Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1 ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ (ΧΑΝΙΑ) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ-ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ ΣΠΟΥ ΑΣΤΗΣ: ΠΑΦΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΦΡΑΓΚΙΑ ΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩ ΙΩΣΗ ΓΕΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΗΜΕΝΟΥ ΚΑΛΩ ΙΑΚΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΚΑΤΟΨΕΙΣ ΣΧΕ ΙΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΑ Η πυρανίχνευση, το σύστηµα ασφαλείας και το τηλεφωνικό κέντρο είναι τρεις βασικοί εξοπλισµοί που τοποθετούνται σε κτηριακές µονάδες. Οι δύο πρώτοι τοποθετούνται για την αποφυγή φωτιάς και διάρρηξης αντίστοιχα, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο αποτελεί εξοπλισµό επικοινωνίας. Όσον αφορά την πυρανίχνευση τοποθετούµε σε κάθε χώρο του ξενοδοχείου ανιχνευτές οι οποίοι θα συνδέονται σε έναν πίνακα πυρανίχνευσης και αναλόγως τον κίνδυνο θα αντιλαµβανόµαστε σε ποιον χώρο υπάρχει πρόβληµα. Επιπλέον η χρήση µπουτόν σε κάποιους χώρους µας βοηθάει να καταλάβουµε τον κίνδυνο και θέτει σε λειτουργία το αυτόµατο σύστηµα πυρόσβεσης. Στα συστήµατα ασφαλείας περιλαµβάνονται ο συναγερµός µε φωτοκύτταρα, η σειρήνα και άλλα σχετικά εξαρτήµατα. Είναι κατά συνέπεια τα µάτια και το στόµα του κτηρίου που παρακολουθούν συνέχεια το κτήριο και ειδοποιούν αν ξεσπάσει φωτιά ή αν υπάρχει σχετική υποψία. Με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσαµε αν βλέπαµε φλόγες ή µυρίζαµε κάτι να καίγεται. Η τοποθέτηση του τηλεφωνικού κέντρου γίνεται σε έναν χώρο πχ ρεσεψιόν στον οποίο θα συγκεντρώνονται οι γραµµές από όλα τα δωµάτια του ξενοδοχείου. Σε όλα τα παραπάνω απαραίτητη είναι η λεπτοµερής ανάλυση και οι γενικές πληροφορίες των εξαρτηµάτων. Επιπροσθέτως θα παραθέσουµε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε εξαρτήµατος. Η πυρανίχνευση και το σύστηµα ασφαλείας θα τοποθετηθούν στον χώρο υποδοχής, στο restaurant και στους ορόφους, ενώ στον χώρο του λεβητοστασίου απαραίτητη είναι µόνο η πυρανίχνευση. Τέλος για να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν σωστά οι εξοπλισµοί απαραίτητη είναι η σχεδίασή τους σε κάθε κάτοψη του σχεδίου ξεχωριστά.

4 ΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩ ΙΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ Μία εγκατάσταση δοµηµένης καλωδίωσης αποτελείται από ένα σύνολο καλωδίων και υλικών (πρίζες, κατανεµητές, κλπ) το οποίο πραγµατοποιεί την µετάδοση φωνής και δεδοµένων σε ένα κτήριο. Οι εγκαταστάσεις δοµηµένης καλωδίωσης είναι "ανοιχτής" αρχιτεκτονικής, χρησιµοποιώντας τυποποιηµένα υλικά και τοπολογία σύµφωνα µε διεθνή πρότυπα για τον σχεδιασµό και την εγκατάσταση. Για πολλά χρόνια η καλωδίωση που εξυπηρετούσε τις ανάγκες µετάδοσης δεδοµένων γινόταν ξεχωριστά από αυτές της καλωδίωσης για την µεταφορά φωνής. Όµως η ενσωµάτωση συστηµάτων υψηλής τεχνολογίας σε όλους τους χώρους έκανε την ανάγκη ενός τυποποιηµένου τρόπου καλωδίωσης µεγαλύτερη. Έτσι µε ένα σύστηµα καλωδίωσης µπορούµε να εξυπηρετούµε τις ανάγκες των παρακάτω: Πυρασφάλεια - πυρανίχνευση Σύστηµα ασφαλείας και ελέγχου πρόσβασης Σύστηµα ελέγχου και εξοικονόµησης ενέργειας Σύστηµα ελέγχου θερµοκρασίας και εξαερισµού Μεταφορά δεδοµένων ( ίκτυο Η/Υ) Μεταφορά φωνής (Τηλέφωνο - τηλεφωνικό κέντρο) Μεταφορά εικόνας (Ψηφιακή τηλεόραση) Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν γίνεται σωστός σχεδιασµός και πρόβλεψη για τις καλωδιώσεις σ ένα νέο κτήριο µε αποτέλεσµα να γίνεται εγκατάσταση καλωδίων σε διάφορα στάδια της κατασκευής. Αυτό εκτός του ότι αυξάνει το κόστος µας οδηγεί σε λύσεις που δεν µας εξυπηρετούν απόλυτα. Προβλέποντας κατά την διάρκεια σχεδιασµού µίας οικοδοµής το σύστηµα καλωδίωσης πετυχαίνουµε οικονοµία, απλοποίηση της εγκατάστασης, δυνατότητα µελλοντικών επεκτάσεων, χρήση κοινών προδιαγραφών για όλη την καλωδίωση και τον τερµατικό εξοπλισµό.

5 Όλα τα υλικά που προορίζονται για δίκτυα δοµηµένης καλωδίωσης είναι πιστοποιηµένα ανάλογα µε τις επιδόσεις τους σε διάφορους ελέγχους και ανήκουν σε µία από τις παρακάτω κατηγορίες CAT 3 : Επιτρέπει την διέλευση σηµάτων µε συχνότητες έως 16 MHz (Για χρήση τηλεφωνικών σηµάτων) CAT5 : Επιτρέπει την διέλευση σηµάτων µε συχνότητες έως 100MHz (Για χρήση τηλεφωνικών και σηµάτων Η/Υ για δίκτυα 100Mbps) CAT 5e η CAT 6 : Χρησιµοποιείται για δίκτυα Η/Υ τεχνολογίας Gigabit Ethernet Θέση εργασίας νοείται για την δοµηµένη καλωδίωση το σύνολο της υποδοµής προκειµένου να εξυπηρετείται η εύκολη εγκατάσταση και η µετακίνηση άµεσα ενός χρήστη µε την εύχρηστη και βολική τοποθέτηση των πριζών φωνής δεδοµένων και ηλεκτρικού ρεύµατος για τις ανάγκες του χρήστη. Αποτελείται από Patch Cords την πρίζα (µηχανισµός, πρόσοψη πρίζας) και το πολύπριζο του σταθµού. Patch Cord: εύκαµπτο (πολύκλωνο) καλώδιο σύνδεσης (Cat 5e, Cat 6) από το PC µέχρι την Πρίζα/Module. Module: µηχανισµός τερµατισµού (Cat 5e, Cat 6) του (µονόκλωνου) καλωδίου που φέρει το σήµα και ο οποίος είναι στερεωµένος στην Ειδική Πρόσοψη-Πρίζα ή Faceplate.

6 Πρόσοψη τοποθέτησης των Module: Είναι τα υλικά επάνω στα οποία τοποθετούνται οι µηχανισµοί module. Η επιλογή τους εξαρτάται από το κριτήρια εργονοµίας, αισθητικής και περιβαλλοντικών συνθηκών. Καλώδια: µονόκλωνα καλώδια 4 ζευγών UTP, FTP, SFTP, SSTP (Cat 5e, Cat 6), που είναι τερµατισµένα από την µεριά του PC στο Module και από την µεριά του Switch στο Patch Panel. Τα καλώδια αυτά που ονοµάζονται αλλιώς και «καλώδια διαδροµής» εγκαθίστανται δε µε ειδικό τρόπο εντός καταλλήλων οδεύσεων που επιλέγονται από το µηχανικό µε βάση τη δοµή του κτηρίου και τις απαιτήσεις του πελάτη. Port Panel ή Σηµείο Συγκέντρωσης: είναι το σηµείο τερµατισµού όλων των καλωδίων προερχόµενα από τις πρίζες των σταθµών εργασίας (καλώδια φωνής δεδοµένων). Αντίστοιχα Port Panel υπάρχουν και για τις οπτικές ίνες.

7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Για να αναλάβει κανείς την διαδικασία µελέτης ενός συστήµατος πυρασφάλειας σε ένα κτίριο είναι απαραίτητο να γίνουν απόλυτα κατανοητά τα σχετικά πρότυπα για την µελέτη, το νοµικό πλαίσιο που διέπει την ασφάλεια των κτιρίων καθώς και να υπάρχει η απαραίτητη γνώση ως προς την θεωρία για την εφαρµογή του προιόντος. Πρέπει επίσης να τονιστεί η σηµασία της συνεννόησης µε όλες τις αντίστοιχες οµάδες όπως και η σηµασία των συµβούλων από ειδικούς στα αντίστοιχα πεδία. Η ακόλουθη διαδικασία µελέτης του συστήµατος έχει σκοπό να δώσει µια λεπτοµερή επισκόπηση όλων των πεδίων γνώσης που κρίνονται απαραίτητα για την επιτυχηµένη µελέτη ενός συστήµατος φωτιάς. Εξαιτίας της περίπλοκης φύσης της νοµοθεσίας και των προτύπων σχεδιασµού αναφορικά µε την µελέτη ενός συστήµατος πυρανίχνευσης αυτός ο οδηγός µελέτης δεν προορίζεται για να αποτελεί έναν αναλυτικό οδηγό για όλες τις πλευρές του σχεδιασµού του συναγερµού φωτιάς αλλά για να αποτελεί µια χρήσιµη πηγή πληροφοριών στις οποίες µπορούν να προστεθούν περαιτέρω λεπτοµερείς πληροφορίες σχετικά µε τις εφαρµογές της πυρασφάλειας από άλλες πηγές αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Τα πρότυπα που αναφέρονται σε αυτό το τµήµα αφορούν την Ευρώπη και το Ελληνικό κράτος. Παρότι οι αρχές αυτές έχουν διεθνή ισχύ προτείνεται στους αναγνώστες από άλλες χώρες να οικειοποιηθούν τις ειδικές τοπικές απαιτήσεις από τα δικά τους πρότυπα και να χρησιµοποιούν τα Ευρωπαικά πρότυπα στις περιπτώσεις που αυτά έχουν γίνει αποδεκτά από τις τοπικές αρχές της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Γενικά οι νοµικές απαιτήσεις για ένα σύστηµα συναγερµού φωτιάς έχουν να κάνουν µε την προστασία της ζωής είτε την ζωή αυτών που βρίσκονται στο κτίριο είτε την ζωή εκείνων που βρίσκονται σε γειτονικά κτίρια. Ο πρωταρχικός στόχος όσον αφορά στην προστασία της ζωής είναι να ειδοποιηθούν όσοι βρίσκονται στο κτίριο για τον κίνδυνο φωτιάς και να µεταφερθούν σε ασφαλή χώρο όσο γίνεται πιο γρήγορα. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Πριν εξετάσουµε τις λεπτοµέρειες του συστήµατος πυρασφάλειας είναι απαραίτητο να γίνουν κατανοητές κάποιες έννοιες που χρησιµοποιούνται για να βοηθήσουν τον µελετητή του συστήµατος. Τα κτίρια χωρίζονται σε τµήµατα µε τρεις τρόπους όσον αφορά στην µηχανική πυρασφάλειας: ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Πυράντοχο διαµέρισµα λέγεται ένα τµήµα του κτιρίου που χωρίζεται από τους άλλους

8 χώρους του κτιρίου µε µια πυράντοχη πόρτα έτσι ώστε να περιορίζεται η εξάπλωση της φωτιάς µέσα στο κτίριο. Οι απαιτήσεις για τον σχεδιασµό ενός κτιρίου και κατά συνέπεια των πυράντοχων διαµερισµάτων καθορίζονται στους κανονισµούς δόµησης και δεν αποτελούν αντικείµενο αυτού του εγγράφου. Παρόλα αυτά είναι απαραίτητο για τον µελετητή του συστήµατος πυρανίχνευσης να έχει καλή γνώση του σχεδιασµού του κτιρίου και συγκεκριµένα να γνωρίζει την θέση και την έκταση των πυράντοχων διαµερισµάτων του κτιρίου. ΖΩΝΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ: Οι ζώνες ανίχνευσης είναι ουσιαστικά ένας βολικός τρόπος για να χωρίζεται ένα κτίριο και να βοηθούν έτσι στον έγκαιρο εντοπισµό µιας φωτιάς. Τα όρια µιας ζώνης δεν είναι φυσικά χαρακτηριστικά του κτιρίου παρά του ότι συνηθίζεται τα όρια της ζώνης να συµπίπτουν µε τους τοίχους, τα δάπεδα και συγκεκριµένα µε τα πυράντοχα διαµερίσµατα. Το µέγεθος και η θέση των ζωνών ανίχνευσης εξαρτώνται από το σχήµα των κτιρίων αλλά εξαρτώνται και από την χρήση του κτιρίου και σε κάποιο βαθµό από τον αριθµό των ανθρώπων που αναµένεται να στεγάζει το κτίριο ανά πάσα στιγµή. ΖΩΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ: Οι ζώνες συναγερµού σε ένα σύστηµα πυρανίχνευσης είναι αυτές που θα µεταφέρουν την ηχητική και οπτική ειδοποίηση συναγερµού φωτιάς σε όλους τους χρήστες του χώρου. Για πιο πολύπλοκα κτίρια όπου υπάρχει η ανάγκη να λειτουργούν συσκευές συναγερµού σε διαφορετικά τµήµατα του κτιρίου τότε το κτίριο πρέπει να χωρίζεται σε ζώνες συναγερµού τέτοιες που όλες οι συσκευές συναγερµού σε µια ζώνη συναγερµού να λειτουργούν µε τον ίδιο τρόπο. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Πίνακας ελέγχου: Τοποθετείται σε περιοχή χαµηλού βαθµού κινδύνου µε εύκολη πρόσβαση για την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση έκτατης ανάγκης. Η περιοχή πρέπει να είναι καλοφωτισµένη.

9 Υποπίνακας πιρανίχνευσης κτιρίου: ενεργοποιεί το σύστηµα αυτόµατης πυρόσβεσης για τον κάθε χώρο ξεχωριστά. Χειροκίνητος διακόπτης αναγγελίας φωτιάς: είναι ένας χειροκίνητος διακόπτης για την αναγγελία του συναγερµού. Ανιχνευτής ιονισµού: είναι ο ανιχνευτής που ενεργοποιείται από την είσοδο των σωµατιδίων καύσης που βρίσκονται στην ατµόσφαιρα, στον θάλαµο ιονισµού του προκαλώντας µεταβολή στα ρεύµατα ιονισµού σε αυτόν.

10 Οπτικοηλεκτρικός ανιχνευτής: είναι ο ανιχνευτής που είναι ευαίσθητος σε προιόντα καύσης που είναι ικανά να επηρεάσουν την διάθλαση της ακτινοβολίας στις υπέρυθρες, ορατές ή υπεριώδεις περιοχές του ηλεκτροµαγνητικού φάσµατος. Θερµικός ανιχνευτής: είναι ο ανιχνευτής που ενεργοποιείται όταν η θερµοκρασία υπερβεί µια συγκεκριµένη τιµή για επαρκές χρονικό διάστηµα. Θερµοδιαφορικός ανιχνευτής: είναι ο ανιχνευτής που ενεργοποιείται όταν η µεταβολή της θερµοκρασίας σε συγκεκριµένο χρόνο υπερβεί µια συγκεκριµένη τιµή.

11 Οπτοθερµικός ανιχνευτής: είναι ο ανιχνευτής που έχει την δυνατότητα ανίχνευσης καπνού και θερµοκρασίας συνδυάζοντας τις λειτουργίες του θερµοδιαφορικού και του οπτοηλεκτρικού. Συσκευές αναγγελίας φωτιάς: είναι οι συσκευές που ειδοποιούν για την πιθανή ύπαρξη εστίας φωτιάς. Σειρήνα: είναι η συσκευή που ειδοποιεί ηχητικά για την πιθανή ύπαρξη εστίας φωτιάς. Φάρος: είναι η συσκευή που ειδοποιεί οπτικά για την πιθανή ύπαρξη εστίας φωτιάς µε φωτεινή ένδειξη.

12 Ανιχνευτής δέσµης: είναι η συσκευή που ανιχνεύει καπνό µε την εκποµπή δέσµης υπέρυθρων ακτίνων κατά µήκος της προστατευµένης περιοχής. Κύτιο ανίχνευσης αεραγωγών: είναι η συσκευή που σε συνδυασµό µε έναν ανιχνευτή καπνού τοποθετείται στον αεραγωγό και ανιχνεύει τον καπνό που διέρχεται µέσα από αυτό.

13 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟΥ Το ξενοδοχείο στο οποίο κάνουµε την µελέτη της πυρανίχνευσης, την µελέτη του συστήµατος ασφαλείας και την τοποθέτηση του τηλεφωνικού κέντρου αποτελείται: Από τον χώρο του λεβητοστασίου Τον χώρο της υποδοχής των πελατών, το εστιατόριο και την κουζίνα Τρεις τυπικοί όροφοι δωµατίων που ο καθένας αποτελείται από 11 δωµάτια Στον χώρο του λεβητοστασίου θα τοποθετηθούν: 1 Αναλογικός θερµικός ανιχνευτής καπνού 1 διακόπτης αναγγελίας φωτιάς Στον χώρο υποδοχής, στο εστιατόριο και στην κουζίνα θα τοποθετηθούν: 1 αναλογικός διευθυνσιοδοτούµενος πίνακας πυρανίχνευσης και 1 φαροσειρήνα στην ρεσεψιόν 4 αναλογικοί φωτοηλεκτρικοί ανιχνευτές καπνού,1 διακόπτης αναγγελίας φωτιάς και 1 φαροσειρήνα στο εστιατότριο 6 αναλογικοί φωτοηλεκτρικοί ανιχνευτές καπνού στον χώρο υποδοχής 2 αναλογικοί φωτοηλεκτρικοί ανιχνευτές καπνού και 1 διακόπτη αναγγελίας κινδύνου στην κουζίνα Σε κάθε όροφο θα τοποθετηθούν: 12 συνολικά αναλογικοί φωτοηλεκτρικοί ανιχνευτές καπνού 1 σε κάθε δωµάτιο και 2 σε ένα δίκλινο δωµάτιο 4 αναλογικοί φωτοηλεκτρικοί ανιχνευτές καπνού, 3 διακόπτες αναγγελίας κινδύνου και 2 φαροσειρήνες στον διάδροµο

14 Αναλογικός θερµικός ανιχνευτής καπνού Ο αναλογικός θερµικός ανιχνευτής καπνού έχει οπτική ένδειξη ενεργοποίησης LED ορατή από 360 ο. ιαθέτει ενσωµατωµένο αποµονωτή βραχυκυκλώµατος. Μπορεί να προγραµµατιστεί µέσω του κεντρικού πίνακα πυρανίχνευσης να λειτουργεί ως θερµοδιαφορικός σταθερής θερµοκρασίας 77 o C ή σταθερής υψηλής θερµοκρασίας 90 ο C. Η βάση τοποθέτησής του έχει την δυνατότητα κλειδώµατος προς αποφυγή κλοπής. Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση λειτουργίας: 18-30Vdc Ρεύµα ηρεµίας: 220µΑ Ρεύµα συναγερµού:5mα Θερµοκρασία λειτουργίας(min): -20 ο C Θερµοκρασία λειτουργίας(max): 80 o C Σχετική υγρασία: 95% RH ΤΥΠΙΚΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ

15 ιακόπτης αναγγελίας φωτιάς Συνδέεται άµεσα στον βρόχο του διευθυνσιοδοτούµενου πίνακα και µεταφέρει σήµα ενεργοποίησης συναγερµού µόλις πιεστεί το πλαστικό κάλυµµά του. Ένα ειδικά σχεδιασµένο κλειδί χρησιµοποιείται για τον έλεγχο και την επαναφορά του πλαστικού καλύµµατος του µπουτόν. Τεχνικά χαρακτηριστικά ιατοµή καλωδίου: 0,28 ως 2,5mm Τάση λειτουργίας: 17-32Vdc Ρεύµα κατανάλωσης(ηρεµία): <250µΑ Ρεύµα κατανάλωσης(συναγερµός): <6mΑ Θερµοκρασία λειτουργίας: -20 ο C ως 70 ο C Βαθµός προστασίας ΙΡ: ΙΡ42 ΤΥΠΙΚΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ

16 Αναλογικός διευθυνσιοδοτούµενος πίνακας πυρανίχνευσης Ο πίνακάς µας ενσωµατώνει 2 βρόγχους µε δυνατότητα διαχείρισης 150 διευθύνσεων ανά βρόγχο ενώ παράλληλα επιτρέπει την άµεση επέκταση του σε 4 βρόγχους µε την προσθήκη µιας πλακέτας επέκτασης που προσαρµόζεται στον πίνακα εύκολα χωρίς καλωδιακές συνδέσεις. Όλες οι διευθύνσεις του πίνακα αναγνωρίζονται αυτόµατα χάρη στην λειτουργία αναγνώρισης (autolearn) ενώ ο χρήστης έχει την δυνατότητα οµαδοποίησής τους σε 96 συνολικά ζώνες. Επίσης µπορεί να συνδεθεί και θερµικός εκτυπωτής που επιτρέπει την άµεση εκτύπωση των αναφορών ηµερολογίου και ελέγχων του πίνακα. Χαρακτηριστικά Αναλογικού διευθυνσιοδοτούµενου πίνακα πυρανίχνευσης Plug and play αυτόµατη αναγνώριση ανιχνευτών και προγραµµατισµός Οθόνη αφής Υποστήριξη σε πολλές γλώσσες Μόντεµ επικοινωνίες LON TCP/IP Έλεγχος κατάστασης µέσω web/html υνατότητα µετάδοσης σήµατος µε υνατότητα αποµακρυσµένης υποστήριξης ίκτυο µέχρι 63 πίνακες Έξοδος για µιµικό πίνακα Παρέχει RS485 για σύνδεση µε εξωτερικούς επαναληπτικούς πίνακες

17 Ενσωµατωµένος αποµονωτής βραχυκυκλώµατος σε όλους τους βρόγχους του πίνακα Προγραµµατιζόµενες γραµµές εισόδου-εξόδου στον πίνακα Ανιχνευτές µε δυνατότητα προγραµµατιζόµενης διεύθυνσης από τον πίνακα Παροχή ρεύµατος 24V 5A Αναµονή 72 ώρες Αποµονωτής βραχυκυκλώµατος σε κάθε συσκευή Επιτηρούµενη έξοδος για κατάσταση φωτιάς Επιτηρούµενη έξοδος για κατάσταση σφάλµατος Μετρητής συναγερµών Καταγραφή περιστατικού Τεχνικά χαρακτηριστικά Αριθµός βρόχων: 4 Μέγιστος αριθµός συσκευών ανά βρόχο: 150 Αριθµός συµβατικών γραµµών σειρήνων: 2 Τάση τροφοδοσίας: 230Vac Τάση λειτουργίας συστήµατος:24vdc Βοηθητική έξοδος ρελέ: 1 Θύρες επικοινωνίας: RS485 Μπαταρία: 2x12Ah Θερµοκρασία λειτουργίας:-5 o C ως 40 o C Βαθµός προστασίας: IP30 Σχετική υγρασία:75% RH

18 Αναλογικός φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής καπνού Ο αναλογικός θερµικός ανιχνευτής καπνού έχει οπτική ένδειξη ενεργοποίησης LED ορατή από 360 ο. ιαθέτει ενσωµατωµένο αποµονωτή βραχυκυκλώµατος.η βάση τοποθέτησής του έχει την δυνατότητα κλειδώµατος προς αποφυγή κλοπής.. Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση λειτουργίας: 18-30Vdc Ρεύµα ηρεµίας: 220µΑ Ρεύµα συναγερµού:5mα Θερµοκρασία λειτουργίας(min): -20 ο C Θερµοκρασία λειτουργίας(max): 60 o C Σχετική υγρασία: 95% RH ΤΥΠΙΚΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ

19 ΙΕΥΘΥΝΣΙΟ ΟΤΟΥΜΕΝΗ ΣΕΙΡΗΝΑ ΒΡΟΓΧΟΥ Ενσωµατώνει αποµονωτή βραχυκυκλώµατος και παρέχει την δυνατότητα επιλογής του τόνου και της ηχητικής έντασης της µέσω του προγραµµατισµού του πίνακα. Τοποθετείται είτε σε συνδυασµό µε έναν ανιχνευτή είτε σε µια βάση µόνη της η οποία τροφοδοτείται απευθείας από τον βρόγχο του ανιχνευτή µειώνοντας έτσι την καλωδίωση του συστήµατος και το κόστος εγκατάστασης. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Τάση λειτουργίας: 17-32Vdc Ρεύµα κατανάλωσης: <320µA Ακουστική απόκριση: µέχρι 95db/32mA Τόνοι: 4 επιλογές Θερµοκρασία λειτουργίας:-10 o C ως 55 o C Βαθµός προστασίας ΙΡ: IP40 Σχετική υγρασία: 95% RH

20 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ Πρέπει να δίνεται µεγάλη προσοχή στο σχεδιασµό της εγκατάστασης ώστε να παρέχεται µέγιστη προστασία µε ελάχιστη προσπάθεια. Επιθεωρήστε τον χώρο και αποφασίστε που πρέπει να τοποθετήσετε κάθε συσκευή που συνοδεύει τον πίνακα. Όπου είναι δυνατόν προσπαθήστε να κρύψετε τις καλωδιώσεις. Τα ξενοδοχεία έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν τους πελάτες τους και την περιουσία τους. Επίσης οφείλουν να παρέχουν ασφαλές περιβάλλον εργασίας για την προστασία του προσωπικού, των αγαθών και των εγκαταστάσεών τους από κλοπές, µη εξουσιοδοτηµένα άτοµα και άλλα προβλήµατα που διαταράσσουν την οµαλή λειτουργία τους. Η παρακολούθηση δηµόσιων χώρων καθώς και χώρων που διατρέχουν συγκεκριµένους εισβολής και κλοπής όπως οι χώροι στάθµευσης αυτοκινήτων και οι αίθουσες ψυχαγωγίας συνιστά µια ουσιαστική συνιστώσα της προσέγγισης περί συνολικής προστασίας. Συµπληρωµατικά σε αυτήν την προσέγγιση ενεργεί και ο έλεγχος πρόσβασης µε την χρήση συστήµατος θυροτηλεόρασης για την επαλήθευση της ταυτότητας των επισκεπτών σε συγκεκριµένες χρονικές στιγµές και συγκεκριµένους χώρους. Τα επίπεδα προστασίας µπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω µε την εµφανή παρουσία ενός συστήµατος παρακολούθησης που από µόνο του εξυπηρετεί ως αποτρεπτικός παράγοντας κατά των κλοπών. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Κεντρικός πίνακας: θα πρέπει να τοποθετηθεί σε θέση ώστε να είναι εύκολα προσβάσιµος στους χρήστες για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συστήµατος. Το ύψος τοποθέτησης πρέπει να βολεύει στο χειρισµό του πληκτρολογίου και την ανάγνωση των ενδείξεων στην οθόνη LCD. Όταν λειτουργεί το σύστηµα πρέπει οι ήχοι να ακούγονται κατά την διαδροµή πρόσβασης έως και έξω από την πόρτα τελικής εξόδου.

21 Εξωτερική σειρήνα: πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν ψηλότερα ώστε να είναι ορατή και µη προσβάσιµη από πιθανούς διαρρήκτες. Ένα εξαπολικό καλώδιο απαιτείται για την σύνδεση το οποίο θα πρέπει να έρθει κατευθείαν µέσα από τον τοίχο στο πίσω µέρος της σειρήνας. Αποµακρυσµένο πληκτρολόγιο: το πληκτρολόγιο έχει τις ίδιες ενδείξεις µε τον κεντρικό πίνακα επίσης περιλαµβάνει και εσωτερικό βοµβητή για να παράγει όλους τους ηχητικούς τόνους του συστήµατος. Το πληκτρολόγιο απαιτεί εξαπολικό καλώδιο για την σύνδεσή του.

22 Ραντάρ υπέρυθρων: ανιχνευτής που ανιχνεύει την κίνηση του διαρρήκτη από την αλλαγή της υπέρυθρης θερµοκρασίας του σώµατός του. Μαγνητική επαφή: η παγίδα µαγνητικής επαφής είναι διακόπτης που λειτουργεί µε την βοήθεια ενός µαγνήτη. Υπάρχουν δύο τύποι: α)ο χωνευτός που σχεδιάστηκε να τοποθετείται εσωτερικά στην πάνω πλευρά της πόρτας ή του παραθύρου και β)ο επιφανειακής στήριξης που σχεδιάστηκε να τοποθετείται εξωτερικά όταν δεν µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε τον χωνευτό.

23 Μπουτόν πανικού: µπαίνει στην µπροστινή πόρτα και κατά προτίµηση σε µέρος µακριά από παιδιά. Πατώντας το πλήκτρο οποιαδήποτε στιγµή θα σηµάνει πλήρης συναγερµός. Μερικά µπουτόν πανικού κάνουν αυτόµατο µηδενισµό και µερικά χρειάζονται κλειδί για τον µηδενισµό τους. Κραδασµικοί ανιχνευτές: χρησιµοποιούνται συνήθως στα πλαίσια ή στα τζάµια σε πόρτες και παράθυρα και διεγείρονται όταν ανιχνεύσουν παλµική κίνηση ή χτύπηµα. Ανιχνευτές καπνού/θερµοκρασίας: ανιχνευτές 12v καπνού ή θερµοκρασίας µπορούν να συνδεθούν στο σύστηµα προσφέροντας προστασία από φωτιά. Όταν ενεργοποιηθούν ένας χαρακτηριστικός ήχος θα βγει από τον εσωτερικό βοµβητή και η εξωτερική σειρήνα θα ηχεί διακοπτόµενα.

24 Ζώνη τελικής εξόδου: είναι το σηµείο από το οποίο ο χρήστης εγκαταλείπει το κτίριο. Όταν ενεργοποιηθεί το σύστηµα ο χρήστης πρέπει να εγκαταλείψει τον προστατευµένο χώρο από την διαδροµή εξόδου και φυσικά από την ζώνη τελικής εξόδου. Προυπόθεση όταν ξαναµπεί ο χρήστης να ενεργοποιηθεί η ζώνη τελικής εξόδου η οποία θα του δώσει τον χρόνο να πλησιάσει τον πίνακα και να ενεργοποιήσει το σύστηµα. Εάν ο χρήστης µπει από άλλο σηµείο και διεγερθεί κάποιος άλλος ανιχνευτής τότε θα σηµάνει κανονικός συναγερµός. Το σύστηµα µπορεί να προγραµµατιστεί ώστε να ενεργοποιείται µετά την λήξη του χρόνου εξόδου ή µε την λειτουργία του ανιχνευτή ζώνης τελικής εξόδου. Κλειδοδιακόπτης: ένας κλειδοδιακόπτης επιτρέπει στον χρήστη να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί το σύστηµα πλήρως ή µερικώς χρησιµοποιώντας ένα κανονικό κλειδί. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟΥ Ο πίνακας συναγερµού ο οποίος θα τοποθετήσουµε στο ξενοδοχείο είναι ένας πίνακας 14 ζωνών. Κάποια χαρακτηριστικά αυτού του πίνακα είναι: Παροχή 8-14 ζωνών χρησιµοποιώντας DP ή EOL αντίσταση Σύνδεση 4 διαφορετικών τύπων αποµακρυσµένων πληκτρολογίων

25 έχεται µέχρι 4 αποµακρυσµένα πληκτρολόγια ανά σύστηµα Μπορεί να κρατήσει ηµερολόγιο 700 συµβάντων µε έξοδο για εκτυπωτή υνατότητα ακύρωσης συναγερµού ιαθέτει εσωτερικό µόντεµ Συµβατός µε ψηφιακές επικοινωνίες ΒΤ,REDCARE και συστήµατα σηµατοδότησης Paknet Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι: Τάση λειτουργίας:230v AC+10%-6% 50Hz Ρεύµα πίνακα:110ma (σε ηρεµία) 250mA (σε συναγερµό) Παροχή ρεύµατος 1,5 Α Μπαταρία: 12V 7Ah µπαταρία µολύβδου Θερµοκρασία λειτουργίας: -10 µέχρι +55 ο C Κλέµα σύνδεσης πίνακα συναγερµού Η ζώνη 1 (Ζ1) του πίνακα συναγερµού θα πάει στον χώρο υποδοχής, εστιατόριο και ρεσεψιόν. Εκεί θα τοποθετηθούν 9 ανιχνευτές κίνησης και 4 κραδασµικοί ανιχνευτές. Η ζώνη 2 (Ζ2) του πίνακα συναγερµού θα πάει στον πρώτο όροφο. Εκεί θα τοποθετηθούν 3 ανιχνευτές κίνησης και 13 κραδασµικοί ανιχνευτές.

26 Η ζώνη 3 (Ζ3) του πίνακα συναγερµού θα πάει στον πρώτο όροφο. Εκεί θα τοποθετηθούν 3 ανιχνευτές κίνησης και 13 κραδασµικοί ανιχνευτές. Η ζώνη 4 (Ζ4) του πίνακα συναγερµού θα πάει στον πρώτο όροφο. Εκεί θα τοποθετηθούν 3 ανιχνευτές κίνησης και 13 κραδασµικοί ανιχνευτές. Συνολικά θα τοποθετηθούν 18 ανιχνευτές κίνησης, 43 κραδασµικοί ανιχνευτές και 43 µαγνητικές επαφές. Η εξωτερική σειρήνα θα τοποθετηθεί στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου στο σηµείο Α. Το αποµακρυσµένο πληκτρολόγιο, ο τηλεφωνητής και το µεγάφωνο θα τοποθετηθούν στον χώρο της ρεσεψιόν. Τα χαρακτηριστικά του ανιχνευτή κίνησης είναι: Έχει φακό 90 ο µε 19 τετραπλές ζώνες σε 3 επίπεδα ανίχνευσης Μέγιστη κάλυψη 15 χ 15m Έχει τεχνολογία fuzzy logic Έχει επιλέξιµο µετρητή συµβάντων 1,2 ή 3 συµβάντα κίνησης υνατότητα αυτοελέγχου µόλις τεθεί σε λειτουργία Ρεύµα σε κατάσταση ηρεµίας 10mA Τάση λειτουργίας 9-16V DC Θερµοκρασία λειτουργίας 10 ο C µε +50 o C Τα χαρακτηριστικά του κραδασµικού ανιχνευτή είναι: Ρυθµιζόµενη ακτίνα ανίχνευσης 10µ Επιλογή ανίχνευσης κραδασµών ή και θραύσης Ανάλυση 2 συχνοτήτων Ανάλυση σήµατος που δεν επηρεάζεται από τις περιβαλλοντικές παρενοχλήσεις Μνήµη LED Ρυθµιζόµενη ευαισθησία Θερµοκρασία λειτουργίας: -20 ο C µέχρι +50 o C Τάση λειτουργίας:9-16v DC Ρεύµα: 25mA, stand by 22mA στα 12V DC

27 Τα χαρακτηριστικά του αποµακρυσµένου πληκτρολογίου είναι: Έχει 2 προγραµµατιζόµενες ζώνες Έχει 1 προγραµµατιζόµενη έξοδο Έχει οθόνη lcd 32 χαρακτήρων και drive µεγαφώνου Κατανάλωση σε ηρεµία 50 ma Κατανάλωση σε συναγερµό 60 ma Θερµοκρασία λειτουργίας -10 ο C µέχρι +55 o C Τα χαρακτηριστικά του τηλεφωνητή είναι: Έχει οθόνη lcd 8 χαρακτήρων ιάρκεια εγγραφής µέχρι 40 δευτερόλεπτα Ενσωµατωµένο µικρόφωνο και ανοιχτή ακρόαση Κωδικό ασφαλείας για προγραµµατιζόµενες πληροφορίες Όλες οι πληροφορίας αποθηκεύονται σε ROM Καλεί οποιοδήποτε συνδυασµό 4 τηλεφωνικών αριθµών Μεταφέρει 1 µήνυµα εντοπισµού και 4 επιπλέον µηνυµατα τα οποία επανεγγράφονται όσες φορές χρειαστεί Τάση λειτουργίας: 11,5-14V DC Ρεύµα τηλεφωνητή: 35mA (σε ηρεµία), 70 ma (ενεργοποιηµένος) Τρόπος κλήσης LD ή DTMF αυτόµατη εναλλαγή Θερµοκρασία λειτουργίας: 0 ο C µέχρι +40 ο C Τα χαρακτηριστικά του µεγαφώνου είναι: Έχει απλή σύνδεση στην σειρήνα και διακόπτη tamper κλειστού κυκλώµατος Ένταση: 108db σε 1 µέτρο Τα χαρακτηριστικά της µαγνητικής επαφής είναι πως είναι κατασκευασµένη από θερµοπλαστικό υλικό και ο βαθµόε της προστασίας είναι IP 32. Τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής σειρήνας είναι: Τάση λειτουργίας: 12V Ακουστική ένταση:125 db στο 1 µέτρο Τύπος κόρνας: µαγνητική 40W/4Ω Συχνότητα ήχου: Hz Τύπος λάµπας φάρου: πυρακτώσεως 12V/15W

28 ιάρκεια συναγερµού: επιλέξιµη µε jumper λεπτά Κατανάλωση σε ηρεµία: 12mA από τον πίνακα Κατανάλωση σε συναγερµό 2,3Α από την µπαταρία Τύπος µπαταρίας: 12V 2,1Ah µολύβδου ξηρού τύπου Βαθµός προστασίας IP43 Το κλειστό κύκλωµα τηλεόρασης θα τοποθετηθεί στον χώρο της ρεσεψιόν για να είναι δυνατή η παρακολούθηση µέσω των monitors. Συνολικά έχουµε να τοποθετήσουµε 25 κάµερες οι οποίες χωρίζονται ως εξής: 3 κάµερες σε κάθε όροφο συνολικά 3*3=9 11 κάµερες συνολικά στον χώρο υποδοχής, εστιατόριο και κουζίνα 5 κάµερες εξωτερικές Ο εξοπλισµός ο οποίος θα χρειαστούµε είναι: 2 καταγραφικά 16 καναλιών 2 ups 2 monitors κάµερες Στο ΠΡΩΤΟ καταγραφικό θα συνδεθούν οι κάµερες των ορόφων, εξωτερικών χώρων και Στο ΕΥΤΕΡΟ καταγραφικό θα συνδεθούν οι κάµερες του χώρου υποδοχής, εστιατορίου και κουζίνας. Τα χαρακτηριστικά του καταγραφικού είναι τα εξής: ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΗ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ Κανονική H. 264 συµπίεση µε χαµηλό ρυθµό ψηφίου

29 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Υποστηρίζει VGA ακροδέκτη εισόδου Υποστηρίζει ασφάλεια καναλιού αποκρύπτοντας παράλληλα την απευθείας καταγραφή Επίδειξη τοπικής κατάστασης και βασικών πληροφοριών Υποστηρίζει USB ή PS/2 ποντίκι ώστε να κάνει πλήρη έλεγχο ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ Υποστηρίζει 3 Χ SATA HDD και 1 SATA DVD καταγραφικό που καταγράφει για µεγάλη χρονική διάρκεια χωρίς κανένα περιορισµό. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Υποστηρίζει USB 2.0 συσκευές για αντίγραφα ασφαλείας Υποστηρίζει εσωτερική εγκατάσταση SATA DVD καταγραφικό για αντίγραφο ασφαλείας Υποστηρίζει αποθήκευση καταγεγραµµένων φακέλων µε AVI κανονική διάταξη σε ένα εξ αποστάσεως υπολογιστή µέσω του διαδικτύου ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ Τύποι καταγραφής: χειροκίνητα, προγραµµατισµένα, µε εντοπισµό και αισθητήρα συναγερµού καταγραφή Υποστηρίζει αντικατάσταση παλιών αρχείων µε νέα όταν ο σκληρός δίσκος είναι γεµάτος Η ανάλυση, ο ρυθµός ανανέωσης εικόνας και ποιότητα εικόνας είναι προσαρµόσιµα ηµιουργία 64ΜΒ φακέλων βίντεο υο τύποι αναζήτησης καταγραφής: µε χρόνο αναζήτησης και µε συµβάν αναζήτησης Υποστήριξη αναπαραγωγής σε ολόκληρη οθόνη και σε τέσσερα τµήµατα

30 Υποστήριξη διαγραφής και κλειδώµατος των καταγεγραµένων αρχείων ένα προς ένα Υποστήριξη εξ αποστάσεως αναπαραγωγής σε διαδίκτυο πελατών µέσω δικτύου ή διαδικτύου ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Υποστήριξη προγραµµατισµού για ανίχνευση κίνησης και αισθητήρα συναγερµού Υποστήριξη προεγγραφής και µετεγγραφής Υποστήριξη σύνδεσης καναλιών που καταγράφουν ένα καρέ κίνησης ή την πρόκληση συναγερµού σε συγκεκριµένο κανάλι ΑΣΦΑΛΕΙΑ υο επίπεδα χρήστη οµαδικής διαχείρισης: προχωρηµένο και κανονικό τα δικαιώµατα είναι εξουσιοδοτηµένα από τον διαχειριστή Υποστήριξη 1 διαχειριστή και 15 χρήστες Υποστήριξη καταγραφής και ελέγχου αρχείων συµβάντων απεριόριστος αριθµός συµβάντων ΙΑ ΙΚΤΥΟ Υποστήριξη TCP/IP, DHCP, PPPoE, DDNS πρωτόκολλο Υποστήριξη φυλλοµετρητή ΙΕ ώστε να πραγµατοποιεί απόµακρη εµφάνιση Υποστηρίζει µέγιστη 5 συνδέσεις ταυτόχρονα Υποστηρίζει διπλή συνεχή ροή. Η συνεχής ροή διαδικτύου είναι προσαρµοσµένη ανεξαρτήτως ώστε να ταιριάζει στη διαδικτυακή ζώνη και περιβάλλον Υποστηρίζει φωτογραφικά στιγµιότυπα και χρωµατική προρµογή σε πραγµατικό χρόνο και εξ αποστάσεως Υποστηρίζει χρονική διάρκεια και αναζήτηση συµβάντων εξ αποστάσεως αναζήτηση συρσίµατος ποντικιού µονή αναπαραγωγή καναλιού µε φωτογραφικό στιγµιότυπο

31 Υποστηρίζει εξ αποστάσεως πλήρη εγκατάσταση µενού αλλάζοντας όλες τις παραµέτρους του DVR εξ αποστάσεως Υποστηρίζει κινητή εποπτεία µέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων ή PDA µε WinCE OS, 3G διαθέσιµο δίκτυο Υποστηρίζει CMS ώστε να διαχειρίζεται πολλαπλές συσκευές στο διαδίκτυο ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΜΕΡΑΣ Σύστηµα TV: NTSC [768(H) X 494(V)], PAL [755(H) X 582(V)] Ανάλυση: 580 TV Lines (έγχρωµο), 700 TV Lines (ασπρόµαυρο), Auti-iris Ελάχιστη φωτεινότητα: 0,00004 (B/W) Lux IR on Φακός: µεταβλητός 9-22mm Βαθµός προστασίας: IP66 Αναλογία θορύβου (S/N): περισσότερα από 52db Έξοδος εικόνας: 1.0VP-P 75 ohm composite Τροφοδοσία 12V DC Κατανάλωση: 1000mA IR on Ισορροπία λευκού: ATW/AWC/MANUAL/INDOOR/OUTDOOR Θερµοκρασία λειτουργίας: -29 ο C

32 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ 16 ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΟΨΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ

33 ΠΙΣΩ ΟΨΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ Τα UPS τα οποία θα χρησιµοποιήσουµε θα έχουν ισχύ 10KVA/7KW και τα χαρακτηριστικά τους θα είναι τα εξής: Ονοµαστική τάση 240V Σταθεροποίηση τάσης: Σε γραµµή: ηµιτονοειδής 230V (+/-2%) σε συσσωρευτές: PWM 230V (+/-5%) σταθεροποίηση συχνότητας: σε γραµµή: 50/60Hz σε συσσωρευτές: 50/60Hz +/-0.05% 8Α ασφαλειοδιακόπτη

34 Έχει αυτονοµία 10+ λεπτά Αυτονοµία σε 50% φορτίο έχει 20 λεπτά Χρόνος επαναφόρτισης συσσωρευτών 2-4 ώρες Χρόνος ζωής των συσσωρευτών 3-6 χρόνια

35 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΝΙΚΑ Τα τηλεφωνικά κέντρα που απαρτίζουν το νέο δίκτυο φωνής προσφέρουν προηγµένες υπηρεσίες στους τελικούς χρήστες. Οι υπηρεσίες αυτές ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται µε την εισαγωγή κωδικών που απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο και το προγραµµατίζουν κατάλληλα. Οι κωδικοί αυτοί είναι αριθµοί, οι οποίοι πληκτρολογούνται µετά τον ειδικό χαρακτήρα #. Π.χ. για να κλειδώσουµε µια συσκευή πληκτρολογίου µε #60 από τη συσκευή αυτή, ώστε το τηλεφωνικό κέντρο να την κλειδώσει. Στην Ελλάδα το πρώτο τηλεφωνικό κέντρο κατασκευάστηκε το 1931 και µε σύµβαση που έκανε το κράτος µε τη γερµανική εταιρεία κατασκευάστηκαν τα πρώτα αυτόµατα τηλεφωνικά κέντρα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια και η Ελλάδα συνδέθηκε µε πολλές χώρες µε το αυτόµατο τηλεφωνικό σύστηµα και το δορυφορικό. Τη λειτουργία του τηλεφωνικού δικτύου της χώρας έχει αναλάβει ο Οργανισµός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.), ο οποίος δεν έχει πια το µονοπώλιο και τόσο στην κινητή τηλεφωνία, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν δηµιουργηθεί πολλές άλλες εταιρίες. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Σήµερα τα τηλεφωνικά κέντρα είναι (3) ειδών: Αναλογικά (POTS) Η επικοινωνία γίνεται µέσω ειδικού δικτύου τηλεφωνίας. εν έχουν Εναλλακτικούς Φορείς. εν έχουν δωρεάν τηλεφωνία. Ψηφιακά ISDN Η επικοινωνία γίνεται όπως στα αναλογικά αλλά µετατρέπεται η φωνή σε δεδοµένα, αποστέλλεται µέσω του δικτύου τηλεφωνίας και µετατρέπεται και πάλι σε φωνή. Μπορεί να µην έχει δωρεάν τηλεφωνία διότι δεν είναι εφικτή η ανακατεύθυνση µέσω των Εναλλακτικών Φορέων. Μεγάλο κόστος. Μπορεί να έχει κόστος αναβάθµισης. Ψηφιακά VoIP Ψηφιακά κέντρα όπου η φωνή ταξιδεύει σε µορφή δεδοµένων µέσω δικτύων υπολογιστών και του ιαδικτύου. Η επικοινωνία µε αυτό τον τρόπο δεν υποχρεώνεται να µεταφέρεται µέσα από ειδικές τηλεφωνικές γραµµές που έχουν περιορισµούς ταχύτητας και χρειάζονται ειδικές εγκαταστάσεις. Το KiX που είναι πλήρες ψηφιακό VoIP κέντρο µε δυνατότητα σύνδεσης µε αναλογικές, ψηφιακές VoIP, ISDN γραµµές σε προσιτή τιµή είναι ένα παράδειγµα.

36 ΦΡΑΓΕΣ Οι φραγές τίθενται στο τηλεφωνικό κέντρο και επηρεάζουν τις κλήσεις που µπορούν να πραγµατοποιηθούν από τα εσωτερικά τηλέφωνα. Οι φραγές που υποστηρίζονται είναι οι παρακάτω τέσσερις : Αστική φραγή: Επιτρέπονται κλήσεις µόνο προς εσωτερικά τηλέφωνα. Υπεραστική φραγή: Επιτρέπονται κλήσεις προς εσωτερικά τηλέφωνα και τηλέφωνα µε αστική χρέωση. ιεθνής φραγή: Επιτρέπονται κλήσεις προς εσωτερικά τηλέφωνα, καθώς και σε τηλέφωνα µε αστική ή υπεραστική χρέωση. Επίσης επιτρέπονται κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα. Καµία φραγή: Επιτρέπονται όλες οι κλήσεις. ΠΡΟΩΘΗΣΗ Προώθηση είναι η υπηρεσία µε την οποία µπορείτε να προωθήσετε σε κάποιον άλλον τον συνοµιλητή σας. Χρησιµοποιείται στην περίπτωση που θέλετε να παραπέµψετε τον συνοµιλητή σας σε κάποιον άλλον. Για να προωθήσετε την κλήση σας πληκτρολογήστε τον αριθµό της συσκευής στην οποία θέλετε να γίνει η προώθηση. Έτσι βάζετε σε αναµονή τον συνοµιλητή σας και καλείτε την συσκευή προορισµό της προώθησης. Η προώθηση θα πραγµατοποιηθεί όταν κατεβάζετε το ακουστικό σας είτε η συσκευή προορισµού έχει απαντήσει και έχετε συνοµιλήσει µε τον παραλήπτη της προώθησης είτε όχι. ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΑΧΥ ΡΟΜΕΙΟ Το νέο τηλεφωνικό δίκτυο παρέχει την δυνατότητα ανταλλαγής φωνητικών µηνυµάτων µεταξύ των εσωτερικών τηλεφώνων του. Επίσης παρέχει την δυνατότητα απάντησης των κλήσεών σας από αυτόµατο τηλεφωνητή ώστε να σας αφήνουν φωνητικά µηνύµατα όταν δεν µπορείτε να απαντήσετε. Η υπηρεσία του φωνητικού ταχυδροµείου ασχολείται µε την αποστολή και λήψη φωνητικών µηνυµάτων. Κάθε συνδροµητής του νέου δικτύου φωνής έχει το δικό του κουτί στο σύστηµα φωνητικού ταχυδροµείου από όπου µπορεί να παραλαµβάνει τα µηνύµατά του ή να στέλνει τα δικά του φωνητικά µηνύµατα προς άλλους. Κάθε κουτί συνοδεύεται από κάποιον µυστικό κωδικό πρόσβασης ώστε να διασφαλίζεται ότι πρόσβαση σε αυτό έχει µόνο ο κάτοχος του και κανείς άλλος.

37 ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ/ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ Παρκάρισµα είναι η υπηρεσία κατά την οποία µια κλήση µπαίνει σε αναµονή από µια συσκευή ώστε να συνεχιστεί σε άλλη συσκευή. Έτσι για παράδειγµα αν κάποιος θέλει να συνεχίσει την συνοµιλία του σε κάποια άλλη συσκευή τότε πρέπει να επιλέξει παρκάρισµα στην συσκευή που µιλά και ανάληψη από παρκάρισµα στην συσκευή που θέλει να συνεχίσει την συνοµιλία του. ΕΚΤΡΟΠΗ Είναι η υπηρεσία η οποία επιτρέπει στον χρήστη της συσκευής να εκτρέπει τις εισερχόµενες κλήσεις σε άλλη συσκευή. Έτσι αν ο κάτοχος ενός τηλεφώνου βρίσκεται για κάποιο διάστηµα κοντά σε κάποιο άλλο τηλέφωνο µπορεί να εκτρέψει τις εισερχόµενες κλήσεις του τηλεφώνου του προς το τηλέφωνο που βρίσκεται. ΚΛΕΙ ΩΜΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Κάθε συσκευή µπορεί να κλειδωθεί έτσι ώστε να µην µπορεί να πραγµατοποιεί κλήσεις εκτός του ξενοδοχείου ακόµα και όταν η φραγή της συσκευής το επιτρέπει. Το κλείδωµα της συσκευής δεν επηρεάζει τις κλήσεις προς άλλα εσωτερικά τηλέφωνα. Για να πραγµατοποιήσει κανείς κλήση εκτός του ξενοδοχείου από µια κλειδωµένη συσκευή θα πρέπει να εισάγει τον µυστικό κωδικό κλειδώµατος πριν την πληκτρολόγηση του αριθµού κλήσης. Μετά το τέλος του τηλεφωνήµατος η συσκευή παραµένει κλειδωµένη όπως ήταν πριν την κλήση. ΞΕΚΛΕΙ ΩΜΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Για να ξεκλειδώσετε µια κλειδωµένη συσκευή πρέπει να γνωρίζετε τον µυστικό κωδικό κλειδώµατος. Όταν µια συσκευή δεν είναι κλειδωµένη εφαρµόζονται οι περιορισµοί της φραγής που έχουν τεθεί στο τηλεφωνικό κέντρο όσον αφορά τις κλήσεις που µπορεί να πραγµατοποιήσει η συγκεκριµένη συσκευή. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ Τα εσωτερικά χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: ωµάτια (τηλεφωνικές συσκευές δωµατίων) ιοικητικά (υπάλληλοι, θέσεις γραφείων και εξυπηρέτησης, Bar κλπ)

38 Σηµείο υποδοχής (κεντρική κονσόλα µε πλήκτρα επίβλεψης - Reception) καθώς και Κοινόχρηστα τηλέφωνα (τηλεφωνικοί θάλαµοι). Η εγκατάσταση και η συντήρηση παραγοντοποιείται µε τον καθορισµό του συστήµατος ως προς: - την κατηγορία των τηλεφώνων δηλαδή αν θα είναι εσωτερικό του πελάτη, των υπάλληλων, ή τηλεφωνικών θαλάµων και - τον αριθµού του δωµατίου για τα τηλέφωνα των πελατών ώστε να υπάρχει ακόµη και ταυτοποίηση µε τα τελευταία ψηφία εξωτερικής γραµµής πόλης. Η Υπηρεσία Υποδοχής Reception έχει τις παρακάτω δυνατότητες: Πραγµατοποιεί άµεση κλήση στον πελάτη πληκτρολογώντας το όνοµα από το keyboard της συσκευής ή πατώντας το πλήκτρο επίβλεψης από το κονσολάκι. Η Συσκευή έχει ειδικά πλήκτρα για πρόσβαση στην ξενοδοχειακή εφαρµογή (Πλήκτρο HOTEL). Έχει την γενική εποπτεία των δωµατίων: διαθεσιµότητα δωµατίων (άν είναι πχ το δωµάτιο chek-in), άν γίνετε ανά πάσα στιγµή χρήση συσκευών, αν είναι ενεργοποιηµένες υπηρεσίες όπως πχ DND, ποια είναι η κατάσταση δωµατίου (καθαριότητα, ελλείψεις, βλάβες εξοπλισµού, αλλαγές σεντονιών κα). Έχει πρόσβαση στις ξενοδοχειακές λειτουργίες που είναι ασφαλής. Πραγµατοποιεί την γρήγορη άφιξη πελάτη (check-in) µε περιορισµένες πληροφορίες όπως πχ καταγραφή µόνο ονόµατος και ενδεχόµενης αφύπνισης. Πραγµατοποιεί την πλήρες άφιξη (check-in) µε επιπλέον πληροφορίες (όνοµα πελάτη, γλώσσα τηλεφώνου, προκαταβολή, ξυπνητήρι, µην ενοχλείτε κα). Πραγµατοποιεί την αναχώρηση (Check-out) µε την αναχώρηση του πελάτη και τον τελικό καθορισµό του δωµατίου σε κατάσταση αναµονής ή ενδεχοµένων εκκρεµοτήτων, βλαβών κλπ. Πραγµατοποιεί την Προ-αναχώρηση, πριν την αναχώρηση του πελάτη για προπληρωµή χρεώσεων χωρίς την απελευθέρωση του δωµατίου κλπ.

39 Υπηρεσίες δωµατίου Τικέτο υπενθύµισης για τον πελάτη ώστε να θυµάται παραµέτρους όπως: κωδικό κλειδώµατος συσκευής, διεπιλογικό αριθµό γραµµής πόλης στο δωµάτιό του αν παρέχεται κα. Άµεση εισερχόµενη κλήση στην συσκευή µε επιλογή του αριθµού δωµατίου δροµολογηµένη από αυτόµατη τηλεφωνήτρια αν γνωρίζει ο καλών τον αριθµό δωµατίου. υναµική DDI κλήση (Direct Dialling In) και αυτόµατη κατανοµή κατά την άφιξη για διεπιλογικό πόλης αν παρέχεται. Άµεση πρόσβαση στις υπηρεσίες όπως front desk, bar, εστιατόριο, taxi µε χρήση προκαθορισµένων πλήκτρων στην ψηφιακή συσκευή του δωµατίου. «Μην ενοχλείτε» µε ενεργοποίηση από την συσκευή της reception ή από τη συσκευή του δωµατίου. Φωνητική θυρίδα Μηνυµάτων (VOICE MAIL) Ένδειξη στην οθόνη των νέων µηνυµάτων : αναπάντητη ή µήνυµα φωνής στο φωνητικό ταχυδροµείο. Αυτόµατη απόδοση voice mail κατά την άφιξη check-in. Απλοποιηµένη φωνητική οδηγία από την συσκευή για την δηµιουργίας θυρίδας και απλοποιηµένος έλεγχος θυρίδας µε φωνητικές οδηγίες. Πληροφορίες της κλήσης στο Voice Mail (πότε και από ποιόν αφέθηκε το µήνυµα). Εκτροπή κλήσης στην θυρίδα ή στη reception µετά από καθορισµένο αριθµό κουδουνισµών. Ειδοποίηση σε σταθερό ή κινητό και ακρόαση µηνυµάτων αυτόµατα µε κλήση του συστήµατος προς τον προκαθορισµένο αυτό αριθµό (για κάθε διοικητικό κατ επιλογή). Αφύπνιση Προγραµµατισµός αφύπνισης από τη reception ή από το δωµάτιο. Το µήνυµα αφύπνισης αναγγέλλεται όταν γίνεται η αφύπνιση.

40 Επίσης κατά την διάρκεια προγραµµατισµού της αφύπνισης, ο πελάτης ακούει φωνητικό µήνυµα επιβεβαίωσης της ώρας που έχει δηλώσει. Ακουστικό και οπτικό σήµα που δείχνει προβλήµατα στην αφύπνιση στην κονσόλα της Reception. Κατάσταση δωµατίου Από την συσκευή της reception: γενική εποπτεία όλων των δωµατίων αν είναι κατειληµµένο, αν είναι καθαρό και επιπλέον απεικόνιση κάθε προβλήµατος (ελλείψεις, βλάβες εξοπλισµού) του δωµατίου (3 κωδικοποιηµένα ψηφία κωδικοί προβληµάτων). Τροποποίηση της κατάστασης από τη συσκευή του δωµατίου ή από την κεντρική κονσόλα. υνατότητα προγραµµατισµού αυτόµατης αλλαγής της κατάστασης. Ασύρµατη επικοινωνία DECT: συσκευές terminals διανεµηµένες σε πελάτες ή σε υπαλλήλουςυπηρεσίες επιτρέπει την ευελιξία για αµεσότερη εξυπηρέτηση του κοινού και για γρήγορη διαθεσιµότητα των υπαλλήλων. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΗΜΕΝΟΥ ΚΑΛΩ ΙΑΚΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ: η οριζόντια καλωδίωση: είναι το κοµµάτι του τηλεπικοινωνιακού καλωδιακού συστήµατος το οποίο εκτείνεται από την τηλεπικοινωνιακή παροχή του δωµατίου έως τον τηλεπικοινωνιακό κατανεµητή του ορόφου. Όλα τα καλώδια τερµατίζονται πλήρως και στα δύο άκρα (πίσω πλευρά των patch-panels ή οριολωρίδων του κατανεµητή και RJ45 τλεπικοινωνιακές παροχές.) η κατακόρυφη καλωδίωση: είναι το κοµµάτι του τηλεπικοινωνιακού καλωδιακού συστήµατος το οποίο εκτείνεται από τον τοπικό κατανεµητή στον κεντρικό κατανεµητή του ξενοδοχείου. Η κατακόρυφη καλωδίωση απαρτίζεται από καλώδια χαλκού.

41 η καλωδίωση κορµού: είναι το είδος της καλωδίωσης που θα χρησιµοποιήσουµε. οι τηλεπικοινωνιακές παροχές/πρίζες οι τηλεπικοινωνιακοί κατανεµητές: τοποθετούνται σε δωµάτια εξοπλισµού σε κάθε όροφο. Όπου δεν υπάρχει ειδικό δωµάτιο εξοπλισµού κατασκευάζεται κλειστός και ασφαλής χώρος αποκλειστικά για την τοποθέτηση του κατανεµητή. τα δωµάτια εξοπλισµού: κατασκευάζονται σε κάθε όροφο. η διαχείρηση: θα είναι σε ένα δωµάτιο εξοπλισµού δίπλα στην ρεσεψιόν. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟΥ Κάθε όροφος του ξενοδοχείου αποτελείται από 12 δωµάτια. Οι όροφοι του ξενοδοχείου είναι τρεις άρα υπάρχουν συνολικά στους ορόφους 36 τηλεφωνικές συσκευές. Μία τηλεφωνική συσκευή θα τοποθετηθεί στον χώρο υποδοχής-reception και µια τηλεφωνική συσκευή θα τοποθετηθεί στον χώρο της κουζίνας. Άρα συνολικά θα έχουµε 38 τηλεφωνικές συσκευές. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ CTI: για την σύνδεση του τηλεφωνικού συστήµατος µε τον υπολογιστή SIP (VoIP): για την µεταφορά των τηλεφωνικών κλήσεων µέσω ευρυζωνικών δικτύων ADSL/DSL ή µέσω δικτύων Η/Υ / internet. Με όλο και περισσότερους παρόχους υπηρεσιών internet (ISPs) που προσφέρουν διασύνδεση στο δίκτυο µέσω πρωτοκόλλου SIP έχουµε την δυνατότητα επιλογής παρόχου υπηρεσιών. Τηλεφωνία IP: για την ενοποίηση δικτύων φωνής και δεδοµένων και για την σύνδεση των τηλεφωνικών συσκευών απευθείας στο δίκτυο υπολογιστών.

42 WLAN-WI-FI: για ευέλικτη εναλλακτική λύση της τηλεφωνίας DECT. Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε τον προσωπικό υπολογιστή τσέπης (PDA) ή τον υπολογιστή όπως το κινητό τηλέφωνο διασυνδέοντας τον µε τα και το τηλεφωνικό µας σύστηµα. Εµείς αφού έχουµε 38 συνολικά εσωτερικά τηλέφωνα θα χρειαστούµε 5 καµπίνες τηλεφωνικού συστήµατος. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ 1 ΚΑΜΠΊΝΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΎ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Αναλογικές εξωτερικές γραµµές: 9 Εξωτερικές γραµµές ISDN: 16 Εξωτερικές γραµµές IP: 16 Αναλογικοί / ψηφιακοί συνδροµητές: 24 Συνδροµητές IP: 24 ISDN κυκλώµατα: 16 Εσωτερικές γραµµές: 8 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 5 ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Αναλογικές εξωτερικές γραµµές: 45 Εξωτερικές γραµµές ISDN: 80 Εξωτερικές γραµµές IP: 80

43 Αναλογικοί / ψηφιακοί συνδροµητές: 120 Συνδροµητές IP: 120 ISDN κυκλώµατα: 80 Εσωτερικές γραµµές: 40 Οι καµπίνες θα συνδεθούν µεταξύ τους µέσω των διεπαφών τους. Στην τελευταία καµπίνα θα συνδεθεί η τηλεφωνική συσκευή 22 πλήκτρων, ο καταγραφέας χρεώσεων και ένα θυροτηλέφωνο το οποίο θα υπάρχει στον χώρο του restaurant. Οι καµπίνες θα τοποθετηθούν στον χώρο της υποδοχής ρεσεψιόν. Επίσης θα τοποθετηθεί και µια µονάδα επέκτασης 24 πλήκτρων στην τηλεφωνική συσκευή. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 12 πλήκτρα για ένδειξη κατάστασης εσωτερικών και εξωτερικών γραµµών καθώς και για προγραµµατισµό λειτουργιών µε ενδείξεις εµφανείς από οπτική γωνία 360 ο 10 προσωπικά πλήκτρα ταχείας κλήσης Πλήκτρα γραµµών µε δίχρωµα LEDs για ένδειξη της κατάστασης των γραµµών Πραγµατοποίηση κλήσης χωρίς την χρήση χειροτηλεφώνου ΤΥΠΙΚΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

44 Προκαταβολή Καθορίζεται κατά την άφιξη µε τις κάτωθι επιλογές : προκαθορισµένο ποσό, ειδικό ποσό, χωρίς καθόλου προκαταβολή. Επιτρέπονται πολλαπλές προκαταβολές. Ακουστικό σήµα προειδοποίησης όταν το ποσό έχει φτάσει στο όριό του. Ενεργοποίηση της απόλυσης κλήσεων ή όχι την στιγµή που λήγει η προκαταβολή. Επιτρέπονται οι κλήσεις ανάγκης, ακόµα και αν η προκαταβολή έχει φτάσει στο µηδέν ή έχει αρνητικό ποσό. Ρύθµιση της εκτύπωσης του λογαριασµού µε ή χωρίς προκαταβολή. Έλεγχος κόστους Υπολογισµός κόστους: 2 επίπεδα, 3 τιµές κόστους για κάθε οµάδα δωµατίων. Γενική τιµολόγηση µε βάση την καταγραφή κλήσεων. Αναλυτική τιµολόγηση (προαιρετικό). Απεικόνιση κόστους στην συσκευή της reception. Φραγές (πχ: χωρίς άµεση πρόσβαση, τοπικές,υπεραστικές, διεθνές κλήσεις). Κλήσεις µε την χρήση προσωπικού κωδικού.

45 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΚΑΤΟΨΕΙΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΟΦΟΥ (ΠΥΡΑΝΙΝΕΥΣΗ)

46

47

48 ΚΑΤΟΨΕΙΣ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΟΦΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

49

50 ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΩΝ (ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ) Α = ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ Β = ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ Μ = ΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ Φ =ΦΑΡΟΣΕΙΡΗΝΑ Π =ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΣΙΟ ΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΩΝ (ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) CCTV =ΚΑΜΕΡΕΣ Φ =ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΑΡΟΣΕΙΡΗΝΑ

51 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Γενικά η πυρανίχνευση, τα συστήµατα ασφαλείας και το τηλεφωνικό κέντρο είναι τρεις βασικοί κτηριακοί εξοπλισµοί που έχουν άµεση σχέση µεταξύ τους, γιατί έχουν να κάνουν µε την προστασία της ζωής. Είτε την ζωή αυτών που βρίσκονται στο κτήριο και χρειάζονται βοήθεια είτε την ζωή εκείνων που βρίσκονται σε γειτονικά κτήρια. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να ειδοποιηθούν όσοι βρίσκονται στο κτήριο για τον κίνδυνο φωτιάς και να µεταφερθούν σε ασφαλή χώρο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό σηµαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου θα είναι αυτός που θα έχει την ευθύνη ότι το κτήριο είναι εξοπλισµένο και ασφαλές µε τα απαραίτητα µέσα πυρανίχνευσης και ασφαλείας. Ο εξοπλισµός της πυρανίχνευσης που χρησιµοποιήσαµε είναι διευθυνσιοδοτούµενος. Το πλεονέκτηµά του από την απλή αναλογική πυρανίχνευση είναι πως εκεί όπου υπάρχει ο κίνδυνος τον βλέπουµε αµέσως. Το µειονέκτηµα του είναι ότι κοστίζει περισσότερο. Όσον αφορά το σύστηµα ασφαλείας και το τηλεφωνικό κέντρο επιλέξαµε έναν απλό εξοπλισµό ο οποίος δεν κοστίζει ακριβά. Επειδή έχουµε αρκετά δωµάτια αυτό σηµαίνει ότι φεύγουν από κάθε όροφο πολλά καλώδια τα οποία καταλήγουν στον χώρο της ρεσεψιόν. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως το κόστος και των τριών εξοπλισµών δεν είναι µεγάλο. Έχουν επιλεχθεί κατάλληλες συσκευές έτσι ώστε να µπορούν να κάνουν την δουλειά τους καλά αλλά και ο ιδιοκτήτης να είναι ευχαριστηµένος.

52 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΑ 2. ΠΕΡΙΟ ΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 3. ΙΝΤΕΡΝΕΤ 4. ΑΡΧΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 5. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΤΥΑ Η/Υ

Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ

Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Άσκηση 2 : Φυσικό στρώμα- δομημένη καλωδίωση- Θεωρητικό υπόβαθρο Τι είναι η δομημένη καλωδίωση; Μία εγκατάσταση δομημένης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Λειτουργίες νέων τηλεφωνικών συσκευών Τα τηλεφωνικά κέντρα που απαρτίζουν το νέο δίκτυο φωνής προσφέρουν προηγµένες υπηρεσίες στους τελικούς χρήστες. Οι υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΕΛΛΗΣ Α.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΦΩΤΕΛΛΗΣ Α.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ Η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συναγερμού αποσκοπεί στην προστασία χώρων όπως οικίες, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κλπ. σε περιπτώσεις: Ανεπιθύμητης εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ HX-TEL-99 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. Γενικά.3 Βασικές Λειτουργίες..3 Τεχνικά Χαρακτηριστικά...3 Περιεχόµενα Συσκευασίας.4 ΙΙ. Μορφή και Εγκατάσταση Συστήµατος.4 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ & ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΑΠΝΟΥ. Εικόνα 1

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ & ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΑΠΝΟΥ. Εικόνα 1 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ Τα συστήματα ασφαλείας είναι ειδικές ηλεκτρονικές διατάξεις που χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση χώρων, με σκοπό την άμεση ενημέρωσή των ενδιαφερόμενων, σε περίπτωση έ- κτακτης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΛΛΑΔΑ OlympiaElectronics @olympiaelectro

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΛΛΑΔΑ OlympiaElectronics @olympiaelectro ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΛΛΑΔΑ OlympiaElectronics olympiaelectronics Olympia Electronics Olympia Electronics OlympiaElectronics @olympiaelectro

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ -02 ΔΙΕΥΘ/ΜΕΝΟΣ 1 ΒΡΟΧΟΥ... -02 ΔΙΕΥΘ/ΜΕΝΟΣ 1-2 ΒΡΟΧΩΝ... -03 ΔΙΕΥΘ/ΜΕΝΟΣ 1-5 ΒΡΟΧΩΝ... -04 ΔΙΕΥΘ/ΜΕΝΟΣ 1-8 ΒΡΟΧΩΝ... -05 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολογίας

Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολογίας Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολογίας ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Πτυχιακή Εργασία Του Σπουδαστή: Σωτηράκου Κωνσταντίνου Επιβλέπων:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην

ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.   Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ Η εταιρεία είναι πιστοποιηµένη από: www.olympia-electronics.gr Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΛΛΑΔΑ OlympiaElectronics olympiaelectronics @olympiaelectro

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣEIΣ & ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΕΝΙΚΑ Η κεντρική μονάδα, είναι το βασικότερο τμήμα ενός συστήματος συναγερμού. Κύρια αποστολή της είναι να δέχεται σήματα από τους αισθητήρες και, σε περίπτωση παραβίασης

Διαβάστε περισσότερα

Εµπνευσµένη σχεδίαση. Εντυπωσιακές δυνατότητες.

Εµπνευσµένη σχεδίαση. Εντυπωσιακές δυνατότητες. Εµπνευσµένη σχεδίαση. Εντυπωσιακές δυνατότητες. Το Orpheus συνδυάζει την κοµψότητα µε την ασφάλεια. Οι λιτές γραµµές, ο επίπεδος σχεδιασµός και η πρόσοψη από γυαλί καθιστούν το πληκτρολόγιο του µοναδικό,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής

Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής 1 ) Οθόνη 2 Χ 20 χαρακτήρων. 2 ) Προγραμματιζόμενα πλήκτρα διπλής λειτουργίας. 3 ) 2 nd Πλήκτρο επιλογής της δεύτερης λειτουργίας των πλήκτρων. 4 ) Transfer / Diversion

Διαβάστε περισσότερα

Crow s Passion for Smart Residential Security

Crow s Passion for Smart Residential Security Crow s Passion for Smart Residential Security SERENITY Το σύστηµα SERENITY είναι ένα µοντέρνα σχεδιασµένο σύστηµα συναγερµού για να ταιριάζει στον χώρο σας. Με το σύστηµα SERENITY µπορείτε να απολαύσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Γρήγορος Οδηγός Εγκατάστασης DIGITAL VIDEO RECORDER (DVR) 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ. V1.10 a11633rd4e08 2007/12/07

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Γρήγορος Οδηγός Εγκατάστασης DIGITAL VIDEO RECORDER (DVR) 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ. V1.10 a11633rd4e08 2007/12/07 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Γρήγορος Οδηγός Εγκατάστασης DIGITAL VIDEO RECORDER (DVR) 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ V1.10 a11633rd4e08 2007/12/07 A. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ VIDEO MODE Triplex ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΚΟΝΑΣ NTSC PAL ΑΝΑΛΥΣΗ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Έξυπνα Συστήματα Συναγερμού και Κάμερες Ασφαλείας Προστατεύουν αποτελεσματικά τα αγαπημένα σας πρόσωπα και την περιουσία σας Έκδοση 05-2011 Υβριδικοί Επαγγελματικοί

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Οδηγίες Λειτουργίας Σας ευχαριστούµε που χρησιµοποιείτε το έξυπνο σύστηµα συναγερµού της εταιρίας µας. Τα προϊόντα µας είναι ιδανικά για οικογένειες, τράπεζας, µικρές

Διαβάστε περισσότερα

Tο Apollo έγινε plus!

Tο Apollo έγινε plus! Tο Apollo έγινε plus! Το Apollo plus συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήµατα του επιτυχηµένου Apollo, µε 32 ζώνες και µοντέρνο πληκτρολόγιο αφής. Μικρό µέγεθος. Μεγάλες δυνατότητες. To Apollo plus διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ EURO ALARM ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ OASIS > Ο BS-468 είναι πίνακας αντικλεπτικού συναγερμού > Στην κεντρική πλακέτα του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Οπτική επιβεβαίωση στα συστήματα ασφαλείας.

Οπτική επιβεβαίωση στα συστήματα ασφαλείας. Οπτική επιβεβαίωση στα συστήματα ασφαλείας. Paradox Insight Βασική ιδέα Ένας πίνακας για: Σύστημα ασφαλείας Σύστημα πρόσβασης Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης Ενοποίηση με home automation Μία ολοκληρωμένη λύση

Διαβάστε περισσότερα

TM40 Οδηγίες τελικού χρήστη

TM40 Οδηγίες τελικού χρήστη MG5000 MG5050 SP5500 SP6000 SP7000 TM40 δηγίες τελικού χρήστη Ρυθμίσεις χρηστών Για λόγους ασφάλειας, γράψτε μόνο το όνομα του χρήστη και όχι τον κωδικό του. 4-ψηφίων κωδικός 6-ψηφίων κωδικός Χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Η ονοµασία

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε που επιλέξατε ένα Ελληνικό προϊόν της Olympia Electronics ``ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ευχαριστούμε που επιλέξατε ένα Ελληνικό προϊόν της Olympia Electronics ``ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. BS-477 BS-477/SL ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ BS-468/A ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Τάση λειτουργίας Τυπική διάρκεια ζωής μπαταρίας Συχνότητα επικοινωνίας Εμβέλεια επικοινωνίας Βαθμός προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D 1. MIA ΣΥΝΤΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1.1 Εισαγωγή Το TC206D είναι ένα τηλεφωνικό κέντρο που χρησιµοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ Με την C3C θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η C3C είναι μια κάμερα Wi-Fi εξωτερικού χώρου που σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κήπο σας, το χώρο στάθμευσης

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 EL 2 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 Το πληκτρολόγιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ 24 9 2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ (ANALOG ADDRESSABLE) ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ Οι κατωτέρω Τεχνικές Προδιαγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΑΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΣΑΣ.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΑΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΣΑΣ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΑΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΣΑΣ. Με το Mini O θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Το C2mini

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AFC 300 PLUS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AFC 300 PLUS ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ AFC 300 PLUS 1 2 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ AFC 300 Φωνητικά μηνύματα στα Ελληνικά στον χειρισμό και προγραμματισμό. LCD οθόνη. 32 ασύρματες ζώνες. 8 ενσύρματες ζώνες. Δέχεται μέχρι 8 τηλεχειριστήρια

Διαβάστε περισσότερα

Mini O 180 ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΑΣ.

Mini O 180 ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΑΣ. Mini O 180 ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΑΣ. Με την Mini O 180 θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η Mini O 180

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ CELIANE

ΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ CELIANE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 4 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 5 3.1. Στήριξη 5 3.2. Σύνδεση 5 3.3. Σηµάνσεις 7 1 1. Γενικά χαρακτηριστικά Η σειρά διακοπτικού υλικού θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ HOTEL ROOM AUTOMATION ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Η BΤicino προτείνει λύσεις αυτοματισμού για τα δωμάτια ξενοδοχείων για τη βελτίωση της άνεσης

Διαβάστε περισσότερα

KAREL TT Audio ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MS14-26. www.teletechnika.gr

KAREL TT Audio ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MS14-26. www.teletechnika.gr KAREL TT Audio ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MS14-26 1 I. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Στις οδηγίες που ακολουθούν, οι επεξηγήσεις δίνονται με την παρακάτω μορφή. Επικεφαλίδα Δίνεται η λειτουργία και ο κωδικός ενεργοποίησής της.

Διαβάστε περισσότερα

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper"

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper Κ4 Elderly Care System Οδηγίες Χρήσεως Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper" για smart phones και να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας Κέντρο εκπαίδευσης ISC July 2009 > Ανίχνευση κίνησης και παρουσίας Περιεχόμενα Τι είναι ο ανιχνευτής κίνησης? Ανιχνευτές κίνησης & οφέλη για τον πελάτη Ανιχνευτές κίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΕΙΔΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ Α. Περιμετρικοί ανιχνευτές 1. Μαγνητικές επαφές Είναι κατάλληλες για τον εντοπισμό ανοιγμάτων. Αποτελούνται από δύο μαγνητικά τμήματα από τα οποία το ένα τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 POLYMECHANICS Μπενάκη 5 Πεύκα Θεσσαλονίκη Τηλ: +302315 318802 www.polymechanics.gr info@polymechanics.gr ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 Σειρά καταγραφικών συστήµατων Ultima Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ «1» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 06_16 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΝΑΚΩΝ (Α/Α 1 ΠΙΝΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 06_16) Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ «1» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 06_16 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΝΑΚΩΝ (Α/Α 1 ΠΙΝΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 06_16) Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ «1» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 06_16 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΝΑΚΩΝ (Α/Α 1 ΠΙΝΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 06_16) Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. Ο προσφερόμενος εξοπλισμός να είναι αρίστης ποιότητας, εγκεκριμένος από

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ FC 35 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΕΙΑΚΗ TFT LCD ΟΘΟΝΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΝΟΥ ΑΓΚΥΣΤΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΕΓΑΦΩΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χ-Series ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. Η καλύτερη επιλογή για την ασφάλειά σας! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΩΣ 64 ΖΩΝΕΣ

Χ-Series ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. Η καλύτερη επιλογή για την ασφάλειά σας! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΩΣ 64 ΖΩΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΩΣ 64 ΖΩΝΕΣ ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Χ-Series ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥΣ - ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ EAS Μονάδα IDS X-Series έως 64 ζώνες Πληκτρολόγια Classic

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως. Κάτοψη Συσκευής. SOS 100 Elderly Care System. Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100

Οδηγίες Χρήσεως. Κάτοψη Συσκευής. SOS 100 Elderly Care System. Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100 SOS 100 Elderly Care System Οδηγίες Χρήσεως Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100 1. GSM Quad-Band συχνότητες: 850/900/1800/1900MHz. 2. 16 Αιαθητήρες. 3. Περιοχή παρακολούθησης καθημερινών δραστηριοτήτων 4. Ανίχνευση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ & ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ CV WAS 6300 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ & ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ CV WAS 6300 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ & ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ CV WAS 6300 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χαρακτηριστικά...3 Σύνδεση της µονάδας...4 Οδηγίες για γρήγορη εξοικείωση µε τη χρήση της συσκευής...5 Βασικές λειτουργίες της µονάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ. Παρακαλώ διαβάστε προσεχτικά το παρών φυλλάδιο πριν την χρήση του προιόντος.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ. Παρακαλώ διαβάστε προσεχτικά το παρών φυλλάδιο πριν την χρήση του προιόντος. ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ Εγχειρίδιο Χρήσης Παρακαλώ διαβάστε προσεχτικά το παρών φυλλάδιο πριν την χρήση του προιόντος. Υποκατάστημα στη Θεσσαλο νίκη: Θεσσαλο νίκης 18, Νέα Ευκ αρπία, ΤΚ. 56429

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνα συστήματα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας που προστατεύουν αποτελεσματικά τους αγαπημένους σας και την περιουσία σας

Έξυπνα συστήματα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας που προστατεύουν αποτελεσματικά τους αγαπημένους σας και την περιουσία σας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Έξυπνα συστήματα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας που προστατεύουν αποτελεσματικά τους αγαπημένους σας και την περιουσία σας Υβριδικοί Επαγγελματικοί Συναγερμοί

Διαβάστε περισσότερα

C6T ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ, ΤΟ ΚΑΤΆΣΤΗΜΆ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΊΔΙΆ ΣΑΣ.

C6T ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ, ΤΟ ΚΑΤΆΣΤΗΜΆ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΊΔΙΆ ΣΑΣ. C6T ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ, ΤΟ ΚΑΤΆΣΤΗΜΆ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΊΔΙΆ ΣΑΣ. Με την C6T θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η C6T είναι μια Wi-Fi

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ PALMERA Ε.Π.Ε. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ Επιστηµονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης Ταχ. Θυρ. 1447 Τηλέφωνο: 2810-391928 Fax: 2810-391929 E-mail: louridas@palmera.gr dialynas@palmera.gr 16/7/2003

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ Με την C4S θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η C4S είναι μια κάμερα PoE που λειτουργεί και σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο. Ελέγξτε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829 Εγχειρίδιο χρήσης Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο GSC-P829 παθητικός υπέρυθρος ανιχνευτής συνδυάζει ψηφιακή, διπλού-πυρήνα ελέγχου, ασαφής λογικής, τεχνολογία επεξεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 Κωδικοποιηµένα φωτοκύτταρα τοίχου, περιστροφής 180 και εµβέλειας έως 20 mt. Η κωδικοποίηση του σήµατος µετάδοσης, προς ρύθµιση της στιγµής της εγκατάστασης, ελαχιστοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Βαφή RAL 3000 Η εγκατάσταση του πυροσβεστήρα θα γίνει σε επίτοιχη επινικελωμένη βάση και άνωθεν αυτού θα τοιχοκολλείται σήμανση

Εξωτερική Βαφή RAL 3000 Η εγκατάσταση του πυροσβεστήρα θα γίνει σε επίτοιχη επινικελωμένη βάση και άνωθεν αυτού θα τοιχοκολλείται σήμανση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού Ταχ.Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 14 Ταχ. Κώδικας: 171 21 Ν.Σμύρνη Πληρ. : Γ.Στεφανάτος Τηλ.: 2132025811 Αρ. Fax:

Διαβάστε περισσότερα

UPS TURBO-X 650VA LINE INTERACTIVE. Εγχειρίδιο χρήσης

UPS TURBO-X 650VA LINE INTERACTIVE. Εγχειρίδιο χρήσης UPS TURBO-X 650VA LINE INTERACTIVE Εγχειρίδιο χρήσης 1. Σηµειώσεις σχετικά µε την ασφάλεια (Για να είστε ασφαλείς κατά τη χρήση του UPS, παρακαλούµε να σεβαστείτε τα ακόλουθα:) Παρακαλούµε φορτίστε τη

Διαβάστε περισσότερα

A. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ

A. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ A. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ Εισαγωγή Οι προδιαγραφές του υλικού που ακολουθούν, έχουν βασιστεί στο Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών και στα Προγράμματα σπουδών Πληροφορικής για το Γυμνάσιο και το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Η ορθή εκκινηση του συστήματος συναγερμού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

UD A4-E8BC Ο ΗΓΙΕΣ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 1718/1 ΤΟΥ ΚΙΤ 1724/11 ΙΤ

UD A4-E8BC Ο ΗΓΙΕΣ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 1718/1 ΤΟΥ ΚΙΤ 1724/11 ΙΤ UD A4-E8BC Ο ΗΓΙΕΣ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 1718/1 ΤΟΥ ΚΙΤ 1724/11 ΙΤ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 1 II. ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...1 III. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 A B C Βασικές Λειτουργίες... 2 1.1 Απάντηση / Απόρριψη κλήσης...2

Διαβάστε περισσότερα

BS-477 ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ BS-468/A

BS-477 ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ BS-468/A BS-477 ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ BS-468/A Τάση λειτουργίας Τυπική διάρκεια ζωής μπαταρίας Συχνότητα επικοινωνίας Εμβέλεια επικοινωνίας Βαθμός προστασίας περιβλήματος Κατασκευάζεται σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης GSM-GPRS LINK INTERFACE

Οδηγίες Εγκατάστασης GSM-GPRS LINK INTERFACE Οδηγίες Εγκατάστασης GSM-GPRS LINK INTERFACE Ο ORION-G είναι μία συσκευή η οποία εξομοιώνει την αναλογική τηλεφωνική γραμμή (PSTN), αξιοποιώντας το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας, και χρησιμοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

EOS FP- 200 Αναγνώστης ελέγχου πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα

EOS FP- 200 Αναγνώστης ελέγχου πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα EOS FP- 200 Αναγνώστης ελέγχου πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα Οδηγίες Λειτουργίας Εισαγωγή Ο αυτόνομος αναγνώστης EOS FP- 200 είναι απλός και εύχρηστος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών.

Διαβάστε περισσότερα

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660 Mini DVR MDS 660 Βασικά χαρακτηριστικά Σύστημα ανίχνευσης κίνησης με ενσωματωμένο σύστημα καταγραφής εικόνας. Από τη στιγμή που ανιχνεύεται εισβολή στον επιτηρούμενο χώρο το αισθητήριο ανίχνευσης κίνησης

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά με μικρόφωνο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. AP-B250MV

Ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά με μικρόφωνο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ.   AP-B250MV ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ AP-B250MV www.sven.fi Lietotāja Εγχειρίδιο rokasgrāmata χρήσης AP-B250MV MS-302 Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε τα στερεοφωνικά ακουστικά ТМ SVEN! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2015. SVEN PTE.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Dell Latitude E5410/E5510

Dell Latitude E5410/E5510 Dell Latitude E5410/E5510 Πληροφορίες για την εγκατάσταση και τα χαρακτηριστικά Σχετικά με τις προειδοποιήσεις ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ επισημαίνει ενδεχόμενο κίνδυνο για βλάβη στον εξοπλισμό, τραυματισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ AΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr ΜΟΝΑ Α ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ HX-TEL 999 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ Χρησιµοποιείτε πάντα µόνο το τροφοδοτικό που συνοδεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ AG-GD20 GSM & PSTN

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ AG-GD20 GSM & PSTN ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ AG-GD20 GSM & PSTN Τρόποι ενεργοποίησης Trigger Τρόπος 1 : Με αυτό το τρόπο µόλις το σήµα στο trigger σταµατήσει (ο χρόνος της σειρήνας τελειώσει), ο τηλεφωνητής θα σταµατήσει να καλεί. Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas. ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP-CP500 EL 2 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP- CP500 Το πληκτρολόγιο είναι το μέσο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Τα Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα Αµερικανικής προέλευσης της Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση.

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. Motorola O1 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία 3 1.1 Ημερομηνία 3 1.2 Ώρα.

Διαβάστε περισσότερα

A T ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

A T ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ M QU LI II T RT ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ TY SYS UNI N ISO 9001 N. IT - 13421 Συστήματα διασύνδεσης ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ o 523, Πλήρης κεντρική μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

SMILE KIT 2 ΚΑΛΩ ΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ SMILE 1 SMILE 2. FETRONIC

SMILE KIT 2 ΚΑΛΩ ΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ SMILE 1 SMILE 2. FETRONIC SMILE KIT 2 ΚΑΛΩ ΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ SMILE 1 SMILE 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ : ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΚΡΟΔΕΚΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΜΜΑ ΒΡΟΧΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΛΥΜΑ ΒΡΟΧΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικές οδηγίες χρήσης

Συνοπτικές οδηγίες χρήσης www.sigmasec.gr Συνοπτικές οδηγίες χρήσης 1 2 2 3 4 8 5 6 9 7 10 11 13 12 Ενδείξεις και χρήση του πληκτρολογίου 1 2 3 4 5 6 Οθόνη LCD Στην οθόνη αυτή εµφανίζονται η κατάσταση του συστήµατος και πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ&ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ&ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ HA-262 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΜΕ 6 ΠΡΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ&ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το HA-266 είναι ένα έξυπνο σύστηµα συναγερµού µε 6 ζώνες ελέγχου, που έχει σχεδιαστεί για την

Διαβάστε περισσότερα

Ευφυής Δικτυακή Υποδομή Υψηλού Εύρους Ζώνης και Βέλτιστης Ενεργειακής Απόδοσης

Ευφυής Δικτυακή Υποδομή Υψηλού Εύρους Ζώνης και Βέλτιστης Ενεργειακής Απόδοσης Ευφυής Δικτυακή Υποδομή Υψηλού Εύρους Ζώνης και Βέλτιστης Ενεργειακής Απόδοσης Του Λάμπρου Κωστάρα, ESB AGENTS - Business Development Manager lkostaras@esbagents.com Επιλέγοντας παραδοσιακά Σύστημα δομημένης

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 06 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 06 ΛΥΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α 1. Οι βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 3 2.1. Κανάλια απ ευθείας στήριξης 3 2.1.1. ιαστάσεις 3 2.1.2. Εξαρτήµατα τοποθέτησης 4 2.1.3. Εξαρτήµατα στήριξης διακοπτικού

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία κατασκευαστή SHENZHEN SHENKINHAO ELECTRONICS CO.,LTD Διεύθυνση: 4/F, D Block NO.28,2nd Road,Liantangwei Industrial Zone,He ao

Στοιχεία κατασκευαστή SHENZHEN SHENKINHAO ELECTRONICS CO.,LTD Διεύθυνση: 4/F, D Block NO.28,2nd Road,Liantangwei Industrial Zone,He ao Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνική συσκευή SKH-400 Λειτουργικά χαρακτηριστικά Συµβατό µε συστήµατα FSK&DTMF 10 µνήµες εξερχοµένων αριθµών µε απεικόνιση ηµεροµηνίας και ώρας. 35 µνήµες εισερχοµένων αριθµών µε απεικόνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ZEUS VISION MODEL: VHS-207 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ

ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ZEUS VISION MODEL: VHS-207 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ZEUS VISION MODEL: VHS-207 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Η νέα θυροτηλεόραση ZEUS της σειράς BUS 2 καλωδίων από την CTC, είναι η ιδανικότερη επιλογή και ταιριάζει σε οποιοδήποτε κτίριο.

Διαβάστε περισσότερα

Display keypad. Εγχειρίδιο χρήστη 11/09-01 PC

Display keypad. Εγχειρίδιο χρήστη 11/09-01 PC Display keypad Εγχειρίδιο χρήστη 675 07 11/09-01 PC Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 5 Ο Συνδετήρας πληκτρολογίου με οθόνη 6 Το πληκτρολόγιο 7 Πλήκτρα περιήγησης 7 Η οθόνη 7 Κύρια οθόνη 7 Σε περίπτωση συναγερμού

Διαβάστε περισσότερα

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Motorola S2000 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία... 3 1.1 Ημερομηνία...

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτης μενού εργαλείων

Χάρτης μενού εργαλείων Για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις επιλογές της λειτουργίας Εργαλεία, πρέπει να συνδεθείτε ως ιαχεριστής. Ρυθμίσεις συσκευής Γενικά Εξοικονόμηση ενέργειας Έξυπνη ενεργοποίηση βάσει εργασιών Προγραμματισμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ: 1- (Normally Closed) επαφή. Εάν δεν χρησιµοποιείται αφήστε την κλειστή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ: 1- (Normally Closed) επαφή. Εάν δεν χρησιµοποιείται αφήστε την κλειστή. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ευχαριστούµε που επιλέξατε τον ανιχνευτή µας. Ο 9456/9457 είναι ένας εξωτερικός µικρών διαστάσεων ανιχνευτής, ιδιαίτερα ικανός για να εγκαθίσταται σε πατζούρια / παράθυρα / πόρτες. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης. 2 ή 4 βρόχων (150 διευθυνσιοδοτούμενες συσκευές (σημεία) ανα βρόχο)

Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης. 2 ή 4 βρόχων (150 διευθυνσιοδοτούμενες συσκευές (σημεία) ανα βρόχο) Address Fire Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης 1010a IP30 Γ Δ Σύγχρονος διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας πυρανίχνευσης 96 ζωνών 2 ή 4 βρόχων (150 διευθυνσιοδοτούμενες συσκευές (σημεία) ανα βρόχο)

Διαβάστε περισσότερα

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση.

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ξεκινώντας 1. Χρήση 3 x 1.5V μπαταρίες AA. Ανοίξτε τη θήκη των μπαταριών και τοποθετήστε τις μπαταρίες σύμφωνα με τη σωστή πολικότητα, κλείστε το πορτάκι (προτείνεται να χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 17/06/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 17/06/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 17/06/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 8038/6/33-ΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ CTV ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ AVS XTREAM 6 XTREAM 32 XTREAM 64

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ AVS XTREAM 6 XTREAM 32 XTREAM 64 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ AVS XTREAM 6 XTREAM 32 XTREAM 64 ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ Εισάγουμε τον κωδικό προγραμματιστή (000000) και αν έχει εισαχθεί σωστά θα εμφανιστεί στην οθόνη του πληκτρολογίου η λέξη Xtream

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Περιγραφή προϊόντος:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Περιγραφή προϊόντος: ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Επιτοίχια τοποθέτηση Κάλυψη 15 µ, 90 µοίρες Συχνότητα µικροκύµατος 10.525 GHz Τεχνολογία επεξεργασίας συναγερµού DSP (Ψηφιακή επεξεργασία σήµατος) Απόσταση ανίχνευσης

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η Jablotron;

Ποια είναι η Jablotron; Ποια είναι η Jablotron; H Jablotron είναι µία τσέχικη εταιρία που ιδρύθηκε το 1990. Είναι εξειδικευµένη στα συστήµατα ασφαλείας και ειδικότερα έχει υψηλή τεχνογνωσία στα ασύρµατα συστήµατα ασφαλείας. ιαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Ασύρµατο Τηλέφωνο DECT µε αναγνώριση κλήσης Σύντοµη περιγραφή λειτουργιών ακουστικού Λειτουργία Κλείδωµα / ξεκλείδωµα πλήκτρων Εξωτερική κλήση Εσωτερική κλήση Επανάκληση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προσωπικoύ Τηλεφωνητή COSMOTE

Οδηγίες Προσωπικoύ Τηλεφωνητή COSMOTE Οδηγίες Προσωπικoύ Τηλεφωνητή COSMOTE Στον Προσωπικό σου Τηλεφωνητή µπορούν να αποθηκευτούν µέχρι και 30 µηνύµατα διάρκειας έως και 3 λεπτών το καθένα. Μπαίνοντας στον Προσωπικό σου Τηλεφωνητή µε τον ειδικό

Διαβάστε περισσότερα

Distributed Announcement System DAS. (Θωµοπούλου Παρασκευή, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Thesa Α.Ε.)

Distributed Announcement System DAS. (Θωµοπούλου Παρασκευή, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Thesa Α.Ε.) Distributed Announcement System DAS Thesa S.A. (Θωµοπούλου Παρασκευή, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Thesa Α.Ε.) Η Thesa A.E. σε συνεργασία µε τον ΟΑΣΑ και στα πλαίσια του ερευνητικού προγράµµατος ΠΕΠΕΡ1996

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή αισθητήρα εισόδου 1. Ενδεικτικό λειτουργίας 2. Κουρτίνα PIR Αισθητήρας µε γωνία κάλυψης 100 µοίρες στο οριζόντιο επίπεδο και 15 στο κατακόρυ

Περιγραφή αισθητήρα εισόδου 1. Ενδεικτικό λειτουργίας 2. Κουρτίνα PIR Αισθητήρας µε γωνία κάλυψης 100 µοίρες στο οριζόντιο επίπεδο και 15 στο κατακόρυ ΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΥ ΟΥΝΙΟΥ ΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗΣ- ΥΠΟ ΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η εγγύηση παύει να ισχύει αν η συσκευή χρησιµοποιηθεί µε τρόπο ή σκοπό διαφορετικό από αυτόν που αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης.

Διαβάστε περισσότερα

SOFIA SEK-04. Έγχρωµο κιτ Θυροτηλεόρασης 4 συρµάτων Mε οθόνη 10 cm V Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης

SOFIA SEK-04. Έγχρωµο κιτ Θυροτηλεόρασης 4 συρµάτων Mε οθόνη 10 cm V Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης SOFIA SEK-04 Έγχρωµο κιτ Θυροτηλεόρασης 4 συρµάτων Mε οθόνη 10 cm V.08-2012 Σηµαντικό : Πριν από κάθε εγκατάσταση διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο. Αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Τηλεφωνικών Κλήσεων

ιαχείριση Τηλεφωνικών Κλήσεων ιαχείριση Τηλεφωνικών Κλήσεων 1 Διαχει ριση Τηλεφωνικω ν Κλη σεων ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 3 ΔΟΜΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ... 3 ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ... 4 ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ... 5

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός GSC-W1

Προγραμματισμός GSC-W1 Προγραμματισμός GSC-W1 Μέσω εφαρμογής smartphone GEYER HELLAS Α.Ε. ΔΡΟΣΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ, T.K 34100 [1] ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ Μέσα από το Play store για κινητά Android Μέσα από το itunes για

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Επιτοίχια τοποθέτηση Μήκος ανίχνευσης 12µ, 7.5 Συχνότητα µικροκυµάτων 24.125 GHz Τεχνολογία µικροεπεξεργαστή DSP (Ψηφιακή επεξεργασία σήµατος) Μήκος ανίχνευσης

Διαβάστε περισσότερα