Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος της ΑΗΚ έχει αλλάξει...στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο χρέωσης με βάσει τις νέες διατιμήσεις.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος της ΑΗΚ έχει αλλάξει...στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο χρέωσης με βάσει τις νέες διατιμήσεις."

Transcript

1 Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος της ΑΗΚ έχει αλλάξει...στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο χρέωσης με βάσει τις νέες διατιμήσεις.

2 1 Αρ. Υποστατικού 1 Αρ. Υποστατικού Ο αριθμός υποστατικού είναι μοναδικός για κάθε υποστατικό. Παραμένει ο ίδιος ακόμα και αν αλλάξει ο πελάτης και ο αριθμός λογαριασμού. Σε μερικές υπηρεσίες που παρέχει η ΑΗΚ, π.χ. το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης, δυνατό να ζητηθεί από τον πελάτη ο αριθμός υποστατικού.

3 2 Εγκεκριμένη Ισχύς/Ασφάλεια 40 ΑΜΡ 3-Φ 2 Εγκεκριμένη Ισχύς/Ασφάλεια 40 ΑΜΡ 3-Φ Η Εγκεκριμένη Ισχύς υποδεικνύει τη Μέγιστη Ζήτηση φορτίου (σε KVA) για την οποία ο πελάτης είναι δικαιούχος και κατά πόσο το φορτίο είναι μονοφασικό ή τριφασικό. Με τον όρο Ασφάλεια εννοείται η ονομαστική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος (σε Ampere) την οποία ο εξοπλισμός της ΑΗΚ επιτρέπει να διοχετευτεί προς το υποστατικό σας. Σημειώνεται ότι: - σε κάποιες περιπτώσεις λογαριασμών, που ενεργοποιήθηκαν πριν από αρκετα χρόνια η εγκεκριμένη ισχύς/ασφάλεια μπορεί να μην αναγράφεται. - η Εγκεκριμένη Ισχύς αφορά τους Μηνιαίους Πελάτες ενώ η Ασφάλεια αφορά συνήθως τους Διμηνιαίους.

4 3 Διατίμηση/σεις 01 - Οικιακή 56 - Εναποθήκευσης Θερμικής Ενέργειας 3 Διατίμηση/σεις 01 - Οικιακή 56 - Εναποθήκευσης Θερμικής Ενέργειας H διατίμηση καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η χρέωση της κατανάλωσης. Η ΑΗΚ έχει διαμορφώσει τις διατιμήσεις της ώστε να λαμβάνει υπόψη το επίπεδο τάσης σύνδεσης και την καταναλωτική συμπεριφορά του πελάτη π.χ. σταθερότητα χρήσης του φορτίου, αν η χρήση του φορτίου (κατανάλωση) γίνεται σε κανονικές ή οικονομικές περιόδους. Προσφέρονται ξεχωριστές διατιμήσεις για τις διάφορες χρήσεις του ηλεκτρισμού κατηγοριοποιώντας τις σε Οικιακές, Εμπορικές (π.χ. γραφεία, καταστήματα), Βιομηχανικές (π.χ. εργοστάσια, εργαστήρια), Οδικού Φωτισμού, Αντλησης Νερού και Εναποθήκευσης Θερμικής Ενέργειας. Για τους οικιακούς πελάτες προσφέρονται οι διατιμήσεις με κώδικες 01, 02 και 03. Επιπρόσθετα για τους θερμοσυσσωρευτές και τα αγγειοπλαστία προσφέρεται η διατιμήση με κώδικα 56. Διατίμηση 01: Η τιμή χρέωσης είναι σταθερή καθ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Διατίμηση 02: Υπάρχουν 2 τιμές χρέωσης. Για κάθε μονάδα που καταναλώνεται σε οικονομικές περιόδους (23:00 09:00) η τιμή χρέωσης είναι πιο χαμηλή από την τιμή χρέωσης των μονάδων που καταναλώνονται σε κανονικές περιόδους (09:00 23:00). Διατίμηση 03: Ειδική διατίμηση για συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών. Για την επιλογή της πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Η τιμή χρέωσης είναι σταθερή. Διατίμηση 56: Η τιμή χρέωσης είναι σταθερή αλλά η ενέργεια παρέχεται μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και της νύκτας τις οποίες καθορίζει η ΑΗΚ.

5 4 Δέκτης 4 Δέκτης Αφορά τις διατιμήσεις: 56 - Εναποθήκευσης Θερμικής Ενέργειας και αγγειοπλαστία και 46 - Άντλησης Νερού Εφαρμόζεται όπου υπάρχει περιορισμός στις ώρες χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο τύπος του δέκτη καθορίζει τις ώρες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για σκοπούς εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας ή τις ώρες διακοπής της παροχής για άντληση νερού.

6 5 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΗ (kwh) Διατίμηση Τελευταία Προηγούμενη ΣΜ Κατανάλωση Σύνολο κατανάλωσης 1200 kwh Στις διατιμήσεις όπου η χρέωση είναι ενιαία για όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου και όλες τις εποχές του χρόνου παρουσιάζεται μόνο μια ένδειξη στον μετρητή. 5 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΗ (kwh) Διατίμηση Τελευταία Προηγούμενη ΣΜ Κατανάλωση Σύνολο κατανάλωσης 1200 kwh

7 6 Αντίστοιχη περσινή κατανάλωση Δείχνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου. 6 Αντίστοιχη περσινή κατανάλωση

8 7 Βασική τιμή καυσίμων: 300/MT (Μετρικό Τόνο) Τρέχουσα τιμή καυσίμων: 324,75/MT Η τρέχουσα τιμή καυσίμων είναι η Μέση Σταθμική Τιμή Καυσίμων (ΜΣΤΚ) ανά Μετρικό Τόνο (ΜΤ) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΜΣΤΚ του μήνα υπολογίζεται με βάση την ποσότητα κατανάλωσης και το κόστος των καυσίμων με τον πιο κάτω τύπο (σε απλοποιημένη μορφή): Κόστος κατανάλωσης καυσίμων του μήνα + κόστος ΚΟΔΑΠ* + κόστος αγοράς θερμοκηπιακών δικαιωμάτων** Ποσότητα κατανάλωσης καυσίμων του μήνα Η τρέχουσα τιμή καυσίμων που υπολογίζεται κάθε μήνα χρησιμοποιείται για: Μηνιαίους πελάτες των οποίων η καταγραφή του μετρητή τους γίνεται το μήνα που ακολουθεί τον υπολογισμό της Τρέχουσας Τιμής και Διμηνιαίους πελάτες των οποίων η καταγραφή του μετρητή τους γίνεται δυο μήνες μετά τον υπολογισμό της Τρέχουσας Τιμής. 7 Βασική τιμή καυσίμων: 300/MT (Μετρικό Τόνο) Τρέχουσα τιμή καυσίμων: 324,75/MT *Κόστος ΚΟΔΑΠ: Η ΑΗΚ πληρώνει στον ΚΟΔΑΠ τέλος για κάθε Μετρικό Τόνο καυσίμων που καταναλώνει. **Κόστος αγοράς θερμοκηπιακών δικαιωμάτων: το κόστος αγοράς δικαιωμάτων για τους ρύπους που εκπέμπουν οι Ηλεκτροπαραγωγοί Σταθμοί της ΑΗΚ. ΚΟΔΑΠ: Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών

9 8 Αναπροσαρμογή τιμής καυσίμων - 0,005693/kWh Αναπροσαρμογή τιμής καυσίμων: Το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται από το κόστος των καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της, το οποίο προσαρμόζεται σε μηνιαία βάση ως εξής: Η τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας (kwh) αναφέρεται στη βασική τιμή καυσίμων 300/ΜΤ. Για κάθε 5 σεντ αύξηση ή μείωση της τρέχουσας τιμής καυσίμων από τη βασική τιμή των 300/ΜΤ, η τιμή της κιλοβατώρας (kwh) αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με την εκάστοτε ισχύουσα τιμή του Συντελεστή Ρήτρας Καυσίμων. Το τέλος αναπροσαρμογής της τιμής των καυσίμων υπολογίζεται με τον πιο κάτω τύπο: 8 Αναπροσαρμογή τιμής καυσίμων - 0,005693/kWh (Τρέχουσα Τιμή Καυσίμων Βασική Τιμή Καυσίμων) x Συντελεστής Ρήτρα Καυσίμων x 100 Τρέχουσα Τιμή Καυσίμων (σημείο 7 ) Βασική Τιμή Καυσίμων: 300/ΜΤ Συντελεστής Ρήτρας Καυσίμων: - είναι ο αριθμητικός συντελεστής που επηρεάζει την αναπροσαρμογή καυσίμων και σχετίζεται με την αποδοτικότητα των Μονάδων Παραγωγής - αναθεωρείται κάθε έξι μήνες και - δημοσιεύεται στην ενότητα Κόστος Καυσίμων στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ. 5 Η αναπροσαρμογή της τιμής των καυσίμων υπολογίζεται κάθε μήνα και εφαρμόζεται για τους: - μηνιαίους πελάτες των οποίων η καταγραφή του μετρητή τους γίνεται το μήνα που ακολουθεί τον υπολογισμό της τρέχουσας τιμής. - διμηνιαίους πελάτες των οποίων η καταγραφή του μετρητ τους γίνεται δυο μήνες μετά τον υπολογισμό της τρέχουσας τιμής.

10 9 Ψηφία Ελέγχου Τα τρία ψηφία ελέγχου μαζί με τον αριθμό λογαριασμού χρησιμοποιούνται μόνο για την πληρωμή του λογαριασμού μέσω διαδικτύου. 9 Ψηφία Ελέγχου

11 10 ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 02/10/ /12/2017 Δείχνει την περίοδο κατανάλωσης στην οποία αναφέρεται ο λογαριασμός. 10 ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 02/10/ /12/2017

12 11 Χρεώσεις Διατίμησης 11 Χρεώσεις Διατίμησης Η ΑΗΚ εφαρμόζει το Λειτουργικό Διαχωρισμό των Δραστηριοτήτων της σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία και σχετική απόφαση της ΡΑΕΚ. Έτσι δημιουργούνται τέσσερις Ρυθμιζόμενες Ανεξάρτητες Δραστηριότητες: Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή και Προμήθεια. Αυτό διευκολύνει το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με το Λειτουργικό Διαχωρισμό η μεθοδολογία διατιμήσεων ηλεκτρισμού προνοεί τη διαφανή παρουσίαση των επιμέρους χρεώσεων του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας ως εξής: - Κατανάλωση Ηλεκτρικής Ενέργειας: Η αξία της καταναλωθείσας ηλεκτρικής ενέργειας που αντιστοιχεί στο εκάστοτε κόστος παραγωγής της - Χρήση Δικτύου: Το κόστος χρήσης των δικτύων Μεταφοράς & Διανομής και της δαπάνης του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) - Επικουρικές Υπηρεσίες: Το κόστος για την ασφάλεια και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας - Μέτρηση Κατανάλωσης: Το κόστος καταγραφής της ένδειξης του μετρητή - Προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας: Το κόστος των υπηρεσιών του Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για τη διαχείριση και εξυπηρέτηση των πελατών του.

13 12 Ειδική Έκπτωση Διατίμησης Ειδική Έκπτωση Διατίμησης είναι η έκπτωση που επωφελούνται στις χρεώσεις ενέργειας οι καταναλωτές των διατιμήσεων με τους κώδικες 36 (Οδικός Φωτισμός), 46 (Άντλησης Νερού), 56 (Εναποθήκευσης Θερμικής Ενέργειας), 50 (Ψηλής Τάσης) και μεγάλοι βιομηχανικοί πελάτες της διατίμησης με κώδικα 40, έτσι ώστε οι χρεώσεις τους να διατηρηθούν στα επίπεδα των προηγούμενων διατιμήσεων. 12 Ειδική Έκπτωση Διατίμησης Η ειδική έκπτωση θα εφαρμόζεται μέχρι τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού ή για περίοδο τεσσάρων χρόνων μετά την εφαρμογή των διατιμήσεων, από την , όποιο από τα δυο συμβεί ενωρίτερα.

14 13 Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας (1200 0,00065) Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου, με την Απόφαση της με Αρ. 01/2010, ενέκρινε από την 1/8/2010 την ανάκτηση των εξόδων στα οποία η ΑΗΚ υποβάλλεται, λόγω του επιπλέον κόστους που επιβαρύνεται από την εφαρμογή της Ειδικής Οικιακής Διατίμησης για Συγκεκριμένες Κατηγορίες Ευάλωτων Καταναλωτών με κώδικα 03, με χρέωση των λογαριασμών των πελατών της με Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφελείας (ΥΔΩ). Το τέλος για τις ΥΔΩ χρεώνεται σε όλους τους πελάτες με βάση τις μονάδες (kwh) που καταναλώνουν. 13 Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας (1200 0,00065 )

15 14 Ταμείο Α.Π.Ε & ΕΞΕ (1200 0,01) Ειδικό τέλος το οποίο η ΑΗΚ εισπράττει και αποδίδει στο Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Ο Νόμος Ν.33(Ι)/2003 προνοεί την προώθηση και ενθάρρυνση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) (αιολική ή ηλιακή ενέργεια, βιομάζα κ.λπ.) και τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου Επιδότησης ή Χρηματοδότησής τους. Το ειδικό τέλος χρεώνεται σε όλους τους πελάτες με βάση τις μονάδες (kwh) που καταναλώνουν. 14 Ταμείο Α.Π.Ε & ΕΞΕ (1200 0,01) Επί του παρόντος το τέλος για το Ταμείο ΑΠΕ & ΕΞΕ είναι 0,01/kWh για τους πελάτες και τους αυτοπαραγωγούς και 0,005/kWh για τους ευάλωτους καταναλωτές. Τονίζεται ότι αυτό το ποσό δεν υπόκειται σε ΦΠΑ.

16 15 Σύνολα Χρεώσεων 15 Σύνολα Χρεώσεων Σύνολο με Βασική Τιμή Καυσίμων: Είναι το συνολικό ποσό που προκύπτει από τις μεταβλητές και τις σταθερές χρεώσεις της κάθε διατίμησης. Σύνολο πριν το ΦΠΑ (19%): Είναι το συνολικό ποσό που υπόκειται σε ΦΠΑ. Περιλαμβάνει: - το Σύνολο με Βασική Τιμή Καυσίμων - Την Αναπροσαρμογή Καυσίμων - τις Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφελείας και - την Ειδική Έκπτωση Διατίμησης (σημείο 1 ) 2 Σύνολο χρεώσεων περιόδου εκτός ΦΠΑ: Είναι το Σύνολο πριν το ΦΠΑ (19%) και η χρέωση για το Ταμείο ΑΠΕ & ΕΞΕ, η οποία δεν υπόκειται σε ΦΠΑ. Περιλαμβάνει επίσης τον Τόκο για εκπρόθεσμη εξόφληση, εάν υπάρχει. Το σύνολο αυτό χρειάζεται κυρίως για λογιστικούς σκοπούς. Σύνολο χρεώσεων περιόδου: Είναι το Σύνολο των χρεώσεων της συγκεκριμένης περιόδου εκτός ΦΠΑ, συν τη χρέωση για το ΦΠΑ. Το σύνολο αυτό χρειάζεται κυρίως για λογιστικούς σκοπούς.

17 16 Ποσό Πληρωμής 325,92 Πληρωτέο μέχρι 22/12/2017 Ποσό Πληρωμής: Είναι το ποσό που περιλαμβάνει όλες τις χρεώσεις του πελάτη και τυχόν ανεξόφλητο ποσό προηγούμενου λογαριασμού, μείον οποιεσδήποτε πιστώσεις (προπληρωμή, πιστώσεις που γίνονται με βάση τον Χάρτη του Πελάτη) και το οποίο, ο πελάτης εντός της καθορισμένης ημερομηνίας που αναγράφεται στο λογαριασμό οφείλει να πληρώσει στην ΑΗΚ. Πληρωτέο μέχρι: Δείχνει το χρονικό πλαίσιο που έχει στη διάθεση του ο πελάτης να εξοφλήσει το λογαριασμό του. Ο λογαριασμός μετά τη λήξη του εξοφλείται μόνο στα ΚΕΠ της ΑΗΚ και μέσω διαδικτύου με τη χρήση των ψηφίων ελέγχου. 16 Ποσό Πληρωμής 325,92 Πληρωτέο μέχρι 22/12/2017

18 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Εάν η ζωή κάποιου ατόμου στην κατοικία σας εξαρτάται από τη λειτουργία ηλεκτρικών συσκευών, παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα ένα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών (ΚΕΠ) της ΑΗΚ. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε ειδική μέριμνα για την ηλεκτροδότηση και εξυπηρέτησή σας. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Η ΑΗΚ εφαρμόζει το Λειτουργικό Διαχωρισμό των Δραστηριοτήτων της σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία και σχετική απόφαση της ΡΑΕΚ. Έτσι δημιουργούνται τέσσερις Ρυθμιζόμενες Ανεξάρτητες Δραστηριότητες: Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή και Προμήθεια. Αυτό διευκολύνει το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με το Λειτουργικό Διαχωρισμό η μεθοδολογία διατιμήσεων ηλεκτρισμού προνοεί τη διαφανή παρουσίαση των επιμέρους χρεώσεων του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας ως εξής: - Κατανάλωση Ηλεκτρικής Ενέργειας: Η αξία της καταναλωθείσας ηλεκτρικής ενέργειας που αντιστοιχεί στο εκάστοτε κόστος παραγωγής της - Χρήση Δικτύου: Το κόστος χρήσης των δικτύων Μεταφοράς & Διανομής και της δαπάνης του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) - Επικουρικές Υπηρεσίες: Το κόστος για την ασφάλεια και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας - Μέτρηση Κατανάλωσης: Το κόστος καταγραφής της ένδειξης του μετρητή - Προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας: Το κόστος των υπηρεσιών του Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για τη διαχείριση και εξυπηρέτηση των πελατών του. Ειδική Έκπτωση Διατίμησης: Εφαρμόζεται στις διατιμήσεις με κώδικες 36, 46, 56, 50 και στη 40 (υπό προϋποθέσεις), όπου ο υπολογισμός τους σύμφωνα με την οδηγία της ΡΑΕΚ, θα οδηγούσε σε αυξήσεις. Η ΑΗΚ καλύπτει τη διαφορά της αύξησης αυτής. Αναπροσαρμογή τιμής καυσίμων: Το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται από το κόστος των καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της, το οποίο προσαρμόζεται σε μηνιαία βάση ως εξής: Η τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας (kwh) αναφέρεται στη βασική τιμή καυσίμων 300/ΜΤ. Για κάθε 5 σεντ αύξηση ή μείωση της τρέχουσας τιμής καυσίμων από τη βασική τιμή των 300/ΜΤ, η τιμή της κιλοβατώρας (kwh) αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με την εκάστοτε ισχύουσα τιμή του Συντελεστή Ρήτρας Καυσίμων. Συντελεστής Ρήτρας Καυσίμων: Ο αριθμητικός συντελεστής που επηρεάζει την αναπροσαρμογή καυσίμων και σχετίζεται με το κόστος του μείγματος. Τρέχουσα Τιμή Καυσίμων: Η μέση τιμή αγοράς καυσίμων ανά Μετρικό Τόνο (ΜΤ) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφελείας (ΥΔΩ): Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, η ΑΗΚ εφαρμόζει την ειδική οικιακή διατίμηση για συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών, με κώδικα 03. Ταμείο ΑΠΕ & ΕΞΕ: Ειδικό τέλος το οποίο η ΑΗΚ εισπράττει και αποδίδει στο Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒ&Τ). ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016 Ορυκτά καύσιμα ΑΠΕ Άλλες πηγές ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ AHK 91,7% 8,3% ΚΥΠΡΟΣ 91,7% Οι εκπομπές θερμοκηπιακών αερίων (CO2) του Προμηθευτή ΑΗΚ για το 2016 είναι 763,4 gco2/kwh πωληθείσας μονάδας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΑΗΚ. Υ - ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Το σύμβολο «Υ» εμφανίζεται δίπλα από την ένδειξη του μετρητή, αν η καταγραφή δεν είναι δυνατή. Ο υπολογισμός της κατανάλωσής σας, έγινε με βάση την πραγματική κατανάλωση του αντίστοιχου περσινού λογαριασμού. Η προσαρμογή της υπολογιζόμενης κατανάλωσης θα γίνει με την καταγραφή της επόμενης ένδειξης του μετρητή σας. 8,3% 0,0% 0,0% IMPORTANT INFORMATION If the life of someone in your home is dependent on the smooth functioning of electricity-powered devices, please inform one of EAC s Customer Service Centres immediately. This will ensure that you receive special care and attention regarding your electricity supply and your service. YOUR BILL EXPLAINED EAC has implemented the Operational Unbundling of its Activities, in accordance with the relevant EU Directive and decision of CERA. The Authority carries out four Core Regulated Activities: Generation, Transmission, Distribution and Supply. This facilitates the opening up of the electricity market. According to the Operational Unbundling, the electricity tariff methodology provides for the transparent presentation of specific electricity charges as follows: - Electricity Consumption: The value of the electricity consumed, which corresponds to the cost of its generation - Network Usage: The cost of using the Transmission & Distribution networks and the charge of the Cyprus Transmission System Operator (CTSO) - Ancillary Services: The cost of the safety and uninterrupted operation of the electricity system - Consumption Measurement: The cost of meter reading - Electricity Supply: The cost of the services of the Supplier of electricity for the management and service of its customers. Special Tariff Discount: It is applied to tariffs 36, 46, 56, 50 and 40 (under certain conditions), where their calculation, in accordance with the CERA directive, would lead to increases. EAC covers the difference of this increase. Fuel Adjustment Charge: The cost of electricity generation depends on the cost of the fuel used in generation, which is adjusted on a monthly basis in the following way: The charge per kilowatt/hour (kwh) is included in the basic fuel price of 300/ΜΤ. For every 5 cent increase or reduction to the current price of fuel over the basic price of 300/ΜΤ, the price per kilowatt/hour (kwh) is raised or reduced in accordance with the current Fuel Adjustment Coefficient. Fuel Adjustment Coefficient: The arithmetical coefficient that affects the fuel adjustment and is related to the cost of the fuel mix. Current Fuel Price: The average price of fuel per Metric Ton (ΜΤ) for electricity generation. Public Service Obligations (PSO): According to a Ministerial Decision, EAC applies the special domestic tariff (No. 3) to specific categories of vulnerable customers. Fund for RES & ES: A special charge that EAC collects and deposits in the Renewable Energy Sources (RES) and Energy Saving Fund of the Ministry of Energy, Commerce, Industry & Tourism. CONTIBUTION OF ENERGY RESOURCES TO THE TOTAL FUEL MIX FOR 2016 Fossil fuels RES Other sources SUPPLIER EAC 91,7% 8,3% CYPRUS 91,7% The greenhouse gas emissions (CO2) of Supplier EAC in 2016 were gco2/kwh sales unit. For more information on the environmental impact, visit EAC s website. E ESTIMATED CONSUMPTION The letter E appears next to the meter reading when it has not been possible to confirm the precise consumption. Your estimated consumption is based on the actual consumption recorded on the corresponding bill for last year. The estimated consumption will be amended when your bill is next read. 8,3% 0,0% 0,0% Στο πίσω μέρος του λογαριασμού επεξηγούνται με σαφήνεια τα στοιχεία των χρεώσεων και των ενδείξεων του μετρητή ώστε να γνωρίζετε σε τι αντιστοιχεί το ποσό πληρωμής. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ενημερωθείτε!!! ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ Εάν θα εγκαταλείψετε το υποστατικό σας, ενημερώστε την ΑΗΚ έγκαιρα ώστε να μην χρεωθείτε με κατανάλωση που ενδεχομένως να προκύψει από τρίτους, μέχρι την ημερομηνία της μεταβίβασης και/ή επανασύνδεσης στον επόμενο πελάτη. ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Με μετρητά, επιταγή ή πιστωτική κάρτα, με αυτόματη εξόφληση Μέσω Τραπεζικής Εντολής, μέσω διαδικτύου, με το σχέδιο πληρωμής λογαριασμού με μηνιαίες δόσεις. Οι λογαριασμοί μετά τη λήξη τους εξοφλούνται μόνο στα ΚΕΠ της ΑΗΚ και μέσω διαδικτύου. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1. Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Λεωφ. Γρίβα Διγενή 81-83, 1090 Λευκωσία, regulator.cy@cera.org.cy, Υπηρεσία Ενέργειας ΥΕΕΒ&Τ, οδός Ανδρέα Αραούζου 13-15, 1421 Λευκωσία, perm.sec@mcit.gov.cy, DISCONNECTION OF SUPPLY BY REQUEST OF THE CUSTOMER If you intend to move from your existing premise, please inform EAC of this as soon as possible, so that you are not charged for any electricity consumed by others until the transfer and/or reconnection to the next customer. HOW TO SETTLE YOUR BILL Cash, Cheque or Credit card, Direct Debit, Online, through Monthly Instalments Scheme (by special arrangement). After the due date for payment, bills may be settled only at EAC Customer Service Centres or online. ENERGY ORGANISATIONS 1. Cyprus Electricity Regulatory Authority (CERA), Grivas Dighenis Avenue, 1090 Nicosia, regulator.cy@cera.org.cy, Energy Service, Ministry of Energy, Commerce, Industry & Tourism, Andrea Araouzou Street, 1421 Nicosia, perm.sec@mcit.gov.cy,

19 Επισκεφθείτε τους πιο κάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες για: τις Διατιμήσεις merservice/tariffs/pages/tariffs.as px και συχνές ερωτήσεις (FAQ) merservice/pages/faq.aspx

Επεξήγηση του λογαριασμού της ΑΗΚ, με βάση τις διατιμήσεις: οικιακής χρήσης με κώδικα 01 και εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας με κώδικα 56.

Επεξήγηση του λογαριασμού της ΑΗΚ, με βάση τις διατιμήσεις: οικιακής χρήσης με κώδικα 01 και εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας με κώδικα 56. Επεξήγηση του λογαριασμού της ΑΗΚ, με βάση τις διατιμήσεις: οικιακής χρήσης με κώδικα 0 και εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας με κώδικα. Αρ. Υποστατικού Αρ. Υποστατικού XXXXXXXXXX Ο αριθμός υποστατικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος της ΑΗΚ έχει αλλάξει...στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο χρέωσης με βάσει τις νέες διατιμήσεις.

Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος της ΑΗΚ έχει αλλάξει...στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο χρέωσης με βάσει τις νέες διατιμήσεις. Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος της ΑΗΚ έχει αλλάξει...στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο χρέωσης με βάσει τις νέες διατιμήσεις. 1 Αρ. Υποστατικού 1 Αρ. Υποστατικού Ο αριθμός υποστατικού είναι μοναδικός

Διαβάστε περισσότερα

Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη

Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη σας, βοηθώντας έτσι να γίνει ο λογαριασμός καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη

Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη σας, βοηθώντας έτσι να γίνει ο λογαριασμός καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας. Κώδικας 56

Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας. Κώδικας 56 Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας Κώδικας 56 Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας Η Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας εφαρµόζεται για παροχή ρεύµατος για σκοπούς εναποθήκευσης θερµικής

Διαβάστε περισσότερα

Διατιµήσεις Εµπορικής και Βιοµηχανικής Χρήσης Kώδικες 10, 20, 30, 40 και 50

Διατιµήσεις Εµπορικής και Βιοµηχανικής Χρήσης Kώδικες 10, 20, 30, 40 και 50 Διατιµήσεις Εµπορικής Βιοµηχανικής Χρήσης Kώδικες 10, 20, 30, 40 50 Διατιµήσεις Εµπορικής Βιοµηχανικής Χρήσης Οι Διατιµήσεις Εµπορικής Βιοµηχανικής Χρήσης εφαρµόζονται στις κατηγορίες καταναλωτών των οποίων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ. από την 1 η Σεπτεμβρίου Μάριος Σκορδέλης Διευθυντής Προμήθειας ΑΗΚ

ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ. από την 1 η Σεπτεμβρίου Μάριος Σκορδέλης Διευθυντής Προμήθειας ΑΗΚ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ από την 1 η Σεπτεμβρίου 2017 Μάριος Σκορδέλης Διευθυντής Προμήθειας ΑΗΚ 11 Ιουλίου 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 2. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 3. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Διατίµηση Άντλησης Nερού. Κώδικας 46

Διατίµηση Άντλησης Nερού. Κώδικας 46 Διατίµηση Άντλησης Nερού Κώδικας 46 Διατίµηση Άντλησης Νερού Η Διατίµηση Άντλησης Νερού εφαρµόζεται αποκλειστικά για άντληση νερού µε σκοπό την ύδρευση ή/και άρδευση ή/και άντληση Οµβρίων Υδάτων, µε ελεγχόµενες

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 97/2017 EΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΗΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 2017 2021 Τα Μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) συνεδρίασαν

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 05/2019 Επιτρεπόμενα Έσοδα και Ρυθμιζόμενες Βασικές Διατιμήσεις Ηλεκτρισμού για το έτος 2019 Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) συνεδρίασε αναφορικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ 2017 Μάριος Σκορδέλλης Διευθυντής Προμήθειας ΑΗΚ 11 Ιουλίου 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 2. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 3. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Το 2013 η ΑΗΚ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας

Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας Σχέδιο για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για ίδια κατανάλωση 02/07/2018 30/10/2018 (ΝΕΤ-BILLING) Κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρηση αντικτύπου του έργου Αποτελέσματα Ερευνών. Deloitte 26 Οκτωβρίου 2016 Λευκωσία

Μέτρηση αντικτύπου του έργου Αποτελέσματα Ερευνών. Deloitte 26 Οκτωβρίου 2016 Λευκωσία Αποτελέσματα Ερευνών Deloitte 26 Οκτωβρίου 2016 Λευκωσία Γιατί είναι σημαντικό; Αντίκτυπος του έργου στην κοινωνία Βιώσιμη ανάπτυξη Ποιότητα ζωής Θετική αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά Μεθοδολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ WATER BOARD OF LARNAKA

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ WATER BOARD OF LARNAKA ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ WATER BOARD OF LARNAKA Α.Φ.Τ. 1946 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / Contact Details Α. Κοραή, 61 Λάρνακα /, Korai Str., 61 Larnaka P.O.Box: 42, 632 Λάρνακα / Larnaka Τηλ. / Tel :242, Φαξ.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΡΑΕΚ)

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΡΑΕΚ) ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΡΑΕΚ) Α Π Ο Φ Α Σ Η 539/2011 ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΪΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (Α Η Κ ) Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), αφού

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ιδία κατανάλωση, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, Ajax Hotel. Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος ΣΕΑΠΕΚ

Παραγωγή Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ιδία κατανάλωση, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, Ajax Hotel. Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος ΣΕΑΠΕΚ Παραγωγή Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ιδία κατανάλωση, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, Ajax Hotel Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος ΣΕΑΠΕΚ Σύνδεσμος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου Δομή παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 01, 02 και 08

Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 01, 02 και 08 Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης Κώδικες 01, 02 και 08 Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης Οι Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης εφαρμόζονται αποκλειστικά για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακούς σκοπούς σε ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός και ανάπτυξη χονδρικών και τελικών διατιμήσεων ηλεκτρικής ενέργειας

Σχεδιασμός και ανάπτυξη χονδρικών και τελικών διατιμήσεων ηλεκτρικής ενέργειας Σχεδιασμός και ανάπτυξη χονδρικών και τελικών διατιμήσεων ηλεκτρικής ενέργειας Παρουσίαση στην ΟΕΒ 21 Νοεμβρίου 2016 ECONOMIC CONSULTING ASSOCIATES www.eca-uk.com Περιεχόμενα Εισαγωγή Ανασκόπηση υφιστάμενων

Διαβάστε περισσότερα

Βιοµηχανικής Xρήσης. Κώδικες 25, 26, 27, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 και 83

Βιοµηχανικής Xρήσης. Κώδικες 25, 26, 27, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 και 83 ιατιµήσεις Βιοµηχανικής Xρήσης Κώδικες 25, 26, 27, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 και 83 ιατιµήσεις Βιοµηχανικής Χρήσης Οι ιατιµήσεις Βιοµηχανικής Χρήσης εφαρµόζονται στις κατηγορίες καταναλωτών των οποίων

Διαβάστε περισσότερα

The new Remote Networks Regulatory Framework Το νέο Ρυθμιστικό Πλαίσιο των Απομακρυσμένων Δικτύων

The new Remote Networks Regulatory Framework Το νέο Ρυθμιστικό Πλαίσιο των Απομακρυσμένων Δικτύων The new Remote Networks Regulatory Framework Το νέο Ρυθμιστικό Πλαίσιο των Απομακρυσμένων Δικτύων Irene Iacovides Head, Gas Networks Unit Ειρήνη Ιακωβίδου Προϊσταμένη Τμήματος Δικτύων Φυσικού Αερίου Thessaloniki,

Διαβάστε περισσότερα

Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 01, 02 και 03

Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 01, 02 και 03 Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης Κώδικες 01, 02 και 03 Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης Οι Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης εφαρµόζονται αποκλειστικά για την παροχή ηλεκτρικού ρεύµατος για οικιακούς σκοπούς σε ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ VOLTERRA ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ VOLTERRA ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ VOLTERRA ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ Volterra ΑΕ Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι Μέλος του Ομίλου Σελίδα 1 από 13 I. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ V

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network A.E. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ)

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network A.E. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network A.E. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) 1. ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Περιλαμβάνουν το κόστος για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ Volterra ΑΕ Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι Μέλος του Ομίλου Σελίδα 1 από 12 I. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ V 21 Το πρόγραμμα ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις και σύντομη αναφορά στα σχέδια χορηγιών Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ 23/11/18

Στόχοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις και σύντομη αναφορά στα σχέδια χορηγιών Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ 23/11/18 Στόχοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις και σύντομη αναφορά στα σχέδια χορηγιών Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ 23/11/18 Χριστόδουλος Ελληνόπουλος Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Υπηρεσία Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων

Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων ρυθμιστική αρχή ενέργειας κύπρου cyprus energy regulatory authority www.cera.org.cy Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων ΕΚΔΟΣΗ 2013 Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network Α.Ε. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ)

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network Α.Ε. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network Α.Ε. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) 1. ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Περιλαμβάνουν το κόστος για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΕ-Η. Δεκέμβριος Αριθμός Έκθεσης 08/2016

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΕ-Η. Δεκέμβριος Αριθμός Έκθεσης 08/2016 ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΕ-Η Δεκέμβριος 2016 Αριθμός Έκθεσης 08/2016 Οποιαδήποτε αλληλογραφία για το παρόν έγγραφο να αποστέλλεται στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network A.E. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ)

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network A.E. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network A.E. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) 1. ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Περιλαμβάνουν το κόστος για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κύπρο

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κύπρο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κύπρο Ανθή Χαραλάμπους Διευθύντρια Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Δομή παρουσίασης Νέα ενεργειακά δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ «ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» Δρ. Δημήτρης Ευαγόρου Λειτουργός Ενέργειας (Παρακολούθηση Αγοράς, Ανταγωνισμού και Προστασία Καταναλωτών) ΟΕΒ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια Χορηγιών: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σχέδια Χορηγιών: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας From: To: Cc: Subject: Date: Rossides, Artemis on behalf of cy-fm grants CY-DL Nicosia; CY-DL Paralimni; CY-DL Polis; CY-DL Pafos; CY-DL Larnaca; CY-DL LIMASSOL Anayiotos, Christophoros; Rossides, Artemis

Διαβάστε περισσότερα

Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 05, 06, 07 και 08

Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 05, 06, 07 και 08 Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης Κώδικες 05, 06, 07 και 08 Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης Οι Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης εφαρμόζονται αποκλειστικά για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακούς σκοπούς σε ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Πτυχιακή εργασία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Πτυχιακή εργασία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πτυχιακή εργασία ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ-ΟΦΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΗΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣΜΚ 2018 ΑΡ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΗΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣΜΚ 2018 ΑΡ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΗΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣΜΚ Απρίλιος 2018 ΑΡ. ΕΚΘΕΣΗΣ 02/2018 Οποιαδήποτε αλληλογραφία για το

Διαβάστε περισσότερα

HELECO 05. Αθανάσιος Νταγκούµας, Νίκος Λέττας, ηµήτρης Τσιαµήτρος, Γρηγόρης Παπαγιάννης, Πέτρος Ντοκόπουλος

HELECO 05. Αθανάσιος Νταγκούµας, Νίκος Λέττας, ηµήτρης Τσιαµήτρος, Γρηγόρης Παπαγιάννης, Πέτρος Ντοκόπουλος HELECO 05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕ Ο Αθανάσιος Νταγκούµας, Νίκος Λέττας, ηµήτρης Τσιαµήτρος,

Διαβάστε περισσότερα

Integration of Renewable Energy Sources in the electricity market in Greece, within the crisis environment

Integration of Renewable Energy Sources in the electricity market in Greece, within the crisis environment Integration of Renewable Energy Sources in the electricity market in Greece, within the crisis environment 2011 HWEA Wind Statistics Total installed MW per year 1626,5 1320,4 1154,6 996,0 748,9 849,5 602,5

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ 8 Μαρ 16 ΣΥΝΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ 8 Μαρ 16 ΣΥΝΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ Μαρ 16 ΣΥΝΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΗ,, 248938 1 8 4, 4, 248939 1 9,, 24894 1 1 4, 4, 248942 1 1,, 264693 1,, 264694 1 1,, 264697 1 4 646, 646, 114892 1 7 1.482, 1.482, 1148999 1 5 1,2 1,2 ΕΞΟΔΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας

Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας Μάθημα: Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας Χάρης Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Ιωάννης Ψαρράς, Καθηγητής ΕΜΠ Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης Γρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 1.0 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 1.0 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΗΚ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 1.0 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας

Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας Μάθημα: Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας Χάρης Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Ιωάννης Ψαρράς, Καθηγητής ΕΜΠ Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης Γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Η ορθή επιλογή Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας προϋποθέτει ενημέρωση

Η ορθή επιλογή Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας προϋποθέτει ενημέρωση Η ορθή επιλογή Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας προϋποθέτει ενημέρωση Με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε, απλά και ανέξοδα, την εταιρεία που θα προμηθεύει

Διαβάστε περισσότερα

ιευρυμένη εφαρμογή των Συστημάτων Net-Metering σε οικίες και κτίρια Τοπικών Αρχών & καταναλωτές

ιευρυμένη εφαρμογή των Συστημάτων Net-Metering σε οικίες και κτίρια Τοπικών Αρχών & καταναλωτές ιευρυμένη εφαρμογή των Συστημάτων Net-Metering σε οικίες και κτίρια Τοπικών Αρχών & Αυτοπαραγωγής σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ιασφάλιση ουσιαστικού και υγιούς ανταγωνισμού Προστασία Συμφερόντων

Διαβάστε περισσότερα

Επεξήγηση Λογαριασμού Φ.Α.

Επεξήγηση Λογαριασμού Φ.Α. Επεξήγηση Λογαριασμού Φ.Α. 1 Ο λογαριασμός κατανάλωσης φυσικού αερίου είναι διμηνιαίος. Ο λογαριασμός αναλύεται στη χρέωση ενέργειας, που υπολογίζεται αναλογικά με την ενέργεια (kwh) που έχει καταναλωθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 1. Η διαφήμιση της Τράπεζας για τα "Διπλά Προνόμια από την American Express" ισχύει για συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από κατόχους καρτών Sunmiles American Express, American

Διαβάστε περισσότερα

για Αιολικά Πάρκα Κώδικες 28, 78 και 84

για Αιολικά Πάρκα Κώδικες 28, 78 και 84 ιατιµήσεις για Αιολικά Πάρκα Κώδικες 28, 78 και 84 ιατιµήσεις για Αιολικά Πάρκα Οι ιατιµήσεις για Αιολικά Πάρκα εφαρµόζονται για την απορροφούµενη ενέργεια από Αιολικά Πάρκα που είναι συνδεδεµένα στο Σύστηµα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή propellets. Ένα χρήσιμο εργαλείο για την αγορά των pellets

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή propellets. Ένα χρήσιμο εργαλείο για την αγορά των pellets Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή propellets Ένα χρήσιμο εργαλείο για την αγορά των pellets Ο τομέας της Βιοενέργειας στην Αυστρία σε αριθμούς Μονάδες βιοαερίου 300 Μονάδες συμπαραγωγής βιομάζας 129 Μονάδες βιοκαυσίμων

Διαβάστε περισσότερα

Εµπορικής Χρήσης. Kώδικες 15, 16, 17, 60, 61, 62, 63, 64 και 66

Εµπορικής Χρήσης. Kώδικες 15, 16, 17, 60, 61, 62, 63, 64 και 66 ιατιµήσεις Εµπορικής Χρήσης Kώδικες 15, 16, 17, 60, 61, 62, 63, 64 και 66 ιατιµήσεις Εµπορικής Χρήσης Οι ιατιµήσεις Εµπορικής Χρήσης εφαρµόζονται στις κατηγορίες καταναλωτών των οποίων η οικονοµική δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 46 Μαϊ 16 ΣΥΝΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 46 Μαϊ 16 ΣΥΝΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 46 Μαϊ 16 ΣΥΝΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΗ 0,00 0,00 1 00063181 01 0,00 0,00 1 00072127 01 0 349,00 349,00 1 00147500 01 1 0,00 0,00 1 01022634 01 8 906,00 906,00 1 01155530 01 2 1.255,00

Διαβάστε περισσότερα

5712 Κ.Α.Π. 546/2002

5712 Κ.Α.Π. 546/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3652,15.11.2002 5712 Κ.Α.Π. 546/2002 Αριθμός 546 Οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ «ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» Ανδρέας Φρίξου Λειτουργός Α (Παρακολούθηση Αγοράς και Ανταγωνισμού) ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 1. ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕΚ 2. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέσεις προμηθευτών με τους Διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) το ΕΧΕ και τη Ρυθμιστική Αρχή Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την ορθή λειτουργία της αγοράς

Σχέσεις προμηθευτών με τους Διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) το ΕΧΕ και τη Ρυθμιστική Αρχή Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την ορθή λειτουργία της αγοράς Σχέσεις προμηθευτών με τους Διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) το ΕΧΕ και τη Ρυθμιστική Αρχή Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την ορθή λειτουργία της αγοράς Μελίζα Ασημακοπούλου, Διευθύντρια Ρυθμιστικών Θεμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Διεύθυνση Πωλήσεων 01/11/2015 Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ Ισχύς από 1 η Νοεμβρίου 2015 1. Πρόγραμμα Οικιακή

Διαβάστε περισσότερα

Publication of Notice of the Extraordinary General Meeting of shareholders Announcement Attached

Publication of Notice of the Extraordinary General Meeting of shareholders Announcement Attached 0076/00017640/en General Meeting ELLINAS FINANCE PUBLIC COMPANY LTD ELF Addendum To: 0076/00017567 Publication of Notice of the Extraordinary General Meeting of shareholders Announcement Attached Attachments:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ V 21 Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ( /kva*σι/έ τος) ΕΝΕΡΓΕΙΑ Σ ( /kwh) ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ( /kwh) ΙΣΧΥΟΣ(ΜΟΝΑΔΙΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.11.2015 COM(2015) 496 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της πρότασης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τις ευρωπαϊκές στατιστικές όσον

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 05, 06, 07 και 08

Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 05, 06, 07 και 08 ιατιµήσεις Οικιακής Χρήσης Κώδικες 05, 06, 07 και 08 ιατιµήσεις Οικιακής Χρήσης Οι ιατιµήσεις Οικιακής Χρήσης εφαρµόζονται αποκλειστικά για την παροχή ηλεκτρικού ρεύµατος για οικιακούς σκοπούς σε ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικοί Στόχοι και Πολιτική για την Προώθηση των ΑΠΕ

Εθνικοί Στόχοι και Πολιτική για την Προώθηση των ΑΠΕ Εθνικοί Στόχοι και Πολιτική για την Προώθηση των ΑΠΕ Κωνσταντίνος Ξήχειλος Αν. Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015 Γραφεία

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 2/10/2017

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 2/10/2017 ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Διεύθυνση Πωλήσεων 2/10/2017 Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ισχύς από 2 η Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟς ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟς. Γιώργος Παρτασίδης 26 Απρίλιου 2017 Γραφεία ΟΕΒ

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟς ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟς. Γιώργος Παρτασίδης 26 Απρίλιου 2017 Γραφεία ΟΕΒ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟς ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟς Γιώργος Παρτασίδης 26 Απρίλιου 2017 Γραφεία ΟΕΒ Μελέτες Ενεργειακού Σχεδιασμού 1) IRENA ROADMAP STUDY Ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώθηκε τον Ιαν 2015 (Τομέας Ηλεκτρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 6 ο Ενεργειακό Συμπόσιο Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, Hilton Park. Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος ΣΕΑΠΕΚ

ΑΠΕ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 6 ο Ενεργειακό Συμπόσιο Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, Hilton Park. Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος ΣΕΑΠΕΚ ΑΠΕ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 6 ο Ενεργειακό Συμπόσιο Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, Hilton Park Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος ΣΕΑΠΕΚ Δομή παρουσίασης Αγορά Ηλεκτρισμού Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού Ανασκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια χορηγιών για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις

Σχέδια χορηγιών για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις Σχέδια χορηγιών για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις ΟΕΒ -17/12/2018 Κλάδος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ιούλιος 2018, KEBE Στόχοι ΑΠΕ μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή Ένωση ποια τα οφέλη για τους πολίτες Ανθή Χαραλάμπους Διευθύντρια ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 20 Νοεμβρίου 2015

Ενεργειακή Ένωση ποια τα οφέλη για τους πολίτες Ανθή Χαραλάμπους Διευθύντρια ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 20 Νοεμβρίου 2015 Ενεργειακή Ένωση ποια τα οφέλη για τους πολίτες Ανθή Χαραλάμπους Διευθύντρια ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 20 Νοεμβρίου 2015 Ενεργειακή Ένωση Όραμα ή πραγματικότητα Παροχή στους καταναλωτές της ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ «ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» Ανδρέας Φρίξου Λειτουργός Α (Παρακολούθηση Αγοράς και Ανταγωνισμού) 6 ο Ενεργειακό Συμπόσιο Λευκωσία, 4 Δεκεμβρίου 2018 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4450,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4450, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4450, 30.6.2014 Ν. 89(Ι)/2014 89(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΝΟΜΟ TOY 2001 Προοίμιο.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακή διατριβή. Ανδρέας Παπαευσταθίου

Μεταπτυχιακή διατριβή. Ανδρέας Παπαευσταθίου Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Μεταπτυχιακή διατριβή Κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης :Αξιολόγηση συστημάτων θέρμανσης -ψύξης και ΑΠΕ σε οικιστικά κτίρια στην

Διαβάστε περισσότερα

Το ενεργειακό σύστηµα της Αρχής Ηλεκτρισµού Κύπρου και προβλήµατα Ενέργειας. ρ. Βενιζέλος Ευθυµίου ΕΤΕΚ και Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου

Το ενεργειακό σύστηµα της Αρχής Ηλεκτρισµού Κύπρου και προβλήµατα Ενέργειας. ρ. Βενιζέλος Ευθυµίου ΕΤΕΚ και Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου Το ενεργειακό σύστηµα της Αρχής Ηλεκτρισµού Κύπρου και προβλήµατα Ενέργειας ρ. Βενιζέλος Ευθυµίου ΕΤΕΚ και Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου 0 The electricity sector in Cyprus Present status EAC established by law

Διαβάστε περισσότερα

Παρατήρηση 2 από EFT Hellas A.E.

Παρατήρηση 2 από EFT Hellas A.E. Σχόλια του ΑΔΜΗΕ σχετικά με τις παρατηρήσεις των Συμμετεχόντων αναφορικά με την Δημόσια Διαβούλευση για την τροποποίηση του Εγχειριδίου Εκκαθάρισης της Αγοράς στις 19/9/2013 Παρατήρηση 1 από EFT Hellas

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 12/02/2018

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 12/02/2018 ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Διεύθυνση Πωλήσεων 12/02/2018 Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ισχύς από 12 η Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός ενημέρωσης και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στις Κοινότητες της Κύπρου

Βαθμός ενημέρωσης και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στις Κοινότητες της Κύπρου Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Βαθμός ενημέρωσης και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στις Κοινότητες της Κύπρου Συνεισφορά της Ένωσης Κοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Ε. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2648, K.AJI. 331/91

Ε. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2648, K.AJI. 331/91 Ε. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2648,22.11.91 1257 K.AJI. 331/91 Αριθμός 331 Οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1991 οι οποίοι εκδόθηκαν από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου εγκρίθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

«συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού» σημαίνει την ταυτόχρονη μετατροπή πρωτογενών καυσίμων σε μηχανική ή ηλεκτρική ενέργεια και

«συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού» σημαίνει την ταυτόχρονη μετατροπή πρωτογενών καυσίμων σε μηχανική ή ηλεκτρική ενέργεια και Ε.Ε. Παρ. Ν. 33(Ι)/2003 Αρ. Ο περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας Νόμος 2003 με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Αημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Demand - Response: Προοπτικές ανάπτυξης στην Ελληνική Αγορά και ο ενεργός ρόλος των Προμηθευτών Ενέργειας

Demand - Response: Προοπτικές ανάπτυξης στην Ελληνική Αγορά και ο ενεργός ρόλος των Προμηθευτών Ενέργειας Examined CCGT Types Greece Switzerland Serbia Bulgaria Demand - Response: Προοπτικές ανάπτυξης στην Ελληνική Αγορά και ο ενεργός ρόλος των Προμηθευτών Ενέργειας Μαρία Α. Πλακοπούλου El. Engineer, MSc,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 01/01/2018

ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης. Διεύθυνση Πωλήσεων 01/01/2018 ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Διεύθυνση Πωλήσεων 01/01/2018 Οικονομικά Προγράμματα Χαμηλής Τάσης Της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ισχύς από 1 η Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Σχεδίου Δράσης για Μείωση Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου στις Επιχειρήσεις

Ανάπτυξη Σχεδίου Δράσης για Μείωση Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου στις Επιχειρήσεις Ανάπτυξη Σχεδίου Δράσης για Μείωση Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου στις Επιχειρήσεις Θεόδωρος Ζαχαριάδης & Χρύσω Σωτηρίου Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου τηλ. 25 002304, e-mail: t.zachariadis@cut.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

How to boost your online sales. with Last Mile innovations, flexible options and customer convenience

How to boost your online sales. with Last Mile innovations, flexible options and customer convenience How to boost your online sales with Last Mile innovations, flexible options and customer convenience Νο. 1 Courier Company in Greece MORE THAN 600 SERVICE POINTS in Greece, Cyprus, Albania & Bulgaria MORE

Διαβάστε περισσότερα

Üzleti élet Rendelés. Rendelés - Megrendelés. Rendelés - Visszaigazolás. Hivatalos, kísérleti

Üzleti élet Rendelés. Rendelés - Megrendelés. Rendelés - Visszaigazolás. Hivatalos, kísérleti - Megrendelés Εξετάζουμε την αγορά... Hivatalos, kísérleti Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε την παραγγελία μας στην εταιρεία σας για... Θα θέλαμε να κάνουμε μια παραγγελία. Επισυνάπτεται η παραγγελία

Διαβάστε περισσότερα

INVESTMENT ENERGY SUMMIT GREECE, CYPRUS, ISRAEL

INVESTMENT ENERGY SUMMIT GREECE, CYPRUS, ISRAEL INVESTMENT ENERGY SUMMIT GREECE, CYPRUS, ISRAEL Market structure Impact of increased penetration of renewable energy sources Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου Γιώργος Σιαμμάς Πρόεδρος Email:info@cera.org.cy

Διαβάστε περισσότερα

Στο εστιατόριο «ToDokimasesPrinToBgaleisStonKosmo?» έξω από τους δακτυλίους του Κρόνου, οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά.

Στο εστιατόριο «ToDokimasesPrinToBgaleisStonKosmo?» έξω από τους δακτυλίους του Κρόνου, οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά. Διαστημικό εστιατόριο του (Μ)ΑστροΈκτορα Στο εστιατόριο «ToDokimasesPrinToBgaleisStonKosmo?» έξω από τους δακτυλίους του Κρόνου, οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά. Μόλις μια παρέα πελατών κάτσει σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

«Θεσμικό πλαίσιο για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και την Εξοικονόμηση Ενέργειας στο κτιριακό και βιομηχανικό τομέα»

«Θεσμικό πλαίσιο για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και την Εξοικονόμηση Ενέργειας στο κτιριακό και βιομηχανικό τομέα» «Θεσμικό πλαίσιο για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και την Εξοικονόμηση Ενέργειας στο κτιριακό και βιομηχανικό τομέα» Legal Framework for Energy Efficiency in the building and industrial sector» Βίκυ Σίτα

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας Έντιμε κύριε Υπουργέ / Έντιμοι κύριοι Υπουργοί Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι Αγαπητοί Σύνεδροι

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας Έντιμε κύριε Υπουργέ / Έντιμοι κύριοι Υπουργοί Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι Αγαπητοί Σύνεδροι Ομιλία Προέδρου Δ.Σ. AHK, κ. Όθωνα Θεοδούλου, στο 4 ο Ενεργειακό Συμπόσιο - ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

A. AYTONOMO OIKIAKO: GAS HOME FLEX

A. AYTONOMO OIKIAKO: GAS HOME FLEX ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΟΙΚΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Τα Εµπορικά Προγράµµατα GAS HOME FLEX και DOUBLE POWER HOME FLEX απευθύνονται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου που επιθυµούν να

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ανδρέας Λιζίδης Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού 26/4/2017 Α. ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΌ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

978 Κ.Α.Π. 226/2000 Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ

978 Κ.Α.Π. 226/2000 Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3423, 28.7.2000 978 Κ.Α.Π. 226/2000 Αριθμός 226 Οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000 οι οποίοι εκδόθηκαν από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου εγκρίθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΛΙΚΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΛΙΚΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΛΙΚΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΘΕΜΕΛΙΟΥ ΛΙΘΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ POWER ENERGY CYPRUS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ CYPRUS ENERGY AGENCY ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ανθή Χαραλάµπους ιευθύντρια Παρουσίαση στην Προσυνεδριακή Εκδήλωση Τεχνολογίες και Εφαρµογές ΑΠΕ στην Κρήτη Χανιά, 22 Μαΐου 2009 Ι ΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια της Κοινότητας Κυπερούντας

Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια της Κοινότητας Κυπερούντας Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια της Κοινότητας Κυπερούντας Ανθή Χαραλάμπους Σάββας Βλάχος Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών 7 Νοεμβρίου 2014 Δομή υποστήριξης του «Συμφώνου των Δημάρχων»

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ Νοεμβρίου 2014

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ Νοεμβρίου 2014 Λευκωσία 14 Οκτωβρίου 2014 TO: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ και Μέλη του Κύπρο-Ισραηλίτικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ 25-27 Νοεμβρίου 2014 Το Κυπριακό Εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. Απώλειες Συστήματος

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. Απώλειες Συστήματος ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Απώλειες Συστήματος Η παραγόμενη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας μειώνεται κατά τις απώλειες Συστήματος (μεταφοράς) με το συντελεστή της αντίστοιχης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΗΚ: Ενέργεια στο δρόμο της Ανάπτυξης

ΑΗΚ: Ενέργεια στο δρόμο της Ανάπτυξης ΑΗΚ: Ενέργεια στο δρόμο της Ανάπτυξης Διοικητικό Συμβούλιο & Διεύθυνση Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Μέλη Διεύθυνση Γενικός Διευθυντής Εκτελεστικός Διευθυντής Δικτύων Εκτελεστικός Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18. Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s»

Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18. Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s» Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18 Απο: Τμήμα Υπηρεσιών & Εμπορίου Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s» Αγαπητά μέλη, Σας κοινοποιούμε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Expedia Traveler Preference: Διαχείριση κρατήσεων και πληρωμών

Expedia Traveler Preference: Διαχείριση κρατήσεων και πληρωμών Traveler Preference: Διαχείριση κρατήσεων και πληρωμών 1 2 3 Θα λαμβάνετε ειδοποίηση κράτησης τόσο για τις κρατήσεις όσο και για τις κρατήσεις Επιβεβαιώστε την κράτηση ή σας στο Partner Central Ακολουθήστε

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Ελληνικά Ι English 1/7 Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Επιχειρηματικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

ενέργειας. Επίσης, εφαρμόζεται οριζόντιος λογιστικός διαχωρισμός μεταξύ δραστηριοτήτων σχετικών με την ηλεκτρική ενέργεια και κάθε άλλη δραστηριότητα.

ενέργειας. Επίσης, εφαρμόζεται οριζόντιος λογιστικός διαχωρισμός μεταξύ δραστηριοτήτων σχετικών με την ηλεκτρική ενέργεια και κάθε άλλη δραστηριότητα. ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2005, Ν.122(I)/2003, Ν.239(I)/2004, N.143(I)/2005 ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 01/2006, ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 26 ΤΟΥ Ν.122(I)/2003

Διαβάστε περισσότερα

Πέτρος Ανδρέου Βοηθός Διευθυντής (Παραγωγή) Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου

Πέτρος Ανδρέου Βοηθός Διευθυντής (Παραγωγή) Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου Πέτρος Ανδρέου Βοηθός Διευθυντής (Παραγωγή) Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου 29 Νοεμβρίου 2017 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3. ΘΕΜΑΤΑ Φ.Α. 4. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΗΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 5. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Σημασία της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α NET METERING

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α NET METERING ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ (Φ/Β) ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος να υποβληθούν εις διπλούν σε κλειστό φάκελο ο οποίος είτε να παραδοθεί στα γραφεία της ΡΑΕΚ:

Οι Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος να υποβληθούν εις διπλούν σε κλειστό φάκελο ο οποίος είτε να παραδοθεί στα γραφεία της ΡΑΕΚ: ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡ. 22/2004. ΜΕΡΟΣ 1 Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ 1.1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Ρυθµιστική Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος οργανισμών με το εργαλείο Bilan Carbone

Υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος οργανισμών με το εργαλείο Bilan Carbone Υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος οργανισμών με το εργαλείο Bilan Carbone Εκπαίδευση στο πλαίσιο του έργου LIFE Clim foot ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ BILAN CARBONE Φύλλο εργασίας - Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3706, 18/4/2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3706, 18/4/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΗ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙ ΟΤΗΣΗΣ Ή ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.

Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1. www.protergia.gr Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, που ξεπερνά το 13,5% του ενεργού

Διαβάστε περισσότερα