ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

Transcript

1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, COM(2014) 444 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για την εφαρμογή της απόφασης αριθ. 1297/2008/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Δεκεμβρίου 2008, περί προγράμματος εκσυγχρονισμού των ευρωπαϊκών στατιστικών επιχειρήσεων και εμπορίου (MEETS) EL EL

2 1. EΙΣΑΓΩΓΗ Αυτή είναι η τέταρτη και τελική έκθεση για την εφαρμογή του προγράμματος εκσυγχρονισμού των ευρωπαϊκών στατιστικών επιχειρήσεων και εμπορίου (MEETS). Η απόφαση 1 δρομολόγησης του προγράμματος αυτού, τον Δεκέμβριο του 2008, αναφέρει ότι η Επιτροπή «έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 το αργότερο, και κατόπιν σε ετήσια βάση μέχρι το 2013, υποβάλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο έκθεση σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος MEETS». Αναφέρει επίσης ότι «έως τις 31 Ιουλίου 2014 το αργότερο, η Επιτροπή υποβάλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο τελική έκθεση σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος MEETS. Στην έκθεση αυτή αξιολογούνται, υπό το πρίσμα της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί από την Κοινότητα, τα οφέλη που απορρέουν από τις δράσεις για την Κοινότητα, τα κράτη μέλη, τους παρόχους και τους χρήστες στατιστικών πληροφοριών, για τον εντοπισμό τομέων προς ενδεχόμενη βελτίωση.» Έχουν δημοσιευτεί τρεις εκθέσεις, που καλύπτουν τα ετήσια προγράμματα εργασίας 2009 και 2010, 2011 και Η παρούσα τελική έκθεση παρέχει μια τελική αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος MEETS. Λεπτομερέστερες πληροφορίες για όλα τα αποτελέσματα του προγράμματος MEETS είναι διαθέσιμες σε ειδική ιστοσελίδα υπό από τον τίτλο «Statistics Explained (Επεξήγηση στατιστικών)» στον διαδικτυακό τόπο της Eurostat 2. Όλες οι δραστηριότητες MEETS εναρμονίζονται με τη στρατηγική που καθορίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, της 10ης Αυγούστου 2009, σχετικά με τη μέθοδο παραγωγής των στατιστικών της ΕΕ: ένα όραμα για την επόμενη δεκαετία 3. Το πρόγραμμα MEETS είχε δομηθεί κατά τρόπο ώστε να επιτύχει τους ακόλουθους τέσσερις κύριους στόχους, καθένας από τους οποίους περιλαμβάνει διάφορα σχέδια. (1) «Επισκόπηση των προτεραιοτήτων και ανάπτυξη συνόλων-στόχων δεικτών για νέους τομείς» εντοπισμός και λήψη αποφάσεων σχετικά με το ποιοι νέοι τομείς θα περιγραφούν καθώς και σχετικά με την επανεξέταση παλαιών απαιτήσεων. (2) «Επίτευξη του εξορθολογισμού του πλαισίου για τις στατιστικές επιχειρήσεων» ενσωμάτωση διαφόρων τομέων των επιχειρηματικών στατιστικών, συμπεριλαμβανομένων του συντονισμού των νομοθετικών πράξεων, της εναρμόνισης των μεθοδολογιών, της διασύνδεσης και της εναρμόνισης των στατιστικών ταξινομήσεων και των μητρώων επιχειρήσεων με συναφείς πηγές, ενσωμάτωση πολυεθνικών ομάδων και της συλλογής δεδομένων τους Σύμφωνα με το άρθρο 6 της απόφασης αριθ. 1297/2008/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Δεκεμβρίου 2008, περί προγράμματος εκσυγχρονισμού των ευρωπαϊκών στατιστικών επιχειρήσεων και εμπορίου (MEETS). COM(2009) 404.

3 (3) «Υποστήριξη της εφαρμογής ενός πιο αποτελεσματικού τρόπου παραγωγής στατιστικών επιχειρήσεων και εμπορίου» αποτελεσματικότερη χρήση των υφιστάμενων δεδομένων με την ενσωμάτωση των στοιχείων που συλλέγονται σε ένα ενιαίο σύστημα ή μέσω της σύνδεσης μικροδεδομένων, αυξημένη χρήση των διοικητικών δεδομένων και αξιοποίηση εναρμονισμένων λογιστικών προτύπων. (4) «Εκσυγχρονισμός του συστήματος Intrastat» βελτίωση του απλουστευμένου συστήματος Intrastat μέσω εργασιών για την εναρμόνιση των μεθόδων, την ενίσχυση της χρήσης διοικητικών στοιχείων και την πραγματοποίηση βελτιώσεων στον τομέα των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ) ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Επίπεδο συμμετοχής και χρηματοδότησης Μέχρι το τέλος του 2013, τα περισσότερα σχέδια είχαν ολοκληρωθεί και τα περισσότερα παραδοτέα υποβλήθηκαν. Κατά την περίοδο , το πρόγραμμα MEETS παρέσχε χρηματοδότηση ύψους 42,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της ανάπτυξης εντός διαφόρων επιχειρηματικών και συναφών με το εμπόριο τομέων της στατιστικής. Το επίπεδο υλοποίησης των επιχειρησιακών πιστώσεων του MEETS κατά την εν λόγω περίοδο ήταν 87% 5. Τα δίκτυα συνεργασίας του ΕΣΣ, δίκτυα του ευρωπαϊκού στατιστικού συστήματος (ESSnet), υπήρξαν ένα σημαντικό μέσο για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος. Τα ESSnet είναι ένας τρόπος για την ανάπτυξη νέων σχεδίων στο πλαίσιο των οποίων ορισμένα κράτη μέλη που ενδιαφέρονται για έναν ειδικό τομέα συνεργάζονται ενεργά στην εκτέλεση κοινών καθηκόντων και κατόπιν διαδίδουν τα αποτελέσματα στα μη συμμετέχοντα κράτη μέλη. Αυτός ο τρόπος εργασίας έχει πλεονεκτήματα για την αξιοποίηση των συνεργειών, την εξοικονόμηση δαπανών και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών, ενώ παράλληλα αναπτύσσει ειδικές δράσεις που είναι επωφελείς για το ΕΣΣ γενικά. Συνολικά, 23 από τα 32 μέλη του ΕΣΣ έλαβαν μέρος σε ένα τουλάχιστον χρηματοδοτούμενο από το MEETS δίκτυο ΕΣΣ κατά την πενταετή διάρκεια του προγράμματος. Χρηματοδοτήθηκαν, επίσης, επιμέρους συμφωνίες επιχορήγησης που συνάφθηκαν με τις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες (ΕΣΥ), καθώς και μια σειρά εξωτερικών μελετών που εκτελέσθηκαν από αναδόχους. Άλλα έργα χωρίς ειδική χρηματοδότηση καταρτίστηκαν από την Eurostat και τις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες. Για να υποστηριχτεί η υλοποίηση του προγράμματος, χρησιμοποιήθηκε επίσης χρηματοδότηση για τεχνική και διοικητική υποστήριξη, π.χ. για τη διοργάνωση εργαστηρίων και τη σύσταση ειδικών ομάδων εργασίας με εθνικούς εμπειρογνώμονες. Συνολικά, χρηματοδοτήθηκαν 93 ετήσιες δράσεις. Οι επιχορηγήσεις, είτε μέσω των ESSnet είτε ως μεμονωμένες επιχορηγήσεις, ήταν ο συνηθέστερος μηχανισμός για τη χρηματοδότηση των δράσεων (περίπου 90% των Συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών μεταφορών. Η Eurostat, στην ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων 2010, ανακοίνωσε εξαίρεση σχετικά με τη χρήση των πιστώσεων MEETS στον προϋπολογισμό του Η εξαίρεση αυτή συνεκτιμήθηκε στον υπολογισμό του επιπέδου εκτέλεσης των επιχειρησιακών πιστώσεων MEETS για τα πρώτα δύο χρόνια.

4 επιχειρησιακών πιστώσεων). Έως τα τέλη του 2013, 28 από τα 32 μέλη του ΕΣΣ είχαν λάβει μέρος σε μία τουλάχιστον από τις μεμονωμένες επιχορηγήσεις του προγράμματος MEETS Στόχος 1: Επισκόπηση των προτεραιοτήτων και ανάπτυξη συνόλων δεικτώνστόχων για νέους τομείς Εντοπισμός τομέων ήσσονος σπουδαιότητας Το 2009, ανατέθηκε εξωτερική μελέτη για να αξιολογήσει τις νομικές πράξεις σε στατιστικούς τομείς που προσδιορίστηκαν ως χρήζοντες αναθεώρησης. Η μελέτη αποκάλυψε σημαντικό βαθμό συνεκτικότητας των εννοιών και των ορισμών μεταξύ στενά συνδεδεμένων τομέων, αλλά εντόπισε επίσης ορισμένα δυνητικά αυτόνομα έργα και ορισμένες ανακολουθίες. Τα αποτελέσματα αυτά αποτέλεσαν τη βάση για το έργο «Το ESSnet για τη συνέπεια των εννοιών και μεθόδων των στατιστικών για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο» (στόχος 2). Το 2010, η επιτροπή ΕΣΣ υιοθέτησε μια νέα προσέγγιση στρατηγικού προσανατολισμού. Τομείς ήσσονος σπουδαιότητας στις στατιστικές επιχειρήσεων και εμπορίου εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας στρατηγικής επανεξέτασης των προτεραιοτήτων της Eurostat. Κατά συνέπεια, η δράση «Εντοπισμός τομέων ήσσονος σπουδαιότητας» διαγράφηκε από το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος MEETS. Ως μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης σχετικά με τις λεγόμενες αρνητικές προτεραιότητες στο πλαίσιο του ΕΣΣ, η επανεξέταση του 2010 οδήγησε στον εξορθολογισμό του προγράμματος MEETS και πολλές δράσεις συγχωνεύθηκαν. Ανάπτυξη νέων τομέων (όμιλοι επιχειρήσεων, παγκοσμιοποίηση, επιχειρηματικότητα, καινοτομία) Ορισμένες μελέτες που ξεκίνησαν στις αρχές του προγράμματος MEETS είχαν ως αποτέλεσμα τη διατύπωση συστάσεων σχετικά με τον βέλτιστο τρόπο συλλογής στοιχείων στον τομέα των στατιστικών αναφορικά με τους ομίλους επιχειρήσεων και την οικονομική παγκοσμιοποίηση. Σε συνέχεια του εξορθολογισμού του MEETS, περαιτέρω μεθοδολογικές εργασίες και η οργάνωση μιας πιλοτικής συλλογής δεδομένων αναλήφθηκαν από το «ESSnet σχετικά με την επιχειρησιακή δομή μεγάλων και σύνθετων πολυεθνικών ομίλων επιχειρήσεων», καθώς και το «ESSnet για τη μέτρηση των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας». Το κοινό Πρόγραμμα Δεικτών Επιχειρηματικότητας (ΠΔΕ) αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για την υποστήριξη των πολιτικών σχετικά με την επιχειρηματικότητα με δείκτες που περιγράφουν τους τομείς «Πρόσβαση στη χρηματοδότηση», «Ε&Α», «Καινοτομία και τεχνολογία», «Ικανότητες/δεξιότητες» και «Νοοτροπία επιχειρηματικότητας». Η ένταξη των υποχρεωτικών δεικτών για καινοτόμες επιχειρήσεις ταχύρυθμης ανάπτυξης στο νομικό πλαίσιο σχετικά με τη δημογραφία των εργοδοτικών επιχειρήσεων βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη.

5 2.3. Στόχος 2: Επίτευξη εξορθολογισμένου πλαισίου στατιστικών σχετικά με τις επιχειρήσεις Ενσωμάτωση των εννοιών και των μεθόδων εντός του νομικού πλαισίου Οι επιχειρηματικές στατιστικές καταρτίζονται σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία που έχει αναπτυχθεί με την πάροδο των ετών και δεν είναι αναγκαστικά συνεπής όσον αφορά τις έννοιες, το πεδίο εφαρμογής, τους ορισμούς, τη μεθοδολογία κτλ. Το ESSnet για τη συνοχή ανέλυσε την δυνητική έλλειψη συνοχής των εννοιών και μεθόδων των στατιστικών για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο. Το ESSnet πρότεινε αναθεωρημένο σχέδιο ορισμών των στατιστικών μονάδων «επιχείρηση», «επιχειρηματικός όμιλος», «μονάδα» και «τοπική μονάδα οικονομικής δραστηριότητας» μαζί με επιχειρησιακούς κανόνες και ένα μοντέλο δεδομένων για την επιβολή ενιαίας εφαρμογής. Οι προτάσεις βρίσκονται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας από ειδική ομάδα εργασίας για τις στατιστικές μονάδες, που δρομολογήθηκε από την Eurostat το Επιπλέον, η Eurostat και τα κράτη μέλη άρχισαν να εργάζονται για τη διερεύνηση των επιπτώσεων της εφαρμογής του αναθεωρημένου ορισμού των επιχειρήσεων στις στατιστικές επιχειρήσεων. Θα υπάρξουν περαιτέρω δοκιμές σχετικά με τις επιπτώσεις των αναθεωρημένων ορισμών και μεθοδολογίας το 2014 και κατά τα επόμενα έτη με σκοπό την εφαρμογή τους σε περίπτωση που η δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής. Άλλα αποτελέσματα αυτού του δικτύου ΕΣΣ είναι συστάσεις για μια μέθοδο ταξινόμησης των στατιστικών μονάδων που θα εφαρμόζεται κατά τρόπο συγκρίσιμο σε όλους τους στατιστικούς τομείς, και συγκρίσιμες κατανομές καθώς και μια μεθοδολογία για έναν πληθυσμό-πλαίσιο στις στατιστικές επιχειρήσεων. Επιπλέον, το ESSnet παρείχε συστάσεις για ένα σύστημα μεταβλητών με συνεπή και τυποποιημένη ορολογία και κοινούς ορισμούς σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων επεξηγηματικών σημειώσεων. Τα αποτελέσματα θα τροφοδοτήσουν τον κανονισμό-πλαίσιο ο οποίος θα ενοποιήσει τις στατιστικές για τις επιχειρήσεις και θα απλουστεύσει και θα εναρμονίσει την υπάρχουσα νομοθεσία. Ανάπτυξη στατιστικών σχετικά με τους ομίλους επιχειρήσεων Σκοπός του μητρώου EuroGroups (EGR) 6 ήταν η δημιουργία συνεκτικών και συντονισμένων πλαισίων έρευνας για την παραγωγή στατιστικών υψηλής ποιότητας για τη μέτρηση της παγκοσμιοποίησης, κυρίως για στατιστικές για τις αλλοδαπές συνδεδεμένες επιχειρήσεις και τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Το 2009, το ESSnet για τη μεθοδολογία του EGR διαμόρφωσε την έκδοση 1.0 του EGR όπως επίσης και το οργανωτικό δίκτυο για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ της Eurostat και των μελών του ΕΣΣ. Ο ετήσιος πληθυσμός-πλαίσιο που παράγεται από τον EGR επεκτάθηκε από 6 Η νομική βάση δημιουργήθηκε με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 177/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Φεβρουαρίου 2008, για τη θέσπιση κοινού πλαισίου όσον αφορά τα μητρώα επιχειρήσεων για στατιστικούς σκοπούς και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2186/93 του Συμβουλίου. EE L 61 της , σ. 6

6 τους 5000 μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους επιχειρήσεων (ΠΟΕ) που είχαν ενδιαφέρον για την ΕΕ το 2009 και το 2010, σε ΠΟΕ το Το 2012, η έκδοση 1.0 του EGR αναβαθμίστηκε εν μέρει σε έκδοση 2.0, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό την αποτελεσματικότητα, την επικαιρότητα και τη συνέπεια των αποτελεσμάτων. Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες άρχισαν να συμμετέχουν το Το EGR 2.0 απαιτεί από τους χρήστες και τους παραγωγούς να έχουν εξ αποστάσεως πρόσβαση στο ΕΣΣ, οπότε αυτό θα πρέπει να λειτουργεί σε ασφαλές περιβάλλον. Λόγω καθυστερήσεων στο έργο για την ασφαλή υποδομή για εμπιστευτικά δεδομένα πρόσβασης (SICON), το EGR 2.0 δεν ήταν πλήρως λειτουργικό το 2013, παρόλο που η ανάπτυξη μεθοδολογίας είχε ολοκληρωθεί. Σε εθνικό επίπεδο, η υλοποίηση του EGR συγχρηματοδοτήθηκε από επί μέρους συμφωνίες επιχορήγησης. Το ESSnet με αντικείμενο τον προσδιορισμό της επιχειρησιακής δομής μεγάλων και σύνθετων πολυεθνικών ομίλων επιχειρήσεων ανέπτυξε μεθοδολογία και κατευθυντήριες γραμμές. Στο ESSnet συμμετέχουν επίσης μέλη του ΕΣΣ που δεν συμμετείχαν στο ESSnet για τη δοκιμή των επιχειρησιακών μεθόδων για το μοντέλο προοσδιορισμού της επιχειρησιακής δομής και την παροχή κατάρτισης και βοήθειας για τον σκοπό αυτό. Η Eurostat αναπτύσσει ένα διαδραστικό μέσο προοσδιορισμού της επιχειρησιακής δομής που θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών του ΕΣΣ, τηρώντας συγχρόνως τους κανόνες περί εμπιστευτικότητας. Το ESSnet συνεργάστηκε στενά με το ESSnet για τη συνοχή στην ανάπτυξη αναθεωρημένων ορισμών της επιχείρησης και επιχειρησιακών κανόνων. Διεξαγωγή ερευνών σε επίπεδο ΕΕ για την ελαχιστοποίηση του φόρτου για τις επιχειρήσεις Διάφορα συστήματα δειγματοληψίας της ΕΕ έχουν ως στόχο να παράσχουν αξιόπιστα συγκεντρωτικά στοιχεία σε επίπεδο ΕΕ βάσει δείγματος από ορισμένα κράτη μέλη για στατιστικά δεδομένα, για τα οποία ένα συγκεντρωτικό μέγεθος ΕΕ καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών. Ορισμένες μεθοδολογίες για συστήματα δειγματοληψίας της ΕΕ αναπτύχθηκαν για επιλεγμένους τομείς επιχειρηματικών στατιστικών, όπως οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το διάστημα, συμπεριλαμβανομένων π.χ. των διαστημικών μεταφορών, οι στατιστικές διάρθρωσης των επιχειρήσεων για τις επιχειρήσεις με εργαζόμενους, οι εξωτερικές στατιστικές συνδεδεμένων αλλοδαπών επιχειρήσεων, οι επενδύσεις και οι δαπάνες για ΤΠΕ και οι στατιστικές στον τομέα του πολιτισμού. Μια πιλοτική συλλογή δεδομένων για δραστηριότητες που σχετίζονται με το διάστημα και στατιστικές διάρθρωσης των επιχειρήσεων για επιχειρήσεις με αριθμό εργαζομένων από 250 έως 499 για τη δοκιμή και την αξιολόγηση της μεθοδολογίας χρειάστηκε να ακυρωθεί λόγω της ανεπαρκούς ανταπόκρισης στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων. 2.4 Στόχος 3: Στήριξη της εφαρμογής αποτελεσματικότερης μεθόδου παραγωγής στατιστικών επιχειρήσεων και εμπορίου Καλύτερη αξιοποίηση στοιχείων που ήδη υφίστανται στο στατιστικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πραγματοποίησης εκτιμήσεων

7 Οι εργασίες για την «αποθήκευση και σύνδεση στοιχείων στην παραγωγή στατιστικών για επιχειρήσεις» εκτελέστηκαν από ένα ESSnet που δημιουργήθηκε το Το ESSnet προέβη καταρχάς σε επισκόπηση της κατάστασης και προσδιόρισε τις μελλοντικές ανάγκες των μελών του ΕΣΣ σε ολοκληρωμένα συστήματα επιχειρηματικών δεδομένων. Το πρόγραμμα εργασίας του ήταν η δημιουργία ενός συνόλου κατευθυντήριων γραμμών, προτύπων και συστάσεων για την οικοδόμηση μιας αποθήκης στατιστικών στοιχείων. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν μια γενικού χαρακτήρα αρχιτεκτονική, που περιγράφει λεπτομερώς τις διαδικασίες και τα μεταδεδομένα της και παρέχει μια εικόνα όσον αφορά τις μεθοδολογικές πτυχές. Το γενικό σύνολο αποτελεσμάτων ενσωματώθηκε σε ένα εγχειρίδιο για την παροχή καθοδήγησης στους χρήστες κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας για τη δημιουργία αποθήκης στατιστικών στοιχείων. Δεδομένου ότι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων απαιτεί πολύ χρόνο και καθώς τα μέλη του ΕΣΣ θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσουν να ωφελούνται αμοιβαία από τις εμπειρίες τους μετά από τη λήξη του προγράμματος MEETS, η Eurostat και το δίκτυο ΕΣΣ έχουν δημιουργήσει ένα κέντρο τεχνογνωσίας για την αποθήκευση δεδομένων. Το 2009, το σχέδιο για την «σύνδεση στοιχείων των στατιστικών εμπορίου και επιχειρήσεων» έκανε χρήση μιας εξωτερικής μελέτης για να αναπτύξει το μεθοδολογικό πλαίσιο για την παραγωγή στατιστικών δεικτών για το εξωτερικό εμπόριο ανά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Δοκιμάστηκε επίσης η σκοπιμότητα μιας πιλοτικής συλλογής στοιχείων. Το 2013, τα κράτη μέλη ανέπτυξαν και συγκέντρωσαν μια εκτεταμένη σειρά δεικτών με βάση μικροδεδομένα για το εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Το σχέδιο προβλέπει τη συμπερίληψη των νέων δεικτών στη βάση δεδομένων TEC (εμπόριο ανά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα). Κατέστη επίσης διαθέσιμος ένας οδηγός για τους υπεύθυνους συλλογής στοιχείων, αναφορικά με την παραγωγή στατιστικών σχετικά με το διεθνές εμπόριο κατά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, με βάση την διασύνδεση μεταξύ των στοιχείων εμπορίου και των πληροφοριών του μητρώου επιχειρήσεων. Καταρτίστηκε επίσης ένα πρώτο σύνολο δεικτών για το εμπόριο κατά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, για τον κλάδο υπηρεσιών. Το 2009 και το 2010, αναπτύχθηκε μια προσέγγιση για τη σύνδεση μικροδεδομένων σχετικών με τις διεθνείς πηγές εφοδιασμού για να γίνει προκαταρκτική ανάλυση σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο του διεθνούς εφοδιασμού. Με βάση τα αποτελέσματα των εν λόγω δράσεων, ιδρύθηκε το 2011 το «ESSnet για τη μέτρηση των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας». Το ESSnet ανέπτυξε περαιτέρω και εφάρμοσε μια εκ νέου σχεδιασμένη έρευνα για τις διεθνείς πηγές εφοδιασμού, ακολουθούμενη από ασκήσεις σύνδεσης μικροδεδομένων με υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία (στατιστικές διάρθρωσης επιχειρήσεων, στατιστικές εξωτερικού εμπορίου, στατιστικές αλλοδαπών θυγατρικών εταιρειών). Το ESSnet παρέσχε επίσης μια μεθοδολογία συνδεδεμένων συνόλων μικροδεδομένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην ανάλυση του αντικτύπου για τις επιχειρήσεις διεθνώς κατακερματισμένων αλυσίδων παραγωγής, όπως για παράδειγμα σχετικά με τα πρότυπα όσον αφορά την οικονομική απόδοση, την απασχόληση και το διεθνές εμπόριο αγαθών. Το ESSnet επίσης ανέπτυξε σειρά οικονομικών δεικτών παγκοσμιοποίησης. Όταν τεθούν σε εφαρμογή, θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση

8 καλύτερα αποδεικτικά στοιχεία και να παρακολουθούν την παγκοσμιοποίηση/διεθνοποίηση των οικονομιών. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν επίσης μια δημοσίευση σχετική με την ανάπτυξη ενός πλαισίου μέτρησης για την οικονομική παγκοσμιοποίηση 7. Το σχέδιο «σύνδεση στοιχείων από τη χρήση των ΤΠΕ, την καινοτομία, τις στατιστικές διάρθρωσης των επιχειρήσεων και τα μητρώα επιχειρήσεων» υλοποιήθηκε από το 2011 έως το Τα κυριότερα επιτεύγματα ήταν: η συγκρότηση μιας υποδομής για ανάλυση των κατανεμημένων μικροδεδομένων, η παραγωγή μεταδεδομένων για σκοπούς αποθήκευσης δεδομένων, η παραγωγή συνδεδεμένων μικροδεδομένων σε εθνικό επίπεδο, η ανάλυση θεμάτων για επτά τομείς προτεραιότητας του ψηφιακού θεματολογίου για την Ευρώπη, η παραγωγή στοιχείων σε επίπεδο κλάδου παραγωγής σε περισσότερες χώρες και χρονικές περιόδους, μια μελέτη σχετικά με τις μεθοδολογίες επισκόπησης για τη βελτίωση της ποιότητας των συνδεόμενων συνόλων δεδομένων και ένα πρωτόκολλο για την πρόσβαση σε μερικώς εμπιστευτικά στοιχεία. Η νέα προσέγγιση επιτρέπει την παραγωγή δεικτών οι οποίοι είναι συγκρίσιμοι μεταξύ χωρών, με σαφή διαδρομή λογιστικού ελέγχου με βάση τα πρωτογενή δεδομένα, ενώ δίνει επίσης τη δυνατότητα παραγωγής στοιχείων. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση των διαφορών στις επιδόσεις όσον αφορά στη χρήση ΤΠΕ στις διάφορες χώρες και στους διάφορους κλάδους. Το σύνολο συγκεντρωτικών μικροδεδομένων, ένα αποτέλεσμα της διαδικασίας σύνδεσης στοιχείων και της ανάλυσης των συνδεόμενων συνόλων στοιχείων, θα είναι διαθέσιμο για ερευνητικούς σκοπούς μέσω των εγκαταστάσεων του κέντρου ασφάλειας της Eurostat. Οι εργασίες περί στρατηγικών έρευνας χρησιμοποιήθηκαν ως εισροή για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των στατιστικών για τις επιχειρήσεις στον κανονισμό-πλαίσιο για την ενσωμάτωση των στατιστικών για τις επιχειρήσεις (FRIBS). Το ESSnet «Μεθοδολογία για σύγχρονες στατιστικές επιχειρήσεων (βέλτιστη δειγματοληψία, εκτιμήσεις βάσει μοντέλων, ενσωμάτωση στοιχείων)», που δημιουργήθηκε το 2010, παρέχει μεθοδολογική καθοδήγηση για τη στήριξη του εκσυγχρονισμού και της ενσωμάτωσης των στατιστικών για τις επιχειρήσεις στο ΕΣΣ. Επίσης το σχέδιο συνοψίζει τις μεθοδολογικές εξελίξεις σχετικά με ειδικά στάδια της παραγωγής (σχεδιασμός, συλλογή δεδομένων και εκτίμηση) καθώς και το σώμα των επιχειρηματικών στατιστικών μεθόδων σε ηλεκτρονικό εγχειρίδιο. Το εγχειρίδιο θα χρησιμεύει τόσο ως σημείο αναφοράς όσο και ως βάση για 7 Eurostat, Sturgeon, Timothy J.: Global Value Chains and Economic Globalisation Towards a new measurement framework. Luxembourg 2013.

9 κατάρτιση. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης από ένα κέντρο τεχνογνωσίας. Αυτό βρίσκεται υπό εξέταση. Καλύτερη αξιοποίηση στοιχείων που υφίστανται ήδη στην οικονομία To «ESSnetγια τη χρήση διοικητικών και λογιστικών στοιχείων» δρομολογήθηκε το 2009 και διερεύνησε πρακτικά θέματα σχετικά με τη χρήση των εν λόγω δεδομένων για σκοπούς επιχειρηματικών στατιστικών. Τα κυριότερα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν περιλαμβάνουν: επισκόπηση των εθνικών πρακτικών αναφορικά με τη χρήση διοικητικών δεδομένων, περιγραφή των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτίμηση μη πλήρων συνόλων στοιχείων κατά τη χρήση διοικητικών δεδομένων για τις βραχυπρόθεσμες στατιστικές, και πίνακα δεικτών για την αξιολόγηση της ποιότητας των στατιστικών επιχειρήσεων που βασίζονται σε διοικητικά δεδομένα. Το ESSnet, επίσης, παρείχε πληροφορίες για συνδέσεις από στατιστικά χαρακτηριστικά με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IAS)/διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης (IFRS) και λογιστικές οδηγίες της ΕΕ. Οι ΤΠΕ και το διαδίκτυο δημιουργούν τεράστιες ποσότητες στοιχείων που θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν ως στατιστικά δεδομένα. Το 2013, η Eurostat δρομολόγησε ένα σχέδιο για την αξιολόγηση της εφικτότητας χρησιμοποίησης σύγχρονων μεθοδολογιών και δεικτών για τη συγκέντρωση στατιστικών υψηλής ποιότητας από μη παραδοσιακές πηγές όπως το διαδίκτυο ή άλλες μεγάλες πηγές δεδομένων. Οι εμπειρίες συνοψίστηκαν σε ένα προκαταρκτικό εγχειρίδιο, που μπορεί να εφαρμοστεί από τις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες. Εντοπίστηκαν επίσης χώροι με μεγάλα αποθέματα δεδομένων και αναλύθηκε η δυνατότητα χρήσης τους στις επίσημες στατιστικές. Αυτό περιελάμβανε διαπραγματεύσεις με κατόχους μεγάλων όγκων δεδομένων σχετικά με τους όρους χρήσης των στοιχείων από τις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες και την ανάπτυξη κριτηρίων για την αξιολόγηση της απαιτούμενης ποιότητας. Τα αποτελέσματα του σχεδίου θα συμβάλουν σε μια ευρύτερη πρωτοβουλία του ΕΣΣ με θέμα «Μεγάλοι όγκοι δεδομένα και επίσημες στατιστικές» 8. Ανάπτυξη εργαλείων για την αποτελεσματικότερη εξαγωγή, διαβίβαση και επεξεργασία στοιχείων Ορισμένες ΕΣΥ έλαβαν οικονομική υποστήριξη για την εφαρμογή συστημάτων σε απευθείας σύνδεση για συλλογή δεδομένων και ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, πίνακες μετατροπής μεταξύ των GAAP (Generally Accepted Accounting Principles) (Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών) και στατιστικών χαρακτηριστικών καθώς και την «επεκτάσιμη γλώσσα υποβολής στοιχείων για επιχειρήσεις (XBRL)» (EXtensible Business Reporting Language). Το σχέδιο «καλύτερη αξιοποίηση των τελωνειακών στοιχείων στις στατιστικές εξωτερικού 8

10 εμπορίου (Extrastat)» βοήθησε τα μέλη του ΕΣΣ στην προσαρμογή των συστημάτων τους συλλογής δεδομένων στα νέα τελωνειακά συστήματα σύμφωνα με την τελωνειακή νομοθεσία. 2.5 Στόχος 4: Εκσυγχρονισμός του συστήματος Intrastat Εναρμόνιση των μεθόδων για τη βελτίωση της ποιότητας στο πλαίσιο ενός απλουστευμένου συστήματος Intrastat Το σχέδιο «Εναρμόνιση των μεθόδων για τη βελτίωση της ποιότητας των στατιστικών για το εμπόριο εντός της ΕΕ» ήταν αποτέλεσμα της διαδικασίας εξορθολογισμού στο πλαίσιο της οποίας συγχωνεύθηκαν δύο έργα, ένα με τίτλο «Βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων στο πλαίσιο ενός απλουστευμένου συστήματος Intrastat» και το δεύτερο με τίτλο «Μείωση των ασυμμετριών στο πλαίσιο του Intrastat». Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί Intrastat και Extrastat αναπτύχθηκαν μεταξύ 2009 και 2013 για να προωθηθεί η εφαρμογή εναρμονισμένων και επιθυμητών πρακτικών. Ορισμένα κράτη μέλη έλαβαν επιδοτήσεις για την εφαρμογή των εν λόγω μεθόδων και πρακτικών για τη βελτίωση της ποιότητας στον τομέα των στατιστικών εμπορίου εντός ΕΕ. Οι εργασίες για τον περιορισμό των ασυμμετριών σε λεπτομερές και συγκεντρωτικό επίπεδο συνεχίστηκαν με τη διοργάνωση γύρων εναρμόνισης που κάλυπταν ολόκληρη την ΕΕ από το 2009 έως το Το 2013 αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα πριν από την ανάληψη περαιτέρω μέτρων. Ορισμένα κράτη μέλη έλαβαν επιχορηγήσεις για να διεξαγάγουν διμερείς ή πολυμερείς μελέτες συμβιβασμού. Καλύτερη αξιοποίηση των διοικητικών στοιχείων Μεταξύ του 2009 και του 2013, παρασχέθηκε επίσης οικονομική στήριξη για να ενισχυθεί η χρήση διοικητικών στοιχείων από μέρους των κρατών μελών κατά την παραγωγή στατιστικών του εμπορίου εντός ΕΕ. Στόχος τους είναι η μείωση του φόρτου ανταπόκρισης και η βελτίωση της ποιότητας των στατιστικών για το εμπόριο εντός της ΕΕ. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην καλύτερη χρήση των διοικητικών στοιχείων ΦΠΑ (φόρος προστιθέμενης αξίας) και VIES (σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τον ΦΠΑ) σε διάφορες φάσεις των συστημάτων συλλογής και συγκέντρωσης στοιχείων Intrastat. Διερευνήθηκε η δυνατότητα χρήσης άλλων υφιστάμενων διοικητικών στοιχείων για συγκεκριμένες συναλλαγές, όπως το εμπόριο πλοίων και αεροσκαφών ή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Με συγχρηματοδότηση από συμφωνίες επιχορήγησης, δέκα κράτη μέλη πέτυχαν να εφαρμόσουν εργαλεία και μεθόδους για την καλύτερη χρήση των διοικητικών στοιχείων και κατόρθωσαν να επιτύχουν μείωση του διοικητικού φόρτου για τους παρόχους στατιστικών πληροφοριών, καθώς και βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων. Βελτίωση και διευκόλυνση της ανταλλαγής στοιχείων μέσα στο σύστημα Intrastat Σχέδια για την ανάπτυξη εργαλείων και μεθόδων για την ανταλλαγή στοιχείων στο πλαίσιο του Intrastat για τα μέλη του ΕΣΣ, που χρηματοδοτήθηκαν μέσω επιχορηγήσεων και συμβάσεων από το 2009 έως το 2012, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της χρήσης

11 ηλεκτρονικών τεχνολογιών για την ανταλλαγή, την επικύρωση και τη συλλογή πρωτογενών στοιχείων, μέσω αυτοματοποιημένων, ασφαλών διαδικασιών, σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο ΕΕ. Τα εθνικά συστήματα συλλογής και παραγωγής δεδομένων βελτιώθηκαν και βελτιστοποιήθηκαν. 3. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Η απόφαση MEETS περιέγραφε ενέργειες προοριζόμενες για χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια των πέντε ετών του προγράμματος MEETS. Ένας σχετικά μεγάλος αριθμός πρωτοβουλιών θα μπορούσε να έχει δρομολογηθεί κατά τα πρώτα δύο χρόνια του προγράμματος. Ωστόσο, υπήρξαν περικοπές του προϋπολογισμού και έλλειψη ανθρώπινων πόρων στις ΕΣΥ. Αυτό σήμαινε ότι το πρόγραμμα έπρεπε να εξορθολογιστεί με τη συγχώνευση ορισμένων δραστηριοτήτων ή/και να εστιαστεί γύρω από έξι βασικούς τομείς που καλύπτονται από ESSnet: Συνέπεια εννοιών και μεθόδων, EGR, μελέτη των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της δομής μεγάλων και σύνθετων πολυεθνικών ομίλων επιχειρήσεων, σύνδεση μικροδεδομένων και αποθήκευση στοιχείων στη στατιστική παραγωγή, μεθοδολογία για στατιστικές επιχειρήσεων και χρήση διοικητικών και λογιστικών στοιχείων. Μέχρι τα τέλη του 2013, τα εν λόγω ESSnet επέτυχαν έναν εντυπωσιακό όγκο εργασίας σε τομείς όπως η μεθοδολογία EGR και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, η χρήση διοικητικών στοιχείων, η συνοχή νομικών πράξεων, καθώς και οι πρωτοβουλίες αποθήκευσης και σύνδεσης στοιχείων. Τα σημαντικότερα αποτελέσματα είναι μεθοδολογικές συστάσεις για ένα ευρύ φάσμα τομέων σχετικών με τις επιχειρηματικές και τις εμπορικές στατιστικές. Οι συστάσεις έχουν σκοπό να διευκολύνουν την ολοκλήρωση των συνόλων στοιχείων και, θα μπορούσαν, εάν εφαρμοστούν, να μειώσουν τον στατιστικό φόρτο για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός επιμέρους επιχορηγήσεων χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη των εργασιών των μελών του ΕΣΣ σε τομείς όπως η EGR, η σύνδεση των μικροδεδομένων, η χρήση των διοικητικών στοιχείων, η διευκόλυνση της διαβίβασης στοιχείων από τις επιχειρήσεις στις ΕΣΥ, και η καλύτερη χρήση των διοικητικών στοιχείων και η ανάπτυξη εργαλείων και μεθόδων για την ανταλλαγή στοιχείων στο Intrastat. Ανατέθηκε περιορισμένος αριθμός των συμβάσεων έχει ανατεθεί με στόχο την απόκτηση υπηρεσιών σε τομείς όπως η βελτίωση των συστημάτων ανταλλαγής δεδομένων στο Intrastat, η εφαρμογή και η δοκιμή των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, και η ανάπτυξη συστημάτων δειγματοληψίας της ΕΕ για την παραγωγή συγκεντρωτικών στοιχείων της ΕΕ. Τόσο οι επιχορηγήσεις όσο και οι συμβάσεις συνέβαλαν στην παραγωγή των ESSnet, κατά κύριο λόγο με την προετοιμασία της μεθοδολογίας ή με δοκιμή της εφικτότητας. Επιπλέον, τα μέτρα αυτά οδήγησαν σε βελτιώσεις στους τομείς που αναφέρθηκαν σε εθνικό επίπεδο. Τα οφέλη του προγράμματος MEETS για την Ένωση, τα κράτη μέλη, τους παρόχους και τους χρήστες των συναφών στατιστικών είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, καθώς η απόδοση των επενδύσεων θα υλοποιηθεί μόνο σταδιακά κατά τη διάρκεια του χρόνου. Οι περισσότερες δράσεις ήταν εστιασμένες άμεσα ή έμμεσα στην αύξηση της αποδοτικότητας στην παραγωγή στατιστικών για επιχειρήσεις, π.χ. μέσω της προώθησης της ολοκλήρωσης,

12 της καινοτομίας των βασικών διαδικασιών παραγωγής και της μεταφοράς γνώσεων μέσω του ΕΣΣ. Η βελτίωση της αποδοτικότητας θα μειώσει τον διοικητικό φόρτο για τις επιχειρήσεις. Αυτό θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις εν εξελίξει προσπάθειες της Επιτροπής για τη βελτίωση της νομοθεσίας της Ένωσης ώστε να προκύψει η επιπλέον ανάπτυξη για την οικονομία της ΕΕ 9. Το πρόγραμμα MEETS αποτελεί μέρος της στατιστικής συνεισφοράς της Ένωσης στο θέμα αυτό. Χωρίς το πρόγραμμα MEETS, ορισμένα κράτη μέλη θα επένδυαν από τον προϋπολογισμό τους για τον εκσυγχρονισμό των στατιστικών επιχειρήσεων και εμπορίου κατά τρόπο μη συντονισμένο. Αυτό θα είχε αποφέρει αποτελέσματα που δεν θα ήταν συγκρίσιμα με αυτά άλλων κρατών μελών της ΕΕ, καθιστώντας προβληματική την συγκέντρωση ευρωπαϊκών συγκεντρωτικών μεγεθών. Ορισμένα κράτη μέλη δεν θα αναλάμβαναν κατάλληλη δράση, μένοντας πίσω στις σύγχρονες εξελίξεις σε τομείς όπως η παγκοσμιοποίηση και, επομένως, θα απουσίαζαν από την ευρωπαϊκή εικόνα. Ορισμένα κράτη μέλη θα προέβαιναν σε περιττή επανάληψη προσπαθειών, εκτελώντας παρόμοιες εργασίες και υποπίπτοντας σε παρόμοια λάθη. Το οριακό κόστος της εφαρμογής προσεγγίσεων για τον επιτυχή εκσυγχρονισμό των συστημάτων των στατιστικών επιχειρήσεων και εμπορίου σε ορισμένα κράτη μέλη μπορεί να είναι μικρότερο από την ανάπτυξη εντελώς νέων συστημάτων. Οι ασυντόνιστες προσπάθειες θα οδηγούσαν σε μια κατάσταση όπου η δυνητική εξοικονόμηση πόρων δεν θα ήταν δυνατή. Ο στόχος του προγράμματος MEETS ήταν όχι μόνο η μείωση του φόρτου ανταπόκρισης, αλλά και η διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας νέων διαδικασιών παραγωγής στατιστικών και νέων στατιστικών πληροφοριών, ώστε να παραμείνουν σημαντικές για τους χρήστες. Οι νέες απαιτήσεις πληροφόρησης ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση του φόρτου ανταπόκρισης για διάφορους τομείς. Επίσης, ο ανασχεδιασμός των στατιστικών εργασιών και των στατιστικών διαδικασιών απαιτεί περαιτέρω προσπάθειες και επενδύσεις. Για να διερευνηθούν πλήρως οι δυνατότητες παροχής στην ΕΕ καλύτερων και πρόσφορων στατιστικών για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο, με παράλληλη μείωση του φόρτου που προκαλούν οι στατιστικές για τις επιχειρήσεις, υπήρξε ανάγκη για επενδύσεις ώστε να καταστεί λειτουργικό ένα ανανεωμένο σύστημα. Ορισμένα νέα και οικονομικά αποδοτικότερα συστήματα συλλογής στοιχείων (με τη σύνδεση των υφιστάμενων δεδομένων και εναλλακτικούς τρόπους συλλογής στοιχείων, εκτός των παραδοσιακών ερευνών) υποβλήθηκαν σε δοκιμή σε ορισμένα κράτη μέλη με στόχο τη δημιουργία μοντέλων που θα ισχύουν για όλους. Η ανταλλαγή εμπειριών και ορθών πρακτικών (ESSnet) ήταν το κεντρικό στοιχείο του εν λόγω προγράμματος. Ως άμεση συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος MEETS, η Eurostat ξεκίνησε μια θεμελιώδη αναθεώρηση και ενσωμάτωση των στατιστικών σχετικά με τις επιχειρήσεις μέσω ενός κοινού νομικού πλαισίου για τη συλλογή, την κατάρτιση, τη διαβίβαση και τη διάδοση των στατιστικών που αφορούν τις οικονομικές δραστηριότητες του επιχειρηματικού τομέα, FRIBS. Επί του παρόντος, το σύστημα Intrastat θεωρείται ο πλέον χρονοβόρος τομέας, που 9

13 επιβάλλει πάνω από το 50% του συνολικού στατιστικού φόρτου στις επιχειρήσεις 10. Στο πλαίσιο του FRIBS, η Eurostat έχει σκοπό να μεταρρυθμίσει το σύστημα Intrastat 11 μέσω της καλούμενης δέσμης διεθνούς εμπορίου ή στατιστικών της ενιαίας αγοράς (SIMSTAT). Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα μικρότερα κράτη μέλη της ΕΕ. Αυτό αντιμετωπίζει την απλούστευση του Intrastat και την ποιότητα των σχετικών στατιστικών δεδομένων Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 638/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 31ης Μαρτίου 2004, σχετικά με τις κοινοτικές στατιστικές για τις συναλλαγές αγαθών μεταξύ κρατών μελών και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 3330/91 του Συμβουλίου (ΕΕ L 102 της , σ. 1).

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.11.2012 COM(2012) 699 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για την εφαρμογή της απόφασης αριθ. 1297/2008/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ EL EL EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.1.2011 COM(2010) 813 τελικό ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για την εφαρµογή της απόφασης (ΕΚ) αριθ. 1297/2008/ΕΚ του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ L 340/76 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.12.2008 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 1297/2008/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο SWD(2017) 99 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο SWD(2017) 99 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0048 (COD) 7169/17 ADD 3 STATIS 16 COMPET 172 CODEC 354 IA 41 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.3.2015 COM(2015) 90 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 177/2008, της 20ής Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 19.7.2007 COM(2007) 433 τελικό 2007/0156 (COD) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με πρόγραμμα εκσυγχρονισμού

Διαβάστε περισσότερα

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.2.2018 C(2018) 533 final EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2.2.2018 σχετικά με τη θέσπιση ενιαίων, λεπτομερών προδιαγραφών για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.7.2019 SWD(2019) 331 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2019)0382 Κανονισμός σχετικά με τις ευρωπαϊκές στατιστικές για τις επιχειρήσεις ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.12.2012 COM(2012) 765 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Επανεξέταση της οδηγίας 2009/125/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του

Διαβάστε περισσότερα

6154/16 ΧΜΑ/νικ/ΙΑ 1 DG B 3A

6154/16 ΧΜΑ/νικ/ΙΑ 1 DG B 3A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Φεβρουαρίου 2016 (OR. en) 6154/16 SOC 69 EMPL 44 ECOFIN 108 EDUC 31 JEUN 17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.8.2013 COM(2013) 579 final 2013/0279 (COD) C7-0243/03 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 471/2009

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.7.2015 COM(2015) 335 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ετήσια έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της πρωτοβουλίας εθελοντών ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Στρασβούργο, 13.3.2018 SWD(2018) 69 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.11.2018 C(2018) 7597 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 21.11.2018 για την ανάληψη προσωρινής άμεσης στατιστικής δράσης σχετικά με τη διάδοση επιλεγμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Ευρωπαϊκό πλαίσιο διαλειτουργικότητας - Στρατηγική εφαρμογής. Σχέδιο δράσης για τη διαλειτουργικότητα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Ευρωπαϊκό πλαίσιο διαλειτουργικότητας - Στρατηγική εφαρμογής. Σχέδιο δράσης για τη διαλειτουργικότητα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.3.2017 COM(2017) 134 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 14.1.2015 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου αριθ. 20/2014 (απαλλαγή 2013): Ήταν επιτυχής

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαρτίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαρτίου 2017 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαρτίου 2017 (OR. en) 7585/1/17 REV 1 LIMITE PUBLIC UD 82 ENFOCUSTOM 83 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.3.2017 COM(2017) 114 final ANNEXES 1 to 4 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της πρότασης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τις ευρωπαϊκές στατιστικές για τις

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.8.2013 COM(2013) 578 final 2013/0278 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 638/2004 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.8.2017 COM(2017) 423 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την άσκηση της εξουσίας έκδοσης κατ εξουσιοδότηση πράξεων που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ (Άρθρο 5.2.β) της απόφασης 1400/97/EΚ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ (Άρθρο 5.2.β) της απόφασης 1400/97/EΚ) VERSION FINALE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2000 (Άρθρο 5.2.β) της απόφασης 1400/97/EΚ) 1. Εισαγωγή Οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.5.2017 C(2017) 3397 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23.5.2017 για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, COM(2018) 109 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην

Βρυξέλλες, COM(2018) 109 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.3. COM() 109 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.3.2017 COM(2017) 114 final 2017/0048 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τις ευρωπαϊκές στατιστικές για τις επιχειρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.12. COM() 614 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 9.3.2015 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την έκθεση για την υλοποίηση, τα αποτελέσματα και τη συνολική αξιολόγηση του Eυρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Ιουνίου 2009 (OR. en) 2008/0201(COD) PE-CONS 3637/09 STATIS 53 TELECOM 83 ECO 57 CODEC 624

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Ιουνίου 2009 (OR. en) 2008/0201(COD) PE-CONS 3637/09 STATIS 53 TELECOM 83 ECO 57 CODEC 624 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 24 Ιουνίου 2009 (OR. en) 2008/0201(COD) PE-CONS 3637/09 STATIS 53 TECOM 83 ECO 57 CODEC 624 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.3.2019 C(2019) 1616 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4.3.2019 για την τροποποίηση των παραρτημάτων VIII και IX της οδηγίας 2012/27/ΕΕ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

13543/17 ΜΑΠ/σα/ΣΙΚ 1 DG G 3 B

13543/17 ΜΑΠ/σα/ΣΙΚ 1 DG G 3 B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Οκτωβρίου 2017 (OR. en) 13543/17 UD 239 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.4.2014 COM(2014) 211 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για την εφαρμογή της απόφασης αριθ. 1608/2003/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.7.2016 COM(2016) 438 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ σχετικά με την εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 299/18 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27.10.2012 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 995/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Οκτωβρίου 2012 για τον καθορισμό λεπτομερών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.2.2018 C(2018) 915 final ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.2.2018 για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1338/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

III ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

III ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ C 374/2 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 4.12.2012 III (Προπαρασκευαστικές πράξεις) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 6ης Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), καλούµενα εφεξής

Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), καλούµενα εφεξής ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩ ΩΝ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Συµφωνία συνεργασίας Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.10.2016 C(2016) 6265 final ANNEX 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για το κοινό πλαίσιο παρακολούθησης και αξιολόγησης που προβλέπεται

Διαβάστε περισσότερα

13865/18 ΘΚ/μκρ 1 ECOMP 1A

13865/18 ΘΚ/μκρ 1 ECOMP 1A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Νοεμβρίου 2018 (OR. en) 13865/18 ECOFIN 1012 STATIS 71 UEM 345 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 6 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 134 final ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 134 final ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Μαρτίου 2017 (OR. en) 7791/17 ADD 1 TELECOM 76 COMPET 226 MI 288 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Για τον Γενικό Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

8461/17 ΘΚ/ριτ 1 DGG 2B

8461/17 ΘΚ/ριτ 1 DGG 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Απριλίου 2017 (OR. en) 8461/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 25 Απριλίου 2017 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.8.2013 COM(2013) 571 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 453/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0048 (COD) 7169/17 ADD 1 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: STATIS 16 COMPET 172 CODEC 354

Διαβάστε περισσότερα

Τροπολογία 7 Lucy Anderson εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

Τροπολογία 7 Lucy Anderson εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 6.3.2019 A8-0342/7 Τροπολογία 7 Lucy Anderson εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών Έκθεση A8-0342/2018 Jasenko Selimovic Μεταβατική χρήση μέσων άλλων από τις ηλεκτρονικές

Διαβάστε περισσότερα

L 214/56 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 214/56 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 214/56 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.8.2008 ΙΙ (Πράξεις εγκριθείσες δυνάμει των συνθηκών ΕΚ/Ευρατόμ των οποίων η δημοσίευση δεν είναι υποχρεωτική) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0048 (COD) 7169/17 STATIS 16 COMPET 172 CODEC 354 IA 41 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.12.2017 COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 256/2014 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0182(COD)

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0182(COD) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 20.10.2016 2016/0182(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών προς

Διαβάστε περισσότερα

Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση - αίτηση EGF/2014/000 TA Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία της Επιτροπής

Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση - αίτηση EGF/2014/000 TA Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία της Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2014)0016 Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση - αίτηση EGF/2014/000 TA 2014 - Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 36/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 14 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 36/ /0279 (COD) LEX 1688 STATIS 54 COMPET 437 UD 173 CODEC 1115

PE-CONS 36/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 14 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 36/ /0279 (COD) LEX 1688 STATIS 54 COMPET 437 UD 173 CODEC 1115 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 14 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en) 2013/0279 (COD) LEX 1688 PE-CONS 36/16 STATIS 54 COMPET 437 UD 173 CODEC 1115 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.5.2013 COM(2013) 291 final Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.8.2014 COM(2014) 527 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ σχετικά με τη στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

14220/6/16 REV 6 ΕΜ/μκρ/ΔΛ 1 DG G 3 B

14220/6/16 REV 6 ΕΜ/μκρ/ΔΛ 1 DG G 3 B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2016 (OR. en) 14220/6/16 REV 6 UD 231 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Αντιπροσωπίες Σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(209)0288 Απαλλαγή 207: Clean Sky 2 - Κοινή επιχείρηση. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαρτίου 209 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.10.2015 COM(2015) 535 final 2015/0249 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης 3 της συμφωνίας της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC. Βρυξέλλες,27Ιουνίου2012(02.07) (OR.en) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ 11334/12 LIMITΕ SPORT39 SAN156

PUBLIC. Βρυξέλλες,27Ιουνίου2012(02.07) (OR.en) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ 11334/12 LIMITΕ SPORT39 SAN156 ConseilUE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ PUBLIC Βρυξέλλες,27Ιουνίου2012(02.07) (OR.en) 11334/12 LIMITΕ SPORT39 SAN156 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: προς: Θέμα: ΓενικήςΓραμματείαςτουΣυμβουλίου τιςαντιπροσωπίες ΣχέδιοσυμπερασμάτωντουΣυμβουλίουκαιτωναντιπροσώπωντων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Ενιαίο νοµοθετικό κείµενο 6 Ιουλίου 2000 2000/0022(COD) PE1 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 6 Ιουλίου 2000 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

9688/14 ΑΣ,ΠΧΚ/νικ 1 DG G 3 B

9688/14 ΑΣ,ΠΧΚ/νικ 1 DG G 3 B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2014 (OR. en) 9688/14 UD 136 ENFOCUSTOM 63 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ EL

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Στρασβούργο, 17.4.2018 SWD(2018) 105 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση κανονισμού (COM(2017)0114 C8-0099/ /0048(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Πρόταση κανονισμού (COM(2017)0114 C8-0099/ /0048(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή 12.4.2019 A8-0094/ 001-054 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-054 κατάθεση: Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας Έκθεση Janusz Lewandowski Κανονισμός σχετικά με τις ευρωπαϊκές στατιστικές για τις επιχειρήσεις A8-0094/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.9.2014 SWD(2014) 274 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.4.2012 COM(2012) 160 final Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.4.2015 COM(2015) 156 final Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF/2015/000

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 23.07.2001 COM(2001) 418 τελικό 2001/0166 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά µε το δείκτη κόστους εργασίας (υποβληθείσα

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2015) 275 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2015) 275 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0287 (COD) 15251/15 ADD 2 JUSTCIV 290 CONSOM 220 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.8.2016 COM(2016) 506 final 2013/0297 (COD) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική βοήθεια που έχει δώσει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα

Τεχνική βοήθεια που έχει δώσει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα Τεχνική βοήθεια που έχει δώσει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα Φεβρουάριος 2014 Μάιος 2014 Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα 1 Τομείς δραστηριότητας της ΟΔΕ 1. Επιτάχυνση έργων της Πολιτικής για τη Συνοχή 2. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.9.2016 COM(2016) 557 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 99/2013

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2017)0069 Οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους, απόβλητα ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών και απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Διαβάστε περισσότερα

10254/16 ΕΚΜ/γομ 1 DGC 2B

10254/16 ΕΚΜ/γομ 1 DGC 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10254/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 20 Ιουνίου 2016 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2016/2047(BUD) 31.8.2016 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Προϋπολογισμός 2017 (2016/2047(BUD)) Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων Εισηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.1.2018 COM(2018) 47 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 184/2005 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2014)0226 Στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τρίτες χώρες (ανάθεση κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων) ***I

P7_TA(2014)0226 Στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τρίτες χώρες (ανάθεση κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων) ***I P7_TA(2014)0226 Στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τρίτες χώρες (ανάθεση κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων) ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 12ης Μαρτίου 2014 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Εκσυγχρονισμός του ΦΠΑ για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο B2C. Πρόταση ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εκσυγχρονισμός του ΦΠΑ για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο B2C. Πρόταση ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.12.2016 COM(2016) 756 final 2016/0372 (NLE) Εκσυγχρονισμός του ΦΠΑ για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο B2C Πρόταση ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο SWD(2017) 290 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο SWD(2017) 290 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) 12165/17 ADD 3 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: WTO 191 SERVICES 28 FDI

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2018) 293 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2018) 293 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 1 Ιουνίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0209 (COD) 9651/18 ADD 3 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.10.2016 COM(2016) 694 final 2016/0343 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τροποποιητικής συμφωνίας της συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

10668/16 ΘΚ/νκ 1 DGG 2B

10668/16 ΘΚ/νκ 1 DGG 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10668/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες FSTR 36 FC 30 REGIO 43 SOC 435

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.5.2018 SWD(2018) 196 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.2.2016 COM(2016) 78 final Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF/2016/000

Διαβάστε περισσότερα

9580/16 1 EL. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Μαΐου 2016 (OR. en) 9580/16 COMPET 336 RECH 213

9580/16 1 EL. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Μαΐου 2016 (OR. en) 9580/16 COMPET 336 RECH 213 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Μαΐου 2016 (OR. en) 9580/16 COMPET 336 RECH 213 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2016) 382 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - SWD(2016) 382 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 1 Δεκεμβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0370 (CNS) 14820/16 ADD 2 FISC 207 ECOFIN 1111 IA 126 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής:

Διαβάστε περισσότερα

9720/19 ΘΚ/μγ 1 JAI.1

9720/19 ΘΚ/μγ 1 JAI.1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Ιουνίου 2019 (OR. en) 9720/19 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 6 Ιουνίου 2019 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.12.2016 COM(2016) 779 final 2016/0385 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να λάβει η Ένωση, στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας των συμμετεχόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ. που συνοδεύει το έγγραφο. Πρόταση

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ. που συνοδεύει το έγγραφο. Πρόταση ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.6.2013 SWD(2013) 194 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.3.2014 COM(2014) 129 final 2014/0074 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Οργάνωση Αλιείας Βορειοδυτικού

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Προϋπολογισμών

Επιτροπή Προϋπολογισμών Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019-2024 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2019/2036(BUD) 19.7.2019 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο. Πρόταση οδηγίας

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο. Πρόταση οδηγίας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.12.2015 SWD(2015) 265 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο Ref. Ares(2018)3022837-08/06/2018 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2018 SWD(2018) 311 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

7875/17 ΑΒ/μκ 1 DGG 2B

7875/17 ΑΒ/μκ 1 DGG 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2017 (OR. en) 7875/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: αριθ. προηγ. εγγρ.: 15792/2016 Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.11.2016 SWD(2016) 406 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 205/12 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1253 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Ιουλίου 2016 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 92/2010, όσον αφορά την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των τελωνειακών αρχών

Διαβάστε περισσότερα

Ref. Ares(2014) /07/2014

Ref. Ares(2014) /07/2014 Ref. Ares(2014)2332360-14/07/2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - Βρυξέλλες 1.2.2010 Έγγραφο καθοδήγησης 1 Η σχέση µεταξύ της οδηγίας 98/34/ΕΚ και του κανονισµού αµοιβαίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 1 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2014 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 1 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2014 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.2.2014 COM(2014) 78 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 1 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2014 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση του τελωνειακού τομέα

Σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση του τελωνειακού τομέα Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαρτίου 2017 (OR. en) 7586/17 LIMITE PUBLIC UD 83 ENFOCUSTOM 84 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 14.6.2014 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 183/5 Ψήφισμα του Συμβουλίου και των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών μελών, συνερχομένων στα πλαίσια του Συμβουλίου, της 20ής Μαΐου 2014,

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 3.4.2017 JOIN(2017) 12 final 2017/0071 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.10.2016 COM(2016) 689 final 2013/0028 (COD) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 134/46 EL 7.5.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Απριλίου 2014 για την εκπόνηση του προγράμματος εργασιών για τον ενωσιακό τελωνειακό (2014/255/EΕ) Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Έχοντας υπόψη τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.12.2013 COM(2013) 883 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η χρονική διάρκεια κάθε έργου ορίζεται από 12 έως 24 μήνες.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η χρονική διάρκεια κάθε έργου ορίζεται από 12 έως 24 μήνες. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ: Η δράση υποστηρίζει την διευκόλυνση της αξιοποίησης ενός τεκμηριωμένα ώριμου ερευνητικού αποτελέσματος σε επιχειρηματική / εμπορική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα,

Διαβάστε περισσότερα