Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας"

Transcript

1 Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+. Τελευταία Ενημέρωση: 27/07/2017 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

2 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή Ποιος είναι ο στόχος του οδηγού χρήστη; Απαιτήσεις συστήματος Πρόσβαση και σύνδεση στον ιστότοπο της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus Συμπλήρωση του προφίλ σας στο πρόγραμμα Erasmus+ OLS Συμπλήρωση του προφίλ σας στο Πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Πρόσβαση στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Συμπλήρωση της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Γραμματική Λεξιλόγιο Κατανόηση προφορικού λόγου Κατανόηση κειμένου Αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων Υπηρεσία υποστήριξης Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

3 1. Εισαγωγή Καλωσορίσατε στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus+! Ο παρών οδηγός χρήστη αποσκοπεί στην παρουσίαση των αξιολογήσεων γλωσσικών δεξιοτήτων της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματά σας αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις σας στη συγκεκριμένη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσετε για τις σπουδές ή την εργασία σας κατά τη περίοδο κινητικότητάς σας. 1.1 Ποιος είναι ο στόχος του οδηγού χρήστη; Ο παρών οδηγός χρήστη περιλαμβάνει οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Αρχικά, θα ενημερωθείτε για τις απαιτήσεις συστήματος του υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε την Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη (OLS), καθώς και πώς να συνδεθείτε στην πλατφόρμα OLS. Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, θα εξετάσουμε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων για να κατανοήσετε τη δομή της και τις γνώσεις που αξιολογεί. Τέλος, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αποτελέσματά σας. 2 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

4 2. Απαιτήσεις συστήματος Παρακάτω παρατίθενται οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για τη σωστή λειτουργία της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS στο διαδίκτυο: Λειτουργικό σύστημα: Windows 8, Windows 7, Windows XP, Windows Vista, MAC OS X 10.1 Ανάλυση οθόνης: 1024x768 Τυπική κάρτα ήχου Ηχεία ή ακουστικά Πρόγραμμα περιήγησης: Internet Explorer 7 ή νεότερο, Mozilla Firefox 3.6 ή νεότερο, Chrome 10 ή νεότερο, Safari 5 ή νεότερο Adobe Flash Player ή HTML5 Ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (DSL/καλωδιακή) 3 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

5 3. Πρόσβαση και σύνδεση στον ιστότοπο της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus+ Για αποκτήσετε πρόσβαση στις αξιολογήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus+, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό χρήστη σας. Λογικά θα έχετε λάβει ένα αυτόματο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα στοιχεία σύνδεσής σας. Για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, αρκεί να ακολουθήστε τον σύνδεσμο που παρέχεται στο μήνυμα. Για να συνδεθείτε, πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας έχει στείλει το/ο ίδρυμα/οργανισμός αποστολής σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μόλις ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Erasmus+ OLS, χρησιμοποιήστε την παρακάτω διεύθυνση: για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Erasmus+ OLS. Για να μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Εάν δεν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;». 4 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

6 Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, επικοινωνήστε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του Erasmus+ OLS κάνοντας κλικ στο κουμπί «Υποστήριξη» που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. 5 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

7 4. Συμπλήρωση του προφίλ σας στο πρόγραμμα Erasmus+ OLS Μόλις συνδεθείτε, θα σας ζητηθεί να επεξεργαστείτε το προφίλ σας και να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Τα πεδία που επισημαίνονται με κόκκινο αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Εάν θελήσετε να τροποποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης που λάβατε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπληρώστε το πεδίο «Νέος κωδικός πρόσβασης» και στη συνέχεια επιβεβαιώστε τον στο πεδίο «Επιβεβαίωση νέου κωδικού πρόσβασης». Πριν επιλέξετε την «Αποθήκευση αυτών των τροποποιήσεων», θα πρέπει να διαβάσετε τη «Νομική ειδοποίηση» για την προστασία των δεδομένων. Πριν αποθηκεύσετε το προφίλ σας, 6 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

8 πρέπει να αποδεχθείτε τους όρους για την προστασία των δεδομένων και την πολιτική απορρήτου γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσετε να συνεχίσετε. Μόλις ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση του προφίλ σας, κάντε κλικ στην επιλογή «Αποθήκευση αυτών των τροποποιήσεων» για να συνεχίσετε. 7 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

9 5. Συμπλήρωση του προφίλ σας στο Πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Μόλις ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση του προσωπικού σας προφίλ, θα σας ζητηθεί να οριστικοποιήσετε τα στοιχεία για την κινητικότητά σας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Τα πεδία που επισημαίνονται με κόκκινο αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Η γλώσσα της αξιολόγησης στην οποία πρόκειται να υποβληθείτε, που υποδεικνύεται με την ετικέτα «Εξεταζόμενη Γλώσσα», έχει επιλεχθεί από το ίδρυμα / τον οργανισμό αποστολής σας ως η κύρια γλώσσα εκπαίδευσης ή εργασίας για την περίοδο της κινητικότητάς σας. Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε το πεδίο αυτό. Εάν πιστεύετε ότι η εν λόγω γλώσσα δεν είναι σωστή, διακόψτε τη συμπλήρωση του προφίλ σας και επικοινωνήστε αμέσως με το ίδρυμα / τον οργανισμό αποστολής σας. Στη σελίδα του προφίλ σας ενδέχεται να εμφανίζεται το πεδίο «Τοπική γλώσσα». Η «Τοπική γλώσσα» μπορεί να επιλεχθεί από το ίδρυμα / τον οργανισμό αποστολής σας. Το ίδρυμα / ο οργανισμός αποστολής σας θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτή την επιλογή, εάν η τοπική 8 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

10 γλώσσα της χώρας όπου θα μεταβείτε στο πλαίσιο της κινητικότητας διαφέρει από την κύρια γλώσσα εκπαίδευσης/εργασίας σας και με την προϋπόθεση ότι είναι διαθέσιμη στη Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη (OLS). Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Τοπική γλώσσα» αφορά μόνο τα γλωσσικά μαθήματα και όχι τις αξιολογήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων. Επομένως, η τελική αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων θα είναι στην ίδια γλώσσα με την πρώτη αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας μια και πρόκειται για την κύρια γλώσσα εκπαίδευσης/εργασίας σας. Επιπλέον, χρειάζεται να επικαιροποιήσετε τις ημερομηνίες της περιόδου της κινητικότητάς σας. Οι εκτιμώμενες ημερομηνίες κινητικότητας είναι σημαντικές επειδή καθορίζουν την ημερομηνία της δεύτερης αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Σας ενημερώνουμε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την ημερομηνία επιστροφής και ότι η περίοδος της κινητικότητάς σας δεν μπορεί να υπερβεί τους 13 μήνες. Επίσης, πρέπει να καταχωρίσετε τη ζώνη της ώρας σας, επειδή σε κάποιο μεταγενέστερο στάδιο το στοιχείο αυτό ίσως αποδειχθεί σημαντικό για τις δραστηριότητες διδασκαλίας σε απευθείας σύνδεση εάν επιλεχθείτε από το ίδρυμα / τον οργανισμό αποστολής σας για να παρακολουθήσετε γλωσσικά μαθήματα μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα OLS. Επομένως, θα πρέπει να υποδείξετε τη ζώνη ώρας του τόπου όπου θα σπουδάσετε ή θα εργαστείτε κατά τη διάρκεια της κινητικότητάς σας. Παρακαλούμε, σημειώστε ότι χρειάζεται να συμπληρώσετε το προσωπικό σας προφίλ σας αλλά και το προφίλ της κινητικότητάς σας πριν αρχίσετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων. 9 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

11 6. Πρόσβαση στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Μόλις συμπληρώσετε τα προφίλ σας, θα εμφανιστεί ένα εισαγωγικό κείμενο για την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων. Εάν χρειαστεί να τροποποιήσετε το προσωπικό σας προφίλ, κάντε κλικ στην επιλογή «Επεξεργασία του προφίλ μου» στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Πριν κάνετε την πρώτη αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων, εμφανίζεται αυτή η σελίδα «Υποδοχή» που περιέχει μια σειρά πληροφοριών για την κινητικότητά σας. Ενδέχεται να βρείτε ένα ή αρκετά πλαίσια κινητικότητας (εάν έχετε πολλαπλές κινητικότητες). Τα πλαίσια κινητικότητας είναι ταξινομημένα από το πιο πρόσφατο προς το παλαιότερο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το προφίλ της κινητικότητάς σας μέσω του εικονιδίου με το σήμα ( βρίσκεται επάνω δεξιά. ) που 10 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

12 Σε κάθε πλαίσιο κινητικότητας περιλαμβάνονται οι εξής πληροφορίες: Η χώρα προορισμού Η γλώσσα που σας εκχωρήθηκε για την αξιολόγησή σας Ο τύπος κινητικότητας, δηλαδή εάν η κινητικότητα αφορά σπουδές/πρακτική άσκηση σε Ανώτερο Εκπαιδευτικό ίδρυμα, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) ή Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία για τη Νεολαία (ΕΕΥ) Ο οργανισμός αποστολής που σας προσκάλεσε να χρησιμοποιήσετε την OLS Το προσωπικό σας OLS ID (Πρόκειται για έναν αριθμό αναγνώρισης που χρησιμοποιείται μόνο στο σύστημα OLS για την αναγνώριση κάθε αποκλειστικής χρήσης της υπηρεσίας. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία OLS για διάφορες κινητικότητες θα έχετε χωριστά OLS ID για κάθε κινητικότητά σας. Σας παρακαλούμε να αναφέρετε αυτό το ID όποτε επικοινωνείτε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης της υπηρεσίας OLS για ενδεχόμενα προβλήματα.) Η ημερομηνία έναρξης της κινητικότητάς σας Η ημερομηνία λήξης της κινητικότητάς σας The Στη σελίδα υποδοχής υπάρχουν διάφορα κουμπιά: Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Έναρξη της πρώτης αξιολόγησης των γλωσσικών δεξιοτήτων μου» μέσα στο πλαίσιο της κινητικότητάς σας, μπορείτε να αρχίσετε την πρώτη σας αξιολόγηση. Αφού ολοκληρώσετε την πρώτη σας αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων, τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στην αριστερή πλευρά του πλαισίου της κινητικότητάς σας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποτελέσματα» θα βρείτε μια λεπτομερέστερη ανάλυση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Στη δεξιά πλευρά του πλαισίου της κινητικότητάς σας θα βρείτε μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει για το πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Μόλις καταστεί διαθέσιμη, θα μπορέσετε να την αρχίσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί με την ετικέτα «Έναρξη της τελικής αξιολόγησης των γλωσσικών δεξιοτήτων μου». Η συμπλήρωση αυτής της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων στο τέλος του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ είναι 11 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

13 υποχρεωτική, προκειμένου να ελεγχθεί η πρόοδος των γλωσσικών σας ικανοτήτων κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της πρώτης αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για το πρόγραμμα Erasmus+ OLS (πριν από την κινητικότητα) και της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για το πρόγραμμα Erasmus+ OLS (στο τέλος της περιόδου της κινητικότητάς σας). Οι ερωτήσεις ενδέχεται να διαφέρουν γιατί η αξιολόγηση προσαρμόζεται στο επίπεδό σας. Επειδή και οι δύο αξιολογήσεις βασίζονται στις ίδιες αρχές, μπορεί να μετρηθεί η βελτίωσή των γλωσσικών σας δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας. Αφού ολοκληρώσετε την τελική αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας, τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στη δεξιά πλευρά του πλαισίου της κινητικότητάς σας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποτελέσματα» μπορείτε να βρείτε μια λεπτομερέστερη ανάλυση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Εάν έχετε προσκληθεί να παρακολουθήσετε ένα γλωσσικό μάθημα OLS, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μάθημα κάνοντας κλικ στο κουμπί «Έναρξη των γλωσσικών μαθημάτων μου» στο κάτω μέρος του πλαισίου της κινητικότητάς σας. Στο τέλος της περιόδου της κινητικότητάς σας (όπως υποδεικνύεται στο πλαίσιο της κινητικότητάς σας) μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αποδεικτικό της συμμετοχής σας κάνοντας κλικ στην επιλογή «Το αποδεικτικό της συμμετοχής μου» για τα γλωσσικά μαθήματα OLS. Στην επόμενη σελίδα το σύστημα θα ελέγξει τη συμβατότητα του υπολογιστή σας. Την ώρα που θα βρίσκεστε στη σελίδα «Συμβατότητα του εξοπλισμού σας» μην ξεχάσετε να επιλέξετε τη γλώσσα της διεπαφής για την αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας (τη γλώσσα στην οποία θα εμφανίζονται οι οδηγίες υπάρχουν διαθέσιμες 24 γλώσσες) γιατί δεν θα μπορέσετε να την αλλάξετε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων. 12 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

14 Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος συμβατότητας και εφόσον το σύστημά σας πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές, κάντε κλικ στην επιλογή «Έναρξη της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων». Μετά τον έλεγχο συμβατότητας, το σύστημα θα ελέγξει τις ρυθμίσεις ήχου του υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στην επιλογή «Κάντε κλικ για να ακούσετε» ώστε να ελέγξετε εάν το ηχητικό δείγμα ακούγεται σωστά από τα μεγάφωνα ή τα ακουστικά σας. (Βεβαιωθείτε ότι τα ηχεία σας είναι ενεργοποιημένα.) Εάν η δοκιμή ήχου ολοκληρώθηκε σωστά, κάντε κλικ στην επιλογή «Ναι». Εάν η δοκιμή ήχου απέτυχε, κάντε κλικ στην επιλογή «Όχι» και θα εμφανιστεί ένα άλλο μήνυμα που θα περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών για τη ρύθμιση του ήχου. 13 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

15 Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή «Ναι» και ύστερα στην επιλογή «Συνέχεια», μπορείτε πλέον να αρχίσετε την αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας. 14 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

16 7. Συμπλήρωση της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων μέσω διαδικτύου περιλαμβάνει συνολικά 55 ερωτήσεις και απαρτίζεται από τις εξής ενότητες: 1. Γραμματική (20 ερωτήσεις) 2. Λεξιλόγιο (15 ερωτήσεις) 3. Κατανόηση προφορικού λόγου (10 ερωτήσεις) 4. Κατανόηση γραπτού λόγου (10 ερωτήσεις) Ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση της αξιολόγησης είναι περίπου 30 έως 35 λεπτά. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Έχετε στη διάθεσή σας όσο χρόνο επιθυμείτε για τη συμπλήρωση της αξιολόγησης. Οι ενότητες αυτές αποσκοπούν στην αξιολόγηση των επικοινωνιακών ικανοτήτων σας, καθώς επίσης και των γραμματικών, λεξιλογικών και ορθογραφικών σας δεξιοτήτων με ολοκληρωμένο τρόπο. Σε οποιοδήποτε στάδιο της αξιολόγησης, μπορείτε να την αποθηκεύσετε και να συνεχίσετε αργότερα. Ωστόσο, μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο τις ενότητες που έχετε ολοκληρώσει. Επομένως, οι απαντήσεις σε τυχόν ενότητες που δεν έχετε ολοκληρώσει θα χαθούν. Εάν χρειαστεί να εγκαταλείψετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων ή εάν αντιμετωπίσετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, θα έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή της ενότητας όπου βρισκόσασταν. Επίσης, να θυμάστε ότι μόλις επιλέξετε την απάντησή σας και κάνετε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια», δεν θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη ερώτηση για να αλλάξετε την απάντησή σας. Εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε μια ερώτηση, κάντε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια» και συνεχίστε την αξιολόγησή σας χωρίς να επιλέξετε απάντηση. 7.1 Γραμματική Στην πρώτη ενότητα αξιολογούνται οι γραμματικές σας δεξιότητες. Η ενότητα της γραμματικής περιλαμβάνει δύο είδη ασκήσεων: πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης κενών, και αποτελείται από 20 ερωτήσεις. Στο παρακάτω παράδειγμα απεικονίζεται μια άσκηση πολλαπλής επιλογής, όπου πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή από μια σειρά προτεινόμενων απαντήσεων κάνοντας κλικ στον μικρό κύκλο δίπλα από κάθε προτεινόμενη απάντηση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια» για να μεταβείτε στην επόμενη ερώτηση. 15 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

17 Στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης εμφανίζεται το επίπεδο δυσκολίας κάθε ερώτησης, το οποίο αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με το επίπεδο των γλωσσικών σας γνώσεων. Το σύστημα ξεκινά εξ ορισμού με μια ερώτηση επιπέδου Α2 (ΚΕΠΑ). Στο κάτω μέρος της σελίδας εμφανίζεται η πορεία εξέλιξης της αξιολόγησής σας. Τα χρωματισμένα πεδία αντιστοιχούν στον αριθμό των ερωτήσεων στις οποίες έχετε απαντήσει. Η γραμμή προόδου απεικονίζει τις 5 ενότητες που πρέπει να συμπληρώσετε για να ολοκληρώσετε την αξιολόγησή σας. Το επόμενο στιγμιότυπο οθόνης απεικονίζει τον άλλο τύπο άσκησης που θα συναντήσετε σε αυτήν την ενότητα. Πρόκειται για το τεστ συμπλήρωσης κενών. Ανάλογα με τα συμφραζόμενα και το νόημα του αποσπάσματος, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε, αφού κάνετε κλικ στο(α) κενό(ά), τον σωστό τύπο στον αριθμό (και/ή γένος ανάλογα με τη γλώσσα που έχετε επιλέξει να μελετήσετε) των: ουσιαστικών άρθρων επιθέτων αντωνυμιών Επιπλέον, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε: 16 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

18 ρήματα στον σωστό χρόνο και κλίση (ανάλογα με τη γλώσσα που έχετε επιλέξει να μελετήσετε), τις σωστές προθέσεις και τα σωστά επιρρήματα. Με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας, το σύστημα σας ενημερώνει, όπως φαίνεται παρακάτω, σχετικά με: την ενότητα (γραμματική, λεξιλόγιο κ.λπ.) που ολοκληρώσατε τον αριθμό των ενοτήτων που υπολείπονται την επόμενη ενότητα που θα πρέπει να συμπληρώσετε 17 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

19 7.2 Λεξιλόγιο Στη συνέχεια, αξιολογούνται οι λεξιλογικές σας δεξιότητες στην ενότητα λεξιλογίου, η οποία περιλαμβάνει 15 ερωτήσεις. Όπως και στην προηγούμενη ενότητα, θα κληθείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης κενών επιλέγοντας τον σωστό τύπο (ουσιαστικό, επίθετο, ρήμα, αντωνυμία ή πρόθεση) σε σχέση με τα συμφραζόμενα. 18 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

20 Στην ενότητα Λεξιλόγιο περιλαμβάνονται επίσης ερωτήσεις για την αξιολόγηση των βασικών γενικών σας γνώσεων: 19 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

21 7.3 Κατανόηση προφορικού λόγου Στην τρίτη ενότητα, που περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις, αξιολογούνται οι δεξιότητές σας στην κατανόηση προφορικού λόγου. Κάθε ερώτηση βασίζεται σε ένα ηχητικό απόσπασμα. Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία της συσκευής αναπαραγωγής σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το ηχείο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της εισαγωγικής οθόνης. Για να ακούσετε το απόσπασμα, κάντε κλικ στο ηχείο. Έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε κάθε ηχητικό απόσπασμα έως και 3 φορές. 20 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

22 Σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε τον κατάλογο των προτεινόμενων επιλογών τουλάχιστον μία φορά. Όλες οι ασκήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και βασίζονται σε έναν σύντομο διάλογο. Μεταξύ των πιθανών ζητούμενων και ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας στο οποίο θα βρίσκεστε, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη αναδιατυπωμένη πρόταση που αποτυπώνει το βασικό νόημα ή μια άποψη του ηχητικού αποσπάσματος. Για παράδειγμα, στο ηχητικό απόσπασμα της παρακάτω άσκησης θα ακούσετε τα εξής: «Ομιλητής: Jim, how long do you spend on the computer every day? - Jim: usually 4 hours during the week but I don't work on it at the weekend»: 21 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

23 Επίσης, μπορεί να σας ζητηθεί απλά να εντοπίσετε μια λέξη ή μια φράση που χρησιμοποιήθηκε στον διάλογο, όπως φαίνεται παρακάτω στα δύο στιγμιότυπα οθόνης: 22 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

24 Στην ενότητα αυτή αξιολογούνται και πάλι οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες, καθώς θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη απάντηση με βάση τα συμφραζόμενα. Στο ηχητικό απόσπασμα αυτής της ερώτησης θα ακούσετε: «How are you, Howard?» 23 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

25 Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να προσδιορίσετε το επικοινωνιακό πλαίσιο μιας συζήτησης με βάση μια σειρά στοιχείων, όπως ο τόνος τηλεφωνικής κλήσης, το είδος γλώσσας που χρησιμοποιείται (π.χ. η αναγγελία «Charles speaking») κ.λπ. 24 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

26 7.4 Κατανόηση κειμένου Στόχος της τελευταίας ενότητας, που περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις, είναι η αξιολόγηση της ικανότητάς σας να κατανοείτε τον γραπτό λόγο. Στην ενότητα αυτή αξιολογούνται οι λεξιλογικές σας γνώσεις και η ικανότητα κατανόησης κειμένου. Ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας στο οποίο βρίσκεστε, το είδος των αποσπασμάτων (αποσπάσματα από εφημερίδες και διαφημίσεις, περιγραφές καταστάσεων, αποσπάσματα διαλόγων ή λογοτεχνικών κειμένων) μπορεί να είναι αρθρώνεται καλύτερα και να αναφέρεται σε πιο συγκεκριμένες περιπτώσεις: Εδώ θα πρέπει να κατανοήσετε το λεξιλόγιο με βάση τα συμφραζόμενα (δεν ελέγχονται οι γνώσεις σας για ένα συγκεκριμένο θέμα) και να εντοπίσετε τη σωστή απάντηση σύμφωνα με την ομοιότητα του νοήματος μεταξύ δύο όρων ή μεταξύ ενός όρου και του περιφραστικού του τύπου και αντιστρόφως: 25 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

27 26 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

28 8. Αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων Μόλις ολοκληρώσετε και τις 4 ενότητες της αξιολόγησης, θα λάβετε λεπτομερή ανάλυση των επιδόσεών σας, όπως στη σελίδα αποτελεσμάτων που παρατίθεται παρακάτω: 27 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

29 Στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης αναφέρεται η συνολική επίδοσή σας σύμφωνα με τα επίπεδα του ΚΕΠΑ, η οποία συνοδεύεται από σύντομη περιγραφή του επιπέδου που αποκτήσατε. Το σχήμα στα δεξιά απεικονίζει σε ποιο σημείο της μαθησιακής πορείας σας βρίσκεστε. Στο κέντρο της σελίδας παρέχονται πιο λεπτομερή σχόλια για κάθε δεξιότητα. 28 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

30 Κάνοντας κλικ στο «Αποθηκεύστε και εκτυπώστε την έκθεση αξιολόγησης», θα μπορέσετε να εκτυπώσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) με τα αποτελέσματα της αξιολόγησής σας. Επιπλέον, από τη σελίδα υποδοχής σας μπορείτε να τηλεφορτώσετε τα αποτελέσματά σας σε αρχείο PDF κάνοντας κλικ στο κουμπί «Τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησής γλωσσικών δεξιοτήτων μου», που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι από τη στιγμή που έχετε ολοκληρώσει την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων και έχετε λάβει τα αποτελέσματά σας, δεν μπορείτε να την επαναλάβετε. Πρόκειται ενδεχομένως για μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσετε την αξιολόγησή σας στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Συνιστούμε να ενημερώσετε το βιογραφικό σας σημείωμα αναφέροντας το πιο πρόσφατο γλωσσικό σας επίπεδο. Στο κάτω μέρος της σελίδας θα συναντήσετε έναν σύνδεσμο που οδηγεί στον ιστότοπο Europass, για να συντάξετε το δικό σας βιογραφικό σημείωμα Europass ή να μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας το πρότυπο του βιογραφικού και να το συμπληρώσετε στη συνέχεια. 29 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

31 Οδηγίες για τη συμπλήρωση του βιογραφικού σας σε μορφή Europass ή του Διαβατηρίου Γλωσσών σας Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια φόρμα αναφέροντας τη μητρική σας γλώσσα. Στο τμήμα «Λοιπές γλώσσες που ακολουθεί, θα πρέπει να εισαγάγετε τη γλώσσα για την οποία αξιολογηθήκατε (και/ή τυχόν άλλες γλώσσες που ενδεχομένως γνωρίζετε με βάση τη δική σας αξιολόγηση) και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Κάνοντας κλικ σε μία από τις γλωσσικές δεξιότητες μπορείτε να προσθέσετε το επίπεδο των επιδόσεών σας μετακινώντας τον δείκτη του ποντικιού στην αναπτυσσόμενη λίστα που περιλαμβάνει τις περιγραφές των επιπέδων του ΚΕΠΑ. 30 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

32 Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων αποστέλλονται μόνο σε εσάς και το ίδρυμα ή τον οργανισμό που είναι υπεύθυνο(ς) για την επιλογή σας ή για τον συντονισμό του έργου στα πλαίσια της ΕΕΥ. Στην περίπτωση των φοιτητών(-τριών) και των εκπαιδευόμενων, τα αποτελέσματα δεν θα κοινοποιούνται στο(ν) ίδρυμα/οργανισμό υποδοχής. Για τους εθελοντές στο πλαίσιο της ΕΕΥ και τους εκπαιδευόμενους στην ΕΕΚ τα αποτελέσματα δεν κοινοποιούνται αυτόματα στον/στους άλλο(-ους) οργανισμό(-ούς) του έργου. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS δεν αποτρέπουν τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα κινητικότητας Εrasmus+. Τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το(ν) ίδρυμα/οργανισμό αποστολής ή συντονισμού για τον εντοπισμό των συμμετεχόντων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη γλωσσικής υποστήριξης. 31 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

33 Στο τέλος της περιόδου κινητικότητάς σας στο πλαίσιο του Erasmus+, θα πρέπει να συμπληρώσετε άλλη μια αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων για τον έλεγχο της προόδου που έχετε σημειώσει ως προς τις γλωσσικές σας ικανότητες κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εξωτερικό. Στη σελίδα υποδοχής, θα βρείτε μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει για το πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική σας αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμη, μπορείτε να τη συμπληρώσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί «Έναρξη της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της πρώτης (πριν από την αναχώρηση) και της δεύτερης (στο τέλος της περιόδου κινητικότητας) αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για το πρόγραμμα Erasmus+ OLS. Οι ερωτήσεις μπορεί να διαφέρουν, καθώς το επίπεδο δυσκολίας της αξιολόγησης προσαρμόζεται. Καθώς και οι δύο αξιολογήσεις βασίζονται στις ίδιες αρχές, μπορεί να προσδιοριστεί η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας. 32 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

34 Επιπλέον, μπορείτε να τηλεφορτώσετε τα αποτελέσματα της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων σας σε αρχείο PDF κάνοντας κλικ στο κουμπί «Τα αποτελέσματα της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων μου» που βρίσκεται στη σελίδα υποδοχής σας. Σε περίπτωση που το γλωσσικό σας επίπεδο παραμείνει αμετάβλητο κατά τη διάρκεια του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+, δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση. Αν το γλωσσικό επίπεδό σας παραμείνει αμετάβλητο κατά την παραμονή σας στο εξωτερικό, δεν θα υπάρξουν άμεσες αρνητικές συνέπειες για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Erasmus+. Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την παραμονή σας στο εξωτερικό, θα πρέπει να αφοσιωθείτε στην εκμάθηση της γλώσσας που θα χρησιμοποιήσετε για τις σπουδές, την εργασία ή την εθελοντική υπηρεσία σας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να χρησιμοποιήσει συγκεντρωτικά δεδομένα των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για στατιστικούς λόγους. 33 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

35 9. Υπηρεσία υποστήριξης Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων, επικοινωνήστε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης επιλέγοντας «Αναφορά προβλήματος» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS! 34 Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+ Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+ Τελευταία Ενημέρωση: 08/03/2018 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A.

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+. Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+ Γερμανικά - Αγγλικά - Ισπανικά

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

ERASMUS+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! ERASMUS+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! ERASMUS+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικά μαθήματα Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS

Γλωσσικά μαθήματα Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Γλωσσικά μαθήματα Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Copyright 2017 ALTISSIA International S.A. All rights reserved. Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2017 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης...

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 4 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 5 Έξοδος από την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 10 SQLearn

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

MULTICOM 112. Οδηγίες χρήσης

MULTICOM 112. Οδηγίες χρήσης MULTICOM 112 Οδηγίες χρήσης Σκοπός Στόχος του προγράμματος Multicom-112 είναι να βοηθήσει το προσωπικό των επιχειρησιακών κέντρων να αναπτύξουν βασικές γλωσσικές δεξιότητες μέχρι το σημείο όπου θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος... 8 Έξοδος από

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7 Χρόνος Εκπαίδευσης...9 Έξοδος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ www.iclass.com.gr 2016 www.iclass.com.gr Σελίδα 1 Εισαγωγή στην πλατφόρμα Προκειμένου να μπορέσετε να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα Πιστωτικού Ελέγχου e-mail: creditcontrol.gr@tnt.com Τηλέφωνο: 210-8905800

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Περιεχόμενα Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό portal... 3 Περιβάλλον συστήματος τηλεδιάσκεψης... 7 Επικοινωνία και Συνεργασία...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο Λογισμικό... 3 Απαιτούμενος εξοπλισμός... 4 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Η αρχική σας Σελίδα... 6 Η Περιοχή του Μαθήματος... 8 Πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορος Οδηγός/Συνήθεις ερωτήσεις (FAQ)

Γρήγορος Οδηγός/Συνήθεις ερωτήσεις (FAQ) Γρήγορος Οδηγός/Συνήθεις ερωτήσεις (FAQ) 1. Γενικές πληροφορίες Για ποιους λόγους πρέπει να παρακολουθήσω το εκπαιδευτικό Αξίες και εοντολογία της Securitas; Ο καθένας από εμάς στη Securitas, σε καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης elearning.ekdd.gr

Εγχειρίδιο Χρήσης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης elearning.ekdd.gr ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Εγχειρίδιο Χρήσης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ Οκτώβριος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ινστιτούτο Επιμόρφωσης... 0 Εισαγωγή... 2 Είσοδος, Έξοδος από το σύστημα - προσωπικά στοιχεία... 3 Πως

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο. Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK

Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο. Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK Περιεχόμενα 1 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 1.1 Σελίδα επισκέπτη... 3 1.2 Σύνδεση ως εξουσιοδοτημένος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Ο ψηφοφόρος λαμβάνει στην ηλεκτρονική του διεύθυνση μήνυμα όπως το παρακάτω με το οποίο καλείται να ψηφίσει. Το μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός πλατφόρμας e-learning

Οδηγός πλατφόρμας e-learning Περιεχόμενα 1ΓΕΝΙΚΑ... 3 2 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ... 3 3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ elearning... 3 4 ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ elearning... 6 5 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ... 7 6 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ELEARNING... 3

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ELEARNING... 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΑ... 3 2 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ... 3 3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ELEARNING... 3 4 ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ELEARNING... 5 5 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ... 7 6 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ Α. Εγγραφή στην εφαρμογή Βεβαίωσης Κερδών ΟΠΑΠ Κατά την εγγραφή σας πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία συμπεριλαμβανομένου και του πεδίου

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister Ορισμός Νέου Κωδικού URegister H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ορισμού Νέου Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει. Στο έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη. Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Έξοδος από την πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

FAQs. οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

FAQs. οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. FAQs Αριθμός υποβολής: Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το παρόν περιεχόμενο αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις του συγγραφέα και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης της διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης E.CO Lab Technician

Οδηγός χρήσης της διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης E.CO Lab Technician E.CO Lab Technician Platform Guidelines Pg 1 Οδηγός χρήσης της διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης E.CO Lab Technician 1. Πρόσβαση στην πλατφόρμα και επιλογή γλώσσας Ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://ecvetlearn.projectsgallery.eu

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525 LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης 2 M525 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ [1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla

Διαβάστε περισσότερα

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά HDD Password Tool Εγχειρίδιο χρήσης Ελληνικά 1 Πίνακας περιεχομένων Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή... 3 Εμπορικά σήματα... 4 Κεφάλαιο 2: Απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα... 5 - HDD Password Tool για Windows... 5

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας eurobanktrader WEB Χρήσης Πλατφόρμας χρήσης πλατφόρμας Είσοδος, απόκτηση, ανάκτηση κωδικών εισόδου Πατώντας στο κουμπί Είσοδος στην ιστοσελίδα eurobanktrader Ελληνικά Παράγωγα, ή απλά πληκτρολογώντας grdrv.eurobanktrader.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL)

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΣΤ 3 2.1 Η σύνδεση με το σύστημα (log-in) 3 2.2 Έλεγχος του ήχου για το

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα Οδηγίες χρήσης για επαγγελματίες

Ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα Οδηγίες χρήσης για επαγγελματίες Ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα Οδηγίες χρήσης για επαγγελματίες 28 Σεπτεμβρίου 2018 Έκδοση 1 Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΓΔ GROW - R2 Ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ευρωπαϊκή επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αλωπεκής 4 106 75, Αθήνα Τηλ.: 210 7236011 έως 15 E-mail: elearning@dei.com.gr Περιεχόμενα Πλοήγηση στο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εκπαιδευτή

Εγχειρίδιο εκπαιδευτή Εγχειρίδιο εκπαιδευτή Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 3 2. Τι είναι η Πλατφόρµα Τηλεκατάρτισης... 4 3. Απαραίτητος

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό Περιεχόμενα Βασικές απαιτήσεις... 2 Εγκατάσταση και Εκκίνηση... 2 Παράθυρο Πλοήγησης... 8 Πλήκτρα Ενεργειών του Πίνακα Πλοήγησης... 13 Πλήκτρα

Διαβάστε περισσότερα

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site AstraΖeneca Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site Ταυτότητα Έκδοση κειμένου 1.0.0 Έκδοση λογισμικού 1.0.254006 Τελ. ενημέρωση Μάιος 2015 Copyright Copyright 2011 Entersoft A.E. Με την επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης 1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης α. Πληκτρολογείτε στην γραμμή διευθύνσεων του περιηγητή σας (browser) http://emathisi.army.gr και μόλις εισέλθετε κάνετε κλικ στον σύνδεσμο «Ξεκινήστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης SoSimple

Οδηγίες χρήσης SoSimple Οδηγίες χρήσης SoSimple Διδακτική περίοδος 2019-2020 ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Οδηγίες χρήσης SoSimple / 2019-20 1 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 3 2. Χρήση της εφαρμογής... 4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα ΚΕΚ Διάσταση...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα ΚΕΚ Διάσταση...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας - Πανεπιστήμιο Πατρών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας - Πανεπιστήμιο Πατρών Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Απογραφικό ΔΕΠ... 3 Επιστημονικές Δημοσιεύσεις... 4 Επιστημονικό Έργο... 8 Ερευνητικό Έργο... 8 Ερωτηματολόγιο ΔΕΠ... 9 Εκτύπωση Απογραφικό ΔΕΠ... 15 2 Εισαγωγή Το πληροφοριακό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης. Για το μάθημα «Εισαγωγή - Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II) των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων»

Οδηγός χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης. Για το μάθημα «Εισαγωγή - Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II) των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων» Οδηγός χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης Για το μάθημα «Εισαγωγή - Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II) των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων» Αριθμός έγκρισης του σεμιναρίου: 2017-101-9003-01-010-01 Η πλατφόρμα τηλεκατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης. 1 Γενικά... 3. 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3. 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης. 1 Γενικά... 3. 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3. 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3 Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3 4 Πλοήγηση στην Πλατφόρμα Elearning... 6 5 Οργάνωση της Περιοχής του Μαθήματος... 7 6 Έξοδος από την Πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης Άκουσµα ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου Εγχειρίδιο χρήσης Περιεχόµενα 1 Το λογισµικό «Άκουσµα»... 3 2 Πλοήγηση στο λογισµικό... 3 2.1 Επιλογή χρήστη...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Υποψήφιοι 1 Δημιουργία Λογαριασμού και Είσοδος στο Σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση.

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση. Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εφαρμογή Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά βιβλία (e-books) σε μορφή «Adobe Digital Editions epub» και «Adobe Digital Editions PDF», αρχεία ήχου (e-audios),

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση της Ποιότητας Δεδομένων Κακοποιών στην ΕΕ

Βελτίωση της Ποιότητας Δεδομένων Κακοποιών στην ΕΕ Βελτίωση της Ποιότητας Δεδομένων Κακοποιών στην ΕΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Το ERIC (European Request Information Capture Καταγραφή Πληροφοριών Ευρωπαϊκού Αιτήματος) είναι ένα εργαλείο αναφοράς

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης LASERJET ENTERPRISE MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M725dn M725f M725z M725z+ Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;... Περιεχόμενα Αντί προλόγου... 7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω τη δημιουργία του Προφίλ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων (Α) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Εγγραφή Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις Γραπτές Εξετάσεις για Πρόσληψη στο Δημόσιο είναι να κάνει εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

HomeWork. Οδηγίες Χρήσης. Ένας δάσκαλος στο σπίτι.

HomeWork. Οδηγίες Χρήσης. Ένας δάσκαλος στο σπίτι. HomeWork Ένας δάσκαλος στο σπίτι Οδηγίες Χρήσης www.iscool.gr Περιεχόμενα Σύνδεση στο e-homework - 2 - Επιλογή μαθήματος - 3 - Επεξήγηση περιεχομένων βιβλίου - 5 - Μπάρα λειτουργίας video - 7 - Περιήγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ www.iclass.com.gr 2016 www.iclass.com.gr Σελίδα 1 Εισαγωγή στην πλατφόρμα Για να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον φυλλομετρητή (Google Chrome,

Διαβάστε περισσότερα

Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ

Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ Κατά την εγγραφή σας, πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία συμπεριλαμβανομένου και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD)

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 1 (18) Εγχειρίδιο ς (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 (18) Copyright 2013 - Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 3 1.1 Σκοπός... 3 Έκταση... 3 1.3 Ορισμοί, ακρώνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Divar Series el Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Λειτουργία 5 2.1 Εκκίνηση του προγράμματος 5 2.2 Παρουσίαση του κύριου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor P 2 I S A 0 1 8 PISA 2018 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor Προσαρμογή: Εθνικό Κέντρο PISA 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Τμήμα Στατιστικών & Οικονομετρικών Εφαρμογών DIREQT

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Τμήμα Στατιστικών & Οικονομετρικών Εφαρμογών DIREQT ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τμήμα Στατιστικών & Οικονομετρικών Εφαρμογών DIREQT ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Υποσύστημα Διαχείρισης Ερευνών - Ερωτηματολογίων Εγχειρίδιο Χρήσης Νοέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΑΛ Α Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

LLL, LEONARDO DA VINCI, Μεταφορά καινοτομίας I-CIA of SMEs Αρ. έργου TR1-LEO Οδηγός χρήσης

LLL, LEONARDO DA VINCI, Μεταφορά καινοτομίας I-CIA of SMEs Αρ. έργου TR1-LEO Οδηγός χρήσης Οδηγός χρήσης ΕΡΓΟ: Βελτιώνοντας τις ικανότητες Ανταγωνιστικής Νοημοσύνης (Competitive Intelligence) των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (2013-1-TR1-LEO05-47542) Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Γενικές πληροφορίες...

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Russian for Tourism. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR

Russian for Tourism. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον Προσωπικό Χώρο: Ελέγξτε αν ο υπολογιστής σας διαθέτει ενημερωμένη έκδοση του Adobe Flash Player. Μπορείτε να επισκεφθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Οδηγίες Χρήσης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σεπτέμβριος 2017 Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ... 3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 6 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ... 9 ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΙΣΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 & Microsoft Dynamics CRM Online Φθινόπωρο 13 Πρώτα, θα χρειαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS

Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γενική Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού Δια Βιου Μάθηση: Πολιτικές και Πρόγραμμα Συντονισμός του Προγράμματος για τη Δια Βίου Μάθηση Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS Το Σύστημα Διαπίστευσης της

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 7 Αντί προλόγου... 9 Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Κεφάλαιο 5: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Facebook;... 15 Τι

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος 2016-2017 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 2 2. Χρήση της εφαρμογής... 3 2.1 Βαθμολογίες μαθητή... 3 2.2 Απουσίες... 4 2.3 Ραντεβού...

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Β Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

1. Για πρόσβαση στην υπηρεσία χρησιμοποιείτε έναν Φυλλομετρητή (Internet Explorer, Firefox, Chrome κ.λ.π) και

1. Για πρόσβαση στην υπηρεσία χρησιμοποιείτε έναν Φυλλομετρητή (Internet Explorer, Firefox, Chrome κ.λ.π) και Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού URegister Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη στην Κεντρική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός του έργου L-PACK

Οδηγός του έργου L-PACK Οδηγός του έργου L-PACK Το έργο L Pack 2 είναι ένα πακέτο εκπαιδευτικών υλικών εκµάθησης γλωσσών για µετανάστες. Η Αγγλική έκδοση δηµιουργήθηκε ειδικά για τους µετανάστες στην Ιρλανδία. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων. Πριν την εγκατάσταση... 3. Ελάχιστες απαιτήσεις σε εξοπλισμό... 3 2. Εγκατάσταση... 4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport 1. Γενικά...1 2. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Infotest...1 3. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Certiport...4

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Β Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής υποβολής αίτησης τοποθέτησης

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής υποβολής αίτησης τοποθέτησης 1 Οδηγίες χρήσης εφαρμογής υποβολής αίτησης τοποθέτησης Για να συνδεθείτε στην εφαρμογή θα πρέπει να ακολουθήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://dide-a.thess.sch.gr/aitisi Προσοχή! Δεν υποστηρίζεται ο Internet

Διαβάστε περισσότερα

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Από την ομάδα εργασίας του Gmail) Το Gmail κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εύκολο και αποτελεσματικό.. Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος 2016-2017 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 2 2. Χρήση της εφαρμογής... 3 2.1 Βαθμολογίες μαθητή... 3 2.2 Απουσίες... 4 2.3 Ραντεβού...

Διαβάστε περισσότερα