Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης A105

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης A105"

Transcript

1 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης A105 Εισαγωγή (Εβδομάδα 1 Α) Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

2 Επικοινωνία ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Τρίτη 11:00-13:00 Τετάρτη 9:00-11:00

3 Κτιριακές υποδομές Κτίριο Α (ολόκληρο) Κτίριο Β (αίθουσα εκδηλώσεων Β2, 3 εργαστήρια)

4 Υπηρεσίες Τμήματος StudentWeb ( /βαθμολογίες/ανανεώσεις εγγραφών/δηλώσεις μαθημάτων/συγγράμματα/πάσο) Εύδοξος (Συγγράμματα) Eclass (Υλικό για μαθήματα/ανακοινώσεις)

5 Δικτυακός τόπος Τμήματος Facebook: Κεντρικός Δικτυακός τόπος Ιδρύματος Facebook Group μαθήματος: 150/ Introduction to Social Media

6 Δομή Μαθήματος Θεωρία 2 ώρες Ασκήσεις πράξεις 2 ώρες Εργαστήριο 2 ώρες

7 Θεωρία 2 ώρες Σύγγραμμα Σημειώσεις παρουσίασης E-class

8 Ασκήσεις πράξης 2 ώρες Εργασία Project Στις ασκήσεις πράξης του μαθήματος παρουσιάζονται μελέτες περίπτωσης κοινωνικών Δικτύων (Facebook, YouTube κ.α.). Οι φοιτητές καλούνται να δημιουργήσουν project.

9 Εργαστήριο 2 ώρες Πρακτικά θέματα με βάση τη Θεωρία

10 Παράδοση μαθήματος 2 διαλείμματα 15 λεπτών Παρουσιάσεις από φοιτητές

11 Πρώτες ενέργειας Δημιουργία λογαριασμού Gmail Εγγραφή στο E-class (Όλες οι παρουσιάσεις και το συνοδευτικό υλικό θα ανεβαίνουν στο e-class κάθε Παρασκευή)

12 Στόχος μαθήματος Στόχος του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές στον κόσμο των social media και της διαχείρισής τους Παρουσιάζονται οι τρόποι χειρισμού των social media για επιχειρήσεις και προϊόντα, οι δυνατότητες, οι ευκαιρίες αλλά και οι κίνδυνοι που ανακύπτουν από τη συμμετοχή ατόμων και επιχειρήσεων σε αυτά τα δίκτυα. Όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται από τη σκοπιά ενός social media manager

13 Δομή θεωρίας Ενότητες Εισαγωγή Παρουσίαση/Ιστορία των Social Media Τάσεις και στατιστικά Ο Social Media Manager Facebook Twitter Linkedin Google+ Pinterest Youtube, Vine, Vimeo, Instagram video Instagram, Tumblr, Flickr, Snapchat Slideshare WikiPedia Επανάληψη

14 Αποτέλεσμα Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν: Τι είναι τα Social Media και ποια η ιστορία τους. Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο τα χρησιμοποιούν και γιατί. Ποιά είναι τα social media και ποιές οι λειτουργίες τους. Τις βασικές δυνατότητες των μεγαλύτερων Mέσων Kοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter, YouTube, wikipedia, Instagram, Pinterest, LindedIn). Ποιες οι διαφορές τους και ποιος ο βασικός λόγος συμμετοχής ενός ατόμου ή μιας επιχείρησης σε αυτά. Πώς να χρησιμοποιούν τα δεδομένα χρήσης και επισκεψιμότητας για να προωθήσουν μια σελίδα (Social Media Analytics). Ποιοι είναι οι κίνδυνοι συμμετοχής στα social media. Ποιοι είναι οι όροι χρήσης κάθε μέσου.

15 Τα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης σήμερα

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30 Βιβλιογραφία

31 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης-A105 Εισαγωγή (Εβδομάδα 1 Β) Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

32 Επικοινωνία ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Τρίτη 11:00-13:00 Τετάρτη 9:00-11:00

33 Χρήση ΚΜΔ στην Ελλάδα

34

35 Χρήση ΚΜΔ στην Ελλάδα

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51 Social Media Manager Διαχειριστής Σελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης Ο διαχειριστής θα καταστρώσει την πολιτική κοινωνικής δικτύωσης, θα αναπτύξει σχέδιο για να κάνει την εταιρία πιο γνωστή, θα δημιουργήσει «κίνηση» στη σελίδα της επιχείρησης και θα αναπτύξει νέες τάσεις και πωλήσεις. Πρόκειται για ένα άτομο με εμπειρία και πάθος για το blogging, το micro-blogging, τη στρατηγική ικανοποίησης και την συμμετοχή στα κοινά. Εκτός από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα blogs, ασχολείται επίσης και με συνέδρια που αφορούν τη βιομηχανία.

52 Social Media Manager Προσόντα και εμπειρία (1/2) Έχει γνώσεις και εμπειρία από το παραδοσιακό marketing. Το πτυχίο marketing είναι ένα επιπλέον προσόν αλλά δεν είναι απαραίτητη η αντίστοιχη εμπειρία. Δείχνει δημιουργικότητα και αποδεδειγμένη βαθιά γνώση στην κοινωνική δικτύωση. Ειδικός στην διαχείριση, ανάπτυξη και έκδοση του περιεχομένου blog. Έχει την ικανότητα να περνάει από τη δημιουργική στην αναλυτική πλευρά του marketing και να δείχνει πώς αποδίδουν οι ιδέες του. Δείχνει σε βάθος γνώση και κατανόηση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και των αντίστοιχων σελίδων τους (Facebook, Twitter, Yelp, Google+Local, YouTube, Instagram, Pinterest etc.) καθώς και πώς μπορεί κάθε πλατφόρμα να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις. Έχει εξαιρετικές ικανότητες στο γραπτό και προφορικό λόγο. Γνωρίζει τα blogs που σχετίζονται με το αντικείμενο της εταιρίας.

53 Social Media Manager Προσόντα και εμπειρία (2/2) Μπορεί να μεταφέρει αποτελεσματικά και με σαφήνεια ιδέες γραπτώς αλλά και σε βίντεο. Διατηρεί σχέσεις που ευνοούν τις πωλήσεις εντός και εκτός διαδικτύου. Μπορεί να συνεργαστεί καλά σε ομάδα αλλά δε διστάζει και να αναλάβει την ηγεσία και καθοδήγηση άλλων εργαζομένων αν χρειαστεί (π.χ. ανάπτυξη περιεχομένου, δημιουργία και επεξεργασία περιεχομένου και online διαχείριση φήμης) Έχει καλή τεχνική κατάρτιση και αντιλαμβάνεται γρήγορα και εύκολα τα νέα εργαλεία. Γνωρίζει τις αρχές της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά. Έχει γνώση και προσωπική εμπειρία με το WordPress. Κατέχει τεχνικές για προσέλκυση πελατών. Μπορεί να εντοπίζει εγκαίρως πιθανώς αρνητικές καταστάσεις και να επιλύει διαφωνίες.

54 Καθήκοντα Social Media Manager (1/12) Καθορίζει μια στρατηγική μέσων κοινωνικής δικτύωσης Μια στρατηγική μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν εμφανίζεται από το πουθενά, χρειάζεται να καταστρωθεί από κάποιον υπεύθυνο. Ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αναπτύξει το σχέδιο και τις παραμέτρους για μια αποτελεσματική στρατηγική. Θα καθορίσει τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν και πώς θα γίνει αυτό.

55 Καθήκοντα Social Media Manager (2/12) Διαχειρίζεται τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Μια ανενημέρωτη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι κακή για την εταιρία και να δίνει στους πελάτες λάθος εντύπωση. Ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα ασχολείται με την καθημερινή ενημέρωση των σελίδων και θα φροντίζει τα μηνύματα να είναι επίκαιρα και σχετικά. Θα χρησιμοποιεί επίσης εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Tweetdeck και το Hootsuite, για να προγραμματίζει την εμφάνιση των tweets το βράδυ και τα σαββατοκύριακα ώστε να ενημερώνονται οι πελάτες που λειτουργούν σε διαφορετικές ζώνες ώρες.

56 Καθήκοντα Social Media Manager (3/12) Προωθεί το διάλογο και παρακολουθεί τα προβλήματα των πελατών Πλέον δε μπορεί να το αποφύγει κανείς: ο κόσμος θα ποστάρει τόσο τις καλές όσο και τις κακές εντυπώσεις από μια εταιρία. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να ψάχνει κανείς το διαδίκτυο για θετικά ή αρνητικά σχόλια σχετικά με μια εταιρία και στη συνέχεια να παρακολουθεί την εξέλιξη. Ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα ενθαρρύνει και να ευχαριστεί τους πελάτες για τα θετικά τους σχόλια ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθεί να διαχειριστεί τους δυσαρεστημένους πελάτες.

57 Καθήκοντα Social Media Manager (4/12) Παρακολουθεί τις τάσεις και ενθαρρύνει τη χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης Είναι σημαντικό για τις εταιρίες να είναι ενήμερες για τις τελευταίες τάσεις και εργαλεία για να εξασφαλίσουν ότι βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό επικοινωνώντας με το μέγιστο δυνατό αριθμό πελατών.

58 Καθήκοντα Social Media Manager (5/12) Έρευνα για ειδήσεις και άρθρα για αναδημοσίευση Σε κάποιες εταιρίες μπορεί ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ασχολείται με το να ψάχνει στο διαδίκτυο άρθρα, ειδήσεις και συμβουλές που σχετίζονται με το αντικείμενο της εταιρίας και που μπορούν να αναδημοσιευτούν στη δική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

59 Καθήκοντα Social Media Manager (6/12) Οργανώνει εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Οι εκστρατείες μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι πράγματα όπως ηλεκτρονικά κουπόνια, προωθητικοί κωδικοί ή το να μπεις σε κλήρωση για να κερδίσεις κάτι αν κάνεις Like στη σελίδα της εταιρίας στο Facebook. Ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα φροντίσει να αναπτύξει και να εφαρμόσει αυτές τις ιδέες.

60 Καθήκοντα Social Media Manager (7/12) Διαχειρίζεται τις εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίζει και να παρακολουθεί κανείς την αποτελεσματικότητα αυτών εκστρατειών στο διαδίκτυο ώστε να μπορεί να υπολογίσει το κέρδος αυτής της επένδυσης. Ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα δώσει αναφορές στα στελέχη της εταιρίας ως προς το τι ήταν αποτελεσματικό και τι όχι.

61 Καθήκοντα Social Media Manager (8/12) Δημοσιεύει άρθρα στα blogs Για να είναι κάποιος ηγέτης σε οποιοδήποτε πεδίο, είναι σημαντικό να γράφει ενδιαφέροντα άρθρα ή να αναδημοσιεύει θέματα σχετικά με την εταιρία ή το πεδίο με το οποίο ασχολείται. Ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα το κάνει αυτό.

62 Καθήκοντα Social Media Manager (9/12) Εργαλεία σελίδων κοινωνικής δικτύωσης Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα των διαφορετικών καναλιών. Ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα χρησιμοποιήσει το TwitterCounter και το Google Trends για να μετράει τα κλικ και την κίνηση.

63 Καθήκοντα Social Media Manager (10/12) Ψάχνει στο διαδίκτυο για θέματα συζήτησης σχετικά με την εταιρία Πάντα υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρουν καλές ευκαιρίες για προώθηση της εταιρίας. Ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις, chats, blogs, ανέβασμα βίντεο κλπ. για αν περάσει το μήνυμα της εταιρίας, να την κάνει πιο γνωστή και να έλξει νέους πελάτες στη σελίδα της εταιρίας.

64 Καθήκοντα Social Media Manager (11/12) Δίνει αναφορά στους ανωτέρους Μια σωστά οργανωμένη επιχείρηση χαρακτηρίζεται από καλή εσωτερική επικοινωνία. Ο διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι σε συνεχή επαφή με το τμήμα δημοσίων σχέσεων, Marketing, πωλήσεων και διοίκησης για να τους ενημερώνει σχετικά με τα σχόλια του κοινού, τα παράπονα και τις συζητήσεις γύρω από την εταιρία.

65 Καθήκοντα Social Media Manager (12/12) Προωθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα στην εταιρία Ενημερώνει το προσωπικό για τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και για την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών. Επίσης προωθεί την δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης μέσα στην εταιρία.

66 Χρήσιμες λέξεις κλειδιά στα Social Media (1/2) Algorithm Clickbait Conversation map F4F Impressions Analytics Audience selector Average response time Clickthrough rate (CTR) Community management Competitor sentiment A-P Cover photo Facebook Reach Influencer Creative Commons Facebook Fans Klout Score Crowdsourcing Feed Like-baiting Big data Compliance Deflection rate First response time Block Content curation Direct Message Geolocation, geotagging LinkedIn endorsement Live Tweet Brand advocate Content discovery Display Ad Geotargetting Microblogging Brand advocate Caption Content management system (CMS) Content marketing Embedded media GIF, JPEG Organic Reach Employee advocate Handle ow.ly Check-In Content rate Engagement Hashtag Paid Reach Circles Conversions Engagement rate Header image Permalink

67 Χρήσιμες λέξεις κλειδιά στα Social Media (2/2) Phishing P-Z Return on relationship (ROR) Trend Podcast Retweet Troll Promoted Trends RSS Twitter canoe Promoted Tweets Screenshot Unfollow Quote Tweet Sentiment analysis Unfriending Reach SEO User-generated content (UGC) Reddit Short link Vanity URL Retargeting SlideShare Views Repin Tag Vlogger Response rate Thread Word cloud Return on investment (ROI) Timestamp

68 Βιβλιογραφία - Σύνδεσμοι s/greece/2016/august/ greece-2016/

69 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης A105 Εισαγωγή (Εβδομάδα 2 Α) Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

70 Επικοινωνία ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Τρίτη 11:00-13:00 Τετάρτη 9:00-11:00

71 Δομή διάλεξης Web 1.0, Web 2.0 User Generated Content (UGC) Κοινωνική Δικτύωση (Social Networking) Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης- Social Media Βασικά χαρακτηριστικά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης- Social Media Kατηγοριοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Συνοπτική παρουσίαση Facebook, YouTube, Twitter

72 Από την εποχή του Web 1.0 στην εποχή του Συμμετοχικού Web (Web 2.0) WEB 1.0: Παρουσίαση της πληροφορίας WΕΒ 2.0: Συμμετοχή χρηστών στην διαμόρφωση της πληροφορίας WikiPedia το Web 2.0 (Ιστός 2.0), χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη νέα γενιά του Παγκόσμιου Ιστού η οποία βασίζεται στην όλο και μεγαλύτερη δυνατότητα των χρηστών του Διαδικτύου να μοιράζονται πληροφορίες και να συνεργάζονται online. Αυτή η νέα γενιά είναι μια δυναμική διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία μπορούν να αλληλεπιδρούν χρήστες χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα υπολογιστών και δικτύων.

73 Βασικά χαρακτηριστικά WEB 2.0 Tα βασικά χαρακτηριστικά του Web 2.0: ελευθερία των δεδομένων συμμετοχή επικοινωνία ανάμειξη κτίσιμο εμπιστοσύνης διευκόλυνση της κοινωνίας Miller P., «Web 2.0: building the new library»

74 User Generated Content (UGC) Για να θεωρείται ένα περιεχόμενο ως UGC θα πρέπει να διαθέτει 3 βασικά χαρακτηριστικά: Να είναι δημοσιευμένο σε κάποια ιστοσελίδα ή σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Να είναι αποτέλεσμα δημιουργικής προσπάθειας και Να έχει δημιουργηθεί από απλούς χρήστες χωρίς την χρήση επαγγελματικών πρακτικών.

75 Κοινωνική Δικτύωση (Social Networking) «Ο άνθρωπος είναι από την φύση του κοινωνικό ον», Αριστοτέλης Mέσα από την κοινωνική δικτύωση ο άνθρωπος καλύπτει μια ισχυρή ανάγκη του, αυτή του συνεταιρίζεσθαι, δημιουργώντας δίκτυα με άλλους ανθρώπους και του παρέχεται η δυνατότητα να ανταλλάξει ιδέες, απόψεις, εμπειρίες και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του Στην εποχή του Web 2.0 που διανύουμε η κοινωνική δικτύωση μεταμορφώνεται, μετατρέπεται σε on-line δραστηριότητα και συνδέεται με τεχνολογικές υπηρεσίες και λογισμικό που επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με άλλους, από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή

76 Κοινωνικά δίκτυα Στις μέρες μας ο όρος κοινωνικά δίκτυα έχει ταυτιστεί με το Facebook και το διαδίκτυο κοινωνικό δίκτυο το άθροισμα των προσωπικών επαφών μέσω των οποίων το άτομο διατηρεί την κοινωνική του ταυτότητα, λαμβάνει συναισθηματική υποστήριξη, υλική ενίσχυση και συμμετοχή στις υπηρεσίες, έχει πρόσβαση στις πληροφορίες και δημιουργεί νέες κοινωνικές επαφές. Walker, MacBride, and Vachon (1977)

77 Online Κοινωνικά Δίκτυα «Τα online κοινωνικά δίκτυα είναι δικτυακοί τόποι που επιτρέπουν την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ προσώπων σε απευθείας σύνδεση μέσω της συλλογής χρήσιμων πληροφοριών και του διαμοιρασμού αυτών με άλλους ανθρώπους. Επίσης, μπορούν να δημιουργήσουν ομάδες, οι οποίες επιτρέπουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών με παρόμοια ενδιαφέροντα» Kwon & Wen (2010)

78 Η ιστορική εξέλιξη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης- Social Media

79 Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης «τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα σύνολο από διαδικτυακές εφαρμογές που βασίζονται στα ιδεολογικά και τεχνολογικά θεμέλια του Web 2.0 και επιτρέπουν την δημιουργία και την ανταλλαγή περιεχομένου User Generated Content.» Kaplan & Haenlein (2010)

80 Βασικά χαρακτηριστικά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης- Social Media Συμμετοχή (Participation) Διαφάνεια (Openness) Συνομιλία (Conversation) Κοινότητα (Community) Συνεκτικότητα (Connectedness)

81 Κατηγοριοποίηση των Social Media Συνεργατικά έργα (Collaborative) π.χ Wikis Ιστολόγια (Blogs) blogger, Wordpress Κοινότητες περιεχομένου(content communities) π.χ YouTube Ιστοσελίδες Κοινωνικής δικτύωσης (social networking sites) π.χ. Facebook Εικονικοί κόσμοι (virtual worlds) π.χ. Second Life

82 Kατηγοριοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

83

84 Kατηγοριοποίηση των χρηστών των Social Media Ο δημιουργός (creator) Ο κριτής (critic) Ο συλλέκτης (collector) Ο συνδεόμενος (Joiner) Ο θεατής (spectator) Ο ανενεργός χρήστης (Inactive)

85 Facebook Σήμερα πια το Facebook αποτελεί την δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως με πάνω από 1 δισεκατομμύριο μέλη, ενώ κατέχει την 2η θέση δημοτικότητας ιστοσελίδων παγκοσμίως μετά την μηχανή αναζήτησης Google (Alexa.com). Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 42 η χώρα χρήσης του Facebook παγκοσμίως με 4 εκατομμύρια Έλληνες να διατηρούν λογαριασμό. Από αυτούς το 55% ανήκει στο ανδρικό φύλο, ενώ το 45% στο γυναικείο φύλο, ενώ οι πιο εντατικοί χρήστες ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των (social bakers, 2013). Η σελίδα είναι προσβάσιμη σε 70 γλώσσες καισύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή(02/02/2012), αν το Facebook ήταν χώρα θα ήταν η τρίτη χώρα σε μέγεθος στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ινδία. Το 55% των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Facebook, αφιερώνοντας το 1 από τα συνολικά 7 λεπτά που βρίσκονται συνολικά συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, στην χρήση του (ComScore), ενώ 2,7 εκατομμύρια likes και σχόλια γίνονται ημερησίως. Αξίζει να σημειωθεί πως κατέχει την θέση του πρώτου κοινωνικού δικτύου με την μεγαλύτερη αξία 29,11 δις δολάρια, ενώ ακολουθεί το Youtube (18,09 δις) και το Twitter (13,30 δις)(tovima.gr, 06/03/2012).

86 Facebook Εκτός από τις παραδοσιακές υπηρεσίες που προσφέρει μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης όπως το mail, τον διαμοιρασμό σχολίων και φωτογραφιών, μέσα από το Facebook παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες να παίζουν online παιχνίδια, να δημιουργούν εικονικούς κόσμους, να κάνουν like, να γράφουν στον «τοίχο» των φίλων Τα νέα μέσα ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) και η σχέση τους με την καταναλωτική 44 συμπεριφορά τους. Επιπλέον υπάρχει μια ειδική λειτουργία που καλείται newsfeed και επιτρέπει στους χρήστες να μαθαίνουν τις πρόσφατες κινήσεις των φίλων τους.

87 Facebook

88 YouTube Είναι μια ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων βίντεο, η οποία δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2005 από τρεις πρώην υπαλλήλους της Pay Pal, τους Chad Hurley, Steve Chen και Jawed Karim. Τον Νοέμβριο του 2006 εξαγοράστηκε από την Google για 1.65 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι χρήστες εκτός από το να παρακολουθούν και να ανεβάζουν βίντεο στην σελίδα έχουν την δυνατότητα να σχολιάσουν βίντεο και τραγούδια που ακούν και να δείξουν αν τους αρέσουν ή όχι, απλά πατώντας ένα κουμπί.

89 Twitter Το Twitter γνωστό και ως το «sms του διαδικτύου» αποτελεί το αμέσως πιο γνωστό κοινωνικό δίκτυο μετά το Facebook. Εμπίπτει στην κατηγορία των ιστοσελίδων δημιουργίας μικρό-ιστολογίων (micro-blogging) Επιτρέπει σε όσους διαθέτουν προφίλ να διαβάζουν και να στέλνουν μηνύματα που τους ενδιαφέρουν. Τα μηνύματα είναι μικρού μεγέθους, όσο και τα μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (140 χαρακτήρες) και είναι γνωστά ως tweets.

90 Twitter

91 Πηγές F%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%2 0%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1 %CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%8 5%20%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%83%C E%B1.pdf

92 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης A105 Facebook (Εβδομάδα 2 B) Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

93 Επικοινωνία ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Τρίτη 11:00-13:00 Τετάρτη 9:00-11:00

94 Δομή διάλεξης Social media και επιχειρήσεις Βασικά χαρακτηριστικά του Facebook Newsfeed Messenger Pages Groups Privacy Apps και Παιχνίδια Search graph Organic News Feed για επιχειρήσεις

95 Γιατί πρέπει μια επιχείρηση να χρησιμοποιεί τα social media; Γιατί μπορεί να αυξήσει την πελατειακή βάση Γιατί μπορεί να δει τι λένε οι πελάτες για αυτή και τον ανταγωνισμό Γιατί παρουσιάζει το brand της Γιατί μπορεί να δημιουργήσει ειδικές ομάδες (πχ. focus groups) Γιατί αυξάνει τη φήμη της

96 Η αποδοχή των Social media από τις επιχειρήσεις The ones who discover and trendify The earliest adopters after discovery Those who will wait and see before adopting The last ones to adopt a new technology Might never get around to adopting it JIMS / Social media and businss / Abhimanyu S.

97 Τα Social media στη λειτουργία μιας επιχείρησης Marketing HR Δημιουργικό Νέες ιδέες Στρατηγική B2B JIMS / Social media and businss / Abhimanyu S.

98 Πόσο σημαντικά είναι τα blogs και το περιεχόμενο Το περιεχόμενο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο προσέλκυσης πελατών Content is still the King Παίζουν τεράστιο ρόλο στο να βρεθεί μια εταιρεία μέσω αναζητήσεων Διαχείριση γνώσεων Ανταλλαγή και βελτίωση Μέσω των blog μια επιχείρηση μπορεί να αναδειχθεί σε ηγέτη στον τομέα της Inbound marketing JIMS / Social media and businss / Abhimanyu S.

99 Social media και ROI ROI δεν είναι μια ακόμη μετρική όπως είναι πχ η επισκεψιμότητα (hits, unique visitors) ROI = Κέρδη Κόστος x 100 Κόστος Η μέτρηση των κερδών είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. JIMS / Social media and businss / Abhimanyu S.

100 Social Networking Media ROI Calculator

101 Βασικά χαρακτηριστικά του Facebook Το Facebook δημιουργήθηκε το 2004 από τον Mark Zuckerberg όσο ήταν φοιτητής στο Harvard University. Σήμερα είναι το μεγαλύτερο ΜΚΔ με πάνω από 1.5 δισ χρήστες Βασικές έννοιες Newsfeed Status update Like Share Photos

102 Βασικά χαρακτηριστικά του Facebook

103 Facebook και ιδιωτικότητα

104 Newsfeed

105 Facebook Pages Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια επαγγελματική σελίδα ώστε να προωθούν τις υπηρεσίες, το προϊόντα ή ακόμη και τον εαυτό τους. Εκεί μπορούν να προσθέτουν υλικό όπως κείμενα, φωτογραφίες και video για την επιχείρησή τους και να αλληλεπιδρούν με τους χρήστες.

106 Facebook Groups Ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα στο Facebook. Τρία είδη: Open Closed Secret

107 Facebook Search Graph My friends who live in New York, New York friends of my friends who like traveling people who like mercedes people who like travelling and live in argostóli

108 Γιατί Facebook? Το 70% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν Facebook. Παρατηρείται 20% αύξηση από την προηγούμενη χρονιά. Το Facebook χρησιμοποιείται για πρώτη φορά περισσότερο από την Google για online marketing Τα Facebook updates είναι 3 φορές πιο αποτελεσματικά από Tweets για επιχειρήσεις Το Facebook κυριαρχεί στον τομέα τωνcheck-in space με το 32% των επιχειρήσεων να χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία (αντίπαλός εδώ είναι το Foursquare)

109 Facebook: Vanity URL Vanity URL: Ευκολία Βελτιώνει το SEO

110 Καλές πρακτικές στο Facebook Custom Tabs (Events, What s New, Our Work, Join the Mailing List) Προσθέστε φωτογραφίες και video του προσωπικού εν ώρα εργασίας και σε κοινωνικές εκδηλώσεις (events, συνέδρια, κτλ) Χρησιμοποιήστε τις λίστες των που πιθανά έχετε για να βρείτε τους πελάτες σας Tagging πελατών Οπωσδήποτε να υπάρχουν links προς το δικό σας site, Twitter, LinkedIn, YouTube, κτλ. Καθημερινή ανανέωση!

111 Organic Facebook Marketing

112

113 Ανατομία ενός τέλειου post Περιέχει link Πολύ σύντομο 40 χαρακτήρες ή λιγότεροι Δημοσιεύεται όχι σε ώρες αιχμής Γίνεται σε σωστό χρόνο, έχει κάποιο νέο και ενεργοποιεί κοινοποιήσεις Περιέχει εικόνα ή video Περιέχει ανθρώπους ή κατοικίδια στην εικόνα ή το video Περιέχει hashtags και θαυμαστικά! Περιέχει Call to Action Βελτιστοποιεί τις εμφανίσεις μέσω κάποιου boost

114

115 Πηγές isomglobal.com/downloads/igs_theedge_presentation_social-media-2.ppt

116 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook για επιχειρήσεις (Εβδομάδα 3 Α) Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

117 Δομή διάλεξης Στατιστικά του Facebook και των Social Media χρήσιμα για επιχειρήσεις Επιχειρήσεις στο Facebook. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει Pages ή Groups; Social plugins EdgeRank Newsfeed Facebook Marketing για επιχειρήσεις Εργαλεία μετρήσεων του Facebook Βήματα προβολής επιχείρησης στο Facebook Πως πρέπει να είναι τα post μιας επιχείρησης

118

119

120

121

122

123 To facebook με αριθμούς

124 To facebook με αριθμούς από το facebook Second Quarter 2016 Operational Highlights Daily active users (DAUs) DAUs were 1.13 billion on average for June 2016, an increase of 17% year-over-year. Mobile DAUs Mobile DAUs were 1.03 billion on average for June 2016, an increase of 22% year-overyear. Monthly active users (MAUs) MAUs were 1.71 billion as of June 30, 2016, an increase of 15% yearover-year. Mobile MAUs Mobile MAUs were 1.57 billion as of June 30, 2016, an increase of 20% year-over-year. Second Quarter 2016 Other Financial Highlights Mobile advertising revenue Mobile advertising revenue represented approximately 84% of advertising revenue for the second quarter of 2016, up from approximately 76% of advertising revenue in the second quarter of Capital expenditures Capital expenditures for the second quarter of 2016 were $995 million. Cash and cash equivalents and marketable securities Cash and cash equivalents and marketable securities were $23.29 billion at the end of the second quarter of Results/default.aspx

125 Επιχειρήσεις στο Facebook Τι πρέπει και τι δεν πρέπει ΠΡΕΠΕΙ Χρήση μιας αναγνωρίσιμης φωτογραφίας προφίλ Συντονίστε Cover photo, Pinned post και Call to Action με μια καμπάνια marketing Στοχοποιήστε τα post σας Χρησιμοποιήστε το Facebook Insights σε συνδυασμό με tracking URLs για μέτρηση απόδοσης Ποστάρετε σε κατάλληλες ώρες Να κάνετε boost στα πιο επιτυχημένα post ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Μην αφήσετε ποτέ το About κενό σε μια σελίδα Μη χρησιμοποιήσετε ψεύτικο λογαριασμό Μην ποστάρετε πολύ συχνά Μην ξεχνάτε τα multimedia Μην αργείτε να απαντήσετε σε ερώτηση ή σχόλιο Μην θεωρείτε τίποτε δεδομένο πριν το δοκιμάσετε

126 126 Pages ή Groups: Τι να χρησιμοποιήσω; Το Facebook θεωρεί τα Groups ως μια προέκταση των προσωπικών σου δραστηριοτήτων. Όταν ανεβάζετε κάτι ως Διαχειριστής ενός group, εμφανίζεται ότι αυτό προέρχεται από εσάς, και συνδέεται με το προσωπικό σας προφίλ. Από την άλλη πλευρά, οι Σελίδες (Pages) δημιουργούν περιεχόμενο που προέρχεται από την ίδια τη Σελίδα, έτσι που το περιεχόμενο δεν εμφανίζεται συνδεδεμένο με εσάς προσωπικά.

127 Τα Groups είναι καλύτερα για Πλεονεκτήματα: Οργάνωση σε προσωπικό επίπεδο και ιδανικό για αλληλεπίδραση μικρής κλίμακας (συνήθως γύρω από ένα γεγονός). Ταχεία προώθηση και προβολή, ανάδειξη της έννοιας της κοινωνικότητας. Ευκολία και ταχύτητα δημιουργίας. Περισσότερος έλεγχος ως προς το ποιος συμμετέχει(μοιάζει με ένα ιδιωτικό club). Μειονεκτήματα: Όχι τόσο εντυπωσιακά όσο οι σελίδες. Δε μπορεί να φιλοξενήσει εφαρμογές. Δε μπορεί να ανιχνευθεί από μηχανές αναζήτησης.

128 Οι Σελίδες είναι καλύτερες για Πλεονεκτήματα: Φίρμες/μάρκες, εταιρείες, συγκροτήματα, ταινίες, διασημότητες που θέλουν να αλληλεπιδράσουν με τους υποστηρικτές τους ή τους πελάτες τους χωρίς να τους έχουν συνδεδεμένους σε έναν προσωπικό λογαριασμό και συνεπώς θα ήθελαν να ξεπεράσουν το όριο των 5000 φίλων που βάζει το Facebook. Μπορούν να δεχτούν αιτήματα. Οι διαχειριστές τους μπορούν να στέλνουν ενημερώσεις στους fans μέσα από τη Σελίδα, δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό αυτών που στέλνεις ενημερώσεις και δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό υποστηρικτών της Σελίδας Οι Σελίδες ανιχνεύονται από μηχανές αναζήτησης όπως το Google, όπως και ένα ανοικτό Προφίλ. Μειονεκτήματα: Χρειάζονται περισσότερο χρόνο και γνώσεις για να φτιαχτούν.

129 Newsfeed - EdgeRank

130 Newsfeed - EdgeRank Affinity Αν κάποιος έχει αλληλεπιδράσει με μια σελίδα είναι πιθανότερο να δει τα post της Weight Προτεραιότητα ανάλογα με το είδος του post (φωτογραφίες και video προωθούνται) Time decay Πόσο παλιό είναι ένα post

131 Facebook Marketing για επιχειρήσεις Αύξηση online πωλήσεων Αύξηση τοπικών πωλήσεων Αύξηση της φήμης ενός brand Προώθηση mobile App Συλλογή ενδιαφερόμενων πελατών (Leads)

132 Facebook Marketing για επιχειρήσεις Αύξηση online πωλήσεων Δημιουργία σελίδας Boost posts Επιλογή κοινού στόχου Στοχοποιήστε πελάτες που γνωρίζετε Δείτε τι κάνουν οι χρήστες στο website σας Facebook remarketing (όταν κάνουν click μπορείτε να τους ξαναβρείτε)

133 Facebook Marketing για επιχειρήσεις Αύξηση τοπικών πωλήσεων Δημιουργία σελίδας Boost posts Επιλογή κοινού στόχου Στοχοποιήστε πελάτες που γνωρίζετε Δείτε τι κάνουν οι χρήστες στο website σας Διαφημίσεις local awareness

134 Facebook Marketing για επιχειρήσεις Προώθηση mobile Apps Δημιουργία σελίδας Επιλογή κοινού στόχου Χρήση Audience Network (διαφημιστική πλατφόρμα για κινητές εφαρμογές και mobile websites) Δείτε την απόδοση της διαφήμισης (Adverts reporting: Advert performance) Install Adverts

135 Facebook Marketing για επιχειρήσεις Brand awareness Δημιουργία σελίδας Επιλογή κοινού στόχου Video Adverts & βελτιστοποίηση Δημιουργία επιτυχημένων διαφημίσεων Χρήση εργαλείων μετρήσεων

136 Facebook Marketing για επιχειρήσεις Lead Generation Δημιουργία σελίδας Επιλογή κοινού στόχου Δημιουργία Lead advert

137 Εργαλεία μετρήσεων του Facebook Page Insights Ανάλυση σελίδων Πόσοι χρήστες είναι fans Πόσοι επισκέφτηκαν Πόσοι έκαναν Like και σχολίασαν Adverts reporting Σχεδιασμός προβολής και ανάλυση απόδοσης διαφημίσεων

138 Βήματα προβολής επιχείρησης στο Facebook 1. Δημιουργήστε τη σελίδα σας στο Facebook Διεύθυνση τύπου: facebook.com/yourgreatcompany

139 Βήματα προβολής επιχείρησης στο Facebook 2. Βρείτε το κοινό σας Τι κοινά έχουν; Ηλικία; Πως μπορεί η επιχείρησή σας να τους βοηθήσει; Καλέστε τους φίλους σας Κοινοποιήστε τη σελίδα σας Στείλτε ένα στους συνεργάτες σας

140 Βήματα προβολής επιχείρησης στο Facebook 3. Δημιουργήστε καλό περιεχόμενο Αυθεντικό Να απαντάτε σε σχόλια Να είστε συνεπείς και προγραμματισμένοι Επαναλάβετε ότι βλέπετε πως λειτουργεί καλύτερα Προωθείστε τα επιτυχημένα post σας

141 Βήματα προβολής επιχείρησης στο Facebook 4. Διαφημιστείτε αν είναι απαραίτητο Facebook adverts Boost posts Δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων

142 Βήματα προβολής επιχείρησης στο Facebook 5. Μετρήστε Αναλύστε - Τροποποιήστε Page Insights

143 Πως πρέπει να είναι τα post μιας επιχείρησης Χρήση link post προς το site μας

144 Πως πρέπει να είναι τα post μιας επιχείρησης Χρήση φωτογραφιών και video με σχετικό και ποιοτικό περιεχόμενο

145 Πως πρέπει να είναι τα post μιας επιχείρησης Δημιουργήστε συνομιλίες με τους επισκέπτες

146 Πως πρέπει να είναι τα post μιας επιχείρησης Κοινοποιήστε αποκλειστικές εκπτώσεις και διαγωνισμούς

147 Πως πρέπει να είναι τα post μιας επιχείρησης Τα post να σχετίζονται με την εποχή ή με τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρα (π.χ. γιορτή)

148 Πως πρέπει να είναι τα post μιας επιχείρησης Προγραμματίστε τα post της εβδομάδας

149 Πως πρέπει να είναι τα post μιας επιχείρησης Κάντε post κατάλληλες ώρες

150 Πως πρέπει να είναι τα post μιας επιχείρησης Στοχοποιήστε τα post

151 Αναφορές 2.ppt

152 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook για επιχειρήσεις Μελέτες περιπτώσεων (Εβδομάδα 3 B) Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

153 Δομή διάλεξης Επιτυχημένες επιχειρήσεις στο FB Οι πιο συχνές αιτίες αποτυχίας

154

155 Homelovers Lifestyle & real estate Πορτογαλία Στόχος η αύξηση των fans και η αύξηση των επισκεπτών του Website Εργαλεία: Page, Page publishing

156

157 Fincallorca Ενοικιάσεις Villas Balearic islands Dynamic product Ads Retargeting

158

159 Pact Coffee Αποστολή καφέ στο σπίτι Εταιρεία στην Αγγλία Αναζήτηση συνδρομητών Στόχος η γνωστοποίηση του brand και η αύξηση των online πωλήσεων Εργαλεία: Audience Insights, Custom Audiences

160 Τα πιο κοινά λάθη στο Facebook 1. Υπερβολικό διαφημιστικό περιεχόμενο Πρόταση: Educate, Entertain, Engage 2. Έλλειψη στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου 3. Δεν ανταποκρίνονται γρήγορα 4. Δεν γνωρίζουν το Facebook marketing sales funnel 5. Κακή ποιότητα περιεχομένου και φωτογραφιών 6. Περιμένουν να γίνει ένα θαύμα και μάλιστα να γίνει γρήγορα!

161 Αναφορές

162 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 4A Big Data & Facebook Insights Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

163 Το κόστος ενός Gigabyte

164 Big data Χαρακτηριστικά Volume Velocity Variety Variability Complexity Τύποι Δομημένα (Βάσεις Δεδομένων) Μη Δομημένα (Έντυπα κτλ) Ιστορία 1997 NASA

165

166

167

168 Ανοιχτά δεδομένα Ανοιχτά είναι τα δεδομένα που μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν και να αναδιανεμηθούν από οποιονδήποτε υπό τον όρο να γίνεται αναφορά στους δημιουργούς και να διατίθενται, με τη σειρά τους, υπό τους ίδιους όρους. Τα δεδομένα αυτά πρέπει να είναι διαθέσιμα αυτούσια, να έχουν ένα λογικό κόστος αναπαραγωγής, και κατά προτίμηση να είναι διαθέσιμα για λήψη από το Διαδίκτυο.

169 Ένας κόσμος δεδομένων

170 Big Data

171 Google Data Center, Atlanta, Georgia

172 Βάσεις Δεδομένων

173 ... RETURN ON INVESTMENT

174 THE R.O.I. EQUATION Investment Expectation of return

175 THE R.O.I. EQUATION ROI = (GAIN FROM INVESTMENT - COST OF INVESTMENT) COST OF INVESTMENT

176

177 Τι είναι το Facebook insight? Παρέχουν μετρήσεις για την απόδοση μιας σελίδας Είναι διαθέσιμα μετά τα 30 πρώτα likes Ανώνυμα δημογραφικά δεδομένα για το κοινό μιας σελίδας, πως οι χρήστες ανακαλύπτουν μια σελίδα και πόσο αποδοτικά είναι τα Posts

178 Τι είναι το νέο FB Insights; Περιέχουν βελτιώσεις στον τρόπο οργάνωσης και παρουσίασης δεδομένων Κάποια έχουν αλλάξει: Αντί για People Talking About This, έχουμε: People Engaged (στην καρτέλα People), που είναι ο αριθμός των μοναδικών χρηστών που έχουν κάνει click, like, σχολιάσει ή κοινοποιήσει κάποιο Post στις τελευταίες 28 ημέρες, και Other Page Activity (στην καρτέλα Visits), που περιλαμβάνουν αναφορές (Mentions) της σελίδας, check-ins και Posts τρίτων στην σελίδα.

179 Τι είναι το νέο FB Insights; Το Virility έχει αντικατασταθεί με το Engagement rate, που είναι το ποσοστό χρηστών που είδαν ή έκαναν like, share, click ή κάποιο σχόλιο στην σελίδα. Το Viral reach είναι τμήμα του organic reach, που έχει σπάσει σε paid και organic reach.

180 Πηγές

181 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 4B TWITTER Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

182 Ορισμός Twitter talk rapidly in a nervous or trivial way Oxford English Dictionary

183 What we have to do is deliver to people the best and freshest most relevant information possible. We think of Twitter as it's not a social network, but it's an information network. It tells people what they care about as it is happening in the world. Evan Williams - Twitter Founder

184

185

186

187 To Twitter προορίζεται για κινητά

188

189 Το Flipboard για ipad δημιουργεί μια εφημερίδα Twitter

190 Το Paper.li φτιάχνει ένα Web site Twitter

191 Γιατί να κάνω Tweet? 1. Marketing/Promotion 2. Customer service/support 3. Reputation Management 4. For staff/teams to communicate/collaborate 5. To learn/keep up to date with sector/competition 6. To be sociable/communicate with friends

192

193 Η ανατομία ενός Tweet 1. Ένα Tweet είναι ένα μήνυμα στο Twitter που μπορεί να περιέχει κείμενο, φωτογραφίες, links και video 2. Reply: Απάντηση σε ένα Tweet 3. Retweet: Κοινοποίηση ενός Tweet 4. Like: Ένας τρόπος να συμφωνήσετε με ένα Tweet 5. Hashtag: Μια λέξη ή φράση χωρίς κενά της οποίας προηγείται το σύμβολο της δίεσης # 6. Mention: Η χρήση κάποιου σε ένα Tweet ώστε αυτός/η να δει το Tweet σας

194 Δημιουργία προφίλ Φωτογραφία προφίλ 3. Προφίλ επιχείρησης (160 χαρακτήρες) 4. Φωτογραφία Header 5. Pinned Tweet

195 Προδιαγραφές Φωτογραφία προφίλ: 400x400 pixels Φωτογραφία header: 1500x1500 pixels Χρήση JPG, PNG ή GIF

196 Δημιουργία Twitter Followers (1) 78% των followers μιας ΜΜΕ κάνουν Retweets αυτής 75% νιώθουν καλύτερα για μια ΜΜΕ μετά από ανάγνωση των Tweet της 69% αγόρασαν κάτι από μια ΜΜΕ αφού έγιναν followers στο Twitter Small Business Customer Insights Study (2016)

197 Δημιουργία Twitter Followers (2) Προσθέστε σας παντού Επικοινωνήστε με τους πελάτες σας κάνοντας follow Χρησιμοποιήστε hashtag που αφορούν την επιχείρησή σας Κάντε τους εργαζόμενους σας followers Δώστ κινητρα για retweets

198 BASICS Term Definition Usage Tweet An update sent via Twitter I am at Birmingham train station and my train is late, going for a Follow Followers Short URL At ; Signifies a Twitter name and is used to send a message or mention a user To receive tweets from someone Number of people subscribed to receive your tweets Shortened version of a normal URL to use fewer of the 140 characters allotted for if you are stuck at the train station why do we not meet up and have lunch I m has 2,546,725 followers Twitter Hires Nearly A Dozen From Top Companies Around The Web: # A hash tag which is included in tweets and acts as a tag to group tweets by topic area Lord Sugar is so funny #apprectice

199 Πως πρέπει να χρησιμοποιείται το Twitter από επιχειρήσεις για Marketing 1. Καλή παρουσίαση επιχείρησης /brand 2. Ολοκληρωμένη παρουσία 3. Πρέπει να κάνετε follow 4. Πρέπει να κάνετε Tweet 5. Μιλήστε έξυπνα 6. Δημιουργήστε κίνηση προς το Website σας 7. Ενοποιήστε την παρουσία σας 8. Ιδιαίτερο βάρος στη χρήση από κινητά 9. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες 10. Χρησιμοποιήστε video 11. Οργανώστε τους followers σε Conversation lists 12. Αυξήστε το κοινό σας με Hashtags 13. Βρείτε πιθανούς πελάτες σε τοπικό επίπεδο

200

201 140 Character Restriction URL shortenor bit.ly Use + instead of and/& Leave out punctuation Use abbreviations Omit I Use Numerals instead of numbers Cut first few words of a sentence Use 140it.com If all else fails use

202 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 5B Pinterest Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

203 Τι είναι το Pinterest Δημιουργήθηκε το εκ. χρήστες Visual Bookmarking Έμφαση στις φωτογραφίες και τα Video Είναι το Social Media των brands (Video)

204

205 Βασικές έννοιες Pins (Σελιδοδείκτες) Boards (Κατηγορίες οπτικών σελιδοδεικτών) Pin button (Κουμπί για browser) Pinboard (Αρχική σελίδα) (Σχεδιάγραμμα)

206 Pin

207

208 Πρόσθετο browser

209

210 Πως επιλέγει τα Pins? Image Alt tags στην HTML Όσες εικόνες έχουν Alt tags είναι υποψήφια PIN

211 Πως κερδίζει χρήματα το Pinterest; Αρχικά έκανε συνεργασία με την SkimLinks η οποία εκμεταλλεύονταν τα links σε καταστήματα με affiliate προγράμματα Κάθε φορά που κάποιος έκανε click σε Pin προς αυτά τα καταστήματα το Pinterest κέρδιζε χρήματα Αυτό αποκαλύφθηκε στους χρήστες το 2012 και αμέσως αντέδρασαν έντονα. Στη συνέχεια δημιούργησε τα Promoted pins.

212

213

214

215

216

217

218

219

220

221

222

223

224

225

226

227

228

229

230

231

232 Pinterest για επιχειρήσεις Εταιρικό προφίλ Δίνει insights Διαφήμιση Promoted Pins Πληρωμή με Engagement

233

234 Λειτουργίες Send board Followers

235 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 6A Instagram Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

236 Τι είναι το Instagram Δημιουργήθηκε το εκ. χρήστες το μήνα Λήψη και διαμοιρασμός Photo, Video Κοινωνική δικτύωση Το περιεχόμενο διαμορφώνεται σε σχήμα τετραγώνου Επιλογή από μεγάλο αριθμό φίλτρων Είναι το 2 ο σε χρήση ΜΚΔ στις ηλικίες 13-17

237 Ποιοι χρησιμοποιούν Instagram; 24% 35% 41% ετών ετών Άλλες ηλικίες

238 Στατιστικά χρήσης (2015) Δημογραφικά 75 εκατ. Καθημερινοί χρήστες 68% γυναίκες 32% άνδρες 28,5% των χρηστών από ΗΠΑ 6,5% των χρηστών από Βραζιλία 5,7% των χρηστών από Ρωσία Χρήσεις Προϊόντα Προσφορές Διαγωνισμοί Νέα Εκδηλώσεις

239 Ενδιαφέροντα στοιχεία 20% των χρηστών smartphone χρησιμοποιούν το Instagram Πιο δημοφιλής λογαριασμός είναι με πάνω από 25εκ. Fans Το engagement με μάρκες φτάνει το 4,21%, το πιο μεγάλο σε όλα τα social media

240 Instagram και Περιεχόμενο Τεχνικές σήμανσης φωτογραφιών με: #Hashtags Add People (λογαριασμοί χρηστών) Ονομασία τοποθεσιών (Name this location)

241

242 Στατιστικά Instagram Nitrogram Iconosquare

243 Πιο δημοφιλή brands στο Instagram με βάση το Nitrogram Κριτήρια: Αριθμός followers Αριθμός φωτογραφιών με hashtag του brand 1. Nike 2. Starbucks 3. Forever Adidas 5. Topshop 6. Victoria s Secret 7. Vans 8. Red Bull 9. Michael Kors 10. Converse

244 Πιο δημοφιλή brands στο Instagram με βάση τους followers 1. The Ellen Show 2.3MM 2. Victoria s Secret 2.1MM 3. National Geographic 2MM 4. Nike 1.6MM 5. Louboutin 1.3MM 6. Forever MM 7. MTV 1.3MM 8. Starbucks 1.3MM 9. E! Online 1.2MM 10. Topshop 1MM

245 Instagram και Facebook Οι μάρκες δημοσιεύουν περισσότερο στο Instagram από ότι στο Facebook 11% περισσότερο engagement ανά κόστος 86% των 100 κορυφαίων μαρκών στον κόσμο έχουν λογαριασμό στο Instagram 26% αύξηση στους fans 69% των σχολίων γίνονται στις πρώτες 48 ώρες Περισσότερη αλληλεπίδραση με φωτογραφίες απ ότι video

246 Instagram Είναι το προτιμώμενο Κοινωνικό Μέσο Δικτύωσης για Brands

247

248 Συνήθειες χρηστών

249 Τάσεις στο Video Marketing

250 Ποσοστό μηνιαίας αύξησης χρηστών κάθε Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης

251 Καθορισμός στόχων χρήσης Instagram Για να δείξει μια εταιρεία τους χώρους λειτουργίας, τα προϊόντα και τους εργαζόμενους Για να δείξει μια εταιρεία τους πελάτες της Για ανεύρεση υποψήφιων πελατών Για αύξηση του κοινού της

252 Καλές πρακτικές για επιχειρήσεις (1) Σταθεροί στις βασικές αρχές του brand Χρήση καλής ποιότητας φωτογραφιών Χρήση του κανόνα των 2/3 (Τοποθετούμε συνήθως τα θέματά μας σε ένα από τα τέσσερα μπλέ σημεία.)

253 Καλές πρακτικές για επιχειρήσεις (2) Να ορίσετε κάποιον δημιουργό περιεχομένου Τραβήξτε καλές φωτογραφίες Ακολουθήστε τους τυπογραφικούς κανόνες Καθορίστε ένα πρόγραμμα αναρτήσεων

254

255

256 Είδη αναρτήσεων Φαγητό Προϊόντα Πελάτες

257 Είδη αναρτήσεων Εργαζόμενοι Εργασίες Παρακίνηση

258 Είδη αναρτήσεων Video Προσφορές/ Διαγωνισμοί Φιλοξενούμενοι

259 Αλλαγές Instagram το 2016 Τον Αύγουστο του 2016 δημιουργήθηκε η υπηρεσία Instagram stories που μοιάζει πάρα πολύ με τη λειτουργία του Snapchat Είναι σύντομες μικρές ιστορίες με video Παραμένει ενεργό για 24 ώρες

260 Αλλαγές Instagram το 2016 Άλλαξε ο αλγόριθμος προβολής αναρτήσεων στο Timeline Πριν ήταν με χρονολογική σειρά και τώρα βασίζεται στις προτιμήσεις του κάθε χρήστη

261 Αλλαγές Instagram το 2016 Άλλαξε ο επιτρεπόμενος μέγιστος χρόνος των video Από 15 έγινε 60 δευτερόλεπτα

262 Αλλαγές Instagram το 2016 Επιτρέπεται η αλλαγή προσωπικού προφίλ σε επαγγελματικό προφίλ Αναλυτικά στατιστικά για επιχειρήσεις (Insights) Instagram for business tools ενσωματωμένα στην εφαρμογή

263 Πως απαντάμε σε σχόλια Θετικό + Ψέμα = Απαντάμε Θετικό + Αληθινό = Ακούμε ή Απαντάμε Αρνητικό + Όχι troll + Ξέσπασμα/Αστείο = Ακούμε Αρνητικό + Όχι troll + Όχι Ξέσπασμα/Αστείο + Λάθος πληροφορίες = Απαντάμε Αρνητικό + Όχι troll + Όχι Ξέσπασμα/Αστείο + Χωρίς λάθος πληροφορίες + Δυσαρεστημένος = Απαντάμε Αρνητικό + Όχι troll + Όχι Ξέσπασμα/Αστείο + Χωρία λάθος πληροφορίες + Όχι Δυσαρεστημένος = Ακούμε

264 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 6B Google + Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

265 Τι είναι το Google+ Το Google+ είναι η 4 η προσπάθεια της Google να εισέλθει στον χώρο των Social media. Οι άλλες 3 ήταν: Google Buzz (ξεκίνησε το 2010 και αποσύρθηκε το 2011) Google Friend Connect (ξεκίνησε το 2008, και αποσύρθηκε την 1 η Μαρτίου 2012) Orkut (ξεκίνησε το 2004 αποσύρθηκε το 2014) Το Google+ ξεκίνησε τον Ιούνιο του Χαρακτηριστικά: post photos, status updates στο stream, interest based communities, ομαδοποίηση διαφόρων σχέσεων (και όχι μόνο φίλων) σε Κύκλους, instant messaging με πολλούς χρήστες, text και video chat με το όνομα Hangouts, εκδηλώσεις, location tagging, και τη δυνατότητα επεξεργασίας και διαχείριση φωτογραφιών σε album που βρίσκονται στο cloud. Αρχικά το Facebook είδε τις κινήσεις της Google ως μεγάλη απειλή

266 Ποιοι χρησιμοποιούν Google+; Σεπτέμβριος, % 72% ετών Άλλες ηλικίες

267 Στατιστικά χρήσης (2016) Δημογραφικά 375 εκατ. ενεργοί χρήστες 26,3% γυναίκες 73,7% άνδρες 55% των χρηστών από ΗΠΑ 18% των χρηστών από Ινδία 6% των χρηστών από Βραζιλία Χρήστες Μηχανικοί Ανάπτυξη λογισμικού Σχεδιαστές Καθηγητές

268 Ενδιαφέροντα στοιχεία 22% των online ανδρών χρησιμοποιούν Google+ Πιο δημοφιλής λογαριασμός είναι της Lady Gaga με πάνω από 9εκ. Followers 70% των brands χρησιμοποιούν Google+ Μόνο 212εκ. Λογαριασμοί θεωρούνται ενεργοί

269

270

271

272

273

274

275

276

277

278

279

280

281

282

283

284

285

286 Στόχοι Marketing Barometer Η διαχρονική και συστηματική διερεύνηση των στάσεων και των συμπεριφορών των στελεχών Μάρκετινγκ. Η καταγραφή των τάσεων στο χώρο του Μάρκετινγκ στην Ελλάδα. Η βελτίωση της αξίας που προσφέρει το Μάρκετινγκ στις Εταιρίες και στην Κοινωνία.

287 Άξονες διερεύνησης Δυναμική Αγοράς Επιχειρησιακή Στρατηγική Επικέντρωση στον Πελάτη/Καταναλωτή Δαπάνες Μάρκετινγκ Κοινωνική Δικτύωση Οργάνωση Μάρκετινγκ Ηγεσία Μάρκετινγκ Απόδοση Δραστηριοτήτων Μάρκετινγκ

288 Μεθοδολογία Δείγμα 151 Αvώτατα Στελέχη Μάρκετινγκ από: Βusiness-to-Business (B2Β) Business-to-Consumer (Β2C) Ελληνικούς και Πολυεθνικούς Οργανισμούς Μέθοδος Συλλογής Δεδομένων On line survey Διάρκεια Συλλογής Δεδομένων 18 Δεκεμβρίου Μαρτίου 2015 Επίσημη Παρουσίαση Αποτελεσμάτων 20 Μαίου 2015 The Hub Events Αθήνα

289 Δαπάνες Μάρκετινγκ

290 Tι ποσοστό (%) του προϋπολογισμού Μάρκετινγκ θα επενδυθεί σε μέσα στους επόμενους 12 μήνες; Μέσοι Όροι Παραδοσιακά διαφημιστικά μέσα 30% Ψηφιακά διαφημιστικά μέσα 23,7% Κοινωνικά δίκτυα 10,7% Έρευνα Αγοράς 4,7% Εκπαίδευση Μάρκετινγκ 3,6% Συμβουλευτικές υπηρεσίες 2,7% Trade marketing 10,1

291 Κοινωνική Δικτύωση

292 Ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιεί ενεργά η επιχείρησή σας;

293 Πόσο αποτελεσματικά ενσωματώνονται οι ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη στρατηγική Μάρκετινγκ της επιχείρησής σας;

294 Ποιά από τις παρακάτω προτάσεις περιγράφει καλύτερα τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας-επίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην επιχείρησή σας; Έχουμε μία εικόνα αλλά δεν έχουμε ποσοτικούς δείκτες για τα αποτελέσματα Δεν έχουμε καταφέρει να αποδείξουμε ακόμη την επίδραση Έχουμε ποσοτικούς δείκτες για τα αποτελέσματα

295 Ηγεσία Μάρκετινγκ

296 Βαθμός ευθύνης που έχει το προσωπικό που ασχολείται με το Μάρκετινγκ της επιχείρησης για τις παρακάτω δραστηριότητες: Διαφήμιση και προβολή στα ψηφιακά μέσα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Social Media Διαφήμιση και προβολή στα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας Προωθητικές ενέργειες για τους πελάτες/καταναλωτές Χτίσιμο επωνυμίας - branding Μέσοι όροι 4,4 4,3 4,3 4,1 4,1 Έρευνα Ανταγωνισμού Προωθητικές ενέργειες και υποστήριξη των καναλιών διανομής 4,0 3,

297 Τι νομίζετε ότι θα σας βοηθούσε έτσι ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε καλύτερα στις προκλήσεις της αγοράς και του περιβάλλοντος; 34% 26%

298 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 7A YouTube Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

299 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Το YouTube είναι ένας διαδικτυακός τόπος που επιτρέπει την αποθήκευση, την αναζήτηση, την αναπαραγωγή και το διαμοιρασμό ψηφιακών ταινιών (video). Ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2005 και τον Νοέμβριο του 2006 ονομάστηκε από το περιοδικό TIME "Η Εφεύρεση του 2006" (Invention of the Year 2006). Τον Οκτώβριο του 2006 είχε ήδη εξαγοραστεί από την Google έναντι του ποσού των 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, συνεργάζεται με διάσημους παρόχους περιεχομένου όπως: με τη Warner Music Group, το BBC, τη Sony Music Group και με άλλους πολλούς.

300 Ίδρυση (2005) Τον Φεβρουάριο του εργαζόμενοι στην PayPal δημιούργησαν μια πλατφόρμα με το όνομα YouTube. Το domain name "YouTube.com" ενεργοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2005, και το site υλοποιήθηκε στους επόμενους μήνες Στόχος ήταν να επιτρέψουν στον κάθε χρήστη να μοιράζεται τα video του με τον κόσμο. Τον Νοέμβριο του 2006, η Google αγόρασε το YouTube για $1.65 δισ.

301 ΙΔΡΥΤΕΣ: Chad hurley Steve Chen Jawed Karim

302 Το YouTube μετά από λίγους μήνες λειτουργίας.

303 Το πρώτο YouTube video ανέβηκε στις April 23, 2005 με τίτλο Me at the zoo, και δείχνει τον συνιδρυτή Jawed Karim στον ζωολογικό κήπο του San Diego.

304 Τα γραφεία του YouTube στο San Bruno, California.

305 History, Facts & Term. (1/3) YouTube Marketing

306 History, Facts & Term. (2/3) YouTube Marketing stics.html 80% των views γίνονται έξω από τις ΗΠΑ Περισσότερα από το 50% των views γίνονται από κινητές συσκευές $1 δις πληρώνεται σε κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων

307 History, Facts & Term. (3/3) YouTube Marketing Watch Time Subscribers Content ID Content Management System (CMS) YouTube Partner

308 Όσοι χρησιμοποιούν το YouTube θα πρέπει να γνωρίζουν: Την πολιτική εγγραφής Τους όρους χρήσης (Terms of Use) Την πολιτική απορρήτου (Privacy policy) Την πολιτική πνευματικών δικαιωμάτων (Copyright Policy) Το εργαλείο ταυτοποίησης (Identification tool)

309 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: YOUTUBE.COM Ποιότητα των video Συμπλήρωση της φόρμας λεπτομερειών Info & Settings Video Information: Title, Description, Tags, Category Video Thumbnail Broadcasting & Sharing Options: Privacy, Comments, Comment Voting, Video Responses, Ratings, Embedding, Syndication AudioSwap Annotations: Speech bubbles, Notes, Spotlights Captions & Subtitles

310 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩN: ΓΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: Most Viewed Most Subscribed Υποκατηγορίες καναλιών ΓΙΑ VIDEO: Most Viewed Most Discussed Most Responded Top Rated Top Favorited

311 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE Το YouTube σε συνεργασία με την Google δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να διαφημίσουν ή να διαφημιστούν μέσα από την ιστοσελίδα του YouTube. Ανάλογα με το τι ακριβώς θέλουν να κάνουν υπάρχουν και τα αντίστοιχα προγράμματα διαφήμισης.

312 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE YouTube promoted videos και Google AdWords Το YouTube και το Google AdWords συνεργάζονται για να προσφέρουν στους χρήστες το πρόγραμμα «προωθημένα» (promoted) videos, μια διαφημιστική λύση που επιτρέπει στους χρήστες, στους συνεργάτες και στους διαφημιστές να προωθήσουν το περιεχόμενο των video τους εντός της ιστοσελίδας του YouTube. Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται στο σύστημα πλειστηριασμού του AdWords. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ορίσει την μέγιστη τιμή που είναι διατεθειμένος να πληρώνει για κάθε κλικ που θα γίνεται σε κάθε μια από τις διαφημίσεις του (το μέγιστο cost-per-click) καθώς και το μέγιστο ποσό που θέλει να καταβάλει συνολικά ανά μέρα (your daily budget).

313 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE YouTube promoted videos και Google AdWords Στην συνέχεια, μπορεί να δημιουργήσει τις προσφορές του για video ή κανάλια όπου θα τρέξουν μέσα από το YouTube και θα εμφανίζονται πάνω ή δίπλα από το αποτελέσματα αναζητήσεων. Το πρόγραμμα αυτό είναι διαθέσιμο μόνο για χρήστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες για την επέκταση του και σε άλλες χώρες. Το πρόγραμμα Promoted videos διαφέρει από την κατηγορία Featured videos.

314 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ADWORDS ΜΕΤΑΠΛΗΡΩΜΗ Πιστωτική και χρεωστική κάρτα Πάγια εντολή ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ Πιστωτική και χρεωστική κάρτα Τραπεζική μεταφορά

315 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YOUTUBE PARTNER (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Το YouTube partner είναι ένα πρόγραμμα εσόδων και δίνει την δυνατότητα στους δημιουργούς και παραγωγούς αυθεντικών video να κερδίζουν χρήματα από το περιεχόμενο των video τους. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό είναι δωρεάν και βασίζεται στην ανάλυση cost-per-impression (κόστους-ανά-εμφάνιση)

316 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YOUTUBE PARTNER (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Για να συμμετάσχει κάποιος στο πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να συμφωνεί με: Τα Criteria for partnership (Κριτήρια συνεργασίας) Τους όρους χρήσης (Terms of Use) Την πολιτική απορρήτου (Privacy policy) Την πολιτική πνευματικών δικαιωμάτων (Copyright Policy) Τις κατευθυντήριες γραμμές του YouTube (Community Guidelines)

317 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE GOOGLE ADSENSE To Google AdSense είναι ένας τρόπος για εκδότες ιστοτόπου κάθε μεγέθους να προβάλουν σχετικές διαφημίσεις Google στις σελίδες τους με βάση το περιεχόμενο τους και να κερδίζουν χρήματα. Όσο περισσότερο ταιριάζει το περιεχόμενο των σελίδων του εκδότη με τις διαφημίσεις της Google τόσο περισσότερα κλικ θα κάνουν οι επισκέπτες με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κέρδη που θα εισπράττει ο εκδότης. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και συνδυάζει πληρωμή costper-click και cost-per-impression.

318 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE OΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GOOGLE ADSENSE Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται: Στα Άκυρα κλικ και στις εμφανίσεις Στο να μην ενθαρρύνονται κλικ

319 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE PARTNER Δεν υπάρχουν εγγυήσεις στο πρόγραμμα YouTube Partner για το πόσα χρήματα θα κερδίσει ένας συνεργάτης. Όσο περισσότερα views έχουν τα video του τόσο πιο πολλά χρήματα θα κερδίζει. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Επιταγές Ηλεκτρονικές μεταφορές κεφαλαίων (Η.Μ.Κ.)

320 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Το YouTube θα στέλνει τις μηνιαίες πληρωμές του εκάστοτε συνεργάτη στον AdSense λογαριασμό του εντός των 30 επόμενων ημερών μετά το τέλος του μήνα. Μετά το AdSense θα στέλνει μια επιταγή ή πληρωμή EFT εντός άλλων 30 επόμενων ημερών στο τέλος του μήνα στον οποίο η ισορροπία του AdSense λογαριασμού του θα φτάνει στα US$100. Για παράδειγμα: Εάν κερδίσει $150 τον Οκτώβριο, θα του σταλεί αμοιβή στο τέλος του Δεκεμβρίου. Εάν κερδίσει $40 τον Νοέμβριο και $70 το Δεκέμβριο, θα του σταλεί αμοιβή στο τέλος του Φεβρουαρίου.

321 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Εάν η ισορροπία του AdSense λογαριασμού του είναι λιγότερη από US$100 στο τέλος του μήνα, θα μεταθέτονται οι πληρωμές του τον επόμενο μήνα, μέχρι η πληρωμή να φτάσει στο κατώφλι. Στην προεπισκόπηση των AdSense αναφορών, θα μπορεί να βλέπει ότι τα μηναία YouTube κέρδη του αποτελούνται από δύο μέρη: "AdSense for Content Host" και "YouTube."

322 GOOGLE ΚΑΙ YOUTUBE ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Όλοι όσοι ανήκουν στο πρόγραμμα YouTube Partner μπορούν να τοποθετήσουν κάποια διαφημιστικά banner τόσο στο κανάλι τους όσο και στις σελίδες όπου βρίσκονται τα video τους. Τα banner αυτά δεν είναι διαθέσιμα στους άλλους χρήστες.

323 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η ισχύουσα σήμερα ελληνική νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα βασίζεται στις ρυθμίσεις του Ν.2121/1993, όπως έχει μεταγενέστερα τροποποιηθεί, κυρίως με το Ν. 2435/1996 (άρθρα 3 και 10), το Ν. 2557/1997 (άρθρο8), το Ν. 2819/2000 (άρθρο 7), το Ν. 3049/2002 (άρθρο 14), ΤΟ ν. 3057/2002 (άρθρο 81), το Ν. 3207/2003 (άρθρο 10 παρ. 33), καθώς και με το Ν. 3524/2007 (άρθρα 1,2 και 4). Σκοπός του Ν. 2121/1993 είναι η πληρέστερη και αποτελεσματικότερη προστασία των πνευματικών δημιουργών.

324 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Σε διεθνές επίπεδο η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας επιτυγχάνεται με τρεις διεθνείς συμβάσεις: α) τη Διεθνή Σύμβαση Βέρνης Παρισιού (1971) η οποία στηρίζεται στη γνωστή αρχή της εξομοίωσης των ξένων δημιουργών ή έργων που προστατεύονται από τη Σύμβαση της χώρας της οποίας οι υπήκοοι ζητούν προστασία, β) τη Διεθνή Σύμβαση Ρώμης (1961) που προστατεύει τις τρεις βασικές κατηγορίες δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων, δηλαδή τους ερμηνευτές ή εκτελεστές καλλιτέχνες, τους παραγωγούς φωνογραφημάτων και τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, γ) τη Συμφωνία TRIPS, δηλαδή τη Συμφωνία για τα Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στον τομέα Εμπορίου που περιλαμβάνεται στην Τελική Πράξη του Γύρου της Ουρουγουάης (Μαρακές 1994) και άρχισε να δεσμεύει τα περισσότερα κράτη την 1η Ιανουαρίου 1996.

325 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ιστορικό γεγονός για τη διεθνή προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων ήταν η Διπλωματική Διάσκεψη Γενεύης που πραγματοποιήθηκε 2-20 Δεκεμβρίου 1996 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και οδήγησε στη ψήφιση δύο νέων Διεθνών Συνθηκών. Πρόκειται για τη Συνθήκη WIPO για την πνευματική ιδιοκτησία (WIPO COPYRIGHT TREATY) και τη Συνθήκη WIPO για τις εκτελέσεις και τα φωνογραφήματα (WIPO PERFORMANCES AND PHONOGRAMS TREATY). Οι δύο αυτές Συνθήκες, γνωστές και ως Συνθήκες Internet, βελτιώνουν τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, δίνουν λύσεις σε ορισμένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η ψηφιακή τεχνολογία και διαμορφώνουν σε διεθνές επίπεδο το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των έργων και των καλλιτεχνικών εισφορών στην κοινωνία των πληροφοριών.

326 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ CREATIVE COMMONS (CC) Οι άδειες αυτές άρχισαν να διατίθενται στο κοινό περίπου στα τέλη του έτους Η έκδοσή τους στην Ελλάδα έγινε τον Οκτώβριο του έτους 2007 ( σε τρίτη αναθεώρηση (CC 3.0). Κάθε άδεια απαρτίζεται από τρεις μορφές: α) μορφή αναγνώσιμη από τον καθένα που αποτελεί περίληψη των βασικών όρων της άδειας (human-readable formatthe Commons Deed) β) σε μορφή νομικού κειμένου που περιλαμβάνει τους συμβατικούς όρους της άδειας (lawyer-readable format the Legal Code) και γ) σε μορφή μηχανής που περιέχει μεταδεδομένα και δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης των έργων τα οποία διατίθενται στο διαδίκτυο με άδεια CC από μηχανές αναζήτησης (machine readable format Resource Description Framework metadata). Έργα με άδειες Creative Commons μπορούν να αναζητηθούν από το Yahoo και Google.

327 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων αντιληφθεί πως κάποιος χρήστης κάποιας ιστοσελίδας παρουσιάζει αρχεία για τα οποία δεν του έχει δοθεί αντίστοιχη άδεια, έχει το δικαίωμα να προστατευτεί. Πολλές ιστοσελίδες όπως: YouTube.com, Veoh.com, viddler.com κ.α., δίνουν αυτή την δυνατότητα λόγω του ότι δεν εφαρμόζεται η ίδια νομοθεσία σε όλα τα κράτη του κόσμου. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υποβληθεί σε μια διαδικασία μέσα από την οποία καλείται να καταθέσει τα εξής:

328 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 1. Μια φυσική ή ηλεκτρονική υπογραφή του προσώπου που δικαιούται να ενεργεί για λογαριασμό του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων που φαίνονται ότι έχουν παραβιαστεί 2. Ταυτοποίηση των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων (ή αρχείων) για τα οποία ισχυρίζεται ότι έχουν παραβιαστεί, ή, εάν πολλαπλά έργα με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας καλύπτονται με μια ενιαία κοινοποίηση, ένα αντιπροσωπευτικό κατάλογο των έργων αυτών σε αυτό το site. 3. Προσδιορισμός του υλικού που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα ή αποτελεί αντικείμενο παράνομων δραστηριοτήτων και πρέπει να αφαιρεθεί ή να απαγορευτεί η πρόσβαση σε αυτό. Για τον εντοπισμό του, θα πρέπει να αποσταλούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γίνεται.

329 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 4. Μια διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και αν υπάρχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έτσι ώστε να έρθει σε επαφή με τον κοινοποιούντα / πάροχο υπηρεσιών. 5. Μια δήλωση, σύμφωνα με την οποία πιστεύει πως η χρήση του αρχείου δεν εγκρίνεται από τον κάτοχο, τους πράκτορες και τον νόμο. 6. Μια δήλωση (από τον καταγγέλλοντα), στο πλαίσιο της ποινής ψευδορκίας, ότι οι ανωτέρω πληροφορίες είναι αληθείς και πως έχει εξουσιοδοτηθεί να ενεργεί για λογαριασμό του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν παραβιαστεί ή πως ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων είναι ο ίδιος

330

331 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 8B Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ με ΜΚΔ Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

332 Μαθησιακοί στόχοι (1) Τι είναι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ); Που μοιάζουν με τα παραδοσιακά μέσα; Ποιες είναι οι κυριότερες ζώνες που συνδέουμε με τα ΜΚΔ; Τι είναι το Web 2.0? Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του; Πως προσθέτει αξία στο Web 1.0?

333 Μαθησιακοί στόχοι (2) Τι είναι η Αλυσίδα Αξίας των Social Media; Τι είναι το Social media marketing? Τι ρόλο παίζει η συμμετοχή στο social media marketing? Ποιους στόχους marketing μπορούν να επιτύχουν οργανισμοί και εταιρείες όταν περιλαμβάνουν το social media στο μίγμα μάρκετινγκ τους;

334 Τι είναι Social Media? Τα ΜΚΔ είναι τα δικτυακά μέσα επικοινωνίας, μετάδοσης, συνεργασίας και καλλιέργειας μεταξύ διασυνδεδεμένων και αλληλεξαρτώμενων δικτύων ανθρώπων, κοινοτήτων και οργανισμών ενισχυμένων από τεχνολογικές δυνατότητες και κινητικότητα.

335 Στατιστικά Social Media Χρόνος για να φθάσουν τους 50εκ. χρήστες Ραδιόφωνο = 38 χρόνια Τηλεόραση = 13 χρόνια Internet =4 χρόνια Facebook = 100 εκ χρήστες σε περίπου 9 μήνες Τα Social media είναι η #1 online δραστηριότητα παγκοσμίως 94% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το LinkedIn ως κύριο εργαλείο προσλήψεων 1 στα 6 ζευγάρια που παντρεύτηκαν πέρυσι γνωρίστηκαν σε κάποιο social media site 4 δισ. Κομμάτια περιεχομένου κοινοποιούνται στο Facebook κάθε μέρα

336 Βασικά χαρακτηριστικά ΜΚΔ

337 Όλα σχετίζονται με τη συμμετοχή Πως μπορεί κάποιος να συμμετέχει? Να δημοσιεύσει ένα Post/Status update Να δημιουργήσει ένα blog Να χρησιμοποιήσει μια ομαδική προσφορά Να κοινοποιήσει ένα micro-post στο δίκτυό του Να φτιάξει ένα video και να το κοινοποιήσει Να παίξει κάποιο κοινωνικό παιχνίδι

338 Ζώνες ΜΚΔ Δικτυωμένη Κοινότητα Κοινωνική δημοσίευση Κοινωνικό εμπόριο Κοινωνική ψυχαγωγία

339 Παραδείγματα

340 Web 2.0: Το βασικό χαρακτηριστικό των ΜΚΔ και το πρώτο συστατικό της Αλυσίδας αξίας των ΜΚΔ Το Web είναι η πλατφόρμα (SaaS: Software as a Service) Συμμετοχή χρηστών και Περιεχόμενο φτιαγμένο από χρήστες (User participation and user-generated content). Tagging, Tag cloud Πληθοπορισμός - Crowdsourcing Επίδραση δικτύωσης - Network effects Επεκτασιμότητα (κίνδυνοι) π.χ. BitTorrent (κατανεμημένο περιβάλλον) Perpetual beta (προϊόν υπό δοκιμή) Η οικονομία της φήμης - Reputation economy

341 Από το Web 1.0 στο Web 2.0 Web 1.0 DoubleClick Ofoto Britannica Personal websites Domain names Content management Directories (taxonomy) Sticky sites Web 2.0 Google AdSense Flickr Wikipedia Blogs SEO Wikis Tagging (folksonomy) Content syndication

342 Hashtags καιtagging

343 Η Αλυσίδα αξίας των ΜΚΔ Αυτά που κάνουν Υποδομή οι χρήστες στα ΜΚΔ και η υποδομές που τα υποστηρίζουν Συσκευές Κανάλια/Φιλοξενεία Λογισμικό υποστήριξης και υπηρεσίες

344 Η Αλυσίδα αξίας των ΜΚΔ Υποδομή Συσκευές Κανάλια/Φιλοξενεία Λογισμικό υποστήριξης και υπηρεσίες

345 Εθισμός στα ΜΚΔ (Κορέα) Θα μπορούσατε να σταματήσετε τη χρήση των ΜΚΔ; Στόχος: Να μην χρησιμοποιήσετε ΜΚΔ για 24 ώρες (Πανεπιστήμιο Maryland) Πως θα νιώθατε εσείς;

346 Monetization strategy Στρατηγική χρηματοποίησης

347 Monetization strategy Στρατηγική χρηματοποίησης Google Διαφήμιση μαζί με το περιεχόμενο E-bay Ποσοστό επί των πωλήσεων TV Networks Μοντέλο παρεμβολής/αποδιοργάνωσης Facebook;

348 Τι είναι Μάρκετινγκ;

349 Τι είναι Μάρκετινγκ; Μάρκετινγκ είναι το σύνολο των διαδικασιών δημιουργίας, επικοινωνίας, παράδοσης και ανταλλαγής προσφορών που έχουν αξία για τους πελάτες, τους καταναλωτές και την κοινωνίας ευρύτερα Οι οργανισμοί επιτελούν τους στόχους αυτούς μέσω ενός μείγματος μάρκετινγκ που περιλαμβάνει να ονομαζόμενα 4P: Product, Price, Promotion, Place Με τα ΜΚΔ προστίθεται άλλο ένα P:Participation

350 Τι είναι το μάρκετινγκ με ΜΚΔ; Το μάρκετινγκ με ΜΚΔ είναι η χρησιμοποίηση των τεχνολογιών των κοινωνικών μέσων, των διαύλων και του λογισμικού για να δημιουργήσουν, να επικοινωνήσουν να παραδώσουν και να ανταλλάξουν προσφορές που έχουν αξία για τους μετόχους ενός οργανισμού.

351 Η εξέλιξη της επικοινωνίας μάρκετινγκ

352 Πως χρησιμοποιούν τις ζώνες ΜΚΔ τα brands για να κάνουν μάρκετινγκ

353 Είδη μέσων Zone Paid Media Earned Media Owned Media Social community Ads Conversations, Shared content, Influence impressions, Likes, fans Social publishing Social entertainment Social commerce Endorsements, Branded channels Social game ads Sales promotions Embeds, comments, shares, links, search rankings In-game interactions Reviews/ratings Referrals Group buys Social shopping Controlled profiles Corporate blogs, branded media sharing sites Advergames, branded ARGs Social storefronts

354 Στόχοι μάρκετινγκ και Social Media Αύξηση αναγνωσιμότητας Επιρροή στην επιθυμία Ενθάρρυνση δοκιμής Διευκόλυνση αγοράς Εμπέδωση της αφοσίωσης στο προϊόν Ανάκαμψη υπηρεσιών από λάθη/παραλείψεις Πλαίσιο LARA (United breaks guitars)

355 Το πλαίσιο LARA Listen to customer conversations Ακούστε τις συζητήσεις των πελατών Analyze conversations Αναλύστε τις συζητήσεις Relate information within enterprise systems Συσχετίστε τις πληροφορίες αυτές με υπάρχουσες πληροφορίες Act on customer conversations Δράστε με βάση αυτές τις συζητήσεις

356 Διαχείριση Σχέσεων με πελάτες (CRM) και ΜΚΔ Αυτό που κάνουμε με έναν πελάτη αφού αγοράσει το πρώτο προϊόν Πολύ πιο χαμηλό το κόστος να κρατήσεις έναν πελάτη από το να κερδίσεις έναν νέο πελάτη Salesforce.com

357 Chipotle: Back to start Μεγάλο βραβείο κινηματογράφου κάννες 2012

358 Chipotle: The Scarecrow Μάρκετινγκ περιεχομένου Περιεχόμενο πολύτιμο, σχετικό, συμμετοχικό και μπορεί να κοινοποιηθεί Μεγάλο βραβείο Κάννες 2014

359 Θέσεις εργασίας στο Social Media Marketing Εκδότης Marketing Manager Συντονιστής Διευθυντής Εμπειρογνώμων Υπεύθυνος στρατηγικής Ασκούμενος Στο βιβλίο αναφέρονται αναλυτικά οι περιγραφές κάθε θέσης!

360 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 9A & 9B Εισαγωγή στο Στρατηγική Μάρκετινγκ με ΜΚΔ Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

361 Μαθησιακοί στόχοι Σε ποιο σημείου του γενικού πλαισίου ενός οργανισμού εντάσσεται ο προγραμματισμός μάρκετινγκ με ΜΚΔ; Ποιες είναι οι φάσεις ωριμότητας του μάρκετινγκ με ΜΚΔ; Ποια είναι τα βήματα του προγραμματισμού μάρκετινγκ με ΜΚΔ; Πως μπορούν οι οργανισμοί να δομηθούν για να υποστηριχθούν στο μάρκετινγκ με ΜΚΔ; Ποια είναι τα κύρια συστατικά της πολιτικής κοινωνικής δικτύωσης ενός οργανισμού, και γιατί είναι σημαντικό να έχει τεθεί μια τέτοια πολιτική;

362 Το παράδειγμα: Η καμπάνια #Pintermission της Honda

363 Που χωράει το μάρκετινγκ στα ΜΚΔ; Επιχειρηματικό πλάνο > Πλάνο μάρκετινγκ > Πρόγραμμα ολοκληρωμένων επικοινωνιών μάρκετινγκ (IMC) > Πλάνο μάρκετινγκ ΜΚΔ Τα πλάνα είναι σχέδια για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας στρατηγικής μάρκετινγκ. Το πλάνο λειτουργεί σαν ένας οδικός χάρτης που θα οδηγήσει μια επιχείρηση να δεσμεύει πόρους και να πάρει αποφάσεις

364 Στάδια ωρίμανσης του μάρκετινγκ στα ΜΚΔ Δοκιμαστι κή φάση Μεταβατική φάση Στρατηγική φάση

365 Το παράδειγμα της HMV Το παράδειγμα της HMV δείχνει τα ρίσκα στην δοκιμαστική φάση. Πιστεύετε ότι υπάρχουν και θετικά στοιχεία στην ανάθεση σημαντικών εργασιών σε μη αμειβόμενους υπαλλήλους;

366 Ποια είναι τα βήματα στον σχεδιασμό του μάρκετινγκ στα ΜΚΔ; Ανάλυση υπάρχουσας κατάστασης Καθορισμός στόχων Συλλογή απόψεων κοινού στόχου Επιλογή κοινωνικών ζωνών και εργαλείων Δημιουργία μια στρατηγικής εμπειρίας Καθορισμός ενός πλάνου ενεργοποίησης Εφαρμογή και μέτρηση της καμπάνιας

367 Πρέπει να θυμόμαστε: Ένα πλάνο. Λέει μια ιστορία Καθορίζει τους χαρακτήρες, τον τόπο και τον χρόνο Λέει πως φτάσαμε στην παρούσα κατάσταση Καθορίζει τι πρέπει να γίνει για να έχουμε ευχάριστη κατάσταση Δημιουργεί προκλήσεις και τι πρέπει να γίνει για να τις υπερβούμε Κάνει φανερό το επιθυμητό αποτέλεσμα Καθορίζει μετρικές της επιτυχίας

368 Χαρακτηριστικά ενός καλού πλάνου Κατανοεί την αγορά Καθορίζει ξεκάθαρούς και μετρήσιμους στόχους Καθορίζει στόχους απόδοσης Καθορίζει μια ομάδα πολιτών Εξηγεί τι θέλουν οι πελάτες Αναπτύσσει στρατηγικές συνδεδεμένες με τους στόχους (4 Ps) Περιέχει πλάνο μετρήσεων

369 Βήμα 1: Ανάλυση κατάστασης Εξέταση της ανάλυσης περιβάλλοντος και SWOT της επιχείρησης. Εξέταση του υπάρχοντος πλάνου μάρκετινγκ και κάθε άλλης πληροφορίας σχετικά με την επιχείρηση. Εξέταση των εταιρικών στόχων, στρατηγικών και μετρικών απόδοσης

370 Ανάλυση κατάστασης Υπάρχουν σύνδεσμοι ανάμεσα στην γενική στρατηγική και την στρατηγική στα ΜΚΔ; Ποιες δραστηριότητες μπορούν να συνδεθούν με τα ΜΚΔ; Ποιοι πόροι μπορούν να δοθούν στα ΜΚΔ; Ο οργανισμός είναι έτοιμος για εισαγωγή στα ΜΚΔ; Ποιο είναι οι πελάτες μας; Είναι χρήστες των ΜΚΔ; Ποιο είναι οι ανταγωνιστές μας; Τι κάνουν αυτοί στα ΜΚΔ; Ποιες σημαντικές τάσεις μπορεί να επηρεάσουν τις αποφάσεις μας;

371 Η ανάλυση SWOT της Honda

372 Βήμα 2: Στόχοι και προϋπολογισμός Εργασία (τι πρέπει να επιτευχθεί) Μετρήσιμη ποσότητα (πόσο θα κοστίσει ) Χρονικός ορίζοντας (μέχρι πότε) 2-372

373 Στόχοι και μετρικές Επιβάλει την υπευθυνότητα Επιδεικνύει την οικονομική συνεισφορά των ενεργειών μάρκετινγκ Μας βοηθάει να δουλέψουμε πιο έξυπνα και πιο αποδοτικά

374 Ανάπτυξη SMART στόχων Συγκεκριμένοι (Specific) Μετρήσιμοι (Measurable) Άμεσα συνδεδεμένων με ενέργειες (Action oriented) Ρεαλιστικών (Realistic) Χρονοκαθορισμένοι (Time-lined)

375 Παραδείγματα στόχων Αύξηση μεριδίου αγοράς Αύξηση των σχολίων σε ένα blog Αύξηση εσόδων από πωλήσεις Μείωση δαπανών Επίτευξη στόχων της μάρκας Εμπλουτισμός της εταιρικής βάσης δεδομένων Επίτευξη στόχων CRM 2-375

376 Στόχοι μάρκετινγκ ΜΚΔ

377 Βήμα 3: Συγκέντρωση απόψεων κοινού στόχου Ποια τμήματα κοινού πρέπει να επιλεγούν ως στόχοι; Σε ποιες ζώνες και ομάδες δραστηριοποιούνται; Πως χρησιμοποιούν τα ΜΚΔ; Τι είναι σημαντικό για αυτούς;

378 Βήμα 4: Επιλογή ζωνών ΜΚΔ Με βάση τους στόχους, τον προϋπολογισμό στην γενική μας στρατηγική και τις απόψεις του κοινού στόχο ποιες ζώνες πρέπει να χρησιμοποιηθούν και πως; Social relationship Social publishing Social entertainment Social commerce

379 Οι ζώνες της Honda

380 Βήμα 5: Αναπτύσσοντας μια στρατηγική εμπειρίας Ποιοι είναι οι στόχοι της καμπάνιας και των εργασιών επικοινωνίας; Τι μοναδικό έχει η μάρκα στην αγορά; Ποιο είναι το κοινό στόχος; Υπάρχει κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων που μπορεί να πείσει το κοινό στόχο να τους ακολουθήσουν;

381 Αναπτύσσοντας μια στρατηγική εμπειρίας Ποιες είναι οι δημιουργικές εργασίες που πρέπει να γίνουν; Πως μπορούμε να συνδεθούμε με άλλα ιδιόκτητα μέσα προβολής της μάρκας και πόσο χρόνο έχουμε για να ολοκληρώσουμε; Τι εμπειρίες είναι διαθέσιμες με δεδομένες τις ανάγκες και τα κίνητρα του κοινού στόχο, τα διαθέσιμα κανάλια και τις δημιουργικές μας δυνατότητες Τι περιεχόμενο θα χρειαστεί; Πως θα κοινοποιηθεί και επεκταθεί το engagement σε άλλα κανάλια ΜΚΔ?

382 Η εμπειρία της Honda στα ΜΚΔ Vine #wantnewcar Twitter Humor #Pintermissio n on Instagram

383 Πως βλέπει η Honda το Pinterest

384 Η καμπάνια του Metro της Μελβούρνης: Dumb Ways to Die Η Metro Melbourne PSΑ ήθελε τρόπους να αυξήσει της ασφάλεια των σιδηροδρόμων μεταξύ των νεαρών χρηστών της Πως; Με μια καμπάνια μάρκετινγκ στα ΜΚΔ που υλοποιήθηκε στις ζώνες Social Publishing και Social Community. Η εμπειρία? Ένα video με τίτλο Dumb Ways to Die

385 Dumb Ways to Die

386 Βήμα 6: Πλάνο ενεργοποίησης Πως υλοποιούμε το πλάνο; Ποιος είναι υπεύθυνος; Τι χρόνο έχουμε και πως τον χρησιμοποιούμε; Τι χρήματα απαιτούνται για την υλοποίηση κάθε στόχου; Πως επιβεβαιώνουμε ότι το πλάνο μας είναι συμβατό με τους γενικούς στόχους της εταιρείας; 3-386

387 Βήμα 7: Διαχείριση και Μέτρηση Ποιες μετρικές θα μας επιτρέψουν να εκτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα; Πως θα συλλέξουμε τα δεδομένα για την εκτίμηση αυτή;

388 Βασικά συστατικά πολιτικής ΜΚΔ Standards of conduct Disclosure requirements Standards for posting corporate information

389 Οργανωτικές δομές για μάρκετινγκ στα ΜΚΔ Centralized Organic Honeycomb Coordinated Dandelion

390 Κεντρικοποιημένη δομή

391 Οργανική δομή

392 Ολιστική δομή

393 Συντονισμένη δομή

394 Δαντελωτή δομή

395 Διαχείριση λογαριασμών ΜΚΔ και Hootsuite Certification

396 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 10A Οι καταναλωτές στα social media Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

397 Μαθησιακοί στόχοι (1) Γιατί οι social media marketers πρέπει να καταλαβαίνουν την συμπεριφορά των ομάδων καταναλωτών; Ποιες είναι οι βάσεις της τμηματοποίησης καταναλωτών; Ποια είναι τα στοιχεία της ταυτότητας στα κοινωνικά δίκτυα; Πως χτίζουν τα άτομα την ταυτότητά τους στα κοινωνικά δίκτυα; Πως ενδιαφέρουν αυτές οι ταυτότητες τους υπεύθυνους marketing; Τι συνήθειες έχουν οι χρήστες των social media; Σε ποιο βαθμό συμμετέχουν οι χρήστες στις τέσσερις ζώνες των social media;

398 Μαθησιακοί στόχοι(2) Πως εξηγούνται τα κίνητρα συμμετοχής σε δραστηριότητες στα social media; Ποιες είναι οι πιο σημαντικές τμηματοποιήσεις των καταναλωτών στα social media; Πως μπορούν να μας βοηθήσουν στην στόχευση καταναλωτών στα social media;

399 Βάσεις τμηματοποίησης Γεωγραφική Δημογραφική Ψυχογραφική Όφελος Συμπεριφορική

400 Ταυτότητα στα social media

401 Αναπαράσταση της ζωής στα social media

402 Αποτύπωμα στα Social Media

403 Τι λένε τα προφίλ σου στα Social media για εσένα;

404 Το brand σου στα Social media Το handle σου είναι το όνομά σου στις κοινότητες που συμμετέχεις Το handle σου είναι το ψηφιακό σου brand name Βήμα 1: Επέλεξε το ψηφιακό σου brand name. Βήμα 2: Βεβαιώσου ότι δεν καταπατάς κάποιο ξένο brand Step 3: Επιβεβαίωσε ότι το επιλεγμένο brand name είναι διαθέσιμο σε αρκετά κοινωνικά δίκτυα (

405 Selfies, Selfies Παντού Η εταιρεία Dallas Pets Alive χρησιμοποίησε το φαινόμενο των selfie για να βοηθήσει αδέσποτα ζώα να βρουν αναδόχους! Η καμπάνια #muttbombing είχε στόχο να βγάζει κάποιος selfie με ένα αδέσποτο. Κάνε τη δική σου πρόταση στο

406 Η αυτό-αξιολόγηση στα Social Media Vision Validation Vindication Vulnerability Vanity

407 H αυτό-αξιολόγηση στα Social Media Η αυτοαξιολόγηση στα social media πρέπει να κατηγοριοποιεί την δραστηριότητα στα social media με βάση τις αξίες που εκφράζονται κατά τη διάδραση (engagement). a. Vision: Ένα οραματικό post απαντά στις ερωτήσεις, Έμαθα κάτι; Εμπνεύστηκα με κάτι; b. Validation: Μια δραστηριότητα νομιμοποίησης απαντά στην ερώτηση, Έγινα αποδεκτός από ένα group; c. Vindication: Ένα post δικαίωσης δείχνει στους άλλους, Ήμουν σωστός. d. Vulnerability: Με ένα post τρωτότητας κάποιος ανοίγεται στους άλλους, Είμαι προσιτός. e. Vanity: Ένα post ματαιότητας δείχνει μια τάση ναρκισσισμού, Κοιτάξτε με. Είμαι όλα αυτά.

408 Θα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα στη λήθη; Στην ΕΕ υπάρχει ντιρεκτίβα για το δικαίωμα στη λήθη που λέει ότι όλοι πρέπει να έχουν έλεγχο στις ψηφιακές πληροφορίες που έχουν άλλοι γι αυτούς Πως μπορεί αυτή η απόφαση να επηρεάσει τις επιχειρήσεις;

409 Ένας δικτυωμένος κόσμος

410

411 Κίνητρα συμμετοχής στα Social media Έκφραση συμπάθειας Προσωπικά κίνητρα Επαφή με άλλους Για να βοηθήσουν κάποιον Περιέργεια Αυτοεπιβεβαίωση

412 Τι είναι το Crowd funding Crowdfunding πολύ απλά είναι η χρηματοδότηση από το πλήθος. Συνήθως αναφερόμαστε στη χρηματοδότηση κάποιου έργου /project ή κάποιας ιδέας από πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι προσφέρουν μικρά ποσά ο καθένας, αλλά από τη συμβολή όλων καλύπτεται ο οικονομικός στόχος για κάθε έργο. Συνήθως, το crowdfunding αφορά περιπτώσεις μικροχρηματοδότησης από ευρώ και δεν περιορίζεται σε επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και στη χρηματοδότηση Life Projects για σπορ, τέχνες, ιατρικές ανάγκες, εκπαίδευση, ταξίδια, εθελοντισμό κλπ. Επίσης, το crowdfunding μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τη χρηματοδότηση Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

413 10 Πρακτικές Συμβουλές σε επίδοξους start uppers για το crowd funding 1. Ετοιμάστε ένα σύντομο βιογραφικό που αποτυπώνει τις επαγγελματικές σας εμπειρίες ή το background και την εκπαίδευσή σας. Έτσι κάποιος πιθανός υποστηρικτής σας μπορεί να σας γνωρίσει καλύτερα και να εμπνευστεί από την ιδέα σας. 2. Ετοιμάστε ακόμα μια σύντομη αλλά περιεκτική περιγραφή της ιδέας σας, αναφέροντας το πώς θα την υλοποιήσετε, τι χρονοδιάγραμμα έχετε θέσει, ποιες ανάγκες θέλετε να καλύψετε με τη χρηματοδότηση που ζητάτε. Αν το project σας αφορά μια κατασκευή ή ένα τελικό προϊόν, είναι χρήσιμο να παρουσιάσετε ένα πρωτότυπο για να μπορούν οι πιθανοί υποστηρικτές σας να έχουν καλύτερη εικόνα για το τελικό προσδοκώμενο αποτέλεσμα. 3. Ετοιμάστε, επίσης, ένα πολύ απλό business plan που θα απαντά σε κάποια βασικά ερωτήματα: Γιατί; Πώς; Πού; Πότε; Και κυρίως, Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που δεν θα σας επιτρέψουν να επιτύχετε το στόχο σας. Θέστε έναν ρεαλιστικό οικονομικό στόχο που συνάδει με τις απαιτήσεις του business plan που περιγράφετε.

414 10 Πρακτικές Συμβουλές σε επίδοξους start uppers για το crowd funding 4. Θέστε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαδικασίας crowdfunding και δραστηριοποιηθείτε κάνοντας γνωστή την ιδέα σας μέσω των social media. 5. Ετοιμάστε, ακόμα, ένα σύντομο βίντεο όπου θα εξηγείτε ζωντανά και αυθόρμητα το στόχο σας. Δεν χρειάζεται κάποια υπερπαραγωγή, ένα βίντεο με το κινητό σας είναι αρκετό, αρκεί να είστε ο εαυτός σας. 6. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση εκείνων στους οποίους απευθύνεστε και ζητάτε χρήματα και προσπαθήστε εκ των προτέρων να λύσετε πιθανές απορίες τους μέσω της παρουσίασης της ιδέας σας.

415 10 Πρακτικές Συμβουλές σε επίδοξους start uppers για το crowd funding 7. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της εκάστοτε πλατφόρμας, είναι σκόπιμο να προσφέρετε τακτικά updates ως προς την εξέλιξη της ιδέας ή την πορεία του έργου, ώστε να κρατάτε ζεστούς τους υποστηρικτές σας και να δημιουργείτε νέους. 8. Σχεδιάστε επίσης ένα στοχευμένο πρόγραμμα ανταμοιβών (rewards) που ιδανικά θα πρέπει να συνδέονται με την ίδια την ιδέα ή το προϊόν που θέλετε να βγάλετε στην αγορά. Οι ανταμοιβές, όσο απλές κι αν είναι, μπορούν να εκτοξεύσουν τις πιθανότητες χρηματοδότησης της ιδέας σας, να δημιουργήσουν την πρώτη ομάδα πιστών πελατών / καταναλωτών και να σας βγάλουν απευθείας στην αγορά. 9. Μην απογοητεύεστε. Κάθε ιδέα ή project έχει το κοινό της. Αρκεί να καταφέρετε να φτάσετε σε αυτούς. 10. Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε προσωπικά όλους όσους σας βοήθησαν και υποστήριξαν την ιδέα σας.

416 Μοντέλα crowdfunding DONATION BASED CROWDFUNDING REWARD BASED CROWDFUNDING PRE-SALES BASED CROWDFUNDING LENDING BASED CROWDFUNDING INVESTMENT BASED CROWDFUNDING

417 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙΑΛΕΞΗ 11 A-Β Δομή δικτύων και επίδραση ομάδων στα Κοινωνικά Μέσα Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

418 Μαθησιακοί στόχοι Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των online κοινοτήτων; Πως μεταφέρονται οι ιδέες σε μια κοινότητα; Με τον τρόπο δημιουργούνται opinion leaders σε μια κοινότητα; Πως επηρεάζουν αυτοί τους άλλους; Τι ρόλο παίζει το κοινωνικό κεφάλαιο στην αξία μιας κοινότητας στα social media; Τι σχέσεις έχουμε μέσα στις κοινότητες αυτές; Πως έχει δώσει στους καταναλωτές η άνοδος των social media;

419 Online Κοινότητες Οι Online κοινότητες είναι ομάδες ανθρώπων που συνδέονται για κάποιον σκοπό, που καθοδηγούνται από τις πολιτικές που ισχύουν στην κοινότητας και που υποστηρίζονται από πρόσβαση στο Διαδίκτυο που επιτρέπει την επικοινωνία.

420 Ζούμε σε έναν μικρόκοσμο 6 βαθμοί διαχωρισμού. Ο καθένας συνδέεται με τον άλλο με το πολύ 6 δεσμούς.

421 Six Degrees of Kevin Bacon Source:

422 Χαρακτηριστικά των Online Κοινοτήτων Οι διαδραστικές πλατφόρμες του Web 2.0 δίνουν στις online κοινότητες τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Συνομιλίες Παρουσία Δημοκρατία Πρότυπα συμπεριφοράς Επίπεδα συμμετοχής

423 Influence Network

424 Rickrolling: The Meme

425 4 Group Influence and Social Capital Opinion leader ένα άτομο που συχνά επηρεάζει τις συμπεριφορές άλλων.

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης WEB 2.0 Ιστορία των Social Media Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Επικοινωνία konidari@teiion.gr ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Πέμπτη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης-A105

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης-A105 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης-A105 Εισαγωγή (Εβδομάδα 1 Β) Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Επικοινωνία konidari@teiion.gr ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Twitter Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest YouTube Instagram Wordpress Google + LinkedIn Hootsuite Επανάληψη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Instagram Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest YouTube Instagram Wikipedia Wordpress Google + LinkedIn

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Twitter Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Twitter Το Twitter είναι μία micro-blogging υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Instagram Κουστουμπάρδη Ερατώ Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το Instagram Η λέξη προέρχεται από ένωση των λέξεων «instant» και

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Pinterest Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest Instagram YouTube Wordpress Google + LinkedIn Hootsuite

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (2 Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest YouTube Instagram Wikipedia

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (1 ο Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Σκοπός του Εργαστηρίου Να εισάγει τους φοιτητές στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Pinterest Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Pinterest Eίναι ένα Κοινωνικό Μέσο που δημιουργήθηκε το 2010 Αποτελεί μία πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγη στα SOCIal MEDIA

Εισαγωγη στα SOCIal MEDIA Εισαγωγη στα SOCIal MEDIA ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔιοΙκηση, ΟργΑνωση και ΠληροφορικΗ για Μικρο-MεσαΙες ΕπιχειρΗσεις 14/5/2014 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Εισαγωγή Κοινωνικά δίκτυα, αναπόσπαστο κομμάτι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ì ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ʺΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ"ʺ «Στήήριξη και Ανάάδειξη Πολυνησιωτικώών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (1 ο Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Σκοπός του Εργαστηρίου Να εισάγει τους φοιτητές στον κόσμο των μέσων

Διαβάστε περισσότερα

Ideas that take you places

Ideas that take you places Ideas that take you places Ρόλος και δυνατότητες των Social Media στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία Δημητρακοπούλου Κατερίνα Ms. Ιούνιος 2018 Τι άλλαξε με τα Social Media; Αλλαγές Ο τρόπος που ο κόσμος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή Κουστουμπάρδη Ερατώ Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Επικοινωνία eratokoustoubar@gmail.com Προπαρασκευαστικά του Εργαστηρίου 1. Εγγραφή στην υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις

Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις Ομάδα Ο.Π.Α.Π.Σ. Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις Βαρσάμης Παναγιώτης, Μπέρμπεης Γιάννης, Πλατής Σωτήρης, Τσαγγαίος

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Marketing for Hotels

Social Media Marketing for Hotels Social Media Marketing for Hotels A brand is no longer what we tell the consumer it is it is what consumers tell each other it is. Scott Cook Τι άλλαξε με τα Social Media Τρόπος (45% κοινού ψάχνει στα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιοίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Προπαρασκευαστικά του Εργαστηρίου 1. Εγγραφή στην υπηρεσία ενεργοποίησης ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Digital Marketing. Περακάκης Μάνος Καθηγητής Εφαρμογών Τομέας Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ

Digital Marketing. Περακάκης Μάνος Καθηγητής Εφαρμογών Τομέας Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ Digital Marketing Περακάκης Μάνος Καθηγητής Εφαρμογών Τομέας Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ Internet: Παρελθόν και Παρόν Παλιότερα το Internet ήταν στατικό και η αλληλεπίδραση με τον χρήστη ήταν περιορισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Επικοινωνία konidari@teiion.gr ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Πέμπτη 9:00-11:00 Παρασκευή 9:00-11:00

Διαβάστε περισσότερα

Παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της επισκεψιμότητας ενός δικτυακού τόπου

Παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της επισκεψιμότητας ενός δικτυακού τόπου Παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της επισκεψιμότητας ενός δικτυακού τόπου Η περίπτωση του Σωμαράς Χρήστος Προγραμματιστής - Μηχανικός Μια φορά και έναν καιρό.. ήταν το Internet Marketing Digital Marketing,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (2 Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Επαγγελματική παρουσία στο Facebook 1. Δημιουργία Επαγγελματικής παρουσίας στο Facebook

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης YouTube Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το YouTube Το YouTube είναι ένα Κοινωνικό Μέσο με βασικές λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Αγγελική Καραματσούκη karamaag@gmail.com Πράσινες Ιδέες 22/10/2014 Γνωριμία 2 Αγγελική Καραματσούκη Πτυχίο Νοσηλευτικής, Πτυχίο Πληροφορικής Διδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ II 4/11/2013 Κοινωνικά Δίκτυα [Social Networks] ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Το έργο αυτό βρίσκεται υπό άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη-Εμπορική 3.0 Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Μη σκέφτεστε το internet ως μία μονοδιάστατη δραστηριότητα. Alicon Femah Vice President of Research & Marketing IAB Europe

Μη σκέφτεστε το internet ως μία μονοδιάστατη δραστηριότητα. Alicon Femah Vice President of Research & Marketing IAB Europe Μη σκέφτεστε το internet ως μία μονοδιάστατη δραστηριότητα. Alicon Femah Vice President of Research & Marketing IAB Europe 2 3 Τέσσερις άλλαξαν την ιστορία της ανθρωπότητας προς το καλύτερο χωρίς αίμα.

Διαβάστε περισσότερα

Liveschool Marketing Services

Liveschool Marketing Services Liveschool Marketing Services Περιεχόμενα Βελτιστοποίηση website SEO... 3 Social media design & creation... 4 Social media management... 4 Διαγωνισμοί Facebook... 5 Google Adwords... 5 Facebook Ads...

Διαβάστε περισσότερα

14. Α. ΤO FACEBOOK ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. [Video webinar

14. Α. ΤO FACEBOOK ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. [Video webinar 14. Α. ΤO FACEBOOK ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ [Video webinar http://youtu.be/ddth1rt8jvw] Είναι πολύ σημαντική η περιγραφή που κάνουμε στο About. Έτσι μας βρίσκουν. Λινκ στη landing page μας οπωσδήποτε.

Διαβάστε περισσότερα

STATE OF DIGITAL LEADERSHIP 2014

STATE OF DIGITAL LEADERSHIP 2014 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ELTRUN ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠIΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2014 ΠΟΣΟ DIGITAL ΕΙΝΑΙ ΤΟ MARKETING ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ; Ενώ οι περισσότερες πρωτοπόρες στον κλάδο

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων στις Επιχειρήσεις

Αξιοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων στις Επιχειρήσεις Αξιοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων στις Επιχειρήσεις Αγγελιδάκη Ιωάννα ΕΒΕΧ Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά, 30 Απριλίου 2014 Ποιος είναι ο στόχος της επιχείρησής μου?

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης A105

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης A105 Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης A105 Εισαγωγή Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Στόχος μαθήματος Στόχος του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

Πώς Να Χρησιμοποιήσετε το YouTube για την Επιχείρησή σας. Annabelle McVine, winescribble.com

Πώς Να Χρησιμοποιήσετε το YouTube για την Επιχείρησή σας. Annabelle McVine, winescribble.com Πώς Να Χρησιμοποιήσετε το YouTube για την Επιχείρησή σας Annabelle McVine, winescribble.com Ερώτηση: Τι είναι το YouTube; Είναι ένας ιστότοπος κοινοποίησης βίντεο Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης

Διαβάστε περισσότερα

Αριστομένης Μακρής. Συστήματα Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BI/BA)

Αριστομένης Μακρής. Συστήματα Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BI/BA) Αναλυτική μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media Analytics) Πληθυσμός Τεχνολογία ο χώρος (χορός) των υπερβολών Παράδειγμα υπερβολής Το 2005 το αγοράζει η News Corp αντί $580.000.000 Το 2008 η αξία της

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Marketing Presentation

Social Media Marketing Presentation ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΔΕΛΤΑ Α.Ε Σητείας 8 & Μεσολογγίου, 14451 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλέφωνο: 210 211 7676 E-mail: socialmedia@ksd.gr Social Media Marketing Presentation Σκοπός Το e-word-of-mouth είναι ο πιο αποδοτικός

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Περίπτωσης (case study) spitishop.gr

Μελέτη Περίπτωσης (case study) spitishop.gr Μελέτη Περίπτωσης (case study) spitishop.gr Μελέτη Περίπτωσης spitishop.gr Περιεχόμενα Μελέτης Γενικές πληροφορίες εταιρίας Ανάλυση ανταγωνιστών Στρατηγικές προώθησης της εταιρικής ταυτότητας στο Web H

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά Διαχείριση Social Media

Οικονομική Προσφορά Διαχείριση Social Media Οικονομική Προσφορά Διαχείριση Social Media 2015 Η εταιρία μας Η Moving up είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ολοκληρωμένων μορφών επικοινωνίας και διαφήμισης.όποιο και αν είναι το

Διαβάστε περισσότερα

Explore Together. Δημιουργία Brand Awareness στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των Social Media

Explore Together. Δημιουργία Brand Awareness στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των Social Media Explore Together Δημιουργία Brand Awareness στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των Social Media Μιχάλης Σαραντινός Άγγελος Σφακιανάκης Δυο λόγια για τη Steficon Η Steficon σε αριθμούς Ενεργή παρουσία στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠ 7/ΑΠ 8 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

facebook.com/redcarpet.gr

facebook.com/redcarpet.gr about To Red Carpet ήρθε για να δώσει νέα διάσταση στην τέχνη και επιστήμη της φωτογραφίας και του βίντεο. Στα μεγαλύτερα πολιτιστικά events, στη νυχτερινή σας διασκέδαση, στις κινηματογραφικές και θεατρικές

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΔΠΜΣ Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα Ηλεκτρονικές Συναλλαγες ΘΕΜΑ : Επιχειρηματικό Μοντέλο του YouTube & Ηλεκτρονικές Συναλλαγές ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ Διδάσκοντες : ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ Σ., ΛΑΜΠΑΘΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Internet Business Hellas

Internet Business Hellas Internet Business Hellas Περιεχόμενα Εισαγωγή email marketing IBNEWSLETTER Χαρακτηριστικά Πλεονεκτήματα Επικοινωνία Εισαγωγή email marketing «Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνίσταται στην

Διαβάστε περισσότερα

Internet Marketing. www.webkey.gr info@webkey.gr 694 8888 640

Internet Marketing. www.webkey.gr info@webkey.gr 694 8888 640 Internet Marketing www.webkey.gr info@webkey.gr 694 8888 640 Τι είναι το Internet Marketing? To Marketing είναι η διαδικασία η οποία συνδέει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία με τον καταναλωτή. Το Internet Marketing

Διαβάστε περισσότερα

Editorial Guide (κυρίως Facebook)

Editorial Guide (κυρίως Facebook) Editorial Guide (κυρίως Facebook) 1. Mix up Media: links σε άλλα blogs και άρθρα, βίντεο, φωτογραφίες και απλά status updates (quotes, ερωτήσεις/polls, ενημερώσεις χωρίς συνδέσμους). 2. Text Updates: Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook Ερατώ Κουστουμπάρδη Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Βασικά Χαρακτηριστικά του Facebook Facebook Post Types Facebook Interaction

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr!

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr! INTERNET MARKETING Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών SOURCE CONTAC T ABOU T ---- MakeMoneyOnline.gr! (*) Κλείσε κινητά, internet, πάρε χαρτί, στυλό και ετοιμάσου

Διαβάστε περισσότερα

It's all about the numbers. ROI & αποτελεσματικότητα digital καμπάνιας

It's all about the numbers. ROI & αποτελεσματικότητα digital καμπάνιας It's all about the numbers ROI & αποτελεσματικότητα digital καμπάνιας Γιατί digital campaigns; Το Content marketing το 2015 φέρνει 3 φορές περισσότερους δυνητικούς πελάτες από το παραδοσιακό marketing

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης LinkedIn Κουστουμπάρδη Ερατώ Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το LinkedIn Το LinkedIn είναι ένα Κοινωνικό Μέσω Δικτύωσης εστιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

Influencers. Digital & Social Media Marketing

Influencers. Digital & Social Media Marketing Influencers Digital & Social Media Marketing This is a proprietary & confidential document photo Tolis Aivalis tolis@aival.com, @aivalis Influencer Κάποιος που λόγω πάθους, γνώσης ή εμπειρίας, έχει σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Social media είναι οι ιστοσελίδες οι οποίες έχουν σκοπό να δικτυώσουν τον κόσμο. Με την εγγραφή ενός ατόμου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις

10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις 10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις 6 Μαρτίου 2016 Παναγιώτης Σακαλάκης Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος για το Facebook, αυτό είναι πως κατέχει την πρώτη θέση

Διαβάστε περισσότερα

Let s talk about Social Media!

Let s talk about Social Media! A A A Aa Be where your clients are. Be social. Let s talk about Social Media! Welcome! Σ αυτή την παρουσίαση: ποιοι είμαστε γιατί τα social media είναι μια σοβαρή υπόθεση πώς σκεπτόμαστε τι μπορούμε να

Διαβάστε περισσότερα

About Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης δημοσιότητας OCR Speech to Text Big Data Analytics

About Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης δημοσιότητας OCR Speech to Text Big Data Analytics USER MANUAL About Η πλατφόρμα Innews είναι το κορυφαίο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) παρακολούθησης, συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης δημοσιότητας στην ελληνική επικράτεια. Η Innews αναβαθμίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: Τίτλος Συμμετοχής: My Elvive" Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): L Oreal Paris. Εταιρία/Πελάτης: L Oreal Hellas

Ermis Media. Κατηγορία: Τίτλος Συμμετοχής: My Elvive Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): L Oreal Paris. Εταιρία/Πελάτης: L Oreal Hellas Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Maison La Meloise - Chagny, Γαλλία. Kαλύτερo εστιατόριo στον κόσµο σύµφωνα µε το TripAdvisor

Maison La Meloise - Chagny, Γαλλία. Kαλύτερo εστιατόριo στον κόσµο σύµφωνα µε το TripAdvisor Maison La Meloise - Chagny, Γαλλία Kαλύτερo εστιατόριo στον κόσµο σύµφωνα µε το TripAdvisor Madame Marigoula (µε καταγωγή απ την Πόλη) Θεία του ιδιοκτήτη του Maison La Meloise - Chagny, Γαλλία Master Chef

Διαβάστε περισσότερα

APOSTOLIS AIVALIS. Innovation & Strategy Mentor. facebook.com/tolisaivalis. linkedin.com/in/aivalis. twitter.com/aivalis (@aivalis) about.

APOSTOLIS AIVALIS. Innovation & Strategy Mentor. facebook.com/tolisaivalis. linkedin.com/in/aivalis. twitter.com/aivalis (@aivalis) about. APOSTOLIS AIVALIS Innovation & Strategy Mentor facebook.com/tolisaivalis linkedin.com/in/aivalis twitter.com/aivalis (@aivalis) about.me/αivalis STRATEGY Online Marketing & Communication REALITY Σιγά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 10: Κοινωνικά Μέσα Μάρκετινγκ (1) Βλαχοπούλου Μάρω Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό,

Διαβάστε περισσότερα

DIGITAL MARKETING. ΠΩΣ τα αξιοποιείτε και ΠΟΙΟΣ τα λειτουργεί;

DIGITAL MARKETING. ΠΩΣ τα αξιοποιείτε και ΠΟΙΟΣ τα λειτουργεί; DIGITAL MARKETING ΠΩΣ τα αξιοποιείτε και ΠΟΙΟΣ τα λειτουργεί; Η άποψή μας. Η ζωή εξελίσσεται. Αυτή η κοινότυπη φράση από την αρχαιότητα «Τα πάντα ρει» είναι και η ουσία που στηρίζεται η πρότασή μας. Εμείς

Διαβάστε περισσότερα

Velvet Studio. Creative Agency

Velvet Studio. Creative Agency Velvet Studio Creative Agency www.velvetstudio.gr info@velvetstudio.gr Αμαζονων 46 Ηράκλειο Κρήτης Το VelvetStudio είναι ένα πρωτοποριακό Creative Agency που ειδικεύεται στις υπηρεσίες διαδικτύου. Καλύπτουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: E6 Social Media. Τίτλος Συμμετοχής: Hasbro, Monopoly Global Edition. Προϊόν/Υπηρεσία (Brand Name): Monopoly

Ermis Media. Κατηγορία: E6 Social Media. Τίτλος Συμμετοχής: Hasbro, Monopoly Global Edition. Προϊόν/Υπηρεσία (Brand Name): Monopoly Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Social Media. Chapter 2 Social Media Marketing

Social Media. Chapter 2 Social Media Marketing Social Media W Chapter 2 Social Media Marketing p.1 Τι είναι το Social Media Marketing Πρόκειται για ένα νέο marketing, που απευθύνεται σε ένα νέο καταναλωτή. Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία αλλάζει

Διαβάστε περισσότερα

Για την νέα καμπάνια της Lacta έπρεπε με την επιλογή των κατάλληλων digital μέσων να καταφέρουμε ώστε οι καταναλωτές να:

Για την νέα καμπάνια της Lacta έπρεπε με την επιλογή των κατάλληλων digital μέσων να καταφέρουμε ώστε οι καταναλωτές να: Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Digital Marketing Services

Digital Marketing Services Digital Marketing Services ΥΠΗΡΕΣΙΑ 1: Διαγωνισμός τύπου "POST" με πληρωμένη διαφήμιση στο www.facebook.com/skroutz.com.cy (με 90+ χιλιάδες ενεργούς followers). Τα δώρα του διαγωνισμού τα παρέχει η διαφημιζόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασιάδη Ναταλία it116 Δαουλτζόγλου Αικατερίνη it1125 Κιάκου Άννα it1178

Αναστασιάδη Ναταλία it116 Δαουλτζόγλου Αικατερίνη it1125 Κιάκου Άννα it1178 Αναστασιάδη Ναταλία it116 Δαουλτζόγλου Αικατερίνη it1125 Κιάκου Άννα it1178 Social Media Marketing Πρακτική marketing που χρησιµοποιείται µε σκοπό την απόκτηση δηµοσιότητας και κίνησης µέσα από πηγές και

Διαβάστε περισσότερα

κ. Μ. Φραγκουλόπουλος/ΕΙΜ Δρ. Ε. Σακελλαρίου/ΕΙΜ Καθ. Γ. Αυλωνίτης/ΕΛΑΜ Επ. Καθ. Π. Θεοδωρίδης/ΕΛΑΜ

κ. Μ. Φραγκουλόπουλος/ΕΙΜ Δρ. Ε. Σακελλαρίου/ΕΙΜ Καθ. Γ. Αυλωνίτης/ΕΛΑΜ Επ. Καθ. Π. Θεοδωρίδης/ΕΛΑΜ κ. Μ. Φραγκουλόπουλος/ΕΙΜ Δρ. Ε. Σακελλαρίου/ΕΙΜ Καθ. Γ. Αυλωνίτης/ΕΛΑΜ Επ. Καθ. Π. Θεοδωρίδης/ΕΛΑΜ Στόχοι Marketing Barometer Η διαχρονική και συστηματική διερεύνηση των στάσεων και των συμπεριφορών των

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός LinkedIn. «10 συμβουλές επέκτασης της επιχείρησης σας, χρησιμοποιώντας το LinkedIn» Provided to you by

Οδηγός LinkedIn. «10 συμβουλές επέκτασης της επιχείρησης σας, χρησιμοποιώντας το LinkedIn» Provided to you by Οδηγός LinkedIn «10 συμβουλές επέκτασης της επιχείρησης σας, χρησιμοποιώντας το LinkedIn» Provided to you by 2 Οδηγός Linkedin, πώς να βοηθήσετε την επιχείρηση σας χρησιμοποιώντας το Ο ποιο κάτω οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 ΤΟΜΟΣ Α «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» πηγή: ibm.com Ηλεκτρονικό Επιχειρείν Η εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) για

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ANAKOINΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2017 ANAKOINΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ O Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων - ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης του ΣΕΤΕ με την Περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης LinkedIn Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το LinkedIn Το LinkedIn είναι ένα Κοινωνικό Μέσω Δικτύωσης εστιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA MARKETING

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA MARKETING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Καλύψτε το χαμένο χρόνο και ξεπεράστε τον ανταγωνισμό επενδύοντας στα Social Media!

Διαβάστε περισσότερα

Τα είδη των ιστοσελίδων. Web Sites E-commerce Sites CMS & Blog Sites CMS Flash Facebook Layouts Tumblr Themes

Τα είδη των ιστοσελίδων. Web Sites E-commerce Sites CMS & Blog Sites CMS Flash Facebook Layouts Tumblr Themes Ορισμός ιστοσελίδας Ιστοσελίδα (αγγλικά: web page) είναι ένα είδος εγγράφου του παγκόσμιου ιστού (WWW) που περιλαμβάνει πληροφορίες με την μορφή κειμένου, υπερκειμένου, εικόνας, βίντεο και ήχου. Τα είδη

Διαβάστε περισσότερα

Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση

Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση Η Διαχρονική Εξέλιξη 2 Σημασία Επικοινωνίας: Αφήγηση Ιστοριών Διαχρονική τάση των ανθρώπων να διηγούνται Ιστορίες. Τα 4 Στοιχεία μιας σύγχρονης Ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα

Your Brand + = SOCIAL MEDIA PRESENTATION

Your Brand + = SOCIAL MEDIA PRESENTATION Your Brand + = Your Brand Επιτακτική κρίνεται πλέον η ανάγκη για την παρουσία κάθε εταιρίας που θέλει να θεωρεί τον εαυτό της σύγχρονο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Όλο και περισσότερες εταιρίες κατευθύνουν

Διαβάστε περισσότερα

Chapter 3. Facebook Marketing. You have been invited by Paperplane. Add an RSVP note: (optional) Will you integrate Social Media in your marketing?

Chapter 3. Facebook Marketing. You have been invited by Paperplane. Add an RSVP note: (optional) Will you integrate Social Media in your marketing? Chapter 3. You have been invited by Paperplane. Add an RSVP note: (optional) Will you integrate in your marketing? Yes No Maybe Learn all you need to know inside. 3 p.1 Το facebook είναι o δημοφιλέστερος

Διαβάστε περισσότερα

Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009

Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009 Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009 Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας είναι φορέας μη κερδοσκοπικός. Στους στόχους του περιλαμβάνεται η συμβολή στην ανάπτυξη της έρευνας και την ανάδειξη κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα 1 15.1 Γενικά για τα Κοινωνικά Δίκτυα Κοινωνικό Δίκτυο: ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει στα μέλη της δυνατότητες διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης. Πρόκειται για εικονικές κοινότητες,

Διαβάστε περισσότερα

interactive communication Integrated Campaigns White Paper Φεβρουάριος 2007 2007, Cybertechnics Ltd. All rights reserved.

interactive communication Integrated Campaigns White Paper Φεβρουάριος 2007 2007, Cybertechnics Ltd. All rights reserved. interactive communication White Paper Φεβρουάριος 2007 2007, Cybertechnics Ltd. All rights reserved. Γνωρίζουµε καλά ότι τo Internet marketing σαν τµήµα του electronic commerce έχει στόχο τις πωλήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος 2017 Έκδοση 01.0

Φεβρουάριος 2017 Έκδοση 01.0 Φεβρουάριος 2017 Έκδοση 01.0 PEOPLECERT Ελλάς A.E - Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Κοραή 3, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: 210 372 9100, Fax: 210 372 9101, e-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήµιο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα: Γραφικές Τέχνες-Πολυµέσα (ΓΤΠ61)

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήµιο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα: Γραφικές Τέχνες-Πολυµέσα (ΓΤΠ61) Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήµιο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα: Γραφικές Τέχνες-Πολυµέσα (ΓΤΠ61) Αξιοποίηση Πολυµέσων στις Εφαρµογές Κοινωνικής Δικτύωσης Μίαρη Ειρήνη Εισηγητής: Ζευγώλης Δηµήτρης 10/4/2011 Ορισµοί

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET MARKETING. Προώθηση και Διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Β Ο/Δ Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Σχ. Έτος

INTERNET MARKETING. Προώθηση και Διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Β Ο/Δ Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Σχ. Έτος INTERNET MARKETING Προώθηση και Διαφήμιση στο Διαδίκτυο Β Ο/Δ Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Σχ. Έτος 2013-14 Το Διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο Προώθησης και Διαφήμισης Υπηρεσιών και Προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Βασίλειος Σ. Μπελεσιώτης

Δρ Βασίλειος Σ. Μπελεσιώτης Β. Σ. Μπελεσιώτης PhD Πληροφορικής MSc Πληροφορικής & Επιχειρησιακής Έρευνας Μαθηματικός vbelesiotis@sch.gr, vbel@unipi.gr www.belesiotis.gr Λογισμικό και Υπηρεσίες Το Λογισμικό στην οργάνωση της Σχολικής

Διαβάστε περισσότερα

who we are Στέφανος Σκλαβενίτης η δουλειά μας είναι να κατορθώνουμε να τραβάμε την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου για τους σωστούς λόγους

who we are Στέφανος Σκλαβενίτης η δουλειά μας είναι να κατορθώνουμε να τραβάμε την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου για τους σωστούς λόγους ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ FLIPSIDE DIGITAL MEDIA ιδρύθηκε το 2010 στη Θεσσαλονίκη. διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία σε κάθε είδους digital project. έχει συνεργαστεί με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρίες της βόρειας

Διαβάστε περισσότερα

ΠAΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠAΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠAΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων METRICS ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΟΚ Επιβλέπων Καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης IBNEWSLETTER

Περιεχόμενα. Τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης IBNEWSLETTER Περιεχόμενα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... 2 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Εισαγωγή Email marketing... 3 Σχετικά με το IBNEWSLETTER... 3 Μεθοδολογία... 4 Χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA ΤΑΞΗ Α 2 ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: ΦΙΟΝΑ ΤΖΟΥΜΑΚΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΧΑΤΖΗΠΟΥΦΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ O όρος Κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

φιλοξενία & διαχείριση ιστοσελίδων

φιλοξενία & διαχείριση ιστοσελίδων φιλοξενία & διαχείριση ιστοσελίδων για Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Internet Marketing κατάλογος προϊόντων & υπηρεσιών 2015 Πακέτα φιλοξενίας - Περιγραφή Cloud Hosting - Κατοχύρωση ονόματος - Οικονομικό START

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: SOCIAL MEDIA FACEBOOK & TWITTER, ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;

Α.Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: SOCIAL MEDIA FACEBOOK & TWITTER, ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ; Α.Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: SOCIAL MEDIA FACEBOOK & TWITTER, ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ; ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Κος Σ. Μακρίδης ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ Κτιστάκη Στυλιανή-

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας COSMOS4U Web Site Pro Χαρακτηριστικά Επιπλέον Δυνατότητες Προφίλ Εταιρίας Παρουσίαση της εταιρίας σας με φωτογραφικό υλικό και κείμενα. Τήρηση προδιαγραφών και χρήση λέξεων κλειδιά

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: Social Media. Τίτλος Συμμετοχής: L Oreal #MouAksizei. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): L Oreal Paris

Ermis Media. Κατηγορία: Social Media. Τίτλος Συμμετοχής: L Oreal #MouAksizei. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): L Oreal Paris Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

2 Μάρκετινγκ µηχανών αναζήτησης (Search Engine Marketing).

2 Μάρκετινγκ µηχανών αναζήτησης (Search Engine Marketing). 1 Εισαγωγή στο Internet Marketing 1.1. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε. 1.2. Εξοικείωση µε τα εργαλεία βελτιστοποίησης των µηχανών αναζήτησης. 2 Μάρκετινγκ µηχανών αναζήτησης (Search Engine Marketing).

Διαβάστε περισσότερα

Το διαδίκτυο στην υπηρεσία µιας επιχείρησης. Χρήση διαδικτύου & socialmedia ως εργαλεία διαφήµισης χαµηλού κόστους

Το διαδίκτυο στην υπηρεσία µιας επιχείρησης. Χρήση διαδικτύου & socialmedia ως εργαλεία διαφήµισης χαµηλού κόστους Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Το διαδίκτυο στην υπηρεσία µιας επιχείρησης Χρήση διαδικτύου & socialmedia ως εργαλεία διαφήµισης χαµηλού κόστους Εισηγητής: Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Direct. Κατηγορία: Direct/ Χορηγίες. Τίτλος Συμμετοχής: Samsung Paralympics Campaign #Gnorisetous

Ermis Direct. Κατηγορία: Direct/ Χορηγίες. Τίτλος Συμμετοχής: Samsung Paralympics Campaign #Gnorisetous Ermis Direct Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

4 Linkedin. 4.1 Λειτουργία και χαρακτηριστικά του Linkedin

4 Linkedin. 4.1 Λειτουργία και χαρακτηριστικά του Linkedin 4 Linkedin Το Linkedin αποτελεί το μεγαλύτερο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο στο Ίντερνετ. Είναι ένα δίκτυο, που επικεντρώνει στη διασύνδεση επαγγελματιών που θέλουν να διευρύνουν τον επαγγελματικό τους

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: Digital Media. Τίτλος Συμμετοχής: Notos Galleries Mobile Geolocation. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Notos Galleries

Ermis Media. Κατηγορία: Digital Media. Τίτλος Συμμετοχής: Notos Galleries Mobile Geolocation. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Notos Galleries Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα Ηλεκτρονική Διαφήμιση Αντωνιάδου Όλγα Διαφήμιση στο διαδίκτυο Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο προώθησης και διαφήμισης υπηρεσιών και προϊόντων. Η ποσότητα της πληροφορίας που διακινείται

Διαβάστε περισσότερα

MOBILE & TABLET APPLICATION FOR HOTELS Create now your application and get a unique tool for your hotel. Targeted Mobile Applications

MOBILE & TABLET APPLICATION FOR HOTELS Create now your application and get a unique tool for your hotel. Targeted Mobile Applications Create now your application and get a unique tool for your hotel. Targeted Mobile Applications Branch of 3ds group / www.3ds.gr 50% των αναζητήσεων από κινητά, καταλήγουν σε αγορά 17% των ταξιδιωτών αναζητούν

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ NATIVE CONTENT ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ NATIVE CONTENT ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ NATIVE CONTENT ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σοφία Μαυραντζά Native Content Manager @ DPG Digital Media ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ NATIVE CONTENT Η μορφή του; a. Κείμενο b. Βίντεο Πώς το περιγράφουμε; Native advertising,

Διαβάστε περισσότερα

Σασών Ισαάκ Σπηλιάκος Κωνσταντίνος Τσιάνα Καλλιόπη

Σασών Ισαάκ Σπηλιάκος Κωνσταντίνος Τσιάνα Καλλιόπη Σασών Ισαάκ Σπηλιάκος Κωνσταντίνος Τσιάνα Καλλιόπη Τι είναι το Affiliate Marketing; Πιο συγκεκριµένα, ο Affiliate: Είναι: Ø Όχι απαραίτητα κάποιος που έχει ήδη ιστοσελίδα Ø Ιδιώτης ή εταιρεία Προωθεί τους

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Με το concept What If, προκαλούμε τον κόσμο να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, ανακαλύπτοντας το νέο του εαυτό.

Ermis Media. Με το concept What If, προκαλούμε τον κόσμο να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, ανακαλύπτοντας το νέο του εαυτό. Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα