Πιστεύεις πως το χεις;

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πιστεύεις πως το χεις;"

Transcript

1 Πιστεύεις πως το χεις; 7κυπριακά πανεπιστήμια 3χρηματικά βραβεία Διαγωνισμός 1μοναδική ευκαιρία Δημιουργικής Επικοινωνίας Θέμα: «Υγιής Ζωή» Πείσε μας. Περισσότερες πληροφορίες: Αναπλ. Καθηγητής Χρίστος Χατζηχρίστου Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

2 Διαγωνισμοή ς Δημιουργικηή ς Επικοινωνιίας: «Υγιηή ς Ζωηή» ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Θέμα διαγωνισμού Το σώμα μας δεν είναι απλώς το φυσικό μας όριο αλλά κι ένα μέσο επικοινωνίας με το περιβάλλον και τους γύρω μας. Ένα υγιές σώμα είναι απαραίτητο για μια υγιή ζωή. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη μορφή επικοινωνίας, αυτή που συντελείται ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα. Καθώς το ένα επηρεάζει το άλλο, μαζί μπορούν είτε να αναβαθμίσουν είτε να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής. Οι περισσότεροι από μας θεωρούμε την υγεία δεδομένη μέχρι να μάθουμε πως δεν είναι συνήθως με τον δύσκολο τρόπο. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή υπενθύμιση, ένα μικρό καμπανάκι να κουδουνίσει στ αυτιά μας και να μας κάνει να το ξανασκεφτούμε. Κάτι που θα μιλήσει στη λογική μας ή στο συναίσθημα ή και στα δύο. Σημαντικό ρόλο σ αυτό μπορούν να διαδραματίζουν η τέχνη και η τεχνολογία. Αυτό το παράξενο ζευγάρι που άλλοτε απλώς συνυπάρχει κι άλλοτε συνενώνεται για να δημιουργήσει κάτι νέο και θαυμαστό ή γενναίο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, προσδιορίζει τη δημιουργία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη κάθε εποχής. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι πάντα το ίδιο: η επικοινωνία. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ο στόχος της επικοινωνίας είναι να πεισθούν οι νέοι ηλικίας ετών να αλλάξουν σε κάποιο βαθμό τις συνήθειές τους ή/και τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν, ώστε να βελτιώσουν την υγεία τους σωματική ή/και πνευματική/ψυχολογική. Προϋποθέσεις συμμετοχής Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν μόνο φοιτητές πλήρους φοίτησης πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου μάστερ των πανεπιστημίων που έχουν συνυπογράψει το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

3 Για τη μετάδοση του μηνύματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ακόλουθα μέσα/εργαλεία έκφρασης/επικοινωνίας: Εφαρμοσμένες Τέχνες και Καλές Τέχνες. Τα πανεπιστήμια που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλουν από μία μέχρι πέντε εργασίες των φοιτητών τους. Η κάθε συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύεται από επεξηγηματικό κείμενο, το οποίο να μην υπερβαίνει τις 100 λέξεις. Επίσης η κάθε εργασία θα πρέπει να φέρει έναν τίτλο. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ενός φοιτητή ή αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας. Σε περίπτωση βράβευσης ομαδικής εργασίας το βραβείο θα μοιράζεται αναλόγως. Η γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι η Ελληνική ή/και η Αγγλική. Πνευματική ιδιοκτησία Τα πνευματικά δικαιώματα των έργων θα ανήκουν στους δημιουργούς τους. Με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι οι διοργανωτές του διαγωνισμού έχουν το δικαίωμα έκθεσης/αναπαραγωγής/ανάρτησης σε ιστοσελίδα/δημοσίευσης των έργων τους. Κριτήρια αξιολόγησης Τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση των συμμετοχών θα είναι η πρωτοτυπία και ο βαθμός πειστικότητας στη μετάδοση του μηνύματος, ώστε να υπηρετείται καλύτερα ο στόχος της επικοινωνίας, όπως ορίζεται πιο πάνω. Συντελεστές βαρύτητας θα καθοριστούν από την κριτική επιτροπή. Κριτική Επιτροπή Η κριτική επιτροπή θα είναι επταμελής και θα έχει την ακόλουθη σύνθεση: Σόφη Μιχαηλίδου, Διευθύντρια ΓΤΠ, Ανδρέας Κεττής, Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Μιχάλης Παπαδόπουλος, Διευθυντής επικοινωνίας CYTA Νίκος Κουρούσιης, Εικαστικός Μάριος Μιχαηλίδης, Προϊστάμενος Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης Πατρίσια Χατζησωτηρίου, Ανώτερη Λειτουργός ΓΤΠ Χρίστος Αβρααμίδης, Ανώτερος Φωτογράφος ΓΤΠ

4 Βραβεία Θα απονεμηθούν τα πιο κάτω βραβεία: 1 ο Βραβείο ΕΥΡΩ 2 ο Βραβείο ΕΥΡΩ 3 ο Βραβείο ΕΥΡΩ Όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Προθεσμίες Χρονοδιάγραμμα Για το 2018 ως τελευταία ημερομηνία κατάθεσης εργασιών ορίζεται η 8 η Ιουνίου Αποφάσεις της Επιτροπής μετά την πιο πάνω προκήρυξη: 1. Ως κριτήρια επιλογής καθορίζονται τα ακόλουθα: Πρωτοτυπία του έργου/της εργασίας. Η πειστικότητα του μηνύματος. Λειτουργικότητα του έργου, δηλαδή να μπορεί να εφαρμοστεί, να έχει δυνατότητα παραγωγής και να έχει ρεαλιστική δυνατότητα προώθησης στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Αισθητική. 2. Η κάθε συμμετοχή εκτός από το επεξηγηματικό κείμενο, το οποίο μπορεί να επεκταθεί από τις 100 στις 150 λέξεις, θα πρέπει, αν είναι δυνατό, να συνοδεύεται και από ένα σημείωμα κοστολόγησης το οποίο να περιγράφει το συνολικό κόστος του έργου (κόστος παραγωγής και προώθησής του, κόστος υλικών, ενοικίασης μηχανημάτων, αγοράς εικόνων από το διαδίκτυο, κόστος μεταφοράς σε περιπτώσεις κατασκευών κλπ, όπου υπάρχουν). Ο λόγος είναι η προσπάθεια σύνδεσης των έργων με το εργασιακό περιβάλλον και τη σύγχρονη πραγματικότητα. Προς τούτο σας αποστέλλεται σχετικό σημείωμα που ετοίμασε ο εικαστικός Νίκος Κουρούσιης για προώθηση στους φοιτητές με στόχο την καθοδήγηση τους. 1. Αν κάποια έργα που συμμετέχουν είναι τρισδιάστατα ή γλυπτά θα πρέπει να συνοδεύονται από τρεις φωτογραφίες τουλάχιστο, για να υπάρχει σφαιρική εικόνα του αντικειμένου. 2. Αποφασίστηκε ο σχεδιασμός από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών μιας αγγελίας για το Διαγωνισμό για προώθησή του στα Πανεπιστήμια (να δοθεί στη Γραμματεία των Πανεπιστημίων σε ηλεκτρονική μορφή για διανομή στους φοιτητές, ανάρτησή του στις πινακίδες των Πανεπιστημίων, συμπερίληψή του σε περιοδικά-εφημερίδες των Πανεπιστημίων όπως και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των Σχολών) ώστε να κεντριστεί το ενδιαφέρον των φοιτητών για να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό.

5 3. Αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια τα έργα να εκτεθούν σε χώρο που θα επιλεγεί για τουλάχιστο μια βδομάδα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να προσκληθούν να επισκεφθούν το χώρο διαφημιστικές εταιρείες/εταιρείες παραγωγής για να δουν τις εργασίες. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται η προοπτική να δοθούν ευκαιρίες εργασίας/συνεργασίας στους νέους δημιουργούς και δημιουργείται και ένα επιπλέον κίνητρο για τους φοιτητές να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό.