Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Σεπτέμβριος, Τεύχος 11. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Σεπτέμβριος, 2010 -Τεύχος 11. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον!"

Transcript

1 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Σεπτέμβριος, Τεύχος 11 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ & ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑ ΛΕΜΕΣΟΥ Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες όπως σύσσωμοι παραστούν με τις οικογένειές τους στον πανηγυρικό εσπερινό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας που θα τελεστεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου η ώρα 5 μμ στον Ιερό Ναό του Αγ. Στυλιανού στη Λινόπετρα Λεμεσού. Κατά τον εσπερινό θα εκτεθεί για προσκύνηση μέρος από το λείψανο του Αγ. Ανδρονίκου. Τον εσπερινό θα τελέσει ο συγχωριανός μας ιερέας αιδ. Πατήρ Προκόπης και θα ψάλλουν οι συγχωριανοί μας ιεροψάλτες Ανδρέας Βαρνάβα, Χριστάκης Γεωργίτσης, Παναγιώτης Προκοπίου,Σάββας Πούλλουκκος και Μιχάλης Παπάμιχαηλ Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, θα προσφερθούν στην αίθουσα της εκκλησίας ποτά και αλμυρά σε όλους τους Μηλιώτες που θα παραστούν, από το Σωματείο μας, την εκκλησία και Μηλιώτισσες. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΜΗΛΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι 3 πρώτες εκδηλώσεις μας στον Πρωταρά, το Σωματείο μας διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά παραθερισμό των Μηλιωτών στο τουριστικό συγκρότημα της ΤΕΤΥΚ (που ανήκει στη συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων) στον Πρωταρά. Έχουμε εξασφαλίσει αριθμό δωματίων, για μονοήμερη μέχρι και εξαήμερη παραμονή. Επίκεντρο των εκδηλώσεων μας θα είναι το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, όπου θα διεξαχθούν διαγωνισμοί στο ποδόσφαιρο, τάβλι,μπιλιάρδο, τόμπολα και τη νύκτα θα έχει μουσική και χορό. Περισσότερα στο ένθετο φυλλάδιο. ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΥΓΑΣΙΔΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ

2 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ Σ Την Κυριακή 2 Μαΐου, 2010, 105 Μηλιώτες μετέβησαν στην αγαπημένη μας Μηλιά με τα δύο λεωφορεία του συγχωριανού μας Μιχάλη Παναή, που ενοικίασε για το σκοπό αυτό το Σωματείο μας και έσμιξαν μαζί με άλλους 80 περίπου που μετέβησαν με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Κατά την επίσκεψη, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο της κοινότητας μας από τον αιδ. Παπανδρέα Καζέλα και ακολούθως σύντομη προσευχή στις εκκλησίες μας. Στη συνέχεια οι Μηλιώτες και Μηλιώτισσες κατάκλυσαν το χωριό μας σε ένα συγκινητικό και μοναδικό περιδιάβασμα, επισκεπτόμενοι τα σπίτια και τις γειτονιές τους. Τέλος όλοι έσμιξαν ξανά στο αγαπημένο μας σχολείο όπου το Σωματείο μας τους πρόσφερε σάντουιτς και νερό. Το συναπάντημα στη Μηλιά έκρυβε δυνατές συγκινήσεις, τόσο για όσους επισκέπτονταν για πρώτη φορά τη Μηλιά όσο και για μας που δίνουμε κάθε χρόνο το παρόν μας. Στο λεωφορείο για τη Μηλιά όλοι σκεφτικοί, η Σοφούλα, η Δεσπούλα,η Μαριτσού. Το κοιμητήριο κατακλύστηκε, γέμισε φωνές, χειραψίες αγκαλιάσματα και ψαλμωδία. Ο Παπακαζέλας, η Χρυστάλα, ο Νίκος, ο Παττίχας, ο Γιάννος, η Ζωή, ο Αντώνης, η Στάσα με τις κόρες της, ο Παναγιώτης, η Σοφούλα, η Δήμητρα, τα Κιτσιούκια, και τόσοι άλλοι που δεν μας επιτρέπει ο χώρος να τους αναφέρουμε. Στο κοιμητήριο έψαχνα να βρω τον τάφο του προπάππου μου του Παπαχαράλαμπου για τη μελέτη που ετοιμάζουμε. Όταν τον βρήκα κάλεσα τον Παπάκαζέλα για να μνημονεύσει, και προς έκπληξη μας διαβάσαμε στον τάφο ότι απεβίωσε την ίδια μέρα της επίσκεψης μας δηλαδή 2 Μαϊου. Μετά το κοιμητήριο, ανηφορήσαμε προς την εκκλησία των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, όπου αφού μοίρασε το Σωματείο μας κεριά ακολούθησε σύντομη προσευχή στην κατεστραμμένη εκκλησία μας.

3 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ Σ Μετά την εκκλησία των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, πήραμε το δρόμο για το σπίτι μας, τη γειτονιά μας. Αριστερά στην πλατεία, ο Αντρίκκος του Χαρή με τη σύζυγο του, ο Σαββής Κίτσιου, η Στάσα με τις κόρες της και άλλες Μηλιώτισσες. Δεξιά η Κυριακή Πετραλλή μου ζήτησε να τη φωτογραφίσω μπροστά στο σπίτι της αείμνηστης αδελφής της Ρουπίνας. «Κουβαλούσα πηλό με τη σίκλα για να το κτίσουμε» μου ανάφερε. Αριστερά ο αντιπρόεδρος του Σωματείου μας Γιάννος Χρυσοστόμου ζήτησε να το φωτογραφίσω μπροστά από το οίκημα της ΑΕΜ Μηλιάς. Δεξιά ο Σάββας Κίτσιος συνομιλεί με τον τουρκοκύπριο νέο ένοικο της οικίας Κίτσιου και στο βάθος ο Γιάννος ηγείται μιας ομάδας γυναικών αποτελούμενης από την κόρη του και τη Στάσα με τις κόρες της Δέσπω και Δήμητρα. Αριστερά μια ομάδα Μηλιωτισσών συνομιλεί με νεαρό τουρκοκύπριο και τη μητέρα του. Δεξιά μια μεγάλη ομάδα Μηλιωτών της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Πογιατζή με τη σύζυγο του. Πιο κάτω αριστερά η Τουρκοκύπρια ένοικος της νεόκτιστης οικίας πάνω στο άλλοτε κατάστημα της Ερηνούς Μάκη Καραντώνη, υπακούει στη παράκληση της Δέσπως Κατσούρη και της κόβει τριαντάφυλλα από τον κήπο. Δεξιά η Χρυσταλλού και η Δέσπω εξέρχονται της πατρικής τους οικίας, όπου τους υποδέχτηκαν με θέρμη οι τουρκοκύπριοι νέοι ένοικοι της. Πιο κάτω το ζεύγος Χαρή μαζί με το Σάββα Πουλούκκο στο σπίτι της αδελφής του της Ζωής. Στη μέση η Πετρού Πίτσιλλου με το σύζυγο της. Δεξιά ο Γιάννος μαζί με τη θυγατέρα του Παναγιώτα και την φιλοξενούμενη Ιταλίδα φίλη της. Κάτω ο Κρέκος, η Παναγιώτα με τη φίλη της, η Δήμητρα Αντωνή Φοράρη συνομιλεί, και Μηλιώτες τραβούν για τον Αγ. Επιφάνιο.

4 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ Σ Στον Αγ. Επιφάνιο, αριστερά ο Παπάκαζέλας με το Γιάννο, το Παναή, τον κ. Νίκο τον Κρητικό, τον Παττίχα, τον Πανίκκο, τον Αντώνη, τον Φελλά και Μηλιώτισσες. Δεξιά Μηλιώτισσες μπροστά στον Αγ. Επιφάνειο Δύο αρχιτέκτονες, αριστερά με το βρέφος η Μάριαμ, από το Μαρία, μιλά άπταιστα Ελληνικά. Είναι η Τουρκοκύπρια νύφη του Ερτογάν του κοινοτάρχη της κατεχόμενης κοινότητας μας και κατάγεται από τη Γαλάτεια Καρπασίας. Δεξιά η Ανθούλα Σπύρου Λελέκη. Τέτοια κίνηση, τόσοι Μηλιώτες, άλλοι να ανηφορίζουν (Πάμπος και Ανδρέας) προς το Θ.Ο.Ι, άλλοι να κατηφορίζουν, άλλοι κοντοστάθηκαν κάνοντας πηγαδάκι, άλλες ακούμπησαν στον τοίχο να ξαποστάσουν. Πιο κάτω στο σπίτι του Παναή Καράφελλα όπου μένει ο τουρκοκύπριος κοινοτάρχης, οι οικογένειες Παναή και Ερτογάν, ο Γιάννος και ο Παττίχας ο δικός μας κοινοτάρχης Δεξιά, στο Δημοτικό ο Λούκας, ο Νίκος, η Σωτήρα, η Άννα, Κυριακού, η Ελλού.. Πάνω στο Δημοτικό, λες και είχαμε γιορτή. Κάτω προσκύνημα στον τάφο του Απ. Βαρνάβα. Δεξιά ο Παπάκαζελας, ο Παναής, η Ανθούλα και η μητέρα της Γιωρκού Αντώνη. Στη μέση Μηλίτσα Μαύρου.

5 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ Τελέστηκε μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Ρε Αλέξη, των κοιμηθέντων Μηλιωτών κατά την εορτή του Αγίου Επιφανίου, των ηρώων της κοινότητας μας και των αποβιωσάντων Μηλιωτών κατά την προσφυγιά. Όπως κάθε χρόνο, το Σωματείο μας και πολλοί Μηλιώτες ήσαν γιορτάρηδες. Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι ιερείς της κοινότητας μας αιδ. Παπανδρέας Καζέλας και αιδ. Προκόπιος και ο Σάββας Κίτσιος. Στην αριστερή φωτογραφία διακρίνονται οι ιερείς της κοινότητας μας αιδ. Παπανδρέας Καζέλας και αιδ. Προκόπιος, οι ψάλτες μας Χριστάκης Γεωργίτσης και Μιχάλης Παπάμιχαηλ, ο κοινοτάρχης Παναγιώτης Παττίχας ο Πέτρος Παπάμιχαηλ καθώς και ο αιδ. Πέτρος Λαπαθιώτης. Στη μεσαία, διακρίνονται να κρατούν την εικόνα του Αγ.Επιφανίου οι Σάββας Κίτσιος και Παναγιώτης Παττίχας και να περνά από κάτω ο Κυριάκος Παναγιώτη υπό το βλέμμα της αδελφής του Δεσποινούς Κοσμα. Στην δεξιά, η εικόνα αλλάζει χέρια και παίρνει ο Σάββας Καραντώνη, από κάτω περνούν οι εξαδέλφες Ειρήνη Μάκη Καραντώνη και Φορού Τσικούρα Κωμοδρόμου καθώς και άλλοι Μηλιώτες. ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΚΟΣΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ Οι ταμίες Μιχ. Προκοπίου,Ιάκ. Παναγιώτου με τις κόρες του Γιάννου Χρυσοστόμου Ειρήνη Καραντώνη, Αγγελος Κκιτρή, Χρ.Γεωργίτσης. Ο Παναγιώτης και Κόκκινος Γιωργαλλή και πιο πίσω ο Σιάηλος. Οι Χριστ. Γεωργίτσης με την οικ. Παπάμιχαηλ. Ο αιδ. Παπανδρέας, ο υιός του Λοίζος, ο Αγγελος και ο Δημήτρης Καζέλα Ευδοκία Μάκη Ρούσκη και τα ξαδέλφια της Σωτήρης και Σούλα Τζιωνή.

6 Οι Παναγιώτης, Δημήτρης, Χρυστάλλα, Χρύσω και Σωτήρης Φοράρη (Κιτιλλή). Η οικογένεια Τταλόσιη, παιδιά και εγγόνια Η οικογένεια Σάββα Πούλλουκκου, παιδιά και εγγόνια Η οικογένεια Φλώρου Τσαγκάρη, γονείς και παιδιά Η οικογένεια Ειρήνης Κάττου Καράφελλα. Η οικογένεια Κόκκινου Γιωργαλλή, παιδιά, γαμβροί, νύφες και εγγόνια Η Τζιοβάννα, ο Δημήτρης, ο Κίκης, ο Κυριάκος και η Παναγιώτα Χρυσοχού Η οικογένεια Ηλία Ττομιά και το ζεύγος Γιωρκή και Φροσούς Προκόπη Πίσω από του νέους η Ανδρούλλα Τόψου, η Χρυστάλλα και η Δεσπινού. Πάνω αριστερά η Μαριτσού Χατζιούλλα με τη σύζυγο του Χριστόδ. Τρακόσια. Κέντρο τα ζεύγη Σωτήρη Τάουλλου και Λούλλας Κώστα Κάμπη. Δεξιά ο Δημήτρης Παναγιώτη και η οικογένεια του. Στις κάτω φωτογραφίες Μηλιώτες και Μηλιώτισσες χορεύουν, ξεχωρίζουμε τις Δεσπούλλα Βαρνάβα, την Κούλλα και την αδελφή της Στάσα με την κόρη της Δέσπω.

7 Μηλιά Αμμοχώστου Οι Κώστας και Ανδρέας Σωτηρίου (Καττή), εισφέρουν στον πρόεδρο του Σωματείου μας Αντώνη Καραντώνη ποσό Ευρώ 100, που πρόσφερε η Κούλλα Πετραλλή εις μνήμη της αδελφής της Ρουπίνας Σωτηρίου. Στη μέση η οικογένεια Βαρνάβα Προκόπη, Πέτρου Μάκη και στα αριστερά ο Βαρνάβας Κατσούρη. Η οικογένεια Αγγελή Σαβιτζίκκη και Σωτηρούς Χωματά. Η Σωτηρού Χωματά, ο Ανδρέας Δημητρίου, ο Σάββας ο Ανθος ο Δημήτρης και ο Κυριάκος Καραντώνη. Ο Παντελής Σωτηρίου και ο Ηλίας Χρυσοχός, η σύζυγος Παναγιώτη Κολόμβου και η κόρη τους Ευαγγελία. Η οικογένεια Αντώνη και Ελλούς Μανιμάνη. Η οικογένεια Μαρούλλας Προκόπη. Η Γιωρκού Αντωνή Παυλή, ο Σέργης η Σόφη η Ελενα και η Χρυστάλλα Κωνσταντίνου. Ο Αντρίκκος Χαρή με τη σύζυγο του, ο Σωτήρης Σωτηρίου και ο Παναγιώτης Προκοπίου. Ο Βαρνάβας Προκόπη, ο Μιχάλης και η Δήμητρα, η Αννα ο σύζυγος της Παναγιώτης και ο υιός τους Σάββας και η Αργυρούλα Καραντώνη. Ο Σωτήρης Παύλου μαζί με τον υιό του Παύλο τη νύμφη του και τον εγγονό του. Ο Ιάκωβος Ιωάννου πάντα παρόν με τη σάτιρα του, όπου φέτος τα βρήκε σκούρα από τους ερασιτέχνες νέους ποιητές Μιχάλη Προκοπίου και Παναγιώτη Κολόμβο.

8 ΑΔΑΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ Για τον φίλο μου τον Αδάμο, χρόνια τώρα έψαχνα να μάθω για τον τρόπο που σκοτώθηκε, και να γράψω δύο λόγια για τις όμορφες αναμνήσεις που μου άφησε ο ωραίος και αγνός χαρακτήρας του. Η ευκαιρία μου δόθηκε όταν επισκέφτηκα τον περασμένο Ιούνιο, το ξενοδοχείο που εργάζεται η αδελφή του η Αλεξάνδρα στον Πρωταρά. Ζήτησα να συναντήσω την κυρία Αλεξάνδρα ή Ξαντρού όπως την λέγαμε τότε στη Μηλιά. Μου υπέδειξαν το γραφείο της στην υποδοχή του ξενοδοχείου, μπήκα και μόλις τη χαιρέτησα, πριν προλάβω να τη ρωτήσω για τον Αδάμο, με πρόλαβε, πήρε τα λόγια από το στόμα μου «θέλω να γράψεις δύο λόγια στο περιοδικό του χωρκού για τον αδελφό μου τον Αδάμο». Μετά χαράς, της απάντησα αμέσως. Θέλω να μου στείλεις μια φωτογραφία του και να μου γράψεις και εσύ μερικά λόγια. Η Αλεξάνδρα ανταποκρίθηκε αμέσως και μου απόστειλε τα πιο κάτω λόγια, για τον αδικοσκοτωμένο μεγαλύτερο της αδελφό Αδάμο. ΑΠΌ ΤΟ ΑΛΠΟΥΜ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑΣ Α. ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ Ο Λ Ε Σ Τ Ι Σ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1974 ΠΡΟΣΦΕΡΕ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ ΑΠΌ ΤΟ ΑΛΠΟΥΜ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑΣ. ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ. «Ο Αδάμος μας γεννήθηκε στη Μηλιά στις 30/1/1953. Στα 21 του χρόνια, στις 14/9/1974, κάποιοι για δικούς τους λόγους του αφαίρεσαν τη ζωή. Ηταν ο δεύτερος στην οικογένεια του Ανδρέα και της Θεωρούς Κουμάστα. Εμείς η οικογένεια του, πάντα θυμούμαστε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε μαζί του και πιστεύουμε ότι επειδή ήταν τόσο καλό παιδί, τον πήρε ο Θεός μαζί του. Αγαπούσε πάρα πολύ την οικογένεια τους συγχωριανούς και τους φίλους του, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Αγαπούσε επίσης πάρα πολύ και το αυτοκίνητο του, ένα άσπρο FORD TAUNUS, το οποίο απόκτησε με τους δικούς του κόπους εργαζόμενος ως καλουψιής. Κάθε Σάββατο που σχόλαζε, αφιέρωνε το απόγευμα του για να το καθαρίσει και να μας πάρει και εμάς σε κανένα σινεμά ή να κάνει τις βόλτες του με τους φίλους του, τον Μίκη και τον Θεόδωρο, αυτούς θυμάμαι πιο πολύ. Αλλωστε έχουν περάσει τόσα χρόνια που δυστυχώς η μνήμη να εξασθενεί. Όταν μαζεύεται όλη η οικογένεια, ο Αδάμος έρχεται πάντα στη μνήμη μας, μαζί και οι όμορφες αναμνήσεις που άφησε το γρήγορο πέρασμα του από τη ζωή. Αυτά τα λίγα λόγια για να τον θυμηθούν οι συγχωριανοί μας και να πουν αιωνία του η μνήμη». Με τον Αδάμο κάναμε περιοδικά παρέα, αν και μεγαλύτερος από μένα στην ηλικία, αφού είμαι συνομήλικος με τον μικρότερο του τον αδελφό τον Φιλή. Κάναμε βόλτες με το άσπρο του αυτοκίνητο μάρκας FORD, που πριν την εισβολή θεωρείτο λιμουζίνα. Πηγαίναμε συχνά στο γειτονικό Λευκόνοικο, στο σινεμά, στις γιορτές του Γυμνασίου Λευκονοίκου και αρκετές φορές σινεμά στο Βαρώσι. Θυμάμαι που πηγαίναμε τις νύκτες περίπατο στο γήπεδο της Μηλιάς, όπου απολαμβάναμε την ομορφιά της Μηλιώτικης νύκτας, κουβεντιάζοντας θέματα που απασχολούσαν τότε τη νεολαία. Αυτό που ξεχωρίζω από τον Αδάμο, είναι ότι αν και η εποχή πριν την εισβολή ήταν δηλητηριασμένη από έντονο πάθος και διχόνοια, εντούτοις ποτέ δεν τον άκουσα να κατηγορήσει κάποιον ή να πει κάποιο κακό λόγο για κάποιο συγχωριανό του. Πάντα προσηνής και ευγενικός, ήπιος και γλυκύς, καταδεχτικός με όλους. Όταν πληροφορήθηκα τον θάνατο του, πάγωσα. Αρχικά είπαν ότι αυτοκτόνησε στο ΚΕΝ Λεμεσού, όμως ποτέ δεν το πιστέψαμε, γιατί ένας τέτοιος νέος με τόση ωριμότητα, ζωντάνια και αγάπη για την ζωή δεν ήταν δυνατό να αυτοκτονήσει. Θυμάμαι όταν πήγα για εκπαίδευση λοχία στο ΚΕΝ Λεμεσού, τις νύκτες όταν πήγαινα για σκοπιά συχνά αναλογιζόμουν πού να σκοτώθηκε άραγε ο φίλος μου ο Αδάμος. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ Στην συνάντηση που είχα με την αδελφή του την Αλεξάνδρα, μου ανάφερε ότι σαν οικογένεια πληροφορήθηκαν από κάποιους ότι τον Αδάμο τον σκότωσαν όταν κλείστηκε μαζί με άλλους σε ένα δωμάτιο του ΚΕΝ Λεμεσού και προσπάθησε να φύγει από το παράθυρο. Ποίοι ήταν οι λόγοι που τον σκότωσαν ποτέ δεν έμαθαν, όμως φοβήθηκαν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες, αφού την περίοδο εκείνη ήταν τόσο τεταμένα τα πράγματα που φοβήθηκαν μήπως τους κάνουν και αυτούς κακό. Διερωτόμαστε, οι κυβερνώντες και η αστυνομία ενδιαφέρθηκαν για τον θάνατο αυτού του νέου και διερεύνησαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε; Αιωνία σου η μνήμη φίλε Αδάμο, κάποιοι από εμάς που σε γνωρίσαμε, θα σε θυμούμαστε για πάντα και θα μνημονεύουμε το όνομα σου.. Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΠΠΑ (ΡΟΒΙΤΤΑ)

9 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Σ - ΓΥΨΟΥ Πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια των πανηγυρικών εορτασμών για τον Αγιο Επιφάνειο την Κυριακή 9 Μαϊου, πριν την συνεστίαση, ποδοσφαιρική συνάντηση Μηλιωτών και Γυψιωτών. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ξαναζωντανέψει όμορφες θύμισες από τα παλιά και να φέρει κοντά τους νέους της Μηλιάς με της γειτονικής Γύψου πράγμα που επιτεύχθηκε σε αρκετό βαθμό. Ευελπιστούμε ότι η επόμενη συνάντηση θα προγραμματιστεί καλύτερα και θα συμμετάσχουν σ αυτή και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές των δύο κοινοτήτων, όπου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης με τις ακαδημίες της Ανόρθωσης απουσίασαν οι Κώστας Φώτη και Νίκος Παναγιώτου. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΦΟΥΤΣΑΛ ΑΠΌ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Από τον προσεχή Σεπτέμβριο το Σωματείο μας θα αγωνίζεται στη Γ κατηγορία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο φούτσαλ. Η ομάδα συνεστήθηκε μετά από πρωτοβουλία νέων του χωριού μας. Τα χρώματα της ομάδας θα είναι το μαύρο που συμβολίζει την κατοχή και το λευκό που συμβολίζει την ελπίδα και προσμονή για επιστροφή. Στην ομάδα έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα 11 ποδοσφαιριστές και αναμένεται η εγγραφή και άλλων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Εχει οριστεί ως έφορος ποδοσφαίρου ο κ. Ιάκωβος Παναγιώτου ο οποίος θα υποβοηθείται από τους Λούκα Παττίχη, Σωτήρη Σιημητρά, Παναγιώτη Παττίχα και Σωτήρη Παπάμιχαηλ. Ενεργός είναι η συμμετοχή και των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για την συμπλήρωση όλων των εντύπων και διαδικασιών καθώς και για την συλλογή χρημάτων. Επίσης προσφέρθηκαν να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις της ομάδας. Αρχικός προϋπολογισμός για την ποδοσφαιρική περίοδο είναι το ποσό των Ευρώ Εκ των οποίων Ευρώ θα επιχορηγηθούν από το ταμείο του Σωματείου μας και τα υπόλοιπα θα εξασφαλιστούν από εισφορές, διαφημίσεις και λαχείο. Εισέφεραν μέχρι σήμερα οικονομικά οι συγχωριανοί μας, Δημήτρης Βαρνάβα Μαύρου Ευρώ200, Δημήτρης Κίτρος Ευρώ500 και Φλώρος Τσαγκάρη Ευρώ200. Προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν οικονομικά και άλλοι χωριανοί μας και φίλοι. Κάθε εισφορά είναι ευπρόσδεκτη, έχοντας υπόψη ότι το σωματείο μας θα χρειαστεί τη βοήθεια μας και για την ανέγερση οικήματος. Για όσους θέλουν να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας μας, μπορούν να διαβάσουν ή να τυπώσουν το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα του σωματείου μας. Εδρα της ομάδας μας είναι το γήπεδο L.F.C LEIVADIA στο οποίο συμμετέχει ο συγχωριανός μας Κυριάκος Βαρνάβα Μαύρου. Οι πρώτοι αγώνες της ομάδας μας : - ΑΓ. ΗΜΕΡ. ΩΡΑ ΑΝΤΙΠ. ΟΜΑΔΑ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓ. ΗΜΕΡ. ΩΡΑ ΑΝΤΙΠ. ΟΜΑΔΑ ΓΗΠΕΔΟ Δ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΑΓ. ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ Θ.Γ.Χ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΥΜ.ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑ F.C ΑΝΑΓ. ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ Α.Σ PIACERE L.F.C LEIVADIA ΕΛΠΙΔΑ ΑΣΤΡΟΜ. L.F.C LEIVADIA ΕΘΑ ΕΓΚΩΜΗΣ ΕΘΑ ΕΓΚΩΜΗΣ AETOΣ ΓΑΛΑΤΑΣ ΚΟΙΝ. ΓΑΛΑΤΑΣ ΜΕΑΠ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ L.F.C LEIVADIA ΤΟ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ L.F.C LEIVADIA Η ΑΠΕΛΕΥΘ. ΑΜ/ΣΤΟΥ ΓΥΜ.ΑΚΑΚΙΟΥ Να ευχηθούμε στους νέους μας και στη νεοφώτιστη ομάδα μας «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ». Πρέπει να έχουν πάντα υπόψη οι νέοι μας, ότι πέραν από τη νίκη πολύ σημαντικό είναι και το ευ αγωνίζεσθε. Πολύ σημαντικό επίσης είναι και η αποφυγή τραυματισμών και η συσπείρωση των νέων Μηλιωτών. Ας συμπαρασταθούμε όλοι οι Μηλιώτες δίπλα στους νέους μας. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Σ Διορίστηκε από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ.κ. Βασίλειο η 1η μετά την προσφυγιά εκκλησιαστική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους, Αιδ. Παπανδρέα Καζέλα Πρόεδρο, Λούκα Παττίχη Γραμματέα, Σωτήρη Σιημητρά Ταμία και μέλη, Γιάννος Χρυσοστόμου, Αντώνης Καραντώνη, Θεόδωρος Ιωάννου, Αντώνης Κολόμβου, Ηλίας Χρυσοχός, Σάββας Κίτσιος, Ανδρέας Χατζηφλουρέντζου, Νίκος Παναγιώτου και Βαγγέλης Χριστοδούλου.

10 ΚΟΙΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ Σ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΨΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ Την Κυριακή 18 Ιουλίου, τελέστηκε στον ιερό ναό Ιωάννου του Ρώσου στις Κόκκινες, κοινό μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων Μηλιωτών και Γυψιωτών κατά την Τουρκική εισβολή. Στην εκδήλωση, την οποία τελεί κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια επιτροπή Γυψιωτών, κλήθηκε και συμμετέσχε φέτος για πρώτη φορά και η κοινότητα μας. Κατά το μνημόσυνο μίλησε η βουλευτής του ΑΚΕΛ κα Κουκουμά και κατέθεσαν στεφάνια κόμματα και οργανώσεις. Εκ μέρους των οικογενειών των ηρωικώς πεσόντων Μηλιωτών, Αρτέμη Κολόμβου και Φλουρέντζου Ευλαμπίου κατέθεσαν στεφάνι τα αδέλφια τους Ανδρέας Κολόμβος και Μαρίνα Παπάμιχαηλ. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του Σωματείου μας ο πρόεδρος Αντώνης Καραντώνης και εκ μέρους της κοινοτικής αρχής Μηλιάς ο κοινοτάρχης Παναγιώτης Παττίχας. Μετά το πέρας του μνημόσυνου, οι οικογένειες των ηρώων πρόσφεραν καφέ, αλμυρά και γλυκά στους παρευρισκομένους. Χαιρετίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να τιμήσουν τους ανθρώπους που έδωσαν ότι πολυτιμότερο έχουν, την ζωή τους, για μας τους υπόλοιπους, αλλά και που γίνονται σε συνεργασία με τα γειτονικά μας χωριά όπως η Γύψου. Τους ήρωες μας θα συνεχίσουμε να τους μνημονεύουμε σε κάθε εκδήλωση και πανήγυρη της κατεχόμενης κοινότητας μας. ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Στις 15 Ιουνίου το Σωματείο μας παρέθεσε δείπνο στο στον κ. Χριστάκη Λιπέρη Δήμαρχο Αραδίππου, τον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Καρατζιά (γαμβρό Γιωρκή Προκόπη), και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ιάκωβο Πάππουλο και Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Το δείπνο, παρέθεσε με δικά του έξοδα στο περβόλι του ο κ. Ιάκωβος Παναγιώτου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Κατά το δείπνο δόθηκε η ευκαιρία, να παραδώσουμε στο δήμαρχο Αραδίππου, επιστολή που ετοιμάσθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου μας, με την οποία ζητούμε από το δημοτικό συμβούλιο Αραδίππου να παραχωρήσει στο σωματείο μας γη για την ανέγερση οικήματος. Όπως μας πληροφόρησαν, το αίτημα μας θα τεθεί προς εξέταση σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η επιλογή του χώρου έγινε από υποεπιτροπή του σωματείου, αφού προηγήθηκαν διαβουλεύσεις του προέδρου του σωματείου με τον κ. Μιχ. Καρατζιά που βοήθησε πολύ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΗΛΙΩΤΕΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΘΡΕΩΤΗΣ (ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗ) ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΗΛΙΚΊΑ 51 ΕΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΟΥ (ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ) ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΗΛΙΚΊΑ 68 ΕΤΩΝ

11 Γάμοι Μηλιωτών Ο Κυριάκος Παναγιώτου & η Αντωνία Σπύρου (υιός Παναγιώτη Κυριάκου Παναγιώτη) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5.30 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο «STARLIGHT GARDENS» στον Πρωταρά. Ο Παναγιώτης Στυλιανού & η Ειρήνη Προκοπίου (θυγατέρα Παναγιώτη Γιαννή Προκόπη) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγιάς Νάπας στη Λεμεσό το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5.00 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο ξενοδοχείο «AJAX» στη Λεμεσό (Από μμ) Ο Γιώργος Αντωνίου & η Ελενα Θεοφάνους (εγγονός Σωτήρη Καραντώνη) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5.00 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο ξενοδοχείο «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ» στη Λευκωσία. Δ ΤΑΞΗ 1970 Από αριστερά γονατιστές, Ρουπίνα Μαύρου, Μαρία Παύλου, Αννα Μέσσιου, Φωτούλα Σωκράτη, Παναγιώτα Χρυσοστόμου, Κατερίνα Τάνου, Κυριακή Κκοϊζή. Ορθιες Ανδρούλα Κκόλα, Παντελίτσα Κονταρά, Χριστίνα Κολόμβου, Μαρία Βακλά Λοίζου, Χρυσούλα Στρακόττα, Ανδρούλα Ούκκου, Αλεξάνδρα Τταλόσιη, Παναγιώτα Γ. Δημητρή. Κυριάκος Τσιαλής, Χρίστος Αθανασίου, Σωτήρης Μιχαήλ, Αντώνης Α. Καραντώνης, Σωτήρης Ξιούτα, Κυριάκος Φελλά, Θεοδόσης Χ Φλουρέντζου, Κυριάκος Τάνου, Παναγιώτης Εγκωμίτης, Χαράλαμπος Καμήλα, Πέτρος Καραντώνη, Αρτέμης Κολόμβου, Φλουρέντζος Προκοπίου. Ο Φρίξος Σωτηράκη & η Ελενα Μιλτιάδους (υιός Σωτήρη Χύμου) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Τσέρι το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4.30 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο «ΛΑΪΚΗ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΛΑΠ» στα Λατσιά (Από μμ) Ε & ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΡΩΣΙ Αριστερά ο Γιαννάκης, δεξιά ο Παναγιώτης Γεωργίτσης, στη μέση ο Πέτρος Τιριτάνος. Πίσω διακρίνονται ο Παναγιώτης Σ. Καραντώνη, ο Αρτέμης Κολόμβος, ο Κυριάκος Τάνος, ο Χάρης Πουλούκκος, ο Κυριάκος Δημητρίου, ο Πρόδρομος Καραντώνης, ο α. Φλουρής Προκοπίου, ο Αντώνης Α. Καραντώνη. Δάσκαλος ο Ανδρέας Κουτσόφτας Β ΤΑΞΗ 1968 Από αριστερά πάνω, Φλουρέντζος Προκοπίου, Κυριάκος Φλουρέντζου, Χρίστος Αθανασίου, Κυριάκος Τάνου, Χαράλαμπος Καμήλα, Πέτρος Καραντώνη, Αρτέμης Κολόμβου, Σωτήρης Μιχαήλ, Νίκος Λαππά, Σωτήρης Ξιούτα. Από αριστερά όρθιες Μαρία Παύλου, Ρουπίνα Μαύρου, Παναγιώτα Χρυσοστόμου, Κυριακή Κκοϊζή, Κατερίνα Τάνου, Παντελίτσα Κονταρά, Παναγιώτα Δημητρή, Μαρία Βακλά. Καθήμενες, Αννα Μέσσιου, Χριστίνα Κολόμβου, Ανδρούλα Κκόλα, Χρυσούλα Στρακόττα, Ανδρούλα Ούκκου, Φωτούλα Σωκράτη, Αλεξάνδρα Τταλόσιη. Κάτω σειρά Γιώργος Καμήλα, Θεοδόσης Χ Φλουρέντζου, Ανδρέας Λάμπρου, Κυριάκος Φελλά, Παναγιώτης Εγκωμίτης, Αντώνης Α. Καραντώνης.

12 Μηλιά Αμμοχώστου Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σωματείου μας Πήραμε Ταξιδέψετε στον κόσμο της Μηλιάς. αρκετό υλικό που μας Επισκεφτείτε και τυπώστε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας από τη Μηλιά απέστειλαν Μηλιώτες με το και τους κατοίκους της. γενεαλογικό τους δένδρο και Διαβάστε και τυπώστε έγχρωμες όλες τις εκδόσεις του Σωματείου μας (των ευελπιστούμε ότι σύντομα θα περιοδικών). αρχίσουμε την έκδοση βιβλίου Μάθετε τις παλιές και νέες εκδηλώσεις του Σωματείου μας. με το γενεαλογικό δένδρο της Μάθετε τα νέα του χωριού μας και των κατοίκων του. Εκδόσεις του σωματείου μας. Μηλιάς, το οποίο κρύβει Όσοι επιθυμείτε να προμηθευτείτε τις πιο κάτω εκδόσεις του σωματείου μας, πολλές εκπλήξεις. μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του Οσοι δεν αποστείλατε ακόμα ή στο τηλέφωνο το γενεαλογικό σας δένδρο, Τα περιοδικά και οι εφημερίδες σας αποστέλλονται δωρεάν μέσω στείλετε μας το, το Τα αυτοκόλλητα με την εκκλησία του Αγ. Επιφανείου μαζί με ένα μπρελόκ συντομότερο στην πιο κάτω κλειδιών με το σήμα του σωματείου μας σας αποστέλλονται ταχυδρομικώς διεύθυνση του Σωματείου στην τιμή των 5. μας. Δείγμα στην ιστοσελίδα. Γίνε συνδρομητής με 10 το χρόνο Επιθυμώ να γίνω Συνδρομητής των περιοδικών εκδόσεων της εφημερίδας «Μηλιά Αμμοχώστου» και παρακαλώ να μου αποστέλλεται στην ακόλουθη διεύθυνση: ΟΝΟΜΑ Παρακαλούμε ΕΠΩΝΥΜΟ όπως με την αποστολή της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ αίτησης εγγραφής συνδρομητή, Τ.Τ. αποστέλλετε ΤΗΛ και την επιταγή σας ή ΦΑΞ το ποσό των 10 στο όνομα του ΗΜΕΡ Σωματείου ΥΠΟΓΡΑΦΗ «Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου». Στο ποσό των 10 συμπεριλαμβάνονται όλα τα ταχυδρομικά τέλη. Επίσης μπορείτε να καταθέτετε τη συνδρομή σας στο λογαριασμό αρ που διατηρεί το Σωματείο μας στην Τράπεζα Κύπρου Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Λεωφόρος Αγ. Σοφίας αρ. 139, 7104 Αραδίππου Λάρνακα, Κύπρος ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Παρακαλούμε όσους μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται από το Σωματείο μας, για διατήρηση της μνήμης του κατεχόμενου χωριού μας και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Μηλιωτών, να μας αποστείλουν ότι υλικό έχουν σε σχέση με το χωριό μας και τους κατοίκους του, όπως φωτογραφίες, ιστορίες, ποιήματα, ζωγραφιές, το γενεαλογικό τους κλπ. Το υλικό θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του Σωματείου μας. Προτιμούμε το υλικό να αποστέλλεται στο Όσοι δεν χρησιμοποιούν μπορούν να το στείλουν ταχυδρομικώς στην πιο κάτω διεύθυνση του Σωματείου μας Η εφημερίδα «Μηλιά Αμμοχώστου» εκδίδεται από το Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Σύνταξη / Κείμενα / Επιμέλεια: Αντώνης Καραντώνης Τεχνική επεξεργασία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αντώνης Καραντώνης Φωτογραφικό υλικό: Αντώνης Καραντώνης, Χρυστάλλα Α. Καραντώνη, Παναγιώτα Κάσια (Χατζηφλουρέντζου). Διόρθωση κειμένων: Χριστόφορος Μάκης. Φακέλωμα / Αποστολή: Γιάννος Χρυσοστόμου, Ηλίας Χρυσοστόμου Συνεργάτες: Αντρη Καραντώνη, Ειρήνη Καραντώνη, Πέτρος Καραντώνη, Πέτρος Παπάμιχαηλ, Ανδρέας Κελεπενιώτης. Ιστοσελίδα: Δημιουργία/συντήρηση/επιμέλεια: Δημήτρης Καραντώνης

13 ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΜΗΛΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι 3 πρώτες εκδηλώσεις μας στον Πρωταρά, το Σωματείο μας διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά παραθερισμό των Μηλιωτών στο τουριστικό συγκρότημα της ΤΕΤΥΚ (που ανήκει στη συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων) στον Πρωταρά. Έχουμε εξασφαλίσει αριθμό δωματίων, για μονοήμερη μέχρι και εξαήμερη παραμονή. Μέσα στο ήσυχο περιβάλλον του Πρωταρά, θα μας δοθεί για 4η συνεχή χρονιά η ευκαιρία να κουβεντιάσουμε, να απολαύσουμε το πλούσιο φαγητό που προσφέρει το συγκρότημα της ΤΕΤΥΚ σε πολύ χαμηλές τιμές (διαμονή, πρωινό και 2 φαγητά 32 το άτομο), να χορέψουμε (το Σάββατο θα έχει ζωντανή μουσική), να παίξουμε ποδόσφαιρο, τόμπολα, τάβλι, μπιλιάρδο κ.α. Θα διοργανωθεί ποδοσφαιρικός αγώνας φούτσαλ, ο οποίος θα γίνει το Σάββατο στις 25/09/2010 στο γήπεδο της ΤΕΤΥΚ, το οποίο προσφέρεται δωρεάν. Σ αυτό μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες νέων και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του χωριού μας. Ώρα έναρξης 5.30μ.μ. Προσφορά Περίοδος: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου μέχρι Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, (μπορείτε να δηλώσετε από μία μέχρι και έξι διανυκτερεύσεις). Διατροφή: Πρόγευμα, γεύμα, βραδινό (πλήρης διατροφή ή για όσους επιλέξουν ημιδιατροφή με πρόγευμα και ακόμα ένα φαγητό μεσημέρι ή βράδυ. Κόστος: Διαμονή και διατροφή, τα ποτά δεν συμπεριλαμβάνονται είναι για κάθε άτομο την ημέρα, με ελάχιστο αριθμό δύο άτομα για κάθε δωμάτιο. Το συνολικό κόστος για όλες τις ημέρες είναι ανά άτομο. Δωμάτια: Τα διαθέσιμα είναι ενός υπνοδωματίου, καθώς και τύπου στούντιο. Ξενοδοχείο: Βρίσκεται όπως προαναφέραμε, στην παραλιακή ζώνη του Πρωταρά (περιοχή Περνέρα). Παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί μας το αργότερο μέχρι τις 20 Αυγούστου 2010, για να δηλώσουν συμμετοχή. Οι κρατήσεις για να επιβεβαιωθούν θα πρέπει να καταβληθεί ως προκαταβολή τουλάχιστον το 50% του κόστους διανομής ανά άτομο, μέχρι την 12 η Σεπτεμβρίου. Είμαστε αναγκασμένοι να κρατήσουμε τα δωμάτια αυστηρά ανάλογα με τις ημέρες διαμονής και με τη χρονική σειρά ανταπόκρισης από τους ενδιαφερόμενους. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα πιο κάτω μέλη του Σωματείου μας. Επισυνάπτεται αίτηση για κράτηση δωματίου την οποία μπορείτε να συμπληρώνετε και να μας αποστέλλετε στη διεύθυνση που αναγράφεται πάνω. Λάρνακα: Αντώνης Καραντώνης τηλ , Παναγιώτης Παττίχας , Ιάκωβος Παναγιώτου , Μιχάλης Προκοπίου , Σάββας Κίτσιος , Σάββας Πουλούκκος Λεμεσός: Παναγιώτης Κοσμά Κολόμβου , Σωτήρης Σιημητράς , Παντελής Σωτηρίου Λευκωσία: Γιάννος Χρυσοστόμου , Χριστίνα Σωτηρίου Αμμόχωστος: Λούκας Παττίχης , Λοϊζος Ούκκου Οι αιτήσεις να αποστέλονται στο Φαξ Αντώνης Καραντώνης τηλ ΑΙΤΗΣΗ Επώνυμο... Ονομα... Διεύθυνση:Οδός...αρ... Τ.Κ...Πόλη / χωριό... Αρ. Ταυτότητας:... Ημ. Γέννησης... Τηλ. Οικίας:...Τηλ εργασίας... Κινητό τηλ.:...φαξ... Όνομα συζύγου:... Αρ. Ταυτότητας:...Επάγγελμα... Αιτούμενη περίοδος: Ημερ. Άφιξης:...Ημ. Αναχώρησης... Σύνολο Βραδυών Τύπος Δωματίου: Διαμέρισμα (Οικογένεια μέχρι 5 άτομα) Στούντιο (μέχρι 3 άτομα) Άτομα που θα μείνουν στο δωμάτιο, εκτός του Αιτητή / Μέλους Ονοματεπώνυμο Ηλικά Συγγένεια Σημειώστε αν θέλετε παιδικό κρεββατάκι. Όροι Διαμονής Ημιδιατροφή το άτομο Δίκλινο Δωμάτιο ος/4ος ενήλικας Πλήρη διατροφή το άτομο Παιδί άνω των 12 ετών Παιδί 2-12 ετών Παιδί κάτω 2 ετών Δωρεάν Δωρεάν Τρόπος πληρωμής: Επιταγή- Αρ...Ημερ... Μετρητά...Στο μέλος Σωματείου Υπογραφή...Ημ...

King James Bible Greek New Testament Word List

King James Bible Greek New Testament Word List King James Bible Greek New Testament Word List Extracted From The Supercomputer-Compiled Textus Receptus CSR9 By Dr. Michael J. Bisconti Copyright 2013 Dr. Michael J. Bisconti The King James Bible Greek

Διαβάστε περισσότερα

The Greek Braille System

The Greek Braille System The Greek Braille System 1. Braille codes for the Greek lowercase (small) Alphabet characters UNICODE Greek Braille Braille dots Description Description in English in Greek 03B1 α A 1 άλφα GREEK SMALL

Διαβάστε περισσότερα

Greek 111. Sept. 7, Wed.: Alphabet ἀλφάβητος (ἄλφα βῆτα = A B C s)

Greek 111. Sept. 7, Wed.: Alphabet ἀλφάβητος (ἄλφα βῆτα = A B C s) Rick Griffiths MWF 9:00 Converse 302 Converse 102D; 542-5368 FTGRIFFITHS@AMHERST.EDU Monday 4:00-6:00 and by appointment Reading Greek: Text and Vocabulary (second edition) (ISBN 9780521698511) Reading

Διαβάστε περισσότερα

A week long excursion into the language of the ancient Greeks. a. The Alphabet (with pronunciation guide)

A week long excursion into the language of the ancient Greeks. a. The Alphabet (with pronunciation guide) GREEK WEEK A week long excursion into the language of the ancient Greeks a. The Alphabet (with pronunciation guide) b. Some scientific terms: the family of -ologies c. The Dieties of Mount Olympus d. Exercises

Διαβάστε περισσότερα

FORD B-MAX BMAX_V3_2012_Cvr_Main.indd 1-3 30/06/2012 08:42

FORD B-MAX BMAX_V3_2012_Cvr_Main.indd 1-3 30/06/2012 08:42 FORD B-MAX 1 2 3 4 5 6 9 10 11 12 13 14 15 16 17 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 19 21 22 23 4 2 14 1 13 1 6 3 15 8 9

Διαβάστε περισσότερα

ἐγώ io / I σύ tu / you μοῦ, ἐμοῦ di me / of me σοῦ di te / of you μοῖ, ἐμοί a me / to me σοί a te / to you μέ, ἐμέ me / me σέ te / you

ἐγώ io / I σύ tu / you μοῦ, ἐμοῦ di me / of me σοῦ di te / of you μοῖ, ἐμοί a me / to me σοί a te / to you μέ, ἐμέ me / me σέ te / you ALFABETO / ALPHABET nome / name suono / sound come nella parola / as in Α α alpha a gatto / father Β β beta b bene / bravery Γ γ gamma g gossip Δ δ delta d dente / drop Ε ε epsilon e breve / short e detto

Διαβάστε περισσότερα

1. The Greek Language and Its Dialects

1. The Greek Language and Its Dialects I n t r o d u c t i o n 1. The Greek Language and Its Dialects The Greek language belongs to the Indo-European family of languages. The name Indo-European indicates the geographic area where these languages

Διαβάστε περισσότερα

Unos cambios de la pronunciación

Unos cambios de la pronunciación Unos cambios de la pronunciación desde griego moderno al griego clásico (según Erasmo) por El profesor Don Potter Cambios de la pronunciación recomendados de parte del Maestro Don Potter para El Griego

Διαβάστε περισσότερα

SIMON & SCHUSTER S PIMSLEUR

SIMON & SCHUSTER S PIMSLEUR SIMON & SCHUSTER S PIMSLEUR modern greek II reading booklet Travelers should always check with their nation's State Department for current advisories on local conditions before traveling abroad. Graphic

Διαβάστε περισσότερα

THE SINGING GRAMMARIAN

THE SINGING GRAMMARIAN ENDORSEMENTS I struggled memorizing paradigms when I learned Greek. Now as a lecturer I struggle motivating my students to engage in the tedious and mindnumbing work of memorizing paradigm after paradigm.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑ. Τὰ γράμματα. Γράμμα Ὄνομα Φωνή

ΠΡΩΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑ. Τὰ γράμματα. Γράμμα Ὄνομα Φωνή Τὰ γράμματα Γράμμα Ὄνομα Φωνή Α α ἄλφα [alfa] [a] Β β βῆτα [bita] [b] Γ γ γάμμα [gamma] [g] Δ δ δέλτα [delta] [d] Ε ε ἒ ψιλόν [épsilon] [e] Ζ ζ ζῆτα [zita] [z] Η η ἦτα [ita] [i] Θ θ θῆτα [θita] [θ] Ι ι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑ. Τὰ γράμματα. Γράμμα Ὄνομα Φωνή

ΠΡΩΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑ. Τὰ γράμματα. Γράμμα Ὄνομα Φωνή Τὰ γράμματα Γράμμα Ὄνομα Φωνή Α α ἄλφα [alfa] [a] Β β βῆτα [bita] [b] Γ γ γάμμα [gamma] [g] Δ δ δέλτα [delta] [d] Ε ε ἒ ψιλόν [épsilon] [e] Ζ ζ ζῆτα [zita] [z] Η η ἦτα [ita] [i] Θ θ θῆτα [θita] [θ] Ι ι

Διαβάστε περισσότερα

FORD RANGER Ranger_2013.5_Cover_V2.indd 1 20/12/2012 14:57

FORD RANGER Ranger_2013.5_Cover_V2.indd 1 20/12/2012 14:57 FORD RANGER 1 2 3 4 5 1.8 m3 6 7 8 9 10 11 3 7 8 5 1 2 4 6 9 10 12 13 3500kg 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 28 29 29 30 [Nm] 475 450 425 400 375 350 [kw] [PS] 180 245 165 224 150 204 135

Διαβάστε περισσότερα

Η αλφαβήτα. γάμα [gamma] δέλτα [delta] έψιλον [épsilon] ιώτα [iota] κάππα [kappa] λάμβδα [lambda] όμικρόν [ómicron] ύψιλον [ípsilon] ωμέγα [οmega]

Η αλφαβήτα. γάμα [gamma] δέλτα [delta] έψιλον [épsilon] ιώτα [iota] κάππα [kappa] λάμβδα [lambda] όμικρόν [ómicron] ύψιλον [ípsilon] ωμέγα [οmega] Η αλφαβήτα Γράμματα Α α Β β Γ γ Δ δ Ε ε Ζ ζ Η η Θ θ Ι ι Κ κ Λ λ Μ μ Ν ν Ξ ξ Ο ο Π π Ρ ρ Σ σ, -ς Τ τ Y υ Φ φ Χ χ Ψ ψ Ω ω Ονόματα άλφα [alfa] βήτα [bita] γάμα [gamma] δέλτα [delta] έψιλον [épsilon] ζήτα

Διαβάστε περισσότερα

MS number : MS. 1214. Former MS numbers : None. Summary content : Octateuch (incomplete) Date : 12 November 1103. Material : Parchment

MS number : MS. 1214. Former MS numbers : None. Summary content : Octateuch (incomplete) Date : 12 November 1103. Material : Parchment MS number : MS. 1214 Former MS numbers : None Summary content : Octateuch (incomplete) Date : 12 November 1103 Material : Parchment Folios : ff. 412 Dimensions : 334 x 246 Gatherings : 36 x 8 (288), 6

Διαβάστε περισσότερα

The bgreek bundle. Luis Rivera. February 13, 2009

The bgreek bundle. Luis Rivera. February 13, 2009 The bgreek bundle Luis Rivera February 13, 2009 Abstract This bundle provides an interface to use several ascii input encodings to typeset Greek with Claudio Beccari s Greek fonts. TEX is well known to

Διαβάστε περισσότερα

現 代 ギリシャ 語 文 法 私 説 H. N. 2012.7.7. Version 0.8

現 代 ギリシャ 語 文 法 私 説 H. N. 2012.7.7. Version 0.8 現 代 ギリシャ 語 文 法 私 説 H. N. 2012.7.7 Version 0.8 目 次 1. 文 字 と 発 音 2. 語 彙 3. 語 形 論 3.1 冠 詞 3.2 名 詞 3.2.1 概 説 3.2.2 男 性 名 詞 の 格 変 化 3.2.3 女 性 名 詞 の 格 変 化 3.2.4 中 性 名 詞 の 格 変 化 3.2.5 変 則 格 変 化 名 詞 3.3 形 容 詞

Διαβάστε περισσότερα

1-Berggren trans. MEASUREMENT OF A CIRCLE. 03a0 03b1 0xxx 03c2 03f0 03cd 03f0 03bb 03bf 03c2. 03b2 0384(tonos) 0387(ano teleia)

1-Berggren trans. MEASUREMENT OF A CIRCLE. 03a0 03b1 0xxx 03c2 03f0 03cd 03f0 03bb 03bf 03c2. 03b2 0384(tonos) 0387(ano teleia) Use Deja Vu Serif Condensed, 10 point/6 point Direct translation by J. Holly DeBlois *****TITLE***** 1 Title: This is Archimedes' Dimensions of A Circle, ed. Heiberg, pp 258 1-Greek ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΡΗΣΙΣ 1-unicode

Διαβάστε περισσότερα

teasers catalogue 2013

teasers catalogue 2013 m teasers catalogue 2013 _ m teasers κατάλογος 2013 / catalogue 2013 www.memoteasers.gr memoteasers@gmail.com +30 28210 90042 Καλλέργηδων 102, Χανιά 02 Περιεχόμενα / Index Εισαγωγή Introduction 05 Κάρτες

Διαβάστε περισσότερα

ÍNDICE PRIMERAPARTE. Δεύτερo Μάθημα (Segundalección):Εμείςείμαστε. Presentedeindicativodelverboείμαι.Artículo.Sustantivos... 27

ÍNDICE PRIMERAPARTE. Δεύτερo Μάθημα (Segundalección):Εμείςείμαστε. Presentedeindicativodelverboείμαι.Artículo.Sustantivos... 27 ÍNDICE ÍNDICE Introdución... 9 Prólogoalanuevaversión... 13 PRIMERAPARTE Πρώτo Μάθημα (Primeralección):Γειασας. Elalfabeto.Gruposvocálicosyconsonánticos.Signosortográficos. Elacento... 17 Δεύτερo Μάθημα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ LTE (4G)

ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ LTE (4G) ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ LTE (4G) Κεραίες UHF LTE Οι κεραίες UHF LTE είναι ειδικές κεραίες που ενσωματώνουν στο δίπολο ένα φίλτρο SAW (επαγγελματικών προδιαγραφών), ειδικές για την αποφυγή των παρεμβολών που

Διαβάστε περισσότερα

φ Φ λ Λ ἀδελφός, ὁ α Α (Lesson: 2) (Lesson: 1) (Lesson: 1) (Lesson: 1) β Β μ Μ χ Χ δοῦλος, ὁ (Lesson: 1) (Lesson: 1) (Lesson: 2) (Lesson: 1) καρπός, ὁ

φ Φ λ Λ ἀδελφός, ὁ α Α (Lesson: 2) (Lesson: 1) (Lesson: 1) (Lesson: 1) β Β μ Μ χ Χ δοῦλος, ὁ (Lesson: 1) (Lesson: 1) (Lesson: 2) (Lesson: 1) καρπός, ὁ α Α λ Λ φ Φ ἀδελφός, ὁ (Lesson: 2) β Β μ Μ χ Χ δοῦλος, ὁ (Lesson: 2) γ Γ ν Ν ψ Ψ καρπός, ὁ (Lesson: 2) δ ξ Ξ ω Ω λόγος, ὁ (Lesson: 2) ε Ε ο Ο ἅγω γινώσκω (Lesson: 2) (Lesson: 3) ζ Ζ π Π ἀκούω γράφω (Lesson:

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2012 Yale University. L e a r n To R e a d. Gr eek. pa rt 1. Collegiate School. Stephanie Russell Collegiate School. New Haven & London

Copyright 2012 Yale University. L e a r n To R e a d. Gr eek. pa rt 1. Collegiate School. Stephanie Russell Collegiate School. New Haven & London L e a r n To R e a d Gr eek pa rt 1 Andrew Keller Collegiate School Stephanie Russell Collegiate School New Haven & London Copyright 2012 by Yale University. All rights reserved. This book may not be reproduced,

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2012 Yale University. L e a r n To R e a d. Gr eek. pa rt 1. Andrew Keller Collegiate School. Stephanie Russell Collegiate School

Copyright 2012 Yale University. L e a r n To R e a d. Gr eek. pa rt 1. Andrew Keller Collegiate School. Stephanie Russell Collegiate School L e a r n To R e a d Gr eek pa rt 1 Andrew Keller Collegiate School Stephanie Russell Collegiate School New Haven & London Copyright 2012 by Yale University. All rights reserved. This book may not be reproduced,

Διαβάστε περισσότερα

Bible Greek. Basic Grammar of the Greek New Testament. Dr. John Pappas. Scofield Seminary Press (c) Dr. John Pappas

Bible Greek. Basic Grammar of the Greek New Testament. Dr. John Pappas. Scofield Seminary Press (c) Dr. John Pappas Bible Greek Basic Grammar of the Greek New Testament Dr. John Pappas Scofield Seminary Press (c) Dr. John Pappas Copyright by John Peter Pappas 2008 Scofield Seminary Press Table of Contents THE METHOD...

Διαβάστε περισσότερα

The Spartacus Rebellion. By E. H. Campbell

The Spartacus Rebellion. By E. H. Campbell The Spartacus Rebellion From Appian s Civil Wars A new translation with text, and commentary By E. H. Campbell FIRST EDITION 2 E. H. Campbell 2008 ALL RIGHTS RESERVED Inopibus Press: Seattle inopibus@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Bible Greek. Basic Grammar of the Greek New Testament. John Pappas

Bible Greek. Basic Grammar of the Greek New Testament. John Pappas Bible Greek Basic Grammar of the Greek New Testament John Pappas A companion book for the Bible Greek Vpod Internet Video Instruction Program biblegreekvpod.com Copyright by John Peter Pappas, Th.M, Th.D

Διαβάστε περισσότερα