έχοντας υπόψη την Οικουµενική ιακήρυξη των ικαιωµάτων του Ανθρώπου,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "έχοντας υπόψη την Οικουµενική ιακήρυξη των ικαιωµάτων του Ανθρώπου,"

Transcript

1 P7_TA-PROV(2013)0180 Αρχή της «Ευθύνης Προστασίας» των ΗΕ Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Συµβούλιο της 18ης Απριλίου 2013 για την αρχή της «Ευθύνης Προστασίας» (R2P) των Ηνωµένων Εθνών (2012/2143(INI)) Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη τις αξίες, τους στόχους, τις αρχές και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως προβλέπονται, µεταξύ άλλων, στα άρθρα 2, 3 και 21 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας υπόψη τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωµένων Εθνών, έχοντας υπόψη την Οικουµενική ιακήρυξη των ικαιωµάτων του Ανθρώπου, έχοντας υπόψη τη Σύµβαση των Ηνωµένων Εθνών για την πρόληψη και καταπολέµηση του εγκλήµατος της γενοκτονίας της 9ης εκεµβρίου 1948, έχοντας υπόψη το Καταστατικό της Ρώµης του ιεθνούς Ποινικού ικαστηρίου ( Π ), έχοντας υπόψη το ψήφισµα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωµένων Εθνών (ΓΣΗΕ) A/RES/63/308 της 7ης Οκτωβρίου 2009 σχετικά µε την ευθύνη προστασίας, έχοντας υπόψη τα ψηφίσµατα του Συµβουλίου Ασφαλείας των Ηνωµένων Εθνών αριθ του Απριλίου του 2006 και αριθ του Νοεµβρίου 2009 µε τίτλο "Protection of civilians in armed conflict" (Προστασία των αµάχων στις ένοπλες συγκρούσεις) 1, έχοντας υπόψη τα ψηφίσµατα του Συµβουλίου Ασφαλείας των Ηνωµένων Εθνών αριθ (2000) και 1820 (2008) σχετικά µε τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια, το ψήφισµα του Συµβουλίου Ασφαλείας των Ηνωµένων Εθνών 1888 (2009) σχετικά µε τη σεξουαλική βία κατά γυναικών και παιδιών σε καταστάσεις ένοπλης σύρραξης, το ψήφισµα 1889 (2009) του Συµβουλίου Ασφαλείας των Ηνωµένων Εθνών για την ενίσχυση της εφαρµογής και της παρακολούθησης του ψηφίσµατος 1325 καθώς και το ψήφισµα 1960 (2010), µε το οποίο δηµιουργήθηκε µηχανισµός για τη συλλογή στοιχείων σχετικά µε τα κρούσµατα σεξουαλικής βίας σε ένοπλες συγκρούσεις και την καταγραφή των αυτουργών τους, έχοντας υπόψη το ψήφισµα 1970 της 26ης Φεβρουαρίου 2011 σχετικά µε τη Λιβύη, όπου γίνεται µνεία στην αρχή R2P και εγκρίνεται η χρήση ορισµένων µη καταναγκαστικών µέτρων για την πρόληψη της κλιµάκωσης των βαρβαροτήτων, καθώς και το ψήφισµα 1973 του Συµβουλίου Ασφαλείας των Ηνωµένων Εθνών της 17ης Μαρτίου 2011 σχετικά µε την κατάσταση στη Λιβύη, το οποίο δίνει για πρώτη φορά στα κράτη µέλη την εξουσία να προστατεύσουν αµάχους και περιοχές που κατοικούνται από αµάχους και περιέχει για πρώτη φορά στην ιστορία ρητή αναφορά στον πρώτο πυλώνα της ευθύνης προστασίας (R2P), ενώ ακολούθησαν παρεµφερείς αναφορές στα µεταγενέστερα ψηφίσµατα του Συµβουλίου Ασφαλείας των Ηνωµένων Εθνών, και συγκεκριµένα το 1 S/RES/1674.

2 1975, σχετικά µε την Ακτή Ελεφαντοστού, το 1996, σχετικά µε το Σουδάν και το 2014, σχετικά µε την Υεµένη, έχοντας υπόψη τις παραγράφους 138 και 139 των τελικών πορισµάτων της Παγκόσµιας ιάσκεψης Κορυφής του 2005 των ΗΕ 1, έχοντας υπόψη την έκθεση "Η ευθύνη για προστασία" (2001) της ιεθνούς Επιτροπής για την Επέµβαση και την Κρατική Κυριαρχία, την έκθεση "Ένας ασφαλέστερος κόσµος: η κοινή µας ευθύνη" 2 (2004) από την Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για τις Απειλές, τις Προκλήσεις και την Αλλαγή, και την έκθεση "Για περισσότερη ελευθερία: προς την ανάπτυξη, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώµατα για όλους" 3 (2005) την οποία κατάρτισε ο Γενικός Γραµµατέας των Ηνωµένων Εθνών, έχοντας υπόψη τις εκθέσεις του Γενικού Γραµµατέα των ΗΕ, και συγκεκριµένα τις εκθέσεις "Implementing the Responsibility to Protect" (Εφαρµογή της ευθύνης προστασίας) του , "Early warning, assessment and the responsibility to protect" (Έγκαιρη προειδοποίηση, αξιολόγηση και ευθύνη προστασίας) του , "The role of regional and subregional arrangements in implementing the responsibility to protect" (Ο ρόλος των περιφερειακών και υποπεριφερειακών ρυθµίσεων στην εφαρµογή της ευθύνης προστασίας) του και "Responsibility to protect: timely and decisive response" (Ευθύνη προστασίας: έγκαιρη και αποφασιστική αντίδραση) του 2012, έγκαιρη και αποφασιστική αντίδραση) του , έχοντας υπόψη την έκθεση της οµάδας εσωτερικής αξιολόγησης του Γενικού Γραµµατέα των ΗΕ του Νοεµβρίου του 2012 για τη δράση των ΗΕ στη Σρι Λάνκα, η οποία διερευνά τους λόγους της αδυναµίας της διεθνούς κοινότητας να προστατεύσει τους άµαχους πολίτες από ευρείας κλίµακας παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου και του δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και διατυπώνει συστάσεις σχετικά µε τη µελλοντική δράση των ΗΕ για την αποτελεσµατική αντίδρασή του σε παρόµοιες περιπτώσεις µαζικών αποτρόπαιων εγκληµάτων, έχοντας υπόψη την έκθεση του Γενικού Γραµµατέα των ΗΕ «Strengthening the role of mediation in the peaceful settlement of disputes, conflict prevention and resolution» (Ενίσχυση του ρόλου της µεσολάβησης στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και στην πρόληψη και την επίλυση συγκρούσεων) της 25ης Ιουλίου 2012, έχοντας υπόψη την πρωτοβουλία που εισηγήθηκε στα ΗΕ την 9η Σεπτεµβρίου 2011 η Βραζιλία µε τίτλο "Ευθύνη στο πλαίσιο της παροχής προστασίας: στοιχεία για την επεξεργασία και προώθηση µίας ιδέας", έχοντας υπόψη το πρόγραµµα της ΕΕ για την πρόληψη των βίαιων συγκρούσεων (πρόγραµµα του Γκέτεµποργκ) του 2001 και τις ετήσιες εκθέσεις σχετικά µε την υλοποίησή του, A/RES/60/1. A/59/2005. A/63/677. A/64/864. A/65/877-S/2011/393. A/66/874/-S/2012/578.

3 έχοντας υπόψη τις προτεραιότητες της ΕΕ για την 65η Γενική Συνέλευση των ΗΕ της 25ης Μαΐου , έχοντας υπόψη το βραβείο Νόµπελ Ειρήνης 2012, το οποίο όχι µόνο τιµά την ιστορική συµβολή της ΕΕ στη διαµόρφωση µιας ειρηνικής Ευρώπης και ενός ειρηνικού κόσµου αλλά εγείρει και προσδοκίες για τις µελλοντικές της δεσµεύσεις για µια πιο ειρηνική διεθνή τάξη βασιζόµενη στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, έχοντας υπόψη την Ευρωπαϊκή Συναίνεση για την Ανάπτυξη 2 καθώς και την Ευρωπαϊκή Συναίνεση για την ανθρωπιστική βοήθεια 3, έχοντας υπόψη τις συστάσεις του προς το Συµβούλιο της 8ης Ιουνίου 2011 σχετικά µε την 66η Σύνοδο της ΓΣΗΕ 4 και της 13ης Ιουνίου 2012 σχετικά µε την 67η Σύνοδο της ΓΣΗΕ 5, έχοντας υπόψη το ψήφισµά του της 16ης Φεβρουαρίου 2012 σχετικά µε την 19η σύνοδο του Συµβουλίου Ανθρωπίνων ικαιωµάτων του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών 6, έχοντας υπόψη το ψήφισµά του της 11ης Μαΐου 2011 σχετικά µε την ΕΕ ως παγκόσµιο παράγοντα: ο ρόλος της σε πολυµερείς οργανισµούς 7, έχοντας υπόψη το ψήφισµά του της 19ης Φεβρουαρίου 2009 σχετικά µε την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφαλείας και την ΕΠΑΑ 8, έχοντας υπόψη το άρθρο 121 παράγραφος 3 και το άρθρο 97 του Κανονισµού του, έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και τη γνωµοδότηση της Επιτροπής Ανάπτυξης (A7-0130/2013), Α. λαµβάνοντας υπόψη ότι στο τελικό έγγραφο της Παγκόσµιας ιάσκεψης Κορυφής των ΗΕ του 2005 διατυπώνεται για πρώτη φορά κοινός ορισµός της αρχής R2P λαµβάνοντας υπόψη ότι η αρχή R2P, η οποία ενσωµατώνεται στις παραγράφους 138 και 139 του τελικού εγγράφου της Παγκόσµιας ιάσκεψης Κορυφής των ΗΕ του 2005, συνιστά σηµαντικό βήµα προς την κατεύθυνση της δηµιουργίας ενός πιο ειρηνικού κόσµου, καθιερώνοντας την υποχρέωση των κρατών να προστατεύουν τους πληθυσµούς τους από γενοκτονίες, εγκλήµατα πολέµου, εθνοκαθάρσεις και εγκλήµατα κατά της ανθρωπότητας καθώς και την υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να βοηθά τα κράτη να αναλάβουν αυτή την ευθύνη και να αντιδρά σε περίπτωση που τα κράτη αδυνατούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τα τέσσερα αυτά συγκεκριµένα εγκλήµατα και παραβιάσεις Β. λαµβάνοντας υπόψη ότι η αρχή της R2P βασίζεται στους εξής τρεις πυλώνες: (i) το κράτος φέρει την αρχική ευθύνη να προστατεύει τον πληθυσµό του από γενοκτονίες, /2010. ΕΕ C 46 της , σ. 1. ΕΕ C 25 της , σ. 1. ΕΕ C 380 E της , σ Κείµενα που εγκρίθηκαν, P7_TA(2012)0240. Κείµενα που εγκρίθηκαν, P7_TA(2012)0058. ΕΕ C 377 E της , σ. 66. ΕΕ C 76 E της , σ. 61.

4 εγκλήµατα πολέµου, εγκλήµατα κατά της ανθρωπότητας και εθνοκαθάρσεις (ii) η διεθνής κοινότητα οφείλει να βοηθά τα κράτη στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους όσον αφορά την προστασία των πληθυσµών τους (iii) όταν ένα κράτος αρνείται προδήλως να προστατέψει τον πληθυσµό του ή είναι όντως το ίδιο ο δράστης αυτών των εγκληµάτων, η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη ανάληψης συλλογικής δράσης Γ. λαµβάνοντας υπόψη ότι, σύµφωνα µε τις εργασίες σχετικά µε την R2P που προηγούνται της συµφωνίας για το τελικό έγγραφο της Παγκόσµιας ιάσκεψης Κορυφής των ΗΕ του 2005, και συγκεκριµένα στην έκθεση για την R2P της ιεθνούς Επιτροπής για την Επέµβαση και την Κρατική Κυριαρχία του 2001, η αρχή της R2P έχει συµπεριλάβει στον ορισµό της τις πτυχές της ευθύνης πρόληψης (R2prevent), της ευθύνης αντίδρασης (R2react) και της ευθύνης αναδόµησης (R2rebuild), όπως αυτές προβλέπονται στην έκθεση της ιεθνούς Επιτροπής για την Επέµβαση και την Κρατική Κυριαρχία. επιδοκιµάζει την εξέλιξη της έννοιας της R2P, η οποία διασαφηνίζει και ενισχύει τις υφιστάµενες υποχρεώσεις των κρατών να διασφαλίζουν την προστασία των αµάχων τονίζει ότι η έννοια αυτή, που απορρέει από τις αποτυχίες της διεθνούς κοινότητας στη Ρουάντα το 1994, είναι κρίσιµης σηµασίας για την επιβίωση της κοινότητας των εθνών Ε. λαµβάνοντας υπόψη ότι, σε αυτές τις περιπτώσεις, η νόµιµη βία πρέπει να ασκείται κατά τρόπο συνετό, ανάλογο των περιστάσεων και σε περιορισµένο βαθµό ΣΤ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η εξέλιξη της αρχής της R2P είναι ένα σηµαντικό βήµα προς την πρόληψη, την αποφυγή και την αντιµετώπιση γενοκτονιών, εγκληµάτων πολέµου, εθνοκαθάρσεων και εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας καθώς και προς την τήρηση των θεµελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου, και ιδιαίτερα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, του δικαίου περί προσφύγων και του δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώµατα λαµβάνοντας υπόψη ότι οι αρχές πρέπει να εφαρµόζονται µε τη µεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και οµοιοµορφία και ότι, για τον σκοπό αυτόν, έχει ζωτική σηµασία να γίνεται δίκαιη, συνετή και επαγγελµατική εφαρµογή των διαδικασιών της έγκαιρης προειδοποίησης και αξιολόγησης, ενώ η χρήση βίας θα πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί ύστατη λύση Ζ. λαµβάνοντας υπόψη ότι σε χρονική απόσταση άνω της δεκαετίας από τη γένεση της αρχής της R2P, και οκτώ ετών από την έγκρισή της από τη διεθνή κοινότητα επ' ευκαιρία της Παγκόσµιας ιάσκεψης Κορυφής των ΗΕ του 2005, πρόσφατα συµβάντα έφεραν ξανά στην επιφάνεια τη σηµασία και τις προκλήσεις της έγκαιρης και αποφασιστικής ανταπόκρισης στις τέσσερις βασικές κατηγορίες εγκληµάτων που καλύπτει η έννοια καθώς και την ανάγκη να διατεθεί στην εν λόγω αρχή περισσότερο επιχειρησιακό δυναµικό, ώστε να εφαρµόζεται αποτελεσµατικά και να αποτρέπονται µαζικές ωµότητες Η. λαµβάνοντας υπόψη ότι µε την ανάπτυξη της αρχής R2P - και ιδίως του συντελεστή πρόληψης - µπορούν να επιτευχθούν παγκόσµιες προσπάθειες προς έναν ειρηνικότερο κόσµο δεδοµένου ότι πολλά µαζικά αποτρόπαια εγκλήµατα γίνονται σε περιόδους βίαιων συγκρούσεων και απαιτούν αποτελεσµατικό δυναµικό για διαρθρωτικές και επιχειρησιακές διεργασίες πρόληψης των συγκρούσεων, πράγµα που ελαχιστοποιεί την ανάγκη για χρήση βίας ως του έσχατου µέσου Θ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η χρήση όλων των µέσων, τα οποία διατίθενται δυνάµει των κεφαλαίων VI, VII και VIII του Χάρτη και κυµαίνονται από µη καταναγκαστικά µέτρα

5 µέχρι συλλογική δράση, είναι θεµελιώδους σηµασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη και νοµιµότητα της αρχής της ευθύνης προστασίας Ι. λαµβάνοντας υπόψη ότι ο πιο αποτελεσµατικός τρόπος πρόληψης συγκρούσεων, βίας και ανθρώπινου πόνου συνίσταται στην προώθηση του σεβασµού των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και των θεµελιωδών ελευθεριών, στην ενίσχυση του κράτους δικαίου, της χρηστής διακυβέρνησης, της ανθρώπινης ασφάλειας, της οικονοµικής ανάπτυξης, της εξάλειψης της φτώχειας, της καταπολέµησης των αποκλεισµών, των κοινωνικοοικονοµικών δικαιωµάτων, της ισότητας των φύλων και των δηµοκρατικών αξιών και πρακτικών, καθώς και στη µείωση των οικονοµικών ανισοτήτων ΙΑ. ΙΒ. ΙΓ. Ι. ΙΕ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η στρατιωτική επέµβαση στη Λιβύη το 2011 κατέδειξε την ανάγκη να διασαφηνιστεί ο ρόλος των περιφερειακών και υποπεριφερειακών οργανισµών κατά την εφαρµογή της αρχής της R2P λαµβάνοντας υπόψη ότι τέτοιες οργανώσεις µπορεί να λειτουργούν και ως φορείς νοµιµοποίησης και ως επιχειρησιακοί φορείς για την εφαρµογή της αρχής της R2P αλλά συχνά παρουσιάζουν έλλειψη σε δυναµικό και πόρους λαµβάνοντας υπόψη ότι τα ανθρώπινα δικαιώµατα είναι παράγοντας υψίστης σηµασίας στις διεθνείς σχέσεις λαµβάνοντας υπόψη ότι είναι ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος µε τον οποίο προσεγγίζουµε την R2P, ο οποίος πρέπει να συνεπάγεται την ενσωµάτωσή της σε όλα µας τα πρότυπα αναπτυξιακής συνεργασίας, βοήθειας καθώς και διαχείρισης κρίσεων, και τούτο µε βάση προγράµµατα που ενσωµατώνουν όσα ήδη περικλείουν την R2P λαµβάνοντας υπόψη ότι µέσω της συνεπέστερης εφαρµογής της πτυχής της πρόληψης (R2prevent) της αρχής της R2P, συµπεριλαµβανοµένων των µέτρων µεσολάβησης και προληπτικής διπλωµατίας σε πρώιµο στάδιο, θα µειώνονταν οι πιθανότητες εκδήλωσης συγκρούσεων και βίας και θα αποτρεπόταν η κλιµάκωσή τους, πράγµα που θα καθιστούσε ίσως δυνατή την πρόληψη διεθνούς επέµβασης στο πλαίσιο της ευθύνης αντίδρασης (R2react), που αποτελεί µέρος της R2P λαµβάνοντας υπόψη ότι η διπλωµατία σε δύο επίπεδα είναι σηµαντικό µέσο της αποτρεπτικής διπλωµατίας, το οποίο αξιοποιεί την ανθρώπινη διάσταση των προσπαθειών συµφιλίωσης λαµβάνοντας υπόψη ότι η R2P αποτελεί πρωτίστως ένα δόγµα προληπτικού χαρακτήρα και ότι η στρατιωτική επέµβαση θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση σε καταστάσεις R2P λαµβάνοντας υπόψη ότι η R2P, όποτε τούτο είναι δυνατό, πρέπει να εφαρµόζεται πρωτίστως µέσω της διπλωµατικής οδού και µε µακρόπνοες αναπτυξιακές δραστηριότητες που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη ικανοτήτων στους τοµείς των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, της χρηστής διακυβέρνησης, του κράτους δικαίου, της µείωσης της φτώχειας µε έµφαση στην παιδεία και την υγεία, της πρόληψης των συγκρούσεων µέσω της εκπαίδευσης και της επέκτασης του εµπορίου, του αποτελεσµατικού ελέγχου των όπλων και της πρόληψης του λαθρεµπορίου όπλων και της ενίσχυσης των συστηµάτων έγκαιρης προειδοποίησης λαµβάνοντας υπόψη επιπλέον ότι υπάρχουν πολλές µη-στρατιωτικές εξαναγκαστικές εναλλακτικές λύσεις, όπως η αποτρεπτική διπλωµατία, οι κυρώσεις, οι µηχανισµοί λογοδοσίας και η διαµεσολάβηση λαµβάνοντας υπόψη ότι η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να παίζει ηγετικό ρόλο στον τοµέα της πρόληψης των συγκρούσεων

6 ΙΣΤ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η συνεργασία µε τους περιφερειακούς οργανισµούς αποτελεί σηµαντική διάσταση του έργου σε σχέση µε την R2P είναι συνεπώς αναγκαία η ενίσχυση του περιφερειακού δυναµικού πρόληψης καθώς και ο εντοπισµός αποτελεσµατικών πολιτικών για την πρόληψη των προαναφερθέντων τεσσάρων εγκληµάτων επισηµαίνει ότι η επικείµενη σύνοδος κορυφής ΕΕ-Αφρικής το 2014 παρέχει µια καλή ευκαιρία να εκφραστεί η υποστήριξή µας στην ηγεσία της Αφρικανικής Ένωσης και να προωθηθεί η Αφρικανική ίδια ευθύνη σε σχέση µε την R2P ΙΖ. ΙΗ. ΙΘ. λαµβάνοντας υπόψη ότι στις κατευθυντήριες οδηγίες των ΗΕ για αποτελεσµατική µεσολάβηση εκφράζεται ο προβληµατισµός ότι τα εντάλµατα σύλληψης που εκδίδονται από το Π, τα καθεστώτα κυρώσεων και οι εθνικές και διεθνείς πολιτικές για την καταπολέµηση της τροµοκρατίας επηρεάζουν µεταξύ άλλων και τον τρόπο µε τον οποίο ορισµένες αντιµαχόµενες πλευρές συµµετέχουν σε διαδικασίες µεσολάβησης λαµβάνοντας υπόψη ότι ο ορισµός που υπάρχει στο διεθνές δίκαιο για τα εγκλήµατα που απαιτούν την άµεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας έχει εξελιχθεί σηµαντικά από την ίδρυση του Π, παρά το κρίσιµης σηµασίας γεγονός ότι ακόµη δεν έχει θεσπιστεί ανεξάρτητος µηχανισµός αξιολόγησης των περιπτώσεων για τις οποίες ισχύουν οι ορισµοί αυτοί λαµβάνοντας υπόψη ότι η εφαρµογή του Καταστατικού της Ρώµης ενισχύει την αποτελεσµατικότητα του καθεστώτος Π λαµβάνοντας υπόψη ότι το Καταστατικό της Ρώµης δεν έχει ακόµη κυρωθεί από όλα τα κράτη της διεθνούς κοινότητας λαµβάνοντας υπόψη ότι το Π και η R2P αλληλοσυνδέονται, δεδοµένου ότι αµφότερα στοχεύουν στην πρόληψη γενοκτονιών, εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκληµάτων πολέµου λαµβάνοντας υπόψη ότι η R2P ενισχύει αφενός την αποστολή του Π στην καταπολέµηση της ατιµωρησίας καλώντας τα κράτη να σεβαστούν τη δικαστική ευθύνη τους και, αφετέρου, την αρχή της συµπληρωµατικότητας του Π, σύµφωνα µε την οποία η πρωταρχική ευθύνη δίωξης εναπόκειται στα κράτη λαµβάνοντας υπόψη ότι το ιεθνές Ποινικό ικαστήριο διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο όχι µόνο στην πρόληψη του εγκλήµατος αλλά και στην ανασυγκρότηση χωρών καθώς και στις διαδικασίες διαµεσολάβησης Κ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η ΕΕ ανέκαθεν υπήρξε ενεργός υποστηρικτής της R2P σε διεθνές επίπεδο λαµβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να ενισχύσει τον ρόλο της ως παγκόσµιος πολιτικός παράγοντας, υπερασπιζόµενη τα ανθρώπινα δικαιώµατα και το ανθρωπιστικό δίκαιο καθώς και αφήνοντας να φανεί αυτή η πολιτική υποστήριξη µέσα στις δικές της πολιτικές ΚΑ. λαµβάνοντας υπόψη ότι τα κράτη µέλη της ΕΕ ενέκριναν την αρχή της R2P λαµβάνοντας ωστόσο υπόψη ότι µόνο λίγα εξ αυτών έχουν ενσωµατώσει αυτή την ιδέα στα εθνικά τους κείµενα ΚΒ. λαµβάνοντας υπόψη ότι οι πιο πρόσφατες εµπειρίες από συγκεκριµένες κρίσεις, όπως εκείνες στη Σρι Λάνκα, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Λιβύη και τη Συρία, έχουν καταδείξει τις συνεχείς προκλήσεις στον δρόµο προς την επίτευξη αµοιβαίας κατανόησης ως προς τον τρόπο διασφάλισης της έγκαιρης και αποτελεσµατικής εφαρµογής της αρχής της R2P καθώς και για την παράλληλη δηµιουργία κοινής πολιτικής βούλησης και την αποτελεσµατικού δυναµικού για την πρόληψη ή το σταµάτηµα γενοκτονίας, εγκληµάτων πολέµου, εθνοκάθαρσης και εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας, είτε διαπράττονται

7 από εθνικές και τοπικές αρχές είτε από µη κρατικούς φορείς, και των συνεπόµενων πολυάριθµων θανάτων αµάχων ΚΓ. λαµβάνοντας υπόψη ότι σε περιπτώσεις όπου εφαρµόζεται η R2P, είναι υψίστης σηµασίας να διατηρηθεί η διάκριση των εντολών µεταξύ στρατιωτικών και ανθρωπιστικών φορέων, προκειµένου να διασφαλιστεί η αντίληψη της ουδετερότητας και της αµεροληψίας όλων των ανθρωπιστικών φορέων και να µην τίθεται σε κίνδυνο η αποτελεσµατική παροχή βοήθειας και ιατρικής ή άλλης αρωγής, η πρόσβαση στους δικαιούχους και η προσωπική ασφάλεια του επιτόπιου ανθρωπιστικού προσωπικού Κ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η πρόταση που υπεβλήθη µε πρωτοβουλία της Βραζιλίας σχετικά µε την «Ευθύνη κατά την παροχή προστασίας» αποτελεί ευπρόσδεκτη συµβολή στην απαιτούµενη θέσπιση κριτηρίων που πρέπει να εφαρµόζονται κατά την εκτέλεση µιας εντολής R2P, συµπεριλαµβανοµένης της αναλογικότητας του πεδίου εφαρµογής και της διάρκειας οποιασδήποτε παρέµβασης, της διεξοδικής εξισορρόπησης των επιπτώσεων, του εκ των προτέρων σαφούς προσδιορισµού των πολιτικών στόχων και της διαφάνειας του σκεπτικού της παρέµβασης λαµβάνοντας υπόψη ότι οι µηχανισµοί παρακολούθησης και αξιολόγησης των εκδοθέντων εντολών πρέπει να ενισχυθούν, µεταξύ άλλων µε τη συµβολή των ειδικών συµβούλων του Γενικού Γραµµατέα των ΗΕ για την πρόληψη γενοκτονιών και την αρχή της R2P και του Ύπατου Αρµοστή των ΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα και να λειτουργούν «κατά τρόπο δίκαιο, συνετό και επαγγελµατικό, χωρίς πολιτικές παρεµβάσεις και χωρίς να εφαρµόζονται δύο µέτρα και δύο σταθµά» 1 ΚΕ. λαµβάνοντας υπόψη ότι ο ορισµός που προβλέπεται στο διεθνές δίκαιο για τα εγκλήµατα που απαιτούν την άµεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας έχει εξελιχθεί σηµαντικά από την ίδρυση του Π, παρά το κρίσιµης σηµασίας γεγονός ότι ακόµα δεν έχουν θεσπιστεί ανεξάρτητοι µηχανισµοί αξιολόγησης των περιπτώσεων για τις οποίες ισχύουν οι ορισµοί αυτοί ΚΣΤ. λαµβάνοντας υπόψη ότι ο Ύπατος Αρµοστής των ΗΕ για τα Ανθρώπινα ικαιώµατα έχει σηµαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση σε εκκρεµείς υποθέσεις µαζικών αποτρόπαιων εγκληµάτων λαµβάνοντας υπόψη ότι το Συµβούλιο Ανθρωπίνων ικαιωµάτων των ΗΕ διαδραµατίζει ολοένα και σηµαντικότερο ρόλο στην εφαρµογή της αρχής της R2P, µε την έγκριση, συν τοις άλλοις, αποστολών αναγνώρισης και ερευνητικών επιτροπών για τη συλλογή και αξιολόγηση των πληροφοριών που συνδέονται µε τις τέσσερις προαναφερθείσες κατηγορίες εγκληµάτων και παραβιάσεων, και µε την αυξανόµενη προθυµία που επιδεικνύει να προσφεύγει στην αρχή της R2P όταν σηµειώνονται καταστάσεις κρίσεως όπως στη Λιβύη και στη Συρία ΚΖ. λαµβάνοντας υπόψη ότι µια συσταλτική αλλά εις βάθος προσέγγιση για την εφαρµογή της αρχής της R2P πρέπει να περιορίζει την ισχύ της στις τέσσερις συγκεκριµένες κατηγορίες µαζικών αποτρόπαιων εγκληµάτων και παραβιάσεων ΚΗ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η αρχή της R2P δεν πρέπει να εφαρµόζεται σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης ανθρωπιστικής φύσεως και φυσικών καταστροφών λαµβάνοντας υπόψη ότι η ανθρωπιστική δράση δεν θα πρέπει να χρησιµοποιείται ως πρόσχηµα για την πολιτική δράση και ότι ο ανθρωπιστικός χώρος θα πρέπει να τυγχάνει του σεβασµού όλων των εµπλεκόµενων φορέων 1 Άρθρο 51, «Ευθύνη προστασίας: έγκαιρη και αποφασιστική αντίδραση», Έκθεση του Γενικού Γραµµατέα των ΗΕ, 25 Ιουλίου 2012 (A/66/874-S/2012/578).

8 ΚΘ. λαµβάνοντας υπόψη ότι είναι σκόπιµο να παρέχεται ολοκληρωµένη βοήθεια σε µετασυγκρουσιακές καταστάσεις λαµβάνοντας υπόψη ότι απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες προκειµένου να εξασφαλιστεί η λογοδοσία για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου καθώς και η καταπολέµηση της ατιµωρησίας 1. απευθύνει στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέµατα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας/Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΥΕ/ΑΕ), στην ΕΥΕ, στην Επιτροπή, στα κράτη µέλη και στο Συµβούλιο τις ακόλουθες συστάσεις: α) να επαναβεβαιωθεί η δέσµευση της ΕΕ στην R2P µε την έγκριση διοργανικής "αµοιβαίας κατανόησης σχετικά µε την R2P", η οποία περιλαµβάνει αµοιβαία κατανόηση των συνεπειών της R2P στην εξωτερική δράση της ΕΕ και του ρόλου που µπορεί να παίξουν οι δράσεις και τα µέσα της σε καταστάσεις που προκαλούν ανησυχία και πρέπει να ετοιµαστεί από κοινού από το Συµβούλιο, την ΕΥΕ, την Επιτροπή και το Κοινοβούλιο, ενώ θα λαµβάνονται υπόψη οι απόψεις των άµεσα ενδιαφεροµένων, συµπεριλαµβανοµένων των παραγόντων της κοινωνίας των πολιτών και των ΜΚΟ β) να περιλαµβάνεται στην ετήσια έκθεση της ΥΕ/ΑΕ προς το Κοινοβούλιο σχετικά µε την ΚΕΠΠΑ ένα κεφάλαιο που θα αφορά τις δράσεις της ΕΕ για την πρόληψη και τον µετριασµό συγκρούσεων κατά την εφαρµογή της αρχής R2P να αναλύεται σε αυτό το κεφάλαιο η χρησιµότητα των σχετικών µέσων και διοικητικών δοµών στην εφαρµογή της R2P, συµπεριλαµβανοµένου του εντοπισµού αναγκών για αναθεώρηση να συντάσσεται αυτό το κεφάλαιο σε συνεργασία µε τον Ειδικό Εντεταλµένο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα ικαιώµατα και λαµβανοµένων υπόψη των διαφόρων θέσεων που έχει εγκρίνει το Κοινοβούλιο σχετικά µε συγκεκριµένα ζητήµατα που αφορούν την πρόληψη συγκρούσεων ή την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωµάτων τέλος, να διεξαχθεί ανταλλαγή απόψεων µε το Κοινοβούλιο σχετικά µε τα πορίσµατα γ) να ενσωµατωθεί η αρχή της R2P στην αναπτυξιακή βοήθεια της ΕΕ να ενισχύσουν περαιτέρω τον επαγγελµατισµό και την αποτρεπτική διπλωµατία, το δυναµικό µεσολάβησης, πρόληψης των κρίσεων και αντίδρασης της Ένωσης, ιδίως τη συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και τα συστήµατα έγκαιρης προειδοποίησης να βελτιώσουν τον συντονισµό ανάµεσα στις διάφορες δοµές της Επιτροπής, του Συµβουλίου και της ΕΥΕ που ασχολούνται µε όλες τις πτυχές της αρχής της R2P και να ενηµερώνουν τακτικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πρωτοβουλίες που αναλαµβάνουν για τη στήριξη της αρχής της ευθύνης προστασίας δ) να εξασφαλίσουν αποτελεσµατική χάραξη πολιτικής, τις επιχειρησιακές έννοιες και τους στόχους ανάπτυξης ικανοτήτων στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άµυνας (ΚΠΑΑ), ώστε να είναι σε θέση η Ένωση να εφαρµόζει πλήρως την αρχή της R2P σε στενή διεθνή συνεργασία εντός των ΗΕ και των περιφερειακών οργανισµών ε) να αναπτυχθεί περαιτέρω το δυναµικό της ΕΕ για την αποτροπή και τον µετριασµό των συγκρούσεων, περιλαµβανοµένης και της διατηρήσεως οµάδων νοµικών εµπειρογνωµόνων, αξιωµατούχων της αστυνοµίας και περιφερειακών αναλυτών, καθώς και της δηµιουργίας αυτόνοµου Ευρωπαϊκού Ιδρύµατος για την Ειρήνη το

9 οποίο θα παρέχει συµβουλές στην ΕΕ σχετικά µε τις ικανότητες µεσολάβησης, διπλωµατίας σε δύο επίπεδα και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών για την ειρήνη και την αποκλιµάκωση να ενισχύσουν τα προληπτικά στοιχεία των εξωτερικών εργαλείων της ΕΕ, ιδίως του µέσου σταθερότητας στ) να ενισχύσουν τη διασύνδεση ανάµεσα στην έγκαιρη προειδοποίηση, τον πολιτικό σχεδιασµό και τη διαδικασία λήψεως αποφάσεων σε υψηλό επίπεδο στην ΕΥΕ και το Συµβούλιο ζ) να περιλάβουν συστηµατική αξιολόγηση των παραγόντων κινδύνων γενοκτονίας, εγκληµάτων πολέµου, εθνοκάθαρσης και εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας σε έγγραφα στρατηγικής κατά περιφέρεια και κατά χώρα και να συµπεριλάβουν την πρόληψη αυτών των κινδύνων στον διάλογο µε τις τρίτες χώρες που κινδυνεύουν από αυτές τις κατηγορίες εγκληµάτων και παραβιάσεων η) να αναπτυχθεί η συνεργασία µε το προσωπικό των αντιπροσωπειών της ΕΕ και των πρεσβειών των κρατών µελών, αλλά και των στρατιωτικών και µη αποστολών τους, καθώς και η εκπαίδευσή τους σε θέµατα διεθνών ανθρωπίνων δικαιωµάτων, ανθρωπιστικού δικαίου και ποινικού δικαίου, συµπεριλαµβανοµένης της ικανότητάς τους να εντοπίζουν δυνητικές καταστάσεις που περιλαµβάνουν τις τέσσερις συγκεκριµένες κατηγορίες εγκληµάτων και παραβιάσεων, µεταξύ άλλων µέσω τακτικής επικοινωνίας µε την τοπική κοινωνία των πολιτών να διασφαλίζουν ότι οι ειδικοί εντεταλµένοι της ΕΕ τηρούν την αρχή της R2P όποτε είναι αναγκαίο και να διευρύνουν την εντολή του ειδικού εντεταλµένου της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα ώστε να συµπεριλάβει και ζητήµατα που άπτονται της R2P να προσδιορίσουν ένα σηµείο εστίασης της ΕΕ για την αρχή της R2P στην ΕΥΕ εντός των υφιστάµενων δοµών και πόρων, µε ειδικό καθήκον να αυξάνει την ευαισθητοποίηση όσον αφορά τις συνέπειες της R2P και να εξασφαλίζει την έγκαιρη παροχή ροών πληροφοριών µεταξύ όλων των ενδιαφερόµενων φορέων για καταστάσεις που προξενούν ανησυχία, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει την ίδρυση εθνικών σηµείων εστίασης για την R2P στα κράτη µέλη να καταστήσουν περισσότερο επαγγελµατική την αποτρεπτική διπλωµατία και µεσολάβηση και να τις ενισχύσουν θ) να δροµολογήσουν και να προωθήσουν τον εσωτερικό διάλογο εντός της ΕΕ σχετικά µε τη µεταρρύθµιση του Συµβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, το οποίο αποτελεί το µόνο διεθνώς νόµιµο όργανο που µπορεί να επιβάλλει κυρώσεις µε παρεµβάσεις που βασίζονται στην αρχή της R2P, χωρίς να χρειάζεται συναίνεση από το κράτος στόχο ι) να καλέσουν να συµµετάσχουν και να εκπαιδεύσουν εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και ΜΚΟ που θα µπορούσαν να διαδραµατίσουν κάποιον ρόλο στην ανεπίσηµη διπλωµατία, ή διπλωµατία 'Track-II', µε στόχο την προώθηση ανταλλαγών βέλτιστων πρακτικών στον τοµέα ια) να ενισχύσουν τη συνεργασία µε περιφερειακούς και υποπεριφερειακούς οργανισµούς, βελτιώνοντας µεταξύ άλλων τα µέτρα τους για την αποτροπή, την ανάπτυξη δυναµικού και τα µέτρα τους για την ανταπόκριση σε ζητήµατα που συνδέονται µε την αρχή της R2P

10 ιβ) να εξασφαλίσουν την ταχεία επικύρωση από όλα τα κράτη µέλη της ΕΕ των τροποποιήσεων στο καταστατικό του ιεθνούς Ποινικού ικαστηρίου ( Π ), οι οποίες αφορούν τον ορισµό του εγκλήµατος της επίθεσης, καθότι το Π είναι σε θέση να διαδραµατίσει κεντρικό ρόλο στην πρόληψη των µαζικών αποτρόπαιων εγκληµάτων καθώς και στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της λογοδοσίας ιγ) να εµµείνουν στον σεβασµό της ρήτρας Π στις συµφωνίες µε τρίτες χώρες να εξετάσουν τη δυνατότητα αναθεώρησης συµφωνίας µε χώρες που δεν συµµορφώνονται µε τα εντάλµατα σύλληψης που εξέδωσε το Π ιδ) να υποστηρίξουν µία διττή στρατηγική, δηλαδή να προωθούν την οικουµενική αποδοχή της R2P και ταυτόχρονα να ενθαρρύνουν τα κράτη να στηρίζουν και να επικουρούν το Π 2. ενθαρρύνει την ΥΕ/ΑΕ και το Συµβούλιο: α) να συµβάλουν ενεργά στη συζήτηση σχετικά µε την αρχή της R2P, αξιοποιώντας το υπάρχον διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωµάτων και τις Συµβάσεις της Γενεύης, µε σκοπό να ενισχυθεί η διεθνής εστίαση της κοινότητας στην αποτρεπτική συνιστώσα της R2P και στην οικουµενική χρήση µη καταναγκαστικών εργαλείων καθώς και να επεξεργαστούν ένα συγκεκριµένο σχέδιο δράσης προς αυτή την κατεύθυνση, το οποίο θα περιλαµβάνει επίσης προβληµατισµό σχετικά µε την ευθύνη/ανάγκη ανοικοδόµησης β) να προωθεί την αρχή της R2P σε επίπεδο Ηνωµένων Εθνών και να καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλιστεί ο οικουµενικός της χαρακτήρας ως ουσιώδους µέρους ενός συλλογικού µοντέλου ασφάλειας που βασίζεται στην πολυµερή συνεργασία και στην πρωτοκαθεδρία των Ηνωµένων Εθνών και συνδέεται µε την ενίσχυση του ιεθνούς Ποινικού ικαστηρίου υπενθυµίζει ότι η R2P συνεπάγεται επίσης την ευθύνη για την καταπολέµηση της ατιµωρησίας γ) να στηρίξουν τις προσπάθειες του Γενικού Γραµµατέα των ΗΕ να τονώσει και να ενισχύσει την κατανόηση των συνεπειών της αρχής της R2P, και να συνεργαστούν µε τα υπόλοιπα µέλη των ΗΕ που επιθυµούν να βελτιώσουν το δυναµικό της διεθνούς κοινότητας να προλαµβάνει και να αντιδρά σε µαζικά αποτρόπαια εγκλήµατα που καλύπτονται από την αρχή της R2P δ) να καλέσουν το Συµβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ να δώσουν συνέχεια στην πρόταση της Βραζιλίας σχετικά µε την "Ευθύνη κατά την παροχή προστασίας", για να διασφαλίσουν την αποτελεσµατικότερη δυνατή εφαρµογή της αρχής της R2P κατά τρόπο ώστε να προκαλείται η µικρότερη δυνατή ζηµία, και να παράσχουν τη συµβολή τους στην απαιτούµενη θέσπιση κριτηρίων που πρέπει να ακολουθούνται κατά την εφαρµογή ιδίως του τρίτου πυλώνα της R2P, συµπεριλαµβανοµένης της αναλογικότητας του πεδίου εφαρµογής και της διάρκειας οποιασδήποτε παρέµβασης, της λεπτοµερούς εξισορρόπησης των επιπτώσεων, του εκ των προτέρων σαφούς προσδιορισµού των πολιτικών στόχων και της διαφάνειας του σκεπτικού της παρέµβασης δεδοµένου ότι η θέσπιση τέτοιων κριτηρίων µπορεί να παρέχει εγγυήσεις που θα µπορούσαν να πείσουν χώρες που προς το παρόν διστάζουν σχετικά µε το εφαρµόσιµο του δόγµατος της R2P, να ενισχύσουν τους µηχανισµούς παρακολούθησης και επανεξέτασης των εγκεκριµένων εντολών, µεταξύ άλλων µεταξύ άλλων µε τη συµβολή των ειδικών συµβούλων του Γενικού

11 Γραµµατέα των ΗΕ για την πρόληψη της γενοκτονίας και την αρχή της R2P και του Ύπατου Αρµοστή των ΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα, και να διευθύνουν αυτούς τους µηχανισµούς "κατά τρόπο δίκαιο, συνετό και επαγγελµατικό, χωρίς πολιτικές παρεµβάσεις και χωρίς να εφαρµόζονται δύο µέτρα και δύο σταθµά" 1 ε) να αντλήσουν διδάγµατα, σε συνεργασία µε τα κράτη µέλη και τους διεθνείς µας εταίρους, από τις εµπειρίες σχετικά µε την R2P στη Λιβύη το 2011 και από την τρέχουσα αδυναµία να αναληφθεί δράση στη Συρία στ) να προτείνουν στα πέντε µόνιµα µέλη του Συµβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ να εγκρίνουν εθελοντικό κώδικα συµπεριφοράς για τον περιορισµό της χρήσεως του δικαιώµατος αρνησικυρίας σε περιπτώσεις γενοκτονίας, εγκληµάτων πολέµου, εθνοκαθάρσεων και εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας ζ) να δεσµευθούν σε συνεργασία µε τους περιφερειακούς εταίρους της ΕΕ για να καθοριστεί µε σαφήνεια ο ρόλος των περιφερειακών και υποπεριφερειακών οργανισµών κατά την εφαρµογή της αρχής της R2P η) να δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση του προσδιορισµού της R2P ως ενός νέου κανόνα του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο του πεδίου που συµφώνησαν τα κράτη µέλη των ΗΕ στην Παγκόσµια ιάσκεψη του 2005 θ) να ενηµερώσουν το Συµβούλιο Ασφαλείας ότι η καθιέρωση της αρχής της R2P, που σήµερα αποτελεί αναδυόµενο πρότυπο, ως προτύπου διεθνούς δικαίου, δεν θα περιορίζει την αρµοδιότητά του στη λήψη αποφάσεων ι) να συνδράµουν στην ενίσχυση του πλαισίου και του δυναµικού µεσολάβησης σε επίπεδο ΗΕ, της διπλωµατίας σε δύο επίπεδα, της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών για την ειρηνική επίλυση των αναδυόµενων συγκρούσεων καθώς και της αποκλιµάκωσης και των συστηµάτων έγκαιρης προειδοποίησης, όπως τα συστήµατα της Μονάδας Υποστήριξης της ιαµεσολάβησης του Τµήµατος Πολιτικών Υποθέσεων να ενισχύσουν το αξίωµα του ειδικού συµβούλου για την πρόληψη της γενοκτονίας και του ειδικού συµβούλου για την ευθύνη προστασίας να ζητήσουν τη δέσµευση του Συµβουλίου Ανθρώπινων ικαιωµάτων στην αρχή της ευθύνης προστασίας ια) ιβ) να διασφαλίσουν, σε συνεργασία µε τα κράτη µέλη µε έδρα στο Συµβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ και όλους τους διεθνείς µας εταίρους, την πλήρη συνέπεια µεταξύ των πιθανών περαιτέρω εξελίξεων της έννοιας της R2P και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου ( Α ), και να υποστηρίζουν και να παρακολουθούν την πλήρη συµµόρφωση µε το Α σε µελλοντικές περιπτώσεις όπου εφαρµόζεται η R2P να αντιµετωπίσουν το ζήτηµα της ενιαίας έδρας της ΕΕ στο Συµβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ και ενός 'κοινοτικοποιηµένου' προϋπολογισµού για τις αποστολές της ΚΕΠΠΑ στο πλαίσιο εντολής των ΗΕ 1 Άρθρο 51, «Ευθύνη προστασίας: έγκαιρη και αποφασιστική αντίδραση», Έκθεση του Γενικού Γραµµατέα των ΗΕ, 25 Ιουλίου 2012 (A/66/874-S/2012/578).

12 ιγ) ιδ) να προωθήσουν πολύ περαιτέρω τη συµµετοχή των γυναικών, συµπεριλαµβανοµένων των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και των γυναικείων οργανώσεων, σε κάθε προσπάθεια πρόληψης και µετριασµού καθώς και επίλυσης των συγκρούσεων σύµφωνα µε τα ψηφίσµατα 1325 και 1820 του Συµβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ να συνεργαστούν µε τα ΗΕ για την καθιέρωση σαφούς διασύνδεσης ανάµεσα στην εφαρµογή της R2P και στην καταπολέµηση της ατιµωρησίας για τα σοβαρότερα εγκλήµατα που καλύπτει αυτή η έννοια 3. ζητεί από την ΥΕ/Αντιπρόεδρο της Επιτροπής: α) να παρουσιάσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εντός έξι µηνών από την έγκριση της παρούσας συστάσεως, ένα απτό πρόγραµµα δράσης για τη συνέχεια που δόθηκε στις προτάσεις του Κοινοβουλίου, όπου θα τονίζονται ιδιαίτερα τα βήµατα προς την κατεύθυνση της επίτευξης "Συναίνεσης για την R2P" 4. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει την παρούσα σύσταση στο Συµβούλιο και, για ενηµέρωση, στην Επιτροπή, την ΥΕ/ΑΕ, την ΕΥΕ καθώς και στα κράτη µέλη.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2143(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2143(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 2012/2143(INI) 5.2.2013 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με πρόταση σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Συμβούλιο σχετικά με την αρχή της «Ευθύνης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα

Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα P7_TA(2012)0250 Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Συµβούλιο της 13ης Ιουνίου 2012 σχετικά µε τον ειδικό εντεταλµένο της ΕΕ για τα ανθρώπινα

Διαβάστε περισσότερα

B8-0066/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

B8-0066/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 15.7.2014 B8-0066/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δήλωσης της Αντιπροέδρου της Επιτροπής/Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέµατα Εξωτερικής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

DGC 1C EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 1 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 2016/0207 (COD) PE-CONS 54/17

DGC 1C EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 1 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 2016/0207 (COD) PE-CONS 54/17 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 1 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 2016/0207 (COD) PE-CONS 54/17 CORLX 492 CFSP/PESC 935 DEVGEN 239 FIN 665 ACP 121 CADREFIN 107 CODUN 41 CIVCOM

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-xxxx/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεως της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 110 παράγραφος 2 του Κανονισμού

Έγγραφο συνόδου B7-xxxx/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεως της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 110 παράγραφος 2 του Κανονισμού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 28.11.2013 B7-xxxx/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δηλώσεως της Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 110 παράγραφος 2 του Κανονισμού σχετικά με την κύρωση της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-1365/2016 9.12.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 134 παράγραφος 1 του Κανονισμού σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ για την

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-2012/0000 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύμφωνα με το άρθρο 110, παράγραφος 2, του Κανονισμού

Έγγραφο συνόδου B7-2012/0000 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύμφωνα με το άρθρο 110, παράγραφος 2, του Κανονισμού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 7.5.2012 B7-2012/0000 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δήλωσης της Αντιπροέδρου της Επιτροπής / Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/0310(NLE)

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/0310(NLE) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 24.10.2012 2010/0310(NLE) *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη συμφωνίας εταιρικής σχέσης και συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

15206/14 AΣ/νικ 1 DG D 2C

15206/14 AΣ/νικ 1 DG D 2C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15206/14 FREMP 198 JAI 846 COHOM 152 POLGEN 156 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Συμβούλιο Διασφάλιση του σεβασμού του

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 3.4.2017 JOIN(2017) 12 final 2017/0071 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

10279/17 ΔΑ/ακι 1 DG C 1

10279/17 ΔΑ/ακι 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Ιουνίου 2017 (OR. en) 10279/17 DEVGEN 135 ACP 59 RELEX 528 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 19 Ιουνίου 2017 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 8.3.2017 JOIN(2017) 8 final 2017/0050 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2036(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2036(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 12.4.2012 2012/2036(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ που περιέχει πρόταση σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Συμβούλιο σχετικά με την 67η Σύνοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2017(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2017(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 12.2.2014 2014/2017(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ που περιέχει πρόταση σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Συμβούλιο σχετικά με την 69η σύνοδο

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2016)0224 Επακόλουθες ενέργειες και πορεία εξέλιξης των στόχων του Θεματολογίου του 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2012(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2012(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Ανάπτυξης 28.1.2014 2014/2012(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ που περιέχει πρόταση σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Συμβούλιο σχετικά με την ανθρωπιστική δέσμευση

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 13.4.2015 JOIN(2015) 10 final 2015/0073 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ενσωµάτωση της διάστασης του φύλου στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ και την οικοδόµηση της ειρήνης / των εθνών

Ενσωµάτωση της διάστασης του φύλου στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ και την οικοδόµηση της ειρήνης / των εθνών P6_TA(2009)0372 Ενσωµάτωση της διάστασης του φύλου στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ και την οικοδόµηση της ειρήνης / των εθνών Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Μαΐου 2009 σχετικά µε την ενσωµάτωση

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Ιουνίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Ιουνίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Ιουνίου 2017 (OR. en) 9916/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: αριθ. προηγ. εγγρ.: 7923/2/17 REV 2 Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CYBER

Διαβάστε περισσότερα

6815/16 ΑΒ/μκ 1 DG C 1

6815/16 ΑΒ/μκ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2016 (OR. fr) 6815/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: με ημερομηνία: 14 Μαρτίου 2016 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Anna Záborská (PE564.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Anna Záborská (PE564. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ανάπτυξης 2015/2104(INI) 3.9.2015 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-24 Anna Záborská (PE564.990v01-00) Ο ρόλος της ΕΕ εντός του ΟΗΕ - πώς να βελτιωθεί η επίτευξη των στόχων της εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

10254/16 ΕΚΜ/γομ 1 DGC 2B

10254/16 ΕΚΜ/γομ 1 DGC 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10254/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 20 Ιουνίου 2016 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2. ΤοκράτοςδικαίουείναιμίααπότιςβασικέςαξίεςπάνωστιςοποίεςεδράζεταιηΈνωση.

PUBLIC Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2. ΤοκράτοςδικαίουείναιμίααπότιςβασικέςαξίεςπάνωστιςοποίεςεδράζεταιηΈνωση. ConseilUE Συμβούλιο τηςευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες,12Δεκεμβρίου2014 (OR.en) 16862/14 LIMITE PUBLIC FREMP225 JAI1009 COHOM179 POLGEN191 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Προεδρία Αποδέκτης: Συμβούλιο αριθ.προηγ.εγγρ.:16637/1/14rev1fremp223jai1000cohom178polgen188

Διαβάστε περισσότερα

10997/19 ΕΜ/νκ 1 RELEX.1.B

10997/19 ΕΜ/νκ 1 RELEX.1.B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Ιουλίου 2019 (OR. en) 10997/19 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 8 Ιουλίου 2019 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

8361/17 ΜΑΚ/νικ 1 DG B 2B

8361/17 ΜΑΚ/νικ 1 DG B 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Απριλίου 2017 (OR. en) 8361/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 25 Απριλίου 2017 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0230/1. Τροπολογία. Jonathan Bullock, Aymeric Chauprade εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0230/1. Τροπολογία. Jonathan Bullock, Aymeric Chauprade εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 29.6.2018 A8-0230/1 1 Παράγραφος 1 στοιχείο ζ ζ) να υπογραμμίσει τη σημασία που δίνουν τα κράτη μέλη της ΕΕ στον συντονισμό της δράσης τους στα όργανα και τους οργανισμούς του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 27.8.2015 JOIN(2015) 32 final ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2006(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2006(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 2014/2006(INI) 20.1.2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την αξιολόγηση της δικαιοσύνης στον τομέα της ποινικής

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 14.4.2016 JOIN(2016) 8 final 2016/0113 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧEΔΙΟ EΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2119(INI)

ΣΧEΔΙΟ EΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2119(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 5.12.2013 2013/2119(INI) ΣΧEΔΙΟ EΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την 29η ετήσια έκθεση για τον έλεγχο της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ (2011) (2013/2119 (INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2016/2008(INI) 05.10.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ηλεκτρονική δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: δυναμικό και προκλήσεις (2016/2008(INI))

Διαβάστε περισσότερα

6981/17 ΙΑ/νικ 1 DG C 1

6981/17 ΙΑ/νικ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Μαρτίου 2017 (OR. en) 6981/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 6 Μαρτίου 2017 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2008(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2008(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης 13.11.2013 2013/2008(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την 7η και την 8η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πολιτική συνοχής της

Διαβάστε περισσότερα

15571/17 ΘΚ/ριτ 1 DG C 1

15571/17 ΘΚ/ριτ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 15571/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 11 Δεκεμβρίου 2017 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Ανανέωση της εντολής του Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου

Ανανέωση της εντολής του Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2015)0033 Ανανέωση της εντολής του Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου 2015 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B8-0000/2015

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B8-0000/2015 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0000/2015 21.9.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B8-0000/2015 σύμφωνα με το άρθρο 128, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), καλούµενα εφεξής

Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), καλούµενα εφεξής ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩ ΩΝ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Συµφωνία συνεργασίας Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Φεβρουαρίου 2015 (OR. en) Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (2ο Τμήμα)/Συμβούλιο

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Φεβρουαρίου 2015 (OR. en) Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (2ο Τμήμα)/Συμβούλιο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Φεβρουαρίου 2015 (OR. en) 6450/15 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: αριθ. προηγ. εγγρ.: 5478/1/15 REV 1 Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0361/2016

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0361/2016 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0490/2016 20.4.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0361/2016 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος 5 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

B8-0130/2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού

B8-0130/2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 4.2.2015 B8-0130/2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δήλωσης της Επιτροπής σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού σχετικά µε την ανανέωση της

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0054/2. Τροπολογία

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0054/2. Τροπολογία 13.5.2015 A8-0054/2 2 Παράγραφος 4 4. υπογραµµίζει ότι η δύναµη και η βαρύτητα της Ένωσης έγκεινται στην ικανότητά της να κινητοποιεί πόρους και να αξιοποιεί ταυτοχρόνως ένα ευρύ φάσµα

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 17.10.2016 2016/2204(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις γυναίκες και

Διαβάστε περισσότερα

8831/16 ΙΑ/γπ 1 DG C 1

8831/16 ΙΑ/γπ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Μαΐου 2016 (OR. en) 8831/16 DEVGEN 89 ACP 67 RELEX 378 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 12 Μαΐου 2016

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0317/1. Τροπολογία. Ioan Mircea Paşcu εξ ονόματος της Ομάδας S&D

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0317/1. Τροπολογία. Ioan Mircea Paşcu εξ ονόματος της Ομάδας S&D 16.11.2016 A8-0317/1 1 Αιτιολογική αναφορά 5 έχοντας υπόψη τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας, της 25ης Νοεμβρίου 2013, της 18ης Νοεμβρίου 2014, της 18ης

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 21.4.2017 JOIN(2017) 14 final 2017/0084 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0361/2016

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0361/2016 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0488/2016 20.4.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0361/2016 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος 5 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 26.1.2016 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με μια ετήσια πανευρωπαϊκή συζήτηση στο πλαίσιο της νομοθετικής έκθεσης πρωτοβουλίας σχετικά με τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 26.3.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

9798/15 ΔΛ/μκ 1 DGD 1C

9798/15 ΔΛ/μκ 1 DGD 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2015 (OR. en) 9798/15 JAI 442 COSI 67 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Συμβούλιο Σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου για την ανανεωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1803/2016

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1803/2016 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-1134/2016 19.10.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1803/2016 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος 5 του

Διαβάστε περισσότερα

9580/16 1 EL. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Μαΐου 2016 (OR. en) 9580/16 COMPET 336 RECH 213

9580/16 1 EL. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Μαΐου 2016 (OR. en) 9580/16 COMPET 336 RECH 213 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Μαΐου 2016 (OR. en) 9580/16 COMPET 336 RECH 213 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0402/2018, B8-0403/2018 και B8-0404/2018

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0402/2018, B8-0403/2018 και B8-0404/2018 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0472/2018 2.10.2018 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0402/2018, B8-0403/2018 και B8-0404/2018 σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ιεθνούς Συνάντησης AGE/inc, Κολόνια, Γερµανία 16-17 Μαΐου 2006 Στα πλαίσια ενός υπερεθνικού προγράµµατος ανταλλαγής µε χρηµατοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συναντήθηκαν εκπρόσωποι συνδέσµων

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Γραμμές του 2001 των Ηνωμένων Εθνών που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των συνεταιρισμών

Κατευθυντήριες Γραμμές του 2001 των Ηνωμένων Εθνών που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των συνεταιρισμών Κατευθυντήριες Γραμμές του 2001 των Ηνωμένων Εθνών που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των συνεταιρισμών 1 2 Παράρτημα Σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών που αποσκοπούν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.6.2013 COM(2013) 482 final 2013/0225 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία εξουσιοδοτούνται τα κράτη μέλη να επικυρώσουν, προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0238(COD) της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0238(COD) της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 24.9.2013 2013/0238(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων προς

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 10.7.2017 JOIN(2017) 24 final 2017/0157 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

10116/14 ΜΧΡ/νικ/ΚΣ 1 DG D 2B

10116/14 ΜΧΡ/νικ/ΚΣ 1 DG D 2B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 2014 (OR. en) 10116/14 FREMP 100 JAI 352 POLGEN 72 ASILE 16 COHOM 88 COPEN 157 CULT 85 DATAPROTECT 78 DROIPEN 78 ECOFIN 501 INF 206 JUSTCIV 130 MI 448

Διαβάστε περισσότερα

12759/18 ΠΜ/γπ 1 RELEX.1.B

12759/18 ΠΜ/γπ 1 RELEX.1.B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λουξεμβούργο, 15 Οκτωβρίου 2018 (OR. fr) 12759/18 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες Κεντροαφρικανική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2132(BUD) Σχέδιο γνωμοδότησης Cristian Dan Preda

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2132(BUD) Σχέδιο γνωμοδότησης Cristian Dan Preda Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 2015/2132(BUD) 24.7.2015 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-24 Cristian Dan Preda (PE564.956v01-00) Γενικός προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2019)0158 Ανάπτυξη της ικανότητας της ΕΕ για την πρόληψη συγκρούσεων και τη διαμεσολάβηση Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

6058/16 ΔΛ/μκρ 1 DG C 1

6058/16 ΔΛ/μκρ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 15 Φεβρουαρίου 2016 (OR. fr) 6058/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου με ημερομηνία: 15 Φεβρουαρίου 2016 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

15169/15 ΔΛ/σα 1 DG C 2B

15169/15 ΔΛ/σα 1 DG C 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Δεκεμβρίου 2015 (OR. en) 15169/15 MAMA 205 COEST 381 MED 43 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου με ημερομηνία: 14 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες της επιτροπής καταπολέµησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες της επιτροπής καταπολέµησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας EL Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες της επιτροπής καταπολέµησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την περίοδο Ιανουαρίου 2001 - Φεβρουαρίου 2002 14 Μαρτίου 2002 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή......3

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ L 306/26 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΚΕΠΠΑ) 2015/2118 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 23ης Νοεμβρίου 2015 για την παράταση της εντολής του Ειδικού Εντεταλμένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Νότιο Καύκασο και την κρίση στη Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Ανάπτυξης Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

Επιτροπή Ανάπτυξης Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ανάπτυξης Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 30.10.2017 2017/2012(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την εφαρμογή του κοινού υπηρεσιακού εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη την ανακοίνωση της Επιτροπής (COM(2001) 231 C5-0396/2001), έχοντας υπόψη τα σχετικά συµπεράσµατα του Συµβουλίου της 31ης Μαΐου 2001,

έχοντας υπόψη την ανακοίνωση της Επιτροπής (COM(2001) 231 C5-0396/2001), έχοντας υπόψη τα σχετικά συµπεράσµατα του Συµβουλίου της 31ης Μαΐου 2001, P5_TA(2002)0257 Εταιρική σχέση ΕΕ/Ηνωµένα Έθνη Ψήφισµα σχετικά µε την ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Συµβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αφορά την οικοδόµηση µιας αποτελεσµατικής εταιρικής σχέσης

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 15.2.2017 JOIN(2017) 7 final 2017/0031 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

9383/17 ΑΒ/γπ 1 DG C 1

9383/17 ΑΒ/γπ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Μαΐου 2017 (OR. en) 9383/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 19 Μαΐου 2017 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(208)049 Προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ - Ανάκτηση χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων από τρίτες χώρες σε περίπτωση απάτης Ψήφισμα

Διαβάστε περισσότερα

13056/16 DM/ss 1 DGC 2B

13056/16 DM/ss 1 DGC 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λουξεμβούργο, 17 Οκτωβρίου 2016 (OR. fr) 13056/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 17 Οκτωβρίου 2016 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0461(COD) της Επιτροπής Ανάπτυξης

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0461(COD) της Επιτροπής Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Ανάπτυξης 21.8.2012 2011/0461(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Ανάπτυξης προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

10137/17 ΠΜ/μκ 1 DG C 1

10137/17 ΠΜ/μκ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Ιουνίου 2017 (OR. en) 10137/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 19 Ιουνίου 2017 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγγύηση της προστασίας - Κατευθυντήριες γραµµές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωµάτων

Εγγύηση της προστασίας - Κατευθυντήριες γραµµές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωµάτων Εγγύηση της προστασίας - Κατευθυντήριες γραµµές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωµάτων Ι. A TIKEIME O 1. Η υποστήριξη προς τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωµάτων αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιανουαρίου 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITΕ SΟC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Προεδρίας προς: την Ομάδα «Κοινωνικές Υποθέσεις» με ημερομηνία: 23 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

14288/16 ΕΜ/μκρ/ΔΛ 1 DGD 1C

14288/16 ΕΜ/μκρ/ΔΛ 1 DGD 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 15 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 14288/16 JAI 931 ENFOCUSTOM 183 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία Αντιπροσωπίες αριθ. προηγ. εγγρ.: 12164/3/16 REV3 Θέμα: Σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. Ανάπτυξη ικανοτήτων για τη στήριξη της Ασφάλειας και της Ανάπτυξης

ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. Ανάπτυξη ικανοτήτων για τη στήριξη της Ασφάλειας και της Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Στρασβούργο, 5.7.2016 SWD(2016) 225 final ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2004 (19.05) (OR. en) 9600/04 LIMITE EDUC 118 SOC 253

PUBLIC ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2004 (19.05) (OR. en) 9600/04 LIMITE EDUC 118 SOC 253 Conseil UE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2004 (19.05) (OR. en) 9600/04 LIMITE PUBLIC EDUC 118 SOC 253 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραµµατείας του Συµβουλίου προς : το Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

15926/14 ΠΜ/γπ 1 DG C 2B

15926/14 ΠΜ/γπ 1 DG C 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15926/14 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Συμβούλιο με ημερομηνία: 21 Νοεμβρίου 2014 COMER 237 PESC 1213 CONOP 115 ECO 169 UD

Διαβάστε περισσότερα

11246/16 ΔΙ/γομ 1 DGC 1

11246/16 ΔΙ/γομ 1 DGC 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11246/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 18 Ιουλίου 2016 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/15. Τροπολογία. Liadh Ní Riada, Marisa Matias, Younous Omarjee εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/15. Τροπολογία. Liadh Ní Riada, Marisa Matias, Younous Omarjee εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 11.3.2019 A8-0172/15 15 Liadh Ní Riada, Marisa Matias, Younous Omarjee Αιτιολογική αναφορά 1 α (νέα) έχοντας υπόψη το άρθρο 41 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, 11.3.2019 A8-0172/16 16

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2275(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2275(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 11.9.2012 2011/2275(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την 28η ετήσια έκθεση για τον έλεγχο της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ (2010) (2011/2275(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2041(INI) της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2041(INI) της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 2015/2041(INI) 24.9.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού προς την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Ιανουαρίου 2018 (OR. en) Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Ιανουαρίου 2018 (OR. en) Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Ιανουαρίου 2018 (OR. en) 5266/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου LIMITE CFSP/PESC 32 COPS 9

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2058(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2058(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Ανάπτυξης 2013/2058(INI) 7.2.2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την έκθεση της ΕΕ του 2013 για τη συνοχή της αναπτυξιακής πολιτικής (2013/2058(ΙΝΙ)) Επιτροπή Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτονται για τις αντιπροσωπίες τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Αρκτική, ως εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο στις 20 Ιουνίου 2016.

Επισυνάπτονται για τις αντιπροσωπίες τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Αρκτική, ως εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο στις 20 Ιουνίου 2016. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10400/16 COEST 166 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 20 Ιουνίου 2016 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 2015/2104(INI) 3.7.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού προς την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

15520/08 ΣΜ/νμ 1 DGH4

15520/08 ΣΜ/νμ 1 DGH4 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 14 Νοεμβρίου 2008 (19.11) (OR. en) 15520/08 PROCIV 169 COCON 33 COSDP 1016 DEVGEN 217 ENV 799 FORETS 64 ONU 97 RECH 346 RELEX 887 SAN 256 TELECOM 188 ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

13543/17 ΜΑΠ/σα/ΣΙΚ 1 DG G 3 B

13543/17 ΜΑΠ/σα/ΣΙΚ 1 DG G 3 B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Οκτωβρίου 2017 (OR. en) 13543/17 UD 239 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2011 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2011

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2011 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2011 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 15.3.2011 B7-0000/2011 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2011 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

12892/15 ΠΧΚ/μκ 1 DGD1C

12892/15 ΠΧΚ/μκ 1 DGD1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 12892/15 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου με ημερομηνία: 9 Οκτωβρίου 2015 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

B8-0350/2014/αναθ.1 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B8-0044/2014 και B8-0045/2014

B8-0350/2014/αναθ.1 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B8-0044/2014 και B8-0045/2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 10.12.2014 B8-0350/2014/αναθ.1 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B8-0044/2014 και B8-0045/2014 σύµφωνα µε το άρθρο 128,

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2013)0028. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

P7_TA(2013)0028. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, P7_TA(2013)0028 Συστάσεις της ιάσκεψης Αναθεώρησης της Συνθήκης για τη µη διάδοση των πυρηνικών όπλων όσον αφορά τη δηµιουργία Μέσης Ανατολής χωρίς όπλα µαζικής καταστροφής Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 60ή ΣΥΝΟ Ο ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 60ή ΣΥΝΟ Ο ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 60ή ΣΥΝΟ Ο ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Εισαγωγή 1. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαθύτατα προσηλωµένη στο θεσµό των Ηνωµένων Εθνών, στην υπεράσπιση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2117(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2117(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2.10.2013 2013/2117(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τον πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ στον τομέα της δικαιοσύνης η αστική και διοικητική δικαιοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2090(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Andrea Češková (PE v01-00)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2090(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Andrea Češková (PE v01-00) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 2013/2090(INI) 6.9.2013 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-21 Andrea Češková (PE516.607v01-00) σχετικά με τις προσπάθειες της διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

15413/16 ΠΜ/γπ 1 DGD 1C

15413/16 ΠΜ/γπ 1 DGD 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Δεκεμβρίου 2016 (OR. en) 15413/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 8 Δεκεμβρίου 2016 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0154/2019 6.3.2019 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

9688/14 ΑΣ,ΠΧΚ/νικ 1 DG G 3 B

9688/14 ΑΣ,ΠΧΚ/νικ 1 DG G 3 B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2014 (OR. en) 9688/14 UD 136 ENFOCUSTOM 63 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.11.2014 COM(2014) 715 final 2014/0339 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κατάργηση ορισμένων πράξεων στον τομέα της αστυνομικής

Διαβάστε περισσότερα