Αναγνώριση λαχανικών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αναγνώριση λαχανικών"

Transcript

1 Αναγνώριση λαχανικών

2 Βοτανική ταξινόμηση των λαχανικών Φυτικό βασίλειο Αγγειόσπέρμα Δικότυλα Μονοκότυλα

3 Κλάση Δικότυλα

4 Οικογένεια Solanaceae (Σολανώδη) Τομάτα (Solanum lycopersicum L.) Πιπεριά (Capsicum annuum L.) Μελιτζάνα (Solanum melongena L.) Πατάτα (Solanum tuberosum L.)

5 Τομάτα

6 Οι σπόροι της τομάτας είναι πεπλατυσμένοι με σχήμα στρογγυλό έως ωοειδές νεφροειδές. Η εξωτερική επιφάνεια του περιβλήματος των σπόρων της τομάτας έχει χρώμα κιτρινοκαφέ έως καστανό και καλύπτεται από ένα αδιόρατο με την πρώτη ματιά γκρίζο χνούδι. Τομάτα Το μέγεθός τους ανέρχεται σε 2-4 mm μήκος και 2-3 mm πλάτος. Το βάρος χιλίων σπόρων τομάτας κυμαίνεται μεταξύ 3,2-3,4 g.

7 Πιπεριά

8 Πιπεριά Οι σπόροι της πιπεριάς είναι πεπλατυσμένοι, με σχήμα στρογγυλό έως ωοειδές νεφροειδές και χρώμα λευκό έως ανοιχτό κίτρινο. Το μέγεθός τους κυμαίνεται μεταξύ 3 5 mm και το βάρος χιλίων σπόρων φθάνει 6,5-8,0 g.

9 Μελιτζάνα

10 Μελιτζάνα Οι σπόροι της μελιτζάνας μοιάζουν αρκετά με αυτούς της πιπεριάς. Είναι πεπλατυσμένοι με σχήμα στρογγυλό έως ωοειδές και φέρουν μικρή απόφυση. Έχουν χρώμα κιτρινόλευκο έως λευκό, διάμετρο περίπου 2-4 mm και πάχος μεταξύ 0,5-1 mm. Το βάρος χιλίων σπόρων μελιτζάνας κυμαίνεται μεταξύ 3,2-3,4 g.

11 Πατάτα

12 Στο επίπεδο του παραγωγού η πατάτα πολλαπλασιάζεται με κονδύλους οι οποίοι βοτανικά είναι υπόγειοι βλαστοί που έχουν διογκωθεί λόγω εναπόθεσης αποθησαυριστικών ουσιών (κυρίως άμυλο). Πατάτα Ο πραγματικός σπόρος της πατάτας με την βοτανική έννοια (true potato seed: TPS) χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή βασικού πολλαπλασιαστικού υλικού καθώς και για γενετική βελτίωση

13 Οικογένεια Cucurbitaceae (Κολοκυνθώδη) Αγγούρι (Cucumis sativus L.). Πεπόνι (Cucumis melo L.). Καρπούζι (Citrullus lanatus). Κολοκύθι (Cucurbita pepo L.).

14 Αγγούρι

15 Αγγούρι Το βάρος χιλίων σπόρων αγγουριάς ανέρχεται περίπου στα γρ Οι σπόροι του αγγουριού είναι ωοειδείς με μάλλον οξείες απολήξεις στους δύο πόλους τους, πεπλατυσμένοι και σχετικά μεγάλου μεγέθους. Το μήκος τους φθάνει τα 7-10 mm και το πλάτος τους τα 4-6 mm. Έχουν χρώμα λευκό έως λευκοκίτρινο και αρχικά είναι τρυφεροί ενώ όταν ωριμάσουν γίνονται σκληροί λόγω του περγαμηνοειδούς τους περιβλήματος.

16 Πεπόνι

17 Πεπόνι Οι σπόροι του πεπονιού είναι πεπλατυσμένοι, με σχήμα ωοειδές όπως το αγγούρι και χρώμα λευκό έως ανοιχτό κίτρινο. Το μήκος τους κατά κανόνα ανέρχεται στα 6-9 και το πλάτος τους στα 3-4 mm. Το βάρος χιλίων σπόρων κυμαίνεται μεταξύ g.

18 Καρπούζι

19 Καρπούζι Οι σπόροι του καρπουζιού είναι πεπλατυσμένοι, με σχήμα ωοειδές όπως αυτοί του αγγουριού. Το χρώμα τους αντιστοιχεί είτε σε διάφορες αποχρώσεις του καστανού ή στο μαύρο, ανάλογα με την ποικιλία. Το μήκος τους ανέρχεται στα 6-9 και το πλάτος τους στα 3-6 mm. Το βάρος χιλίων κυμαίνεται μεταξύ g

20 Κολοκύθι

21 Κολοκύθι Οι σπόροι του κολοκυθιού είναι πεπλατυσμένοι, με σχήμα ωοειδές όπως το αγγούρι και χρώμα λευκό έως υποκίτρινο. Το μήκος τους ανέρχεται στα 8 12 mm και το πλάτος τους στα 6-8 mm. Το βάρος χιλίων σπόρων κολοκυθιού διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και κυμαίνεται μεταξύ g.

22 Οικογένεια Fabaceae (Ψυχανθή) Φασόλι (Phaseolus vulgaris L.). Αμπελοφάσουλο (Vigna unguiculata) Μπιζέλι (Pisum sativum)

23 Φασόλι

24 Φασόλι Οι σπόροι του φασολιού έχουν σχήμα νεφροειδές έως ελλειψοειδές. Είναι μεγάλου μεγέθους και έχουν διάφορα χρώματα ανάλογα με την ποικιλία (λευκό, κόκκινο διάφορες αποχρώσεις του καφέ, μαύρο, κ.λ.π.).

25 Αμπελοφάσουλο

26 Αμπελοφάσουλο

27 Μπιζέλι (αρακάς)

28 Μπιζέλι (αρακάς)

29 Οικογένεια Compositae (Συνθετώδη) Μαρούλι (Lactuca sativa L.). Αντίδι (Cichorium endivia L.). Ραδίκι (Cichorium intybus L.). Αγγινάρα (Cynara scolymus L.).

30 Μαρούλι

31 Μαρούλι Ο σπόρος του μαρουλιού είναι επιμήκης με ελαφρά κύρτωση και σχετικά οξείες απολήξεις στα δύο άκρα του. Οι ώριμοι σπόροι μαρουλιού έχουν μήκος 3-4 mm, πλάτος 0,8-1 mm και πάχος 0,3-0,5 mm. Η μία άκρη του σπόρου καταλήγει σε μία λεπτή ραμφοειδή απόληξη η οποία στην κορυφή της φέρει μία μικροσκοπική συστάδα λεπτών τριχών λευκού χρώματος Το οργανίδιο αυτό αντιστοιχεί στον ποδίσκο σύνδεσης με τους χιτώνες του καρπού και είναι γνωστό βοτανικά ως «πάππον». Κατά μήκος ο σπόρος φέρει 5-8 ραβδώσεις κατανεμημένες ισόμετρα σε όλη του την εξωτερική επιφάνεια. Το χρώμα του σπόρου του μαρουλιού ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία, συνήθως όμως είναι στιλπνό γκρίζο.

32 Αντίδι

33 Αντίδι Ο σπόρος του αντιδιού είναι επιμήκης με σχήμα κυλινδρικό έως ελαφρά κωνικό και ρυτιδώσεις κατά μήκος του. Το χρώμα του συνήθως είναι ανοιχτό έως σκούρο καστανό. Οι διαστάσεις του είναι περίπου ίδιες με αυτές του μαρουλιού Όπως σε όλα τα συνθετώδη ο σπόρος του αντιδιού φέρει χαρακτηριστική συστάδα λεπτών αποξηραμένων τριχών στην κορυφή του (βάση του κώνου) η οποία όπως ήδη αναφέρθηκε στο μαρούλι, είναι γνωστή ως «πάππον». Το βάρος χιλίων σπόρων κατά μέσο όρο φθάνει τα 1,3 gr

34 Ραδίκι

35 Ραδίκι Όπως σε όλα τα συνθετώδη ο σπόρος του αντιδιού φέρει χαρακτηριστική συστάδα λεπτών αποξηραμένων τριχών στην κορυφή του (βάση του κώνου) η οποία όπως ήδη αναφέρθηκε στο μαρούλι, είναι γνωστή ως «πάππον». Το βάρος χιλίων σπόρων κατά μέσο όρο φθάνει τα 1,3

36 Αγγινάρα

37 Οι σπόροι της αγκινάρας, συγκριτικά με αυτούς των άλλων συνθετωδών λαχανικών, είναι μεγάλου μεγέθους. Το σχήμα του είναι περίπου ωοειδές με τον ένα πόλο πιο αποστρογγυλεμένο και τον άλλο πιο οξύληκτο. Αγγινάρα Το χρώμα τους κυμαίνεται μεταξύ του καφέ και του γκρίζου. Στην πιο οξύληκτη κορυφή του φέρει και αυτός το χαρακτηριστικό «πάππον» των συνθετωδών. Το βάρος χιλίων σπόρων αγκινάρας ανέρχεται κατά μέσο όρο γύρω στα 40 g

38 Οικογένεια Brassicaceae (Σταυρανθή) Λάχανο κεφαλωτό (Brassica oleracea, var. capitata) Γογγύλι (Brassica oleracea, var. gongylodes L.) Κουνουπίδι (Brassica oleracea, var. botrytis) Μπρόκολο (Brassica oleracea, var. italica) Λάχανο Βρυξελλών (B. oleracea, var. gemmifera) Κινέζικο λάχανο (Brassica pekinensis). Ραπάνι - Ραπανάκι (Raphanus sativus L.). Ρόκα (Eruca sativa)

39 Κεφαλωτό λάχανο

40 Κεφαλωτό λάχανο Οι σπόροι του κεφαλωτού λάχανου είναι μικροί και στρογγυλοί, έχουν χρώμα κίτρινο έως σκούρο καστανό και φέρουν ένα δίκτυο από βαθουλώσεις σε όλη τους την εξωτερική επιφάνεια. Το βάρος χιλίων σπόρων είναι κατά μέσο όρο 3 g

41 Γογγύλι

42 Οι σπόροι του γογγυλιού έχουν τα ίδια μορφολογικά χαρακτηριστικά με αυτούς του κεφαλωτού λάχανου. Το βάρος χιλίων σπόρων γογγυλιού ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 3 g, δηλαδή είναι ίσο με αυτού του κεφαλωτού λάχανου Γογγύλι

43 Κουνουπίδι

44 Κουνουπίδι Οι σπόροι του κουνουπιδιού έχουν κατά βάση τα ίδια μορφολογικά χαρακτηριστικά με αυτούς του κεφαλωτού λάχανου. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι το μέγεθός τους το οποίο συχνά μπορεί να είναι μέχρι και διπλάσιο από αυτό των σπόρων του κεφαλωτού λάχανου. Αυτό φαίνεται και από το βάρος χιλίων σπόρων του κουνουπιδιού το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 2,7-7,5 gr

45 Μπρόκολο

46 Μπρόκολο Οι σπόροι του μπρόκολου έχουν κατά βάση τα ίδια μορφολογικά χαρακτηριστικά με αυτούς του κεφαλωτού λάχανου και του κουνουπιδιού. Το βάρος χιλίων σπόρων μπρόκολου κυμαίνεται μεταξύ 2-4 g

47 Λάχανο Βρυξελλών

48 Οι σπόροι του λάχανου των Βρυξελλών έχουν την ίδια μορφολογική εμφάνιση όπως σε όλα τα λαχανικά του είδους Brassica oleracea (κεφαλωτό λάχανο, κουνουπίδι, κ.λ.π.). Το βάρος χιλίων σπόρων λάχανου Βρυξελλών κυμαίνεται μεταξύ 2,9-3,9 g Λάχανο Βρυξελλών

49 Ραπανάκι

50 Οι σπόροι του ραπανιού είναι σχεδόν στρογγυλοί, χρώματος καστανού με ελαφρές ρυτιδώσεις σε ορισμένα σημεία της εξωτερικής τους επιφάνειας, η οποία για τον λόγο αυτό είναι μάλλον τραχιά. Το βάρος χιλίων σπόρων ραπανιού κυμαίνεται μεταξύ 8 10 g Ραπανάκι

51 Ρόκα

52 Ρόκα

53 Οικογένεια Chenopodiaceae (Χηνοποδιώδη) Σπανάκι (Spinacia oleracea L.) Παντζάρι (Beta vulgaris L. var. conditiva) Σέσκουλο (Beta vulgaris L. var. sicla)

54 Σπανάκι

55 Σπανάκι Οι σπόροι του σπανακιού έχουν σχήμα από σφαιρικό μέχρι ακανόνιστο με ανώμαλη επιφάνεια η οποία σε πολλά σημεία μοιάζει να έχει υποστεί συρρίκνωση. Ο σπόρος μπορεί να φέρει ή να μην φέρει αγκάθια πάνω του, ανάλογα με την βοτανική ποικιλία. Το χρώμα του κυμαίνεται από υποκίτρινο έως ανοιχτό καφέ. Το μέγεθος και συνεπώς και το βάρος χιλίων σπόρων (Β.Χ.Σ.) διαφέρει ανάλογα με την βοτανική ποικιλία. Οι ακανθοφόροι σπόροι σπανακιού (S. oleracea L. var. oleracea) έχουν Β.Χ.Σ g ενώ οι στρογγυλοί σπόροι (S. οleracea L. var. inermis) είναι κάπως μικρότεροι σε μέγεθος (Β.Χ.Σ g)

56 Παντζάρι

57 Οι σπόροι του παντζαριού συνήθως αποτελούνται από περισσότερους από έναν καρπούς (πολύσπερμος σπόρος). Κάθε σπόρος παντζαριού αποτελείται από 1-5 καρπούς οι οποίοι είναι συνενωμένοι μεταξύ τους σε ένα σύνολο με χαρακτηριστικά ανώμαλο και ακανόνιστο σχήμα και εμφάνιση. Το χρώμα των σπόρων του παντζαριού είναι ξανθοκάστανο έως βαθύ καστανό. Το βάρος χιλίων σπόρων παντζαριού κυμαίνεται μεταξύ g. Παντζάρι

58 Σέσκουλο

59 Οι σπόροι του σέσκουλου είναι πανομοιότυποι με αυτούς του παντζαριού Σέσκουλο

60 Οικογένεια Apiaceae (Σκιαδανθή) Σέλινο (Apium graveolens L.). Μαϊδανός (Petroselinum crispum Mill.). Καρότο (Daucus carota L. ). Άνιθος (Anethum graveolens L. var. hortorum). Μάραθος (Foeniculum vulgare Mill.).

61 Σέλινο

62 Σέλινο Οι σπόροι του σέλινου είναι μικροί με σχήμα πεπλατυσμένης πυραμίδας η οποία λίγο πριν την κορυφή της παρουσιάζει κύρτωση. Ενώ ο υπόλοιπος σπόρος έχει χρώμα καστανό, οι ακμές της «πυραμίδας» είναι σαφώς πιο ανοιχτόχρωμες και διακρίνονται χαρακτηριστικά από την υπόλοιπη εξωτερική του επιφάνεια. Το βάρος χιλίων σπόρων σέλινου δεν ξεπερνά τα 0,25-0,5 g.

63 Μαϊδανός

64 Μαϊδανός Οι σπόροι του μαϊντανού μοιάζουν στο σχήμα με αυτούς του σέλινου. Συνήθως όμως είναι πιο ανοιχτόχρωμοι με χρώμα που πλησιάζει πιο πολύ προς το λαδί και έχουν σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος (σχεδόν πενταπλάσιο) σε σύγκριση με το σέλινο. Το βάρος χιλίων σπόρων μαϊντανού φθάνει τα 1,2-2,4 g.

65 Καρότο συγκομισμένο

66 Οι σπόροι του καρότου μοιάζουν πολύ με αυτούς του μαϊντανού, αλλά είναι πιο πεπλατυσμένοι και έχουν σκούρο καστανό χρώμα, παρόμοιο με αυτό των σπόρων του σέλινου. Το βάρος χιλίων σπόρων καρότου φθάνει τα 0,8-1,5 g Καρότο

67 Άνηθος

68 Οι σπόροι του άνηθου έχουν σχήμα ωοειδές και είναι έντονα πεπλατυσμένοι. Η μία πλευρά του σπόρου είναι επίπεδη έως ελαφρώς κοίλη ενώ η άλλη είναι κυρτή και φέρει λεπτές ανοιχτόχρωμες διαγραμμίσεις οι οποίες εκτείνονται παράλληλα προς τον μεγάλο άξονα του σπόρου. Το χρώμα του περιφερειακά (στις ραφές των δύο πλευρών) είναι ξανθοκίτρινο έως ανοιχτό καφέ, ενώ στην υπόλοιπη εξωτερική επιφάνεια είναι λαδί έως καστανό. Το βάρος χιλίων σπόρων άνηθου ανέρχεται σε 1,3-1,5 g Άνηθος

69 Μάραθος - Φοινόκιο

70 Οι σπόροι του μάραθου μοιάζουν με αυτούς του άνηθου, μόνο που είναι λίγο μεγαλύτεροι σε μέγεθος και το εξωτερικό τους περίβλημα είναι παχύτερο και πιο σκληρό. Το βάρος χιλίων σπόρων μάραθου ανέρχεται σε 1,3-1,5 g. Μάραθος - Φοινόκιο

71 Κλάση Μονοκότυλα

72 Οικογένεια Liliaceae (Λειλιώδη) Πράσο (Allium porrum L.). Κρεμμύδι (Allium cepa L.). Σκόρδο (Allium sativum L.). Σπαράγγι (Asparagus officinalis L.).

73 Πράσο

74 Πράσο Οι σπόροι του πράσου είναι μικροί ( η διάμετρός τους είναι περίπου 1,5mm) γωνιώδεις, ελαφρώς συρρικνωμένοι και έχουν χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Το βάρος χιλίων σπόρων πράσου ανέρχεται στα 2,2-3,7 g.

75 Κρεμμύδι

76 Κρεμμύδι Οι σπόροι του κρεμμυδιού μοιάζουν πάρα πολύ με αυτούς του πράσου, με μόνη διαφορά ότι κατά μέσο όρο είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι σε μέγεθος. Είναι και αυτοί μικροί σε μέγεθος, γωνιώδεις και συρρικνωμένοι με έντονα μαύρο χρώμα. Το βάρος χιλίων σπόρων κρεμμυδιού κυμαίνεται μεταξύ 3-4 g

77 Σκόρδο Στα εύκρατα κλίματα το σκόρδο συνήθως δεν ανθίζει, ενώ και όταν ανθίσει δεν σποροποιεί. Γι αυτό το λόγο ο πολλαπλασιασμός του στην γεωργική πράξη γίνεται αγενώς με φύτευση βολβιδίων (σκελίδες

78 Σπαράγγι

79 Οι σπόροι του σπαραγγιού είναι σχεδόν στρογγυλοί με στιλπνό μαύρο χρώμα. Το βάρος χιλίων σπόρων σπαραγγιού κυμαίνεται μεταξύ g Σπαράγγι

1 ο Εργαστήριο Αναγνώριση των σπόρων των κηπευτικών

1 ο Εργαστήριο Αναγνώριση των σπόρων των κηπευτικών 1 ο Εργαστήριο Αναγνώριση των σπόρων των κηπευτικών Αντικείμενο του εργαστηρίου: Θα γίνει επίδειξη δειγμάτων σπόρων των κυριότερων λαχανοκομικών ειδών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, ώστε οι φοιτητές να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-15 Α. Λιόπα-Τσακαλίδη Γ. Ζερβουδάκης ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συστηματική βοτανική των αγγειοσπέρμων (Magnoliophyta) Τα αγγειόσπερμα,

Διαβάστε περισσότερα

Ταξινόμηση-Ονοματολογία των Λαχανικών

Ταξινόμηση-Ονοματολογία των Λαχανικών Εργαστήριο 1 ο Ταξινόμηση-Ονοματολογία των Λαχανικών Α. Κώτσιρας Κ. Νηφάκος Δ. Τσιλιάνος Ταξινόμηση-Ονοματολογία των Λαχανικών Τρόποι ταξινομήσεως των λαχανικών: Βοτανικές Οικογένειες Εδώδιμο Τμήμα Απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 Α. Λιόπα-Τσακαλίδη Γ. Ζερβουδάκης ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συστηματική βοτανική των Λαχανικών Ταξινόμηση με βάση το βρώσιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά 29.10.2013 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Αρ.Πρωτ: 92999 ΙΕΎΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΠΑΙ ΕΊΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά 29.10.2013 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Αρ.Πρωτ: 92999 ΙΕΎΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΠΑΙ ΕΊΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά 29.10.2013 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Αρ.Πρωτ: 92999 ΙΕΎΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΠΑΙ ΕΊΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ Πληρ. Μαρµαριτσάκη Μαρία Κυδωνίας 29, Χανιά 731 35 Τηλ.: 2821341692 Fax:28210-93300

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ή αποξήρανση με στόχο την παροχή βιταμινών, ανόργανων αλάτων,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ή αποξήρανση με στόχο την παροχή βιταμινών, ανόργανων αλάτων,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (Κωδικοποιημένη έκδοση) (6) Οι εναρμονισμένοι αυτοί όροι, στο βαθμό που αφορούν

ΟΔΗΓΙΕΣ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (Κωδικοποιημένη έκδοση) (6) Οι εναρμονισμένοι αυτοί όροι, στο βαθμό που αφορούν L 205/28 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.8.2008 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2008/72/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 15ης Ιουλίου 2008 για την εμπορία φυταρίων και πολλαπλασιαστικού υλικού κηπευτικών, εκτός των σπόρων

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1972L0168 EL 14.02.2002 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Απριλίου 1972 περί καθορισµού των χαρακτηριστικών και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 1 η : Εισαγωγή Ταξινόμηση Λαχανικών. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Τμήμα: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ.

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 1 η : Εισαγωγή Ταξινόμηση Λαχανικών. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Τμήμα: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Ενότητα 1 η : Εισαγωγή Ταξινόμηση Λαχανικών Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ Λαχανικά Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ Εγγενής αναπαραγωγή Πολλαπλασιασμός με σπόρο Αγενής αναπαραγωγή Πολλαπλασιασμός με υπόγεια βλαστικά όργανα (βολβοί κόνδυλοι ριζώματα) Πολλαπλασιασμός με παραφυάδες ΕΓΓΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 8 ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑΣ

Εργαστήριο 8 ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΝΘΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Εργαστήριο 8 ΣΤΑΥΡΑΝΘΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ 1. ΛΑΧΑΝΟ 2. ΛΑΧΑΝΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 3. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ 4. ΜΠΡΟΚΟΛΟ 5. ΡΑΠΑΝΙ 6. ΓΟΓΓΥΛΙ 7. ΡΕΒΑ 8. ΡΟΚΑ 9. ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ ΛΑΧΑΝΟ Βοτανική ταξινόμηση: Brassica oleracea

Διαβάστε περισσότερα

Συγκομιδή και μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις κηπευτικών

Συγκομιδή και μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις κηπευτικών Συγκομιδή και μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις κηπευτικών Διατήρηση της ποιότητας των κηπευτικών μετά την συγκομιδή Η ποιότητα των κηπευτικών μετά την συγκομιδή εξαρτάταιαπό: τις καλλιεργητικές μεταχειρίσεις,

Διαβάστε περισσότερα

30 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Χονδρικό Εμπόριο) Α 40 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Λιανικό Εμπόριο) Α. Τύπος Κωδ. Προϊόν Συσκευαστήριο Σήμανση Προϊόντος

30 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Χονδρικό Εμπόριο) Α 40 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Λιανικό Εμπόριο) Α. Τύπος Κωδ. Προϊόν Συσκευαστήριο Σήμανση Προϊόντος Page 1 of 9 Σελίδα 1 από 8 Αρ.Μητρώου 042643 Ονομ/μο ΨΥΓΕΙΑ ΑΛΑΣΚΑ Α.Ε.Β.Τ.Ε. Τίτλος Α.Φ.Μ. 094114316 ΔΟΥ. Φ.Α.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ Εδρα ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ Διεύθυνση Λ.ΚΗΦΙΣΟΥ 28 Πόλις ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 2 Βλαστικότητα σπόρων

Εργαστήριο 2 Βλαστικότητα σπόρων Εργαστήριο 2 Βλαστικότητα σπόρων Διδάσκων: Δ. ΣΑΒΒΑΣ Βλαστικότητα σπόρου Η βλαστικότητα ορίζεται ως «η εκατοστιαία αναλογία των σπόρων που βλαστάνουν όταν βρεθούν σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας

Διαβάστε περισσότερα

Οι εποχές των Φρούτων

Οι εποχές των Φρούτων Οι εποχές των Φρούτων Φρούτα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Αβοκάντο Ακτινίδιο Αχλάδι Βερίκοκο Βύσσινο Γκρέιπ φρουτ Δαμάσκηνο

Διαβάστε περισσότερα

: Νωπά σύκα. ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2013: κιλά ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2014: κιλά

: Νωπά σύκα. ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2013: κιλά ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2014: κιλά Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΕΤΗ 2013-2014 ΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΦΡΟΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (τα μερίδια αγοράς υπολογίζονται με βάση τις εισαχθείσες ποσότητες του έτους 2014) (στοιχεία Banque Nationale de Belgique, Institut

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2009/145/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΟΔΗΓΙΑ 2009/145/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ L 312/44 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27.11.2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2009/145/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Νοεμβρίου 2009 σχετικά με την πρόβλεψη ορισμένων παρεκκλίσεων για την αποδοχή ντόπιων αβελτίωτων

Διαβάστε περισσότερα

Πξνζβνιή ζε θύιιν από Liriomyza

Πξνζβνιή ζε θύιιν από Liriomyza Καηεσζσληήρηες οδεγίες καθροζθοπηθϋλ έιεγτφλ γηα ηε δηαπίζηφζε ή κή ηοσ επηβιαβοϊς οργαληζκοϊ Liriomyza trifolii (Burgess) θαη Liriomyza huidobrenis (Blanchard) 1. Δπηβιαβής οργαληζκως: Liriomyza trifolii

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 6, 12 και 14.

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 6, 12 και 14. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4885 Κ.Δ.Π. 526/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 Αριθμός 526 Οι περί Σπόρων (Λαχανικά) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΥΤΑ, ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΟΙ, ΒΡΩΣΙΜΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΥΤΑ, ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΟΙ, ΒΡΩΣΙΜΑ L 285/88 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 30.10.2015 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΥΤΑ, ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΟΙ, ΒΡΩΣΙΜΑ Σημειώσεις 1. Το κεφάλαιο αυτό δεν περιλαμβάνει τις χορτονομές της κλάσης 1214. 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 27 ΜΑΪ ΕΩΣ 02 ΙΟΥΝ 19 ΕΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 27 ΜΑΪ ΕΩΣ 02 ΙΟΥΝ 19 ΕΙΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ Βύρωνας, 27 Μαϊ 19 ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 27 ΜΑΪ ΕΩΣ 02 ΙΟΥΝ 19 Α/Α ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΕΜΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23-2- 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 120978 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23-5-2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. 119805 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 04 ΕΩΣ 10 ΜΑΡ 19 ΕΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 04 ΕΩΣ 10 ΜΑΡ 19 ΕΙΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ Βύρωνας, 01 Μαρ 19 ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 04 ΕΩΣ 10 ΜΑΡ 19 Α/Α ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΕΜΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 5 η : Πολλαπλασιασμός Λαχανικών. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Τμήμα: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 5 η : Πολλαπλασιασμός Λαχανικών. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Τμήμα: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Ενότητα 5 η : Πολλαπλασιασμός Λαχανικών Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ Πολλαπλασιασμός Λαχανοκομικών Φυτών Εγγενής αναπαραγωγή Πολλαπλασιασμός με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ Α/Α Αριθμός Ειδών Περιφέρειας: ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΕΜΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΥΣ 68 ΕΚΕΜΣ 270 ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 338 Βύρωνας, 5 Ιουλίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΗΓ/ΝΗ ΕΚΕΜΣ ΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2011 1.Περιφέρεια: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2011 1.Περιφέρεια: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2011 1.Περιφέρεια: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ΞΗΡΙΚΗ ΠΟΤΙΣΤΙΚΗ ΞΗΡΙΚΗ ΠΟΤΙΣΤΙΚΗ Εκτάσεις σε καλή γεωργική κατάσταση 73.000 Σιτηρά Σίτος μαλακός 87.000 30.450 ξ.β. ξ.β. 0,35 ξ.β. Σίτος

Διαβάστε περισσότερα

20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 2. Το άρθρο 14, περιπτ. Ιγ του ν. 721/1977, όπως τρο ποποιήθηκε με το άρθρο 8 παράγραφος 2 του ν. 2732/ 30.7.1999 (Α 154). 3. Το άρθρο 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ / ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ / ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ / ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015-16 Α. Λιόπα-Τσακαλίδη Γ. Ζερβουδάκης ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ / ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ Ταξινόμηση και ονοματολογία

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές ποικιλίες καλλιεργούμενων ειδών στην Κρήτη με έμφαση στα κηπευτικά: Ένα δυναμικό για πολλαπλή αξιοποίηση

Τοπικές ποικιλίες καλλιεργούμενων ειδών στην Κρήτη με έμφαση στα κηπευτικά: Ένα δυναμικό για πολλαπλή αξιοποίηση Τοπικές ποικιλίες καλλιεργούμενων ειδών στην Κρήτη με έμφαση στα κηπευτικά: Ένα δυναμικό για πολλαπλή αξιοποίηση Θανόπουλος, Ρ. 1, Σαμαράς, Στ. 2, Γανίτης Κ. 2, Γκατζελάκη Χ. 2, Κόταλη Ε. 2, Ψαρρά Ε. 2,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Εργαστήριο

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Εργαστήριο ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Εργαστήριο Ενότητα 4 η : Βλαστικότητα σπόρων λαχανικών Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ Βλαστικότητα σπόρων Η εκατοστιαία αναλογία των σπόρων που

Διαβάστε περισσότερα

2. Επέλεξε τα μέσα (ποτιστικό, σύγχρονα εργαλεία)

2. Επέλεξε τα μέσα (ποτιστικό, σύγχρονα εργαλεία) Πριν ξεκινήσεις 1. Επέλεξε το χώρο (νερό, καλό έδαφος) 2. Επέλεξε τα μέσα (ποτιστικό, σύγχρονα εργαλεία) 3. Ξέχασε κατ αρχήν ευαίσθητα και σπάνια φυτά. Πρώτα περπάτα σε γνωστά μονοπάτια και σ αυτό που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΕΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΝΑΕΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Συστατικά αέρα Ηλιακή ακτινοβολία Θερμοκρασία αέρα Υγρασία αέρα Άνεμος Συστατικά ατμοσφαιρικού αέρα Οξυγόνο Συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΚΕΜΣ ΑΠO 08 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛ 19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΚΕΜΣ ΑΠO 08 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛ 19 ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΚΕΜΣ ΑΠO 08 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛ 19 Α/Α ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΕΜΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ( ) ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ ( ) ΤΙΜΕΣ ΑΠO ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ποικιλότητα των Τοπικών Ποικιλιών Κηπευτικών

Η ποικιλότητα των Τοπικών Ποικιλιών Κηπευτικών Η ποικιλότητα των Τοπικών Ποικιλιών Κηπευτικών Φωτεινή Μυλωνά Υπεύθυνη της ΤΓΥ Αναπληρώτρια Ερευνήτρια ΤΓΥ, Ινστιτούτο Γενετικής, Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων (πρώην Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώνει την καταπολέμηση των νηματωδών. Bayer Biologicals. Ενισχύουν τη φυτοπροστασία

Ολοκληρώνει την καταπολέμηση των νηματωδών. Bayer Biologicals. Ενισχύουν τη φυτοπροστασία Ολοκληρώνει την καταπολέμηση των νηματωδών Bayer Biologicals Ενισχύουν τη φυτοπροστασία Τι είναι το BioAct PRIME DC To BioAct PRIME DC είναι το ΝΕΟ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ νηματωδοκτόνο της σειράς Bayer Biologicals

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΜΩΣΑΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ : ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΛΥΠΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2002 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ: ΠΟΤΕ φυτεύουμε ΤΙ!

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ: ΠΟΤΕ φυτεύουμε ΤΙ! ΑΓΓΟΥΡΙ 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός λαχανόκηπου - Ειδικές κατασκευές. Μιχαήλ Β. Παπαγεωργίου Γεωπόνος Γ.Π.Α. Εγγείων Βελτιώσεων & Γεωργικής Μηχανικής

Σχεδιασμός λαχανόκηπου - Ειδικές κατασκευές. Μιχαήλ Β. Παπαγεωργίου Γεωπόνος Γ.Π.Α. Εγγείων Βελτιώσεων & Γεωργικής Μηχανικής Σχεδιασμός λαχανόκηπου - Ειδικές κατασκευές Μιχαήλ Β. Παπαγεωργίου Εγγείων Βελτιώσεων & Γεωργικής Μηχανικής Σχεδιασμός λαχανόκηπου 1. Οργανώστε το χώρο σας. Οριοθετήστε την περιοχή που θέλετε, καθαρίστε

Διαβάστε περισσότερα

20922 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

20922 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 20922 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) Άρθρο 2 (άρθρο 2 και Παράρτημα Ι της οδηγίας 2006/30/ΕΚ) α) Τα ακόλουθα Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων benomyl, carbendazim και thiophanate methyl

Διαβάστε περισσότερα

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς EN-STRIP

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς EN-STRIP ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 22-11-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 02-08-2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ. Ταυτότητα σκευάσµατος 1. Αριθµός εγγραφής στον Ε.Κ.Σ.Φ.Μ : ΕΚΣΦΜ Εµπορικό όνοµα σκευάσµατος : ENERMIX ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ. Ταυτότητα σκευάσµατος 1. Αριθµός εγγραφής στον Ε.Κ.Σ.Φ.Μ : ΕΚΣΦΜ Εµπορικό όνοµα σκευάσµατος : ENERMIX ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 15-11-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12.12.2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 119291 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση :

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ Συμβατική υπαίθρια καλλιέργεια κηπευτικών Καλλιέργεια στην ύπαιθρο με εδαφοκάλυψη Καλλιέργεια κηπευτικών σε χαμηλή κάλυψη Καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

26194 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

26194 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 26194 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) Ομάδες και παρα δείγματα μεμονωμέ νων προϊόντων για τα οποία ισχύουν τα ανώτατα επίπεδα υπολειμμάτων Fenbutatin oxide Fenhe_ xamid Cyazo_ famid Linuron Triadimefon

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥς: Δουβίκα Ελένη Ζαφείρη Αικατερίνη Παρασκευαϊδης Αθανάσιος Σπίνος Αντώνης Τσούρη Αμαλία

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥς: Δουβίκα Ελένη Ζαφείρη Αικατερίνη Παρασκευαϊδης Αθανάσιος Σπίνος Αντώνης Τσούρη Αμαλία ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥς: Δουβίκα Ελένη Ζαφείρη Αικατερίνη Παρασκευαϊδης Αθανάσιος Σπίνος Αντώνης Τσούρη Αμαλία Φρούτα - Λαχανικά ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ Φρούτα κυρίως ώριμοι καρποί Ως επιδόρπια

Διαβάστε περισσότερα

Φυλλώδη λαχανικά. Ντάτση Γεωργία

Φυλλώδη λαχανικά. Ντάτση Γεωργία Φυλλώδη λαχανικά Ντάτση Γεωργία Οικογένεια Asteraceae (Συνθετώδη) Σημαντικότερα είδη με την μεγαλύτερη οικονομική σημασία: 1. Μαρούλι 2. Αντίδι 3. Ραδίκι Μαρούλι Βοτανικό όνομα: Lactuca sativa L. Οικογένεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ επωνυμία: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ "Β Ι Ο Α Γ Ρ Ο Σ" Α.Ε. προϊόντος ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΦΡΟΥΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙ / ΧΥΜΑ 20000 κιλά Όλο το έτος Β 31.08.2015 ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΦΡΟΥΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙ / ΧΥΜΑ 1000 κιλά Όλο το έτος Μ 31.08.2015

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Α.Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΤΜΗΜΑ: ΒΙΟ.ΘΕ.ΚΑ τ ε I ΚΑΛΛΜΛΤΑΙ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Α.Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΤΜΗΜΑ: ΒΙΟ.ΘΕ.ΚΑ τ ε I ΚΑΛΛΜΛΤΑΙ Μ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Α.Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΒΙΟ.ΘΕ.ΚΑ τ ε I ΚΑΛΛΜΛΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ( ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ! ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

(3) Τα ΑΟΥ για τα φυτοφάρμακα που καλύπτονται από τις. (4) Η διά βίου έκθεση των καταναλωτών στα εν λόγω φυτοφάρμακα

(3) Τα ΑΟΥ για τα φυτοφάρμακα που καλύπτονται από τις. (4) Η διά βίου έκθεση των καταναλωτών στα εν λόγω φυτοφάρμακα 15.2.2007 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 43/19 ΟΔΗΓΙΑ 2007/7/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Φεβρουαρίου 2007 για την τροποποίηση ορισμένων παραρτημάτων των οδηγιών του Συμβουλίου 86/362/ΕΟΚ και 90/642/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Φυτάρια Λαχανικών. Microgreens

Φυτάρια Λαχανικών. Microgreens Φυτάρια Λαχανικών Μικρο-Λαχανικά Μικρο-Σαλάτες Microgreens Αναστάσιος Κώτσιρας Εργαστήριο Λαχανοκομίας Vegetable Confetti Specialty mixes ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΟ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑΣ Φυτάρια Λαχανικών (Microgreens) Ποια φυτά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 15 ΕΩΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΕΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 15 ΕΩΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΕΙΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ Βύρωνας, 15 Ιουλ 19 ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 15 ΕΩΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Α/Α ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΕΜΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 3199 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 194 11 Φεβρουαρίου 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 134599 Μέτρα για την κατά παρέκκλιση αποδοχή ντόπιων αβελτί ωτων πληθυσμών και

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΙΜΟΛΗΠΤΕΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ. α/α ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΕΣ #DIV/0! 5 ΔΥΟΣΜΟΣ #DIV/0! 6 ΚΑΡΟΤΑ #DIV/0! 7 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΙΜΟΛΗΠΤΕΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ. α/α ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΕΣ #DIV/0! 5 ΔΥΟΣΜΟΣ #DIV/0! 6 ΚΑΡΟΤΑ #DIV/0! 7 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ 1 ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΚΙΛΟΥ 2 ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΕΜΧ 3 ΑΝΗΘΟΣ ΤΕΜΧ 4 ΒΛΗΤΑ 5 ΔΥΟΣΜΟΣ 6 ΚΑΡΟΤΑ 7 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 8 ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΕΓΧΩΡΙΟ 9 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ 10 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ 11 ΛΑΧΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 12 ΛΑΧΑΝΟ ΛΕΥΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. (4) Η διά βίου έκθεση των καταναλωτών στα εν λόγω φυτοφάρμακα. (5) Στην περίπτωση των benomyl και carbendazim για τα

ΟΔΗΓΙΕΣ. (4) Η διά βίου έκθεση των καταναλωτών στα εν λόγω φυτοφάρμακα. (5) Στην περίπτωση των benomyl και carbendazim για τα 27.2.2007 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 59/75 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2007/12/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Φεβρουαρίου 2007 για την τροποποίηση ορισμένων παραρτημάτων της οδηγίας 90/642/ΕΟΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η συλλογή προσφορών για προμήθεια πρώτων υλών μαγειρείου για το Γ.Ν. Θήρας σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα :

Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η συλλογή προσφορών για προμήθεια πρώτων υλών μαγειρείου για το Γ.Ν. Θήρας σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα : ΑΔΑ: 66ΑΩΟΡΡ3-Γ2Ζ Αρ.Πρωτ.: 3939/01.08.2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια πρώτων υλών μαγειρείου του Γ.Ν. Θήρας για διάστημα δύο (2) μηνών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 154/11

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 154/11 8.6.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 154/11 ΟΔΗΓΙΑ 2006/53/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Ιουνίου 2006 για τροποποίηση της οδηγίας 90/642/ΕΟΚ του Συμβουλίου όσον αφοράτα ανώτατα επίπεδα υπολειμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Το ριζικό περιβάλλον στις καλλιέργειες κηπευτικών Έδαφος Υποστρώματα ΈΔΑΦΟΣ Ανώτατο στρώμα στερεού φλοιού της γης. Προέρχεται από αποσάθρωση ορυκτών & πετρωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ 2000/48/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο ΗΓΙΑ 2000/48/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ L 197/26 EL Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 3.8.2000 Ο ΗΓΙΑ 2000/48/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Ιουλίου 2000 για την τροποποίηση των παραρτηµάτων των οδηγιών 86/362/ΕΟΚ και 90/642/ΕΟΚ του Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 20611 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1531 10 Ιουνίου 2014 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 326/73782 Τεχνικός Κανονισμός για τον καθορισμό των ελαχί στων προς εξέταση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ Συμβατική υπαίθρια καλλιέργεια κηπευτικών Καλλιέργεια στην ύπαιθρο με εδαφοκάλυψη Καλλιέργεια κηπευτικών σε χαμηλή κάλυψη Καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ 1

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ 1 econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ 1 econteplusproject Organic.Edunet ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΟΛΑΝΩΔΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Χαράλαμπος

Διαβάστε περισσότερα

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς APHIPAR

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς APHIPAR ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 18-11-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή λαχανικών στην αυλή του σχολείου - Πρακτικές συμβουλές

Παραγωγή λαχανικών στην αυλή του σχολείου - Πρακτικές συμβουλές Παραγωγή λαχανικών στην αυλή του σχολείου - Πρακτικές συμβουλές Εργαστήριο Λαχανοκομίας Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ Επιμορφωτικό σεμινάριο:«καλλιεργώ στην πόλη μου, στο σχολείο μου» Σάββατο 31/10/2015 Περίγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,.03.09 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθμ. πρωτ: 60/68589 π.ε. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 7 η : Εγκατάσταση Καλλιέργειας. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Τμήμα: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 7 η : Εγκατάσταση Καλλιέργειας. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Τμήμα: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Ενότητα 7 η : Εγκατάσταση Καλλιέργειας Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ Εγκατάσταση νέας λαχανοκομικής καλλιέργειας Απευθείας σπορά Μεταφύτευση σποροφύτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 7299 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 582 4 Μαρτίου 2016 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 765/23905 Τεχνικός Κανονισµός για τον καθορισµό των ελαχί στων προς εξέταση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ 1 ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΚΙΛΟΥ 1,20 1,20 2 ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΕΜΧ 0,65 0,40 0,53 3 ΑΝΗΘΟΣ ΤΕΜΧ 0,50 0,50 0,50 4 ΒΛΗΤΑ 1,60 1,60 5 ΔΥΟΣΜΟΣ 0,70 1,00 0,85 6 ΚΑΡΟΤΑ 1,50 1,00 1,25 7 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 1,10 1,00

Διαβάστε περισσότερα

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς NESIBUG

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς NESIBUG ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 01-08-2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ & ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ο ΤΩΝ ΖΙΖΑΝΙΩΝ

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ & ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ο ΤΩΝ ΖΙΖΑΝΙΩΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ & ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ο ΤΩΝ ΖΙΖΑΝΙΩΝ Ζ Ι Ν 30 Ζιζάνια - αναγνώριση & αντιμετώπιση Βλήτο άσπρο Amaranthus albus L. Amaranthaceae AMAAL Tumble pigweed Το άσπρο βλήτο είναι ετήσιο, εαρινό, δικοτυλήδονο φυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23-2-2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 120981 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λ. Συγγρού 150 Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΒΕΛΓΙΟ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΒΕΛΓΙΟ Α. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Βελγικές εισαγωγές ελαιολάδου 2008-2014 (σε αξίες, ευρώ) ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 15091010

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1 Ο ΕΤΟΣ ΕΠΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2011 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1 Ο ΕΤΟΣ ΕΠΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2011 2012 ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1 Ο ΕΤΟΣ ΕΠΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2011 2012 ΜΑΘΗΜΑ : Γνωρίζοντας τις Τροφές Οι συμμετέχουσες Μαθήτριες και συμμετέχοντες Μαθητές ΖΑΚΥΝΘΙΝΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

(2) Τα ΑΟΥ για τα φυτοφάρμακα αποτελούν αντικείμενο συνεχούς. (3) Η Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι, όσον αφορά ορισμένα

(2) Τα ΑΟΥ για τα φυτοφάρμακα αποτελούν αντικείμενο συνεχούς. (3) Η Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι, όσον αφορά ορισμένα 29.6.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 175/61 ΟΔΗΓΙΑ 2006/59/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Ιουνίου 2006 για την τροποποίηση παραρτημάτων των οδηγιών 76/895/ΕΟΚ, 86/362/ΕΟΚ, 86/363/ΕΟΚ και 90/642/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΩΙΝΟ - Μπορείτε να πιείτε καφέ ή τσάι ή τσάι από βότανα χωρίς ζάχαρη 11:00 με 12:00 ΣΝΑΚ Μπορείτε να συνδυάζετε τις τροφές που βρίσκονται στην

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Αποδόσεις Φυτικών Καλλιεργειών στην Ελλάδα

Μέσες Αποδόσεις Φυτικών Καλλιεργειών στην Ελλάδα Κ. ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Μέσες Αποδόσεις Φυτικών Καλλιεργειών στην Ελλάδα ΑΘΗΝΑ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ. Έκτο συμπλήρωμα της 35ης πλήρους έκδοσης (2017/C 365/02) Περιεχόμενα. Θέμα...

ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ. Έκτο συμπλήρωμα της 35ης πλήρους έκδοσης (2017/C 365/02) Περιεχόμενα. Θέμα... 27.10.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 365/27 ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ Έκτο συμπλήρωμα της 35ης πλήρους έκδοσης (2017/C 365/02) Περιεχόμενα Σελίδα Θέμα.........................................................................

Διαβάστε περισσότερα

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 15-11-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ. Δημήτρης Σάββας ΓεωπονικόΠανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών

Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ. Δημήτρης Σάββας ΓεωπονικόΠανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ Δημήτρης Σάββας ΓεωπονικόΠανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών Εισαγωγή - προέλευση καρπουζιάς Το σημαντικότερο από τα καλλιεργούμενα κολοκυνθοειδή για υπαίθρια

Διαβάστε περισσότερα

folpet, iprodione, lamda-cyhalothrin, maleic hydrazide, metalaxyl-m και trifloxystrobin επί και

folpet, iprodione, lamda-cyhalothrin, maleic hydrazide, metalaxyl-m και trifloxystrobin επί και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 06-08-2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 121620 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση :

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΩΜΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΩΜΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΩΜΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ την περίοδο 2013-2015 Σύνταξη Λυδία Παπαδάκη, stagiaire Γραφείου ΟΕΥ Ρώμης Επίβλεψη Τζανέτος

Διαβάστε περισσότερα

Τράπεζα Γενετικού Υλικού (ΤΓΥ) του ΚΓΕΒΕ Δράσεις

Τράπεζα Γενετικού Υλικού (ΤΓΥ) του ΚΓΕΒΕ Δράσεις Τράπεζα Γενετικού Υλικού (ΤΓΥ) του ΚΓΕΒΕ Δράσεις Εξερευνητικές αποστολές και συλλογή σε εθνικό επίπεδο των φυτικών γενετικών πόρων Αναπολλαπλασιασμός γενετικού υλικού Χαρακτηρισμός και αξιολόγηση Εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,12.10.2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 122108 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝ. (ΕΕ) 2016/921 ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Α.Σ. ΕΛΤΑ ΟΙΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Εναρµονιστικοί Κανονισµοί που εγκρίθηκαν κατά το 1999 και το 2000

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Εναρµονιστικοί Κανονισµοί που εγκρίθηκαν κατά το 1999 και το 2000 Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Εναρµονιστικοί Κανονισµοί που εγκρίθηκαν κατά το 1999 και το 2000 Νο. 1. Οι περί Ασφάλειας (Αποµιµήσεις Τροφίµων) Κανονισµοί του 1998. 2. Οι περί Ρυθµίσεως (Περιοδικές ηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

V. Υπόκλαση Dilleniidae

V. Υπόκλαση Dilleniidae V. Υπόκλαση Dilleniidae Άνθη διγενή ή µονογενή Στεφάνη κυρίως χωριστοπέταλη Ανδρείο αναπτυσσόµενο από το κέντρο προς τα έξω (κεντρόφυγη ανάπτυξη ανδρείου) Dilleniidae Theales Violales Capparales Cucurbitales

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19 ΕΚΕΜΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Βύρωνας, 08 Αυγ 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19 Α/Α ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΕΜΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ ΤΙΜΗ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΛΕΙΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 1

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 1 econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΛΑΧΑΝΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 1 econteplusproject Organic.Edunet ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΡΑΜΒΟΕΙΔΩΝ - ΣΤΑΥΡΑΝΘΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΤΙΜΑ ΥΓΙΕΙΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΜΑΣ Η καλλιέργεια του λαχανόκηπού μας βήμα βήμα

ΝΟΣΤΙΜΑ ΥΓΙΕΙΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΜΑΣ Η καλλιέργεια του λαχανόκηπού μας βήμα βήμα Σχολικό έτος 2013-2014 ΝΟΣΤΙΜΑ ΥΓΙΕΙΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΜΑΣ Η καλλιέργεια του λαχανόκηπού μας βήμα βήμα ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Ένας λαχανόκηπος για να είναι παραγωγικός, χρειάζεται φως και θερμότητα. Επομένως,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3980, 15/4/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3980, 15/4/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 129(I) του 2002... (Ι) του 2005. Για σκοπούς συμπλήρωσης των εφαρμοστικών διατάξεων των περί Επιβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ. Αναστάσιος Ι. Κώτσιρας Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Λαχανοκομίας. ΤΕΙ Πελοποννήσου Εργαστήριο Λαχανοκομίας

ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ. Αναστάσιος Ι. Κώτσιρας Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Λαχανοκομίας. ΤΕΙ Πελοποννήσου Εργαστήριο Λαχανοκομίας ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ Αναστάσιος Ι. Κώτσιρας Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Λαχανοκομίας Προβλήματα Αστικών Περιοχών Υπερπληθυσμός Ρύπανση Κυκλοφοριακή συμφόρηση Έλλειψη χώρων πρασίνου Μείωση της γεωργικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Α. Εξεταζόμενα χαρακτηριστικά κατά τον μετέλεγχο φυτών μεγάλης καλλιέργειας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Α. Εξεταζόμενα χαρακτηριστικά κατά τον μετέλεγχο φυτών μεγάλης καλλιέργειας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Α. Εξεταζόμενα χαρακτηριστικά κατά τον μετέλεγχο φυτών μεγάλης καλλιέργειας Φυτικό Είδος Ί. ΒΑΜΒΑΚΙ (Gossypium spp) Εξεταζόμενα χαρακτηριστικά Ί.Άνθος: χρώμα πετάλων 2. Φυτό: τύπος ανθοφορίας

Διαβάστε περισσότερα

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ 1

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ 1 econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ 1 econteplusproject Organic.Edunet ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΡΙΖΩΔΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Χαράλαμπος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ.Ε.Υ.ΑΤ. ΣΤΗΝ Ε ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙ ΩΝ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν.Π...

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ.Ε.Υ.ΑΤ. ΣΤΗΝ Ε ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙ ΩΝ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν.Π... «ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»..Ε ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΙ Η ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ Α/Α ΕΙ ΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΠΤΩΣΗΣ % 1. Κρέας µοσχαρίσιο καθαρό (νουά) 180 ΚΙΛΑ Κιµάς µοσχαρίσιος (µπούτι) 150 ΚΙΛΑ 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΖΙΖΑΝΙΩΝ 1. Μπιφόρα (Bifora radians, Apiaceae)

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΖΙΖΑΝΙΩΝ 1. Μπιφόρα (Bifora radians, Apiaceae) ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΖΙΖΑΝΙΩΝ 1 Μπιφόρα (Bifora radians, Apiaceae) Η µπιφόρα είναι ετήσιο, χειµερινό, δικοτυλήδονο φυτό µε όρθιας έκφυση και φθάνει µέχρι το ύψος των 40 cm. Αναπαράγεται µε σπόρους και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΕΒΕ Εθνικής Αντιστάσεως 73, 152 31 Χαλάνδρι-Αθήνα Τηλ.:211 120 5570, Fax: 211 120 5572

ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΕΒΕ Εθνικής Αντιστάσεως 73, 152 31 Χαλάνδρι-Αθήνα Τηλ.:211 120 5570, Fax: 211 120 5572 ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΕΒΕ Εθνικής Αντιστάσεως 73, 152 31 Χαλάνδρι-Αθήνα Τηλ.:211 120 5570, Fax: 211 120 5572 Θεσ/νίκη: Τ.Θ. 1343 ΤΚ 57008 Ιωνία Τηλ.: 2310-784931-6, Fax: 2310-780453 Εργοστάσιο: Οινόφυτα

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΤΙΣΙΛΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Phaseolus vulgaris Verticillium dahliae

Διαβάστε περισσότερα