Το newsbeast.gr στη φωλιά των «Γερακιών του Αιγαίου»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το newsbeast.gr στη φωλιά των «Γερακιών του Αιγαίου»"

Transcript

1 Το newsbeast.gr στη φωλιά των «Γερακιών του Αιγαίου» Η τραγωδία των Ιμίων το 1996 με την απώλεια του ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου ΑΒ-212 με πλήρωμα τους Γιαλοψό, Βλαχάκο και Καραθανάση και η επίσης τραγική απώλεια ενός άλλου ΑΒ-212 στην Κίναρο στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 με πλήρωμα τους Τουλίτση, Πανανά και Ευαγγέλου έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Του Μαρίνου Γκασιάμη Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος Επρόκειτο για ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού. Ελικόπτερα που καλούνται να φέρουν εις πέρας ορισμένες από τις πιο δύσκολες αποστολές που μπορεί κανείς να ζητήσει στο σημερινό περιβάλλον του Αιγαίου και όχι μόνο.

2 Τόσο τα ΑΒ-212 όσο και τα νεότερα AegeanHawks S-70 του Ναυτικού υπάγονται στην Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού που με την σειρά της υπάγεται στο Αρχηγείο Στόλου με σχέση Διοικητικής και Επιχειρησιακής Διοικήσεως.

3 Οι άνθρωποι που χειρίζονται αυτά τα ελικόπτερα, πέρα από τις παραδόσεις και αξίες του Πολεμικού Ναυτικού που κουβαλάνε μέσα τους, λόγω της φύσης του «όπλου» που χειρίζονται, κάλλιστα μπορούν να θεωρηθούν μια ξεχωριστή «πάστα» ανθρώπων. Πέρα από το γεγονός πως μέχρι πρότινος έσωζαν ζωές στο Αιγαίο μεταφέροντας ασθενής για λογαριασμό του ΕΚΑΒ, πλέον συνεχίζουν να εκτελούν τις πρωταρχικές τους αποστολές που είναι, κυρίως, ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση υποβρυχίων και πλοίων επιφανείας και οι επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων και η διάσωση ναυαγών. Όλα αυτά βέβαια στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου όπου ειδικά τις χειμωνιάτικες νύχτες με καταιγίδες ακόμα και οι πλέον «θαρραλέοι» θα προτιμούσαν πέρα από κάθε αμφιβολία να είναι στο σπίτι τους. Είναι χαρακτηριστικές οι περιγραφές χειριστών ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού που τέτοιες χειμωνιάτικες νύχτες, με το σκοτάδι να είναι απόλυτο και με τον αέρα να τραντάζει το ελικόπτερο προς όλες τις διευθύνσεις, κατάφεραν όχι μόνο να πετάξουν και να εκτελέσουν την αποστολή τους, αλλά στο τέλος και να προσνηωθούν και στο ελικοδρόμιο κάποιας φρεγάτας που ανεβοκατέβαινε λόγω της τρικυμίας που επικρατούσε. Το Newsbeast.gr είχε την ευκαιρία να μπει στην στεριανή «φωλιά» αυτών των σπάνιων ανθρώπων. Των ελικοπτεράδων του Πολεμικού Ναυτικού που μας υποδέχθηκαν στο Ναυτικό Οχυρό στο Κοτρώνι Μαραθώνα. Μας υποδέχθηκε και μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις ο Διοικητής της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού Πλοίαρχος Ηλίας Ράπτης.

4 Φιλόξενος, λιτός και πολύ καλά καταρτισμένος όπως αρμόζει σε άνθρωπο του Πολεμικού Ναυτικού μας εξήγησε πως η αποστολή της Δ.Ε.Ν. είναι, να ενεργεί μέσα στα όρια των εντολών και κατευθύνσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Αρχηγού Στόλου για την οργάνωση, διοίκηση, εκπαίδευση, συντήρηση και επισκευή του υλικού και γενικά την ετοιμότητα και προετοιμασία των ελικοπτέρων του ΠΝ και των Υπηρεσιών του, με σκοπό την ανάληψη από αυτά οποιουδήποτε έργου, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Στην Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού μας επεσήμανε πως υπάγονται υπό πλήρη διοίκηση η Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΣΕΝ), η Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΒΕΝ) και ο Ελικοσταθμός Αμφιάλης ενώ υπό διοικητική διοίκηση υπάγονται οι δύο Μοίρες Ελικοπτέρων που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό.

5 Το 1975 το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε τέσσερα ελικόπτερα SA 319 Alouette III, διαμορφωμένα για ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Ήταν τα πρώτα ελικόπτερα που παρέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό. Σήμερα βρίσκονται δύο από τα ελικόπτερα σε υπηρεσία, με ρόλο εκπαίδευσης.

6 Στην μία Μοίρα είναι τα παλαιότερα ΑΒ-212 και στην δεύτερη τα σύγχρονα S-70 AegeanHawks. Ανάμεσα στα όσα μας έδειξε ο διοικητής ήταν και οι εγκαταστάσεις της Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού Η Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΣΕΝ) έχει ως έργο τη βασική εκπαίδευση νέων Χειριστών και τη μετεκπαίδευση τους, στους τύπους ελικοπτέρων. Επιπλέον εκπαιδεύει Χειριστές και πληρώματα στη διαφυγή από βυθιζόμενο ελικόπτερο, στο ειδικευμένο σχολείο διαφυγής (HELO DUNKER), καθώς επίσης παρέχει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στους Χειριστές Συσκευών, Συντηρητές και στο προσωπικό του ΠΝ που εμπλέκεται στις επιχειρήσεις των ελικοπτέρων (ομάδες υποδοχής και υποστηρίξεως ελικοπτέρων στα πλοία του Στόλου). Το σχολείο διαφυγής Ο πρώτος σταθμός της ξενάγησης που μας έγινε ήταν στο ειδικευμένο σχολείο διαφυγής (HELO DUNKER). Εκεί η εμπειρία που αποκομίζουν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και όχι μόνο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως επισημαίνεται και στον σχετικό φυλλάδιο που μας έδωσαν οι άνθρωποι της Σχολής αυτής οι πτήσεις εν γένος περιλαμβάνουν κινδύνους. Κατά συνέπεια κατά την πτήση ενός ιπτάμενου μέσου υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα πτώσεως ή αναγκαστικής προσγείωσης (προσθαλασσώσεως) από διάφορους παράγοντες. Στατιστικά από την περίοδο δείχνουν ότι τα 2/3 των ατυχημάτων είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση Ελικοπτέρων και Αεροσκαφών στη θάλασσα. Παρότι, μόνο το 12% από αυτά τα ατυχήματα κατατάσσεται στην κατηγορία των μειζόνων αεροπορικών ατυχημάτων, το 52% εξ αυτών ήταν θανάσιμα.

7

8

9

10

11 Από το 1971 που ξεκίνησε η λειτουργία των πρώτων κέντρων διαφυγής το ποσοστό θανάσιμων ατυχημάτων μειώθηκε στο 14%. Για αυτό τον σκοπό από το σχολείο αυτό περνούν όλοι οι ιπτάμενοι της χώρας, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει και όποιος ιδιώτης ενδιαφέρεται. Λόγω δε το πολύ υψηλού επιπέδου ξένες ένοπλες δυνάμεις στέλνουν στελέχη τους για να εκπαιδευτούν. Χαρακτηριστικά την στιγμή της ξενάγησής μας στην πισίνα ξεκινούσε η εκπαίδευση ενός στρατιωτικού από την ΠΓΔΜ!

12 Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η απόκτηση της ικανότητα διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο ή αεροσκάφος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

13 Η εκπαίδευση διαρκεί 2 ημέρες και εκτελείται σε απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον παρουσία δυτών και ιατρικής ομάδας. Η εν λόγω εκπαίδευση δίνει με ρεαλιστικό τρόπο την εμπειρία και την αίσθηση που βιώνεται από την πτώση στη θάλασσα και τη βύθιση ενός ιπτάμενου μέσου και χωρίζεται σε θεωρητική και πρακτική ως εξής: 1η Ημέρα Θεωρητική εκπαίδευση Αναπνευστική συσκευή HEED (χαρακτηριστικά, δυνατότητες, χρήση ) Ενεργοποίηση σωσιβίου Θέση πρόσκρουσης Θέση προσανατολισμού Διαφυγή από το ανατρεπόμενο κάθισμα Πρακτική εκπαίδευση Χρήση της αναπνευστικής συσκευής HEED Ενεργοποίηση σωσιβίου σε βάθος Διαφυγή από το ανατρεπόμενο κάθισμα με χρήση HEED 2η Ημέρα Θεωρητική εκπαίδευση Ανάλυση της διαδικασίας διαφυγής Αποφυγή και αντιμετώπιση προβλημάτων κατά τη διαφυγή. Σωστική λέμβος Διαδικασία περισυλλογής με HOIST Πρακτική εκπαίδευση Φάσεις καθόδου ομοιώματος 1. Ημέρα 2. Ημέρα με ανατροπή 3. Ημίφως με ανατροπή 4. Σκοτάδι με ανατροπή 5. Ημέρα με χρήση αναπνευστικής συσκευής 6. Ημέρα με ανατροπή και χρήση αναπνευστικής συσκευής Χρήση σωστικής λέμβου

14 Περισυλλογή με HOIST Η πρακτική εκπαίδευση Χειριστών Συσκευών Ο επόμενος σταθμός της ξενάγησης μας ήταν ο χώρος που γίνεται η εκπαίδευση των συσκευών εντοπισμού των υποβρυχίων που είναι ίσως η πιο σημαντική αποστολή των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού.

15

16 Όπως μας εξήγησε ο Διοικητής, τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού λόγω αυτής της συσκευής εντοπισμού, είναι ο χειρότερος εφιάλτης ενός υποβρυχίου, καθώς ενώ μπορεί αυτό να εντοπίσει από απόσταση τα πλοία που ψάχνουν να το βρουν, το ελικόπτερο που αιωρείται πάνω από την επιφάνεια είναι επί της ουσίας αόρατο για το υποβρύχιο.

17 Έτσι όταν το υποβρύχιο εντοπιστεί από ένα ελικόπτερο, συνήθως πλέον η κατάληξη για το υποβρύχιο είναι μοιραία. Τα «Γεράκια του Αιγαίου» Αμέσως μετά η ξενάγηση μας έφερε στο ελικοδρόμιο της Διοίκησης όπου βρίσκονταν σταθμευμένα δύο S-70 AegeanHawk. Η 2η Μοίρα Ελικοπτέρων του Πολεμικού Nαυτικού διαθέτει 11 Ε/Π S-70 (8 Ε/Π S70B6 με αναλογικά όργανα πτήσεως και 3 Ε/Π S70Bμε ψηφιακά (Glass Cockpit)). Το Ε/Π S-70 κατασκευάζεται από την εταιρία Sikorsky, έχει δυο κινητήρες, τετραπτέρυγο αναδιπλούμενο στροφείο, Auxiliary Power Unit (APU), Dipping Sonar, ESM, Radar, FLIR, αυτόματο σύστημα πτήσης (AFCS), Hoist, HIFR, RAST και όλα τα απαραίτητα όργανα και συσκευές για πτήση IFR και εκπλήρωσης των αποστολών του.

18

19 Επιχειρεί από πολεμικά πλοία ή βάσεις ξηράς και μπορεί να φέρει μέχρι 3 τορπίλες MK46 mod 1/2/5, 1 κατευθυνόμενο βλήμα Penguin και 4 κατευθυνόμενα βλήματα Hellfire στην ναυτική τους έκδοση.

20 Οι κύριες αποστολές που αναλαμβάνει, είναι εναντίον στόχων επιφανείας (ASuW) (εντοπισμός και προσβολή), εναντίον υποβρυχίων στόχων (ASW) (εντοπισμός και προσβολή) και επιτήρηση επιφανείας. Επιπλέον, αναλαμβάνει αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR), μεταφοράς εξωτερικών φορτίων (VERTREP) και ειδικών επιχειρήσεων (Special Ops). Από το 1995 που παρελήφθησαν τα πρώτα 5 Ελικόπτερα αυτού του τύπου, μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 35,000 ώρες πτήσεων και η 2η Μοίρα Ελικοπτέρων έχει βραβευθεί για τον μηδενικό συντελεστή ατυχημάτων, καθώς και για τις διασώσεις/αεροδιακομιδές που έχει πραγματοποιήσει, έχοντας διασώσει εκατοντάδες άτομα.

21 Τα Ε/Π S-70 του ΠΝ, αποτελούν ειδική έκδοση των Ε/Π SH-60 SeaHawk του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και έχουν λάβει την ονομασία AegeanHawk. Το έμβλημα της μονάδας φέρει ως κύριο σύμβολο το γεράκι που είναι γενναίο και υπερήφανο πτηνό με χαρακτηριστικά την ορμητικότητα και την εξαιρετική όραση. Το γεράκι αναπαρίσταται με ανατολικό προσανατολισμό σε νυχτερινό περιβάλλον, συμβολίζοντας την ικανότητα των Ελικοπτέρων S70 να επιχειρούν τη νύχτα. Η ικανότητα οράσεως συμβολίζεται με την ανάκλαση στο σημείο του οφθαλμού σε σχήμα σταυρού. Τα Agusta Bell 212 Τελευταίος σταθμός της ξενάγησης μας ήταν το υπόστεγο συντήρησης. Εκεί είδαμε ελικόπτερα της πρώτης Μοίρας Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού. Τα γνωστά Agusta Bell 212 αλλά και τα ελικόπτερα της Ακτοφυλακής Aegean Dauphin AS 365 N 3 που εδρεύουν στον ίδιο χώρο.

22 Τα ελικόπτερα αυτά, αποκτήθηκαν λίγο πριν τους Ολυμπιακούς. Σύμφωνα με γνωρίζοντες, το κόστος αγοράς ενός τέτοιου ελικοπτέρου, ανάλογα με τα συστήματα που θα έχει, μπορεί να φτάσει και τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ

23 Η 1η Μοίρα Ελικοπτέρων του Πολεμικού ναυτικού διαθέτει 7 ελικόπτερα ΑΒ 212 ανθυποβρυχιακού πολέμου.

24 Το ελικόπτερο AB212 έχει κατασκευαστεί από την εταιρία Agusta, έχει δυο κινητήρες, διπτέρυγο κύριο στροφείο, DippingSonar, Radar, FLIR, αυτόματο σύστημα σταθεροποίησης πτήσης (ASE),αυτόματο σύστημα σταθεροποίησης σε αιώρηση(aath), βαρούλκο ανέλκυσης (Hoist), πρότυπο τακτικό σύστημα OCTOPUS κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από προσωπικό της Μοίρας. Το ελικόπτερο ΑΒ 212 επιχειρεί από πολεμικά πλοία ή βάσεις ξηράς και μπορεί να φέρει μέχρι 2 τορπίλες MK46 και 1 πυροβόλο MG-3. Οι κύριες αποστολές που αναλαμβάνει, είναι εναντίον υποβρυχίων στόχων (ASW) (εντοπισμός και προσβολή),εναντίον στόχων επιφανείας (ASuW) (εντοπισμός και προσβολή), και επιτήρηση επιφανείας. Επιπλέον, αναλαμβάνει αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR), μεταφοράς εξωτερικών φορτίων (VERTREP) και ειδικών επιχειρήσεων (ταχεία καταρρίχηση ανδρών των υποβρυχίων καταστροφών, ρίψη αλεξιπτωτιστών, κλπ.). Η πολύχρονη υπηρεσία των ελικοπτέρων ΑΒ 212 ξεκινά από την παραλαβή τους από το ΠΝ το Από τότε και επί 35 συνεχόμενα έτη, τα Ε/Π ΑΒ 212 προσφέρουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους στο Πολεμικό Ναυτικό, έχοντας μέχρι τώρα συμμετάσχει επιτυχώς σε πλειάδα επιχειρήσεων και αποστολών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο. Για τελευταία αφήσαμε την θέα από τον πύργο ελέγχου του Οχυρού, η οποία αν είναι καλός ο καιρός φτάνει μέχρι την Άνδρο.

25 Η τοποθεσία του Οχυρού εξάλλου δεν είναι τυχαία, μιας και βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένο, δίνοντας την δυνατότητα στα ελικόπτερα που απογειώνονται από αυτό να φτάνουν σε μικρό χρονικό διάστημα στις εσχατιές του Αιγαίου ενισχύοντας από την πλευρά τους το ρητό του Πολεμικού Ναυτικού: «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών Η Ιστορία της Αεροπορίας Στρατού 1. Χρονική αφετηρία της Αεροπορίας Στρατού θεωρείται το έτος 1947 όταν τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς μετέβησαν οι πρώτοι Αξιωματικοί του πυροβολικού στην Αγγλία στη

Διαβάστε περισσότερα

Πόρος: Η «προφητική» ανάρτηση του πιλότου του μοιραίου

Πόρος: Η «προφητική» ανάρτηση του πιλότου του μοιραίου Πόρος: Η «προφητική» ανάρτηση του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου Τί λέει αυτόπτης μάρτυρας Σοκ έχει προκαλέσει το δυστύχημα στον Πόρο με τους τρεις νεκρούς, τη στιγμή που στο φως έρχονται νέες αποκαλύψεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Άρθρο 0201: Ορισµός του Πολεµικού Ναυτικού 1. Ο όρος "Πολεµικό Ναυτικό", όπως χρησιµοποιείται στο κείµενο των ιατάξεων, δηλώνει το σύνολο των Ναυτικών και Αεροναυτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 135 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 11 14 Ιανουαρίου 2014 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 5 Τροποποίηση του π.δ. 37/1992 «Οργανισμός Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού»

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ. 1 η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ. 1 η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 1 η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη για πρώτη φορά στην χώρα μας Σεμινάριο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Με την πρώτη ημέρα από την άναδρη επίθεση της Τουρκίας να έχει περάσει, οι δυο χώρες έχουν εμπλακέι τόσο στην στεριά, όσο στην θάλασσα και στον αέρα. Στην

Διαβάστε περισσότερα

για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο

για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο 1 6 Μαΐου 2011 www.geostrategy.gr Οι Τούρκοι αµφισβητούν τα δικαιώµατά µας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο Του Χρήστου Μηνάγια Από 3 έως 5 Μαΐου 2011 οι τουρκικές ένοπλες δυνάµεις πραγµατοποίησαν τη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΟ ΜΕΡΟΣ Α

Περιεχόμενα ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΟ ΜΕΡΟΣ Α Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. θέση των Π.Ν.Φ.Ε. ΙΜΟ στη ναυτιλιακή πρακτική 17 2. Οργάνωση των Π.Ν.Φ.Ε. ΙΜΟ 18 3. θέση των Π.Ν.Φ.Ε. ΙΜΟ στη ναυτική επιμόρφωση και εκπαίδευση 19 4. Βασικά επικοινωνιακά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΓΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β ΠΠ. Κατασκευαστική ατέλεια που προκάλεσε την απώλεια του Γερμανικού Υποβρυχίου U-1206!...

ΤΡΑΓΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β ΠΠ. Κατασκευαστική ατέλεια που προκάλεσε την απώλεια του Γερμανικού Υποβρυχίου U-1206!... ΤΡΑΓΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β ΠΠ Κατασκευαστική ατέλεια που προκάλεσε την απώλεια του Γερμανικού Υποβρυχίου U-1206!... [ Ελεύθερη μετάφραση Υποναυάρχου Μ. Μάστρακα ΠΝ (εα) άρθρου εκ του διαδικτύου (Neatorama)

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθητής του Εκκλησ. Λυκείου Λαμίας

Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθητής του Εκκλησ. Λυκείου Λαμίας 15/01/2019 Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθητής του Εκκλησ. Λυκείου Λαμίας / Επικαιρότητα Μαθητής από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας επελέγη από το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επεσήμανε τα παρακάτω:

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επεσήμανε τα παρακάτω: Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επεσήμανε τα παρακάτω: *Μόνο έτσι με έναν αντικειμενικό ρεαλιστικό απολογισμό μπορείς να σχεδιάσεις τα επόμενα βήματα

Διαβάστε περισσότερα

3 rd AVIATION CAREER DAY

3 rd AVIATION CAREER DAY ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 3 rd AVIATION CAREER DAY Ανχης (ΑΣ) Ελευθέριος Οικονόμου ΓΕΝΙΚΑ-ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της εισήγησης είναι η ενημέρωσή σας σε θέματα που αφορούν στην καριέρα

Διαβάστε περισσότερα

Aεροδιαστημική ιατρική

Aεροδιαστημική ιατρική Aεροδιαστημική ιατρική Ηλιόπουλος ΘεμιστοκλήςΤαξίαρχος(ΥΙ) Διοικητής Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής Π.Α. 1 of 28 Aεροδιαστημική ιατρική Εισαγωγή Πτήση και περιβάλλον Κλινική αεροδιαστημική ιατρική Επιχειρησιακή

Διαβάστε περισσότερα

Άνθρωποι και μηχανές «Πώς οι μηχανές συμβάλλουν στον πόλεμο»

Άνθρωποι και μηχανές «Πώς οι μηχανές συμβάλλουν στον πόλεμο» 9 Ο Γενικό Λύκειο Πατρών Τμήμα ΕΕ1 Άνθρωποι και μηχανές «Πώς οι μηχανές συμβάλλουν στον πόλεμο» Από την ομάδα:fantastic 4 Αναστασόπουλος Παναγιώτης Γραμματίκας Θανάσης Θεοτοκάτος Στέλιος Παπαγιάννης Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά της, προστίθενται στην υπάρχουσα εμπειρία και βοηθούν στην οργάνωση και προετοιμασία των επόμενων αντιπυρικών.

Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά της, προστίθενται στην υπάρχουσα εμπειρία και βοηθούν στην οργάνωση και προετοιμασία των επόμενων αντιπυρικών. Κυρίες και Κύριοι Κάθε χρόνο το τέλος του Οκτώβρη, σημαίνει για εμάς τους Πυροσβέστες, ότι άλλη μια αντιπυρική περίοδος έφτασε στο τέλος της και άλλη μια αποτίμηση της ξεκινάει. Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά

Διαβάστε περισσότερα

373ΜΠΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ SOP ΒLUE FLAG ROUND 8 RED SIDE

373ΜΠΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ SOP ΒLUE FLAG ROUND 8 RED SIDE 373ΜΠΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ SOP ΒLUE FLAG ROUND 8 RED SIDE Όπως έχουμε αναφέρει κατά την διάρκεια των ασκήσεων (Μάϊος-Ιούνιος 2016), στόχος της Μοίρας στον 8ο γύρο, θα είναι η βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς κι

Διαβάστε περισσότερα

4 th AVIATION CAREER DAY

4 th AVIATION CAREER DAY ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 4 th AVIATION CAREER DAY Αρχική: Ανχης (ΑΣ) Ελευθέριος Οικονόµου Τροποποίηση: Τχης (ΑΣ) Δηµήτριος Σανδραµάνης ΓΕΝΙΚΑ-ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Η ετήσια επισκόπηση ασφάλειας παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για την ασφάλεια της αεροπορίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο

Η ετήσια επισκόπηση ασφάλειας παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για την ασφάλεια της αεροπορίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 13 Σύνοψη των κυριότερων σημείων Η ετήσια επισκόπηση ασφάλειας παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για την ασφάλεια της αεροπορίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο Τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Οι εκπαιδευτές μας έχουν εμπειρία στη διδασκαλία της κατάδυσης και ο βαθμός ποιότητας και ασφάλειας που παρέχουν είναι πολύ υψηλός

Οι εκπαιδευτές μας έχουν εμπειρία στη διδασκαλία της κατάδυσης και ο βαθμός ποιότητας και ασφάλειας που παρέχουν είναι πολύ υψηλός Πτυχία e-catalogue Οι εκπαιδευτές μας έχουν εμπειρία στη διδασκαλία της κατάδυσης και ο βαθμός ποιότητας και ασφάλειας που παρέχουν είναι πολύ υψηλός Αυτοδύτης 1. Open Water Diver Ο πρώτος και πιο σημαντικός

Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις του Συλλόγου

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Εκδηλώσεις του Συλλόγου Η εκδήλωση, αφιέρωµα στην Ελληνική Ναυτική Ιστορία η οποία φιλοξενήθηκε σε χώρο του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου, Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013. Για

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου

Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου Είναι γεγονός ότι οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα καταστροφικό φαινόμενο το οποίο τουλάχιστον για την περιοχή της Μεσογείου παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Νο2

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Νο2 ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Νο2 Ήθελε να τ ακούσει... 1. Ο χειριστής ενός Galaxy C-5 µετά την προσγείωση και ενώ ελευθέρωνε τον διάδροµο βλέπει ένα Jumbo 747 να περιµένει στην αρχή του διαδρόµου

Διαβάστε περισσότερα

Ullman JockeySeatstm Ullman Dynamics

Ullman JockeySeatstm Ullman Dynamics ΚΑΘΊΣΜΑΤΑ Ullman JockeySeats tm ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Ullman Dynamics ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ Ullman JockeySeats ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ Η Ullman Dynamics είναι

Διαβάστε περισσότερα

MΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

MΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ MΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ C & V KRITICOS SUPPLIERS LTD Κωνσταντίνος Κρητικός 13 Νοεμβρίου 2013 Ιδρύθηκε 1987 Δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνα και Διάσωση (SAR) Πετώντας στα Oρια του Ανθρώπινου Παράγοντα

Ερευνα και Διάσωση (SAR) Πετώντας στα Oρια του Ανθρώπινου Παράγοντα Ερευνα και Διάσωση (SAR) Πετώντας στα Oρια του Ανθρώπινου Παράγοντα Σμήναρχος (ΥΙ) Οδυσσέας Παξινός Ιπτάμενος Ιατρός Ορθοπεδικός Χειρουργός 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας Ερευνα Διάσωση (SAR) 1950 ICAO

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Ομάδα Υποβρυχίων δραστηριοτήτων

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Ομάδα Υποβρυχίων δραστηριοτήτων Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών Ομάδα Υποβρυχίων δραστηριοτήτων Ομάδα Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Οργανόγραμμα Οργανόγραμμα Τμήμα Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Ομάδα Βαθυσκάφους Ομάδα Ρομποτικών Υποβρυχίων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ Το Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του 2016, εκτός

Διαβάστε περισσότερα

GROUND EVACUATION Ground Evacuation Boeing 737 SKYWEST BEECHCRAFT 1900C KING AIR

GROUND EVACUATION Ground Evacuation Boeing 737 SKYWEST BEECHCRAFT 1900C KING AIR GROUND EVACUATION Ως μέλη της ΠΑ είναι πολλές οι φορές που θα ταξιδέψουμε με C-130 για υπηρεσιακούς ή μη λόγους. Άλλες φορές πάλι θα βρεθούμε στην θέση του επιβάτη σε κάποιο πολιτικό αεροσκάφος. Στα ταξίδια

Διαβάστε περισσότερα

Περιήγηση στους χώρους της αεροπορικής έκθεσης της Μόσχας

Περιήγηση στους χώρους της αεροπορικής έκθεσης της Μόσχας Περιήγηση στους χώρους της αεροπορικής έκθεσης της Μόσχας Χωρίς να περιλαµβάνει σηµαντικά καινούρια εκθέµατα, η εφετινή αεροπορική έκθεση της Μόσχας που πραγµατοποιήθηκε µεταξύ 21 και 26 Αυγούστου διατήρησε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΡΕΙΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕΤΟ ΠΕΔΙΟ. Γιάννης Πετρομιανός Δημήτρης Κάραλης

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΡΕΙΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕΤΟ ΠΕΔΙΟ. Γιάννης Πετρομιανός Δημήτρης Κάραλης ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΡΕΙΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕΤΟ ΠΕΔΙΟ Γιάννης Πετρομιανός Δημήτρης Κάραλης 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ... 3 1.1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ... 3 1.2. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ... 4 2. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΘΕΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ Άρθρο: 0601. Ισχύς των διατάξεων του Κεφαλαίου. Οι διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου παρατίθενται διά συστηµατικούς λόγους και δεν τροποποιούν κειµένη νοµοθεσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ I - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.. 32 ΚΕΦΑΛΑΙΟ II-1 - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΥΠΟΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα και διάσωση: «Βραδυφλεγής βόµβα» στο Αιγαίο;

Έρευνα και διάσωση: «Βραδυφλεγής βόµβα» στο Αιγαίο; 19 Απριλίου 2013 www.geostrategy.gr Έρευνα και διάσωση: «Βραδυφλεγής βόµβα» στο Αιγαίο; Του Χρήστου Μηνάγια Από 16 έως 19 Απριλίου 2013 οι τουρκικές ένοπλες δυνάµεις πραγµατοποίησαν τη διακλαδική άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 127 ΝΟΜΟΣ 4472/2017 Επιδόματα. Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα:

Άρθρο 127 ΝΟΜΟΣ 4472/2017 Επιδόματα. Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα: Άρθρο 127 ΝΟΜΟΣ 4472/2017 Επιδόματα Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα: Α. Οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Απόδοση : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΣΑΛΟΣ

Απόδοση : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΣΑΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ Απόδοση : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΣΑΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 Ένα από καιρό υπαρκτό πρόβληµα για τα αεροπορικά µέσα που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. Άρθρο 1

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. Άρθρο 1 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ Άρθρο 1 Παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς 1. Επιτρέπεται με άδεια που εκδίδεται από τον Αρχηγό

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκικό αεροπλανοφόρο: µύθος ή πραγµατικότητα;

Τουρκικό αεροπλανοφόρο: µύθος ή πραγµατικότητα; 1 13 Μαρτίου 2012 www.geostrategy.gr Τουρκικό αεροπλανοφόρο: µύθος ή πραγµατικότητα; Του Χρήστου Μηνάγια Στις 12-3-2012 τα τουρκικά ΜΜΕ προέβαλαν την είδηση ότι, σε συνέντευξη του στο περιοδικό PROCEEDINGS

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Εναλλακτική 1: ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Σύμφωνα με τους Όρους Ασφαλιστηρίου Αστικής Ευθύνης από Σκάφη Αναψυχής (02.01.15) Cl.Y175 & τον Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΚΩΠΑΪΔΑΣ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

19η Πτέρυγα COMOX AFB

19η Πτέρυγα COMOX AFB 19η Πτέρυγα COMOX AFB COMOX AFB Στην καρδιά του Vancouver, στην πλευρά του Ειρηνικού, στον Καναδά, έχει τη βάση της η 19η Πτέρυγα. Η Πτέρυγα είναι η επιχειρησιακή στέγη δύο µοιρών της Καναδικής Αεροπορίας,

Διαβάστε περισσότερα

Τα Νέα 23/10/1999. ιακόσιοι άνδρες στις... διαταγές της κυρίας λοχαγού

Τα Νέα 23/10/1999. ιακόσιοι άνδρες στις... διαταγές της κυρίας λοχαγού Τα Νέα 23/10/1999 ιακόσιοι άνδρες στις... διαταγές της κυρίας λοχαγού Θέµα χρόνου είναι η κατάκτηση και των τελευταίων «ανδρικών» οχυρών στον Στρατό και τα Σώµατα Ασφαλείας. Ήδη υπηρετούν σε πλοία, επιδιορθώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 31-1-2011 μ.χ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 31-1-2011 μ.χ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 31-1-2011 μ.χ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΗ «ΕΟΡΤΗ» ΤΗΝ 31η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ) ΓΙΑ «ΑΝΑΛΗΨΗ» ΠΑΙΔΕΙΑΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1996: Η ΕΛΛΑΔΑ «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ 28 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Κυριακή, 13 Απριλίου, 2014 Ώρα: 10:00-13:00 Παρακαλώ διαβάστε πρώτα τα πιο κάτω, πριν απαντήσετε οποιαδήποτε ερώτηση. Γενικές οδηγίες: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.2.2016 COM(2016) 82 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων στην

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D040413/02.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D040413/02. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Ιουλίου 2015 (OR. en) 11285/15 ADD 1 AVIATION 80 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 24 Ιουλίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com 1. Εάν µάθατε να πετάτε το αεροπλάνο Υπολοχαγός µην ξεχάσετε να το πετάτε σαν Ταγµατάρχης.

Διαβάστε περισσότερα

12 ώρες στη φωλιά των. Παρακολουθούµε την εκπαίδευση των ελικοπτεράδων του Λιµενικού

12 ώρες στη φωλιά των. Παρακολουθούµε την εκπαίδευση των ελικοπτεράδων του Λιµενικού 12 ώρες στη φωλιά των Παρακολουθούµε την εκπαίδευση των ελικοπτεράδων του Λιµενικού Σώµατος στην έδρα της EN ιοίκησης από τους Ελικοπτέρων χειριστές-εκπαιδευτές Ναυτικού του ΠΝ Aegean Dolphin Η απόκτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΩΤΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΠΛΩΤΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΩΤΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Οι πλωτοί γερανοί είναι ικανοί να πραγµατοποιήσουν ειδικές εργασίες ανέγερσης και εκφόρτωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ANNEX ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της πρότασης ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ANNEX ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της πρότασης ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.5.2018 COM(2018) 315 final ANNEX ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της πρότασης ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση της οδηγίας 2008/106/ΕΚ για το

Διαβάστε περισσότερα

από 6η έως 6η ώρα 6η ώρα ,67 0,67 1,33

από 6η έως 6η ώρα 6η ώρα ,67 0,67 1,33 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» στο υπ αρ. πρωτ. 16/30-3-2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Σ (Με 40 ώρες υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας - 8 ημερησίως) (Πίνακας Γ1) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Κίνα στο διάστημα οι ΗΠΑ σε πανικό

Η Κίνα στο διάστημα οι ΗΠΑ σε πανικό Η Κίνα στο διάστημα οι ΗΠΑ σε πανικό Μαρτίου 4, 2015 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Στην Ουάσιγκτον, έκανε την εμφάνιση της μια απόρρητη έκθεση, που μιλά για το «κινεζικό όνειρο το διάστημα». Συγκεκριμένα η έκθεση αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Οσύγχρονος ηλεκτρολογικός και ιδιαίτερα ο ηλεκτρονικός

Οσύγχρονος ηλεκτρολογικός και ιδιαίτερα ο ηλεκτρονικός Οσύγχρονος ηλεκτρολογικός και ιδιαίτερα ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του σημερινού επιπέδου ζωής. Παράλληλα όμως μπορεί να είναι ευαίσθητος σε διαταραχές της ηλεκτρικής τάσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ) ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ SX-HFD ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΟ ΠΟΤΑΜΟ ΤΗΝ 29 MAIOY 2007 03/2008 ΠΟΡΙΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 17873 22 Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1762 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Φ. 841/26/38463 Σ. 7925 Καθορισμός ύψους, δικαιούχων, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης

Διαβάστε περισσότερα

11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΤΑΞΗ

11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΤΑΞΗ 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΤΑΞΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το αεροπλάνο αποτελείται βασικά από 3 μέρη που διαφέρουν στη μορφή και στον προορισμό τους. Αυτά είναι: το κύριο σώμα του αεροπλάνου που λέγεται

Διαβάστε περισσότερα

Η ένταξη σε υπηρεσία στην ΠΑ

Η ένταξη σε υπηρεσία στην ΠΑ P T Y P Q R S Mirage 2000-5Mk.2 Η ένταξη σε υπηρεσία στην ΠΑ P T Y Η ένταξη σε υπηρεσία στην ΠΑ Πραγµατοποιήθηκε στις 23 Νοεµβρίου, ηµέρα Παρασκευή στο αεροδρόµιο της Τανάγρας όπου εδρεύει η 114 Πτέρυγα

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στην πρύμνη του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ και σας ευχαριστώ για την παρουσία

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στην πρύμνη του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ και σας ευχαριστώ για την παρουσία 1 Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στην πρύμνη του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή επέτειο. Αυτές τις ημέρες, όπως και

Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις του Συλλόγου

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Εκδηλώσεις του Συλλόγου Από καιρό είχαμε προγραμματίσει να επισκεφτούμε ένα από τα βασικά μέσα μεταφοράς των πεζοναυτών στην θάλασσα, το αρματαγωγό. Πολλοί από εμάς θυμήθηκαν ταξίδια σε διάφορα μέρη της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Έκδοση: 15 Ιανουαρίου

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Έκδοση: 15 Ιανουαρίου World Robot Olympiad 2019 Ανοικτή κατηγορία WeDo (πιλοτική*) Περιγραφή πρόκλησης, Κανόνες και Αξιολόγηση ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Έκδοση: 15 Ιανουαρίου Επιμέλεια: Βέρρας Παναγιώτης, Λαδιάς

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D035051/02 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D035051/02 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Φεβρουαρίου 2015 (OR en) 5886/15 ADD 1 AVIATION 15 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ Το κατά ΝΑΤΟ Σύστημα Κωδικοποίησης (NCS) είναι σχεδιασμένο να πετυχαίνει την μέγιστη αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1.6: Συσκευές αποθήκευσης

Κεφάλαιο 1.6: Συσκευές αποθήκευσης Κεφάλαιο 1.6: Συσκευές αποθήκευσης 1.6.1 Συσκευές αποθήκευσης Μνήμη τυχαίας προσπέλασης - RAM Η μνήμη RAM (Random Access Memory Μνήμη Τυχαίας Προσπέλασης), κρατεί όλη την πληροφορία (δεδομένα και εντολές)

Διαβάστε περισσότερα

Εκπρόσωπος Τύπου του Π.Σ., Επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας :

Εκπρόσωπος Τύπου του Π.Σ., Επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας : Εκπρόσωπος Τύπου του Π.Σ., Επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας : Με την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μέσα από το Νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα επιτυγχάνεται μείωση των δομών της

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Flying Week,

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Flying Week, 1 Ομιλία Α/ΓΕΕΘΑ Athens Flying Week, 12 Σεπ 17 «Η Αεροπορική Ισχύς ως Πυλώνας της Αμυντικής Στρατηγικής. Ο ρόλος της σε διακλαδικό πλαίσιο στη στήριξη του αμυντικού δόγματος της Ελλάδας υπό το φως των

Διαβάστε περισσότερα

EJECT! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ

EJECT! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ EJECT! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ Όταν συμβεί ένα μείζον αεροπορικό ατύχημα στην Πολεμική Αεροπορία συγκεντρώνεται μια ομάδα ειδικών η οποία διερευνά κάθε πιθανό παράγοντα, γεγονός ή ακολουθία γεγονότων τα

Διαβάστε περισσότερα

Ένας ψηφιακός κατάλογος για την Κοινωνία της Πληροφορίας. ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής 1 Β Βαθμίδας

Ένας ψηφιακός κατάλογος για την Κοινωνία της Πληροφορίας. ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής 1 Β Βαθμίδας Ένας ψηφιακός κατάλογος για την Κοινωνία της Πληροφορίας ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής 1 Β Βαθμίδας Ο υπολογιστής στους αθλητικούς αγώνες Οι αθλητικοί αγώνες απαιτούν άμεση πληροφόρηση και ενημέρωση τόσο αυτών που

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ. Πειραιάς, Αριθ. Πρωτ.: / /16. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα Διανομής

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ. Πειραιάς, Αριθ. Πρωτ.: / /16. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα Διανομής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ β Ταχ. Δ/νση Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α Αριθμ. Πρωτ. 19/2018. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Αθήνα, 20 Ιουν ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 97

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α Αριθμ. Πρωτ. 19/2018. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Αθήνα, 20 Ιουν ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 97 Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α Αριθμ. Πρωτ. 19/2018 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Αθήνα, 20 Ιουν. 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 97 Εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας η αναμενόμενη εγκύκλιος με αρ. πρωτ. Φ10042/οικ. 13567/329,

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Ανικανότητας

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Ανικανότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ To Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Σύνθετης Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Η ελληνική παρουσία στο χώρο της έρευνας και διάσωσης και των αποστολών Combat SAR

Η ελληνική παρουσία στο χώρο της έρευνας και διάσωσης και των αποστολών Combat SAR Η ελληνική παρουσία στο χώρο της έρευνας και διάσωσης και των αποστολών Combat SAR ƒ À π Από το 2000, χρονιά κατά την οποία άρχισαν να αξιοποιούνται επιχειρησιακά τα Super Puma του Λιµενικού Σώµατος υπό

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 23.7.2016 L 198/13 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1199 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Ιουλίου 2016 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 965/2012 όσον αφορά την επιχειρησιακή έγκριση πλοήγησης βάσει επιδόσεων, την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ Τηλέφ.2106598126 Φ. 841/38/26939 Σ. 5184 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Του Χ. Κακαρούγκα (Ma) www.touristikiekpaideysi.gr ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΤΗΣΗΣ

Του Χ. Κακαρούγκα (Ma) www.touristikiekpaideysi.gr ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΤΗΣΗΣ www.touristikiekpaideysi.gr ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΤΗΣΗΣ ΜΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΤΗΣΗΣ «Μέλος πληρώματος πτήσεως είναι ο κάτοχος αεροπορικού πτυχίου ιπτάμενου ο οποίος εκτελεί ουσιώδη καθήκοντα σχετικά με την πτήση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Φυσικής Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε.Ι. Λαμίας

Εργαστήριο Φυσικής Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε.Ι. Λαμίας Εργαστήριο Φυσικής Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε.Ι. Λαμίας Κίνηση βλήματος Εισαγωγή στην κίνηση βλήματος Η βολή βλήματος είναι μια σύνθετη κίνηση που συμβαίνει σε δύο άξονες ταυτόχρονα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 07 ΚΟΙΝΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΙΟΙΚΗΤΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 07 ΚΟΙΝΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 07 ΚΟΙΝΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΙΟΙΚΗΤΕΣ Άρθρο 0701: Ισχύς των διατάξεων του Κεφαλαίου Οι διατάξεις που αναπτύσσονται στο κεφάλαιο αυτό αναφέρονται κυρίως στον Αρχηγό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Κίνδυνος - Ρίσκο Επιχειρησιακό Όφελος ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Αρχές δεκαετίας του 90 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ: Πληθώρα τυποποιημένων διαδικασιών,

Διαβάστε περισσότερα

Als Class 100 Multi-Purpose Corvette (Κορβέτα Πολλαπλών Ρόλων)

Als Class 100 Multi-Purpose Corvette (Κορβέτα Πολλαπλών Ρόλων) Γενικά Als Class 100 Multi-Purpose Corvette (Κορβέτα Πολλαπλών Ρόλων) Η Κορβέτα Als Class 100, είναι μια Μονάδα Κρούσης Επιφανείας πολλαπλών ρόλων / αποστολών, κατάλληλα εξοπλισμένη για την επιβολή ισχυρού

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στη Συνεργασία Ιπταμένου και Ελεγκτή και η Συμβολή τους στην Ασφάλεια Πτήσεων.

Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στη Συνεργασία Ιπταμένου και Ελεγκτή και η Συμβολή τους στην Ασφάλεια Πτήσεων. Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στη Συνεργασία Ιπταμένου και Ελεγκτή και η Συμβολή τους στην Ασφάλεια Πτήσεων. Των: Ανθσγού (Ι) Παν. Φωτόπουλου, Ανθσγού (ΕΑ) Ηλ. Παναγόπουλου και Ανθσγού (ΕΑ) Παν. Λέκκα Επιμέλεια:

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτο Δραστηριοτήτων για Εκπαιδευτικούς: Οδηγός Παρατήρησης www.globeatnight.org Πέντε βήματα για εύκολο εντοπισμό των άστρων :

Πακέτο Δραστηριοτήτων για Εκπαιδευτικούς: Οδηγός Παρατήρησης www.globeatnight.org Πέντε βήματα για εύκολο εντοπισμό των άστρων : ΠακέτοΔραστηριοτήτωνγιαΕκπαιδευτικούς:ΟδηγόςΠαρατήρησης www.globeatnight.org ΗμερομηνίεςπαρατήρησηςγιατοναστερισμότουΟρίωνα: 14 23Ιανουαρίου,12 21Φεβρουαρίου&13 22Μαρτίου2012 Ενθαρρύνετετουςμαθητέςσαςναλάβουνμέροςσεμιαπαγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων»

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» 25 Μαΐου 2015 «Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» Πολιτισμός / Εκθέσεις / Πολιτισμός Στους εορτασμούς της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015»,συμμετέχει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με την πραγματοποίηση περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

Precautionary Landings

Precautionary Landings Προσγειώσου και Ζήσε!!! Πρόσφατα η οργάνωση Helicopter Association International (HAI), εκπόνησε ένα πρόγραμμα με την ονομασία Land and Live. Το παρόν φυλλάδιο της IHST, με τίτλο δηλαδή άμεση κανονική

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατεύσιμο και Πολιτικό Προσωπικό της Τακτικής Αεροπορίας, Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΔΝΕ αποτελεί μια εκ των τριών μεγάλων Διοικήσεων του ΠΝ και το κύριο της έργο εστιάζεται στην εκπαίδευση των στελεχών. Η λειτουργία της ΔNE έχει αφετηρία στα χρόνια του

Διαβάστε περισσότερα

Παρακολούθηση και 1 η αξιολόγηση της λειτουργίας του συστήματος DTBird στο αιολικό πάρκο ΠΕΝΑ του ΚΑΠΕ, Β. Γκορίτσας, ΝCC

Παρακολούθηση και 1 η αξιολόγηση της λειτουργίας του συστήματος DTBird στο αιολικό πάρκο ΠΕΝΑ του ΚΑΠΕ, Β. Γκορίτσας, ΝCC Παρακολούθηση και 1 η αξιολόγηση της λειτουργίας του συστήματος DTBird στο αιολικό πάρκο ΠΕΝΑ του ΚΑΠΕ, Β. Γκορίτσας, ΝCC Ημερίδα έργου LIFE12 BIO/GR/000554, Ιούλιος 2016 Εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, C Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. xxxx/2012 για τον καθορισμό τεχνικών απαιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Διαχείρισης, Ελέγχου και Παρακολούθησης Ασθενοφόρων και Περιστατικών

Σύστημα Διαχείρισης, Ελέγχου και Παρακολούθησης Ασθενοφόρων και Περιστατικών Σύστημα Διαχείρισης, Ελέγχου και Παρακολούθησης Ασθενοφόρων και Περιστατικών Η LINK Technologies Α.Ε. ιδρύθηκε το 2002 με στόχο να καταστεί πυρήνας καινοτομικών λύσεων Τηλεματικής αναβαθμίζοντας καθημερινά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ. Καινοτόμοι αισθητήρες παρατήρησης για αμυντικές εφαρμογές. Loukas Athanasekos, PhD Technical Manager - Business Development

ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ. Καινοτόμοι αισθητήρες παρατήρησης για αμυντικές εφαρμογές. Loukas Athanasekos, PhD Technical Manager - Business Development ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ Καινοτόμοι αισθητήρες παρατήρησης για αμυντικές εφαρμογές Loukas Athanasekos, PhD Technical Manager - Business Development Η Ιστορία της Θέων Έτος Ίδρυσης 1997 Πρώτη εξαγωγική δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

Έθνος. Οι πιθανότητες εισαγωγής σε ΑΕΙ ΤΕΙ

Έθνος. Οι πιθανότητες εισαγωγής σε ΑΕΙ ΤΕΙ Έθνος Δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα υψηλής ζήτησης είναι δυσπρόσιτα ακόμα και σε αριστούχους. Ποιες σχολές «χτύπησαν κόκκινο» πέρυσι στις προτιμήσεις των μαθητών. Τα ποσοστά επιτυχίας για τα τμήματα που

Διαβάστε περισσότερα

Alpha, Alfa) www.redstar.gr

Alpha, Alfa) www.redstar.gr Πύραυλος εναντίον πλοίων 3M-51 (Alpha( Alpha, Alfa) 3Μ-51 (3Μ54) 3Μ-51 (3Μ54) Πύραυλος εναντίον πλοίων 3M-51 (Alpha, Alfa) 1 Χώρα: Ρωσία Αριθµός αντικειµένου: 3Μ-51 (3Μ54) Ονοµασία: Alfa Κατασκευαστής:

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία

Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Επιτροπή Υπερελαφρών ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΩΝ (PARAMOTER) Έκδοση 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η Επιτροπή Υπερελαφρών της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 8. Η γερµανική επίθεση και ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος (σελ )

Κεφάλαιο 8. Η γερµανική επίθεση και ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης Ενότητα Ε - «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 8 Η γερµανική επίθεση και ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος (σελ. 208 211) Μετά την αποτυχία των Ιταλών να καταλάβουν την Ελλάδα, έσπευσαν να τους

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 9/2010 Αθήνα, 5/3/2010

Αρ. Πρωτ. 9/2010 Αθήνα, 5/3/2010 Αρ. Πρωτ. 9/2010 Αθήνα, 5/3/2010 ΠΡΟΣ : Σωματεία με δραστηριότητα υπερελαφρών ΘΕΜΑ : Πρόταση της Επιτροπής Υπερελαφρών επί του Κανονισμού ΥΠ.Α.Μ Αγαπητοί φίλοι, Συνημμένα θα βρείτε την πρόταση της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΟΛΗΣ. Υποπλοίαρχος Ο. Κεχαγιάς ΠΝ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΟΛΗΣ. Υποπλοίαρχος Ο. Κεχαγιάς ΠΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΟΛΗΣ Υποπλοίαρχος Ο. Κεχαγιάς ΠΝ Τεύχη στα οποία αναφέρονται πινακοποιημένα τα στοιχεία βολής όπως προκύπτουν από την Εξωτερική βλητική και επιβεβαιώνονται σε βαλλιπέδια Ο κάθε τύπος ΠΒ έχει τους

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλίσεις Σκαφών Αναψυχής. Οικογένεια Προϊόντων Πυξίδα

Ασφαλίσεις Σκαφών Αναψυχής. Οικογένεια Προϊόντων Πυξίδα Ασφαλίσεις Σκαφών Αναψυχής Οικογένεια Προϊόντων Πυξίδα Αντικείμενο Ασφάλισης 2 Ως σκάφη αναψυχής, θεωρούνται τα σκάφη τα οποία χρησιμοποιούνται για την αναψυχή των ιδιοκτητών τους, αλλά και εκείνα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλαος Σακκαλής Πυραγός Χηµικός Μηχανικός Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώµατος / ιεύθυνση Πυρόσβεσης ιάσωσης. Νοέµβριος 2003

Νικόλαος Σακκαλής Πυραγός Χηµικός Μηχανικός Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώµατος / ιεύθυνση Πυρόσβεσης ιάσωσης. Νοέµβριος 2003 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ Νικόλαος Σακκαλής Πυραγός Χηµικός Μηχανικός Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώµατος / ιεύθυνση Πυρόσβεσης ιάσωσης Νοέµβριος 2003 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2.3.2017 L 55/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/363 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Μαρτίου 2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 965/2012 όσον αφορά την ειδική έγκριση των

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρική & Πρώτες Βοήθειες

Ιατρική & Πρώτες Βοήθειες Ιατρική & Πρώτες Βοήθειες Οι Ετεροπολικοί Δεσμοί τους με την Ασφάλεια Εισηγητής : Παναγιώτης Ζαχαρής Εκπαιδευτής Α Βοηθειών κ Ναυαγοσωστικής του ΕΕΣ Νόμος : ύπαρξη ζωή κίνηση δημιουργία ότι δημιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Γ-1. ΜΗΧΑΝΟΣΥΝΘΕΤΕΣ Μαθήματα Ε' Εξαμήνου Ώρες ΠΡΟΣΟΝΤΑ. συναφούς με το γνωστικό αντικείμενο ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΙΙΙ (ΑΕΡΟΥΔΡΑΥΛΙΚΑ)

Γ-1. ΜΗΧΑΝΟΣΥΝΘΕΤΕΣ Μαθήματα Ε' Εξαμήνου Ώρες ΠΡΟΣΟΝΤΑ. συναφούς με το γνωστικό αντικείμενο ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΙΙΙ (ΑΕΡΟΥΔΡΑΥΛΙΚΑ) Γ-1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» Στη Φ.390/ΑΔ.1105/Σ.183 ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝΝ ΥΠΞΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 14 Μαϊ 18 ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. «Προσλήψεων με επιλογή Στρατιωτικού Διδακτικού Προσωπικού με Σύμβαση (Σ.Δ.Π.) για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. «Προσλήψεων με επιλογή Στρατιωτικού Διδακτικού Προσωπικού με Σύμβαση (Σ.Δ.Π.) για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων» ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: Όλους τους ενδιαφερόμενους ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ Φ.39/ 15 /0848 Σ.670 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «Προσλήψεων με επιλογή Στρατιωτικού

Διαβάστε περισσότερα