Σε αυτό το Newsletter

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σε αυτό το Newsletter"

Transcript

1 Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Α εξάμηνο 2014 Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ» Οδυσσέως Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων ΤΚ Ξάνθη Τηλ.: , Fax: Πράξη (Έργο) : «Δημοκρίτεια -Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας στο Ν. Ξάνθης» Σε αυτό το Newsletter Ένα νέο τοπικό σχέδιο προώθησης στην απασχόληση με τίτλο «Δημοκρίτεια» γεννήθηκε για το Νομό Ξάνθης στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΟΠΣΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: Στόχος, αντικείμενο, δράσεις Μελέτη ανάλυσης τοπικής αγοράς εργασίας: Στοιχεία για την περιοχή και την ομάδα στόχο O ρόλος της δράσης συμβουλευτικής της ομάδας στόχου στην κατάλληλη προετοιμασία των ωφελούμενων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας: Περιεχόμενο επιμέρους ενεργειών Προετοιμασία δράσης κατάρτισης-επιμόρφωσης ωφελούμενων σε βιώσιμους τομείς της Κοινωνικής Οικονομίας: Περιεχόμενο και μεθοδολογία Σε εξέλιξη τελούν οι δράσεις του σχεδίου... Συντονιστής Εταίρος Α.Σ.: ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Η Πράξη «Δημοκρίτεια -Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας στο Ν. Ξάνθης» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 7:«Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1:Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3:«Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού » που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

2 Εισαγωγικό σημείωμα Φίλες και Φίλοι, Με το περιοδικό Newsletter επιδιώκουμε να μεταφέρουμε τις εξελίξεις, την πορεία & τα αποτελέσματα της Πράξης (έργου) με τίτλο «Δημοκρίτεια» που υλοποιεί η Δικαιούχος Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ» στο πλαίσιο της δράσης 7:«Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού » που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) (αρ. απόφασης ένταξης 7734/ ΕΔΑ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ΟΠΣ: ). Η Πράξη συμβάλλει στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών Φορέων, με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για άνεργα μέλη της ομάδας στόχου ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής παρέμβασης. Μέσω της παρούσας περιοδικής έκδοσης επιτυγχάνεται η απαραίτητη ενημέρωση στον ευρύ κοινό για το συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και η απαιτούμενη βελτίωση των υπηρεσιών μας μέσω της συγκέντρωσης & συνεχούς ανατροφοδότησης εντυπώσεων και συμπερασμάτων. Με εκτίμηση Για την Α.Σ. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ»

3 Ένα νέο τοπικό σχέδιο προώθησης στην απασχόληση με τίτλο «Δημοκρίτεια» γεννήθηκε για το Νομό Ξάνθης στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΟΠΣΑ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Στόχος, αντικείμενο, δράσεις Ένα νέο τοπικό σχέδιο προώθησης στην απασχόληση με τίτλο «Δημοκρίτεια» γεννήθηκε για το Νομό Ξάνθης στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΟΠΣΑ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.. Το ανωτέρω έργο (πράξη) αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση προώθησης της απασχόλησης στην τοπική αγορά εργασίας της περιοχής εφαρμογής και υλοποιείται από την Α.Σ. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ» στο πλαίσιο της Δράσης 7:«Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1:Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3:«Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού » που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Αντικείμενο της πράξης είναι η ενεργοποίηση και η κινητοποίηση των τοπικών Φορέων, με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για άνεργα μέλη της Ομάδας Στόχου, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Περιοχής Παρέμβασης. Ομάδα στόχος (ωφελούμενοι) της πράξης είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ν.Ξάνθης, άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς και δυνητικά ωφελούμενοι νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών) και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική πρόσκληση και απόφαση υλοποίησης με ίδια μέσα της Πράξης. Μέλη της Α.Σ. αποτελούν οι κάτωθι Φορείς : ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ : ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Δήμος Αβδήρων Δήμος Τοπείρου Δήμος Μύκης Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό & Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών (Ε.Π.Ε.Κ.Α) Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών ΚΕΚ ΔΙΟΝ Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Ανάπτυξης Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος(Σ.Κ.Λ.Ε) Θ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε ΩΜΕGA TECHNOLOGY

4 Κύριος Στόχος της παρέμβασης είναι να ενδυναμώσει, να ενθαρρύνει, να συνηγορήσει και να δώσει προοπτική στους ανθρώπους που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης, και που βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας και να τους δώσει «ακτίνα» προοπτικής μέσα από την συνεργασία, αλληλεγγύη και την εξωστρέφεια. Ο κύριος άξονας είναι η κοινωνική οικονομία με εργαλείο τον νέο νόμο 4019/2011 που δίνει την δυνατότητα της ίδρυσης κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Εκτιμώμενα οφέλη είναι ενδεικτικά τα εξής: - κατάλληλη προετοιμασία υποψήφιων επιχειρηματιών, ώστε οι υπό ίδρυση επιχειρήσεις να καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης - κατάλληλη προετοιμασία ωφελούμενων υποψήφιων προς απασχόληση στις υπό ίδρυση ή άλλες επιχειρήσεις, ώστε να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων - κατάλληλη προετοιμασία ωφελούμενων υποψήφιων για ένταξη σε άλλα προγράμματα επιδότησης/επιχορήγησης Εκτιμώμενα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά τα εξής: - υποστήριξη ωφελούμενων με δράσεις συμβουλευτικής - υποστήριξη ωφελούμενων με δράσεις κατάρτισης - προώθηση ωφελούμενων σε απασχόληση (πρόσληψη σε επιχειρήσεις / δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων) Ως προϊόντα, προβλέπεται να αναπτυχθούν η δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών με την μορφή της «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού», καθώς και «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικής Φροντίδας» η οποία θα έχει ως σκοπό τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος, τη δυνατότητα ανάπτυξης ίσων ευκαιριών για ανάπτυξη επιχείρησης από ομάδες ανθρώπων που ουσιαστικά λόγω προσωπικών δυσκολιών (π.χ. αναλφαβητισμός, μη καλή γνώση της ελληνικής νομοθεσίας, έλλειψη ικανών κεφαλαίων, όχι επαρκή αυτοπεποίθηση κλπ), δεν θα μπορούσαν ή δεν θα τολμούσαν να αυτενεργήσουν και την υποστήριξη και η ενδυνάμωση τους. Η δομή ουσιαστικά αυτή θα είναι η συνέχιση και ο πολλαπλασιαστής του προγράμματος στην περιοχή παρέμβασης όταν αυτό θα έχει λήξει. Για την επίτευξη του ανωτέρω Στόχου και αποτελεσμάτων, το περιεχόμενο της πράξης περιλαμβάνει κατηγορίες δράσεων, δράσεις, υποδράσεις και επιμέρους ενέργειες οι οποίες είναι προσαρμοσμένες και καλύπτουν τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των ωφελούμενων, λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους και συνιστούν ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης στην απασχόληση στην περιοχή παρέμβασης. Στον πίνακα που ακολουθεί, περιγράφονται αναλυτικά οι κάτωθι Δράσεις / Υποδράσεις /Ενέργειες:

5 1. ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ / ΔΡΑΣΕΙΣ /ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 1. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Α.Σ. ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 2. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. ΜΕ ΆΛΛΕΣ Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΔΟΜΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 4 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 3. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ- ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 1. ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ/ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Α.Σ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ 2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ TOΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙA ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 4. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ 5. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 1.2 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ)Χ 20 ΑΤΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ) Χ 20 ΑΤΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ) Χ 20 ΑΤΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ) Χ 20 ΑΤΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ) Χ 20 ΑΤΟΜΑ 6. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 1. ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ-ΣΤΟΧΟ 2. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στις κάτωθι δομές στήριξης της Α.Σ.: ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (Συντονιστής), Οδυσσέως Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων ΤΚ Ξάνθη, Τηλ.: ,Fax:

6 Μελέτη ανάλυσης τοπικής αγοράς εργασίας: Στοιχεία για την περιοχή και την ομάδα στόχο Στο πλαίσιο της πράξης υλοποιείται Δράση με τίτλο «Μελέτη ανάλυσης τοπικής αγοράς εργασίας». Η εκπόνηση του περιεχομένου της μελέτης πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τις κάτωθι παραμέτρους: Περιοχή υλοποίησης Ομάδα στόχος Διάγνωση των αναγκών της ομάδας στόχου Προτεινόμενες παρεμβάσεις Συνάφεια-ανάπτυξη συνεργειών με περιφερειακές πολιτικές & ύπαρξη συμπληρωματικότητας με λοιπά σχέδια απασχόλησης και επιχειρηματικότητας Αναμενόμενα αποτελέσματα /επιπτώσεις παρεμβάσεων / Πηγές Θέλοντας να συνοψίσουμε κάποια βασικά συμπεράσματα που οδήγησαν και στο σχεδιασμό της εγκριθείσας παρέμβασης, παταθέτουμε ενδεικτικά τα εξής : 1) Τεκμηρίωση σχετικά με την επιλογή της περιοχής και των κλάδων παρέμβασης Το κύριο σκεπτικό για την επιλογή του Νομού Ξάνθης ήταν η υποβαθμισμένη του δυναμική σε σχέση με τις προοπτικές του. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το πολεοδομικό συγκρότημα της Ξάνθης χαρακτηρίζεται από υψηλούς δείκτες συγκέντρωσης πληθυσμού, οικονομικών δραστηριοτήτων και κοινωνικών εξυπηρετήσεων. Παράλληλα, ο βαθμός αστικοποίησης παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αυξητική πορεία με κυρίαρχο πόλο την ευρύτερη περιοχή της πόλης. Η διάρθρωση της απασχόλησης και του ΑΕΠ στην ευρύτερη Περιφέρεια αναδεικνύει τη σημασία του Πρωτογενή τομέα (αγροτικός τομέας από άποψη γενικών χρήσεων) που καλύπτει το 96% της συνολικής έκτασης αυτής. Ο νομός Ξάνθης ειδικότερα, εξειδικεύεται σε εντατικές βιομηχανικές καλλιέργειες, όπως, το βαμβάκι, το καλαμπόκι, ο καπνός, τα σιτηρά, η βιομηχανική ντομάτα, κλπ. Αλλά και στο Δευτερογενή τομέα, η κύρια ώθηση προέρχεται από την έντονη κατασκευαστική και μεταποιητική δραστηριότητα λόγω της παροχής ισχυρών επενδυτικών κινήτρων μέσω των αναπτυξιακών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας, καθώς και την αξιοποίηση σημαντικών ενεργειακών και μεταλλευτικών αποθεμάτων. Σε ότι αφορά, δε τον Τριτογενή τομέα, η θέση του εμπορίου στην Περιφέρεια, είναι σημαντική, δεδομένου ότι καταλαμβάνει περίπου το 10% της απασχόλησης, ακολουθώντας και για το Νομό Ξάνθης ανάλογα πρότυπα. Ωστόσο, η υφιστάμενη τουριστική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, εκτιμάται ότι δεν αντιστοιχεί στους αξιόλογους φυσικούς και ανθρωπογενείς πόρους που συγκεντρώνει. Το πρότυπο του μαζικού, κυρίως θαλάσσιου τουρισμού που κυριαρχεί στην χώρα δεν ανταποκρίνεται στις ευρύτερες δυνατότητες του Νομού Ξάνθης, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Εντούτοις, η πολιτιστική δραστηριότητα της περιοχής παρουσιάζεται

7 έντονη και ποικιλόμορφη, με αξιόλογη ανάπτυξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον τομέα αυτό αποτελεί η διοργάνωση του παραδοσιακού Αποκριάτικου Καρναβαλιού στην Ξάνθη που ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία. Κατά τα ανωτέρω, διαπιστώνεται ότι η συμβολή της Ξάνθης, στην δημιουργία οικονομικού αποτελέσματος σε εθνικό επίπεδο κρίνεται ως αρκετά σημαντική. Η ευρύτερη περιοχή κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του πρωτογενή τομέα με ποσοστό 33,4% του εθνικού συνόλου, ιδίως λόγω του Νομού Ξάνθης που περίπου το 63% αφορά αγροτικές περιοχές, ενώ έπεται μόνο της Αττικής στο μερίδιο συμμετοχής στον δευτερογενή (26%) και τον τριτογενή (22,3%) τομέα αντίστοιχα. Ωστόσο, τόσο το βιοτικό επίπεδο, όσο και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας υπολείπονται και είναι δυσχερέστερες στην Περιφέρεια σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο, παρουσιάζοντας την ίδια εικόνα και στο Νομό Ξάνθης. Ειδικότερα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ αναλογεί στο 93% του μέσου όρου της χώρας και στο 74% του μέσου όρου της ΕΕ-25, ενώ και το διαθέσιμο εισόδημα ανά κάτοικο ανέρχεται μόλις στο 87,2% του αντίστοιχου εθνικού μέσου όρου (Στοιχεία έτους 2003, EUROSTAT.). Στην ευρύτερη περιφέρεια, το ποσοστό του πληθυσμού που διατρέχει κίνδυνο φτώχειας πριν τις κοινωνικές παροχές (% πληθυσμού με διαθέσιμο εισοδήματος κάτω από το όριο κινδύνου φτώχειας, που θεωρείται το 60% του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος σε εθνική βάση) ανέρχεται σε 32,20%. Πρόκειται, για την περιφέρεια με το μεγαλύτερο δείκτη φτώχειας, μικρότερο του εθνικού μέσου όρου. Ειδικότερα, ο Νομός Ξάνθης, μαστίζεται από κοινωνικές ανισότητες, ανεργία, χαμηλούς μισθούς και ανασφάλεια, ενώ εκτιμάται ότι το 43% των κατοίκων του ζουν στα όρια της φτώχειας. Επομένως παρουσιάζεται επιτακτικά η ανάγκη για διασύνδεση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων με διαφοροποιημένο και πιο ανταγωνιστικό τρόπο για την ανάδειξη της ταυτότητας και ιδιαιτερότητας της περιοχής παρέμβασης. Με την κατάλληλη εξωτερική παρέμβαση και στήριξη, η Περιοχή παρέμβασης θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ασφαλή ανάπτυξη και εξέλιξή της σε αυτοδύναμη κοινωνικά και οικονομικά ζώνη, αξιοποιώντας θετικά τομείς που τείνουν ή εμφανίζονται υποσχόμενοι για το μέλλον. Ένας από τους δυναμικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ιδιαίτερα, είναι αυτός της κοινωνικής οικονομίας, δηλαδή ο χώρος της οικονομίας που βρίσκεται ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα της οικονομίας και στον οποίο διεξάγονται οικονομικές δραστηριότητες με κοινωνικούς σκοπούς και στόχους. Ειδικότερα, στην Περιοχή της Ξάνθης, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για νέες επενδύσεις και συνεπώς για ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας. Η εκτίμηση για το μέλλον της κοινωνικής οικονομίας είναι αισιόδοξη, όπου αναμένεται αυξητική τάση λόγω: της ολοένα πιο απαιτητικής και αυστηρής κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, της συνεχιζόμενης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε έργα σχετικά με αυτήν και του γεγονότος ότι οι οικονομικές δραστηριότητες στον εν λόγω τομέα αποτελούν επενδύσεις έντασης εργασίας και δημιουργούν πολλαπλές θέσεις. Παράλληλα, για την αισιόδοξη εξέλιξη που αναμένεται να έχει ο κλάδος της κοινωνικής οικονομίας, προϋποτίθεται ότι ο κλάδος αυτός θα πρέπει να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες αδυναμίες της σύγχρονης αγοράς,

8 όπως μεταξύ άλλων είναι και ο χαμηλός βαθμός σχετικής ενημέρωσης και εξειδίκευσης του συνόλου του πληθυσμού της Περιοχής Υλοποίησης. Η δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης σε δυναμικούς κλάδους στην περιοχή παρέμβασης σε σχέση πάντοτε με τις δυνατότητες των εν λειτουργία επιχειρήσεων, προκύπτει από την οικονομική φυσιογνωμία της περιοχής σε συνδυασμό με τα στοιχεία απασχόλησης, σύμφωνα, δε, και με όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω, στην ευρύτερη περιοχή παρέμβασης θα μπορούσε να αναπτυχθεί ο κλάδος της Κοινωνικής Οικονομίας που εξασφαλίζει ανταγωνιστικό περιβάλλον, ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην τοπική αγορά εργασίας καθώς και νέα βιώσιμα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας στους περισσότερους τομείς της τοπικής οικονομίας, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τις δραστηριότητες συλλογικού και παραγωγικού σκοπού, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την πρόνοια-κοινωνική φροντίδα κλπ. 2) Τεκμηρίωση σχετικά με την επιλογή της ομάδας στόχου Όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, ομάδα στόχος του σχεδίου είναι τα άτομα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των ανέργων, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς και δυνητικοί ωφελούμενοι, νέοι επιστήμονες και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ξάνθης. Πρόκειται, δηλαδή, για την περισσότερο αντιπροσωπευτική κατηγορία ανθρώπινου / εργατικού δυναμικού στην περιοχή παρέμβασης. Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της υποβληθείσας και εγκριθείσας Μελέτης του σχεδίου διαπιστώνεται ότι, το 2011, ο Νομός Ξάνθης, εμφάνισε απελπιστικό ποσοστό ανεργίας, συνάδοντας με αυτόν τον τρόπο απόλυτα με την γενική εικόνα ανεργίας που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, η ανεργία στην Ξάνθη έφτασε και ξεπέρασε το 25%, ενώ συνεχίζει να αυξάνεται με δραματικό ρυθμό. Η ύφεση στην ελληνική οικονομία, τα λουκέτα σε πολλά καταστήματα και οι μειώσεις προσωπικού από επιχειρήσεις και η έλλειψη δράσεων ανάπτυξης στην περιοχή της Ξάνθης, επιτείνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή την κατάσταση. Επιπλέον, την αναφερόμενη περίοδο στην Ξάνθη το ποσοστό ανεργίας των ανδρών φτάνει το 19%, ενώ των γυναικών εκτινάσσεται στο 28%. Κατά ομάδες ηλικιών, στην περιοχή της Ξάνθης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στους νέους ετών (40%) και ετών (18%). Με βάση τη γεωγραφική κατάταξη του πληθυσμού της Ξάνθης, οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών πλήττονται περισσότερο, καθώς η ανεργία αγγίζει το 28% λόγω της δραματικής πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας. Ακολουθεί η πεδινή περιοχή με ποσοστό 23%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εντοπίζονται στους κατοίκους της Ξάνθης όπου το ποσοστό ανεργίας υπολογίζεται στο 19%. Βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας στόχου στην προκείμενη περιοχή παρέμβασης είναι ο αποκλεισμός τους από την κοινωνικοοικονομική ζωή της. - Μια από τις βασικότερες ανάγκες της ομάδας στόχου είναι η ανάγκη για απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα άμεσα συνδεδεμένα με την τοπική αγορά εργασίας, όπως του κλάδου της Κοινωνικής Οικονομίας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τις δραστηριότητες συλλογικού και παραγωγικού σκοπού, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την πρόνοια-κοινωνική φροντίδα, έτσι ώστε να τα μέλη της να μπορέσουν να προωθηθούν

9 στην τοπική αγορά εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας κατά τρόπο ώστε να αναγνωρισθεί η συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 3) Τεκμηρίωση σχετικά με την επιλογή των παρεμβάσεων Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, είναι σκόπιμο να ανταποκρίνονται στην κάλυψη όλων των προαναφερόμενων αναγκών της ομάδας στόχου και να αφορούν : Τη δικτύωση ανθρώπων και δομών για την καλύτερη επικοινωνία και αξιοποίηση των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής εφαρμογής του σχεδίου. Τη συμβουλευτική της ομάδας στόχου μέσω οργανωμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών στήριξης & ενίσχυσης επαγγελματικών δεξιοτήτων Την επαγγελματική κατάρτιση σε επαγγέλματα σχετικά με την Κοινωνική Οικονομία, τα οποία συνάδουν και με τις ανάγκες τους και με την αναβάθμιση της Περιοχής Παρέμβασης, όπως έχει προαναφερθεί, ώστε να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες με σκοπό να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί στην τοπική αγορά εργασίας και ικανοί να βρουν και να διατηρήσουν συναφείς με το αντικείμενο κατάρτισης δυναμικές θέσεις απασχόλησης. Την ενίσχυση και προώθηση της απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης στο πλαίσιο παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών που συνδέονται με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και ανάγκες της Περιοχής. Όλες οι ανωτέρω παρεμβάσεις αναπτύσσονται στα πλαίσια του εγκριθέντος έργου και έχουν ως κύριους σκοπούς την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής παρέμβασης, τη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων της και την καταπολέμηση των ανισοτήτων, με την επιτυχή κοινωνικοοικονομική ένταξη της ομάδας-στόχου στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

10 O ρόλος της δράσης συμβουλευτικής της ομάδας στόχου στην κατάλληλη προετοιμασία των ωφελούμενων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας: Περιεχόμενο επιμέρους ενεργειών Η δράση της Συμβουλευτικής δεν είναι απλώς υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενος στο πλαίσιο του σχεδίου αλλά συνιστά και την πλέον αντιπροσωπευτική σε αυτό καθώς προετοιμάζει κατάλληλα τα μέλη για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Η Συμβουλευτική του σχεδίου παρέχεται ανάμεσα στα στελέχη συμβουλευτικής και τους ωφελούμενους, κυρίως μέσω συνεδριών. Στη συνέχεια περιγράφονται οι ακόλουθες επιμέρους ενέργειες Συμβουλευτικής: 1) δράσεις εντοπισμού, προσέγγισης, ενημέρωσης και ενεργοποίησης της ομάδας στόχου: πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έναρξης διαδικασίας επιλογής και αφορούν στη διαδικασία κατά την οποία οι ωφελούμενοι προσεγγίζονταν ώστε να γνωρίσουν την ύπαρξη του Σχεδίου, το περιεχόμενό του και τα οφέλη που δύνανται να αποκομίσουν από αυτό. Για την προσέγγιση της ομάδας στόχου καθώς και την ευρύτερη πληροφόρηση, ενημέρωση και ενεργοποίηση του πληθυσμού της τοπικής κοινότητας, η Α.Σ. και οι αρμόδιοι Φορείς υλοποίησης προβαίνουν σε κάθε πρόσφορο μέσο δημοσιοποίησης-ενημέρωσης, όπως ενδεικτικά: - συνεργασία με τους συνεργαζόμενους ΟΤΑ των περιοχών παρέμβασης και τους Φορείς εκπροσώπησης της ομάδας στόχου, - δημοσίευση, ανάρτηση ανακοινώσεων/προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αφισών κλπ - καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες κλπ., - διάθεση ενημερωτικού υλικού (φυλλάδια κλπ), - επισκέψεις ενημέρωσης σε υπηρεσίες ή φορείς συγκέντρωσης μελών ομάδας στόχου, - απευθείας πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους που προσέρχονται στις δομές στήριξης - συναντήσεις ενημέρωσης κλπ. 2) δράσεις νομικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής στη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων: αφορούν στην παροχή προς τους ωφελούμενους γνώσεων, πληροφοριών και κοινωνικών δεξιοτήτων νομικού, θεσμικού, κοινωνικού, εργασιακού και ασφαλιστικού περιεχομένου, γεγονός που βελτιώνει την ανταπόκρισή τους και την συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στη διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. 3) δράσεις συμβουλευτικής απασχόλησης (επαγγελματική συμβουλευτική): αφορούν σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και σχεδιασμού του επαγγελματικού «προφίλ» των ωφελούμενων. Συνίστανται κυρίως στη βελτίωση της επαγγελματικής φυσιογνωμίας των ωφελούμενων, την προώθηση των δυνατοτήτων απασχολησιμότητάς τους και την οργάνωση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για

11 την ένταξή τους στην τοπική αγορά εργασίας (ενημέρωση για συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, προσημείωση συνεντεύξεων με τον εργοδότη κλπ). 4) δράσεις συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας: συνίστανται στην ολοκληρωμένη στήριξη και παροχή πληροφοριών στους ωφελούμενους σε θέματα που άπτονται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην προώθηση στην αυτοαπασχόληση, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στον τομέα αυτό. Ως επιμέρους ενέργειες δύνανται να είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες: - Ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων (business plan) / Προώθηση ανάπτυξης επιχειρηματικών σχεδίων ίδρυσης και λειτουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕΠ) του Ν.4019/2011 (διαδικασίες προετοιμασίας των απαραίτητων εγγράφων και συμπλήρωσης εντύπων, προϋποθέσεις επιτυχίας και βιωσιμότητας μια επιχείρησης, πληροφόρηση σε θέματα έναρξης επαγγέλματος, φορολογικού μητρώου, ασφαλιστικών εισφορών, αμοιβών, πληροφοριών σχετικών με όρους συμμετοχής σε προγράμματος επιχορήγησης ΝΕΕ κλπ) - Διευκόλυνση της προώθησης προϊόντων υποψήφιων επιχειρηματιών, προώθηση συμμετοχής σε επιχειρηματικές συναντήσεις - Ανάπτυξη συνεργασιών υποψήφιων επιχειρηματιών με άλλες επιχειρήσεις - Διερεύνηση χρηματοδοτικών εργαλείων και ευκαιριών ανάπτυξης επιχειρηματικότητας - Προώθηση, τόνωση της επιχειρηματικότητας γυναικών ωφελούμενων (τόνωση γυναικείας αυτοπεποίθησης, ενδυνάμωση, εμψύχωση για την προώθηση επαγγελματικής ανεξαρτησίας και χειραφέτησης κλπ.)

12 Προετοιμασία δράσης κατάρτισης-επιμόρφωσης ωφελούμενων σε βιώσιμους τομείς της Κοινωνικής Οικονομίας: Περιεχόμενο και μεθοδολογία επιμόρφωσης Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται η δράση της κατάρτισης και των ωφελούμενων του έργου, η έναρξη της οποίας προγραμματίζεται για το Γ τρίμηνο Ο κύριος εκπαιδευτικός στόχος των προγραμμάτων κατάρτισης είναι η ενίσχυση των γνώσεων και η βελτίωση επαγγελματικών δεξιοτήτων των ωφελούμενων που θα τους καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας και ικανού να προωθηθούν στις ενέργειες απασχόλησης του σχεδίου (απασχόληση σε επιχειρήσεις/ ίδρυσης και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων). Ειδικότερα, οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με τη δράση αφορούν, ενδεικτικά, στα εξής: Ενημέρωση και πληροφόρηση των υποψηφίων για το περιεχόμενο της ολοκληρωμένης κατάρτισης Σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων (δόμηση σε θεωρητική και πρακτική άσκηση κατά τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας). Το αντικείμενο κατάρτισης επιλέχθηκε εξ αρχής με γνώμονα τις διαγνωσθείσες ανάγκες της αγοράς εργασίας στην περιοχή παρέμβασης καθώς και τις ανάγκες και επαγγελματικές δεξιότητες της ομάδας στόχου, όπως έχουν αναλυτικά περιγράφονται στη μελέτη ανάλυσης τοπικής αγοράς εργασίας του σχεδίου (βλ. ανωτέρω θέμα δελτίου) το εκπαιδευτικό επίπεδο της ομάδας-στόχου, σύμφωνα με τα αντίστοιχα στοιχεία για τον πληθυσμό την ανάγκη για πρόσθετη γνώση και καθοδήγηση της ομάδας στόχου σε θέματα προώθησης της απασχόλησης /επιχειρηματικότητας. Σχεδιασμός ωρολογίου προγραμμάτων (εκπαιδευτικές ενότητες, τίτλος μαθήματος κλπ) Σχεδιασμός-επιλογή εκπαιδευτικών εργαλείων και μεθοδολογίας εκπαίδευσης που θα χρησιμοποιηθούν (εκπαιδευτικό υλικό, τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων κλπ.) Επιλογή εκπαιδευτών προγραμμάτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Σχεδιασμός πρακτικής άσκησης προγραμμάτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Επιλογή και συνεργασία με επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης κλπ.

13 Τα στοιχεία των προγραμμάτων απεικονίζονται στον πίνακα που ακολουθεί: Α/Α TITΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 2 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 3 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 4 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 5 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕ ΝΩΝ ΩΡΕΣ ΞΑΝΘΗ ΩΡΕΣ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΩΡΕΣ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΩΡΕΣ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΩΡΕΣ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΩΡΕΣ (40 ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ & 10 ΩΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ) ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Σ ΚΕΚ ΔΙΟΝ ΕΠΕΚΑ ΚΕΚ ΔΙΟΝ ΕΠΕΚΑ ΚΕΚ ΔΙΟΝ ΕΠΕΚΑ ΚΕΚ ΔΙΟΝ ΕΠΕΚΑ ΚΕΚ ΔΙΟΝ ΕΠΕΚΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Γ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Το περιεχόμενο κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης δομείται σε βασικούς άξονες με τους ανάλογους μαθησιακούς στόχους και τηρεί όλους τους εκπαιδευτικούς όρους και προδιαγραφές του ισχύοντος συστήματος διαχείρισης ενεργειών κατάρτισης. Οι άξονες αυτοί είναι οι εξής: 1. Βασικός κορμός κατάρτισης - Κατάρτιση στα ανωτέρω αντικείμενα Αποτελεί και τον βασικό μαθησιακό άξονα κάθε προγράμματος και προσανατολίζεται στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στο αντικείμενο κατάρτισης, ώστε οι ωφελούμενοι να είναι σε θέση να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγική διαδικασία, μέσα από ενότητες θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης. 2. Προετοιμασία των εκπαιδευομένων για την αγορά εργασίας Τεχνικές αναζήτησης εργασίας Στον άξονα αυτό ενσωματώνονται διδακτικές ενότητες που αφορούν στην προετοιμασία των εκπαιδευομένων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όπως ανάπτυξη προσωπικής στρατηγικής, επαγγελματικός προσανατολισμός, τρόποι εξεύρεσης εργασίας, προσομοίωση συνέντευξης με τον εργοδότη, βασικές αρχές για εκκίνηση επιχειρηματικότητας, χρήση των υπηρεσιών και των προγραμμάτων επιχορήγησης του Ο.Α.Ε.Δ., ισότητα ευκαιριών απασχόλησης.

14 3. Απασχόληση / Επιχειρηματικότητα & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα Αυτός ο επιμέρους μαθησιακός κύκλος αφορά στην κατάρτιση πάνω σε θέματα εξεύρεσης και τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας, ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης, με σημαντικές αναφορές τόσο σε νομικά και θεσμικά ζητήματα όσο και σε λογιστικά θέματα, που είναι απαραίτητα για την λειτουργία μιας επιχείρησης. Τα μαθήματα αυτά στοχεύουν: α) Στην απόκτηση γενικών γνώσεων που αφορούν στην απασχόληση, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να ελίσσονται καλύτερα στην αγορά εργασίας με σημαντικές αναφορές σε θέματα εργασιακών σχέσεων, αξιοποίησης προγραμμάτων επιχορήγησης νέων θέσεων εργασίας κλπ. β) Στην απόκτηση γνώσεων και δυνατοτήτων για την ανάληψη πρωτοβουλιών ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης (αυτοαπασχόληση) με έμφαση στις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοινΣΕΠ) του Ν.4019/2011 και τα οφέλη που αποκομίζονται από αυτή κλπ. 4. Δυναμική της ομάδας Πρόκειται για μαθησιακό άξονα που προωθεί την δουλειά σε ομάδα. Θεωρείται πολύ σημαντικός καθώς επιδιώκει τη σύνδεση της ομάδας. Η δουλειά σε ομάδα περιλαμβάνει μάθηση σε αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση, προσωπική ανάπτυξη, αρχές και τρόπους επικοινωνίας και ειδικότερα μέσα από αυτή: α) οι εκπαιδευόμενοι βοηθούνται ως προς την ένταξή τους στη συγκεκριμένη ομάδα και την ουσιαστική συμμετοχή τους β) δημιουργούνται συνθήκες που ευνοούν το κλίμα εμπιστοσύνης, σεβασμού και συμμετοχικότητας, μεταξύ των μελών της ομάδας γ) οι εκπαιδευόμενοι υποστηρίζονται στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού τους ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν, χωρίς ιδιαίτερα (προσωπικά κυρίως) προβλήματα στην κοινωνικοοικονομική ζωή δ) ενθαρρύνεται η αρχή ισότητας μεταξύ των φύλων, προτρέποντας τις γυναίκες ωφελούμενους να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας. 5. Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία Στον εκπαιδευτικό αυτό άξονα επιχειρείται η παροχή γνώσεων σε θέματα τήρησης των προδιαγραφών και κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, πρόληψης εργατικών ατυχημάτων, αντιμετώπισης έκτακτων κινδύνων, φροντίδας εξοπλισμού και εργαλείων, παροχής πρώτων βοηθειών, εφαρμογής συστημάτων πυρόσβεσης, χρήσης εξοπλισμού προστασίας κλπ. 6. Βασικές αρχές εργατικού δικαίου Στο μαθησιακό αυτό άξονα αναλύονται οι βασικές αρχές που διέπουν την εργατική νομοθεσία και ειδικότερα ζητήματα σχέσεων εργοδοτών εργαζομένων, καταγγελίες συμβάσεων έργου, ευθύνη αποζημίωσης από μη τήρηση συμβατικής υποχρέωσης, διακρίσεις ατομικών και συλλογικών συμβάσεων εργασίας, περιπτώσεις υπερωρίας και υπερεργασίας κλπ.

15 7. Χρήση βασικών εφαρμογών Η/Υ Ο μαθησιακός αυτός άξονας αφορά σε μια γενική επισκόπηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την εκτέλεση πρακτικών εφαρμογών με τη χρήση Η/Υ, ηλεκτρονικών μηχανών και κατάλληλων προγραμμάτων λογισμικού (Εισαγωγή στους Η/Υ, Λειτουργικά συστήματα και Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία κειμένου, Ηλεκτρονικά Λογιστικά Φύλλα, Χρήση βασικών υπηρεσιών του Διαδικτύου, Βάσεις Δεδομένων και Παρουσιάσεις με χρήση Η/Υ) Συμπληρωματικά με το ανωτέρω το εκπαιδευτικό περιεχόμενο κάθε προγράμματος κατάρτισης συνοδεύεται με κατάλληλες ενέργειες υποστήριξης, συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης και παρακολούθησης, καθώς και δράσεις προετοιμασίας, προώθησης και ένταξης των καταρτιζομένων στην παραγωγική διαδικασία. Η ενιαία μεθοδολογία που διατρέχει την θεωρία και την πρακτική βασίζεται σε μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας και παιδαγωγικής, όπως ενδεικτικά περιγράφονται στη συνέχεια: - Ενεργητικές μέθοδοι διδασκαλίας: συνίστανται σε μεθόδους που ενεργοποιούν τα μέλη της ομάδας και υποβοηθούν τη συμμετοχικότητα και τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ τους, εκμαιεύοντας ουσιαστικά τις δικές τους απόψεις και εμπειρίες (ερώτηση, καταιγισμός ιδεών, μικρές πρακτικές εργασίες, παίξιμο ρόλων, διάλογος, προσημείωση, απαντήσεις-ερωτήσεις, εκμαίευση, συζήτηση σε μικρές ομάδες κλπ.). - Επικοινωνιακή μέθοδος: ακολουθείται σε όλες τις ενέργειες κάθε προγράμματος και έχει ως βασικό στοιχείο τον διάλογο. Πρόκειται για τη διαδικασία μέσα από την οποία ο εκπαιδευόμενος, όχι ως απλός αποδέκτης αλλά ως ενσυνείδητο Υποκείμενο κατορθώνει να μετασχηματίσει τη πραγματικότητα που τον επηρεάζει και δίνει μορφή στη ζωή του (διάλογος, κριτικός στοχασμός, δημιουργική πράξη, συνεχής ανανέωση, κλίμα εμπιστοσύνης κλπ.). - Εξατομικευμένη παρέμβαση: βασίζεται κυρίως στη σύζευξη των ενεργειών κατάρτισης με τις ανάγκες και δυνατότητες των εκπαιδευομένων μέσω της εξατομικευμένης προσέγγισης των προβλημάτων τους (ατομική προσέγγιση, σύζευξη ενεργειών κατάρτισης με ανάγκες και δυνατότητες εκπαιδευομένων κλπ.). - Άμεση σύνδεση της θεωρίας με την πρακτική: δυναμική διαδικασία που συνδέει την θεωρητική προσέγγιση του αντικειμένου με τις πρακτικές εφαρμογές του. Συζητούνται πραγματικές περιπτώσεις (case study) όπου οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι προτείνουν λύσεις, αλλαγές και προοπτικές αξιοποιώντας τις μέχρι στιγμής γνώσεις τους (μελέτες περίπτωσης, ομαδικές εργασίες, δυναμικό εργαστήριο, workshop, δουλειά σε ομάδα κ.α.). - Διδασκαλία με τη μορφή πολυδύναμου ζωντανού «εργαστηρίου»: η διδασκαλία των θεματικών ενοτήτων γίνεται συμπληρωματικά η μία της άλλης, παράλληλα συνδέεται με την πρακτική εφαρμογή των επιμέρους αντικειμένων, ενώ δύναται να -συνοδεύεται από τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στα πλαίσια των ενοτήτων που συνδέονται με το αντικείμενο κατάρτισης, ό,που απαιτείται. Η παρουσίασή των ενοτήτων ακολουθεί την πορεία: ανάπτυξη των βασικών παραμέτρων, διερεύνηση και ανάλυση των επιμέρους συνδετικών στοιχείων, σύνθεση που εμπεριέχει τις παραπάνω παραμέτρους, επικέντρωση στην απαραίτητη γνώση που η συγκεκριμένη εξειδίκευση απαιτεί (διαδοχική αλληλουχία ενοτήτων, συμπληρωματική διδασκαλία κ.α.)

16 - Μεθοδολογία διδασκαλίας τύπου "step by step approach" : η μέθοδος αυτή επιτρέπει α) το συνεχή έλεγχο των παρεχόμενων γνώσεων από τους εκπαιδευτές και β) τη διαρκή αξιολόγηση των προσλαμβανόμενων γνώσεων και δεξιοτήτων από τους εκπαιδευόμενους. Συνήθως αναλύεται σε στάδια όπως, "συνοπτική παρουσίαση", "αναλυτική θεωρητική παρουσίαση", "πρακτικές εφαρμογές της θεωρίας, "εργαστηριακές ασκήσεις", "ανακεφαλαίωση".

17 Σε εξέλιξη τελούν οι δράσεις του σχεδίου Σε εξέλιξη τελούν οι δράσεις του σχεδίου σύμφωνα με το εγκριθέν χρονοδιάγραμμα. Ενδεικτικά αναφέρονται: Συντονισμός-διαχείριση (συναντήσεις εταίρων, πρακτικά προόδου εργασιών κλπ.) Πληροφόρηση, προετοιμασία συμβουλευτικής υποστήριξης ομάδας στόχου Προετοιμασία δράσης κατάρτισης-επιμόρφωσης ωφελούμενων σε τομείς της κοινωνικής οικονομίας (αγροτικός τομέας, πολιτισμός, τουρισμός, δραστηριότητες συλλογικού-παραγωγικού σκοπού, κοινωνική φροντίδα) Προετοιμασία και υλοποίηση ενεργειών δημοσιότητας, προβολής και συναφών δράσεων προβολής/πληροφόρησης ευαισθητοποίησης τοπικής κοινότητας κλπ. -Διάθεση ενημερωτικού υλικού -Προώθηση ενεργειών προβολής σε τοπικό επίπεδο -Ανακοινώσεις κ.α. -Προετοιμασία και ανάπτυξη εργαστηρίων, εκδηλώσεων ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης τοπικής κοινότητας, εργοδοτών κλπ. Ενεργοποίηση δράσεων δικτύωσης με εργοδότες για την προώθηση των δράσεων απασχόλησης του σχεδίου Παράλληλα, σχεδιάζεται η ανάπτυξη συστήματος δικτυακής πύλης το οποίο αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τους χρήστες, αφενός μεν ως προς τη διαχείριση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις δραστηριότητες της Σύμπραξης, αφετέρου δε ως προς την υποστήριξη δικτύων επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στο Συντονιστή Φορέα της Α.Σ.: ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, Οδυσσέως Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων ΤΚ Ξάνθη, Τηλ.: ,Fax:

18 Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Δημοκρίτεια -Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας στο Ν. Ξάνθης» Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων ΤΚ Ξάνθη Τηλ.: , Fax: Εταίροι Α.Σ.: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης (Συντονιστής) Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων ΤΚ Ξάνθη, τηλ.: , fax: URL: Δήμος Αβδήρων Γενησέα Αβδήρων ΤΚ Ξάνθη, τηλ.: , fax: URL: Δήμος Τοπείρου Εύλαλο Ξάνθης ΤΚ 67200, τηλ.: , fax: URL: Δήμος Μύκης Σμίνθη Ξάνθης ΤΚ 67100, τηλ.: , fax: URL: Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό & Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α») Κανάρη 20 ΤΚ Αθήνα, τηλ.: , fax: URL: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) ΔΙΟΝ X. Μούσκου 18 ΤΚ Α.Ιλίσια τηλ.: , fax: URL: Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.) Τοσίτσα 19 ΤΚ Αθήνα, τηλ , fax : Ομονοίας 117 (Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) URL: Θ.Αλεξανδρίδης & ΣΙΑ Ε.Ε. ΩΜΕGA TECHNOLOGY Ελ.Βενιζέλου 4 ΤΚ Καλλιθέα, τηλ.: , fax: URL: Η Πράξη «Δημοκρίτεια -Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας στο Ν. Ξάνθης» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 7:«Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1:Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3:«Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού » που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Οδηγίες υποστήριξης εργοδοτών κατά το στάδιο των προσλήψεων

Οδηγίες υποστήριξης εργοδοτών κατά το στάδιο των προσλήψεων Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Δημοκρίτεια: Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας στο Ν.Ξάνθης» Έργο: «Δημοκρίτεια: Πρωτοβουλία απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Σεπτέμβριος 2014 (Τεύχος 1 ο ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Κιθαιρώνεια Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ)

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» Διεύθυνση: Γληνού και Νάξου 14, Αγία Βαρβάρα Τ.Κ. 12351 Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Φεβρουάριος 2015 Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ» Οδυσσέως Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων ΤΚ 67100 Ξάνθη Τηλ.: 25410-29282, Fax: 25410-62086 Πράξη

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Δεκέμβριος 2014 (Τεύχος 2 ο ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Κιθαιρώνεια Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Σεπτέμβριος 2012 (Τεύχος 1 ο ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) A/A ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ/ ΥΠΟΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1 319- ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Ιούνιος 2013 (Τεύχος 2 ο ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Πρωτοβουλία για την υποστήριξη της Τοπικής ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Θυρίδες Επιχειρηματικότητας» Έργο ΤΟΠΣΑ: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΩ» Συντονισμός Διαχείριση: ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ Α.Ε. Βενιζέλου 1, 42100 Τρίκαλα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Οκτώβριος 2013 (Τεύχος 3 ο ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής»

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ - ΚΑΤΆΡΤΙΣΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ - ΔΙΚΤΎΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΝΈΡΓΩΝ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική επιστολή

Ενημερωτική επιστολή Ενημερωτική επιστολή για συμμετοχή στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Παρέμβασης «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» από τη Δικαιούχο Α.Σ. «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης» Ρέθυμνο, 03/07/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την ανάπτυξη και αξιοποίηση πολιτισμικών δυνατοτήτων στο Δήμο Αιγάλεω»,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την ανάπτυξη και αξιοποίηση πολιτισμικών δυνατοτήτων στο Δήμο Αιγάλεω»,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για τη Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού», στο

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) Συντονιστής Έταιρος: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ» που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΠΑΡΟΥ»

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΠΑΡΟΥ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης στο Δήμο Πάρου» η οποία εντάσσεται στη Δράση 7: «Τοπικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο του ΔΣ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» κ. Γιάννη Κουράκη και την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΕΣΣΗΝΗ», που υλοποιεί στην Περιφέρεια Μεσσηνίας Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα

«Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων»

«Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞH ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Σ Επαγγελματοβιοτεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» 1 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» www.topsa-synergasia.gr Η Πράξη: Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , ,

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , , ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας Τοπικό Σχέδιο δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης ανέργων που διαβιώνουν στην Β.Δ. περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη Δράση 13 Εταίρος που υλοποιεί τη δράση Επιλογή των ωφελουμένων για

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 319. ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 "ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" 320. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΡΑΣΗ 2 ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Α.Σ. ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ:

ΔΡΑΣΗ 319. ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 320. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΡΑΣΗ 2 ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Α.Σ. ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: 2014 2015 ΔΡΑΣΗ 319. ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 "ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" 320. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΡΑΣΗ 2 ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Α.Σ. ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: 1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ 2.ΕΠΙΛΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη και λειτουργία ευέλικτης δομής συμβουλευτικής

Ανάπτυξη και λειτουργία ευέλικτης δομής συμβουλευτικής Ανάπτυξη και λειτουργία ευέλικτης δομής συμβουλευτικής Επαγγελματικός προσανατολισμος Πληροφόρηση Συμβουλευτική εργασίας Κοινωνική ενσωμάτωση Ψυχολογική υποστήριξη Η Πράξη «Συνεργασία» υλοποιείται στα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού» στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Μόνιμοι σταθμοί στήριξης (one stop shop) - Δίκτυο

Μόνιμοι σταθμοί στήριξης (one stop shop) - Δίκτυο Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» Έργο: «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, υλοποιεί ως συντονιστής στο Σχέδιο «Αποστολή για την Κοινωνική Ένταξη και Απασχόληση Ευάλωτων Ομάδων» της Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης,

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 06/03/2015 Αρ. Πρ.: 64

Παρασκευή 06/03/2015 Αρ. Πρ.: 64 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου για την παροχή εκπαιδευτικού έργου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Τοπικές Συνεργατικές Δράσεις ενάντια στην Ανεργία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ομάδες Στόχου Η Πράξη απευθύνεται στις ακόλουθες ομάδες στόχου: Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ σελ. 03

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ σελ. 03 «Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο Ι Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Ε Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Διεύθυνση: Αργυροπούλου 3-72100 Άγιος Νικόλαος Λασιθίου Τηλέφωνο:2841091110, Fax: 28410 91120 Ε-mail: anoiktoiorizontes@anlas.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Innovate with us!

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Innovate with us! ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Innovate with us! 20/11/2015 Ποιοί είμαστε Το ied ιδρύθηκε το 2005 και η έδρα του βρίσκεται στην Λάρισα Επιχειρηματικότητα Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1 ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό

Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό Έργο: 1.2.Δ/11 «Προώθηση διαδραστικών ενημερωτικών εκστρατειών στα σχολεία με ομάδες στόχο μετανάστες και γηγενείς μαθητές καθώς και τους γονείς τους, μέσω δραστηριοτήτων»

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ε Κ Α Π Ε Λ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Κ Ε Κ Α Π Ε Λ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» VOUCHER 29 Το ΚΕΚ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την επωνυμία ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε (Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ομάδες Στόχου Η Πράξη απευθύνεται στις ακόλουθες ομάδες στόχου: Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με

Διαβάστε περισσότερα

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» ξεκίνησε την υλοποίηση της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» ξεκίνησε την υλοποίηση της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» ξεκίνησε την υλοποίηση της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο» που εντάσσεται στη Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση,

Διαβάστε περισσότερα

Έργο: 1.1γ/11 «Δημιουργία μεικτών κέντρων νεότητας» Δράση: 1.1/11«Πληροφόρηση Εξυπηρέτηση Υπηκόων Τρίτων Χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα»

Έργο: 1.1γ/11 «Δημιουργία μεικτών κέντρων νεότητας» Δράση: 1.1/11«Πληροφόρηση Εξυπηρέτηση Υπηκόων Τρίτων Χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα» Έργο: 1.1γ/11 «Δημιουργία μεικτών κέντρων νεότητας» Δράση: 1.1/11«Πληροφόρηση Εξυπηρέτηση Υπηκόων Τρίτων Χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα» Ετήσιο Πρόγραμμα 2011 Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2013- Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ 2013, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»,

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση»

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Συνέδριο «Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Έκθεση ΠΟΛΙΣ, Θεσσαλονίκη 21-22 / 11/ 2013 «Κοινωνικές Δράσεις στη Νέα Προγραμματική Περίοδο» Αγγελική Ωραιοπούλου Προϊσταμένη ΕΔΑ Περιφέρειας Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Διεύθυνση: ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 30-32, 2 ος όροφος, 11854, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Πληροφορίες: Πωλίνα Βασιλάκου Τηλ. : 2103417161 Fax: 2103417164 E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» «H AΠΑΣΧΟΛΗΣΗ A ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» Ημερίδα του ΠΑΣΥΠΚΑ «Δράσεις ένταξης των κινητικά αναπήρων στην παραγωγική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στον τομέα της βιολογικής γεωργίας στον Δήμο Ήλιδας» ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ» Πράξη: «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας στο Ν. Ξάνθης» ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΓΗ» Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 81, Τ.Κ. 593 00, Αλεξάνδρεια Ημαθίας Τηλ: (23330) 28010 Fax: (23330) 53060 www.alexandrinigi.gr, e-mail: alexandria@kaele.gr (Εταίροι: Συντονιστής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Εταίρος: ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε - ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1 ΠΡΑΞΗ «ΓΛΑΥΚΗ - Υποστήριξη ανέργων γυναικών για τη Δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας ΚΩΔ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Εχετλαίος www.exetleos.gr Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Α.Σ «Eχετλαίος», που υλοποιεί την Πράξη «Πολιτιστική παρέμβαση για την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΑΞΗ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» από τη Δικαιούχο Α.Σ. «Δίκτυο για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY. www.festivalfactory.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY. www.festivalfactory. ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY www.festivalfactory.gr Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για τη Δημιουργία επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΆΞΗΣ : «ΝΈΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Α.Σ. «ΕΠΙ.

ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΆΞΗΣ : «ΝΈΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Α.Σ. «ΕΠΙ. ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΆΞΗΣ : «ΝΈΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Α.Σ. «ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» Με την σημερινή εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Ερμούπολη, 31/10/2014 Α.Π.: ΠΡΟΣ: Κάθε Ενδιαφερόμενο. Αξιότιμη/ε Κυρία/Κύριε,

Ερμούπολη, 31/10/2014 Α.Π.: ΠΡΟΣ: Κάθε Ενδιαφερόμενο. Αξιότιμη/ε Κυρία/Κύριε, Ερμούπολη, 31/10/2014 Α.Π.: 1384 ΠΡΟΣ: Κάθε Ενδιαφερόμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 3 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ Αναπτυξιακή»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ Αναπτυξιακή» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Α(Γ)ΡΩΓΟΣ Αναπτυξιακή» ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ179-ΩΗΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛ179-ΩΗΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Κωνσταντινουπόλεως 45-49

Διαβάστε περισσότερα

1 Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

1 Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ Θεσσαλονίκη, 08-04-2013 Α.Π.: 20 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑ-ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 26 ης Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ TΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ»

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΘΡΙΑΣΊΑ ΝΈΕΣ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΉΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ» Συντονιστής φορέας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΙΚΡΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Εισαγωγή ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ Εισαγωγή Σκοπός του εντύπου είναι η παρουσίαση των βασικών προνοιών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή»,

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ»

«ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Α.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ηρώων Πολυτεχνείου 229, Λάρισα 2410-287061 /2 www.tirnavs-tpek.gr kek@dynamiki.gr Αρμόδια: Βουτσελά Πολίνα ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 213 Παρουσίαση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΑΣΤΙΕΤ Παρουσίαση του Προγράµµατος Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράµµατος Δράσεις - Τι πρόκειται να κάνουµε ακριβώς Χρονοδιάγραµµα έργου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ 2000-2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 2006 NOΕΜΒΡΙΟΣ 2006 2 ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας KA2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών Αναμενόμενα αποτελέσματα Τα σχέδια που υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης αναμένονται να επιφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα: Καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ Αρ. Πρωτ.: 87 / 03-09-2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ Η Α.Σ. «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Ενδυνάμωση της Επιχειρηματικής Γεωργίας στην περιοχή της Θεσσαλίας», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχή παρέμβασης της Πράξης είναι οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου.

Περιοχή παρέμβασης της Πράξης είναι οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου. Αγιος Νικόλαος, 24-1-2014 Αρ. πρωτ: 2 4 Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ - ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους Το φαινόμενο της φτώχειας παραμένει κυρίαρχο στις σύγχρονες κοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ : «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» Από το Δικαιούχο / Α.Σ. «ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΠΡΑΞΗ : «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» Από το Δικαιούχο / Α.Σ. «ΠΡΟΟΔΟΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΑΞΗ : «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» Από το Δικαιούχο / Α.Σ. «ΠΡΟΟΔΟΣ» ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρητήριο της Κοινωνικής Οικονομίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Παρατηρητήριο της Κοινωνικής Οικονομίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Παρατηρητήριο της Κοινωνικής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Σύντομο ιστορικό Το ΕΚΚΕ από το 2003 και μετά έχει υλοποιήσει σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων, έργων και μελετών στο πεδίο της κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης Solidarity Network Κίνητρα και Εργαλεία για την Ενίσχυση των Κοιν.Σ.ΕΠ.

Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης Solidarity Network Κίνητρα και Εργαλεία για την Ενίσχυση των Κοιν.Σ.ΕΠ. Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης Solidarity Network Κίνητρα και Εργαλεία για την Ενίσχυση των Κοιν.Σ.ΕΠ. ΗΠράξη«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) Πράξη «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» Τι είναι η Αναπτυξιακή

Διαβάστε περισσότερα

Πιλοτικό σχέδιο συνεργασίας

Πιλοτικό σχέδιο συνεργασίας Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Δημοκρίτεια: Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας στο Ν.Ξάνθης» Έργο: «Δημοκρίτεια: Πρωτοβουλία απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΤΤΙΚΑΙΝ

ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΤΤΙΚΑΙΝ 1 ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΤΤΙΚΑΙΝ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012 ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012 ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Περιεχόμενα Παρουσίασης Παρουσίαση του Έργου Κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα

3η Τροποποίηση της Πράξης "Αγροτουριστικές Δράσεις στη Μάνη" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" ΑΠΟΦΑΣΗ

3η Τροποποίηση της Πράξης Αγροτουριστικές Δράσεις στη Μάνη με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. Α. Αποδέκτες της πρόσκλησης Απευθύνεται σε άνεργους/ες κατοίκους των δήμων: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης.

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ. Α. Αποδέκτες της πρόσκλησης Απευθύνεται σε άνεργους/ες κατοίκους των δήμων: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης. ΚΑΜΑΤΕΡΟ 24/02/2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 16 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ: ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Η Αναπτυξιακή

Διαβάστε περισσότερα

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Το Περιοδικό Δελτίο του Δικαιούχου Φορέα «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» («Ε.Π.Ε.Κ.Α.») για τo Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας:

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) Πράξη «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» Τι είναι η Αναπτυξιακή

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις κατάρτισης/ επιμόρφωσης. Κατάρτιση στελεχών στον τομέα της ενεργείας και των κατασκευών #δράση 13. Φορέας υλοποίησης

Δράσεις κατάρτισης/ επιμόρφωσης. Κατάρτιση στελεχών στον τομέα της ενεργείας και των κατασκευών #δράση 13. Φορέας υλοποίησης Δράσεις κατάρτισης/ Κατάρτιση στελεχών στον τομέα της ενεργείας και των κατασκευών #δράση 13 επιμόρφωσης Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΠΣΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΠΣΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ "ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" Διεύθυνση: Ηροδότου 33 Μαρούσι Αττικής Τ.Κ. 15122 Τηλ. : 2106122334-2221090677 Fax: 2221062267 E-mail: kekepim@otenet.gr Μαρούσι, 30/12/2013 Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις κατάρτισης/ επιμόρφωσης. Επιχειρηματικότητα στις υπηρεσίες #δράση 14. Φορέας υλοποίησης

Δράσεις κατάρτισης/ επιμόρφωσης. Επιχειρηματικότητα στις υπηρεσίες #δράση 14. Φορέας υλοποίησης Δράσεις κατάρτισης/ Επιχειρηματικότητα στις υπηρεσίες #δράση 14 επιμόρφωσης Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο» / Α.Σ. «Θριασία»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί το προτεινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟ 2.5 Ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΕΚΟ; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» σελ. 03. Στόχος και Δράσεις προγράμματος σελ.

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΕΚΟ; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» σελ. 03. Στόχος και Δράσεις προγράμματος σελ. Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Δ Ι Κ Τ Υ Ο Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η Σ» Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 2 - Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2 0 1 3, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», Ανώγεια

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 06/03/2015 Αρ. Πρ.: 65

Παρασκευή 06/03/2015 Αρ. Πρ.: 65 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου για την παροχή εκπαιδευτικού έργου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Τοπικές Συνεργατικές Δράσεις ενάντια στην Ανεργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Α.Σ. «ΑΣ ΝΕΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Ταχ. Δν/ση : Κουγιουμτζόγλου 11 19200 Ελευσίνα Τηλέφωνο : 210210419 Fax : 210210419 Ιστοσελίδες: http://neoepih.omegatechnology.gr/ E-mail: keaep@otenet.gr Αθήνα, 9/12/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα