Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τις πολιτιστικές βιοµηχανίες (2002/2127(INI)) Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τις πολιτιστικές βιοµηχανίες (2002/2127(INI)) Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,"

Transcript

1 P5_TA(2003)0382 Πολιτιστικές βιοµηχανίες Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τις πολιτιστικές βιοµηχανίες (2002/227(INI)) Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση ψηφίσµατος της κ. Μυρσίνης Ζορµπά για τον πολιτισµό και την οικονοµία (B5-047/200), έχοντας υπόψη το ψήφισµα του Συµβουλίου, της 20ής Ιανουαρίου 997, σχετικά µε την ενσωµάτωση πολιτιστικών πτυχών στις κοινοτικές δράσεις, έχοντας υπόψη το ψήφισµα του Συµβουλίου, της 2ης Ιανουαρίου , σχετικά µε τον ρόλο του πολιτισµού στην οικοδόµηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας υπόψη το ψήφισµα του Συµβουλίου, της 25ης Ιουνίου , για ένα νέο πρόγραµµα εργασιών όσον αφορά την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τοµέα του πολιτισµού, έχοντας υπόψη την ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Συµβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Οικονοµική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών µε τίτλο «Η βιοµηχανική πολιτική στη διευρυµένη Ευρώπη» (COM(2002) 74), έχοντας υπόψη το ψήφισµα του Συµβουλίου, της 9ης εκεµβρίου , για την εφαρµογή του προγράµµατος εργασιών όσον αφορά την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τοµέα του πολιτισµού: ευρωπαϊκή προστιθέµενη αξία και κινητικότητα προσώπων και κυκλοφορία έργων στον πολιτιστικό τοµέα, έχοντας υπόψη το ψήφισµα του Συµβουλίου, της 26ης Μαΐου 2003, για τις οριζόντιες πτυχές του πολιτισµού: αύξηση των συνεργιών µε άλλους τοµείς και δράσεις της Κοινότητας και ανταλλαγή ορθών πρακτικών σε σχέση µε τις κοινωνικές και οικονοµικές διαστάσεις του πολιτισµού 5, έχοντας υπόψη το εκτενές έγγραφο εργασίας των υπηρεσιών της Επιτροπής µε τον τίτλο «Πολιτισµός, πολιτιστικές βιοµηχανίες και απασχόληση» (SEC(998) 837) καθώς και την τελική έκθεση για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του δυναµικού απασχόλησης στον τοµέα του πολιτισµού στην εποχή της ψηφιοποίησης 6, έχοντας υπόψη το ψήφισµά του, της 4ης Μαΐου 2000, σχετικά µε το Πράσινο Βιβλίο της ΕΕ C 36 της , σ. 4. ΕΕ C 32 της , σ. 2. ΕΕ C 62 της , σ. 5. ΕΕ C 3 της , σ. 5. ΕΕ C 36 της , σ.. Έκθεση της Γ Απασχόληση και Κοινωνικές Υποθέσεις της Επιτροπής, που συνέταξε η εταιρεία MKW Wirtschaftsforschung GmbH, Μόναχο, Ιούνιος 200.

2 Επιτροπής: η καταπολέµηση της παραποίησης/αποµίµησης και της πειρατείας στην εσωτερική αγορά, έχοντας υπόψη το ψήφισµά του, της 2ης Μαρτίου 2003, σχετικά µε τη Γενική Συµφωνία για τις υπηρεσίες στον τοµέα του εµπορίου (GATS) στο πλαίσιο του ΠΟΕ, λαµβανοµένης υπόψη της πολιτισµικής πολυµορφίας 2, έχοντας υπόψη την πρόταση οδηγίας για την ενίσχυση των δικαιωµάτων πνευµατικής ιδιοκτησίας, που επί του παρόντος εξετάζεται µε τη διαδικασία συναπόφασης, έχοντας υπόψη το άρθρο 63 του Κανονισµού του, έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού και τη γνωµοδότηση της Επιτροπής Βιοµηχανίας, Εξωτερικού Εµπορίου, Έρευνας και Ενέργειας (A5-0276/2003), A. λαµβάνοντας υπόψη ότι ο πολιτισµός, ιδίως ενόψει της διεύρυνσης της ΕΕ, αποτελεί ζωτικό και ενοποιητικό στοιχείο στην καθηµερινή ζωή των ευρωπαίων πολιτών, Β. λαµβάνοντας υπόψη το δικαίωµα όλων των πολιτών στον πολιτισµό και το γεγονός ότι η διασφάλιση της δηµοκρατικής πρόσβασης στα πολιτιστικά αγαθά πρέπει να συµβαδίζει µε την προαγωγή των πολιτιστικών αξιών, την πολιτιστική και γλωσσική πολυµορφία στα σηµερινά και µελλοντικά κράτη µέλη, Γ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η πολιτιστική βιοµηχανία της Ευρώπης αντικατοπτρίζει την εθνική της πολυµορφία και συνεπώς αποτελεί µια προστιθέµενη αξία για την ευρωπαϊκή ταυτότητα,. λαµβάνοντας υπόψη ότι πρωταρχικός στόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η συµµετοχή του πολίτη σε έναν ευρωπαϊκό χώρο πολιτών όπου ο πολιτισµός διαδραµατίζει κεντρικό ρόλο, Ε. λαµβάνοντας υπόψη ότι σε µια διευρυµένη Ευρώπη ο πολιτισµός συνιστά βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και αποτελεί αναπόσπαστο τµήµα της ιστορικής, οικονοµικής και κοινωνικής ανάπτυξης, συµβάλλοντας στην αµοιβαία κατανόηση των λαών, την κοινωνική ένταξη, την ιθαγένεια και τον αµοιβαίο πολιτιστικό εµπλουτισµό και µπορεί µε τον τρόπο αυτό να βοηθήσει στην καταπολέµηση του ρατσισµού και της ξενοφοβίας, ΣΤ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η πολιτιστική βιοµηχανία δεν µπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τον ηγετικό ρόλο των υψηλών προσόντων και δεξιοτήτων δηµιουργών, καλλιτεχνών, ενώσεων και επαγγελµατιών σε όλους τους τοµείς της πολιτιστικής βιοµηχανίας, Ζ. τονίζοντας την πολυµορφία και την πληθώρα των πολιτιστικών µορφών έκφρασης στους διάφορους πολιτιστικούς κλάδους, που περιλαµβάνουν, επί παραδείγµατι, τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονοµιάς, την προστασία των µνηµείων, την τέχνη της αποκατάστασης και τη βιοτεχνία, τις δραµατικές και τις εικαστικές τέχνες, τα µουσεία, τις βιβλιοθήκες, τα θέατρα και τα πολιτιστικά ιδρύµατα κάθε είδους, την ποικίλη µουσική 2 ΕΕ C 4 της , σ. 56. P5_TA(2003)0087.

3 σκηνή που αποτελείται από σολίστες και ερµηνευτές της ποπ έως φιλαρµονικές ορχήστρες, µουσικά συγκροτήµατα και όπερες καθώς επίσης και τον εκδοτικό και δισκογραφικό τοµέα, την οπτικοακουστική βιοµηχανία και τον κινηµατογράφο, Η. εκτιµώντας ότι τα έργα καλλιτεχνικής δηµιουργίας διαδραµατίζουν ρόλο κλειδί στην έκφραση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και ότι τα έργα αυτά παρουσιάζουν µοναδικά χαρακτηριστικά που συνδέονται µε την διπλή τους φύση, την πολιτιστική και την οικονοµική, και συνεπώς ότι η ανάπτυξη του τοµέα πολιτιστικών βιοµηχανιών προϋποθέτει υποστήριξη από τις δηµόσιες αρχές Θ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η ΕΕ δεν διαθέτει µια συνολική βιοµηχανική στρατηγική και µια συνακόλουθη πολιτική που να περιλαµβάνει τις πολιτιστικές βιοµηχανίες, συµπεριλαµβανοµένων, µεταξύ άλλων, των τοµέων της εκδοτικής βιοµηχανίας και της µουσικής, Ι. λαµβάνοντας υπόψη ότι η ευρωπαϊκή πολιτιστική παραγωγή και οι ευρωπαίοι δηµιουργοί αποτελούν σηµαντικό κεφάλαιο για την Ευρώπη, το οποίο πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους ανεξαιρέτως τους ευρωπαίους πολίτες και να προωθηθεί και εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, ΙΑ. ΙΒ. ΙΓ. Ι. ΙΕ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η παραγωγή και η χρήση πολιτιστικών προϊόντων και υπηρεσιών επαφίεται σε κρατική χρηµατοδότηση καθώς και σε ιδιωτικές επενδύσεις, λαµβάνοντας υπόψη ότι οι ΜΜΕ του πολιτιστικού τοµέα προσφέρουν µοναδικά προϊόντα, τα οποία παρέχουν πολλά µη εµπορικά οφέλη στην κοινωνία ως σύνολο, λαµβάνοντας υπόψη ότι µεγάλο µέρος των πολιτιστικών αγαθών αναπαράγονται και διανέµονται µέσω της πολιτιστικής βιοµηχανίας, στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές µεγάλες εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες, ενώ πρέπει να υποστηριχθεί ο ρόλος των µικρών και ανεξάρτητων επιχειρήσεων και ενώσεων, αναγνωρίζοντας τη σχέση µεταξύ του πολιτισµού και της παραγωγής πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και της οικονοµικής ανάπτυξης, απασχόλησης και κατάρτισης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, λαµβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτιστική πολυµορφία και η συνεργασία των πολιτιστικών βιοµηχανιών στην Ευρώπη, ώστε να διασφαλισθεί η ζωτικότητα και η βιωσιµότητα των βιοµηχανιών αυτών στα κράτη µέλη, στην ΕΕ και στο συνεχώς πιο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, ΙΣΤ. αναγνωρίζοντας τη σηµασία που έχουν η τηλεόραση και τα άλλα µέσα ενηµέρωσης για τη δηµοκρατική διαµόρφωση γνώµης, ώστε να διασφαλισθούν και ενισχυθούν η πολυφωνία και ο πλουραλισµός, ΙΖ. ΙΗ. εκτιµώντας ότι ορισµένες πολιτιστικές βιοµηχανίες µαστίζονται από µεγάλες συγχωνεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο την διαφάνεια της αγοράς, εκτιµώντας ότι τα εθνικά µέτρα δεν πρέπει να έχουν ως στόχο την προστασία των εθνικών αγορών ή την διασφάλιση κυρίαρχου ρόλου ορισµένων πολιτιστικών προϊόντων στην εσωτερική τους αγορά,

4 ΙΘ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η πολιτιστική βιοµηχανία των αγροτικών και απόκεντρων περιοχών της ΕΕ αντιµετωπίζει πρόσθετες δυσκολίες στην προώθηση και διάδοση των προϊόντων της, Κ. λαµβάνοντας υπόψη ότι, σε µια εποχή όπου οι νέες τεχνολογίες και τα πολυµέσα αποτελούν αναπόσπαστο µέρος της πολιτιστικής δράσης, η πολιτιστική βιοµηχανία των αγροτικών και απόκεντρων περιοχών παρουσιάζει περισσότερες αδυναµίες λόγω της µη πρόσβασης στις ευρυζωνικές υπηρεσίες ιαδικτύου, καθιστώντας έτσι µεγαλύτερο το χάσµα ανάµεσα σε αυτές και τις αστικές περιοχές, ΚΑ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η οδηγία 89/552/EOK «Tηλεόραση χωρίς Σύνορα», από κοινού µε το πρόγραµµα Media Plus και την πρωτοβουλία i2i, πρέπει να έχουν ως στόχο τους να συµβάλουν στην ενδυνάµωση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής παραγωγής και στη βελτίωση της κυκλοφορίας ευρωπαϊκών έργων εντός της ευρωπαϊκής αγοράς επικροτώντας την προταθείσα παράταση έως το 2006 του προγράµµατος Media Plus, ως σηµαντικού µέσου στήριξης για την ενίσχυση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιοµηχανίας οπτικοακουστικών προγραµµάτων, ΚΒ. επισηµαίνοντας ότι οι νέες πολιτιστικές τεχνικές και οι νέες µορφές πολιτιστικών πρακτικών, µέσω των προσφορών της κοινωνίας της πληροφορίας (π.χ. υπηρεσίες πολυµέσων και on line), δηµιούργησαν νέες µορφές κατανάλωσης πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και ότι η συνεχιζόµενη ψηφιοποίηση της τηλεόρασης συνεπάγεται µια αυξανόµενη µεταβολή της προσφοράς στον τοµέα των µέσων ενηµέρωσης, η οποία απαιτεί την κατάλληλη προσαρµογή της σχετικής νοµοθεσίας, µε υιοθέτηση διαβαθµιζόµενων ρυθµίσεων, ΚΓ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η παραποίηση/αποµίµηση και η πειρατεία σε διάφορους τοµείς της πολιτιστικής και δηµιουργικής βιοµηχανίας στερεί από τους κλάδους αυτούς σηµαντικά έσοδα, επιδρώντας στις µελλοντικές επενδύσεις σε τοπικά πολιτιστικά προϊόντα και υποσκάπτοντας έτσι την πολιτιστική πολυµορφία, Κ. εκτιµώντας ότι ο σεβασµός της πνευµατικής ιδιοκτησίας και η σήµανση των έργων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της δηµιουργικότητας και των ευρωπαϊκών πολιτιστικών βιοµηχανιών, ΚΕ. λαµβάνοντας υπόψη ότι, παρά τη διαβεβαίωση της Επιτροπής πως «το υφιστάµενο νοµοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές προκειµένου να διασφαλίσει ότι η αγορά τέχνης της Κοινότητας θα εξακολουθήσει να ανθεί», οι ευρωπαϊκές αγορές τέχνης έχουν απολέσει σηµαντικό µερίδιο και πωλήσεις στην παγκόσµια αγορά, ΚΣΤ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων πολιτιστικών φορέων, στο πλαίσιο του σεβασµού της αρχής της επικουρικότητας, υποστηρίζει ότι η έντονη εµπλοκή της ΕΕ, έστω και υπό µορφή της εντονότερης οικονοµικής στήριξης, της λήψης νοµικών µέτρων ή της διάθεσης πρόσθετων πόρων, στο πλαίσιο του σεβασµού της αρχής της επικουρικότητας, θα λειτουργήσει µάλλον προς όφελος των δοµών της πολιτιστικής βιοµηχανίας λαµβάνοντας υπόψη ότι οι φορείς αυτοί θεωρούν την έλλειψη επενδύσεων, τον κατακερµατισµό της αγοράς, τη διακύβευση της οικονοµικής βιωσιµότητας, καθώς και τις δυσκολίες όσον αφορά τη διανοµή και την προώθηση, ως τους σηµαντικότερους προβληµατικούς τοµείς εκτιµώντας ότι πρέπει να ληφθεί µέριµνα ώστε τα µέτρα αυτά να µη θέσουν σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα του πολιτιστικού και δηµιουργικού τοµέα της Ευρώπης στο πλαίσιο της παγκοσµιοποίησης,

5 ΚΖ. λαµβάνοντας υπόψη ότι οι καλλιτέχνες, που αποτελούν τις δηµιουργικές δυνάµεις στο χώρο του πολιτισµού, πρέπει να ενισχυθούν στο έργο τους από τη δηµιουργία ως την προώθηση στο ευρύτερο κοινό, ΚΗ. λαµβάνοντας υπόψη ότι οι πολιτιστικές πτυχές αποτελούν βασική συνιστώσα της τουριστικής βιοµηχανίας, η οποία µε τη σειρά της είναι µία από τις κυριότερες βιοµηχανίες της Ευρώπης από οικονοµική άποψη, ΚΘ. εκτιµώντας ότι ο πολιτισµός και ο τουρισµός συνδέονται στενά µεταξύ τους στο πλαίσιο των οικονοµικών εξελίξεων των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στο γεγoνός ότι είναι προς όφελος και των δύο τοµέων, Λ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η ανακοίνωση της Επιτροπής για την «βιοµηχανική πολιτική σε µια διευρυµένη Ευρώπη», σε συνδυασµό µε τα διαρθρωτικά ταµεία και το έκτο πρόγραµµα πλαίσιο για την έρευνα, φαίνεται ότι θα στηρίξει την πολιτιστική βιοµηχανία, ΛΑ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η Επιτροπή έχει δεσµευτεί να βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις µε τους δηµόσιους, τους µη κυβερνητικούς και τους ιδιωτικούς φορείς στους διαφόρους τοµείς της πολιτιστικής βιοµηχανίας για την εξεύρεση ριζικών λύσεων στις προκλήσεις και τα προβλήµατα που συνδέονται µε την διευρυνόµενη παγκοσµιοποίηση, ΛΒ. λαµβάνοντας υπόψη ότι το Συµβούλιο, µε το ψήφισµά του της ης Σεπτεµβρίου 2002 για το περιεχόµενο των αλληλεπιδραστικών µέσων στην Ευρώπη, υπενθυµίζει το προαναφερθέν ψήφισµά του της 25ης Ιουνίου 2002 στο οποίο τονίζεται ότι η ενθάρρυνση για την ανάπτυξη των πολιτιστικών και δηµιουργικών βιοµηχανιών στην Κοινότητα αποτελεί θέµα προτεραιότητας, ΛΓ. λαµβάνοντας υπόψη ότι το Συµβούλιο, στο σηµείο 8 του προαναφερθέντος ψηφίσµατός του, της ης Σεπτεµβρίου 2002, τονίζει, υπό το φως της ανάπτυξης της κοινωνίας της γνώσης και της ανάπτυξης των πολιτιστικών και δηµιουργικών βιοµηχανιών, τη σηµασία να διασφαλιστεί η ποιότητα του περιεχοµένου των νέων µέσων σε συνδυασµό µε την καλλιτεχνική ελευθερία, τη δηµιουργικότητα, την καινοτοµία καθώς και την πολιτιστική και γλωσσική πολυµορφία εκτιµώντας ότι η δηµόσια ραδιοτηλεόραση διαδραµατίζει στο πλαίσιο αυτό σηµαντικό ρόλο, Λ. λαµβάνοντας υπόψη ότι οι πολιτιστικές βιοµηχανίες έχουν µεγάλη σηµασία για τη δυναµική διατήρηση της πολιτιστικής πολυµορφίας στην Ευρώπη, ΛΕ. λαµβάνοντας υπόψη ότι το Συµβούλιο, στο προαναφερθέν ψήφισµά του, της 9ης εκεµβρίου 2002, τονίζει «ότι η πολιτιστική βιοµηχανία κατά τα τελευταία έτη γνωρίζει µεγάλη ανάπτυξη µε αυξανόµενη σηµασία για την ευρωπαϊκή οικονοµία και απασχόληση», ΛΣΤ. λαµβάνοντας υπόψη ότι το προαναφερθέν ψήφισµα του Συµβουλίου, της 26ης Μαΐου 2003, µολονότι αναγνωρίζει το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει στα κράτη µέλη και από την Επιτροπή, τονίζει ότι πρέπει να καταβληθούν επί πλέον προσπάθειες, προκειµένου ο πολιτισµός να συµπεριληφθεί και σε άλλους τοµείς µε σκοπό την τοποθέτηση του Έγγραφο του Συµβουλίου 3747/02 (ανακοινωθέν τύπου 340), παρ. 6 της

6 πολιτισµού στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ΛΖ. λαµβάνοντας υπόψη ότι το άτυπο Συµβούλιο Υπουργών Πολιτισµού στις Μαΐου 2003 αναγνωρίζει ότι, ως κοινή αγορά και πολιτιστικός χώρος, η ΕΕ δεν έχει ακόµη αναπτύξει τις ικανότητές της όσον αφορά το εµπόριο και τις ανταλλαγές πολιτιστικών πληροφοριών και αγαθών, και επισηµαίνει ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν συµπληρωµατικά µέτρα για να διασφαλισθεί η πρόσβαση των ευρωπαίων πολιτών στον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η ήπειρός τους, ΛΗ. λαµβάνοντας υπόψη ότι η ανταλλαγή και κυκλοφορία πολιτιστικών αγαθών µπορεί να παρεµποδισθεί σοβαρά όχι µόνο από την πληθώρα φορολογικών συστηµάτων, αλλά και από τις υπάρχουσες ή µη υπάρχουσες ασφαλιστικές απαιτήσεις, ΛΘ. λαµβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να αναπτυχθεί µια συνεκτική στρατηγική για την πολιτιστική βιοµηχανία, η οποία να ανταποκρίνεται στους στόχους που έθεσε η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου της Λισσαβόνας τον Μάρτιο του 2000, µε σκοπό να καταστεί η ΕΕ η δυναµικότερη και πλέον ανταγωνιστική οικονοµία του κόσµου, Μ. λαµβάνοντας υπόψη ότι το Συµβούλιο, στο πλαίσιο των διαπραγµατεύσεων του ΠΟΕ, εξέφρασε τη βούληση να συντάξει η Επιτροπή έκθεση σχετικά µε τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς στους τοµείς του πολιτισµού, των οπτικοακουστικών µέσων και του αθλητισµού, έκθεση η οποία θα υποβληθεί στο τέλος της Ιταλικής Προεδρίας,. τονίζει τη σχέση που υπάρχει µεταξύ του πολιτισµού και της παραγωγής πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και της οικονοµικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της επαγγελµατικής κατάρτισης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο 2. καλεί την Επιτροπή να ενηµερώσει τις ανακοινώσεις της µε τα έγγραφα εργασίας που βρίσκονται στο στάδιο της σύνταξης τα οποία οφείλουν να λαµβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις της διεύρυνσης και τις πτυχές της µεγαλύτερης συµµετοχής των εταίρων στις δηµόσιες-ιδιωτικές πρωτοβουλίες ζητεί επίσης από την Επιτροπή να υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο Ανακοίνωση στην οποία να διατυπώνει ορισµό για τις πολιτιστικές και δηµιουργικές βιοµηχανίες, προσδιορίζοντας τους τοµείς και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι ενώσεις και οι περιφερειακές οργανώσεις µε πολιτιστική, εµπορική και οικονοµική διάσταση 3. καλεί την Επιτροπή να διεξαγάγει ενδελεχή µελέτη για την κατάρτιση ευρωπαϊκού χάρτη των πολιτιστικών βιοµηχανιών την οποία πρέπει να υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο, και η οποία πρέπει να επικεντρώνεται στις πολιτιστικές, οικονοµικές, νοµικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές πτυχές, ενώ παράλληλα πρέπει να δώσει προσοχή στις επιπτώσεις που συνδέονται µε τη διεύρυνση της ΕΕ θεωρεί ότι ο χάρτης πρέπει να περιέχει στοιχεία για την απασχόληση, τα δικαιώµατα πνευµατικής ιδιοκτησίας, τον δείκτη ανταγωνιστικότητας, τα νέα προϊόντα και τις εξαγωγές πιστεύει, επίσης, ότι ο χάρτης αυτός πρέπει να υποβληθεί στα αντίστοιχα επαγγελµατικά όργανα και ενώσεις για µόνιµη διαβούλευση 4. καλεί την Επιτροπή, ενηµερώνοντας το προαναφερθέν έγγραφο εργασίας της του 998, να συντάξει Πράσινη Βίβλο για τον ευρωπαϊκό πολιτισµό µε στόχο τη στήριξη και Περίληψη των συζητήσεων,

7 διάδοση του πολιτιστικού πλούτου, σεβόµενη τις περιφερειακές ιδιαιτερότητες και τις ειδικές πολιτιστικές πτυχές των λαών, και λαµβάνοντας υπόψη τα παρακάτω: α) την προώθηση του συντονισµού των πολιτικών των κρατών µελών και των περιφερειών στον τοµέα των πολιτιστικών βιοµηχανιών, στο πλαίσιο του σεβασµού της αρχής της επικουρικότητας, β) την ανάλυση των υπαρχόντων περιορισµών και εµποδίων και την υπόδειξη λύσεων, γ) την ενίσχυση της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυµορφίας και ποικιλίας καθώς και την προώθηση της σύµπραξης µεταξύ του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα, δ) τη διοργάνωση ενός φόρουµ σχετικά µε τον ρόλο και τη δράση της πολιτιστικής βιοµηχανίας στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτιστικής ποικιλοµορφίας και µιάς δηµιουργικής οικονοµίας που µπορεί να συµβάλλει στην οικονοµική και κοινωνική αναβίωση, ε) την προώθηση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών βιοµηχανιών του πολιτισµού και της δηµιουργίας, στ) τη βελτίωση της πρόσβασης όλων των ευρωπαίων πολιτών στον πολιτισµό, προωθώντας τη σχετική ενηµέρωση σχετικά µε τους δηµιουργούς τέχνης και πολιτισµού, τη διαθεσιµότητα πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών και την προσφορά πολιτιστικών ιδρυµάτων, ζ) τη µελέτη του αντίκτυπου που έχουν οι οικονοµικοί δείκτες στον πολιτισµό η) την εξέταση των επιπτώσεων µιας ενεργού πολιτιστικής πολιτικής στην οικονοµία (προσόντα, πρόοδος, αγορά εργασίας, κ.λπ.) 5. καλεί την Επιτροπή και τα κράτη µέλη να ενισχύσουν τη στήριξη των πολιτιστικών βιοµηχανιών στο πλαίσιο των σχεδίων οικονοµικής ανάπτυξης των περιφερειών και των πόλεων που βασίζονται στα διαρθρωτικά ταµεία 6. καλεί την Επιτροπή να υποβάλει, έως τα τέλη του 2003, ανακοίνωση σχετικά µε την πολιτιστική διάσταση των ιαρθρωτικών Ταµείων της ΕΕ για την περίοδο ζητεί από την Επιτροπή να χαράξει συνεκτική και διορατική στρατηγική για την ανάπτυξη καινοτόµων, ευέλικτων και κατάλληλων µέσων µε στόχο την προώθηση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών πολιτιστικών και δηµιουργικών βιοµηχανιών, που θα βασίζεται στις αρχές του συγκριτικού εθνικού πλεονεκτήµατος, της διατήρησης των περιφερειακών ή τοπικών εθίµων και της πολιτιστικής πολυµορφίας 8. καλεί τα κράτη µέλη και την Επιτροπή να προσδιορίσουν, κατόπιν συζητήσεων µε επαγγελµατίες του τοµέα, τις πρωταρχικές δράσεις για την προώθηση της πολιτιστικής βιοµηχανίας 9. ζητεί την αναθεώρηση των De Minimis κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις, προκειµένου να λαµβάνουν υπόψη την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιµετωπίζουν οι ΜΜΕ του πολιτιστικού τοµέα, ιδίως αυτές που έχουν τη βάση τους σε εξαιρετικά αποµακρυσµένες περιοχές

8 0. καλεί την Επιτροπή να αρχίσει να προβληµατίζεται σχετικά µε τις επιπτώσεις την αύξουσας συγκέντρωσης των τοµέων των τηλεπικοινωνιών, της πολιτιστικής βιοµηχανίας και των µέσων µαζικής ενηµέρωσης και να µεριµνήσει ώστε οι συγκλίσεις αυτές να µην οδηγήσουν στην εξαφάνιση των ανεξάρτητων, ούτε να αλλοιώσουν την ποικιλοµορφία της δηµιουργίας προάγοντας την οµοιοµορφία στην παραγωγή και την διανοµή. καλεί την Επιτροπή να προωθήσει την κινητικότητα των προσώπων και την κυκλοφορία των έργων στον πολιτιστικό κλάδο, όπως προβλέπει το προαναφερθέν ψήφισµα του Συµβουλίου, της 9ης εκεµβρίου 2002, και υποδεικνύεται στη µελέτη της Επιτροπής για την κινητικότητα και την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και των προϊόντων στον πολιτιστικό τοµέα 2. καλεί την Επιτροπή και τα κράτη µέλη να αναπτύξουν κατάλληλα µέσα για την αµοιβαία ενίσχυση του πολιτισµού και του τουρισµού, κυρίως στον τοµέα της ενσωµάτωσης, της αµοιβαίας κατανόησης και της απασχόλησης 3. επισηµαίνει ότι µέχρι στιγµής δεν έχει γίνει έρευνα σχετικά µε την ποικιλία των µέτρων στα κράτη µέλη και τις υποψήφιες χώρες ως προς τις πολιτικές σε θέµατα αποζηµίωσης και ασφάλισης ζητεί από την Επιτροπή να συντάξει σχετική έκθεση και καλεί τα κράτη µέλη και τις υποψήφιες χώρες να λάβουν µέτρα µε στόχο τη δηµιουργία ισότιµων όρων κυκλοφορίας και ανταλλαγής πολιτιστικών αγαθών 4. καλεί την Επιτροπή να ευθυγραµµίσει τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat στον τοµέα των πολιτιστικών βιοµηχανιών µε τα διεθνή πρότυπα και να αναζητήσει συµπληρωµατικές και συστηµατικές πληροφορίες όσον αφορά τη χρήση ή την κατανάλωση πολιτιστικών προϊόντων, δηλ. ενισχύοντας τις αρµοδιότητες του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Οπτικοακουστικών Μέσων και άλλων εξειδικευµένων οργανισµών 5. καλεί την Επιτροπή και τα κράτη µέλη, κατά την αξιολόγηση της συµµόρφωσης των εθνικών ή ευρωπαϊκών µέτρων στήριξης µε τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ, να λάβουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες των πολιτιστικών βιοµηχανιών, εφόσον τούτο συνάδει µε την αρχή της επικουρικότητας, και να προβλέψουν επαρκή χρηµατοδότηση των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό χώρο, και ιδιαίτερα αυτών που ευρίσκονται στη φάση έναρξης 6. καλεί την Επιτροπή και τα κράτη µέλη να εξαλείψουν τις διακρίσεις µεταξύ των πολιτιστικών προϊόντων σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, τοποθετώντας τη µουσική στο Παράρτηµα Η της οδηγίας για τον ΦΠΑ 7. καλεί την Επιτροπή, τα κράτη µέλη και τις περιφέρειες, στο πλαίσιο των αντίστοιχων ευθυνών και αρµοδιοτήτων τους: α) να ενισχύσουν τον συντονισµό της πολιτιστικής πολιτικής και των πολιτιστικών πρωτοβουλιών τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΕΕ, β) να εξετάσουν τις πλέον ενδεδειγµένες πρακτικές ανά την ΕΕ µε σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής πολυµορφίας, γ) να παροτρύνουν την κυκλοφορία και την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και

