ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ"

Transcript

1 ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση θεμάτων Ασφάλισης - Εσόδων και Παροχών, που προέκυψαν από την συγχώνευση του κλάδου σύνταξης του τ. ΕΤΕΜ στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. - Λήξη εργασιών του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Πειραιά.» Σχετ.: Η με αρ. 34/99 εγκ. Δ/σης ΙΚΑ Η με αρ. 4/01 εγκ. Το Γ.Ε Τ01/667/4/ Το Γ.Ε. Τ01/667/12/ ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ τ. ΕΤΕΜ.- Προσδιορισμός χρόνου ασφάλισης μετά την συγχώνευση του τ. Ταμείου. Μετά την δημοσίευση της με αρ. Φ.572/733/ απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1048/ τ.β) για την λήξη λειτουργίας του Τοπικού Υποκ/τος ΙΚΑ Πειραιά (τ.ετεμ) και της Τ.Δ.Ε του Υποκ/τος αυτού και την μεταφορά του αρχείου του στο Περιφερειακό Υποκ/μα ΙΚΑ Αθηνών (Μ. Αλεξάνδρου 47 - Αθήνα), το οποίο όπως γνωρίζετε έχει ειδική Υπηρεσία για τα συγχωνευθέντα Ταμεία, σας παρέχουμε συμπληρωματικές οδηγίες για την αντιμετώπιση θεμάτων Ασφάλισης - Εσόδων και Παροχών, τα οποία προέκυψαν από την συγχώνευση του κλάδου σύνταξης του τ. ΕΤΕΜ (άρθρο 25 του Ν. 2676/99 ΦΕΚ 1/Α/1.5.99) από 1/3/99 στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης ΙΚΑ δηλ. το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ.

2 -2- Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 2676/99, οι εκκρεμείς υποθέσεις του τ. ΕΤΕΜ όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά αιτήματα, του προσδιορισμού του χρόνου ασφάλισης καθώς και του χρόνου αναγνώρισης στην ασφάλιση, αντιμετωπίσθηκαν από το Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ Πειραιά τ. ΕΤΕΜ, το οποίο συστάθηκε για αυτό το σκοπό.(φεκ 1/Α/5.1.99). ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Στην παρ. 6.1 της εγκ. 34/99 αναφερθήκαμε στην διαδικασία προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης, αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μέχρι 28/2/99. Ο προσδιορισμός χρόνου ασφάλισης προκύπτει από τα μισθολόγια εργοδοτών του τ. ΕΤΕΜ, από τα ατομικά βιβλιάρια των ασφαλισμένων, από τους ελέγχους των επιχειρήσεων (εκθέσεις ΠΕΕ ελέγχου κλπ) καθώς και από τα μισθολόγια του ΙΚΑ ή τα ΔΑΤΕ των ασφαλισμένων. Στην παρ. 6.2 της ανωτέρω εγκυκλίου ορίζετο ότι περιπτώσεις προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης για συνταξιοδοτικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν ή υποβάλλονται μετά την ημερομηνία συγχώνευσης δηλ. 1/3/99 και μετά, θα υποβάλλονται στα αρμόδια Περ/κά ή Τοπικά Υποκ/τα και ο προσδιορισμός χρόνου ασφάλισης μέχρι την ημερομηνία συγχώνευσης, θα ζητείται από το Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ Πειραιά, για όλη τη χρονική περίοδο που αυτό θα λειτουργήσει. Μετά την λήξη εργασιών του Τοπικού Υποκ/τος, συμφωνά με την με αρ. Φ.572/733/ (ΦΕΚ 1048/ τ.β) Υπουργική Απόφαση από 9/8/02, ο προσδιορισμός χρόνου ασφάλισης του τ. ΕΤΕΜ (Κέντρου και Επαρχιών ) μέχρι την ημερομηνία συγχώνευσης (1/3/99) θα γίνεται απο το Περιφερειακό Υποκ/μα ΙΚΑ Αθηνών στο οποίο έχει μεταφερθεί το αρχείο ασφαλισμένων του τ. Ταμείου. Ως εκ τούτου τα Υποκαταστήματα που είναι αρμόδια για την απονομή σύνταξης θα πρέπει να απευθύνονται στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ Αθηνών για την ανεύρεση του χρόνου ασφάλισης του τ. ΕΤΕΜ. ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ (ασφ/νων - εργοδοτών). Εκκρεμείς ενστάσεις, μέχρι την ημερομηνία συγχώνευσης του τ. ΕΤΕΜ, για θέματα Ασφάλισης και Εσόδων, οι οποίες εκδικάζονταν από την Τ.Δ.Ε του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-Πειραιά, θα αντιμετωπισθούν ως εξής: α) Εκκρεμείς ενστάσεις εργοδοτών (ΠΕΕ κλπ. κατά εργοδοτών του τ. Ταμείου) θα διαβιβασθούν προς τις αρμόδιες Τοπικές επιτροπές των αντιστοίχων Υποκαταστημάτων ΙΚΑ. β) Η αρμοδιότητα, για εκκρεμείς ενστάσεις προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης του τ. Ταμείου (μέχρι την ημερομηνία συγχώνευσης), περιέρχεται από 9/8/02 στο Περιφερειακό Υποκ/μα ΙΚΑ Αθηνών.

3 -3- ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΟΔΩΝ Η ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων Τμήματος Εσόδων ( συμπλήρωση ισοζυγίων χρονικής περιόδου απο 1/3/99 και μετά), θα γίνει από τους υπαλλήλους του τ. Ταμείου (Υποκ/μα Αθηνών) προκειμένου να αποσταλούν τα αντίγραφα γραμματίων είσπραξης Εμπορικής Τράπεζας, στα Υποκαταστήματα που έχουν σταλεί οι χρηματικοί κατάλογοι και στα οποία περιήλθε η ελεγκτική αρμοδιότητα. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ Η ασφαλιστική ενημερότητα θα εκδίδεται από τα Υποκ/τα έδρας του εργοδότη, αφού προηγουμένως διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος υπέρ του τ. ΕΤΕΜ. ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ τ. ΕΤΕΜ Κατά την εκδίκαση των μηνύσεων, που είχαν υποβληθεί κατά εργοδοτών, για οφειλές του τ. ΕΤΕΜ, τα αρμόδια τμήματα Ποινικής Δίωξης ή οι υπάλληλοι των Υποκαταστημάτων που παρίστανται ως μάρτυρες στα ποινικά δικαστήρια θα πρέπει να απευθύνονται για παροχή στοιχείων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στα οποία έχουν επαναβεβαιωθεί οι οφειλές του τ. ΕΤΕΜ. Για τις οφειλές των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ περιοχής Αθηνών, Πειραιά και Θεσ/κης, που υπάγονται στα αντίστοιχα Ταμεία Είσπραξης εσόδων ΙΚΑ Αθηνών, Πειραιά και Θεσ/κης, τα Τμήματα Ποινικής Δίωξης θα πρέπει να ενημερώνονται από τα ανωτέρω Ταμεία, καθώς και από το Περιφερειακό Υποκ/μα ΙΚΑ Αθηνών, όπου βρίσκονται τα αρχεία του τ. ΕΤΕΜ. ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ τ.ετεμ. Τα αρμόδια Υποκαταστήματα του ΙΚΑ ή τα Ταμεία Είσπραξης εσόδων ΙΚΑ θα πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη λήψη των αναγκαστικών μέτρων από οφειλές του τ. ΕΤΕΜ από τους φακέλους των κατασχέσεων και των λοιπών αναγκαστικών μέτρων, που έχουν μεταφερθεί στα αρμόδια Υποκ/τα του ΙΚΑ ή τα Ταμεία Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ από το Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ Πειραιά (τ.ετεμ). Ειδικά δε, για την περίπτωση της άρσης επιβληθείσας από το τ. ΕΤΕΜ κατάσχεσης, θα πρέπει να αναζητούνται τα πρωτότυπα παραστατικά στοιχεία της κατάσχεσης από τους φακέλους του τ. ΕΤΕΜ, που έχουν μεταφερθεί στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ ή που θα σταλούν από το Περιφ/κό Υποκ/μα ΙΚΑ Αθηνών, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ (Υποκ/τα ΙΚΑ ή Ταμεία Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ).

4 -4- ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ τ. ΕΤΕΜ. Για τα θέματα παραγραφής των οφειλών του τ. ΕΤΕΜ ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί με το με αρ. Τ01/667/18/ Γενικό έγγραφο και με την με αρ. 12/2002 εγκύκλιο του ΙΚΑ. ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ τ.ετεμ Όπως ήδη έχει αναφερθεί στην αρ. 4/01 εγκύκλιο: α)η πληρωμή των συντάξεων των συνταξιούχων του τ.ετεμ, καθώς και οι μεταβολές των συντάξεων αυτών παρακολουθείτο από το συσταθέν από τον Νόμο της συγχώνευσης Υποκ/μα ΙΚΑ Πειραιά (τ.ετεμ) και β)οι συντάξεις των προερχομένων από το τ. ΕΤΕΜ συνταξιούχων ανακαθορίζονταν σύμφωνα με την νομοθεσία του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ από το προαναφερόμενο Υποκ/μα. Μετά την διακοπή της λειτουργίας του ανωτέρω Υποκ/τος και επειδή δεν ανακαθορίσθηκαν όλες οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων του τ.ετεμ - οι αποφάσεις των μη ανακαθορισθεισών συντάξεων θα συντάσσονται από το Υποκ/μα Αθηνών και στη συνέχεια θα αποστέλλονται στους Δ/ντες των αρμοδίων κέντρων πληρωμών Συντάξεων των Υποκ/των του ΙΚΑ για υπογραφή και αναγγελία κατά τα γνωστά στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Επειδή όμως μέχρι να ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη εργασία και για όσο διάστημα θα συνεχίσει να γίνεται η πληρωμή των συντάξεων που δεν έχουν ανακαθορισθεί από την υπάρχουσα υπηρεσία επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου 47 Αθήνα (τηλ ) μπορούν να συμβούν κάποιες μεταβολές στους συνταξιούχους του τ.ετεμ, για τις οποίες θα ενημερωθεί το ΙΚΑ (π.χ. θάνατος) θα πρέπει να ενημερώνεται και η ανωτέρω υπηρεσία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μεταβολές. ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Δ/ΝΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (τ.ετεμ). Όπως ήδη έχει αναφερθεί στην αριθμ. 4/01 εγκύκλιο μας οι εκκρεμείς περιπτώσεις που παρελήφθησαν από το τ.ετεμ (ήτοι αιτήσεις πού υποβλήθηκαν ως 28/2/99) διεκπεραιώθηκαν από το - συσταθέν για την διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων - τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (τ.ετεμ) και εστάλησαν οι αποφάσεις συνταξιοδότησης και ανακαθορισμού προς εκτέλεση στα αρμόδια κέντρα πληρωμών Συντάξεων. Από τις περιπτώσεις αυτές, όσες δεν διεκπεραιώθηκαν από το ανωτέρω Υποκ/μα, θα αποσταλούν στα κατά τόπους ΠΕΡ/ΚΑ ΥΠΟΚ/ΤΑ του ΙΚΑ που έχουν αρμοδιότητα να κρίνουν με τις καταστατικές διατάξεις των συγχ/ντων ταμείων, προκειμένου να διεκπεραιωθούν απ'αυτά.

5 -5- Για δε τους ανακαθορισμούς του ποσού της σύνταξης με την νομοθεσία του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ αρμόδια είναι τα κέντρα πληρωμής Συντάξεων των Υποκ/των του ΙΚΑ. Επίσης εκκρεμούσες ενστάσεις κατά αποφάσεων Δ/ντή περί απονομής συντάξεων με την νομοθεσία του τ.ετεμ θα αποσταλούν προς εκδίκαση στις κατά τόπους αρμόδιες Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές των ΠΕΡ/ΚΩΝ ΥΠΟΚ/ΤΩΝ του ΙΚΑ. Σημειώνουμε ότι αντίγραφο καταστατικού του τ.ετεμ, πίνακες υπολογισμού ποσών συντάξεων αυτού, καθώς και σχέδια αποφάσεων Δ/ντή θα σας αποσταλούν με νεώτερο έγγραφο μας. Τέλος παρακαλούμε να σταματήσει η αποστολή ή η επιστροφή συνταξιοδοτικών περιπτώσεων προς το ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (τ.ετεμ) Μ. Αλεξάνδρου 47 ΑΘΗΝΑ - και η αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών θα γίνεται από τα αρμόδια Υποκ/τα ΙΚΑ. ΠΟΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ τ.ετεμ. Μετά την διακοπή της λειτουργίας του Τοπικού Υποκ/τος ΙΚΑ Πειραιά (τ.ετεμ) οι αποφάσεις με τις οποίες θα γνωστοποιείται η συμμετοχή του τ.ετεμ στον άλλο οργανισμό θα εκδίδονται από τα κατά τόπους αρμόδια ΠΕΡ/ΚΑ ΥΠΟΚ/ΤΑ του ΙΚΑ, η δε συμμετοχή θα δίνεται από την ημερομηνία που ορίζει η απόφαση απονομής. Επισημαίνουμε ότι οι σχετικοί φάκελοι θα αναζητούνται από το αρχείο του συγχωνευθέντος ταμείου που μεταφέρθηκε, όπως ήδη έχει αναφερθεί, στο Περ/κό Υποκ/μα ΙΚΑ Αθηνών. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΡ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΕΡΗΣ

6

7

Σχετ.: 1)Τα Τ01/667/1/ & Τ01/667/4/ έγγραφά μας. 2)Το Αριθ. Πρωτ. 7/οικ./78/ έγγραφο της Γ.Γ.Κ.Α.

Σχετ.: 1)Τα Τ01/667/1/ & Τ01/667/4/ έγγραφά μας. 2)Το Αριθ. Πρωτ. 7/οικ./78/ έγγραφο της Γ.Γ.Κ.Α. ΘΕΜΑ: «Συγχώνευση του Κλάδου Σύνταξης τ. ΕΤΕΜ στο τομέα επικουρικής ασφάλισης του ΙΚΑ, ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Οδηγίες για την αντιμετώπιση θεμάτων Εσόδων-Ασφάλισης.» Σχετ.: 1)Τα Τ01/667/1/18.1.99 & Τ01/667/4/17.3.99

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: << Συγχώνευση Κλάδου Αρωγής του ΤΕΑΕΥΕΕΟ και κατάργηση του Κλάδου Πρόνοιας αυτού >>.

ΘΕΜΑ: << Συγχώνευση Κλάδου Αρωγής του ΤΕΑΕΥΕΕΟ και κατάργηση του Κλάδου Πρόνοιας αυτού >>. ΘΕΜΑ: >. ΣΧΕΤΙΚΑ: α] Τα Τ01/668/1/16-2-99 και Τ01/668/2/3 0-3-99 Γενικά έγγραφα της Δ/νσης Ασφ/σης - Εσόδων, β] Η Εγκύκλιος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συγχώνευση των κλάδων Αρωγής του ΤΠΥ - ΟΛΠ και ΤΠΠ - ΟΛΘ στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ.

ΘΕΜΑ: Συγχώνευση των κλάδων Αρωγής του ΤΠΥ - ΟΛΠ και ΤΠΠ - ΟΛΘ στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ. - 451 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 14 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αθήνα, 29 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : "ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ".

ΘΕΜΑ : ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. ΘΕΜΑ : "ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ". Σας κοινοποιούμε την με αριθμ. 7/805 /19.6.2001 Απόφαση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΦΕΚ 832/29/6/2001 τ.β) με θέμα: «Υπαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β ΩΓ-Π38. Αθήνα, 27/04/2012. Αριθμ. Πρωτ. T01/652/20. ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ως ο συν/νος Πίνακας Διανομής

ΑΔΑ: Β ΩΓ-Π38. Αθήνα, 27/04/2012. Αριθμ. Πρωτ. T01/652/20. ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ως ο συν/νος Πίνακας Διανομής ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ, 27/04/2012 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 - Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ : 1) η υπ αριθµ. 123/07 και 61/08 εγκύκλιοι ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Τα υπ αριθµ. Γ99/1/89/4-9-07, Τ00/530, Α12/902/ Γενικά Έγγραφα.

ΣΧΕΤ : 1) η υπ αριθµ. 123/07 και 61/08 εγκύκλιοι ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Τα υπ αριθµ. Γ99/1/89/4-9-07, Τ00/530, Α12/902/ Γενικά Έγγραφα. Αθήνα 5/08/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε33/324 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Οικονόµου Βασιλική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο των υπηρεσιών απονομής Συντάξεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο των υπηρεσιών απονομής Συντάξεων. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο των υπηρεσιών απονομής Συντάξεων. ΘΕΜΑ: «Συντάξεις ασφαλισμένων και συνταξιούχων του συγχωνευθέντος στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Εργατοϋπαλλήλων

Διαβάστε περισσότερα

Σχετ.: Η εγκύκλιος 65/01.

Σχετ.: Η εγκύκλιος 65/01. ΘΕΜΑ: Συμπληρωματικές οδηγίες για την υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση μακροχρόνια ανέργων για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος. Δυνατότητα θεμελίωσης στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΛΔ4691ΩΓ-4Τ. Αθήνα 18/2/2011 Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Τ00/ΦΑ/2622 ΑΡ: 15

ΑΔΑ: 4ΑΛΔ4691ΩΓ-4Τ. Αθήνα 18/2/2011 Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Τ00/ΦΑ/2622 ΑΡ: 15 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH:ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (102 41 ) Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215195-198 FAX: 2105215195 e-mail:diefpar@ika.gr

Διαβάστε περισσότερα

- 2 - Από τις παραπάνω με στοιχείο β επιχειρήσεις εξαιρούνταν: α) το εργατοτεχνικό προσωπικό ραφείων ετοίμων ενδυμάτων από πλεκτό ύφασμα ανεξάρτητα

- 2 - Από τις παραπάνω με στοιχείο β επιχειρήσεις εξαιρούνταν: α) το εργατοτεχνικό προσωπικό ραφείων ετοίμων ενδυμάτων από πλεκτό ύφασμα ανεξάρτητα ΘΕΜΑ: Συμπληρωματικές οδηγίες σχετικές με την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης του συγχωνευθέντος στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Μισθωτών Κλωστοϋφαντουργίας (ΤΕΑΜΚ). ΣΧΕΤ: Η 5/87 εγκύκλιος. Σε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : "Παράταση μέχρι 03/02/2003 των προθεσμιών υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και Δηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη"

ΘΕΜΑ : Παράταση μέχρι 03/02/2003 των προθεσμιών υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και Δηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη ΘΕΜΑ : "Παράταση μέχρι 03/02/2003 των προθεσμιών υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και Δηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη" ΣΧΕΤ. : Εγκ. : 4/02 και 50/02. Γ.Ε. : Γ99/1/193/27-12-02καιΓ99/1/79/30-01-03.

Διαβάστε περισσότερα

-2- Πέρα όμως από όλα αυτά, ήδη το κλιμάκιο των υπαλλήλων που ασχολείται με την διεκπεραίωση των εκκρεμών περιπτώσεων (αναθεώρησης και νέων αιτήσεων),

-2- Πέρα όμως από όλα αυτά, ήδη το κλιμάκιο των υπαλλήλων που ασχολείται με την διεκπεραίωση των εκκρεμών περιπτώσεων (αναθεώρησης και νέων αιτήσεων), θεμα: "Διευκρινίσεις για την εκτέλεση των αποφάσεων αναθεώρησης με νομοθεσία τ.τεαδεξε και ανακαθορισμού με νομοθεσία ΙΚΑ-ΤΕΑΜ των συντάξεων των συνταξιούχων του τ.τεαδεξε." ΣΧΕΤ: Η 4/97 εγκύκλιος διαταγή.

Διαβάστε περισσότερα

Α. Διαδικασία προσδιορισμού χρόνου ασφάλιση στο ΤΑ.Π.Γ.Τ.Ε.

Α. Διαδικασία προσδιορισμού χρόνου ασφάλιση στο ΤΑ.Π.Γ.Τ.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ακύρωση Αριθμού Μητρώου Ασφ/νου» Σχετ. Εγκ. 4/2002

ΘΕΜΑ: «Ακύρωση Αριθμού Μητρώου Ασφ/νου» Σχετ. Εγκ. 4/2002 ΘΕΜΑ: «Ακύρωση Αριθμού Μητρώου Ασφ/νου» Σχετ. Εγκ. 4/2002 Στην Α' Ενότητα της παραπάνω Εγκυκλίου δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση του Μητρώου Ασφ/νων. Στην παράγραφο 3.5 της προαναφερόμενης ενότητας γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Λαγουµιτζή 40 & Λ. Συγγρού ΑΘΗΝΑ 4. ΤΕΑ Υ Όθωνος ΑΘΗΝΑ

Λαγουµιτζή 40 & Λ. Συγγρού ΑΘΗΝΑ 4. ΤΕΑ Υ Όθωνος ΑΘΗΝΑ ΙΟΙΚΗΣΗ Aθήνα 10/9/2008 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΕΣΟ ΩΝ & Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ TO1/659/747 ΑΡ: 84 ΤΜΗΜΑΤΑ: ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΠΡΟΣ: ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2. Υπαγόμενα πρόσωπα στην ασφάλιση του συγχωνευθέντος Ταμείου.

2. Υπαγόμενα πρόσωπα στην ασφάλιση του συγχωνευθέντος Ταμείου. ΘΕΜΑ «Συγχώνευση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εθνικού Οργανισμού Καπνού (Τ.Ε.Α.Υ./E.Ο.K.) στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ». Σχετικό (α) Το Τ01/658/4/17.1.1995 έγγραφο μας (β)το Φ 205/39/Α5718/1995 έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Σχετ.: Εγκ. 33/08 της /νσης Ασφ/σης Εσόδων

Σχετ.: Εγκ. 33/08 της /νσης Ασφ/σης Εσόδων ΙΟΙΚΗΣΗ Aθήνα 29/5/2008 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & TOΟ/ΦΑ/2327 ΑΡ: 43 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. /νση: Αγ.Κων/νου 8 (102 41) ΠΡΟΣ: Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 6/8/2010. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/1

Αθήνα 6/8/2010. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/1 ΕΕΛΛΗΝΙΙΚΗ ΔΔΗΜΟΚΡΡΑΤΤΙΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΔ ΙΙ Ο ΙΙ Κ Η ΣΣ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΤΜΗΜΑ : ΕΕΠΙΙΚΟΥΡΡΙΙΚΗΣΣ ΑΣΣΦΑΛΙΙΣΣΗΣΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.»

Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.» Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.» Σχετ.: Οι με αριθμ. 115/83,178/83,201/85,66/87,101/99 εγκύκλιες οδηγίες.» Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Συγχώνευση του τ.τεαεδξε στο τομέα επικουρικής ασφάλισης του ΙΚΑ, στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Οδηγίες για την αντιμετώπιση θεμάτων Εσόδων- Ασφάλισης»

ΘΕΜΑ : «Συγχώνευση του τ.τεαεδξε στο τομέα επικουρικής ασφάλισης του ΙΚΑ, στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Οδηγίες για την αντιμετώπιση θεμάτων Εσόδων- Ασφάλισης» ΘΕΜΑ : «Συγχώνευση του τ.τεαεδξε στο τομέα επικουρικής ασφάλισης του ΙΚΑ, στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Οδηγίες για την αντιμετώπιση θεμάτων Εσόδων- Ασφάλισης» Σχετικό : Το Τ01/665/1/24.7.96 έγγραφο μας 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση ιεροδούλων.

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση ιεροδούλων. ΘΕΜΑ: Ασφάλιση ιεροδούλων. Σας κοινοποιούμε: α)τις διατάξεις του άρθρου 65 του ν. 2676/99 (ΦΕΚ 1/5-1-99 τ.α) για την «Οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και άλλες διατάξεις»

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: "Υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ αντί άλλου Επικουρικού Ταμείου, Περίπτωση του άρθρου 15 του ν.1976/9γ'.

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ αντί άλλου Επικουρικού Ταμείου, Περίπτωση του άρθρου 15 του ν.1976/9γ'. ΘΕΜΑ: "Υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ αντί άλλου Επικουρικού Ταμείου, Περίπτωση του άρθρου 15 του ν.1976/9γ'. 1.Κακή υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ - Προϋποθέσεις ομαλής συνέχισης. Μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

1.- ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1.- ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ: Συγχώνευση του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του τ. ΤΕΑΠΑΕΛ στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης του ΙΚΑ, ΙΚΑ- ΤΕΑΜ" Οδηγίες για την αντιμετώπιση θεμάτων Εσόδων- Ασφάλισης. 1.- ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης». ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Σας γνωρίζουμε, ότι, με τις διατάξεις του Ν. 2539/97 (ΦΕΚ 244/τ.Α/4.12.97), συγκροτήθηκαν, ανά νομό της χώρας, Πρωτοβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2335/95(φεκ 185Α) και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2335/95(φεκ 185Α) και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: ΘΕΜΑ: «Αναδρομική ασφάλιση των καθηγητών φροντιστηρίων εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, ιδιωτικών τεχνικών επαγγελματικών σχολών, εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, κλπ. Ρύθμιση οφειλομένων εισφορών περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : Επαναχορήγηση συντάξεων σε συνταξιούχους συγχωνευθέντων στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ Ταμείων, των οποίων η συνταξιοδότηση διακόπηκε λόγω της συγχώνευσης.

Θ Ε Μ Α : Επαναχορήγηση συντάξεων σε συνταξιούχους συγχωνευθέντων στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ Ταμείων, των οποίων η συνταξιοδότηση διακόπηκε λόγω της συγχώνευσης. Θ Ε Μ Α : Επαναχορήγηση συντάξεων σε συνταξιούχους συγχωνευθέντων στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ Ταμείων, των οποίων η συνταξιοδότηση διακόπηκε λόγω της συγχώνευσης. Σας κοινοποιούμε, για γνώση και εφαρμογή, τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3144/03 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων

ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3144/03 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3144/03 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του Ν.3144/03 (ΦΕΚ 111/τ.Α /8-5-03) "Κοινωνικός διάλογος για την προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Πρωτ. Τ01/658/12 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η

Αριθµ. Πρωτ. Τ01/658/12 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα 24/3/2009 Αριθµ. Πρωτ. Τ01/658/12 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ : ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ : ΓΕΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΘΟ4691ΩΓ-Υ1Φ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 5 / 9 / Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ99/ 588 Αριθ. 58. ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α`

ΑΔΑ: Β4ΘΟ4691ΩΓ-Υ1Φ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 5 / 9 / Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ99/ 588 Αριθ. 58. ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α` ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση Ξεναγών. Σχετ.: Εγκ. 1/78, 81/78, 103/78 & 19/96.

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση Ξεναγών. Σχετ.: Εγκ. 1/78, 81/78, 103/78 & 19/96. ΘΕΜΑ: Ασφάλιση Ξεναγών. Σχετ.: Εγκ. 1/78, 81/78, 103/78 & 19/96. Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις των άρθρων 11 του Ν. 2837/00 (ΦΕΚ 178/Α/3.8.00) «Ρύθμιση θεμάτων Ανταγωνισμού, Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ασφάλιση αλλοδαπών μετά την έκδοση των Π.Δ 358/97 και 359/97»

ΘΕΜΑ : «Ασφάλιση αλλοδαπών μετά την έκδοση των Π.Δ 358/97 και 359/97» ΘΕΜΑ : «Ασφάλιση αλλοδαπών μετά την έκδοση των Π.Δ 358/97 και 359/97» Σας κοινοποιούμε τα υπ'αριθ. 358 και 359/97 Προεδρικά Διατάγματα (ΦΕΚ 240/τ.Α'/28-11-97) σχετικά με την νόμιμη παραμονή και εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Σχ. το µε αρ.πρωτ. 471/ έγγραφο του ΕΤΕΑΜ.

Σχ. το µε αρ.πρωτ. 471/ έγγραφο του ΕΤΕΑΜ. Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα 16.5.08 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ Αρ. Πρωτ. ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τ01/ 681/1 Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 33 Πληροφορίες : Α. Πρίτσα ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β44Θ4691Ω3-ΙΙΟ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 10432 ΑΘΗΝΑ : Β. ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΥ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΤΗΛ. : 210-5285569 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 14

ΑΔΑ: Β44Θ4691Ω3-ΙΙΟ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 10432 ΑΘΗΝΑ : Β. ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΥ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΤΗΛ. : 210-5285569 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 14 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 2/3/2012 Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων ΑΡ. ΠΡΩΤ.ΔΙΑΣΦ/Φ24/14/19118 Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 119/2004. Στα πλαίσια των αρµοδιοτήτων της /νσης Ασφάλισης- Εσόδων και προς διευκόλυνσή σας, σας γνωρίζουµε τα εξής :

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 119/2004. Στα πλαίσια των αρµοδιοτήτων της /νσης Ασφάλισης- Εσόδων και προς διευκόλυνσή σας, σας γνωρίζουµε τα εξής : ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 119/2004 ΘΕΜΑ: Συµπληρωµατικές οδηγίες για την αντιµετώπιση θεµάτων Εσόδων - Ασφάλισης, µετά την συγχώνευση του Ταµείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Αεροπορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση προβλημάτων που προέκυψαν από την συγχώνευση του ΤΑΤ & ΜΓΤ στο ΙΚΑ. ΣΧΕΤ: Οι αριθ. 12/93 και 75/93 εγκύκλιοι.

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση προβλημάτων που προέκυψαν από την συγχώνευση του ΤΑΤ & ΜΓΤ στο ΙΚΑ. ΣΧΕΤ: Οι αριθ. 12/93 και 75/93 εγκύκλιοι. ΘΕΜΑ: Ρύθμιση προβλημάτων που προέκυψαν από την συγχώνευση του ΤΑΤ & ΜΓΤ στο ΙΚΑ. ΣΧΕΤ: Οι αριθ. 12/93 και 75/93 εγκύκλιοι. Σε συνέχεια των σχετικών εγκυκλίων με τις οποίες σας δώσαμε οδηγίες για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή διατάξεων διαδοχικής ασφάλισης στο τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ - Υπολογισμός ποσού σύνταξης με τις διατάξεις του συγχωνευθέντος Ταμείου»

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή διατάξεων διαδοχικής ασφάλισης στο τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ - Υπολογισμός ποσού σύνταξης με τις διατάξεις του συγχωνευθέντος Ταμείου» ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή διατάξεων διαδοχικής ασφάλισης στο τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ - Υπολογισμός ποσού σύνταξης με τις διατάξεις του συγχωνευθέντος Ταμείου» ΣΧΕΤ. : Η εγκ. 7/2001. Σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου διαταγής

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά: 1.Περιπτώσεις αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης του τ.τέαεδξε πριν την επέκταση της ασφάλισής του σε συγκεκριμένη περιοχή.

Σχετικά: 1.Περιπτώσεις αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης του τ.τέαεδξε πριν την επέκταση της ασφάλισής του σε συγκεκριμένη περιοχή. ΘΕΜΑ:«Διευκρινίσεις στα θέματα αναγνωρίσεων χρόνων ασφάλισης στο τ.τεαεδξε, προ επέκτασης και πλασματικών, καθώς και στην αντίστοιχη έναρξη συνταξιοδότησης» Σχετικά: οι εγκύκλιοι 71/85, 93/77, 94/96 &

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές. Αθήνα 3/12/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις εργοδοτών κοινών επιχ/σεων για χρήση τους στο ΙΚΑ & σε λοιπούς φορείς.

ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις εργοδοτών κοινών επιχ/σεων για χρήση τους στο ΙΚΑ & σε λοιπούς φορείς. - 751 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 16 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ -ΕΣΟΔΩΝ Αθήνα, 22 Απριλίου 2002 Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ. : Εγκ. 56/72, 33/74 και 81/03.

ΣΧΕΤ. : Εγκ. 56/72, 33/74 και 81/03. Αντιµετώπιση θεµάτων χορήγησης Βεβαιώσεων Ασφαλιστικής Ενηµερότητας, σύνταξης Πράξεων Επιβολής και Ποινικής ίωξης για εργοδότες, οι οποίοι έως 31/7/07 ασφάλιζαν το προσωπικό τους στον κλάδο κύριας σύνταξης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, για το προσωπικό των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ και του ΟΤΕ.

ΘΕΜΑ: Εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, για το προσωπικό των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ και του ΟΤΕ. -- 581 -- * ΕΡΓΑΤΙΚΑ * Νο. 4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 1/2/1999 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθ. Πρωτ. Ε 20/8 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣHΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/ της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/ της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ Γ.Ε.: Τ01/668/1/10-5-2007 Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/3.4.06 της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. α) Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κατά κλάση, των ασφαλισµένων του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ,

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε το με αρ. 214/95 ΠΔ Συμπλήρωση του άρθρου 2 του ΠΔ 282/92 ( Α 145 ) " Συγχώνευση του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Εργατοτεχνιτών

Σας κοινοποιούμε το με αρ. 214/95 ΠΔ Συμπλήρωση του άρθρου 2 του ΠΔ 282/92 ( Α 145 )  Συγχώνευση του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Εργατοτεχνιτών Σας κοινοποιούμε το με αρ. 214/95 ΠΔ Συμπλήρωση του άρθρου 2 του ΠΔ 282/92 ( Α 145 ) " Συγχώνευση του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Δέρματος Ελλάδος στον τομέα Επικουρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση σε ένα φορέα των νεοσφαλισμένων από »

ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση σε ένα φορέα των νεοσφαλισμένων από » ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση σε ένα φορέα των νεοσφαλισμένων από 1.1.1993» ΣΧΕΤ. Η εγκύκλιος 106/93. Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του Ν. 2335/95, οι οποίες προστέθηκαν ως εδάφιο στο τέλος του

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συνταξιοδοτικά θέματα συνταξιούχων των συγχωνευθέντων στο Ι.Κ.Α- Τ.Ε.Α.Μ. Ταμείων.

ΘΕΜΑ: Συνταξιοδοτικά θέματα συνταξιούχων των συγχωνευθέντων στο Ι.Κ.Α- Τ.Ε.Α.Μ. Ταμείων. ΘΕΜΑ: Συνταξιοδοτικά θέματα συνταξιούχων των συγχωνευθέντων στο Ι.Κ.Α- Τ.Ε.Α.Μ. Ταμείων. σχετ: Η με αρ. 78/87 εγκύκλιος διαταγή μας. Σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής εγκυκλίου με την οποία δόθηκαν οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Ε.: Τ01/668/1/3.4.06

Γ.Ε.: Τ01/668/1/3.4.06 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ Γ.Ε.: Τ01/668/1/3.4.06 ΘΕΜΑ: α) Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κατά κλάση,των ασφαλισµένων του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ, σύµφωνα µε το άρθρο 5 του Καταστατικού του. β) Χορήγηση βεβαιώσεων καταβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση γνωμοδότησης.» Σχετ. : Η αρ. 728/97 γνωμοδότηση του Τμήματος Α' του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση γνωμοδότησης.» Σχετ. : Η αρ. 728/97 γνωμοδότηση του Τμήματος Α' του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση γνωμοδότησης.» Σχετ. : Η αρ. 728/97 γνωμοδότηση του Τμήματος Α' του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σας κοινοποιούμε την ανωτέρω σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,

Διαβάστε περισσότερα

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 17. Αθήνα 15 / 6 / Αριθμ. Πρωτ.: Τ00/530/3

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 17. Αθήνα 15 / 6 / Αριθμ. Πρωτ.: Τ00/530/3 Αθήνα 15 / 6 / 2016 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α 10432 ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΡ. : ΧΡ. ΛΙΑΠΑΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 24 ΤΗΛ. : 210-5285567 210-5285580 FAX : 210-5229840

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α 10432 ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΡ. : ΧΡ. ΛΙΑΠΑΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 24 ΤΗΛ. : 210-5285567 210-5285580 FAX : 210-5229840 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 19/4/2011 Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων ΑΡ. ΠΡΩΤ.ΔΙΑΣΦ/Φ3/30/34645 Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχ. α) η 72/06 εγκ. της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. β) τo µε αρ. πρωτ. Φ.20203/29642/1451/ έγγραφο της Γ.Γ.Κ.Α.

Σχ. α) η 72/06 εγκ. της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. β) τo µε αρ. πρωτ. Φ.20203/29642/1451/ έγγραφο της Γ.Γ.Κ.Α. Συµπληρωµατικές οδηγίες για την αναγνώριση και εξαγορά πρόσθετου συντάξιµου χρόνου (άρθρο 22) καθώς και επιστροφής εισφορών (άρθρο 12) µε βάση τις Καταστατικές διατάξεις του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά: Εγκ. 51/88,74/92,42/92,106/93,44/96,24/98,102/87 ΓΕ Τ01/652/26/

Σχετικά: Εγκ. 51/88,74/92,42/92,106/93,44/96,24/98,102/87 ΓΕ Τ01/652/26/ ΘΕΜΑ :«Η υπαγωγή προσώπων στην ασφάλιση του ΙΚΑ -ΤΕΑΜ. Διευκρινιστική εγκύκλιος ανακεφαλαιωτικού χαρακτήρα. Περιπτώσεις υπαγωγής, πρακτικά προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης τους.» Σχετικά: Εγκ. 51/88,74/92,42/92,106/93,44/96,24/98,102/87

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συγχώνευση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων (ΤΕΑΕΥΕΕΟ) στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ».

ΘΕΜΑ: «Συγχώνευση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων (ΤΕΑΕΥΕΕΟ) στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ». ΘΕΜΑ: «Συγχώνευση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων (ΤΕΑΕΥΕΕΟ) στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ». Σχετικά: 1)Τα με αριθ. Τ01/668/1 /16.2.99 & ΤΟ 1/668/2/30.3.99

Διαβάστε περισσότερα

Σxετ: α) Εγκ. 110/92, 107/93, 27/97, της Διοίκησης ΙΚΑ β) Το με αριθ. πρωτ. 160/97/ έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σxετ: α) Εγκ. 110/92, 107/93, 27/97, της Διοίκησης ΙΚΑ β) Το με αριθ. πρωτ. 160/97/ έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. ΘΕΜΑ : α. «Πρόσθετη ειδική εισφορά υπέρ ΙΚΑ - ΤΕΑΜ των απασχολουμένων σε υπόγειες στοές μεταλλείων λιγνιτωρυχείων και σε υποθαλάσσιες εργασίες, για το σύνολο του ασφ/κού τους χρόνου. (άρθρο 7 παρ. 1 του

Διαβάστε περισσότερα

β) Το Ίδρυμα θα συμμετέχει στην δαπάνη συνταξιοδότησης για τους άνδρες

β) Το Ίδρυμα θα συμμετέχει στην δαπάνη συνταξιοδότησης για τους άνδρες Θ Ε Μ Α : «Συμμετοχή του ΙΚΑ στην δαπάνη συνταξιοδότησης ασφαλισμένων, που ζητούν σύνταξη με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης, όταν το ποσό της σύνταξης υπολογίζεται με το άρθρο 15 του Ν. 1902/90.

Διαβάστε περισσότερα

O.A.E.E ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ :62 ΑΔΑ: 45ΒΝ4691Ω3-ΧΦΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ, 07 / 11 /2011

O.A.E.E ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ :62 ΑΔΑ: 45ΒΝ4691Ω3-ΧΦΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ, 07 / 11 /2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ O.A.E.E ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΓ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προαιρετική ασφάλιση μακροχρόνια ανέργων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος.

ΘΕΜΑ: Προαιρετική ασφάλιση μακροχρόνια ανέργων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος. ΘΕΜΑ: Προαιρετική ασφάλιση μακροχρόνια ανέργων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος. Κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 2874/00 (ΦΕΚ 286/29.12.00 τ.α') με θέμα «Προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλισης, που εντάχθηκαν στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν.3029/2002 και του άρθρου 1 του ν.3655/2008.

Ασφάλισης, που εντάχθηκαν στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν.3029/2002 και του άρθρου 1 του ν.3655/2008. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 7/11/2012 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ : ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 68 του Ν. 4331/2015 που αφορά δυνατότητα ρύθμισης αυτοτελώς των οφειλών του νομικού προσώπου από υπευθύνους.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 68 του Ν. 4331/2015 που αφορά δυνατότητα ρύθμισης αυτοτελώς των οφειλών του νομικού προσώπου από υπευθύνους. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αθήνα, 07/08/2015 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 36 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ανακεφαλαίωση οδηγιών σε θέματα, αρμοδιότητας ασφάλισης εσόδων, σχετικά με τη συγχώνευση του κλάδου σύνταξης του τ.τεαπελ στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ»

ΘΕΜΑ: «Ανακεφαλαίωση οδηγιών σε θέματα, αρμοδιότητας ασφάλισης εσόδων, σχετικά με τη συγχώνευση του κλάδου σύνταξης του τ.τεαπελ στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ» ΘΕΜΑ: «Ανακεφαλαίωση οδηγιών σε θέματα, αρμοδιότητας ασφάλισης εσόδων, σχετικά με τη συγχώνευση του κλάδου σύνταξης του τ.τεαπελ στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ» 1. Γενικά Οπως ήδη γνωρίζετε, με τις διατάξεις του κοινοποιουμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 45ΨΠ4691ΩΓ-ΡΒΛ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, 13-12- 2011 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 93 ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ε.Ε. Ταχ. Δ/νση : Αγ.Κων/νου 8-102 41-Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα Α

ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Ταχ. Δ/νση : Αγ. Κων/νου 8 102 41 Αθήνα Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προαιρετική ασφάλιση μακροχρόνια ανέργων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος.

ΘΕΜΑ: Προαιρετική ασφάλιση μακροχρόνια ανέργων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος. - 1221 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 40 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 16 Ιουλίου 2001 Αρ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, , / (ΦΕΚ 270Α),

ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, , / (ΦΕΚ 270Α), ΘΕΜΑ : «Από 1.4.1998, υπάγονται αυτοδίκαια στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ όλοι οι επικουρικά ανασφάλιστοι μισθωτοί των ΝΠΔΔ & Οργανισμών, εφ'όσον πληρούν και τις λοιπές προϋποθέσεις της νομοθεσίας του. Κοινοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ άρθρ ).

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ άρθρ ). -- 1063 -- * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-9-1998 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθμ.Πρωτ.: Α22/405 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 84 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΣΗΣ-ΕΣΟΔΩΝ - ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων ρύθμισης οφειλών προνοιακών φορέων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βάσει «Συμφώνου Εξυγίανσης».

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων ρύθμισης οφειλών προνοιακών φορέων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βάσει «Συμφώνου Εξυγίανσης». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 26 / 02 /2015 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Αρ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Β. Αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας των ανωτέρω προσώπων, ως χρόνου ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του Ι.Κ.Α..

Β. Αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας των ανωτέρω προσώπων, ως χρόνου ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του Ι.Κ.Α.. ΘΕΜΑ : Α. Υπαγωγή στην ασφάλιση του κλάδου σύνταξης του Ι.Κ.Α. των δικηγόρων, νομικών ή δικαστικών συμβούλων, που παρέχουν ή παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ., σε Ν.Π.Ι.Δ., σε επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

1.ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ν. 2335/95)

1.ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ν. 2335/95) ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση στον Κλάδο Παροχών Ασθενείας σε είδος του ΙΚΑ των ανέργων που παρακολουθούν τα επιδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης» Σχετ. εγκύκλιος: 31/6

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΕΦΚΑ 26/24.05.2019 ΕΦΚΑ 26/24.05.2019 (Αριθμ. Πρωτ. Δ.ΑΣΦ.292/638501/2019) Ασφαλιστική τακτοποίηση σχολικών φυλάκων κατ εφαρμογή του άρθρου 4 του Ν. 4554/2018. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αναπροσαρμογή των ορίων των ημερησίων μισθών και των τεκμαρτών ημερομισθίων των ασφαλιστικών κλάσεων από 1/1-31/12/2003»

ΘΕΜΑ: «Αναπροσαρμογή των ορίων των ημερησίων μισθών και των τεκμαρτών ημερομισθίων των ασφαλιστικών κλάσεων από 1/1-31/12/2003» ΘΕΜΑ: «Αναπροσαρμογή των ορίων των ημερησίων μισθών και των τεκμαρτών ημερομισθίων των ασφαλιστικών κλάσεων από 1/1-31/12/2003» 1. Νέα όρια ημερησίων μισθών και νε'α τεκμαρτά ημερομίσθια των ασφαλιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων. ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων. Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του Ν. 3050/02 (ΦΕΚ 214/Α/13.9.02) "Σύσταση Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕ5Π4691ΩΓ-Γ6Θ. ...Αιτ... ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ : Το. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ

ΑΔΑ: ΒΕ5Π4691ΩΓ-Γ6Θ. ...Αιτ... ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ : Το. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ :... ΟΝΟΜΑ :... ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ή ΣΥΖΥΓΟΥ :... ΟΔΟΣ :... ΑΡΙΘΜΟΣ :... ΠΟΛΗ ή ΧΩΡΙΟ :... ΤΑΧΥΔΡ. ΚΩΔΙΚΑΣ :... ΤΗΛΕΦΩΝΟ :... Α.Φ.Μ. :.. Α.Μ.Κ.Α. :... ΠΡΟΣ : Το. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ..... (Υποκ/μα τόπου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Αθήνα 5/5/2011. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/3. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ ΑΘΗΝΑ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Αθήνα 5/5/2011. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/3. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ ΑΘΗΝΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε αναπόγραφους εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (Ατομικές Επιχειρήσεις), μέσω FΑΧ.

ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε αναπόγραφους εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (Ατομικές Επιχειρήσεις), μέσω FΑΧ. ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε αναπόγραφους εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (Ατομικές Επιχειρήσεις), μέσω FΑΧ. 1. Εισαγωγή Η Διοίκηση του ΙΚΑ στοχεύοντας: στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη,

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας

Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Πληροφορίες : M. Προδρομίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (STAGE).

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (STAGE). ΘΕΜΑ: Ασφάλιση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (STAGE). Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 15, του αρ. 20, του Ν. 2639/98

Διαβάστε περισσότερα

Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα

Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα 28.5.08 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ Αρ.Πρωτ. ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τ01/668/ 2 Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.»

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 8/4/2014 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: "Μηχανογραφικό Σύστημα Ασφάλισης στο ΙΚΑ με μετρητά (Σ.Μ.Μ.)".

ΘΕΜΑ: Μηχανογραφικό Σύστημα Ασφάλισης στο ΙΚΑ με μετρητά (Σ.Μ.Μ.). ΘΕΜΑ: "Μηχανογραφικό Σύστημα Ασφάλισης στο ΙΚΑ με μετρητά (Σ.Μ.Μ.)". ΣΧΕΤ.: 112/71 και 163/77 εγκύκλιοι Όπως είναι γνωστό με τις παραπάνω εγκυκλίους είχε παρασχεθεί η ευχέρεια στις επιχ/σεις που διαθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

«Εξαίρεση από την ασφάλιση του Ε.Τ.Ε.Α. από 1-1-2013 των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του τ.τ.ε.α.ε.υ.ε.ε.ο.»

«Εξαίρεση από την ασφάλιση του Ε.Τ.Ε.Α. από 1-1-2013 των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του τ.τ.ε.α.ε.υ.ε.ε.ο.» ΑΔΑ: ΒΕΦΙ4691ΩΓ-68Β Αθήνα, 24/12/2012 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 - Αθήνα Πληροφορίες : Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 6/7/2010. Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Τ01/674/14 ΑΡ: 49

Αθήνα 6/7/2010. Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Τ01/674/14 ΑΡ: 49 Αθήνα 6/7/2010 Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Τ01/674/14 ΑΡ: 49 ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με την παροχή στοιχείων Διαδοχικής Ασφάλισης όταν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι συμμετέχων οργανισμός με χρόνο ασφάλισης ενταχθέντος

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση δύο (2) δικαιολογητικών αρµοδιότητας του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γ.Γ.Κ.Α.).

Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση δύο (2) δικαιολογητικών αρµοδιότητας του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γ.Γ.Κ.Α.). Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση δύο (2) δικαιολογητικών αρµοδιότητας του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γ.Γ.Κ.Α.). /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:Αριθµ.:37 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/7/21-3-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 4554/2018 που αφορούν την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων»

ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 4554/2018 που αφορούν την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 48/

ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 48/ ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 48/19.11.2018 ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 48/19.11.2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 4554/2018 που αφορούν την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Ποινική και Αστική Ευθύνη των εκδοτών ακάλυπτων επιταγών

ΘΕΜΑ : Ποινική και Αστική Ευθύνη των εκδοτών ακάλυπτων επιταγών ΘΕΜΑ : Ποινική και Αστική Ευθύνη των εκδοτών ακάλυπτων επιταγών Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν.2408/96 (ΦΕΚ 104Α/4-6-96), της παρ. 2 του άρθρου 17 και της παρ. 4 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 22/4/2008. ΠΡΟΣ: 1. Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α 2. Ο.Π.Σ. (Οµάδα Υποέργου Παροχών) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο

Αθήνα 22/4/2008. ΠΡΟΣ: 1. Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α 2. Ο.Π.Σ. (Οµάδα Υποέργου Παροχών) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο Αθήνα 22/4/2008 Αριθµ. Πρωτ. Τ00/514 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ : ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 11/10/2010 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας Διανομής

Αθήνα 11/10/2010 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας Διανομής Αθήνα 11/10/2010 Αριθμ. Πρωτ. E41/279 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου :

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΧΖΛ-Η8Λ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΔΑ: 4ΑΧΖΛ-Η8Λ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ C:\Documents and Settings\user\Επιφάνεια εργασίας\καμ1371\20259-1371 Εγκύκλιος άρθρου 38 του ν.3996 περί επιτάχυνσης διαδικασίας απονομής σύνταξης.doc ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 6-9-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορικά με το θέμα, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα :

Αναφορικά με το θέμα, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα : Αθήνα, 29-1-2010 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ταχ.Δ/νση : Αγ. Κωνσταντίνου 8 Ταχ.Κώδικας: 102 41 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο : 2105215294,

Διαβάστε περισσότερα

Α. Χορήγηση βεβαίωσης για εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων.

Α. Χορήγηση βεβαίωσης για εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ανακαθορισμός ποσού σύνταξης, λόγω αναπηρίας από εργατικό ατύχημα, συνταξιούχων συγχωνευθέντων επικ/κών Ταμείων.

ΘΕΜΑ: Ανακαθορισμός ποσού σύνταξης, λόγω αναπηρίας από εργατικό ατύχημα, συνταξιούχων συγχωνευθέντων επικ/κών Ταμείων. ΘΕΜΑ: Ανακαθορισμός ποσού σύνταξης, λόγω αναπηρίας από εργατικό ατύχημα, συνταξιούχων συγχωνευθέντων επικ/κών Ταμείων. Με αφορμή υπομνήματα-αναφορές του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.-ΤΕΑΜ και λοιπών Οργανισμών

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Έχοντα υπόψη:

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Έχοντα υπόψη: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ...ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ ΕΤΑΜ Πληροφορίε : Αριθμ. Τηλ. : Αριθμ. FAX : ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ : Ταχ. Δ/νση : Αθήνα / /20 ΘΕΜΑ : «Αναγνώριση χρόνου

Διαβάστε περισσότερα

Ε Φ Κ Α ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ε Φ Κ Α ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ε Φ Κ Α ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ Χ Α Ρ. Τ Ρ Ι Κ Ο Υ Π Η 6-8-10 106 79 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210-3606283,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 2556/97 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΘΕΜΑ : ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 2556/97 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΘΕΜΑ : ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 2556/97 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Με την παρούσα, σας κοινοποιούμε τις κάτωθι διατάξεις του ν. 2556/97(ΦΕΚ 270/24-12-97 τ.α), που αναφέρονται στα έναντι θέματα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 1992 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 1992 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 1992 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ.Πρωτ. ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Α34/606 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ταχ.Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 ΑΡΙΘ. 95 : 10241

Διαβάστε περισσότερα

Τα αρ.σ81/4/10.1.2002 και Σ00/10/12.6.2008 Γενικά Έγγραφα.

Τα αρ.σ81/4/10.1.2002 και Σ00/10/12.6.2008 Γενικά Έγγραφα. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Π. Δάβου Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189 FAX: 2105230046 e-mail : diefpar @ika.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑ Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134/

ΙΚΑ Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134/ ΙΚΑ Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134/01.07.2016 ΙΚΑ Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134/01.07.2016 Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων οι οποίοι έχουν επαγγελματική εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.»

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.» Αθήνα 20/3/2012 Αριθµ. Πρωτ. Α32/1150 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

1. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΑΥΤΕΚΩ Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Αυτοτελές Τμήμα Ασφάλισης, Μητρώου και Παροχών σε Χρήμα ΤΟΜΕΑΣ ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ Τμήμα Μητρώου Τηλ.210-3606283 & 210-3623275 FAX: 210-3605545 Email:taapt.ag@tayteko.gr Site:

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Γ/99/1/84/2016. Καταβολή ωροσήμου Β Τετραμήνου 2016 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

Εγκύκλιος Γ/99/1/84/2016. Καταβολή ωροσήμου Β Τετραμήνου 2016 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους Εγκύκλιος Γ/99/1/84/2016 Καταβολή ωροσήμου Β Τετραμήνου 2016 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 27/7 /2016 Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αρ.Πρωτ. Γ99/1/84 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφαλιστικά θέματα Εθελοντών Μακράς θητείας και Ανακατατασσομένων Εφέδρων Αξιωματικών Μακράς Διαρκείας που παραμένουν στο στρατό.

ΘΕΜΑ: Ασφαλιστικά θέματα Εθελοντών Μακράς θητείας και Ανακατατασσομένων Εφέδρων Αξιωματικών Μακράς Διαρκείας που παραμένουν στο στρατό. ΘΕΜΑ: Ασφαλιστικά θέματα Εθελοντών Μακράς θητείας και Ανακατατασσομένων Εφέδρων Αξιωματικών Μακράς Διαρκείας που παραμένουν στο στρατό. Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις των παρ. 4 και 6 του άρθρου 13 του

Διαβάστε περισσότερα