ΠΑΡΟΧΕΣ. Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΟΧΕΣ. Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας"

Transcript

1 ΠΑΡΟΧΕΣ Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αθήνα Απρίλιος 2015

2 .

3 Σελίδα 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΕΛ 1 ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 5 2 ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 5 3 ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 6 4 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 6 Α Β Προμήθεια Φαρμάκων Συνταγογράφηση Φαρμάκων 5 ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ 8 6 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 9 Α Β Γ Δ Φυσικοθεραπείες Κατ οίκον φυσιοθεραπείες Λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες Λουτροθεραπεία 7 ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 11 8 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ 11 9 ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 13

4 Σελίδα 4 Ο ΟΔΗΓΟΣ Παροχών ΕΟΠΥΥ είναι μια προσπάθεια καταγραφής των παροχών που δικαιούνται τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Λόγω ότι γίνονται συχνά αλλαγές σε νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους και διαδικασίες καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ είτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα είτε με το γραφείο του Συλλόγου για την καλύτερη ενημέρωσή σας.

5 Σελίδα 5 ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ 1. Έκδοση βιβλιαρίου ασθενείας Η ασφαλιστική ικανότητα και η απόκτηση δικαιώματος στις παροχές υγειονομικής περίθαλψης, αποδεικνύεται με βιβλιάριο υγείας που εκδίδεται μετά από αίτηση του ασφαλισμένου στον ασφαλιστικό του φορέα. Δικαιολογητικά : Α. Αίτηση Β. Απόσπασμα ατομικού Λογαριασμού ή Βεβαίωση εργοδότη Γ. Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας και επικυρωμένο αντίγραφό της Σημείωση 1 : Τα τέκνα άμεσα ασφαλισμένων τα οποία έχουν αναπηρία 67% και άνω, διατηρούν το δικαίωμα για λήψη παροχών ως μέλη, έστω και αν εργάζονται. Η ανωτέρω ανικανότητα κρίνεται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ. Σημείωση 2 : Η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος και δεν αποστέλλονται οι αυτοκόλλητες ετικέτες. 2. Ιατρική περίθαλψη Ιατρική περίθαλψη παρέχεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού από ιατρούς, ως ακολούθως: Από ιατρούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ και ΠΕΔΥ. Από ιατρούς, οι οποίοι συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ Ιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκτός ωραρίου εργασίας τους, καθώς και Ιατροί μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ δύνανται να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους, φαρμακευτικά σκευάσματα ή παρακλινικές εξετάσεις που θα εκτελούνται αποκλειστικά σε συμβεβλημένα με ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, μόνον μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Σημείωση: Η Λίστα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών καθώς και η Δ/νση του πλησιέστερου πολυϊατρείου/ιατρείου ΕΟΠΥΥ υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), στις ιστοσελίδες των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ Ταμείων, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (www.e-syntagografisi.gr)

6 Σελίδα 6 3. Παρακλινικές Εξετάσεις Για τη πραγματοποίηση παρακλινικών διαγνωστικών εξετάσεων οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται: Α. Στις υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ (πρώην Μονάδες Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ). Β. Στα εργαστήρια των σχηματισμών του ΕΣΥ (εξωτερικά ιατρεία Κρατικών Νοσοκομείων- Κέντρα Υγείας). Γ. Στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικούς παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Για την πραγματοποίηση μικροβιολογικών εξετάσεων, ακτινογραφιών, υπερηχογραφημάτων, μαγνητικών τομογραφιών, λοιπών εξετάσεων και εξετάσεων υψηλού κόστους, οι ασφαλισμένοι (άμεσοι & έμμεσοι) αποδίδουν ποσοστό συμμετοχής 15% σε συμβεβλημένα με τον Οργανισμό διαγνωστικά εργαστήρια. Σε περίπτωση πραγματοποίησης των εξετάσεων εντός των Μονάδων Υγείας του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή των σχηματισμών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Νοσοκομεία) δεν προβλέπεται συμμετοχή του ασφαλισμένου. Σημείωση: Τα παραπεμπτικά (ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα) εκτελούνται υποχρεωτικά εντός 30 ημερών από την έκδοσή τους. 4. Φαρμακευτική Περίθαλψη Α. Προμήθεια Φαρμάκων Σύμφωνα με το Φύλλο Κυβερνήσεως 497, 28/02/2012, οι ασφαλισμένοι καταβάλλουν μηδενική συμμετοχή για τα φάρμακα που χορηγούνται αποκλειστικά για την αντιμετώπιση της πάθησής τους (θεραπείες υψηλού κόστους). Για τα υπόλοιπα φάρμακα, ο ασφαλισμένος καταβάλλει ποσοστό συμμετοχής 25%. Δεν καταβάλλουν συμμετοχή για όλα τα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους, οι παραπληγικοί- τετραπληγικοί.(αρ. Πρωτ: οικ.6774, 14/2/2013). Η διάθεση των φαρμάκων Υψηλού κόστους γίνεται μόνο από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Παρακάτω αναφέρονται τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είναι διαθέσιμα σε κάθε Φαρμακείο καθώς και οι διευθύνσεις των Φαρμακείων.

7 Σελίδα 7 Φάρμακα Avonex Betaferon Copaxone Extavia Gilenya Rebif Fampyra Διαθέσιμα Φαρμακεία Κεντρικό ΕΟΠΥΥ- Αθήνα - Πειραιάς Κεντρικό ΕΟΠΥΥ- Αλεξάνδρας- Καλλιθέα- Πειραιάς Κεντρικό ΕΟΠΥΥ- Αθήνα- Πειραιά Κεντρικό ΕΟΠΥΥ- Αλεξάνδρας- Καλλιθέα- Πειραιάς Κεντρικό ΕΟΠΥΥ- Αλεξάνδρας- Καλλιθέα- Πειραιάς Κεντρικό ΕΟΠΥΥ- Αθήνα- Πειραιά Κεντρικό ΕΟΠΥΥ- Αθήνα- Αλεξάνδρας- Καλλιθέα- Πειραιάς Φαρμακεία Κεντρικό Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ: Απ. Παύλου 12, ΤΚ 15123, Μαρούσι Φαρμακείο Αθήνας: Αγ. Κωνσταντίνου 16, ΤΚ 10241, Αθήνα Φαρμακείο Αλεξάνδρας: Λ. Αλεξάνδρας 119, ΤΚ Φαρμακείο Καλλιθέας: Δαβάκη 44, ΤΚ 17672, Καλλιθέα Φαρμακείο Πειραιά: Μπουμπουλίνας 7-13, ΤΚ 18535, Πειραιάς Β. Συνταγογράφηση Φαρμάκων i. Συνταγές Τρίμηνης διάρκειας Στους ασφαλισμένους που ακολουθούν σταθερή επαναλαμβανόμενη φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων, οι ιατροί οφείλουν να χορηγούν «επαναλαμβανόμενη συνταγή» τρίμηνης διάρκειας και μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους, όπως ισχύει. (ΠΔ. 121/2008) ii. Συνταγές έως Εξάμηνης διάρκειας Επιτρέπεται στους θεράποντες ιατρούς να χορηγούν «επαναλαμβανόμενη συνταγή» έως και εξάμηνης διάρκειας μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις συμπεριλαμβανομένης και της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας. (ΦΕΚ Β 3677/ , Αρ. Πρωτ: ΔΒ4Γ/οικ.2288,23/1/2015)

8 Σελίδα 8 5. Χορήγηση Αναλώσιμου Υλικού (Αρ. Φύλλου: 1561, 21/07/2013) Το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό το προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι από τις Αποθήκες, τα Φαρμακεία και τα Ιατρεία του Οργανισμού ή από το ελεύθερο εμπόριο, με ιατρική γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού (κατόπιν έγκρισης του ελεγκτή ιατρού). Στην ιατρική γνωμάτευση (ισχύος ενός έτους) θα πρέπει να αναγράφεται η αναγκαιότητα χορήγησης του υλικού, το χρονικό διάστημα καθώς και η απαραίτητη ανά μήνα ποσότητα. Το αντίτιμο αγοράς από το ελεύθερο εμπόριο του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού καταβάλλεται από τον Οργανισμό στον ασφαλισμένο που το έχει πληρώσει μετά από αφαίρεση του προβλεπόμενου από τις κατωτέρω διατάξεις ποσοστού συμμετοχής. Το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αξία του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού που προμηθεύονται από το εμπόριο είναι 25%. Σημείωση : Δεν καταβάλλουν συμμετοχή οι παραπληγικοί- τετραπληγικοί και οι πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Καθετήρες κύστεως (σιλικόνης) Καλύπτεται δαπάνη μέχρι 45 ευρώ το μήνα η οποία αντιστοιχεί κατ ελάχιστο σε 1 τεμάχιο το μήνα Ουροσυλλέκτες Καλύπτεται δαπάνη μέχρι 10 τεμάχια το μήνα Περιπεϊκοί καθετήρες Καλύπτεται δαπάνη μέχρι 300 το μήνα, η οποία αντιστοιχεί κατ ελάχιστο σε 90 τεμάχια το μήνα καθετήρες και 90 τεμάχια το μήνα ουροσυλλέκτες μιας χρήσης ή 10 τεμάχια το μήνα ουροσυλλέκτες πολλαπλών χρήσεων. Ταυτόχρονα παρέχονται υλικά αυτοκαθετηριασμού (καθετήρες αυτοκαθετηριασμού με ουροσυλλέκτες) μέχρι το ποσό των 640,00 το μήνα. Απαιτείται γνωμάτευση ιατρού (μία φορά κατ έτος) στην οποία να αναφέρεται ότι ο ασθενής παρακολουθείται συστηματικά στα ειδικά ιατρεία Νευροουρολογίας/ Δυσλειτουργίας του Κατώτερου Ουροποιητικού ή ουρολογικές κρατικές κλινικές και προκύπτει η αναγκαιότητα προμήθειας των υλικών. Σημείωση: Σε περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον ποσότητες ή δαπάνες από τις ανωτέρω ορισθείσες ως μέγιστες, θα πρέπει να προσκομίζεται απαραίτητα αιτιολογημένη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού, όπου θα αναφέρεται η ανάγκη για την πρόσθετη ποσότητα καθώς και εγκριτική απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής. Σκιαγραφικές ουσίες Οι σκιαγραφικές ουσίες χορηγούνται ως εξής:

9 Σελίδα 9 Στην περίπτωση που η εξέταση διεξάγεται σε ιδιωτική κλινική άνω των 60 κλινών που διαθέτει φαρμακείο, χορηγούνται υποχρεωτικά από τις ιδιωτικές κλινικές και χρεώνονται στον ΕΟΠΥΥ με τα νοσήλια. Στα διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές που δεν διαθέτουν φαρμακείο, η χορήγηση των σκιαγραφικών ουσιών γίνεται ως εξής: Α) Στις περιπτώσεις όπου εκ των προτέρων απαιτείται σκιαγραφική ουσία για την πραγματοποίηση της εξέτασης, θα αναγράφεται σε συνταγή η σκιαγραφική ουσία και ο ασφαλισμένος θα εκτελεί την συνταγή σε φαρμακείο της προτίμησής του και έπειτα θα προσκομίζει τη σκιαγραφική ουσία στο συμβεβλημένο εργαστήριο στο οποίο παραπέμπεται για εξέταση Β) Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η έκδοση συνταγής τότε η απόδοση δαπάνης της σκιαγραφικής ουσίας είναι δυνατή εφόσον το τιμολόγιο ή η απόδειξη αγοράς έχει εκδοθεί στο όνομα του ασφαλισμένου και έχει επικολληθεί η ταινία γνησιότητας της σκιαγραφικής ουσίας. 6. Θεραπείες Α. Φυσικοθεραπείες Οι φυσικοθεραπείες διενεργούνται στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας του ΕΟΠΥΥ, σε συμβεβλημένα εργαστήρια φυσικοθεραπείας, εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, εργαστήρια κλινικών και θεραπευτηρίων, κατόπιν παραπεμπτικού θεράποντος ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας και έγκριση ελεγκτή ιατρού. Στους ασφαλισμένους που χρήζουν φυσικοθεραπευτικές πράξεις, εκδίδεται παραπεμπτικό ανά μήνα στο οποίο απαιτείται να αναγράφεται ο αριθμός των συνεδριών καθώς και οι απαιτούμενες φυσικοθεραπευτικές πράξεις ανά συνεδρία. Η εκτέλεση των παραπεμπτικών θα πρέπει να γίνει εντός 60 ημέρες. Δικαιολογούνται έως 10 συνεδρίες δυο φορές το χρόνο. Σε σοβαρά κινητικά προβλήματα, όπως παραπληγίες, τετραπληγίες, δύναται να χορηγούνται μέχρι (12) δώδεκα συνεδρίες το μήνα και για έξι μήνες. Για την παράταση των φυσικοθεραπειών απαιτείται γνωμάτευση ειδικευμένου θεράποντος ιατρού ανάλογης ειδικότητας Κρατικού ή Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου η οποία θα επισυνάπτεται στο παραπεμπτικό. Τα παραπεμπτικά φυσικοθεραπευτικών πράξεων εκδίδονται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα μόνο όταν υπάρχει αδυναμία ηλεκτρονικής αναγραφής. Στο παραπεμπτικό θα πρέπει υποχρεωτικά να

10 Σελίδα 10 αναγράφεται η πάθηση, το είδος των φυσικοθεραπευτικών καθώς και η ανατομική περιοχή στην οποία θα γίνουν. Διευκρινίζεται ότι και τα ηλεκτρονικά και τα χειρόγραφα παραπεμπτικά χρειάζονται θεώρηση από Ελεγκτή ιατρό. Σημείωση: Η θεώρηση του παραπεμπτικού γίνεται εντός δεκαημέρου από την αναγραφή του, η έναρξη εκτέλεσης του παραπεμπτικού εντός μηνός από την θεώρηση του ελεγκτή και η ολοκλήρωση εκτέλεσής του μέσα σε χρονικό διάστημα έως δύο μηνών. Β. Κατ οίκον Φυσιοθεραπείες Στις ανωτέρω περιπτώσεις δικαιολογούνται δώδεκα (12) συνεδρίες το μήνα και μέχρι έξι (6) μήνες για ασφαλισμένους που χρήζουν κατ οίκον φυσικοθεραπείες. Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να απευθύνονται στο αντίστοιχο Τμήμα της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΕΟΠΥΥ Αθήνας (Πλ. Θεάτρου 18, Τ ) ή στο Τμήμα της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΕΟΠΥΥ Πειραιά (Λ. Δημοκρατίας 24, Τ ). Γ. Λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες Χορηγούνται ανάλογα με την πάθηση με παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας και έγκριση ελεγκτή ιατρού ως εξής: Λογοθεραπείες: Χορηγούνται έως 8 συνεδρίες μηνιαία και η αποζημίωση ανά συνεδρία ορίζεται σε 10,00. Εργοθεραπείες: Για τους πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας χορηγούνται οκτώ συνεδρίες μηνιαία και για χρονικό διάστημα μέχρι τρείς μήνες το αργότερο. Ψυχοθεραπείες: Χορηγούνται έως 4 συνεδρίες το μήνα (ομαδική ή ατομική ή θεραπεία συμπεριφοράς) σε ενήλικες και η αποζημίωση είναι αυτή του κρατικού τιμολογίου, όπως ισχύει κάθε φορά. Δ. Λουτροθεραπείες Το επίδομα λουτροθεραπείας παρέχεται για το χρονικό διάστημα από 1/6 έως 31/10 προς τους ασφαλισμένους, εφόσον κρίνεται αναγκαία η θεραπεία για την πάθηση. Για το επίδομα λουτροθεραπείας απαιτείται έγκριση από την Υγειονομική επιτροπή του ασφαλιστικού φορέα ή γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, σε αναγνωρισμένες από το κράτος Λουτροπηγές.

11 Σελίδα 11 Χορηγούνται έως 15 λούσεις (ανώτατο όριο) και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να υπερβούν τα 150, Νοσηλεία στο εξωτερικό Η νοσηλεία στο εξωτερικό εγκρίνεται με δαπάνες του οικείου ταμείου στις περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος πάσχει από σοβαρό νόσημα, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί στην Ελλάδα εγκαίρως, είτε γιατί δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα είτε γιατί δεν εφαρμόζεται η ιατρική μέθοδος θεραπείας που απαιτείται. Για τις ανωτέρω περιπτώσεις απαιτείται γνωμάτευση Δ/ντή Κλινικής Κρατικού Νοσοκομείου ή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου της αντίστοιχης με την πάθηση ειδικότητας ή Διευθυντή Ιδιωτικού Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Στη σχετική γνωμάτευση θα πρέπει να περιγράφεται με λεπτομέρεια το είδος της πάθησης ή της βλάβης και το ανέφικτο της αντιμετώπισής της στην Ελλάδα 8. Αποκλειστική Νοσηλεύτρια Σε εξαιρετικά περιστατικά νοσηλείας σε κρατικά νοσοκομεία για τα οποία απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα, είναι δυνατή η χρησιμοποίηση νοσηλεύτριας κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι οκτώ (8) νύχτες. Η αποζημίωση ορίζεται σε 28,00 για κάθε νύχτα τις καθημερινές και σε 35,00 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Για την απόδοση της δαπάνης απαιτείται η προσκόμιση γνωμάτευσης του Διευθυντή της Κλινικής νοσηλείας, θεωρημένη από τον ελεγκτή ιατρό του φορέα και του εξιτηρίου. Σημείωση : Ασθενείς ασφαλισμένοι με βαριές αναπηρίες άνω του 80% δύναται να αποζημιώνονται για την χρησιμοποίηση αποκλειστικής νοσηλεύτριας με τα ίδια ποσά όπως ορίζονται ανωτέρω και μέχρι δώδεκα (12) νύχτες σε περίπτωση νοσηλείας μόνο σε κρατικά νοσοκομεία.

12 Σελίδα Ειδικά Μηχανήματα Αποκατάστασης Α. Ηλεκτρική Συσκευή Ανύψωσης Η ηλεκτρική συσκευή ανύψωσης (γερανάκι) χορηγείται αυστηρά σε άτομα με τετραπληγία μέχρι 665,00 Στο αποδοτέο ποσό συμπεριλαμβάνεται το κόστος του μοτέρ και αντικατάσταση μπορεί να γίνει μόνο στο μοτέρ μετά τα 5 έτη λόγω ολοκληρωτικής φθοράς. Β. Νοσοκομειακό κρεβάτι χειροκίνητο τροχήλατο Χορηγείται μόνο σε άτομα που διαβιούν στο σπίτι (όχι σε Ιδρύματα Χρονίων Παθήσεων, Γηροκομεία Οίκους Ευγηρίας κ.λ.π.) Το αποδοτέο ποσό ανά είδος είναι: 1) Νοσοκομειακή κλίνη μέχρι 224,70 2) Πλαϊνά στηρίγματα (ζεύγος) μέχρι 92,00 3) Αναρτήρας για έλξη μέχρι 80,80 4) Ρόδες με φρένα (4 τεμ.) μέχρι 66,40 5) Στρώμα αφρολέξ μέχρι 69,60 Νοσοκομειακό ηλεκτρικό κρεβάτι πλήρες μέχρι 1.000,00 Σημείωση : Αντικατάσταση μόνο του στρώματος στα 3 χρόνια. Γ. Ειδικό ηλεκτρονικό ποδήλατο μεταλλικής κατασκευής Το Ηλεκτρονικό Ποδήλατο βάρους 30 κιλών με πολλαπλό συνεχή αντισπασμικό έλεγχο χορηγείται στους ασφαλισμένους που έχουν παραπληγία ή τετραπληγία Για Παραπληγία: Χορηγούνται μέχρι 1.290,00 Για Τετραπληγία: Χορηγούνται μέχρι 2.130,00 Σημείωση : Δεν προβλέπεται αντικατάσταση του μηχανήματος Δ. Ειδικό μηχάνημα ορθοστάτισης και βάδισης μέχρι 2.575,00 Αντικατάσταση: 5-6 έτη λόγω ολοκληρωτικής φθοράς Ε. Απλά αναπηρικά Αμαξίδια Απλό αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι 161,00 Ειδικού τύπου αμαξίδιο μέχρι 445,00 Ελαφρού τύπου αμαξίδιο μέχρι 1.080,00 Αντικατάσταση: Μετά από 4-5 έτη λόγω ολοκληρωτικής φθοράς ΣΤ. Ηλεκτροκίνητα Αμαξίδια Απλό ηλεκτροκίνητο μέχρι 2.310,00 Ενισχυμένο ηλεκτροκίνητο μέχρι 3.486,00 Σημείωση : Μπαταρία (έκαστη) μόνο για ηλεκτροκίνητα μέχρι 140,00 Ζ. Ορθοστάτες Α) Απλός κατακόρυφος ή ημιανακλινόμενος ξύλινος ή μεταλλικός μέχρι 575,00 Β) Ανακλινόμενος από 0-90 ο με τροχήλατη βάση και ποδόφρενα μέχρι 1.603,00 Γ) Ειδικός ανακλινόμενος από 0-90 Ο, με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό μέχρι 2.350,00

13 Σελίδα 13 Αντικατάσταση μετά από 15 χρόνια μόνο εφόσον έχει υποστεί ολοκληρωτική φθορά Η. Βακτηρίες- Μπαστούνια Οι βακτηρίες και τα μπαστούνια κυμαίνονται από το ποσό των 10,00 έως 35,00, ωστόσο ΔΕΝ αποδίδεται καμία δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ σε ποσά έως 30, Πρόσθετη περίθαλψη Οπτικά- Γυαλιά οράσεως Στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ χορηγείται ένα ζευγάρι γυαλιά (κάθε 4 έτη) ή φακοί επαφής (κάθε 2 έτη). ΔΕΝ χορηγούνται συγχρόνως γυαλιά και φακοί επαφής. Το ποσό αποζημίωσης για γυαλιά είναι 100,00 ευρώ (κρύσταλλα και σκελετός) Για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας χορηγούνται γυαλιά σε ασφαλισμένους άνω των 40 ετών, στην περίπτωση που δεν έχει χορηγηθεί άλλο ζεύγος στο διάστημα της 4ετίας. Δικαιολογητικά: Α. Iατρική γνωμάτευση ιατρού ειδικότητας οφθαλμιάτρου ΕΟΠΥΥ ή ιατρού Κρατικού ή Πανεπιστημιακού ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου ή συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ. Β. Απόδειξη πώλησης του καταστήματος οπτικών (ονοματεπώνυμο και χορηγούμενο είδος) Γ. Βεβαίωση του οπτικού με τη σφραγίδα και την υπογραφή του, στην οποία θα βεβαιώνει ότι εκτέλεσε επακριβώς την ιατρική γνωμάτευση του συγκεκριμένου ιατρού οφθαλμιάτρου 11. Ευρωπαϊκή κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας Ο κάτοχος της ΕΚΑΑ μπορεί να λαμβάνει παροχές σε είδος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία, Ελβετία, που μετέβη για προσωρινή διαμονή. Διαδικασία: Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλλει Αίτηση Έκδοσης Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασθένειας προσκομίζοντας το θεωρημένο Βιβλιάριο Υγείας και το Διαβατήριο ή νέο τύπου Ταυτότητα.

14 Σελίδα 14 Παροχές Ασφαλισμένων ΠΑΡΟΧΕΣ στον ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΟΠΥΥ Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θ.Χ.Π.Α. - Λεωφ. Βουλιαγμένης Ελληνικό Τηλ. & Fax : Τηλ : Http : Facebook :ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΆ ΠΛΑΚΑΣ

ηµητρακόπουλος Γιώργος

ηµητρακόπουλος Γιώργος ηµητρακόπουλος Γιώργος Αναπληρωµατικός Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Πρόεδρος του Συλλόγου της Νίκαιας (εκλεγµένος µε το ψηφοδέλτιο της «υπέρβασης») Τηλ. επικοινωνίας 6977 747439 e-mail: info@gdimitrakopoulos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ 1. Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Ενιαίας Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) είναι το προϊόν της σύμπραξης από 1 1

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κώδικας : 101 10 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ - 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ - 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ - 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ Άρθρο 1 Σκοπός Με τον παρόντα Κανονισμό και στο πλαίσιο της σύμπραξης αφενός των μονάδων υγείας του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Τροποποίηση της υπ αριθ. Φ90380/25916/3294/2011 (ΦΕΚ 2456/Β'/3-11-2011) κοινής υπουργικής απόφασης «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κώδικας : 101 10 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.για ιατρική εξέταση, συνταγογράφηση και αναγραφή εξετάσεων μπορούν να εξυπηρετούνται:

Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.για ιατρική εξέταση, συνταγογράφηση και αναγραφή εξετάσεων μπορούν να εξυπηρετούνται: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 Τ. Κ: 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΗΛ. 210 6871719

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 46357 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3054 18 Νοεμβρίου 2012 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΕΜΠ5 Τροποποίηση της υπ αριθ. Φ90380/25916/3294/2011 (ΦΕΚ 2456/Β /3 11 2011) κοινής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΕ 0541 (ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ) 1. θεράποντος Ιατρού, ενώ στην πίσω όψη τίθεται σφραγίδα & υπογραφή στην ένδειξη «ο εκτελέσας την εντολή» από το φαρμακείο.

ΚΑΕ 0541 (ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ) 1. θεράποντος Ιατρού, ενώ στην πίσω όψη τίθεται σφραγίδα & υπογραφή στην ένδειξη «ο εκτελέσας την εντολή» από το φαρμακείο. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ σελ. 2 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ σελ. 6 ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ σελ. 8 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ σελ. 9 ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ σελ. 11 ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ σελ. 13 ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ σελ.14 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΑΥΤΕΚΩ ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡ. ΕΞΠΡΕΣ Ν.Π.Δ.Δ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 2011 ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 6-8-10 106 79 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 19667 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1233 11 Απριλίου 2012 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθ. Φ.90380/5383/738 Τροποποίηση της υπ αριθμ. Φ.90380/25916/3294/3.11.2011 (Β 2456)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 35013 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2456 3 Νοεμβρίου 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 1.7/10: «Εκπόνηση, έκδοση και διάχυση Οδηγού Πληροφόρησης για Υπηκόους Τρίτων Χωρών με Αναπηρία, νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα»

Δράση 1.7/10: «Εκπόνηση, έκδοση και διάχυση Οδηγού Πληροφόρησης για Υπηκόους Τρίτων Χωρών με Αναπηρία, νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα» Πρόλογος Τόσα χρόνια όλοι δυστυχώς εκπαιδευτήκαμε να λειτουργούμε ως μονάδες. Το δύσκολο πια είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο. Η ομάδα, η ένωση. Ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστεύσεως στέκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΙΒΟΞ7Μ-ΓΓ2. Αθήνα, 21/1/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Αρ. Πρωτ.: 3112

ΑΔΑ: ΒΕΙΒΟΞ7Μ-ΓΓ2. Αθήνα, 21/1/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Αρ. Πρωτ.: 3112 Αθήνα, 21/1/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. Πρωτ.: 3112 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γενική Δ/νση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Δ/νση Παροχών & Κατάρτισης Συμβάσεων Τμήμα: Πληροφορίες: Γεωργαντή Ελπίδα Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΨΑΞΕ, ΜΑΘΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ! ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

ΨΑΞΕ, ΜΑΘΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ! ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! Διοργάνωση Κ Ε Φ Ι Μέγας Χορηγός Με την υποστήριξη των: Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι., Αιτωλίας 33-35, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, 2ος όροφος τηλ. 210 6468222, 210 3244390, 210 6447002, fax. 210 6468221, email: info@anticancerath.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Editorial / Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι O Οδηγός του 2012 είναι ιδιαίτερα πλούσιος λόγω των αλλεπάλληλων συμπληρώσεων και αναθεωρήσεων που πρόεκυψαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΠΥΥ 8 Ο ΗΓΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. ηµόσιο ΦΑΡΜΑΚΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΙΑΓΝΩΣΕΙΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΟΠΥΥ 8 Ο ΗΓΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. ηµόσιο ΦΑΡΜΑΚΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΙΑΓΝΩΣΕΙΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ 8 ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ηµόσιο ΦΑΡΜΑΚΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΙΑΓΝΩΣΕΙΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ Τι προβλέπεται για εντατικές, ιδιωτικά µαιευτήρια και κλινικές ΤΙ ΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 24273 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1664 4 Ιουλίου 2013 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Φ.40155/14631/601 Έγκριση Κανονισμού Υγείας Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ,ΚΟΣΤΟΣ ΝΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Α) ΣΕ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ- ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ,ΚΟΣΤΟΣ ΝΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Α) ΣΕ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ- ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑ 26 / 06 / 2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 30044/2012 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ:.ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΛΗΡ.: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 Τ. Κ: 151

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 1. Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και που απευθύνομαι για έγκριση εξωσωματικής γονιμοποίησης, έγκριση πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας και έγκριση χορήγησης γοναδοτροπινών

Διαβάστε περισσότερα

OΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ALPHA BANK

OΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ALPHA BANK ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ALPHA BANK OΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ALPHA BANK ΤΕΥΧΟΣ 4 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ OKTΩΒΡΙΟΣ 2014 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕΛ. 3 2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Διαδικασία για την απόδοση δαπάνης- Άρθρο 17 Ειδική Αγωγή»

ΘΕΜΑ : «Διαδικασία για την απόδοση δαπάνης- Άρθρο 17 Ειδική Αγωγή» Αθήνα, 7/2/13 Αρ. Πρωτ.: 6046 Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Δ/νση: Σχεδιασμού Πληροφορίες: Ευαγγελία Λαρεντζάκη Τηλ.: 2106871714 Fax: 2106871795 Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 39, Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Αθήνα, 7.3.2014 ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ 1. ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ; Στην μεταβατική αυτή περίοδο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται: Από τους συμβεβλημένους με

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 14 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - ΥΛΙΚΑ - ΟΡΓΑΝΑ - ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Το Ταµείο χορηγεί στα άµεσα ασφαλισµένα µέλη και τα έµµεσα της ιδίας οικογενείας τα παρακάτω µέσα και όργανα για την αποκατάσταση της υγείας τους

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 11 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 11.1. ιαδικασία Εισαγωγής Ο ασφαλισµένος µε την εισαγωγή του σε νοσηλευτικό ίδρυµα θα προσκοµίζει γνωµάτευση του νοσηλευτικού ιδρύµατος στην οποία θα αναφέρεται ο λόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ME ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ME ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ME ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ Στ σήμερα την οι κάτωθι συμβαλλόμενοι: Ι. Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία.. που χάριν συντομίας θα αποκαλείται Ταμείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΑΥΤΕΚΩ ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡ. ΕΞΠΡΕΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 2014 ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 6-8-10 106 79 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΟΖΛΟΞ7Μ-2Η4. Αθήνα, 26/1/2012. Αρίθμ. Πρώτ: οικ. 709 ΠΡΟΣ. 1.Μονάδες Υγείας Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΑΔΑ: ΒΟΖΛΟΞ7Μ-2Η4. Αθήνα, 26/1/2012. Αρίθμ. Πρώτ: οικ. 709 ΠΡΟΣ. 1.Μονάδες Υγείας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΑΔΑ: ΒΟΖΛΟΞ7Μ-2Η4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα