ΠΡΟΣΟΧΗ. Copyright 2010 InviBit ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΣΟΧΗ. Copyright 2010 InviBit ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ"

Transcript

1

2 ΠΡΟΣΟΧΗ Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, αναπαραγωγή μέρους ή όλου του εγχειριδίου χωρίς την γραπτή συγκατάθεση της InviBit Τα λογότυπα, τα προϊόντα και οι ονομασίες εταιριών τρίτων, ανήκουν στους αντίστοιχους νόμιμους ιδιοκτήτες. Copyright 2010 InviBit ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Η χρήση του συστήματος GSM-22T γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του χρήστη. Η InviBit δεν φέρει καμμία ευθύνη για οποιεσδήποτε ζημίες που μπορεί να προκύψουν από την χρήση της συσκευής.

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΛΥΧΝΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΡΤΑΣ SIM ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 15. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 16. ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ GSM-22T

4 ΠΡΟΣΟΧΗ Όλες οι ασύρματες συσκευές είναι ευαίσθητες σε ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και κατά συνέπεια σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει δυσλειτουργία. Μόνο ειδικευμένοι τεχνικοί μπορούν να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν την συσκευή. Η συσκευή ΔΕΝ είναι αδιάβροχη. Πρέπει να εγκατασταθει σε προστατευμένο απο νερα και υγρασία χώρο. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ To GSM-22T θα πρέπει να εγκατασταθεί συμφωνα με τις οδηγείες ασφαλούς χρήσης. Σας συνιστούμε να ακολουθήσετε πιστά της οδηγίες αυτές για αποφυγή τραυματισμών ή ζημίων σε περιουσίες. Θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις απαιτήσεις ασφαλείας πριν από την χρήση. Κατά την χρήση κρίνεται σκοπιμο να τοποθετήσετε το GSM-22T έτσι ώστε τα LEDs είναι ορατά στο χρήστη καθώς αυτά παρέχουν τις πληροφορίες για την κατάσταση της συσκευής. Εάν η συσκευή παρουσιασει δυσλειτουργία, μόνο ειδικευμένο προσωπικό μπορεί να την επισκευάσει. Συστήνουμε άμεση αποσυνδεση της συσκευής και και αποστολη της στον κατασκευαστή. Θα πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα συστήματα προστασιας καθως και ασφαλειες στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Αποσύνδεση από το δίκτυο του ρεύματος Η αποσύνδεση από το δίκτυο γίνεται με την παρακάτω σειρά: Πρώτα αποσυνδέονται οι συσκευές που ελέγχονται και μετά το GSM-22T.

5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το GSM-22T είναι μια συσκευή για τον τηλεχειρισμό απομακρυσμενων συσκευών, παρακολούθησης συστημάτων συναγερμού καθώς και την παρακολουθηση θερμοκρασιας εγκαταστασεων (ψυγειων,κλιβανων κλπ) μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνιας. Η παραμετροποίηση της συσκευης γίνεται με μηνυματα SMS ενω ο έλεγχος της συσκευής γίνεται με αναπάντητες κλησεις ή με SMS. Το GSM-22 αναγνωρίζει αποκλειστικά και μονον τις εισερχόμενες κλήσεις και τα SMS που προέρχονται απο τηλεφωνικούς αριθμους κινητής τηλεφωνίας και ειναι καταχωρημένοι στην κάρτα SIM ως επαφες. Για τα μηνύματα SMS απαιτείται προσθετα και ενας τριψήφιος κωδικός ασφαλείας. Το GSM-22T διαθετει 2 ψηφιακες εισοδους, 2 εξοδους ρελε με επαφες N.O και μια αναλογικη εισοδο για αισθητηρες θερμοκρασιας τυπου PT100. Αναλογα με τον προγραμματισμο του απο τον χρηστη μπορει να εκτελεσει τις ακολουθες λειτουργιες : Ενεργοποιηση της εξοδου 1 με μια αναπαντητη κληση Η εξοδος απενεργοποιηται αυτοματα μετα απο προκαθορισμενο χρονικο διαστημα προγραμματιζομενο απο τον χρηστη. Ενεργοποιηση της εξοδου 1 με μια αναπαντητη κληση Η εξοδος απενεργοποιηται αυτοματα μετα την ληξη της κλησης. Επιστροφη SMS με πληροφοριες για την κατασταση των εισοδων, των εξοδων καθως και του αισθητηρα θερμοκρασιας. Οι παραπανω λειτουργιες μπορουν να επιβεβαιωθουν απο το GSM-22 με κληση ή με SMS προς τον καλουντα αριθμο. Αποστολη SMS με προγραμματιζομενα μηνυματα απο το χρηστη προς εναν προκαθορισμενο τηλεφωνικο αριθμο οταν αλλαξει η κατασταση οποιασδηποτε απο τις 2 εισοδους. Αποστολη SMS με προγραμματιζομενα μηνυματα απο το χρηστη προς εναν προκαθορισμενο τηλεφωνικο αριθμο οταν η θερμοκρασια υπερβει ενα απο τα δυο προγραμματιζομενα ορια. Δυνατοτητα ακροασης του χωρου στον οποιο βρισκεται το GSM-22T. *

6 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Τροφοδοσία 10-15Vdc 500mA Κατανάλωση ρεύματος max 4W Ασύρματο modem: Triple Band GSM (900/1800/1900 MHz) 2 ψηφιακές είσοδοι οπτικά απομονωμένες Αντίσταση εισόδου 2.2kΩ 0 (ανενεργό) 0 3Vdc 1 (ενεργό) 3-30Vdc Σύνδεσμος: τερματική κλέμμα 1 αναλογική είσοδος για αισθητήρα θερμοκρασίας τυπου PT100 2 Έξοδοι Ρελέ Φορτίο 240V/50Hz ~3A, 24V 4A Σύνδεσμος: τερματική κλέμμα Interfaces RS232 optional Ταχύτητα: bps N-8-1 Flow control: οχι Σύνδεσμος : μεσω ειδικου καλωδιου GSM GPRS 6 Εσωτερική κεραία strip Εξωτερικος συνδεσμος κεραιας SMA Θερμοκρασία λειτουργίας από -20 C έως +55 C Σχετική υγρασία λειτουργίας (RH%) : 5 95% Στήριξη ράγας DIN ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΛΥΧΝΙΩΝ (LED) Power LED Τροφοδοσίας συσκευης. GSM : Ενδειξη λειτουργίας modem. Ανενεργο Η μονάδα GSM ειναι εκτός λειτουργιας. 64mS ON / 800 msec OFF To modem δεν βρίσκει δίκτυο. 64mS ON / 3000sec OFF To modem είναι κανονικα συνδεδεμένο στο GSM δίκτυο. 64mS ON / 300 msec OFF - To modem βρίσκεται σε φάση επικοινωνίας. SIG : Ενδειξη ποιοτητας σηματος. Μονιμα αναμμένο = πολυ καλο σημα (15 στα 30 και ανω) Αναβοσβηνει = μέτριο σήμα (απο 5 στα 30 εως 15 στα 30) Ανενεργο = Χαμηλό σημα (0 στα 30 εως 5 στα 30 ). Η συσκευη ενδεχεται να μην λειτουργεί κανονικά. OUT1 / 2 Ανάβει όταν η αντιστοιχη έξοδος ειναι ενεργή. ΙΝ1 / 2 Ανάβει όταν η είσοδος που αντιστοιχεί είναι ενεργοποιημένη.

7 ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ (κλεμμες συνδεσης) Σύνδεσμος 10 επαφών OUT1 Επαφές ρελέ 1 (Ανοιχτη επαφη σε κατασταση ηρεμιας) Η επαφη αυτη μπορει να ενεργοποιηθει με εισερχομενες κλησεις και SMS. Μεγιστη ταση λειτουργιας 220VAC / 3A. OUT2 - Επαφές ρελέ 1 (Ανοιχτη επαφη σε κατασταση ηρεμιας) Η επαφη αυτη μπορει να ενεργοποιηθει μονο με SMS. Μέγιστη τάση λειτουργίας 220VAC / 3A.. IN1 Ψηφιακή είσοδος 1. Παρέχει οπτική απομόνωση απο το υπόλοιπο κύκλωμα για ασφάλεια. Τάση ενεργοποίησης 3 εως 24VDC. IN2 - Ψηφιακή είσοδος 2. Παρεχει οπτικη απομόνωση απο το υπολοιπο κυκλωμα για ασφαλεια. Ταση ενεργοποιησης 3 εως 24VDC. Power Τροφοδοσια κυκλωματος ΠΡΟΣΟΧΗ! Μονο 10 εως 15VDC Χρησιμοποιηστε το κατάλληλο τροφοδοτικό. Σύνδεσμος 4 επαφών Ο συνδεσμος 4 επαφων προοριζεται για την συνδεση αισθητηρων θερμοκρασιας τυπου PT100. Συνδεστε τα καλωδια ιδιου χρωματος σε διαδοχικες επαφες, π.χ πρωτο ασπρο επαφη 1, δευτερο ασπρο στην επαφη 2, πρωτο κοκκινο στην επαφη 3 και δευτερο κοκκινο στην επαφη 4. Σε περιπτωση συνδεσης αισθητηρα 2 επαφων θα πρεπει να βραχυκυκλωθουν οι επαφες ως εξης : Επαφη 1 με την επαφη 2 και επαφη 3 με την επαφη 4 (βλ. Παραδειγματα συνδεσης). Τα 2 ακρα του αισθητηρα σε αυτη την περιπτωση πρεπει να συνδεθουν στις επαφες 1 και 4. Σε περιπτωση που δεν επιθυμουμε την χρηση αισθητηρα θερμοκρασιας τοτε οι επαφες μπορουν να μεινουν ανοιχτες. Το GSM-22T θα μας επιστρεφει μονιμα μετρηση θερμοκρασιας -50C.

8 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ 1) Απο δικτυο 220VAC με αισθητηρα θερμοκρασιας 4 επαφων.

9 2) Απο μπαταρια 12V και αισθητηρα θερμοκρασιας 2 επαφων.

10 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Προμηθευτείται μια κάρτα SIM απο τον παροχέα της προτιμησής σας. Εισάγετε την καρτα σε ενα οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο και αφου εισάγεται το PIN που σας εχει δωθεί καντε τις ακόλουθες ενεργειες : Απο τις ρυθμισεις ασφαλειας αφαιρεστε την χρηση PIN. Για να λειτουργησει τo GSM-22 η εισαγωγή PIN πρεπει να ειναι ανενεργη. Εισαγεται στον κενό κατάλογο τηλεφώνων της κάρτας SIM όσους τηλεφωνικους αριθμούς (κινητών παντα τηλεφώνων) θελετε να εχουν προσβαση στις λειτουργίες του GSM-22. Τηλεφωνικές κλησεις ή SMS απο μη καταχωρημένους χρήστες απορρίπτονται απο την συσκευή. Οι καταχωρήσεις πρεπει να έχουν εκτός απο τον τηλεφωνικό αριθμό και ενα οποιοδηποτε όνομα που να αποτελείται έστω απο ενα γραμμα. ΠΡΟΣΟΧΗ : Βεβαιωθείτε οτι οι καταχωρήσεις έγιναν στην καρτα SIM και ΟΧΙ στο τηλεφωνό σας. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης του κινητού σας αν δεν είστε βέβαιοι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΡΤΑΣ SIM Αφαιρέστε το καπάκι με ένα μικρό ίσιο κατσαβίδι όπως φαίνεται στην εικόνα. Σύρετε τη θήκη της SIM κάρτας προς τα αριστερά για να απελευθερωθεί το κλείστρο.

11 Ανασηκώστε την θήκη της SIM κάρτας. Τοποθετήστε την κάρτα σας στην θήκη προσέχοντας ώστε η εγκοπή της καρτας να βρισκεται επανω δεξια. Κλείστε την θήκη της SIM κάρτας. Σύρετε την θήκη της SIM κάρτας προς τα δεξιά μέχρι να κλειδώσει ξανα στην θέση της. Επανατοποθετήστε το πλαστικό καπάκι. Το GSM-22 ειναι ετοιμο να λειτουργησει. Αφου κανετε την καταλληλη για την εφαρμογη σας συνδεσμολογια τροφοδοτηστε το κυκλωμα. Η ενδεικτικη λυχνια Power θα πρεπει να αναψει αμεσως και η ενδεικτικη λυχνια GSM θα πρεπει να αρχισει να αναβοσβηνει με γρηγορο ρυθμο ( περιπου 64mS ΟΝ και 800mS OFF). Αυτο σημαινει οτι το modem ειναι σε φάση αναζήτησης δικτύου. Μετα απο 15 εως 30 δευτερολεπτα ο ρυθμος θα αλλαξει και θα πρεπει να υπαρχει ενας συντομος χρονος ανάμματος (περιπου 64mS) με κενο περιπου 3 δευτερολεπτα. Αυτο σημαινει οτι το GSM-22 εχει συνδεθει στο δικτυο κινητης τηλεφωνιας. Η ενδεικτικη λυχνια SIG θα πρεπει να εινα μονιμα αναμμενη ή να αναβοσβηνει.σε αντιθετη περιπτωση σημαινει οτι δεν υπαρχει επαρκες σημα στην περιοχη. Σε αυτη την περιπτωση χρησιμοποιηστε καταλληλη εξωτερικη κεραια GSM που θα προμηθευτειται απο τα σημεια πωλησης του GSM-22. Να σημειωθει οτι σε περιπτωσεις εγκαταστασης του GSM-22 μεσα σε μεταλλικούς βιομηχανικους πινακες η χρηση εξωτερικής κεραίας ειναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ καθως η συσκευη μπορεί να λειτουργεί κανονικά με την πορτα του πίνακα ανοιχτή αλλα να μην λειτουργεί όταν αυτή θα κλείσει. ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Αν το GSM-22 λειτουργεί για πρώτη φορά τότε θα έχει τήν εργοστασιακή παραμετροποίηση. Καλέστε το GSM-22 απο ενα καταχωρημένο κινητό. Βεβαιωθείτε οτι καλεί κανονικά. Η ενδεικτικη λυχνια OUT1 θα πρεπει να αναψει και η εξοδος 1 θα πρεπει να ενεργοποιηθει. Τερματιστε την κληση. Η εξοδος θα πρεπει να απενεργοποιηθεί αυτόματα μετα απο την πάροδο ενός λεπτού. Αν η λειτουργια αυτη εκτελεστει κανονικα μπορειτε να προχωρησετε στην παραμετροποίηση της συσκευής. ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ Η παραμετροποίηση του GSM-22 γίνεται μέσω μηνυμάτων SMS. O τηλεφωνικος αριθμος του αποστολεα πρεπει να βρισκεται καταχωρημένος στην λίστα επαφών της κάρτας SIM του GSM-22 προκειμένου να γίνει αποδεκτό το μηνυμα. Tα μηνύματα πρεπει να ειναι γραμμενα με αγγλικους χαρακτηρες. Καθε μηνυμα παραμετροποιησης ή προγραμματισμου πρεπει να αρχίζει με τον τριψήφιο κωδικό prefix. Ο κωδικός αυτός ειναι προγραμματισμένος απο το εργοστάσιο σε 000 αλλά μπορεί να αλλάξει απο τον χρήστη. Παραδειγμα : στελνουμε το ακολουθο SMS στην συσκευη P123 Το παραπανω SMS θα αλλαξει τον κωδικο προσβασης απο 000 σε 123. Σε περιπτωση που αλλαξετε τον κωδικο βεβαιωθειτε οτι τον εχετε σημειωσει διαφορετικα δεν θα εχετε προσβαση στο συστημα. Στα παρακατω παραδειγματα ολα τα μηνυματα θα εχουν ως προθεμα τον εργοστασιακο κωδικο 000.

12 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Επιστρεφομενα απο το GSM-22 μηνυματα Τα μηνυματα που επιστρεφει το GSM-22 εχουν την ακολουθη μορφη : GSM-22 Preset message 1 Temp = +25C OUT1 = ON OUT2 = OFF IN1 = OFF IN2 = OFF Signal = 15 Η πρωτη γραμμη ειναι η επικεφαλιδα του μηνύματος. Εμφανιζεται παντα και εχει εργοστασιακο περιεχομενο το μηνυμα GSM-22. Μπορει να αλλαχτει απο το χρηστη και σκοπο εχει να μας ενημερωνει για την ταυτοτητα της συσκευης που εστειλε το μηνυμα σε περιπτωση που έχουμε εγκατεστημένες περισσότερες απο μία. Η δεύτερη γραμμή ειναι επίσης προγραμματιζόμενη απο το χρηστη και αλλαζει ανάλογα με τις συνθήκες των εισόδων,των εξόδων ή του αισθητήρα θερμοκρασίας. Παράδειγμα : WATER TANK 1 Tank Empty Temp = +25C OUT1 = ON OUT2 = OFF IN1 = ON IN2 = OFF Signal = 15 Η τριτη γραμμη δειχνει την θερμοκρασια του εσωτερικου αισθητηρα εαν εχετε την εκδοση GSM- 22 ή την θερμοκρασια του εξωτερικου αισθητηρα PT100 εαν εχετε την εκδοση GSM-22T. Εαν εχετε την εκδοση GSM-22T και δεν εχετε συνδεσει τον αισθητηρα ή τον εχετε συνδεσμολογησει λανθασμενα τοτε η ενδειξη της θερμοκρασιας θα ειναι -50C. Οι γραμμες 4 εως και 7 δειχνουν την κατασταση των εισοδων και εξοδων. ON για τις εξοδους σημαινει οτι η επαφη ειναι κλειστη ενω ON για τις εισοδους σημαινει οτι υπαρχει ταση >3Vdc μεταξυ των ακρων της αντιστοιχης εισοδου. Η τελευταια γραμμή Signal = <nn> μας δείχνει την ποιότητα της σύνδεσης GSM. Παιρνει τιμες απο 0 (καθόλου σήμα / αδυναμία σύνδεσης) εως και 31 (μέγιστο σήμα / άριστη ποιότητα σύνδεσης).

13 Εντολες προγραμματισμου P<nnn> - Aλλαξει τον κωδικο προσβασης. Σε περιπτωση που αλλαξετε τον κωδικο βεβαιωθειτε οτι τον εχετε σημειωσει διαφορετικα δεν θα εχετε προσβαση στο συστημα. Παραδειγμα : 000 P123 αλλαζει τον κωδικο προσβασης απο 000 σε 123. D<n> - Προγραματιζει την χρονοκαθυστερηση απο 0 εως 9999 λεπτα. Παραδειγμα : 000 D30 Προγραμματιζει την χρονοκαθυστερηση στα 30 λεπτα. Βλεπε εντολες C0,C1 και C2. Ομαδα εντολων αποκρισης σε εισερχομενες κλησεις (C0 - C7) C0 Οταν το GSM-22 δεχτει κληση απο καταχωρημενο αριθμο θα ενεργοποιησει την εξοδο 1. Η απενεργοποιηση της εξοδου θα γινει αυτοματα μετα απο την παροδο του χρονου χρονοκαθυστερησης (Βλεπε εντολη D<n> παραπανω). Παραδειγμα : 000 C0 D30 Το GSM-22 θα ενεργοποιει την εξοδο 1 για 30 λεπτα μετα απο καθε εισερχομενη κληση. C1 Εχει την ιδια λειτουργια με την εντολη C0 με την διαφορα οτι το GSM-22 θα καλεσει τον χρηστη ως επιβεβαιωση εκτελεσης της εντολης. Παραδειγμα : 000 C1 D10 Το GSM-22 θα ενεργοποιει την εξοδο 1 για 10 λεπτα μετα απο καθε εισερχομενη κληση. Μετα την ληψη της κλησης θα κανει κληση επιβεβαιωσης προς τον καλουντα αριθμο. Απορριψτε την κληση ωστε να μην χρεωθει η συσκευη. C2<n> Εχει την ιδια λειτουργια με την εντολη C0 με την διαφορα οτι το GSM-22 θα στειλει ενα SMS επιβεβαιωσης στον χρηστη ως επιβεβαιωση εκτελεσης της εντολης. Η παραμετρος <n> ειναι ο αριθμος του μηνυματος χρηστη που θα υπαρχει στο SMS, (βλεπε μηνυματα χρηστη παρακατω) και παιρνει τιμη απο 1 εως και 9. Παραδειγμα : 000 C2 1 D10 Το GSM-22 θα ενεργοποιει την εξοδο 1 για 10 λεπτα μετα απο καθε εισερχομενη κληση. Μετα την ληψη της κλησης θα στειλει ενα SMS στον καλουντα με το ακολουθο περιεχομενο: (Υποθετουμε οτι το μηνυμα χρηστη 1 περιεχει το εργοστασιακο μηνυμα Preset message 1 και οτι το μηνυμα επικεφαλιδας εχει επισης το εργοστασιακο μηνυμα GSM-22.) GSM-22 Preset message 1 Temp = +25C OUT1 = ON OUT2 = OFF IN1 = OFF IN2 = OFF Signal = 15 Στην τεταρτη γραμμη του μηνυματος βλεπουμε οτι η εξοδος 1 εχει ενεργοποιηθει (OUT1 = ON). C3 Οταν το GSM-22 δεχτει κληση απο καταχωρημενο αριθμο θα ενεργοποιησει την εξοδο 1. H εξοδος θα παραμεινει ενεργη για οσο χρονο συνεχιζουμε να καλουμε την συσκευη. Παραδειγμα : 000 C3

14 C4 Εχει την ιδια λειτουργια με την εντολη C3 με την διαφορα οτι το GSM-22 θα καλεσει τον χρηστη ως επιβεβαιωση εκτελεσης της εντολης. Παραδειγμα : 000 C4 Το GSM-22 θα ενεργοποιει την εξοδο 1 για οσο διαρκει η εισερχομενη κληση. Μετα τον τερματισμο της κλησης θα κανει με τη σειρα του κληση επιβεβαιωσης προς τον καλουντα αριθμο. Απορριψτε την κληση ωστε να μην χρεωθει η συσκευη. C5<n> Εχει την ιδια λειτουργια με την εντολη C3 με την διαφορα οτι το GSM-22 θα στειλει ενα SMS επιβεβαιωσης στον χρηστη ως επιβεβαιωση εκτελεσης της εντολης. Η παραμετρος <n> ειναι ο αριθμος του μηνυματος χρηστη που θα υπαρχει στο SMS, (βλεπε μηνυματα χρηστη παρακατω) και παιρνει τιμη απο 1 εως και 9. Παραδειγμα : 000 C5 2 Το GSM-22 θα ενεργοποιει την εξοδο 1 για οσο χρονο διαρκει η κληση. Μετα την ληψη της κλησης θα στειλει ενα SMS στον καλουντα με το ακολουθο περιεχομενο: (Υποθετουμε οτι το μηνυμα χρηστη 2 περιεχει το εργοστασιακο μηνυμα Preset message 2 και οτι το μηνυμα επικεφαλιδας εχει επισης το εργοστασιακο μηνυμα GSM-22.) GSM-22 Preset message 2 Temp = +26C OUT1 = ΟFF OUT2 = OFF IN1 = OFF IN2 = OFF Signal = 15 C6 - Οταν το GSM-22 δεχτει κληση απο καταχωρημενο αριθμο θα στειλει ενα μηνυμα με την κατασταση των εισοδων και των εξοδων του. Παραδειγμα : 000 C6 Το GSM-22 μετα την ληψη της κλησης θα στειλει ενα SMS στον καλουντα με το ακολουθο περιεχομενο: (Υποθετουμε οτι το μηνυμα επικεφαλιδας εχει το εργοστασιακο μηνυμα GSM-22.) GSM-22 Temp = +26C OUT1 = ΟFF OUT2 = OFF IN1 = OFF IN2 = OFF Signal = 20 C7 - Το GSM-22 θα απαντησει στην εισερχομενη κληση και ο χρηστης μπορει να ακουσει ηχο απο τον χωρο στον οποιο ειναι εγκατεστημενο το συστημα. Παραδειγμα : 000 C7

15 Ομαδα εντολων επιβεβαιωσης ληψης μηνυματων (S0 - S2) S0 - Το GSM-22 δεν επιβεβαιωνει τα εισερχομενα SMS. S1 - Το GSM-22 επιβεβαιωνει τα εισερχομενα SMS με κλήση προς τον καλουντα. S2 - Το GSM-22 επιβεβαιωνει τα εισερχομενα SMS με SMS επιβεβαιωσης. Η μορφη του μηνυματος επιβεβαιωσης ειναι ιδιο με αυτο της εντολης C6. Εξερχομενα μηνυματα απο αλλαγη καταστασης Να σημειωθει οτι ολα τα μηνυματα που αποστελονται μετα απο αλλαγη καταστασης (εισοδων ή θερμοκρασιας) και δεν αποτελουν απαντηση σε κληση ή SMS (οπου η απαντηση γινεται στον αριθμο του καλουντα), αποστελονται σε εναν αριθμο που ειναι αποθηκευμενος στην μνημη του GSM-22. Ο αριθμος πρεπει να ανηκει σε κινητο τηλεφωνο. A<nnnnnnnnnnnn> - Προγραμματιζει τον αριθμο στον οποιο γινονται ολες οι ενημερωσεις αλλαγης καταστασης. Το μεγιστο μηκος του αριθμου πρεπει να ειναι 16 ψηφια. Παραδειγμα : 000 A Εξερχομενα μηνυματα απο μεταβολη εισοδων J0 To GSM-22 αγνοει οποιαδηποτε αλλαγη στην εισοδο 1 (ΙΝ1) J1<m> - Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m> του χρηστη και το status της συσκευης οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου σε καθε αλλαγη της εισοδου 1 απο ανενεργη σε ενεργη (ΟN -> OFF). J2<m> - Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m> του χρηστη και το status της συσκευης οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου σε καθε αλλαγη της εισοδου 1 απο ενεργη σε ανενεργη (OFF ON). J3<m1><m2> - Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m1> ή <m2> του χρηστη και το status της συσκευης. To <m1> θα σταλει για καθε αλλαγη της εισοδου 1 απο ανενεργη σε ενεργη (ΟN -> OFF) ενω το <m2> θα σταλει σε καθε αλλαγη της εισοδου 1 απο ενεργη σε ανενεργη (OFF ON). V0 To GSM-22 αγνοει οποιαδηποτε αλλαγη στην εισοδο 2 (ΙΝ2) V1<m> - Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m> του χρηστη και το status της συσκευης οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου σε καθε αλλαγη της εισοδου 2 απο ανενεργη σε ενεργη (ΟN -> OFF). V2<m> - Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m> του χρηστη και το status της συσκευης οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου σε καθε αλλαγη της εισοδου 2 απο ενεργη σε ανενεργη (OFF ON). V3<m1><m2> - Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m1> ή <m2> του χρηστη και το status της συσκευης. To <m1> θα σταλει για καθε αλλαγη της εισοδου 2 απο

16 ανενεργη σε ενεργη (ΟN -> OFF) ενω το <m2> θα σταλει σε καθε αλλαγη της εισοδου 2 απο ενεργη σε ανενεργη (OFF ON). Ελεγχος Θερμοκρασιας L<+-000> - Προγραμματιζει το κατωτατο οριο θερμοκρασιας. Παιρνει τιμες απο -999C εως +999C. Βλεπε παραδειγμα ελεγχου θερμοκρασιας. Η<+-000> - Προγραμματιζει το ανωτατο οριο θερμοκρασιας. Παιρνει τιμες απο -999 εως Βλεπε παραδειγμα ελεγχου θερμοκρασιας. Εξερχομενα μηνυματα απο ελεγχο θερμοκρασιας G0 Το GSM-22 δεν εκτελει κανεναν ελεγχο θερμοκρασιας. G1<m> Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m> του χρηστη και το status της συσκευης (οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου) καθε φορα που η θερμοκρασια θα πεφτει κατω απο το κατωτατο οριο. G2<m> Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m> του χρηστη και το status της συσκευης (οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου) καθε φορα που η θερμοκρασια θα ανεβαινει πανω απο το κατωτατο οριο. G3<m> Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m> του χρηστη και το status της συσκευης (οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου) καθε φορα που η θερμοκρασια θα πεφτει κατω απο το απο το ανωτατο οριο. G4<m> Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m> του χρηστη και το status της συσκευης (οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου) καθε φορα που η θερμοκρασια θα ανεβαινει πανω απο το απο το ανωτατο οριο. G5<m> Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m> του χρηστη και το status της συσκευης (οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου) καθε φορα που η θερμοκρασια θα μπαινει εντος των οριων (μεγαλυτερη της χαμηλοτερης και μικροτερη της υψηλοτερης). G6<m1><m2> Το GSM-22 θα στειλει ενα SMS με περιεχομενο το μηνυμα <m1> ή <m2> του χρηστη και το status της συσκευης (οπως περιγραφεται στην αρχη της παραγαραφου) καθε φορα που η θερμοκρασια βγαινει εκτος των οριων (μικροτερη της χαμηλοτερης ή μεγαλυτερη της υψηλοτερης). Μηνυματα χρηστη M<n><message> - Προγραμματιζει τα 10 διαθέσιμα μηνύματα χρήστη. Το μήνυμα 0 (Μ0) είναι ενα ειδικό μήνυμα και χρησιμοποίηται ως επικεφαλίδα σε ολα τα εξερχόμενα απο την συσκευή SMS ως αναγνωριστικό. Προσοχή : Σε ενα SMS μπορουν να προγραμματιστουν περισσοτερα του ενος μηνύματα αρκεί στο τέλος κάθε μηνύματος πρέπει να υπάρχει <CR> (carriage return / αλλαγη γραμμης).

17 Ο ειδικός αυτός χαρακτήρας βρισκεται συνηθως κατω απο τις επιλογες του πληκτρου (#). Να σημειωθει οτι τα μηνυματα χρηστη πρεπει να γραφονται αποκλειστικα με λατινικους χαρακτηρες. Το μεγιστο μηκος μηνυματος χρηστη ειναι 20 χαρακτηρες. Παραδειγμα : 000 M0 ANTLIOSTASIO M1 TANK OVERFLOW M2 TANK EMPTY Εντολες ελεγχου εξοδων ΟΝ<n> - Ενεργοποιει την εξοδο <n>. ΟF<n> - Απενεργοποιει την εξοδο <n>. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Σεναριο 1 : Ποτισμα καλιεργειας Το παρακατω διαγραμμα μας επιτρεπει να ελεγξουμε το ποτισμα μιας καλιεργειας ή ενος κηπου με μια αναπαντητη κληση. To GSM-22 θα μας ενημερωνει με μια κληση για την ληψη της εντολης. Προγραμμα : 000 C1 D20 S0 J0 V0 G0 Οι εντολες S0 J0 V0 και G0 απενεργοποιουν λειτουργιες που δεν χρειαζονται σε περιπτωση που αυτες ειναι ενεργες απο προηγουμενη εφαρμογη της συσκευης. Αν το GSM-22 προγραμματιζεται για πρωτη φορα οι εντολες αυτες μπορουν να παραληφθουν. Η παραμετρος D20 οριζει ως χρονο ποτισματος στην συγκεκριμενη εφαρμογη τα 20 λεπτα.

18 Σεναριο 2: Επιτηρηση θερμοκρασιας ψυκτικου θαλαμου Εστω οτι θελουμε να επιτηρησουμε την θερμοκρασια ενος ψυκτικου θαλαμου και να παρουμε ενα προειδοποιητικο μηνυμα αν αυτη βγει εξω απο τα ορια των -22C με -14C που εχουμε θεσει. Μπορουμε επισης να λαμβανουμε ειδοποιηση σε περιπτωσεις διακοπης ρευματος. Με μια αναπαντητη κληση μπορουμε να παιρνουμε SMS με την κατασταση του συστηματος καθως και την τρεχουσα θερμοκρασια. Ο ηλεκτρονομος (ρελε) R1 ειναι οπλισμενος οσο το δικτυο βρισκεται υπο ταση. Προγραμμα : 000 A C6 S1 L-22 H-14 J1 1 G6 2 3 M0 FRIDGE_1 M1 DIAKOPH PEYMATOS M2 LOW TEMPERATURE! M3 HIGH TEMPERATURE! Στην θεση του βαζουμε τον τηλεφωνικο αριθμο που θελουμε να στελνονται τα μηνυματα.

19 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ GSM-22T - Κληση -> ΟΝ με OFF μετα απο προγραματισμενο διαστημα (D) - Καμια επιβεβαιωση C0 - Κληση επιβεβαιωσης C1 - Μηνυμα επιβεβαιωσης C2<n> n= String number - Κληση -> ΟΝ για οσο διαρκει η κληση - Καμια επιβεβαιωση C3 - Κληση επιβεβαιωσης μετα την κληση C4 - Μηνυμα επιβεβαιωσης C5<n> n= String number - Κληση -> Επιστροφη SMS με κατασταση εισοδων + αισθητηρας θερμοκρασιας C6 - Κληση -> Επιστροφη ηχου απο το GS-M22 C7 - Confirmation των SMS με εντολες - Καμια επιβεβαιωση S0 - Κληση επιβεβαιωσης S1 - Μηνυμα επιβεβαιωσης με status S2 Εξερχομενα μηνυματα απο μεταβολη Ι/Ο #1 - Κανενα Μηνυμα απο αλλαγη καταστασης J0 (DEFAULT) - Μηνυμα απο αλλαγη καταστασης εισοδου σε open J1<m> <m>=string(1-9) - Μηνυμα απο αλλαγη καταστασης εισοδου σε closed J2<m> <m>=string(1-9) - Μηνυμα απο αλλαγη καταστασης εισοδου toggle J3<m1><m2> <m1>=string(open) <m2>=string(close) Εξερχομενα μηνυματα απο μεταβολη Ι/Ο #2 - Μηνυμα απο αλλαγη καταστασης εισοδου σε open V1<m> <m>=string(1-9) - Μηνυμα απο αλλαγη καταστασης εισοδου σε closed V2<m> <m>=string(1-9) - Μηνυμα απο αλλαγη καταστασης εισοδου toggle V3<m1><m2> <m1>=string(open) <m2>=string(close) - Κανενα Μηνυμα απο αλλαγη καταστασης V0 Εξερχόμενα μηνύματα απο ελεγχο θερμοκρασίας: - Κανενα Μηνυμα απο έλεγχο θερμοκρασίας G0 - Θερμοκρασία κάτω απο το κατώτατο οριο G1<m> - Θερμοκρασία πάνω απο το κατώτατο όριο G2<m> - Θερμοκρασία κάτω απο το ανώτατο όριο G3<m> - Θερμοκρασία πάνω από το ανώτατο όριο G4<m> - Θερμοκρασία μέσα στα όρια G5<m> - Θερμοκρασία έξω από τα όρια G6<m1><m2> Προγραμματισμός Πααμέτρων - Delay timer D minutes D<n> n = καθυστερηση σε λεπτα Μηνυματα χρηστη S0-S9 M<n><message> - Κατω οριο θερμοκρασιας L<-+000> - Ανω οριο θερμοκρασιας H<-+000> - Prefix code P<123> (string fixed 3 chars) - callback notification phone A< > (16 char max) Εντολές ελεγχου εξόδων: - ON<n> <n=1-2> - OF<n> <n=1-2> ΟΛΑ τα μηνυματα πρεπει να αρχιζουν με τον κωδικο prefix αλλιως απορριπτονται. Ο εργοστασιακος κωδικος prefix ειναι 000.

20

Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης RP 205CN

Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης RP 205CN Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης RP 205CN Κεφάλαιο 1 Περίληψη εντολών Στο πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται οι εντολές που συνήθως χρησιµοποιεί ο εγκαταστάτης ή ο χρήστης της συσκευής προκειµένου να λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

VIDEO AUDIO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΩΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ!

VIDEO AUDIO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΩΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ! VIDEO AUDIO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ NVM 450MB NVM 450MC ND 106 NVM 700MC ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΩΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ! ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά

Διαβάστε περισσότερα

TRAKKY Auto. Οδηγίες χρήσης

TRAKKY Auto. Οδηγίες χρήσης TRAKKY Auto Οδηγίες χρήσης Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε το σύστημα εντοπισμού / παρακολούθησης οχημάτων Trakky Auto. Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα του επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να επιλέξω την συσκευή επικοινωνίας i-sec GSM 33

Γιατί να επιλέξω την συσκευή επικοινωνίας i-sec GSM 33 Γιατί να επιλέξω την συσκευή επικοινωνίας i-sec GSM 33 Πλήρης εξοµοίωση τηλεφωνικής γραµµής προκειµένου να επιτευχθεί επικοινωνία µεταξύ συστήµατος συναγερµού και κέντρου λήψης σηµάτων (contact id, ademco

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. PowerMaxPro Πλήρες Επιτηρούμενο Ασύρματο Σύστημα Συναγερμού

Οδηγίες Χρήσης. PowerMaxPro Πλήρες Επιτηρούμενο Ασύρματο Σύστημα Συναγερμού ήρες ιτηρούμενο ύρματο τημα αγερμού ήρες ιτηρούμενο ύρματο τημα αγερμού ήρες ιτηρούμενο ύρματο Οδηγίες Χρήσης PowerMaxPro Πλήρες Επιτηρούμενο Ασύρματο Σύστημα Συναγερμού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ POWERMAX PRO Σύντομος

Διαβάστε περισσότερα

TRAKKY Moto & Boat. Οδηγίες χρήσης

TRAKKY Moto & Boat. Οδηγίες χρήσης TRAKKY Moto & Boat Οδηγίες χρήσης Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε το σύστημα εντοπισμού / παρακολούθησης για μοτοσυκλέτες, Trakky Moto & Boat External. Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

SIGMA "APOLLO" APOLLO Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1

SIGMA APOLLO APOLLO Οδηγίες Χρήσης Σελίδα 1 SIGMA "APOLLO" Ο κεντρικός πίνακας "APOLLO" είναι ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας, το οποίο μπορεί να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες ενός σπιτιού, ενός γραφείου ή μιας επιχείρησης. Έχει σχεδιασθεί με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C5 00

Οδηγός χρήσης Nokia C5 00 Οδηγός χρήσης Nokia C5 00 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Πληροφορίες για τη συσκευή 5 Εφαρμογές γραφείου 6 Υπηρεσίες δικτύου 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM

Διαβάστε περισσότερα

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el ALTOSONIC V12 Εγχειρίδιο οδηγιών Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer KROHNE : Βιβλιογραφικά στοιχεία ::::::::::::::::::::::::::::::::: Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4 Εγχειρίδιο χρήστη Smart 4 1. Το κινητό σας 1 1.1 Αφαίρεση του πίσω καλύμματος 1 1.2 Φόρτιση της μπαταρίας 2 1.3 Κάρτα SIM και κάρτα microsd 3 1.4 Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση, επανεκκίνηση και λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 10 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 208

Οδηγός χρήσης Nokia 208 Οδηγός χρήσης Nokia 208 Τεύχος 2.1 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτές τις οδηγίες χρήσης βασίζονται στην πιο πρόσφατη διαθέσιμη

Διαβάστε περισσότερα

KX-PRX150GR. Οδηγίες χρήσης. Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής. Αρ. μοντέλου. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic.

KX-PRX150GR. Οδηγίες χρήσης. Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής. Αρ. μοντέλου. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic. Οδηγίες χρήσης Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής Αρ. μοντέλου KX-PRX150GR Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic. Διαβάστε το παρόν έντυπο και φυλάξτε το για να το συμβουλεύεστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Έναρξη. Τοποθέτηση Χαρτιού. Αντιμετώπιση Προβλημάτων

Οδηγός Χρήστη. Έναρξη. Τοποθέτηση Χαρτιού. Αντιμετώπιση Προβλημάτων Οδηγός Χρήστη Έναρξη Τοποθέτηση Χαρτιού Αντιμετώπιση Προβλημάτων Για πληροφορίες που δεν υπάρχουν σε αυτό το εγχειρίδιο, ανατρέξτε στα αρχεία HTML/PDF στο παρεχόμενο CD-ROM. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Έναρξη. Εκτύπωση. Αντιμετώπιση Προβλημάτων. Αναπλήρωση και Αντικατάσταση Αναλωσίμων

Οδηγός Χρήστη. Έναρξη. Εκτύπωση. Αντιμετώπιση Προβλημάτων. Αναπλήρωση και Αντικατάσταση Αναλωσίμων Οδηγός Χρήστη Έναρξη Εκτύπωση Αντιμετώπιση Προβλημάτων Αναπλήρωση και Αντικατάσταση Αναλωσίμων Για πληροφορίες που δεν υπάρχουν σε αυτό το εγχειρίδιο, ανατρέξτε στα αρχεία HTML/PDF στο παρεχόμενο CD-ROM.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C7 00

Οδηγός χρήσης Nokia C7 00 Οδηγός χρήσης Nokia C7 00 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 10 Τοποθέτηση ή αφαίρεση κάρτας μνήμης 12 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

GIGASET. INSPIRING CONVERSATION. A580 IP IP A580

GIGASET. INSPIRING CONVERSATION. A580 IP IP A580 GIGASET. INSPIRING CONVERSATION. A580 IP IP A580 Σύντομη παρουσίαση φορητού ακουστικού 15 14 13 12 11 10 9 8 Ð ΕΣΩΤ. 1 V 10.10.08 07:15 Þ Μενού Πλήκτρα φορητού ακουστικού 1 Οθόνη στην κατάσταση αναμονής

Διαβάστε περισσότερα

Model TD-208 / TD-416. www.tele.gr TD-208 / TD-416

Model TD-208 / TD-416. www.tele.gr TD-208 / TD-416 Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου Model (Eπεκτάσιµα τηλεφωνικά κέντρα) Κατάλογος λειτουργιών 1. SMDR (Προαιρετική λειτουργία σύνδεσης µε PC) 2. υνατότητα επέκτασης από 208 σε 416 3. Προ-ηχογραφηµένα µηνύµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PL-405. Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει πληροφορίες που ανήκουν στην εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PL-405. Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει πληροφορίες που ανήκουν στην εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PL-405 Table of Contents 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 5 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ... 6 2.1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ... 6 2.2 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ... 6 3 ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

PowerMax Pro Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

PowerMax Pro Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ PowerMax Pro Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ. 2 ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ... 2 ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ ΣΕΙΡΗΝΑΣ... 3 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΤΟΥ POWERMAX PRO... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 111 / Nokia 113

Οδηγός χρήσης Nokia 111 / Nokia 113 Οδηγός χρήσης Nokia / Nokia 3 Τεύχος.0 EL Περιεχόμενα Πλήκτρα και μέρη...5 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας...7 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης...8 Φόρτιση της μπαταρίας...0 Κλείδωμα των πλήκτρων...0 Πρόσδεση

Διαβάστε περισσότερα

SAW 4800 με κωδικοποιητή

SAW 4800 με κωδικοποιητή ΕΝΔΕΙΞΗ ΖΩΝΗΣ (ΚΙΤΡΙΝΟ) Εμφανίζει την κατάσταση των ζωνών. ΚΟΥΜΠΙ ΑΣΤΕΡΑΚΙ Χρησιμοποιείται για να προγραμματίσει παρακαμφθείσες ζώνες και ζώνες παραμονής (stay). ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΦΩΤΙΑΣ ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3

Διαβάστε περισσότερα

Manual Turbo-X. G580 Octacore. Smartphone G580

Manual Turbo-X. G580 Octacore. Smartphone G580 Manual Turbo-X G580 Octacore Smartphone G580 Εγχειρίδιο Χρήσης Περιεχόμενα 1 ΒΑΣΙΚΑ... 4 1.1 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ... 4 1.2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 5 1.3 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ... 7 1.3.1 Προσοχή...

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών Carat Sign Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΕΑΦΔΣΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ DRIVER ΤΥΠΟΥ Α NANOTAX Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Τεύχος 1.2 EL Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Περιεχόμενα Ασφάλεια 3 Ξεκινώντας 4 Πλήκτρα και μέρη 4 Τοποθέτηση της κάρτας SIM, της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης 4 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 5250

Οδηγός χρήσης Nokia 5250 Οδηγός χρήσης Nokia 5250 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόµενα Περιεχόµενα Ασφάλεια 6 Πληροφορίες για τη συσκευή 7 Υπηρεσίες δικτύου 8 Εύρεση βοήθειας 10 Βοήθεια στη συσκευή 10 Υποστήριξη 10 Ενηµερώσεις λογισµικού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη Vodafone Smart 4G

Εγχειρίδιο χρήστη Vodafone Smart 4G Εγχειρίδιο χρήστη Vodafone Smart 4G 1. Το κινητό σας 1 1.1 Αφαίρεση του πίσω καλύμματος 1 1.2 Φόρτιση της μπαταρίας 2 1.3 Κάρτα SIM και κάρτα microsd 3 1.4 Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση και Λειτουργία σε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο συστήματος. Τερματικά χειρισμού DOP11B. Έκδοση 11/2008 16667018 / EL

Εγχειρίδιο συστήματος. Τερματικά χειρισμού DOP11B. Έκδοση 11/2008 16667018 / EL Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες Τερματικά χειρισμού DOP11B Έκδοση 11/28 Εγχειρίδιο συστήματος 1666718 / EL SEW-EURODRVE Driving the world

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι σημαντικό να διαβάσετε και να κατανοήσετε όλες τις οδηγίες που ακολουθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι σημαντικό να διαβάσετε και να κατανοήσετε όλες τις οδηγίες που ακολουθούν. ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι σημαντικό να διαβάσετε και να κατανοήσετε όλες τις οδηγίες που ακολουθούν. Λανθασμένη εγκατάσταση ή λανθασμένη χρήση του προϊόντος θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. 1. Διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Τεύχος 2.2 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Αφαίρεση μπαταρίας 5 Ξεκινώντας 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 6 Τοποθέτηση της κάρτας μνήμης 8 Αφαίρεση της κάρτας

Διαβάστε περισσότερα