«Γιατί μου άρεσε η ταινία με τίτλο ΣΚΕΨΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ -2011, 3 ο Γ/σιο Παλλήνης»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Γιατί μου άρεσε η ταινία με τίτλο ΣΚΕΨΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ -2011, 3 ο Γ/σιο Παλλήνης»"

Transcript

1 Συμμετοχή της Μαρίας Κριθαρά από το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τάξη Α2 «Γιατί μου άρεσε η ταινία με τίτλο ΣΚΕΨΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ -2011, 3 ο Γ/σιο Παλλήνης» Αυτή η ταινία είναι αρκετά μελαγχολική και σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα για το γκρίζο που υπάρχει γύρω σου. Ωστόσο, προσπαθεί να σε βάλει σε ένα κλίμα λίγο «πραγματικό», γιατί είναι μία ταινία που σαν τη βλέπεις, σου έρχονται σκέψεις στο μυαλό. Σωστός χειρισμός εικόνων αλλά και μουσικής! Κατά τη γνώμη μου, είναι η καλύτερη ταινία, γιατί είναι έξυπνη, σωστή (δηλαδή καλογραμμένη) και πιστεύω τα παιδιά που τη φτιάξανε και τη σκεφτήκανε είχαν μια ωραία και πρωτότυπη ιδέα, αλλά και ένα μήνυμα να διαδώσουν. Στην ταινία ξεχωρίζει επίσης και η θέληση των παιδιών που θέλουν να δώσουν χρώμα και φως στην περιοχή τους, αλλά και επειδή προσπαθούν. Η συγκεκριμένη ταινία ξεχωρίζει με διαφορά από τις άλλες μιας και είναι η πιο έξυπνη και πρωτότυπη. Πιστεύω, αν και μελαγχολική ήταν πολύ αισιόδοξη και ευχάριστη! Συμμετοχή της Βερόνικας Τσομιάδη από το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τάξη Γ3 «Γιατί μου άρεσε η ταινία με τίτλο «Σκέψου χρώματα» , 3 ο Γ/σιο Παλλήνης». Κατά τη γνώμη μου, το θέμα που ήθελε να προβάλλει η ταινία ήταν η αισιοδοξία και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και ακόμα πως μπορούμε και εμείς αν το θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτό. Στην ταινία έδειξαν πως παιδιά από ένα σχολείο που δεν είχε χρώμα και ήταν σαν φυλακή, μπόρεσαν και φτιάξανε ένα ωραίο περιβάλλον, γεμάτο χρώμα, στο οποίο θα ένιωθαν πολύ πιο οικεία από πριν. Αν ήμουν εγώ στη θέση τους, θα τα παρουσίαζα έτσι ακριβώς, γιατί πραγματικά μου άρεσε πολύ, δεν υπήρχε κανένα θέμα που δεν μας έδειξαν. Οι εικόνες ήταν παραστατικές, πραγματικές και δημιουργούσαν σκέψεις για το παρελθόν αλλά και το μέλλον. Ακόμα και η μουσική ταίριαζε τέλεια με όλο αυτό που ήθελαν να «βγάλουν» τα παιδιά στην ταινία. Ήταν τόσο διαφορετική και τόσο αισιόδοξη που δεν την βαριόσουν καθόλου. Δεν έχω ξαναδεί παρόμοια. Γιατί δεν ήταν σαν ταινία αλλά σα στιγμιότυπο που αφηγείται ένας φίλος μας. Και για να κλείσω, η ταινία ήταν υπέροχη, βασισμένη πάνω στη ζωή και με όνειρα που κάνουν αρκετά παιδιά. Επίσης, ήταν αισιόδοξη και πιστεύω πως όλα ήταν ξεκάθαρα.

2 Συμμετοχή της Ελεονώρας Σπυριδοπούλου από το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τάξη Γ3 «Γιατί μου άρεσε η ταινία με τίτλο «Σκέψου χρώματα», που έγινε το 2011, από το 3 ο Γ/σιο Παλλήνης» Αυτή η ταινία, που με εντυπωσίασε περισσότερο από τις άλλες, ήταν περισσότερο μελαγχολική και αργή. Η μουσική της στην αρχή πιστεύω πως ήταν λυπητερή. Αυτή η ταινία μιλάει για ένα σχολείο, το οποίο δεν είχε χρώματα, ήταν πολύ ψυχρό! Υπήρχαν κάποια παιδιά που συναντήθηκαν στο σχολείο και αποφάσισαν να κάνουν το σχολείο με τις δικές τους σκέψεις και δημιουργίες, πιο χαρούμενο και με πολύ χρώμα. Αυτό το σχολείο ήταν άδειο και αυτό έκανε τα παιδιά λυπημένα, γιατί χωρίς χρώμα δεν είναι τίποτε ωραίο στη ζωή. Τα παιδιά με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα έκαναν το σχολείο πάλι σαν καινούριο! Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ταινία και με εντυπωσίασε πάρα πολύ! Η ταινία θυμίζει πολύ μία ομαδική παρέα που συγκεντρώθηκε στο σχολείο. Η εντύπωση που μας αφήνουν τα παιδιά στην αρχή είναι μελαγχολική ενώ προς το τέλος που έφτιαξαν το σχολείο- χαρούμενη. Είναι πιστεύω αληθινή, το πρόβλημα αυτό το βιώνουν κι άλλοι άνθρωποι κι άλλα παιδιά. Αλλά με τη φαντασία που έχει ένα παιδί, μπορεί να κάνει τα πάντα, αν το θέλει πολύ και του αρέσει. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ταινία και ένιωσα τα συναισθήματα που είχαν τα παιδιά για το σχολείο αυτό.

3 Συμμετοχή της Κατερίνας Κωστίδου από το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τάξη Γ2 Γιατί μου άρεσε η ταινία με τίτλο «Σκέψου Χρώματα»-2011, 3 ο Γυμνάσιο Παλλήνης Κατά τη γνώμη μου, το κύριο θέμα είναι πως υπάρχουν σχολεία τα οποία είναι γκρι, μονόχρωμα, χωρίς σχέδια, χωρίς λίγο χρώμα, για να ομορφύνει το σχολείο! Προσωπικά με πείθουν όσα μας δείχνουν στο βίντεο, αν και μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο αν σκεφτόντουσαν πιο έξυπνα. Μπορούσαν π.χ. να δείξουν και το εσωτερικό του σχολείου. Οι εικόνες τις ταινίας είναι εντυπωσιακές, αυτός είναι και ο λόγος που διάλεξα να γράψω για αυτή την ταινία. Η ταινία αυτή έχει μεν ωραίες εικόνες αλλά θυμίζουν και την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι της ταινίας φυσικά και πείθουν, γιατί είναι παιδιά, παιδιά σαν εμάς. Ο ρυθμός της ταινίας είναι κάπως αργός και μελαγχολικός, γιατί μας μιλάει για παιδιά τα οποία έχουν ένα σχολείο γκρι, χωρίς καθόλου χρώμα, αλλά στο τέλος της ταινίας γίνεται λίγο πιο χαρούμενος, γιατί τα παιδιά μαζεύονται σαν ομάδα, παίρνουν μπογιές και αρχίζουν να βάφουν το σχολείο. Κάνουν πολύ ωραία σχέδια, βάφουν τα πάντα, ακόμα και τις γλάστρες με τα λουλούδια και τα παγκάκια, μόνο και μόνο για να κάνουν το σχολείο πιο φωτεινό και πιο χαρούμενο! Η μουσική της ταινίας εκφράζει ό,τι ακριβώς και η ταινία. Μελαγχολικά πράγματα στην αρχή αλλά μετά γίνεται πιο γρήγορη και πιο χαρούμενη. Η δική μου αγαπημένη σκηνή, και αυτή που πιστεύω πως ξεχώρισε, ήταν η σκηνή που μαζεύονται κάποια αγόρια και ζωγραφίζουν ένα τοίχο γεμάτο με σχέδια (graffiti). Κατά τη γνώμη μου αυτή η σκηνή ήταν εντυπωσιακή! Νομίζω ότι αυτή η ταινία μοιάζει περισσότερο με ένα στιγμιότυπο που μας έχει αφηγηθεί κάποιος φίλος, διότι σε όλη την ταινία μιλάει κάποιος playback, ώστε να μην τον δούμε, έτσι φαίνεται σα να διηγείται κάποιος την ιστορία και ο άλλος την φαντάζεται. Η ταινία ήταν απλά τέλεια. Ήταν ειλικρινής και μιλούσε για πράγματα που κάθε σχολείο μπορεί να έχει. Η ταινία αυτή μου δημιούργησε μια αισιόδοξη διάθεση και μου υπενθύμισε πως ποτέ δεν πρέπει να τα βάζουμε κάτω σε όποιο πρόβλημα και αν υπάρξει και όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα!!

4 Συμμετοχή του Αλέξανδρου Μπέλλη από το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας Σκέψου Χρώματα Διάρκεια: 5 λεπτά Παρουσιάστηκε: Σχολική χρονιά Που: 3 ο Γυμνάσιο Παλλήνης Ποιες τάξεις συμμετείχαν; Δευτέρα και Τρίτη Γυμνασίου Η ταινία παρουσιάζει ένα γυμνάσιο το οποίο όπως όλα τα άλλα είναι μουντό και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Το κύριο θέμα που θέλει να θίξει αυτή η μικρού μήκους ταινία είναι η σημερινή κατάσταση των ελληνικών σχολείων, η οποία κάθε άλλο παρά θετική είναι. Τα παιδιά μιλάνε για ένα σχολείο «ασπρόμαυρο»,«χωρίς χρώματα». Το φαινόμενο αυτό είναι από τα συνηθέστερα για το σύνολο των Ελληνικών σχολείων. Αν και ο χαρακτηρισμός «φυλακή» που χρησιμοποιούν οι μαθητές φαντάζει υπερβολικός, είναι σωστός και χαρακτηριστικός της αίσθησης που έχουν τα παιδιά από το σχολικό περιβάλλον. Η ταινία θίγει επίσης το φαινόμενο της ομαδικής εργασίας και μας δείχνει πως τα παιδιά μετά από μια συλλογική προσπάθεια κατάφεραν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα (ένα πολύχρωμο σχολείο). Η ταινία ήταν γεμάτη με ασπρόμαυρες εικόνες έτσι ώστε να μας τραβήξει το ενδιαφέρον αλλά και για να δείξει και την άποψη των παιδιών για το σχολείο τους. Το θέμα και ο τρόπος που παρουσιάστηκε η ταινία ήταν πολύ ρεαλιστικός γιατί πραγματεύεται ένα πραγματικό πρόβλημα που αναφέρεται στο σημερινό σχολείο. Τα πρόσωπα που εμφανίζονται στην ταινία είναι καθημερινά παιδιά και μας δίνουν την αίσθηση ότι είναι σαν και εμάς. Ο ρυθμός της ταινίας είναι γρήγορος και «μπιτάτος» και ταιριάζει με το θέμα της ταινίας. Η μουσική της ταινίας βγάζει κάτι μελαγχολικό και σίγουρα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Το βίντεο αυτό θα μπορούσε να είναι το ρεπορτάζ κάποιας τοπικής εφημερίδας. Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ γιατί ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρη αλλά και γιατί περιέγραφε ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τη μαθητική κοινότητα. Η διάθεση μου αφότου παρακολούθησα την ταινία ήταν ανάμεικτη. Πρώτα ένιωσα απαισιοδοξία, που τη διαδέχτηκε όμως η ελπίδα και η προοπτική που δημιουργείται μέσα από μια θετική στάση αντιμετώπισης της ίδιας της ζωής και της θέλησης να αλλάξουμε τα πράγματα μέσα από συλλογική προσπάθεια.

5 Συμμετοχή της Νεφέλης Μαραζοπούλου από το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τάξη Γ3 ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ «ΣΚΕΨΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ» Ένα 3 /λεπτο βιντεάκι του 2011 με πρωταγωνιστές μαθητές του 3 ου Παλλήνης. Το βιντεάκι έχει ως θέμα του τα χρώματα στη ζωή μας. Γυμνασίου Οι πρώτες μου σκέψεις μετά από την παρακολούθηση της ταινίας ήταν πάρα πολλές. Σε μία όμως κατέληξα: το χρώμα γεννιέται μαζί με μας. Τα πράσινα ρούχα του μαιευτήρα, οι γαλάζιοι τοίχοι των δωματίων του μαιευτηρίου, τα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια που προσφέρουν στη μητέρα, τα ροζ ρουχαλάκια για τα κορίτσια, τα μπλε για τα αγόρια... Έτσι, σιγά-σιγά γνωρίζουμε και «γευόμαστε» όλα τα χρώματα που έφτιαξε η φύση και βέβαια όλα αυτά με τα οποία, ο άνθρωπος επέλεξε να χρωματίσει -για λόγους αισθητικούς ή κοινωνικούς- τη ζωή και την καθημερινότητά του. Αυτό το βιντεάκι εκφράζει τη σχέση μας με τα χρώματα που υπαγορεύεται καταρχήν από τη φύση, που μας προσφέρει, για παράδειγμα, το κίτρινο του ήλιου στη διάρκεια της ημέρας, προτρέποντάς μας να δραστηριοποιηθούμε ή αντίθετα το βαθύ μπλε της νύχτας, όταν ξεκουραζόμαστε και χαλαρώνουμε. Επίσης, επηρεάζεται από τα αισθητικά και τα κοινωνικά μας ερεθίσματα: το μαύρο είναι το χρώμα του πένθους, το κόκκινο είναι της φωτιάς, το ροζ παιδικό, το λευκό είναι σύμβολο αγνότητας... Σύμφωνα όμως με κάποιες θεωρίες, η κατανόηση των χρωμάτων φτάνει σε πιο βαθιά επίπεδα της ανθρώπινου χαρακτήρα, πέρα από τα όσα έχουμε δει στη φύση, έχουμε συνηθίσει από τις κοινωνικές τους χρήσεις ή μας υπαγορεύει η ψυχολογία μας. Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι η αναγνώριση των χρωμάτων συνδέεται άμεσα με βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Καθώς η ταινία ξεκινάει με το γκρι,που προκύπτει από την ανάμειξη του άσπρου και του μαύρου, κυριαρχεί το απαρηγόρητο και το αποπνικτικό. Όταν ξανανοίγει, όμως, δίνει ένα σημείο κρυφής ελπίδας. Η επιλογή του γκρι θεωρώ ότι είναι ιδανική, γιατί προφανώς ο στόχος των δημιουργών της είναι να παρουσιάσουν τη σημερινή κοινωνική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, που βιώνει η χώρα μας. Άχρωμες γειτονιές, γεμάτες τσιμέντο και σκουπίδια, εγκαταλελειμμένα σχολεία που υπολειτουργούν, νέοι απελπισμένοι που φοβούνται να ονειρευτούν, νέοι που δεν έχουν μέλλον, νέοι που πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και που τελικά τολμούν να το κάνουν. Τολμούν να διώξουν το γκρίζο από την καθημερινότητά τους και τη γεμίζουν με τα ΧΡΩΜΑΤΑ της ΕΛΠΙΔΑΣ, της ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, της ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ.

6 Προσωπικά θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή ταινία, με γρήγορο ρυθμό, γεμάτη με ειλικρινή και ξεκάθαρα συναισθήματα, που όλοι νιώθουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μελαγχολική στην αρχή, αλλά γεμάτη αισιοδοξία στο τέλος. Ένα τέλος φωτεινό, μια τεράστια χρωματική ποικιλία, που μας κατευθύνει όλους, να εμπιστευτούμε τους εαυτούς μας και να δούμε τη θετική πλευρά της ζωής, μέσα από τα χρώματά της. Συμμετοχή της Νεονύλλας Χιονίδη από το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τάξη Γ3 «Γιατί μου άρεσε η ταινία με τίτλο «ΣΚΕΨΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ»- 3 Ο ΓΥΜΝ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ 2011» Κατά τη γνώμη μου, οι δημιουργοί της ταινίας θέλουν να μας δείξουν ότι τα παιδιά και όλοι χρειαζόμαστε χρώματα στη ζωή μας, δηλαδή χαμόγελο. Όλα όσα δείχνουν στην ταινία πιστεύω πως είναι αρκετά για να μας πείσουν. Διάλεξαν έναν σωστό τρόπο παρουσίασης. Δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι καλύτερο γι αυτό το θέμα. Αν θα παρουσίαζα εγώ αυτό το θέμα, δεν θα άλλαζα τίποτα. Επίσης σ αυτή την ταινία μοιάζει να θέλουν να μας δείξουν και λίγο την κακομεταχείριση των παιδιών.έχουν κάνει ωραίο συνδυασμό. Σ αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμο το χαμόγελο. Οι εικόνες είναι πολύ αληθινές, γιατί μας θυμίζουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας. Οι άνθρωποι που εμφανίζονται στην ταινία είναι σαν ηθοποιοί και ταυτόχρονα σαν και εμάς. Απλοί και πειστικοί. Ο ρυθμός είναι αργός,στην αρχή, μελαγχολικός, αλλά στην πορεία γίνεται χαρούμενος. Ταιριάζει πολύ με το θέμα της ταινίας και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαν να επιλέξουν καλύτερο. Η μουσική είναι κατάλληλη και σε κάνει να ανατριχιάζεις. Η ταινία δε μοιάζει με τις άλλες. Είναι πρωτότυπη και ξεχωριστή. Προσωπικά, εμένα με εντυπωσίασε η σκηνή που τα παιδιά δραπέτευαν, για να πάρουν χρώματα και να αλλάξουν όλη την περιοχή, για την οποία είχαν την εντύπωση ότι θύμιζε φυλακή. Μοιάζει με ρεπορτάζ και σαν ένα στιγμιότυπο, που μας αφηγήθηκε ένας φίλος. Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ και ήταν ξεκάθαρη. Αν και οι δικές μου εμπειρίες διαφέρουν, κατάφεραν να με κάνουν να φανταστώ τις δικές τους και να μπω στη θέση τους. Μου προκάλεσαν συναισθήματα χαράς, λύπης, αλλά και συγκίνησης.

7 Συμμετοχή της Σοφίας Στάθη από το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τάξη Γ2 ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ «ΣΚΕΨΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ»- 2011, 3 Ο Γ/ΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Η ταινία, για την οποία επέλεξα να γράψω μία μικρή κριτική, ονομάζεται «Σκέψου χρώματα». Αν και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά (3 και 30 ), το περιεχόμενό της είναι πολύ σημαντικό, ενδιαφέρον και στοχαστικό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτού του γυμνασίου προσπαθούν μέσω αυτής της ταινίας να θίξουν το πρόβλημα της έλλειψης πρασίνου (δέντρων, φυτών, πάρκων κλπ.)και της ύπαρξης πολλών γκρίζων ή άχρωμων και άχαρων πολυκατοικιών και άλλων μουντών κτιρίων, όπως επίσης και την παρουσία πολλών σκουπιδιών στους δρόμους. Ακόμα και τα σχολεία είναι σα φυλακές, που δεν έχουν πια καθόλου χρώμα και δημιουργούν στους ανθρώπους που πηγαίνουν σ αυτά, έντονα αισθήματα μελαγχολίας και θλίψης. Κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να προσεγγίσουν το θέμα είναι ο κατάλληλος, καθώς οι ίδιοι συμμετέχουν ενεργά σε αυτό, προβάλλοντας το σχολείο τους και τα προβλήματά του. Στη συνέχεια, παρουσιάζουν τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι αντιμετώπισαν το ζήτημα. Οι πρωταγωνιστές λοιπόν, της ταινίας είναι πραγματικά προβληματισμένοι έφηβοι, που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και του γύρω τους περιβάλλοντος! Οι εικόνες της ταινίας είναι αρκετά καλές, καθώς αρχικά, παρουσιάζουν ένα γκρι σχολείο, καθόλου όμορφο, όμως στη συνέχεια δείχνουν πώς βελτιώθηκε με τη βοήθειά τους! Παρουσίασαν λοιπόν, μια πραγματικότητα με αληθινές εικόνες που πάρθηκαν από την καθημερινότητά τους. Δεν είναι κάτι το φανταστικό ή εξωπραγματικό. Αντιθέτως, οι εικόνες αυτές μας κάνουν να δούμε ότι αυτό συνέβη αλήθεια και αποτελεί ένα πρόβλημα της ζωής μας! Ο ρυθμός είναι αρκετά γρήγορος. Δεν κρατά σε αγωνία το θεατή, αλλά σε εγρήγορση! Είναι αρχικά μελαγχολικός, καθώς μας δείχνει ορισμένες μουντές και θλιβερές εικόνες ενός σχολείου παραμελημένου και εγκαταλελειμμένου (σκουπίδια, γκρίζα χρώματα ), που θυμίζει φυλακή! Σταδιακά ο ρυθμός γίνεται όλο και πιο χαρούμενος, αφού το σχολείο μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο, χρωματιστό και ευχάριστο τόπο, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές χαίρονται να πηγαίνουν! Ο ρυθμός, λοιπόν ταιριάζει απόλυτα με το θέμα. Όσον αφορά στη μουσική, θα μπορούσα να πω ότι ακολουθεί το ρυθμό και την εξέλιξη.όταν προβάλλονται μουντές εικόνες ακούγεται μελαγχολική μουσική με τον αντίστοιχο μελαγχολικό ρυθμό. Αντίθετα, όταν προβάλλονται ευχάριστες εικόνες, η μουσική είναι γρήγορη και ευχάριστη!

8 Αρκετά γνωρίσματα της ταινίας την κάνουν να ξεχωρίζει. Ομολογώ πως δε μοιάζει με καμία άλλη ταινία, που έχω δει. Η σκηνή,με την οποία εντυπωσιάστηκα περισσότερο,είναι, όταν οι μαθητές δημιουργούσαν το γκράφιτι στον τοίχο και έφτιαξαν τη γη πράσινη, το όνομα του σχολείου με κόκκινα γράμματα και το παγκάκι, που στο τέλος έγινε χρωματιστό και ευχάριστο στα μάτια των παιδιών!! Η ταινία αυτή μου άρεσε αρκετά! Ήταν ειλικρινής, ξεκάθαρη και γέννησε ερωτήματα «γιατί ο κόσμος μας να είναι μουντός και να μην κάνουμε εμείς τίποτε, ενώ είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε ;» «γιατί δεν κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια να ομορφύνουμε το γύρω μας χώρο;» γιατί, γιατί, γιατί; Η ταινία με βοήθησε να αποκτήσω διάθεση αισιοδοξίας, χαράς και αποφασιστικότητας!! Τελειώνοντας θα ήθελα να πω στα παιδιά, πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και να τους συμβουλεύσω να μην εγκαταλείπουν την προσπάθειά τους να προβληματίσουν εκτός από εμένα, και άλλους συμμαθητές μας, γονιούς και γενικότερα όλον τον κόσμο, ώστε να σκέφτονται θετικά και να προσπαθούν καθημερινά να βρουν τρόπους βελτίωσης, ακριβώς όπως τα παιδιά του 3 ου Γ/σίου Παλλήνης! Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με την ταινία και ελπίζω και στο μέλλον να γίνουν και άλλες παρόμοιες με τόσο ωραία θέματα και τόσο όμορφο τρόπο παρουσίασης!

9 Συμμετοχή της Ηλιάνας Φούντογλου από το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, τάξη Γ «Σκέψου Χρώματα» Ζώντας σε μια εποχή όπου τα πράγματα για τη χώρα μας είναι θλιβερά, έκτος από τη στεναχώρια και τα προβλήματα των μεγάλων που δε τους επιτρέπουν να ζήσουν μια καλή και όμορφη ζωή, τα παιδιά, η νέα γενιά, έχουν χάσει «το χαμόγελο» τους!!! Η ψυχολογία τους έχει πέσει υπερβολικά και μάλιστα σε σημείο που βλέπουν όλα τα πράγματα γύρω τους μαύρα και απαισιόδοξα Αυτή την κατάσταση προσπάθησαν να μας προβάλλουν, με απώτερο σκοπό την συνειδητή ευαισθητοποίηση μας, οι μαθητές του 3 ου Γυμνασίου Παλλήνης μέσα από την ταινία τους «Σκέψου Χρώματα». Παρόλο που πρόκειται για ένα έργο μικρού μήκους (περίπου 3:30 λεπτά), τα νοήματα που μεταφέρει είναι αρκετά ώστε γίνει αντιληπτό το κύριο θέμα της ταινίας. Θα μπορούσαμε εύκολα να καταλάβουμε ότι κύριο θέμα της ταινιας αποτελούν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές τάξεις του συγκεκριμένου Γυμνασίου. Έτσι λοιπόν, αυτά τα παιδιά κάθε μέρα νιώθουν τη ζωή τους να «σκοτεινιάζει» όλο και περισσότερο. Το σχολείο τους πλέον δε διαφέρει από μια φριχτή «φυλακή» και εκείνα είναι αναγκασμένα να βιώνουν αυτή τη σκληρή πραγματικότητα. Από παντού λείπουν τα ΧΡΩΜΑΤΑ Όμως ξαφνικά, ένα πρωινό μην αντέχοντας άλλο αυτή την άσχημη κατάσταση, τα παιδιά αποφασίζουν να κάνουν κάτι για να σωθούν από την απελπισία και να πάψουν να μένουν άπραγοι. Σκέφτονται να βάλουν λίγο χρώμα στο σχολείο τους αλλά ουσιαστικά στην ίδια τους τη ζωή! Με το που είδα αυτήν την ταινία εξεπλάγην από τη δημιουργικότητα και την άψογη συνεργασία μεταξύ των μαθητών! Οι έντονες «άχρωμες» τις περισσότερες φορές εικόνες σε συνδυασμό με την απαλή μουσική και τον αργό ρυθμό με συνεπήραν, σε τέτοιο βαθμό που ένιωσα ότι αποτελώ και εγώ κομμάτι της. Η αντίθεση ανάμεσα στο γκρίζο και στο πολύχρωμο, στη λύπη και στη χαρά είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά αυτού του έργου. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε η αποφασιστικότητα των παιδιών, τα οποία παρόλο που είναι σχετικά μικρά, πράττουν καλύτερα και από μεγάλους ενήλικες! Θέλουν να είναι τα ίδια που θα ορίζουν τη ζωή και το μέλλον τους και όχι οι άλλοι! Άραγε αν ήμασταν στη θέση τους θα σκεφτόμασταν με αυτόν τον τρόπο ή θα «βουτάγαμε» στην αδράνεια; Αυτό το ερώτημα με βασάνιζε καθόλη τη διάρκεια της ταινίας. Φυσικά αυτό που έχω να πώ είναι ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από εκείνους τους μικρούς ήρωες και αν στο μέλλον υπάρξουν στιγμές που θα τα βλέπουμε όλα μαύρα...πολύ απλά, ας «Σκεφτούμε Χρώματα»!!!

10 Συμμετοχή της Χαράς Γεωργακοπούλου από το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τάξη Γ2 ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ «ΣΚΕΨΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ» Η ταινία για την οποία αποφάσισα να κάνω μία μικρή κριτική ονομάζεται «ΣΚΕΨΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ», η διάρκεια της είναι (3 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα). Αν και έχει πολύ μικρή διάρκεια, το περιεχόμενο της είναι πολύ καλό. Η ταινία αυτή έγινε το 2011 από το σχολείο 3 ο Γυμνάσιο Παλλήνης. Κατά τη γνώμη μου, οι δημιουργοί της ταινίας διάλεξαν να φτιάξουν μόνοι τους μια ταινία με σχέση το σχολείο τους, το οποίο δεν είχε καθόλου χρώμα και αυτό επηρέαζε τη διάθεσή τους,στην καθημερινότητά τους. Με πείθουν, γιατί οι δημιουργοί της ταινίας είναι μαθητές στην ηλικία μου και αυτό με βοηθάει περισσότερο να τους καταλάβω, γιατί θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση τους. Με τον τρόπο παρουσίασης δε συμφωνώ απόλυτα. Όλη η ταινία μου άρεσε αλλά αυτό που θα άλλαζα εγώ είναι ότι θα ήθελα να ακούω τα λόγια των παιδιών και μέσα από αυτό να καταλάβω το πώς αποφάσισαν μόνοι τους να το κάνουν αυτό, δηλαδή να αλλάξουν τον τρόπο ζωής στο σχολείο, μέσα στο οποίο κάθονται τις πιο πολλές ώρες τις ημέρας. Οι εικόνες που βλέπουμε στη συγκεκριμένη ταινία, στην αρχή είναι πολύ άσχημες και σου χαλάνε τη διάθεση και είναι φυσιολογικό να αντιδράνε έτσι τα παιδιά.αφού έκατσαν και σκεφτήκανε το πρόβλημα, βρήκαν μια λύση, δηλαδή να φτιάξουν μόνοι τους τη ζωή τους στο σχολείο. Στο τέλος όμως της ταινίας, οι εικόνες βελτιώνουν και την ταινία, τη ζωή των παιδιών αλλά και τη ζωή των καθηγητών τους. Στην πραγματική ζωή, βλέπουμε παντού γύρω μας μουντά, άχρωμα και άχαρα κτίρια! Σκουπίδια και καυσαέρια κατακλύζουν τον κόσμο γύρω μας εμείς τα παιδιά δεν αισθανόμαστε ασφαλείς και όμορφα ούτε στο ίδιο μας το σχολείο στο οποίο περνούμε τις πιο πολλές ώρες της εβδομάδας. Γενικά, οι πρωταγωνιστές και οι δημιουργοί δεν μας έκαναν να καλλιεργήσουμε τη φαντασία μας, αλλά ασχολήθηκαν και έθιξαν ένα θέμα το οποίο είναι, δυστυχώς, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ! Ο ρυθμός της ταινίας είναι γρήγορος, οι εικόνες εναλλάσσονται πολύ γρήγορα και η εξέλιξη της ταινίας το ίδιο. Ταιριάζει απόλυτα με το θέμα της ταινίας. Η μουσική είναι αρκετά καλή. Ακολουθεί το ρυθμό της ταινίας καθώς και τις εικόνες Άσχημες εικόνες, αργός ρυθμός μελαγχολική μουσική. Όμορφες εικόνες, γρήγορος και ζωηρός ρυθμός ζωηρή και η μουσική και ευχάριστη. Η ταινία αυτή δεν είναι σαν τις άλλες που έχω δει Είναι τελείως διαφορετική. Αυτό την κάνει να ξεχωρίζει. Οι εικόνες, η μουσική, ο ρυθμός, το θέμα γενικά είναι πολύ καλό και αμφιλεγόμενο στη σύγχρονη εποχή. Η ταινία αυτή δε μοιάζει ούτε με ρεπορτάζ, ούτε με ένα στιγμιότυπο που αφηγήθηκε κάποιος φίλος, ούτε με σκέψεις που συζητήσαμε με ένα φίλο Αυτό, άλλωστε, την καθιστά ξεχωριστή.

11 Η ταινία μου άρεσε αρκετά. Ήταν ειλικρινής, ξεκάθαρη και μου γέννησε πολλά ερωτήματα Ένα από αυτά ήταν «Γιατί οι άνθρωποι να κάνουν έτσι το περιβάλλον χωρίς να το σέβονται και να το προστατεύουν;» ή «Γιατί αφού το κάνουν έτσι δε δραστηριοποιούνται, όπως τα παιδιά της ταινίας, για να κάνουν κάτι να το προστατεύσουν και να το βελτιώσουν;» Τελειώνοντας, η ταινία αυτή μου δημιούργησε διάθεση αισιοδοξίας και χαράς. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε, την ευκαιρία να γράψω αυτή την κριτική σχετικά με την ταινία και ελπίζω και στο μέλλον να γίνουν και άλλες παρόμοιες ταινίες με τόσο ωραία θέματα και τόσο ωραίο τρόπο παρουσίασης!

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Μια πόλη που χαμογελά και ελπίζει

Μια πόλη που χαμογελά και ελπίζει Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για αναβάθμιση του θεσμού των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων, μία εισήγηση της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μεταξύ άλλων

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ3 Στο ΣΤ3 αξιολογήθηκαν 20 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η σχέση που απέκτησαν με τα άλλα παιδιά, η συνεργασία μεταξύ τους

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Καρράς Άγγελος Μυλωνάς Δημήτρης Τζούτι Μιγκλέν

Καρράς Άγγελος Μυλωνάς Δημήτρης Τζούτι Μιγκλέν 5 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΘΕΜΑ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» - «Χρώματα και συναισθήματα» ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: Famous ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : Κατσιφή

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Καλύτερη πληροφόρηση Ένιωσα σίγουρη για τον εαυτό μου Πολλές απορίες που δεν είχα φανταστεί με σιγούρεψαν Η σημερινή ενημέρωση ήταν από τις καλύτερες που

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα συναισθήματα και διαθέσεις. Ορισμένες φορές νιώθουμε ευτυχισμένοι και ενθουσιασμένοι.

Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα συναισθήματα και διαθέσεις. Ορισμένες φορές νιώθουμε ευτυχισμένοι και ενθουσιασμένοι. Μελαγχολία Το φυλλάδιο θα σου φανεί χρήσιμο στην περίπτωση που νιώθεις θλίψη ή μελαγχολία. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν έχεις συμπτώματα κατάθλιψης και πώς μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου ή κάποιον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Α φ ά σ η. Φύλλα Εργασίας Α Φάσης. Α φάση: Εμείς και η γειτονιά μας ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου

Α φ ά σ η. Φύλλα Εργασίας Α Φάσης. Α φάση: Εμείς και η γειτονιά μας ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου Φύλλα Εργασίας Α Φάσης 33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου Α φάση: Εμείς και η γειτονιά μας 61 Δραστηριότητα 1: Η γειτονιά μας! Αξιοποιήστε τις αισθήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας, για να αποτυπώσετε την

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας κ. Ελένη Δικαίου στα πλαίσια του μαθήματος των βιωματικών δράσεων (Project)

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη document.write(" #fh63a{ display:none; }"); Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη ΑΤΣΙΔΑ: Νίκο πόσα χρόνια έχεις υπηρετήσει το

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ2 Στο ΣΤ2 αξιολογήθηκαν 18 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και το μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι μας είναι η γη

Σπίτι μας είναι η γη Σπίτι μας είναι η γη 1.α. Ο αρχηγός των Ινδιάνων λέει ότι η φύση είναι το σπίτι τους. Τι εννοεί; β. Πώς βλέπει ο λευκός τη φύση, σύμφωνα με τον Ινδιάνο; α. Η πρόταση αυτής της αγοραπωλησίας ήταν εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου αρχίζει να ξετυλίγει το

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή:

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: 1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλικία:. Φύλο: Αγόρι Κορίτσι Ασχολείσαι με κάποιο άθλημα εκτός σχολείου; ΝΑΙ ΟΧΙ Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: Πόσο συμφωνείς με κάθε μία από τις παρακάτω προτάσεις; Βάλε σε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Βιωματική Δράση Α Γυμνασίου. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Α. Γεωργατζά

Βιωματική Δράση Α Γυμνασίου. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Α. Γεωργατζά Βιωματική Δράση Α Γυμνασίου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Α. Γεωργατζά Ποιοι είμαστε; Είμαστε οι Μην αρχίζεις την μουρμούρα και λογικά τώρα θα σκέφτεστε ότι το όνομα το πήραμε από το σήριαλ και έχετε δίκιο. Όπως

Διαβάστε περισσότερα

Νάιμ. Μόνο η αγάπη. Λίγα λόγια για την ιστορία

Νάιμ. Μόνο η αγάπη. Λίγα λόγια για την ιστορία Νάιμ Μόνο η αγάπη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού Σειρά: Φραουλίτσα Έτος έκδοσης: 2018 Λίγα λόγια για την ιστορία Μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Φανταστικά, μαγικά, παράξενα λουλούδια

Φανταστικά, μαγικά, παράξενα λουλούδια 65 Φανταστικά, μαγικά, παράξενα λουλούδια Σωτήριος Δρομπόνης ΠΕ70 3 ο Δ.Σ. Μεγάρων Τάξη Γ και Ε Διάρκεια 4 διδακτικές ώρες Στόχοι Να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία και την ομορφιά των λουλουδιών στη γη.

Διαβάστε περισσότερα

Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος

Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος Λίγα λόγια για τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, εδώ

Διαβάστε περισσότερα

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις ενεργό συμμετοχή των μαθητών την έμφαση στις κοινωνικές

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία Γ3 «Ειδικότερα εμείς ως μαθητές, οι οποίοι δεν έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να ελέγχουμε άμεσα με το δικαίωμα της ψήφου μας τη δημοκρατία της χώρας μας, μπορούμε να συμβάλλουμε στο να υπάρχει δημοκρατικός

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ. ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 3. Δημιουργία και Βελτίωση Κοινωνικού Εαυτού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ. ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 3. Δημιουργία και Βελτίωση Κοινωνικού Εαυτού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 3. Δημιουργία και Βελτίωση Κοινωνικού Εαυτού ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: 3.2. Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Σχέσεων ΤΑΞΗ: Α Γυμνασίου ΧΡΟΝΟΣ: 1 διδακτική περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το όνειρο Ένα ζευγάρι περιμένει παιδί. Τότε αρχίζει να ονειρεύεται αυτό το παιδί. Κτίζει την εικόνα ενός παιδιού μέσα στο μυαλό του. Βάσει αυτής της εικόνας, κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 2 1.Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας, στη νέα της γειτονιά, και ο πλασματικός κόσμος, στον

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκίνησα τεχνοκράτισσα... Να υπολογίζω νούμερα και αριθμούς... Τα πάντα να είναι λογική και υπολογισμοί... Αυτά συνήθως φέρνουν και απαισιοδοξία.

Ξεκίνησα τεχνοκράτισσα... Να υπολογίζω νούμερα και αριθμούς... Τα πάντα να είναι λογική και υπολογισμοί... Αυτά συνήθως φέρνουν και απαισιοδοξία. Λίγα λόγια... Ξεκίνησα τεχνοκράτισσα... Να υπολογίζω νούμερα και αριθμούς... Τα πάντα να είναι λογική και υπολογισμοί... Αυτά συνήθως φέρνουν και απαισιοδοξία. Στην πορεία άρχισα να αλλάζω. Όχι πώς δεν

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

Πάμπλο Πικάσο ο ζωγράφος

Πάμπλο Πικάσο ο ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο ο ζωγράφος Το βιβλιαράκι αυτό ανήκει: Τάξη: Δημοτικό Σχολείο: Στο βιβλιαράκι αυτό, που κρατάς στα χέρια σου, θα διαβάσεις για μένα, τον Πάμπλο Πικάσο. Μαζί θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

«Φυσική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Πως βλέπουν το μάθημα οι μαθητές του σχολείου.»

«Φυσική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Πως βλέπουν το μάθημα οι μαθητές του σχολείου.» «Φυσική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Πως βλέπουν το μάθημα οι μαθητές του σχολείου.» «Ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα;» Μία κλασσική ερώτηση για κάθε παιδί οποιασδήποτε βαθμίδας της εκπαίδευσης. Ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ 2012-2013 Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Το ερωτηματολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να μελετηθεί η αυτοεκτίμηση και ο αυτοέλεγχος που διαθέτουν οι νέοι

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Α ομάδα 1. Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας,

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια, οι ειδικοί έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των νέων, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν εκτενή

Στη συνέχεια, οι ειδικοί έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των νέων, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν εκτενή Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, 15 μαθήτριες από τη Β και Γ τάξη του Σχολείου μας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε - με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - η Microsoft Hellas σε

Διαβάστε περισσότερα

Ξένου Ηρώ. Μωραΐτης Αλέξανδρος

Ξένου Ηρώ. Μωραΐτης Αλέξανδρος Γ4 «Έτσι λέει το Σύνταγμα. Και δε βρίσκω ποιο είναι αυτό που κερδίζω όταν ο καθηγητής σταματάει το μάθημα για να μου κάνει ένα σωρό παρατηρήσεις. Τι κερδίζουμε όταν απλά περνάμε μια διδακτική ώρα με γέλια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις Διεθνής Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα του παιδιού Άρθρο 12 Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Οι μεγάλοι πρέπει να ακούν και να παίρνουν σοβαρά υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας, ό- που σημείωνα τις απαντήσεις τους.

Χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας, ό- που σημείωνα τις απαντήσεις τους. Αποτίμηση της διδασκαλίας της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής ΣΤ Τάξη Δημοτικού Ονοματεπώνυμο:. Ομάδα:Α Γενική εκτίμηση της διδασκαλίας: Πιστεύω ότι η διδασκαλία μου ήταν αποτελεσματική και πολύ ευχάριστη

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βιβλίο πρέπει να είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ!!!

Ένα βιβλίο πρέπει να είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ!!! Μουσικό Σχολείο Λάρισας Τάσου Λειβαδίτη 20 Ένα βιβλίο πρέπει να είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ!!! Τα κείμενα που ακολουθούν είναι μαθητικές δημιουργίες και απαντούν στο ερώτημα «τι διαβάζουν τα παιδιά μας», μόνιμη

Διαβάστε περισσότερα

Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ.

Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Πολυξένη Ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή μας. 22/09/2014 Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει και αυτό το βιβλίο. Κάθε ένας από εμάς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Τίτλος: Ιστορίες δωματίων Βαθμίδα: 2 Τάξη: Ε Διάρκεια: 6 Χ 80 Περιγραφή Ενότητας Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από διάφορες δραστηριότητες που αφορούν στο δωμάτιό τους

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας»

Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας» 35 Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας» Ισιδώρα Παππού ΠΕ60 Διάρκεια: 3 διδακτικές ώρες Στόχοι 1 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Να αποκτήσουν θετική

Διαβάστε περισσότερα

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Να ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείς: γκρι χαρτόνι (100 γραμμαρίων)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 01/12/2016 Μέσο Συντάκτης Link plusmag.gr Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://www.plusmag.gr/article/%ce%93%ce%b9%ce%b1_%ce%b5%ce%bc%ce%b D%CE%B1_%CE%B7_%CE%A0%CF%84%CF%81%CE%B1_%CE%B5%CE%BD%CE%B1%

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα - - Ενδυναμώνω Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του 4 ου Δημοτικού Σχοελίου Αγίων Αναργύρων «Αδαμάντιος Κοραής» Σχ.έτος 2015 16 Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί Δακτυλίδης Σταμάτης

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αγαπητοί γονείς, Καθώς το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του στα μικρά μας παιδάκια αλλά και σε εσάς, βρισκόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Παραθέτουμε τις δηλώσεις των διευθυντών και τα σχόλια των μαθητών για την εμπειρία τους που την περιέγραψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο από την εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Μάθημα: «Παιδικό σχέδιο: σύγχρονες προσεγγίσεις»

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Μάθημα: «Παιδικό σχέδιο: σύγχρονες προσεγγίσεις» ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Μάθημα: «Παιδικό σχέδιο: σύγχρονες προσεγγίσεις» Διδάσκουσα: Κούβου Ουρανία Φοιτήτρια: Παπαϊωάννου Αργυρώ

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 1 ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας Διαβάσαμε το παραμύθι: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΛΙΒΑΔΙ» Ερώτηση: ΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ; - Αυτοί

Διαβάστε περισσότερα

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου!

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! 12/11/2018 Katerina Christou Student Εφημερίδα Λεμεσός Στις 9 Νοεμβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την αγαπημένη ψυχολόγο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πρόγραμμα προαγωγής ψυχικής υγείας, το οποίο σχεδιάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων ΕΡΓΑΣΙΕΣ Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Β Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Χάρτινη αγκαλιά» Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Εκδόσεις: Καλέντης Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία λογοτεχνίας. Ομάδα α. Ικμπάλ

Εργασία λογοτεχνίας. Ομάδα α. Ικμπάλ Εργασία λογοτεχνίας Ομάδα α Ικμπάλ 1.Σύμφωνα με το βιβλίο, το 1992 ο συνολικός αριθμός των παιδιών σκλάβων στο Πακιστάν υπολογιζόταν στα 7.000.000. Σήμερα, περίπου σε 158.000.000 ανέρχεται σε παγκόσμιο

Διαβάστε περισσότερα

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή:

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή: Naoki HigasHida Γιατί χοροπηδώ Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού Εισαγωγή: david MiTCHELL 41 Ε13 Προτιμάς να είσαι μόνος σου; «Α, μην ανησυχείτε γι αυτόν προτιμά να είναι μόνος του». Πόσες φορές το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Ημερομηνία 16/3/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά http://www.talcmag.gr/sinenteyxeis/katrina-tsantali/ ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Παραινέσεις 1 ενός πατέρα του καιρού μας. Αγαπημένο μου παιδί,

Παραινέσεις 1 ενός πατέρα του καιρού μας. Αγαπημένο μου παιδί, Παραινέσεις 1 ενός πατέρα του καιρού μας Αγαπημένο μου παιδί, Ξαφνικά ψήλωσες, ωρίμασες. Παρατήρησες, άραγε, κι εσύ ότι η σχέση μας άλλαξε τον τελευταίο καιρό; Τώρα, μου φαίνεται πως δεν έχεις πια το ίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ Πληροφορίες για τον εκπαιδευτικό: Η Αυτοβιογραφία ιαπολιτισµικών Συναντήσεων, είναι ένα υλικό το οποίο µπορεί να χρησιµοποιηθεί ευρύτερα από τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Πιθανότατα αισθάνεστε πολύ αναστατωµένοι αφού λάβατε µια διάγνωση καρκίνου. Συνήθως είναι δύσκολο να αποδεχθείτε τη διάγνωση αµέσως και αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις και μετά κύκλωσε την απάντηση που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα

Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις και μετά κύκλωσε την απάντηση που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ Για μαθητές Παράρτημα 1: συναισθήματα που βιώνεις στο σχολείο Στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν μερικές δηλώσεις με αρίθμηση από το 1 μέχρι το 5. Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα