ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΕΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΕΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ"

Transcript

1 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΕΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΥΠΕ ΥΘ ΥΝΟΣ ΚΑΘΗΤΗΣ: ΜΑ ΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.. ΕίΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΑ ΡΑΠΙΠΕΡΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

2 ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Έργο Εργοδότης Νομός Περιοχή Διεύθυνση : ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ : ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΔΡΑΜΑΣ : ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ : ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1.1 Ισγύοντε:ς κανονισαοί - οδηγίες. Για τη c5όv^:αξη της μελέτης λήφθηκαν οι παρακάτω κανονισμοί: α) Κανονισμός θερμομόνωσης κτιρίων ( ΦΕΚ 362/Δ779 ) - Κεφ β) Το άρθρο 26 του Κτιριοδομικού Κανονισμού ( ΦΕΚ 59/Δ789) καθώς εττίσης και τα παραπεμπόμενα από αυτό: ι) ΤΟΤΕΕ 2421/86 ( Μέρος A και Β ) - ( ΦΕΚ 67/Β788 και 177/Β'88) ιι) Τα πρότυπα ΕΛΟΤ 234, 352, 810, 447. Ill) ΚΥΑ 10315/93 ( ΦΕΚ 369/Β ) για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού. γ) Η απόφαση 20840/1296 ( ΦΕΚ 366/Β779) για υποχρεωτική τοποθέτηση τρίοδης ή τετράοδης βάνας. δ) Οι κανονισμοί DIN /DIN ε) Το Π.Δ. 335/93 για τις απαιτήσεις απόδοσης στους νέους λέβητες ζεστού νερού που τροφοδοτούνται με υγρά ή αέρια καύσιμα.

3 1.2 Εξωτερικές ueosc και ελάγιστες θεριχοκρασίες. Μέση Ελάχιστη θερμοκρασία : - 8 C Υψόμετρο ; Ζώνη : Γ 1.3 Εσωτερικές θερροκρασίες γώρων. Κατοικίες Καθημερινά, υτινοδωμάτια, κουζίνες: 20 C W.C. : 15 C Λουτρό : 22 C 1.4 Συντελεστές θερμοπερατότητας. Χρησιμοποιούνται οι τιμές που καθορίζονται από το κεφάλαιο 7.2 του κανονισμού θερμομόνωσης. Έτσι εχουμε: α) Εξωτερική τοιχοποιία β) Θύρα εξωτερική μεταλλική γ) Παράθυρα δ) Δάπεδο ( προς υπόγειο ) ε) Στέγη Κ = 0.6 Kcal/li C Κ = 3.2 Kcal/h C K = 3.2 Kcal/h C K = 0.6 Kcal/h C K= 0.4 Kcal^i C 1.5 Σύστημα θέρμανσης οικοδομής. Η θέρμανση των χώρων γίνεται με το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης ( κεντρική εστία ) με εξαναγκασμένη κυκλοφορία ( μέσω κυκλοφορητή ) ζεστού νερού. Η διανομή του φορέα θερμότητας γίνεται από κάτω με διπλή γραμμή. 1.6 Συνολικό απαιτούμενο θερμικό φορτίο. Από το τεύχος των υπολογισμών συντάσσεται ο παρακάτω πίνακας:

4 Όροφος Θερμικές απώλειες ( Kcal/h) Θερμική ισχύς σωμάτων ( KcabTi) Ημιόροφος Όροφος 1.7 Θεριιοκρασίες Κυκλοφορίας Ζεστού Νερού και Ποσότητα Μεταφερόαενης Θερμότητας. - Θερμοκρασία νερού προς τα σώματα C - Θερμοκρασία νερού ετηστροφής C - Θερμοκρασιακή τττώση ( Δ ΐ) C - Αποδιδόμενη θερμότητα από το ζεστό νερό kcal/kg.h 1.8 Χρησιμοποιούμενη μορφή ενέργεια. Για τη λειτουργία της εγκατάστασης θα χρησιμοποιηθεί ελαφρό πετρέλαιο ( DIESEL OIL ). Με θερμογόνο δύναμη kcal/kg. 1.9 Σύστημα προστασίας περιβάλλοντος. Τα συστήματα προστασίας αποβλέπουν στην τέλεια καύση του πετρελαίου. Για το λόγο αυτό λαμβάνο\τ:αι τα παρακάτω μέτρα προστασίας: Συντήρηση και σωστή ρύθμιση του καυστήρα, λέβητα, καπνοδόχου, τουλάχιστον άπαξ του έτους { ΚΥΑ 10315/93 ( ΦΕΚ 369/Β ) }. Κατά τον έλεγχο αυτό πρέπει: α) Ο δείκτης αιθάλης να είναι μικρότερος του δείκτη 1 της κλίμακας Bachavach ( κατά DIN 4702 ). β) Η περιεκτικότητα σε CO2 να είναι μεγαλύτερη του 10%.

5 γ) Η μέγιστη τιμή απωλειών θερμότητας με τα καυσαέρια να είναι; 12.3% ( h < 100-η - 1= ). δ) Η μέγιστη θερμοκρασία εξαγωγής καυσαερίων 280 C 1.10 Χρησιμοποιούμενα υλικά - προδιαγραφές αυτών Λέβητας Για την τροφοδότηση της εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης προβλέπεται η τοποθέτηση χαλύβδινου λέβητα θερμού νερού, αεραυλωτού, αντιθλίψεως κατάλληλου για καύση πετρελαίου με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: α) Ικανότητα: : kcal/h. ή 22.2Mcal/h β) Διαδρομή καυσαερίων : τριπλή. γ) Βαθμός απόδοσης τουλάχιστον : 86.7% ( η = logpn ) Ο λέβητας πρέπει να είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ και έχει: α) Θυρίδες επίβλεψης της φωτιάς, καθαρισμού του εσωτερικού του και των αεραυλών και ασφάλειες από υπερπίεση μέσα στο χώρο καύσης. β) Χαλύβδινη πλάκα για την προσαρμογή του καυστήρα. γ) Κρουνό εκκένωσης στο κάτω μέρος. δ) Στόμια για την προσαγωγή των σωληνώσεων αναχώρησης και επιστροφής του νερού με φλάτζες. ε) Ειδικό μονωτικό περίβλημα με εξωτερικό προστατευτικό μανδύα από γαλβανισμένο χαλυβδόφυλλο. στ) Θερμόμετρο και μανόμετρο Καυστήρας. Ο λέβητας θα εφοδιαστεί με καυστήρα πετρελαίου DIESEL αυτόματης λειτουργίας κατάλληλο για λειτουργία σε εναλλασσόμενο ρεύμα 220V / 50Ηζ

6 και προοδευτική ρύθμιση της φλόγας σύμφωνα με το απαιτούμενο θερμικό φορτίο. Ο καυστήρας πληρεί τα σχέδια ΕΛΟΤ , είναι υπερπίεσης και σ αυτόν γίνεται όσο είναι το δυνατόν τελειότερη διασκόρττηση και ανάμιξη του πετρελαίου με τον αέρα. Έχει δε τα παρακάτω εξαρτήματα και συσκευές; α) Αντλία πετρελαίου που αναρροφά το καύσιμο από τη δεξαμενή. β) Φίλτρο πετρελαίου που καθαρίζεται εύκολα. γ) Φυγοκεντρικό ανεμιστήρα. δ) Ηλεκτροκινητήρα. ε) Φωτοαντίσταση για τον έλεγχο της φλόγας. στ) Υδροστάτη ασφαλείας. η) Τους απαραίτητους ηλεκτρονόμους Κυκλοφορητης. Στο λεβητοστάσιο για την αναγκαστική κυκλοφορία του θερμού νερού τοποθετείται στον κεντρικό σωλήνα προσαγωγής νερού κυκλοφορητής. Αυτός αποτελείται από φυγόκεντρο αντλία ζευγμένη στον ίδιο άξονα του ηλεκτροκινητήρα μέσω ελαστικού συνδέσμου. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι στεγανού τύπου, μονοφασικός 220V / 50Ηζ. Η λειτουργία του κυκλοφορητή είναι αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς, εγκαθίσταται δε στους σωλήνες με τη βοήθεια φλαντζών. Είναι υδρολίπαντος κατάλληλος για κυκλοφορία νερού θερμοκρασίας 120 C και ττίεση 6 bar Κλειστό Δογείο Διαστολής. Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης ασφαλίζεται με κλειστό δοχείο διαστολής, τοποθετούμενο στην επιστροφή θερμού νερού. Αυτό θα είναι τύπου REFLEX με μέγιστη πίεση λειτουργίας 3 bar και μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας llo'^c. Το δοχείο διαστολής τοποθετείται με κατάλληλα στηρίγματα του λεβητοστάσιου.

7 Καπναγωγός Λέβητα. Το στόμιο εξόδου των καυσαερίων από τον λέβητα θα συνδεθεί με την καπνοδόχο με καπναγωγό από μαύρη λαμαρίνα πάχους 3 mm ηλεκτροσυγκολητό. Για την προσαρμογή της κυκλικής διατομής εξόδου των καυσαερίων από τον λέβητα, προς τον ορθογωνικής διατομής καττναγωγό, κατασκευάζεται ειδικό τεμάχιο μετάπτωσης με το οποίο εξασφαλίζεται η ομαλή πορεία των καυσαερίων. Ο καπναγωγός ανέρχεται με κλίση 15% προς την καπνοδόχο μονώνεται δε εξωτερικά με φύλλο αμιάντου πάχους 5mm και πετροβάμβακα εν συνεχεία πάχους 4cm. Η μόνωση της καπναγωγού θα καλυφθεί τελικά με λαμαρίνα γαλβανισμένη πάχους 0.8 mm Καπνοδόγος. Η καπνοδόχος του λέβητα θα γίνει με προκατασκευασμένα κομμάτια από κισσηρομπετόν εσωτερικών διαστάσεων 24 εττί 24cm και ύψους 8m. Η καπνοδόχος θα προεκταθεί κατά 1.0m πάνω από το δάπεδο του δώματος. Τα υλικά κατασκευής, πολύ ανθεκτικά, χωρίς ρωγμές ή σπασίματα τόσο στις εμφανείς επιφάνειες όσο και στις προεξοχές και εσοχές της σύνδεσής τους. Στο κατώτατο σημείο της καπνοδόχου και προς την πλευρά του λέβητα θα κατασκευασθεί θυρίδα αερισμού αεροστεγής. Τέλος στο πάνω μέρος θα προσαρμοστεί μεταλλικό κάλυμμα από γαλβανισμένη λαμαρίνα πάχους 2mm Δεξαμενή Πετρελαίου. Η δεξαμενή πετρελαίου θα κατασκευαστεί από μαύρη λαμαρίνα πάχους 4mm με ηλεκτροσυγκόλληση και εσωτερικές ενισχύσεις από μορφοσίδερο. Μετά την κατασκευή της θα βαφεί εξωτερικά με μίνιο και ελαιόχρωμα κατόπιν. Στο πάνω μέρος θα έχει ανθρωποθυρίδα ετήσκεν της και καθαρισμού διαστάσεων 0.50 χ 0.60 m με κάλυμμα στεγανό, προσαρμοσμένο με βίδες και προεμβάσματα από λαμαρίνα ιδίου πάχους. Η δεξαμενή τοποθετείται πάνω σε βάση από μπετόν ύψους 50cm από το δάπεδο και έχει: ι) Σωλήνα εξαερισμού 2 ιι) Σωλήνα πλήρωσης 1 72" που αρχίζει από φρεάτιο πετρελαίου στο πεζοδρόμιο. Το φρεάτιο περιλαμβάνει βάνα απομόνωσης και τάπα ασφαλείας. Ill) Διάταξη καθορισμού στάθμης πετρελαίου.

8 ιν) Κρουνό εκκένωσης 1 72" στο κατώτερο σημείο του ττυθμένα. ν) Παροχή '/2" με βάνα για την τροφοδότηση του καυστήρα Συλλέκτες Νερού. Οι συλλέκτες νερού θα κατασκευαστούν από χαλυβδοσωλλήνες χωρίς ραφή ηλεκτροσυγκολλητοί διατομής Τ'. Μετά την κατασκευή τους και την συγκόλληση επ αυτών των αναχωρούντων ή των προσαγώμενων γραμμών θα υποστούν γαλβάνισμα «εν ψυχρώ» Δίκτυα Σωληνώσεων Θερμού Νερού. Τα δίκτυα σωληνώσεων θερμού νερού θα κατασκευαστούν για μεν τις μέχρι 2 διαμέτρους από μαύρους σιδηροσωλήνες κατά DIN 2440 «μέσου τύπου», για δε τις μεγαλύτερες διαμέτρους από χαλυβδοσωλήνες χωρίς ραφή ( Μάνεσμαν), κατά DIN Όργανα Διακοπής. Για την απομόνωση των διαφόρων κλάδων του δικτύου θέρμανσης, καθώς και την ρύθμιση της ροής θα χρησιμοποιηθούν αποφρακτικές βάνες. Οι βάνες θα είναι ορειχάλκινες κοχλιωτές μέχρι 2 διαμέτρους και χυτοσίδηρες με φλάντζες για τις πάνω από 2 διαμέτρους, εξασφαλίζουν δε υδατοστεγή διακοπή για πίεση λειτουργίας και διακοπής 10 ΑΤΜ και θερμοκρασία νερού 120 C Μονωτικοί Σωλήνες. Αναφέρονται στην τεχνική προδιαγραφή της ύδρευσης θερμαντικά Σώματα Τα θερμαντικά σώματα είναι χαλύβδινα συνηθισμένου τύπου, εγχώριας προέλευσης, διαστάσεων σύμφωνα με τα σχέδια και κατάλληλα για πίεση λειτουργίας 4 bar. Θα στηρίζονται στους τοίχους με κατάλληλες κονσόλες βαρέως τύπου και θα συνδέονται στο δίκτυο με διακόπτες στην είσοδο και στην έξοδο του νερού. Οι διακόπτες θα κλείνουν στεγανά και θα είναι ορειχάλκινοι.

9 Τα θερμαντικά σώματα θα εφοδιαστούν με ορειχάλκινη, χρωμέ βαλβίδα εξαερισμού 1/4 και θα ραφούν με ριπολίνη φωτιάς. Οι κατασκευαστές πρέπει να ακολουθούν τα DIN 4720 και 4722 ως προς την θερμική απόδοση των χαλύβδινων RADIATORS. Ανάλοτ^α με τη θέση ( διαθέσιμος χώρος ) τη σχετική οικονομία και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη έγινε η επιλογή των διαστάσεων και της μορφής κατάλληλων θερμαντικών σωμάτων τα οποία σημειώθηκαν στα σχέδια κατόψεων και τα έντυπα «επιλογής θερμαντικών σωμάτων». Για τη θερμαντική ικανότητα των σωμάτων λαμβάνονται σαν βάση οι πίνακες αποδόσεως σοβαρών κατασκευαστών με βάση την παραδοχή ότι η θερμοκρασία εισόδου είναι 90 C η θερμοκρασία εξόδου είναι 70 C και η επιθυμητή θερμοκρασία χώρου είναι αυτή που προδιαγράφεται στην παρ Τρόπος εγκατάστασης και σύνδεσης. Στους κεντρικούς σωλήνες προσαγωγής προβλέπεται τοποθέτηση βάνας για την απομόνωση αυτών σε περίπτωση εκτέλεσης επισκευών. Η γενική διαμόρφωση του δικτύου της εγκατάστασης φαίνεται στα σχέδια. Για τις οριζόντιες σωληνώσεις πρέπει να εξασφαλίζεται κλίση 1%. α) Συνδέσεις. Οι συνδέσεις των τεμαχίων των σωλήνων κατά προέκταση και διακλάδωση γίνεται: I) Για τους μαύρους σιδηροσωλίνες αποκλειστικά και μόνο με εξαρτήματα και ειδικά τεμάχια από μαλακό χυτοσίδηρο κορδονάτα. II) Για τους χαλυβδοσωλήνες χωρίς ραφή, συνδεόμενων μεταξύ των η προς μαύρο σιδηροσωλήνα με συγκόλληση, στις δε θέσεις που απαιτείται η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης με ζεύγος φλαντζών (DIN 2632). β) Αλλαγή διεύθυνσης. Οι καμπυλώσεις των σωλήνων για διαμόρφωση του δικτύου θα εκτελούνται κατά τρόπο που να μη βλάπτει την αντοχή τους, ούτε να αλλοιώνει αισθητά το κυκλικό σχήμα της διατομής τους.

10 γ) Παραλαβή συστολοδιαστλών. Γίνεται με την τοποθέτηση κατάλληλων εξαρτημάτων ( διαστολικά ) τοποθετούμενα κατά μήκος του άξονα των σωληνώσεων είτε σε διαμέτρους από 1 με κάμψη των σωλήνων και μετατόπιση του άξονά τους. δ) Στηρίξεις. Κατά τις διελεύσεις των σωλήνων από τα δάπεδα ή τους τοίχους αυτές θα καλύπτονται με κομμάτι μολυβδοσωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου για αποφυγή συγκόλλησης με τα οικοδομικά υλικά. Το διάκενο μεταξύ των δυο σωλήνων στο τέλος θα σφραγίζεται με κατάλληλο υλικό ( κορδόνι αμίαντου και σιλικόνη ). Οι κατακόρυφες σωληνώσεις θα στηρίζονται με ειδικά στηρίγματα αγκυρωμένα σε σταθερά οικοδομικά στοιχεία, στηρίγματα που θα επιτρέπουν την ελεύθερη κατά μήκος συστολοδιαστολή τους. Οι οριζόντιες σωληνώσεις θα στηρίζονται με στηρίγματα στερεωμένα σταθερά στους σωλήνες και θα αναρτούνται από τις οροφές με αρθρωτά στελέχη. ε) Μόνωση σωλήνων. Όλες οι σωληνώσεις προσαγωγής και επιστροφής θερμού νερού, που βρίσκονται σε μη θερμαινόμενους χώρους, θα μονωθούν για αποφυγή απωλειών θερμότητας. Η μόνωση των σωλήνων θα γίνει με μονωτικούς σωλήνες τύπου ARMAPLEX, πάχους εξαρτώμενου από τη θερμοκρασία του νερού και τη διάμετρο του σωλήνα. στ) Δοκιμή εγκατάστασης. Μετά το πέρας της εγκατάστασης θα γίνει δοκιμή στεγανότητας εν ψυχρώ των σωλήνων, των θερμαντικών σωμάτων και των σωλήνων πετρελαίου σε υπερπίεση 5 atm και διάστημα 30 λεπτών. Επίσης θα γίνει άλλη δοκιμή της στεγανότητας των παραπάνω στοιχείων στην ίδια υπερπίεση και χρόνο αφού η εγκατάσταση θερμανθεί μέχρι τη θερμοκρασία λειτουργίας. Μετά από ετητυχή δοκιμή παραδίνεται σε χρήση.

11 1.12 Λεβητοστάσιο Η πόρτα και το παράθυρο του λεβητοστασίου θα είναι μεταλλικά και θα ανοίγουν από μέσα προς τα έξω ( άρθρο 105 ΓΟΚ ). Η πόρτα του λεβητοστασίου θα έχει κλειδαριά ασφαλείας και ένα κλειδί θα βρίσκεται σε φανερό σημείο της οικίας ( π.χ. σε κουτί με προστατευτικό γυάλινο κάλυμμα ) ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση κινδύνου Καπνοδόχος Η καπνοδόχος μπορεί να κατασκευαστεί από κατάλληλα τούβλα ή αμιαντοσωλήνα Η εσωτερική διατομή της καπνοδόχου θα είναι κυκλικής διατομής Φ 15cm Το ολικό ύψος της καπνοδόχου ( hox ) μετράται από τη σύνδεση του λέβητα ( μέσω του καπναγωγού ) μέχρι το πάνω άκρο της σε ύψος τουλάχιστον Im από την οροφή ( ή 0.70 ψηλότερα από οποιαδήποτε ακμή γειτονικού κτιρίου που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 3 m από την καπνοδόχο σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ. 6 του Γ.Ο.Κ.) Στη βάση η καπνοδόχος θα συνδεθεί με τον λέβητα με καπναγωγό από σιδηροέλασμα πάχους 4mm ο οποίος θα μονωθεί καλά με αμίαντο και υαλοβάμβακα. Το οριζόντιο τμήμα κοντά στον λέβητα θα έχει ρυθμιζόμενο σύρτη Στο κατώτερο τμήμα της κατη/οδόχου ( τουλάχιστον μέχρι 2,5μ ) πρέπει να χρησιμοποιηθούν πυρότουβλα ή ισχυρή μόνωση ( για αμιαντοσωλήνα ) λόγω της υψηλής θερμοκρασίας των καυσαερίων. 14. Τελικές Εργασίες - Aoκι^ή και Παράδοση Όταν ολοκληρωθεί το δίκτυο των σωληνώσεων και πριν από την τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων το δίκτυο πρέπει να δοκιμαστεί σε υπερττίεση 10 ατμοσφαιρών τρεις συνεχείς ώρες. Εάν η δοκιμή επιτύχει ολοκληρώνεται η εγκατάσταση, κλείνονται τα ελεύθερα άκρα των σωλήνων ( προς το δοχείο διαστολής ) και γίνεται νέα δοκιμή με πίεση 4 ατμοσφαιρών που μετρούνται στο λεβητοστάσιο δύο ώρες. Εάν και αυτή η δοκιμή ολοκληρωθεί με επιτυχία η εγκατάσταση αποκαθίσταται και γίνεται δοκιμή θερμάνσεως μέχρι σχεδόν βρασμού του νερού θερμάνσεως και στη συνέχεια ψύξεως. Αν και πάλι δεν παρουσιασθούν διαρροές η στεγανότητα της εγκαταστάσεως θεωρείται καλή.

12 14.2. Τα μη ορατά τμήματα των σωληνώσεων των θερμαινόμενων χώρων θα βαφούν με δυο στρώματα καταλλήλου ελαιοχρώματος. Τα ορατά τμήματα και τα θερμαντικά σώματα θα βαφούν με τρία στρώματα ριπολίνης φωτιάς, στην απόχρωση που θα καθορίσει ο αρχιτέκτονας ή ο ιδιοκτήτης Κάθε μηχάνημα ή συσκευή που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή πρέπει να συνοδεύεται από τα ειδικά έντυπα οδηγιών ( τοποθετήσεως, ρυθμίσεως, συντηρήσεως ) και τις αντίστοιχες εγγυήσεις του κατασκευαστή ( ή προμηθευτή ). Τα έντυπα αυτά παραδίδονται στον ιδιοκτήτη κατά την παράδοση της εγκαταστάσεως Πριν από την παράδοση στο λεβητοστάσιο θα τοποθετηθούν τηνακίδες οδηγιών χειρισμού και θα παραδοθούν στον ιδιοκτήτη γραπτές οδηγίες λειτουργίας και συντηρήσεως της εγκαταστάσεως Για να εξασφαλισθεί η καλή λειτουργία της εγκαταστάσεως είναι απαραίτητο να εφαρμοσθούν με προσοχή οι οδηγίες της μελέτης και οι υποδείξεις του ετηβλέποντα, σε συνδυασμό με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή προμηθευτή των μηχανημάτων και συσκευών. Εάν γίνουν αυθαίρετες αλλαγές κατά την εφαρμογή της μελέτης χωρίς την έγκριση του μελετητή ο τελευταίος δεν έχει καμία ευθύνη για πιθανές ατέλειες της εγκαταστάσεως.

13 2. ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ

14 2.4 Υπολογισμός Λέβητα. Η ισχύς του λέβητα πρέπει να είναι: Q;, = 1.3 XQoλ = 1.3 X10290 => Q,. = Kcal/h. Qx = ( 1 + q ) X Ρολ Έτσι εκλέγεται ο τύπος GLX 2 της εταιρείας ΚΑΖΗΣ σειρά GALAXY με μέγιστη ισχύ Kcal/h και διαστάσεις Loλ = 419mm. 2.5 Υπολογισμός Καυστήρα. Ο καυστήρας που θα εκλεγεί πρέπει να έχει ικανότητα καύσης: W = Qx/Hu X η ( kgai ) η : Βαθμός απόδοσης λέβητα ( ) ( Μέση τιμή 0.85 ). Hu =10000 για DIESEL ΠΕΤΡΕΑΑΙΟ. W = / 8500 KgAi => W = 1.57 Kg/h. Έτσι εκλέγεται ο τύπος ENERJET Ο - VS της εταιρείας OERTLI ( Ιταλίας ) με κατανάλωση πετρελαίου από Kg/h.

15 Έτσι εκλέγεται ο τύπος ENERJET Ο - VS της εταιρείας OERTLI ( Ιταλίας) με κατανάλωση πετρελαίου από Kg/h. 2.6 Εκλ.ογή Σωληνώσεων. Οι σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης φαίνονται στα σχέδια της μελέτης. Η ταχύτητα του θερμού νερού εκλέγεται από 0.08 έως 0.24m/s και η πτώση πίεσης από 0.5 έως 4mni Σ.Υ./m. 2.7 Τετράοδη Βάνα. Εκλέγεται: Ο τύπος CENTRA ZR 32 της εταιρίας WILO με Ηβ = 230 mm Σ.Υ. 2.8 Υπολογισαός Κυκλοφορητή. Από τη δυσμενέστερη διαδρομή εχουμε απώλειες πίεσης: Ητρ = 98.3 χ 2 = ολική αντίσταση διαδρομής. Για τετράοδη βάνα: Ηβ = 230 mm Σ.Υ. Ολικές απώλειες: Η = Ητρ + Ηβ + Η3= = mm Σ.Υ. Η παροχή του κυκλοφορητή είναι: V = Qλ / 20 => V = / 20 => V = 669 It/h ή m^/h. Για θερμοκρασία At = 90 C ( Εξόδου ) - 70 C ( Επιστροφής ) = 20 C. Έτσι εκλέγεται ο τύπος RS 30/60 της εταιρείας W1LO με παροχή 0.8m^/h και μανομετρικό 3.2m Σ.Υ Υπολογισμός Κλειστού Αογείου Αιαστολήο. Για θερμική ισχύ Αέβητα 22200Kcal/h και για στατικό ύψος 5m επιλέγεται από τους πίνακες Κλειστών Δοχείων Διαστολής REFLEX, Δοχείο Διαστολής 181t.

16 2.10. Υπολογισαός Βαλβίδας Ασφαλείας. Με βάση τη μεγίστη απόδοση του λέβητα διαλέγουμε από τον πίνακα 4.47 σελ.150. Βαλβίδα ασφαλείας μεμβράνης D = 1/2" Υπολογισμόο Αε^αμεντις Πετρελαίου. Ο καυστήρας καταναλώνει πετρέλαιο 1.57Kg/h. Θα τοποθετηθεί δεξαμενή καυσίμου χωρητικότητας 55θ1ί και διαστάσεων 1.00 χ 1.00 χ 1.00 = 1.00m" που θα επαρκεί για τη λειτουργία του καυστήρα για ένα μήνα και 10 ώρες ημερησίως. Διότι 10 X 1.57 = 15.7Κ /μέρα X 30 = 471 Kg/μήνα = 0.47ίη/μήνα. Συνεπώς, V = 0.47 / 0.85 m" => V = 0.55 χωρητικότητα της δεξαμενής. Ως γνωστόν το ειδικό βάρος του πετρελαίου είναι 0.85tn/ m". = 5501t είναι η Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

17

18 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

19

20

21

22 ΥΠΟ ΛΟ ΓΙΣΜ Ο Σ G..

23

24

25

26 n i.'ja K A I ΕΚΛΟ ΓΗ Σ 0E?iMA:VTIKn.M ΣΩΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ. III ΤΥΠΟΣ I ΘΐΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ' Ση-.ΙΑΤΟΣ-! i l i l i ο ϊ α ο ία;χ.1 q?lg ΐΙΓ 90^ 6 : \Ώ _ L loao : > Ηφ^]ΙΕ 9 ο ς 9 ^ QS...a -./ Λ Ρ λ1ιο ^ ΠΓ. _JiJ I4o q. n r ^ 0 ^ N i /\q-qo I : o>u I n q o s _ j k i ^ ^! q'ta'i i I ' : i. I I! IM:

27 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΝΤΙΣΤΛΣΕΟΝ ΣΟΛΙΙΝΟΣΠηΝ ΚΕΝΤΡΙΚΙΙΣ ΘΕΡΜΛΝΣΕΟΣ no. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟίΠΡΙΝΕΓ. ΛΙΛΤΟΜΕΙ ΙΠΛΗΝΠΝ 4-1 r)l lltll(ei. ΛΙΛΤΟΜΓΙ ΤΜΜΜΛ Q ft H 7. ΙΠΛίΙΝΟίΙ-ΩΝ (Kcui/Iil (m) Im/s) ρ,λ,ν. (mm r. N.) ή In) 'll ill) ImAO A A ' l G G ' 7. (mtn J.N.) 10 ( h Α - α 3 a a y. 3 ^ 3. ip c _ 9 L ί. ^, > α '(Ο,? J J. i 29,-0 '^ - - S.0,15:...a,K A G. - - m : ( δ ) α C51M A 2 i L 1 - G i c 0. 3 Π 3 S ί ΐ : ι 3 0,A S Χ f t-o s A S. 31^* A ^ - i3,2 L JL_ t. A o b _ o, e c. Ο, Β α. - - ^ 9, 0? ΠΛΡΛΙΙΙΡΙΙίΠΙΣ ΟΛΙΚΙΙ ΛΜΉ);ΤΛλΜ ^ I. Ί ΙΙ ΛΙΚΠ ΟΛΙΚΙΙ ΛΝΠ!.ΙΛ>ΙΙ ΔΙΛΛΡΟΜΙΙί , i ΛΙΛΛΙ ΠΜ ΐη 3-.Λ\Λ..'Λς',,.'ΙΛρ:'χ,.ΓΜίΟΤνΓιΚιΗ 5 8 Λ '+ Μ 2 -, 0 '. ' - ΐ ο ο. α. [(n.m A 0 3? > =

28

29

30 Ονομαστική ισχύς από kw 1ΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΛΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Λέβητες τριών πληρών διαδρομών καυσαερίου με πτερύγια και με μεγάλη θερμαινόμενη επιφάνεια. Πλήρης εκμετάλλευση της προσδιδόμενης με τσ καύσιμο ενέργειας με μεγίστη ενεργειακή απόδοση για κάθε τύπο λέβητα. Βελτιστοποιημένες σειρές ισχύος σε σχέση με τον αριθμό των χυτοσιδήρων στοιχείων ονά τύπο λέβητα. Αυτό σημαίνει : -Λιγότερο χυτοσίδηρό στοιχείο Γοήγορη και εύκολη συναρμολόγηση -Μεγάλο εύρος ισχύος Πρωτοποριακή διαμόρφωση της πυρίμαχης μόνωσης από κεραμικές -Χαμηλή αντίσταση καυσαερίου (αντίθλιψη) -Αθόρυβη λειτουργία και ομαλή εκκίνηση του καυστήρα -Συνεργάζεται ιδανικό με όλους τους καυστήρες της αγοράς Ιδιαίτερο χαμηλές τιμές των ακαύστων (αιθόλη & CO ) και του λόγου αέρα καύσης. Πλήρης εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων των καυστήρων χαμηλών εκπομπών (Low-Nox) ΙΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Εστία με πτερύγιο και βρέχόμενο οπίσθιο στοιχείο γιο μεγαλύτερη εκμετάλλευση της ακτινοβολίας της φλόγας με ταυτόχρονη μείωση των οξειδίων του αζώτου(νοχ). Πτερύγια στη δεύτερη και τρίτη διαδρομή για βελτίωση της μετάδοσης θερμότητας. Ολόσωμη καπνοδόχος που εξασφαλίζει τη μέγιστη εκμετόλλευση της θερμότητας των καυσαερίων και την αθόρυβη λειτουργία του λέβητα. Τα χυτοσίδηρο στοιχεία είναι συμμετρικά ως προς το κατακόρυφο επίπεδο για ομοιομορφία ροής νερού και θερμικών και μηχανικών φορτίσεων. Τψηλής πσιότητος μόνωση στο εσωτερικό της πόρτας της εστίας από πυρίμαχες πλάκες κεραμικών ινών πάχους 70 mm. Ολες οι υπόλοιπες επιφάνειες του λέβητα είναι μονωμένες με υαλοβάμβακα πάχους 50 mm με ανακλαστικό φύλλο αλουμινίου. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΥΤΕΥΣΗ Η χύτευση γίνεται σε τύπους υψηλής ακρίβειας ποραγόμενους στο υπερσύγχρονο αυτόματα συγκρότημα DI5A FORMA, για άψογη γεωμετρία και καθαρή επιφάνεια χυτού. Πάχος τοιχωμάτων ελεγχόμενο με υπερήχους που σε συνδυασμό με την αυστηρά ελεγχόμενη ποιότητα μετάλλου, εξασφαλίζει αντοχή στις θερμικές καταπονήσεις και το χρόνο. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Οι δοκιμές των συναρμολογημένων λεβήτων και των χυτοσιδηρών στοιχείων γίνονται σύμφωνα μμε το πρότυπο ΕΝ Ολα τα χυτοσίδηρό στοιχεία των λεβήτων δοκιμάζονται σε πίεση 8 bar με κρύο νερό πριν από την κατεργασία τους. Οι συναρμολογημένοι λέβητες υποβόλλονται σε υδραυλική δοκιμή 1.3 χ Πίεση λειτουργίας. ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Η ανοιγόμενη πόρτα του θαλάμου καύσης διευκολύνει τη πρόσβαση και απλοποιεί τον καθορισμό. Η λειτουργία χωρίς ουσιαστικό σχηματισμό αιθάλης και η εύκολη πρόσβαση στις επιφάνειες του λέβητα αποτρέπουν τη χρήση χημικών για τον καθαρισμό και αποκλείουν τις φθορές κατά τη συντήρηση. ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ασφάλεια λεητουργίας και σε πολύ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ νερού για εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση ακόμα και σε ενδοδαπέδια συστήματα. Ασφάλεια λειτουργίας σε εγκαταστάσεις ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ακόμη και σε πολύ χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία, λόγω αντοχής στα θερμικά πλήγματα (SHOCK). ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ Όλα τα μοντέλα διαθέτουν πίνακα οργάνων με τα απαραίτητα όργανα και αυτοματισμούς για την παρακολούθηση της λειτουργίας του λέβητα. Ο πίνακας περιλαμβάνει : -Θερμοστάτη και ενδεικτική λυχνία καυστήρα. -Θερμοστάτη και ενδεικτική λυχνία κυκλοφορητή. -Θερμοστάτη ασφαλείας καυστήρα. Διακόπτη ON-OFF με φωτεινή ένδειξη. -Θερμόμετρο νερού. Διατίθεται πίνακας οργάνων με αντιστάθμιση της εταιρείας LANDIS & GYR κατά παραγγελία.

31 ΣΕΙΡΑ ΛΕΒΗΤΟΝ: GALAXY Μεγίστη θερμοκρασία νερού I 10 C Μεγίστη πίεση νερού, κατά τη λειτουργία 6 bar ΚΥΡΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΒΗ ΤΩ Ν G A L A X Y f- & θ,: 1/ ΠΠΟΣ G L X -2 G L X -3 G L X -4 G L X -5 G L X -6 G L X -7 G L X -8 ΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ (mm) ΔΙΑΤΟΜΗ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΥ 0 (mm) ISO ISO ISO ISO ΤΕΧ Ν ΙΚ Α Χ Α ΡΑ Κ ΤΗ ΡΙΣΤΙΚ Α ΛΕΒΗΤΩΝ G A LA XY ρ Κ ^ ΐ Β GLX * GLX * 3*9.06 *3)720* * *38500 *44*76 4) GLX-4 4 *45200 * * 52) * * )60 * *8 GLX-S 5 GLX-6 GLX-7 7 GLX * Ϊ * * ^ * ] ! ,

32 α. Ο ΣυντεΛεστήζ λό\%} n o o o cvaio ^ jo u o j λπμβάνετα αηο tcy επεμίτ-ό πίνακα συναρτήσει τοϋ προσανατολισμού. Γ ΝΑΚΑΣ3 4 ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΞΑΕΣΤΗ 2 (^) Προσανατολισμός SA Β Ζ,, 5 5 ΒΔ Δ ΜΓ 1 1 A ΝΑ Ν ΝΛ 1 0 j-5 1 ^ Ο συντελεστής Ζ, λαμβάνεται από τον παρακάτω πίνακα. ΠΙΝΑΚΑΣ 3.5 ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ (%) ΣΥΝΤΕΛ. ΜΕΣΗΣ ΔΙΑΘΕΡ/ΣΗΣ D < 0, >1.50 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑ- ΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑ 24ΩΡ0 I I I ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ 7% 7% 7% 7% ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 12-16ΩΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ 20% 15% 15% 15% I I I ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 8-12ΩΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ 30% 25% 20% 15%

33 Πίνακας 3.6. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΕΡΙΣΜΟΥ α) Συντελεστής λόγω διείσδυσης αέρα α 0) Συντελεστής διεισδυτικότητας R γ) Συντελεστής Θέσης και ανεμόπτωσης Η προ<7θααλόμ<νπ Πίνακας 4.40 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΙΣΧΥΣ ΛΕΒΗΤΟΣ (Kca1/h) Δια στά σεις Δεξαμενών Μέχρι ,00x1,00x1,00=1,Om^ ,00x1,00x2,00=2,Om^ ,20x1,20x2,40=3, «Πίνακας 4.39 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΠΑΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΕΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΖΩΝΗ Α ΖΩΝΗ Β ΖΩΝΗ Γ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ 7-8 8^ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ^

34 Πίνακας 3.7 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ Χώροι GepuOKpaoia rc) 1. ΚατθΜ< ς Καθημιρινά, υγτνοδωμό^ια. κουζίν ς.1-2c Προθάλαμοι, διάδρομοι, W.C Κλιμακοστάσιο - 10 Λουτρά * Καταστήματα και γραφεία Καταστήματα γραφ ίσ) ίστιστόρια, δαιμστια ξτνοόοχτιων - 20 Κλιμακοστάσια, διάδρομοι, W C, 15 3, Εκπα»δ υτικά κτίρια ΑίθουΟίς διδοσκαλιάς. 20 Χώροι «ρναστηρίων ^ 15 f ως - 13 Αμφιθΐστρο - 1θ ΚΑ κττά γυμναστήρια 15 ΑΙΘουσγς λουτρών, αποδυτήρια» 22 Διάδρομοι, κλιμακοστάσια καβιστίς αίθουσας διαλί ιμροτι.,ν VV L - 5 έως C Διάδρομοι, «λιμακοατάυια και VV.C. νηπιαγυιγςίυν. 15 Ιατρίίο - 24 Χώροι όιαφυ/άζιμις αμνάνα,ν και β 0 Γΐόρια 15 Χάρτης κοιρνυμης της χι-ρας OC ζυνις Πίνακας 3.3 ΘΕΡΜΟΚγΆ ΙΙΕ Ϊ και Α/λΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

35 Πίνακας 3.9 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑΣ Κ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ Μ Ε ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΑ

36 Πίνακας ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΩΝ Η ΜΗ Θ ΕΡΜ Α ΙΝ Ο Μ ΕΝΩΝ ΧΩ ΡΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΡΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΧΩΡΟΥΣ Ως ήιαοορά θςρμακρασίος μςτϋξμ ϊσιυτςοκού χώρου ΛαρΒ6ν τοι το μισά της όιαβορός της θςρμο«οοσ:ας 2. Μεταοχηματιοτης 220/ V Ιχημα 4.3. Καυστήρας DIESEL Πίνακας ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ OERTLI ΚΑΥΤΡΑ ENEBJET 0-VS 1 ΚΑΥΣΤΉΡΕΣ ΕΛΑΦΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ p ie S EL OIL) ^ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΟΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ' ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ KW KGA1 1 o i i l i ' 1 ϊ ϋ 1 1 1μ i^w ΏΟ V ί' W 220 V g ( 5'"Μί «Ώον 8 i w^ja^ewiluotooi^l^^ YS (SUnt ιιδικό ίντυηο)

37 Πίνακας 4.46 ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΔΟΧΕΙΩΝ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ (για τελική πίεση 2.5 bar - υπερπίεση - και επιλογή βαλβίδας 3 bar) Πίνακας 4.47 ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΕΒΗΤΑ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (kcal/h) 1/2" /4" " /4" /2" "

38

39 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑ Μ ΠΥΛΕΣ

40 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 1.ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ. Γ. ΜΑΛΑΧΙΑ - Π. Μ1ΧΑΑΗ 2 ΥΠΕΡΠΙΕΣΤΙΚΟΙ ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΖΗΣ. 3.ΦΥΛΛΑΑΙΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΝΤΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΑΤΩΝ Μ Ε Λ Ε Τ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΣΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΝΤΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΑΤΩΝ Μ Ε Λ Ε Τ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΣΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΝΤΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΑΤΩΝ Μ Ε Λ Ε Τ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΣΙΟΥ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ 1.1. Η μελέτη αυτή αφορά την εγκατάσταση Κεντρικής Θέρμανσης στην Λαμία.

Διαβάστε περισσότερα

από το 1931 ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ χρόνια γραπτή εγγύηση

από το 1931 ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ χρόνια γραπτή εγγύηση από το 1931 ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ 5 χρόνια γραπτή εγγύηση 0617 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι λέβητες COSMO είναι χυτοσιδηροί, διαιρούμενοι και αποτελούνται από στοιχεία (φέτες) που συνδέονται κατάλληλα μεταξύ τους. Διατίθενται

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Υ Α Ρ. Πληροφ.: Ν. Κορναρόπουλος Ρόδος 05/02/2013 τηλ.: 2241064860 Αρ. πρωτ.: 1557. Εισήγηση. Ο Συντάξας Ο Προϊστάμενος Ο Διευθυντής

Δ Ε Υ Α Ρ. Πληροφ.: Ν. Κορναρόπουλος Ρόδος 05/02/2013 τηλ.: 2241064860 Αρ. πρωτ.: 1557. Εισήγηση. Ο Συντάξας Ο Προϊστάμενος Ο Διευθυντής 2ο ΧΛΜ ΕΘΝ. ΟΔΟΥ -ΛΙΝΔΟΥ, 85100 ΡΟΔΟΣ - ΝΠΙΔ - ΑΦΜ 997562265 Πληροφ.: Ν. Κορναρόπουλος Ρόδος 05/02/2013 τηλ.: 2241064860 Αρ. πρωτ.: 1557 Εισήγηση Στον Βιολογικό Αστικών Ρόδου πρέπει να αντικατασταθεί ο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 4 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 4 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α A ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΜΑ Α Β ) ΣΑΒΒΑΤΟ 28

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ σελ. 2 2. ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σελ. 3 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.σελ. 5 4. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ σελ. 7 5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ..σελ. 8 6. ΚΑΠΝΟΘΑΛΑΜΟΣ KAI ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ.. σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. β) Το άρθρο 26 του Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΦΕΚ 59/Δ/89), καθώς και τα παραπεμπόμενα από αυτό :

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. β) Το άρθρο 26 του Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΦΕΚ 59/Δ/89), καθώς και τα παραπεμπόμενα από αυτό : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Εργοδότης: Εργο: Θέση: Μελετητής: 1. ΓΕΝΙΚΑ Για την σύνταξη της μελέτης λήφθηκαν υπόψη οι παρακάτω κανονισμοί : α) Κανονισμός Θερμομόνωσης Κτιρίων (ΦΕΚ 362/Δ/1979-Κεφ.7)

Διαβάστε περισσότερα

Οι απαιτήσεις θέρμανσης του κάθε χώρου παρατίθενται στον ακόλουθο πίνακα: ΧΩΡΟΣ ΕΜΒΑΔΟΝ ΘΕΡΜΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ

Οι απαιτήσεις θέρμανσης του κάθε χώρου παρατίθενται στον ακόλουθο πίνακα: ΧΩΡΟΣ ΕΜΒΑΔΟΝ ΘΕΡΜΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ Γ Ε Ν Ι Κ Ε Σ Α Ρ Χ Ε Σ - Π Α Ρ Α Δ Ο Χ Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ : Για τον καθορισμό των συνθηκών λειτουργίας της εγκατάστασης έχουν ληφθεί υπ' όψη η γεωγραφική και ειδική θέση της οικίας, το είδος της κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Εργασίες Συντήρησης Επισκευές στα συστήματα Θέρμανσης Σχολικών Κτιρίων» Ι. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Εργασίες Συντήρησης Επισκευές στα συστήματα Θέρμανσης Σχολικών Κτιρίων» Ι. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 1, Τ.K. : 412 22 Λάρισα 14-11-2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΤΣΟΛΙΑ Χρυσάνθη ΤΗΛ. : 2410

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητες βιομάζας. BVG μέχρι 30 kw σελίδα 2. Λέβητες απόσταξης ξύλου. Εξαρτήματα BVG σελίδα 2. BVG-Lambda μέχρι 40 kw σελίδα 4

Λέβητες βιομάζας. BVG μέχρι 30 kw σελίδα 2. Λέβητες απόσταξης ξύλου. Εξαρτήματα BVG σελίδα 2. BVG-Lambda μέχρι 40 kw σελίδα 4 Λέβητες βιομάζας Λέβητες απόσταξης ξύλου BVG μέχρι 30 kw σελίδα 2 Εξαρτήματα BVG σελίδα 2 BVG-Lambda μέχρι 40 kw σελίδα 4 Εξαρτήματα BVG-Lambda σελίδα 5 Εγκαταστάσεις θέρμανσης με pellets BPH σελίδα 6

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ.σελ. 2 2. ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σελ. 3 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..σελ. 6 4. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ.σελ. 8 5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ...σελ. 9 6. ΚΑΠΝΟΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ...σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή - ορισμός... 29 Είδη καυστήρων... 29 1 ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ...15 2 ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ...29

Περιεχόμενα. Εισαγωγή - ορισμός... 29 Είδη καυστήρων... 29 1 ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ...15 2 ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ...29 Περιεχόμενα 1 ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ...15 Εισαγωγή... 15 Πλαστικές δεξαμενές... 15 Μεταλλικές δεξαμενές... 16 Πάχος χαλυβδόφυλλου (λαμαρίνας)... 17 Σωλήνες δεξαμενής... 17 Σωλήνας παροχής πετρελαίου... 17

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T E X N I K H Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T E X N I K H Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T E X N I K H Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΕΡΓΟ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ -

Διαβάστε περισσότερα

Visio ΣΟΜΠΑ PELLET. NEΑ Σόµπα Pellet για σύνδεση στο κεντρικό σύστηµα θέρµανσης.

Visio ΣΟΜΠΑ PELLET. NEΑ Σόµπα Pellet για σύνδεση στο κεντρικό σύστηµα θέρµανσης. Visio ΣΟΜΠΑ PELLET NEΑ Σόµπα Pellet για σύνδεση στο κεντρικό σύστηµα θέρµανσης www.caminodesign.gr Visio ΣΟΜΠΑ PELLET 24 kw ΣΟΜΠΑ - ΛΕΒΗΤΑΣ PELLETS ΓΙΑ ΣΥΝ ΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Σόµπα εσωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ «ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ» Τεύχος 1389 Απρίλιος 2005 1 ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Παναγιώτη Φαντάκη Μέρος 2 ο. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΠΟΪΛΕΡ Υπάρχουν μπόϊλερ διπλής και τριπλής ενέργειας. Τα μπόϊλερ διπλής ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Ενότητα 1. Συστήµατα θέρµανσης...9. Ενότητα 2. Το µονοσωλήνιο σύστηµα κεντρικής θέρµανσης...15. Ενότητα 3. Θερµικές απώλειες...

Περιεχόµενα. Ενότητα 1. Συστήµατα θέρµανσης...9. Ενότητα 2. Το µονοσωλήνιο σύστηµα κεντρικής θέρµανσης...15. Ενότητα 3. Θερµικές απώλειες... Περιεχόµενα Ενότητα 1 Συστήµατα θέρµανσης...9 Ενότητα Το µονοσωλήνιο σύστηµα κεντρικής θέρµανσης...15 Ενότητα 3 Θερµικές απώλειες...19 Ενότητα 4 Σωληνώσεις...41 Ενότητα 5 Θερµαντικά σώµατα...63 Ενότητα

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις περί προμηθειών του Δημοσίου (Π.Δ.118/07, Π.Δ. 60/07, Ν.2286/95)

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις περί προμηθειών του Δημοσίου (Π.Δ.118/07, Π.Δ. 60/07, Ν.2286/95) Βόλος 15/10/2014 Α.Π. 182 Έρευνα αγοράς για την προμήθεια λέβητα αερίου και τετράοδης βάνας και εργασιών αποξήλωσης παλαιού λέβητα, εγκατάστασης νέου λέβητα αερίου & τοπικής επιδιόρθωσης σωλήνων του συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου - αερίου

Χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου - αερίου Χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου - αερίου 870 010 1102 Οδηγίες εγκατάστασης λειτουργίας και συντήρησης BENTOIL χαλύβδινοι λέβητες Thermovent Hellas A.E. - 2 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ O πιεστικός χαλύβδινος λέβητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΘΕΜΑΤΑ 1. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ - ΣΙ ΕΡΩΤΗΡΙΑ 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΕΣΗ >25 mbar 3. ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΚΕΦ. 13 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm.

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Η Halcotherm ιδρύθηκε το 1986 και η έδρα της βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΝΕΛ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 3 ΣΤΑΔΙΩΝ. Υλικά και πάχη ελασμάτων: Κατασκευάζεται από χαλυβδόφυλλο πάχους 3 4 mm.

ΤΟΥΝΕΛ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 3 ΣΤΑΔΙΩΝ. Υλικά και πάχη ελασμάτων: Κατασκευάζεται από χαλυβδόφυλλο πάχους 3 4 mm. ΤΟΥΝΕΛ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 3 ΣΤΑΔΙΩΝ Τεχνική Περιγραφή Κατασκευή Συνολικό μήκος: 13,900 mm Μικτό πλάτος: 2,600 mm Ύψος ζώνης ψεκασμού: 1,500 mm Υλικά και πάχη ελασμάτων: Κατασκευάζεται από χαλυβδόφυλλο

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Νομοθετικό πλαίσιο: Υ.Α. Δ3/Α/5286/26-05-1997 «Κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας άνω των 50 mbar και μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ 1 Διακόπτουν,ανοίγουν ή ρυθμίζουν την παροχή ενός σωλήνα q Τοποθετούνται σε όλα τα δίκτυα, κλάδους, σε θερμαντικά σώματα.. q 2 3 ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΑΝΤΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Επιτρέπουν την κίνηση ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Γ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Γ ΕΞΑΜΗΝΟ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Γ ΕΞΑΜΗΝΟ Περιεχόμενα Σελίδα Τυπολόγιο Διαγράμματα Ύδρευσης 02 ΑΣΚΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗ 06 ΑΣΚΗΣΗ 1 η ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 08 ΑΣΚΗΣΗ 2 η ΘΕΡΜΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1. Buderus Logano plus. GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7. GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8. GB kW (Πετρελαίου) Σελ.

Κεφάλαιο 1. Buderus Logano plus. GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7. GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8. GB kW (Πετρελαίου) Σελ. GB102 Κεφάλαιο 1 Buderus πετρελαίου/αερίου GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7 GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8 GB105 20-30kW (Πετρελαίου) Σελ. 9 GB125 18-49kW (Πετρελαίου) Σελ. 10 GB225 45-68kW

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΛ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΛ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ ΘΕΜΑ Α ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΛ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ Α1. Να χαρακτηρίσετε τις προτάσεις που ακολουθούν, γράφοντας στο τετράδιό

Διαβάστε περισσότερα

Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις

Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Δεδομένου ότι η αγορά είναι περισσότερο από ποτέ περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη ενώ παράλληλα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΜΛΙΑΓΚΑΣ ΧΡΙΣ. 17/04/14

ΜΑΜΛΙΑΓΚΑΣ ΧΡΙΣ. 17/04/14 Ο λέβητας είναι ένα είδος εναλλάκτη όπου γίνεται συναλλαγή θερμότητας μεταξύ δύο ρευστών. Των καυσαερίων και του νερού της θέρμανσης. Η εναλλαγή της θερμότητας γίνεται χωρίς την ανάμιξη των δύο ρευστών.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α Β ) ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α Β ) ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α Α ) ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α Β ) ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση 2. Προϋπολογισμός 3. Συγγραφή Υποχρεώσεων - Τεχνικές Προδιαγραφές Ελληνικό-Αργυρούπολη Ιούνιος ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα Τεχνική Έκθεση αφορά την εργασία ετήσιας συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

VITODENS 222-W. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010

VITODENS 222-W. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010 VITODENS 222-W Επίτοιχη μονάδα συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου υγραερίου για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης με ενσωματωμένο ανοξείδωτο boiler 50 lt έως 35 kw και βαθμού απόδοσης 109% Επίτοιχη μονάδα συμπυκνωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ : 1Θ ΤΟΜΕΑΣ : ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α4 Γ ΤΑΞΗ ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

HYDRO 30 ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ.

HYDRO 30 ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ. HYDRO 0 ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ www.caminodesign.gr HYDRO 0 ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ 0 kw Πλεονεκτήµατα: 1 2 Χαµηλή κατανάλωση Μεγάλος βαθµός απόδοσης Χώρος καυσης από χυτοσίδηρο µε µεγάλη αντοχή 4 5 Εύκολη Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

ΛΕΒΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ 5 ΛΕΒΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ Ορισμός. Ο λέβητας είναι μία μεταλλική κατασκευή στην οποία γίνεται η μετάδοση της θερμότητας που παράγεται από την καύση του καυσίμου, σε ένα ρευστό το οποίο μπορεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Α200

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Α200 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΥΠΟΙ: Τ200 Α200 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση 2. Προϋπολογισμός 3. Συγγραφή Υποχρεώσεων - Τεχνικές Προδιαγραφές Ελληνικό-Αργυρούπολη Ιούλιος ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα Τεχνική Έκθεση αφορά την εργασία ετήσιας συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Ετήσια συντήρηση των κεντρικών εγκαταστάσεων θέρμανσης των κτιρίων του ΕΤΑΑ

ΘΕΜΑ : Ετήσια συντήρηση των κεντρικών εγκαταστάσεων θέρμανσης των κτιρίων του ΕΤΑΑ Αθήνα : 27-09-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Πληροφορίες Ταχ. Δ/νση : ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ :ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ : Κ.Καμπίτσης

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ.σελ. 2 2. ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σελ. 3 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..σελ. 6 4. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ.σελ. 8 5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ...σελ. 9 6. ΚΑΠΝΟΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ...σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Εγγύηση 5 χρόνια. Η Ελληνική Ολοκληρωμένη Πιστοποιημένη πρόταση!

Εγγύηση 5 χρόνια. Η Ελληνική Ολοκληρωμένη Πιστοποιημένη πρόταση! Η Ελληνική Ολοκληρωμένη Πιστοποιημένη πρόταση! Τεχνικά Χαρακτηριστικά Εγγύηση 5 χρόνια Δοχείων ΖΝΧ & Αποθήκευσης ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ 80L 2000L o Μονής ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ HMEΡΗΣΙΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΕΙ ΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ & ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4. Logano. SΒ kw Σελ. 58. SK kw Σελ. 63. SK kw Σελ. 65. Logano plus SB615

Κεφάλαιο 4. Logano. SΒ kw Σελ. 58. SK kw Σελ. 63. SK kw Σελ. 65. Logano plus SB615 Logano plus SB615 Κεφάλαιο 4 Logano Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου/ αερίου 71-1.850 kw SΒ615 145-640 kw Σελ. 58 SK645 120-600 kw Σελ. 63 SK745 730-1.850 kw Σελ. 65 55 56 Logano Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι

Διαβάστε περισσότερα

VITOROND 100. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010

VITOROND 100. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010 VITOROND 100 Χυτοσιδηροί λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών ισχύος : 22 έως 120 kw Λέβητας πετρελαίου / αερίου από μαντέμι υψηλής ποιότητας για χαμηλές θερμοκρασίες με κάτω όριο 40 ο C. Πραγματικός βαθμός απόδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1. Buderus Logano plus. GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7. GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8. GB kW (Πετρελαίου) Σελ.

Κεφάλαιο 1. Buderus Logano plus. GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7. GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8. GB kW (Πετρελαίου) Σελ. Logano plus GB102 Κεφάλαιο 1 Buderus Logano plus πετρελαίου/αερίου GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7 GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8 GB105 20-30kW (Πετρελαίου) Σελ. 9 GB125 18-49kW (Πετρελαίου)

Διαβάστε περισσότερα

Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Ανάμικτη περισυλλογή Ένα δίκτυο για βρόχινα νερά και λύματα απλό και φθηνό διάμετροι μεγάλοι καθώς νερό βροχής μπορεί για μικρό διάστημα να είναι σε μεγάλες ποσότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Καθορισμός θέσης ηλεκτροβάνας Χρήση υποχρεωτικά (τοποθετημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ -

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ - ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ - ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ σε χιλ. Π x Υ x Β ΒΑΡΟΣ Kg 130 LX 1300 x 1600 x 80 43 170 LX 960 x 1600 x 80 29 210 LX 1300 x 1600 x 80 43 300 LX 1300 x 1600 x 80 43 120

Διαβάστε περισσότερα

Δευτερογενής Εναλλάκτης Θερμότητας

Δευτερογενής Εναλλάκτης Θερμότητας Δευτερογενής Εναλλάκτης Θερμότητας για Αναβάθμιση του βαθμού απόδοσης για λέβητα με καυστήρα πετρελαίου ή αερίου 15-75 kw Διαθέσιμος σε τρία μοντέλα: GPH AK 28 έως 28 kw GPH AK 50 έως 50 kw GPH AK 75 έως

Διαβάστε περισσότερα

VIEGA FONTERRA Συστήµατα Θέρµανσης και Ψύξης απέδου Όλα από ένα χέρι

VIEGA FONTERRA Συστήµατα Θέρµανσης και Ψύξης απέδου Όλα από ένα χέρι VIEGA FONTERRA Συστήµατα Θέρµανσης και Ψύξης απέδου Όλα από ένα χέρι Η απαίτηση για µια ευχάριστη θερµική άνεση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, όλο και αυξάνεται. Το σύστηµα θέρµανσης και ψύξης απέδου

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΕΣ HYDROWOOD 40 - 70 kw

ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΕΣ HYDROWOOD 40 - 70 kw ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΕΣ 0 70 Λέβητας καύσης ξύλου µε αυτόµατη ειασγωγή αέρα στον κινητήρα www.caminodesign.gr / Ξυλολέβητες 70 kw 0 kw CAMINODESIGN ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΕΣ HYDROWOOD 0/70 ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ : 1Θ ΤΟΜΕΑΣ : ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α4 Β ΤΑΞΗ ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 6 η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 6 η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 6 η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ Μολάοι 13-02-2019 Πρακτικό Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια, εγκατάσταση,

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίμων

Τιμοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίμων Τιμοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίμων Logano S121-2 26-38 kw 1 Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες ξύλου Λέβητας (πυρόλυσης) ξύλου Τύπος Λέβητα 26 32 38 Μήκος [mm] 853 803 903 Ύψος [mm] 1257 1322 1322 Πλάτος

Διαβάστε περισσότερα

Pelletech 15/25/35/50 ΛΕΒΗΤΕΣ PELLET

Pelletech 15/25/35/50 ΛΕΒΗΤΕΣ PELLET Pelletech 5/25/5/50 ΛΕΒΗΤΕΣ PELLET Λέβητες Pellet µε ενσωµατωµένο καυστήρα και δοχείο καυσίµου www.caminodesign.gr 5/25/5/50 ΛΕΒΗΤΕΣ PELLET 50 kw 5 kw 25 kw 5 kw ΛΕΒΗΤΑΣ PELLET ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΚΑΥΣΤΗΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τιµοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίµων

Τιµοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίµων Τιµοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίµων Logano Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες ξύλου από 25...36 kw 25-36 kw PS 500-2000 οχεία αδρανείας Flamco 1 Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες ξύλου 25-36 kw Λέβητας αεριοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Δεξαμενή αποθήκευσης νερού Περιμετρικός εναλλάκτης θερμότητας Θερμική μόνωση Εξωτερικό περίβλημα Καθοδική προστασία

Δεξαμενή αποθήκευσης νερού Περιμετρικός εναλλάκτης θερμότητας Θερμική μόνωση Εξωτερικό περίβλημα Καθοδική προστασία Δεξαμενή αποθήκευσης νερού από χάλυβα ψυχρής εξέλασης, με εσωτερική διπλή επίστρωση σμάλτου, ψημένου στους 860 C κατά DIN 4753. H επισμάλτωση πραγματοποιείται σε ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις υψηλής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΘΕΩΡHΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Υδραυλικών, Θερμικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 11

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 11 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 11: Διαστασιολόγηση σωλήνων νερού σε εγκαταστάσεις κλιματισμού Παπακώστας Κωνσταντίνος Μηχανολόγων Μηχανικών Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

talia GREEN SYStEm hp 45-65

talia GREEN SYStEm hp 45-65 ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ talia GREEN SYStEm hp 45-65 O ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΧΥ Με την θερμαντική ισχύ των 45 ή 65 kw, o talia Green System hp είναι η καλύτερη λύση για μεγάλες κτηριακές

Διαβάστε περισσότερα

Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου/ αερίου

Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου/ αερίου λέβητες πετρελαίου/ αερίου Θερμικής ισχύς από 71 έως 1.00 kw Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον Logano GE315 Logano GE515 Logano GE615 Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας Χυτοσίδηρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου διαχείριση και ασφάλεια δικτύων φυσικού αερίου

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου διαχείριση και ασφάλεια δικτύων φυσικού αερίου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου διαχείριση και ασφάλεια δικτύων φυσικού αερίου ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Die Kompetenzmarke für Energiesparsysteme. Λέβητας συμπύκνωσης καυσαερίων πετρελαίου COB, COB-CS

Die Kompetenzmarke für Energiesparsysteme. Λέβητας συμπύκνωσης καυσαερίων πετρελαίου COB, COB-CS Λέβητας συμπύκνωσης καυσαερίων πετρελαίου COB, COB-CS Γενική παρουσίαση Λέβητας συμπύκνωσης καυσαερίων πετρελαίου COB, COB-CS για λειτουργία με διπλή ή απλή καπνοδόχο 105% (H i ) 99% (H s ) COB για θέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X

Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X XX Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de

Διαβάστε περισσότερα

CITY CLASS K από 25 έως 35 kw

CITY CLASS K από 25 έως 35 kw Λέβητας συμπύκνωσης CITY CLASS K από 25 έως 35 kw Πρωτοποριακός σχεδιασμός Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής Κορυφαία τεχνολογία καύσης Θερμική άνεση με μέγιστη οικονομία A A C συμπαγής κατασκευή 700 mm 400

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Θέρμανσης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Θέρμανσης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10 Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Θέρμανσης 1 ΧΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Γραφείο-κτίριο υπηρεσιών Εκπαιδευτικό κτίριο: Πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Α200

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Α200 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΥΠΟΙ: Τ200 Α200 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα μποϊλερ. BSP σελίδα 2. Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης. BSP-SL σελίδα 3. BSP-W για αντλία θερμότητας σελίδα 4

Συστήματα μποϊλερ. BSP σελίδα 2. Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης. BSP-SL σελίδα 3. BSP-W για αντλία θερμότητας σελίδα 4 Συστήματα μποϊλερ Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP σελίδα 2 BSP-SL σελίδα 3 BSP-W για αντλία θερμότητας σελίδα 4 BSP-W-SL για αντλία θερμότητας σελίδα 5 Εξαρτήματα σελίδα 6 Μποϊλερ αποθήκευσης BSH σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

WIRBEX MINI C, CL, S, SL

WIRBEX MINI C, CL, S, SL Χυτοσίδηροι λέβητες πετρελαίου - αερίου WIRBEX MINI C, CL, S, SL 210-000-0110 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 3 Δ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 3 ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ 4 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S

Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Δεδομένου ότι η αγορά ακολουθεί την πορεία της περιβαλλοντικής προστασίας και τα ενεργειακά κόστη

Διαβάστε περισσότερα

*** Η διαστασιολόγηση των εξαρτημάτων έχει βασιστεί σε μέγιστο μήκος σωλήνωσης 40 μέτρα και μέγιστη υψομετρική διαφορά μπόιλερ/συλλέκτης 10 μέτρα.

*** Η διαστασιολόγηση των εξαρτημάτων έχει βασιστεί σε μέγιστο μήκος σωλήνωσης 40 μέτρα και μέγιστη υψομετρική διαφορά μπόιλερ/συλλέκτης 10 μέτρα. Theros Sphere Ηλιακά συστήματα παραγωγής ζεστού νερού Τα συστήματα Sphere προορίζονται για την παραγωγή ζεστού νερού για κατοικίες και κτήρια. Είναι ο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να αξιοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας συμπύκνωσης με ζεστό 6,6-23,8. 7736900066 νερό χρήσης

Λέβητας συμπύκνωσης με ζεστό 6,6-23,8. 7736900066 νερό χρήσης Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου 24 kw Logamax plus GB072 Logamax plus GB072 - λέβητας συμπύκνωσης αερίου GB072-24Κ GB072-24 Μέγεθος 24 24 Ονομαστική θερμική ισχύς 40/30 C [kw] 23,8 23,8 Ονομαστική

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2. Logano. GE315 86-230 kw Σελ. 38. GE515 201-510 kw Σελ. 41. GE615 511-1.200 kw Σελ. 44. Logano GE615 με πίνακα ελέγχου Logamatic 4321

Κεφάλαιο 2. Logano. GE315 86-230 kw Σελ. 38. GE515 201-510 kw Σελ. 41. GE615 511-1.200 kw Σελ. 44. Logano GE615 με πίνακα ελέγχου Logamatic 4321 GE615 με πίνακα ελέγχου Logamatic 4321 Κεφάλαιο 2 Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου / αερίου 86-1200 kw GE315 86-230 kw Σελ. 38 GE515 201-510 kw Σελ. 41 GE615 511-1.200 kw Σελ. 44 35 36 Επιδαπέδιοι

Διαβάστε περισσότερα

CGW. ** Τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπε σελίδα 360

CGW. ** Τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπε σελίδα 360 ComfortLine Επίτοιχη κεντρική μονάδα λέβητα συμπύκνωσης αερίου με ανοξείδωτο μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης υψηλής απόδοσης για σύνδεση σε καπνοδόχο αέρα/καυσαερίων ή σε αεραγωγό/καπναγωγό Ομάδες έκπτωσης:

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Θέρμανσης θερμοκηπίων. Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος Ν. Κατσούλας, Κ. Κίττας

Συστήματα Θέρμανσης θερμοκηπίων. Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος Ν. Κατσούλας, Κ. Κίττας Συστήματα Θέρμανσης θερμοκηπίων Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος Ν. Κατσούλας, Κ. Κίττας Θέρμανση Μη θερμαινόμενα Ελαφρώς θερμαινόμενα Πλήρως θερμαινόμενα θερμοκήπια Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ» ΕΠΑΛ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ» ΕΠΑΛ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ» ΕΠΑΛ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α Α ) ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

(20-60.000 kcal/h) 3-PASS

(20-60.000 kcal/h) 3-PASS (20-60.000 kcal/h) ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Σταθερός βαθμός απόδοσης, μεγαλύτερος από 90% Λέβητας με τρείς διαδρομές καυσαερίων ( πλήρεις), Στιβαρή κατασκευή μικρών διαστάσεων Εύκολος καθαρισμός και συντήρηση Φιλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ CGG - 1K 24/28

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ CGG - 1K 24/28 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ CGG - 1K 24/28 Page 1 / 13 Θερμοστάτης χώρου 2734000 ART Αναλογικός ρυθμιστής θερμοκρασίας χώρου με ημερήσιο πρόγραμμα θέση ebus AWT Αναλογικός ρυθμιστής θερμοκρασίας με εξωτερική

Διαβάστε περισσότερα

THERMOSTAHL SOLAR SINCE 1962

THERMOSTAHL SOLAR SINCE 1962 > Νέες τεχνολογίες > Υψηλή απόδοση > Ευελιξία > Υψηλή ποιότητα ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ Σεριά ENERCOND Τεχνολογία τριών διαδρομών από 18 έως 2100kW ΛΕΒΗΤΕΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ NOx Σεριά ENERΝΟΧ Τεχνολογία τριών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Επιβλέπων: ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΒΕΡΝΑΔΟΣ, Καθηγητής ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Multiplex MCL (40-100.000 kcal/h)

Multiplex MCL (40-100.000 kcal/h) Multiplex MCL (40-100.000 kcal/h) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΒΗΤΑ Χαλύβδινος λέβητας ξύλου-κάρβουνου, τύπου e με κυλινδρικό εναλλάκτη και φλογαυλούς περιμετρικά, φλογοθάλαμο ΟΒΑΛ σχήματος, χυτοσιδηρή εστία καύσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 2 ου ΓΕΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» Στο έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ HMEΡΗΣΙΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΕΙ ΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ & ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς

Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς Διακίνηση Ρευστών με αγωγούς Οι αγωγοί κυκλικής διατομής ονομάζονται σωλήνες Οι σωλήνες με λεπτά και λεία τοιχώματα ονομάζονται αυλοί Οι αγωγοί μεταφοράς αέρα ονομάζονται αεραγωγοί και είναι συνήθως ορθογωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση συσκευών αεριού σε επαγγελματικά μαγειρεία.

Εγκατάσταση συσκευών αεριού σε επαγγελματικά μαγειρεία. Εγκατάσταση συσκευών αεριού σε επαγγελματικά μαγειρεία. Α. Πεδίο εφαρμογής Οι διατάξεις ισχύουν για το σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη μετατροπή και τη συντήρηση εγκαταστάσεων αερίου, με πίεση λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

1 2 3 Υλικά μέσα που απαιτούνται:

1 2 3 Υλικά μέσα που απαιτούνται: Έντυπο αυτο-αξιολόγησης Φορέα για την υλοποίηση προγράμματος τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης Σχήμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης Προσόντων του BUS UPSWING: Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Εξοικονόμηση Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ηµεροµηνία: Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ηµεροµηνία: Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ ΚΤΙΡΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ KYT Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΡΡΑΧΙΟΥ 89 & ΚΗΦΙΣΟΥ - 104 43 ΑΘΗΝΑ Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ηµεροµηνία: Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Πάτρα: 22/02/2019 Αρ. Πρωτ.: 129/643/5458 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΚΤΥΩΝ Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Τηλ. 2610-996612 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ 1 Αυτορυθμιζόμενες θερμαντικές ταινίες Διατηρούν την θερμοκρασία στην επιφάνεια σωληνώσεων και δοχείων αντισταθμίζοντας τις απώλειες θερμότητας προς

Διαβάστε περισσότερα

Αερόθερμο τζακιού με αυτόματη έναυση & παύση ανάλογα με τη θερμοκρασία του τζακιού

Αερόθερμο τζακιού με αυτόματη έναυση & παύση ανάλογα με τη θερμοκρασία του τζακιού Fireboost Αερόθερμο τζακιού με αυτόματη έναυση & παύση ανάλογα με τη θερμοκρασία του τζακιού Ρύθμιση στροφών Παροχή αέρα Αριθμός σωλήνων Τετραγωνικά Θέρμανσης 70 bs Όχι 300 m 3 5 70 m 2 100 bs Όχι 350

Διαβάστε περισσότερα

4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Συστήματα θέρμανσης Στόχος του εργαστηρίου Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές: - τα συστήματα θέρμανσης που μπορεί να υπάρχουν σε ένα κτηνοτροφικό

Διαβάστε περισσότερα

O ασφαλής και έξυπνος Λέβητας Αερίου DAEWOO κάνει τη ζωής σας πιο υγιεινή. Για την εξέλιξη των ανθρώπων

O ασφαλής και έξυπνος Λέβητας Αερίου DAEWOO κάνει τη ζωής σας πιο υγιεινή. Για την εξέλιξη των ανθρώπων O ασφαλής και έξυπνος Λέβητας Αερίου DAEWOO κάνει τη ζωής σας πιο υγιεινή Για την εξέλιξη των ανθρώπων Το υψηλότερο επίπεδο τεχνολογίας και ένα υψηλά ενεργειακό σύστημα ALTOEN DAEWOO Λέβητας Αερίου Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

www.amagelou.gr Σελίδα 0

www.amagelou.gr Σελίδα 0 www.amagelou.gr Σελίδα 0 Δίοδη BOSS ¾ BOSS 1 BOSS 1¼ Κινητήρας Κορμός ¾ Κορμός 1 Κορμός 1¼ Δοκιμαστικός σταθμός για όλες τις βάνες 2 χρόνια εγγύηση Πιστοποίηση CE Διπλό συγχρονισμένο μοτέρ. Μακρύ εξερχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού. Α. Ευθυμιάδης,

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού. Α. Ευθυμιάδης, ΙΕΝΕ : Ετήσιο 13ο Εθνικό Συνέδριο - «Ενέργεια & Ανάπτυξη 08» (12-13/11-Ίδρυμα Ευγενίδου) Ενεργειακές Επιθεωρήσεις σε Λεβητοστάσια και Εγκαταστάσεις Κλιματισμού Α. Ευθυμιάδης, ρ. Μηχανικός, ιπλ. Μηχ/γος-Ηλ/γος

Διαβάστε περισσότερα

T E X N I K H Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

T E X N I K H Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T E X N I K H Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΕΡΓΟ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Α Π Ο Τ Ο Ν Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο Σ Υ Ν Ε Τ Α Ι Ρ Ι Σ Μ Ο. Viega Fonterra. Θέρµανση & Ψύξη απέδου

Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Α Π Ο Τ Ο Ν Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο Σ Υ Ν Ε Τ Α Ι Ρ Ι Σ Μ Ο. Viega Fonterra. Θέρµανση & Ψύξη απέδου Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Α Π Ο Τ Ο Ν Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο Σ Υ Ν Ε Τ Α Ι Ρ Ι Σ Μ Ο Viega Fonterra Θέρµανση & Ψύξη απέδου Viega Fonterra Συστήµατα Θέρµανσης & Ψύξης απέδου για ανεβασµένο επίπεδο ζωής.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ CL ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ CALPAK CL ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ BOILER ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟY ΔΙΠΛΗΣ (ΙΙ) ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Υλικό: Λαμαρίνα Κόλληση: Αυτόματη κόλληση μετάλλου Επικάλυψη Προστασίας: Glass Εμαγιέ ( Σμάλτο)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2016 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η / Μ ΕΓΚ / ΣΕΩΝ

ΕΡΓΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2016 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η / Μ ΕΓΚ / ΣΕΩΝ Δ Η Μ Ο Σ Ρ Ε Θ Υ Μ Ν Η Σ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΕΡΓΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 2016 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΑ (Κ.Α. 02.15.7331.004) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η / Μ

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ FAN COIL UNITS Posted by ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - 01 Sep :27

1Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ FAN COIL UNITS Posted by ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - 01 Sep :27 1Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ FAN COIL UNITS Posted by ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - 01 Sep 2017 06:27 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΧΩΡΩΝ - FCUs 1) ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΚΟΙΝΕΣ ( STANDARD FAN

Διαβάστε περισσότερα

VITOSET. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010. Δοχεία διαστολής και μειωτές πίεσης. Περιγραφή Κωδικός Τιμή

VITOSET. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010. Δοχεία διαστολής και μειωτές πίεσης. Περιγραφή Κωδικός Τιμή Δοχεία διαστολής και μειωτές πίεσης Περιγραφή Κωδικός Τιμή Δοχεία διαστολής για κλειστά συστήματα θέρμανσης και ψύξης με πίεση λειτουργίας 3 bar και χρώμα ασημί (VIESSMANN): - N 25 με χωρητικότητα 25 lt,

Διαβάστε περισσότερα

Επίτοιχοι λέβητες αερίου RINNOVA BINOVA RINNOVA COND. Επιδαπέδιοι λέβητες αερίου K APPA SUPER K APPA

Επίτοιχοι λέβητες αερίου RINNOVA BINOVA RINNOVA COND. Επιδαπέδιοι λέβητες αερίου K APPA SUPER K APPA Επίτοιχοι λέβητες αερίου RNNOV BNOV RNNOV ON Επιδαπέδιοι λέβητες αερίου K PP SUPR K PP ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ RNNOV RinNOV είναι η νέα σειρά BS επίτοιχων λεβήτων αερίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΧΕΙΑ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ GLASS 150-1000 ΛΙΤΡΑ- ΤΥΠΟΣ SIELINE BLS

ΔΟΧΕΙΑ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ GLASS 150-1000 ΛΙΤΡΑ- ΤΥΠΟΣ SIELINE BLS ΔΟΧΕΙΑ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ GLASS 150-1000 ΛΙΤΡΑ- ΤΥΠΟΣ SIELINE BLS ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ BOILER ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΠΛΗΣ (ΙΙ) ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Υλικό : Λαμαρίνα Κόλληση:Αυτόματη κόλληση μετάλλου Επικάλυψη

Διαβάστε περισσότερα