Chapter 3. Facebook Marketing. You have been invited by Paperplane. Add an RSVP note: (optional) Will you integrate Social Media in your marketing?

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Chapter 3. Facebook Marketing. You have been invited by Paperplane. Add an RSVP note: (optional) Will you integrate Social Media in your marketing?"

Transcript

1 Chapter 3. You have been invited by Paperplane. Add an RSVP note: (optional) Will you integrate in your marketing? Yes No Maybe Learn all you need to know inside. 3

2 p.1 Το facebook είναι o δημοφιλέστερος παγκόσμια ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης (Social Network), που ενώ ξεκίνησε με στόχο να καλύψει τις ανάγκες δικτύωσης σπουδαστών, έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια πλατφόρμα δημιουργίας και υποστήριξης ομάδων ανθρώπων με κοινά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα. Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το facebook καθημερινά για να ενημερωθούν για τα νέα των φίλων τους, να ανεβάσουν φωτογραφίες και videos, να μοιραστούν πράγματα που διάβασαν, αγόρασαν ή άκουσαν, αλλά και για να μάθουν για πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους! "Το Facebook σας βοηθάει να συνδέεστε και να μοιράζεστε πράγματα με τους ανθρώπους στη ζωή σας." facebook

3 p.2 Γιατί να έχουμε παρουσία στο facebook; Αν και αρχικά προοριζόταν για προσωπική χρήση μόνο, οι marketers σταδιακά συνειδητοποίησαν τη δυνατότητα του facebook να χρησιμοποιηθεί σαν ένα σημαντικό marketing εργαλείο, λόγω της αυξημένης κίνησης που προσελκύει, της μεγάλης λίστας επαγγελματιών που είναι μέλη του αλλά και των μοναδικών χαρακτηριστικών του. Μέσω του facebook μπορείς να επικοινωνήσεις και να προωθήσεις την εταιρεία σου, το brand σου, το προϊόν σου (σύμφωνα με στοιχεία στόχευσης που δίνει η ίδια η υπηρεσία το Μάρτιο του 2009), σε: χρήστες παγκοσμίως και πάνω από Έλληνες χρήστες Με αφιερώματα σε mainstream εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης και σε άρθρα κυριακάτικων εφημερίδων, το facebook ακολουθεί την ανοδική παγκόσμια πορεία του και στην Ελλάδα. Μπορεί οι περισσότεροι από τους Έλληνες χρήστες να το χρησιμοποιούν για να βρουν τους παλιούς τους συμμαθητές ή ίσως μια καινούργια σχέση, παρόλα αυτά είναι εκεί, αρκετοί το επισκέπτονται καθημερινά, ενώ σίγουρα κερδίζει αργά αλλά σταθερά μια θέση στην ατζέντα των περισσότερων marketing managers, αν κρίνουμε και από το πλήθος των ελληνικών διαφημίσεων που εμφανίζονται καθημερινά. Με δεδομένο ότι τα εταιρικά sites πλέον δεν μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κοινού, τα social networks αναδεικνύονται σε νέα δημοφιλή μέρη online επικοινωνίας και συναναστροφής, όπου τα μέλη τους ανταλλάσουν απόψεις για θέματα που τους ενδιαφέρουν με απλούς καθημερινούς ανθρώπους, σαν κι αυτούς. Το facebook κερδίζει μια θέση στην ατζέντα των περισσότερων marketing managers. Έχει έρθει λοιπόν η ώρα για μια πιο στρατηγική παρουσία των επιχειρήσεων που θέλουν να δοκιμάσουν τα νέα μέσα, και μια καλή αρχή μπορεί να είναι το facebook.

4 p.3 Σε τι θα ωφελήσει η παρουσία της εταιρείας σου στο facebook; Ενίσχυση της εταιρείας, των brands και των προϊόντων και μεγαλύτερη έκθεση στο κοινό Με ένα τεράστιο αριθμό χρηστών στην Ελλάδα και παγκοσμίως, το facebook αποτελεί ένα σημαντικό χώρο για να προβληθεί μια εταιρεία. Μέσω διαφόρων εργαλείων και τεχνικών μπορείς να ενισχύσεις την εταιρεία, τα brands, και τα προϊόντα σου. Δημιουργία βάσης οπαδών - «θαυμαστών» Το facebook με τα εργαλεία που προσφέρει σου δίνει τη δυνατότητα να χτίσεις πιστά κοινά, αλλά και μια βάση οπαδών «θαυμαστών», ώστε να μάθεις περισσότερα γι αυτούς αλλά και για να αναπτύξεις μια πιο στενή σχέση μέσω του διαλόγου, της ανταλλαγής απόψεων και περιεχομένου. Μεγάλη επισκεψιμότητα στα εταιρικά sites Μέσω μιας δυνατής παρουσίας στο facebook και με την κατάλληλη ανταλλαγή περιεχομένου, είναι δεδομένο ότι και το εταιρικό σου site θα ωφεληθεί πολύ, αφού με τις κατάλληλες τεχνικές και πρακτικές θα υπάρξει σημαντική μεταφορά κίνησης και αύξηση επισκεψιμότητας και στο δικό σου site. Με τα εργαλεία που προσφέρει το facebook σου δίνεται η δυνατότητα να χτίσεις μια βάση οπαδών «θαυμαστών», ώστε να αναπτύξεις μια πιο στενή σχέση μέσω διαλόγου, της ανταλλαγής απόψεων και περιεχομένου.

5 p.4 Οδηγός marketing στο facebook Οι τρόποι που μπορείς να αξιοποιήσεις το facebook είναι πολλοί και συνεχώς δημιουργούνται νέοι. Σήμερα μπορούμε να διακρίνουμε 4 βασικές κατηγορίες εργαλείων: 1. Marketing μέσω σελίδων, ομάδων Οι εταιρικές σελίδες στο facebook μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία σου να επεκτείνει την παρουσία της στο web, εκεί που σήμερα βρίσκονται καθημερινά τα κοινά της. Eίναι απλές στη δημιουργία και προσφέρουν μια πληθώρα εργαλείων marketing σύμφωνα με την κατηγορία στην οποία ανήκει κάθε εταιρεία. Έτσι οι σελίδες μπορεί να περιέχουν: 2. Φωτογραφίες Βίντεο Events Συζητήσεις Σημειώσεις και links Status updates Εφαρμογές Διαφημίσεις Οι διαφημίσεις στο facebook μπορούν να προσελκύσουν ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αφού μπορούν να είναι αρκετά στοχευμένες σε δημογραφικά στοιχεία, σε συμπεριφορές, ακόμα και στα περιεχόμενα των προφίλ των μελών, όπως λέξεις κλειδιά κ.α. Αν και δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι υπάρχει έντονη συζήτηση γύρω από την αποτελεσματικότητά τους, κάτι που ισχύει άλλωστε για όλα τα είδη της παραδοσιακής μονόδρομης διαφήμισης, υπάρχουν κάποιες πρακτικές που πρέπει να προσεχθούν αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις κι αυτόν τον τρόπο προώθησης Όρισε τους διαφημιστικούς σου σκοπούς με σαφήνεια Στοχοθέτησε όσο το δυνατόν καλύτερα το κοινό σου με βάση τα δημογραφικά στοιχεία του αλλά και χρησιμοποιώντας κατάλληλες λέξεις-κλειδιά Κάνε το προϊόν/υπηρεσία σου να ξεχωρίζει χρησιμοποιώντας εικόνα όπου μπορείς Κράτησε τη διαφήμιση απλή Όρισε ένα ξεκάθαρο επόμενο βήμα και ασχολήσου αρκετά με τη σελίδα στο site σου όπου θα οδηγηθεί ο χρήστης κάνοντας κλικ στη διαφήμιση Αξιολόγησε γρήγορα και συχνά τις επιδόσεις της καμπάνιας και κάνε τις αναγκαίες αλλαγές

6 p.5 3. Facebook Εφαρμογές Οι εφαρμογές του facebook σου προσφέρουν μια μοναδική πλατφόρμα ανάπτυξης πιο προχωρημένων viral εφαρμογών δίνοντας πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό χρηστών. Τα applications του facebook δίνουν τη δυνατότητα σε θαυμαστές να εγκαταστήσουν επιπλέον λειτουργίες στο προφίλ τους, και με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες/τα brands/προϊόντα, προβάλλονται μέσω του προφίλ κάθε χρήστη, προκαλώντας ένα viral effect αυξάνοντας εκθετικά την προβολή τους. 4. Facebook Connect Το facebook Connect, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στα εργαλεία marketing, δίνoντας τη δυνατότητα στoυς χρήστες του facebook να επικοινωνούν και να ανταλλάσουν με τoυς φίλους τους περιεχόμενο και υπηρεσίες που συναντούν σε εξωτερικά web sites όπως είναι το δικό σου. Με μικρές τεχνικές αλλαγές, οποιοδήποτε web site μπορεί να ανανεωθεί σημαντικά, προσφέροντας τη δυνατότητα σε χρήστες που έχουν παρουσία στο facebook, να μεταφέρουν το δίκτυο των φίλων τους στο web site σου, αλλά και να ενημερώσουν το προφίλ τους με πληροφορίες που βρίσκουν ενδιαφέρουσες σε σένα. Το facebook Connect δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του facebook να επικοινωνούν και να ανταλλάσουν με τους φίλους τους περιεχόμενο και υπηρεσίες.

7 p.6 Παραδείγματα εταιριών, προσωπικοτήτων με παρουσία στο facebook Μεγάλες εταιρείες από όλους τους χώρους, όπως Coca-Cola, New York Times, Chase, Blockbuster, CBS, Verizon, Nike, αλλά και προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και του θεάματος έχουν συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες του facebook και τα οφέλη που μπορούν να έχουν αποκτώντας μια ουσιαστική παρουσία εκεί. Obama Η ισχυρή παρουσία του νέου προέδρου της Αμερικής στα social media, όπως και στο facebook μέσω σελίδων, ομάδων, κλπ., τoν έχει κάνει εξαιρετικά δημοφιλή συγκεντρώνοντας πάνω από θαυμαστές στη σελίδα του. Target Η Target, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων λιανεμπορίου στην Αμερική, κατάφερε με την δημιουργία της σελίδας Dorm Survival Guide να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της στοχεύοντας στους νέους φοιτητές, προσφέροντάς τους ιδέες για συνταγές, προϊόντα αλλά και φωτογραφίες προτεινόμενων φοιτητικών δωματίων, ώστε να μπορέσουν να φανταστούν καλύτερα την καινούργια τους ζωή. Η παρουσία της εταιρείας στο facebook ήταν αποτελεσματική επειδή κατόρθωσε να μεταφέρει την εικόνα της online, αλλά και να επικοινωνήσει την ιδέα της διακόσμησης για όλους σε χαμηλές τιμές, που προσέλκυσε το νεανικό κοινό δίνοντάς του παράλληλα την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά, αντί απλά να δέχεται τα διαφημιστικά μηνύματα της εταιρείας.

8 p.7 Πώς χτίζω μια αποτελεσματική παρουσία στο facebook; Άμεση επικοινωνία με το κοινό Αν αποφασίσεις να δραστηριοποιηθείς στα Social Networks, πρέπει να έχεις συνεχή και ενεργή συμμετοχή σε συζητήσεις που αφορούν την εταιρεία σου ή τα προϊόντα σου με όσα περισσότερα μέλη ή θαυμαστές μπορείς, αντί να «σπρώχνεις» απλά μηνύματα marketing, όπως συνηθίζεται με τα παραδοσιακά μέσα. Το κοινό εκεί δεν είναι παθητικό, προτιμά να συμμετέχει, να ακούει και να μιλάει σ ένα ζωντανό διάλογο. Αν θέλεις ο κόσμος να συμμετέχει και να υποστηρίζει την παρουσία της εταιρείας σου στα Social Networks όπως το facebook, τότε πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτός στη συμμετοχή τους, ώστε να νιώθουν «ενεργά» μέλη της εταιρείας σου. Συνεχής ενημέρωση με interactive περιεχόμενο Για να εκμεταλλευτείς σωστά τις δυνατότητες του facebook, πρέπει να είσαι «κοινωνικός», να δημιουργείς συνέχεια νέο περιεχόμενο, με συνεχή ενημέρωση των status updates, καταχώρηση φωτογραφιών, βίντεο, διοργάνωση εκδηλώσεων και ό,τι άλλο κάνει η εταιρεία σου. Μ αυτό τον τρόπο, το κοινό νιώθει «μέλος» της εταιρείας, αφού αυτή μοιράζεται τα νέα της, κρατιέται ζωντανό το ενδιαφέρον των θαυμαστών και των μελών, αλλά και αυξάνεται ο αριθμός τους. Πρέπει να είσαι «κοινωνικός», να δημιουργείς συνέχεια νέο περιεχόμενο, με συνεχή ενημέρωση των status updates, καταχώρηση φωτογραφιών, βίντεο και ό,τι άλλο κάνει η εταιρεία σου. Συνεχής έλεγχος του τι λέγεται για την εταιρεία σου Πρέπει να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των θετικών και αρνητικών σχολίων σε ότι αφορά την παρουσία της εταιρείας σου στο facebook αλλά και στα υπόλοιπα social media (blogs κλπ), έτσι ώστε να γνωρίζεις πώς βλέπει το κοινό την εταιρεία και τα προϊόντα, αλλά και για να προσαρμόζεις την παρουσία σου και τις ενέργειές σου ανάλογα. Επίσης δεν θα πρέπει να παραλείπεις να απαντάς σε ότι συζητιέται για την εταιρία σου, αρνητικό ή θετικό, ώστε το κοινό να νιώθει ζωντανή την παρουσία της στο διάλογο που γίνεται.

9 p.8 Ποιοί είμαστε Η paperplane είναι επιχειρηματική μονάδα της iteam (http://www.iteam.gr). Βοηθάμε επιχειρήσεις κάθε είδους στο σχεδιασμό και υλοποίηση της web στρατηγικής τους, αξιοποιώντας όλες τις τελευταίες τεχνολογίες και πρακτικές του χώρου. Ειδικευόμαστε σε μια σειρά από νέες πρακτικές έκφρασης και δημοσίευσης στο web όπως είναι εταιρικά blogs, rich media, web video, social networks, microblogging, podcasting, web widgets, νέας γενιάς mobile applications και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, βοηθάμε να δεθούν όλα τα παραπάνω με τις παραδοσιακές μορφές παρουσίας και δραστηριοποίησης στο web (εταιρικά websites, portals, marketing) ώστε να συνιστούν μια ολοκληρωμένη και ενιαία στρατηγική. Ειδικευόμαστε στο Marketing, αξιοποιώντας όλες τις νέες τεχνολογίες και πρακτικές έκφρασης και δημοσίευσης στο web, όπως είναι: εταιρικά blogs, rich media, web video, social networks, micro blogging, podcasting, web widgets, νέας γενιάς mobile applications και πολλά άλλα Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε Αν σας ενθουσιάζει η ιδέα της δημιουργίας μιας νέας σχέσης με τα κοινά και την αγορά σας, αν θέλετε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του νέου καναλιού marketing και επικοινωνίας με πελάτες, συνεργάτες και κοινό, καλέστε μας στο ή στείλτε μας στο Περισσότερες πληροφορίες για όλα όσα διαβάζουμε, παρακολουθούμε, παράγουμε και υλοποιούμε, μπορείτε να δείτε στο web site μας, Creative: Κωστής Βασιλειάδης

Social Media. Chapter 2 Social Media Marketing

Social Media. Chapter 2 Social Media Marketing Social Media W Chapter 2 Social Media Marketing p.1 Τι είναι το Social Media Marketing Πρόκειται για ένα νέο marketing, που απευθύνεται σε ένα νέο καταναλωτή. Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία αλλάζει

Διαβάστε περισσότερα

1.2 Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα είναι οι εξής:... 9. 1.5 Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω των social media...

1.2 Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα είναι οι εξής:... 9. 1.5 Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω των social media... Περίληψη Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε μια στενωπό από την οποία δύσκολα θα βγει. Οι νέοι επαγγελματίες αλλά και οι παλιοί προσπαθούν να επιβιώσουν καθημερινά σε έναν άνισο αγώνα. Σε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Web-Marketing. Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως:

Web-Marketing. Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως: Web-Marketing Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως: Έρευνα αγοράς ( καθορισµός αναγκών καταναλωτών, ανάλυση ανταγωνιστών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΣΤΟ ΙΕΘΝΕΣ MARKETING

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΣΤΟ ΙΕΘΝΕΣ MARKETING ιατµηµατικό Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη ιοίκηση Επιχειρήσεων ιπλωµατική Εργασία Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΣΤΟ ΙΕΘΝΕΣ MARKETING Επιµέλεια: Καλαλά Κωνσταντίνα Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Χατζηδηµητρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγη. Φαρμακείο. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media)

Εισαγωγη. Φαρμακείο. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media) Εισαγωγη Οι όροι που θα μας απασχολήσουν και «παντρεύτηκαν» είναι το φαρμακείο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media). Ας δούμε ποιοι είναι οι ορισμοί τους: Η Επιστήμη που έχει κύριο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. μέσα κοινωνικής δικτύωσης.» ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.» ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα Ηλεκτρονική Διαφήμιση Αντωνιάδου Όλγα Διαφήμιση στο διαδίκτυο Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο προώθησης και διαφήμισης υπηρεσιών και προϊόντων. Η ποσότητα της πληροφορίας που διακινείται

Διαβάστε περισσότερα

T.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ. ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

T.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ. ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ T.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ONLINE MARKETING KAI TΩΝ SOCIAL MEDIA ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΝΟΜΗ Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Επιβλέπων: ρ. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης

Επιβλέπων: ρ. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ MARKETING ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εισηγητές: ηµάκη

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΤΟ FACEBOOK ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ».

«ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΤΟ FACEBOOK ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ». ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΤΟ FACEBOOK ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά Συστήματα Διαχείρισης Προσωπικού. Εφαρμογή διασύνδεσης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Διαδικτυακά Συστήματα Διαχείρισης Προσωπικού. Εφαρμογή διασύνδεσης επιχειρήσεων και εργαζομένων. ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΒΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Διαδικτυακά Συστήματα Διαχείρισης Προσωπικού. Εφαρμογή διασύνδεσης επιχειρήσεων και εργαζομένων. Καπώνη

Διαβάστε περισσότερα

«SOCIAL MEDIA MARKETING»

«SOCIAL MEDIA MARKETING» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (MBA Tourism Management) Διπλωματική Εργασία «SOCIAL MEDIA MARKETING» Χριστίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Καβάλα 2007 ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING Η πτυχιακή εργασία παραδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ EIΣΑΓΩΓΗ Η επιρροή της διαφήμισης υπήρξε κι εξακολουθεί να είναι αναμφισβήτητα αισθητή, τόσο σε οικονομικά και επιχειρηματικά πλαίσια, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Προσκοπισμός. Εγχειρίδιο καλής πρακτικής

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Προσκοπισμός. Εγχειρίδιο καλής πρακτικής Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Προσκοπισμός Εγχειρίδιο καλής πρακτικής ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να φέρει πιο κοντά παλιούς και εν ενεργεία Προσκόπους, νέους και μεγαλύτερους, από την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ_Ν ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ_Ν ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ_Ν ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Εισαγωγή των αρχών του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στις μικρές επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Προώθηση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσα από τα Social Media,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ VIRAL MARKETING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ VIRAL MARKETING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ VIRAL MARKETING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΠΑΖΕΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Διπλωματική εργασία ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Σχολή: Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών. Π τυ χ ιακ ή Ερ γασία Θέμα: Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επιμέλεια εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing. 14/1/2014 Τραχαλάκης Παναγιώτης

Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing. 14/1/2014 Τραχαλάκης Παναγιώτης Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing Τραχαλάκης Παναγιώτης Προγραμματιστής Αναλυτής Ειδικός εφαρμογών Διαχείριση Επιχειρησιακής Γνώσης και υπηρεσίες Internet marketing 1996 Κατασκευή ιστοσελίδων. 2000

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET»

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET» Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ &ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ T.E.I. OF EPIRUS SCHOOL OF MANAGEMENT AND ECONOMICS DEPARTMENT OF COMMUNICATION, INFORMATICS AND MANAGEMENT ΘΕΜΑ :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Ηλεκτρονικές Καμπάνιες σελ. 1 Από πού ξεκινάω; Τι υπάρχει γύρω μου; Αφού έχετε αποκτήσει ενεργή παρουσία στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion)

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion) ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Κ ος. Χ. Κυτάγιας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Ανύσης Ιωάννης Α.Μ: 7032

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αργύρης Τζικόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η χρήση του Διαδικτύου σαν Εργαλείου Μάρκετινγκ σε Μικρές Τουριστικές Επιχειρήσεις Περιπτώσεις από τη Σάρτη Χαλκιδικής, Ελλάδα Αθανασίου

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Τεχνολογία

Ομάδα Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Τεχνολογία Ομάδα Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Τεχνολογία Think Tank Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science Α κύκλος κειμένων THE HELLENIC ALUMNI 02 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 03

Διαβάστε περισσότερα

checklist 12 βήματα για να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε πελάτες!

checklist 12 βήματα για να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε πελάτες! ebook checklist 12 βήματα για να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε πελάτες! Το δεύτερο μέρος του πιο ολοκληρωμένου οδηγού για websites με tips και σωστές πρακτικές για μια αποτελεσματική στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα