Το βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτει out-of-the-box (δηλαδή από την αρχική του έκδοση) είναι τα παρακάτω:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτει out-of-the-box (δηλαδή από την αρχική του έκδοση) είναι τα παρακάτω:"

Transcript

1 melissa.cms - το απόλυτο εργαλείο για δηµιουργήσετε την ιστοσελίδα σας To meliisa.cms είναι ένα σύστηµα ανοιχτής αρχιτεκτονικής διαχείρισης περιεχοµένου ιστοσελίδων. Σας επιτρέπει να το χρησιµοποιείται ακριβώς για τις εργασίες που χρειάζεστε και επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε στο µέλλον αντικείµενα (add-ons) που θα αυξήσουν τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας σας. Γι αυτό και έχει ένα πολύ χαµηλό κόστος αρχικής χρήσης της άδειας που είναι στα 1.500,00 ευρώ και προσφέρει την ευκολία και την αµεσότητα να δηµιουργήσετε την ιστοσελίδα που φαντάζεστε. Το melissa.cms δε σταµατά εκεί. ιαθέτει µία πληθώρα από επιπλέον χαρακτηριστικά (add-ons) που µπορούν να µεγιστοποιήσουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας. Το βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτει out-of-the-box (δηλαδή από την αρχική του έκδοση) είναι τα παρακάτω: υναµική δηµιουργία του σκελετού της ιστοσελίδας (µενού + υποµενού) υναµική ανανέωση όλων των κειµένων υναµική ανανέωση όλων των φωτογραφιών. Αυτόµατη έκδοση µικρών και µεγάλων φωτογραφιών. Καθορισµός χρηστών (administrator user) HTML Editor (για να µορφοποιείτε το κείµενο όπως θέλετε) Update Now! Με το πάτηµα ενός κουµπιού το περιεχόµενο «ανεβαίνει» στην ιστοσελίδα Προσαρµογή template (επιλέγετε όποιο εικαστικό σας αρέσει)

2 Ενδεικτικός τιµοκατάλογος melissa.cms Κόστος απόκτησης αρχικής άδειας: 1.500,00 Συνοπτική Περιγραφή Κόστος σε ευρώ Κατάλογος Προϊόντων 750 News 150 ηµοσκοπήσεις 300 Contact Form 100 Βιβλίο Επισκεπτων 250 Advanced newsletter 1500 Offline Newsletter 500 ιαχείριση FAQ 800 Chat 1500 Forum 1500 Live Support 1500 Banner manager 1500 Photo Gallery 800 Article Manager 1500 Hotel Online Booking 1500 Job Posting 300 Site Members 1500 Search 800 Οι αναγραφόµενες τιµές είναι χωρίς ΦΠΑ 19%.

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το melissa.cms (Content Management System) αποτελεί µια εφαρµογή προσανατολισµένη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χρήστη για καλύτερη διαχείριση του διαδικτυακού του τόπου. Η ανάγκη για συνεχή ενηµέρωση και ανανέωση του site είναι επιβεβληµένη καθώς ο επισκέπτης θέλει να λαµβάνει άµεση και έγκαιρη ενηµέρωση για την εταιρία µέσω αυτού. Η FCNet αντιλαµβανόµενη την ανάγκη αυτή των πελατών της δηµιούργησε και παρέχει ένα πλήρες σύστηµα διαχείρισης και ελέγχου των ιστοσελίδων στους πελάτες της. Το melissa.cms δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη και ιδιοκτήτη του site, χωρίς κανέναν περιορισµό, να διαµορφώνει εξ ολοκλήρου το περιεχόµενο των σελίδων του όπως αυτός επιθυµεί. Επίσης επειδή η εφαρµογή είναι άµεσα συνδεδεµένη µε το site, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις αλλαγές που κάνει κατευθείαν στο ίδιο το site. Τέλος η FCNet γνωρίζοντας την απαίτηση για ασφάλεια των χρηστών διαδικτυακών εφαρµογών ενσωµάτωσε στο melissa.cms ένα πλήρες και σύγχρονο σύστηµα κωδικοποίησης και ταυτοποίησης του χρήστη ώστε να διασφαλίσει κακόβουλες προσπάθειες αλλαγής του περιεχοµένου του site από µη πιστοποιηµένους χρήστες.

4 MENU ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Το µενού διαχείρισης περιλαµβάνει µια πλήρη λίστα µε τις σελίδες που βρίσκονται στο site σας. Οι σελίδες που εµφανίζονται στη λίστα µπορεί είτε να χρησιµοποιούνται από το site, είτε να παραµένουν ανενεργές µέχρις ότου ο διαχειριστής αποφασίσει να τις εντάξει κι αυτές στο site, ή να αντικαταστήσει άλλες µε αυτές. Με εικονικό τρόπο και κάνοντας χρήση ενός απλού και λειτουργικού µενού ο χρήστης έχει την απόλυτο έλεγχο του περιεχοµένου του διαδικτυακού του τόπου. Μέσω του µενού διαχείρισης σας παρέχεται η δυνατότητα να εισάγετε νέες σελίδες και να διαγράφετε ή να τροποποιείτε παλιές. Η εργαλειοθήκη της εφαρµογής είναι λιτή, χωρίς παράλληλα να µειώνεται η λειτουργικότητα της, ώστε ο χρηστής να µπορεί να εκτελεί τις τροποποιήσεις του εύκολα,γρήγορα και αποτελεσµατικά. Εργαλεία : Add HtmlPage: Κάνοντας κλικ σ αυτό το κουµπί έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε νέα σελίδα στην υπάρχουσα λίστα σελίδων του site σας. Edit HtmlPage: Κάνοντας κλικ σ αυτό το κουµπί έχετε τη δυνατότητα να διαµορφώσετε µια ήδη υπάρχουσα σελίδα αφού πρώτα την έχετε επιλέξει. Delete HtmlPage: Κάνοντας κλικ σ αυτό το κουµπί έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε οριστικά µια σελίδα από τη λίστα. Για λόγους αποτροπής εκ παραδροµής χρήσης της συγκεκριµένης λειτουργίας η επιλογή αυτή ζητάει πάντα επανεπιβεβαίωση από το χρήστη.

5 EDIT HtmlLPage MENU Edit HtmlPage: Κάνοντας κλικ σ αυτό το κουµπί έχετε τη δυνατότητα να διαµορφώσετε µια ήδη υπάρχουσα σελίδα αφού πρώτα την έχετε επιλέξει. Μόλις διαλέξετε τη σελίδα που επιθυµείτε να διαµορφώσετε και κάνετε κλικ στο παραπάνω κουµπί θα µεταβείτε αµέσως στο χώρο διαµόρφωσης του περιεχοµένου της σελίδας που επιλέξατε. Ο χώρος διαµόρφωσης είναι σχεδιασµένος έτσι ώστε να θυµίζει το Microsoft Word και να είναι οικείος στο χρήστη και ιδιαίτερα τους χρήστες των Windows.

6 Ο κενός χώρος είναι ο χώρος στον οποίο έχετε τη δυνατότητα να γράψετε κείµενο, να εισάγετε φωτογραφίες και να διαµορφώσετε γενικά το περιεχόµενο της σελίδας σας. Το µενού εργαλείων που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χώρο κειµένου θα σας βοηθήσει να δηµιουργήσετε πλούσια κείµενα µε εντυπωσιακά αποτελέσµατα. ΕΡΓΑΛΕΙΑ Main Toolbar Print: Εκτυπώνει το περιεχόµενο του χώρου διαµόρφωσης Spellchecker: Εντοπίζει ορθογραφικά λάθη που ίσως υπάρχουν στο κείµενο Find: Εισάγετε µια λέξη ή φράση προς αναζήτηση και την εντοπίζει στο κείµενο Cut: Αποκόπτει το επιλεγµένο κοµµάτι κειµένου µε δυνατότητα επικόλλησης οπουδήποτε αλλού. Copy: Αντιγράφει προσωρινά το επιλεγµένο κοµµάτι κειµένου µε δυνατότητα επικόλλησης οπουδήποτε αλλού στο κείµενο. Paste: Επικολλά το ήδη αποκοµµένο ή αντεγραµµένο κείµενο. Paste from Word: Επικολλά κείµενο που προέρχεται από το Microsoft Word διατηρώντας τη µορφή που είχε αυτό στο Word. Bold: Τονίζει το κείµενο που έχετε επιλέξει. Italic: Πλαγιάζει ελαφρώς το κείµενο που έχετε επιλέξει. Underline: Υπογραµµίζει το κείµενο που έχετε επιλέξει.

7 Insert Toolbar Tables: Εισάγει έναν πίνακα στο χώρο κειµένου. Με τον πίνακα µπορείτε να στοιχίσετε κείµενο ή φωτογραφίες. Κάνοντας κλικ στο βελάκι δίπλα από το εικονίδιο εµφανίζεται η αναδιπλούµενη λίστα µε όλες τις επιλογές. Insert Symbol: Εισάγει σύµβολα στο χώρο κειµένου. Κάνοντας κλικ στο βελάκι δίπλα από το εικονίδιο εµφανίζεται η αναδιπλούµενη λίστα µε τα πιο κοινά σύµβολα. Format Stripper: ιαγράφει οποιαδήποτε µορφοποίηση έχετε εφαρµόσει σε κάποιο κείµενο. Tools Toolbar Image Manager: Αποτελεί έναν πλοηγό για να βοηθήσει το χρήστη να εισάγει εικόνες στο κείµενο. Κάθε εικόνα, πριν να είναι δυνατόν να χρησιµοποιηθεί από το χρηστή, πρέπει να φορτωθεί στο server (upload). Κάνοντας κλικ στο κουµπί αυτό θα εµφανιστεί ένας πλοηγός µε δυο καρτέλες ( Browse Files και Upload Image). Χρησιµοποιήστε την καρτέλα Upload Image για να φορτώσετε τις εικόνες σας στο server και έπειτα χρησιµοποιήστε την καρτέλα Browse Files για να επιλέξετε την εικόνα που θέλετε να χρησιµοποιήσετε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να γίνεται ταχύτερη και αποδοτικότερη η µετακίνηση σας µεταξύ των φωτογραφιών θα πρέπει να διαγράφετε τις παλιές ή περιττές φωτογραφίες προσπαθώντας να κρατάτε όσο το δυνατόν λιγότερο όγκο φωτογραφιών στο server. Document Manager: Αποτελεί έναν πλοηγό για να βοηθήσει το χρήστη να ανεβάζει αρχεία στο κείµενο πχ. pdf, word κλπ. Image Map: Αποτελεί ένα εργαλείο για τη δηµιουργία εικόνων-χάρτη. Μια εικόνα χάρτης αποτελείται από µια εικόνα που ορισµένες περιοχές της έχουν οριστεί από το χρήστη να λειτουργούν ως σύνδεσµοι αρχείων ή ως υπέρ-σύνδεσµοι προς άλλους διαδικτυακούς τόπους. Align Left: Στοίχιση του επιλεγµένου κειµένου αριστερά. Align Center: Στοίχιση του επιλεγµένου κειµένου στο κέντρο. Align Right: Στοίχιση του επιλεγµένου κειµένου δεξιά.

8 Justify: Στοίχιση κειµένου ώστε να καταλαµβάνει ολόκληρο το χώρο κειµένου απαλείφοντας κάθε άλλη στοίχιση και προσαρµόζοντας το κείµενο κατάλληλα. Remove Alignment: Απαλοιφή όλων των στοιχίσεων. Indent: ηµιουργία εσοχών στο κείµενο προς τα δεξιά. Out dent: Απαλοιφή εσοχών προς τα αριστερά. Numbered List: ηµιουργεί µια αυτόµατα αριθµηµένη λίστα. Bulleted List: ηµιουργεί µια λίστα µε κουκίδες. Hyperlink: Μετατρέπει το επιλεγµένο κείµενο ή εικόνα σε υπερσύνδεσµο µε διευθύνσεις διαδικτυακών τόπων. Dropdowns Toolbar Font Name: Χαρακτηριστικό όνοµα γραµµατοσειράς Font Real Size: Χαρακτηριστικό µέγεθος γραµµατοσειράς Undo: Αναίρεση των τελευταίων αλλαγών που έγιναν στο κείµενο. Redo: Ακύρωση αναιρέσεων (επανάληψη) Apply CSS Class: Μορφοποιεί το κείµενο µε Cascading Style Sheets (CSS). Τα CSS αποτελούν ένα εργαλείο για τη γρήγορη εύκολη και αποτελεσµατική διαµόρφωση ενός κειµένου, χωρίς να απαιτείται από το χρήστη η χρήση της γραµµής εργαλείων για τη διαµόρφωση αυτού. Μαζί µε την εφαρµογή CMS ο χρήστης έχει στη διάθεση του ένα µεγάλο αριθµό έτοιµων CSS που θα των διευκολύνουν στη γρήγορη και ευπαρουσίαστη µορφοποίηση των κειµένων του. Foreground Color: Χρώµα κειµένου

9 Background Color: Χρώµα φόντου κειµένου Οφέλη Χρησιµοποιώντας το melissa.cms (Web Content Management System) για τη δηµιουργία, διαχείριση και ανανέωση του δικτυακού τόπου επιτυγχάνεται την αποτελεσµατική λύση για άµεση, εύκολη και αξιόπιστη ανανέωση περιεχοµένου ενός δικτυακού τόπου. Οι επεκτάσεις που µπορούν να γίνουν στο µέλλον, η χρήση από πολλούς χρήστες (µε διαβάθµιση) αλλά και η εύκολη προσαρµογή νέων στοιχείων (που παράγει η FCNET κάθε χρόνο και τα οποία µπορούν να ενσωµατωθούν) είναι µερικά από τα πολλά πλεονεκτήµατα του melissa.cms. Επιλογή CMS Συγχαρητήρια για την επιλογή σας! Από σήµερα γνωρίζετε ότι ο δικτυακός σας τόπος θα στηρίζεται σε ένα σύγχρονο σύστηµα διαχείρισης περιεχοµένου melissa.cms (CMS) το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισµένο (Microsoft.NET & SQL Server 2005). Καλή επιτυχία!

Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο

Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο Διαδικτυακή πύλη για τη Διασύνδεση και την Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες, σε ΤΠΕ Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ CD ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ CD ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ CD ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΑΜΙΑ 2009 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟ DREAMWEAVER(manual)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Επεξεργασία κειμένου: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εκκίνηση -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD Περιεχόµενα Εισαγωγή στον επεξεργαστή κειµένου Word...1 Αρχικά...1 Επιλογή εντολών...3 Προσθήκη Αφαίρεση...5 Γραµµής Εργαλείων & Εικονιδίων...5 Αποθήκευση εγγράφου...7

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Υπολογιστικά Φύλλα: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή & Εκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΠΥΡΙ ΩΝ Χ. ΠΑΠΑ ΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Θ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS»

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS» Digital Academy Σεμινάριο Τηλεκπαίδευσης με Θέμα: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS» Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...2 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ JOOMLA...7 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 7

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης αναφοράς. 1: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων

Οδηγός γρήγορης αναφοράς. 1: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Οδηγός γρήγορης αναφοράς Στους παρακάτω πίνακες παρατίθενται οι γνώσεις που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι για τις γνωστικές ενότητες: Χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων, Επεξεργασία κειμένου, Υπολογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML - FRONT PAGE

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML - FRONT PAGE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML - FRONT PAGE Το πιο συναρπαστικό κοµµάτι του Internet και αυτό που έχει και τους περισσότερους χρήστες είναι, πέρα από την υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου, η υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

φορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΠ ΚΑΚΑΡΗ

φορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΠ ΚΑΚΑΡΗ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφ φορικής ΤΕ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ Α.Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΤΥΧΙΑΠ ΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΚΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Τ-1565 Επιβλέπων: Δρ. ΒΕΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις ηµιουργία Παρουσίασης ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Παρουσιάσεις Περιεχόµενα 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας εφαρµογής παρουσιά- σεων. ηµιουργία και µορφοποίηση παρουσίασης. 2. Αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού για την δημιουργία Ψηφιακών Βιβλιοθηκών «Greenstone» Για το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Αρχικής Σελίδας Δημιουργία Άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Το υπολογιστικό φύλλο Excel2007

Το υπολογιστικό φύλλο Excel2007 Το υπολογιστικό φύλλο Excel2007 Κουμπί Office Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης Καρτέλες Κορδέλα Γραμμή τύπων Ομάδες Άθροισμα Ετικέτες φύλλων Γραμμή κατάστασης Ρυθμιστικό ζουμ Τα αρχεία του Excel λέγονται

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ιστοχώρων στο περιβάλλον Plesk

Διαχείριση Ιστοχώρων στο περιβάλλον Plesk Διαχείριση Ιστοχώρων στο περιβάλλον Plesk Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Κεντρικό μενού... 4 Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο Web Περιβάλλον.... 5 Αλλαγή μυστικών κωδικών για πρόσβαση με SFTP / SSH... 6 Αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Ιστοσελίδας

Δημιουργία Ιστοσελίδας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δημιουργία Ιστοσελίδας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αργύρης Τζικόπουλος Υπεύθυνος διαμόρφωσης επιστημονικών

Διαβάστε περισσότερα

DEVELOPING E-LEARNING TOOLS FOR TRADE UNION EDUCATION (DeLTTUE) DeLTTUE υλικό καθοδήγησης: Τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές

DEVELOPING E-LEARNING TOOLS FOR TRADE UNION EDUCATION (DeLTTUE) DeLTTUE υλικό καθοδήγησης: Τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές DEVELOPING E-LEARNING TOOLS FOR TRADE UNION EDUCATION (DeLTTUE) DeLTTUE υλικό καθοδήγησης: Τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές Σχετικά με το Articulate Τι είναι το Articulate; Το Articulate είναι ένα λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Μ: 1923

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Μ: 1923 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία Τίτλος: Δημιουργία ηλεκτρονικoύ καταστήματος για την πώληση κρητικών προϊόντων όπως τα βιολογικά φρούτα, οι σπιτικές

Διαβάστε περισσότερα

AXIS 1650 Οδηγίες χρήσης

AXIS 1650 Οδηγίες χρήσης AXIS 1650 Οδηγίες χρήσης O ιακοµιστής Εκτύπωσης & Σάρωσης ικτύου για Εκτυπωτές και Συσκευές Πολλών Λειτουργιών της Canon Συµπεριλαµβανοµένης της υποστήριξης για τηνπροηγµένη Τεχνολογία Εκτύπωσης της Canon

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθητικό Εγχειρίδιο

Βοηθητικό Εγχειρίδιο AGFN EXPERT LITE Χρηµατιστήριο Αθηνών Χρηµατιστήριο Αξιών Κύπρου Βοηθητικό Εγχειρίδιο Version 7.5.0.322 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 1.1. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ AGFN EXPERTLITE... 2 2. ΣΥΝ ΕΣΗ (LOGIN)... 3

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ VISUAL BASIC Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ VISUAL BASIC Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ VISUAL BASIC Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Συγγραφική Ομάδα Εποπτεία: Ιάκωβος Παπαντωνίου Ευστάθιος Ευσταθίου Θεόδουλος Κωνσταντίνου Ξένιος Ξενοφώντος Χρίστος Μινίκκης 1 Εισαγωγή στον προγραμματισμό υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα