Η περίπτωση του WordPress. KΕΠΛΗΝΕΤ ΣΕΡΡΩΝ (Παραχώρηση διαφανειών Βασίλης Εφόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η περίπτωση του WordPress. KΕΠΛΗΝΕΤ ΣΕΡΡΩΝ (Παραχώρηση διαφανειών Βασίλης Εφόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής)"

Transcript

1 Η περίπτωση του WordPress KΕΠΛΗΝΕΤ ΣΕΡΡΩΝ (Παραχώρηση διαφανειών Βασίλης Εφόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής)

2 Θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα για την μονάδα μου. Πώς ξεκινάω; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα του ΠΣΔ για κατασκευή ιστοσελίδας με τη χρήση Joomla: Αν θέλετε να δημιουργήσετε ιστοσελίδα μόνοι σας, μπορείτε να ξεκινήσετε από εδώ:

3 Ένας προσωπικός (ή και ομαδικός) δικτυακός τόπος με τα εξής χαρακτηριστικά: περιέχει κυρίως νέα - δημοσιεύσεις ( posts ), ενημερώνεται τακτικά, έχει την μορφή ημερολογίου (οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις εμφανίζονται πρώτες), έχει δημιουργηθεί συνήθως με τη χρήση ειδικού λογισμικού, συντηρείται από ένα ή περισσότερα άτομα.

4 είναι συνήθως κείμενα, κάποιες φορές με εικόνες, συνδέσμους ακόμα και με ήχους και video, μπορούν να σχολιαστούν από τους επισκέπτες του ιστολογίου, είναι αρχειοθετημένες ημερολογιακά στο ιστολόγιο και διατηρούνται για πάντα..

5 Τα ιστολόγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διδασκαλία: Αντί για πίνακα ανακοινώσεων Ως μέσο καθοδήγησης με την ανάρτηση οδηγιών Ως μέσο παρότρυνσης για προβληματισμό και διάλογο Ως συνεργατικό εργαλείο Ως χώρος δημοσιότητας (λ.χ. για δημοσίευση εργασιών)

6 1. Κάθε μέλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου μπορεί να αποκτήσει ένα προσωπικό ιστολόγιο. 2. Επιτρέπεται η ανάρτηση δημοσιεύσεων (άρθρων) και σχόλιων μόνο από τα πιστοποιημένα μέλη του ΠΣΔ. 3. Επιλογή αισθητικού θέματος ιστολόγιου από μία μεγάλη συλλογή 130+ πλήρως εξελληνισμένων θεμάτων (themes). 4. Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον διαχείρισης και συγγραφής άρθρων. 5. Εύκολη προσθήκη αρχείων και ενσωματωμένου (embedded) video.

7 6. Εύκολη προσθήκη χώρου συζητήσεων (forum) σε κάθε ιστολόγιο. 7. Δυνατότητα συντακτών, περισσότερων του ενός, σε ένα ιστολόγιο (λ.χ. ιστολόγιο σχολείου ή τάξης). 8. Διαθέσιμος χώρος αρχείων ιστολόγιου ΜΒ. 9. Απλή διαδικασία μεταφοράς υπάρχοντος ιστολογίου από άλλον πάροχο στο ΠΣΔ. Η υπηρεσία βασίζεται στο ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα Wordpress (http://www.wordpress.org)

8 Το WordPress είναι σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη δυναμικών ιστοσελίδων και την διαχείριση του περιεχομένου τους. Το ΠΣΔ παρέχει (σε πιστοποιημένους χρήστες του) τη δυνατότητα δημιουργίας ιστοσελίδων με WordPress. Το WordPress χρησιμοποιεί: διακομιστή Web τεχνολογίας Apache PHP version ή μεγαλύτερη MySQL version 5.0 ή μεγαλύτερη

9

10

11

12

13 Το «Επιλογές Προβολής» βρίσκεται στην πάνω δεξιά πλευρά κάθε διαχειριστικής σελίδας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσαρμόσετε το τι εμφανίζεται και πώς στην οθόνη. Για να εμφανιστεί το περιεχόμενο της ενότητας αυτής, πατήστε το σύνδεσμο «Επιλογές προβολής».

14 Στο πάνω μέρος των διαχειριστικών σελίδων και σε κίτρινο φόντο εμφανίζονται ενημερώσεις από την ομάδα ανάπτυξης της υπηρεσίας blogs.sch.gr. Οι ενημερώσεις αυτές, μπορεί να αφορούν νέες δυνατότητες, ή συμβουλές χρήσης.

15 Τα άρθρα είναι βασικό το βασικό συστατικό περιεχόμενο ενός ιστολογίου και πέρα από το κείμενο μπορούν να περιέχουν εικόνες, video, συνδέσμους κ.α. ενώ μπορούν να χαρακτηριστούν με την βοήθεια κατηγοριών και ετικετών.

16

17

18 Κατά τη συγγραφή ενός νέου άρθρου θα πρέπει να συμπληρώσετε: Τον τίτλο του άρθρου Το περιεχόμενό του Κατηγορίες και ετικέτες Όταν τελειώσετε, επιλέξετε το κουμπί Δημοσίευση.

19 Διευκολύνουν τους επισκέπτες του ιστολογίου σας να βρίσκουν αυτό που ψάχνουν και να πλοηγούνται πιο εύκολα. Οι κατηγορίες είναι όπως τα κεφάλαια ενός βιβλίου παρέχοντας μια γενική εικόνα των θεμάτων του ιστολογίου σας. Οι ετικέτες είναι σαν τους σελιδοδείκτες που βρίσκουμε στο πίσω μέρος ενός βιβλίου και καθοδηγούν βάση λέξεων για την εύρεση κατάλληλων δημοσιεύσεων.

20 Αν θέλετε να προγραμματίσετε μία δημοσίευση που θα εμφανισθεί μεταγενέστερα: 1. Κάνετε κλικ στον σύνδεσμο «Επεξεργασία» δίπλα στην επιλογή «Δημοσίευση κατευθείαν» στο πλαίσιο «Δημοσίευση». 2. Καταχωρείτε την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε να δημοσιευθεί το άρθρο. 3. Κάνετε κλικ στο «Εντάξει» 4. Κάνετε κλικ στο κουμπί «Προγραμματισμός»

21 Για να ορίσετε κωδικό πρόσβασης ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα: 1. Κάντε κλικ στο Επεξεργασία στην ενότητα Δημόσιο. 2. Επιλέξτε το Έχει συνθηματικό. 3. Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας και κάντε κλικ στο Εντάξει Η δημοσίευση προστατεύεται με τον κωδικό που θέσατε.

22 Για να εισάγετε έναν σύνδεσμο εκτελείτε τα παρακάτω: 1. Αντιγράφετε τη διεύθυνση προορισμού (URL) από τον φυλλομετρητή σας. 2. Επιλέγετε το κείμενο που θέλετε να συνδέσετε με τον σύνδεσμο που έχετε αντιγράψει και πατάτε το εργαλείο «Εισαγωγή/επεξεργασία συνδέσμου»

23 Από το κουμπί «Προσθήκη πολυμέσων» μπορείτε να προσθέσετε στη δημοσίευση εικόνες, βίντεο, αρχεία ήχου και αρχεία πολυμέσων. Για την εισαγωγή εικόνας μπορείτε: Να μεταφορτώσετε - ανεβάσετε (upload) μια φωτογραφία από τον υπολογιστή σας ή να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία από το διαδίκτυο και να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο.

24 Για μεταφόρτωση (upload) από τον υπολογιστή σας, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα: 1. Πατήστε το κουμπί «Προσθήκη πολυμέσων» 2. Επιλέξτε «Μεταφόρτωση αρχείων» 3. Σύρτε και αποθέστε το/τα αρχείο/α εικόνας/ων ή πατήστε «Επιλογή αρχείων» και διαλέξτε την/τις εικόνα/ες που θέλετε να ανεβάσετε. 4. Το/α αρχείο/α, αρχίζει/ζουν να ανεβαίνει/ουν και βλέπετε μια μπάρα εξέλιξης της διαδικασίας. 5. Πατήστε «Εισαγωγή σε άρθρο» για να μεταφερθεί η/οι εικόνα/ες στη δημοσίευσή σας

25

26

27 Στην περίπτωση αυτή επιλέγετε «Προσθήκη πολυμέσων». Προσθέστε αρχεία από τον υπολογιστή σας και επιλέγετε «Μεταφόρτωση». Επιλέγετε κατάλληλο τίτλο και πατάτε «Εισαγωγή στη δημοσίευση»

28 Μπορείτε να ενσωματώσετε οποιοδήποτε κομμάτι HTML κώδικα που μπορεί να περιλαμβάνει: videos, google calendars, vokis, ebooks, widgets. Απλά αντιγράφετε και επικολλάτε το κομμάτι κώδικα που μας ενδιαφέρει στοv HTML κειμενογράφο, στη επιλογή «Νέα άρθρο» - «Κείμενο»

29 Στα «Άρθρα», εμφανίζεται μια λίστα με 20 δημοσιεύσεις ανά σελίδα. Πάνω από κάθε δημοσίευση βλέπετε 4 επιλογές: Επεξεργασία - για πλήρη επεξεργασία της δημοσίευσης. Ταχυεπεξεργασία για να διαμορφώσετε χαρακτηριστικά, όπως ο τίτλος, η κατάσταση, κωδικούς πρόσβασης, κατηγορίες, ετικέτες, σχόλια κ.α. Διαγραφή για να διαγράψετε μια δημοσίευση. Προσοχή γιατί η διαγραφή είναι οριστική. Προβολή για να δείτε τη δημοσίευση όταν προβάλλεται στο ιστολόγιο σας.

30 Μπορείτε να προβάλλετε video ή παρουσιάσεις μέσα σε μία δημοσίευση σας δίχως να χρειάζεται ο επισκέπτης να μεταβεί στον εξωτερικό δικτυακό τόπο Παράδειγμα εισαγωγής video από vod.sch.gr Youtube Παρουσίαση εισαγωγής παρουσίασης από Slideshare

31 Όλα τα αρχεία (PDF, DOC, JPG, PNG κ.α.) που έχουν εισαχθεί στο Ιστολόγιο σας βρίσκονται στη «Συλλογή πολυμέσων». Εκεί μπορείτε να τα διαχειρισθείτε ή και να προσθέσετε νέα. Επίσης μπορείτε: να περιορίσετε αυτά που βλέπετε φιλτράροντας με βάση το είδος ή τον μήνα καταχώρισης να ψάξετε χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά για να βρείτε σχετικά αρχεία να ανεβάσετε αρχεία με την επιλογή «Νέο Αρχείο» να Επεξεργαστείτε, να Διαγράψετε μόνιμα και να Προβάλετε τα αρχεία σας, απλά τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω στο κάθε αρχείο

32

33 Μπορείτε να προσθέσετε ένα σχόλιο στο κάτω μέρος κάθε δημοσίευσης. Για να διαχειριστείτε τα σχόλια πηγαίνετε στο πάνελ διαχείρισης Σχόλια. Στη σελίδα Σχόλια μπορείτε να ψάξετε: Κατά τύπο σχολίου (σχόλιο ή πινγκ). Χρησιμοποιώντας μια Λέξη-κλειδί, όπως το όνομα του συγγραφέα ή τον τίτλο. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα σχόλια (Για έλεγχο, Εγκεκριμένα, Ανεπιθύμητα, Κάδος)

34 Πηγαίνοντας το ποντίκι πάνω από ένα σχόλιο εμφανίζονται οι παρακάτω επιλογές: Έγκριση-Αποέγκριση Απάντηση Ταχυεπεξεργασία Επεξεργασία Ανεπιθύμητο Διαγραφή

35 Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες σελίδες χρησιμοποιώντας την επιλογή Σελίδες -> Νέα σελίδα στο πάνελ διαχείρισης σας. Η σελίδα «Επεξεργασία σελίδας» λειτουργεί παρόμοια με την Επεξεργασία άρθρου με τη διαφορά ότι: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατηγορίες ή ετικέτες στις σελίδες Μπορείτε να τακτοποιήσετε τις σελίδες σας χρησιμοποιώντας ιεραρχίες, με τη χρήση υπόσελίδων.

36

37

38 Κάθε νέο ιστολόγιο έχει το ίδιο προεπιλεγμένο θέμα που όμως μπορείτε να αλλάξετε και να προσαρμόσετε όπως επιθυμείτε. Από το μενού πλοήγησης μέσω της επιλογής «Εμφάνιση» -> «Θέματα», οδηγείστε στη σελίδα Διαχείρισης θεμάτων. Εδώ μπορείτε να κάνετε Προεπισκόπηση και Ενεργοποίηση του θέματος που θα επιλέξετε. Ας δούμε πως γίνεται η: Αλλαγή κεφαλίδας Αλλαγή φόντου

39 Στην επιλογή Μενού μπορείτε να προσαρμόσετε τα μενού που θα εμφανίζονται αν το επιτρέπει το θέμα που έχετε επιλέξει. Αν δεν το επιτρέπει μπορείτε να προσθέσετε χρησιμοποιώντας την επιλογή Δημιουργία μενού. Για να το δημιουργήσετε δίνετε ένα όνομα και πατάτε στην δημιουργία μενού. Επιλέγετε ποιους συνδέσμους, σελίδες και κατηγορίες θα προσθέσετε στο συγκεκριμένο μενού και όταν τελειώσετε πατάτε Αποθήκευση μενού.

40 Για να προσθέσετε το μενού που δημιουργήσατε στο ιστολόγιο σας πρέπει να μεταβείτε στην σελίδα Μονάδες από όπου μπορείτε να προσθέσετε και πολλές άλλες μονάδες όπως: Εικόνες άλλων χρηστών (Avatars), RSS από άλλα site, Φόρμα αναζήτησης, Ημερολόγιο και Μενού που δημιουργείτε. Για την προσθήκη του μενού πηγαίνετε στην επιλογή Μενού και αφού κάνετε κλικ επάνω της σύρατε το ποντίκι μέσα στο κουτί με τίτλο Κύριο Πάνελ. Μέσα στο τετράγωνο που αναδύεται βάλτε τίτλο για το συγκεκριμένο μενού και επιλέξτε το μενού που μόλις δημιουργήσατε.

41 Ας δούμε πως γίνεται η προσθήκη των μονάδων RSS (από Saferinternet.gr) Ημερολόγιο Δημοφιλή αρχεία Tag cloud Πάνελ υποσέλιδου

42 Στην σελίδα αυτή εμφανίζονται όλα τα μέλη του ιστολογίου σας. Οι ρόλοι που μπορούν να έχουν οι χρήστες είναι: Διαχειριστής, Αρχισυντάκτης, Συντάκτης, Συνεργάτης, Συνδρομητής. Ο ρόλος του κάθε χρήστη καθορίζει τα δικαιώματα που αυτός θα έχει στη χρήση του ιστολογίου σας.

43 Τα δικαιώματα του κάθε ρόλου είναι: Διαχειριστής: (Administrator) Πλήρης πρόσβαση σε όλες τις ενέργειες διαχείρισης του ιστολογίου Αρχισυντάκτης: (Editor) Πρόσβαση στη συγγραφή, διαχείριση δημοσιεύσεων, σελίδων, σε δικές του όσο και σε άλλων χρηστών Συντάκτης: (Author) Μπορεί μόνο να δημοσιεύει και να διαχειρίζεται δικές του δημοσιεύσεις Συνεργάτης: (Contributor) Μπορεί να γράφει δημοσιεύσεις άλλα αυτές πρέπει να εγκριθούν από τον διαχειριστή ή αρχισυντάκτη πριν την προβολή τους στο ιστολόγιο Συνδρομητής: (Subscriber) Μπορεί μόνο να διαβάσει, να λαμβάνει ενημέρωση κ.α.

44 Στην ίδια σελίδα μπορείτε να επεξεργαστείτε Το προφίλ σας που σας δίνει τις παρακάτω επιλογές: Προσωπικές ρυθμίσεις. Όνομα με βασικά στοιχεία. Στοιχεία επικοινωνίας με , ιστοσελίδα κ.α. Λίγα λόγια για σας για προσθήκη βιογραφικών στοιχείων. Χρησιμοποιώντας την επιλογή Your Avatar μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα που θα εμφανίζεται όταν γράφετε τα σχόλια σας σε άλλα ιστολόγια και στο δικό σας.

45 Το Press This είναι ένα είδος σελιδοδείκτη που εκτελείται στον φυλλομετρητή σας και επιτρέπει να αντιγράφετε κομμάτια από το διαδίκτυο στο ιστολόγιο σας. Μέσω του Press This γίνεται να αντιγράψετε κείμενο, εικόνες και βίντεο από οποιαδήποτε σελίδα και έπειτα να τα επεξεργαστείτε για να τα αποθηκεύσετε ή να τα δημοσιεύσετε. Σύρετε το link Press This στη γραμμή των σελιδοδεικτών σας Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Press_This πηγαίνετε στην σελίδα που θέλετε να εντάξετε σε μια νέα δημοσίευση και αφού επιλέξετε το κείμενο και/ή την εικόνα που θέλετε να συμπεριλάβετε στη δημοσίευση σας πατάτε το Press_This από την γραμμή σελιδοδεικτών και εμφανίζεται ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο που περιέχει το επιλεγμένο κείμενο.

46 Αν θέλετε να μεταφέρετε ένα ιστολόγιο στο blogs.sch.gr (ή να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο στο blogs.sch.gr), τα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι τα εξής: 1. Στο παλιό σας ιστολόγιο μεταβείτε στην διαχείριση του και κάντε εξαγωγή. Αποθηκεύστε το αρχείο που θα δημιουργηθεί, στον υπολογιστή σας. 2. Στο blogs.sch.gr, στην διαχείριση του Ιστολογίου σας, επιλέξτε Εργαλεία -> Εισαγωγή. 3. Από τη λίστα κάντε κλικ σε αυτό το περιβάλλον που φιλοξενούσε το παλιό σας ιστολόγιο.

47 4. Δώστε το αρχείο που αποθηκεύσατε στο 1ο βήμα και πατήστε το κουμπί «Ανέβασμα αρχείου και εισαγωγή». 5. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία (διαρκεί κάποια λεπτά) και δώστε την επικύρωση σας όπου ζητηθεί. 6. Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς, θα πρέπει να κάνετε χειροκίνητα τα εξής: o Μεταφορά εικόνων και αρχείων o Ενεργοποίηση του θέματος εμφάνισης της επιλογής σας. o Ενεργοποίηση των widgets που θέλετε

48

49

50 Κατεβάστε το αρχείο της τελευταίας έκδοσης του WordPress από την επίσημη ιστοσελίδα Χρησιμοποιήστε αποσυμπιέστε το αρχείο του WordPress σε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας. Μετονομάστε τον αποσυμπιεσμένο φάκελο wordpress-3.9-el σε wordpress. Πιστοποιηθείτε ως χρήστης στο και πλοηγηθείτε στο "MySch Πίνακας ελέγχου Ρυθμίσεις βάσης δεδομένων MySQL". Δημιουργήστε μία νέα βάση δεδομένων (αν δεν υπάρχει ήδη) και δώστε κωδικό πρόσβασης για αυτήν τη βάση. Μετονομάστε το αρχείο wp-config-sample.php σε wpconfig.php.

51 Ανοίξτε το αρχείο wp-config.php και ορίστε τα στοιχεία της βάσης δεδομένων που δημιουργήσατε σε προηγούμενο βήμα. // ** MySQL settings ** // /** The name of the database for WordPress */ define ('DB_NAME', 'database_name_here'); /** MySQL database username */ define ('DB_USER', 'username_here'); /** MySQL database password */ define ('DB_PASSWORD', 'password_here'); /** MySQL hostname */ define ('DB_HOST', 'localhost');

52 Με ένα πρόγραμμα FTP, μεταφέρετε τον φάκελο wordpress, στο χώρο της ιστοσελίδας σας στο ΠΣΔ. Επισκεφτείτε τη διεύθυνση όπου username το όνομα χρήστη του λογαριασμού σας το ΠΣΔ. Αν τα αρχεία εγκατάστασης του wordpress τα έχετε μεταφέρει στο root φάκελο σας, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

53 Μόλις φορτώσει η διεύθυνση θα σας εμφανιστεί η αρχική σελίδα εγκατάστασης του Wordpress

54

55 Για να συνδεθείτε στο διαχειριστικό περιβάλλον του WordPress θα πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο:

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μάθημα 1 Τι είναι το Joomla, που αποσκοπεί Μάθημα 2 Χαρακτηριστικά &Δομή τυ Joomla Μάθημα 3 Ιστοσελίδα XML, HTML, CSS, Web Browser Μάθημα 4 Web Server, Domain Name Μάθημα 5 Τι είναι οι Στατικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ Πράξη 2.2.2.α. «Προπτυχιακά Προγράµµατα Σπουδών» Κεντρική Υποστήριξη H πλατφόρµα ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιµετώπισης φαινοµένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισµού»

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιµετώπισης φαινοµένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισµού» «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιµετώπισης φαινοµένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισµού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενηµέρωση- επιµόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιµετώπιση των φαινοµένων

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Αρχικής Σελίδας Δημιουργία Άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός οδηγός Mozilla Thunderbird

Ελληνικός οδηγός Mozilla Thunderbird 1 Το έγγραφο αυτό κυκλοφορεί με την άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά - Παρόμοια διανομή 3.0 Ελλάδα (Creative Commons Attribution- Share Alike 3.0 Greece) που σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε,

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο διαχείρισης υπηρεσιών E-mail & Website Hosting (control panel)

Κέντρο διαχείρισης υπηρεσιών E-mail & Website Hosting (control panel) Vodafone Business E-mail & Website Hosting Κέντρο διαχείρισης υπηρεσιών E-mail & Website Hosting (control panel) Οδηγός χρήσης Καλώς ορίσατε Οι υπηρεσίες εταιρικού e-mail και website hosting της Vodafone

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΕΒΡΟΥ. Καλτσίδης Χρήστος

ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΕΒΡΟΥ. Καλτσίδης Χρήστος Καλτσίδης Χρήστος Μάρτιος 2009 Υπηρεσία Φιλοξενίας Ιστοσελίδων στο ΠΣΔ Η υπηρεσία φιλοξενίας σελίδων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει σκοπό την προβολή των δραστηριοτήτων των σχολικών μονάδων και του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας για σχολή χορού» «Design and construction of website for a dance studio»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας για σχολή χορού» «Design and construction of website for a dance studio» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας για σχολή χορού» «Design and construction of website for a

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 4.5. Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο. Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Ειδικοί Στόχοι

Ενότητα 4.5. Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο. Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Ειδικοί Στόχοι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 : ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο Ενότητα 4.5 Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου Ειδικοί Στόχοι Οι επιµορφούµενοι πρέπει: Να µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. των. Επιτροπή.

Εγχειρίδιο. των. Επιτροπή. στοχασμός Εγχειρίδιο χρήσης του Μαθησιακού Περιβάλλοντος και του Περιβάλλοντος του Εκπαιδευτικού Η πλατφόρμα του ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των ερευνητικώνν προγραμμάτων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΠΛΗΡΟ/0506,,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Nokia PC Suite 6.8 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγη...1 1.1 Εφαρμογές Nokia PC Suite...1 1.2 Τι πρέπει να διαθέτετε...2 1.3 Περισσότερες πληροφορίες...4 2. Εγκατάσταση του Nokia PC Suite...5

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων.

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2011 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων Πτυχιακή εργασία Κατασκευή Τουριστικού Ενημερωτικού οδηγού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας Υπηρεσία Ανάρτησης και διαχείρισης Γραπτών Εργασιών Οδηγίες χρήσης για τους φοιτητές ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 11 Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 7 - ΥΠΗΡΕΣΊΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 7 - ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 7 - ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉΣ ΚΑΤ ΑΠΑΊΤΗΣΗ (VIDEO ON DEMAND) ΜΕ ΠΑΡΆΛΛΗΛΗ ΑΡΧΕΙΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΎ ΥΛΙΚΟΎ] ΓΙΑ ΤΟN ΧΡΗΣΤΗ [13/01/2014] έκδοση: 1.0 1 Περιεχόμενα 1.

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία. <<Κατασκευή ενός ιστοχώρου για την υποστήριξη της διαδικτυακής παρουσίας σχολείου>> ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ Α.Μ.

Πτυχιακή εργασία. <<Κατασκευή ενός ιστοχώρου για την υποστήριξη της διαδικτυακής παρουσίας σχολείου>> ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ Α.Μ. Πτυχιακή εργασία ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΝΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ Α.Μ. : 1958 ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter;

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter; Περιεχόµενα Αντί προλόγου...7 Πώς να χρησιµοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς δηµιουργώ τον λογαριασµό µου στο Twitter;...15 Κεφάλαιο 2: Πώς µπορώ να συνδεθώ και να αποσυνδεθώ από το Twitter;...37

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων

Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων e-life E-LEARNING VIRTUAL CENTER FOR PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η έκδοση αντανακλά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: Δημιουργία διαδραστικής ιστοσελίδας για το μάθημα της νανοηλεκτρονικής Υπεύθυνος : Δρ. Καναπίτσας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE δ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα τ.: 210 7273900 f: 210 7246824 e: ekt@ekt.gr www.ekt.gr Το έργο αυτό διατίθεται με

Διαβάστε περισσότερα

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Εφαρµοσµένης Πληροφορικής & Πολυµέσων Πτυχιακή εργασία µε θέµα: Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αργύρης Τζικόπουλος

Διαβάστε περισσότερα