεξάρτητου κυτίου µε ειδική κλέµα BUS. Η κλέµα BUS αποτελείται από δύο τµήµατα, ένα κόκκινο και ένα µαύρο, ώστε να διακρίνεται η πολικότητα του BUS. Τα δύο αυτά τµήµατα κουµπώνονται, ώστε να εξασφαλίζεται ο διαχωρισµός µεταξύ των πόλων του BUS. - Για κάθε φορτίο που θέλουµε να είναι ελεγχόµενο (λάµπα, κουζίνα, ελεγχόµενη πρίζα, ηλεκροβάνα, ρολό) επιστρέφουµε την φάση στον ηλ/κό πίνακα, ενώ τον ουδέτερο τον κρατάµε κοινό.

11 Σχηµατικές παραστάσεις µονογραµµικών συνδεσµολογιών ισχυρών ρευµάτων µ ε βάση την επιστροφή στον πίνακα ισχυρών ρευµάτων Τρόπος καλωδιακής συνδεσης φάσεων (ως επιστροφές προς τον πίνακα) Π.χ. ενός ρολού και ενός κλάδου φωτισµού τριών φώτων 1ος Κλάδος 3 φώτων { Φάση Ουδέτερος Φάση ρολού άνω Φάση ρολού κάτω Κουζίνα Φάση Ουδέτερος Φώς ON-OFF: ύο ανεξάρτητοι κλάδοι λαµπτήρων 1ος Κλάδος 3 φώτων { Φάση 2οςΚλάδος 4 φώτων { Φάση Ουδέτερος

12 Φωτισµ ός Dimming ουδέτερος φάση 1ος κλαδος 4φώτων Ασφαλέστερη καλωδίωση για Dimmer φάση 2ος κλαδος 4φώτων ουδέτερος φάση Επιτρεπτή καλωδίωση για Dimmer 3ος κλαδος 4φώτων Γενικοί κανόνες --Για κάθε ανεξαρτήτως ελεγχόµενο φορτίο επιστρέφουµε τη φάση του στον πίνακα και δεν µοιράζουµε την ίδια φάση αλλού --Στο Σχ.4 φαίνεται ότι σε µία οµάδα διακοπτών πηγαίνει µόνο 1 UTP ή 1x(4x0,8) J Y(St)Y από το BUS και από αυτό µπορεί να εξυπηρετηθεί µια οµάδα πάνω από 100 διακόπτες. --Προσέχουµε στο ζεύγος του bus καθ όλο το µήκος του να µη βραχυκυκλώνει ο ένας πόλος µε τον άλλο. --Το ψυγείο (ως κατανάλωση 220V) τίθενται π άντα εκτός bus (χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι οποιαδήποτε δεδοµένα του είναι αδύνατο να ενηµερώνουν το BUS). --Προσοχή, ό,που θέλουµε ανεξάρτητο dimming στο φώς, επιστρέφουµε µε την φάση και τον ουδέτερο του συγκεκριµένου κλάδου φωτισµού (Ο κανόνας αυτός δεν είνα ι υποχρεωτικός και εξαρτάται από το είδος του Dimmer). -- To bus που θα εγκατασταθεί θα πρέπει να καλύπτει απόλυτα τις προδιαγραφές του κανονισµού HD384 του ΕΛΟΤ ακόµη και στις πιο δυσµενείς περιπτώσεις. Λόγω ότι οι µονάδες ράγας του συστήµατος bus τοποθετούνται εντός του ηλεκτρολογικού πίνακα, αυτές θα πρέπει να συνδεσµολογούνται µε αγωγούς που φέρουν µόνωση ίδιας τάξης µε αυτή που φέρουν οι αγωγοί των ισχυρών ρευµάτων (µέρος 4, παράγραφος )

13 Παράδειγµα καλωδίωσης από 1 χώρο προς τον Ηλεκτρολογικό Πίνακα Έστω ότι θέλω να τροφοδοτήσω ένα µικρό δωµάτιο. Θα ρίξω ένα καλώδιο µέχρι το κεντρικό κουτί διακλάδωσης του δωµατίου και από εκεί θα φέρω τις επιστροφές από τα φορτία µου και το bus από τους διακόπτες. Καλώδιο αριθµηµένο 10Χ1,5 τύπου OLFLEX φώτα ρολλό N N Ζεύγος Bus πρίζες ουδέτεροι Παράδειγµα Ένα παράδειγµα χαρτογράφησης καλωδίωσης και ηλεκτρολογικού σχεδίου από έναν όροφο Ελληνικού Ταχυδροµείου. RELAY BUS ΠΙΝ. Q ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Νο.ΑΣΦ. ΚΛ. ΚΑΛ. ADR. 1x25 ΙΣ. 1 Γραµµή Σποτ Νο 1 - R 1 /16Α 1x25 ΙΣ. 2 Γραµµή Σποτ Νο 2 - S 2 /16Α ΙΣ. 3 Φωτισµός Ράγας Νο 1 - Τ 3 /16Α 2x25 ΙΣ. 4 Φωτισµός Ράγας Νο 2 - R 4 /16Α ΙΣ. 5 Παροχή PL στους Κύβους Νο 1- S 5 /16Α 2x25 ΙΣ. 6 Παροχή PL στους Κύβους Νο 2 - Τ 6 /16Α ΙΣ. 7 PL Υπογείου Νο 1 - R 8 /16Α 2x25 ΙΣ. 8 PL Υπογείου Νο 2 - S 9 /16Α ΙΣ. 9 HQ Περιφερειακό Εξω - Τ 15 /16Α D ΙΣ. 10 Γραµµή PL Ισογείου Νο 1 - R 7 /16Α 1x25 ΙΣ. 11 Γραµµή PL Ισογείου Νο 2 - S 10 /16Α 1x25 ΙΣ. 12 Γραµµή PL Ισογείου Νο 3 - T 11 /16Α 1x25 ΙΣ. 13 Γραµµή PL Ισογείου Νο 4 - R 16K /16Α R ΙΣ. 14 Ρολλά - S 14 /16Α ΙΣ. πανω 1 ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΙΣ. κατω 1 ΒΙΤΡΙΝΑΣ 2x20 I ΙΣ. πανω 2 ALL 2x25 ΙΣ. κατω 2 ALL ΙΣ. 15 Παροχή Πρίζας Ισογείου - Τ 13 /16Α

14 Η ασφάλεια 16 Α για τη γραµµή dimming είναι καταχρηστική Ζεύγος Bus

15 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΑ ΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Κεντρική Μονάδα Αυτοµατισµού Ενσωµατωµένο GSM modem Dual Band Ενσωµατωµένες Εισόδους / Εξόδους: 4/4 Σειριακές Θύρες: RS232, RS485 ιαστάσεις: 8 Θέσεων (Πίνακος) Τάση Τροφοδοσίας: 230Vac ± 15% Συχνότητα: Hz Αντοχή σε κρουστική τάση: 4 kv Θερµοκρασία Λειτουργίας: 0 50 ο C Τοποθέτηση: Ράγας Μονάδα Εξόδων Relay Πλήθος εξόδων / µονάδα: 8 Μέγιστο Ρεύµα / έξοδο: 16A (AC1) Μηχανική διάρκεια ζωής εξόδου: 5x10 6 Ηλεκτρική διάρκεια ζωής εξόδου: 1x10 5 (250V, 12A) ιαστάσεις: 4 Θέσεων (Πίνακος) Υγρασία: 20-80% Θερµοκρασία Λειτουργίας: ο C Τοποθέτηση: Ράγας Μονάδα Εξόδου Relay Πλήθος εξόδων / µονάδα: 1 Μέγιστο Ρεύµα / έξοδο: 13A (AC1) Μηχανική διάρκεια ζωής εξόδου: 5x10 6 Ηλεκτρική διάρκεια ζωής εξόδου: 1x10 5 (250V, 12A) ιαστάσεις: 30 x 40 x 20 mm Υγρασία: 20-80% Θερµοκρασία Λειτουργίας: ο C Τοποθέτηση: Χωνευτή Μονάδα Εξόδων Ρολλών Πλήθος ελεγχόµενων µοτέρ / µονάδα: 2 (µε εσωτερική µηχανική µανδάλωση) Μέγιστο Ρεύµα / έξοδο: 5A (AC1) Μηχανική διάρκεια ζωής εξόδου: 30x10 6 Ηλεκτρική διάρκεια ζωής εξόδου: 2x10 5 (250V, 5) ιαστάσεις: 4 Θέσεων (Πίνακος) Υγρασία: 20-80% Θερµοκρασία Λειτουργίας: ο C Τοποθέτηση: Ράγας

16 Μονάδα Εξόδων Transistor Πλήθος εξόδων / µονάδα: 8 Μέγιστο ρεύµα / έξοδο: 100mA Μέγιστη τάση εξόδου: 30Vdc ιαστάσεις: 80 x 35 x 75 mm Υγρασία: 20-80% Θερµοκρασία Λειτουργίας: Τοποθέτηση: Ράγας ο C Μονάδα Dimmer Λαµπτήρων Πυρ ακτώσεως Πλήθος εξόδων / µονάδα: 2 Μέγιστη Ισχύς Εξόδου: 200W ιαστάσεις: 4 Θέσεων (Πίνακος) Υγρασία: 20-80% Θερµοκρασία Λειτουργίας: 0 50 ο C Προστασίες: Υπερθέρµανση - Βραχυκύκλωµα Τοποθέτηση: Ράγας Μονάδα Dimmer Λαµπτήρων Πυρ ακτώσεως (Master) Πλήθος εξόδων / µονάδα: 1 Μέγιστη Ισχύς Εξόδου: 600W Μέγιστος πλήθος Slave Dimmer: 10 Μέγιστη συνολική ισχύ Slave Dimmer: 12000W ιαστάσεις: 4 Θέσεων (Πίνακος) Υγρασία: 20-85% Θερµοκρασία Λειτουργίας: ο C Προστασίες: Υπερθέρµανση - Βραχυκύκλωµα Τοποθέτηση: Ράγας Μονάδα Dimmer Λαµπτήρων Φθορίου Πλήθος εξόδων / µονάδα: 2 Μέγιστη Ισχύς Εξόδου: 50mA ιαστάσεις: 4 Θέσεων (Πίνακος) Υγρασία: 20-80% Θερµοκρασία Λειτουργίας: 0 50 ο C Τοποθέτηση: Ράγας Μονάδα Εισόδων τύπου Universal (για οποιοδήποτ ε διακοπτικό υλικό) Πλήθος εισόδων / µονάδα: 4 ιαστάσεις: 30 x 30 x 10 mm Υγρασία: 20-80% ο Θερµοκρασία Λειτουργίας: 0 50 C Τοποθέτηση: Χωνευτή Σήµανση CE

17 Μονάδα Μέτρησης Παλµών (µετρητών ενέργειας, νερού, αερίου) Πλήθος εισόδων / µονάδα: 4 Μέγιστη Ταχύτητα Μέτρησης: 14 Hz ιαστάσεις: 36 x 90 x 60 mm Υγρασία: 95% Θερµοκρασία Λειτουργίας: ο C Τοποθέτηση: Πίνακος Α νιχνευτής ιαρροής Νερού Βαθµός Προστασίας: IP67 ιαστάσεις: 70 x 50 x 20 mm Θερµοκρασία Λειτουργίας: ο C Τοποθέτηση: Επίτοιχη Αισθητήρας Φωτεινότητας Εύρος µέτρησης: 0,1 Lux 100 klux Βαθµός Προστασίας: IP44 ιαστάσεις: 40 x 85 x 45 mm Θερµοκρασία Λειτουργίας: ο C Τοποθέτηση: Επίτοιχη Αισθητήρας Θερµοκρασίας Εξωτερικού Χώρου Εύρος µέτρησης: ο C Βαθµός Προστασίας: IP67 ιαστάσεις: 70 x 40 x 20 mm Θερµοκρασία Λειτουργίας: ο C Τοποθέτηση: Επίτοιχη Αισθητήρας Θερµοκρασίας Εσωτερικού Χώρου Εύρος µέτρησης: ο C Βαθµός Προστασίας: IP20 ιαστάσεις: 85 x 85 x 35 mm Θερµοκρασία Λειτουργίας: ο C Τοποθέτηση: Επίτοιχη ή χωνευτή

Τοπολογίες BUS - DUPLINE

Τοπολογίες BUS - DUPLINE Τοπολογίες BUS - DUPLINE Η φιλοσοφία στην καλωδίωση ισχυρών ρευµάτων περιγράφεται από τα παρακάτω: Τι σηµαίνει τοπολογία bus Η τοπολογία bus προσδιορίζεται από τα δύο παρακάτω χαρακτηριστικά: ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑυτοµατισµόςΚτιρίου -Κατοικίας Έλεγχοςφωτισµού. Εξοικονόµηση Ενέργειας µε άνεση

ΑυτοµατισµόςΚτιρίου -Κατοικίας Έλεγχοςφωτισµού. Εξοικονόµηση Ενέργειας µε άνεση ΑυτοµατισµόςΚτιρίου -Κατοικίας Έλεγχοςφωτισµού Εξοικονόµηση Ενέργειας µε άνεση Ηπροσφοράµας 4 Τεχνολογία Bus (KNX ή C-bus) Ολοκληρωµένη λύση Κεντρικός Έλεγχος & οπτικοποίηση Κατανοµή Λογικής µονάδων Bus

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο KNX. Ανακαλύψτε το KNX

Εισαγωγή στο KNX. Ανακαλύψτε το KNX Εισαγωγή στο KNX Ανακαλύψτε το KNX Συμβατική εγκατάσταση Κάθε λειτουργία απαιτεί ένα ή περισσότερα καλώδια για να πραγματοποιηθεί Πολλές λειτουργίες = πολλά καλώδια Κάθε λειτουργία πρέπει να έχει μελετηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ KNX INSTABUS

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ KNX INSTABUS Ερωτηµατολόγιο KNX - Instabus 1. Φωτισµός εσωτερικών χώρων ΝΑΙ ΌΧΙ 1.01 Θα ελέγχονται όλα τα φωτιστικά µε το KNX; αν όχι, ποια θα ελέγχονται; 1.02 Σε ποιά φωτιστικά θα γίνεται ρύθµιση φωτισµού (dimming);

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ Ultima

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ Ultima ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2015 ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ Ultima POLYMECHANICS Τηλ: +302315 318802 www.polymechanics.gr info@polymechanics.gr Χαρακτηριστικά συστηµάτων Ultima Το ULTIMA-1 είναι ένα σύστηµα παρακολούθησης,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ DUPLINE

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ DUPLINE ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ DUPLINE Η Adamsnet ΕΠΕ µετά από εκτεταµένη έρευνα αγοράς και δοκιµές διαφόρων συστηµάτων για εφαρµογές κτιριακού αυτοµατισµού, επέλεξε και χρησιµοποιεί επιτυχώς εδώ και 9 χρόνια σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Αρχές Ελέγχου Ρολών. Εκπαιδευτικό κέντρο ISC

Βασικές Αρχές Ελέγχου Ρολών. Εκπαιδευτικό κέντρο ISC Εκπαιδευτικό κέντρο ISC July 2010 > Ρολά / Περσίδες Περιεχόμενα Έλεγχος ρολών - πλεονεκτήματα Τρόποι Ελέγχου Ρολών Ρολά στο σπίτι Ρολά στο γραφείο Ανασκόπηση προσφοράς της Schneider Electric 2 > Ρολά /

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Αρχές Εφαρμογών Ελέγχου Φωτισμού. Εκπαιδευτικό κέντρο ISC

Βασικές Αρχές Εφαρμογών Ελέγχου Φωτισμού. Εκπαιδευτικό κέντρο ISC Βασικές Αρχές Εφαρμογών Ελέγχου Φωτισμού Εκπαιδευτικό κέντρο ISC July 2009 Ανακαλύψτε τις ανάγκες και τις λύσεις για τον έλεγχο φωτισμού Κύκλωμα απλού διακόπτη Κύκλωμα διακόπτη αλέ-ρετούρ Έλεγχος φωτισμού

Διαβάστε περισσότερα

-I/O-SYSTEM 750 BMS ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

-I/O-SYSTEM 750 BMS ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ VER.DATE: 10/04/2014 -I/O-SYSTEM 750 BMS ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ η φιλοσοφία To σύστημα ελέγχου WAGO έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ευκολία στην σχεδίαση και στην εκτέλεση ενός project

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας αυτής θα μπορείτε:

ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας αυτής θα μπορείτε: Ενότητα 2.6 Κεφάλαιο 2 ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΧΟΙ Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας αυτής θα μπορείτε: Να αιτιολογείτε την αναγκαιότητα χρησιμοποίησης κάθε είδους αυτοματισμού. Να διακρίνετε

Διαβάστε περισσότερα

Τοπολογίες ΑΣΤΕΡΑ * Όπου Π.Α.Ρ. (Πίνακας Ασθενών Ρευµάτων)

Τοπολογίες ΑΣΤΕΡΑ * Όπου Π.Α.Ρ. (Πίνακας Ασθενών Ρευµάτων) Adamsnet td Τοπολογίες ΑΣΤΕΡΑ * Όπου Π.Α.Ρ. (Πίνακας Ασθενών Ρευµάτων) ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ιάγραµµα αποστάσεως Χρησιµοποιούµε καλώδιο συναγερµού 4x0,22 + 2x0,5 [ή αλλιώς (4 + 2) (picture)] ή UTP CAT5. PIR 1x(4+2)

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ενέργειας (BEMS)

Διαχείριση Ενέργειας (BEMS) Διαχείριση Ενέργειας (BEMS) Τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή της πληροφορικής στο πεδίο των αυτοματισμών έγιναν αρκετά δημοφιλή τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας (Building Energy Management Systems

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ -ΧΧΧ ΕΡΓΟ: «Πιλοτικό Σύστηµα Τηλεµέτρησης και ιαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα παρακολούθησης ενέργειας σε κτίρια (ΒEMS) και μελέτη περίπτωσης / προσομοίωσης της ωριαίας ανάλυσης καταναλώσεων και τιμών ενέργειας σε δίχωρο διαμέρισμα Κορδιστός Χαράλαμπος Πτυχιακή εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Celiane TM

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Celiane TM Celiane TM Μία συνδεδεμένη εγκατάσταση αποτελείται από ενσύρματα προϊόντα που τοποθετούνται ως νέα ή σε αντικατάσταση των υπαρχόντων διακοπτών και πριζών, και ασύρματους διακόπτες που συσχετίζονται με

Διαβάστε περισσότερα

1. Σύστημα μέτρησης πολλαπλών καταναλώσεων με αισθητήρες και οπτικοποίηση σε PC, smartphone ή tablet - CMS

1. Σύστημα μέτρησης πολλαπλών καταναλώσεων με αισθητήρες και οπτικοποίηση σε PC, smartphone ή tablet - CMS Περιεχόμενα 1. Σύστημα μέτρησης πολλαπλών καταναλώσεων με αισθητήρες και οπτικοποίηση σε PC, smartphone ή tablet - CMS-770... 2 2. Σύστημα μέτρησης πολλαπλών καταναλώσεων με αισθητήρες - CMS-600... 5 1/6

Διαβάστε περισσότερα

Μία Προγραµµατιζόµενη Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση.

Μία Προγραµµατιζόµενη Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση. Μία Προγραµµατιζόµενη Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση. Με το άρθρο αυτό θα γίνει µία πρώτη προσπάθεια παρουσίασης µίας νέας τεχνικής για την δηµιουργία µίας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Στην εποχή µας οι εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 POLYMECHANICS Μπενάκη 5 Πεύκα Θεσσαλονίκη Τηλ: +302315 318802 www.polymechanics.gr info@polymechanics.gr ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 Σειρά καταγραφικών συστήµατων Ultima Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΕΛΛΗΣ Α.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΦΩΤΕΛΛΗΣ Α.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ Η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συναγερμού αποσκοπεί στην προστασία χώρων όπως οικίες, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κλπ. σε περιπτώσεις: Ανεπιθύμητης εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ AΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα EIB instabus της Berker ή αλλιώς το έξυπνο σπίτι της Berker

Σύστηµα EIB instabus της Berker ή αλλιώς το έξυπνο σπίτι της Berker Σύστηµα EIB instabus της Berker ή αλλιώς το έξυπνο σπίτι της Berker Στο άρθρο αυτό θα γίνει µια προσπάθεια παρουσίασης και προσέγγισης της τεχνικής ΕΙΒ µέσα από το πρίσµα του τεχνικού ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη,

Διαβάστε περισσότερα

Η κύρια γεννήτρια σήματος Dupline. Ο προηγμένος έλεγχος και η διασύνδεση της μονάδας. Ευφυείς Λειτουργίες

Η κύρια γεννήτρια σήματος Dupline. Ο προηγμένος έλεγχος και η διασύνδεση της μονάδας. Ευφυείς Λειτουργίες Η κύρια γεννήτρια σήματος Dupline Ο προηγμένος έλεγχος και η διασύνδεση της μονάδας Η κύρια γεννήτρια σήματος είναι η πιό προηγμένη μονάδα Dupline. Εκτός από την παραγωγή του φέροντος σήματος Dupline,

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC13 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά χαρακτηριστικά

Βασικά χαρακτηριστικά 1 of 6 10/09/2013 13:34 Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (πλακέτα) για ρολλά, τύπου S-2055, της εταιρείας AUTOTECH. Είναι κατάλληλος για ρολλά που τροφοδοτούνται από μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 230 V AC

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 06 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 06 ΛΥΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α 1. Οι βασικές

Διαβάστε περισσότερα

1 /13. Κοζάνη 13-11-2015 Αριθμ. Πρωτ. 3340 ΑΔΑΜ Εγκεκριμένου αιτήματος: 15REQ003306263

1 /13. Κοζάνη 13-11-2015 Αριθμ. Πρωτ. 3340 ΑΔΑΜ Εγκεκριμένου αιτήματος: 15REQ003306263 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ (Ε.Λ.Κ.Ε) ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Φ.Μ: 99993537 Δ.Ο.Υ: ΚΟΖΑΝΗΣ Τηλ. 246068282, 246068286 Fax. 246039765 E-mail: elke@teiwm.gr URL: http://elke.teiwm.gr Κοζάνη 3--205

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Γενικά Χρήση Επιπλέον δυνατότητες Ελεγχόμενες διατάξεις Ελεύθερα προγραμματιζόμενος ελεγκτής θερμοκρασίας με 4 εισόδους αισθητηρίων και 3 εξόδους

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Καλωδίωσης για Ευρυζωνικές Υπηρεσίες. Wiring Guide for Broadband Services

Οδηγός Καλωδίωσης για Ευρυζωνικές Υπηρεσίες. Wiring Guide for Broadband Services Οδηγός Καλωδίωσης για Ευρυζωνικές Υπηρεσίες Wiring Guide for Broadband Services Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Παράλληλα συνδεδεμένες τηλεφωνικές πρίζες και η επίδρασή τους στην τεχνολογία VDSL2 3. Καλωδίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ 1 Η προσπάθεια του ανθρώπου για τη συνεχή άνοδο του βιοτικού του επιπέδου αλλά και η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού έχουν οδηγήσει σε σοβαρά

Διαβάστε περισσότερα

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας Κέντρο εκπαίδευσης ISC July 2009 > Ανίχνευση κίνησης και παρουσίας Περιεχόμενα Τι είναι ο ανιχνευτής κίνησης? Ανιχνευτές κίνησης & οφέλη για τον πελάτη Ανιχνευτές κίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

Crow s Passion for Smart Residential Security

Crow s Passion for Smart Residential Security Crow s Passion for Smart Residential Security SERENITY Το σύστηµα SERENITY είναι ένα µοντέρνα σχεδιασµένο σύστηµα συναγερµού για να ταιριάζει στον χώρο σας. Με το σύστηµα SERENITY µπορείτε να απολαύσετε

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές αρχές ρύθμισης έντασης φωτισμού (dimming) Κέντρο ηλεκτρονικής εκμάθησης

Βασικές αρχές ρύθμισης έντασης φωτισμού (dimming) Κέντρο ηλεκτρονικής εκμάθησης Βασικές αρχές ρύθμισης έντασης φωτισμού (dimming) Κέντρο ηλεκτρονικής εκμάθησης July 2010 > Ρυθμιστές έντασης φωτισμού Περιεχόμενα Ορισμός ρυθμιστή έντασης φωτισμού Ρυθμιστές & πλεονεκτήματα Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια με νέα τεχνολογία KNX-ΕΙΒ

Κτίρια με νέα τεχνολογία KNX-ΕΙΒ Κτίρια με νέα τεχνολογία KNX-ΕΙΒ Οι απαιτήσεις των σύγχρονων κτιρίων σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι αυξημένες αυτές απαιτήσεις προβάλλονται από τους χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την προµήθεια δύο αυτόνοµων τηλεµετρικών µετεωρολογικών σταθµών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την προµήθεια δύο αυτόνοµων τηλεµετρικών µετεωρολογικών σταθµών 1 ΕΤΑΙΡΙΑ Υ ΡΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ,.Υ. & ΑΠΟΘΗΚΩΝ Πληρ. Σπ. Πετρόπουλος Τηλ. 2310 966972,968,928 Fax 2310 283117 E - mail promithies@eyath.gr Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Κτιριακός αυτοματισμός

Κτιριακός αυτοματισμός Κτιριακός αυτοματισμός Οι λύσεις Hager για το έξυπνο κτίριο βασίζονται σε αξιόπιστη τεχνολογία και προσφέρουν αυξημένο επίπεδο άνεσης με την καλύτερη δυνατή διαχείριση ενέργειας. νέο tebis.quicklink σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

SMART BUILDING. Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων με Χρήση Νέων Τεχνολογικών Λύσεων

SMART BUILDING. Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων με Χρήση Νέων Τεχνολογικών Λύσεων SMART BUILDING Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων με Χρήση Νέων Τεχνολογικών Λύσεων Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας Απαιτήσεις 1. Δυνατότητα συλλογής δεδομένων από κάθε διαθέσιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΥΦΥΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΦΟΡΤΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Τη λειτουργία των εσωτερικών µονάδων ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ Το συνολι

ΤΟ ΕΥΦΥΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΦΟΡΤΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Τη λειτουργία των εσωτερικών µονάδων ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ Το συνολι Πρόγραµµα λογισµικού για τη διαχείριση εγκαταστάσεων κλιµατισµού ERGO @ ο C = Ergo Η έξυπνη λύση για τη διαχείριση εγκαταστάσεων κλιµατισµού µε συνέπεια την εξοικονόµηση σηµαντικών ποσοτήτων ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣEIΣ & ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συστήματος.

Περιγραφή συστήματος. 1 of 5 3/8/2019, 5:03 PM Τι κάνουμε Διακόπτες & Οθόνες Αφής Εγκατάσταση Stand-Alone & προσφορές Γιατί Qbus? & FAQ Qbus Cloud & Web Server Movies Qbus Downloads & Manuals Λόγια Πελατών Υλικά πίνακα Σεμινάρια

Διαβάστε περισσότερα

ISMG Ηλιακός Αντιστροφέας (inverter)

ISMG Ηλιακός Αντιστροφέας (inverter) ISMG Ηλιακός Αντιστροφέας (inverter) Μεγάλο εύρος τάσης εισόδου ΦΒ (κατάλληλη για τάση µεταξύ 100 VDC και 450 VDC) και αποτελεσµατικό σύστηµα εύρεσης σηµείου µεγίστης ισχύος (Maximum Power Point- MPP Tracking)

Διαβάστε περισσότερα

The best solution for home electronic integration

The best solution for home electronic integration The best solution for home electronic integration R 2 ZAS Έξυπνος ελεγκτής δωματίου KNX Τηλεχειριστήριο ZN1VI-TPZAS-B 1:1 (120 x 88 x 11 mm.) ZN1VI-TPZAS-S ZN1VI-TPZAS-W ZN1IR-ZAS (85.5 x 54 x 12 mm.)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΩ ΙΩΣΗΣ

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΩ ΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΆ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ 2 2. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ 3 2.1. Εφαρµοζόµενα πρότυπα 3 2.2. Τεχνικά χαρακτηριστικά και χρησιµοποιούµενες τεχνολογίες 3 2.3. Eγκατάσταση συστήµατος 4 2.4. Επεκτασιµότητα

Διαβάστε περισσότερα

αξιολόγηση απαιτήσεων για την εγκατάσταση ΕΙΒ/ΚΝΧ

αξιολόγηση απαιτήσεων για την εγκατάσταση ΕΙΒ/ΚΝΧ σελίδα 1/10 1. Φωτισµός εσωτερικών χώρων 1.1 Χρειάζεστε γενικές εντολές για τον έλεγχο του φωτισµού εσωτερικών χώρων; π.χ. από το ισόγειο µε ένα κουµπί σβήνουν µόνο όσα φώτα έχουν ξεχαστεί στον όροφο η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics RF54 @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Συσκευή ελέγχου ηλεκτρικής κλειδαριάς, και κλιματισμού που συνεργάζεται με καρτοδιακόπτες

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα Καθοδήγησης σε Parking DUPLINE

Σύστηµα Καθοδήγησης σε Parking DUPLINE Σύστηµα Καθοδήγησης σε Parking DUPLINE Ανιχνεύει τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ και οδηγεί τον οδηγό σε αυτές από τη συντοµότερη δυνατή διαδροµή Ανίχνευση αυτοκινήτου µε αισθητήρα υπερήχων ultrasonic Ο

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολογίας

Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολογίας Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολογίας ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Πτυχιακή Εργασία Του Σπουδαστή: Σωτηράκου Κωνσταντίνου Επιβλέπων:

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνη μέτρηση και εξοικονόμηση

Έξυπνη μέτρηση και εξοικονόμηση Νέοι μετρητές ενέργειας Έξυπνη μέτρηση και εξοικονόμηση 1 Νέοι μετρητές ενέργειας Η εξοικονόμιση ενέργειας απαιτεί την ακριβή απεικόνιση της ενέργειας που καταναλώνεται, η οποία περιλαμβάνει την μέτρηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ MICROBOT

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ MICROBOT ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2015 ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ MICROBOT POLYMECHANICS Τηλ: +302315 318802 www.polymechanics.gr info@polymechanics.gr Χαρακτηριστικά συστηµάτων MICROBOT H σειρά καταγραφικών συστηµάτων Microbot

Διαβάστε περισσότερα

Instabus Technology Systems. Παρουσίαση Instabus KNX

Instabus Technology Systems. Παρουσίαση Instabus KNX Instabus Technology Systems Παρουσίαση Instabus KNX Τι είναι το Instabus Το σύστημα Instabus αποτελεί τη νέα προηγμένη τεχνική ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων που συνδυάζει όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμενες υποδομές για εγκατάσταση μηχανισμού SW250

Απαιτούμενες υποδομές για εγκατάσταση μηχανισμού SW250 Απαιτούμενες υποδομές για εγκατάσταση μηχανισμού SW250 Παρακάτω, συνοψίζουμε τις βασικές υποδομές που χρειάζεται να υπάρχουν προ της εγκατάστασης ενός μηχανισμού ανοιγόμενων θυρών όπως ο μηχανισμός SW250.

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων

Ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων Ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων Πόλεις που καταναλώνουν 30% λιγότερη ενέργεια; Ασφαλώς 2 ABB Ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων ABB Ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων 3 4 ABB Ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές προϋποθέσεις των προδιαγραφών IEC/EN ΕΛΟΤ HD 384 για χαµηλή τάση και ισχυρά ρεύµατα.

Βασικές προϋποθέσεις των προδιαγραφών IEC/EN ΕΛΟΤ HD 384 για χαµηλή τάση και ισχυρά ρεύµατα. ΜΕΛΕΤΕΣ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η Adamsnet ltd πιστοποιήθηκε από το διεθνή φορέα BSI M.S. και το Umweltgutachter Deutschland GmbH (NIS ZERT HELLAS)

Διαβάστε περισσότερα

KNX Οθόνηαφής 7" Έναςφυσικόςηγέτηςµεστυλ! PAE: Konstantinos Koufakis Schneider Electric

KNX Οθόνηαφής 7 Έναςφυσικόςηγέτηςµεστυλ! PAE: Konstantinos Koufakis Schneider Electric KNX Οθόνηαφής 7" Έναςφυσικόςηγέτηςµεστυλ! PAE: Konstantinos Koufakis Schneider Electric 1 ΕυρείαΟθόνη Περιεχόµενα Ευρεία οθόνη Πρόσθετες λειτουργίες Συνδεσιµότητα Ευελιξία Σύγκριση Schneider Electric -

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος έξυπνων προϊόντων για άνεση και ασφάλεια

Κατάλογος έξυπνων προϊόντων για άνεση και ασφάλεια Κατάλογος έξυπνων προϊόντων για άνεση και ασφάλεια Έξυπνα προϊόντα για άνεση και ασφάλεια Ο σύγχρονος σχεδιασμός κτιρίων και κατοικιών, σε συνδυασμό με τις λειτουργικές απαιτήσεις αυτοματισμού δημιούργησε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΚΑ Α.Ε. επίσημος αντιπρόσωπος. Ασύρµατο Σύστηµα Αµφίδροµης Επικοινωνίας. µε Συχνότητα λειτουργίας 868 MHz

ΗΛΚΑ Α.Ε. επίσημος αντιπρόσωπος. Ασύρµατο Σύστηµα Αµφίδροµης Επικοινωνίας. µε Συχνότητα λειτουργίας 868 MHz Ασύρµατο Σύστηµα Αµφίδροµης Επικοινωνίας µε Συχνότητα λειτουργίας 868 MHz Οι πίνακες ελέγχου της σειράς lares µπορούν να διαχειριστούν έως 64 ασύρµατες ( ή 128 Ζώνες) µέσω των νέων ποµποδέκτων που συνδέονται

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ» Τεχνική έκθεση Προδιαγραφές Προϋπολογισμός

«ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ» Τεχνική έκθεση Προδιαγραφές Προϋπολογισμός Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ» Τεχνική έκθεση Προδιαγραφές Προϋπολογισμός Προϋπολογ. : 9.963,00 Με ΦΠΑ 23% Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕ202 διακόπτης λυκόφωτος EE003 εξωτερικό φωτοκύτταρο

ΕΕ202 διακόπτης λυκόφωτος EE003 εξωτερικό φωτοκύτταρο ΕΕ202 διακόπτης λυκόφωτος EE003 εξωτερικό φωτοκύτταρο ΕΕ203 = ΕΕ202+ΕΕ003 Δυνατότητες προϊόντος Ο διακόπτης λυκόφωτος 2 εξόδων ελέγχει κυκλώματα φωτισμού ανάλογα με τον φυσικό φωτισμό. Ο χρήστης θέτει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ Η /Υ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ - Δ ΕΤΟΣ

ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ Η /Υ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ - Δ ΕΤΟΣ ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ Η /Υ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ - Δ ΕΤΟΣ Ενότητα 1(3 Μονάδες): ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (Α) 1. Η ονομαστική ισχύς λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοματισμοί και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου. Ενότητα 2

Αυτοματισμοί και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου. Ενότητα 2 Αυτοματισμοί και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου Ενότητα 2 Τι είναι το PLC ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 Τι είναι το PLC. 2.1 Πλεονεκτήματα των PLC. 2.2 Η δομή ενός PLC. 2.3 Τα PLC της αγοράς. 2.4 Αρχή λειτουργίας ενός PLC.

Διαβάστε περισσότερα

Απομονωτής βραχυκυκλώματος. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 21-30V DC ma 200 μa 3mA 0,050 Ohm 0,5 Α 2 Α IP 20 EN έως 60 C Έως 95%

Απομονωτής βραχυκυκλώματος. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 21-30V DC ma 200 μa 3mA 0,050 Ohm 0,5 Α 2 Α IP 20 EN έως 60 C Έως 95% Ακολουθήστε μας... lympia Electronics @lympiaelectro lympia Electronics lympiaelectronics lympia Electronics Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην BS-7071/A Απομονωτής βραχυκυκλώματος ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ V min -

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 9 Η Σχεδίαση Εγκαταστάσεων για Καταστήματα

Μάθημα 9 Η Σχεδίαση Εγκαταστάσεων για Καταστήματα Μάθημα 9 Η Σχεδίαση Εγκαταστάσεων για Καταστήματα Περίληψη Σε προηγούμενες ενότητες, είδαμε τα βασικά βήματα / διαδικασία / μεθοδολογία στη σχεδίαση μίας οικιακής εγκατάστασης. Βασικά βοηθήματα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Έργο:«Διαμόρφωση χώρων για την εγκατάσταση των Κοσμητειών των Σχολών

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Έργο:«Διαμόρφωση χώρων για την εγκατάσταση των Κοσμητειών των Σχολών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Έργο:«Διαμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Τεύχος Υπολογισµών Εγκατάστασης

ΜΕΛΕΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Τεύχος Υπολογισµών Εγκατάστασης ΜΕΛΕΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Τεύχος Υπολογισµών Εγκατάστασης Εργοδότης Έργο Α ΜΗΕ Α.Ε ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ Κτίριο Ελέγχου Θέση Ηµεροµηνία Μελετητές Α.Γάγκα Παρατηρήσεις -1- Στοιχεία ικτύου Φασική Τάση ικτύου (V)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ 24 9 2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ (ANALOG ADDRESSABLE) ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ Οι κατωτέρω Τεχνικές Προδιαγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ Θυροτηλεόρασης PAKIT 1 / PAKIT 2

ΚΙΤ Θυροτηλεόρασης PAKIT 1 / PAKIT 2 ΚΙΤ Θυροτηλεόρασης PAKIT 1 / PAKIT 2 Οδηγίες Σύνδεσης και Χρήσης 2018 Εξωτερικός σταθμός εικόνας και ήχου (μπουτονιέρα) [2] 1. Τοποθέτηση μπουτονιέρας 1. Βιδώνουμε την πλάτη της μπουτονιέρας στον τοίχο.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 3 2.1. Κανάλια απ ευθείας στήριξης 3 2.1.1. ιαστάσεις 3 2.1.2. Εξαρτήµατα τοποθέτησης 4 2.1.3. Εξαρτήµατα στήριξης διακοπτικού

Διαβάστε περισσότερα

Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ηλεκτρική Ενέργεια ποιο ενδιαφέρουσα μορφή ενέργειας εύκολη στη μεταφορά μετατροπή σε άλλες μορφές ενέργειας ελέγχεται εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μείνετε πάντα σε επαφή

Μείνετε πάντα σε επαφή ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Μείνετε πάντα σε επαφή με το σπίτι σας 01 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Βασισμένο στην τεχνολογία Z wave+ Συμβατό με συσκευές που λειτουργούν στο σύστημα IoT - Internet Of Things Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Οικοσύστηµα. Αλέξανδρος Μπισογιάννης ιευθύνων Σύµβουλος. Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2005

Οικοσύστηµα.  Αλέξανδρος Μπισογιάννης ιευθύνων Σύµβουλος. Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2005 Οικοσύστηµα www.ixor.gr Αλέξανδρος Μπισογιάννης ιευθύνων Σύµβουλος Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2005 Η Eταιρεία Η Ixor δραστηριοποιείται στο χώρο των νέων τεχνολογιών Σχεδιάζει και εµπορεύεται σύστηµα αυτοµατοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Προδιαγραφή για Μετασχηματιστές Απομόνωσης & Διατάξεις Επιτήρησης Μόνωσης

Τεχνική Προδιαγραφή για Μετασχηματιστές Απομόνωσης & Διατάξεις Επιτήρησης Μόνωσης Τεχνική Προδιαγραφή για Μετασχηματιστές Απομόνωσης & Διατάξεις Επιτήρησης Μόνωσης Περιεχόμενα Προστασία Από Σφάλματα Προς Γη Σε Χώρους Ιατρικής Χρήσης - Γενικά... 2 1. Μετασχηματιστές Απομόνωσης... 2 2.

Διαβάστε περισσότερα

Ευφυής Δικτυακή Υποδομή Υψηλού Εύρους Ζώνης και Βέλτιστης Ενεργειακής Απόδοσης

Ευφυής Δικτυακή Υποδομή Υψηλού Εύρους Ζώνης και Βέλτιστης Ενεργειακής Απόδοσης Ευφυής Δικτυακή Υποδομή Υψηλού Εύρους Ζώνης και Βέλτιστης Ενεργειακής Απόδοσης Του Λάμπρου Κωστάρα, ESB AGENTS - Business Development Manager lkostaras@esbagents.com Επιλέγοντας παραδοσιακά Σύστημα δομημένης

Διαβάστε περισσότερα

2/1 Οθόνες Αφής και Θυροτηλέφωνα ABB Ηλεκτρολογικό Υλικό

2/1 Οθόνες Αφής και Θυροτηλέφωνα ABB Ηλεκτρολογικό Υλικό /1 Οθόνες Αφής και Θυροτηλέφωνα ABB Ηλεκτρολογικό Υλικό Οθόνες αφής και θυροτηλέφωνα Περιεχόμενα Γενικά /3 Παραδείγματα εφαρμογών /7 Εξωτερικές μονάδες /8 Οθόνες αφής /9 Θυροτηλέφωνα /10 Εξαρτήματα συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ CELIANE

ΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ CELIANE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 4 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 5 3.1. Στήριξη 5 3.2. Σύνδεση 5 3.3. Σηµάνσεις 7 1 1. Γενικά χαρακτηριστικά Η σειρά διακοπτικού υλικού θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΑΕ ΙΙ. Εισαγωγή στους Προγραμματιζόμενους Λογικούς Ελεγκτές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΑΕ ΙΙ. Εισαγωγή στους Προγραμματιζόμενους Λογικούς Ελεγκτές ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Εργαστηριακή Άσκηση 3 ΣΑΕ ΙΙ Εισαγωγή στους Προγραμματιζόμενους Λογικούς Ελεγκτές Εκτός από τα κλασσικά ή μοντέρνα συστήματα αυτομάτου ελέγχου, στην παραγωγική διαδικασία,

Διαβάστε περισσότερα

Γραφ. Κύπρου A. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Γενικά

Γραφ. Κύπρου A. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Γενικά A. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Γενικά Η µελέτη του Κεντρικού συστήµατος και των φωτιστικων θα ειναι σύµφωνη µε τα εξής πρότυπα: ΕΝ 60598, part 2.22 : Φωτιστικά έκτακτης ανάγκης ΕΝ 1838 : Εφαρµογές φωτισµού έκτακτης

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτής Θερμοκρασίας

Ελεγκτής Θερμοκρασίας 2 728 Ελεγκτής Θερμοκρασίας Πολυζωνικά συστήματα RRV817 Πολυζωνικός ελεγκτής με δυνατότητα μέχρι και 7 εξόδους ζώνης συνδυάζοντας 2 ελεγκτές RRV817. Χρησιμοποιείται για τον κεντρικό έλεγχο των πολυζωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Προϊοντικό φυλλάδιο. Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Οικονομικοί και εύκολοι στη χρήση

Προϊοντικό φυλλάδιο. Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Οικονομικοί και εύκολοι στη χρήση Προϊοντικό φυλλάδιο Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Οικονομικοί και εύκολοι στη χρήση Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Με μια ματιά Κύριες εφαρμογές Μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας σε οικιακές

Διαβάστε περισσότερα

SMART SYSTEMS. Διαχειριστής ζεστού νερού χρήσης ZNX IC2. ΦΥΛΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Εφαρμογές : Πλεονεκτήματα. Συσκευή. Διαστάσεις εξαρτημάτων (σε mm)

SMART SYSTEMS. Διαχειριστής ζεστού νερού χρήσης ZNX IC2. ΦΥΛΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Εφαρμογές : Πλεονεκτήματα. Συσκευή. Διαστάσεις εξαρτημάτων (σε mm) SMART SYSTEMS Διαχειριστής ζεστού νερού χρήσης ZNX IC2 ΦΥΛΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Εφαρμογές : Ο ελεγκτής έχει την δυνατότητα να ελέγχει το άνω όριο της θερμοκρασίας του boiler μέσω εντολής εξόδου (προς κυκλοφορητή-λέβητα

Διαβάστε περισσότερα

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης VS-2 Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης Σελ.2 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Τεχνικά Χαρακτηριστικά Σελ.3,4,5 Σύνδεση - Χειρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ο ψηφιακός ελεγκτής Vario Hydro προορίζεται για τον έλεγχο εγκαταστάσεων με υδροθερμικά τζάκια που είναι η κύρια ή βοηθητική πηγή ενέργειας.

Ο ψηφιακός ελεγκτής Vario Hydro προορίζεται για τον έλεγχο εγκαταστάσεων με υδροθερμικά τζάκια που είναι η κύρια ή βοηθητική πηγή ενέργειας. VARIOhydro Ψηφιακός Ελεγκτής Υδροθερμικών Τζακιών Γενικά Ο ψηφιακός ελεγκτής Vario Hydro προορίζεται για τον έλεγχο εγκαταστάσεων με υδροθερμικά τζάκια που είναι η κύρια ή βοηθητική πηγή ενέργειας. Η χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Υπολογισμού Εξοικονόμησης σε Λογαριασμούς Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων

Μεθοδολογία Υπολογισμού Εξοικονόμησης σε Λογαριασμούς Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Μεθοδολογία Υπολογισμού Εξοικονόμησης σε Λογαριασμούς Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Εξομοιώνοντας τις συνθήκες λειτουργίας της εγκατάστασης κάνοντας αναγωγή στον συντελεστή χρησιμοποίησης παρατηρούμε, ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ AD-2312, AD-2322 1 ΠΡΟΣΟΧΗ Τα AD-2312& AD-2322 πρέπει να εγκαθίσταται από ειδικευµένο τεχνικό. Σε περίπτωση λανθασµένων χειρισµών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΚΤΥΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ (τεχνολογία Wi Fi) 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 3 3. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΚΤΥΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ (τεχνολογία Wi Fi) 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 3 3. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 3 3. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3 3.1. Access Points (AP) 3 3.1.1. Σύνδεση 4 3.1.2. Σηµάνσεις 5 3.1.3. Τεχνικά χαρακτηριστικά 5 3.2. PoE Injectors 5 3.2.1.

Διαβάστε περισσότερα

devolo dlan powerline technology Σύντομη παρουσίαση dlan 1200+ WiFi ac

devolo dlan powerline technology Σύντομη παρουσίαση dlan 1200+ WiFi ac devolo dlan powerline technology Σύντομη παρουσίαση dlan 1200+ WiFi ac dlan 1200+ WiFi ac 2 dlan 1200+ WiFi ac Υφιστάμενη κατάσταση Οι φορητές συσκευές όλο πληθαίνουν καθημερινά. Όλο και περισσότεροι χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

DUPLINE το ασφαλέστερο μέσο Διαχείρισης Ενέργειας

DUPLINE το ασφαλέστερο μέσο Διαχείρισης Ενέργειας DUPLINE το ασφαλέστερο μέσο Διαχείρισης Ενέργειας Το σύστημα αυτοματισμού Dupline, είναι το αρχαιότερο bus σύστημα αυτοματισμού, με περισσότερες από 200.000 εγκαταστάσεις παγκοσμίως. Λόγω της αρχικής του

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ FS W

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ FS W ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ Ρυθμιστής στροφών για ωμικό ή επαγωγικό φορτίο έως 1,5 A rms και τάση έως 240 V AC. Για μεγαλύτερα φορτία παραδίδονται κατόπιν ζητήσεως. Με διακόπτη On/Off στο ξεκίνημα του ποτενσιομέτρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 Κωδικοποιηµένα φωτοκύτταρα τοίχου, περιστροφής 180 και εµβέλειας έως 20 mt. Η κωδικοποίηση του σήµατος µετάδοσης, προς ρύθµιση της στιγµής της εγκατάστασης, ελαχιστοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ TD 32/2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ (ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ) Ηλεκτρονόμοι συγχρονισμού, ηλεκτρονόμοι ελεγχόμενου χειρισμού.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ TD 32/2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ (ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ) Ηλεκτρονόμοι συγχρονισμού, ηλεκτρονόμοι ελεγχόμενου χειρισμού. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΔΝΕΜ/ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Υ/Σ - ΚΥΤ Απρίλιος 2016 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ TD 32/2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ (ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ) I.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829 Εγχειρίδιο χρήσης Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο GSC-P829 παθητικός υπέρυθρος ανιχνευτής συνδυάζει ψηφιακή, διπλού-πυρήνα ελέγχου, ασαφής λογικής, τεχνολογία επεξεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕLIWELL

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕLIWELL ΕΜΠΟΡΙΟ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΛ: 210-3451001, 3453641 ΤΗΛ: 210-3458533, 3453176 FAX: 210-3453255 E-mail: epsem@otenet.gr International Refrigeration Wholesalers Organization ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κ α τ ά λ ο γ ο ς Π ρ ο ϊ ό ν τ ω ν L E D

Κ α τ ά λ ο γ ο ς Π ρ ο ϊ ό ν τ ω ν L E D Κ α τ ά λ ο γ ο ς Π ρ ο ϊ ό ν τ ω ν L E D 2 0 1 6-2 0 1 7 Κ α τ α σ κ ε υ έ ς φ ω τ ι σ τ ι κ ώ ν L E D & η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ώ ν π λ α κ ε τ ώ ν H E L L A S T R O N I C S ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ GALEA LIFE

ΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ GALEA LIFE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 3 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 3 3.1. Μηχανισµοί 3 3.2. Στήριξη 4 3.3. Σύνδεση 5 3.4. Σηµάνσεις 5 1 1. Γενικά χαρακτηριστικά Η σειρά διακοπτικού

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SERVICES ENERGY CONTRACTING IT SERVICES. Τηλ.210 97.67.322-3 Fax: 210.9765.122

ENERGY SERVICES ENERGY CONTRACTING IT SERVICES. Τηλ.210 97.67.322-3 Fax: 210.9765.122 Θερµιδοµετρητές διαιρούµενοι Υπολογιστική µονάδα WR classic S Οδηγίες εγκατάστασης - λειτουργίας ENERGY SERVICES ENERGY CONTRACTING IT SERVICES Dach Equipment Μον. Ε.Π.Ε Καραολή & ηµητρίου 1 17562 Π.Φάληρο

Διαβάστε περισσότερα