9 να αναπτύξουν ένα δυναµικό σχέδιο για τη διεθνή προώθηση και εξαγωγή των ευρωπαϊκών προϊόντων, δ) να αυξήσουν την ερευνητική ικανότητα στους διάφορους τοµείς του πολιτισµού ε) να καθιερώσουν ισχυρότερη σύνδεση µεταξύ πολιτισµού, εκπαίδευσης και επαγγελµατικής κατάρτισης, στ) να ενθαρρύνουν τη δηµιουργικότητα ανεξάρτητων δηµιουργών, καθιερώνοντας δραστηριότητες όπως βραβεία, διασυνοριακά φεστιβάλ, εκθέσεις, πολιτιστικές διαδροµές και περιοδείες, ζ) να διευρύνουν και να βελτιώσει την ενηµέρωση σχετικά µε υφιστάµενες προοπτικές και θέσεις εργασίας στον πολιτιστικό τοµέα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η) να υποστηρίξουν την ανακηρυχθείσα από την UNESCO Παγκόσµια Ηµέρα για το Βιβλίο που προωθεί την ανάγνωση, την δηµοσίευση και την προστασία των συγγραφικών δικαιωµάτων, ούτως ώστε να περιορισθεί ο αναλφαβητισµός µέσω της διοργάνωσης και υποστήριξης συγκεκριµένων τοπικών πρωτοβουλιών µικρής κλίµακας που πρέπει να αγγίξουν τον µεµονωµένο αναγνώστη, θ) να προβούν σε αναθεώρηση της οδηγίας για την τηλεόραση χωρίς σύνορα, σύµφωνα µε τα υφιστάµενα ψηφίσµατα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ιδίως το από 4 Σεπτεµβρίου 2003 ψήφισµά του σχετικά µε την εφαρµογή της εν λόγω οδηγίας, λαµβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη τα συµφέροντα και τις ανάγκες των πολιτιστικών βιοµηχανιών, και µε απώτερο στόχο την αποτελεσµατικότερη αξιοποίησή της, ι) να µελετήσουν, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της οδηγίας «Τηλεόραση χωρίς Σύνορα» κατά πόσο είναι σκόπιµο να θεσπισθούν µηχανισµοί µε σκοπό την βελτίωση των ευρωπαϊκών έργων µη εθνικού χαρακτήρα, ια) ιβ) ιγ) να προωθήσουν την προβολή και µετάδοση ταινιών στο πρωτότυπο, έτσι ώστε να εξοικειωθεί ο θεατής µε την πραγµατικότητα και µε τα πλεονεκτήµατα ενός πολυγλωσσικού περιβάλλοντος και µε τη βελτιωµένη αξιοπιστία του προϊόντος, να βελτιωθεί η γνώση γλωσσών και να µετατραπεί η πολιτιστική πολυµορφία από µειονέκτηµα σε προστιθέµενη αξία και να προτιµάται ο υποτιτλισµός σε µία ή περισσότερες γλώσσες αντί της µεταγλώττισης, εάν απαιτείται µετάφραση, να αναπτύξουν ένα ευρωπαϊκό νοµικό πλαίσιο µε σκοπό να δηµιουργηθεί πλήρες «καταστατικό του δηµιουργού», που θα αποσκοπεί στη διασφάλιση κατάλληλης κοινωνικής προστασίας και στο οποίο θα ενσωµατωθεί νοµοθεσία για τα δικαιώµατα πνευµατικής ιδιοκτησίας των συγγραφέων, να προωθήσουν αποτελεσµατικά συστήµατα προστασίας της πνευµατικής ιδιοκτησίας και να αναπτύξουν τη σήµανση των έργων µε στόχο την διευκόλυνση της πολιτιστικής παραγωγής, κυρίως στο πλαίσιο των πολυµέσων, και τις εµπορικές συναλλαγές, P5_TA-PROV(2003)038.

10 ιδ) ιε) να καταρτίσουν σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης των πόλεων, των µνηµείων, των τοπίων και των τοποθεσιών ιδιαίτερου κάλλους, καθιστώντας συµβατή την οικονοµική αποδοτικότητα µε τη διατήρηση και το σεβασµό της πολιτιστικής κληρονοµιάς και προλαµβάνοντας τις ζηµίες λόγω υπέρµετρης χρησιµοποίησης, να υποβάλουν, σύµφωνα µε το Μέρος IIΙ, Τίτλος V, άρθρο III-93 του Σχεδίου Συνταγµατικής Συνθήκης 2, έκθεση σκοπιµότητας σχετικά µε την προσχώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εξειδικευµένους οργανισµούς των Ηνωµένων Εθνών, ειδικότερα στην UNESCO, µε σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας και δράσης των κρατών µελών της στους οργανισµούς αυτούς, ιστ) να εξετάσουν την περίπτωση προσχώρησης στην Παγκόσµια Συµµαχία για την Πολιτιστική Πολυµορφία που ξεκίνησε η UNESCO το 2002, µε σκοπό τη συσπείρωση των εταίρων του δηµόσιου, του ιδιωτικού και του µη κυβερνητικού τοµέα, προκειµένου να συνεργαστούν σε προγράµµατα που ενισχύουν την ανάπτυξη των τοπικών πολιτιστικών βιοµηχανιών, ιζ) ιη) να στηρίξουν τις προσπάθειες υλοποίησης του σχεδίου σύµβασης της UNESCO σχετικά µε την πολιτιστική πολυµορφία, να εξετάσουν το ενδεχόµενο να εντάξουν στις αναπτυξιακές τους πολιτικές την προώθηση των πολιτιστικών βιοµηχανιών, ως µέσο για την τόνωση της απασχόλησης και των τοπικών οικονοµιών στις αναπτυσσόµενες χώρες, 8. καλεί την Επιτροπή να προωθήσει µια οριζόντια προσέγγιση για την προαγωγή των πολιτιστικών βιοµηχανιών, ενσωµατώνοντας την ενίσχυσή τους σε όλα τα σχέδια και προγράµµατα που χρηµατοδοτούνται από την ΕΕ και τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της βιοµηχανικής πολιτικής, διαρθρωτικής πολιτικής, εκπαίδευσης, κατάρτισης και έρευνας 9. παροτρύνει τα κράτη µέλη να εξετάσουν τους τρόπους ώστε να συνδράµουν στη δηµιουργία και την ανάπτυξη των ΜΜΕ στον πολιτιστικό τοµέα µέσω της φορολογικής πολιτικής, των γλωσσικών ποσοστώσεων και άλλων µέσων πολιτικής 20. καλεί τα κράτη µέλη να θέσουν ως προτεραιότητα την πρόσβαση των αγροτικών και απόκεντρων περιοχών στις ευρυζωνικές υπηρεσίες ιαδικτύου, προκειµένου να δηµιουργηθούν ισότιµοι όροι ανταγωνισµού για τις πολιτιστικές βιοµηχανίες που εδρεύουν στις εν λόγω περιοχές 2. καλεί τα κράτη µέλη να µεγιστοποιήσουν το δυναµικό των πρωτοβουλιών τους στον πολιτιστικό τοµέα ενισχύοντας τη συνέργεια µε κοινοτικές δραστηριότητες στον τοµέα αυτό από το νωρίτερο δυνατό στάδιο της προετοιµασίας µέχρι την εφαρµογή και την αποτίµηση των δράσεων 22. καλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να επεκτείνει την Πρωτοβουλία i2i σε περισσότερες βιοµηχανίες του πολιτισµού και της δηµιουργίας 2 Πρόταση του Προεδρείου, (CONV 850/03), όπου σηµειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδιώξει την ανάπτυξη σχέσεων και την οικοδόµηση εταιρικών σχέσεων µε τρίτες χώρες και µε διεθνείς, περιφερειακούς ή παγκόσµιους οργανισµούς, που ασπάζονται τις ίδιες αξίες. Θα προάγει πολυµερείς λύσεις σε κοινά προβλήµατα, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Ηνωµένων Εθνών.

11 23. επαναλαµβάνει το αίτηµά του προς τη ιακυβερνητική ιάσκεψη για επέκταση της λήψης αποφάσεων µε ειδική πλειοψηφία στους τοµείς της εσωτερικής πολιτικής της Ένωσης, προκειµένου να διευκολυνθεί η στήριξη των ενισχυτικών µέτρων της ΕΕ στον πολιτιστικό τοµέα εµµένει, ωστόσο, στον ισχύοντα κανόνα σύµφωνα µε τον οποίο, στις εξωτερικές συναλλαγές που αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες του πολιτιστικού και οπτικοακουστικού τοµέα, απαιτείται οµοφωνία 24. επαναλαµβάνει τα συµπεράσµατά του σχετικά µε τις πολιτιστικές υπηρεσίες, όπως διατυπώθηκαν µε τα σηµεία 2 και 4 του προαναφερθέντος ψηφίσµατός του, της 2ης Μαρτίου αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει το παρόν ψήφισµα στο Συµβούλιο, στην Επιτροπή, στις κυβερνήσεις των κρατών µελών, στην Επιτροπή των Περιφερειών, στην Οικονοµική και Κοινωνική Επιτροπή, στο Συµβούλιο της Ευρώπης και στην UNESCO. Πρόταση του Προεδρείου, Σχέδιο Συνταγµατικής Συνθήκης (CONV 850/03), Μέρος ΙΙΙ, Τίτλος V, Κεφάλαιο ΙΙΙ, άρθρο ΙΙΙ-27, παράγραφος 4.

Κατά τη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου 2000, η Επιτροπή Πολιτιστικών Υποθέσεων ολοκλήρωσε την εξέταση του ανωτέρω σχεδίου ψηφίσµατος.

Κατά τη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου 2000, η Επιτροπή Πολιτιστικών Υποθέσεων ολοκλήρωσε την εξέταση του ανωτέρω σχεδίου ψηφίσµατος. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Bρυξέλλες, 27 Οκτωβρίου 2000 (3.0) (OR. fr) 2753/00 LIMITE CULTURE 69 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ της : Επιτροπής Πολιτιστικών Υποθέσεων συνεδρίαση : της 23.0.2000 αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1803/2016

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1803/2016 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-1134/2016 19.10.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1803/2016 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος 5 του

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0156/153. Τροπολογία. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0156/153. Τροπολογία. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 21.3.2019 A8-0156/153 153 Αιτιολογική σκέψη 5 (5) Η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτισμικής πολυμορφίας εξαρτάται από την ύπαρξη ακμαζόντων και ανθεκτικών πολιτιστικών και δημιουργικών τομέων που είναι σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««Έγγραφο συνόδου 2009 15.2.2005 B6-.../2005 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B6-.../05 και B6-.../05 σύμφωνα με το άρθρο 108, παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0030/1. Τροπολογία. Dominique Bilde εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0030/1. Τροπολογία. Dominique Bilde εξ ονόματος της Ομάδας ENF 22.2.2017 A8-0030/1 1 Αιτιολογική αναφορά 2 έχοντας υπόψη τα άρθρα 167 και 173 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας υπόψη τα άρθρα 6, 167 και 173 της Συνθήκης για τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2015)0108 Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος στην ψηφιακή εποχή Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 28ης Απριλίου 2015 σχετικά με τον ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Ενιαίο νοµοθετικό κείµενο 6 Ιουλίου 2000 2000/0022(COD) PE1 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 6 Ιουλίου 2000 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC LIMITE EL. Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (24.09) (OR. fr) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 13070/08 LIMITE CULT 99

PUBLIC LIMITE EL. Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (24.09) (OR. fr) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 13070/08 LIMITE CULT 99 Conseil UE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (24.09) (OR. fr) 13070/08 LIMITE PUBLIC CULT 99 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : τις αντιπροσωπίες αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (03.11) (OR. en) 15449/10 AUDIO 37 COMPET 311 CULT 98

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (03.11) (OR. en) 15449/10 AUDIO 37 COMPET 311 CULT 98 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (03.11) (OR. en) 15449/10 AUDIO 37 COMPET 311 CULT 98 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0217(COD) της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0217(COD) της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 21.12.2011 2011/0217(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας προς την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης

Διαβάστε περισσότερα

Για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Με την υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη για τους πολίτες» Η ΕΕ με μια ματιά

Για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Με την υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη για τους πολίτες» Η ΕΕ με μια ματιά Η ΕΕ με μια ματιά, ς και ανάπτυξη των ΜμΕ Το έργο χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το παρόν έντυπο αποτυπώνει τις απόψεις του συντάκτη και μόνο και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Νοεμβρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) 12980/17 CULT 114 DIGIT 204 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

15320/14 ΕΠ/γπ 1 DG E - 1 C

15320/14 ΕΠ/γπ 1 DG E - 1 C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15320/14 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: CULT 127 TOUR 24 REGIO 123 RELEX 908 Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων(1ο Τμήμα) Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL 2012/2092(BUD) Σχέδιο γνωµοδότησης Morten Løkkegaard (PE v01-00)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL 2012/2092(BUD) Σχέδιο γνωµοδότησης Morten Løkkegaard (PE v01-00) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτισµού και Παιδείας 18.7.2012 2012/2092(BUD) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-26 Morten Løkkegaard (PE491.270v01-00) Γενικός προϋπολογισµός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονοµικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2016/2008(INI) 05.10.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ηλεκτρονική δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: δυναμικό και προκλήσεις (2016/2008(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Ενιαίο νομοθετικό κείμενο 10.5.2005 EP-PE_TC1-COD(2004)0066 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 10 Μαΐου 2005 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη το άρθρο 192, παράγραφος 2, της Συνθήκης ΕΚ, έχοντας υπόψη τα άρθρα 149, 150, 151 και 308 της Συνθήκης ΕΚ,

έχοντας υπόψη το άρθρο 192, παράγραφος 2, της Συνθήκης ΕΚ, έχοντας υπόψη τα άρθρα 149, 150, 151 και 308 της Συνθήκης ΕΚ, P5_TA(2003)0372 Γλώσσες των µειονοτήτων στην ΕΕ Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε συστάσεις στην Επιτροπή σχετικά µε τις περιφερειακές και λιγότερο διαδεδοµένες ευρωπαϊκές γλώσσες τις γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού 4 Απριλίου 2002 PE 312.513/9-19 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 9-19 Σχέδιο έκθεσης (PE 312.513) Juan Ojeda Sanz Πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA-PROV(2010)0486 Σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς ***I

P7_TA-PROV(2010)0486 Σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς ***I P7_TA-PROV(2010)0486 Σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 2010 σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 16 Απριλίου 2010 (22.04) (OR. en) 8263/10 CULT 25 SOC 246 REGIO 28 FSTR 21

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 16 Απριλίου 2010 (22.04) (OR. en) 8263/10 CULT 25 SOC 246 REGIO 28 FSTR 21 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 16 Απριλίου 2010 (22.04) (OR. en) 8263/10 CULT 25 SOC 246 REGIO 28 FSTR 21 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 2008/2226(INI) 16.12.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις καλλιτεχνικές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2008/2226(INI)) Επιτροπή Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη το ψήφισµά του της 1ης Φεβρουαρίου 2001, σχετικά µε τα νέα σύνορα του βιβλίου: ηλεκτρονική έκδοση και εκτυπώσεις «κατά παραγγελία» 3,

έχοντας υπόψη το ψήφισµά του της 1ης Φεβρουαρίου 2001, σχετικά µε τα νέα σύνορα του βιβλίου: ηλεκτρονική έκδοση και εκτυπώσεις «κατά παραγγελία» 3, P5_TA(2004)0022 Πολιτιστική πολυµορφία Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τη διατήρηση και την προαγωγή της πολιτιστικής πολυµορφίας: ο ρόλος των ευρωπαϊκών περιφερειών και των διεθνών οργανισµών

Διαβάστε περισσότερα

Πολυγλωσσία: ένα πλεονέκτηµα για την Ευρώπη και µια κοινή δέσµευση

Πολυγλωσσία: ένα πλεονέκτηµα για την Ευρώπη και µια κοινή δέσµευση P6_TA(2009)0162 Πολυγλωσσία: ένα πλεονέκτηµα για την Ευρώπη και µια κοινή δέσµευση Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 24ης Μαρτίου 2009 σχετικά µε την πολυγλωσσία: πλεονέκτηµα για την Ευρώπη και κοινή

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0190 (COD) 9170/18 ADD 1 LIMITE PUBLIC DIGIT 103 CONSOM 149 TELECOM 148 CULT 71 AUDIO 39 CADREFIN

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 20.6.2013 B7-****/2013 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-****/2013 σύμφωνα με το άρθρο 115 παράγραφος 5 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργική Ευρώπη: Συχνές ερωτήσεις (βλ. επίσης IP/11/1399)

ηµιουργική Ευρώπη: Συχνές ερωτήσεις (βλ. επίσης IP/11/1399) MEMO/11/819 Βρυξέλλες, 23 Νοεµβρίου 2011 ηµιουργική Ευρώπη: Συχνές ερωτήσεις (βλ. επίσης IP/11/1399) Τι είναι το πρόγραµµα «ηµιουργική Ευρώπη»; Το πρόγραµµα «ηµιουργική Ευρώπη» θα υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2012 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2012

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2012 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2012 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 15.5.2012 B7-0000/2012 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2012 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 6 Φεβρουαρίου 2003 B5-0119/2003 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των δηλώσεων του Συµβουλίου και της Επιτροπής σύµφωνα µε το άρθρο 37, παράγραφος 2, του Κανονισµού

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά µέσα στην ψηφιακή εποχή: το µέλλον του διττού συστήµατος

Τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά µέσα στην ψηφιακή εποχή: το µέλλον του διττού συστήµατος P7_TA(2010)0438 Τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά µέσα στην ψηφιακή εποχή: το µέλλον του διττού συστήµατος Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Νοεµβρίου 2010 σχετικά µε τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά µέσα

Διαβάστε περισσότερα

8035/17 ΜΜ/γομ/ΕΠ 1 DG E - 1C

8035/17 ΜΜ/γομ/ΕΠ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαΐου 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου αριθ. προηγ. εγγρ.: 7679/17 JEUN 39 Θέμα: Επιτροπή των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 2007/2253(INI) 7.3.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη συγκέντρωση και τον πλουραλισμό στα μέσα ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2007/2253(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2151(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2151(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2014/2151(INI) 5.2.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την επιδίωξη ανανεωμένης συναίνεσης όσον αφορά την επιβολή των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/2255(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/2255(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 207/2255(INI).2.208 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τους διαρθρωτικούς και οικονομικούς φραγμούς όσον αφορά την πρόσβαση στον πολιτισμό (207/2255(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (04.11) (OR. fr) 15448/10 CULT 97 SOC 699

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (04.11) (OR. fr) 15448/10 CULT 97 SOC 699 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (04.11) (OR. fr) 15448/10 CULT 97 SOC 699 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (1ο τμήμα)

Διαβάστε περισσότερα

15312/16 ΙΑ/ακι 1 DGD 1B

15312/16 ΙΑ/ακι 1 DGD 1B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Δεκεμβρίου 2016 (OR. en) 15312/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 9 Δεκεμβρίου 2016 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 13.5.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B7-0000/2013 και B7-xxx σύμφωνα με το άρθρο 115 παράγραφος 5 του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2302(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2302(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 25.4.2013 2012/2302(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ «Προώθηση των ευρωπαϊκών τομέων της δημιουργίας και του πολιτισμού προς όφελος της οικονομικής μεγέθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 31 Αυγούστου 2015 Α.Π. 30183

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 31 Αυγούστου 2015 Α.Π. 30183 Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2064(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2064(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 20.6.2013 2013/2064(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τον εθελοντισμό και την εθελοντική δραστηριότητα στην Ευρώπη (2013/2064(ΙΝΙ) Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

12797/14 ΑΙ/μκρ/ΑΗΡ 1 DG G 3 C

12797/14 ΑΙ/μκρ/ΑΗΡ 1 DG G 3 C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Σεπτεμβρίου 2014 (OR. en) 12797/14 IND 228 MI 616 COMPET 491 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΘΗΝΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΘΗΝΑ k a k Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Πληροφόρηση, Τεκμηρίωση και Συντονισμός των Δικτύων Πληροφόρησης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΘΗΝΑ 14-16.06.2006 "Η Στρατηγική της Λισσαβόνας:

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2011 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2011

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2011 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2011 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 15.3.2011 B7-0000/2011 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2011 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμός. Νομική βάση

Πολιτισμός. Νομική βάση Πολιτισμός Η δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα του πολιτισμού συμπληρώνει την πολιτιστική πολιτική των κρατών μελών σε διάφορους τομείς: όπως για παράδειγμα, στην προστασία της ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2007(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2007(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 2013/2007(INI) 3.4.2013 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις ευρωπαϊκές γλώσσες που απειλούνται με εξαφάνιση και τη γλωσσική πολυμορφία στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2028(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2028(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 2010/2028(INI) 3.6.2010 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα στην ψηφιακή εποχή: το μέλλον του διττού συστήματος (2010/2028(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0411(COD) της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0411(COD) της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας 30.3.2012 2011/0411(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας προς την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Μαΐου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Μαΐου 2018 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Μαΐου 2018 (OR. en) 8301/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: JEUN 48 MIGR 51 SOC 213 EDUC 134 Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (1ο Τμήμα) Συμβούλιο αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2004 (19.05) (OR. en) 9600/04 LIMITE EDUC 118 SOC 253

PUBLIC ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2004 (19.05) (OR. en) 9600/04 LIMITE EDUC 118 SOC 253 Conseil UE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2004 (19.05) (OR. en) 9600/04 LIMITE PUBLIC EDUC 118 SOC 253 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραµµατείας του Συµβουλίου προς : το Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

B8-0130/2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού

B8-0130/2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 4.2.2015 B8-0130/2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δήλωσης της Επιτροπής σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού σχετικά µε την ανανέωση της

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμός. Νομική βάση

Πολιτισμός. Νομική βάση Πολιτισμός Η δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα του πολιτισμού συμπληρώνει την πολιτιστική πολιτική των κρατών μελών σε διάφορους τομείς: όπως για παράδειγμα, στην προστασία της ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτονται για τις αντιπροσωπίες τα συμπεράσματα της ανωτέρω συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επισυνάπτονται για τις αντιπροσωπίες τα συμπεράσματα της ανωτέρω συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Βρυξέλλες, 14 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) EUCO 19/1/17 REV 1 CO EUR 24 CONCL 7 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες Θέμα: Σύνοδος

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Νομικών Θεμάτων

Επιτροπή Νομικών Θεμάτων ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 30.1.2013 2012/2101(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη βελτίωση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη: ευεργέτημα πενίας σε διασυνοριακές διαφορές επί αστικών

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0154/2019 6.3.2019 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τα νοµικά επαγγέλµατα και το γενικό συµφέρον στην οµαλή λειτουργία των νοµικών συστηµάτων

Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τα νοµικά επαγγέλµατα και το γενικό συµφέρον στην οµαλή λειτουργία των νοµικών συστηµάτων P6_TA(2006)0108 Νοµικά επαγγέλµατα Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τα νοµικά επαγγέλµατα και το γενικό συµφέρον στην οµαλή λειτουργία των νοµικών συστηµάτων Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2008(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2008(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης 13.11.2013 2013/2008(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την 7η και την 8η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πολιτική συνοχής της

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 17.10.2016 2016/2204(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις γυναίκες και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού 23 Μαρτίου 2001 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2117(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2117(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2.10.2013 2013/2117(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τον πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ στον τομέα της δικαιοσύνης η αστική και διοικητική δικαιοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη την ανακοίνωση της Επιτροπής (COM(2001) 437 C5-0599/2001),

έχοντας υπόψη την ανακοίνωση της Επιτροπής (COM(2001) 437 C5-0599/2001), P5_TA(2002)0319 Κοινοτική δράση για τις παραµεθόριες περιοχές Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε την ανακοίνωση της Επιτροπής που αφορά τον αντίκτυπο της διεύρυνσης στις περιοχές που συνορεύουν

Διαβάστε περισσότερα

EACEA 23/2019: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου

EACEA 23/2019: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (0-00) ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEDIA ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: EACEA /09: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2167(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2167(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 17.12.2013 2013/2167(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ σε έναν κόσμο πολιτισμικών και θρησκευτικών διαφορών (2013/2167

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2114(INI) σχετικά με τα τέλη για αντίγραφα ιδιωτικής χρήσης (2013/2114(INI))

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2114(INI) σχετικά με τα τέλη για αντίγραφα ιδιωτικής χρήσης (2013/2114(INI)) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 9.10.2013 2013/2114(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τα τέλη για αντίγραφα ιδιωτικής χρήσης (2013/2114(INI)) Επιτροπή Νομικών Θεμάτων Εισηγήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα

Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα P7_TA(2012)0250 Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Συµβούλιο της 13ης Ιουνίου 2012 σχετικά µε τον ειδικό εντεταλµένο της ΕΕ για τα ανθρώπινα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 20.1.2015 2014/2228(INI) ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών προς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 17.11.2003 COM(2003) 700 τελικό 2003/0274 (COD) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης αριθ. 1419/1999/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

B8-0051/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού

B8-0051/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 15.7.2014 B8-0051/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δήλωσης της Επιτροπής σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού σχετικά µε την απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0169/

ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0169/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0169/2018 14.5.2018 ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με τους διαρθρωτικούς και οικονομικούς φραγμούς στην πρόσβαση στον πολιτισμό (2017/2255(INI)) Επιτροπή Πολιτισμού και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ NOMOΣ: 3521/2006 ΦΕΚ: Α 275/22.12.2006 ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ***ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σύμφωνα με την Ανακοίνωση Υπ. Εξωτ. Φ.0544/Μ.5682/ΑΣ.39/2007 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.6.2010 COM(2010)331 τελικό 2010/0179 (CNS) C7-0173/10 Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ σχετικά µε το κοινό σύστηµα φόρου προστιθέµενης

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 22.4.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

EACEA 30/2018: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου

EACEA 30/2018: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (0-00) ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEDIA ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: EACEA 0/08: Προώθηση της διάθεσης ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων μέσω του διαδικτύου. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Ενιαίο νοµοθετικό κείµενο 13 Απριλίου 2000 1999/0208(COD) PE1 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 13 Απριλίου 2000 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 92/100 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2017/652 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Μαρτίου 2017 σχετικά με την πρόταση πρωτοβουλίας πολιτών με τίτλο «Minority SafePack one million signatures for diversity in Europe» Η ΕΥΡΩΠΑΪΚH ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίµων ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2004/2131(INI) 20 εκεµβρίου 2004 ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την τόνωση των τεχνολογιών υπέρ της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ( )

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ( ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (2014-2020) ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEDIA ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ EACEA/31/2018: Στήριξη της πρόσβασης στις αγορές ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων εξαρτάται από: τη διαθεσιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής. Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής. Συντάκτρια γνωμοδότησης (*): Angelika Werthmann

Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής. Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής. Συντάκτρια γνωμοδότησης (*): Angelika Werthmann ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 28.11.2013 2013/2157(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με το ευρωπαϊκό εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών: Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

Θέση ΣΕΒ: Ευρωπαϊκές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας

Θέση ΣΕΒ: Ευρωπαϊκές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας Θέση ΣΕΒ: Ευρωπαϊκές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας Στόχος της Προεδρίας πρέπει να είναι η προώθηση µιας ενωµένης και παραγωγικής Ευρώπης ικανής να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν απ αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2186(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2186(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 20.11.2013 2013/2186(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την έκθεση 2013 για την ιθαγένεια της ΕΕ. Πολίτες της ΕΕ: Τα δικαιώματά σας, το μέλλον σας (2013/2186(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕ

ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 4.12.2013 2013/2187(INI) ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕ σχετικά µε τη χρήση των ραδιοτηλεοπτικών µέσων ως εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2072(INI) της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2072(INI) της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2016/2072(INI) 14.10.2016 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων προς την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας και την Επιτροπή Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ 9. ΑΠΟΦΑΣΗ 92/421/ΕΟΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13 ης Ιουλίου 1992 σχετικά με σχέδιο κοινοτικών δράσεων υπέρ του τουρισμού (EE L. 231/26) ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Έχοντας υπόψη: τη συνθήκη για την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2235(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2235(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 23.3.2015 2014/2235(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας της ΕΕ για τον 21ο αιώνα:

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL A8-0238/10. Τροπολογία

EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL A8-0238/10. Τροπολογία 2.9.2015 A8-0238/10 10 Helmut Scholz, Eleonora Forenza, Kateřina Konečná, Curzio Maltese, Martina Michels, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Marisa Matias, Barbara Spinelli, Miloslav Ransdorf Αιτιολογική σκέψη Ε Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες Δίκτυο για έναν Ιδανικό Στρατηγικές Προτεραιότητες Πλαίσιο έργου Το Δίκτυο Για έναν Ιδανικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Για ένα Ιδανικό», συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0184/2019 11.3.2019 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. Συντάκτρια γνωμοδότησης (*): Cláudia Monteiro de Aguiar

Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. Συντάκτρια γνωμοδότησης (*): Cláudia Monteiro de Aguiar Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2017/2055(INI) 16.6.2017 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Greek version ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 7η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. (ΚΙΕΒΟ, 10-11/3/05) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗ 1. Οι Υπουργοί των κρατών που συµµετέχουν στην 7η

Διαβάστε περισσότερα

(Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών στις 11Μαίου 2010 στην 120 η Συνεδρία)

(Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών στις 11Μαίου 2010 στην 120 η Συνεδρία) Σύσταση CM/Rec(2010)7 Της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη μέλη για το Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Υιοθετήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

B8-0058/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού

B8-0058/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 15.7.2014 B8-0058/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δήλωσης της Επιτροπής σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού σχετικά µε την απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 14.6.2014 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 183/5 Ψήφισμα του Συμβουλίου και των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών μελών, συνερχομένων στα πλαίσια του Συμβουλίου, της 20ής Μαΐου 2014,

Διαβάστε περισσότερα

10667/16 ΠΜ/γπ 1 DGG 2B

10667/16 ΠΜ/γπ 1 DGG 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10667/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες FSTR 35 FC 29 REGIO 42 SOC 434

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 10311 30 Οκτωβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 185 NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 4570 Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της

Διαβάστε περισσότερα

A8-0369/12 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής για

A8-0369/12 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής για 8.3.2018 A8-0369/12 Τροπολογία 12 Petra Kammerevert εξ ονόματος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Έκθεση Silvia Costa Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (2014 έως 2020) COM(2017)0385 C8-0236/2017 2017/0163(COD)

Διαβάστε περισσότερα

8668/16 MM/ακι/ΕΠ 1 DG E - 1C

8668/16 MM/ακι/ΕΠ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαΐου 2016 (OR. en) 8668/16 AUDIO 53 CULT 35 DIGIT 45 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων /

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο. πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο. πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Στρασβούργο, 25.10.2016 SWD(2016) 344 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2156(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2156(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 2010/2156(INI) 5.1.2011 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την απελευθέρωση του δυναμικού των κλάδων του πολιτισμού και της δημιουργικότητας (2010/2156(INI))

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ιδίως το άρθρο 211,

Έχοντας υπόψη τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ιδίως το άρθρο 211, ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006 ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΜΜΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΙΑΦΥΛΑΞΗ (2006/585/ΕΚ) (ΕΕ L 236 της 31.8.2006, σ. 28 έως

Διαβάστε περισσότερα

σχετικά µε το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (2011/2181(INI))

σχετικά µε το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (2011/2181(INI)) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νοµικών Θεµάτων 27.10.2011 2011/2181(INI) ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (2011/2181(INI)) Επιτροπή Νοµικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ EAC/S14/2018. Προώθηση ευρωπαϊκών αξιών μέσω του αθλητισμού σε επίπεδο δήμων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ EAC/S14/2018. Προώθηση ευρωπαϊκών αξιών μέσω του αθλητισμού σε επίπεδο δήμων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ EAC/S14/2018 Προώθηση ευρωπαϊκών αξιών μέσω του αθλητισμού σε επίπεδο δήμων Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων αποσκοπεί στην υλοποίηση της προπαρασκευαστικής ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ NOMOΣ: 3520/2006 ΦΕΚ: Α 274/22.12.2006 ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ***ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σύμφωνα με την Ανακοίνωση Υπ.Εξωτ. Φ.0544/Μ.5848/ΑΣ.46/2007

Διαβάστε περισσότερα