υδρολίπανση Oλοκληρωμένες λύσεις θρέψης στην υδρολίπανση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "υδρολίπανση Oλοκληρωμένες λύσεις θρέψης στην υδρολίπανση"

Transcript

1 υδρολίπανση Oλοκληρωμένες λύσεις θρέψης στην υδρολίπανση

2 Καλλιεργήστε την υπεροχή σας στην υδρολίπανση

3 40 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΛΙΠΑΝΣΗ Εδώ και 40 χρόνια, η εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛ συμβάλλει στην ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής γεωργίας, με συνέπεια, αξιοπιστία, σοβαρότητα και πάθος για συνεχή εξέλιξη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές της ικανότητες, τα δύο υπερσύγχρονα εργοστάσια της που καλύπτουν όλη την Ελλάδα και την τεχνογνωσία που κατέχει, την έχουν φέρει πρώτη στον απαιτητικό τομέα της λίπανσης. Αναζητά, βρίσκει και διανέμει καινοτόμα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας, τα οποία βελτιώνουν την αποδοτικότητα του λιπάσματος, εγγυημένα, αυξάνουν τη σοδειά του παραγωγού και μεγιστοποιούν το κέρδος του. Η εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛ διατηρεί μόνιμες συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους παραγωγής λιπασμάτων, παγκοσμίως. Τα προϊόντα της έχουν ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς και συνεχώς αυξάνονται οι εξαγωγές τους σε Βαλκάνια, Κύπρο, Μέση Ανατολή κ.α. Η νέα εποχή στις επιλογές λίπανσης είναι εδώ. Λιπάσματα Γαβριήλ. Καλλιεργούν τη νέα εποχή.

4 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΔΡΟΛΙΠΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Στην υδρολίπανση απαιτούνται λύσεις ακριβείας, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, τα οποία προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των φυτών, επιτυγχάνοντας άμεσα αποτελέσματα στη θρέψη. Τα προϊόντα που προτείνονται είναι εξειδικευμένα, άριστης ποιότητας και υψηλής καθαρότητας, για να μπορούν να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των φυτών, να μεγιστοποιούν τις αποδόσεις τους και να βελτιώνουν την ποιότητά τους, γρήγορα και οικονομικά. ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΘΡΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Όποια κι αν είναι η καλλιέργειά σας, η εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛ έχει την ολοκληρωμένη λύση θρέψης: Yδατοδιαλυτά NPK λιπάσματα για κάθε στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας. Υδατοδιάλυτες πρώτες ύλες. Χηλικά ιχνοστοιχεία ACTIVE IDHA, κατάλληλα για ριζοπότισμα, διαφυλλικούς ψεκασμούς και υδροπονία. Υγρό Βόριο και αμινοξέα. Φυτόχωμα κατάλληλο για σπορεία. Με άρτια επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό είναι πάντα δίπλα στους συνεργάτες της, γεωπόνους και παραγωγούς, αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες τους και δίνει λύσεις με προτάσεις ικανές να καλύψουν και την πιο απαιτητική ανάγκη στον τομέα της υδρολίπανσης. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ελληνικές καλλιέργειες, αλλά και τις εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας, προτείνει την ιδανική λύση και επιτυγχάνει στοχευμένη θρέψη.

5 NPK ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ 100% ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤA Η εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛ συνεργάζεται με τα εγκυρότερα εργοστάσια παραγωγής πρώτων υλών και διαθέτει έξι διαφορετικές σειρές NPK κρυσταλλικών υδατοδιαλυτών λιπασμάτων, τα οποία υπερέχουν για τους εξής λόγους: Διαθέτουν άριστη ποιότητα Δεν περιέχουν χλώριο, νάτριο και βαρέα μέταλλα. Είναι υψηλής καθαρότητας και χαμηλής αγωγιμότητας. Υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, εξασφαλίζουν τέλεια ανάμιξη και σταθερότητα σε όλες τις φάσεις παραγωγής των υδατοδιαλυτών NPK λιπασμάτων. Είναι 100% υδατοδιαλυτά Διαλύονται άμεσα και γρήγορα στο νερό και είναι άμεσα αφομοιώσιμα από τα φυτά. Είναι κατάλληλα για υδρολίπανση, χωρίς προβλήματα απόφραξης του δικτύου. Η καθαρότητα των πρώτων υλών που περιέχουν τα καθιστούν ιδανικά για διαφυλλικές εφαρμογές. Προσφέρουν άριστους συνδυασμούς θρεπτικών συστατικών Παρέχουν μεγάλη γκάμα σε τύπους με διαφορετικούς συνδυασμούς σε άζωτο, φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο. Δίνουν τη δυνατότητα για στοχευμένη λίπανση, προσαρμοσμένη στο κάθε στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας, χωρίς σπατάλες. Είναι κατάλληλα για όλες τις καλλιέργειες Κατάλληλα για θερμοκηπιακές και ανοιχτού αγρού καλλιέργειες. Κατάλληλα για κηπευτικά, λαχανικά, δενδροκομικά, ανθοκομία, καλαμπόκι, αμπέλι κ.α. Έχουν εγγυημένη σύνθεση Η εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛ εγγυάται για τη σταθερή σύνθεση και την άριστη ποιότητα των προϊόντων της. Παράγονται τύποι «κατά παραγγελία» Υπάρχει η δυνατότητα για την παραγωγή, εκτός των standard τύπων, οποιουδήποτε τύπου κατά παραγγελία, για την κάλυψη και της πιο απαιτητικής ανάγκης θρέψης. Όλοι οι τύποι περιέχουν χηλικά ιχνοστοιχεία Active Idha, τα μόνα άμεσα βιοδιασπώμενα.

6 NPK ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ 100% ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤA ATLAS CRONOS VERASOL FERTITOP ΑΖΩΤΟ ΤΥΠΟΣ ΤΕ ΤΕ ΤΕ ΤΕ ΤΕ ΤΕ 1966+ΤΕ Ισόρροποι τύποι κατάλληλοι για όλα τα στάδια της βλαστικής ανάπτυξης Ιδανικοί τύποι για τα πρώτα στάδια της καλλιέργειας Τύποι με υψηλή συγκέντρωση αζώτου για προαγωγή της βλάστησης ΤΕ ΜgO+TE MgO+TE Κατάλληλοι τύποι για την παραγωγική φάση MgO+TE ΓΕΝΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ K2O MgO ΝΙΤΡΙΚΟ ΟΥΡΕΪΚΟ Διαφυλλικές λιπάνσεις: γρ. στα 100 λίτρα νερό. Υδρολιπάνσεις: Καλλιέργειες θερμοκηπίου: 25 κιλά ανά στρέμμα. Υπαίθριες καλλιέργειες: 25 κιλά ανά στρέμμα. Διαθέσιμα σε σακιά PE των 25 κιλών σε παλέτες των 1050 κιλών. Τα ATLAS διατίθενται και σε συσκευασία κουτιού των 2 κιλών. TE P2O5 ΑΜΜΩΝΙΑΚΟ (IDHA)

7 ACTIVE PLUS Τα ΝΡΚ υδατοδιαλυτά λιπάσματα της σειράς ACTIVE PLUS είναι εμπλουτισμένα με 2% αμινοξέα τα οποία ευνοούν την πιο ζωηρή ανάπτυξη των φυτών, βελτιώνουν ποιοτικά και ποσοτικά τα παραγόμενα προϊόντα και ταυτόχρονα βοηθούν τα φυτά να ξεπεράσουν καταστάσεις stress. Διαθέσιμα σε χαρτόσακους με πλαστική επένδυση των 20 κιλών σε παλέτες των 1000 κιλών. ACTIVE PLUS ME 2% AΜΙΝΟΞΕΑ ΤΥΠΟΣ ΑΖΩΤΟ ΑΜΜΩΝΙΑΚΟ ΝΙΤΡΙΚΟ ΟΥΡΕΪΚΟ P 2 O 5 K 2 O MgO TE (IDHA) Amin ΤΕ+Amin Για όλα τα στάδια της βλαστικής ανάπτυξης % ΤΕ+Amin Προάγει την βλάστηση % ΤΕ+Amin MgO+ΤΕ+ Amin Για τα πρώτα στάδια της καλλιέργειας Κατάλληλο για την παραγωγική φάση % % Στη σειρά το κάλιο προέρχεται από Θειϊκό Κάλιο. Ιδανική επιλογή στις περιπτώσεις που δεν συνίσταται η χρήση νιτρικού αζώτου. Διαθέσιμα σε σακιά PE των 25 κιλών σε παλέτες των 1050 κιλών. ΜΕ ΘΕΙΪΚΟ ΚΑΛΙΟ ΤΥΠΟΣ ΑΖΩΤΟ ΑΜΜΩΝΙΑΚΟ ΝΙΤΡΙΚΟ ΟΥΡΕΪΚΟ P 2 O 5 K 2 O MgO TE (IDHA) (S)+ΤΕ (S)+TE (S)+TE Ισόρροπος τύπος Για όλα τα στάδια της βλαστικής ανάπτυξης Ιδανικό για τα πρώτα στάδια της καλλιέργειας Κατάλληλο για την παραγωγική φάση (S)+2MgO+TE Προάγει την βλάστηση Όλα τα NKP Κρυσταλλικά Υδατοδιαλυτά Λιπάσματα περιέχουν τα παρακάτω ιχνοστοιχεία (*IDHA): ΧΑΛΚΟΣ*(Cu): %, ΣΙΔΗΡΟΣ*(Fe):0.0390%, ΜΑΓΓΑΝΙΟ*(Mn): %, ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ*(Zn): %, ΜΟΛΥΒΔΕΝΙΟ (Μο): %, ΒΟΡΙΟ (Β): % Μπορεί να γίνει παραγωγή οποιουδήποτε τύπου «κατά παραγγελία».

8 ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ Τα είναι 100% υδατοδιαλυτά. Δεν περιέχουν χλώριο, νάτριο και βαρέα μέταλλα. Είναι κατάλληλα για υδρολίπανση, υδροπονία και διαφυλλικές εφαρμογές. Έχουν υψηλή καθαρότητα, απορροφούνται άμεσα από τα φυτά και είναι ιδανικά για ευέλικτες εφαρμογές και άμεσα διορθωτικές επεμβάσεις. ΝΙΤΡΙΚΟ ΚΑΛΙΟ GG ΘΕΙΪΚΟ ΚΑΛΙΟ % SO3 Περιέχει, σε ιδανική αναλογία, άζωτο σε νιτρική μορφή και κάλιο, τα οποία δρουν συνεργικά. Αυξάνει την ποσότητα της παραγωγής και βελτιώνει την ποιότητά της. Προσφέρεται για ευέλικτη προσθήκη καλίου, σε οποιοδήποτε στάδιο της καλλιέργειας. Είναι ιδανικό για καλλιέργειες απαιτητικές σε θείο % SO3 Αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό αζώτου, καλίου και θείου. Αυξάνει την ποσότητα της παραγωγής και βελτιώνει την ποιότητά της. ΧΛΩΡΙΟΥΧΟ ΚΑΛΙΟ 0060 ΦΩΣΦΟΡΙΚΗ ΟΥΡΙΑ (feed grade) ΜΑP (feed grade) Προσφέρει μέγιστη περιεκτικότητα καλίου σε σχέση με άλλες καλιούχες πηγές. Είναι κατάλληλο για υδρολίπανση και υδροπονία σε καλλιέργειες ανθεκτικές στο χλώριο. Είναι το μόνο στερεό, ισχυρό οξύ σε κρυσταλλική μορφή. Αποτρέπει το φράξιμο του συστήματος άρδευσης. Είναι ιδανικό για αλκαλικά εδάφη. Άριστης ποιότητας φωσφορικό μονοαμμώνιο. Η πιο πλούσια πηγή σε φώσφορο. Απαραίτητο για την ανάπτυξη των ριζών κατά τη φύτευση ή τη μεταφύτευση.

9 MKP (feed grade) NITΡIKO ΜΑΓΝΗΣΙΟ % MgO ΘΕΙΪΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΕΠΤΑΫΔΡΙΚΟ 16% MgO + 32% SO3 Το πιο πυκνό λίπασμα με 86 μονάδες θρέψης. Παρέχει ιδανικό συνδυασμό φωσφόρου καλίου για ποιοτική σοδειά. ΝΙΤΡΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ SQM % CaO Πλούσια πηγή ασβεστίου για ανθεκτικότερους καρπούς. Ταυτόχρονη θρέψη με άμεσα απορροφήσιμο νιτρικό άζωτο. Ιδανικός συνδυασμός αζώτου και μαγνησίου, για πρόληψη και θεραπεία τροφοπενιών μαγνησίου. Προσθήκη μαγνησίου και θείου, χωρίς να επηρεάζει την αναλογία αζώτου, φωσφόρου και καλίου. ΟΥΡΙΑ LOW BIURON 4600 ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΟΞΥ (feed grade) 100% υδατοδιαλυτή ουρία κατάλληλη για διαφυλλικές εφαρμογές και άμεσο εφοδιασμό των φυτών με άζωτο. Κατάλληλο για την απόφραξη σταλακτήρων. Χρησιμοποιείται ως λίπανση με φώσφορο. Ιδανικό για διόρθωση του ph. Συσκευασία: Μπιτόνι 35 kg & χαρτοκιβώτιο με 4 μπιτόνια x 8 kg. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Μετά από εδαφοανάλυση και φυλλοδιαγνωστική τοπικός γεωπόνος θα προτείνει τον κατάλληλο τύπο λιπάσματος στη σωστή δοσολογία.

10 ACTIVE IDHA ΧΗΛΙΚΑ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ Χηλικά ιχνοστοιχεία Active Idha, τα μόνα άμεσα βιοδιασπώμενα. Τα ACTIVE IDHA Χηλικά Ιχνοστοιχεία είναι μοναδικά γιατί: Διασπώνται άμεσα, αντί να συσσωρεύονται στο έδαφος και να δεσμεύουν επικίνδυνα μέταλλα για τα φυτά, όπως κάνουν οι συνηθισμένοι τύποι χηλικών ιχνοστοιχείων. Είναι κατάλληλα για διαφυλλικές εφαρμογές, υδρολίπανση και υδροπονία. Είναι άμεσα απορροφήσιμα από τα φυτά. Προσδίδουν αντοχή στα φυτά σε συνθήκες stress. Βελτιώνουν την απόδοση της καλλιέργειας και την ποιότητα των καρπών. ACTIVE IDHA ΓΕΝΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΙΑΦΥΛΛΙΚΑ (gr/στρ. ανά εφαρμογή) ΥΔΡΟΛΙΠΑΝΣΗ (gr/στρ.) ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΑΚΙ ACTIVE Fe 9% IDHA Fe 9% & 5 kg 25 kg ACTIVE Zn 10% IDHA Zn 10% kg 25 kg ACTIVE Mn 9% IDHA Mn 9% kg 25 kg ACTIVE IDHA MIX Fe* IDHA 4.8%, Mn* IDHA 2.0%, Zn* IDHA 0.4%, Cu* IDHA 0.4%, B 2.0%, Mo 0.2% & 5 kg 25 kg ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟ ΑΖΩΤΟΥΧΟ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ NIFERT 30 Προέρχεται από την υδρόλυση οργανικών ουσιών ζωικής προέλευσης. Μείγμα αμινοξέων που διεγείρει τις βιολογικές και χημικές διεργασίες των φυτών, ώστε να: Αυξάνεται η βλάστηση και η καρπόδεση. Βελτιώνεται η παραγωγή (ποιοτικά και ποσοτικά). Επανέρχονται εύκολα οι καλλιέργειες μετά από συνθήκες stress. Αυξάνεται η διαπερατότητα των κυτταρικών μεμβρανών, μέσω της διαφυλλικής εφαρμογής (δυνατότητα για μείωση 2030% των δόσεων των ζιζανιοκτόνων λόγω αυξημένης απορρόφησης). Βελτιώνεται η δραστηριότητα και το μέγεθος των ριζών. (*χηλικά ιχνοστοιχεία) Κατάλληλο ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ στη Βιολογική Γεωργία NIFERT 30 ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ NIFERT 30 Συνολικά Αμινοξέα 69,2% Οργανικό άζωτο υδατ/το 11% Οργανικός άνθρακας (C) Βιολογικής προέλευσης 40% Για διαφυλλική εφαρμογή συνιστάται δοσολογία γρ./100 lt νερού. Για υδρολίπανση 0.51 κιλά/στρέμμα Σάκος 20 kg

11 ΥΓΡΟ ΒΟΡΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΥΔΡΟΛΙΠΑΝΣΗ & ΔΙΑΦΥΛΛΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Το Βόριο παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των φυτών, στη γονιμοποίηση και στη φωτοσύνθεση. Η χρήση του ACTIVE BOR δίνει άμεσα αποτελέσματα, με αύξηση της ανθοφορίας και της καρπόδεσης. Ιδανικό προϊόν για απαιτητικές καλλιέργειες σε βόριο, όπως ελιές, ροδακινιές, μηλιές, αμπέλι, καλλιέργειες θερμοκηπίου κ.α. ACTIVE Bor ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ACTIVE Bor (ΥΓΡΟ) Boronethanolamin 11% Υδατοδιαλυτό Βόριο (=150g B/lt) Διαφυλλικά: cm3/100 lt/εφαρμογή Εφαρμογή στο έδαφος: cm3/στρ. Μπουκάλι 1lt σε χαρτοκιβώτιο των 12 τεμ. ΦΥΤΟΧΩΜΑ GRAMOFLOR Κατάλληλο φυτόχωμα για σπορεία. Είναι εμπλουτισμένο με λίπασμα, για την ταχεία ανάπτυξη των νεαρών φυταρίων, μετά από σπορά ή μεταφύτευση. ΦΥΤΟΧΩΜΑ GRAMOFLOR ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΦΥΤΟΧΩΜΑ GRAMOFLOR ph Υδατοχωρητικότητα 5gr/gr Αγωγιμότητα 0,4mS/cm 70% μαύρη τύρφη 30% ξανθιά τύρφη Περιέχει λίπασμα MgO+TE 1.5 kgr/m3 Σάκος 70 lt Οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι ακριβείς στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με βάση τα όσα γνωρίζει και πιστεύει η εταιρεία «ΓΑΒΡΙΗΛ». Κάθε σύσταση θα πρέπει να εκλαμβάνεται απλά ως καθοδήγηση και θα πρέπει να προσαρμόζεται στις τοπικές συνθήκες.

12 Πλήρης γκάμα λιπασμάτων υδατοδιαλυτές πρώτες ύλες σύμμεικτα λιπάσματα με παρεμποδιστή σύμπλοκα κoκκώδη λιπάσματα πυκνά σύμμεικτα λιπάσματα ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ ΝΡΚ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ horizon ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ χηλικά ιχνοστοιχεία άμεσα βιοδιασπώμενα Καλλιεργεί τη νέα εποχή Μέλητος 9 & Κυδωνιών, Νέα Σμύρνη T F Ε

Περιγραφικός Κατάλογος

Περιγραφικός Κατάλογος Περιγραφικός Κατάλογος COMPO ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Αιγιαλείας 54, 151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ, Τηλ. 211 1769, FAX 211 1769 150 www.compo-expert.gr compohellas@compo.com SCAN TO FIND OUR WEBSITE Compo Expert Hellas Application

Διαβάστε περισσότερα

Aζωτούχα λιπάσματα με Θείο. Rieselkorn

Aζωτούχα λιπάσματα με Θείο. Rieselkorn ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ Aζωτούχα λιπάσματα με Θείο Rieselkorn Προφίλ - Σύντομη Ιστορία ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η EuroChem Agro είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες σύνθετων λιπασμάτων με υψηλή τεχνογνωσία στον

Διαβάστε περισσότερα

www.elfegroup.eu Ελληνικά Λιπάσματα ELFE ABEE

www.elfegroup.eu Ελληνικά Λιπάσματα ELFE ABEE Ελληνικά Λιπάσματα ELFE ABEE Γραφεία Αθηνών: Έδρα: Πεντέλης 34 & Ζησιμοπούλου 11 Τ.Κ. 17564 Π.ΦΑΛΗΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ.: 2130 175700 Fax: 210 9211533 e-mail: headoffices@elfegroup.eu Εργοστάσιο Καβάλας: Ν.Καρβάλη

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο µεγάλος βαθµός αξιοποίησης των λιπαντικών στοιχείων, που αγγίζει π.χ. το. 2. Η δυνατότητα χορήγησης λιπασµάτων στις κρίσιµες περιόδους ανάπτυξης

1. Ο µεγάλος βαθµός αξιοποίησης των λιπαντικών στοιχείων, που αγγίζει π.χ. το. 2. Η δυνατότητα χορήγησης λιπασµάτων στις κρίσιµες περιόδους ανάπτυξης LI.FE-T sa ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΓΡΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Υ ΡΟΛΙΠΑΝΣΗ Η υδρολίπανση είναι η σύγχρονη µέθοδος µε την οποία παρέχουµε στα φυτά τα λιπάσµατα, ταυτόχρονα µε το νερό µέσω του δικτύου άρδευσης. Σαν τεχνική εφαρµόζεται

Διαβάστε περισσότερα

TEOFERT. Γνωρίζουμε τη θρέψη.

TEOFERT. Γνωρίζουμε τη θρέψη. κατάλογος προϊόντων η εταιρεία TEOFERT. Γνωρίζουμε τη θρέψη. Η TEOFERT Α.Ε. είναι η ελληνική εταιρεία του ομίλου επιχειρήσεων της οικογένειας Θεοφανόπουλου, η οποία δραστηριοποιείται στον διεθνή χώρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΝΡ. Humus Vita Stallatico Super

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΝΡ. Humus Vita Stallatico Super ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΝΡ Humus Vita Stallatico Super ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΝΡ O χούμος προέρχεται αποκλειστικά από την ανάμειξη εκλεκτής κοπριάς (βοοειδών και πουλερικών) αφού υποστεί μία διαδικασία ζύμωσης

Διαβάστε περισσότερα

Η θρέψη με το όνομα της

Η θρέψη με το όνομα της Η θρέψη με το όνομα της Εισαγωγή Σύγκριση Nutri-Leaf με άλλα Υδατοδιαλυτά Λιπάσματα Για πάνω από 60 χρόνια η εταιρεία Miller (Η.Π.Α) πρωτοπορεί στην παραγωγή υδατοδιαλυτών λιπασμάτων με τη σειρά Nutri-Leaf.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΕΨΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

ΘΡΕΨΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΘΡΕΨΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ Για την ανάπτυξη και καρποφορία των καρποφόρων δένδρων πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες αυτών σε θρεπτικά στοιχεία. Τα θρεπτικά στοιχεία προσλαμβάνονται από το έδαφος και από το

Διαβάστε περισσότερα

Τα οφέλη του Nutrigation

Τα οφέλη του Nutrigation Τα οφέλη του Nutrigation Περιεχόμενα Λίγα λόγια για το Nutrigaton ΤΜ. Τα οφέλη του Nutrigation ΤΜ. Προγράμματα υδρολίπασνης με Nutrigation ΤΜ. Διαχείριση ύδατος. Μέθοδοι υδρολίπανσης. Σκευάσματα θρεπτικών

Διαβάστε περισσότερα

All from a Single Source

All from a Single Source All from a Single Source Το PeKacid TM είναι μια νέα, καινοτόμος λύση για τον φώσφορο σε ασβεστούχα εδάφη και νερά με μεγάλη σκληρότητα. Στερεό φωσφορικό οξύ σε σάκους Μονοκρυσταλλικό, με χαμηλό ph (2.2)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ Το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» αποτελεί τεράστιο θέμα, γιατί το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι η αλλαγή των κλιματικών συνθηκών, που

Διαβάστε περισσότερα

Τα οφέλη χρήσης του Νιτρικού Καλίου έναντι του Χλωριούχου Καλίου και του Θειικού Καλίου

Τα οφέλη χρήσης του Νιτρικού Καλίου έναντι του Χλωριούχου Καλίου και του Θειικού Καλίου Τα οφέλη χρήσης του Νιτρικού Καλίου έναντι του Χλωριούχου Καλίου και του Θειικού Καλίου Τα οφέλη του καλίου, γενικά Προάγει την φωτοσύνθεση Επιταχύνει την μεταφορά των προϊόντων μεταβολισμού Ενισχύει την

Διαβάστε περισσότερα

Η θρέψη με το όνομα της Εισαγωγή Σύγκριση Nutri-Leaf με άλλα Υδατοδιαλυτά Λιπάσματα Για πάνω από 60 χρόνια η εταιρεία Miller (Η.Π.Α) πρωτοπορεί στην παραγωγή υδατοδιαλυτών λιπασμάτων με τη σειρά Nutri-Leaf.

Διαβάστε περισσότερα

ουσίες, ανόργανα στοιχεία, νερό. ουσιών: την οργανισμοί. Είναι ονομάζονται

ουσίες, ανόργανα στοιχεία, νερό. ουσιών: την οργανισμοί. Είναι ονομάζονται ΛIΠANΣH Όλοι οι ζώντες οργανισμοί έχουν ανάγκη από τρία είδη θρεπτικών ουσιών: οργανικές ουσίες, ανόργανα στοιχεία, νερό. Tα φυτά έχουν την ικανότητα να συνθέτουν τις οργανικές ενώσεις μέσω της φωτοσύνθεσης,

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι που βοήθησαν τη ραγδαία εξέλιξη της καλλιέργειας Σουλτανίνας.

Λόγοι που βοήθησαν τη ραγδαία εξέλιξη της καλλιέργειας Σουλτανίνας. Καλλιέργεια Σουλτανίνας Ποικιλία τριπλής χρήσης με κύρια κατεύθυνση την παράγωγή ξηρής σταφίδας και δευτερευόντως την παραγωγή (5%) επιτραπέζιων σταφυλιών. Ευκαιριακά οινοποιούνται μικροποσότητες. Η ποικιλία

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικός οδηγός Με τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων στα κηπευτικά

Ενημερωτικός οδηγός Με τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων στα κηπευτικά Τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων N P K Mg S Mn B Zn Ενημερωτικός οδηγός Με τροφοπενίες θρεπτικών στοιχείων στα κηπευτικά Η Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο 2 Περιεχόμενα: 1. Κεφάλαιο: Εισαγωγή 3 2. Κεφάλαιο:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 10-06-03-00. 10 Φυτοτεχνικά Εργα 06 Συντήρηση Πρασίνου 03 Λίπανση 00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 10-06-03-00. 10 Φυτοτεχνικά Εργα 06 Συντήρηση Πρασίνου 03 Λίπανση 00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 10-06-03-00 10 Φυτοτεχνικά Εργα 06 Συντήρηση Πρασίνου 03 Λίπανση 00 Έκδοση 1.0 - Μάιος 2006 Το έργο της σύνταξης των ΠΕΤΕΠ

Διαβάστε περισσότερα

Η καλλιέργεια της ελιάς. Πληροφορίες για την λίπανση της Ελιάς. Η Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο

Η καλλιέργεια της ελιάς. Πληροφορίες για την λίπανση της Ελιάς. Η Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Η καλλιέργεια της ελιάς Η καλλιέργεια της ελιάς Πληροφορίες για την λίπανση της Ελιάς Η Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΑΙΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - ΛΙΠΑΝΣΗ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ 3 Καλλιεργητική τεχνική ελαιοδένδρων.

Διαβάστε περισσότερα

Τζόκας Γιάννης Γιαννοπούλου Μαρίνα. «Θρέψη και λίπανση της αμπέλου κατά την εφαρμογή βιολογικής καλλιέργειας»

Τζόκας Γιάννης Γιαννοπούλου Μαρίνα. «Θρέψη και λίπανση της αμπέλου κατά την εφαρμογή βιολογικής καλλιέργειας» Επιμέλεια και συγγραφή κειμένου: Ιακωβίδης Μηνάς Τζόκας Γιάννης Γιαννοπούλου Μαρίνα «Θρέψη και λίπανση της αμπέλου κατά την εφαρμογή βιολογικής καλλιέργειας» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η γεωγραφική θέση του Νησιού, η διαφορετική

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για την. λίπανση της πατάτας. Πληροφορίες για την λίπανση της πατάτας. Η καλλιέργεια της Πατάτας. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο

Πληροφορίες για την. λίπανση της πατάτας. Πληροφορίες για την λίπανση της πατάτας. Η καλλιέργεια της Πατάτας. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Πληροφορίες για την λίπανση της πατάτας Πληροφορίες για την λίπανση της πατάτας Η καλλιέργεια της Πατάτας H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Παραγωγή και Ποιότητα: Παράμετροι που εξαρτώνται από τα

Διαβάστε περισσότερα

Η λίπανση των φυτών στα θερμοκήπια

Η λίπανση των φυτών στα θερμοκήπια Η λίπανση των φυτών στα θερμοκήπια Χημικές ιδιότητες εδάφους Περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία Ικανότητα ανταλλαγής κατιόντων Οξύτητα εδάφους (ph) Περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία Ολική περιεκτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ανθοκομία (Εργαστήριο) Α. Λιόπα-Τσακαλίδη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανθοκομία (Εργαστήριο) Α. Λιόπα-Τσακαλίδη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανθοκομία (Εργαστήριο) Α. Λιόπα-Τσακαλίδη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 2 Ανάλογα με τον χρόνο εφαρμογής της, η λίπανση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΣΠΟΡΟΣ. Κατάλογος 2012. σελ. 1

ΒΙΟΣΠΟΡΟΣ. Κατάλογος 2012. σελ. 1 ΒΙΟΣΠΟΡΟΣ Κατάλογος 2012 ΔΡ. ΧΑΡΑΛΝΤ Χ. ΛΕΤΙΖΙ (ΓΕΩΠΟΝΟΣ) σελ. 1 Eutrofit και Orgazot S... και τα φυτά δυναμώνουν! Σειρά βιολογικών οργανικών αζωτούχων λιπασμάτων: χαμηλή δόση και μεγάλη απόδοση Eutrofit

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοτικό κρασί. Ποιοτικό κρασί. Συμβουλές για την λίπανση με Κάλιο, Μαγνήσιο, Θείο και ιχνοστοιχεία. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο

Ποιοτικό κρασί. Ποιοτικό κρασί. Συμβουλές για την λίπανση με Κάλιο, Μαγνήσιο, Θείο και ιχνοστοιχεία. H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Ποιοτικό κρασί Ποιοτικό κρασί Συμβουλές για την λίπανση με Κάλιο, Μαγνήσιο, Θείο και ιχνοστοιχεία H Αυθεντία στο Κάλιο και στο Μαγνήσιο Βασικές αρχές 3 Σαν βασική αρχή, όλα τα φυτά απορροφούν τα θρεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ (BioP) ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΜΠΕΛΙΟΥ ΜΕ ΔΥΟ

Διαβάστε περισσότερα

3.1 Η ΘΡΕΨΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

3.1 Η ΘΡΕΨΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ 3. Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Καθηγητής Νικόλαος Α. Χουλιαράς Τµήµα Φυτικής Παραγωγής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα (Τ.Ε.Ι.) Λάρισας 41110 Λάρισα. 3.1 Η ΘΡΕΨΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ 3.1.1 ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Σχέδιο εκµετάλλευσης πέντε στρεµµάτων υαλόφρακτου θερµοκηπίου µε υδροπονική καλλιέργεια αγγουριού».

«Σχέδιο εκµετάλλευσης πέντε στρεµµάτων υαλόφρακτου θερµοκηπίου µε υδροπονική καλλιέργεια αγγουριού». ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ «Σχέδιο εκµετάλλευσης πέντε στρεµµάτων υαλόφρακτου θερµοκηπίου µε υδροπονική καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

Η διαφυλλική λίπανση της Haifa

Η διαφυλλική λίπανση της Haifa Η διαφυλλική λίπανση της Haifa Περιεχόμενα Γενικές πληροφορίες Βασικές γνώσεις για την διαφυλλική θρέψη Προϊόντα της Haifa για διαφυλλική λίπανση Πειράματα της Haifa σε διαφυλλική λίπανση Γενικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

COMPO Kατάλογος 2011 2012. COMPO. Έτσι απλά, όμορφα φυτά...

COMPO Kατάλογος 2011 2012. COMPO. Έτσι απλά, όμορφα φυτά... COMPO Kατάλογος 2011 2012 COMPO. Έτσι απλά, όμορφα φυτά... Περιέχομενα Φυτοχώματα Λιπάσματα Εσωτερικού Χώρου Λιπάσματα Εξωτερικού Χώρου Φυτοπροστατευτικά Λιπάσματα Χλοοτάπητων Φυτοχώματα Λιπάσματα Εσωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Αριθµός 1 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Αριθµός 1 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ /ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ Αριθµός 1 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα