LAVAMAT BI EL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 PT MÁQUINA DE LAVAR MANUAL DE INSTRUÇÕES 36

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "LAVAMAT BI EL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 PT MÁQUINA DE LAVAR MANUAL DE INSTRUÇÕES 36"

Transcript

1 LAVAMAT BI EL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 PT MÁQUINA DE LAVAR MANUAL DE INSTRUÇÕES 36

2 2 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 4 ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ 5 ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 7 ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ 8 ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ 10 ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΛΎΣΗΣ 14 ΠΡΏΤΗ ΧΡΉΣΗ 14 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΧΡΉΣΗ 19 ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ 20 ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΆΡΙΣΜΑ 24 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 28 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ 33 ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΌΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ Ανακυκλώστε τα υλικά που φέρουν το σύμβολο. Τοποθετήστε τα υλικά συσκευασίας σε κατάλληλα δοχεία για ανακύκλωση. Συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας ανακυκλώνοντας τις άχρηστες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Μην απορρίπτετε με τα οικιακά απορρίμματα συσκευές που φέρουν το σύμβολο. Επιστρέψτε το προϊόν στην τοπική σας μονάδα ανακύκλωσης ή επικοινωνήστε με τη δημοτική αρχή. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΊΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ: - Προϊόντα - Φυλλάδια - Εγχειρίδια χρήσης - Επίλυση προβλημάτων - Πληροφορίες για σέρβις ΥΠΟΜΝΗΜΑ Προειδοποίηση - Σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας. Γενικές πληροφορίες και συμβουλές Περιβαλλοντικές πληροφορίες Υπόκειται αε αλλαγές χωρίς προειδποίηση.

3 ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε αυτό το προϊόν της AEG. Το σχεδιάσαμε για να σας παρέχει άψογη απόδοση για πολλά χρόνια, με πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα κάνουν τη ζωή σας πιο απλή και με χαρακτηριστικά που ενδεχομένως δεν θα βρείτε σε κοινές συσκευές. Σας παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά και να διαβάσετε τις οδηγίες, ώστε να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή χρήση της συσκευής σας. ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της AEG, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να διατηρείτε όλες σας τις συσκευές AEG σε άψογη εμφάνιση και άριστη λειτουργική κατάσταση. Με ένα μεγάλο εύρος εξαρτημάτων σχεδιασμένων και κατασκευασμένων με τα υψηλά πρότυπα που αναμένετε, από ειδικά μαγειρικά σκεύη μέχρι καλάθια για πιατικά, από σχάρες μπουκαλιών μέχρι καλαίσθητους σάκους για τα άπλυτα Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα στη διεύθυνση ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ Συνιστάται η χρήση γνήσιων ανταλλακτικών. Όταν επικοινωνείτε με το σέρβις, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμα τα ακόλουθα στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στην πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών. Μοντέλο Κωδικός προϊόντος (PNC) Αριθμός σειράς (S.N.)

4 4 ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ Πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής, διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο: Για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια της συσκευής σας Για την προστασία του περιβάλλοντος Για τη σωστή λειτουργία της συσκευής. Φυλάσσετε πάντα αυτές τις οδηγίες μαζί με τη συσκευή, ακόμη και αν μετακομίσετε ή δώσετε τη συσκευή σε άλλο άτομο. Ο κατασκευαστής δεν ευθύνεται αν προκληθεί ζημιά από λανθασμένη εγκατάσταση και χρήση. ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΏΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΏΝ ΑΤΌΜΩΝ Μην επιτρέπετε σε παιδιά και σε άτομα με μειωμένες σωματικές, αισθητήριες ή πνευματικές ικανότητες ή έλλειψη εμπειρίας και γνώσης να χρησιμοποιούν τη συσκευή. Η χρήση της συσκευής από τα εν λόγω άτομα πρέπει να γίνεται μόνο υπό την επιτήρηση ή καθοδήγηση του ατόμου που είναι υπεύθυνο για την ασφάλειά τους. Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με τη συσκευή. Φυλάσσετε όλα τα υλικά συσκευασίας μακριά από τα παιδιά. Υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας ή τραυματισμού. Φυλάσσετε όλα τα απορρυπαντικά μακριά από τα παιδιά. Κρατάτε τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα μακριά από τη συσκευή όταν η πόρτα είναι ανοιχτή. Πριν κλείσετε την πόρτα της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μπει μέσα στον κάδο παιδιά ή κατοικίδια. Εάν η συσκευή διαθέτει διάταξη ασφάλειας για τα παιδιά, συνιστάται η ενεργοποίησή της. ΔΙΆΤΑΞΗ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ Όταν ενεργοποιείτε αυτή τη συσκευή, δεν μπορείτε να κλείσετε την πόρτα. Έτσι αποτρέπεται ο εγκλεισμός παιδιών ή κατοικίδιων μέσα στον κάδο. Για να ενεργοποιήσετε τη διάταξη, στρέψτε την δεξιόστροφα, μέχρι η εγκοπή να έρθει σε οριζόντια θέση. Για να απενεργοποιήσετε τη διάταξη, στρέψτε την αριστερόστροφα, μέχρι η εγκοπή να έρθει σε κατακόρυφη θέση. ΓΕΝΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή για επαγγελματικούς σκοπούς. Η συσκευή προορίζεται μόνο για οικιακή χρήση. Μην αλλάζετε τις προδιαγραφές αυτής της συσκευής. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ατόμων και βλάβης της συσκευής. Μην τοποθετείτε μέσα, κοντά ή επάνω στη συσκευή εύφλεκτα αντικείμενα ή αντικείμενα εμποτισμένα με εύφλεκτα προϊόντα. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης ή πυρκαγιάς. Ακολουθείτε τις οδηγίες ασφαλείας που παρέχονται στη συσκευασία του απορρυπαντικού, για την αποφυγή εγκαυμάτων στα μάτια, το στόμα και το φάρυγγα. Βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα μεταλλικά αντικείμενα από τον κάδο. Τα σκληρά και τα αιχμηρά αντικείμενα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στη συσκευή. Μην αγγίζετε το γυαλί της πόρτας όταν βρίσκεται σε λειτουργία κάποιο πρόγραμμα. Το γυαλί μπορεί να είναι θερμό (μόνο για συσκευές εμπρόσθιας φόρτωσης). ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΆΡΙΣΜΑ Απενεργοποιήστε τη συσκευή και αποσυνδέστε το φις τροφοδοσίας από την πρίζα. Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή χωρίς τα φίλτρα. Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα έχουν τοποθετηθεί σωστά. Η εσφαλμένη τοποθέτηση προκαλεί διαρροές νερού. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ Η συσκευή είναι βαριά. Να είστε προσεκτικοί όταν τη μετακινείτε. Μη μεταφέρετε τη συσκευή χωρίς τους πείρους μεταφοράς. Μπορεί να προκληθεί βλάβη στα εσωτερικά στοιχεία και να προκληθούν διαρροές ή προβλήματα λειτουργίας.

5 Μην προχωράτε σε εγκατάσταση και σύνδεση της συσκευής, εάν έχει υποστεί ζημιά. Βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα υλικά συσκευασίας και οι πείροι μεταφοράς. Βεβαιωθείτε ότι το φις τροφοδοσίας δεν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα κατά την εγκατάσταση. Η ηλεκτρική και η υδραυλική σύνδεση και η εγκατάσταση της συσκευής πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένα άτομα. Αυτό θα αποτρέψει τους κινδύνους τραυματισμού ή δομικής βλάβης στη συσκευή. Μην εγκαθιστάτε και μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε χώρο με θερμοκρασία χαμηλότερη από 0 C. Όταν η εγκατάσταση της συσκευής γίνεται σε πάτωμα με μοκέτα, βεβαιωθείτε ότι ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσα στη συσκευή και τη μοκέτα. Ρυθμίστε κατάλληλα τα ποδαράκια, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος μεταξύ της συσκευής και της μοκέτας. Σύνδεση νερού Μη συνδέετε τη συσκευή με παλιούς σωλήνες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Χρησιμοποιείτε μόνο καινούργιους σωλήνες. Προσέχετε να μην προκληθεί ζημιά στους σωλήνες παροχής νερού. Μη συνδέετε τη συσκευή σε σωλήνες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό. Αφήστε το νερό να τρέξει για μερικά λεπτά, πριν συνδέσετε το σωλήνα παροχής. Κατά την πρώτη χρήση της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διαρροή στους σωλήνες και στους συνδέσμους. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ηλεκτρική σύνδεση Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι γειωμένη. Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα στην πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών συμφωνούν με την παροχή ρεύματος. Χρησιμοποιείτε πάντα μια σωστά εγκατεστημένη πρίζα με προστασία κατά της ηλεκτροπληξίας. Μη χρησιμοποιείτε πολύπριζα και καλώδια επέκτασης. Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Μην αντικαθιστάτε ή τροποποιείτε το καλώδιο ρεύματος. Επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις. Προσέχετε να μην προκληθεί ζημιά στο βύσμα τροφοδοσίας και στο καλώδιο. Συνδέστε το βύσμα στην πρίζα μόνο αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι είναι δυνατή η πρόσβαση στο φις τροφοδοσίας. Μην τραβάτε το καλώδιο τροφοδοσίας για να αποσυνδέσετε τη συσκευή. Τραβάτε πάντα το φις. ΑΠΌΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΉΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 5 1. Αποσυνδέστε το φις από την πρίζα. 2. Κόψτε το καλώδιο τροφοδοσίας και απορρίψτε το. 3. Απορρίψτε τη λαβή της πόρτας. Έτσι αποτρέπεται ο εγκλεισμός παιδιών ή κατοικίδιων ζώων μέσα στη συσκευή. Υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας (μόνο για συσκευές εμπρόσθιας φόρτωσης). Διαστάσεις Πλάτος / Ύψος / Βάθος 600 / 820 / 630 mm Συνολικό βάθος 640 mm Ηλεκτρική σύνδεση: Τάση Συνολική ισχύς Ασφάλεια Συχνότητα V 2000 W 10 A 50 Hz Επίπεδο προστασίας κατά της εισόδου στερεών σωματιδίων IPX4 και υγρασίας που βεβαιώνεται από το προστατευτικό κάλυμμα, εκτός όπου ο εξοπλισμός χαμηλής τάσης δεν έχει προστασία κατά της υγρασίας Πίεση παροχής νερού Ελάχιστη 0,5 bar (0,05 MPa) Μέγιστη 8 bar (0,8 MPa)

6 6 Παροχή νερού 1) Κρύο νερό Μέγιστο φορτίο Βαμβακερά 7 kg Ταχύτητα στυψίματος Μέγιστη 1400 στροφές/λεπτό 1) Συνδέστε το σωλήνα παροχής νερού σε βάνα νερού με σπείρωμα 3/4''.

7 ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΉΜΑΤΑ 1 Θήκη απορρυπαντικού 2 Χειριστήριο 3 Λαβή πόρτας 4 Πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών 5 Αντλία αδειάσματος Πόδια οριζοντίωσης της συσκευής 7 Σωλήνας αδειάσματος νερού 8 Καλώδιο ρεύματος 9 Σωλήνας παροχής νερού 10 Πόδια οριζοντίωσης της συσκευής 1 Κλειδί Για την αφαίρεση των πείρων μεταφοράς. 2 Πλαστικά πώματα Για τη φραγή των οπών στο πίσω μέρος της συσκευής, μετά από την αφαίρεση των πείρων μεταφοράς. 3 Σωλήνας παροχής προστασίας από υπερχείλιση Για την αποτροπή πιθανής διαρροής. 4 Πλαστικός οδηγός σωλήνα Για τη στερέωση του σωλήνα αδειάσματος στο άκρο του νιπτήρα.

8 8 ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ ΟΘΌΝΗ 1 Διακόπτης επιλογής προγράμματος 2 Κουμπί ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ 3 Κουμπί ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ 4 Κουμπί ΕΠΙΛΟΓΩΝ 5 Κουμπί Ok 6 Κουμπί ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ 7 Οθόνη 8 Κουμπί ΕΝΑΡΞΗΣ/ΠΑΥΣΗΣ 9 Κουμπί ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ A B C D A Ένδειξη θερμοκρασίας και σύμβολο ΚΡΥΟΥ. B C I H G F E Ένδειξη ταχύτητας στυψίματος και σύμβολα ΞΕΒΓΑΛΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ και ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. Οθόνη ροής προγράμματος: ΠΡΟΠΛΥΣΗ, ΚΥΡΙΑ ΠΛΥΣΗ, ΞΕΒΓΑΛΜΑ, ΣΤΥΨΙΜΟ, ΑΔΕΙΑΣΜΑ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ Η οθόνη ροής προγράμματος εμφανίζει τις διάφορες φάσεις του επιλεγμένου προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της πλύσης, μια μαύρη γραμμή αναβοσβήνει κάτω από το σύμβολο της φάσης που εκτελείται. Στο τέλος κάθε φάσης, η γραμμή σταματά να αναβοσβήνει και παραμένει αναμμένη Εάν ανάψει το σύμβολο, υποδεικνύει ότι έχει χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού.

9 D Σύμβολο ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. E Σύμβολο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ. Η οθόνη προβάλει τις ακόλουθες πληροφορίες: Διάρκεια επιλεγμένου προγράμματος Μετά την επιλογή ενός προγράμματος, η διάρκεια εμφανίζεται σε ώρες και λεπτά (για παράδειγμα ). Μετά την έναρξη του προγράμματος, ο υπολειπόμενος χρόνος ενημερώνεται κάθε λεπτό. Καθυστέρηση έναρξης Όταν επιλέγετε την καθυστέρηση έναρξης, στην οθόνη εμφανίζεται ο χρόνος καθυστέρησης (20 ώρες μέγ.) για περίπου 3 δευτερόλεπτα (για παράδειγμα ), και στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά η διάρκεια του προγράμματος. Η τιμή καθυστέρησης μειώνεται κατά μια μονάδα κάθε ώρα και στη συνέχεια, F όταν απομένει μία ώρα από το τέλος του προγράμματος, ο χρόνος μειώνεται κάθε λεπτό. Λανθασμένη επιλογή ρύθμισης Σε περίπτωση λανθασμένης ρύθμισης, στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη Err και αρχίζει να αναβοσβήνει η κίτρινη λυχνία του κουμπιού 8. Κωδικοί βλάβης Εάν προκύψει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα, η οθόνη εμφανίζει κάποιους κωδικούς βλάβης, για παράδειγμα (βλ. κεφάλαιο «Αντιμετώπιση προβλημάτων»). Τέλος του προγράμματος Στο τέλος του προγράμματος, στην οθόνη αναβοσβήνει ο αριθμός μηδέν, το σύμβολο εξαφανίζεται και μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. G Σύμβολο επιλογής ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ. Σύμβολο ΠΟΡΤΑΣ Το σύμβολο αυτό υποδεικνύει εάν είναι δυνατόν να ανοίξει η πόρτα: H Το σύμβολο είναι αναμμένο: δεν μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. Η συσκευή εκτελεί ένα πρόγραμμα πλύσης. Το σύμβολο είναι σβηστό: μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. Το πρόγραμμα πλύσης έχει ολοκληρωθεί. I ΕΛΛΗΝΙΚΑ 9 Διαθέσιμες επιλογές: ΠΡΟΠΛΥΣΗ, ΛΕΚΕΔΕΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ, ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛΜΑ

10 10 ΗΧΗΤΙΚΆ ΣΉΜΑΤΑ Η συσκευή διαθέτει μια ηχητική διάταξη, η οποία ηχεί στις παρακάτω περιπτώσεις: στο τέλος του κύκλου σε περίπτωση βλάβης. Εάν πιέσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα 3 και 4 για μερικά δευτερόλεπτα, απενεργοποιείται το ηχητικό σήμα (εκτός από τις περιπτώσεις λειτουργικών προβλημάτων). Εάν πιέσετε ξανά αυτά τα δύο πλήκτρα, το ηχητικό σήμα επανενεργοποιείται. ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ Με αυτή τη λειτουργία έχετε τη δυνατότητα να αφήνετε τη συσκευή χωρίς επίβλεψη, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε ότι μπορεί να τραυματιστούν παιδιά ή να προκαλέσουν ζημιά στη συσκευή. Η λειτουργία αυτή παραμένει ενεργή ακόμα και όταν το πλυντήριο δεν λειτουργεί. Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή: Πριν πιέσετε το κουμπί 8: η συσκευή δεν θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία. ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΛΎΣΗΣ αφού έχετε πιέσει το κουμπί 8: δεν θα είναι δυνατή η αλλαγή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ή επιλογή. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, πιέστε ταυτόχρονα για περίπου 6 δευτερόλεπτα τα κουμπιά 4 και 5, μέχρι να εμφανιστεί ή να εξαφανιστεί το εικονίδιο από την οθόνη. ΕΠΙΛΟΓΉ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛΜΑΤΟΣ Με τη λειτουργία αυτή μπορείτε να διατηρήσετε μόνιμα ενεργοποιημένη την επιλογή επιπλέον ξεβγάλματος κατά τη ρύθμιση ενός νέου προγράμματος. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, πιέστε ταυτόχρονα το κουμπί 2 και το κουμπί 3, έως ότου εμφανιστεί στην οθόνη το σύμβολο. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, πιέστε ταυτόχρονα το κουμπί 2 και το κουμπί 3, έως ότου το σύμβολο σβήσει από την οθόνη. Πρόγραμμα Μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία Τύπος ρούχων Μέγιστο φορτίο Βαμβακερά 95 - Κρύο Μέγ. φορτίο 7 kg - Μειωμένο φορτίο 3 kg Λευκά και χρωματιστά βαμβακερά (κανονικά λερωμένα ρούχα). Περιγραφή κύκλου Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Παρατεταμένο στύψιμο Επιλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ 2) ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ 3) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ

11 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 11 Πρόγραμμα Μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία Τύπος ρούχων Μέγιστο φορτίο Συνθετικά 60 - Κρύο Μέγ. φορτίο 3 kg - Μειωμένο φορτίο 2 kg Συνθετικά ή ανάμεικτα υφάσματα: εσώρουχα, χρωματιστά, πουκάμισα που δεν μαζεύουν, μπλούζες. Εύκολο σιδέρωμα 60 - Κρύο Μέγ. φορτίο 1 kg Συνθετικά υφάσματα για απαλό πλύσιμο και στύψιμο. Τα ρούχα πλένονται και στύβονται απαλά για να αποφευχθεί το ζάρωμα. Επιπλέον, η συσκευή θα εκτελέσει πρόσθετα ξεβγάλματα. Ευαίσθητα 40 - Κρύο Μέγ. φορτίο 3 kg - Μειωμένο φορτίο 2 kg Ευαίσθητα ρούχα: ακρυλικά, βισκόζη, πολυεστέρας. Μάλλινα/Μετάξι 40 - Κρύο Μέγ. φορτίο 2 kg Για μάλλινα που πλένονται στο πλυντήριο, για μάλλινα που πλένονται στο χέρι, καθώς και για ευαίσθητα υφάσματα. Σημείωση: Εάν τοποθετήσετε στον κάδο ένα μεμονωμένο ή ογκώδες ρούχο, μπορεί να προκληθεί ανισορροπία. Εάν η συσκευή δεν πραγματοποιήσει την τελική φάση στυψίματος, προσθέστε περισσότερα ρούχα, κατανείμετε ξανά τα ρούχα στον κάδο και στη συνέχεια επιλέξτε το πρόγραμμα στυψίματος. Περιγραφή κύκλου Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Επιλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ 2) ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ 3) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ 2) ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ 3) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ

12 12 Πρόγραμμα Μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία Τύπος ρούχων Μέγιστο φορτίο Σπορ σακάκια 40 - Κρύο Μέγ. φορτίο 2.5 kg Αθλητικά ρούχα. Μη χρησιμοποιείτε προσθετικά πλύσης. Αντιαλλεργικό 60 Μέγ. φορτίο 7 kg Λευκά βαμβακερά. Αυτό το πρόγραμμα απομακρύνει τους μικροοργανισμούς χάρη στη θερμοκρασία πλύσης των 60 και επιπλέον ξεβγάλματος. Με τον τρόπο αυτό η πλύση είναι περισσότερο αποτελεσματική. Τοποθετήστε στη θήκη Λεκέδες ένα ειδικό προσθετικό για λόγους υγιεινής και επιλέξτε τη λειτουργία Λεκέδες. Στύψιμο Μέγ. φορτίο 7 kg Ξεχωριστό στύψιμο για βαμβακερά ρούχα που πλένονται στο χέρι και μετά από προγράμματα με επιλεγμένη τη λειτουργία Ξέβγαλμα χωρίς άδειασμα νερού. Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στη θέση, πριν επιλέξετε αυτό το πρόγραμμα. Εάν χρειάζεται, μειώστε την ταχύτητα στυψίματος. Άδειασμα Μέγ. φορτίο 7 kg Για το άδειασμα του νερού του τελευταίου ξεβγάλματος σε προγράμματα στα οποία έχει επιλεγεί η λειτουργία Ξέβγαλμα χωρίς άδειασμα νερού. Ξεβγάλματα για ευαίσθητα Μέγ. φορτίο 7 kg Πρόγραμμα για ξέβγαλμα και στύψιμο ρούχων που έχουν πλυθεί στο χέρι. Η συσκευή πραγματοποιεί μερικά ξεβγάλματα και στη συνέχεια ένα τελικό στύψιμο. Η ταχύτητα στυψίματος μπορεί να μειωθεί. Περιγραφή κύκλου Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Παρατεταμένο στύψιμο Άδειασμα Παρατεταμένο στύψιμο Άδειασμα νερού Ξεβγάλματα Παρατεταμένο στύψιμο Επιλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ

13 Πρόγραμμα Μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία Τύπος ρούχων Μέγιστο φορτίο Τζιν 60 - Κρύο Μέγ. φορτίο 3 kg Όλα τα ρούχα από τζιν ύφασμα. Ρούχα από ζέρσεϊ με υλικά υψηλής τεχνολογίας. 20 Min. _ 3 kg 30 Μέγ. φορτίο 3 kg Σύντομη πλύση για αθλητικά είδη ή βαμβακερά και συνθετικά ρούχα που είναι ελαφρώς λερωμένα ή έχουν φορεθεί μία φορά. SUPER ECO Κρύο νερό Μέγ. φορτίο 3 kg Ανάμικτα υφάσματα (βαμβακερά και συνθετικά) 4). ECO Βαμβακερά, Οικονομικό 60 Μέγ. φορτίο 7 kg Λευκά και χρωματιστά βαμβακερά που δεν ξεβάφουν. Κανονικά λερωμένα βαμβακερά. Η συσκευή μειώνει τη θερμοκρασία και παρατείνει το χρόνο πλύσης για επίτευξη αποτελεσματικής πλύσης με εξοικονόμηση ενέργειας. ECO Βαμβακερά, Οικονομικό 40 Μέγ. φορτίο 7 kg Βαμβακερά που δεν ξεβάφουν. Ελαφρώς λερωμένα βαμβακερά. Η συσκευή μειώνει τη θερμοκρασία και παρατείνει το χρόνο πλύσης για επίτευξη αποτελεσματικής πλύσης με εξοικονόμηση ενέργειας. Περιγραφή κύκλου Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Παρατεταμένο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Παρατεταμένο στύψιμο ΕΛΛΗΝΙΚΑ 13 Επιλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ Απενεργοποίηση Για ακύρωση του ήδη εκτελούμενου προγράμματος πλύσης ή για απενεργοποίηση της συσκευής. 1) Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά σε υγρή μορφή, πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα χωρίς πρόπλυση. 2) Η λειτουργία Λεκέδες μπορεί να επιλεγεί μόνο σε θερμοκρασίες 40 C και άνω.

14 14 3) Εάν επιλέξετε τη λειτουργία Πολύ σύντομο (κουμπί 6), σας συνιστούμε να μειώσετε το μέγιστο φορτίο όπως υποδεικνύεται. Μπορείτε να γεμίσετε πλήρως το πλυντήριο, αλλά τα αποτελέσματα της πλύσης θα είναι λιγότερο ικανοποιητικά. 4) Χρησιμοποιήστε ειδικό απορρυπαντικό για πολύ χαμηλή θερμοκρασία. ΤΙΜΈΣ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗΣ Πρόγραμμα 1) Κατανάλωση ενέργειας (kwh) 2) Κατανάλωση νερού (λίτρα) 2) Λευκά βαμβακερά 95 C Βαμβακερά 60 C Βαμβακερά 40 C Συνθετικά 40 C Ευαίσθητα 40 C Μάλλινα / Πλύσιμο στο χέρι 30 C ) Για πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια του προγράμματος, δείτε την οθόνη. 2) Τα στοιχεία κατανάλωσης που περιέχει αυτός ο πίνακας είναι ενδεικτικά. Η πραγματική κατανάλωση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποσότητα και τον τύπο των ρούχων, τη θερμοκρασία του νερού και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τυπικά προγράμματα για τις τιμές κατανάλωσης της ετικέτας ενεργειακής κατανάλωσης ΠΡΏΤΗ ΧΡΉΣΗ Τα προγράμματα Βαμβακερά 60 C οικονομικό και Βαμβακερά 40 C οικονομικό είναι τα τυπικά προγράμματα βαμβακερών για κανονικά λερωμένα βαμβακερά ρούχα. Είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό κανονικά λερωμένων βαμβακερών ρούχων και είναι τα πιο αποδοτικά προγράμματα όσον αφορά το συνδυασμό κατανάλωσης ενέργειας και νερού για το πλύσιμο αυτού του είδους βαμβακερών ρούχων. Συμμορφώνονται με το πρότυπο EN Η πραγματική θερμοκρασία του νερού μπορεί να διαφέρει από την αναφερόμενη θερμοκρασία για τον κύκλο. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΧΡΉΣΗ 1. Ανοίξτε την πόρτα της συσκευής. 2. Τοποθετήστε ένα-ένα τα ρούχα στον κάδο. Τινάζετε τα ρούχα πριν τα τοποθετήσετε στη 1. Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα αδειάσματος, τοποθετήστε 2 λίτρα νερό στη θήκη κύριας πλύσης του συρταριού απορρυπαντικού. 2. Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού στη θήκη κύριας πλύσης του συρταριού απορρυπαντικού. Επιλέξτε και ενεργοποιήστε ένα πρόγραμμα για βαμβακερά στη μέγιστη θερμοκρασία, χωρίς να τοποθετήσετε ρούχα στον κάδο. Έτσι θα αφαιρεθούν τυχόν ρύποι από τον κάδο. συσκευή. Φροντίστε να μην προσθέσετε πάρα πολλά ρούχα μέσα στον κάδο. 3. Κλείστε την πόρτα.

15 MAX ΕΛΛΗΝΙΚΑ 15 Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν παραμείνει ρούχα ανάμεσα στη στεγανοποίηση και την πόρτα. Υπάρχει κίνδυνος διαρροής νερού ή πρόκλησης ζημιάς στα ρούχα. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΠΛΥΣΗΣ Θήκη απορρυπαντικού για τη φάση πρόπλυσης, το πρόγραμμα μουλιάσματος και τη λειτουργία λεκέδων. Προσθέστε το απορρυπαντικό πρόπλυσης και μουλιάσματος και το προϊόν αφαίρεσης των λεκέδων πριν την έναρξη του προγράμματος. Θήκη απορρυπαντικού για τη φάση της πλύσης. Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε υγρή μορφή, τοποθετήστε το ακριβώς πριν από την έναρξη του προγράμματος. Θήκη για υγρά προσθετικά πλύσης (μαλακτικό, προϊόντα κολλαρίσματος). Τοποθετήστε το προϊόν στη θήκη πριν από την έναρξη του προγράμματος. Η ένδειξη υποδεικνύει τη μέγιστη στάθμη για την ποσότητα των υγρών προσθετικών πλύσης. Τηρείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία των απορρυπαντικών. ΕΠΙΛΟΓΉ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ (ΔΙΑΚΌΠΤΗΣ 1 ) Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στο επιθυμητό πρόγραμμα. Ο διακόπτης επιλογής προγράμματος καθορίζει τον τύπο προγράμματος πλύσης (π.χ. στάθμη νερού, κίνηση κάδου, αριθμός ξεβγαλμάτων) και τη θερμοκρασία πλύσης σύμφωνα με τον τύπο των ρούχων. Η ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 αρχίζει να αναβοσβήνει. Ο διακόπτης επιλογής προγράμματος μπορεί να στραφεί προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. = Επαναρρύθμιση προγράμματος / απενεργοποίηση της συσκευής

16 16 Εάν στρέψετε το διακόπτη επιλογής προγράμματος σε ένα άλλο πρόγραμμα ενώ λειτουργεί η συσκευή, η κίτρινη ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 αναβοσβήνει 3 φορές. Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη Err για να υποδηλώσει τη λανθασμένη επιλογή. Η συσκευή δεν θα εκτελέσει το νέο πρόγραμμα που επιλέχθηκε. ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (ΚΟΥΜΠΊ 2) Όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα, η συσκευή προτείνει αυτόματα την προεπιλεγμένη θερμοκρασία που παρέχεται για αυτό το πρόγραμμα. Πιέστε το κουμπί 2 επανειλημμένα για να αυξηθεί ή να μειωθεί η θερμοκρασία, εάν επιθυμείτε να πλυθούν τα ρούχα σας σε διαφορετική θερμοκρασία. Η πλύση με κρύο νερό υποδεικνύεται με - - και το σύμβολο. Για τις μέγιστες και ελάχιστες διαθέσιμες θερμοκρασίες νερού πλύσης, βλ. «Προγράμματα πλύσης». ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ (ΚΟΥΜΠΊ 3) Κατά την επιλογή προγράμματος, η συσκευή προτείνει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητα στυψίματος που διατίθεται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πιέστε το κουμπί 3 επανειλημμένα για να αλλάξετε την ταχύτητα στυψίματος. ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ Επιλέγοντας αυτή τη δυνατότητα, το νερό από το τελευταίο ξέβγαλμα παραμένει στον κάδο, έτσι ώστε να μη ζαρώσουν τα υφάσματα. Στο τέλος του προγράμματος, τα σύμβολα και εμφανίζονται στην οθόνη, το σύμβολο παραμένει αναμμένο, η ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 σβήνει και η πόρτα είναι ασφαλισμένη για να υποδείξει ότι το νερό πρέπει να αδειάσει. ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Με την επιλογή αυτή, η συσκευή δεν αδειάζει το νερό του τελευταίου ξεβγάλματος και τα ρούχα δεν ζαρώνουν. Παραλείπονται όλες οι φάσεις στυψίματος, οπότε το πρόγραμμα πλύσης είναι αθόρυβο και μπορεί να επιλεγεί το βράδυ ή τις ώρες που ισχύει το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος. Σε ορισμένα προγράμματα, τα ξεβγάλματα πραγματοποιούνται με περισσότερο νερό. Στο τέλος του προγράμματος, τα σύμβολα και εμφανίζονται στην οθόνη, το σύμβολο παραμένει αναμμένο, η ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 σβήνει και η πόρτα είναι ασφαλισμένη για να υποδείξει ότι το νερό πρέπει να αδειάσει. Για να αδειάσετε το νερό, ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Στο τέλος του προγράμματος». ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ (ΚΟΥΜΠΙ 4) Ανάλογα με το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει, μπορείτε να συνδυάσετε διάφορες λειτουργίες. Δεν είναι όλες οι επιλογές συμβατές μεταξύ τους. Τα σύμβολα των μη συμβατών επιλογών απενεργοποιούνται. Ωστόσο, εάν επιλεγεί μια λειτουργία, η οποία δεν είναι συμβατή με το επιλεγμένο πρόγραμμα πλύσης ή οποιαδήποτε άλλη λειτουργία, εμφανίζεται η ένδειξη Err για μερικά δευτερόλεπτα και η κίτρινη ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 αρχίζει να αναβοσβήνει. Επιλέξτε τις λειτουργίες αφού έχετε επιλέξει το πρόγραμμα, αλλά πριν πιέσετε το κουμπί 8. Πιέστε το κουμπί 4: όλα τα σύμβολα επιλογών εμφανίζονται στην οθόνη. Για να μετακινηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές, πιέστε το κουμπί 4. Το σχετικό σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη και αρχίζει να αναβοσβήνει. Για τη συμβατότητα μεταξύ των προγραμμάτων πλύσης και των επιλογών, βλ. κεφάλαιο «Προγράμματα πλύσης». ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ (ΚΟΥΜΠΙ 5) Πιέστε το κουμπί 5 για να ενεργοποιήσετε και να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Κάτω από το επιλεγμένο σύμβολο εμφανίζεται μια μαύρη παύλα που υποδεικνύει ότι έχετε πραγματοποιήσει αυτή την επιλογή. Πιέστε το κουμπί 5 για να απενεργοποιήσετε την επιλογή. Αφού ρυθμίσετε τις επιλογές, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να επιστρέψει η οθόνη στην κατάσταση προεπιλογής. Τα σύμβολα των ρυθμισμένων επιλογών εμφανίζονται στην οθόνη. ΕΠΙΛΟΓΉ ΠΡΟΠΛΥΣΗΣ Επιλέξτε τη λειτουργία ΠΡΟΠΛΥΣΗΣ εάν επιθυμείτε να κάνετε μια πρόπλυση στους 30 C πριν από την κύρια πλύση. Η πρόπλυση ολοκληρώνε

17 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 17 ται με ένα σύντομο στύψιμο στα προγράμματα για βαμβακερά και συνθετικά, ενώ στα προγράμματα για ευαίσθητα υφάσματα το νερό απλώς αδειάζει. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Η επιλογή Πρόπλυσης συνιστάται για πολύ λερωμένα ρούχα. ΕΠΙΛΟΓΉ ΛΕΚΕΔΕΣ Επιλέξτε τη λειτουργία ΛΕΚΕΔΕΣ για την επεξεργασία πολύ λερωμένων ή λεκιασμένων ρούχων με προϊόν αφαίρεσης λεκέδων (παρατεταμένη κύρια πλύση με βελτιστοποιημένο χρόνο για την επεξεργασία του λεκέ). Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Η επιλογή αυτή δεν είναι διαθέσιμη σε θερμοκρασίες κάτω των 40 C. Εάν επιθυμείτε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα με την επιλογή ΛΕΚΕΔΕΣ, τοποθετήστε το καθαριστικό λεκέδων στη θήκη. Δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη επιλογή των λειτουργιών ΠΡΟΠΛΥΣΗΣ και ΛΕΚΕΔΩΝ. ΕΠΙΛΟΓΉ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ Επιλέξτε τη λειτουργία ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ για να μειώσετε την ένταση της πλύσης. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Η συσκευή προσθέτει ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Η επιλογή ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ δεν είναι συμβατή με την επιλογή ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛΜΑ. Η επιλογή ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ συνιστάται για πλύσιμο χρωματιστών ρούχων που ξεβάφουν και για ρούχα που πλένονται συχνά. ΕΠΙΛΟΓΉ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛΜΑ Η συσκευή αυτή έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομεί νερό. Ωστόσο, για άτομα με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα (αλλεργικούς στα απορρυπαντικά) μπορεί να χρειάζεται να ξεβγάζονται τα ρούχα με μια επιπλέον ποσότητα νερού. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. ΡΎΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΉΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ (ΚΟΥΜΠΊ 6) Η επιλογή αυτή σας επιτρέπει να τροποποιήσετε το χρόνο πλύσης που προτείνει αυτόματα η συσκευή. Πιέστε το κουμπί 6 μία φορά Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Η διάρκεια της πλύσης μειώνεται για πλύσιμο ρούχων που λερώνονται καθημερινά. Πιέστε το κουμπί 6 δύο φορές Η διάρκεια της πλύσης μειώνεται για πλύσιμο ελαφρώς λερωμένων ρούχων ή υφασμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ή φορέθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα. Η οθόνη εμφανίζει το μειωμένο χρόνο πλύσης. ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΚΟΥΜΠΊ 8) Πιέστε το κουμπί 8 για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Η κόκκινη λυχνία του κουμπιού 8 σταματά να αναβοσβήνει. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη για να υποδηλώσει ότι η συσκευή έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της και η πόρτα είναι κλειδωμένη. Για να διακόψετε ένα πρόγραμμα που εκτελείται, πιέστε το κουμπί 8: η κόκκινη λυχνία του κουμπιού 8 αρχίζει να αναβοσβήνει. Για επανεκκίνηση του προγράμματος από το σημείο στο οποίο διακόπηκε, πιέστε ξανά το κουμπί 8. Εάν έχετε επιλέξει καθυστέρηση έναρξης, η συσκευή αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση. Σε περίπτωση λανθασμένης επιλογής, η κίτρινη λυχνία του κουμπιού 8 αναβοσβήνει 3 φορές και η ένδειξη Err εμφανίζεται για μερικά δευτερόλεπτα. ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ (ΚΟΥΜΠΊ 9) Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα, εάν θέλετε να καθυστερήσετε την έναρξη, πιέστε επανειλημμένα το κουμπί 9, για να ρυθμίσετε την επιθυμητή καθυστέρηση. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Το πρόγραμμα πλύσης μπορεί να καθυστερήσει κατά 30 λεπτά - 60 λεπτά - 90 λεπτά, 2 ώρες και στη συνέχεια κατά 1 ώρα μέχρι το μέγιστο των 20 ωρών. Η επιλεγμένη τιμή καθυστέρησης εμφανίζεται στην οθόνη για περίπου 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά η διάρκεια του προγράμματος. Επιλέξτε αυτή τη δυνατότητα αφού έχετε ορίσει το πρόγραμμα και πριν πιέσετε το κουμπί 8. Μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε το χρόνο καθυστέρησης όποτε θέλετε, πριν πιέσετε το κουμπί 8. Η πόρτα θα είναι ασφαλισμένη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου καθυστέρησης. Εάν θέλετε να προσθέσετε ρούχα στη συσκευή κατά τη διάρκεια

18 18 του χρόνου καθυστέρησης, πιέστε το κουμπί 8 για να θέσετε τη συσκευή σε παύση. Μόλις το σύμβολο εξαφανιστεί, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. Προσθέστε τα ρούχα, κλείστε την πόρτα και πιέστε ξανά το κουμπί 8. Ρύθμιση της καθυστέρησης έναρξης. Ρυθμίστε το πρόγραμμα και προβείτε στις απαιτούμενες επιλογές. Ρυθμίστε την καθυστέρηση έναρξης. Πιέστε το κουμπί 8: η συσκευή ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση των ωρών. Το πρόγραμμα ξεκινά μόλις παρέλθει ο επιλεγμένος χρόνος καθυστέρησης. Ακύρωση της καθυστέρησης έναρξης Πιέστε το κουμπί 8 για να θέσετε τη συσκευή σε ΠΑΥΣΗ, Πιέστε το κουμπί 9 μέχρι να εμφανιστεί το σύμβολο, Πιέστε το κουμπί 8 ξανά για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Μπορείτε να αλλάξετε την επιλεγμένη καθυστέρηση έναρξης, μόνο αφού έχετε επιλέξει και πάλι το πρόγραμμα πλύσης. Η Καθυστέρηση έναρξης δεν μπορεί να επιλεγεί με το πρόγραμμα Άδειασμα. ΑΛΛΑΓΉ ΕΠΙΛΟΓΉΣ Ή ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ Μπορείτε να αλλάξετε κάποιες επιλογές πριν αυτές εκτελεστούν από το πρόγραμμα. Πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει να πιέσετε το κουμπί 8 για να θέσετε τη συσκευή σε παύση. Η αλλαγή ενός ήδη εκτελούμενου προγράμματος είναι δυνατή μόνο εάν το ρυθμίσετε εκ νέου. Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στη θέση και, στη συνέχεια, στη θέση του νέου προγράμματος. Πιέστε το κουμπί 8 ξανά για να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα. Το νερό στον κάδο δεν θα αδειάσει. ΔΙΑΚΟΠΉ ΕΝΌΣ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ Πιέστε το κουμπί 8 για να διακόψετε το πρόγραμμα που εκτελείται, ενώ η αντίστοιχη λυχνία αρχίζει να αναβοσβήνει. Πιέστε ξανά το κουμπί για να επανεκκινήσει το πρόγραμμα. ΑΚΎΡΩΣΗ ΕΝΌΣ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ Στρέψτε το διακόπτη επιλογής στο για να ακυρώσετε ένα πρόγραμμα που εκτελείται. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ένα νέο πρόγραμμα. ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΌΡΤΑΣ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΕΝΌΣ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ Πιέστε πρώτα το κουμπί 8 για να θέσετε τη συσκευή σε παύση. Μόλις το σύμβολο εξαφανιστεί, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα, Εάν δεν σβήσει το σύμβολο, σημαίνει ότι η συσκευή ήδη θερμαίνει το νερό ή ότι η στάθμη του νερού βρίσκεται πολύ ψηλά. Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι δυνατό το άνοιγμα της πόρτας, Εάν πρέπει να ανοίξετε την πόρτα, αλλά δεν μπορείτε, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη συσκευή, στρέφοντας το διακόπτη επιλογής στη θέση /Απενεργοποίηση. Μετά από μερικά λεπτά, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα (προσοχή στη στάθμη και τη θερμοκρασία του νερού!), Αφού κλείσετε την πόρτα, πρέπει να επιλέξετε ξανά το πρόγραμμα και να πιέσετε το κουμπί 8. ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ Η συσκευή σταματά αυτόματα και η λυχνία του κουμπιού 8 σβήνει. Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη που αναβοσβήνει και το ηχητικό σήμα ηχεί για μερικά λεπτά. Το σύμβολο εξαφανίζεται. Εάν έχετε επιλέξει ένα πρόγραμμα ή μια λειτουργία που τελειώνει με το νερό στον κάδο, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αδειάσετε το νερό. Ο κάδος συνεχίζει να λειτουργεί σε τακτά διαστήματα μέχρι το άδειασμα του νερού. Για να αδειάσετε το νερό Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στη θέση /Απενεργοποίηση. Επιλέξτε το πρόγραμμα ΑΔΕΙΑΣΜΑ ή ΣΤΥΨΙ ΜΟ. Εάν απαιτείται, πιέστε το κουμπί 3 για να μειώσετε την ταχύτητα στυψίματος. Πιέστε το κουμπί 8. Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, στην οθόνη αναβοσβήνει η ένδειξη. Το σύμβολο εξαφανίζεται. Μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα.

19 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 19 Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στη θέση /Απενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. Αφαιρέστε τα ρούχα από τον κάδο και ελέγξτε προσεκτικά ότι ο κάδος είναι άδειος. Αναμονή: λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενεργοποιείται το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας. Η φωτεινότητα της οθόνης ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΦΟΡΤΊΟ ΡΟΎΧΩΝ Χωρίστε τα ρούχα σε: λευκά, χρωματιστά, συνθετικά, ευαίσθητα και μάλλινα. Τηρείτε τις οδηγίες πλύσης στις ετικέτες των ρούχων. Μην πλένετε λευκά και χρωματιστά ρούχα μαζί. Ορισμένα χρωματιστά ρούχα μπορεί να ξεθωριάσουν κατά την πρώτη πλύση. Σας συνιστούμε να τα πλένετε χωριστά τις πρώτες φορές. Να κουμπώνετε τις μαξιλαροθήκες, τα φερμουάρ, τις κόπιτσες και τα κουμπιά. Να δένετε τις ζώνες. Να αδειάζετε τις τσέπες και ξεδιπλώνετε τα ρούχα. Να πλένετε τα ρούχα με πολλές στρώσεις, τα μάλλινα και τα ρούχα με στάμπες από την ανάποδη. Να αφαιρείτε τους δύσκολους λεκέδες. Χρησιμοποιήστε ειδικό απορρυπαντικό για δύσκολους λεκέδες. Να είστε προσεκτικοί όταν πλένετε κουρτίνες. Αφαιρέστε τα γαντζάκια ή τοποθετήστε τις κουρτίνες σε δίχτυ πλυσίματος ή σε μαξιλαροθήκη. Μην πλένετε στο πλυντήριο: Ρούχα χωρίς στρίφωμα ή ρούχα με σκισίματα Εσώρουχα με μπανέλες. Για μικρά αντικείμενα, χρησιμοποιήστε δίχτυ πλυσίματος. Όταν το φορτίο είναι πολύ μικρό, μπορεί να προκληθούν προβλήματα ισορροπίας κατά τη φάση στυψίματος. Αν συμβεί αυτό, κατανείμετε με το χέρι τα ρούχα στον κάδο και ξεκινήστε ξανά τη φάση στυψίματος. Εάν δεν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε άλλη πλύση, κλείστε τη βρύση παροχής νερού. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή, για να αποφύγετε το σχηματισμό μυκήτων και δυσάρεστων οσμών. μειώνεται. Εάν πατήσετε οποιοδήποτε κουμπί, η συσκευή εξέρχεται από την κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας. ΕΠΊΜΟΝΟΙ ΛΕΚΈΔΕΣ Για μερικούς λεκέδες δεν αρκεί το νερό και το απορρυπαντικό. Συνιστούμε να αφαιρείτε αυτούς τους λεκέδες πριν τοποθετήσετε τα ρούχα στο πλυντήριο. Διατίθενται ειδικά αφαιρετικά λεκέδων. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο αφαιρετικό για τον τύπο του λεκέ και του υφάσματος. ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΆ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΆ Να χρησιμοποιείτε μόνο απορρυπαντικά και προσθετικά κατάλληλα για χρήση σε πλυντήριο. Μην αναμειγνύετε διαφορετικούς τύπους απορρυπαντικών. Για την προστασία του περιβάλλοντος, μη χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού από τη σωστή. Τηρείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία των προϊόντων. Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο και το χρώμα των ρούχων, τη θερμοκρασία του προγράμματος πλύσης και το βαθμό λερώματος. Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά σε υγρή μορφή, μην επιλέγετε τη φάση πρόπλυσης. Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει συρτάρι απορρυπαντικού με πτυσσόμενο κάλυμμα, να προσθέτετε τα υγρά απορρυπαντικά με δοσομετρική μπάλα. ΣΚΛΗΡΌΤΗΤΑ ΝΕΡΟΎ Αν η σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας είναι υψηλή ή μέτρια, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε αποσκληρυντικό νερού για πλυντήρια ρούχων. Σε περιοχές όπου η σκληρότητα του νερού είναι χαμηλή, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αποσκληρυντικό.

20 20 Για πληροφορίες σχετικά με τη σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία ύδρευσης. Τηρείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία των προϊόντων. Η σκληρότητα του νερού μετριέται σε αντίστοιχες κλίμακες: Γερμανικοί βαθμοί ( dh). Γαλλικοί βαθμοί ( TH). mmol/l (millimol για κάθε λίτρο - διεθνής μονάδα για τη σκληρότητα του νερού). Αγγλικοί βαθμοί Clarke. Πίνακας σκληρότητας νερού Επίπεδο Τύπος Σκληρότητα νερού dh T.H. mmol/l Clarke 1 απαλό μέτριο σκληρό πολύ σκληρό > 21 > 37 >3.7 >25 ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΆΡΙΣΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πριν από τον καθαρισμό, αποσυνδέετε τη συσκευή από την πρίζα. ΑΦΑΊΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΆΤΩΝ Το νερό που χρησιμοποιούμε περιέχει άλατα. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε ένα αποσκληρυντικό νερού για την αφαίρεση των αλάτων. Χρησιμοποιήστε ειδικό προϊόν για πλυντήρια ρούχων. Τηρείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή στη συσκευασία των προϊόντων. Εκτελέστε τον κύκλο αφαίρεσης των αλάτων χωριστά από την πλύση των ρούχων. ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΚΑΘΆΡΙΣΜΑ Καθαρίζετε τη συσκευή μόνο με σαπούνι και χλιαρό νερό. Σκουπίζετε καλά όλες τις επιφάνειες. ΠΡΟΣΟΧΗ Μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα, διαλυτικά ή χημικά προϊόντα. ΛΆΣΤΙΧΟ ΤΗΣ ΠΌΡΤΑΣ Ελέγχετε τακτικά το λάστιχο και απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα από το εσωτερικό τμήμα. ΚΆΔΟΣ Ελέγχετε τακτικά τον κάδο για την αποφυγή συγκέντρωσης αλάτων και σωματιδίων σκουριάς. Χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά προϊόντα για την αφαίρεση σωματιδίων σκουριάς από τον κάδο. Για να το κάνετε αυτό: Καθαρίστε τον κάδο με ειδικό προϊόν για ανοξείδωτο ατσάλι. Εκκινήστε ένα σύντομο πρόγραμμα για βαμβακερά στη μέγιστη θερμοκρασία με μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού.

21 MAX MAX ΕΛΛΗΝΙΚΑ 21 ΘΉΚΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΎ Για να καθαρίσετε τη θήκη: 1 1. Πιέστε το μοχλό. 2. Τραβήξτε να βγει η θήκη Αφαιρέστε το επάνω τμήμα της θήκης προσθετικού πλύσης. 4. Καθαρίστε όλα τα εξαρτήματα με νερό. 5. Καθαρίστε την εσοχή της θήκης με βούρτσα. 6. Τοποθετήστε τη θήκη πίσω στην εσοχή. ΑΝΤΛΊΑ ΑΔΕΙΆΣΜΑΤΟΣ Η αντλία πρέπει να επιθεωρείται τακτικά, ειδικά εάν: η συσκευή δεν αδειάζει ή/και δεν στύβει, η συσκευή κάνει ένα περίεργο θόρυβο ενώ αδειάζει το νερό, λόγω αντικειμένων όπως παραμάνες, κέρματα κ.λπ. που φράζουν την αντλία, εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα που έχει σχέση με το άδειασμα του νερού (βλ. κεφάλαιο «Αντιμετώπιση προβλημάτων» για λεπτομέρειες). ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πριν ξεβιδώσετε το κάλυμμα της αντλίας, απενεργοποιήστε τη συσκευή και αποσυνδέστε το φις τροφοδοσίας από την πρίζα. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία: 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από την πρίζα. 2. Εάν είναι απαραίτητο, περιμένετε μέχρι να κρυώσει το νερό.

22 22 A B 3. Τοποθετήστε ένα δοχείο κοντά στην αντλία για τη συλλογή του νερού που θα τρέξει. 4. Αποδεσμεύστε το σωληνάκι αδειάσματος νερού (B), τοποθετήστε το στο δοχείο και βγάλτε το πώμα του. 5. Όταν σταματήσει να τρέχει νερό, ξεβιδώστε το κάλυμμα της αντλίας (A) στρέφοντάς το προς τα αριστερά και αφαιρέστε το φίλτρο. Χρησιμοποιήστε μια πένσα, εάν απαιτείται. Να έχετε πάντα πρόχειρο ένα πανί για να σκουπίσετε το νερό που τυχόν τρέξει κατά την αφαίρεση του πώματος. Καθαρίστε το φίλτρο με νερό βρύσης, απομακρύνοντας τυχόν υπολείμματα από χνούδι. 6. Αφαιρέστε τα ξένα αντικείμενα και το χνούδι από την έδρα του φίλτρου και από τη φτερωτή της αντλίας. 7. Ελέγξτε προσεκτικά εάν περιστρέφεται η φτερωτή της αντλίας (περιστρέφεται απότομα). Εάν δεν περιστρέφεται, επικοινωνήστε με το τοπικό κέντρο σέρβις.

23 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ξαναβάλτε το πώμα στο σωληνάκι αδειάσματος νερού και τοποθετήστε το σωληνάκι στη θέση του. 9. Τοποθετήστε ξανά το φίλτρο στην αντλία, εισαγάγοντάς το σωστά μέσα στους ειδικούς οδηγούς. Βιδώστε το κάλυμμα της αντλίας καλά, στρέφοντάς το προς τα δεξιά. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Όταν χρησιμοποιείται η συσκευή και ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, μπορεί να έχει παραμείνει καυτό νερό στην αντλία. Μην αφαιρείτε ποτέ το κάλυμμα της αντλίας κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Περιμένετε πάντα μέχρι η συσκευή να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο πλύσης και να έχει αδειάσει το νερό. Όταν τοποθετείτε ξανά το κάλυμμα της αντλίας, να το σφίγγετε καλά, για την αποτροπή τυχόν διαρροών ή αφαίρεσής του από μικρά παιδιά. ΦΊΛΤΡΟ ΣΩΛΉΝΑ ΠΑΡΟΧΉΣ ΚΑΙ ΦΊΛΤΡΟ ΒΑΛΒΊΔΑΣ Μπορεί να απαιτείται ο καθαρισμός των φίλτρων όταν: Για να καθαρίσετε τα φίλτρα παροχής νερού: Η συσκευή δεν γεμίζει με νερό. Η συσκευή γεμίζει με νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ένδειξη του κουμπιού 8 αναβοσβήνει και στην οθόνη εμφανίζεται το σχετικό σφάλμα. Ανατρέξτε στην ενότητα «Αντιμετώπιση προβλημάτων». ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Αποσυνδέστε το φις από την πρίζα. 1. Κλείστε τη βρύση παροχής νερού. 2. Αφαιρέστε το σωλήνα από τη βρύση παροχής νερού. 3. Καθαρίστε το φίλτρο του σωλήνα παροχής με μια σκληρή βούρτσα. 4. Αφαιρέστε το σωλήνα παροχής που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. 5. Καθαρίστε το φίλτρο της βαλβίδας με μια σκληρή βούρτσα ή με μια πετσέτα.

24 Τοποθετήστε το σωλήνα παροχής ξανά στη θέση του. Βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις νερού είναι σφιγμένες καλά, για την αποτροπή διαρροών. 7. Ανοίξτε τη βρύση παροχής νερού ΆΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΎ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ Εάν η συσκευή δεν αδειάζει το νερό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αδειάσετε το νερό: 1. βγάλτε το φις από την πρίζα, 2. κλείστε τη βρύση του νερού, 3. εάν είναι απαραίτητο, περιμένετε μέχρι να κρυώσει το νερό, 4. τοποθετήστε ένα δοχείο στο δάπεδο, 5. τοποθετήστε το άκρο από το σωληνάκι αδειάσματος νερού μέσα στο δοχείο, 6. Βγάλτε το πώμα του. Το νερό θα αδειάσει μέσα στο δοχείο με φυσική ροή. Όταν το δοχείο γεμίσει, βάλτε πάλι το πώμα στο σωληνάκι. Αδειάστε το δοχείο, Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το νερό να σταματήσει να τρέχει, 7. καθαρίστε την αντλία, εάν απαιτείται, όπως περιγράφηκε προηγουμένως, 8. ξαναβάλτε το σωληνάκι αδειάσματος νερού στη θέση του αφού του έχετε βάλει το πώμα, 9. ξαναβιδώστε την αντλία. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Ορισμένα προβλήματα οφείλονται στην παράλειψη απλών εργασιών συντήρησης ή σε απροσεξίες, και μπορούν να επιλύονται εύκολα χωρίς να χρειαστεί να καλέσετε τεχνικό. Πριν επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις της περιοχής σας, πραγματοποιήστε τους παρακάτω ελέγχους. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, είναι πιθανόν να αναβοσβήνει η κίτρινη ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8, να εμφανιστεί ένας από τους παρακάτω κωδικούς συναγερμού στην οθόνη και ταυτόχρονα να ενεργοποιηθούν κάποια ηχητικά σήματα κάθε 20 δευτερόλεπτα για να υποδείξουν ότι η συσκευή δεν λειτουργεί: ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΆΓΟ Εάν η συσκευή είναι εγκατεστημένη σε ένα χώρο όπου η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κάτω από τους 0 C, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες: 1. κλείστε τη βρύση του νερού, 2. ξεβιδώστε το σωλήνα παροχής νερού από τη βρύση, 3. τοποθετήστε το άκρο από το σωληνάκι αδειάσματος νερού, όπως και το άκρο του σωλήνα παροχής, σε ένα δοχείο τοποθετημένο στο πάτωμα. Αφήστε το νερό να αδειάσει, 4. ξαναβιδώστε το σωλήνα παροχής νερού, 5. τοποθετήστε ξανά το πώμα στο σωληνάκι αδειάσματος νερού, 6. επαναφέρετε στη θέση του το σωληνάκι αδειάσματος νερού. Κατ αυτό τον τρόπο, το νερό που παρέμεινε στη συσκευή αδειάζει, αποτρέποντας το σχηματισμό πάγου και συνεπώς τη ζημιά στη συσκευή. Όταν χρησιμοποιήσετε ξανά τη συσκευή, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι άνω των 0 C. : πρόβλημα με την παροχή νερού : πρόβλημα με το άδειασμα του νερού : ανοικτή πόρτα : έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα κατά του πλημμυρίσματος Αφού αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πιέστε το κουμπί 8 για επανεκκίνηση του προγράμματος. Εάν, παρά τον έλεγχο που κάνατε, το πρόβλημα παραμένει, επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις της περιοχής σας.

25 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 25 Πρόβλημα Η συσκευή δεν ξεκινά: Η συσκευή δεν γεμίζει: Η συσκευή γεμίζει αλλά αδειάζει αμέσως: Η συσκευή δεν αδειάζει το νερό ή/και δεν στύβει: Πιθανή αιτία/αντιμετώπιση Δεν έχει κλείσει η πόρτα. Κλείστε καλά την πόρτα. Το φις δεν είναι σωστά συνδεδεμένο στην πρίζα ρεύματος. Εισαγάγετε το φις στην πρίζα ρεύματος. Η πρίζα δεν έχει ρεύμα. Ελέγξτε την οικιακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Έχει καεί η κεντρική ασφάλεια του σπιτιού. Αντικαταστήστε την ασφάλεια. Ο διακόπτης επιλογής προγράμματος δεν είναι τοποθετημένος στη σωστή θέση και δεν έχει πιεστεί το κουμπί 8. Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος και πιέστε πάλι το κουμπί 8. Έχετε επιλέξει την καθυστέρηση έναρξης. Εάν θέλετε τα ρούχα να πλυθούν αμέσως, ακυρώστε την καθυστέρηση έναρξης. Έχει ενεργοποιηθεί το κλείδωμα ασφαλείας για παιδιά. Απενεργοποιήστε αυτή τη λειτουργία. Η βρύση παροχής νερού είναι κλειστή. Ανοίξτε τη βρύση παροχής νερού. Ο σωλήνας παροχής έχει συμπιεστεί ή τσακίσει. Ελέγξτε τη σύνδεση του σωλήνα παροχής νερού. Είναι φραγμένο το φίλτρο στο σωλήνα παροχής ή το φίλτρο της βαλβίδας παροχής. Καθαρίστε τα φίλτρα παροχής νερού. Δεν έχει κλείσει καλά η πόρτα. Κλείστε καλά την πόρτα. Το άκρο του σωλήνα αδειάσματος είναι πολύ χαμηλά. Ανατρέξτε στη σχετική παράγραφο της ενότητας «Άδειασμα νερού» του κεφαλαίου «Άδειασμα νερού». Ο σωλήνας αδειάσματος έχει συμπιεστεί ή τσακίσει. Ελέγξτε τη σύνδεση του σωλήνα αδειάσματος. Το φίλτρο αδειάσματος είναι φραγμένο. Καθαρίστε το φίλτρο αδειάσματος. Έχετε επιλέξει μια λειτουργία ή ένα πρόγραμμα που ολοκληρώνεται με το νερό να παραμένει στον κάδο ή που ακυρώνει όλες τις φάσεις στυψίματος. Επιλέξτε το πρόγραμμα αδειάσματος ή στυψίματος. Το φορτίο ρούχων δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στον κάδο. Κάνετε καλύτερη κατανομή των ρούχων.

26 26 Πρόβλημα Υπάρχει νερό στο δάπεδο: Τα αποτελέσματα της πλύσης δεν είναι ικανοποιητικά: Δεν ανοίγει η πόρτα: Η συσκευή δονείται ή κάνει θόρυβο: Πιθανή αιτία/αντιμετώπιση Έχετε χρησιμοποιήσει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού ή ακατάλληλο απορρυπαντικό (δημιουργεί πολύ αφρό). Μειώστε την ποσότητα απορρυπαντικού ή χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο. Ελέγξτε μήπως υπάρχουν διαρροές από κάποιο δακτύλιο στεγανοποίησης του σωλήνα παροχής. Καθότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να το διαπιστώσετε με το νερό να τρέχει από το σωλήνα, ελέγξτε εάν ο δακτύλιος είναι υγρός. Ελέγξτε τη σύνδεση του σωλήνα παροχής νερού. Ο σωλήνας αδειάσματος ή ο σωλήνας παροχής έχουν υποστεί ζημιά. Αντικαταστήστε τον με έναν καινούργιο. Το πώμα στο σωληνάκι αδειάσματος του νερού δεν έχει επανατοποθετηθεί ή το φίλτρο δεν βιδώθηκε σωστά μετά τον καθαρισμό. Επανατοποθετήστε το πώμα στο σωληνάκι αδειάσματος νερού ή βιδώστε πλήρως το φίλτρο. Έχετε χρησιμοποιήσει πολύ λίγο απορρυπαντικό ή ακατάλληλο απορρυπαντικό. Αυξήστε την ποσότητα απορρυπαντικού ή χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο. Δεν καθαρίστηκαν οι επίμονοι λεκέδες πριν από την πλύση. Χρησιμοποιήστε προϊόντα του εμπορίου για το καθάρισμα των επίμονων λεκέδων. Δεν επιλέξατε τη σωστή θερμοκρασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή θερμοκρασία. Υπερβολικό φορτίο στον κάδο. Μειώστε τον όγκο του φορτίου. Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Περιμένετε μέχρι το τέλος του κύκλου πλύσης. Η πόρτα δεν έχει απασφαλίσει ακόμα. Περιμένετε μέχρι να σβήσει το σύμβολο. Υπάρχει νερό στον κάδο. Επιλέξτε το πρόγραμμα αδειάσματος ή στυψίματος για να αδειάσετε το νερό. Δεν έχουν αφαιρεθεί τα μπουλόνια μεταφοράς και τα υλικά συσκευασίας. Ελέγξτε εάν η συσκευή είναι εγκατεστημένη σωστά. Τα πόδια στήριξης δεν έχουν ρυθμιστεί για να έχουν καλή επαφή με το δάπεδο. Ελέγξτε εάν η συσκευή είναι οριζοντιωμένη σωστά. Το φορτίο ρούχων δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στον κάδο. Κάνετε καλύτερη κατανομή των ρούχων. Ίσως υπάρχουν πολύ λίγα ρούχα μέσα στον κάδο. Τοποθετήστε περισσότερα ρούχα.

27 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 27 Πρόβλημα Το στύψιμο ξεκινά με καθυστέρηση ή η συσκευή δεν στύβει καθόλου: Δεν φαίνεται να υπάρχει νερό μέσα στον κάδο: Στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης : Πιθανή αιτία/αντιμετώπιση Έχει ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εξισορρόπησης, καθότι το φορτίο ρούχων δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στον κάδο. Το φορτίο ρούχων ανακατανέμεται με αντίστροφη περιστροφή του κάδου. Αυτό ενδέχεται να συμβεί αρκετές φορές μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία και να ξεκινήσει το κανονικό στύψιμο. Εάν, μετά από μερικά λεπτά, το φορτίο ρούχων δεν έχει ακόμα κατανεμηθεί ομοιόμορφα στον κάδο, η συσκευή δεν θα ξεκινήσει τη φάση στυψίματος. Το φορτίο των ρούχων μπορεί να είναι πολύ μικρό, προσθέστε περισσότερα ρούχα, κατανείμετε ξανά τα ρούχα στον κάδο και στη συνέχεια επιλέξτε το πρόγραμμα στυψίματος. Οι συσκευές νέας τεχνολογίας λειτουργούν πολύ οικονομικά, χρησιμοποιώντας πολύ λίγο νερό και χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή τους. Έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα κατά του πλημμυρίσματος. Αποσυνδέστε το φις από την πρίζα, κλείστε τη βρύση του νερού και επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις της περιοχής σας. ΣΈΡΒΙΣ Για πληροφορίες σχετικά με τους όρους της εγγύησης και τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας, ανατρέξτε στα αντίστοιχα συνοδευτικά έντυπα της συσκευής. Οι πληροφορίες που πρέπει να δώσετε στο κέντρο σέρβις βρίσκονται στην πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών. Σας συνιστούμε να σημειώσετε τα σχετικά στοιχεία εδώ: Μοντέλο... (MOD.) Αριθμός προϊόντος (PNC) Αριθμός σειράς (S.N.)......

28 28 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑ 1. Χρησιμοποιήστε τα γάντια. Αφαιρέστε την εξωτερική μεμβράνη. Αν απαιτηθεί, χρησιμοποιήστε κόφτη. 2. Αφαιρέστε το χαρτόνι οροφής. 3. Αφαιρέστε τα υλικά συσκευασίας από πολυστυρένιο. 4. Αφαιρέστε την εσωτερική μεμβράνη. 5. Ανοίξτε την πόρτα. Αφαιρέστε το κομμάτι πολυστυρενίου από το λάστιχο της πόρτας και όλα τα υλικά από τον κάδο.

29 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Τοποθετήστε ένα από τα κομμάτια συσκευασίας από πολυστυρένιο στο δάπεδο πίσω από τη συσκευή. Προσεκτικά γείρετε τη συσκευή να ακουμπήσει με την πίσω πλευρά στο κομμάτι. Προσέχετε να μην προκληθεί ζημιά στους σωλήνες. 7. Αφαιρέστε το προστατευτικό πολυστυρένιο από τον πάτο. 8. Σηκώστε τη συσκευή σε κατακόρυφη θέση Αφαιρέστε το καλώδιο ρεύματος και το σωλήνα αδειάσματος από τα άγκιστρα των σωλήνων. 10. Αφαιρέστε τους τρεις πείρους. Χρησιμοποιήστε το κλειδί που παρέχεται με τη συσκευή. 11. Τραβήξτε να βγάλετε τους πλαστικούς αποστάτες.

30 Τοποθετήστε τα πλαστικά πώματα στις οπές. Τα πώματα αυτά θα τα βρείτε στη σακούλα με το εγχειρίδιο χρήσης. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Αφαιρέστε όλα τα υλικά συσκευασίας και τους πείρους μεταφοράς πριν από την εγκατάσταση της συσκευής. Σας συνιστούμε να φυλάξετε τα υλικά συσκευασίας και τους πείρους μεταφοράς, σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινήσετε τη συσκευή. ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΊΩΣΗ Τοποθετήστε τη συσκευή σε σταθερό και επίπεδο δάπεδο. Βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία του αέρα από μοκέτες, χαλιά κ.λπ. γύρω από τη συσκευή. Οριζοντιώστε προσεκτικά τη συσκευή, βιδώνοντας ή ξεβιδώνοντας τα ρυθμιζόμενα πόδια. Αφού έχετε τοποθετήσει τη συσκευή σε απόλυτα οριζόντια θέση, σφίξτε τα παξιμάδια ασφάλισης. Η συσκευή πρέπει να είναι καλά οριζοντιωμένη και σταθερή. Μην τοποθετείτε ποτέ χαρτόνι, ξύλο ή παρόμοια υλικά κάτω από τη συσκευή για να αντισταθμίσετε το ανισόπεδο του δαπέδου. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε την τοποθέτηση της συσκευής δίπλα σε κουζίνα αερίου ή σόμπα με ξύλα, ένα μονωτικό φύλλο καλυμμένο με αλουμινόχαρτο στην πλευρά που βλέπει προς την κουζίνα ή τη σόμπα, πρέπει να παρεμβληθεί μεταξύ των δύο συσκευών. Πριν την τοποθετήσετε σε μικρά πλακάκια, εφαρμόστε μια ελαστική επικάλυψη. Ο σωλήνας παροχής νερού και ο σωλήνας αδειάσματος δεν πρέπει να είναι τσακισμένοι. ΠΡΟΣΟΧΗ Η συσκευή δεν πρέπει να εγκατασταθεί σε χώρο όπου η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κάτω από 0 C.

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 69480FL LAVAMAT 69480VFL

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 69480FL LAVAMAT 69480VFL EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 69480FL LAVAMAT 69480VFL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 68080FL LAVAMAT 68281VFL

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 68080FL LAVAMAT 68281VFL EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 68080FL LAVAMAT 68281VFL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

L FL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

L FL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ L 87490 FL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 4 ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ 5 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ 6 7 ΤΕΧΝΙΚΆ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ 7 ΕΞΑΡΤΉΜΑΤΑ 8 ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ 13 ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

L FL L FL. EL Οδηγίες Χρήσης

L FL L FL. EL Οδηγίες Χρήσης L 76285 FL L 76482 FL EL Οδηγίες Χρήσης 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ........................................ 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ.............................................

Διαβάστε περισσότερα

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985 Вы можете прочитать рекомендации в руководстве пользователя, техническом руководстве или руководстве по установке. Вы найдете ответы на вопросы о в руководстве (характеристики, техника безопасности, размеры,

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο ρούχων Pralka

Πλυντήριο ρούχων Pralka EL Οδηγίες Χρήσης 2 PL Instrukcja obsługi 31 Πλυντήριο ρούχων Pralka ZWI 71201 WA Περιεχόμενα Πληροφορίες για την ασφάλεια 2 Οδηγίες για την ασφάλεια _ 3 Περιγραφή προϊόντος _ 5 Πίνακας χειριστηρίων _

Διαβάστε περισσότερα

Il tuo manuale d'uso. AEG-ELECTROLUX F88009MOP http://it.yourpdfguides.com/dref/4585014

Il tuo manuale d'uso. AEG-ELECTROLUX F88009MOP http://it.yourpdfguides.com/dref/4585014 Può anche leggere le raccomandazioni fatte nel manuale d uso, nel manuale tecnico o nella guida di installazione di AEG- ELECTROLUX F88009MOP. Troverà le risposte a tutte sue domande sul manuale d'uso

Διαβάστε περισσότερα

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép. preciz.hu USER MANUAL

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép. preciz.hu USER MANUAL L6FBG48S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760 Οδηγίες Χρήσης I. Επισκόπηση Προϊόντος: 1. Έξυπνο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας, με επιλογή ανάμεσα σε 70, 80, 90, και 100. Τάση: 220-240V, Συχνότητα: 50Hz, Ισχύς:

Διαβάστε περισσότερα

Seu manual do usuário AEG-ELECTROLUX L82470BI

Seu manual do usuário AEG-ELECTROLUX L82470BI Você pode ler as recomendações contidas no guia do usuário, no guia de técnico ou no guia de instalação para AEG- ELECTROLUX L82470BI. Você vai encontrar as respostas a todas suas perguntas sobre a no

Διαβάστε περισσότερα

LBB14RO. 50's style retro. Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Ροζ. A+B Κλάση, 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.

LBB14RO. 50's style retro. Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Ροζ. A+B Κλάση, 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco. Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Ροζ. A+B Κλάση, 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709151515 Ελεύθερο πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης 2 ράφια στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ EL ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΆΣΑΤΕ ΈΝΑ ΠΡΟΪΌΝ WHIRLPOOL. Για περισσότερη υποστήριξη, καταχωρήστε τη συσκευή σας στην ιστοσελίδα www.whirlpool.eu/register WWW Κατεβάστε τις Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ Πρόσθετες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας αντιμετώπισης προβλημάτων και συντήρησης) παέχονται σε μεμονωμένα κεφάλαια των Οδηγιών χρήσης. Διαχωρισμός ρούχων ανάλογα

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ Πρόσθετες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών επίλυσης βλαβών και σέρβις) υπάρχουν στα μεμονωμένα κεφάλαια των oδηγιών χρήσης. Ξεχωρίστε τα ρούχα σύμφωνα με τα σύμβολα φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

WMFABNE1 νέο. 50's style retro

WMFABNE1 νέο. 50's style retro WMFABNE1 νέο Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Μαύρο. A+B Κλάση 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr Ελεύθερο πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης 2 ράφια στο εσωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41 RENLIG GR NL FWM7D5 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφαλείας 4 Περιγραφή προϊόντος 8 Πίνακας χειριστηρίων 9 Πρώτη χρήση 13 Προσαρμογή 13 Καθημερινή χρήση - Πλύση 14 Καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου!

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου! BeoLab 7 1 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ηχείου όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Προστασία ηχείου Το ηχείο διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

S V G A ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ C1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ Β2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

S V G A ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ C1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ Β2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ CΤG 856 S V G A Β1 C1 C2 Β2 Α ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ Β1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ C1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ C2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΑQUAPLUS Β2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

WDS-91432/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ. WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 1 2013-11-19 오후 12:34:31

WDS-91432/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ. WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 1 2013-11-19 오후 12:34:31 WDS-91432/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 2 3 5 6 7 8 10 11 20 21 22 23 24 25 WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 1 2013-11-19 오후 12:34:31 2 WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 2 2013-11-19 오후 12:34:31 3 WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L HWD

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L HWD EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L 99695 HWD 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 6 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 8 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...9

Διαβάστε περισσότερα

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ ΣΙ ΕΡΟ ΑΤΜΟΥ MOD. R-390 Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και το σχεδιάγραµµα της συσκευής, πριν τη πρώτη χρήση. Προσοχή: 1. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ

Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 2-3 Αποσυσκευασία και οριζοντίωση Ηλεκτρικές και υδραυλικές συνδέσεις Ο πρώτος κύκλος πλύσης Τεχνικά στοιχεία Περιγραφή της συσκευής και εκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή.

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Αποχυμωτής R-434 Rohnson Οδηγίες χρήσης Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Περιγραφή Συσκευής 1. Πιεστήρας 2.Διαφανές κάλυμμα 3. Φίλτρο αποχύμωσης 4. Βάση φίλτρου

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ... 11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 11 Χειριστήρια... 11 Σίδερο επαγγελματικού τύπου... 11... 11 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ... 12...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΑ Ή ΛΥΧΝΙΑΣ LED (ανάλογα με το μοντέλο)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΑ Ή ΛΥΧΝΙΑΣ LED (ανάλογα με το μοντέλο) ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ Συνδέστε τη συσκευή στο ηλεκτρικό δίκτυο. Σε ορισμένα μοντέλα, μπορεί να ακουστεί ένα ηχητικό σήμα που υποδεικνύει ότι έχει ενεργοποιηθεί ο συναγερμός θερμοκρασίας: κρατήστε πατημένο το κουμπί

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ EL H A G B F E C D 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΣ ΟΔΗΓΌΣ ΑΝΑΦΟΡΆΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΣ ΟΔΗΓΌΣ ΑΝΑΦΟΡΆΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΣ ΟΔΗΓΌΣ ΑΝΑΦΟΡΆΣ EL ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ WHIRLPOOL. Για να μπορείτε να έχετε πλήρη υποστήριξη, παρακαλούμε να καταχωρίσετε τη συσκευή σας στην ιστοσελίδα www.whirlpool.eu/register

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης WA5160E

Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης WA5160E EL Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Οδηγίες Χρήσης WA5160E 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Σωστή χρήση 6-7 Γενικές προειδοποιήσεις 8-9-10-11 Προειδοποιήσεις ασφαλείας 12-13-14-15-16-17

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗ Αυτό το πλυντήριο ρούχων προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για χρήση με ρούχα κατάλληλα για πλύσιμο και στύψιμο σε πλυντήριο ρούχων στις συνήθεις ποσότητες για νοικοκυριά. Τηρείτε τις οδηγίες που

Διαβάστε περισσότερα

WHT914LSIN νέο. Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, σειρά High Tech, 9kg, λευκό. Κλάση A+++ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.

WHT914LSIN νέο. Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, σειρά High Tech, 9kg, λευκό. Κλάση A+++ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco. WHT914LSIN νέο Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, σειρά High Tech, 9kg, λευκό. Κλάση A+++ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709209483 Χωρητικότητα 9 κιλά Μοτέρ Inverter Αυτόματο μεταβλητό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης

Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης EL Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Οδηγίες Χρήσης 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Σωστή χρήση 6-7 Γενικές προειδοποιήσεις 8-9-10-11 Προειδοποιήσεις ασφαλείας 12-13-14-15-16-17

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά την ηλεκτρική σύνδεση στην οθόνη θα εμφανιστούν οι προεπιλεγμένες στο εργοστάσιο θερμοκρασίες (-18 C και +5 C). Αν ενεργοποιηθεί το ηχητικό σήμα και αναβοσβήνει ο δείκτης θερμοκρασίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης UWM-7087

Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης UWM-7087 EL Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Οδηγίες Χρήσης UWM-7087 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Σωστή χρήση 6-7 Γενικές προειδοποιήσεις 8-9-10-11 Προειδοποιήσεις ασφαλείας 12-13-14-15-16-17

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης και κοιτάξτε προσεκτικά τις εικόνες προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Προδιαγραφές: Μοντέλο: SIH1126 Λειτουργίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ EL ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΆΣΑΤΕ ΈΝΑ ΠΡΟΪΌΝ WHIRLPOOL. Για να μπορείτε να έχετε πλήρη υποστήριξη, παρακαλούμε να καταχωρίσετε τη συσκευή σας στην ιστοσελίδα http://www.whirlpool.eu/register

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση BLENDER Οδηγίες χρήσης Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση Σημαντικές οδηγίες προφύλαξης Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική

Διαβάστε περισσότερα

Αρµόζουσα χρήση. Προστασία περιβάλλοντος

Αρµόζουσα χρήση. Προστασία περιβάλλοντος 3 Αγαπητέ πελάτη, Πριν από την πρώτη χρήση της συσκευής διαβάστε τις οδηγίες λειτουργίας και ενεργήστε βάσει αυτών. Φυλάξτε τις παρούσες οδηγίες λειτουργίας για µελλοντική χρήση ή για τον επόµενο κάτοχο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-182 Περιγραφή Συσκευής 1. Καλώδιο 2. Λαβή 3. ιακόπτης λειτουργίας On/Off 4. Ρυθµιστής ισχύος 5. Μπουτόν περιτύλιξης καλωδίου 6. Πέλµα 7. Θάλαµος σακούλας 8. Μπουτόν απελευθέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Folio Folio Visio Min. 15cm min 15cm min. 60cm min. 50cm min 15cm 1 220mm 2 3 4 5 6 342mm :6mm / L:35mm 7 1. Για την ασφάλεια σας Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες Model No.: THEO51203 Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση της ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow AquaMate διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μόνο

Διαβάστε περισσότερα

KETTLE WK 7280 WK 7280 W ΕΛΛΗΝΙΚΑ

KETTLE WK 7280 WK 7280 W ΕΛΛΗΝΙΚΑ KETTLE WK 7280 WK 7280 W ΕΛΛΗΝΙΚΑ EL B C A D E F G L H K J I 2 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑ- ΦΟΡΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑ- ΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑ- ΦΟΡΑΣ EL ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΆΣΑΤΕ ΈΝΑ ΠΡΟΪΌΝ WHIRLPOOL. Για να μπορείτε να έχετε πλήρη υποστήριξη, παρακαλούμε να καταχωρίσετε τη συσκευή σας στην ιστοσελίδα www.whirlpool.eu/register

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων...... EL 1 Γενικές υποδείξεις.......... EL 1 Παραλλαγές εκδόσεων / Πληροφορίες......... EL 1 Περιγραφή................ EL 1 Λειτουργία........... EL 1 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Οδηγίες χρήσης Μοντέλο : UHP-772 Διαβάστε και αποθηκεύστε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση ΜΗΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΜΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιµοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να ακολουθείτε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συµπεριλαµβανοµένων και των ακολούθων:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης κλειστού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου C) ή ανοιχτού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου Β) με ενσωματωμένο μπόιλερ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφάλειας 3 Θερμοστάτης Χώρου 4 Εικονίδιο οθόνης LCD 5 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6 Ρύθμιση ρολογιού 7 Ρύθμιση θερμοκρασίας δωματίου 8 Έλεγχος θερμοκρασίας παροχής 9 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. P/N: 700351626(09.03) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και απευθυνθείτε στις

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Οι τεχνικές προδιαγραφές, τα χαρακτηριστικά και η χρήση τους υπόκεινται σε μεταβολή χωρίς προειδοποίηση. 3511053 Έκδοση 1.0 1201 Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την

Διαβάστε περισσότερα

Pocket radio. User manual Gebruiksaanwijzing Manuel de l utilisateur Manual de instrucciones Gebrauchsanleitung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvisning

Pocket radio. User manual Gebruiksaanwijzing Manuel de l utilisateur Manual de instrucciones Gebrauchsanleitung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvisning Pocket rado ALD1915H APR25 User manual Gebruksaanwjzng Manuel de l utlsateur Manual de nstruccones Gebrauchsanletung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvsnng GB 2 NL 9 FR 16 ES 23 DE 30 EL 37 DA 44 Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει πάντα να τηρούνται βασικά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανόμενων των εξής: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Aqua purest S Y S T E M S ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Αυτές οι οδηγίες είναι απλές και εύκολες για τη σωστή εγκατάσταση του συστήματός σας σε ελάχιστο χρόνο. Η Aqua Pure σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H. Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H. Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά Κίνα Baumarkt KIG GmbH Wandsbeker Zollstraße 91 D-22041 Hamburg

Διαβάστε περισσότερα

Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533

Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533 Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533-1 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, παρακαλούμε διαβάστε όλες τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τες για μελλοντική αναφορά. 1. Αυτό το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

WBW-81265/2, WBW-81266/2, WBS-81270/2

WBW-81265/2, WBW-81266/2, WBS-81270/2 WBW-81265/2, WBW-81266/2, WBS-81270/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 2 3 5 6 7 8 10 11 23 24 25 26 27 28 WBW-812652_WBW-812662_WBS-812702( 그 )_MORRIS.indd 1 2013-11-25 오후 1:32:02 2 WBW-812652_WBW-812662_WBS-812702(

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά, διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για µελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Μοντέλου: VC8129 Σκουπάκι χειρός Οδηγίες χρήσης Σύντομη εισαγωγή

Αρ. Μοντέλου: VC8129 Σκουπάκι χειρός Οδηγίες χρήσης Σύντομη εισαγωγή Αρ. Μοντέλου: VC8129 Σκουπάκι χειρός Οδηγίες χρήσης Σύντομη εισαγωγή Συγχαρητήρια για την αγορά αυτής της συσκευής. Πρόκειται για μια ασύρματη, εύχρηστη επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ 8415 114 AQUAUNO LOGICA BALCONY PLUS ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, χρήση και συντήρηση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116N-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116N-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116N-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow και Power Nozzle διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-542

ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-542 ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-542 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - 1 - Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1 Διακόπτης λειτουργίας ΟN/O/αντίστροφης κίνησης 8 Στρόφιγγα 2

Διαβάστε περισσότερα

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 SIEMENS Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 el Ελέγξτε την καινούρια σας συσκευή για πιθανές ζηµιές κατά τη µεταφορά! Απορρίψετε τη συσκευασία και ενδεχοµένως την παλιά συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095

Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095 Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει πάντοτε να ακολουθείτε τα βασικά μέτρα ασφαλείας για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Αρ. μοντέλου ES-SA40 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Σημαντικές πληροφορίες Πριν από

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM-786 230V 50Hz 2200W Σημάνσεις Ασφαλείας Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς σε ιδιοκτησία, βασικές οδηγίες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πηγή του νερού θα πρέπει να είναι τρεχούμενο νερό πόλης, που ελέγχεται από τις Δημοτικές Αρχές. Πριν την τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-832 Μην αναποδογυρίζετε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του προιόντος. Η κάθε συσκευή έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΣ ΟΔΗΓΌΣ ΑΝΑΦΟΡΆΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΣ ΟΔΗΓΌΣ ΑΝΑΦΟΡΆΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΣ ΟΔΗΓΌΣ ΑΝΑΦΟΡΆΣ EL ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΆΣΑΤΕ ΈΝΑ ΠΡΟΪΌΝ WHIRLPOOL. Για να μπορείτε να έχετε πλήρη υποστήριξη, παρακαλούμε να καταχωρίσετε τη συσκευή σας στην ιστοσελίδα www.whirlpool.eu/register

Διαβάστε περισσότερα

Clockradio AR105. User manual Gebruiksaanwijzing Manuel de l utilisateur Manual de instrucciones Gebrauchsanleitung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvisning

Clockradio AR105. User manual Gebruiksaanwijzing Manuel de l utilisateur Manual de instrucciones Gebrauchsanleitung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvisning Clockrado AR105 User manual Gebruksaanwjzng Manuel de l utlsateur Manual de nstruccones Gebrauchsanletung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvsnng GB 2 NL 11 FR 20 ES 29 DE 38 EL 47 DA 56 Πίνακας περιεχομένων 1. Ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 ΕΛΛΗΝΙΚΑ CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 ΕΛΛΗΝΙΚΑ A B C D E F 1 2 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ MDE-1215

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ MDE-1215 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ MDE-1215 www.morris.gr Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον αφυγραντήρα για να μπορείτε εσείς και η οικογένειά σας να απολαμβάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER140/ER1410 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ER140_EU.indb 1

Διαβάστε περισσότερα

ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H

ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H Ïäçãßåò ãéá ôçí åãêáôüóôáóç êáé ñþóç Πλυντήριο ρούχων Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 3-4 Αφαίρεση συσκευασίας και Ευθυγράμμιση Σύνδεση παροχής νερού και Ηλεκτρικών παροχών Τεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Cimex Eradicator ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ

Cimex Eradicator ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ Cimex Eradicator ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ Ξεβιδώστε το ειδικό πώμα ασφαλείας (Β) και γεμίστε το λέβητα με περίπου 2 λίτρα νερό με τη χρήση της φιάλης πλήρωσης (7), βεβαιωθείτε ότι δεν υπερχειλίζει (Σχήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 1 220-240V~ 50Hz 1200W, Κλάση II Οδηγίες χρήσης Η συσκευή είναι μόνο για στεγνή απορρόφηση Προσοχή: Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία των τροφίμων ΨΗΣΙΜΟ

Προετοιμασία των τροφίμων ΨΗΣΙΜΟ EL ΨΗΣΙΜΟ Μη θέτετε ποτέ τη συσκευή σε λειτουργία ενώ είναι άδεια. Μην υπερφορτώνετε το δίσκο, τηρείτε τις συνιστώμενες ποσότητες. Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται για κλασικό τηγάνισμα (μη γεμίζετε το

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση. και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση. και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 µ. µ µ, µ µ µ. µ µ µ. µ µ., µ. LOHAS T5 LOHAS T6 Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - Εγχειρίδιο Χρήστη σελ. 2 αριστερά εμπρός δεξιά Διάδρομος

Διαβάστε περισσότερα

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε έναν λέβητα της IMMERGAS. Ένα προϊόν ποιότητας που θα σας προσφέρει άνεση και ασφάλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να είστε σίγουροι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Πρώτα βήματα με το φωτιστικό LivingColors LivingColors Αφαίρεση συσκευασίας και εγκατάσταση Όταν αφαιρείτε τη συσκευασία του φωτιστικού LivingColors, το φωτιστικό είναι

Διαβάστε περισσότερα