Το Όραμά μας. 50 χρόνια συμπληρώνουμε το παζλ στην κατασκευή

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Όραμά μας. 50 χρόνια συμπληρώνουμε το παζλ στην κατασκευή"

Transcript

1

2 2 50 χρόνια συμπληρώνουμε το παζλ στην κατασκευή Το Όραμά μας Πέρασε σχεδόν μισός αιώνας από τότε που οι ιδρυτές της Σκαφίδας-Πέππα, οι Ιωάννης και Χαράλαμπος Πάλλης, δημιούργησαν μια από τις πρώτες μάντρες οικοδομικών υλικών στην Αττική. Με τα πενιχρά μέσα της εποχής εκείνης αλλά πάντα με αιχμή του δόρατος τη διάθεση για άμεση εξυπηρέτηση, χρηστή διαχείριση & εντιμότητα, τα δύο αδέλφια έβαλαν το λιθαράκι για να γεννηθεί μια από τις πλέον σύγχρονες καθετοποιημένες εμπορικές μονάδες δομικών συστημάτων στην Ελλάδα. Εμπνευσμένοι από το όραμα των ιδρυτών της εταιρείας, η τρίτη γενιά εφαρμόζει πιστά τις αρχές τους για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των μηχανικών & μελετητών, των κατασκευαστικών, βιομηχανικών, εμπορικών και ιδιωτών συνεργατών της επενδύοντας ταυτόχρονα στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης τ.μ., σε μηχανολογικό εξοπλισμό & στο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε νέα προϊόντα και σε νέους τομείς δραστηριοποίησης. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που σε μια τόσο δύσκολη περίοδο κρίσης που διανύει η χώρα μας συνολικά και ο κλάδος της κατασκευής ειδικά, η εταιρεία μας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι όπου συνεχίζει να επενδύει σε σύγχρονες δομές, σε νέες συνεργασίες, σε ανθρώπινο δυναμικό, στη γνώση & την εξειδίκευση γενικότερα. Το αστέρι που μας οδηγεί είναι διαχρονικά η δημιουργία ενός πολυκαταστήματος που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές μονάδες δομικών υλικών. Ενός πολυκαταστήματος που θα μπορεί να παρέχει συνολικές λύσεις στον ιδιώτη & επαγγελματία συνεργάτη, από τον εντοπισμό του προβλήματος και τη διάγνωση, μέχρι την πρόταση & εφαρμογή του καταλληλότερου συστήματος υλικών. Αυτός είναι και ο λόγος που επενδύσαμε σε αυτές τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο στόλο και στον πάγιο εξοπλισμό (εκθεσιακών & αποθηκευτικών χώρων, μηχανών συσκευασίας) στη γνώση του ανθρώπινου δυναμικού λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τόσο των μηχανικών & μελετητών όσο και των τεχνικών συνεργείων & ιδιοκτητών ακινήτων

3 50 χρόνια συμπληρώνουμε το παζλ στην κατασκευή 3 στις στρατηγικές μας συνεργασίες με τις κορυφαίες εταιρείες του πλανήτη, όπως η ελβετική Sika στα χημικά δομικά συστήματα κατασκευής, η γερμανική Knauf στην ξηρά δόμηση & τα συστήματα θερμομόνωσης, ο Τιτάνας στα τσιμέντα & τα αδρανή υλικά, οι Βιβεχρώμ, Berling- Tikkurila και Vechro στο οικοδομικό & βιομηχανικό χρώμα, οι Black & Decker, Bosch, DeWalt και Makita στα ηλεκτρικά εργαλεία και πάρα πολλοί άλλοι αξιόλογοι συνεργάτες σε μια σειρά από κατασκευαστικά, διακοσμητικά, χρηστικά & ενεργειακά αντικείμενα. Οι ανάγκες των συνεργατών μας είναι ολοένα και πιο σύνθετες αφού και τα θέματα που αντιμετωπίζουμε είναι περισσότερο πολύπλοκα στην κατασκευή, την ανακαίνιση, την αναπαλαίωση, την επισκευή, τη συντήρηση. Γι αυτό δημιουργήσαμε δύο διαφορετικούς κλάδους, το Βιομηχανικό & Κατασκευαστικό και τον Οικιακό & Διακοσμητικό που λειτουργούν συμπληρωματικά και μας επιτρέπουν να επικεντρωνόμαστε σε συνολικές λύσεις γύρω από μια ανακατασκευή ή ανακαίνιση. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για οτιδήποτε σας απασχολεί ώστε να βρούμε μαζί τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης. Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τη Sika Hellas και την Knauf Γυψοποιία ABEE για την τιμή που μας έκαναν να μας επιλέξουν ως ένα από τα ελάχιστα μέλη των εξειδικευμένων & πιστοποιημένων δικτύων τους Sika Experts και Knauf Upgrade σε όλη την ελληνική επικράτεια. Θέλουμε, επίσης, ειλικρινά να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τη διαχρονική σας εμπιστοσύνη εδώ και 50 χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της βαριάς ευθύνης. Οικ. Σκαφίδα - Οικ. Πέππα

4 4 οι ειδικοί στην παροχή λύσεων στην κατασκευή Η Sika Η Sika είναι συνώνυμη της καινοτομίας στον κλάδο των κατασκευών. Εμπνευσμένη από το όραμα του μηχανικού Kaspar Winkler, η Sika ιδρύθηκε το 1910, στην Ζυρίχη της Ελβετίας, με σκοπό να παρέχει πρωτοπόρες λύσεις & εφαρμογές δομικών υλικών στους κλάδους της κατασκευής και της βιομηχανίας. Ο προσανατολισμός στην ποιοτική παραγωγή με τις πλέον σύγχρονες πιστοποιήσεις & την αδιάκοπη έρευνα & ανάπτυξη νέων προϊόντων, συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του οράματος του ιδρυτή για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου παγκοσμίως στο χώρο των δομικών υλικών που αριθμεί 80 θυγατρικές με παρουσία σε 72 χώρες του πλανήτη. Από το 2011, η Σκαφίδας-Πέππα εντάχθηκε στο επίλεκτο δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών της Sika με τον διακριτικό τίτλο Sika Experts. Οι Sika Experts διαθέτουν την πλήρη γκάμα των συστημάτων της Sika στην κατασκευή, ενώ έχουν εκπαιδευθεί για να παρέχουν τις πλέον σύγχρονες λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας σε θέματα στεγάνωσης, επισκευής, σφράγισης & συγκόλλησης, σκυροδέτησης, δομικής ενίσχυσης & προστασίας και εποξειδικών δαπέδων. Πρόσμικτα σκυροδέματος & βοηθητικά υλικά σκυροδέτησης Σφραγίσεις αρμών & ρωγμών Ελαστικές και άκαμπτες συγκολλήσεις Στερεώσεις, αγκυρώσεις Κονιάματα επισκευής μπετόν & αντιδιαβρωτική προστασία οπλισμού Αδιαβροχοποιητικά, καθαριστικά επιφανειών & βαφές προστασίας Ενισχύσεις με ανθρακονήματα, gunite, μανδύες, ελάσματα Δάπεδα (βιομηχανικά, εποξειδικά, πολυουρεθανικά, αντιστατικά, διακοσμητικά, νοσοκομείων, τροφίμων) Στεγανοποίση δωμάτων και υπογείων, επαλειφόμενα τσιμεντοειδή, ασφαλτικά, υγρές μεμβράνες, πολυμερείς μεμβράνες, ενέματα Ο ιδιόκτητος εκθεσιακός χώρος της Σκαφίδας-Πέππα συνολικής έκτασης τ.μ. είναι ένας από τους μεγαλύτερους για την έκθεση & παρουσίαση των συστημάτων της Sika στην Ελλάδα. Συνεργάζεται πολύ στενά με μερικά από τα πιο εξειδικευμένα συνεργεία εφαρμογής δομικών υλικών. Την επιλέγουν τα κορυφαία τεχνικά & μελετητικά γραφεία, καθώς και μερικές από τις ισχυρότερες πολυεθνικές & ελληνικές βιομηχανίες σε θέματα συντήρησης & επέκτασης και φυσικά αναρίθμητοι ιδιοκτήτες κτιρίων από όλη την Ελλάδα που αναζητούν αξιόπιστες λύσεις από τους μηχανικούς & συμβούλους εξυπηρέτησης της Σκαφίδας-Πέππα.

5 οι ειδικοί στην παροχή λύσεων στην κατασκευή 5 Διάγνωση & θεραπεία Η χώρα μας παρουσίασε φαινόμενα ραγδαίας άναρχης & πρόχειρης οικοδόμησης τις τέσσερις προηγούμενες δεκαετίες, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των κτιριακών οργανισμών (επαγγελματικών & οικιστικών) να υποφέρουν από πάρα πολλά προβλήματα ελλειπούς μόνωσης, στεγανοποίησης, στήριξης & προστασίας και σκυροδέτησης. Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας και συστήματος χημικών δομικών υλικών για την ασφαλή & μόνιμη αντιμετώπιση ενός προβλήματος ή μιας αδυναμίας σε ένα δώμα, υπόγειο, ταράτσα, πισίνα ή δάπεδο εξαρτάται από την επιτόπια διάγνωση των αιτιών & συμπτωμάτων της νόσου. Η ομάδα των μηχανικών & συμβούλων εξυπηρέτησης της Σκαφίδας - Πέππα σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Sika Hellas βρίσκονται στη διάθεσή σας με έναν μελετητή για να αποτυπώσουν την κατάσταση και να προδιαγράψουν τον ενδεδειγμένο τρόπο επίλυσης για κάθε πολύπλοκη περίπτωση προβλήματος. Στη συνέχεια, θα σας συμβουλέψουν για την βέλτιστη μέθοδο εφαρμογής του συστήματος με το εκπαιδευμένο συνεργείο εφαρμοστών ή επισκευαστών. Από το σπίτι και το γραφείο μέχρι τη βιομηχανία, η Σκαφίδας - Πέππα είναι πάντα δίπλα για να προτείνει την κατάλληλη λύση.

6 6...αναβαθμισμένες λύσεις στη μόνωση & την ενεργειακή απόδοση Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η Knauf είναι μια επίσης αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1932 στην πόλη Σάαρλαντ της Γερμανίας από δύο αδέλφια, τους Dr. Alfons και Karl Knauf. Εταιρικό προφίλ H Knauf είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή γύψου και προϊόντων ξηράς δόμησης & μόνωσης λειτουργώντας 150 εργοστάσια σε ολόκληρο τον πλανήτη. Απασχολεί εργαζομένους σε 40 χώρες και ο κύκλος εργασιών της ξεπερνά τα 5,6 δισ. ευρώ. Η Knauf στην Ελλάδα, KNAUF Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε., με δυναμικό εργαζομένων σήμερα 140 περίπου άτομα- 100 στο εργοστάσιό της και 40 στην Αθήνα και άλλες πόλεις και με εταιρικό κεφάλαιο προερχόμενο εξ ολοκλήρου από τη Γερμανία, ξεκίνησε τη βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1991 με την παραγωγή γύψου και γυψοσανίδας στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Αμφιλοχία. Η διάθεση των γυψοσανίδων στην Ελληνική αγορά άνοιξε νέες προοπτικές στο χώρο των δομικών υλικών και κατασκευών, αντικαθιστώντας έτσι σε σημαντικό ποσοστό τον παραδοσιακό τρόπο δόμησης, με τα Συστήματα Ξηράς Δόμησης KNAUF. Η Knauf επέλεξε τη Σκαφίδας-Πέππα ως επίλεκτο μέλος του ολιγομελούς δικτύου σε όλη την ελληνική επικράτεια Knauf Upgrade που διαθέτει ειδικές πιστοποιήσεις & γνώσεις πάνω στο αντικείμενο της εξωτερικής & εσωτερικής θερμομόνωσης για τον περιορισμό των θερμικών απωλειών και την αναβάθμιση της ενεργειακής ταυτότητας του κάθε κτιρίου. Ένα από τα ελάχιστα καλά που έφερε η οικονομική κρίση στη χώρα μας είναι ότι ανακίνησε το θέμα της σπατάλης ενεργειακών πόρων για τη θέρμανση των ακινήτων μας. Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης του κτιρίου (Knauf Thermoprosopsis) και εσωτερικής θερμομόνωσης (Knauf In Therm) ξεδιπλώνουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για τη θερμομόνωση, ανακαίνιση και ενεργειακή πιστοποίηση κατοικιών από το υπόγειο έως και την ταράτσα.

7 ...αναβαθμισμένες λύσεις στη μόνωση & την ενεργειακή απόδοση 7 Οι παρεμβάσεις αυτές για την αναβάθμιση της ενεργειακής ταυτότητας της πρώτης κατοικίας επιδοτούνται από το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ Οίκον». Το πρόγραμμα ανάλογα με το εισόδημα του ενδιαφερόμενου παρέχει άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια μέσω τραπεζών, ενώ η επιδότηση μπορεί να φτάσει έως το 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού και να καλύψει το 100% του κόστους των απαιτούμενων ενεργειακών επιθεωρήσεων. Οι κύριες προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι: η κύρια κατοικία να κατασκευάστηκε πριν το 1979 το ακίνητο να βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης μικρότερη των 1500 / τ.μ. η κατάταξή του βάσει του πιστοποιητικού ενεργειακής επιθεώρησης να είναι σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ και οι αιτούμενες παρεμβάσεις να οδηγούν σε αναβάθμιση για την ένταξη σε υψηλότερη ενεργειακή κλάση.

8 8 οι ειδικοί στην οικοδομή από τα θεμέλια μέχρι την οροφή Οικοδομικά Υλικά Χρώματα- Βερνίκια- Ειδικές Βαφές Tο αντικείμενο που καταξίωσε 50 χρόνια πριν τη Σκαφίδας-Πέππα στο μυαλό των συνεργατών της ήταν η εμπορία οικοδομικών υλικών και κυρίως η έγκαιρη & ασφαλής αποστολή αδρανών υλικών σε κάθε εργοτάξιο. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά και σε αυτό τον τομέα, τόσο σε μηχανές συσκευασίας όσο και σε στόλους διανομής για να μπορεί ο κατασκευαστής να εξυπηρετείται άμεσα και ποιοτικά. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει μια ευρεία γκάμα από υλικά, όπως συστήματα στέγης (υδρορροές), σωλήνες αποχέτευσης, αεραγωγούς ελενίτ / γαλβανιζέ / ανοξείδωτους & αλουμινίου, δίχτυα σκίασης και κόλλες πλακιδίων. Στον εκθεσιακό χώρο του πολυκαταστήματος Σκαφίδας - Πέππα μπορείτε να βρείτε μια πολύ πλούσια γκάμα σε οικοδομικά χρώματα & βερνίκια αλλά και σε εξειδικευμένα βιομηχανικά χρώματα & βαφές δαπέδων. Οι σημαντικότερες ελληνικές βιομηχανίες χρωμάτων, όπως οι Βιβεχρώμ, Berling, Vechro και Noventa παρουσιάζουν καθετί καινοτόμο από τη γκάμα τους στο κατάστημά μας. Όλες οι κατηγορίες οικολογικών, ακρυλικών, πλαστικών, μονωτικών, βερνικοχρωμάτων εκτίθενται για να επιλέξετε άνετα & με ασφάλεια το χρώμα και την απόχρωση της αρεσκείας σας από μια τεράστια ποικιλία παλετών. Επιπλέον, συχνά παρουσιάζουμε στον εκπαιδευτικό χώρο του καταστήματος, νέες τεχνοτροπίες για τους επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές με την αρωγή των συνεργατών. Επιπλέον, η Σκαφίδας - Πέππα συνεργάζεται με την κορυφαία φιλανδική εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών χρωμάτων Tikkurila, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Για εξειδικευμένες λύσεις σε αντισκωριακές βαφές & βερνίκια μεταλλικών & ξύλινων επιφανειών και δαπέδων αξιοποιώντας μια πλούσια παλέτα αποχρώσεων, απευθυνθείτε στο κατάστημά μας. Τέλος, υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος παρουσίασης για τα διακοσμητικά χρώματα & τις ταπετσαρίες.

9 οι ειδικοί στην οικοδομή από τα θεμέλια μέχρι την οροφή 9 Εργαλεία- Είδη Προστασίας- Αναλώσιμα Το παζλ είναι πλήρες μόνον όταν ο επαγγελματίας αλλά και ο ιδιώτης μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες του στο χώρο εργασίας ή στο σπίτι. Μια πλούσια συλλογή από ηλεκτρικά & χειροκίνητα εργαλεία, εργαλεία συγκεκριμένων εφαρμογών, πινέλα, σκάλες & μεταλλικές βάσεις, αναλώσιμα και είδη προστασίας παρουσιάζονται σε ειδικά διαμορφωμένα stands στο χώρο του καταστήματος.

10 10 οι ειδικοί και στην διακοσμητική πινελιά Όμως, το σύγχρονο σπίτι εκτός από το ότι πρέπει να είναι κατασκευαστικά άρτιο, κάτι που είναι θεμελιώδες για την καλή του συντήρηση και ισχυροποίηση της αξίας του, έχει ανάγκη και από διακοσμητικές πινελιές που είναι απαραίτητες για να αισθανόμαστε όμορφα μέσα σε αυτό. Ο χρόνος που περνάμε μέσα στο σπίτι μας με τους ανθρώπους που αγαπάμε είναι ποσοτικά & ποιοτικά πολύτιμος. Ενεργειακά Τζάκια- Σόμπες Το ενεργειακό τζάκι δεν αποτελεί μόνο μια εναλλακτική & λειτουργική πηγή εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση ενός χώρου (π.χ. σαλόνι- τραπεζαρία) αλλά ταυτόχρονα προσθέτει μια εξαιρετικά καλαίσθητη πινελιά σε κάθε σπίτι. Επικοινωνήστε με τους Συμβούλους Εξυπηρέτησης της Σκαφίδας-Πέππα για να επισκεφτεί κάποιος εξειδικευμένος σύμβουλος το χώρο σας και να διαμορφώσει μια εξατομικευμένη πρόταση για το δικό σας σπίτι. Επιπλέον, η επαγγελματική εγκατάσταση ενός τζακιού αποτρέπει πιθανά προβλήματα εισδοχής καπνών στους χώρους τους σπιτιού, κακής κατανομής της έντασης της θέρμανσης ή απώλειας άνεσης & ενεργειακής απόδοσης. Στο πολυκατάστημα Σκαφίδας-Πέππα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία ενεργειακών τζακιών διαφορετικών μοντέλων και διαστάσεων. Υπάρχουν σειρές με μοντέλα κορνιζών κεραμικής επένδυσης, καθώς και μια ευρύτατη γκάμα από ενεργειακά τζάκια με μαρμάρινη επένδυση. Επιπλέον, η έκθεση παρουσιάζει ενεργειακές εστίες ξύλου, καυσίμου βιομάζας- pellet, νερού και αερίου. Για πιο οικονομικές λύσεις, οι ευρωπαϊκοί οίκοι που συνεργάζεται η Σκαφίδας-Πέππα κατασκευάζουν με την ίδια φροντίδα & αισθητική αρτιότητα και ενεργειακές σόμπες pellet ή ξύλου ή νερού.

11 οι ειδικοί και στην διακοσμητική πινελιά 11 Πέτρες - Επενδύσεις - Κεραμίδια - Διακοσμητικά Στον εξωτερικό προαύλιο χώρο της έκθεσης παρουσιάζονται σειρές από εξαιρετικής αισθητικής φυσικές ελληνικές πέτρες, ειδικές επενδύσεις, κεραμίδια & υαλότουβλα. Αυτή η κατηγορία μπορεί να δώσει μια διαφορετική αίσθηση τόσο σε χώρους όπως κήπους όσο και στο σαλόνι της οικίας. Επιπλέον, οι επενδύσεις για χώρους BBQ δίνουν μια διαφορετική πινελιά στο χώρο του κήπου ή της πισίνας μας. Χρηστικά Όμως, ακόμη και για χρηστικό εξοπλισμό, όπως φούρνους, ψησταριές, συρματοπλέγματα περίφραξης, μπορείτε να απευθυνθείτε στο κατάστημά μας.

12 27ο χλμ. Π.Ε.Ο.Α.Θ., Μάνδρα T: , , F:

Λύσεις από τη Sika από τα Θεμέλια μέχρι την Οροφή

Λύσεις από τη Sika από τα Θεμέλια μέχρι την Οροφή Λύσεις από τη Sika από τα Θεμέλια μέχρι την Οροφή Στόχος μας η Επιτυχία σας Από τα Θ εμέλια μέχρι την Οροφή H Sika AG με έδρα στο Baar της Ελβετίας είναι μια πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στον

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικές επενδύσεις 3,6 δισ. στον αναπτυξιακό νόμο

Τουριστικές επενδύσεις 3,6 δισ. στον αναπτυξιακό νόμο Hotel Restaurant Cafeteria Τουριστικές επενδύσεις 3,6 δισ. στον αναπτυξιακό νόμο Τουριστικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 3,6 δισ. ευρώ έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 Σημείωση: Το παρόν αποτελεί σύγγραμμα του 2004, και δεν έχει επικαιροποιηθεί με την νομοθεσία που έχει θεσπιστεί από τότε μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑ Α ΕΤΕΜ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΑ Α ΕΤΕΜ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Product portfolio ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΛΛΑ Α ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Έργα ΕΤΕΜ:... ΕΛΛΑ Α: 1. Athens Metro Mall 2. Βιοιατρική ιαγνωστικό Κέντρο 3. Εµπορική Τράπεζα 4.

Διαβάστε περισσότερα

FINOMIX FINOMIX FINOMIX

FINOMIX FINOMIX FINOMIX ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2015 Η εταιρεία ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1985 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Κρήτη, στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης έτοιμου σκυροδέματος και ασφαλτικών

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

το βιοκλιματικό «σπίτι» της ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΟΡΗΓΟΣ EVENT

το βιοκλιματικό «σπίτι» της ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΟΡΗΓΟΣ EVENT της το βιοκλιματικό «σπίτι» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΟΡΗΓΟΣ EVENT Κτίριο Αναφοράς Α+ Το βιοκλιματικό «σπίτι» της ECOLIFE Το βιοκλιματικό μοντέλο που σας παρουσιάζουμε σε φυσικές διαστάσεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ!

Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ! Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ! Απολογισμός της κοινωνικής μας υπευθυνότητας 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ 4 1. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 6 2. Η εταιρία μας 7 3. Προιόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1959 ΕΙΔΙΚΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη οφείλεται στην αστικοποίηση και τη βιομηχανοποίηση που με τη σειρά τους, λόγω

Διαβάστε περισσότερα

Η γιορτή του κλάδου 8-11 Μαίου 2014. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Acimall: Ελαφρώς καλύτερη η πορεία της ιταλικής βιομηχανίας επεξ/σίας ξύλου

Η γιορτή του κλάδου 8-11 Μαίου 2014. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Acimall: Ελαφρώς καλύτερη η πορεία της ιταλικής βιομηχανίας επεξ/σίας ξύλου 63 κωδικός 6701 OKTΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 www.epipleon.gr Η γιορτή του κλάδου 8-11 Μαίου 2014 Δ I E Θ N H Σ E K Θ E Σ H Y Λ I K Ω N E Π I Π Λ O Π O I Ϊ A Σ, Δ O M I K Ω N Y Λ I K Ω N Ξ Y Λ O

Διαβάστε περισσότερα

SWOT για τον ελληνικό χώρο»

SWOT για τον ελληνικό χώρο» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Π.Μ.Σ. «ΓΕΩΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος: «Οικονομική Προσέγγιση στην Περιβαλλοντική Διαχείριση» «Πόλεις και Πράσινες Στέγες: Μία Ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 Η εφαρμογή του Νόμου 3661/08 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Βιοκλιματικός-Ενεργειακός

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Στην πραγματοποίηση σημαντικών

Στην πραγματοποίηση σημαντικών Hotel Restaurant Cafeteria Προτάσεις, ιδέες και λύσεις από την αγορά προμηθευτών Στην πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων προχωρούν οι ξενοδοχειακές μονάδες εκσυγχρονίζοντας, εμπλουτίζοντας ή επεκτείνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Συνέντευξη με τον Γιώργο Μπένο, Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing σελ.12 Προϊόντα προστιθέμενης αξίας σελ.22 Νερό, κάνοντας πράξη την υπεύθυνη διαχείριση σελ.28 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ - ΚΡΗΤΗ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ - ΚΡΗΤΗ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ - ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προφίλ Εταιρίας...3 Γιατί να αγοράσω σπίτι στον Μακρύ Γιαλό από την TEKMAR ATE..4 Σύντομη περιγραφή του PEARLS OF CRETE Holiday Residences... 5 Γενικό φωτογραφικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα!

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Ομίλου Ideales ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 1. Αντί προλόγου 6 2. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 7 3. Λίγα λόγια για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. BRUNO LAFONT Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lafarge

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. BRUNO LAFONT Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lafarge Stéphane de Bourgies BRUNO LAFONT Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lafarge πληθυσμός της Γης κάθε χρόνο αυξάνεται, και σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, είναι πιθανόν να ξεπεράσουμε τα εννέα δισεκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Index Περιεχόμενα. Εκθέματα & Εκθέτες Exhibitors & products. Ευρετήριο Εκθετών Exhibitor's Index 4-8 12-15 17-51 55-80

Index Περιεχόμενα. Εκθέματα & Εκθέτες Exhibitors & products. Ευρετήριο Εκθετών Exhibitor's Index 4-8 12-15 17-51 55-80 Index Περιεχόμενα 4-8 12-15 17-51 55-80 Εκθέματα & Εκθέτες Exhibitors & products Ευρετήριο Εκθετών Exhibitor's Index 2010 1 2 εκθέματα & εκθέτες exhibitors & products 2010 3 ΕΚΘΕΜΑΤΑ & ΕΚΘΕΤΕΣ ΒΟΤΣΑΛΑ...ΣΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

logistics για έναν καλύτερο κόσμο!

logistics για έναν καλύτερο κόσμο! logistics για έναν καλύτερο κόσμο! περιεχόμενα Ο εφοδιαστικός Τομέας γίνεται παγκόσμιος, ο κόσμος μικραίνει... η Ekol αναπτύσσεται! Δημιουργώντας ένα Παγκοσμίου Φήμης Εμπορικό Σήμα στην Ευρώπη Σταθμοί

Διαβάστε περισσότερα

Θεματική Ενότητα: ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Θεματική Ενότητα: ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Θεματική Ενότητα: ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΙΝΗ Μηχανικός Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΚΚΑ Αρχιτέκτων Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ - ΠΩΛΗΤΗ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ - ΠΩΛΗΤΗ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτηρίων

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτηρίων ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτηρίων Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Ψυχρά Ανακλαστικά Συστήματα BIOCLIMA ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Ιουνίου 2013 ΤΕΥΧΟΣ 222

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Ιουνίου 2013 ΤΕΥΧΟΣ 222 ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Ιουνίου 2013 ΤΕΥΧΟΣ 222 1. Ψηφίσθηκαν οι αλλαγές στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 & στον Αναπτυξιακό 3299/2004 από τη Βουλή των Ελλήνων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ από την ERGON Το APOLYTON, η νέα καινοτομία της ERGON, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί και μειώνει τα έξοδα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης στο απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποιημένος Έλεγχος Δομικών Κατασκευών Με διενέργεια μη καταστρεπτικών ελέγχων N.D.T.

Πιστοποιημένος Έλεγχος Δομικών Κατασκευών Με διενέργεια μη καταστρεπτικών ελέγχων N.D.T. ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ TÜV AUSTRIA HELLAS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ TÜV TIMES No.11 Ι ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 TÜV AUSTRIA HELLAS Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 429 Ι 153 43 ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΣ TÜV AUSTRIA HELLAS Πιστοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008. Νέα εικόνα των καταστημάτων

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008. Νέα εικόνα των καταστημάτων ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 Νέα εικόνα των καταστημάτων 3 4-5 6-8 Editorial 9-11 Τα Νέα μας 12-13 Κεντρικό Θέμα 14-16 Εξελίξεις Παροχές Εκπαίδευση 17-19 Ο Όμιλος μας Τίτλος αγγλόφωνης έκδοσης: Leading

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΥΧΟΣ 2ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: Τελικά, τι μας κοστίζει λιγότερο; Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα