«Η πορεία της διαφήμισης παρελθόν - παρόν - μέλλον»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Η πορεία της διαφήμισης παρελθόν - παρόν - μέλλον»"

Transcript

1 «Η πορεία της διαφήμισης παρελθόν - παρόν - μέλλον» 1.Κριτήρια επιλογής θέματος. Ενδιαφέρον, ελκυστικό, περιέργεια ( τρόπος δημιουργίας διαφήμισης) 2.Τίτλος έρευνας. Εξέλιξη της διαφήμισης στην πορεία του χρόνου με την βοήθεια της τεχνολογίας. Παρελθόν-παρόν 3.Παρουσίαση Προβλήματος. Η εξέλιξη της διαφήμισης στον χρόνο με την ανάπτυξη της τεχνολογίας μέσω της οποίας διακρίθηκαν οι καλύτερες διαφημίσεις αλλά και όσες απαγορεύτηκαν ως ακατάλληλες. 4..Εισαγωγή στο θέμα ( ιστορική αναδρομή ) Οι ρίζες της διαφήμισης χάνονται στην αρχή του χρόνου. Σύμφωνα με την άποψη πολλών μελετητών και ερευνητών, η διαφήμιση πρωτοεκδηλώθηκε στη ζωγραφική και στη βραχογραφία των σπηλαίων, όπως στην Αλταμίρα της Ισπανίας, για παράδειγμα. Όταν άρχισε το εμπόριο, δηλαδή η προσφορά στο κοινό των αγαθών που παράγει ο άνθρωπος, άρχισε και ο ανταγωνισμός. Κι αυτό γιατί τα είδη του εμπορίου, τις περισσότερες φορές, ήταν κοινά στους παραγωγούς, στους εμπόρους και στους μεταπράτες. Από τη στιγμή που άρχισε ο ανταγωνισμός, άρχισε και η διαφήμιση.

2 Τα πρώτα ίχνη της εμπορικής διαφήμισης και της διάδοσης πληροφοριών βρίσκονται στην κλασική ελληνική περίοδο, στους Φοίνικες και στη Ρωμαϊκή περίοδο. Στην ρωμαϊκή αγορά τοποθετούσαν πινακίδες που ανήγγειλαν πωλήσεις ή θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοστάτες ήταν οι γνωστοί μας κήρυκες, - ντελάληδες, που, σύμφωνα με τον Όμηρο, ήταν απόγονοι του Κήρυκα, γιου του Ερμή, και λογαριάζονταν σα μεσάζοντες ανάμεσα στην ύπατη αρχή και στο πλήθος. Παρέμειναν το βασικό μέσο διάδοσης πληροφοριών και της διακίνησης των αγαθών και εμπορευμάτων τόσο στο Βυζάντιο όσο και αργότερα στο μεσαίωνα. Παρά τον ερχομό της διαφήμισης, οι ντελάληδες μπορεί να περιορίστηκαν και η δράση τους να λιγόστεψε, όμως συνέχισαν να υπάρχουν μέχρι τα τελευταία χρόνια. Στη διάρκεια της μεγάλης άνθισης των ντελάληδων, η διαφήμιση γίνεται και με τη φωνή των ραψωδών και των τροβαδούρων, που πήγαιναν από παλάτι σε παλάτι για να πλέξουν το εγκώμιο του άρχοντα, καθώς επίσης και με τα επιγράμματα ωδών και θεατρικών έργων, που οι χρηματοδότες και οι χορηγοί για να διαφημιστούν, ανέθεταν τη συγγραφή τους σε ειδικευμένους της εποχής. Στη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι Praecones κήρυκες ξέχωρα απ τα όποια άλλα καθήκοντα που είχαν, ήταν και οι διαφημιστές. Ο Μεσαίωνας δεν μας προσφέρει κανένα άλλο είδος εμπορικής διαφήμισης εκτός απ την προφορική που γίνεται απ τους δημόσιους κήρυκες, τους ντελάληδες. Μεγάλη επανάσταση και στη διαμόρφωση της διαφήμισης, θα προκαλέσει η ανακάλυψη της τυπογραφίας και των κινητών στοιχείων από το Γουτεμβέργιο γύρω στα Απ την ανακάλυψη της τυπογραφίας γεννήθηκε μονομιάς και η κυκλοφορία εντύπων και εφημερίδων.

3 Η διαφήμιση όπως την ξέρουμε σήμερα, εμφανίστηκε τον 17ο αιώνα, η δε λέξη «διαφήμιση» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1655 από άγγλους εκδότες βιβλίων, ως επικεφαλίδα για τις ανακοινώσεις τους. Με την βιομηχανική επανάσταση 1946 η διαφήμιση άρχισε να αποκτά όλο και μεγαλύτερη σπουδαιότητα, γιατί η νέα μαζική παραγωγή αποκτούσε την προώθηση της πώλησης των νέων προϊόντων σε μεγάλη κλίμακα. Αν και η τεχνική των αγγελιών δεν σημείωσε μεγάλες προόδους (κυριαρχούσε το κείμενο, ενώ η εικονογράφηση ήταν ακόμη πολύ πρωτόγονη) η διαφήμιση αναπτύχθηκε σταδιακά σε τέτοιον βαθμό, ώστε να δικαιολογεί την εμφάνιση επιχειρήσεων που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν τον τομέα, των διαφημιστικών γραφείων, το πρώτο από τα οποία ιδρύθηκε στο Λονδίνο το Οι κύριοι φορείς της διαφήμισης (που σήμερα ονομάζονται διεθνώς media= διαφημιστικά μέσα) ήταν την εποχή εκείνη οι εφημερίδες και τα περιοδικά, τα φυλλάδια, οι αφίσες και τα (feuille-volant). Σε αυτά προστέθηκαν τον 20 αιώνα (περίοδος ραγδαίας ανάπτυξης της διαφήμισης), οι φωτεινές διαφημίσεις, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση. Η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση γίνεται το 1930 μχ, μόνο που είναι παράνομη. Ο ραδιοφωνικός σταθμός W1XAV της Βοστόνης δέχεται πρόστιμο για τη μετάδοση διαφημιστικού σποτ για τη βιομηχανία γούνας. 11. Διαδικασίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιήθηκαν για την ε.ε Προσωπικές απόψεις Διαδίκτυο Ερωτηματολόγιο Χρονοδιάγραμμα διαφήμισης:

4 2000 π.χ. Οι Αιγύπτιοι εφευρίσκουν την διαφήμιση εξωτερικού χώρου σκαλίζοντας δημόσιες ανακοινώσεις πάνω σε μέταλλο! 750 π.χ. Στην Αρχαία Ελλάδα το πρώτο ηχητικό λόγκο δημιουργήθηκε όταν η γυναίκες της νύχτας έβαζαν καρφιά στα παπούτσια τους και χτυπώντας τα παρήγαγαν κάποια ηχητικά εφέ «έλα εδώ» Η πρώτη έντυπη διαφήμιση δημιουργήθηκε στην Αγγλία. Το πρώτο πανό ανακοινώνει ένα βιβλίο προσευχών προς πώληση Δημιουργείτε το πρώτο προϊόν με όνομα για κυκλοφορία στο εμπόριο η οδοντόκρεμα Dentifrice Στην αυγή της Αμερικάνικης επανάστασης εμφανίζονται πολιτικές διαφημίσεις οι οποίες προωθούσαν την κατάταξη στο στρατό Η γέννηση του αυτοκινήτου πυροδοτεί την γέννηση στην Αμερική των μεγαλύτερων έντυπων διαφημίσεων Η πρώτη τοποθέτηση προϊόντος συμβαίνει όταν στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» αναφέρονται εταιρίες μεταφορικές και ναυτιλιακές! 1882 Ανάβει η πρώτη ηλεκτρική πινακίδα στην Time square τη Νέας Υόρκης Γεννιέται η πρώτη απευθείας προώθηση προϊόντος όταν η Sears στέλνει χειρόγραφες κάρτες και παίρνει πίσω παραγγελίες Η πρώτη παρουσίαση με δημόσιο πρόσωπο εμφανίζεται όταν ο Fatty Arbuckle του βωβού κινηματογράφου δίνει χειροπιαστές αποδείξεις ότι τα μαύρα μούρα είναι η προτίμηση των ανδρών με εκλεπτυσμένα γούστα Το πρώτο σλόγκαν ερωτικού περιεχομένου χρησιμοποιήθηκε από την εταιρία σαπουνιών Woodbury.

5 1917 Ιδρύεται η πρώτη αμερικάνικη ένωση διαφημιστικών πρακτορείων Ο Frank Conrad ιδρύει την KDKA τον πρώτο σταθμό ραδιοφωνικών διαφημίσεων στο γκαράζ του στα προάστια της Pittsburgh Ενθαρρύνεται η κατανάλωση προϊόντων μη καθημερινής χρήσης από διαφημιστές κατά την διάρκεια του Περνάει νομοσχέδιο ενάντια στην ψευδή διαφήμιση δηλώνοντας ότι «άδικες ή παραπλανητικές πράξεις ή πολιτικές στο εμπόριο από εδώ και στο εξής θεωρούνται παράνομες.» 1939 Γεμίζει ο κόσμος από διαφημίσεις προπαγάνδας για τον 2 ο παγκόσμιο πόλεμο Εμφανίζεται η πρώτη επίσημη διαφήμιση τηλεόρασης για τα ρολόγια Bulova. Η εταιρία πληρώνει 9 δολάρια για ένα σποτάκι 20 δευτερολέπτων που βγαίνει στον αέρα πριν από ένα παιχνίδι baseball Η πρώτη πολιτική τηλεοπτική διαφήμιση βγαίνει στον αέρα για τον κυβερνήτη Dewey στην Νέα Υόρκη. Διαγωνισμοί και δωρεάν προσφορές γίνονται δημοφιλής τρόποι διαφήμισης. Το σαπούνι Dial δίνει δωρεάν και ένα λάδι Ψυχολόγοι αρχίζουν να δουλεύουν πάνω στην διαφήμιση ψάχνοντας να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους να πείσουν το Αμερικάνικο κοινό Γεννιέται το μακροβιότερο τραγούδι τηλεοπτικής διαφήμισης με τον Mr Clean το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα Ο David Ogilvy σηματοδοτεί την έναρξη της μοντέρνας διαφήμισης με το σλόγκαν «ο καταναλωτής δεν είναι κάποιος άσχετος, είναι η γυναίκα σου.»

6 1970 Γεννιέται η τηλεοπτική διαφήμιση πληροφόρησης που πούλαγε σπίτια στο San Diego Ο Calvin Clein δημιούργησε αμφιλεγόμενα σχόλια με μία διαφήμιση της sexy 15χρονης Brooke Shields η οποία ρωτούσε «Θέλετε να μάθετε τι υπάρχει ανάμεσα σε μένα και στα Calvin μου?» 1981 Το δίκτυο MTV λανσάρει διαφημίσεις μουσικών. Οι καταναλωτές ακούνε μουσική και όχι πληροφορίες για κάποιο προϊόν Η Apple βγάζει την πιο ακριβή διαφήμιση τηλεόρασης σκηνοθετημένη από τον Ridley Scott το promotion του Macintosh κοστίζει $ Το site Hotwired φτιάχνει τις πρώτες διαφημίσεις των AT&T, Sprint, MCI, Volvo, και άλλα. Η διαφήμιση ηλεκτρονικής αγοράς κάνει την εμφάνιση της στο GoTo.com ( τώρα το έχει πάρει η Yahoo. ) αντιγράφηκε ευρέως Δημιουργείται η πρώτη διαφήμιση της Yahoo Golf.[4] 1997 δημιουργείται η πρώτη διαφήμιση σε κινητό.ενός Φιλανδός παρουσιαστής ειδήσεων προσφέρει δωρεάν τίτλους ειδήσεων σε sms με σπόνσορα διαφημιστική εταιρεία Επενδύονται δισεκατομμύρια σε διαφημίσεις online. Σύντομα εμφανίζεται το 2000 H Google εισάγει τις Ad Words μια υπηρεσία που πληρώνεις κάνοντας κλικ. Η Ad Words δίνει κυρίαρχο ρόλο στις διαφημίσεις που έχουν να κάνουν με ανάλυση πληροφοριών και αυτές τώρα ισοδυναμούν με πάνω από 95% των συνολικών εσόδων της Google

7 2001 Οι διαφημίσεις που εμφανίζονται ξαφνικά στο πάνω ή στο κάτω μέρος της οθόνης του υπολογιστή γεμίζουν τις οθόνες των χρηστών. Κορυφώνονται το 2003 καταλαμβάνοντας το 8.7% των online διαφημίσεων και φέρνοντας έτσι 13 φορές περισσότερα κλικ από ότι οι σταθερές διαφημίσεις Η πιο ακριβή διαφημιστική καμπάνια διοργανώνεται από την Pepsi. Η 90 δευτερόλεπτων διαφήμιση με την Britney Spears κοστίζει 7.53 εκατομμύρια δολάρια. 5.Καταμερισμος θέματος σε ομάδες. Παρελθόν : Πρώτη διαφήμιση ( μορφή, εποχή) χαρακτηριστικά Γλώσσα Καλύτερες διαφημίσεις στον κόσμο. Παρόν : Σύγκριση διαφήμισης Ελλάδα-Εξωτερικό(τρόπος προβολής) Απαγορευμένες Διαφημίσεις 6.Σκοπός της έρευνας και ερευνητικά ερωτήματα: Αξιολόγηση και σωστή αναζήτηση πληροφοριών Καταλαβαίνουμε τον λόγο που δημιουργείται μία διαφήμιση και τα συμφέροντα της. πόσο δύσκολη είναι η δημιουργία μιας διαφήμισης; γιατί κάποιες διαφημίσεις κρίθηκαν ως ακατάλληλες;

8 Ποιά επίδραση έχουν οι διαφημίσεις στα παιδιά και τις καταναλωτικές συνήθειές τους; Ποιά είναι η αλληλεπίδραση κοινωνίας και διαφήμισης καθώς και ποιές είναι οι συνέπειες της επιρροής στην αντιμετώπιση του κοινωνικού συνόλου; 7.Ανάγκες που εξυπηρετεί Η διαφήμιση αποτελεί θεσμό κάθε σύγχρονης οικονομίας και επιτελεί πολλές και σημαντικές λειτουργίες εντός αυτής. Η διαφήμιση: 1.Παρέχει πληροφόρηση. 2. Ενδυναμώνει τα brands. 3. Υποστηρίζει τα media. 4. Παρέχει θέσεις εργασίας. 5. Μειώνει το κόστος διανομής των προϊόντων. 6. Προωθεί την εισαγωγή στην αγορά νέων προϊόντων. 7. Προσδίδει χρησιμότητα στο προϊόν. 1. Παρέχει πληροφόρηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διαφήμιση παρέχει πληροφορίες στους καταναλωτές και τους βοηθάει έτσι να λάβουν καλύτερες οικονομικές αποφάσεις. Η διαφήμιση ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με τα χαρακτηριστικά, την τιμή κ.λπ. των προϊόντων. Καλύτερα πληροφορημένοι καταναλωτές σημαίνει μεγαλύτερη πίεση στις εταιρείες ώστε να παρέχουν υψηλής ποιότητας προϊόντα σε καλύτερες τιμές. Με άλλα λόγια, εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών με

9 αποτέλεσμα οι αποτελεσματικές εταιρείες να παραμένουν στην αγορά, οι αναποτελεσματικές να εξαφανίζονται και, φυσικά, νέες να εισέρχονται. 2. Ενδυναμώνει τα brands. Η διαφήμιση παίζει σπουδαίο ρόλο στην καθιέρωση και την ενδυνάμωση των brand names. Το brand name δείχνει στον καταναλωτή ποιος είναι ο κατασκευαστής του προϊόντος ενώ του δίνει μια υπόσχεση σχετικά με το τι να περιμένει από το brand. Ο καταναλωτής μπορεί λογικά να υποθέσει ότι ο κατασκευαστής που επενδύει μεγάλα ποσά στη διαφήμιση του προϊόντος του είναι μάλλον απίθανο να προωθήσει στην αγορά ένα κακό προϊόν κάνοντας με αυτόν τον τρόπο κακό στην ίδια του την επένδυση. Έτσι, σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν μείνει ικανοποιημένος από το brand γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος. 3. Υποστηρίζει τα media. Εάν δεν υπήρχε η διαφήμιση τότε δεν θα υπήρχαν τα media δεδομένου ότι αυτή είναι που καλύπτει το κόστος λειτουργίας τους. Κοινωνία χωρίς media σημαίνει αντίο στην πολυφωνία, τη δημοκρατία, την κριτική, την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και τον έλεγχο της εξουσίας. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται να το λησμονούν διάφοροι πολέμιοι της διαφήμισης οι οποίοι, κατά τα άλλα, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ ακριβώς όλων αυτών! 4. Παρέχει θέσεις εργασίας. Η διαφήμιση δίνει δουλειά, είτε άμεσα είτε έμμεσα, σε χιλιάδες ανθρώπους. Χωρίς τη διαφήμιση όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα έμεναν άνεργοι και αυτό είναι κάτι που λησμονείται από τους πολέμιους της διαφήμισης. 5. Μειώνει το κόστος διανομής των προϊόντων. Η διαφήμιση αποτελεί λειτουργία του συνολικού προγράμματος μάρκετινγκ. Χωρίς τη διαφήμιση, η ανάγκη για επικοινωνία θα παρέμενε αλλά θα έπρεπε να

10 ικανοποιηθεί με κάποιον άλλον τρόπο μέσω, π.χ., των λιανοπωλητών, των πωλητών κ.ο.κ. Σε με τέτοια περίπτωση το κόστος θα ήταν σαφώς μεγαλύτερο. Για παράδειγμα, στις Η.Π.Α. πριν από χρόνια οι εταιρείες μπισκότων ξόδευαν μόνο το 2.2% επί των πωλήσεων τους στη διαφήμιση, εν αντιθέσει με τις εταιρείες δημητριακών που ξόδευαν το 14.9% αντίστοιχα. Ωστόσο, οι εταιρείες μπισκότων ξόδευαν το 22.1% επί των πωλήσεών τους σε άλλες ενέργειες πώλησης και διανομής όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τις εταιρείες δημητριακών ήταν μόνο 12.1%. Αυτό που γινόταν ήταν ότι οι εταιρείες μπισκότων απασχολούσαν περισσότερους ανθρώπους και κεφάλαια (push strategy) για τη διανομή και τοποθέτηση των προϊόντων τους στο ράφι, ενώ οι εταιρείες δημητριακών είχαν, μέσω τη διαφήμισης, δημιουργήσει επαρκή καταναλωτική ζήτηση (pull strategy) για τα προϊόντα τους με αποτέλεσμα οι λιανοπωλητές να ελέγχουν καλύτερα και συχνότερα το στοκ των συγκεκριμένων προϊόντων. Αυτό σήμαινε, φυσικά, ότι οι εταιρείες δημητριακών είχαν απαλλαγεί από αυτό το κόστος. 6. Προωθεί την εισαγωγή στην αγορά νέων προϊόντων. Η διαφήμιση προωθεί την εισαγωγή στην αγορά νέων προϊόντων δεδομένου ότι αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο πληροφόρησης των δυνητικών καταναλωτών. Ενημερώνει του καταναλωτές σχετικά με τις καινοτομίες και ενδυναμώνει τον ανταγωνισμό πράγμα θετικό per se. 7. Προσδίδει χρησιμότητα στο προϊόν. Η διαφήμιση, δημιουργώντας συσχετίσεις μεταξύ προϊόντος και διαθέσεων (moods), τρόπου ζωής (lifestyle) και άλλων δραστηριοτήτων προσδίδει επιπλέον χρησιμότητα στο προϊόν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αγοράζουν, π.χ., αυτοκίνητο απλώς και μόνο για να μεταφέρονται από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά για να αποκτήσουν

11 το αίσθημα της ανεξαρτησίας, να εκφράσουν την προσωπικότητά τους, να νιώσουν κάτι συγκεκριμένο μέσα τους. Όλα αυτά μπορεί να θεωρούνται υπερφίαλα από τους πολέμιους της διαφήμισης (κι όχι μόνο) και μπορεί, πράγματι, μερικές φορές να γίνονται υπερβολές. Σε τελική ανάλυση, όμως, ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να αγοράσει ότι θέλει και για όποιο λόγο αυτός θέλει σύμφωνα με την προσωπικότητά του, τις ανάγκες του -όπως τις βλέπει αυτός-, την οικονομική του κατάσταση κ.λπ. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει η ανάλογη καταναλωτική κουλτούρα ώστε να αποφεύγονται οι εξόφθαλμες υπερβολές. Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο η δαιμονοποίηση της κατανάλωσης και η προβολή του καταναλωτή ως άβολου όντος που είναι έρμαιο των κακών, συνήθως πολυεθνικών, εταιρειών. 8.Παραγοντες που επηρεάζουν την έρευνα μας. Πνευματικό επίπεδο χώρας όπου προβάλλεται η διαφήμιση Ηλικία στην οποία απευθύνεται ανάλογα με το προϊόν που διαφημίζει Οικονομική κατάσταση των χωρών προβολής και δημιουργίας της Τεχνολογική ανάπτυξη, διαθέσιμα μέσα Κοινωνικές συνθήκες και θρησκευτικές αντιλήψεις των χωρών όπου προβάλλεται 9.Περιορισμοί-περιγραφή των ορίων. Κοινωνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις

12 Οικονομικός παράγοντας Πολίτικο καθεστώς Πνευματική ανάπτυξη 10. Aξιοπιστία της έρευνας: Βασικό κριτήριο για την επιλογή των απαντήσεων μας ήταν να υπάρχουν σε παραπάνω από μια πηγές ώστε να μπορούν να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστες και έγκυρες, καθώς και να φέρουν να ίδια αποτελέσματα σε οποιαδήποτε επανάληψη με τα ίδια δεδομένα. 11.Διαδικασιες και δραστηριότητες που χρησιμοποιήθηκαν για την ε.ε Προσωπικές απόψεις Διαδίκτυο Ερωτηματολόγιο 12.Ερωτηματολογιο: 1) Πιστεύετε ότι ο σύγχρονος τρόπος διαφήμισης (οπτικά εφέ, μουσική κ.λπ.) είναι πιο ελκυστικός απ' ότι στο παρελθόν; ΠΟΛΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

13 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΠΟΛΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ 2) Πιστεύετε πως οι σημερινές διαφημίσεις στηρίζονται στην τεχνολογία και όχι στην ιδέα; ΠΟΛΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΠΟΛΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ 3) Πιστεύετε ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης το βασικό κριτήριο επιλογής ενός προϊόντος θα είναι η τιμή του και όχι η διαφήμιση; ΠΟΛΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

14 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΠΟΛΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ 4) Πιστεύετε πως οι διαφημίσεις του μέλλοντος θα χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό αθέμιτα μέσα και τηκτιτές προπαγάνδας; ΠΟΛΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΠΟΛΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ Σχόλια: 1) Παρατηρούμε πως και οι δυο πλευρές συμφωνούν στο ότι οι διαφημίσεις θα έχουν μεγαλύτερη επιρροή καθώς οι διαφημίσεις στις μέρες μας στηρίζονται στην τεχνολογία 2)Τα αποτελέσματα κυμαίνονται λίγο πολύ σε όλες τις πιθανές απαντήσεις διότι η τεχνολογία είναι σημαντικός παράγοντας για την δημιουργία μιας διαφήμισης άλλα και η ιδέα παίζει μεγάλο ρόλο 3) Ειδικά οι κηδεμόνες είναι επηρεασμένοι από την οικονομική κατάσταση τους γι αυτό και οι απαντήσεις τείνουν προς το πολύ

15 4) Είναι πολύ λογικές οι απαντήσεις καθώς οι εταιρίες έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και θα κάνουν οτιδήποτε για να προωθήσουν τα προϊόντα τους 14.Προτεινόμενα θέματα: Η διαφήμιση του μέλλοντος 15.Επίλογος Το θέμα μας ήταν η διαφήμιση στην πορεία του χρόνου και συγκεκριμένα πως εξελίχθηκε στο παρελθόν στο παρόν καθώς και πως θα εξελιχθεί στο μέλλον. Αναζητήσαμε πληροφορίες, με κύρια πηγή μας το διαδίκτυο καθώς και προσωπικές μας απόψεις. Ειδικότερα χωριστήκαμε σε ομάδες, βρήκαμε την σκοπιμότητα της έρευνας αλλά και τους παράγοντες που την επηρεάζουν. Προσπαθήσαμε να πλαισιώσουμε την έρευνα μας για να είναι άσο το δυνατόν περισσότερο αξιόπιστη Τέλος ασχοληθήκαμε με την δημιουργία ερωτηματολόγιου και ύστερα με τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων. Η διαφημίσει στο παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον %CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1- %CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1-.html

16 16.Βιβλιογραφία : 1. https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved= 0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2F2lyk-arsak.att.sch.gr%2Fwp- content%2fuploads%2f2012%2f02%2fgrapti-ergasia1.doc&ei=zifzuo- KOKTf4QTHuoCYBQ&usg=AFQjCNEY7lIkWHWpaCfZHk4wrMHUuayyQ&sig2=fYLfw8PQah_CZX1gylEpnw&bvm=bv ,d.bGE http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?4.http://www.gadgetfreak.gr/2 011/12/27/η-εξέλιξη-της-διαφήμισης-και-η-κυριαρχ/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Με διαφημίσεις εποχής)

17

18

19

20

21

22

23

24 Καραντζή Έλενα Κεφαλά Νικολίτσα Κούβελα Δέσποινα Κουμούτσου Αρίστη

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ:ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ:ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ:ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Καταναλωτική Συμπεριφορά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Της Σοροβίγκα Βασιλικής (Α.Μ. 14064) Επιβλέπων Καθηγητής: κ.στυλιανός

Διαβάστε περισσότερα

Επιβλέπων: Γεώργιος Μαστοράκης, Επίκουρος Καθηγητής

Επιβλέπων: Γεώργιος Μαστοράκης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Μελέτη και ανάλυση της επίδρασης του διαδραστικού μάρκετινγκ στη συναισθηματική νοημοσύνη του καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 2012-13 ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ε. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ Ε Ρ Ε Υ Ν Η Τ Ι Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α. Πίνακας περιεχομένων

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 2012-13 ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ε. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ Ε Ρ Ε Υ Ν Η Τ Ι Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α. Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Δεν έχουν καθοριστεί πηγές στο τρέχον έγγραφο. Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ε. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ 2012-13 Ε Ρ Ε Υ Ν Η Τ Ι Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Περιεχόμενα Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion)

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion) ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Κ ος. Χ. Κυτάγιας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Ανύσης Ιωάννης Α.Μ: 7032

Διαβάστε περισσότερα

1. Ιστορία διαφήμισης 2. Διαφημιστικοί στόχοι 3. Διαφημιστικά μέσα 4. Νεανικό κοινό 5. Παιδιά και διαφήμιση 6. Πώς εμφανίζεται η γυναίκα στη

1. Ιστορία διαφήμισης 2. Διαφημιστικοί στόχοι 3. Διαφημιστικά μέσα 4. Νεανικό κοινό 5. Παιδιά και διαφήμιση 6. Πώς εμφανίζεται η γυναίκα στη 1. Ιστορία διαφήμισης 2. Διαφημιστικοί στόχοι 3. Διαφημιστικά μέσα 4. Νεανικό κοινό 5. Παιδιά και διαφήμιση 6. Πώς εμφανίζεται η γυναίκα στη διαφήμιση 7. Παραγωγική διαδικασία διαφημιστικού προϊόντος 8.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ; ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Α κ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2012-2013 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ; ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΜΑΙΟΣ 2013 1 Συμμετέχοντες μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΔΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET Πτυχιακή εργασία των : Μακρυγιάννη Κωνσταντίνα και Μπιμπούδη Παναγιώτα Επιβλέπων : Αθανασίου ΣΕΡΡΕΣ - ΜΑΪΟΣ 2010 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Σχολή: Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών. Π τυ χ ιακ ή Ερ γασία Θέμα: Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επιμέλεια εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

Project Β Λυκείου για...διαφημίσεις»

Project Β Λυκείου για...διαφημίσεις» Project Β Λυκείου Θέμα: «για...διαφημίσεις» Συντακτική ομάδα: Μαθητές Β Λυκείου Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μ. Μάμη, Ν. Παππά Σχολείο: Εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ» Σχ. Έτος 2012-2013 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ....

Διαβάστε περισσότερα

Το χιούµορ Στη Διαφήµιση

Το χιούµορ Στη Διαφήµιση ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Το χιούµορ Στη Διαφήµιση ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γκούνας Αθανάσιος (Καθηγητής Εφαρµογών)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΕΔΡΕΛΙΔΟΥ ΜΑΙΟΣ 2009 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ιωάννης Γεροντίδης Εκπονηθείσα πτυχιακή εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Η εξέλιξη και η συνεισφορά της ηλεκτρονικής διαφήμισης στην ανάπτυξη εταιρειών. Η περίπτωση της Κύπρου

Θέμα: Η εξέλιξη και η συνεισφορά της ηλεκτρονικής διαφήμισης στην ανάπτυξη εταιρειών. Η περίπτωση της Κύπρου ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Θέμα: Η εξέλιξη και η συνεισφορά της ηλεκτρονικής διαφήμισης στην ανάπτυξη εταιρειών. Η περίπτωση της Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε» ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Μάθημα: Πτυχιακή Εργασία Εξάμηνο: Πτυχίο Επιβλέπων καθηγητής: κ. Ι. Κοτζαιβάζογλου ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΣΟΥΡΩΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Επιβλέπων Καθηγητής: Εμμανουήλ Ταυλαρίδης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ EIΣΑΓΩΓΗ Η επιρροή της διαφήμισης υπήρξε κι εξακολουθεί να είναι αναμφισβήτητα αισθητή, τόσο σε οικονομικά και επιχειρηματικά πλαίσια, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

Η Γυναίκα ως εργαλείο των διαφηµιστικών εταιρειών στην Ελλάδα. Πώς επηρεάζεται το γυναικείο καταναλωτικό κοινό.

Η Γυναίκα ως εργαλείο των διαφηµιστικών εταιρειών στην Ελλάδα. Πώς επηρεάζεται το γυναικείο καταναλωτικό κοινό. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Η Γυναίκα ως εργαλείο των διαφηµιστικών εταιρειών στην Ελλάδα. Πώς επηρεάζεται το γυναικείο καταναλωτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΥΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟ ΙΔΡΤΜΑ ΑΝΑΣΟΛΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΥΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΗ ΕΠΙΥΕΙΡΗΕΩΝ ΠΣΤΥΙΑΚΗ ΕΡΓΑΙΑ

ΣΕΥΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟ ΙΔΡΤΜΑ ΑΝΑΣΟΛΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΥΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΗ ΕΠΙΥΕΙΡΗΕΩΝ ΠΣΤΥΙΑΚΗ ΕΡΓΑΙΑ ΣΕΥΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟ ΙΔΡΤΜΑ ΑΝΑΣΟΛΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΥΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΗ ΕΠΙΥΕΙΡΗΕΩΝ ΠΣΤΥΙΑΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Αηζαιήο Σππξίδσλ-Αλάξγπξνο, Μαθξίδεο Θεόδσξνο Θέκα: Αλάιπζε πεξηερνκέλνπ

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Η διαφήμιση στο διαδίκτυο. Η αποτελεσματικότητα και η δυναμική της απέναντι στα άλλα μέσα διαφήμισης στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΚΟΥΣΙΑΚΗ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΚΟΥΣΙΑΚΗ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΚΟΥΣΙΑΚΗ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

«Η διαφήμιση μέσω των social media & η. οικονομική πρόοδος των επιχειρήσεων»

«Η διαφήμιση μέσω των social media & η. οικονομική πρόοδος των επιχειρήσεων» Πτυχιακή Εργασία «Η διαφήμιση μέσω των social media & η οικονομική πρόοδος των επιχειρήσεων» Αναστασιάδη Γεωργία Α.Μ: 12496 Γκρέμου Μαρία Α.Μ: 12776 Επιβλέπων καθηγητής : Πατσίκας Στυλιανός Πειραιάς 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΣΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟΥ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΣΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2008 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΣΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΙΤΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Μ: 21103174

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET»

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET» Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ &ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ T.E.I. OF EPIRUS SCHOOL OF MANAGEMENT AND ECONOMICS DEPARTMENT OF COMMUNICATION, INFORMATICS AND MANAGEMENT ΘΕΜΑ :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. Νικόλαος Δ. Μίντζιας Διπλωματική Εργασία ΠΜΣ.ΔΕ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. Νικόλαος Δ. Μίντζιας Διπλωματική Εργασία ΠΜΣ.ΔΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Νικόλαος Δ. Μίντζιας Διπλωματική Εργασία ΠΜΣ.ΔΕ 2006 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΜΑ: «ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΜΑ: «ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΜΑ: «ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΓΚΑΝΤΑ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΤΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Το περιεχόμενο των διαφημίσεων, κάθε χρονική περίοδο, αποκαλύπτει τις κοινωνικές δομές, αλλά και τον τρόπο ζωής, σκέψης και λειτουργίας των ανθρώπων μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΟΥ

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΟΥ Δρ. Ιωάννη I. Παπαδόπουλου 1, Οικονομίδου Ευτυχίας 2 και Παπαφακλή Λουκίας 2 Την εποχή που η τεχνολογία δεν είχε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (MARKETING) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ Α. ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ Θεσσαλονίκη 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Καβάλα 2007 ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING Η πτυχιακή εργασία παραδίδεται

Διαβάστε περισσότερα