L BI EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων. PT Manual de instruções Máquina de lavar USER MANUAL

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "L BI EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων. PT Manual de instruções Máquina de lavar USER MANUAL"

Transcript

1 L BI EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων 2 PT Manual de instruções Máquina de lavar 38 USER MANUAL

2 2 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΛΎΣΗΣ ΤΙΜΈΣ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗΣ ΠΡΏΤΗ ΧΡΉΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΧΡΉΣΗ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΆΡΙΣΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΌΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε αυτό το προϊόν της AEG. Το σχεδιάσαμε για να σας παρέχει άψογη απόδοση για πολλά χρόνια, με πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα κάνουν τη ζωή σας πιο απλή και με χαρακτηριστικά που ενδεχομένως δεν θα βρείτε σε κοινές συσκευές. Σας παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά και να διαβάσετε τις οδηγίες, ώστε να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή χρήση της συσκευής σας. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να: βρείτε υποδείξεις χρήσης, φυλλάδια, συμβουλές για την επίλυση προβλημάτων, πληροφορίες συντήρησης: καταχωρήσετε το προϊόν σας, ώστε να έχετε καλύτερο σέρβις: αγοράσετε εξαρτήματα, αναλώσιμα και γνήσια ανταλλακτικά για τη συσκευή σας: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ Συνιστάται η χρήση γνήσιων ανταλλακτικών. Όταν επικοινωνείτε με το σέρβις, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμα τα ακόλουθα στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά θα τα βρείτε στην πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών. Μοντέλο, Κωδ. προϊόντος (PNC), Αριθμός σειράς. Προειδοποίηση / Προσοχή - Πληροφορίες ασφαλείας. Γενικές πληροφορίες και συμβουλές Περιβαλλοντικές πληροφορίες Υπόκειται αε αλλαγές χωρίς προειδποίηση.

3 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής, διαβάστε προσεκτικά τις παρεχόμενες οδηγίες. Ο κατασκευαστής δεν ευθύνεται αν προκληθεί τραυματισμός ή ζημιά από λανθασμένη εγκατάσταση και χρήση. Να φυλάσσετε πάντα αυτές τις οδηγίες μαζί με τη συσκευή για μελλοντική αναφορά. 1.1 Ασφάλεια παιδιών και ευπαθών ατόμων ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Κίνδυνος ασφυξίας, τραυματισμού ή μόνιμης αναπηρίας. Η συσκευή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω και από άτομα με μειωμένες σωματικές, αισθητηριακές ή πνευματικές δυνατότητες ή έλλειψη εμπειρίας και γνώσης, εάν επιβλέπονται ή έχουν λάβει οδηγίες σχετικά με τη χρήση της συσκευής με ασφαλή τρόπο και κατανοούν τους κινδύνους που ενέχονται. Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με τη συσκευή. Φυλάσσετε όλα τα υλικά συσκευασίας μακριά από τα παιδιά. Φυλάσσετε όλα τα απορρυπαντικά μακριά από τα παιδιά. Κρατάτε τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα μακριά από την πόρτα της συσκευής όταν αυτή είναι ανοιχτή. Εάν η συσκευή διαθέτει διάταξη ασφάλειας για τα παιδιά, συνιστάται η ενεργοποίησή της. Ο καθαρισμός και η συντήρηση από το χρήστη δεν πρέπει να πραγματοποιούνται από παιδιά χωρίς επίβλεψη.

4 Γενικές πληροφορίες για την ασφάλεια Πριν από την πραγματοποίηση συντήρησης, απενεργοποιήστε τη συσκευή και αποσυνδέστε το φις τροφοδοσίας από την πρίζα. Μην αλλάζετε τις προδιαγραφές αυτής της συσκευής. Τηρείτε τον μέγιστο όγκο φορτίου των 7 kg (ανατρέξτε στην ενότητα «Πίνακας προγραμμάτων»). Εάν το ηλεκτρικό καλώδιο έχει υποστεί φθορές, θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον κατασκευαστή, τον αντιπρόσωπο του σέρβις ή ένα κατάλληλα εξουσιοδοτημένο άτομο ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι. Η πίεση του νερού λειτουργίας (ελάχιστη και μέγιστη) πρέπει να είναι μεταξύ 0,5 bar (0,05 MPa) και 8 bar (0,8 MPa) Τα ανοίγματα αερισμού που βρίσκονται στη βάση της συσκευής (κατά περίπτωση) δεν πρέπει να παρεμποδίζονται από τυχόν ύπαρξη χαλιού. Η συσκευή πρέπει να συνδεθεί στην παροχή νερού, χρησιμοποιώντας τα καινούργια σετ σωλήνων που την συνοδεύουν. Δεν επιτρέπεται η επαναχρησιμοποίηση παλιών σετ σωλήνων. 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ 2.1 Εγκατάσταση Αφαιρέστε όλα τα υλικά συσκευασίας και τους πείρους μεταφοράς. Φυλάξτε τους πείρους μεταφοράς. Όταν μετακινήσετε ξανά τη συσκευή, πρέπει να ακινητοποιήσετε τον κάδο. Εάν η συσκευή έχει υποστεί ζημιά, μην προβείτε σε εγκατάσταση ή χρήση της. Μην εγκαθιστάτε και μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε χώρο με θερμοκρασία χαμηλότερη από 0 C ή στον οποίον εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες. Ακολουθείτε τις οδηγίες εγκατάστασης που παρέχονται με τη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι το δάπεδο επάνω στο οποίο εγκαθιστάτε τη συσκευή είναι επίπεδο, σταθερό, ανθεκτικό στη θερμότητα και καθαρό. Μην εγκαθιστάτε τη συσκευή σε χώρο όπου η πόρτα της δεν μπορεί να ανοίξει πλήρως. Να είστε πάντα προσεκτικοί κατά τη μετακίνηση της συσκευής, καθότι είναι βαριά. Φοράτε πάντα γάντια ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κυκλοφορία αέρα μεταξύ της συσκευής και του δαπέδου.

5 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 5 Ρυθμίστε κατάλληλα τα πόδια, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος μεταξύ της συσκευής και της μοκέτας. Ηλεκτρική σύνδεση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Κίνδυνος πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας. Η συσκευή πρέπει να είναι γειωμένη. Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα στην πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών συμφωνούν με την παροχή ρεύματος. Εάν δεν συμφωνούν, επικοινωνήστε με ηλεκτρολόγο. Χρησιμοποιείτε πάντα μια σωστά εγκατεστημένη πρίζα με προστασία κατά της ηλεκτροπληξίας. Μη χρησιμοποιείτε πολύπριζα και μπαλαντέζες. Προσέχετε να μην προκληθεί ζημιά στο φις τροφοδοσίας και το καλώδιο ρεύματος. Σε περίπτωση που πρέπει να αντικατασταθεί το καλώδιο τροφοδοσίας της συσκευής, η αντικατάσταση πρέπει να γίνει από το κέντρο σέρβις. Συνδέστε το φις τροφοδοσίας στην πρίζα μόνον αφού έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι είναι δυνατή η πρόσβαση στο φις τροφοδοσίας. Μην τραβάτε το καλώδιο τροφοδοσίας για να αποσυνδέσετε τη συσκευή. Τραβάτε πάντα το φις τροφοδοσίας. Μην αγγίζετε το καλώδιο ρεύματος ή το φις τροφοδοσίας με βρεγμένα χέρια. Η συσκευή αυτή συμμορφώνεται με τις Οδηγίες της ΕΟΚ. Σύνδεση νερού Προσέχετε να μην προκληθεί ζημιά στους σωλήνες νερού. Η συσκευή πρέπει να συνδεθεί στην παροχή νερού χρησιμοποιώντας τα καινούργια σετ σωλήνων που την συνοδεύουν. Δεν επιτρέπεται η επαναχρησιμοποίηση παλιών σετ σωλήνων. Πριν συνδέσετε τη συσκευή σε καινούργιους σωλήνες ή σωλήνες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό, αφήστε το νερό να τρέξει μέχρι να καθαρίσει. Κατά την πρώτη χρήση της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές. 2.2 Χρήση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Κίνδυνος τραυματισμού, ηλεκτροπληξίας, πυρκαγιάς, εγκαυμάτων ή βλάβης της συσκευής. Χρησιμοποιείτε αυτή τη συσκευή σε οικιακό περιβάλλον. Μην αλλάζετε τις προδιαγραφές αυτής της συσκευής. Ακολουθείτε τις οδηγίες ασφαλείας που παρέχονται στη συσκευασία του απορρυπαντικού. Μην τοποθετείτε μέσα, κοντά ή επάνω στη συσκευή εύφλεκτα αντικείμενα ή αντικείμενα εμποτισμένα με εύφλεκτα υλικά. Μην αγγίζετε το γυαλί της πόρτας όταν βρίσκεται σε λειτουργία κάποιο πρόγραμμα. Το γυαλί μπορεί να είναι ζεστό. Βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα μεταλλικά αντικείμενα από τον κάδο. Μην τοποθετείτε κάποιο δοχείο κάτω από τη συσκευή για να συλλέξει πιθανή διαρροή νερού. Επικοινωνήστε με το Σέρβις για να επιβεβαιώσετε ποια εξαρτήματα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν. 2.3 Φροντίδα και καθάρισμα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Κίνδυνος τραυματισμού ή βλάβης της συσκευής. Πριν από την πραγματοποίηση συντήρησης, απενεργοποιήστε τη συσκευή και αποσυνδέστε το φις τροφοδοσίας από την πρίζα. Μη χρησιμοποιείτε ψεκασμό με νερό ή ατμό για το καθάρισμα της συσκευής. Καθαρίστε τη συσκευή με ένα υγρό μαλακό πανί. Χρησιμοποιείτε μόνο ουδέτερα απορρυπαντικά. Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά προϊόντα, σφουγγαράκια που χαράσσουν, διαλύτες ή μεταλλικά αντικείμενα.

6 Απόρριψη ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Κίνδυνος τραυματισμού ή ασφυξίας. Αποσυνδέστε τη συσκευή από την παροχή ρεύματος. Κόψτε το καλώδιο τροφοδοσίας και απορρίψτε το. Αφαιρέστε το μάνταλο της πόρτας για να αποτραπεί ο εγκλεισμός παιδιών ή ζώων μέσα στη συσκευή. 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Διαστάσεις Πλάτος / Ύψος / Βάθος 596 / 820 / 544 mm Συνολικό βάθος Ηλεκτρική σύνδεση: Τάση Συνολική ισχύς Ασφάλεια Συχνότητα Επίπεδο προστασίας κατά της εισόδου στερεών σωματιδίων και υγρασίας που βεβαιώνεται από το προστατευτικό κάλυμμα, εκτός όπου ο εξοπλισμός χαμηλής τάσης δεν έχει προστασία κατά της υγρασίας 560 mm V 2000 W 10 A 50 Hz IPX4 Πίεση παροχής νερού Ελάχιστη 0,5 bar (0,05 MPa) Μέγιστη 8 bar (0,8 MPa) Παροχή νερού 1) Κρύο νερό Μέγιστο φορτίο Βαμβακερά 7 kg Ταχύτητα στυψίματος Μέγιστη 1400 στροφές/λεπτό 1) Συνδέστε το σωλήνα παροχής νερού σε βάνα νερού με σπείρωμα 3/4''.

7 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Θήκη απορρυπαντικού 2 Χειριστήριο 3 Λαβή πόρτας 4 Πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών Εξαρτήματα Διάταξη ασφάλειας για τα παιδιά Όταν ενεργοποιείτε αυτή τη συσκευή, δεν μπορείτε να κλείσετε την πόρτα. Έτσι αποτρέπεται ο εγκλεισμός παιδιών ή κατοικίδιων μέσα στον κάδο. Για να ενεργοποιήσετε τη διάταξη, στρέψτε την δεξιόστροφα, μέχρι η εγκοπή να έρθει σε οριζόντια θέση. Για να απενεργοποιήσετε τη διάταξη, Πόδια οριζοντίωσης της συσκευής 7 Σωλήνας αδειάσματος νερού 8 Καλώδιο ρεύματος 9 Σωλήνας παροχής νερού 10 Πόδια οριζοντίωσης της συσκευής 1 Κλειδί Για την αφαίρεση των πείρων μεταφοράς. 2 Πλαστικά πώματα Για τη φραγή των οπών στο πίσω μέρος της συσκευής, μετά από την αφαίρεση των πείρων μεταφοράς. 3 Σωλήνας παροχής προστασίας από υπερχείλιση Για την αποτροπή πιθανής διαρροής. 4 Πλαστικός οδηγός σωλήνα Για τη στερέωση του σωλήνα αδειάσματος στο άκρο του νιπτήρα. στρέψτε την αριστερόστροφα, μέχρι η εγκοπή να έρθει σε κατακόρυφη θέση.

8 ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ Διακόπτης επιλογής προγράμματος 2 Κουμπί ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ 3 Κουμπί ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ 4 Κουμπί ΕΠΙΛΟΓΩΝ 5 Κουμπί Ok 6 Κουμπί ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΧΡΟ ΝΟΥ 7 Οθόνη 8 Κουμπί ΕΝΑΡΞΗΣ/ΠΑΥΣΗΣ 9 Κουμπί ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΝΑΡ ΞΗΣ 5.1 Οθόνη A B C D A Ένδειξη θερμοκρασίας και σύμβολο ΚΡΥΟΥ. B I H G F E Ένδειξη ταχύτητας στυψίματος και σύμβολα ΞΕΒΓΑΛΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ και ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.

9 C Οθόνη ροής προγράμματος: ΠΡΟΠΛΥΣΗ, ΚΥΡΙΑ ΠΛΥΣΗ, ΞΕΒΓΑΛΜΑ, ΣΤΥΨΙΜΟ, ΑΔΕΙΑΣΜΑ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟ ΣΗ Η οθόνη ροής προγράμματος εμφανίζει τις διάφορες φάσεις του επιλεγμένου προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της πλύσης, μια μαύρη γραμμή αναβοσβήνει κάτω από το σύμβολο της φάσης που εκτελείται. Στο τέλος κάθε φάσης, η γραμμή σταματά να αναβοσβήνει και παραμένει αναμμένη Εάν ανάψει το σύμβολο, υποδεικνύει ότι έχει χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού. D Σύμβολο ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. E Σύμβολο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ. Η οθόνη προβάλει τις ακόλουθες πληροφορίες: Διάρκεια επιλεγμένου προγράμματος Μετά την επιλογή ενός προγράμματος, η διάρκεια εμφανίζεται σε ώρες και λεπτά (για παράδειγμα ). Μετά την έναρξη του προγράμματος, ο υπολειπόμενος χρόνος ενημερώνεται κάθε λεπτό. Καθυστέρηση έναρξης Όταν επιλέγετε την καθυστέρηση έναρξης, στην οθόνη εμφανίζεται ο χρόνος καθυστέρησης (20 ώρες μέγ.) για περίπου 3 δευτερόλεπτα (για παράδειγμα ), και στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά η διάρκεια του προγράμματος. Η τιμή καθυστέρησης μειώνεται κατά μια μονάδα κάθε ώρα και F στη συνέχεια, όταν απομένει μία ώρα από το τέλος του προγράμματος, ο χρόνος μειώνεται κάθε λεπτό. Λανθασμένη επιλογή ρύθμισης Σε περίπτωση λανθασμένης ρύθμισης, στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη Err και αρχίζει να αναβοσβήνει η κίτρινη λυχνία του κουμπιού 8. Κωδικοί βλάβης Εάν προκύψει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα, η οθόνη εμφανίζει κάποιους κωδικούς βλάβης, για παράδειγμα (βλ. κεφάλαιο «Αντιμετώπιση προβλημάτων»). Τέλος του προγράμματος Στο τέλος του προγράμματος, στην οθόνη αναβοσβήνει ο αριθμός μηδέν, το σύμβολο εξαφανίζεται και μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. G Σύμβολο επιλογής ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ. H ΕΛΛΗΝΙΚΑ 9 Σύμβολο ΠΟΡΤΑΣ Το σύμβολο αυτό υποδεικνύει εάν είναι δυνατόν να ανοίξει η πόρτα: Το σύμβολο είναι αναμμένο: δεν μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. Η συσκευή εκτελεί ένα πρόγραμμα πλύσης. Το σύμβολο είναι σβηστό: μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. Το πρόγραμμα πλύσης έχει ολοκληρωθεί.

10 10 I Διαθέσιμες επιλογές: ΠΡΟΠΛΥΣΗ, ΛΕΚΕΔΕΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛΜΑ 5.2 Ηχητικά σήματα Η συσκευή διαθέτει μια ηχητική διάταξη, η οποία ηχεί στις παρακάτω περιπτώσεις: στο τέλος του κύκλου σε περίπτωση βλάβης. Εάν πιέσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα 3 και 4 για μερικά δευτερόλεπτα, απενεργοποιείται το ηχητικό σήμα (εκτός από τις περιπτώσεις λειτουργικών προβλημάτων). Εάν πιέσετε ξανά αυτά τα δύο πλήκτρα, το ηχητικό σήμα επανενεργοποιείται. 5.3 Κλείδωμα ασφαλείας για παιδιά Με αυτή τη λειτουργία έχετε τη δυνατότητα να αφήνετε τη συσκευή χωρίς επίβλεψη, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε ότι μπορεί να τραυματιστούν παιδιά ή να προκαλέσουν ζημιά στη συσκευή. Η λειτουργία αυτή παραμένει ενεργή ακόμα και όταν το πλυντήριο δεν λειτουργεί. Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή: Πριν πιέσετε το κουμπί 8: η συσκευή δεν θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία. αφού έχετε πιέσει το κουμπί 8: δεν θα είναι δυνατή η αλλαγή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ή επιλογή. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, πιέστε ταυτόχρονα για περίπου 6 δευτερόλεπτα τα κουμπιά 4 και 5, μέχρι να εμφανιστεί ή να εξαφανιστεί το εικονίδιο από την οθόνη. 5.4 Επιλογή ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛΜΑΤΟΣ Με τη λειτουργία αυτή μπορείτε να διατηρήσετε μόνιμα ενεργοποιημένη την επιλογή επιπλέον ξεβγάλματος κατά τη ρύθμιση ενός νέου προγράμματος. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, πιέστε ταυτόχρονα το κουμπί 2 και το κουμπί 3, έως ότου εμφανιστεί στην οθόνη το σύμβολο. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, πιέστε ταυτόχρονα το κουμπί 2 και το κουμπί 3, έως ότου το σύμβολο σβήσει από την οθόνη.

11 6. ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΛΎΣΗΣ Πρόγραμμα Μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία Τύπος ρούχων Μέγιστο φορτίο Βαμβακερά 95 - Κρύο Μέγ. φορτίο 7 kg - Μειωμένο φορτίο 3 kg Λευκά και χρωματιστά βαμβακερά (κανονικά λερωμένα ρούχα). Συνθετικά 60 - Κρύο Μέγ. φορτίο 3 kg - Μειωμένο φορτίο 2 kg Συνθετικά ή ανάμεικτα υφάσματα: εσώρουχα, χρωματιστά, πουκάμισα που δεν μαζεύουν, μπλούζες. Εύκολο σιδέρωμα 60 - Κρύο Μέγ. φορτίο 1 kg Συνθετικά υφάσματα για απαλό πλύσιμο και στύψιμο. Τα ρούχα πλένονται και στύβονται απαλά για να αποφευχθεί το ζάρωμα. Επιπλέον, η συσκευή θα εκτελέσει πρόσθετα ξεβγάλματα. Περιγραφή κύκλου Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Παρατεταμένο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο ΕΛΛΗΝΙΚΑ 11 Επιλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ 2) ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒ ΓΑΛΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ 3) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒ ΓΑΛΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ 2) ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ 3) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒ ΓΑΛΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒ ΓΑΛΜΑ

12 12 Πρόγραμμα Μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία Τύπος ρούχων Μέγιστο φορτίο Ευαίσθητα 40 - Κρύο Μέγ. φορτίο 3 kg - Μειωμένο φορτίο 2 kg Ευαίσθητα υφάσματα: ακρυλικά, βισκόζη, πολυεστέρας. Μάλλινα / Μεταξωτά 40 - Κρύο Μέγ. φορτίο 2 kg Για μάλλινα που πλένονται στο πλυντήριο, για μάλλινα που πλένονται στο χέρι, καθώς και για ευαίσθητα υφάσματα. Σημείωση: Εάν τοποθετήσετε στον κάδο ένα μεμονωμένο ή ογκώδες ρούχο, μπορεί να προκληθεί ανισορροπία. Εάν η συσκευή δεν πραγματοποιήσει την τελική φάση του στυψίματος, προσθέστε περισσότερα ρούχα, κατανείμετε ξανά τα ρούχα στον κάδο και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πρόγραμμα στυψίματος. Σπορ σακάκια 40 - Κρύο Μέγ. φορτίο 2.5 kg Αθλητικά ρούχα. Μη χρησιμοποιείτε προσθετικά πλύσης. Αντιαλλεργικό 60 Μέγ. φορτίο 7 kg Λευκά βαμβακερά. Αυτό το πρόγραμμα απομακρύνει τους μικροοργανισμούς χάρη στη θερμοκρασία πλύσης των 60 C και ενός επιπλέον ξεβγάλματος. Με τον τρόπο αυτό η πλύση είναι περισσότερο αποτελεσματική. Τοποθετήστε στη θήκη Λεκέδες ένα ειδικό προσθετικό για λόγους υγιεινής και επιλέξτε τη λειτουργία Λεκέδες. Περιγραφή κύκλου Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Παρατεταμένο στύψιμο Επιλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ 2) ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ 3) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒ ΓΑΛΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ

13 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 13 Πρόγραμμα Μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία Τύπος ρούχων Μέγιστο φορτίο Στύψιμο Μέγ. φορτίο 7 kg Ξεχωριστό στύψιμο για βαμβακερά ρούχα που πλένονται στο χέρι και μετά από προγράμματα με επιλεγμένη τη λειτουργία Ξέβγαλμα χωρίς άδειασμα νερού. Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στη θέση, πριν επιλέξετε αυτό το πρόγραμμα. Εάν χρειάζεται, μειώστε την ταχύτητα στυψίματος. Άδειασμα Μέγ. φορτίο 7 kg Για το άδειασμα του νερού του τελευταίου ξεβγάλματος σε προγράμματα στα οποία έχει επιλεγεί η λειτουργία Ξέβγαλμα χωρίς άδειασμα νερού. Ξεβγάλματα για ευαίσθητα Μέγ. φορτίο 7 kg Πρόγραμμα για ξέβγαλμα και στύψιμο ρούχων που έχουν πλυθεί στο χέρι. Η συσκευή πραγματοποιεί μερικά ξεβγάλματα και στη συνέχεια ένα τελικό στύψιμο. Η ταχύτητα στυψίματος μπορεί να μειωθεί. Τζιν 60 - Κρύο Μέγ. φορτίο 3 kg Όλα τα ρούχα από τζιν ύφασμα. Ρούχα από ζέρσεϊ με υλικά υψηλής τεχνολογίας. 20 Min. - 3 kg 30 Μέγ. φορτίο 3 kg Σύντομη πλύση για αθλητικά είδη ή βαμβακερά και συνθετικά ρούχα που είναι ελαφρώς λερωμένα ή έχουν φορεθεί μία φορά. Περιγραφή κύκλου Άδειασμα Παρατεταμένο στύψιμο Άδειασμα νερού Ξεβγάλματα Παρατεταμένο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Επιλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒ ΓΑΛΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ

14 14 Πρόγραμμα Μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία Τύπος ρούχων Μέγιστο φορτίο Ανάμεικτο 20 4) 20 Μέγ. φορτίο 3 kg Ειδικό πρόγραμμα για βαμβακερά, συνθετικά και ανάμεικτα υφάσματα, λίγο λερωμένα. Επιλέξτε αυτό το πρόγραμμα για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας. Βεβαιωθείτε ότι το απορρυπαντικό είναι κατάλληλο για χαμηλή θερμοκρασία για να έχετε καλά αποτελέσματα στην πλύση. ECO 5) Βαμβακερά Eco Μέγ. φορτίο 7 kg Λευκά και χρωματιστά βαμβακερά που δεν ξεβάφουν. Κανονικά λερωμένα βαμβακερά. Η συσκευή μειώνει τη θερμοκρασία και παρατείνει το χρόνο πλύσης για επίτευξη αποτελεσματικής πλύσης με εξοικονόμηση ενέργειας. Περιγραφή κύκλου Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Σύντομο στύψιμο Κύρια πλύση Ξεβγάλματα Παρατεταμένο στύψιμο Επιλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒ ΓΑΛΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗ ΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥ ΚΛΟΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕ ΡΟΥ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1) ΛΕΚΕΔΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒ ΓΑΛΜΑ Απενεργοποίηση Για ακύρωση του ήδη εκτελούμενου προγράμματος πλύσης ή για απενεργοποίηση της συσκευής. 1) Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά σε υγρή μορφή, πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα χωρίς πρόπλυση 2) Η λειτουργία Λεκέδες μπορεί να επιλεγεί μόνο σε θερμοκρασίες 40 C και άνω. 3) Εάν επιλέξετε τη λειτουργία Πολύ Γρήγορο (πλήκτρο 6), σας συνιστούμε να μειώσετε το μέγιστο φορτίο όπως υποδεικνύεται. Μπορείτε να γεμίσετε πλήρως το πλυντήριο, αλλά τα αποτελέσματα της πλύσης θα είναι λιγότερο ικανοποιητικά. 4) Η συσκευή εκτελεί μια σύντομη φάση θέρμανσης αν η θερμοκρασία του νερού είναι κάτω των 20 C. Η συσκευή μπορεί να εμφανίσει τη ρύθμιση θερμοκρασίας ως «κρύο». 5) ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για τις τιμές κατανάλωσης της ετικέτας ενεργειακής κατανάλωσης. Σύμφωνα με τον κανονισμό 1061/2010, αυτά τα προγράμματα είναι αντίστοιχα το «τυπικό πρόγραμμα για βαμβακερά 60 C» και το «τυπικό πρόγραμμα για βαμβακερά 40 C». Είναι τα πιο αποδοτικά προγράμματα όσον αφορά το συνδυασμό κατανάλωσης ενέργειας και νερού για το πλύσιμο κανονικά λερωμένων βαμβακερών ρούχων. Επιλέξτε αυτό το πρόγραμμα για καλά αποτελέσματα πλύσης και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Η διάρκεια του προγράμματος πλύσης παρατείνεται. Η θερμοκρασία της φάσης πλύσης μπορεί να διαφέρει από την αναφερόμενη θερμοκρασία για το επιλεγμένο πρόγραμμα.

15 7. ΤΙΜΈΣ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 15 Τα δεδομένα αυτού του πίνακα είναι κατά προσέγγιση. Διάφορες αιτίες μπορούν να μεταβάλλουν τα δεδομένα: η ποσότητα και το είδος των ρούχων, η θερμοκρασία του νερού και η θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προγράμματα Φορτίο (kg) Κατανάλωση ενέργειας (kwh) Κατανάλωση νερού (λίτρα) Διάρκεια προγράμματος κατά προσέγγιση (λεπτά) Παραμένουσα υγρασία (%) 1) Βαμβακερά 60 C Βαμβακερά 40 C Συνθετικά 40 C Ευαίσθητα 40 C Μάλλινα/Πλύσιμο στο χέρι 30 C Τυπικά προγράμματα βαμβακερών Τυπικό πρόγραμμα για βαμβακερά C Τυπικό πρόγραμμα για βαμβακερά C Τυπικό πρόγραμμα για βαμβακερά 40 C ) Στο τέλος της φάσης στυψίματος. Κατάσταση απενεργοποίησης (W) Κατάσταση παραμονής εν ενεργεία (W) Οι πληροφορίες που παρέχονται στους παραπάνω πίνακες είναι σε συμμόρφωση με τον κανονισμό της Επιτροπής της ΕΕ 1015/2010 για την εφαρμογή της οδηγίας 2009/125/EC.

16 MAX ΠΡΏΤΗ ΧΡΉΣΗ 1. Για να ενεργοποιήσετε το σύστημα αδειάσματος, τοποθετήστε 2 λίτρα νερό στη θήκη κύριας πλύσης του συρταριού απορρυπαντικού. 2. Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού στη θήκη κύριας πλύσης του συρταριού απορρυπαντικού. Επιλέξτε και ενεργοποιήστε ένα πρόγραμμα για βαμβακερά στη μέγιστη θερμοκρασία, χωρίς να τοποθετήσετε ρούχα στον κάδο. Έτσι θα αφαιρεθούν τυχόν ρύποι από τον κάδο. 9. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΧΡΉΣΗ 9.1 Φόρτωση των ρούχων 1. Ανοίξτε την πόρτα της συσκευής. 2. Τοποθετήστε ένα-ένα τα ρούχα στον κάδο. Τινάζετε τα ρούχα πριν τα τοποθετήσετε στη συσκευή. Φροντίστε να μην προσθέσετε πάρα πολλά ρούχα μέσα στον κάδο. 3. Κλείστε την πόρτα. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν παραμείνει ρούχα ανάμεσα στη στεγανοποίηση και την πόρτα. Υπάρχει κίνδυνος διαρροής νερού ή πρόκλησης ζημιάς στα ρούχα. 9.2 Προσθήκη του απορρυπαντικού και των προσθετικών πλύσης Θήκη απορρυπαντικού για τη φάση πρόπλυσης, το πρόγραμμα μουλιάσματος και τη λειτουργία λεκέδων. Προσθέστε το απορρυπαντικό πρόπλυσης και μουλιάσματος και το προϊόν αφαίρεσης των λεκέδων πριν την έναρξη του προγράμματος.

17 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 17 Θήκη απορρυπαντικού για τη φάση της πλύσης. Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε υγρή μορφή, τοποθετήστε το ακριβώς πριν από την έναρξη του προγράμματος. Θήκη για υγρά προσθετικά πλύσης (μαλακτικό, προϊόντα κολλαρίσματος). Τοποθετήστε το προϊόν στη θήκη πριν από την έναρξη του προγράμματος. Η ένδειξη υποδεικνύει τη μέγιστη στάθμη για την ποσότητα των υγρών προσθετικών πλύσης. Τηρείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία των απορρυπαντικών. 9.3 Επιλογή προγράμματος (διακόπτης 1 ) Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στο επιθυμητό πρόγραμμα. Ο διακόπτης επιλογής προγράμματος καθορίζει τον τύπο προγράμματος πλύσης (π.χ. στάθμη νερού, κίνηση κάδου, αριθμός ξεβγαλμάτων) και τη θερμοκρασία πλύσης σύμφωνα με τον τύπο των ρούχων. Η ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 αρχίζει να αναβοσβήνει. Ο διακόπτης επιλογής προγράμματος μπορεί να στραφεί προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. = Επαναρρύθμιση προγράμματος / απενεργοποίηση της συσκευής Εάν στρέψετε το διακόπτη επιλογής προγράμματος σε ένα άλλο πρόγραμμα ενώ λειτουργεί η συσκευή, η κίτρινη ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 αναβοσβήνει 3 φορές. Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη Err για να υποδηλώσει τη λανθασμένη επιλογή. Η συσκευή δεν θα εκτελέσει το νέο πρόγραμμα που επιλέχθηκε. 9.4 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (Κουμπί 2) Όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα, η συσκευή προτείνει αυτόματα την προεπιλεγμένη θερμοκρασία που παρέχεται για αυτό το πρόγραμμα. Πιέστε το κουμπί 2 επανειλημμένα για να αυξηθεί ή να μειωθεί η θερμοκρασία, εάν επιθυμείτε να πλυθούν τα ρούχα σας σε διαφορετική θερμοκρασία. Η πλύση με κρύο νερό υποδεικνύεται με - - και το σύμβολο. Για τις μέγιστες και ελάχιστες διαθέσιμες θερμοκρασίες νερού πλύσης, βλ. «Προγράμματα πλύσης». 9.5 ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ (κουμπί 3) Κατά την επιλογή προγράμματος, η συσκευή προτείνει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητα στυψίματος που διατίθεται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πιέστε το κουμπί 3 επανειλημμένα για να αλλάξετε την ταχύτητα στυψίματος. ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΝΕΡΟΥ Επιλέγοντας αυτή τη δυνατότητα, το νερό από το τελευταίο ξέβγαλμα παραμένει στον κάδο, έτσι ώστε να μη ζαρώσουν τα υφάσματα. Στο τέλος του προγράμματος, τα σύμβολα και εμφανίζονται στην οθόνη, το σύμβολο παραμένει αναμμένο, η ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 σβήνει και η πόρτα είναι ασφαλισμένη για να υποδείξει ότι το νερό πρέπει να αδειάσει. ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Με την επιλογή αυτή, η συσκευή δεν αδειάζει το νερό του τελευταίου ξεβγάλματος και τα ρούχα δεν ζαρώνουν. Παραλείπονται όλες οι φάσεις στυψίματος, οπότε το πρόγραμμα πλύσης είναι αθόρυβο και μπορεί να επιλεγεί το βράδυ ή τις ώρες που ισχύει το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος. Σε ορισμένα προγράμματα, τα ξεβγάλματα πραγματοποιούνται με περισσότερο νερό.

18 18 Στο τέλος του προγράμματος, τα σύμβολα και εμφανίζονται στην οθόνη, το σύμβολο παραμένει αναμμένο, η ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 σβήνει και η πόρτα είναι ασφαλισμένη για να υποδείξει ότι το νερό πρέπει να αδειάσει. Για να αδειάσετε το νερό, ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Στο τέλος του προγράμματος». 9.6 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ (ΚΟΥΜΠΙ 4) Ανάλογα με το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει, μπορείτε να συνδυάσετε διάφορες λειτουργίες. Δεν είναι όλες οι επιλογές συμβατές μεταξύ τους. Τα σύμβολα των μη συμβατών επιλογών απενεργοποιούνται. Ωστόσο, εάν επιλεγεί μια λειτουργία, η οποία δεν είναι συμβατή με το επιλεγμένο πρόγραμμα πλύσης ή οποιαδήποτε άλλη λειτουργία, εμφανίζεται η ένδειξη Err για μερικά δευτερόλεπτα και η κίτρινη ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8 αρχίζει να αναβοσβήνει. Επιλέξτε τις λειτουργίες αφού έχετε επιλέξει το πρόγραμμα, αλλά πριν πιέσετε το κουμπί 8. Πιέστε το κουμπί 4: όλα τα σύμβολα επιλογών εμφανίζονται στην οθόνη. Για να μετακινηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές, πιέστε το κουμπί 4. Το σχετικό σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη και αρχίζει να αναβοσβήνει. Για τη συμβατότητα μεταξύ των προγραμμάτων πλύσης και των επιλογών, βλ. κεφάλαιο «Προγράμματα πλύσης». ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ (ΚΟΥΜΠΙ 5) Πιέστε το κουμπί 5 για να ενεργοποιήσετε και να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Κάτω από το επιλεγμένο σύμβολο εμφανίζεται μια μαύρη παύλα που υποδεικνύει ότι έχετε πραγματοποιήσει αυτή την επιλογή. Πιέστε το κουμπί 5 για να απενεργοποιήσετε την επιλογή. Αφού ρυθμίσετε τις επιλογές, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να επιστρέψει η οθόνη στην κατάσταση προεπιλογής. Τα σύμβολα των ρυθμισμένων επιλογών εμφανίζονται στην οθόνη. 9.7 Επιλογή ΠΡΟΠΛΥΣΗΣ Επιλέξτε τη λειτουργία ΠΡΟΠΛΥΣΗΣ εάν επιθυμείτε να κάνετε μια πρόπλυση στους 30 C πριν από την κύρια πλύση. Η πρόπλυση ολοκληρώνεται με ένα σύντομο στύψιμο στα προγράμματα για βαμβακερά και συνθετικά, ενώ στα προγράμματα για ευαίσθητα υφάσματα το νερό απλώς αδειάζει. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Η επιλογή Πρόπλυσης συνιστάται για πολύ λερωμένα ρούχα. 9.8 Επιλογή ΛΕΚΕΔΕΣ Επιλέξτε τη λειτουργία ΛΕΚΕΔΕΣ για την επεξεργασία πολύ λερωμένων ή λεκιασμένων ρούχων με προϊόν αφαίρεσης λεκέδων (παρατεταμένη κύρια πλύση με βελτιστοποιημένο χρόνο για την επεξεργασία του λεκέ). Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Η επιλογή αυτή δεν είναι διαθέσιμη σε θερμοκρασίες κάτω των 40 C. Εάν επιθυμείτε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα με την επιλογή ΛΕΚΕΔΕΣ, τοποθετήστε το καθαριστικό λεκέδων στη θήκη. Δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη επιλογή των λειτουργιών ΠΡΟΠΛΥΣΗΣ και ΛΕ ΚΕΔΩΝ. 9.9 Επιλογή ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ Επιλέξτε τη λειτουργία ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ για να μειώσετε την ένταση της πλύσης. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Η συσκευή προσθέτει ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Η επιλογή ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ δεν είναι συμβατή με την επιλογή ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛ ΜΑ. Η επιλογή ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ συνιστάται για πλύσιμο χρωματιστών ρούχων που ξεβάφουν και για ρούχα που πλένονται συχνά.

19 9.10 Επιλογή ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΒΓΑΛΜΑ Η συσκευή αυτή έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομεί νερό. Ωστόσο, για άτομα με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα (αλλεργικούς στα απορρυπαντικά) μπορεί να χρειάζεται να ξεβγάζονται τα ρούχα με μια επιπλέον ποσότητα νερού. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη Ρύθμιση της επιλογής ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ (κουμπί 6) Η επιλογή αυτή σας επιτρέπει να τροποποιήσετε το χρόνο πλύσης που προτείνει αυτόματα η συσκευή. Πιέστε το κουμπί 6 μία φορά Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Η διάρκεια της πλύσης μειώνεται για πλύσιμο ρούχων που λερώνονται καθημερινά. Πιέστε το κουμπί 6 δύο φορές Η διάρκεια της πλύσης μειώνεται για πλύσιμο ελαφρώς λερωμένων ρούχων ή υφασμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ή φορέθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα. Η οθόνη εμφανίζει το μειωμένο χρόνο πλύσης ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (κουμπί 8) ΕΛΛΗΝΙΚΑ 19 Πιέστε το κουμπί 8 για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Η κόκκινη λυχνία του κουμπιού 8 σταματά να αναβοσβήνει. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη για να υποδηλώσει ότι η συσκευή έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της και η πόρτα είναι κλειδωμένη. Για να διακόψετε ένα πρόγραμμα που εκτελείται, πιέστε το κουμπί 8: η κόκκινη λυχνία του κουμπιού 8 αρχίζει να αναβοσβήνει. Για επανεκκίνηση του προγράμματος από το σημείο στο οποίο διακόπηκε, πιέστε ξανά το κουμπί 8. Εάν έχετε επιλέξει καθυστέρηση έναρξης, η συσκευή αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση. Σε περίπτωση λανθασμένης επιλογής, η κίτρινη λυχνία του κουμπιού 8 αναβοσβήνει 3 φορές και η ένδειξη Err εμφανίζεται για μερικά δευτερόλεπτα ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ (κουμπί 9) Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα, εάν θέλετε να καθυστερήσετε την έναρξη, πιέστε επανειλημμένα το κουμπί 9, για να ρυθμίσετε την επιθυμητή καθυστέρηση. Το σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Το πρόγραμμα πλύσης μπορεί να καθυστερήσει κατά 30 λεπτά - 60 λεπτά - 90 λεπτά, 2 ώρες και στη συνέχεια κατά 1 ώρα μέχρι το μέγιστο των 20 ωρών. Η επιλεγμένη τιμή καθυστέρησης εμφανίζεται στην οθόνη για περίπου 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά η διάρκεια του προγράμματος. Επιλέξτε αυτή τη δυνατότητα αφού έχετε ορίσει το πρόγραμμα και πριν πιέσετε το κουμπί 8. Μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε το χρόνο καθυστέρησης όποτε θέλετε, πριν πιέσετε το κουμπί 8. Η πόρτα θα είναι ασφαλισμένη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου καθυστέρησης. Εάν θέλετε να προσθέσετε ρούχα στη συσκευή κατά τη διάρκεια του χρόνου καθυστέρησης, πιέστε το κουμπί 8 για να θέσετε τη συσκευή σε παύση. Μόλις το σύμβολο εξαφανιστεί, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. Προσθέστε τα ρούχα, κλείστε την πόρτα και πιέστε ξανά το κουμπί 8. Ρύθμιση της καθυστέρησης έναρξης. Ρυθμίστε το πρόγραμμα και προβείτε στις απαιτούμενες επιλογές. Ρυθμίστε την καθυστέρηση έναρξης. Πιέστε το κουμπί 8: η συσκευή ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση των ωρών. Το πρόγραμμα ξεκινά μόλις παρέλθει ο επιλεγμένος χρόνος καθυστέρησης. Ακύρωση της καθυστέρησης έναρξης Πιέστε το κουμπί 8 για να θέσετε τη συσκευή σε ΠΑΥΣΗ, Πιέστε το κουμπί 9 μέχρι να εμφανιστεί το σύμβολο, Πιέστε το κουμπί 8 ξανά για να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

20 20 Μπορείτε να αλλάξετε την επιλεγμένη καθυστέρηση έναρξης, μόνο αφού έχετε επιλέξει και πάλι το πρόγραμμα πλύσης. Η Καθυστέρηση έναρξης δεν μπορεί να επιλεγεί με το πρόγραμμα Άδειασμα Αλλαγή επιλογής ή προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη Μπορείτε να αλλάξετε κάποιες επιλογές πριν αυτές εκτελεστούν από το πρόγραμμα. Πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει να πιέσετε το κουμπί 8 για να θέσετε τη συσκευή σε παύση. Η αλλαγή ενός ήδη εκτελούμενου προγράμματος είναι δυνατή μόνο εάν το ρυθμίσετε εκ νέου. Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στη θέση και, στη συνέχεια, στη θέση του νέου προγράμματος. Πιέστε το κουμπί 8 ξανά για να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα. Το νερό στον κάδο δεν θα αδειάσει Διακοπή ενός προγράμματος Πιέστε το κουμπί 8 για να διακόψετε το πρόγραμμα που εκτελείται, ενώ η αντίστοιχη λυχνία αρχίζει να αναβοσβήνει. Πιέστε ξανά το κουμπί για να επανεκκινήσει το πρόγραμμα Ακύρωση ενός προγράμματος Στρέψτε το διακόπτη επιλογής στο για να ακυρώσετε ένα πρόγραμμα που εκτελείται. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ένα νέο πρόγραμμα Άνοιγμα της πόρτας μετά την έναρξη ενός προγράμματος Πιέστε πρώτα το κουμπί 8 για να θέσετε τη συσκευή σε παύση. Μόλις το σύμβολο εξαφανιστεί, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα, Εάν δεν σβήσει το σύμβολο, σημαίνει ότι η συσκευή ήδη θερμαίνει το νερό ή ότι η στάθμη του νερού βρίσκεται πολύ ψηλά. Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι δυνατό το άνοιγμα της πόρτας, Εάν πρέπει να ανοίξετε την πόρτα, αλλά δεν μπορείτε, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη συσκευή, στρέφοντας το διακόπτη επιλογής στη θέση /Απενεργοποίηση. Μετά από μερικά λεπτά, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα (προσοχή στη στάθμη και τη θερμοκρασία του νερού!), Αφού κλείσετε την πόρτα, πρέπει να επιλέξετε ξανά το πρόγραμμα και να πιέσετε το κουμπί Στο τέλος του προγράμματος Η συσκευή σταματά αυτόματα και η λυχνία του κουμπιού 8 σβήνει. Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη που αναβοσβήνει και το ηχητικό σήμα ηχεί για μερικά λεπτά. Το σύμβολο εξαφανίζεται. Εάν έχετε επιλέξει ένα πρόγραμμα ή μια λειτουργία που τελειώνει με το νερό στον κάδο, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αδειάσετε το νερό. Ο κάδος συνεχίζει να λειτουργεί σε τακτά διαστήματα μέχρι το άδειασμα του νερού. Για να αδειάσετε το νερό Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στη θέση /Απενεργοποίηση. Επιλέξτε το πρόγραμμα ΑΔΕΙΑΣΜΑ ή ΣΤΥΨΙΜΟ. Εάν απαιτείται, πιέστε το κουμπί 3 για να μειώσετε την ταχύτητα στυψίματος. Πιέστε το κουμπί 8. Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, στην οθόνη αναβοσβήνει η ένδειξη. Το σύμβολο εξαφανίζεται. Μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος στη θέση /Απενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. Αφαιρέστε τα ρούχα από τον κάδο και ελέγξτε προσεκτικά ότι ο κάδος είναι άδειος. Εάν δεν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε άλλη πλύση, κλείστε τη βρύση παροχής νερού. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή, για να αποφύγετε το σχηματισμό μυκήτων και δυσάρεστων οσμών. Αναμονή: λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενεργοποιείται το

21 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 21 σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας. Η φωτεινότητα της οθόνης μειώνεται. Εάν πατήσετε οποιοδήποτε κουμπί, η συσκευή εξέρχεται από την κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας. 10. ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 10.1 Φορτίο ρούχων Χωρίστε τα ρούχα σε: λευκά, χρωματιστά, συνθετικά, ευαίσθητα και μάλλινα. Τηρείτε τις οδηγίες πλύσης στις ετικέτες των ρούχων. Μην πλένετε λευκά και χρωματιστά ρούχα μαζί. Ορισμένα χρωματιστά ρούχα μπορεί να ξεθωριάσουν κατά την πρώτη πλύση. Σας συνιστούμε να τα πλένετε χωριστά τις πρώτες φορές. Να κουμπώνετε τις μαξιλαροθήκες, τα φερμουάρ, τις κόπιτσες και τα κουμπιά. Να δένετε τις ζώνες. Να αδειάζετε τις τσέπες και ξεδιπλώνετε τα ρούχα. Να πλένετε τα ρούχα με πολλές στρώσεις, τα μάλλινα και τα ρούχα με στάμπες από την ανάποδη. Να αφαιρείτε τους δύσκολους λεκέδες. Χρησιμοποιήστε ειδικό απορρυπαντικό για δύσκολους λεκέδες. Να είστε προσεκτικοί όταν πλένετε κουρτίνες. Αφαιρέστε τα γαντζάκια ή τοποθετήστε τις κουρτίνες σε δίχτυ πλυσίματος ή σε μαξιλαροθήκη. Μην πλένετε στο πλυντήριο: Ρούχα χωρίς στρίφωμα ή ρούχα με σκισίματα Εσώρουχα με μπανέλες. Για μικρά αντικείμενα, χρησιμοποιήστε δίχτυ πλυσίματος. Όταν το φορτίο είναι πολύ μικρό, μπορεί να προκληθούν προβλήματα ισορροπίας κατά τη φάση στυψίματος. Αν συμβεί αυτό, κατανείμετε με το χέρι τα ρούχα στον κάδο και ξεκινήστε ξανά τη φάση στυψίματος Επίμονοι λεκέδες Για μερικούς λεκέδες δεν αρκεί το νερό και το απορρυπαντικό. Συνιστούμε να αφαιρείτε αυτούς τους λεκέδες πριν τοποθετήσετε τα ρούχα στο πλυντήριο. Διατίθενται ειδικά αφαιρετικά λεκέδων. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο αφαιρετικό για τον τύπο του λεκέ και του υφάσματος Απορρυπαντικά και προσθετικά Να χρησιμοποιείτε μόνο απορρυπαντικά και προσθετικά κατάλληλα για χρήση σε πλυντήριο. Μην αναμειγνύετε διαφορετικούς τύπους απορρυπαντικών. Για την προστασία του περιβάλλοντος, μη χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού από τη σωστή. Τηρείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία των προϊόντων. Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο και το χρώμα των ρούχων, τη θερμοκρασία του προγράμματος πλύσης και το βαθμό λερώματος. Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά σε υγρή μορφή, μην επιλέγετε τη φάση πρόπλυσης. Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει συρτάρι απορρυπαντικού με πτυσσόμενο κάλυμμα, να προσθέτετε τα υγρά απορρυπαντικά με δοσομετρική μπάλα Σκληρότητα νερού Αν η σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας είναι υψηλή ή μέτρια, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε αποσκληρυντικό νερού για πλυντήρια ρούχων. Σε περιοχές όπου η σκληρότητα του νερού είναι χαμηλή, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αποσκληρυντικό. Για πληροφορίες σχετικά με τη σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία ύδρευσης.

22 22 Τηρείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία των προϊόντων. Η σκληρότητα του νερού μετριέται σε αντίστοιχες κλίμακες: Γερμανικοί βαθμοί ( dh). Γαλλικοί βαθμοί ( TH). mmol/l (millimol για κάθε λίτρο - διεθνής μονάδα για τη σκληρότητα του νερού). Αγγλικοί βαθμοί Clarke. Πίνακας σκληρότητας νερού Επίπεδο Τύπος Σκληρότητα νερού dh T.H. mmol/l Clarke 1 απαλό μέτριο σκληρό πολύ σκληρό > 21 > 37 >3.7 > ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΆΡΙΣΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πριν από τον καθαρισμό, αποσυνδέετε τη συσκευή από την πρίζα Αφαίρεση των αλάτων Το νερό που χρησιμοποιούμε περιέχει άλατα. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε ένα αποσκληρυντικό νερού για την αφαίρεση των αλάτων. Χρησιμοποιήστε ειδικό προϊόν για πλυντήρια ρούχων. Τηρείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή στη συσκευασία των προϊόντων. Εκτελέστε τον κύκλο αφαίρεσης των αλάτων χωριστά από την πλύση των ρούχων Εξωτερικό καθάρισμα Καθαρίζετε τη συσκευή μόνο με σαπούνι και χλιαρό νερό. Σκουπίζετε καλά όλες τις επιφάνειες. ΠΡΟΣΟΧΗ Μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα, διαλυτικά ή χημικά προϊόντα Λάστιχο της πόρτας Ελέγχετε τακτικά το λάστιχο και απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα από το εσωτερικό τμήμα.

23 MAX MAX 11.4 Κάδος Ελέγχετε τακτικά τον κάδο για την αποφυγή συγκέντρωσης αλάτων και σωματιδίων σκουριάς. Χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά προϊόντα για την αφαίρεση σωματιδίων σκουριάς από τον κάδο. ΕΛΛΗΝΙΚΑ 23 Για να το κάνετε αυτό: Καθαρίστε τον κάδο με ειδικό προϊόν για ανοξείδωτο ατσάλι. Εκκινήστε ένα σύντομο πρόγραμμα για βαμβακερά στη μέγιστη θερμοκρασία με μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού Θήκη απορρυπαντικού Για να καθαρίσετε τη θήκη: 1 1. Πιέστε το μοχλό. 2. Τραβήξτε να βγει η θήκη Αφαιρέστε το επάνω τμήμα της θήκης προσθετικού πλύσης. 4. Καθαρίστε όλα τα εξαρτήματα με νερό. 5. Καθαρίστε την εσοχή της θήκης με βούρτσα. 6. Τοποθετήστε τη θήκη πίσω στην εσοχή Αντλία αδειάσματος Η αντλία πρέπει να επιθεωρείται τακτικά, ειδικά εάν: η συσκευή δεν αδειάζει ή/και δεν στύβει, η συσκευή κάνει ένα περίεργο θόρυβο ενώ αδειάζει το νερό, λόγω αντικειμένων όπως παραμάνες, κέρματα κ.λπ. που φράζουν την αντλία, εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα που έχει σχέση με το άδειασμα του νερού (βλ. κεφάλαιο «Αντιμετώπιση προβλημάτων» για λεπτομέρειες). ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πριν ξεβιδώσετε το κάλυμμα της αντλίας, απενεργοποιήστε τη συσκευή και αποσυνδέστε το φις τροφοδοσίας από την πρίζα. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

24 Αποσυνδέστε τη συσκευή από την πρίζα. A B 2. Εάν είναι απαραίτητο, περιμένετε μέχρι να κρυώσει το νερό. 3. Τοποθετήστε ένα δοχείο κοντά στην αντλία για τη συλλογή του νερού που θα τρέξει. 4. Αποδεσμεύστε το σωληνάκι αδειάσματος νερού (B), τοποθετήστε το στο δοχείο και βγάλτε το πώμα του. 5. Όταν σταματήσει να τρέχει νερό, ξεβιδώστε το κάλυμμα της αντλίας (A) στρέφοντάς το προς τα αριστερά και αφαιρέστε το φίλτρο. Χρησιμοποιήστε μια πένσα, εάν απαιτείται. Να έχετε πάντα πρόχειρο ένα πανί για να σκουπίσετε το νερό που τυχόν τρέξει κατά την αφαίρεση του πώματος. Καθαρίστε το φίλτρο με νερό βρύσης, απομακρύνοντας τυχόν υπολείμματα από χνούδι. 6. Αφαιρέστε τα ξένα αντικείμενα και το χνούδι από την έδρα του φίλτρου και από τη φτερωτή της αντλίας. 7. Ελέγξτε προσεκτικά εάν περιστρέφεται η φτερωτή της αντλίας (περιστρέφεται απότομα). Εάν δεν περιστρέφεται, επικοινωνήστε με το τοπικό κέντρο σέρβις.

25 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ξαναβάλτε το πώμα στο σωληνάκι αδειάσματος νερού και τοποθετήστε το σωληνάκι στη θέση του. 9. Τοποθετήστε ξανά το φίλτρο στην αντλία, εισαγάγοντάς το σωστά μέσα στους ειδικούς οδηγούς. Βιδώστε το κάλυμμα της αντλίας καλά, στρέφοντάς το προς τα δεξιά. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Όταν χρησιμοποιείται η συσκευή και ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, μπορεί να έχει παραμείνει καυτό νερό στην αντλία. Μην αφαιρείτε ποτέ το κάλυμμα της αντλίας κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Περιμένετε πάντα μέχρι η συσκευή να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο πλύσης και να έχει αδειάσει το νερό. Όταν τοποθετείτε ξανά το κάλυμμα της αντλίας, να το σφίγγετε καλά, για την αποτροπή τυχόν διαρροών ή αφαίρεσής του από μικρά παιδιά. Η συσκευή δεν γεμίζει με νερό. Η συσκευή γεμίζει με νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ένδειξη του πλήκτρου 8 αναβοσβήνει και στην οθόνη εμφανίζεται το σχετικό σφάλμα. Ανατρέξτε στην ενότητα «Αντιμετώπιση προβλημάτων». ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Αποσυνδέστε το φις από την πρίζα Φίλτρο σωλήνα παροχής και φίλτρο βαλβίδας Μπορεί να απαιτείται ο καθαρισμός των φίλτρων όταν: Για να καθαρίσετε τα φίλτρα παροχής νερού: 1. Κλείστε τη βρύση παροχής νερού. 2. Αφαιρέστε το σωλήνα από τη βρύση παροχής νερού. 3. Καθαρίστε το φίλτρο του σωλήνα παροχής με μια σκληρή βούρτσα. 4. Αφαιρέστε το σωλήνα παροχής που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. 5. Καθαρίστε το φίλτρο της βαλβίδας με μια σκληρή βούρτσα ή με μια πετσέτα.

26 Τοποθετήστε το σωλήνα παροχής ξανά στη θέση του. Βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις νερού είναι σφιγμένες καλά, για την αποτροπή διαρροών. 7. Ανοίξτε τη βρύση παροχής νερού Άδειασμα νερού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Εάν η συσκευή δεν αδειάζει το νερό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αδειάσετε το νερό: 1. βγάλτε το φις από την πρίζα, 2. κλείστε τη βρύση του νερού, 3. εάν είναι απαραίτητο, περιμένετε μέχρι να κρυώσει το νερό, 4. τοποθετήστε ένα δοχείο στο δάπεδο, 5. τοποθετήστε το άκρο από το σωληνάκι αδειάσματος νερού μέσα στο δοχείο, 6. Βγάλτε το πώμα του. Το νερό θα αδειάσει μέσα στο δοχείο με φυσική ροή. Όταν το δοχείο γεμίσει, βάλτε πάλι το πώμα στο σωληνάκι. Αδειάστε το δοχείο, Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το νερό να σταματήσει να τρέχει, 7. καθαρίστε την αντλία, εάν απαιτείται, όπως περιγράφηκε προηγουμένως, 8. ξαναβάλτε το σωληνάκι αδειάσματος νερού στη θέση του αφού του έχετε βάλει το πώμα, 9. ξαναβιδώστε την αντλία Προστασία από τον πάγο Εάν η συσκευή είναι εγκατεστημένη σε ένα χώρο όπου η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κάτω από τους 0 C, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες: 1. κλείστε τη βρύση του νερού, 2. ξεβιδώστε το σωλήνα παροχής νερού από τη βρύση, 3. τοποθετήστε το άκρο από το σωληνάκι αδειάσματος νερού, όπως και το άκρο του σωλήνα παροχής, σε ένα δοχείο τοποθετημένο στο πάτωμα. Αφήστε το νερό να αδειάσει, 4. ξαναβιδώστε το σωλήνα παροχής νερού, 5. τοποθετήστε ξανά το πώμα στο σωληνάκι αδειάσματος νερού, 6. επαναφέρετε στη θέση του το σωληνάκι αδειάσματος νερού. Κατ αυτό τον τρόπο, το νερό που παρέμεινε στη συσκευή αδειάζει, αποτρέποντας το σχηματισμό πάγου και συνεπώς τη ζημιά στη συσκευή. Όταν χρησιμοποιήσετε ξανά τη συσκευή, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι άνω των 0 C. 12. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Ορισμένα προβλήματα οφείλονται στην παράλειψη απλών εργασιών συντήρησης ή σε απροσεξίες, και μπορούν να επιλύονται εύκολα χωρίς να χρειαστεί να καλέσετε τεχνικό. Πριν επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις της περιοχής σας, πραγματοποιήστε τους παρακάτω ελέγχους. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, είναι πιθανόν να αναβοσβήνει η κίτρινη ενδεικτική λυχνία του κουμπιού 8, να εμφανιστεί ένας από τους παρακάτω κωδικούς συναγερμού στην οθόνη και ταυτόχρονα να ενεργοποιηθούν κάποια ηχητικά σήματα κάθε 20 δευτερόλεπτα για να υποδείξουν ότι η συσκευή δεν λειτουργεί: : πρόβλημα με την παροχή νερού : πρόβλημα με το άδειασμα του νερού : ανοικτή πόρτα : έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα κατά του πλημμυρίσματος

27 Αφού αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πιέστε το κουμπί 8 για επανεκκίνηση του προγράμματος. Εάν, παρά τον έλεγχο Πρόβλημα Η συσκευή δεν ξεκινά: Η συσκευή δεν γεμίζει: Η συσκευή γεμίζει αλλά αδειάζει αμέσως: Πιθανή αιτία/αντιμετώπιση ΕΛΛΗΝΙΚΑ 27 που κάνατε, το πρόβλημα παραμένει, επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις της περιοχής σας. Δεν έχει κλείσει η πόρτα. Κλείστε καλά την πόρτα. Το φις δεν είναι σωστά συνδεδεμένο στην πρίζα ρεύματος. Εισαγάγετε το φις στην πρίζα ρεύματος. Η πρίζα δεν έχει ρεύμα. Ελέγξτε την οικιακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Έχει καεί η κεντρική ασφάλεια του σπιτιού. Αντικαταστήστε την ασφάλεια. Ο διακόπτης επιλογής προγράμματος δεν είναι τοποθετημένος στη σωστή θέση και δεν έχει πιεστεί το κουμπί 8. Στρέψτε το διακόπτη επιλογής προγράμματος και πιέστε πάλι το κουμπί 8. Έχετε επιλέξει την καθυστέρηση έναρξης. Εάν θέλετε τα ρούχα να πλυθούν αμέσως, ακυρώστε την καθυστέρηση έναρξης. Έχει ενεργοποιηθεί το κλείδωμα ασφαλείας για παιδιά. Απενεργοποιήστε αυτή τη λειτουργία. Η βρύση παροχής νερού είναι κλειστή. Ανοίξτε τη βρύση παροχής νερού. Ο σωλήνας παροχής έχει συμπιεστεί ή τσακίσει. Ελέγξτε τη σύνδεση του σωλήνα παροχής νερού. Είναι φραγμένο το φίλτρο στο σωλήνα παροχής ή το φίλτρο της βαλβίδας παροχής. Καθαρίστε τα φίλτρα παροχής νερού. Δεν έχει κλείσει καλά η πόρτα. Κλείστε καλά την πόρτα. Το άκρο του σωλήνα αδειάσματος είναι πολύ χαμηλά. Ανατρέξτε στη σχετική παράγραφο της ενότητας «Άδειασμα νερού» του κεφαλαίου «Άδειασμα νερού».

28 28 Πρόβλημα Η συσκευή δεν αδειάζει το νερό ή/και δεν στύβει: Υπάρχει νερό στο δάπεδο: Τα αποτελέσματα της πλύσης δεν είναι ικανοποιητικά: Πιθανή αιτία/αντιμετώπιση Ο σωλήνας αδειάσματος έχει συμπιεστεί ή τσακίσει. Ελέγξτε τη σύνδεση του σωλήνα αδειάσματος. Το φίλτρο αδειάσματος είναι φραγμένο. Καθαρίστε το φίλτρο αδειάσματος. Έχετε επιλέξει μια λειτουργία ή ένα πρόγραμμα που ολοκληρώνεται με το νερό να παραμένει στον κάδο ή που ακυρώνει όλες τις φάσεις στυψίματος. Επιλέξτε το πρόγραμμα αδειάσματος ή στυψίματος. Το φορτίο ρούχων δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στον κάδο. Κάνετε καλύτερη κατανομή των ρούχων. Έχετε χρησιμοποιήσει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού ή ακατάλληλο απορρυπαντικό (δημιουργεί πολύ αφρό). Μειώστε την ποσότητα απορρυπαντικού ή χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο. Ελέγξτε μήπως υπάρχουν διαρροές από κάποιο δακτύλιο στεγανοποίησης του σωλήνα παροχής. Καθότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να το διαπιστώσετε με το νερό να τρέχει από το σωλήνα, ελέγξτε εάν ο δακτύλιος είναι υγρός. Ελέγξτε τη σύνδεση του σωλήνα παροχής νερού. Ο σωλήνας αδειάσματος ή ο σωλήνας παροχής έχουν υποστεί ζημιά. Αντικαταστήστε τον με έναν καινούργιο. Το πώμα στο σωληνάκι αδειάσματος του νερού δεν έχει επανατοποθετηθεί ή το φίλτρο δεν βιδώθηκε σωστά μετά τον καθαρισμό. Επανατοποθετήστε το πώμα στο σωληνάκι αδειάσματος νερού ή βιδώστε πλήρως το φίλτρο. Έχετε χρησιμοποιήσει πολύ λίγο απορρυπαντικό ή ακατάλληλο απορρυπαντικό. Αυξήστε την ποσότητα απορρυπαντικού ή χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο. Δεν καθαρίστηκαν οι επίμονοι λεκέδες πριν από την πλύση. Χρησιμοποιήστε προϊόντα του εμπορίου για το καθάρισμα των επίμονων λεκέδων. Δεν επιλέξατε τη σωστή θερμοκρασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή θερμοκρασία. Υπερβολικό φορτίο στον κάδο. Μειώστε τον όγκο του φορτίου.

29 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 29 Πρόβλημα Δεν ανοίγει η πόρτα: Η συσκευή δονείται ή κάνει θόρυβο: Το στύψιμο ξεκινά με καθυστέρηση ή η συσκευή δεν στύβει καθόλου: Δεν φαίνεται να υπάρχει νερό μέσα στον κάδο: Στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης : Πιθανή αιτία/αντιμετώπιση Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Περιμένετε μέχρι το τέλος του κύκλου πλύσης. Η πόρτα δεν έχει απασφαλίσει ακόμα. Περιμένετε μέχρι να σβήσει το σύμβολο. Υπάρχει νερό στον κάδο. Επιλέξτε το πρόγραμμα αδειάσματος ή στυψίματος για να αδειάσετε το νερό. Δεν έχουν αφαιρεθεί τα μπουλόνια μεταφοράς και τα υλικά συσκευασίας. Ελέγξτε εάν η συσκευή είναι εγκατεστημένη σωστά. Τα πόδια στήριξης δεν έχουν ρυθμιστεί για να έχουν καλή επαφή με το δάπεδο. Ελέγξτε εάν η συσκευή είναι οριζοντιωμένη σωστά. Το φορτίο ρούχων δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στον κάδο. Κάνετε καλύτερη κατανομή των ρούχων. Ίσως υπάρχουν πολύ λίγα ρούχα μέσα στον κάδο. Τοποθετήστε περισσότερα ρούχα. Έχει ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εξισορρόπησης, καθότι το φορτίο ρούχων δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στον κάδο. Το φορτίο ρούχων ανακατανέμεται με αντίστροφη περιστροφή του κάδου. Αυτό ενδέχεται να συμβεί αρκετές φορές μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία και να ξεκινήσει το κανονικό στύψιμο. Εάν, μετά από μερικά λεπτά, το φορτίο ρούχων δεν έχει ακόμα κατανεμηθεί ομοιόμορφα στον κάδο, η συσκευή δεν θα ξεκινήσει τη φάση στυψίματος. Το φορτίο των ρούχων μπορεί να είναι πολύ μικρό, προσθέστε περισσότερα ρούχα, κατανείμετε ξανά τα ρούχα στον κάδο και στη συνέχεια επιλέξτε το πρόγραμμα στυψίματος. Οι συσκευές νέας τεχνολογίας λειτουργούν πολύ οικονομικά, χρησιμοποιώντας πολύ λίγο νερό και χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή τους. Έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα κατά του πλημμυρίσματος. Αποσυνδέστε το φις από την πρίζα, κλείστε τη βρύση του νερού και επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις της περιοχής σας.

30 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ 13.1 Αποσυσκευασία 1. Χρησιμοποιήστε τα γάντια. Αφαιρέστε την εξωτερική μεμβράνη. Αν απαιτηθεί, χρησιμοποιήστε κόφτη. 2. Αφαιρέστε το χαρτόνι οροφής. 3. Αφαιρέστε τα υλικά συσκευασίας από πολυστυρένιο. 4. Αφαιρέστε την εσωτερική μεμβράνη. 5. Ανοίξτε την πόρτα. Αφαιρέστε το κομμάτι πολυστυρενίου από το λάστιχο της πόρτας και όλα τα υλικά από τον κάδο.

31 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Τοποθετήστε ένα από τα κομμάτια συσκευασίας από πολυστυρένιο στο δάπεδο πίσω από τη συσκευή. Προσεκτικά γείρετε τη συσκευή να ακουμπήσει με την πίσω πλευρά στο κομμάτι. Προσέχετε να μην προκληθεί ζημιά στους σωλήνες. 7. Αφαιρέστε το προστατευτικό πολυστυρένιο από τον πάτο. 8. Σηκώστε τη συσκευή σε κατακόρυφη θέση Αφαιρέστε το καλώδιο ρεύματος και το σωλήνα αδειάσματος από τα άγκιστρα των σωλήνων. 10. Αφαιρέστε τους τρεις πείρους. Χρησιμοποιήστε το κλειδί που παρέχεται με τη συσκευή. 11. Τραβήξτε να βγάλετε τους πλαστικούς αποστάτες.

LAVAMAT BI EL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 PT MÁQUINA DE LAVAR MANUAL DE INSTRUÇÕES 36

LAVAMAT BI EL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 PT MÁQUINA DE LAVAR MANUAL DE INSTRUÇÕES 36 LAVAMAT 82470 BI EL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 PT MÁQUINA DE LAVAR MANUAL DE INSTRUÇÕES 36 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 4 ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ 5 ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 7 ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ 8 ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 69480FL LAVAMAT 69480VFL

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 69480FL LAVAMAT 69480VFL EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 69480FL LAVAMAT 69480VFL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 61460TL

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 61460TL EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 61460TL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων L FL

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων L FL EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων L 72272 FL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...7 5.

Διαβάστε περισσότερα

LAVAMAT 74272TL. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL

LAVAMAT 74272TL. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL LAVAMAT 74272TL EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 68080FL LAVAMAT 68281VFL

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 68080FL LAVAMAT 68281VFL EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων LAVAMAT 68080FL LAVAMAT 68281VFL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

LAVAMAT 68070FL LAVAMAT 68271VFL. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL

LAVAMAT 68070FL LAVAMAT 68271VFL. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL LAVAMAT 68070FL LAVAMAT 68271VFL EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...6

Διαβάστε περισσότερα

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZWF 81263W EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής, διαβάστε προσεκτικά τις παρεχόμενες οδηγίες.

Διαβάστε περισσότερα

L FL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

L FL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ L 87490 FL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 4 ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ 5 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ 6 7 ΤΕΧΝΙΚΆ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ 7 ΕΞΑΡΤΉΜΑΤΑ 8 ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ 13 ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων L FL

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων L FL EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων L 87490 FL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...7 5.

Διαβάστε περισσότερα

EWS 1274 SAU. EL Πλυντήριο ρούχων Οδηγίες Χρήσης

EWS 1274 SAU. EL Πλυντήριο ρούχων Οδηγίες Χρήσης EWS 1274 SAU EL Πλυντήριο ρούχων Οδηγίες Χρήσης 2 www.electrolux.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

L FL L FL. EL Οδηγίες Χρήσης

L FL L FL. EL Οδηγίες Χρήσης L 76285 FL L 76482 FL EL Οδηγίες Χρήσης 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ........................................ 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ.............................................

Διαβάστε περισσότερα

L WD EL Οδηγίες Χρήσης

L WD EL Οδηγίες Χρήσης L 87695 WD EL Οδηγίες Χρήσης 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ........................................ 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ.............................................

Διαβάστε περισσότερα

Seu manual do usuário AEG-ELECTROLUX L82470BI

Seu manual do usuário AEG-ELECTROLUX L82470BI Você pode ler as recomendações contidas no guia do usuário, no guia de técnico ou no guia de instalação para AEG- ELECTROLUX L82470BI. Você vai encontrar as respostas a todas suas perguntas sobre a no

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ

Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Περιγραφή της συσκευής και εκκίνηση κύκλου πλυσίματος Πίνακας ελέγχου Ενδεικτικές λυχνίες ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ/ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο ρούχων Pralka

Πλυντήριο ρούχων Pralka EL Οδηγίες Χρήσης 2 PL Instrukcja obsługi 31 Πλυντήριο ρούχων Pralka ZWI 71201 WA Περιεχόμενα Πληροφορίες για την ασφάλεια 2 Οδηγίες για την ασφάλεια _ 3 Περιγραφή προϊόντος _ 5 Πίνακας χειριστηρίων _

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L WD

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L WD EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L 87695 WD 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 6 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 7 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...8

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο ρούχων Máquina de lavar

Πλυντήριο ρούχων Máquina de lavar EL Οδηγίες Χρήσης 2 PT Manual de instruções 29 Πλυντήριο ρούχων Máquina de lavar ZWI 71000 WA Περιεχόμενα Πληροφορίες ασφαλείας 2 Περιγραφή προϊόντος _ 4 Πίνακας χειριστηρίων _ 5 Προγράμματα πλύσης _ 7

Διαβάστε περισσότερα

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985 Вы можете прочитать рекомендации в руководстве пользователя, техническом руководстве или руководстве по установке. Вы найдете ответы на вопросы о в руководстве (характеристики, техника безопасности, размеры,

Διαβάστε περισσότερα

L6FBI48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 38 Mosógép USER MANUAL

L6FBI48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 38 Mosógép USER MANUAL L6FBI48S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 38 Mosógép USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ανατρέξτε στην τελευταία σελίδα του παρόντος εγχειριδίου για τον πλήρη κατάλογο των διορισμένων Παρόχων Τεχνικής Υποστήριξης της IKEA και

ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ανατρέξτε στην τελευταία σελίδα του παρόντος εγχειριδίου για τον πλήρη κατάλογο των διορισμένων Παρόχων Τεχνικής Υποστήριξης της IKEA και TVÄTTAD GR ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ανατρέξτε στην τελευταία σελίδα του παρόντος εγχειριδίου για τον πλήρη κατάλογο των διορισμένων Παρόχων Τεχνικής Υποστήριξης της IKEA και για σχετικούς εθνικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

L6FBI48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 36 Mosógép USER MANUAL

L6FBI48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 36 Mosógép USER MANUAL L6FBI48S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 36 Mosógép USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

L6FBI48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 36 Mosógép. preciz.hu USER MANUAL

L6FBI48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 36 Mosógép. preciz.hu USER MANUAL L6FBI48S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 36 Mosógép USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο ρούχων Máquina de lavar

Πλυντήριο ρούχων Máquina de lavar EL Οδηγίες Χρήσης 2 PT Manual de instruções 29 Πλυντήριο ρούχων Máquina de lavar ZWI 71000 WA Περιεχόμενα Πληροφορίες για την ασφάλεια 2 Οδηγίες για την ασφάλεια _ 3 Περιγραφή προϊόντος _ 5 Πίνακας χειριστηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L NWD

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L NWD EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L 76680 NWD 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...6 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...8 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ... 9

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L NWD

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L NWD EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L 87695 NWD 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 6 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 7 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...8

Διαβάστε περισσότερα

LTX7E272G. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL

LTX7E272G. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL LTX7E272G EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L NWD

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L NWD EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L 76680 NWD 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...6 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...7 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ... 8

Διαβάστε περισσότερα

LBB14RO. 50's style retro. Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Ροζ. A+B Κλάση, 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.

LBB14RO. 50's style retro. Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Ροζ. A+B Κλάση, 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco. Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Ροζ. A+B Κλάση, 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709151515 Ελεύθερο πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης 2 ράφια στο

Διαβάστε περισσότερα

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL L6FBG48S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép. preciz.hu USER MANUAL

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép. preciz.hu USER MANUAL L6FBG48S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ Πρόσθετες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας αντιμετώπισης προβλημάτων και συντήρησης) παέχονται σε μεμονωμένα κεφάλαια των Οδηγιών χρήσης. Διαχωρισμός ρούχων ανάλογα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 35

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 35 RENLIG GR NL ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ανατρέξτε στην τελευταία σελίδα του παρόντος εγχειριδίου για τον πλήρη κατάλογο των διορισμένων Παρόχων Τεχνικής Υποστήριξης της IKEA και για σχετικούς εθνικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL- Παρακαλώ πριν τη χρήση διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες χρήσης προσεκτικά και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες Ασφαλείας Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, πρέπει να αντικατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AS8622 Ref. No: 857-8622 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ EL ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΆΣΑΤΕ ΈΝΑ ΠΡΟΪΌΝ WHIRLPOOL. Για περισσότερη υποστήριξη, καταχωρήστε τη συσκευή σας στην ιστοσελίδα www.whirlpool.eu/register WWW Κατεβάστε τις Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ Πρόσθετες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών επίλυσης βλαβών και σέρβις) υπάρχουν στα μεμονωμένα κεφάλαια των oδηγιών χρήσης. Ξεχωρίστε τα ρούχα σύμφωνα με τα σύμβολα φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 39 Mosógép USER MANUAL

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 39 Mosógép USER MANUAL L6FBG48S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 39 Mosógép USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL L6FBG48S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

L7WBE69S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο USER MANUAL

L7WBE69S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο USER MANUAL L7WBE69S EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...6 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...7 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...12

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

Personal Sports Blender D1202

Personal Sports Blender D1202 Personal Sports Blender D1202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική χρήση. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 1. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

GR Ηλεκτρικός βραστήρας

GR Ηλεκτρικός βραστήρας SWK 1750SS GR Ηλεκτρικός βραστήρας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ EL ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΆΣΑΤΕ ΈΝΑ ΠΡΟΪΌΝ WHIRLPOOL. Για περισσότερη υποστήριξη, καταχωρήστε τη συσκευή σας στην ιστοσελίδα www.whirlpool.eu/register WWW Κατεβάστε τις Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

LAVAMAT 16950A3 EL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΣΤΕΓΝΩΤΉΡΙΟ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 HU MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 43

LAVAMAT 16950A3 EL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΣΤΕΓΝΩΤΉΡΙΟ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 HU MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 43 LAVAMAT 16950A3 EL ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΣΤΕΓΝΩΤΉΡΙΟ ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ 2 HU MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 43 2 ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε αυτό το προϊόν της AEG. Το σχεδιάσαμε για να

Διαβάστε περισσότερα

Il tuo manuale d'uso. AEG-ELECTROLUX F88009MOP http://it.yourpdfguides.com/dref/4585014

Il tuo manuale d'uso. AEG-ELECTROLUX F88009MOP http://it.yourpdfguides.com/dref/4585014 Può anche leggere le raccomandazioni fatte nel manuale d uso, nel manuale tecnico o nella guida di installazione di AEG- ELECTROLUX F88009MOP. Troverà le risposte a tutte sue domande sul manuale d'uso

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

S V G A ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ C1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ Β2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

S V G A ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ C1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ Β2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ CΤG 856 S V G A Β1 C1 C2 Β2 Α ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ Β1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ C1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ C2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΑQUAPLUS Β2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

L7FEC41SC. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL

L7FEC41SC. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL L7FEC41SC EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ... 6 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 10

Διαβάστε περισσότερα

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL

L6FBG48S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL L6FBG48S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων HU Használati útmutató 40 Mosógép USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

L6FBG41S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων RO Manual de utilizare 40 Maşină de spălat rufe USER MANUAL

L6FBG41S. EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων RO Manual de utilizare 40 Maşină de spălat rufe USER MANUAL L6FBG41S EL Οδηγίες Χρήσης 2 Πλυντήριο ρούχων RO Manual de utilizare 40 Maşină de spălat rufe USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

WMFABNE1 νέο. 50's style retro

WMFABNE1 νέο. 50's style retro WMFABNE1 νέο Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Μαύρο. A+B Κλάση 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr Ελεύθερο πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης 2 ράφια στο εσωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

L7FEE49S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL

L7FEE49S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL L7FEE49S EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...10 5.

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760 Οδηγίες Χρήσης I. Επισκόπηση Προϊόντος: 1. Έξυπνο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας, με επιλογή ανάμεσα σε 70, 80, 90, και 100. Τάση: 220-240V, Συχνότητα: 50Hz, Ισχύς:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Mοντέλο: UHC-862 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε τες για μελλοντική χρήση ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

L7FEC41S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL

L7FEC41S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL L7FEC41S EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...5 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...11 5. ΠΊΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

L7FEE49S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL

L7FEE49S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL L7FEE49S EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...10 5. ΠΊΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

WDS-91432/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ. WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 1 2013-11-19 오후 12:34:31

WDS-91432/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ. WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 1 2013-11-19 오후 12:34:31 WDS-91432/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 2 3 5 6 7 8 10 11 20 21 22 23 24 25 WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 1 2013-11-19 오후 12:34:31 2 WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 2 2013-11-19 오후 12:34:31 3 WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd

Διαβάστε περισσότερα

L6FBG48S Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων Használati útmutató Mosógép USER MANUAL

L6FBG48S Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων Használati útmutató Mosógép USER MANUAL L6FBG48S EL HU USER MANUAL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο ρούχων Használati útmutató Mosógép 2 40 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...4 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή στο ρεύμα, για την αποφυγή βλάβης από λανθασμένη χρήση. Δώστε ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα, παρακαλώ διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη προσεκτικά. Φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MSI-6541

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MSI-6541 ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MSI-6541 Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά Προδιαγραφές: Λειτουργίες: Στεγνό σιδέρωμα, ψεκασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης και κοιτάξτε προσεκτικά τις εικόνες προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Προδιαγραφές: Μοντέλο: SIH1126 Λειτουργίες:

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Βραστήρας D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Προσοχή: Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

L7WBG68W. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο USER MANUAL

L7WBG68W. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο USER MANUAL L7WBG68W EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...6 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...7 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...12

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L HWD

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L HWD EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο L 99695 HWD 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 6 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 8 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...9

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41 RENLIG GR NL FWM7D5 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφαλείας 4 Περιγραφή προϊόντος 8 Πίνακας χειριστηρίων 9 Πρώτη χρήση 13 Προσαρμογή 13 Καθημερινή χρήση - Πλύση 14 Καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZDF21001WA ZDF21001XA EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο πιάτων ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής, διαβάστε προσεκτικά τις παρεχόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. R V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max

ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. R V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ R-516 220-240V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, τηρείτε πάντα τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση. Αυτές οι οδηγίες χρήσης ισχύουν για τα ακόλουθα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: KYT-30D Ref. No: 862-8137 ΠΡΟΣΟΧΗ! - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M (220-240V~50/60HZ 9 φέτες: 2000Watt 13 φέτες: 2500 Watt) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τες για μελλοντική αναφορά Η εταιρία δεν

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών Oδηγίες χρήσεως Σεσουάρ μαλλιών GR 8 1 7 6 2 3 4 5 2 GR Σεσουάρ μαλλιών Σύνδεση με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος Η συσκευή αυτή πρέπει να συνδέεται μόνο με γειωμένη πρίζα, εγκατεστημένη σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560 x2 90 C 540 345 97 20 473 595 Μέγ 89 537 572 5,5 6 4 538 595 ελάχ. 550 ελάχ. 550 ελάχ. 500 600 30 ελάχ. 560 ελάχ. 500 ελάχ. 560 583 + 2 30 5 = = ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Διαβάστε τις οδηγίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

WHT914LSIN νέο. Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, σειρά High Tech, 9kg, λευκό. Κλάση A+++ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.

WHT914LSIN νέο. Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, σειρά High Tech, 9kg, λευκό. Κλάση A+++ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco. WHT914LSIN νέο Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, σειρά High Tech, 9kg, λευκό. Κλάση A+++ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709209483 Χωρητικότητα 9 κιλά Μοτέρ Inverter Αυτόματο μεταβλητό

Διαβάστε περισσότερα

L8WBC61S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο USER MANUAL

L8WBC61S. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο USER MANUAL L8WBC61S EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο στεγνωτήριο USER MANUAL 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ...6 3. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ...7 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ...12

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ... 11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 11 Χειριστήρια... 11 Σίδερο επαγγελματικού τύπου... 11... 11 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ... 12...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει πάντα να τηρούνται βασικά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανόμενων των εξής: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ R-207 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ R-207 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ R-207 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΛΕΞΕΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ Υποδεικνύει μια επικείμενη επικίνδυνη κατάσταση, η οποία, εάν δεν αποφευχθεί,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΑ Ή ΛΥΧΝΙΑΣ LED (ανάλογα με το μοντέλο)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΑ Ή ΛΥΧΝΙΑΣ LED (ανάλογα με το μοντέλο) ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ Συνδέστε τη συσκευή στο ηλεκτρικό δίκτυο. Σε ορισμένα μοντέλα, μπορεί να ακουστεί ένα ηχητικό σήμα που υποδεικνύει ότι έχει ενεργοποιηθεί ο συναγερμός θερμοκρασίας: κρατήστε πατημένο το κουμπί

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα HT-ST750.14 Οδηγίες Χρήσης Aγαπητέ πελάτη, Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν συνδέσετε τη συσκευή στην πρίζα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιάς από λανθασμένη

Διαβάστε περισσότερα

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή.

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Αποχυμωτής R-434 Rohnson Οδηγίες χρήσης Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Περιγραφή Συσκευής 1. Πιεστήρας 2.Διαφανές κάλυμμα 3. Φίλτρο αποχύμωσης 4. Βάση φίλτρου

Διαβάστε περισσότερα

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ ΣΙ ΕΡΟ ΑΤΜΟΥ MOD. R-390 Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και το σχεδιάγραµµα της συσκευής, πριν τη πρώτη χρήση. Προσοχή: 1. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα