Προϊόντα από την φύση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Προϊόντα από την φύση"

Transcript

1 Βιολογική Γεωργία Προϊόντα από την φύση Προϊόντα από την Φύση H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο

2 Λίπανση σε Συστήματα Βιολογικής Γεωργίας Τα Λιπάσματα του Καλίου και του Μαγνησίου από την K+S KALI GmbH είναι Προϊόντα από την Φύση Η Βιολογική Γεωργία στοχεύει, στην όσο είναι δυνατό ανακύκλωση όλων των θρεπτικών στοιχείων. Ωστόσο, ακόμα και με την εφαρμογή των καλύτερων μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας, η απώλεια θρεπτικών στοιχείων είναι αναπόφευκτη. Για τον λόγο αυτό η Διεθνής Ομοσπονδία του κινήματος για την Βιολογική Γεωργία (IFOAM) επιτρέπει στους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν συγκεκριμένα λιπάσματα για να αναπληρώνουν τις απώλειες αυτές. Οι κατευθυντήριες γραμμές της IFOAM υποστηρίζουν την εφαρμογή των επιτρεπομένων τύπων λιπασμάτων, με βάση την διαθεσιμότητα των θρεπτικών στοιχείων όπως αυτή καθορίζεται από την ανάλυση εδάφους.οι κανονισμοί της Ευρωπαικής Ενωσης που ρυθμίζουν την παραγωγή προιόντων Βιολογικής Γεωργίας, όπως αυτό αναφέρεται στις ρυθμίσεις της Επιτροπής ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 834/ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 889/2008, επιτρέπουν την χρήση των παρακάτω Φωσφορούχων, Καλιούχων και Μαγνησιούχων λιπασμάτων στην Βιολογική Γεωργία: Θειικό Κάλιο και Μαγνήσιο που περιέχει Θειικό Κάλιο παραγώμενο με φυσικές μεθόδους (Πατεντκάλι Patentkali) Θειικό Μαγνήσιο παραγώμενο από φυσικές αποθέσεις αλάτων (Κιζερίτης, EPSO Top, EPSO Microtop, EPSO Combitop). Τα Προϊόντα της K+S KALI KALI SOP, Πατεντκάλι, είναι κατά συνέπεια τα μόνα λιπάσματα Ευρωπαικής παραγωγής με βάση το Θειικό Κάλιο, που συνάδουν πλήρως με την Κοινοτική οδηγία ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 834/ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 889/2008. Τα στοιχεία Κάλιο και Μαγνήσιο συναντούνται ευρέως στα φυσικά οικοσυστήματα. Είναι δε απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για τα φυτά τα ζώα αλλά και τον άνθρωπο. Η ανακάλυψη και η εκμετάλευση Καλιούχων και Μαγνησιούχων κοιτασμάτων, επέτρεψε και διευκόλυνε την αποτροπή και την θεραπεία των τροφοπενιών στην Γεωργία. Θαλασσινό νερό Θεωρία των ρηχών φραγμάτων Ρηχό φράγμα Μεγάλες λίμνες Εξάτμιση Κοιτάσματα Καλίου και Μαγνησίου Τα κοιτάσματα που υπάρχουν στην Γερμανία, σχηματίστηκαν πριν από 230 εκατομμύρια χρόνια, σαν αποτέλεσμα της εξάτμισης των υδάτων της θάλασσας κατά την διάρκεια της νεώτερης εποχής του Παλαιοζωικού αιώνα. Το αλμυρό νερό της θάλασσας 1 εγκλωβίστηκε 2 σε μεγάλες λίμνες 3, Όπου και εξατμίζεται. Κατά την διάρκεια της εξάτμισης, 4 ιδιαίτερες συνθήκες συνέβαλλαν στην δημιουργία των κοιτασμάτων, 5 που ήταν πλούσια όχι μόνο σε άλατα Καλίου αλλά περιείχαν επίσης Θειικό Μαγνήσιο. Στα ορυχεία της K+S, αυτά τα μοναδικά φυσικά άλατα εξορύσσονται και μετατρέπονται σε ποιοτικά λιπάσματα, που περιέχουν Κάλιο, Μαγνήσιο και Θείο, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικές μεθόδους, πχ ηλεκτροστατικό διαχωρισμό, διάλυση και επανακρυστάλλωση κα.

3 Πατεντκάλι σκόνη standard Θειικό Καλιομαγνήσιο S 30 (+10+42) 30 % K 2 O οξείδιο Καλίου 100 % υδατοδιαλυτό 10 % MgO οξείδιο Μαγνησίου 100 % υδατοδιαλυτό 42 % SO 3 θείο 100 % υδατοδιαλυτό Θειικό Κάλιο 50 (+45) 50 % K 2 O οξείδιο Καλίου 100 % υδατοδιαλυτό 45 % SO 3 θείο 100 % υδατοδιαλυτό Χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε Θειικό Κάλιο και Θειικό Μαγνήσιο, που προέρχονται από φυσικά κοιτάσματα αλάτων Καλίου και από το επίσης φυσικό ορυκτό Κιζερίτης. Ιδανικό για την κάλυψη των αναγκών σε Κάλιο, Μαγνήσιο και Θείο, τα οποία και περιέχει στη σωστή αναλογία μεταξύ τους. Εχει χαμηλό δείκτη αλατότητας και πρακτικά είναι απαλλαγμένο από χλώριο. Διαλύεται εύκολα στο έδαφος και τροφοδοτεί τα φυτά με Κάλιο, Μαγνήσιο και Θείο σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή του, συνεχώς, σε όλη την διάρκεια των κρισίμων σταδίων της καλλιέργειας. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους των εδαφών και για όλα τα εδαφικά PH (οξύτητα του εδάφους). και στις Βιολογικές καλλιέργειες όπου χρησιμοποιείται επί δεκαετίες. και στην Βιολογική Γεωργία (ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριϑ. 834/ /2008). Χρησιμοποιείται σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή συνθέτων NPK λιπασμάτων. Θειικό Κάλιο 50 (+45) κοκκώδες granular 50 % K 2 O οξείδιο Καλίου 100 % υδατοδιαλυτό 45 % SO 3 θείο 100 % υδατοδιαλυτό Παράγεται με φυσική διαδικασία με ανακρυστάλωση του εξορυσσόμενου φυσικού άλατος Καλίου μαζί με Κιζερίτη. Περιέχει υψηλή ποσότητα Καλίου και Θείου και για τον λόγο αυτό καθίσταται ιδανικό για την λίπανση όλων των καλλιεργειών. Έχει χαμηλό δείκτη αλατότητας και είναι πρακτικά απαλλαγμένο από χλώριο. Τα χαρακτηριστικά αυτά το κάνουν ιδιαίτερα κατάλληλο για τις εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μας. Αυξάνει την παραγωγή και βελτιώνει σημαντικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων (χρώμα-γεύσηάρωμα κλπ.), αυξάνει την αντοχή των ευαίσθητων προϊόντων στην μεταφορά και στην αποθήκευση και βελτιώνει σημαντικά τα χαρακτηριστικά των προϊόντων. χρησιμοποιείται είτε σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή συνθέτων λιπασμάτων, είτε αυτούσιο. Είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαική Ενωση για χρήση και στην Βιολογική Γεωργία (ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριϑ. 834/ /2008).

4 ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΚ Θειικό Κάλιο Κρυσταλλικό 52 (+45) 52 % K 2O οξείδιο Καλίου 100 % υδατοδιαλυτό 45 % SO 3 θείο 100 % υδατοδιαλυτό Θειικό Μαγνήσιο* κρυσταλλικό *Επταϋδρικό θειικό Μαγνήσιο (MgSO 4 7 H 2O) απόλυτα υδατοδιαλυτό. 16 % MgO οξείδιο Μαγνησίου 100 % υδατοδιαλυτό 32 % SO 3 θείο 100 % υδατοδιαλυτό Θειικό Κάλιο υψηλής καθαρότητας, ειδικό για υδρολιπάνσεις, διαφυλλικές λιπάνσεις και υδροπονικές καλλιέργειες Είναι πρακτικά απαλλαγμένο από χλώριο (max 0,5%), γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά κατάλληλη πηγή καλίου για τις ευαίσθητες καλλιέργειες στο χλώριο (καπνός, κηπευτικά, οπωροφόρα, θερμοκηπιακές καλλιέργειες κ.α.). Εχει χαμηλό δείκτη αλατότητας συγκριτικά με άλλες πηγές Καλίου. Η ιδιότητά του αυτή διευκολύνει την πρόσληψη από τα φυτά νερού και θρεπτικών στοιχείων και περιορίζει την συσσώρευση αλάτων στο έδαφος. Συνδυάζεται με τα περισσότερα γεωργικά φάρμακα και λιπάσματα με εξαίρεση εκείνων που περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου. Είναι Θειικό Μαγνήσιο επταϋδρικό και προέρχεται από τον φυσικό Κιζερίτη Στο μόνο που διαφέρει από τον Κιζερίτη είναι η υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό. Είναι πλήρως διαλυτό στο νερό και για τον λόγο αυτό είναι κατάλληλο για υδρολιπάνσεις και διαφυλλικές λιπάνσεις. Ιδανικό για άμεσες διορθώσεις σε οξείες τροφοπενίες Μαγνησίου. και στην Βιολογική Γεωργία (ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριϑ. 834/ /2008). Αποτελείται από ομοιόμορφους κρυστάλλους και η ροητικότητά του παραμένει αναλλοίωτη, διότι δεν πετρώνει ούτε σχηματίζει συσσωματώματα. και στην Βιολογική Γεωργία (ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριϑ. 834/ /2008).

5 Θειικό Μαγνήσιο* κρυσταλλικό *Επταϋδρικό θειικό Μαγνήσιο (MgSO 4 7 H 2O) απόλυτα υδατοδιαλυτό. 15 % MgO οξείδιο Μαγνησίου 100 % υδατοδιαλυτό 31 % SO 3 θείο 100 % υδατοδιαλυτό 0,9 % B βόριο 100 % υδατοδιαλυτό 1 % Mn μαγγάνιο 100 % υδατοδιαλυτό Θειικό Μαγνήσιο* κρυσταλλικό *Επταϋδρικό θειικό Μαγνήσιο (MgSO 4 7 H 2O) απόλυτα υδατοδιαλυτό. 13 % MgO οξείδιο Μαγνησίου 100 % υδατοδιαλυτό 34 % SO 3 θείο 100 % υδατοδιαλυτό 4 % Mn μαγγάνιο 100 % υδατοδιαλυτό 1 % Zn ψευδάργυρος 100 % υδατοδιαλυτό Επταϋδρικό Θειικό Μαγνήσιο με προσθήκη υδατοδιαλυτών στοιχείων Βορίου και Μαγγανίου Ιδανικό για υδρολιπάνσεις και διαφυλλικές εφαρμογές για άμεση διόρθωση ή αποφυγή τροφοπενιών των παραπάνω θρεπτικών στοιχείων. και στην Βιολογική Γεωργία (ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριϑ. 834/ /2008). Επταϋδρικό Θειικό Μαγνήσιο με προσθήκη υδατοδιαλυτών στοιχείων, Μαγγανίου και Ψευδαργύρου Ιδανικό για υδρολιπάνσεις και διαφυλλικές εφαρμογές για άμεση διόρθωση ή αποφυγή τροφοπενιών των παραπάνω θρεπτικών στοιχείων. και στην Βιολογική Γεωργία (ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριϑ. 834/ /2008).

6 σκόνη fine Λιπάσματα της K+S KALI GmbH κατάλληλα για την βιολογική γεωργία ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΚ Θειικό Μαγνήσιο μονοϋδρικό σκόνη. Kιζερίτης % MgO οξείδιο Μαγνησίου 100 % υδατοδιαλυτό 55 % SO 3 θείο 100 % υδατοδιαλυτό Λίπασμα Σύνθεση Χαρακτηριστικά Patentkali 30 % K 2 O 10 % MgO 42 % SO 3 KALI SOP 50 % K 2 O 45 % SO 3 Θειικό Καλιομαγνήσιο Ιδανική πηγή Καλίου και Θείου Χρησιμοποιείται σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή συνθέτων λιπασμάτων. κοκκώδες granular ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΚ Θειικό Μαγνήσιο μονοϋδρικό κοκκώδες. Kιζερίτης % MgO οξείδιο Μαγνησίου 100 % υδατοδιαλυτό 50 % SO 3 θείο 100 % υδατοδιαλυτό solusop % K 2 O 45 % SO 3 EPSO Top 16 % MgO 32 % SO 3 EPSO Microtop 15 % MgO 31 % SO 3 0,9 % B 1 % Mn EPSO Combitop 13 % MgO 34 % SO 3 4 % Mn 1 % Zn ESTA Kieserit 27 % MgO 55 % SO 3 σκόνη ESTA Kieserit 25 % MgO 50 % SO 3 кοккώδης Λίπασμα της Κ+S για υδρολιπάνσεις και διαφυλλικές λιπάνσεις Πλήρως υδατοδιαλυτό Θειικό Μαγνήσιο για υδρολιπάνσεις καιν διαφυλλικές λιπάνσεις Πλήρως υδατοδιαλυτό Θειικό Μαγνήσιο με Βόριο και Μαγγάνιο Πλήρως υδατοδιαλυτό Θειικό Μαγνήσιο με Μαγγάνιο και Ψευδάργυρο Θειικό Μαγνήσιο ιδανικό για πρώτη ύλη λιπασμάτων Θειικό Μαγνήσιο 100% ιδανικό για όλα τα εδάφη Φυσικό λίπασμα Μαγνησίου και Θείου που προέρχεται από το ορυκτό Κιζερίτης Είναι το πλουσιότερο σε Μαγνήσιο από όλα τα λιπάσματα που έχουν για βάση το Θειικό Μαγνήσιο. Είναι διαθέσιμο σε μορφή σκόνης και σε μορφή κόκκου. Συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί άριστα και σαν πρώτη ύλη λιπασμάτων και για απευθείας εφαρμογή. Ιδανικό λίπασμα για την διόρθωση τροφοπενιών Μαγνησίου και Θείου και για μακροχρόνιο εμπλουτισμό του εδάφους με τα στοιχεία αυτά. Δεν επηρεάζει την οξύτητα του εδάφους όσο συχνά κι αν εφαρμόζεται. Είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ενωση για χρήση και στην Βιολογική Γεωργία (ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριϑ. 834/ /2008).

7 = Σήµα κατοχυρωµένο από την K+S KALI GmbH Παράγεται από την: K+S KALI GmbH Bertha-von-Suttner-Str Kassel, Germany Εταιρεία του ομίλου K+S Πληροφορίες Σακελλαρίου Μάνος Ανεξάρτητος Σύμβουλος της K+S KALI GmbH 17ης Νοέμβρη & Χίου Αθήνα ΤHΛ: , ΦΑΞ: manossak@otenet.gr 7401/12.13/A/griech./mp2

Προϊόντα από την φύση

Προϊόντα από την φύση Βιολογική Γεωργία Προϊόντα από την φύση Προϊόντα από την Φύση H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Λίπανση σε Συστήματα Βιολογικής Γεωργίας Η Βιολογική Γεωργία στοχεύει, στην όσο είναι δυνατό ανακύκλωση

Διαβάστε περισσότερα

Διαφυλλική εφαρμογή. για σιτηρά. Διαφυλλική λίπανση για τα σιτηρά

Διαφυλλική εφαρμογή. για σιτηρά. Διαφυλλική λίπανση για τα σιτηρά Διαφυλλική εφαρμογή για σιτηρά. Διαφυλλική λίπανση για τα σιτηρά Μαγνήσιο & θείο Δύο σημαντικά θρεπτικά στοιχεία 2 Έλλειψη μαγνησίου στο σιτάρι Έλλειψη Θείου στο σιτάρι. Μαγνήσιο: Είναι βασικό συστατικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΚΑΙ Η ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΏΝ ΕΛΈΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ. Διαφυλλική λίπανση για τα σιτηρά

Η ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΚΑΙ Η ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΏΝ ΕΛΈΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ. Διαφυλλική λίπανση για τα σιτηρά Η ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΚΑΙ Η ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΏΝ ΕΛΈΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ Διαφυλλική λίπανση για τα σιτηρά 1 2 Μαγνήσιο & θείο Δύο σημαντικά θρεπτικά στοιχεία μαγνήσιο Mg Μαγνήσιο: Είναι βασικό συστατικό της χλωροφύλλης

Διαβάστε περισσότερα

Λαχανικά ποιότητας. Συμβουλές όσον αφορά στην λίπανση Καλίου, Μαγνησίου και Θείου

Λαχανικά ποιότητας. Συμβουλές όσον αφορά στην λίπανση Καλίου, Μαγνησίου και Θείου Λαχανικά ποιότητας Λαχανικά ποιότητας Συμβουλές όσον αφορά στην λίπανση Καλίου, Μαγνησίου και Θείου Η λίπανση στα κηπευτικά 2 Τα ποιοτικά λαχανικά πρέπει να ανταποκρίνονται σε πλήθος απαιτήσεων όπως: Η

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ. Συμβουλές όσον αφορά στην λίπανση Καλίου, Μαγνησίου και Θείου

ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ. Συμβουλές όσον αφορά στην λίπανση Καλίου, Μαγνησίου και Θείου ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ Συμβουλές όσον αφορά στην λίπανση Καλίου, Μαγνησίου και Θείου 1 2 Η λίπανση στα κηπευτικά Τα ποιοτικά λαχανικά πρέπει να ανταποκρίνονται σε πλήθος απαιτήσεων όπως: Η εμπορική αξία: η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΆΤΑΣ. Η καλλιέργεια της Πατάτας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΆΤΑΣ. Η καλλιέργεια της Πατάτας ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΆΤΑΣ Η καλλιέργεια της Πατάτας 1 2 Παραγωγή και Ποιότητα: Παράμετροι που εξαρτώνται από τα θρεπτικά στοιχεία. Η παραγωγή και η ποιότητα της πατάτας είναι παράγοντες άμεσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ Nitrophoska special 12-12-17 (+2MgO+8S+TE) 12% Ν Ολικό Άζωτο 7% NH 4 -N Αμμωνιακό Άζωτο 5% ΝΟ 3 -Ν Νιτρικό Άζωτο 12% P 2 O 5 Πεντοξείδιο του Φωσφόρου διαλυτό 7,8% P 2 O 5 υδατοδιαλυτό

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για την. λίπανση της πατάτας. Πληροφορίες για την λίπανση της πατάτας. Η καλλιέργεια της Πατάτας. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο

Πληροφορίες για την. λίπανση της πατάτας. Πληροφορίες για την λίπανση της πατάτας. Η καλλιέργεια της Πατάτας. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Πληροφορίες για την λίπανση της πατάτας Πληροφορίες για την λίπανση της πατάτας Η καλλιέργεια της Πατάτας H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Παραγωγή και Ποιότητα: Παράμετροι που εξαρτώνται από τα

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοτικό κρασί. Ποιοτικό κρασί. Συμβουλές για την λίπανση με Κάλιο, Μαγνήσιο, Θείο και ιχνοστοιχεία. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο

Ποιοτικό κρασί. Ποιοτικό κρασί. Συμβουλές για την λίπανση με Κάλιο, Μαγνήσιο, Θείο και ιχνοστοιχεία. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Ποιοτικό κρασί Ποιοτικό κρασί Συμβουλές για την λίπανση με Κάλιο, Μαγνήσιο, Θείο και ιχνοστοιχεία H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Βασικές αρχές 3 Σαν βασική αρχή, όλα τα φυτά απορροφούν τα θρεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ

Η ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ Η ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ 2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΑΙΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΛΙΠΑΝΣΗ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ Καλλιεργητική τεχνική ελαιοδένδρων. Πολλαπλασιασμός ελιάς Κατά τη διάρκεια των περασμένων

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος Δράσης. Ιδιότητες. Κυριότερα Πλεονεκτήματα

Τρόπος Δράσης. Ιδιότητες. Κυριότερα Πλεονεκτήματα Η αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών και η υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων εξαρτάται από την αρμονική και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των φυτών θρέψη. Για την εξασφάλιση της ιδανικής θρεπτικής

Διαβάστε περισσότερα

Η καλλιέργεια της ελιάς. Πληροφορίες για την λίπανση της Ελιάς. Η Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο

Η καλλιέργεια της ελιάς. Πληροφορίες για την λίπανση της Ελιάς. Η Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Η καλλιέργεια της ελιάς Η καλλιέργεια της ελιάς Πληροφορίες για την λίπανση της Ελιάς Η Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΑΙΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - ΛΙΠΑΝΣΗ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ 3 Καλλιεργητική τεχνική ελαιοδένδρων.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΠΈΛΟΥ. Συμβουλές για την καλλιέργεια και την λίπανση ποικιλιών οινοποιίας, επιτραπέζιας χρήσης και σταφιδοποιίας.

Η ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΠΈΛΟΥ. Συμβουλές για την καλλιέργεια και την λίπανση ποικιλιών οινοποιίας, επιτραπέζιας χρήσης και σταφιδοποιίας. Η ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΠΈΛΟΥ Συμβουλές για την καλλιέργεια και την λίπανση ποικιλιών οινοποιίας, επιτραπέζιας χρήσης και σταφιδοποιίας. 1 2 Σημαντικότερες παραγωγικές ποικιλίες αμπέλου στον Ελλαδικό χώρο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικός οδηγός Με τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων στα κηπευτικά

Ενημερωτικός οδηγός Με τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων στα κηπευτικά Τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων N P K Mg S Mn B Zn Ενημερωτικός οδηγός Με τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων στα κηπευτικά Η Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο 2 Περιεχόμενα: 1. Κεφάλαιο: Εισαγωγή 3 2. Κεφάλαιο:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΙΚΆ ΦΡΟΎΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΟΒΌΛΩΝ ΟΠΩΡΟΦΌΡΩΝ ΔΈΝΔΡΩΝ

ΠΟΙΟΤΙΚΆ ΦΡΟΎΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΟΒΌΛΩΝ ΟΠΩΡΟΦΌΡΩΝ ΔΈΝΔΡΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΆ ΦΡΟΎΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΟΒΌΛΩΝ ΟΠΩΡΟΦΌΡΩΝ ΔΈΝΔΡΩΝ 2 1.0 Οικονομική σημασία εξέλιξη της καλλιέργειας των κυριότερων φυλλοβόλων οπωροφόρων. 1.1 Μηλιά. Οι ποικιλίες

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ

Η ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ Η ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΆΣ 2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΑΙΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΛΙΠΑΝΣΗ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ Καλλιεργητική τεχνική ελαιοδένδρων. Πολλαπλασιασμός ελιάς Κατά τη διάρκεια των περασμένων

Διαβάστε περισσότερα

ESTA KIESERIT ΑΥΞΆΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΌΣΕΙΣ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΊΞΟΕΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ

ESTA KIESERIT ΑΥΞΆΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΌΣΕΙΣ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΊΞΟΕΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ESTA KIESERIT ΑΥΞΆΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΌΣΕΙΣ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΊΞΟΕΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ Μοναδικό από κάθε άποψη. 100 % υδατοδιαλυτό. 100 % διαθέσιμο για τα φυτά. 100 % για όλες τις καλλιέργειες, για υψηλές αποδόσεις Το λίπασμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ WSF straights Nitrophoska special 12-12-17 (+2MgO+8S+TE) 12% Ν Ολικό Άζωτο 7% NH 4 -N Αμμωνιακό Άζωτο 5% ΝΟ 3 -Ν Νιτρικό Άζωτο 12% P 2 O 5 Πεντοξείδιο του Φωσφόρου διαλυτό 7,8% P

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικός οδηγός Με τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων στα κηπευτικά

Ενημερωτικός οδηγός Με τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων στα κηπευτικά Τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων N P K Mg S Mn B Zn Ενημερωτικός οδηγός Με τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων στα κηπευτικά Η Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο 2 Περιεχόμενα: 1. Κεφάλαιο: Εισαγωγή 3 2. Κεφάλαιο:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΝΡ. Humus Vita Stallatico Super

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΝΡ. Humus Vita Stallatico Super ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΝΡ Humus Vita Stallatico Super ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΝΡ O χούμος προέρχεται αποκλειστικά από την ανάμειξη εκλεκτής κοπριάς (βοοειδών και πουλερικών) αφού υποστεί μία διαδικασία ζύμωσης

Διαβάστε περισσότερα

Υδρολίπανση λαχανικών

Υδρολίπανση λαχανικών Υδρολίπανση λαχανικών Σκοπιμότητα υδρολίπανσης Αφορά την παροχή θρεπτικών στοιχείων στα φυτά σε δόσεις μετά την εγκατάστασή τους στον χώρο καλλιέργειας. Αποσκοπεί στην αναπλήρωση των θρεπτικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

All from a Single Source

All from a Single Source All from a Single Source Το PeKacid TM είναι μια νέα, καινοτόμος λύση για τον φώσφορο σε ασβεστούχα εδάφη και νερά με μεγάλη σκληρότητα. Στερεό φωσφορικό οξύ σε σάκους Μονοκρυσταλλικό, με χαμηλό ph (2.2)

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοτικά φρούτα. πληροφορίες και προτάσεις για τη λίπανση των φυλλοβόλων οπωροφόρων δένδρων. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο

Ποιοτικά φρούτα. πληροφορίες και προτάσεις για τη λίπανση των φυλλοβόλων οπωροφόρων δένδρων. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Ποιοτικά φρούτα πληροφορίες και προτάσεις για τη λίπανση των φυλλοβόλων οπωροφόρων δένδρων H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο 2 1.0 Οικονομική σημασία εξέλιξη της καλλιέργειας των κυριότερων φυλλοβόλων

Διαβάστε περισσότερα

Η καλλιέργεια της Αμπέλου

Η καλλιέργεια της Αμπέλου Η Καλλιέργεια της Αμπέλου Η καλλιέργεια της Αμπέλου Συμβουλές για την καλλιέργεια και την λίπανση ποικιλιών οινοποιίας, επιτραπέζιας χρήσης και σταφιδοποιίας. Die Kompetenz in Kalium und Magnesium 2 Σημαντικότερες

Διαβάστε περισσότερα

υδρολίπανση Oλοκληρωμένες λύσεις θρέψης στην υδρολίπανση

υδρολίπανση Oλοκληρωμένες λύσεις θρέψης στην υδρολίπανση υδρολίπανση Oλοκληρωμένες λύσεις θρέψης στην υδρολίπανση Καλλιεργήστε την υπεροχή σας στην υδρολίπανση 40 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΛΙΠΑΝΣΗ Εδώ και 40 χρόνια, η εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛ συμβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

Λίπανση Κηπευτικών Καλλιεργειών

Λίπανση Κηπευτικών Καλλιεργειών Λίπανση Κηπευτικών Καλλιεργειών Βασική λίπανση Η βασική λίπανση διενεργείται κατά το στάδιο της προετοιµασίας του εδάφους και πριν την εγκατάσταση των φυτών σε αυτό. Οι ποσότητες των λιπασµάτων καθορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Η λίπανση των φυτών στα θερμοκήπια

Η λίπανση των φυτών στα θερμοκήπια Η λίπανση των φυτών στα θερμοκήπια Χημικές ιδιότητες εδάφους Περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία Ικανότητα ανταλλαγής κατιόντων Οξύτητα εδάφους (ph) Περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία Ολική περιεκτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

H ολοκληρωμένη σειρά υδατοδιαλυτών λιπασμάτων από την SQM

H ολοκληρωμένη σειρά υδατοδιαλυτών λιπασμάτων από την SQM H ολοκληρωμένη σειρά υδατοδιαλυτών λιπασμάτων από την SQM ΣΥΜΒΑΤΟ- ΤΗΤΕΣ ΛΙΠΑ- ΣΜΑΤΩΝ Nιτρικό Κάλιο Ουρία Νιτρική Αμμωνία Θειϊκή Αμμωνία Θειϊκό Κάλιο Νιτρικό Μαγνήσιο Θειϊκό Μαγνήσιο Νιτρικό Ασβέστιο Φωσφορική

Διαβάστε περισσότερα

Τα οφέλη χρήσης του Νιτρικού Καλίου έναντι του Χλωριούχου Καλίου και του Θειικού Καλίου

Τα οφέλη χρήσης του Νιτρικού Καλίου έναντι του Χλωριούχου Καλίου και του Θειικού Καλίου Τα οφέλη χρήσης του Νιτρικού Καλίου έναντι του Χλωριούχου Καλίου και του Θειικού Καλίου Τα οφέλη του καλίου, γενικά Προάγει την φωτοσύνθεση Επιταχύνει την μεταφορά των προϊόντων μεταβολισμού Ενισχύει την

Διαβάστε περισσότερα

Θρεπτικά συστατικά. Κατηγορίες θρεπτικών συστατικών

Θρεπτικά συστατικά. Κατηγορίες θρεπτικών συστατικών ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Από: Κατερινόπουλο, Α. & Σταματάκη, Μ. 1995. Εφαρμοσμένη Ορυκτολογία Πετρολογία. Τα Βιομηχανικά Ορυκτά και Πετρώματα και οι Χρήσεις τους. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας,

Διαβάστε περισσότερα

Η προσθήκη των θρεπτικών στοιχείων στο διάλυµα, επιβάλει την εφαρµογή απλών υδατοδιαλυτών λιπασµάτων και οξέων, ενώ για την κάλυψη των αναγκών σε

Η προσθήκη των θρεπτικών στοιχείων στο διάλυµα, επιβάλει την εφαρµογή απλών υδατοδιαλυτών λιπασµάτων και οξέων, ενώ για την κάλυψη των αναγκών σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Υ ΡΟΠΟΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ Χρησιµοποιούµενα λιπάσµατα Η προσθήκη των θρεπτικών στοιχείων στο διάλυµα, επιβάλει την εφαρµογή απλών υδατοδιαλυτών λιπασµάτων και οξέων, ενώ για την κάλυψη των αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ. Μέγιστη απόδοση στην Υδρολίπανση, Για διαφυλλικούς ψεκασμούς και Υδροπονικές καλλιέργειες

ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ. Μέγιστη απόδοση στην Υδρολίπανση, Για διαφυλλικούς ψεκασμούς και Υδροπονικές καλλιέργειες ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Μέγιστη απόδοση στην Υδρολίπανση, Για διαφυλλικούς ψεκασμούς και Υδροπονικές καλλιέργειες ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ EuroChem Ποιοι είμαστε 3 Για μέγιστη απόδοση στην Υδρολίπανση 4 Ο πιο αποτελεσματικός

Διαβάστε περισσότερα

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΜΑΤΑΣ 1

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΜΑΤΑΣ 1 econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΤΟΜΑΤΑΣ 1 econteplusproject Organic.Edunet ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΟΛΑΝΩΔΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Χαράλαμπος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ Η εσπεριδοκαλλιέργεια στη χώρα μας Η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών (πορτοκαλιά, μανταρινιά, λεμονιά, γκρέιπφρουτ

Διαβάστε περισσότερα

PΕΑΚ 0-52-34 Το Peak (MKP, Μonopotassium Phosphate, KH 2

PΕΑΚ 0-52-34 Το Peak (MKP, Μonopotassium Phosphate, KH 2 PΕΑΚ 0-52-34 Το Peak (MKP, Μonopotassium Phosphate, KH 2 PO 4 ), είναι η τελευταία λέξη στα ειδικά λιπάσµατα, κατάλληλο για υδρολίπανση, διαφυλλικές εφαρµογές και παρασκευή σύνθετων λιπασµάτων. Είναι πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Διάλεξης: Ο ρόλος του ανταγωνισμού των θρεπτικών στοιχείωνστηνανάπτυξηκαιτην. Χ. Λύκας

Τίτλος Διάλεξης: Ο ρόλος του ανταγωνισμού των θρεπτικών στοιχείωνστηνανάπτυξηκαιτην. Χ. Λύκας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» Μάθημα: «Επίδραση του αβιοτικού και βιοτικού περιβάλλοντος στην παραγωγή των φυτών» Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

Για Ροδάκινα- Δαμάσκηνα - Βερίκοκα

Για Ροδάκινα- Δαμάσκηνα - Βερίκοκα Οι γενικές αρχές λίπανσης...... αξιοποιούνται μαζί με τις Εδαφολογικές και Φυλλοδιαγνωστικές Αναλύσεις και τα στοιχεία από τα Ερωτηματολόγια Λίπανσης για την έκδοση των Οδηγιών Λίπανσης στο κάθε αγροτεμάχιο.

Διαβάστε περισσότερα

Εδαφοκλιματικό Σύστημα και Άμπελος

Εδαφοκλιματικό Σύστημα και Άμπελος Εδαφοκλιματικό Σύστημα και Άμπελος Δολαπτσόγλου Χριστίνα ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ΔΡΑΜΑ 2019 Chr. Dolaptsoglou Γονιμότητα Εδάφους Θρεπτικά στοιχεία για

Διαβάστε περισσότερα

Provides Flexibility

Provides Flexibility Provides Flexibility Το Άζωτο είναι το σημαντικότερο θρεπτικό στοιχείο στη γεωργία, και αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την καρποφορία των φυτών. Η άριστη εναρμόνιση της αζωτούχου

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ

H ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΕΔΑΦΩΝ H ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΣ ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. /νση: T.Θ: 2222 Τηλέφωνο: 2810.331290 Καστοριάς και Θερµοπυλών

Διαβάστε περισσότερα

Υδατοδιαλυτά λιπάσματα

Υδατοδιαλυτά λιπάσματα Υδατοδιαλυτά λιπάσματα Ultrasol Πρώτες Ύλες Ultrasol Πρώτες ύλες K Plus 13,7-0-46,3 Νιτρικό Κάλιο Νιτρικό Άζωτο (ΝΟ3-N) 13,7% Oξείδιο του Καλίου (Κ2Ο) 46,3% Κάλιο (Κ) 38,4% Διαλυτότητα (g/l σε 20ºC) 316

Διαβάστε περισσότερα

www.elfegroup.eu Ελληνικά Λιπάσματα ELFE ABEE

www.elfegroup.eu Ελληνικά Λιπάσματα ELFE ABEE Ελληνικά Λιπάσματα ELFE ABEE Γραφεία Αθηνών: Έδρα: Πεντέλης 34 & Ζησιμοπούλου 11 Τ.Κ. 17564 Π.ΦΑΛΗΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ.: 2130 175700 Fax: 210 9211533 e-mail: headoffices@elfegroup.eu Εργοστάσιο Καβάλας: Ν.Καρβάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟKIOY ΓΕΝΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ To καλαμπόκι ευδοκιμεί σε εδάφη μέσης σύστασης, βαθιά, καλώς αποστραγγιζόμενα, με υψηλ περιεκτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Η πατάτα είναι καλλιέργεια πολύ απαιτητική ως προς τις εδαφικές συνθήκες ανάπτυξης. Ευδοκιμεί σε εδάφη βαθιά,

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΤΑ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΤΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ Σίνδος, 12/06/2017 Διεύθυνση Οικονομικών ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 603 Υπηρεσιών ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 18197 Τμήμα Προϋπολογισμού Λογιστηρίου και

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EL 17.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 43/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 137/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Φεβρουαρίου 2011 για τροποποίηση του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Γονιμότητα εδάφους. Ένα γόνιμο έδαφος χαρακτηρίζεται από:

Γονιμότητα εδάφους. Ένα γόνιμο έδαφος χαρακτηρίζεται από: Λίπανση λαχανικών Γονιμότητα εδάφους Ένα γόνιμο έδαφος χαρακτηρίζεται από: Υψηλή διαθεσιμότητα νερού Ικανοποιητική αεροπερατότητα Υψηλή ανταλλακτική ικανότητα Κατάλληλο ph Υψηλή βιολογική δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ Θρεπτικό διάλυμα Είναι ένα αραιό υδατικό διάλυμα όλων των θρεπτικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τα φυτά, τα οποία βρίσκονται διαλυμένα

Διαβάστε περισσότερα

Υγρά Λιπάσματα ΥΓΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ

Υγρά Λιπάσματα ΥΓΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΥΓΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ Sun Protect Νέας τεχνολογίας λίπασμα βασισμένο στο βόριο. Προάγει την ανθεκτικότητα των φυτικών ιστών σε συνθήκες καύσωνα και αυξημένης ηλιακής ακτινοβολίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΛΙΠΑΝΣΗ ΚΑΛΛΕΙΕΡΓΕΙΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΛΙΠΑΝΣΗ ΚΑΛΛΕΙΕΡΓΕΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΛΙΠΑΝΣΗ ΚΑΛΛΕΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΕΔΑΦΩΝ Web: http://www.ismc.gr/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΛΙΠΑΝΣΕΩΝ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΛΙΠΑΝΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. /νση: T.Θ: 2222 Τηλέφωνο: 2810.331290 Καστοριάς και Θερµοπυλών

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιέργειες Εκτός Εδάφους

Καλλιέργειες Εκτός Εδάφους Θρεπτικά Διαλύματα Για Διδάσκοντες: Καλλιέργειες Εκτός Εδάφους Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ Είναι ένα αραιό υδατικό διάλυμα όλων των θρεπτικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τα φυτά, τα οποία βρίσκονται διαλυμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΔΑΦΩΝ/ΘΡΕΨΗ ΦΥΤΩΝ ΘΕΩΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ ΥΛΗΣ

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΔΑΦΩΝ/ΘΡΕΨΗ ΦΥΤΩΝ ΘΕΩΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΔΑΦΩΝ/ΘΡΕΨΗ ΦΥΤΩΝ ΘΕΩΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ ΥΛΗΣ 1. Ποιές πληροφορίες σχετικά µε τη θρέψη των φυτών βρίσκουµε στους

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.11.2014 EL L 337/53 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1257/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24ης Νοεμβρίου 2014 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2003/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΣΠΟΡΟΣ. Κατάλογος 2012. σελ. 1

ΒΙΟΣΠΟΡΟΣ. Κατάλογος 2012. σελ. 1 ΒΙΟΣΠΟΡΟΣ Κατάλογος 2012 ΔΡ. ΧΑΡΑΛΝΤ Χ. ΛΕΤΙΖΙ (ΓΕΩΠΟΝΟΣ) σελ. 1 Eutrofit και Orgazot S... και τα φυτά δυναμώνουν! Σειρά βιολογικών οργανικών αζωτούχων λιπασμάτων: χαμηλή δόση και μεγάλη απόδοση Eutrofit

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ Εργ. Περιβαλλοντικών Αναλύσεων, Σίνδος Σελ. 1/5 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ Πελάτης: ΗΜΗΤΡΙΑ ΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ιεύθυνση Πελάτη: ΠΑΡΝΗΘΟΣ 22,ΑΘΗΝΑ Περιγραφή ειγµάτων: έδαφος ειγµατοληψία: από πελάτη Ηµεροµηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ FS-291(16-3-3)

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ FS-291(16-3-3) Χημική & Γεωργική Βιομηχανία Επιστημονική Έρευνα ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ FS-291(16-3-3) 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 1.1 Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Βραβευμένο σύστημα τροφής φυτών!

Βραβευμένο σύστημα τροφής φυτών! Βραβευμένο σύστημα τροφής φυτών! Powder Feeding Τα οργανικά και ορυκτά λιπάσματα χρησιμοποιούνται στη γεωργία εδώ και χιλιάδες χρόνια, ωστόσο, οι γεωργικές τεχνικές και τα χρησιμοποιούμενα μέσα δεν έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Εδαφολογικές και καλλιεργητικές ανάγκες της Κάνναβης (L. Cannabis Sativa, Cannabaceae)

Εδαφολογικές και καλλιεργητικές ανάγκες της Κάνναβης (L. Cannabis Sativa, Cannabaceae) Εδαφολογικές και καλλιεργητικές ανάγκες της Κάνναβης (L. Cannabis Sativa, Cannabaceae) Σταυρινός Ελευθέριος Δρ Γεωπόνος - Εδαφολόγος Μέλος του ΔΣ Εδαφολογικής Εταιρείας www.edafologiki.gr Περιεχόμενα Παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Η λίπανση της ελιάς μπορεί να εφαρμοστεί είτε με ανόργανα λιπάσματα, είτε με οργανικά υλικά (ζωική κοπριά, κομπόστα ή χλωρή λίπανση).

Η λίπανση της ελιάς μπορεί να εφαρμοστεί είτε με ανόργανα λιπάσματα, είτε με οργανικά υλικά (ζωική κοπριά, κομπόστα ή χλωρή λίπανση). Λίπανση της Ελιάς Η ελιά γενικά δεν θεωρείται απαιτητικό είδος και μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφικών τύπων. Η λίπανση αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της διαχείρισης του ελαιώνα και στοχεύει

Διαβάστε περισσότερα

Η θρέψη και η λίπανση της βιομηχανικής τομάτας

Η θρέψη και η λίπανση της βιομηχανικής τομάτας Η θρέψη και η λίπανση της βιομηχανικής τομάτας Αθανάσιος Κουκουνάρας Λέκτορας Εργαστήριο Λαχανοκομίας Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ thankou@agro.auth.gr 9 Μαρτίου 2015, Λάρισα Κύρια σημεία Η ανάγκη για λίπανση Οργανική

Διαβάστε περισσότερα

Aζωτούχα λιπάσματα με Θείο. Rieselkorn

Aζωτούχα λιπάσματα με Θείο. Rieselkorn ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ Aζωτούχα λιπάσματα με Θείο Rieselkorn Προφίλ - Σύντομη Ιστορία ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η EuroChem Agro είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες σύνθετων λιπασμάτων με υψηλή τεχνογνωσία στον

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EL 18.5.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 134/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 463/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Μαΐου 2013 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ Θρεπτικό διάλυμα Είναι ένα αραιό υδατικό διάλυμα όλων των θρεπτικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τα φυτά, τα οποία βρίσκονται διαλυμένα

Διαβάστε περισσότερα

Εργοστάσιο. Εταιρεία. Συνεργασίες

Εργοστάσιο. Εταιρεία. Συνεργασίες Εταιρεία Η TEOFERT Α.Ε. είναι η ελληνική εταιρεία του Οµίλου επιχειρήσεων της οικογένειας Θεοφανόπουλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο διεθνή χώρο των πρώτων υλών και λιπασµάτων από τη δεκαετία του 1960.

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμα ελληνικά προϊόντα για αειφόρο γεωργική ανάπτυξη

Καινοτόμα ελληνικά προϊόντα για αειφόρο γεωργική ανάπτυξη 2015 Καινοτόμα ελληνικά προϊόντα για αειφόρο γεωργική ανάπτυξη Η ΕΒΥΠ ΕΕ - Ελληνική Βιομηχανία Υδρολυμένης Πρωτεΐνης, μέλος του ομίλου εταιρειών ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, είναι μια καινοτόμος εταιρεία, η οποία κυρίως

Διαβάστε περισσότερα

Ανακύκλωση θρεπτικών διαλυμάτων σε κλειστά υδροπονικά συστήματα

Ανακύκλωση θρεπτικών διαλυμάτων σε κλειστά υδροπονικά συστήματα Ανακύκλωση θρεπτικών διαλυμάτων σε κλειστά υδροπονικά συστήματα Κλειστά υδροπονικά συστήματα Πλεονεκτήματα Εξοικονόμηση λιπασμάτων και νερού Μείωση απορροής υπολειμμάτων λιπασμάτων (νιτρικά, φωσφορικά)

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Εργαστήριο. Ενότητα 10 η : Θρεπτικά Διαλύματα Για Καλλιέργειες Εκτός Εδάφους ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ.

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Εργαστήριο. Ενότητα 10 η : Θρεπτικά Διαλύματα Για Καλλιέργειες Εκτός Εδάφους ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Εργαστήριο Τμήμα: Διδάσκοντες: Ενότητα 10 η : Θρεπτικά Διαλύματα Για Καλλιέργειες Εκτός Εδάφους ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ Θρεπτικό διάλυμα Είναι ένα αραιό υδατικό

Διαβάστε περισσότερα

Η θρέψη με το όνομα της

Η θρέψη με το όνομα της Η θρέψη με το όνομα της Εισαγωγή Σύγκριση Nutri-Leaf με άλλα Υδατοδιαλυτά Λιπάσματα Για πάνω από 60 χρόνια η εταιρεία Miller (Η.Π.Α) πρωτοπορεί στην παραγωγή υδατοδιαλυτών λιπασμάτων με τη σειρά Nutri-Leaf.

Διαβάστε περισσότερα

Τα οφέλη του Nutrigation

Τα οφέλη του Nutrigation Τα οφέλη του Nutrigation Περιεχόμενα Λίγα λόγια για το Nutrigaton ΤΜ. Τα οφέλη του Nutrigation ΤΜ. Προγράμματα υδρολίπασνης με Nutrigation ΤΜ. Διαχείριση ύδατος. Μέθοδοι υδρολίπανσης. Σκευάσματα θρεπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. Α.Σ. ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο.Ε.Φ. Α.Σ. ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Ο.Ε.Φ. Α.Σ. ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 2 ο έτος υλοποίησης Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Καβάλας, Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Εργαστήριο Εδαφολογίας. Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Δρ Μάρθα Λαζαρίδου Αθανασιάδου

ΤΕΙ Καβάλας, Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Εργαστήριο Εδαφολογίας. Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Δρ Μάρθα Λαζαρίδου Αθανασιάδου Για την κανονική ανάπτυξη των φυτών είναι απαραίτητα ορισμένα θρεπτικά στοιχεία, τα οποία προσλαμβάνονται είτε από το έδαφος είτε από την ατμόσφαιρα. Τα μακροστοιχεία είναι: C,H, O,N, P, K, Ca, Mg, S Ιχνοστοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

A/A ONOMA ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

A/A ONOMA ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 202 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ FREE PHONE 800 820 820 & 230 553354-7 230 54440 230 53422 FAX : 230 545235, 230 530798 ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΦΡΑΓΚΩΝ 3, ΓΡΑΦΕΙΑ 709-70 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Βραβευμένο σύστημα τροφής φυτών!

Βραβευμένο σύστημα τροφής φυτών! Βραβευμένο σύστημα τροφής φυτών! Powder Feeding Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε την καλλιέργεια φυτών, αναζητούμε την τέλεια τροφή για τα φυτά. Χωρίς ποτέ να έχουμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι με

Διαβάστε περισσότερα

Βασικός εξοπλισμός Θερμοκηπίων. Τα θερμοκήπια όσον αφορά τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές τους χαρακτηρίζονται:

Βασικός εξοπλισμός Θερμοκηπίων. Τα θερμοκήπια όσον αφορά τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές τους χαρακτηρίζονται: Βασικός εξοπλισμός Θερμοκηπίων Τα θερμοκήπια όσον αφορά τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές τους χαρακτηρίζονται: (α) από το είδος της κατασκευής τους ως τοξωτά ή αμφίρρικτα και τροποποιήσεις αυτών των δύο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 2954 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚONOMIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: Ενδιαφερόμενους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 2954 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚONOMIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: Ενδιαφερόμενους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Βύρωνας,08/02/2017 Αρ. Πρωτ.: 2954 Δ/ΝΣΗ ΟΙΚONOMIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: Ενδιαφερόμενους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να προβεί στην Προμήθεια «Φυτοπαθολογικού Υλικού» με ενδεικτική

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΡΕΨΗ ΦΥΤΩΝ «ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ»

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΡΕΨΗ ΦΥΤΩΝ «ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ» ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΡΕΨΗ ΦΥΤΩΝ «ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ» Θρέψη φυτών «με το κουταλάκι» Στην ακριβή χρονική στιγμή Στην ακριβή θέση Στην ακριβή ποσότητα Στην ακριβή μορφή Τα οφέλη της θρέψης «κουταλάκη» Βέλτιστη ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας,24/03/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 8204 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚONOMIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: Ενδιαφερόμενους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας,24/03/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 8204 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚONOMIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: Ενδιαφερόμενους Βύρωνας,24/03/2017 Αρ. Πρωτ.: 8204 Δ/ΝΣΗ ΟΙΚONOMIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: Ενδιαφερόμενους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να προβεί στην Προμήθεια Φυτοπαθολογικού Υλικού με ενδεικτική προϋπολογισμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ. Θεματική Ενότητα: Διαχείριση λίπανσης Εφαρμογή τεχνικών ορθολογικής λίπανσης ελαιοκαλλιέργειας

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ. Θεματική Ενότητα: Διαχείριση λίπανσης Εφαρμογή τεχνικών ορθολογικής λίπανσης ελαιοκαλλιέργειας Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «Η Ε Ν Ω Σ Η» ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Θεματική Ενότητα: Εφαρμογή τεχνικών ορθολογικής λίπανσης ελαιοκαλλιέργειας Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 10 η Λίπανση Κηπευτικών Καλλιεργειών

Ενότητα 10 η Λίπανση Κηπευτικών Καλλιεργειών Ενότητα 10 η Λίπανση Κηπευτικών Καλλιεργειών Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκων: Δ. ΣΑΒΒΑΣ Γονιμότητα εδάφους Ένα γόνιμο έδαφος χαρακτηρίζεται από: Υψηλή διαθεσιμότητα νερού Ικανοποιητική αεροπερατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2003/2003 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Οκτωβρίου 2003 σχετικά με τα λιπάσματα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2003/2003 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Οκτωβρίου 2003 σχετικά με τα λιπάσματα 02003R2003 EL 01.07.2017 016.001 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ι Μ Ο Κ Α Τ Α Λ Ο Γ Ο Σ Φ Υ Τ Ο Π Ρ Ο Σ ΤΑ Σ Ι Α & Θ Ρ Ε Ψ Η

Τ Ι Μ Ο Κ Α Τ Α Λ Ο Γ Ο Σ Φ Υ Τ Ο Π Ρ Ο Σ ΤΑ Σ Ι Α & Θ Ρ Ε Ψ Η Τ Ι Μ Ο Κ Α Τ Α Λ Ο Γ Ο Σ Φ Υ Τ Ο Π Ρ Ο Σ ΤΑ Σ Ι Α & Θ Ρ Ε Ψ Η Μάρτιος 2013 SIPCAM ΕΛΛΑΣ Μ.ΕΠΕ Μάρτιος 2013 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2013 ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ACARAMIK 1,8EC Φιάλη 250 κ.εκ 24 17,37 (abamectin 1,8% β/ο) Φιάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΘΡΈΨΗ - ΛΊΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Η ελιά ευδοκιμεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών και προσαρμόζεται εύκολα στις ξηροθερμικές συνθκες της χώρας μας. Προτιμάει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2003/2003 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Οκτωβρίου 2003 σχετικά με τα λιπάσματα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2003/2003 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Οκτωβρίου 2003 σχετικά με τα λιπάσματα 2003R2003 EL 01.01.2016 014.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2003/2003 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Υποστρώματα λαχανικών Χρήση υποστρωμάτων:

Υποστρώματα λαχανικών Χρήση υποστρωμάτων: Υποστρώματα λαχανικών Χρήση υποστρωμάτων: Για παραγωγή σποροφύτων στα φυτώρια Για καλλιέργεια βρώσιμων λαχανικών Εδαφικά υποστρώματα Ως εδαφικό υπόστρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδος διαθέσιμου

Διαβάστε περισσότερα

2η Διάλεξη ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΕΩΣ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

2η Διάλεξη ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΕΩΣ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2η Διάλεξη ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΕΩΣ Αρδευτικό Νερό Πηγές Αρδευτικού Νερού Οι πηγές προελεύσεως του αρδευτικού νερού μπορεί να είναι: η βροχή (βρόχινο) ποτάμια ή λίμνες (επιφανειακό) γεωτρήσεις, πηγάδια

Διαβάστε περισσότερα

Soil Fertility & Plant Nutrition

Soil Fertility & Plant Nutrition Soil Fertility & Plant Nutrition E. Katsalirou Spring 2015 Γονιμότητα Εδάφους & Θρέψη Φυτών Kάλιο (Κ) Κάλιο(Κ) ΑπορροφάταιαπόταφυτάωςιόνΚ + Μοναδικό θρεπτικό δεν αποτελεί μέρος κανενός συστατικού των φυτών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ 1.1. Ένα υδατικό διάλυμα αλατιού (NaCl) έχει περιεκτικότητα 15%w/v. Αυτό σημαίνει : α) Σε 100g διαλύματος περιέχονται 15g NaCl β) Σε 100mL διαλύματος περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΛΗΨΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΓΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΓΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΓΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ Κίνηση στα αγγεία του ξύλου Κίνηση μέσω του φλοιού Τρόποι μετακίνησης των θρεπτικών στοιχείων στο εσωτερικό της ρίζας: Κίνηση με διάχυση

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμα ελληνικά προϊόντα για αειφόρο γεωργική ανάπτυξη

Καινοτόμα ελληνικά προϊόντα για αειφόρο γεωργική ανάπτυξη Καινοτόμα ελληνικά προϊόντα για αειφόρο γεωργική ανάπτυξη Η ΕΒΥΠ ΕΕ είναι μια καινοτόμος Ελληνική εταιρεία, θυγατρική της ΕΒΙΕ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή υδρολυμένων πρωτεϊνών και

Διαβάστε περισσότερα

"Τεχνολογίες Λιπασμάτων και εφαρμογές τους στη θρέψη φυτών

Τεχνολογίες Λιπασμάτων και εφαρμογές τους στη θρέψη φυτών "Τεχνολογίες Λιπασμάτων και εφαρμογές τους στη θρέψη φυτών Παυλάκος Στάθης Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής - Γ.Π.Α M.Sc in Marketing and Communication - Ο.Π.Α Δ/ντης Marketing και R+D - Compo Ελλάς Α.Ε e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης. Χημεία Γ Γυμνασίου. 1. Γενικά να γνωρίζεις Α. τα σύμβολα των παρακάτω στοιχείων

1 ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης. Χημεία Γ Γυμνασίου. 1. Γενικά να γνωρίζεις Α. τα σύμβολα των παρακάτω στοιχείων 1 ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης Π. Γκίνης 1. Γενικά να γνωρίζεις Α. τα σύμβολα των παρακάτω στοιχείων Β. τις παρακάτω ρίζες Χημεία Γ Γυμνασίου Οξυγόνο O Βρώμιο Br Χαλκός Cu Υδρογόνο H Ιώδιο I Αργίλιο Al Άζωτο

Διαβάστε περισσότερα

Έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα co2 και ελλείψεις θρεπτικών micro macro στοιχείων.

Έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα co2 και ελλείψεις θρεπτικών micro macro στοιχείων. Άρθρο του Νίκου Παπανικόλα (nicpapa) Είναι δύσκολη η διάγνωση των ελλείψεων, μιας και παίζουν παρά πολλοί παράγοντες ρόλο σε ένα ενυδρείο. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε φυτά σε ένα ενυδρείο, θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Ανθοκομία (Εργαστήριο) Α. Λιόπα-Τσακαλίδη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανθοκομία (Εργαστήριο) Α. Λιόπα-Τσακαλίδη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανθοκομία (Εργαστήριο) Α. Λιόπα-Τσακαλίδη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 2 Ανάλογα με τον χρόνο εφαρμογής της, η λίπανση

Διαβάστε περισσότερα

Soil Fertility & Plant Nutrition

Soil Fertility & Plant Nutrition Soil Fertility & Plant Nutrition E. Katsalirou Spring 2015 Γονιμότητα Εδάφους & Θρέψη Φυτών Εισαγωγή Στόχοι Πως βασικές εδαφικές ιδιότητες& λειτουργίες επηρεάζουν την διαθεσιμότητα των απαραίτητων θρεπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρεία. Η µονάδα παραγωγής µας Αδειοδοτηµένη, πιστοποιηµένη & πλήρως αυτοµατοποιηµένη. Formula-patent Vitalia Mix. 2 3 www.vitalia.com.

Η εταιρεία. Η µονάδα παραγωγής µας Αδειοδοτηµένη, πιστοποιηµένη & πλήρως αυτοµατοποιηµένη. Formula-patent Vitalia Mix. 2 3 www.vitalia.com. Η εταιρεία Η µονάδα παραγωγής µας Αδειοδοτηµένη, πιστοποιηµένη & πλήρως αυτοµατοποιηµένη Formula-patent Vitalia Mix Στην Vitalia, μία σύγχρονη Ελληνική επιχείρηση, είμαστε υπερήφανοι που παράγουμε γόνιμα

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο λίπασμα θα ρίξουμε;

Πόσο λίπασμα θα ρίξουμε; Θρέψη φυτού Θρέψη αζώτου: τον Χειμώνα όχι πρόσληψη Ν, Άνοιξη έως και άνθιση έδαφος ψυχρό και απαιτήσεις μηδαμινές άρα ελάχιστη πρόσληψη Ν, με εκβλάστηση μεγάλες απαιτήσεις από αποθηκευμένο Ν και από το

Διαβάστε περισσότερα

AFOI LEFA. AlimentAgro. plant nutrition technology

AFOI LEFA. AlimentAgro. plant nutrition technology AFOI LEFA OE AlimentAgro plant nutrition technology Catalog 2019 Το τμήμα AlimentAgro ιδρύθηκε το 2015 ως τμήμα εξειδικευμένης θρέψης της εταιρείας ΑΦΟΙ ΛΕΦΑ ΟΕ Η θρέψη των φυτών απαιτεί σύγχρονα, καινοτόμα

Διαβάστε περισσότερα