Τεχνικές Προδιαγραφές

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τεχνικές Προδιαγραφές"

Transcript

1 Τεχνικές Προδιαγραφές ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (Υπηρεσίες συντήρησης -υποστήριξης εφαρμογών λογισμικού) Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας τα τελευταία 20+ έτη χρησιμοποιεί παραγωγικά σε διάφορα τμήματα, υπηρεσίες και κλινικές εφαρμογές λογισμικού που έχει προμηθευτεί από την εταιρία Computer Team ΑΕΒΕ. Όλο αυτό το διάστημα ήταν σε ισχύ συμβόλαια συντήρησης και υποστήριξης λειτουργία και χρήσης των εφαρμογών αυτών. Η ύπαρξη αυτών των συμβολαίων είναι απολύτως απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία του συνόλου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και την παραγωγική τους χρήση τους από το προσωπικό του Νοσοκομείου. Οι υφιστάμενες εφαρμογές λογισμικού, τις οποίες το Γ.Ν. Καρδίτσας έχει προμηθευτεί από την εταιρία Computer Team AEBE που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν παραγωγικά, εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα Α/Α Υφιστάμενες Εφαρμογές Λογισμικού της ΕΤΑΙΡΙΑΣ COMPUTER TEAM AEBE 1 Γραφείο Κίνησης Ασθενών 2 Γραφείο Νοσηλίων 3 Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων 4 Δημόσιο Λογιστικό (Λογιστήριο-Ταμείο) 5 Αποθήκες / Διαχείριση Υλικού 6 Φαρμακείο 7 Γενική Λογιστική (Διπλογραφικό Σύστημα Νοσοκομείου) 8 Διαχείριση Παγίων (Διπλογραφικό Σύστημα Νοσοκομείου) 9 Αναλυτική Λογιστική 10 Προμήθειες 11 Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο 12 Νοσηλευτικός Φάκελος Ασθενούς Ορθοπεδικής Κλινικής 13 Ιατρικός Φάκελος Ασθενούς Ορθοπεδικής Κλινικής και του αντίστοιχου Ιατρείου 14 Ειδικό λογισμικό για τη μηχανογραφική διαχείριση των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ), των διαγνώσεων κατά ICD 10 και των Ιατρικών πράξεων.

2 15 Ειδικό λογισμικό για την μηχανογραφική διαχείριση της διαδικασίας «Δέσμευση Πιστώσεων & Ανάληψη Υποχρεώσεων» (Μητρώο Δεσμεύσεων) 16 Ειδικό λογισμικό για την μηχανογραφική διαχείριση των συμβάσεων Κλειστής περίθαλψης (εσωτερικών ασθενών) για την ηλεκτρονική υποβολή των λογαριασμών των (e-δαπυ) στον ΕΟΠΥΥ για έλεγχο και εκκαθάριση. 17 Ειδικό λογισμικό για την μηχανογραφική διαχείριση των συμβάσεων Ανοικτής περίθαλψης (εξωτερικών ασθενών) για την ηλεκτρονική υποβολή των λογαριασμών των (e-δαπυ) στον ΕΟΠΥΥ για έλεγχο και εκκαθάριση. 18 Ειδικό λογισμικό (τεχνολογίας Web) για την αυτόματη διασύνδεση του Πληροφοριακού Συστήματος του Νοσοκομείου με το ΕΚΕΒΥΛ για online έλεγχο του μητρώου ΕΚΑΠΤΥ των υλικών. 19 Ειδικό λογισμικό (τεχνολογίας Web) για την αυτόματη διασύνδεση της εφαρμογής e-δαπυ Κλειστής Περίθαλψης του Πληροφοριακού Συστήματος του Νοσοκομείου με τον ΕΟΠΥΥ για τις Ηλεκτρονικές Αναγγελίες των εσωτερικών ασθενών του. 20 Ειδικό λογισμικό (τεχνολογίας Web) για την αυτόματη διασύνδεση των εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου με το σύστημα e-συνταγογράφηση του ΕΟΠΥΥ για τα Ηλεκτρονικά εξωτερικά Παραπεμπτικά εξετάσεων με χρήση barcode. 21 Ειδικό λογισμικό (τεχνολογίας Web) για τη δυνατότητα αυτόματης διασύνδεσης του Πληροφοριακού Συστήματος του Νοσοκομείου με το Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης Ασφαλιστικής Ικανότητας ΑΤΛΑΣ της ΗΔΙΚΑ για την ταυτοποίηση των ασθενών σε πραγματικό χρόνο. 22 Λογισμικό (τεχνολογίας Web) Γραφείο Προσωπικού για τη Διαχείριση Ανθρώπινων πόρων, τις Εφημερίες των Ιατρών και τις Βάρδιες του προσωπικού). 23 Λογισμικό (τεχνολογίας Web) για τη Μισθοδοσία, (περιλαμβάνει την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του ΙΚΑ (ΑΠΔ-ΙΚΑ) την Ενιαία αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) το αρχείο Φόρου για τη μισθοδοσία). Πίνακας 1:Λίστα υφισταμένων εφαρμογών λογισμικού Αντικείμενο Έργου Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών συντήρησης, υποστήριξης λειτουργίας και χρήσης των εφαρμογών πληροφορικής, που αναφέρονται στον Πίνακα 1 του παρόντος εγγράφου, τις οποίες έχει προμηθευτεί το Γ.Ν. Καρδίτσας από την εταιρία Computer Team AEBE και λειτουργούν παραγωγικά στο Νοσοκομείο. Επιπλέον στα πλαίσια του νέου συμβολαίου συντήρησης που θα υπογραφεί, θα περιλαμβάνεται και η επέκταση του Πληροφοριακού Συστήματος με νέες υπηρεσίες και λειτουργίες και η πλήρης διασύνδεσή τους με τις υπάρχουσες, εν λειτουργία, εφαρμογές στον Φορέα. Επιπλέον η αναβάθμιση

3 του συνόλου των υπαρχόντων εφαρμογών με την εγκατάσταση νέων εκδόσεων αυτών και τη χρήση νέων τεχνολογιών παρεχόμενες ως διαδικτυακές υπηρεσίες (web εφαρμογές). Διάρκεια Έργου Η νέα σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης της λειτουργίας και χρήσης των υπαρχόντων εφαρμογών λογισμικού (Πινάκας 1), καθώς και της αναβάθμισης και επέκτασης της υφιστάμενης λειτουργικότητάς τους, που είναι εγκατεστημένες στο Πληροφοριακό Σύστημα του Νοσοκομείου, για τη μηχανογραφική εξυπηρέτηση των διάφορων τμημάτων, υπηρεσιών και κλινικών του Νοσοκομείου, θα είναι διάρκειας δύο (2) ετών. Απαραίτητες Προϋποθέσεις Απαραίτητες προϋποθέσεις, επί ποινή αποκλεισμού που πρέπει να καλύπτονται από τον υποψήφιο ανάδοχο: Θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει πλήρη συντήρηση, τεχνική/λειτουργική υποστήριξη και υποστήριξη χρήσης, για διάστημα κατ ελάχιστον πέντε (5) ετών, για τις εφαρμογές λογισμικού του πληροφοριακού συστήματος της εταίρας Computer Team που λειτουργούν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, όπως αυτές περιγράφονται στον Πίνακα 1. Θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στο ανωτέρω πληροφοριακό σύστημα και αυτό να αποδεικνύεται μέσω συμβάσεων συντήρησης που έχει συνάψει με αντίστοιχα Νοσοκομεία του Δημόσιου Τομέα στα οποία βρίσκεται εγκατεστημένο το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα, κατάλογο των οποίων θα πρέπει να καταθέσει μαζί με την προσφορά του. Θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία υλοποίησης έργου και υποστήριξης στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Νοσοκομείου, στο οποίο περιλαμβάνονται τα τμήματα διαχείρισης ασθενών, τα οικονομικά τμήματα, τα τμήματα διαχείρισης υλικού & φαρμάκων, τα νοσηλευτικά τμήματα, τα ιατρικά τμήματα και τα εργαστηριακά τμήματα. Θα πρέπει, σε περίπτωση που δεν είναι ο κατασκευαστής του προς συντήρηση πληροφοριακού συστήματος (το οποίο θα βεβαιώνεται με σχετική δήλωση), να κατέχει έγγραφη άδεια/πιστοποίηση από την κατασκευάστρια εταιρεία ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα αλλά και την τεχνογνωσία να υποστηρίζει συντηρεί το εν λόγω πληροφοριακό σύστημα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών, την οποία άδεια/πιστοποίηση θα καταθέσει μαζί με την προσφορά του.

4 Θα πρέπει να κατέχει πιστοποιητικό εξασφάλισης ποιότητας ISO 9001 κατά την ημερομηνία της διενέργειας του διαγωνισμού, αντίγραφο του οποίου θα πρέπει να καταθέσει μαζί με την προσφορά του. Θα πρέπει να κατέχει πιστοποιητικό ISO για την ασφάλεια πληροφοριών και δεδομένων κατά την ημερομηνία της διενέργειας του διαγωνισμού, αντίγραφο του οποίου θα πρέπει να καταθέσει μαζί με την προσφορά του. Θα πρέπει να διαθέτει έμπειρο προσωπικό και οργανωμένο τεχνικό τμήμα υποστήριξης καθώς και οργανωμένο τμήμα Helpdesk, με περισσότερα από 35 άτομα, για το οποίο η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει επίσημο κατάλογο από την Επιθεώρηση Εργασίας. Θα πρέπει να δεσμευθεί για τη παροχή της αναγκαίας ποσότητας και ποικιλίας υπηρεσιών μέχρι το τέλος του έργου, δηλαδή θα πρέπει να αναλαμβάνει το σύνολο των υπηρεσιών για την επιτυχή ολοκλήρωση. Τυχόν προσφορές, που αφορούν επιμέρους τμήματα του προδιαγραφόμενου έργου και όχι το σύνολο των ζητούμενων υπηρεσιών, ΔΕΝ γίνονται δεκτές και απορρίπτονται. Υποχρεώσεις Αναδόχου Ο Υποψήφιος Ανάδοχος υποχρεούται να προσφέρει και να εκτελέσει στο πλαίσιο του παρόντος έργου το σύνολο των παρακάτω υπηρεσιών και θα περιγράψει αναλυτικά τον χρονικό προγραμματισμό, τον οποίο με την έναρξη του έργου θα συμφωνήσει με το Νοσοκομείο. Α. Υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης 1) Υποχρεούται να έχει και να διατηρεί Γραμμή Άμεσης Βοήθειας (Help Desk), διαθέσιμη και προσιτή σε όλους τους εξουσιοδοτημένους ανά θεματική ενότητα εφαρμογών key users χρήστες του πληροφοριακού συστήματος και τους πληροφορικούς του Νοσοκομείου και μέσω αυτών στο σύνολο των χρηστών των προγραμμάτων λογισμικού του Αναδόχου, καθημερινά τις ώρες από 8:00 έως 16:00, τις εργάσιμες ημέρες (Δευτ έως Παρ.), στην οποία θα αποστέλλονται καθημερινά όλα τα μηνύματα με την περιγραφή των προβλημάτων και η οποία θα απαντά και σε ερωτήματα καθημερινής χρήσης ή σε ερωτήματα από εσφαλμένη χρήση. Η Γραμμή θα περιλαμβάνει: α) Αριθμούς Τηλεφωνικής κλήσης κατά την διάρκεια του προαναφερόμενου ωραρίου εργασίας του Νοσοκομείου και του Αναδόχου, β) αριθμό συσκευής τηλεομοιοτυπίας και γ) ηλεκτρονική διεύθυνση ( ). 2) Ο Ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει λίστα με την σύνθεση της Ομάδας Τεχνικής Υποστήριξης, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με τα μέλη της Ομάδας, για κάθε επιμέρους πρόγραμμα λογισμικού. Η λίστα αυτή θα πρέπει να κοινοποιηθεί εγγράφως στο Νοσοκομείο για τη Διοίκηση και το Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής του Νοσοκομείου.

5 3) Διαδικασία Ιεράρχησης Χαρακτηρισμού των Προβλημάτων. Ο Ανάδοχος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ορίζει τέσσερα επίπεδα σοβαρότητας των προβλημάτων όπως φαίνεται παρακάτω: ΕΠΕΙΓΟΝ: Απαιτείται Άμεση Επέμβαση - Υποβολή θέματος μέσω τηλέφωνου ή fax. Αφορά προβλήματα που παρουσιάζονται και δεν επιτρέπουν την λειτουργία μέρους ή/και του συνόλου των υπηρεσιών και λειτουργιών. ΥΨΗΛΟ: Απαιτείται ταχεία επέμβαση - Υποβολή θέματος μέσω τηλέφωνου ή fax. Αφορά προβλήματα που παρουσιάζονται σε κρίσιμες υπηρεσίες λειτουργίας των συστημάτων, χρονικά ευαίσθητες. ΜΕΤΡΙΟ: Απαιτείται επέμβαση - Υποβολή θέματος μέσω τηλέφωνου ή fax. Αφορά προβλήματα που παρουσιάζονται σε μη κρίσιμες υπηρεσίες λειτουργίας των συστημάτων, όχι χρονικά ευαίσθητες. ΧΑΜΗΛΟ: Δίχως σημαντικό αντίκτυπο - Υποβολή θέματος μέσω τηλέφωνου ή fax. Αφορά προβλήματα που παρουσιάζονται σε μεμονωμένες λειτουργίες του Συστήματος, δίχως αντίκτυπο στην ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία της εκάστοτε μονάδας υγείας. Ακολουθεί ο Πίνακας με την προτεινόμενη «Κατηγοριοποίηση Επίπεδων Σοβαρότητας Προβλήματος ανά Λειτουργία»), καθώς και Πίνακας με τους χρόνους αποκατάστασης των συμβάντων κατά τι εργάσιμες ημέρες και ώρες. Λειτουργία Προβλήματα συστημάτων διαχείρισης βάσεων δεδομένων: Ολοκληρωτική θέση εκτός λειτουργίας της βάσης δεδομένων Μερικό πρόβλημα λειτουργίας της βάσης δεδομένων, σε συγκεκριμένο πίνακα, ή διαδικασία, με αποτέλεσμα την αδυναμία ανάσυρσης ή καταχώρησης στοιχείων που αφορούν σε ημερήσιες διαδικασίες που τελικώς επιφέρουν την διακοπή της ρουτίνας σε κάποιο τμήμα του Νοσοκομείου. Μερική λειτουργία της βάσης δεδομένων που επιτρέπει τις ημερήσιες λειτουργίες αλλά δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας σε περιοδικής ανάγκης λειτουργίες Προβλήματα της βάσης δεδομένων που σχετίζονται με ταχύτητα απόκρισης, χωρίς να διακόπτεται οποιαδήποτε λειτουργία. Επίπεδο Σοβαρότητας Προβλήματος ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΕΤΡΙΟ ΜΕΤΡΙΟ

6 Προβλήματα στα Διοικητικό Οικονομικά Προγράμματα Έκδοση και Αποστολή στοιχείων μισθοδοσίας μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Κρίσιμες λειτουργίες Δ/Ο Υποσυστήματος (Πρόσθετες Αμοιβές, Χρηματικά Εντάλματα, Εντολές Εισαγωγής και Διάθεσης Υλικών και Φαρμάκων, Γέφυρα Γενικής Αναλυτικής Λογιστικής). Μη Κρίσιμες λειτουργίες Δ/Ο Υποσυστήματος - Επίπεδο 1 (Απόδοση Κρατήσεων, Διαχείριση μεταβολών προαγωγών αδειών υπαλλήλων κτλ, Διαχείριση Προμηθειών) Μη Κρίσιμες λειτουργίες Δ/Ο Υποσυστήματος - Επίπεδο 2 (Διαχείριση Παγίων) Προβλήματα στα Προγράμματα Διαχείρισης Ασθενών Λειτουργία αποστολής φαρμάκων από φαρμακείο στις κλινικές και χρέωσης ατομικού συνταγολογίου. Μη κρίσιμες λειτουργίες Υποσυστήματος Ασθενών (Υποβολές προς Ασφαλιστικά Ταμεία) ΛΟΙΠΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΨΗΛΟ ΜΕΤΡΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΕΤΡΙΟ Ζητήματα καθημερινών εκτυπώσεων ΥΨΗΛΟ Έκδοση τακτικών αναφορών και στατιστικών (μηνιαία τριμηνιαία) Έκδοση τακτικών αναφορών και στατιστικών (μηνιαία τριμηνιαία) μετά από προθεσμία υποβολής τους (αν επιβάλλονται από εποπτευόμενους φορείς πχ Υπουργείο Υγείας, ΕΠΥ, Υ.Π.Ε) ΜΕΤΡΙΟ ΥΨΗΛΟ Πίνακας 1: Επίπεδο Σοβαρότητας Προβλήματος Ανά Λειτουργία Επίπεδο Σοβαρότητας ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΨΗΛΟ ΜΕΤΡΙΟ ΧΑΜΗΛΟ Χρόνος Αποκατάστασης 2 ώρες αν το αίτημα δοθεί ως τις 12 μ.μ., αλλιώς την επόμενη εργάσιμη ημέρα 1 εργάσιμη ημέρα 3 εργάσιμες ημέρες 4 εργάσιμες ημέρες Πίνακας 2: Χρόνοι Αποκατάστασης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες Ο χρόνος αποκατάστασης προσμετρείται από τη στιγμή αναγγελίας της βλάβης (τηλεφωνικά ή με fax) στον Ανάδοχο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα στοιχεία που

7 έχει δηλώσει στα πλαίσια του Help Desk. Εφόσον ο χρόνος αναμονής για την τηλεφωνική αναγγελία του προβλήματος ξεπερνά την μισή ώρα (30 λεπτά), τότε ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος θα μετρείται από την αναφορά της βλάβης μέσω Fax. 4) Ο Ανάδοχος θα μεριμνήσει για την παροχή συστήματος παρακολούθησης του συμβολαίου συντήρησης (SLA), το οποίο θα διασφαλίζει στο Νοσοκομείο τον πλήρη έλεγχο της σύμβασης υποστήριξης (SLA). Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα παρακολούθησης που ο Ανάδοχος οφείλει να διατηρεί, θα διαθέτει ημερολόγιο συμβάντων προβλημάτων στο οποίο θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται κατ ελάχιστον τα εξής: Ο χρόνος έναρξης και λήξης του προβλήματος, Το είδος και η σπουδαιότητα, Η περιγραφή του προβλήματος, Οι ενέργειες επίλυσης και ο υπεύθυνος για κάθε ενέργεια. Μάλιστα, οφείλει να παραδίδει στο τέλος του μήνα, εφόσον ζητηθεί ή όποτε ζητηθεί από την Διοίκηση ή το Τμήμα Πληροφορικής του Νοσοκομείου, σχετική αναφορά 5) Οι υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης περιλαμβάνουν : Συνεχή παρακολούθηση και συντήρηση του κώδικα των προγραμμάτων λογισμικού. Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα παραγωγικής λειτουργίας. Απάντηση σε θέματα σχετικά με την χρήση των εφαρμογών. Γραμμή Help Desk Σχετικά με τις παρεμβάσεις του Αναδόχου προς αποκατάσταση των δεδομένων λόγω εσφαλμένης χρήσης ή επίλυση θεμάτων χρήσης, αυτές θα αφορούν μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες τα δεδομένα δεν μπορούν να αποκατασταθούν από τους χρήστες ή η επίλυση των θεμάτων χρήσης δεν μπορεί να γίνει μέσω της λειτουργικότητας των προγραμμάτων λογισμικού και σε κάθε περίπτωση, θα γίνονται μετά από έγγραφο αίτημα του Νοσοκομείου. Ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να προτείνει, να εγκαταστήσει και να παρακολουθεί τακτικά τη διαδικασία εξασφάλισης της ακεραιότητας των δεδομένων στη Βάσης Δεδομένων. Ο Ανάδοχος θα εισηγηθεί μια πολιτική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, την οποία σε συνεργασία με το τμ. Πληροφορικής του Νοσοκομείου θα εγκαταστήσει και την οποία θα παρακολουθεί τακτικά και θα επιβεβαιώνει την ορθότητα λειτουργίας αυτής. Ο Ανάδοχος θα εξασφαλίσει ότι σε περίπτωση αποτυχίας λειτουργίας της Βάσης Δεδομένων ή του εξοπλισμού που την φιλοξενεί, δεν θα υπάρξει καμία απώλεια δεδομένων, θα εξασφαλιστεί το ιστορικό αρχείο του Πληροφοριακού συστήματος και ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να επιβεβαιώσει την ορθή λειτουργία της διαδικασίας. Είναι υποχρέωση του Αναδόχου η αποκατάσταση των δεδομένων της βάσης σε περίπτωση βλάβης, από τα αντίγραφα ασφαλείας που τηρεί το Νοσοκομείο σε μηχάνημα και μέσα που θα υποδείξει το Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής. Ο Ανάδοχος θα εξασφαλίσει, εφαρμόζοντας όλες τις τεχνικές και μεθόδους, ώστε σε περίπτωση επαναφοράς των δεδομένων (διαδικασία RESTORE), να ελαχιστοποιηθεί

8 η διαταραχή της καθημερινής λειτουργίας του Νοσοκομείου. Η υπηρεσία αυτή έχει επίπεδο σοβαρότητας ΕΠΕΙΓΟΝ και εμπίπτει στις υποχρεώσεις του Αναδόχου. Άμεση λήψη διορθωτικών ενεργειών για τη αποκατάσταση λειτουργικών ελαττωμάτων-bugs που τυχόν ανακύψουν στη διάρκεια του συμβολαίου συντήρησης υποστήριξης. Παροχή νέων εκδόσεων και βελτίωση των υπαρχουσών εφαρμογών με την προσθήκη νέων στοιχείων κατόπιν : i) Ανάλυσης όλων των απαιτήσεων όλων των πελατών του Αναδόχου. ii) Συνεχή ανάπτυξη, εξέλιξη και καλύτερη σχεδίαση που πραγματοποιεί ο Ανάδοχος, με στόχο την βελτιστοποίησης της απόδοσης των εφαρμογών του. iii) Επαρκώς αιτιολογημένων αιτημάτων του Νοσοκομείου. Ο Ανάδοχος θα ανταποκρίνεται σε αιτήματα για τροποποίηση των προγραμμάτων λογισμικού του, όπως να προσθέτει ή να τροποποιεί μάσκες καταχώρησης, να προσθέτει ή να προσαρμόζει εκτυπώσιμες αναφορές, εφόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα δεδομένα και δεν επηρεάζεται η συνολική δομή των εφαρμογών ή και της Βάσης Δεδομένων. Ο Ανάδοχος οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες του, εξ αποστάσεως κατ αρχήν από την έδρα του μέσω ασφαλούς σύνδεσης τηλεϋποστήριξης (μέσω γραμμής ADSL, VPN), την οποία το Νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να παρέχει, αφού έχει προηγηθεί συνεννόηση με το Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής του Νοσοκομείου, και αν η επίλυση του προβλήματος (bug) του προγράμματος δεν είναι εφικτή απομακρυσμένα μέσω Τηλεϋποστήριξης, τότε στην έδρα του Νοσοκομείου, οπότε ο Ανάδοχος υποχρεούται να στείλει υπάλληλό του για την άμεση αποκατάστασή του. 6) Ο Ανάδοχος υποχρεούται να βεβαιώσει ότι τα συστήματά του στο Νοσοκομείο διατηρούν δύο αρχεία καταγραφής (log file). Ένα με τις εκδόσεις των προγραμμάτων με περιγραφή των αλλαγών που έχουν γίνει και ένα με τις ενέργειες που κάνει στη βάση δεδομένων του Νοσοκομείου, αμφότερα είτε με απομακρυσμένη διαχείριση είτε από το χώρο του Νοσοκομείου τα οποία και είναι διαθέσιμα σε περίπτωση που ζητηθούν εγγράφως από τη Διοίκηση ή το Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής του Νοσοκομείου. 7) Ο Ανάδοχος έχει την ευθύνη της εγκατάστασης των νέων εκδόσεων των προγραμμάτων λογισμικού του, σε πλήρη και ομαλή λειτουργία κατόπιν αποδοχής αυτών από το Νοσοκομείο. Σε περίπτωση μη ομαλής λειτουργίας των οφείλει να φροντίσει για την συντομότερη δυνατή αποκατάσταση της μη ομαλής λειτουργίας αυτών. 8) Σε περίπτωση βλαβών και σοβαρών δυσλειτουργιών που απαιτούν παρέμβαση στους χώρους που είναι κεντρικά εγκατεστημένο το εν λόγω λογισμικό ο Ανάδοχος υποχρεούται να ζητήσει εγγράφως έγκρισης πρόσβασης στους χώρους, από το Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής του Νοσοκομείου για αποκατάσταση του προβλήματος. 9) Ο Ανάδοχος είναι υπεύθυνος για κάθε βλάβη που αποδεδειγμένα οφείλεται στους παρακάτω λόγους: Σε περίπτωση που δεν δοθεί στους χρήστες του Νοσοκομείου η σωστή τεχνική αναφορά. Σε περίπτωση που δοθεί ανεπαρκής ή λάθος συμβουλή. Σε περίπτωση εσφαλμένης συντήρησης του λογισμικού

9 10) Τα δεδομένα που διαχειρίζεται το οποιοδήποτε υποσύστημα του πληροφοριακού συστήματος ανήκουν στους ασθενείς και στην Μονάδα Υγείας και συνεπώς ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος όποτε προκύψει ανάγκη, να αποδώσει στο Νοσοκομείο τα στοιχεία που θα του ζητηθούν σε ηλεκτρονική μορφή, όπως ενδεικτικά σε μορφή reports, excel κ.λπ. Εάν η εργασία απαιτεί κόστος, θα υποβληθεί σχετική προσφορά, με βάση τις απαιτούμενες ανθρωποημέρες εργασίας. 11) Ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει την διαλειτουργικότητα με τρίτες εφαρμογές που έχουν την αντίστοιχη δυνατότητα, μετά από υποβολή σχετικής προσφοράς. 12) Για οποιεσδήποτε θεσμικές, νομικές, κανονιστικές ή άλλες αλλαγές επέλθουν στον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου και οι οποίες επιφέρουν αναγκαστικά τροποποιήσεις ή και παραμετροποιήσεις των υφισταμένων εφαρμογών λογισμικού ή και διασυνδέσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα του Νοσοκομείου, εφόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα δεδομένα, είναι υποχρέωση του Αναδόχου να τις υλοποιήσει. Σε περίπτωση που οι απαιτήσεις αυτές απαιτούν τεχνικά αποδεδειγμένα αλλαγή της συνολικής δομής των προγραμμάτων λογισμικού ή/και της Βάσης Δεδομένων, θα υπάρχει δυνατότητα είτε σύναψης συμπληρωματικής σύμβασης είτε προμήθειας άλλου νέου πακέτου λογισμικού. B. Υπηρεσίες αναβάθμισης, επέκτασης λειτουργικότητας και εκπαίδευσης προσωπικού Οι υπηρεσίες αναβάθμισης και επέκτασης των υφιστάμενων εφαρμογών λογισμικού θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω υπηρεσίες: 1. Νέες εκδόσεις των υφιστάμενων εφαρμογών σε νέα πλατφόρμα με διατήρηση του συνόλου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και αναβάθμιση αυτών με τη χρήση νέων τεχνολογιών ανάπτυξης και λειτουργίας και παροχής τους σε μορφή διαδικτυακών υπηρεσιών. 2. Νέες υπηρεσίες εφαρμογών λογισμικού για το ατομικό συνταγολόγιο και την διαχείριση φαρμάκου από τα νοσηλευτικά και τα ιατρικά τμήματα με ταυτόχρονη τήρηση των τμηματικών αποθηκών και του συνολικού αποθέματος στο φαρμακείο και τις αποθήκες υγειονομικού υλικού. 3. Νέες υπηρεσίες εφαρμογών λογισμικού για τη μηχανογραφική διαχείριση των εξετάσεων των Βιοπαθολογικών Εργαστηρίων με διασύνδεση των υφισταμένων αναλυτών (στο L.I.S), καθώς και για τη μηχανογραφική διαχείριση των εξετάσεων των Ακτινοδιαγνωστικών Εργαστηρίων (R.I.S). 4. Νέες υπηρεσίες εφαρμογών λογισμικού για την ηλεκτρονική διαχείριση των παραγγελιών εξετάσεων από τα νοσηλευτικά και ιατρικά τμήματα, από τα ΤΕΙ και τα ΤΕΠ προς τα εργαστηριακά τμήματα και την ηλεκτρονική παραλαβή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στα νοσηλευτικά και ιατρικά τμήματα στα ΤΕΙ και στα ΤΕΠ από τα εργαστηριακά τμήματα, με ταυτόχρονη ενημέρωση του Γραφείου Νοσηλίων και λογαριασμών ασθενών του Νοσοκομείου και ΕΟΠΥΥ. 5. Νέα υπηρεσία διαχείρισης λειτουργίας και οργάνωσης Χειρουργείου, καταχώρησης χειρουργείων πράξεων, προγραμματισμός, εξαγωγή λίστας χειρουργείων, εξαγωγή στατιστικών στοιχείων λειτουργίας.

10 6. Υπηρεσίες για την εκπαίδευση και την καθημερινή υποστήριξη των νοσηλευτικών, ιατρικών και εργαστηριακών τμημάτων για την θέση σε πλήρη παραγωγική λειτουργία όλων των δυνατοτήτων των εφαρμογών λογισμικού στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού Συστήματος Νοσοκομείου με ταυτόχρονη διάχυση όλης της απαιτούμενης πληροφορίας στα διαφορετικά τμήματα. Ταυτόχρονη εκπαίδευση του προσωπικού του τμήματος Πληροφορικής και Οργάνωσης για την τοπική υποστήριξη και συντήρηση των παλαιών και νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Πληροφοριακού Συστήματος του Νοσοκομείου. Νέες εκδόσεις εφαρμογών λογισμικού Στα πλαίσια της βελτίωσης των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το Νοσοκομείο περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση του συνόλου των εφαρμογών λογισμικού που λειτουργούν παραγωγικά και αναφέρονται στον Πίνακα 1 με την εγκατάσταση νέων εκδόσεων αυτών. Στην παρούσα τους έκδοση, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες προσφέρονται με τη μορφή πελάτη-εξυπηρετητή(client-server) χρησιμοποιώντας παλαιότερης γενιάς τεχνολογίες ανάπτυξης και διάθεσης προς τον τελικό χρήστη. Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει την εισαγωγή νέων εκδόσεων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών με την ίδια λειτουργικότητα που παράσχουν οι ήδη υπάρχουσες (Πινάκας 1), με τη χρήση σύγχρονων, βελτιωμένων πιο αποδοτικών τεχνολογιών υλοποίησης και εγκατάστασης. Πιο συγκεκριμένα οι νέες εκδόσεις των υπηρεσιών θα προσφέρονται στο διαδίκτυο (web based apps), τόσο για του τελικούς χρήστες εντός του Νοσοκομείου όσο και από σημεία πρόσβασης εκτός τοπικού δικτύου Νοσοκομείου. H εγκατάσταση του διαδικτυακού εξυπηρετητή (web server) και του εξυπηρετητή εφαρμογών (application server) θα βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου και θα παρέχεται από τον Φορέα. Οι αναβαθμισμένες web υπηρεσίες θα καλύπτουν πλήρως την παλαιά λειτουργικότητα, θα καλύπτουν όλα τα υπάρχοντα υποσυστήματα, θα χρησιμοποιούν την υπάρχουσα Βάση Δεδομένων, θα κάνουν πλήρη χρήση της υπάρχουσας αποθηκευμένης πληροφορίας, θα εξασφαλίζουν πλήρως την διατηρησιμότητα των δεδομένων και την εξασφάλιση της του ιστορικού αρχείου του Πληροφοριακού Συστήματος και πλήρη ενσωμάτωση αυτού στις αναβαθμισμένες εκδόσεις των υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης ο χρόνος μη διαθεσιμότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα είναι μηδενικός, τα επιμέρους υποσυστήματα θα διαλειτουργούν πλήρως μεταξύ τους και θα είναι πλήρως εξασφαλισμένη η αξιοπιστία και η ακεραιότητα της υπάρχουσας πληροφορίας κατά τη χρήση της από τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια χρήσης των αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών με τη χρησιμοποίηση διεθνώς αναγνωρισμένων τεχνολογιών, προτύπων και μεθοδολογιών ασφάλειας δεδομένων και διακίνησης της πληροφορίας πάνω από το διαδίκτυο. Παράλληλα θα υπάρξει πλήρη εκπαίδευση για τη εξοικείωση του συνόλου των τελικών χρηστών στις εφαρμογές καθώς και του προσωπικού του τμ. Πληροφορικής και Οργάνωσης για την on-site υποστήριξη του Πληροφοριακού Συστήματος και των τελικών χρηστών

11 Ανάλυση της νέας λειτουργικότητας Το Νοσοκομείο προτίθεται να ολοκληρώσει το Πληροφοριακό του Σύστημα έτσι ώστε το Νοσοκομείο να έχει στην διάθεσή του τον ιατρικό και νοσηλευτικό φάκελο του ασθενούς, με τις εργαστηριακές του εξετάσεις, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την φαρμακευτική αγωγή του, με τρόπο ενιαίο και προτυποποιημένο. Η επέκταση αυτή θα γίνει έτσι ώστε να προκύψει ένα ενιαίο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΟΠΣΥ) στο οποίο θα ενσωματώνονται στην καθημερινή εργασία του διοικητικού-νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού οι κωδικοποιήσεις των διαγνώσεων και των νοσηλίων σύμφωνα με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, η συνταγογράφηση με τους σύγχρονους κανόνες και τα απαραίτητα στοιχεία (δραστική ουσία, ατομική συνταγή) για την τήρηση τυποποιημένου ιστορικού νοσηλείας, η διασύνδεση με τον Εθνικό Φορέα e-syntagografisi, και με την δυνατότητα εφαρμογής ελέγχων διασφάλισης ποιότητας. Η επέκταση της λειτουργικότητας του Πληροφοριακού Συστήματος του Νοσοκομείου θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση υποσυστήματος για τον νοσηλευτικό φάκελο και τα εργαστήρια, από τα οποία θα προκύψει και η λειτουργικότητα της ατομικής συνταγής ανά ασθενή και η λειτουργικότητα της έκδοσης του παραπεμπτικού για εξέταση για κάθε ασθενή. Με τον τρόπο αυτό, το Νοσοκομείο προσβλέπει στην δυνατότητα να διαθέτει επικαιροποιημένα δεδομένα ως προς την ανάλωση και διακίνηση φαρμάκων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με επιδιωκόμενα αποτελέσματα την δυνατότητα εφαρμογής ελέγχων για τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων, την επάρκεια των ζητουμένων υλικών και την αποφυγή δημιουργίας υπεραποθεμάτων. Το Νοσοκομείο προσβλέπει στην λειτουργία ενός φακέλου ασθενούς στον οποίο συγκεντρώνονται τα φάρμακα και οι εξετάσεις όπως αυτά προκύπτουν από τις υπηρεσίες το ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ως οικονομικές οντότητες, τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται στον λογαριασμό του ασθενούς και χρησιμοποιούνται για την εκκαθάριση ΕΟΠΥΥ. Επιγραμματικά το Νοσοκομείο προσβλέπει: Αυτοματοποίηση της ροής των εργασιών μεταξύ διοικητικών, ιατρών, νοσηλευτών, εργαστηρίων, φαρμακείου, αποθηκών κ.λ.π. Διαχείριση και αυτοματοποίηση Ιατρικών Υπηρεσιών Αυτοματοποίηση, προγραμματισμό και διαχείριση Εξετάσεων και Νοσηλευτικών πράξεων Αξιοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη Διαχείριση της παροχής Ιατρικών Υλικών & Φαρμάκων Διαχείριση των Τμημάτων Νοσηλείας (Wards) Διαχείριση των Εξωτερικών Ιατρείων Δημιουργία του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας για κάθε ασθενή. Οικονομική παρακολούθηση σύμφωνα με τα σύγχρονα διπλογραφικά συστήματα, ΔΛΠ και συστήματα κοστολόγησης.

12 Βέλτιστο εφοδιασμό του Νοσοκομείου με την παρακολούθηση της εφοδιαστικής αλυσίδας (Προμήθεια-Αποθήκευση-Διακίνηση-Ανάλωση). Βέλτιστη ενδονοσοκομειακή διακίνηση φαρμάκου Βέλτιστη ενδονοσοκομειακή διακίνηση παραπεμπτικών και αποτελεσμάτων ιατρικών πράξεων και εξετάσεων Διαθεσιμότητα δεδομένων ιατρικού φακέλου (διαγνώσεων, επεμβάσεων και αποτελεσμάτων εξετάσεων) στο ιατρικό προσωπικό Διαθεσιμότητα ιατρικού φακέλου και στον πολίτη Οργάνωση χειρουργείου και αυτόματη εξαγωγή λίστας χειρουργείων Διαθεσιμότητα στοιχείων και δεικτών παρακολούθησης στην Διοίκηση του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ. Οι νέες εφαρμογές λογισμικού, θα χρησιμοποιούν την υπάρχουσα Βάση Δεδομένων και την αποθηκευμένη πληροφορία σε αυτή και θα διαλειτουργούν και θα συνεργάζονται απολύτως μεταξύ τους. Θα πρέπει να διασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα των εφαρμογών λογισμικού με τα συστήματα του ιδίου Φορέα ή άλλων Φορέων (πχ ηλεκτρονική αποστολή στο ΕΟΠΥΥ) σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά Νομοθεσία. Όσον αφορά την προτυποποίηση /κωδικοποίηση δεδομένων και την διαλειτουργικότητα/ διασύνδεση, αυτή υπαγορεύεται από τις παρακάτω αρχές: Το Νοσοκομείο θα έχει ένα ενιαίο αρχείο ασθενών (το υπάρχων). Θα υπάρχουν όλες οι διασυνδέσεις μεταξύ των εφαρμογών λογισμικού της Διαχείρισης Ασθενών και του Οικονομικού Υποσυστήματος. Το Νοσοκομείο θα χρησιμοποιεί μία κοινή ενιαία βάση με τις πρότυπες κωδικοποιήσεις για τα υλικά, τα φάρμακα και τις ιατρικές πράξεις. Το Νοσοκομείο θα τηρεί ενιαία βάση δεδομένων για τις ιατρικές πράξεις και τους καταλόγους υπηρεσιών καθώς και τους τιμοκαταλόγους υπηρεσιών, πακέτων, υλικών. Η κωδικοποίηση θα είναι ενιαία για όλες τις εφαρμογές λογισμικού του πληροφοριακού συστήματος και υπάρχει δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης η οποία θα πρέπει να διατηρηθεί. Για την καταχώρηση των φαρμάκων για την ατομική συνταγή θα χρησιμοποιείται η βάση δεδομένων φαρμάκων και υλικών η οποία δημιουργείται στο φαρμακείο, με τους κωδικούς που ισχύουν από το ισχύον κατά περίπτωση νομοθετικό πλαίσιο. Τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν από την εκτέλεση της συνταγής θα είναι διαθέσιμα, την ίδια στιγμή, στο Γραφείο Λογαριασμών ασθενών, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον λογαριασμό του ασθενούς και την εκκαθάριση των ασφαλιστικών απαιτήσεων. Το σύνολο των φαρμάκων των συνταγών θα είναι διαθέσιμα στο γραφείο κίνησης για την χρησιμοποίηση για λογαριασμούς Ασφαλιστικών Φορέων αλλά και στο οικονομικό τμήμα για την διενέργεια ελέγχων παρακολούθησης συνταγογράφησης και κόστους.

13 Τα δικαιώματα πρόσβασης των χρηστών σε εφαρμογές λογισμικού και σε δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος θα γίνονται κεντρικά με τρόπο που να επιτρέπουν ενιαία πολιτική ασφαλείας στο Νοσοκομείο με κεντρική διαχείριση. Το Γραφείο Προμηθειών θα χρησιμοποιεί κοινές βάσεις με τις Αποθήκες όσον αφορά τα υλικά και την κωδικοποίησή τους. Γενικά, το όλο σύστημα προμήθειας, συμβασιοποίησης, παραγγελίας, παραλαβής υλικών αλλά και ανάλωσης υλικών θα πρέπει να θεωρείται ως ενιαίο με δυνατότητα διασύνδεσης εφαρμογών λογισμικού σήμερα και μελλοντικά. Το Νοσοκομείο θα έχει έναν κοινό κατάλογο ιατρικών πράξεων και εξετάσεων ο οποίος χρησιμοποιείται είτε από το Γραφείο Κίνησης και την Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων και εν γένει όλων των μονάδων/τμημάτων του Νοσοκομείου. Η λειτουργικότητα η οποία θα δοθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό, αφορά την καταχώρηση και τη διαχείριση της φαρμακευτικής αγωγής ανά ασθενή και την ατομική συνταγή με την παραγγελία στο φαρμακείο, την διαχείριση των παραπεμπτικών εξετάσεων και των αποτελεσμάτων τους, τον προγραμματισμό της καθημερινής νοσηλείας και την καταχώρηση στοιχείων αγωγής, υλικών, αλλεργιών, μετρήσεων, οδηγιών κλπ Η λειτουργικότητα η οποία θα δοθεί στους ιατρούς είναι η διαχείριση των διαγνώσεων, των γνωματεύσεων, των παραγγελιών (παραπεμπτικών) εξετάσεων και των ιατρικών πράξεων, η παραλαβή και ο έλεγχος των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων με διαχρονική προβολή στο χρόνο, η δυνατότητα καταχώρησης της φαρμακευτικής αγωγής σύμφωνα με τους κανόνες της ατομικής συνταγογράφησης, καθώς και η σύνταξη του Ιατρικού εξιτηρίου ασθενών μέσω της εφαρμογής του ιατρικού φακέλου. Θα προστεθεί η λειτουργία της οργάνωσης των χειρουργείων. Το λογισμικό αυτό θα επιτρέπει τον προγραμματισμό και την καταχώρηση των χειρουργικών επεμβάσεων (τακτικών και εκτάκτων). Θα χρησιμοποίει τον κοινό κατάλογο των εισηγμένων στο Νοσοκομείο ασθενών, καθώς και το κοινό κατάλογο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την καταχώρηση των στοιχείων των χειρουργικών επεμβάσεων. Θα εξάγει αυτόματα την λίστα των χειρουργείων, συμφώνα με τα προβλεπόμενα της ισχύουσας νομοθεσίας και θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής στατιστικών στοιχείων λειτουργίας. Θα υπάρχει διασύνδεση με το Γραφείο κίνησης ασθενών, το Γραφείο λογαριασμού ασθενών και με το οικονομικό υποσύστημα. Λειτουργικότητα για το ατομικό συνταγολόγιο φαρμάκων και υλικών στα τμήματα νοσηλείας Καταγράφονται οι φαρμακευτικές αγωγές σύμφωνα με τις οδηγίες συνταγές των γιατρών (φάρμακο, ορός - εμπλουτισμοί, δοσολογία, ωράριο, τρόπος χορήγησης) και, στην συνέχεια, δημιουργείται ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα χορήγησης φαρμάκων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτύπωσης για κάθε ασθενή ξεχωριστά ή συνολικά για τον θάλαμο/όροφο κλπ.

14 Παραγγέλλονται εξετάσεις, κατ εντολή γιατρού, στα εργαστήρια ή σε άλλα ιατρικά τμήματα, με ταυτόχρονη έκδοση εντύπων (παραπεμπτικό εξέτασης ή εντολή εξέτασης). Καταγράφονται οι ζωτικές παράμετροι και τα υγρά του ασθενούς (θερμοκρασία, πίεση, σφύξεις, αναπνοές, εισερχόμενα-αποβαλλόμενα υγρά). Καταγράφεται η δίαιτα του ασθενούς, η οποία ενημερώνει το τμήμα διατροφής και την αποθήκη τροφίμων Παραγγέλλονται φάρμακα προς το Φαρμακείο, με ατομική συνταγή (με ταυτόχρονη έκδοση του εντύπου ατομικής συνταγής) (επιπλοκές, αντιδράσεις σε φάρμακα κλπ). Καταγράφεται η εκτέλεση των νοσηλευτικών ενεργειών (π.χ. χορήγηση φαρμάκου) και η εκτέλεση νοσηλευτικών- ιατρικών πράξεων (π.χ. λήψη δείγματος για εργαστηριακές εξετάσεις, αφαίρεση ράμματος κλπ). Καταγράφεται χρέωση υλικών, ή "πακέτου" υλικών ή ταυτόχρονη χρέωση αυτών με την καταγραφή πράξης που εκτελέσθηκε. Καταγράφονται οι προγραμματισμένες ενέργειες νοσηλείας (πχ προετοιμασία ασθενούς για επέμβαση ή για εξέταση) και να ακολουθεί επιβεβαίωση της εκτέλεσης της ενέργειας. Ενημερώνεται αυτόματα η τμηματική αποθήκη με την καταγραφή παραλαβής υλικών και φαρμάκων, η οποία θα τηρείται από το πρόγραμμα. Η αποθήκη ενημερώνεται με την ανάλωση, η οποία προκύπτει από την καταγραφή της χορήγησης στον ασθενή, προκειμένου να τηρείται έλεγχος του αποθέματος (πλεόνασμα -έλλειμμα) των τμηματικών αποθηκών. Ανεύρεση και διάθεση των σημαντικών στοιχείων των ασθενών του Γραφείου Ασθενών προς διευκόλυνση του έργου της νοσηλεύτριας, όπως: Στοιχεία Ταυτότητας (Όνομα-Επώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Ηλικία, Φύλο κλπ), Στοιχεία Ασφαλιστικού Φορέα ασθενή, Στοιχεία Εισαγωγής (Τμήμα, Ημ/νία εισαγωγής, Διαγνώσεις κλπ). Στοιχεία από την συγκεκριμένη νοσηλεία κατ επιλογή της Μονάδας Υγείας (Διαγνώσεις, Ιστορικό, Φάρμακα, Εξετάσεις, Αποτελέσματα, Επεμβάσεις, Πορίσματα). Δεδομένα ζωτικών σημείων με δυνατότητα παρουσίασης σε διάγραμμα (Διάγραμμα θερμομέτρησης και ζωτικών σημείων). Στοιχεία από προηγούμενες νοσηλείες κατ επιλογή της Μονάδας Υγείας (Διαγνώσεις, Ιστορικό, Φάρμακα, Εξετάσεις, Αποτελέσματα Εξετάσεων, Επεμβάσεις, Πορίσματα). Παρουσίαση καταστάσεων πληροφόρησης, οι οποίες είναι διαμορφωμένες εκ των προτέρων, όπως: Πλάνο ορόφου κλινικής δωματίων. Βάρδιες νοσηλευτριών για συγκεκριμένη ημέρα ή περίοδο Ημερήσιο και ωριαίο πρόγραμμα νοσηλείας, ανά θάλαμο, ανά βάρδια Καταστάσεις δίαιτας ασθενών, Διαιτολόγιο ανά ασθενή Καταστάσεις εισιτηρίων-εξιτηρίων για συγκεκριμένη ημέρα ή περίοδο Κατάσταση με φαρμακευτικές αγωγές

15 Κατάσταση με πρόγραμμα χορηγητέων φαρμάκων, προγραμματισμό ανά ημέρα και ώρα Καταστάσεις παραγγελιών για φάρμακα υλικά Καταστάσεις παραπεμπτικών για εξετάσεις Καταστάσεις αποθεμάτων (stock) αποθήκης τμήματος σε φάρμακα και υλικά ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ με ατομική συνταγή στα νοσηλευτικά τμήματα Η πλήρης λειτουργία του ατομικού συνταγολογίου για φάρμακα και υλικά για κάθε νοσηλευόμενο ασθενή με ταυτόχρονη ενημέρωση του φαρμακείου και του αποθέματος κεντρικής και τμηματικής αποθήκης ενώ μπορούν να πραγματοποιηθούν όλοι οι έλεγχοι χρήσης γενόσημων, δραστικής ουσίας, αποθέματος και αλλαγής φαρμάκου. Λειτουργικότητα για τη διαχείριση Εργαστηρίων Διαδικασίες ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ σε σχέση με υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου Παραλαβή παραγγελίας εξετάσεων μέσω παραπεμπτικού από διαφορετικά τμήματα του Νοσοκομείου. Λήψη δειγμάτων (αιμοληψία, κλπ) στους κατάλληλους χώρους (εξωτερικά ιατρεία, αίθουσες αιμοληψίας, θάλαμοι κλινικών, ειδικές μονάδες θεραπείας, χειρουργεία, κλπ) και ταυτόχρονη σήμανση των δειγμάτων με ετικέτες που διαθέτουν barcode, το οποίο ταυτοποιεί μοναδικά το δείγμα και τον ασθενή. Τα δείγματα έρχονται στο σημείο υποδοχής (κεντρική γραμματεία του εργαστηριακού τομέα, ειδική γραμματεία εργαστηρίου, κλπ) όπου παραλαμβάνονται από το αρμόδιο εργαστήριο. Τα δείγματα αντιστοιχίζονται με τα παραπεμπτικά ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των ασθενών, ενώ παράλληλα χωρίζονται σε λίστες αναλυτών (worklists) προκειμένου να προωθηθούν για ανάλυση. Τα δείγματα κατηγοριοποιούνται βάσει τη προτεραιότητας εκτέλεσης τους έτσι ώστε αναλύσεις που πρέπει να επεξεργαστούν αμέσως (Μ.Ε.Θ., Χειρουργεία, κλπ) να δώσουν αποτελέσματα στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Έτσι προωθούνται για ανάλυση μόνο οι παραγγελίες των οποίων τα δείγματα έχουν φτάσει στο εργαστήριο. Αν οι αναλυτικές συσκευές το επιτρέπουν (ανάγνωση barcodes), τότε τα δείγματα τοποθετούνται στον αναλυτή, αυτός διαβάζει τον κωδικό barcode του δείγματος και ζητά από το σύστημα τη λίστα των προς εκτέλεση εξετάσεων (αμφίδρομη επικοινωνία κατά query mode). Οι αναλύσεις ενός σύγχρονου εργαστηρίου γίνονται στο μεγαλύτερο τους μέρος από ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (αυτόματοι αναλυτές). Σε αυτή τη περίπτωση τα δείγματα εισάγονται στους αντίστοιχους αναλυτές προκειμένου να υποστούν επεξεργασία. Συχνά το δείγμα (π.χ. Αίμα) χωρίζεται σε παραπάνω από ένα δοκιμαστικό σωλήνα έτσι ώστε περισσότεροι αναλυτές να μπορούν να διενεργούν αναλύσεις στο ίδιο δείγμα. Σε ορισμένες ειδικές εξετάσεις απαιτείται να γίνει η ίδια εξέταση σε δύο αναλυτές (άρα καταγράφονται δύο αποτελέσματα) πριν οριστικοποιηθεί η απάντηση του εργαστηρίου στο παραγγέλον τμήμα. Οι δοκιμαστικοί σωλήνες έχουν συνήθως διαφορετικό χρωματισμό στο πώμα τους (ή

16 ακόμα και διαφορετικό μέγεθος) ανάλογα με τον αναλυτή που θα επεξεργαστεί το δείγμα. Για ειδικές περιπτώσεις εξετάσεων που, είτε λόγω σπανιότητας είτε λόγω πολυπλοκότητας, δεν διενεργούνται μέσω αυτόματων αναλυτών αλλά με άλλες χειροκίνητες ή ημιαυτόματες εργαστηριακές μεθόδους, το αποτέλεσμα εγκρίνεται προφορικά από τον διευθυντή του εργαστηρίου (ή άλλου αρμοδίου ατόμου) και κατόπιν εισάγεται χειροκίνητα. Πριν οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, αρμόδιο πρόσωπο του εργαστηρίου (π.χ. Διευθυντής) εγκρίνει τα τελικά αποτελέσματα ή ζητά νέες αναλύσεις προκειμένου να εκφέρει τη τελική του άποψη. Μετά την οριστικοποίηση, τα αποτελέσματα εκτυπώνονται (και υπογράφονται) ή διατίθενται ηλεκτρονικά στα τμήματα που έχουν δικαιοδοσία. Τα Εργαστήρια χρησιμοποιούν αντιδραστήρια στους αναλυτές τα οποία παραγγέλλουν από τη φαρμακευτική αποθήκη του Νοσοκομείου και διαχειρίζονται την τμηματική αποθήκη τους. Λειτουργικότητα Ανεύρεση ασθενούς (στοιχείων ταυτοποίησής του) με βάση τα ραντεβού του τμήματος, το ωρολόγιο πρόγραμμα, Αναζήτηση εξωτερικού ασθενή ή νοσηλευόμενου Ανεύρεση παραπεμπτικού εξέτασης Αναζήτηση παραπεμπτικού εξέτασης με βάση νοσηλευτικό τμήμα (κλινική) προέλευσης, αριθμός μητρώου ασθενούς, αριθμός μητρώου ιατρού, αριθμός εισαγωγής, εξέταση, κλπ Ανάκτηση στοιχείων παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ (με ανάγνωση barcode και διασύνδεση με ΕΟΠΥΥ) Ανάκτηση των εξετάσεων ανά δείγμα Δυνατότητα εκτύπωσης ετικετών barcode Παραλαβή δειγμάτων ασθενών Προετοιμασία δειγμάτων ανά αναλυτή ή ομάδα εξετάσεων Σήμανση δείγματος με χρήση γραμμωτού κώδικα (barcode), σύνδεση του κώδικα με το αριθμό μητρώου του ασθενούς Παραλαβή δειγμάτων, διαχωρισμός ανά αναλυτή, καταχώρηση εξετάσεων και εποπτεία. Τα δείγματα επεξεργάζονται σειριακά (ένα-ένα) με ή χωρίς λίστα εργασίας, αναλόγως των δυνατοτήτων του αναλυτή. Εφόσον ο αναλυτής δεν υποστηρίζει την αναγνώριση δειγμάτων μέσω ετικετών barcode, τότε είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση στον αναλυτή του αναγνωριστικού κωδικού δείγματος ασθενή για κάθε δείγμα. Προγραμματισμός των εργασιών Κατασκευή λίστας εργασίας βιοχημικών αναλυτών Ο υπεύθυνος χειριστής απομονώνει από το σύνολο των προς εξέταση δειγμάτων, το μέρος εκείνο που θα αποτελέσει τη λίστα εργασίας του αναλυτή. Τα υπόλοιπα παραμένουν για να αποτελέσουν επόμενες λίστες στον ίδιο ή σε άλλο αναλυτή.

17 Εφόσον ο αναλυτής δεν υποστηρίζει την αναγνώριση δειγμάτων μέσω ετικετών Bar Code, τότε είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση στον αναλυτή του αναγνωριστικού κωδικού δείγματος ασθενή για κάθε δείγμα. Επικοινωνία με αναλυτή Προγραμματισμός των αναλυτών α. Βιοχημικοί: Τοποθετείται ο δίσκος με τα δείγματα και γίνεται ο προγραμματισμός του αναλυτή, είτε αυτόματα μέσω του λογισμικού (εφ όσον υποστηρίζεται από τον αναλυτή) είτε με πληκτρολόγηση στον αναλυτή, των εξετάσεων ανά δείγμα. Εφόσον ο αναλυτής δεν υποστηρίζει την αναγνώριση δειγμάτων μέσω ετικετών Bar Code, τότε υποχρεωτικά προσδιορίζεται σε κάθε δείγμα και ο κωδικός αναγνώρισης του δείγματος. β. Αιματολογικοί: Ίδια διαδικασία χωρίς ομαδοποίηση δειγμάτων σε λίστα εργασίας και χωρίς προγραμματισμό εξετάσεων. Προσδιορισμός των αποτελεσμάτων λοιπών εξετάσεων (εκτός αναλυτών) Ακολουθείται η συνήθης εργαστηριακή διαδικασία για τις εξετάσεις που προσδιορίζονται με συμβατικές μεθόδους προσδιορισμού. Επεξεργασία αποδοχή μετρήσεων της λίστας εργασίας επανεξετάσεις. Ο χειριστής κάθε αναλυτή εγκρίνει τις έως στιγμής παραληφθείσες μετρήσεις, ώστε να καταχωρηθούν στο φάκελο των ασθενών ή προσδιορίζει ανάγκη επανεξέτασης. Εισαγωγή αποτελεσμάτων λοιπών εξετάσεων 1. Αποτελέσματα από αναλυτές τοποθετούνται αυτόματα στις καρτέλες εξετάσεων του ασθενούς. 2. Αποτελέσματα λοιπών εξετάσεων πληκτρολογούνται (α. Επί της καρτέλας εξετάσεων κάθε ασθενούς, β. Ανά εξέταση. Εισαγωγή όλων των αποτελεσμάτων κάθε εξέτασης, που ενημερώνει αυτόματα τις καρτέλες εξετάσεων των ασθενών). Έλεγχος αποτελεσμάτων και επανεξετάσεις Επανεξετάσεις δειγμάτων ενημερώνουν τη καρτέλα εξετάσεων με το νέο αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δεν διαγράφεται αλλά παραμένει ανενεργό. Τροποποίηση μετρήσεων επανεξετάσεις. Οι τιμές των αποτελεσμάτων επιδέχονται τροποποίηση είτε σε ένα μόνο αποτέλεσμα είτε σε όλα τα αποτελέσματα συγκεκριμένης εξετάσεως με αυτοματοποιημένη διαδικασία. Στη φάση αυτή δηλώνεται η ανάγκη επανεξετάσεως Έγκριση αποτελεσμάτων. Τα ως την δεδομένη χρονική στιγμή αποτελέσματα εγκρίνονται από τον διευθυντή των εργαστηρίων και «απελευθερώνονται» ώστε να διατεθούν στο ευρύτερο δίκτυο του Νοσοκομείου σε όσους έχουν εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η έγκριση εξετάσεων υποβοηθείται από αυτόματους ελέγχους του συστήματος, καθώς και από ειδικές ενδείξεις επί των εξετάσεων. Ηλεκτρονική αποδοχή των αποτελεσμάτων και αυτόματη αποδοχή Διαχείριση/διόρθωση και διανομή των αποτελεσμάτων Δυνατότητα εισαγωγής αποτελεσμάτων εξετάσεων στο ΠΣΕ. Αποθήκευση των αποτελεσμάτων για μελλοντική χρήση Εκτύπωση και διάθεση αποτελεσμάτων εξετάσεων κατ απαίτηση (on demand).

18 Πληροφόρηση ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού Έλεγχος ποιότητας- πληρότητας των ιατρικών μηχανημάτων (quality control) Στατιστικές διακυμάνσεων τιμών εξετάσεων Έλεγχος - Επεξεργασία των μηνυμάτων των ιατρικών μηχανημάτων Συγκρίσεις εξετάσεων για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων. Παρακολούθηση αποτελεσμάτων των ασθενών σε βάθος χρόνου. Πληροφόρηση της διοίκησης Στατιστικά στοιχεία εξετάσεων (ανά μηχάνημα, εργαστήριο, εξεταζόμενο, εντολέα ιατρό, κλινική κλπ) Επιθεώρηση (Audit) των εργασιών και του συστήματος (π.χ. τήρηση log αρχείου των αλλαγών στις εγγραφές στη βάση δεδομένων). Υποστήριξη σε λήψη αποφάσεων (διασύνδεση με πληροφοριακό σύστημα διοίκησης) Τα στοιχεία τα οποία είναι κοινά στο Εργαστήριο και σε άλλα τμήματα είναι : Τα δημογραφικά και ταυτοποιητικά στοιχεία για τον ασθενή και τα στοιχεία παραγγελίας εξέτασης (από γραφείο κίνησης ασθενών, γραμματεία εξωτερικών ιατρείων, κλινικές, τμήματα νοσηλείας κλπ) Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι διαθέσιμα στον ιατρικό φάκελο του ασθενή και είναι ορατά από τον ιατρό του και σε γραμματείες που έχουν εξουσιοδοτημένη πρόσβαση Η κατανάλωση/χρησιμοποίηση των αντιδραστηρίων και λοιπών υλικών για τον έλεγχο της παραγγελίας αναλωσίμων και αντιδραστηρίων (γραφείο προμηθειών, φαρμακείο) Η πληροφόρηση της διοίκησης (MIS) του Νοσοκομείου για την ενημέρωση και την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων του εργαστηρίου Η κοινή ονοματολογία των εξετάσεων, υλικών και φαρμάκων, και η χρήση πρότυπων κωδικών για όλο το Νοσοκομείο (όπως κατάλογος εξετάσεων ΚΕΟΚΕΕ) Παρακολούθηση αντιδραστηρίων εργαστηρίων Η παρακολούθηση των αντιδραστηρίων γίνεται με την παρακολούθηση τμηματικής αποθήκης στα Εργαστήρια και με την δυνατότητα καταχώρησης παραγγελίας, παραλαβής, επιστροφής, ανάλωσης, καταστροφής κλπ σε επικοινωνία με το Φαρμακείο. Λειτουργικότητα και διαδικασίες ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ-ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Η Διαχείριση Ακτινοδιαγνωστικών τμημάτων αφορά όλα τα Εργαστήρια που χρησιμοποιούν εικόνα, πχ Ακτινολογικό, Υπερήχων, Αξονικού Τομογράφου, Μαγνητικού Τομογράφου, Μαστογραφίας κλπ Ανεύρεση ασθενούς (στοιχείων ταυτοποίησής του) με βάση τα ραντεβού του ακτινολογικού τμήματος και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Εργαστηρίου

19 Αναζήτηση παραπεμπτικού εξέτασης με βάση νοσηλευτικό τμήμα (κλινική) προέλευσης, αριθμός μητρώου ασθενούς, αριθμός μητρώου ιατρού, αριθμός εισαγωγής, εξέταση, κλπ Ανάκτηση στοιχείων παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ (με ανάγνωση barcode και διασύνδεση με ΕΟΠΥΥ) Καταχώρηση προσέλευσης του ασθενή στο εργαστήριο και εκτέλεση της εξέτασης. Καταχώρηση των αποτελεσμάτων (γνωμάτευσης) με μορφή πορίσματος Καταχώρηση της εκτέλεσης της εξέτασης με την καταγραφή των ακόλουθων δεδομένων: ημερομηνία και ώρα καταγραφής, χειριστής καταγραφής, ιατρός που εκτέλεσε, ιατρός που συνέγραψε το πόρισμα, Τήρηση πλήρους αρχείου εξετάσεων (ονομασία, κωδικός, οδηγίες, προετοιμασία κλπ) Δυνατότητα επιλογής διαγνώσεων από ήδη προεπιλεγμένες διαγνώσεις Προδιαμορφωμένα κείμενα που μπορούν να χρησιμοποιούνται ως υποδείγματα για τα πορίσματα και τις γνωματεύσεις Δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων ετικετών και λοιπών καταστάσεων Τμήματος Προβολή των εξετάσεων με βάση την κατάστασή τους: Παραγγελθείσες εξετάσεις, Εξετάσεις που εκτελέσθηκαν και γνωματεύθηκαν Ανεύρεση στοιχείων ασθενών Η εισαγωγή στοιχείων ασθενή θα γίνεται μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα του Νοσοκομείου (Γραφείο Κίνησης ή Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων ή Τμήματα Νοσηλείας) όπου και πρωτογενώς γίνεται η καταχώρηση στοιχείων ασθενών ώστε να δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο προφίλ ασθενή (ονοματεπώνυμο, στοιχεία ασφάλισης, άλλα δημογραφικά στοιχεία, χρήσιμα κλινικά στοιχεία κλπ) με εκτενείς δυνατότητες αναζήτησης. Ανεύρεση παραπεμπτικού και παραγγελίας εξετάσεων Αφορά την ανεύρεση παραγγελίας εξετάσεων από υφιστάμενη εφαρμογή λογισμικού που πρωτογενώς υπάρχει στα τμήματα του Νοσοκομείου: Εξωτερικά Ιατρεία, Τμήματα Νοσηλείας, Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων κλπ. Με τον τρόπο αυτό ανευρίσκονται οι παραγγελίες εξετάσεων και οι αντίστοιχες παράμετροι (π.χ. αιτιολόγηση εξέτασης, διάγνωση εισόδου, όνομα παραπέμποντος ιατρού, κλπ) απευθείας από τα διάφορα τμήματα του Νοσοκομείου. Διαχείριση υλικών Δυνατότητα της παραγγελίας υλικών, της παραλαβής υλικών και της ανάλωσης υλικών ανά ασθενή με δυνατότητα ενημέρωσης τόσο των τμημάτων Διαχείρισης Υλικού όσο και των Λογαριασμών Ασθενών. Διασύνδεση με το γραφείο Λογαριασμών ασθενών Κάθε εξέταση, υπηρεσία ή υλικό που χρησιμοποιήθηκε διατίθεται στο Γραφείο Λογαριασμών Ασθενών για χρήση για τον λογαριασμό και την εκκαθάριση ΕΟΠΥΥ Λειτουργικότητα για τη διαχείριση εξετάσεων και συνταγογράφησης στους Ιατρούς με τον Ιατρικό Φάκελο

20 Ο ιατρικός φάκελος του ασθενή ξεκινά να υλοποιείται με την καταχώρηση των δημογραφικών και ασφαλιστικών στοιχείων κατά την πρώτη επαφή του ασθενή με το Νοσοκομείο, ως επισκέπτης (στα Εξωτερικά ή Επείγοντα ή Ολοήμερα Ιατρεία) ή ως νοσηλευόμενος. Με αυτή την έννοια, στο Νοσοκομείο λειτουργεί ο ιατρικός φάκελος του ασθενή, με το ιστορικό, τις επεμβάσεις, τις τυπικές διαγνώσεις, και τις εξετάσεις που έχει κάνει ο ασθενής και τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα στον ιατρό. Λειτουργική απαίτηση είναι η ολοκλήρωση του φακέλου με την εισαγωγή όλων των στοιχείων νοσηλείας που θα προέλθουν από τον λειτουργικότητα των τμημάτων νοσηλείας και η εισαγωγή δεδομένων και πληροφοριών που καταγράφει ο ιατρός μαζί με τα αποτελέσματα εξετάσεων που προκύπτουν από τα εργαστήρια. Η λειτουργικότητα που απαιτείται για τον ιατρό είναι: Ηλεκτρονική έκδοση εξιτηρίων για τον Ιατρό Ηλεκτρονική έκδοση παραπεμπτικών για τον Ιατρό Ηλεκτρονική παραλαβή αποτελεσμάτων με προβολή στον χρόνο Ηλεκτρονική έκδοση των γνωματεύσεων για τους ασθενείς Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε μία οθόνη με αυτόματη διασύνδεση στον ΕΟΠΥΥ μέσω e-syntagografisis, (με τους κωδικούς του ιατρού) ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ με e- syntagografisis, ATLAS για την ταυτοποίηση ασθενών με βάση το ΑΜΚΑ και ταυτόχρονη ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος, του φακέλου του ασθενή και του ΕΟΠΥΥ Διαχείριση παραπεμπτικών εξετάσεων και των αποτελεσμάτων εξετάσεων Η εισαγωγή των παραπεμπτικών εξετάσεων μπορεί να γίνει από τον ιατρό του εξωτερικού ιατρείου, την νοσηλεύτρια, τον ιατρό της κλινικής, τα ΤΕΠ. Το παραπεμπτικό εξέτασης γίνεται για συγκεκριμένο ασθενή και είναι ορατό αμέσως στο Εργαστήριο και στην συνέχεια τα αποτελέσματα τα οποία παράγονται είναι διαθέσιμα σε όποιον τα απαιτεί Οργάνωση Χειρουργείων-Λίστα τακτικών/έκτακτων Χειρουργείων Καταχώρηση αιθουσών χειρουργείων και χειρουργικών κλινών Σύνδεση με τον Ιατρικό Φάκελο Ασθενούς του Νοσοκομείου για την πρόσβαση στα στοιχεία ασθενών. Σύνδεση με Γρ. Κίνησης Ασθενών και Λογαριασμούς Ασθενούς για της πρόσβαση στις εισαγωγές του Νοσοκομείου και τη χρέωση των ιατρικών πράξεων, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Σύνδεση με την εφαρμογή του Γραφείου Προσωπικού του Νοσοκομείου για την πρόσβαση στα στοιχειά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικό. Καταχώρηση προγραμματισμού χειρουργικών επεμβάσεων Νοσοκομείου. Καταχώρηση έκτακτων χειρουργείων. Εξαγωγή λίστας χειρουργείων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας. Εξαγωγή στατιστικών στοιχείων λειτουργίας χειρουργείου.

21 Ο υποψήφιος ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να συμμορφώνεται πλήρως σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ εποπτευόντων Φορέων του Νοσοκομείου (Υπουργείο Υγείας, Υγειονομική Περιφέρεια) και του υπάρχοντα αναδόχου, για την αποστολή δεδομένων ηλεκτρονικά και κωδικοποιημένα βάσει των οριζόμενων από τις υπογραφείσες συμβάσεις Εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τον ανάδοχο στα πλαίσια του έργου ΕΡΓΟ 1 ΕΡΓΟ 2 ΕΡΓΟ 3 ΕΡΓΟ 4 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝOΛΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΟΠΣΥ (SLA) Συντήρηση και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΟΠΣΥ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΩΝ WEB ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΟΠΣΥ, BΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ SLA ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ WEB ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ, ΜΗΤΡΩΟ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΓΙΩΝ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΙΣ -ΑΠΟΘΗΚΕΣ υποστήριξη λειτουργίας όλων των εφαρμογών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΠΣΥ. Υποστήριξη χρηστών στην ορθή χρήση των εφαρμογών του ΟΠΣΥ. Συντήρηση του λογισμικού φιλοξενίας εφαρμογών ΟΠΣΥ και των εργαλείων που το υποστηρίζουν(εξυπηρετη τής Βάσης Δεδομένων, Εξυπηρετητής Εφαρμογών, WEB Εξυπηρετητής). Συντήρηση και Αναβάθμιση με όλες τις νέες λειτουργικότητες για τις υπάρχουσες εφαρμογές του ΟΠΣΥ του Νοσοκομείου. Εγκατάσταση των εφαρμογών σε WEB περιβάλλον στους Server Του Νοσοκομείου. Παραμετροποίηση του κεντρικού συστήματος Server (WEB, APPLICATION, DATABASE). Έλεγχος και παραμετροποίηση των υπολογιστών και εκτυπωτών των χρηστών. Προαξιολόγηση για τις υπάρχουσες διαδικασίες τήρησης-λειτουργίας του Νοσοκομείου. Παρουσίαση των εφαρμογών σε WEB περιβάλλον.

22 ΕΡΓΟ 5 ΕΡΓΟ 6 ΕΡΓΟ 7 ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ WEB ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΣΗΛΙΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ-ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΥΛΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (R.I.S.) ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (L.I.S.) ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΪΩΝ Καθορισμός νέων ή τροποποίηση υπαρχουσών διαδικασιών. Εκπαίδευση των χρηστών στις νέες εφαρμογές. Παρακολούθηση κατά την παραγωγική λειτουργία (On-the-job Training) Προαξιολόγηση για τις υπάρχουσες διαδικασίες τήρησης-λειτουργίας του Νοσοκομείου. Παρουσίαση των εφαρμογών σε WEB περιβάλλον. Καθορισμός νέων ή τροποποίηση υπαρχουσών διαδικασιών. Εκπαίδευση των χρηστών στις νέες εφαρμογές. Παρακολούθηση κατά την παραγωγική λειτουργία (On-the-job Training) Προαξιολόγηση για τις υπάρχουσες διαδικασίες τήρησης-λειτουργίας του Νοσοκομείου. Παρουσίαση των νέων εφαρμογών σε WEB περιβάλλον. Καθορισμός νέων ή τροποποίηση υπαρχουσών διαδικασιών. Διαμόρφωση αναφορώνεκτυπωτικών. Εκπαίδευση των χρηστών στις νέες εφαρμογές. Παρακολούθηση κατά την παραγωγική λειτουργία (On-the-job Training) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πλήρη εκπαίδευση του συνόλου των χρηστών των εφαρμογών για την εξοικείωση τους με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και την παραγωγική χρήση αυτών. Εκπαίδευση του προσωπικού του τμ. Πληροφορικής για την 0n-site υποστήριξη των εφαρμογών. Ο ανάδοχος θα υποβάλλει σχέδιο και προγραμματισμό

23 εκπαίδευσης προσωπικού Νοσοκομείου του του ΟΝΟΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ (μηνες) ΕΡΓΟ 1 ΑΝΑΔΟΧΟΣ 1/1/ /12/ ΕΡΓΟ 2 ΑΝΑΔΟΧΟΣ 1/1/ /6/ ΕΡΓΟ 3 ΑΝΑΔΟΧΟΣ 1/1/ /6/ ΕΡΓΟ 4 ΑΝΑΔΟΧΟΣ 1/9/ /12/ ΕΡΓΟ 5 ΑΝΑΔΟΧΟΣ 1/9/ /12/ ΕΡΓΟ 6 ΑΝΑΔΟΧΟΣ 1/1/ /12/ ΕΡΓΟ 7 ΑΝΑΔΟΧΟΣ 1/1/ /12/ /1/ /3/201927/5/2019 8/8/201920/10/20191/1/ /3/202026/5/2020 7/8/202019/10/202031/12/2020 ΕΡΓΟ 1 1/1/ μήνες ΕΡΓΟ 2 ΕΡΓΟ 3 1/1/2019 1/1/ μήνες 6 μήνες ΕΡΓΟ 4 ΕΡΓΟ 5 1/9/2019 1/9/ μήνες 4 μήνες ΕΡΓΟ 6 ΕΡΓΟ 7 1/1/2020 1/1/ μήνες 12 μήνες Η Επιτροπή Μιχάλης Πευκιανάκης Στέφανος Γαλάνης Γεώργιος Μάνος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3 η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3 η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3 η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Θεσσαλονίκη 5--05 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3 η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3 η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3 η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Θεσσαλονίκη 5--05 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

14o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΨΗΦΙΑΚΩΝ 16/10/2012

14o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΨΗΦΙΑΚΩΝ 16/10/2012 14o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 16/10/2012 2 Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νοσοκo μεία, ΕΟΠΥΥ,.. ΦΚΑ Η.ΔΙ.ΚΑ Α.Ε ΓΓΚΑ Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Ειδική

Διαβάστε περισσότερα

Ροή Πλήροφορί ας σε Μονα δα Υγεί ας

Ροή Πλήροφορί ας σε Μονα δα Υγεί ας Ροή Πλήροφορί ας σε Μονα δα Υγεί ας Το κείμενο αποτελεί μια προσπάθεια καταγραφής της ροής ιατρικής πληροφορίας σε σύγχρονη Μονάδα Υγείας δομημένη με τρόπο που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ιατρικές, οργανωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Iasisnet. data design. computer applications. Το πρώτο ιατρικό λογισμικό στην Ελλάδα που εφάρμοσε ενιαίο ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενή.

Iasisnet. data design. computer applications. Το πρώτο ιατρικό λογισμικό στην Ελλάδα που εφάρμοσε ενιαίο ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενή. web: www.datadesign.gr email: info@datadesign.gr Iasisnet Το πρώτο ιατρικό λογισμικό στην Ελλάδα που εφάρμοσε ενιαίο ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενή. data design computer applications Iasisnet Το Iasisnet

Διαβάστε περισσότερα

Dynamic Business Systems. Παρουσίαση Εφαρμογής

Dynamic Business Systems. Παρουσίαση Εφαρμογής Παρουσίαση Εφαρμογής Διαχείριση Αποθήκης Ειδών, Μητρώου και Τιμοκαταλόγων Προμηθευτών, Αξιολόγηση Προμηθειών μέσω Προσφορών Ειδών Dynamic Business Systems (Dynamic Supplies) Περιεχόμενα A. Η Εφαρμογή Dynamic

Διαβάστε περισσότερα

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ MSc ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Γ.Ν.Α. Ε.Δ.Ν.Υ.Π.Υ. 15 Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ- «Νοσοκομειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Στοιχεία προγράμματος ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Πρωτόκολλα και διαδικασίες (διοικητικές, ιατρικές, νοσηλευτικές) στις Δημόσιες Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΔΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΕΡΓΑ E-HEALTH

Γ.Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΔΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΕΡΓΑ E-HEALTH Γ.Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΔΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΕΡΓΑ E-HEALTH ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΡΓΑ & ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΩΦΕΛΗ 1) ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΟΠΣΥ) ΚΡΗΤΗΣ 1.1) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ υπ αριθμ. 114/2014. Αρ. Αποφ: 177 Α.Δ.Α:75Χ046907Η-ΝΙΒ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ

ΣΥΜΒΑΣΗ υπ αριθμ. 114/2014. Αρ. Αποφ: 177 Α.Δ.Α:75Χ046907Η-ΝΙΒ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 6 η ΥΓ. ΠΕΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ υπ αριθμ. 114/2014 Αρ. Αποφ: 177 Α.Δ.Α:75Χ046907Η-ΝΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση της εξυπηρέτησης του Ασθενούς. Ασθενείς με συμπεριφορά καταναλωτή. Νομικό πλαίσιο λειτουργίας και Κρατικές απαιτήσεις

Βελτίωση της εξυπηρέτησης του Ασθενούς. Ασθενείς με συμπεριφορά καταναλωτή. Νομικό πλαίσιο λειτουργίας και Κρατικές απαιτήσεις Σύγχρονες προκλήσεις και τάσεις Βελτίωση της εξυπηρέτησης του Ασθενούς Ασθενείς με συμπεριφορά καταναλωτή Έλεγχος του Κόστους Νομικό πλαίσιο λειτουργίας και Κρατικές απαιτήσεις Ασφάλεια διαχείρισης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

15SYMV

15SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Καρδίτσα 11/03/2015 Αρ.Πρωτ. 5079 ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η έλλειψη κεντρικού ελέγχου της αλυσίδας διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών, έχει σαν αποτέλεσμα μια σειρά επιβλαβών επιπτώσεων

Η έλλειψη κεντρικού ελέγχου της αλυσίδας διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών, έχει σαν αποτέλεσμα μια σειρά επιβλαβών επιπτώσεων Σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών, με στόχο τον εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών, την αναβάθμιση της δυνατότητας διοικητικής παρέμβασης και εν τέλει, μέσα από την

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η φαρμακοποιός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ. Το Υπουργείο Υγείας, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας. Βιοπαθολογικό Εργαστήριο

Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας. Βιοπαθολογικό Εργαστήριο Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας Ιανουάριος 2013 Περιεχόμενα Υπόμνημα - Επεξηγήσεις... 3 Κεφάλαιο 1: Διαχείριση Προσωπικού... 4 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση Εξοπλισμού/ Εγκαταστάσεων... 5 Κεφάλαιο 3: Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ και ΠΡΟΤΥΠΩΝ Νο 20/2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ CPV

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ και ΠΡΟΤΥΠΩΝ Νο 20/2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ CPV 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ - ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» Δ/νση: Λεωφ. Αλεξάνδρας 171 115 22 ΑΘΗΝΑ Αθήνα 18-4-16 Τηλ:.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» Αρθρο 1. Εννοιολογικοί Προσδιορισμοί

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» Αρθρο 1. Εννοιολογικοί Προσδιορισμοί ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» Αρθρο 1 Εννοιολογικοί Προσδιορισμοί Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως: α) Εγγραφή: η διαδικασία που συνίσταται στη δήλωση βούλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΉΘΕΙΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ LIS

ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΉΘΕΙΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ LIS ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΉΘΕΙΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ LIS ΓΝΘ «Ο Άγιος Δημήτριος» Δεκέμβριος 2011 ΓΝΘ «Ο Άγιος Δημήτριος σελ [1] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 3 1.ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ- ANTIKEIMENO- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ε Ι

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ε Ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ψ Υ Χ Ι Α Τ Ρ Ι Κ Ο Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Α Τ Τ Ι Κ Η Σ Τμήμα : Οικονομικό Γραφείο: Υλικού Χαϊδάρι, 22/12/2016 Αριθμ. πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

πλήρως σε σύνθετες ανάγκες και υψηλές απαιτήσεις οποιουδήποτε Νοσοκοµείου.

πλήρως σε σύνθετες ανάγκες και υψηλές απαιτήσεις οποιουδήποτε Νοσοκοµείου. Το SDC - InfoHealth είναι ένα νέο πληροφοριακό σύστηµα στο χώρο της Yγείας, το οποίο αναπτύσσεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Νοσοκοµείων. Σχεδιάζεται µε πρότυπο το Γ.Ν. Αθηνών "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ",

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση ΓενικούΓραµµατέαΥ.Υ.Κ.Α. 21/06/2011

Παρουσίαση ΓενικούΓραµµατέαΥ.Υ.Κ.Α. 21/06/2011 Παρουσίαση ΓενικούΓραµµατέαΥ.Υ.Κ.Α. 21/06/2011 1 Οικονοµικοί Στόχοι 2009-11 Το 2009 οι δαπάνες της Κεντρικής Κυβέρνηση ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ (1/2 αµοιβέςεσυ, 1/6 ΟΠΑ, 1/6 Πρόνοιακαι 1/6 λοιποίφορείς),

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιωμένη Εφαρμογή. Νέες δυνατότητες. Νέα Ιστοσελίδα

Βελτιωμένη Εφαρμογή. Νέες δυνατότητες. Νέα Ιστοσελίδα Βελτιωμένη Εφαρμογή Νέες δυνατότητες Νέα Ιστοσελίδα ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ WWW.ASEP.GR 1 ΦΟΡΕΙΣ Α.Σ.Ε.Π. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ WWW.ASEP.GR 2 Φάση Α: Α: Μελέτη Εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ :ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Β. Καραλή ΤΗΛΕΦΩΝΟ : FAX :

ΤΜΗΜΑ :ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Β. Καραλή ΤΗΛΕΦΩΝΟ : FAX : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Χολαργός, 26-10-2016 (ΕΟΦ) - Ν.Π.Δ.Δ. Αριθ. Πρωτ.: 78417 Μεσογείων 284, Τ.Κ. 15562 Χολαργός ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ :ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το αποτέλεσµα είναιµεγάλη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισµού

Το αποτέλεσµα είναιµεγάλη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισµού Σύστηµα παρακολούθησης της διακίνησης φαρµάκων και υγειονοµικών υλικών, µε στόχο τον εξορθολογισµό τωνδηµόσιων δαπανών, την αναβάθµιση της δυνατότητας διοικητικής παρέµβασης και εν τέλει, µέσα από την

Διαβάστε περισσότερα

Τριανταφυλλίδη Αθηνά. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών

Τριανταφυλλίδη Αθηνά. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών Τριανταφυλλίδη Αθηνά Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Θεμέλιο και επίκεντρο του συστήματος υγείας της χώρας. Αποτέλεσε κυβερνητική προτεραιότητα, αφού

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων. S 3 Laboratory

Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων. S 3 Laboratory Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων Διαδραστικό Εργαστήριο Οργάνωση Ομάδων o Παρουσίαση Προβλημάτων o Επεξεργασία και παρουσίαση προτεινόμενων λύσεων o Επεξήγηση σχεδιαστικών

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης είναι εθνικό έργο ευρέως διαδεδομένο, με διείσδυση > 98%

Το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης είναι εθνικό έργο ευρέως διαδεδομένο, με διείσδυση > 98% Δρ. Αναστάσιος Τάγαρης Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης Αρχική υλοποίηση από την ΗΔΙΚΑ, που αφορούσε στην καταχώρηση των ιατρικών επισκέψεων και την

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η ιατρός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα λειτουργήσει το σύστημα της ΠΦΥ

Πως θα λειτουργήσει το σύστημα της ΠΦΥ Πως θα λειτουργήσει το σύστημα της ΠΦΥ (Ηλ. Συνταγογράφηση, Οικογενειακός Γιατρός, Χρόνια Νοσήματα) Τάσος Τάγαρης Πρόεδρος Δ.Σ. και Δ/νων Σύμβουλος Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. Πως θα λειτουργήσει το σύστημα της ΠΦΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ. πρωτ.: ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ. πρωτ.: ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21-08-2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ. πρωτ.: 18880 ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Ταχ. Δ/νση : Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήρια Οδηγία Ποιότητας. Ακτινοδιάγνωση

Κατευθυντήρια Οδηγία Ποιότητας. Ακτινοδιάγνωση Κατευθυντήρια Οδηγία Ποιότητας Ιανουάριος 2013 Περιεχόμενα Υπόμνημα - Επεξηγήσεις... 2 Κεφάλαιο 1: Οργάνωση- Διοίκηση... 3 Κεφάλαιο 2: Εφαρμογή Πολιτικής και Μέτρων Ακτινοπροστασίας... 4 Κεφάλαιο 3: Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα eδαπυ στον ΕΟΠΥΥ (Δήλωση Αναλυτικών Παραστατικών Υγείας)

Σύστημα eδαπυ στον ΕΟΠΥΥ (Δήλωση Αναλυτικών Παραστατικών Υγείας) Σύστημα eδαπυ στον ΕΟΠΥΥ (Δήλωση Αναλυτικών Παραστατικών Υγείας) Το eδαπυ είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής και ελέγχου σε επίπεδο σύμβασης παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και τελικά αποζημίωσης αυτών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Τηλ. : / Fax : webpage :

ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Τηλ. : / Fax : webpage : Βέροια, 30/10/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αρ. πρ. 12926 3 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ (Υ.Μ. ΒΕΡΟΙΑΣ) Τμήμα : Οικονομικό Προς Γραφείο : Προμηθειών Πληροφ. : Α. Μπορτένα

Διαβάστε περισσότερα

InfoHealth Η ΕΤΑΙΡΙΑ EN ISO 9001 : 2000

InfoHealth Η ΕΤΑΙΡΙΑ EN ISO 9001 : 2000 Η ΕΤΑΙΡΙΑ H SDC A.E. (Software Development Center) δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής από το 1982. Από τις αρχές του 2000 συµπεριλαµβάνεται στον Οµιλο Εταιριών της Info Quest (Quest Group), ο

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων Ακ Έτος 2012-2013

Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων Ακ Έτος 2012-2013 Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Ο Σ Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Σ Σ Υ Ν Τ Α Γ Ο Γ Ρ Α Φ Η Σ Η Σ & Π Α Ρ Ο Χ Η Σ Σ Χ Ε Τ Ι Κ Ω Ν Υ Π Ο Σ Τ Η Ρ Ι Κ Τ Ι Κ Ω Ν Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ω Ν 1 Εισαγωγή Με βάση το αναλυτικό κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 16PROC005391001 2016-11-15 Αθήνα: 14.11.2016 Αριθμ.Πρωτ.ΔΟΥ : 2016016954 Ταχ. Διεύθυνση Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax E-mail : Χρήστου Λαδά 6, 10561 Αθήνα : Φ.Μαργαρίτης : 2103689019 : 2103689166

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) ΟΠΣ 482383 Πράξη «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Γενικού Γραμματέα Υ.Υ.Κ.Α. Τελικός Απολογισμός έτους 2011 ESY.net και στόχων MoU - Μεσοπρόθεσμου

Παρουσίαση Γενικού Γραμματέα Υ.Υ.Κ.Α. Τελικός Απολογισμός έτους 2011 ESY.net και στόχων MoU - Μεσοπρόθεσμου Παρουσίαση Γενικού Γραμματέα Υ.Υ.Κ.Α. Τελικός Απολογισμός έτους 2011 ESY.net και στόχων MoU - Μεσοπρόθεσμου 24/2/2012 1. Λειτουργικά Στοιχεία ESY.net 2011 2. Οικονομικά Στοιχεία ESY.net 2011 3. Εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» Ιερά Οδός 343, 12461 Χαϊδάρι Γραφείο Διοικ. Διευθυντή Τηλ. 2132046101 Αρ. Πρωτ: 14730/796570 Ημερομηνία 26/11/2018 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά δεδομένα και ασθενείς. Ζιάμος Χρήστος. Ιατρός Νευρολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Προσωπικά δεδομένα και ασθενείς. Ζιάμος Χρήστος. Ιατρός Νευρολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης Προσωπικά δεδομένα και ασθενείς Ζιάμος Χρήστος Ιατρός Νευρολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΖΙΑΜΟΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Τι εννοούμε με τον όρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΤΕO ΣΤΟ ΚΗΜΔΗΣ ANAΡΤΗΤΕΟ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 15-11-2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Ταχ. Δ/νση : Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

MedExpress, ολοκληρωμένη λύση οργάνωσης για Ιατρεία Πρωτοβάθμιας Υγείας Ομιλητής: Αλέξανδρος Κέκελης, Chief Technical Officer, Sigmasoft SA

MedExpress, ολοκληρωμένη λύση οργάνωσης για Ιατρεία Πρωτοβάθμιας Υγείας Ομιλητής: Αλέξανδρος Κέκελης, Chief Technical Officer, Sigmasoft SA MedExpress, ολοκληρωμένη λύση οργάνωσης για Ιατρεία Πρωτοβάθμιας Υγείας Ομιλητής: Αλέξανδρος Κέκελης, Chief Technical Officer, Sigmasoft SA Αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για κάθε σύγχρονο ιατρείο 1.Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Εφαρμογές Ηλεκτρονικών Συστημάτων Υγείας στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας ΑΕ Δεκέμβριος 2015

Σύγχρονες Εφαρμογές Ηλεκτρονικών Συστημάτων Υγείας στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας ΑΕ Δεκέμβριος 2015 Σύγχρονες Εφαρμογές Ηλεκτρονικών Συστημάτων Υγείας στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας ΑΕ Δεκέμβριος 2015 Εισαγωγή Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) είναι ΔΕΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

14o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 16/10/2012

14o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 16/10/2012 14o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 16/10/2012 Διαλειτουργικότητα/ διασυνδεσιμότητα μεταξύ των προσφερόμενων υπηρεσιών από τους ασφαλιστικούς φορείς Στόχοι Τυποποίηση/συντήρηση και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Α/Α Δ ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Δ1 ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Αθήνα, 15 /4/2014 ΤΜΗΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Αρ. πρωτ. 4237 ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Διαβάστε περισσότερα

Μυτιλήνη, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011. http://www.e-syntagografisi.gr

Μυτιλήνη, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011. http://www.e-syntagografisi.gr Μυτιλήνη, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 http://www.e-syntagografisi.gr Η διασφάλιση της υγείας των ασθενών και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Πολίτες Η επίτευξη σημαντικών οικονομιών στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΗΦΥ μετά την αναδιαμόρφωσή του. Ελπίδα Φωτιάδου Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών Διεύθυνση Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών

Ο ΑΗΦΥ μετά την αναδιαμόρφωσή του. Ελπίδα Φωτιάδου Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών Διεύθυνση Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών Ο ΑΗΦΥ μετά την αναδιαμόρφωσή του Ελπίδα Φωτιάδου Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών Διεύθυνση Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών ΑΗΦΥ - Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας Σύμφωνα με άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

15PROC002843094 2015-06-12 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

15PROC002843094 2015-06-12 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ Πληροφορίες: Ουρανία Ζιάκα Τηλ. 213 2086657, φαξ 213 2086757 Prom5@kat-hosp.gr Κηφισιά, 11-06-2015 Αριθ. πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ GE HEALTHCARE DATEX-OHMEDA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ GE HEALTHCARE DATEX-OHMEDA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Γ.Ν. Α. Ν.Π.Δ.Δ. -------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αναβάθμιση συστημάτων λογισμικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αναβάθμιση συστημάτων λογισμικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310 236308 /ΝΣΗ E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ Συντήρηση Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογών Λογισμικού των Υπηρεσιών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00

ΜΕΛΕΤΗ Συντήρηση Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογών Λογισμικού των Υπηρεσιών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00 Ημερομηνία 11/07/2017 Αριθμ. Πρωτοκ: 9428 ΜΕΛΕΤΗ Συντήρηση Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογών Λογισμικού των Υπηρεσιών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 33.480,00 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ (S/W) ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ (S/W) ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2017 ΤΜΗΜΑ ΜIΣΘΟΔΟΣΙΑΣ KAI ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ. 203014 Δ/νση: Πρώην Σχολή Ευελπίδων Κτίριο 16, 10167 Αθήνα ΑΔΑ: Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙ.ΑΠ. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙ.ΑΠ. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙ.ΑΠ. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΩΝ Η Διαχείριση Εργασιών ΔΙ.Α.Π. αποτελεί μία επέκταση της υφιστάμενης Εφαρμογής Διαχείρισης Έργων & Πληρωμών. Η Εφαρμογή Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΔΙΚΤΥΑ ΥΓΕΙΑΣ...

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΔΙΚΤΥΑ ΥΓΕΙΑΣ... Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ 15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΔΙΚΤΥΑ ΥΓΕΙΑΣ... 19 1.1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ... 19 1.2 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ... 21 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ... 29 2.1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις Προσθήκες Δυνατοτήτων στην νέα έκδοση του Biomember

Τροποποιήσεις Προσθήκες Δυνατοτήτων στην νέα έκδοση του Biomember Τροποποιήσεις Προσθήκες Δυνατοτήτων στην νέα έκδοση του Biomember Οκτώβριος 2013 1. ΕΟΠΥΥ Προστέθηκε η δυνατότητα διασύνδεσης με την εφαρμογή e- ΔΑΠΥ του ΕΟΠΥΥ. Σε αυτήν την φάση ο ΕΟΠΥΥ έχει ανοίξει την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Γενικά Συμμόρφωση με πρότυπα (PACS Core)

ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Γενικά Συμμόρφωση με πρότυπα (PACS Core) Επιτροπή τεχνικών προδιαγραφών Αίγιο 07/12/2015 Για την Προμήθεια ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΙΚΟΝΩΝ (PACS) Οργανικής Μονάδας Αιγίου Προς: Γραφείο Προμηθειών Τεχνικές Προδιαγραφές Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΩΝ 2010 ΚΑΙ 2011

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΩΝ 2010 ΚΑΙ 2011 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΩΝ 2010 ΚΑΙ 2011 ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ I Μέτρα και πολιτικές, που κληθήκαμε να εφαρμόσουμε από το τέλος του 2010 και τα αποτελέσματά τους φάνηκαν σταδιακά

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανοργάνωση στην Αιμοδοσία

Μηχανοργάνωση στην Αιμοδοσία Μηχανοργάνωση στην Αιμοδοσία Σπύρος Ματσάγγος Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, MSc Βιοπληροφορικής, Ν.Υ. Αιμοδοσίας, Γ.Ν. «Τζάνειο», Πειραιάς Θεσσαλονίκη 29/9-1/10/2016 Ακαδημία Αιμοδοσίας 1 Εισαγωγή Μηχανή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ» CPV 79211200-8

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ» CPV 79211200-8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ - ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» Δ/νση: Λεωφ. Αλεξάνδρας 171 115 22 ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 9-12- 2014 Τηλ:.

Διαβάστε περισσότερα

Η ολοκλήρωση της προσβασιμότητας στον χώρο της υγείας με την υπηρεσία

Η ολοκλήρωση της προσβασιμότητας στον χώρο της υγείας με την υπηρεσία με την υπηρεσία Γιατί ξαφνικά μιλάμε όλοι για προσβασιμότητα? Γιατί λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής, από τις 25/5/2018, του νέου αυστηρότατου Ευρωπαϊκού κανονισμού (GDPR) για την ασφάλεια των προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία Πληροφορικού Συστήματος Αιμοδοσίας, το οποίο θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου

Διαβάστε περισσότερα

Σρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας Λίστας Φειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙ».

Σρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας Λίστας Φειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙ». Σρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας Λίστας Φειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙ». Με την υπ αριθμ. Α3α/οικ.4121/19-1-2017 εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΧΟΥ345ΥΤΟ-ΝΓΥ) του Υπουργείου Υγείας, καθορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕ ΦΠΑ

ΕΡΓΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕ ΦΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ & ΥΠ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΡΓΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 40.000

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Υγεία Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Υγεία Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας Ομάδα Εργασίας Επαγγελματικής πράξης Καρδιολόγων Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Υγεία Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς Χριστίνα Παπανικολάου,

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Εφαρμογής i-flow (i-flow HelpDesk Services)

Παρουσίαση Εφαρμογής i-flow (i-flow HelpDesk Services) Παρουσίαση Εφαρμογής i-flow (i-flow HelpDesk Services) Περιεχόμενα Παρουσίασης A. Εισαγωγή στην Εφαρμογή i-flow B. Τεχνικά Χαρακτηριστικά Εφαρμογής i-flow C. Λειτουργική Διαδικασία Εφαρμογής i-flow D.

Διαβάστε περισσότερα

14SYMV

14SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 4 η Υ.ΠE. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ Για τη προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού λογισμικού της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΡ.ΠΡΩΤ.2472 ΗΜ/ΝΙΑ: 18/02/2016 ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Ιατρικό Πληροφοριακό Σύστημα Γενικής Ιατρικής

Ολοκληρωμένο Ιατρικό Πληροφοριακό Σύστημα Γενικής Ιατρικής Ολοκληρωμένο Ιατρικό Πληροφοριακό Σύστημα Γενικής Ιατρικής Πληροφοριακά Συστήματα με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον Μεγ. Αλεξάνδρου 10 Λαγκαδάς, Θεσσαλονίκης Τ.Κ. 572 00 Τηλ: 2394 022964 Φαξ: 2394 020325

Διαβάστε περισσότερα

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης.

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Γ.Ε.: Γ32/ 978/31-5-2007 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ:

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΝΑ ΚΑΤ- EKA ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ Πληροφορίες: Παρασκευή Τσώτσου Τηλ. 213 2086657, φαξ 213 2086757, 670 prom5@kat-hosp.gr ΑΡ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: 13Π /2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΤΟΠΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΕΕΤΥ) ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ κ.τλ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΤΟΠΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΕΕΤΥ) ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ κ.τλ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Αρ. Μελέτης 217/2017 ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΤΟΠΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΕΕΤΥ) ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ κ.τλ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΠΙΣΤΩΣΗ: 23.400 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ Κωδ. Π/Υ : 10.6266.0004 CPV : 72611000

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ Το Medicon Pro είναι ένα σύγχρονο εύχρηστο πρόγραμμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για τη δημιουργία Ιατρικού Φακέλου. Παρέχει τη δυνατότητα αρχειοθέτησης ασθενών,

Διαβάστε περισσότερα

Το πληρέστερο πρόγραμμα για μαιευτήρες - γυναικολόγους. data design web site : www.datadesign.gr e-mail : info@datadesign.gr computer applications

Το πληρέστερο πρόγραμμα για μαιευτήρες - γυναικολόγους. data design web site : www.datadesign.gr e-mail : info@datadesign.gr computer applications Λ. Μεσογείων 249, 154 51 Ν. Ψυχικό, Τηλ. 210 6537422 Fax 210 6542785 data design web site : www.datadesign.gr e-mail : info@datadesign.gr Το πληρέστερο πρόγραμμα για μαιευτήρες - γυναικολόγους Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Οδεύοντας προς ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης «υψηλής απόδοσης»

Οδεύοντας προς ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης «υψηλής απόδοσης» Οδεύοντας προς ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης «υψηλής απόδοσης» Ο Ρόλος της Η.ΔΙ.ΚΑ Α.Ε. στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας Δρ. Αναστάσιος Τάγαρης Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος 2 Γενικές κατευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

ιακήρυξη 37/ Οι ενδιαφερόµενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους στο Γραφείο Προµηθειών του 401 ΓΣΝΑ.

ιακήρυξη 37/ Οι ενδιαφερόµενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους στο Γραφείο Προµηθειών του 401 ΓΣΝΑ. ιακήρυξη 37/2014 1. Το 401 ΓΣΝΑ/Γραφείο Προµηθειών ανακοινώνει, σε εκτέλεση της Φ.814/723/168697/Σ.705/16 Απρ 2014/ΑΣ ΥΣ/ ΥΠ/2 ο, την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών για το έργο «Εργασίες συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

Το ΓΝΑ ΚΑΤ πρόκειται να προβεί στην προμήθεια των κατωτέρω υλικών για την κάλυψη επιτακτικών και έκτακτων αναγκών.

Το ΓΝΑ ΚΑΤ πρόκειται να προβεί στην προμήθεια των κατωτέρω υλικών για την κάλυψη επιτακτικών και έκτακτων αναγκών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΝΑ ΚΑΤ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ φαξ 213.20.86.757 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ: 23-01-2017 Α/Α: 9 Θέμα: Έρευνα αγοράς για την προμήθεια υλικών. Το

Διαβάστε περισσότερα

Xpress. Βέροια. Απρίλιος 2015

Xpress. Βέροια. Απρίλιος 2015 Xpress Βέροια Απρίλιος 2015 Τι είναι το Φαρμακείο; Το Φαρμακείο είναι στοιχείο της δομής της πρωτοβάθμιας υγείας, που επιτρέπει στον φαρμακοποιό να πραγματώσει τον κοινωνικό του σκοπό δηλαδή την μείωση

Διαβάστε περισσότερα

Προηγμένα και Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Πλήρεις Υπηρεσίες Υποστήριξης

Προηγμένα και Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Πλήρεις Υπηρεσίες Υποστήριξης ] Το πληροφοριακό σύστημα για Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμους σχεδιασμένο γ ι α τ ι ς α ν ά γ κ ε ς π ο υ π ρ ο κ ύ π τ ο υ ν α π ό τ η ν ε φ α ρ μ ο γ ή [του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Προηγμένα και Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ : 3705 / 591 / 22 03-2012 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ : 3705 / 591 / 22 03-2012 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ : 3705 / 591 / 22 03-2012 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ Η ΕΛΠΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ YΠΗΡΕΣΙΑ:Διοικητική ΤΜΗΜΑ : Oικονομικό ΓΡΑΦΕΙΟ : Γρ.Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Έρευνας Αγορών και Διαχείρισης Προσφορών για το Γρ. Προμηθειών Προδιαγραφή Απάντηση Παρατηρήσεις

Τεχνικές Προδιαγραφές Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Έρευνας Αγορών και Διαχείρισης Προσφορών για το Γρ. Προμηθειών Προδιαγραφή Απάντηση Παρατηρήσεις Τεχνικές Προδιαγραφές Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Έρευνας Αγορών και Διαχείρισης Προσφορών για το Γρ. Προμηθειών Προδιαγραφή Απάντηση Παρατηρήσεις Εγγραφή Χρηστών του Νοσοκομείου στην Πλατφόρμα Να μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

LABORATORY INFORMATION MANAGEMENT SYSTEM

LABORATORY INFORMATION MANAGEMENT SYSTEM LABORATORY INFORMATION MANAGEMENT SYSTEM Σύστημα Διαχείρισης των Πληροφοριών του Εργαστηρίου (LIMS) Κωνσταντίνος Παπανώτας Τεχνικός Διευθυντής Εργαστηρίων Appert A.E. Επικεφαλής Αξιολογητής Ε.ΣΥ.Δ. LIMS

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Τ.Α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Τ.Α. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Τ.Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. - Ο.Τ.Α. Το λογισµικό «Λογιστήριο ΝΠΔΔ» έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την Anadelta Software για να καλύψει τις

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Εφαρμογής i-flow Protocol. (Ηλεκτρονική Διαχείριση Αλληλογραφίας Οργανισμών)

Παρουσίαση Εφαρμογής i-flow Protocol. (Ηλεκτρονική Διαχείριση Αλληλογραφίας Οργανισμών) Παρουσίαση Εφαρμογής i-flow Protocol (Ηλεκτρονική Διαχείριση Αλληλογραφίας Οργανισμών) Πληροφοριακό Σύστημα Dynamic Information Flow (i-flow) (1) Ολοκληρωμένη λύση Οργάνωσης Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00' π.μ.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00' π.μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ν.Π.Δ.Δ. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343, ΧΑΪΔΑΡΙ Τ.Κ. 124 61 ΤΜΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ.: 213 2046171 170 ΑΡ. ΠΡΩΤ.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Ηλεκτρονικό Κατάστημα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Παραδείγματα -UML Δρ Βαγγελιώ Καβακλή Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εαρινό Εξάμηνο 2011-2012 1 Ηλεκτρονικό Κατάστημα Το αντικείμενο είναι η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Π.Μ.Σ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Π.Μ.Σ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Π.Μ.Σ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Δ Ι Ε Ρ Ε Υ Ν Η Σ Η Κ Α Ι Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η Τ Ω Ν Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήριο Ανάθεσης Η ανάθεση της προμήθειας θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής.

Κριτήριο Ανάθεσης Η ανάθεση της προμήθειας θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 14 / 02 / 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. 8003 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Γιαννούλα Νταβώνη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Γιαννούλα Νταβώνη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Γιαννούλα Νταβώνη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» Η Νοσηλευτική είναι ανθρωπιστική επιστήμη αλλά και εξειδικευμένη τέχνη..

Διαβάστε περισσότερα

15SYMV

15SYMV ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. : 23453 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 6-8-2014 Σ Υ Μ Β Α Σ Η Ανάθεσης προμήθειας εφαρμογής Διαχείριση Προμηθειών. Συνολικού ποσού 5.387,40 (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) Στο Ωραιόκαστρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 9: ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 9: ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 9 - Σελίδα 1 9. 10 Περιεχόμενα Π9.1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ...3 Π9.2 ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ...4 Π9.3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (QA/QC)...6

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιώς 211, Ταύρος Ασημίνα Βελλινιάτη

Πειραιώς 211, Ταύρος Ασημίνα Βελλινιάτη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Τμήμα: Προμηθειών Ταχ. Δ/νση: Πληροφορίες: Τηλέφωνο: Fax: e-mail: Πειραιώς 211, 177 78 Ταύρος Ασημίνα Βελλινιάτη 213 1306 369 213 1306 480 velliniati@ekdd.gr Αθήνα, 09/06/2016 Α.Π.:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Αριθ.Πρωτ.17170 ΘΕΜΑ: Απευθείας ανάθεση για την παροχή της εργασίας (υπηρεσίας) «Υποστήριξη Μηχανογραφικών Εφαρμογών Δήμου Δωρίδος» στα πλαίσια της «Συνδρομής σε Εταιρείες Μηχανογραφικών Προγραμμάτων»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ν. Πολύζος Γενικός Γραμματέας Υ.Υ.Κ.Α.

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ν. Πολύζος Γενικός Γραμματέας Υ.Υ.Κ.Α. ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. Πολύζος Γενικός Γραμματέας Υ.Υ.Κ.Α. τομέας των υπηρεσιών υγείας οδηγία CEN/TS 15224: 2005 1. ανθρωποκεντρική εστίαση (στο κάθε ασθενή χωριστά), 2. ηγεσία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Πλήρης εμπορική παρακολούθηση και άμεση οικονομική εικόνα των επιχειρήσεων Αποθήκη o Διαχείριση αποθήκης (5 αποθ. χώροι) o Οργάνωση αποθήκης o Group Αποθηκών o Είδη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Καλώς ήρθατε στην ΥΓΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Θέλουμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με δέσμευση στην προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ LABNET WEBLIS

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ LABNET WEBLIS ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ LABNET WEBLIS Για την είσοδο στην διαδικτυακή πλατφόρμα των εργαστηρίων της Labnet επιλέγουμε το εικονίδιο LABNET WEBLINK στην ιστοσελίδα www.labnet.gr ή πληκτρολογούμε απευθείας τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ 251ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Π.ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 3 115 25, ΑΘΗΝΑ Τηλ. : 210 746 3749 Fax : 210 7464969 e mail

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2016 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΩΝ 2015 ΚΑΙ 2016 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 31/01/2017 ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2016 1. ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα