Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων"

Transcript

1 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Προετοιμασία Γραπτής Τεκμηρίωσης Preparing Written Documentation 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

2 Στόχοι Το μάθημα αυτό καλύπτει τους ακόλουθους στόχους: Να συνθέσει μια καλά οργανωμένη γραπτή τεκμηρίωση που να συνοδεύει μία παρουσίαση Να δημιουργήσει ένα προσχέδιο, να επανεξετάσει, και να οριστικοποιήσει τη γραπτή τεκμηρίωση. 2 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

3 Σκοπός Η γραπτή τεκμηρίωση είναι μέρος κάθε επαγγελματικής παρουσίασης. Οι πελάτες θα το περιμένουν ως μέρος του συνολικού παραδοτέου κάθε έργου (Project). Η γραπτή τεκμηρίωση υποστηρίζει τη προφορική σας παρουσίαση. Παρέχει λεπτομέρειες τις οποίες δεν μπορείτε ή δεν προλαβαίνετε να εκφράσετε εντός χρόνου. Ο τρόπος αυτός δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να επανεξετάσει τη λύση που έχετε προτείνει πιο προσεκτικά μετά τη παρουσίαση. 3 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

4 Σχεδιάγραμμα Γραπτής Τεκμηρίωσης Παρακάτω βρίσκεται ένα προτεινόμενο σχεδιάγραμμα το οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε για τη γραπτή σας τεκμηρίωση. Κάθε μία από τις ενότητες στο σχεδιάγραμμα περιγράφεται στο μάθημα αυτό. Εισαγωγή Επιχείρηση και Αποστολή Απαιτήσεις Πληροφοριών Επιχειρησιακοί κανόνες Υποθέσεις Διάγραμμα Συσχετίσεων Οντοτήτων (ERD) 4 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

5 Σχεδιάγραμμα Γραπτής Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Πίνακες Συμπέρασμα Συστάσεις 5 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

6 Σχεδιάγραμμα Γραπτής Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Εισαγωγή Το εισαγωγικό τμήμα δηλώνει την ανάγκη της επιχείρησης, όπως έχει οριστεί από τον πελάτη. Επίσης, δηλώνει το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα όπως έχει οριστεί από τον πελάτη. Τέλος, περιγράφει την προτεινόμενη λύση η οποία αντιμετωπίζει άμεσα την επιχειρησιακή ανάγκη. 6 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

7 Σχεδιάγραμμα Γραπτής Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Επιχείρηση και Αποστολή Το τμήμα της Επιχείρησης και Αποστολής περιγράφει τα προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρονται από την επιχείρηση καθώς και την αποστολή της. Ποιοι είναι οι στόχοι της επιχείρησης; Τι είδους επιχείρηση θέλει να είναι; Πως θέλει να γίνει αντιληπτή; 7 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

8 Σχεδιάγραμμα Γραπτής Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Απαιτήσεις Πληροφοριών Το τμήμα της Απαίτησης Πληροφοριών περιγράφει, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, τον τύπο των δεδομένων όπου η επιχείρηση ή ο οργανισμός θα ήθελε να αποκτήσει. Επιχειρησιακοί κανόνες Το τμήμα αυτό αναφέρει τους επιχειρησιακούς κανόνες, όπως αυτοί εφαρμόζονται στις απαιτήσεις πληροφοριών της εταιρείας ή του οργανισμού. 8 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

9 Σχεδιάγραμμα Γραπτής Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Υποθέσεις Το τμήμα αυτό παρουσιάζει και περιγράφει τις υποθέσεις οι οποίες έπρεπε να ληφθούν υπόψιν. Οι υποθέσεις περιγράφονται στην επόμενη σελίδα. 9 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

10 Τι Είναι οι Υποθέσεις; Οι υποθέσεις μπορεί να είναι σχέσεις ή κανόνες στο μοντέλο δεδομένων τα οποία δεν είχατε χρόνο να ελέγξετε επαληθεύσετε. Επίσης, μπορεί να είναι συνθήκες οι οποίες θα πρέπει να είναι αληθείς προκειμένου να καταστεί επιτυχής η προτεινόμενη λύση. Αυτά, μπορεί να μην αντανακλώνται απευθείας στο Διάγραμμα Συσχετίσεων Οντοτήτων (ERD). 10 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

11 Παραδείγματα Υποθέσεων Παραδείγματα υποθέσεων: Μόνο ένα Global Fast Food εστιατόριο θα υπάρχει. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν λαμβάνει υπόψιν κάποια αλυσίδα εστιατορίων. Ο μάνατζερ του κάθε εργαζομένου του Global Fast Food θα είναι υπεύθυνος για την ανάθεση της βάρδιας για το άτομο αυτό. Οι επιστροφές (αποζημιώσεις) των πελατών είναι σπάνιες και θα αντιμετωπίζονται «χειροκίνητα» σε μία ανά περίπτωση βάση. Ένα φαγητό στο μενού προώθησης μπορεί να «μετατραπεί» σε ένα φαγητό του κανονικού μενού εάν γίνει πολύ δημοφιλές. 11 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

12 Διάγραμμα Συσχετίσεων Οντοτήτων Το τμήμα Διάγραμμα Συσχετίσεων Οντοτήτων (ERD) περιλαμβάνει ERDs των προτεινόμενων λύσεων για το επιχειρησιακό πρόβλημα. Μεριμνήστε για τη σωστή ονοματοδοσία και σχεδίαση των συμβάσεων όταν δημιουργείτε τα ERDs. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ # id * όνομα * επίθετο o ημερομηνία γέννησης ανήκει Αποτελείται από ΤΜΗΜΑ # id * περιγραφή o προϋπολογισμός 12 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

13 Πίνακες Το τμήμα Πίνακες περιλαμβάνει δείγματα πινάκων των πρωτογενών οντοτήτων. Το να συμπεριλάβετε δείγματα δεδομένων μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμο. Το τμήμα Πίνακες μπορεί επίσης να συμπεριλαμβάνει ερωτήματα SQL που επιδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της λύσης της βάσης δεδομένων. 13 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

14 Συμπέρασμα Το τμήμα Συμπέρασμα συνοψίζει το πώς η λύση της βάσης δεδομένων καλύπτει αποτελεσματικά τις ανάγκες των ενδιαφερομένων και το γιατί θα έπρεπε να σας προσλάβουν για το project! 14 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

15 Συστάσεις Το τμήμα Συστάσεις αναφέρει κάθε συστάσεις για περαιτέρω δουλειά η οποία θα ωφελήσει τους ενδιαφερόμενους. 15 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

16 Παράδειγμα Τεκμηρίωσης Πρόταση για το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Overland Εισαγωγή Η αύξηση της εργασίας, ο διπλασιασμός των επιχειρησιακών λειτουργιών, και οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των αιτημάτων των πελάτων τονίζουν την ανάγκη για βελτιώσεις στην διαχείριση των πληροφοριών των πελατών. Η προσθήκη μιας βάσης δεδομένων στην οποία είναι εύκολη η πρόσβαση και η αναβάθμισή της, θα έδινε τη δυνατότητα στους πράκτορες να εξατομικεύσουν τηλεφωνικές και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αιτήσεις από επαναλαμβανόμενους πελάτες απλά έχοντας πρόσβαση από μία τοποθεσία σε προηγούμενα παλαιά αρχεία. 16 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

17 Παράδειγμα Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Πρόταση για το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Overland Εισαγωγή (συνέχεια) Επιπλέον, θα μπορούσαν να εισάγονται νέες πληροφορίες πελατών από κάθε πράκτορα μέσω του τερματικού υπολογιστή του, εξαλείφοντας έτσι τις καθυστερήσεις στις εγγραφές των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα. Οι Σύμβουλοι Μοντελοποίησης Δεδομένων της Oracle (Oracle Data Modelling Consultants) προσφέρουν την καλύτερη λύση για το πρόβλημα αυτό. Η πλήρης εφαρμογή της βάσης δεδομένων θα πρέπει να πάρει λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες από την ημερομηνία της έγκρισης. Όλο το προσωπικό θα πρέπει να εκπαιδευτεί και να χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. 17 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

18 Παράδειγμα Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Πρόταση για το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Overland Εισαγωγή (συνέχεια) Οι Σύμβουλοι Μοντελοποίησης Δεδομένων της Oracle (Oracle Data Modeling Consultants) μπορούν να διορθώσουν το υπάρχον πρόβλημα της διαχείρισης των πληροφοριών των χρηστών, δημιουργώντας μία βάση δεδομένων στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πράκτορες μέσω των τερματικών υπολογιστών τους. Οι πράκτορες, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή μέσω απάντησης σε , θα μπορούν να εισάγουν ένα επώνυμο και να τους παρουσιάζονται παλαιές ταξιδιωτικές ατζέντες, αιτήσεις για ταξίδια, ή εκκρεμείς ταξιδιωτικές ρυθμίσεις. 18 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

19 Παράδειγμα Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Πρόταση για το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Overland Εισαγωγή (συνέχεια) Οι πράκτορες θα μπορούν να προσθέτουν νέους πελάτες και θα μπορούν να παράγουν λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαφημίσεις. Η καταχώρηση των δεδομένων θα είναι άμεση, εξαλείφοντας έτσι την καθυστέρηση που υπάρχει τώρα. Οι πράκτορες θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες για ομαδικές ταξιδιωτικές δραστηριότητες και να παρουσιάζουν μία διεπαφή στον πελάτη. Αυτό επιλύει το πρόβλημα του ότι οι πελάτες θα πρέπει να μιλήσουν στον ίδιο πράκτορα προκειμένου να απαντηθούν οι ερωτήσεις τους. Οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν ή να τους τηλεφωνούν όπως συμβαίνει σήμερα. 19 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

20 Παράδειγμα Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Επιχείρηση και Αποστολή Το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Overland είναι μία μικρή αλλά αναπτυσσόμενη εταιρεία που ειδικεύεται σε προσωπικές ταξιδιωτικές συμφωνίες για επιχειρήσεις και άτομα. Η αποστολή της επιχείρησης είναι να παράσχει εξατομικευμένες υπηρεσίες σε κάθε πελάτη από όλους τους πράκτορες της Overland. Η Overland προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φιλικό «one stop» μέρος για πελάτες προκειμένου να κάνουν ταξιδιωτικές συμφωνίες. Η Overland θέλει να εμφανίζεται «φρέσκια και ενημερωμένη». Προσπαθούν να ενημερώνουν τους πελάτες για νέες και υπάρχουσες ταξιδιωτικές προσφορές και περιπέτειες. 20 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

21 Παράδειγμα Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Απαιτήσεις Πληροφοριών Το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Overland χρειάζεται ενημερωμένα στοιχεία χρήστη, συμπεριλαμβανομένου της διεύθυνσης της κατοικίας και της επιχείρησης, το επώνυμο και το όνομα, παρελθοντικές ταξιδιωτικές συμφωνίες, μελλοντικά ταξιδιωτικά σχέδια, και προτιμώμενο από τον πελάτη μέσο για το ταξίδι. Επίσης, χρειάζονται ταξιδιωτικά στοιχεία όπως καταλύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά γεύματα που απαιτούνται, πού τιμολογούνται και παραδίδονται τα εισιτήρια, τα άτομα που συνήθως τους συνοδεύουν όταν ταξιδεύουν, και άλλες πληροφορίες σχετικές με τον πελάτη. Οι οικογένειες πελατών ή τα γκρουπ πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζονται τόσο ως ομάδα αλλά και ως άτομα. 21 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

22 Παράδειγμα Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Επιχειρησιακοί κανόνες Στο Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Overland, ο κάθε ταξιδιωτικός πράκτορας θα πρέπει να μπορεί να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε πελάτη τηλεφωνήσει ή στείλει χωρίς να χρειάζεται να αφήσει το γραφείο του. Ένας πελάτης (customer) μπορεί να αναφέρεται ως πελάτης (client). Πελάτης θεωρείται οποιοσδήποτε έχει κάνει αίτηση για ταξίδι ασχέτως εάν έχει κάνει κράτηση ή όχι. Οι πράκτορες δεν δουλεύουν βάσει προμήθειας, έτσι η πρόσβαση στις πληροφορίες των πελατών γίνεται από κοινού από όλους τους πράκτορες. Οι πράκτορες θα πρέπει να είναι σε θέση να εισάγουν και να αποθηκεύουν σχόλια που σχετίζονται με τον κάθε πελάτη ανάλογα με τις ανάγκες. 22 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

23 Παράδειγμα Τεκμηρίωσης (συνέχεια) Υποθέσεις Οι πελάτες είναι ενήμεροι για το γεγονός πως οι πληροφορίες που παρέχουν θα μοιραστούν σε όλους τους πράκτορες, και συμφωνούν σε αυτό. Οι πελάτες είναι πρόθυμοι να δουλέψουν με διαφορετικούς πράκτορες για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Μπορεί να απαιτήσουν έναν συγκεκριμένο πράκτορα, αλλά είναι πρόθυμοι να μιλήσουν με κάποιον άλλον εάν το άτομο αυτό δεν είναι διαθέσιμο. Τα παλαιά δεδομένα θα καταχωρηθούν στη βάση δεδομένων προκειμένου να παρέχουν ένα «ιστορικό» για πελάτες οι οποίοι έχουν προηγουμένως κάνει δουλειές με το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Overland. 23 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

24 Περίληψη Στο μάθημα αυτό, θα πρέπει να έχετε μάθει πως να: Συνθέτετε μια καλά οργανωμένη γραπτή τεκμηρίωση που να συνοδεύει μία παρουσίαση Δημιουργείτε ένα προσχέδιο, να επανεξετάζετε, και να οριστικοποιείτε τη γραπτή τεκμηρίωση. 24 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Επίλυση Μ:Μ (Many-to-Many, Πολλές-προς-Πολλές) Σχέσεων Resolving Many-to-Many Relationships 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Διαγράμματα Μήτρας Matrix Diagrams 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα αυτό καλύπτει τους ακόλουθους στόχους: Να προσδιορίσει

Διαβάστε περισσότερα

Database Design. Entity Relationship Modeling and ERDs Μοντελοποίηση Σχέσεων Οντοτήτων και ERDs

Database Design. Entity Relationship Modeling and ERDs Μοντελοποίηση Σχέσεων Οντοτήτων και ERDs Database Design Entity Relationship Modeling and ERDs Μοντελοποίηση Σχέσεων Οντοτήτων και ERDs 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Αυτό το μάθημα καλύπτει τους παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Database Design. Documenting Business Rules Τεκμηρίωση Επιχειρησιακών κανόνων. 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Database Design. Documenting Business Rules Τεκμηρίωση Επιχειρησιακών κανόνων. 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Database Design Documenting Business Rules Τεκμηρίωση Επιχειρησιακών κανόνων 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Αυτό το μάθημα καλύπτει τους παρακάτω στόχους: Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Database Design. Τύποι Σχέσεων Relationship Types. 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Database Design. Τύποι Σχέσεων Relationship Types. 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Database Design Τύποι Σχέσεων Relationship Types 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα αυτό καλύπτει τους ακόλουθους στόχους: Να αναγνωρίσει και να δώσει

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Μιλώντας τη γλώσσα των Διαγραμμάτων Συσχετίσεων-Οντοτήτων (ERDish, Entity Relationship Diagram) & Σχεδίαση Σχέσεων Speaking ERDish & Drawing Relationships 1 Copyright 2013, Oracle

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Συμβάσεις Διαγραμμάτων Οντότητας Σχέσης Entity Relationship Diagramming (ERD) Conventions 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Μιλώντας τη γλώσσα των Διαγραμμάτων -Οντοτήτων (ERDish, Entity Relationship Diagram) & Σχεδίαση Speaking ERDish & Drawing Relationships 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates.

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Βασική Χαρτογράφηση: Η Διαδικασία Μετασχηματισμού Basic Mapping: The Transformation Process 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Δεύτερη Κανονική Μορφή Second Normal Form 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα αυτό καλύπτει τους ακόλουθους στόχους: Να προσδιορίσει

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Δεδομένα κατά Πληροφοριών Data vs. Information 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Δεδομένα κατά Πληροφοριών Στόχοι Το μάθημα αυτό καλύπτει τους

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Τρίτη Κανονική Μορφή Third Normal Form 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα αυτό καλύπτει τους ακόλουθους στόχους: Να προσδιορίσει

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Η ιστορία των Βάσεων Δεδομένων History of the Database 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα αυτό καλύπτει τους ακόλουθους στόχους:

Διαβάστε περισσότερα

Database Design. Entities, Instances, Attributes, and Identifiers Οντότητες, Εγγραφές, Πεδία, και Αναγνωριστικά

Database Design. Entities, Instances, Attributes, and Identifiers Οντότητες, Εγγραφές, Πεδία, και Αναγνωριστικά Database Design Entities, Instances, Attributes, and Identifiers Οντότητες, Εγγραφές, Πεδία, και Αναγνωριστικά 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Αυτό το μάθημα

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων. Τεχνητά, Σύνθετα, και Δευτερεύοντα Μοναδικά Χαρακτηριστικά (UIDs, Unique IDentifiers) Artificial, Composite, and Secondary UIDs

Σχεδίαση Βάσεων. Τεχνητά, Σύνθετα, και Δευτερεύοντα Μοναδικά Χαρακτηριστικά (UIDs, Unique IDentifiers) Artificial, Composite, and Secondary UIDs Σχεδίαση Βάσεων Τεχνητά, Σύνθετα, και Δευτερεύοντα Μοναδικά Χαρακτηριστικά (UIDs, Unique IDentifiers) Artificial, Composite, and Secondary UIDs 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Προσδιορισμός Σχέσεων Identifying Relationships 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα αυτό καλύπτει τους ακόλουθους στόχους: Να

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Εισαγωγή στις Έννοιες των Σχεσιακών Βάσεων Δεδομένων Introduction to Relational Database Concepts 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου εμπορικής πλατφόρμας ταξιδιού για τα GDS

Πολιτική Απορρήτου εμπορικής πλατφόρμας ταξιδιού για τα GDS Πολιτική Απορρήτου εμπορικής πλατφόρμας ταξιδιού για τα GDS Καλωσήρθατε στην -ιστοσελίδα της Travelport. Εμείς, στην Travelport αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας του απορρήτου των δεδομένων προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Projects για το εργαστήριο. των Βάσεων Δεδομένων

Projects για το εργαστήριο. των Βάσεων Δεδομένων Projects για το εργαστήριο των Βάσεων Δεδομένων Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2015 1. Το πολυκατάστημα Το πολυκατάστημα έχει ένα σύνολο από εργαζομένους. Κάθε εργαζόμενος χαρακτηρίζεται από έναν κωδικό εργαζομένου,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου Ημερομηνία έναρξης ισχύος: Μαϊος 2018

Πολιτική Απορρήτου Ημερομηνία έναρξης ισχύος: Μαϊος 2018 Πολιτική Απορρήτου Ημερομηνία έναρξης ισχύος: Μαϊος 2018 Αυτή η πολιτική απορρήτου ισχύει για το www.studios-meliton.gr, το οποίο ανήκει στο και λειτουργεί από στην επιχείρηση STUDIOS MELITON. Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ SEACRETE HOTELS

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ SEACRETE HOTELS ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ SEACRETE HOTELS - Η παρούσα Ειδοποίηση Απορρήτου σας παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από την «ΑΚΤΗ ΚΑΛΥΒΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων

Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων 1 Περιεχόμενα 1 η Άσκηση ΠΣ διαχείρισης γυμναστηρίου... 4 2 η Άσκηση ΠΣ διαχείρισης στοιχείων υποψηφίων για πρόσληψη... 6 3 η Άσκηση ΠΣ ηλεκτρονικής κράτησης εισιτηρίων... 8

Διαβάστε περισσότερα

Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη

Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη Ενημερωτικό δελτίο 1 Ιουλίου 2018 Βιέρα Γιούροβα Eπίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων Γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 3 η (8/4/2008)

ΑΣΚΗΣΗ 3 η (8/4/2008) ΑΣΚΗΣΗ 3 η (8/4/2008) ΘΕΜΑ: Τηλεφωνικές παραγγελίες και παράδοση κατ οίκον ενός εστιατορίου. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Όταν ένας πελάτης καλέσει τo Εστιατόριο του ζητάνε πριν από όλα τον αριθμό τηλεφώνου του. Πληκτρολογώντας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Ενότητα 7: Μοντελοποίηση με ΔΡΔ (3 ο Μέρος) Μπεληγιάννης Γρηγόριος Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.6.2019 COM(2019) 270 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για τις διατάξεις της οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Περίπτωση Χρήσης Use case

Περίπτωση Χρήσης Use case Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Φθινόπωρο 2007 HΥ351 Ανάλυση και Σχεδίαση Πληροφοριακών Συστημάτων Information Systems Analysis and Design Use Cases & Use Case Diagrams Περίπτωση Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική. Η Διατροφολόγος Διαιτολόγος Μυρτώ Μαρία Μυλωνά, το γραφείο της οποίας στο Χαϊδάρι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ WAGAS S.A.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ WAGAS S.A. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ WAGAS S.A. Οι παρόντες κανονισμοί διέπουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Πελάτη και της WAGAS S.A. (εφεξής: WAGAS) σχετικά με την αποδοχή,

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ Έχουμε δημιουργήσει μερικές απίστευτες ενημερώσεις στα επίπεδα των Συνδρομών μας DreamTrips που επιτρέπουν στους πελάτες να συνεχίσουν να μοιράζονται μοναδικές εμπειρίες με την οικογένεια και τους φίλους

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ Α Ξ Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ε Σ Π Ω Λ Η Σ Ε Ι Σ Κ Α Ι Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Δ Ι Α Ν Ο Μ Η Σ Δ Ι Δ Α Σ Κ Ω Ν : Δ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΑ LLOYD'S

ΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΑ LLOYD'S Παράπονα Ιανουάριος 2016 ΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΑ LLOYD'S ιαχείριση διεθνών παραπόνων στη Llyd s: Καθοδήγηση για managing agents και τους εκπροσώπους τους Το παρόν σημείωμα οδηγιών παρέχει μια πρακτική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθες. Νέο Βασικό εργαλείο ενημέρωσης

Καλώς ήρθες. Νέο Βασικό εργαλείο ενημέρωσης Καλώς ήρθες Νέο Βασικό εργαλείο ενημέρωσης To opapnet είναι η νέα, αναβαθμισμένη, σύγχρονη διαδικτυακή πύλη των Πρακτόρων Εδώ θα βρεις: Πιο Φιλική Πιο Λειτουργική Πιο Κατανοητή Έγκαιρη και συνεχή πληροφόρηση

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Ενότητα 4: Μοντελοποίηση Περιπτώσεων Χρήσης (2ο Μέρος)

Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Ενότητα 4: Μοντελοποίηση Περιπτώσεων Χρήσης (2ο Μέρος) Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Ενότητα 4: Μοντελοποίηση Περιπτώσεων Χρήσης (2ο Μέρος) Γρηγόριος Μπεληγιάννης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

interactivecommunication ClientCONNECT TM White Paper Φεβρουάριος 2007 2007, Cybertechnics Ltd. All rights reserved.

interactivecommunication ClientCONNECT TM White Paper Φεβρουάριος 2007 2007, Cybertechnics Ltd. All rights reserved. interactivecommunication ClientCONNECT TM White Paper Φεβρουάριος 2007 2007, Cybertechnics Ltd. All rights reserved. Έχετε καταπονηθεί απόπλημμύρα email πελατώνμε ερωτήσεις, απορίες προβλήματα; Σπαταλάτε

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώνω μια λεπτομέρεια, σε σχέση με την Ανακοίνωση από 22/6/2009 (1.4.3)

Βελτιώνω μια λεπτομέρεια, σε σχέση με την Ανακοίνωση από 22/6/2009 (1.4.3) Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων Η παρακάτω Άσκηση είναι το θέμα της εξέτασης Θεωρίας Ιουνίου 2009. Μπορείτε να το μελετήσετε και να το υλοποιήσετε στον υπολογιστή σας. Αυτό θα ήταν μια εξαιρετική εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Ενότητα 12: Διαγράμματα Οντοτήτων Συσχετίσεων και Σχεσιακό Σχήμα Ασκήσεις Μπεληγιάννης Γρηγόριος Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

+ + Travel social Network Τουριστικό Μέσο Kοινωνικής Δικτύωσης. Travel Guide Ενημερωμένος Τουριστικός Οδηγός

+ + Travel social Network Τουριστικό Μέσο Kοινωνικής Δικτύωσης. Travel Guide Ενημερωμένος Τουριστικός Οδηγός Σας εξασφαλίζει ακόμη περισσότερες απευθείας κρατήσεις! + + Travel social Network Τουριστικό Μέσο Kοινωνικής Δικτύωσης Online Reservation Platform Online Πλατφόρμα ξενοδοχειακών κρατήσεων Travel Guide

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Ενότητα 13: Διαγραμματικές τεχνικές Επαναληπτικές ασκήσεις Μπεληγιάννης Γρηγόριος Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Πως να εισάγετε λίστες αναπαραγωγής διαφημίσεων

Πως να εισάγετε λίστες αναπαραγωγής διαφημίσεων JAZLER RADIOSTAR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Πως να εισάγετε λίστες αναπαραγωγής διαφημίσεων - Ο οδηγός αυτός απευθύνεται σε έκδοση 2.8.10 ή μεγαλύτερη του Jazler RadioStar - Ο οδηγός αυτός προϋποθέτει βασικές γνώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού της Άρτεμις

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού της Άρτεμις Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού της Άρτεμις Αυτή η Δήλωση παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης και ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων σχετικά με φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ Αναγνώριση Χειριστών Πρωτεύοντες Χειριστές Πελάτης Διαχειριστής Δευτερεύοντες Χειριστές Γραφείο Ενοικίασης Αυτοκινήτων Ξενοδοχειακός Πράκτορας Αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft Project 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό Μάθημα Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων

Εισαγωγικό Μάθημα Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων ..?????? Εργαστήριο ΒΑΣΕΙΣ????????? ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Βάσεων Δεδομένων?? ΙΙ Εισαγωγικό Μάθημα Βασικές Έννοιες - . Γενικά Τρόπος Διεξαγωγής Ορισμός: Βάση Δεδομένων (ΒΔ) είναι μια συλλογή από σχετιζόμενα αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ Η ΑΡΠΕΔΩΝ δίνει ιδιαίτερη σημασία και σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των συναλλασσόμενών μαζί της. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ι. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

PROJECT ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ι. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Παραδοτέα 1. Το αρχείο.mdb της βάσης δεδομένων σας σε ACCESS 2. Ένα CD που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή και το ΑΕΜ και θα περιέχει το αρχείο.mdb της βάσης δεδομένων καθώς και το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Πολιτική και Ειδοποίηση περί Απορρήτου της CWT. Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018

Διεθνής Πολιτική και Ειδοποίηση περί Απορρήτου της CWT. Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018 Διεθνής Πολιτική και Ειδοποίηση περί Απορρήτου της CWT Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018 Η ιδιωτικότητά σας είναι σημαντική Η Carlson Wagonlit Travel (CWT Global B.V. και οι συνδεδεμένες εταιρείες της, μαζί

Διαβάστε περισσότερα

Θα δούμε ένα παράδειγμα ενός συγκεκριμένου business unit: της Telcom Inc, μιας παγκόσμιας εταιρία κατασκευής κινητών συσκευών.

Θα δούμε ένα παράδειγμα ενός συγκεκριμένου business unit: της Telcom Inc, μιας παγκόσμιας εταιρία κατασκευής κινητών συσκευών. Οι επόμενες διαφάνειες παρουσιάζουν τη χρήση ενός corporate portal που χρησιμοποιείται μέσω του intranet της εταιρίας Livelink, που δραστοποιείται στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των πετροχημικών.

Διαβάστε περισσότερα

2.5.3 Χρήση βασικών δεξιοτήτων βάσεων δεδομένων για την εισαγωγή πληροφοριών σε βάσεις δεδομένων

2.5.3 Χρήση βασικών δεξιοτήτων βάσεων δεδομένων για την εισαγωγή πληροφοριών σε βάσεις δεδομένων 2.5 Σύστημα αρχειοθέτησης, έγγραφα και βάσεις δεδομένων 2.5.3 Χρήση βασικών δεξιοτήτων βάσεων δεδομένων για την εισαγωγή πληροφοριών σε βάσεις δεδομένων Να είναι σε θέση να εισάγει σωστά και σχετικά δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων διαγραμμάτων περίπτωσης χρήσης (2ο Μέρος)

Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων διαγραμμάτων περίπτωσης χρήσης (2ο Μέρος) Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων διαγραμμάτων περίπτωσης χρήσης (2ο Μέρος) 1 Περιεχόμενα 1η Άσκηση Διαδικτυακό σύστημα διαχείρισης των λειτουργιών ενός Τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης... 4 2 η Άσκηση Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου. Παρακαλούμε, διαβάστε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου προσεκτικά.

Πολιτική Απορρήτου. Παρακαλούμε, διαβάστε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου προσεκτικά. Πολιτική Απορρήτου Η ιστοσελίδα μας Dietbook.gr έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ένα υψηλό πρότυπο, ώστε να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Στο τμήμα «Πολιτική Απορρήτου» θα θέλαμε να μοιραστούμε

Διαβάστε περισσότερα

13 η Διάλεξη. Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων

13 η Διάλεξη. Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων 13 η Διάλεξη Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων 1 Περιεχόμενα 1 η Άσκηση ΠΣ εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων... 4 2 η Άσκηση ΠΣ ταχυδρομείου... 6 3 η Άσκηση ΒΔ εταιρίας... 9 Χρηματοδότηση... 12 Σημείωμα Αναφοράς...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Ενότητα 4: Λεξικό δεδομένων, Διαγράμματα Ροής Δεδομένων Μπεληγιάννης Γρηγόριος Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

περιεχόμενα παρουσίασης

περιεχόμενα παρουσίασης Ανάλυση Απαιτήσεων περιεχόμενα παρουσίασης Δημιουργία μοντέλου Προσεγγίσεις Μοντελοποίησης Μοντελοποίηση δεδομένων Διαγράμματα ροής δεδομένων Μη διαγραμματικά μοντέλα ανάλυσης Διαγράμματα δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

Φροντίδα/οικονομική βοήθεια μορφή οδηγίες εφαρμογής φιλανθρωπία

Φροντίδα/οικονομική βοήθεια μορφή οδηγίες εφαρμογής φιλανθρωπία Φροντίδα/οικονομική βοήθεια μορφή οδηγίες εφαρμογής φιλανθρωπία Αυτή είναι μια αίτηση για οικονομική αρωγή (επίσης γνωστή ως φιλανθρωπική π 0ρίθαλψη) πρόνοια υγείας και τις υπηρεσίες. Ομοσπονδιακή και

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις Δεδομένων. Εισαγωγή Ανάλυση Απαιτήσεων. Φροντιστήριο 1 ο

Βάσεις Δεδομένων. Εισαγωγή Ανάλυση Απαιτήσεων. Φροντιστήριο 1 ο Βάσεις Δεδομένων Εισαγωγή Ανάλυση Απαιτήσεων Φροντιστήριο 1 ο 16-10-2008 Εισαγωγή - Ορισμοί Βάση Δεδομένων είναι μία συλλογή από σχετιζόμενα αντικείμενα Ένα σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων (ΣΔΒΔ)

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων. Εισαγωγικό Φροντιστήριο Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων

Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων. Εισαγωγικό Φροντιστήριο Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων Εισαγωγικό Φροντιστήριο Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων Τρόπος Διεξαγωγής #1 Ύλη (4 Ενότητες) 1. Ανάλυση Απαιτήσεων -Σχεδιασμός Βάσης Δεδομένων 2. Δημιουργία βάσης a) Create

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός για Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής. Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός για Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής. Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Οδηγός για Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ 7 Ιουλίου 2017 Οδηγός για Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου. Το EURid είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Πολιτική απορρήτου. Το EURid είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Πολιτική απορρήτου Στο EURid δίνουμε μεγάλη σημασία στην προστασία του απορρήτου σας. Στην Πολιτική Απορρήτου μας θα θέλαμε να κάνουμε σαφές ποια προσωπικά σας δεδομένα επεξεργαζόμαστε, για ποιον λόγο

Διαβάστε περισσότερα

ADVANCED TIMETABLE ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. Advanced Time Table - Σεμινάρια. Τι είναι τα σεμινάρια

ADVANCED TIMETABLE ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. Advanced Time Table - Σεμινάρια. Τι είναι τα σεμινάρια ADVANCED TIMETABLE ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Ακόμα ένα χαρακτηριστικό, που περιλαμβάνεται στην Pro έκδοση του Advanced TimeTable, είναι τα σεμινάρια. Η Professional έκδοση, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος ενημέρωσης των πινάκων πελατών, αποστολέων εμπορευμάτων. Με διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζεται η επόμενη εικόνα.

Τρόπος ενημέρωσης των πινάκων πελατών, αποστολέων εμπορευμάτων. Με διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζεται η επόμενη εικόνα. Τρόπος ενημέρωσης των πινάκων πελατών, αποστολέων εμπορευμάτων Με διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζεται η επόμενη εικόνα. Φορτώνεται η εφαρμογή στο PC σας, περιμένετε μέχρι να γεμίσει

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική WHOIS Ονομάτων Τομέα.eu

Πολιτική WHOIS Ονομάτων Τομέα.eu Πολιτική WHOIS Ονομάτων Τομέα.eu 1/7 ΟΡΙΣΜΟΙ Οι όροι που περιγράφονται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις και /ή στους Κανόνες Επίλυσης Διαφορών.eu χρησιμοποιούνται στο παρόν με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα.

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου

Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου Θεωρούμε αυτονόητο ότι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού και Ανάλυσης Συστημάτων - 4 ο Εργαστήριο -

Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού και Ανάλυσης Συστημάτων - 4 ο Εργαστήριο - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 3 ο ΕΞΑΜΗΝΟ Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού και Ανάλυσης Συστημάτων - 4 ο Εργαστήριο - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Πρέντζα Ανδριάννα ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Στουγιάννου

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων. Εισαγωγικό Φροντιστήριο Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων

Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων. Εισαγωγικό Φροντιστήριο Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων Εισαγωγικό Φροντιστήριο Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων Βάσεις Δεδομένων - Γενικά Ορισμός: Βάση Δεδομένων (ΒΔ) είναι μια συλλογή από σχετιζόμενα αντικείμενα. Τα περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. Η οθόνη Εντοπισμός οχήματος είναι η πρώτη οθόνη που βλέπετε μετά τη σύνδεσή σας στο Microcat LIVE.

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. Η οθόνη Εντοπισμός οχήματος είναι η πρώτη οθόνη που βλέπετε μετά τη σύνδεσή σας στο Microcat LIVE. ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Το Microcat LIVE είναι το απόλυτο σύστημα πώλησης ανταλλακτικών online. Για να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά στις κύριες οθόνες. Αναζήτηση οχήματος Από τον πίνακα Αναζήτηση οχήματος μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 5o Εργαστήριο ΑΣΚΗΣΗ 1: Δίνονται οι εξής προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός διαγράμματος δραστηριοτήτων: γίνεται η παραλαβή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος,

Διαβάστε περισσότερα

FORTRAN & Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός ΣΝΜΜ 2016

FORTRAN & Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός ΣΝΜΜ 2016 FORTRAN & Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός ΣΝΜΜ 2016 Μ6. Φάσεις ανάπτυξης λογισμικού: προδιαγραφές, σχεδίαση, υλοποίηση, επαλήθευση, τεκμηρίωση, συντήρηση προγραμμάτων Δρ. Γεώργιος Παπαλάμπρου Επικ.

Διαβάστε περισσότερα

FORTRAN & Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός ΣΝΜΜ 2016

FORTRAN & Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός ΣΝΜΜ 2016 FORTRAN & Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός ΣΝΜΜ 2016 Μ6. Φάσεις ανάπτυξης λογισμικού: προδιαγραφές, σχεδίαση, υλοποίηση, επαλήθευση, τεκμηρίωση, συντήρηση προγραμμάτων Δρ. Γεώργιος Παπαλάμπρου Επικ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Σχετικά µε την CORE INNOVATION 1 ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Σχετικά µε την CORE INNOVATION 1 ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Τελευταία ενημέρωση: 24.05.2018 Η CORE INNOVATION (εφεξής «Εταιρεία») δίνει ιδιαίτερη σημασία και σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

10 τρόποι που τα έντυπα επιδρούν θετικά στους τουρίστες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους

10 τρόποι που τα έντυπα επιδρούν θετικά στους τουρίστες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους 10 τρόποι που τα έντυπα επιδρούν θετικά στους τουρίστες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους (και άλλα σημαντικά στοιχεία) www.visitorinternational.com Σχετικά με τα στοιχεία Το Bentley University's Center

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση & Σχεδιασµός Πληροφοριακών Συστηµάτων Ι (Εργαστήριο) Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριακού υλικού της Δημοτικής επιχείρησης «Αναπτυξιακή ΑΕ»

Ανάλυση & Σχεδιασµός Πληροφοριακών Συστηµάτων Ι (Εργαστήριο) Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριακού υλικού της Δημοτικής επιχείρησης «Αναπτυξιακή ΑΕ» Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στα πλαίσια της εργασίας για το εργαστήριο «Ανάλυσης και Σχεδιασµού Πληροφοριακών Συστημάτων I» θα σχεδιαστεί το ακόλουθο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστηµα (ΟΠΣ): Σύστημα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων. Εισαγωγικό Φροντιστήριο Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων

Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων. Εισαγωγικό Φροντιστήριο Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων Εισαγωγικό Φροντιστήριο Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων Τρόπος Διεξαγωγής #1 Ύλη (4 Ενότητες) 1. Ανάλυση Απαιτήσεων - Σχεδιασμός Βάσης Δεδομένων 2. Δημιουργία βάσης a)

Διαβάστε περισσότερα

Data. Prisma USER MANUAL Βάση Δεδομένων: Πλήρης Πρόσβαση Data.Prisma Premium 2018

Data. Prisma USER MANUAL Βάση Δεδομένων: Πλήρης Πρόσβαση Data.Prisma Premium 2018 Data. Prisma USER MANUAL Βάση Δεδομένων: Πλήρης Πρόσβαση Data.Prisma Premium 2018 https://www.icapdataprisma.com ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης, συνιστάται η χρήση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Διασύνδεση Π.Σ.Π.Α. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Συστήματος ΑΤΛΑΣ: Οδηγίες Χρήσης Δαραδήμος Ηλίας Οδηγίες για φοιτητές Είσοδος στο σύστημα Η πρόσβαση στο

Διαβάστε περισσότερα

Τελευταία ενημέρωση της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων: 29 Αυγούστου 2018.

Τελευταία ενημέρωση της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων: 29 Αυγούστου 2018. Τελευταία ενημέρωση της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων: 29 Αυγούστου 2018. 1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ H PHC Franchised Restaurants Public Limited ("εμείς", "PHC" ή "Εταιρεία") σέβεται την ιδιωτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εξελιγμένη διαχείριση της πλατφόρμας από τους Χρήστες:

Εξελιγμένη διαχείριση της πλατφόρμας από τους Χρήστες: Η Microsoft εξέδωσε τη νέα έκδοση του Microsoft Dynamics CRM, λίγο πριν τις επόμενες εκδόσεις όπως απεικονίζονται στο παρακάτω Microsoft Dynamics roadmap 2015. Η νέα έκδοση ή διαφορετικά το CRM 2015 έρχεται

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων διαγραμμάτων περίπτωσης χρήσης (1 ο επαναληπτικό μάθημα)

Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων διαγραμμάτων περίπτωσης χρήσης (1 ο επαναληπτικό μάθημα) Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων διαγραμμάτων περίπτωσης χρήσης (1 ο επαναληπτικό μάθημα) 1 η Άσκηση Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο «Το κεντρικό βιβλιοπωλείο «Η Γνώση» αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών Πέμπτη 19 Απριλίου 2007 Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών Πρόταση για τον οδηγό σπουδών Οι αλλαγές που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν στον οδηγό σπουδών πιστεύουμε ότι πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

. Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων. Εισαγωγικό Μάθημα Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων

. Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων. Εισαγωγικό Μάθημα Βασικές Έννοιες - Ανάλυση Απαιτήσεων .. Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων Εισαγωγικό Μάθημα Βασικές Έννοιες - . Ύλη Εργαστηρίου ΒΔ Ύλη - 4 Ενότητες.1 - Σχεδιασμός Βάσης Δεδομένων.2 Δημιουργία Βάσης Δεδομένων Δημιουργία Πινάκων Εισαγωγή/Ανανέωση/Διαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών

Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών Ο επίσημος λογαριασμός κάθε σχολικής μονάδας καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί έχουν οριστεί ως διαχειριστές μαθητικών λογαριασμών σχολικής μονάδας,

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή/ΚΑΙ ΑΡΜΟ ΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ικαιώµατα επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Ενότητα 3: Λειτουργικές-Μη λειτουργικές απαιτήσεις, Διαγράμματα Ροής Δεδομένων Μπεληγιάννης Γρηγόριος Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Τι είναι το DiscoverEU; DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Το DiscoverEU αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΕ που προσφέρει σε νέους και νέες ηλικίας 18 ετών μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να

Διαβάστε περισσότερα

Η Επανατοποθέτηση της Τουριστικής Παραγωγής και Διανομής

Η Επανατοποθέτηση της Τουριστικής Παραγωγής και Διανομής Η Επανατοποθέτηση της Τουριστικής Παραγωγής και Διανομής Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει καταστεί πλέον αναγκαία στην τουριστική παραγωγή, διαφήμιση, διανομή και στις επιχειρησιακές λειτουργίες τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access

Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access... 7 Κεφάλαιο 2 Microsoft Access 2010... 16 Κεφάλαιο 3 Σχεδιασμός βάσης δεδομένων και δημιουργία πίνακα... 27 Κεφάλαιο 4 Προβολές πινάκων και

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο Υποβολής Αιτήματος Υποκειμένου των Δεδομένων

Έντυπο Υποβολής Αιτήματος Υποκειμένου των Δεδομένων Έντυπο Υποβολής Αιτήματος Υποκειμένου των Δεδομένων Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (GDPR), ως υποκείμενο των δεδομένων, μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να επιβεβαιώσουμε εάν

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου (07/2016)

Πολιτική Απορρήτου (07/2016) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Πολιτική Απορρήτου (07/2016) Η CELLebrate είναι μια ιδιωτική εταιρεία με βάση το Ισραήλ, με κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας στη διεύθυνση Box Office 211, Kiryat Chayim, Haifa. Η

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης & χρήσης Prime Help

Οδηγίες εγκατάστασης & χρήσης Prime Help Οδηγίες εγκατάστασης & χρήσης Prime Help Εγκατάσταση εφαρμογής Ο χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα https://www.primeins.gr/ypiresies/prime-help, όπου βρίσκει το ειδικό QR Code: ακολούθως, έχοντας εγκαταστήσει

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις Δεδομένων. Εργαστήριο 1. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές ΙI. Ακαδημαϊκό Έτος Διαφάνεια 1. Κάπαρης Αναστάσιος

Βάσεις Δεδομένων. Εργαστήριο 1. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές ΙI. Ακαδημαϊκό Έτος Διαφάνεια 1. Κάπαρης Αναστάσιος Βάσεις Δεδομένων Εργαστήριο 1 Διαφάνεια 1 Πώς να δημιουργήσω ένα νέο πίνακα στην ACCESS, όταν έχω την αντίστοιχη οντότητα; Ας υποθέσουμε ότι έχουμε την οντότητα φοιτητής, με ιδιότητες (γνωρίσματα), όπως

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Εφαρμογής i-flow (i-flow HelpDesk Services)

Παρουσίαση Εφαρμογής i-flow (i-flow HelpDesk Services) Παρουσίαση Εφαρμογής i-flow (i-flow HelpDesk Services) Περιεχόμενα Παρουσίασης A. Εισαγωγή στην Εφαρμογή i-flow B. Τεχνικά Χαρακτηριστικά Εφαρμογής i-flow C. Λειτουργική Διαδικασία Εφαρμογής i-flow D.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Helpdesk Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Έκδοση 1 Μάιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας αιτημάτων ανάληψης υποχρέωσης 2

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας αιτημάτων ανάληψης υποχρέωσης 2 Αρχικά επιλέγουμε την σελίδα του web-rescom που αφορά τις αναλήψεις υποχρέωσης. Στην σελίδα εμφανίζονται οι αναλήψεις που έχουν καταχωρηθεί στο έργο που έχουμε επιλέξει με σειρά από την τελευταία χρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Φροντίδα/οικονομική βοήθεια μορφή οδηγίες εφαρμογής φιλανθρωπία

Φροντίδα/οικονομική βοήθεια μορφή οδηγίες εφαρμογής φιλανθρωπία Φροντίδα/οικονομική βοήθεια μορφή οδηγίες εφαρμογής φιλανθρωπία T του είναι μια αίτηση για οικονομική αρωγή (επίσης γνωστή ως φιλανθρωπική π 0ρίθαλψη) στο ST Joseph υγείας. Ομοσπονδιακή και πολιτειακή

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub

Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub Σύνοψη Σ αυτό το κεφάλαιο θα περιγράψουμε τη δημιουργία φορμών, προκειμένου να εισάγουμε δεδομένα και να εμφανίζουμε στοιχεία από τους πίνακες

Διαβάστε περισσότερα