ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ"

Transcript

1 To Portal για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα γεμάτη με επιχειρησιακές και επενδυτικές ευκαιρίες. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι η αγορά της Σαουδικής Αραβία ς είναι πολύ ανταγωνιστική και οι επιχειρηματικές συναλλαγές γίνονται με βάση την ποιότητα και το κόστος. Οι εκθέσεις παρέχουν ένα αποτελεσματικό μέσον για την προσέγγιση της απέραντης αγοράς της Σαουδικής Αραβίας. Μια προκαταρτκική έρευνα αγοράς είναι κρίσιμη για την εξασφάλιση μιας σωστής παρουσίασης. Η επιλογή της κατάλληλης έκθεσης είναι σημαντική και ακόμη πιο σημαντική είναι η προμήθεια επαγγελματικής υποστήριξης από τον διοργανωτή. Ανεξάρτητη συμμετοχή είναι εφικτή αλλά δεν προτείνεται. Υπάρχουν περιορισμοί για τις εισαγωγές στη Σαουδική Αραβία, όροι, προυποθέσεις και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται. Δεν υπάρχει υποκατάστατο μιας ομάδας υποστήριξης που δουλεύει στο «παρασκήνιο» και σας καθοδηγούν στις διαδικασίες. Για όποια συμμετοχή, η προετοιμασία είναι το «κλειδί» για μία επιβραβευτική έκθεση και επιστροφή της επένδυσης. Προτείνεται να ακολουθούνται οι συστάσεις του διοργανωτή που περιέχονται στο εγχειρίδιο της έκθεσης, τα οποία περιέχουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της κάθε έκθεσης και κάνουν την συμμετοχή πιο εύκολη. Το εγχειρίδιο καλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για την συμμετοχή στην έκθεση, όπως απαιτήσεις για τη VISA, προώθηση φορτίων και νομιμότητες, προσδιορισμος του περιπτέρου, φωτισμός, επίπλωση και ειδική διακόσμηση.

2 Τα εγχειρίδια περιέχουν τις φόρμες για τις περισσότερες απαιτήσεις των διοργανωτών και οι περισσότεροι διοργανωτές προσφέρουν μια διαδικτυακή διαδικασία, η οποία κάνει την όλη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Τα υλικά της έκθεσης και τα εκθέματα πρέπει να φτάσουν στη Σαουδική Αραβία τέσσερις (4) εβδομάδες πριν την έκθεση. Απαγορεύεται κάθε αναφορά στο Ισραήλ, αλκοόλ ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία εκτός του Ισλαμισμού σε οποιαδήποτε μορφή που προορίζεται για χρήση στη Σαουδική Αραβία. Οπι συνέπειες αυτών είναι ότι δεν θα περάσουν το τελωνείο. Το διαφημιστικό υλικό πρέπει να προσαρμόζεται με τον ηθικό κώδικα της Σαουδικής Αραβίας και προτείνεται πρώτα να ελεγχθεί με τον διοργανωτή ή τον διαβιβαστή του φορτίου. Οι VISA λαμβάνονται για την έκθεση μόνο στο προσωπικό της έκθεσης και όχι στους επισκέπτες. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα προσωπικού ανδρικού φύλου, καθώς οι αιτήσεις για VISA για το γυναικείο φύλο είναι πολλές φορές πιο δύσκολο να ληφθούν. Επαγγελματική Δραστηριοποίηση στη Σαουδική Αραβία Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες για να επαναπροσδιοριστεί η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας, και τώρα η εν λόγω χώρα διαθέτει διαφοροποίηση αντί για γεωγραφικές ανακαλύψεις για κύριο τομέα ανάπτυξης. Είναι γεμάτη με μεταρρυθμίσεις και ελευθέρωση, το οποίο σημαίνει ότι οι επιλογές εισόδου σε ξένους επενδυτές είναι άφθονες. Ενέργεια, οικονομικά, εκπαίδευση, κατασκευές, περιβάλλον, τεχνολογία και προϊόντα καταναλωτών είναι μερικοί από τους τομείς που είναι επιδεκτικοί σε επενδύσεις. Γιατί να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά στη Σαουδική Αραβία; Η Σαουδική Αραβία δεν έχει επηρεαστεί από καμία οικονομική αναταραχή. Έχει μείνει σταθερή και οι επενδυτές τη βλέπουν ως ένα εξαιρετικά ελκυστικό μέρος επιχειρηματικά. Το Ριάλ της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα από τα πιο σταθερά νομίσματα του κόσμου και δεν έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές στη συναλλαγματική του αξία τα τελευταία τριάντα χρόνια.

3 Οι βασικοί λόγοι για επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία που δίνονται από την Γενική Αρχή Επενδύσεων Σαουδικής Αραβίας είναι: 1) Η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται 4η στη δημοσιονομική ελευθερία και 7η για το πιο επιβραβευτικό σύστημα φορολογία στον κόσμο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 2) Η Σαουδική Αραβία έχει την 7η πιο ελεύθερη αγορά στον κόσμο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 3) Είναι μία από τις 25 μεγαλύτερες οικονομίες παγκόσμια και η μεγαλύτερη στη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Βορείου Αφρικής. 4) Η Σαουδική Αραβία είναι μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες χώρες με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα το οποίο αναμένεται να φτάσει στα $ μέχρι το ) Είναι η μεγαλύτερη ελεύθερη αγορά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής. 6) Η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύει το 25% του Συνολικού ΑΕΠ όλης της Αραβίας. 7) Έχει το 25% των αποθεμάτων πετρελαίου του κόσμου. 8) Η Σαουδική Αραβία είναι 11η από τις 181 χώρες στην ευκολία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον απολογισμό της Παγκόσμιας Τράπεζας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας. 9) Είναι ο μεγαλύτερος παραλήπτης ξένων άμεσων επενδύσεων του Αραβικού κόσμου. Οι επιδόσεις της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας και γενικότερα της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής έχουν υπερβεί την παγκόσμια ανάπτυξη. Εν τω μεταξύ, οι μη-πετρελαϊκοί τομείς έχουν παραδώσει την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης καθώς η οικονομία διαφοροποιείται. Η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας κατατάσσεται 6η στον κόσμο για την μακροοικονομική της σταθερότητα ως αποτέλεσμα ενός υγιούς δημοσιονομικού περιβάλλοντος, σχετικά χαμηλών επιτοκίων και του πλυθωρισμού, ο οποίος έχει διατηρηθεί υπό έλεγχο. Είναι μία από τις κορυφαίες 10 πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου, το οποίο κάνει τη Σαουδική Αραβία την τέλεια ευκαιρία για επενδύσεις, καθώς είναι πιο γρήγορη στον κοσμο για μεταρρυθμίσεις επιχειρηματικού κλίματος.

4 Εκτός από την ύπαρξη προηγμένων και συνεχώς αναβαθμιζόμενων υποδομών, οι ακόλουθοι παράγοντες διευκολύνουν τις ξένες επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία: Ελεύθερο επιχειρηματικό πνεύμα, σεβασμός της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και δυναμική του ιδιωτικού τομέα. Διαθεσιμότητα κεφαλαίου, μετατρεψιμότητα του Ριάλ Σαουδικής Αραβίας σε δυνατά νομίσματα και σταθερότητα συναλλαγματικών ισοτιμιών. Προστασία εμπορικών σημάτων, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και πνευματικών δικαιωμάτων. Απουσία ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και τον επαναπατρισμό των κερδών. Διαθεσιμότητα ενός προηγμένου και άριστου τραπεζικού συστήματος. Φιλελεύθερο φορολογικό σύστημα. Πως θα μπείτε στη Σαουδική Αραβία; Οι θεωρήσεις (VISA) απαιτούνται για όλους τους ξένους που επιθυμούν να εισέλθουν στη Σαουδική Αραβία. Η μόνη σημαντική εξαίρεση είναι πολίτες των εθνών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλοπου. Οι Σαουδάραβες δεν προτιμούν να χορηγούν VISA σε ασυνόδευτες γυναίκες, αλλά οι άδειες εργασίες είναι κοινές σε ορισμένους τομείς κυρίως νοσοκόμες, δάσκαλοι, οικιακές βοηθοί και είναι δυνατό για οποιονδήποτε όταν ο χορηγόες σας έχει αρκετές διασυνδέσεις. Ωστόστο, ως γυναίκα ταξιδιώτης στη Σαουδική Αραβία, είναι πιθανότερο να αποκτήσετε VISA ένα είστε μεγαλύτερη και παντρεμένη. Όσοι ταξιδεύουν για επιχειρηματικούς λόγους χρειάζονται επιχειρηματική VISA για την είσοδο τους στη Σαουδική Αραβία. Οι επιχειρηματικές VISA εκδίδονται στα ακόλουθα πρόσωπα: επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπρόσωποι των εταιριών, διευθυντές, διευθυντές πωλήσεων, αντιπρόσωποι πωλήσεων, λογιστές, διευθυντές παραγωγής, διοικητικά στελέχη και συμβούλους. Οι επισκέπτες στη Σαουδική Αραβία, που φτάνουν για τις επιχειρηματικές VISA χρειάζονται επίσης μια πρόσκληση από έναν τομικό χορηγό που έχει εγκριθεί από το Σαουδικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Μόλις εξασφαλιστεί και πιστοποιηθεί η πρόσκληση, η πραγματική διαδικασία της βίζα (VISA) είναι σχετικά γρήγορη και ανώδυνη, η οποία διαρκεί από μία ημέρα μέχρι και δύο εβδομάδες.

5 Γενική Αρχή Επενδύσεων Σαουδικής Αραβίας Ινστιτούτο Ηγεσίας και Επιχειρηματικότητας της Μαντίνα Εισαγωγές στη Σαουδική Αραβία Το παρακάτω είναι μία ένδειξη των εγγράφων που απαιτούνται για την εισαγωγή αγαθών στη Σαουδική Αραβία. Αυτή η λίστα μπορεί να αλλάξει, οπότε συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορίου για ενημερωμένα στοιχεία. Πιστοποιητικό Προέλευσης επικυρωμένος σε τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο και μεταφρασμένο στα Αραβικά. Τιμολόγιο Τελωνείου Σαοπυδικής Αραβίας (εις τριπλούν) αυτό απαιτείται από την πλειονότητα των εισαγωγών που εισέρχονται στη Σαουδική Αραβία (εκτός από εκείνα με χαμηλή χρηματική αξία). Λογαριασμός Φορτωτικής Ασφαλιστικά έγγραφα εάν οι αποστολές σταλούν. Τα πρωτότυπα έγγραφα πρέπει να συνοδεύονται από Αραβική μετάφραση. Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης του Οργανισμού Τυποποίησης Σαουδικής Αραβίας (SASO), που εκδίδεται από αναγνωρισμένο οργανισμό πιστοποίησης. Έλεγχως Εισαγωγών Υπάρχουν πολλά προϊόντα που δεν επιτρέπονται στη χώρα. Αυτά περιλαμβλανουν τα όπλα, το αλκοόλ, το χοιρινό, το πορνογραφικό υλικό και πολλά άλλα. Υπάρχουν επίσης ορισμένα προϊόντα τα οποία απαιτούν την έγκριση ή/και εγγραφή, για παράδειγμα, φάρμακα, ασύρματος εξοπλισμός, κτηνιατρικά φάρμακα, φυτοφάρμακα και στρατιωτικές στολές. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν φέρνετε τίποτα στη χώρα το οποίο περιορίζεται ή απαγορεύεται, παρακαλούμε να λάβετε περισσότερες λεπτομέρεις από την Ελληνική Πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία.

6 Τελωνεία και Κανονισμοί Τα δασμολόγια για τα περισσότερα εισαγόμενα αγαθά είναι 5%. Υπάρχει επίσης μία προστασία 12% ή 20% σε ορισμένες εισαγωγές για την υποστήριξη ορισμένων εθνικών βιομηχανιών. Η Σαουδική Αραβία εφαρμόζει τo εναρμονισμένο Σύστημα Περιγραφής και Κωδικοποίησης των Βρυξελλών από το Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τελωνεία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ανάλογη ιστοσελίδα στο Αποστολή Εκθεμάτων στη Σαουδική Αραβία Οι ακόλουθες πληροφορίες είναι ένας σύντομος οδηγός για το πώς να διευκολυνθείτε με τις παρουσιάσεις στη Σαουδική Αραβία. Ακολουθήστε αυτές τις γενικές διατάξεις και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να μεταφέρετε το φορτίο στη Σαουδική Αραβία. Πρώτον, να χρησιμοποιείτε πάντα τους προτεινόμενους μεταφορείς στη χώρα σας. Έχουν προταθεί σε εσάς, δεδομένου ότι έχουν ευρεία γνώση σχετικά με τη μεταφορά των εκθεμάτων στη Σαουδική Αραβία. Προϊόντα χωρίς πιστοποιητικό καταγωγής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εκκαθαριστεί στη Σαουσική Αραβία, μιλήστε με το τοπικό σας Εμπορικό Επιμελητήριο για την απόκτησή του. Όλα τα αγαθά πρέπει να έχουν σειριακό αριθμό και τη χώρα καταγωγής με ανάγλυφα γράμματα πάνω τους ή με μόνιμο αυτοκόλλητο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Αν σκοπεέυετε να μεταφέρετε ηλεκτρικά είδη ή εξαρτήματα, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο για Πιστοποίηση Συμμόρφωσης του Οργανισμού Τυποποίησης Σαουδικής Αραβίας (SASO). To εμπορικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα θα είναι σε θέση να σας ενημερώσει για τις απαιτήσεις. Σε περίπτωση που τα στοιχεία σας φθάνουν στη Σαουδική Αραβία χωρίς την πιστοποίηση αυτή θα πρέπει να μεταφερθούν στο τελωνειακό εργαστήριο για δοκιμή. Η διαδικασία αυτή διαρκεί βδομάδες για να ολοκληρωθεί και είναι πολύ ακριβή Κατάλογοι, φυλλάδια και Λογοτεχνία θα πρέπει να αναφέρονται στο υπουργείο Πληροφοριών φια την επαλήθευση και τον έλεγχο. ΜΗΝ αποστείλετε υλικό που παρουσιάζει γυναίκες, γυναίκες στην εργασία, αλκοόλ ή χοιρινό.

7 Η ολοκλήρωση του εκτελωνισμού στη Σαουδική Αραβία είναι μια πολύ λεπτή και χρονοβόρα διαδικασία, για να αποφευχθεί η απογοήτευση, παρακαλούμε να τηρείτε τις προθεσμίες των αφίξεων. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι τα τελωνεία στη σαουδική Αραβία λειτουργούν μόνο τις ώρες , από Σαββατο έως Τετάρτη. Δεν υπάρχει καμία συγκυριακή εισαγωγή στη Σαουδική Αραβία για Εκθέσεις, κάθε φορτίο πρέπει να εκκαθαρίζεται σε μόνιμη βάση από την καταβολή τελωνειακών δασμών ολοκληρωτικά, αυτά κυμαίνονται ανάλογα με το προϊόν από 5% - 22%. Παρακαλούμε λάβετε το υπόψη όταν αποφασίζετε για το τι πρόκειται να αποσταλεί. Το υλικό της εκδήλωσης, οι ενδείξεις και τα εκθέματα πρέπει να φτάσουν στη Σαουδική αραβία τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν από την έκθεση. Πατέντες/Εμπορικά Σήματα/ Πνευματική Ιδιοκτησία Η Γενική Αρχή Επενδύσεων Σαουδικής Αραβίας ( ) έχει όλα τα ενημερωμένα στοιχεία σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εμπορικά σήματα και νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων εντός Σαουδικής Αραβίας. Οι πράξεις και οι νόμοι που αφορούν το κάθε ένα μπορόυν να βρεθούν υπό τον τίτλο «Κλίμα Επενδύσης, μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε, νόμοι» - ( Investment Climate, Some things you need to know, Laws ). Το Υπουργείο Εμπορίου είναι αρμόδιο για την παροχή προστασίας για τα εμπορικά σήματα και έχουν επίσης πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να προστατευτεί ( Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν παρέχουν όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής αυτήν την ασφάλεια, ούτε έχουν σημαντικούς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, έτσι η Σαουδική Αραβία είναι αρκετά ιδιαίτερη όσον αφορά την παροχή αυτή. Τοπική Εκπροσώπιση Το δίκαι της Σαουδικής Αραβίας δεν επιβάλλει στις ξένες εταιρείες να διορίσουν έναν αντιπρόσωπο για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.

8 Οι εταιρείες έξω από τη Σαουδική Αραβία μπορούν να κάνουν απευθείας πωλήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα. Στην πράξη, όμως, ο διορισμός αντιπροσώπου ή διανομέα είναι η πιο κοινή διαδικασία για εταιρείες που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας. Σχεδόν όλες οι κρατικές αγορές πραγματοποιούνται από τοπικές προσφορές και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μόνο εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας υποβάλουν προσφορές. Οι ξένες εταιρείες χρειάζονται έναν Σαουδάραβα πράκτορα να υποβάλει την κυβερνητική προσφορά. Η σχέση ανάμεσα σε έναν αντισυμβαλλόμενο και τον Σαουδάραβα πράκτορα του ρυθμίζεται από το Υπουργίο Εμπορίου ( Βασική περιφέρεια για επιχειρηματικότητα Τζέντα Όλες οι εκδηλώσεις Reed Sunaidi που λαμβάνουν χώρα στη Σαουδική Αραβία βασίζονται στο Κέντρο Φόρουμ & Εκδηλώσεων της Τζέντα. Η Τζέντα που βρίσκεται στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Σαουδική Αραβία και έχει ένα λιμάνι και εμπορική πύλη εδώ και αιώνες. Είναι η εμπορική πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας και το κύριο λιμάνι, το οποίο ευθύνεται για το ήμισυ της θαλάσσιας κυκλοφορίας της χώρας. Χάρη στον αεροδιάδρομο της, τις θαλάσσιες συγκοινωνιακές συνδέσεις και την εμπορική ιστορία του, έχει γίνει μία από τις πιο εθνικά διαφοροποιημένες πόλεις στη Σαουδική Αραβία. Κορυφαίες Συμβουλές για επιτυχημένες επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία 1) Όλες οι πτυχές της ζωής στη Σαουδική Αραβία διέπονται από την απόλυτη πίστη στις διδασκαλίες του Ισλάμ και την τήρηση των δογμάτων του. Δεν θα μπορέσει ποτέ να συζητηθεί επιχειρηματική συμφωνία χςρίς αναφορά στον Παντοδύναμο και τον Προφήτη του Μωάμεθ. 2) Είναι αυτονόητο ότι ο απόλυτος σεβασμός πρέπει να δίνεται στις εν ευλάβεια εδραιωμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις και έχουν κατασκευαστεί καταλύματα που επιτρέπουν στους ανθρώπους να παρατηρούν τις θρησκευτικές τελετές της προσευχής και της νηστείας. 3) Καθώς όλα τα πράγματα προέρχονται από τη θέληση του Αλλάχ, ένας βαθμός της μοιρολατρίας και της αποδοχής είναι συνυφασμένες με των χαρακτήρα των Σαουδαραβων. Τα πράγματα θα συμβούν ή δε θα συμβούν με το θέλημα του Θεού και όχι εξαιτίας των ενεργειών του ανθρώπου. «Η συνάντηση θα διεξαχθεί αύριο στις εννέα Θεού θέλοντος» 4) Οι επιχειρήσεις είναι συνήθως βασισμένες στην οικογένεια με όλες τις ανώτερες θέσεις συμπληρωμένες από τα μέλη της οικογένειας. Ο

9 Νεποτισμός είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων και δεν είναι κάτι που πρέπειθ να εξηγηθεί στους επισκέπτες. 5) Αυτός ο οικογενειακός προσανατολισμός οδηγεί φυσικά στην ανάπτυξη ισχυρών ιεραρχιών με τα παλαιότερα αρσενικά της οικογένειας επικεφαλής της οργάνωσης. 6) Η ηλικία είναι άξια σεβασμού και οι έντιμοι επισκέπτες θα δείξουν σεβασμό στους γηραιότερους γι αυτό είναι καλό να υπάρχουν κάποιοι ήλικιωμένοι άνθρωποι σε κάθε αντιπροσωπεία Σαουδική Αραβία. 7) Προσπαθήστε να μάθετε το γενεαλογικό δέντρο της κάθε εταιρείας που θέλετε να συνεργαστείτε. Η εξουσία μπορεί να μη διαμένει με έναν λειτουργικό επικεφαλής αν αυτος δεν είναι μέρος της οικογένειας ή έχει κακές σχέσεις στην κορυφή. 8) Οι διευθυντές τείνουν να οδηγούν μέσω διδασκαλίας και οι υφιστάμενοι δεν αναμένεται να παρουσιάσουν πρωτοβουλία. Εάν δεν έχει ζητηθεί δεν μπορεί να γίνει. 9) Οι συναντήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν συνεδρίασεις σε δωμάτια με άγνωστα άτομα που συναντούν ταυτόχρονα την επαφή σας. Στην πραγματικότητα, αρκετές συναντήσεις μπορούν να λάβουν χώρα ταυτόχρονα. 10) Οι αρχικές συναντήσεις μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρες και φαίνεται να παραδίδουν πολύ λίγα από την άποψη υλικών αποδόσεων, αλλά η υπομονή συχνά θα σας πληρώσει, οδηγώντας σε επιχειρηματικές συναλλαγές αργότερα. 11) Ο χρόνος είναι πολύ ευέλικτος και οι συναντήσεις μπορεί να αρχίσουν πολύ αργά και να διαρκέσουν πολλές ώρες, οπότε μπορεί να είναι καλύτερο να μην κανονίσετε μια σειρά συναντήσεων την ίδια μέρα. 12) Οι ομάδες λειτουργούν καλά αν συνδέεται όλη την ομάδα με γεννήσεις ή συγγένεια. Ομάδες ξένων σπάνια αποδεικνύονται αποτελεσματικές. 13) Είναι σημαντικό να προσφέρουμε πλούσιες φιλοφρονήσεις στον οικοδεσπότη και να είστε έτοιμοι να τις λάβετε σε αντάλλαγμα. 14) Στους Σαουδάραβες δεν αρέσει να λένε όχι ή να παραδίδουν αρνητικά νέα. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε ακριβώς πόσο ενδιαφέρον υπάρχει για τις προτάσεις σας. Μόνο η επιμονή και η υπομονή θα αποκαλύψουν την πραγματική εικόνα. 15) Η δυνατή και επιθετική ομιλία δηλώνει ενδιαφέρον και αφοσίωση όχι θυμό ή εχθρότητα. Να μην φοβάστε ή ανησυχήσετε αν τα επίπεδα θορύβου στις συνεδριάσεις αρχίσουν να αυξάνονται. 16) Τα επίπεδα οπτικής επαφής είναι πολύ ισχυρά και ίσχυρή οπτική επαφή δηλώνει ειλικρίνεια και αξιοπιστία.

10 17) Αποφύγετε την επαφή με το αριστερό χέρι στον οποιονδήποτε και μην δείξετε τα πόδια σας στους ανθρώπους διότι και τα δύο αυτά θεωρούνται εξαιρετικά αγενής συμπεριφορά. 18) Μην σχολιάσετε την πολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή ή κάνετε οποιαδήποτε δυσμενή σχόλια σχετικά με την επιρροή του Ισλάμ. 19) Οι γυναίκες παίζουν λίγο ή καθόλου ενεργό ρόλο στην επιχειρηματική ζωή και μπορεί να είναι δύσκολο για τις γυναίκες να πάρουν ακόμη και μια VISA για να εισέλθουν στη χώρα για επαγγελματικούς λόγους. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει δεδομένου ότι έχετε έναν καλό Σαουδάραβα εταίρο ο οποίος είναι σε θέση να ασκήσει επιρροή σε αυτόν τον τομέα. 20) Ντυθείτε συντηρητικά, αλλά πολύ έξυπντα. Θα κριθέιτε εν μέρει για την εμφάνισή σας. Τι πρέπει να γνωρίζετε; Διαφορά ώρας Η ζώνη ώρας στη Σαουδική Αραβία είναι GMT Νόμισμα Ριάλ Σαουδικής Αραβίας (Saudi Arabia Riyal). Εθιμοτυπία Το επιχειρηματικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Σαουδικής Αραβίας είναι άκρως συντηρητικό. Έξυπνη ετοιμότητα, καθώς και βασικές γνώσεις του πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια επιτυχημένη επιχειρηματική συμφωνία και μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση. Αντίθετα, είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε ότι μια πληθώρα στελεχών και αξιωματούχων της κυβέρνησης είναι εξοικειωμένοι με τη διεθνή κουλτούρα και τα έθιμα. Επομένως, είναι άνετοι με την προσέγγιση της Δύσης προς τις επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι ο σεβασμός εμφανίζεται και από τις δύο πλευρές. Γυναίκες επιχειρηματίες Η δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στη Σαουδική Αραβία είναι μάλλον πιο δύσκολο για τις γυναίκες. Υπάρχει ακόμα ο διαχωρισμός των φύλων, παρά την πρόοδο σε άλλους τομείς. Πολλοί δημόσιοι χώροι όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια θα έχουν κοινόχρηστους χώρους όπου οι γυναίκες σερβίρονται με τους συζύγους τους. Είναι αρκετά σπάνιο για τους μουσουλμάνους άνδρες να σ φιξουν το χέρι με τις γυναίκες ή να υιοθε τησουν την οικεία σωματική επαφή η οποία

11 είναι κοινή στη Δύση. Αυτό δεν είναι αποκλειστικό, οι Σαουδάραβες που είναι εξοικειωμένοι με τη Δύση μπορεί να ενεργήσουν αντιστρόφως. Θρησκεία Δεν επιτρέπεται η έκφραση άλλης θρησκείας εκτός του Ισλαμισμού. Τρόφιμα και Αλκοόλ Η εισαγωγή ή κατοχή αλκοολούχων ποτών ή χοιρινά προϊόντα δεν επιτρέπονται. Είναι θρησκευτικός νόμος. Οι παραβάτες είναι ανοιχτοί σε ποινές. Δημόσιες Αργίες Το «Σαββατοκύριακο» τους πέφτει Πέμπτη και Τετάρτη. Δημόσιες αργίες λαμβάνονται και για δύο τα Μπαϊράμ. Την περίοδο αυτή τα κυβερνητικά και εταιρικά γραφεία είναι κλειστά. Επικοινωνίες Οι καλύτεροι τρόποι να επικοινωνήσετε με εταιρίες είναι μ λεσω τηλεφώνου ή φαξ. Η χρήση του επεκτείνεται αλλά δεν είναι ακόμα έμπιστη μέθοδος για επικοινωνία εταιριών και συχνα δεν απαντώνται. Οποιαδήποτε ταχυδρομικα υλικα πρέπει να σταλούν με courier. Διαφήμιση Το μάρκετινγκ συγκέντρωσε δημοτικότητα και ορμή τα τελευταία χρόνια. Βοήθησε η ανατροπή της απαγόρευσης στα τηλεοπτικά «σποτ», οι επιχειρήσεις τώρα εκμεταλλεύονται όλες τις διαθέσιμες διαφημιστικές μεθόδους συμπεριλαμβανομένων της τηλεόρασης, εφημερίδων, εμπορικά περιοδικά και διαφημιστικές πινακίδες. Συγκοινωνία Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν στη Σαουδική Αραβία. Ο καλύτερος τρόπος για τις μετακινήσεις ανδρών και γυναικών είναι ταξί ή σοφέρ από το ξενοδοχείο. Πολλοί από τους επιχειρηματικούς σας συνεργάτες μπορούν να στείλουν αυτοκίνητο να παραλάβουν ξένους επισκέπτες από το ξενοδοχείο τους. Προσφωνήματα Ο πιο κοινός χαιρετισμός μεταξύ ανδρών είναι μια χειραψία και η φράση «Σαλάμ Αλέκουμ» (Ειρήνη σε σένα). Οι άνδρες πολλές φορές αμέσως μετά

12 φιλούν το δεξί και αριστερό μάγουλο. Δεν είναι φυσιολογικό οι γυναίκες να σφίγγουν τα χέρια με άνδρες εκτός αν ο άνδρας προσφέρει το χέρι πρώτος. Δώρα Δεν είναι υποχρεωτικό να δίνετε δώρα όταν επισκέπτεστε τη Σαουδική Αραβία στο σπίτι ή στο γραφείο αλλά τα δώρα μπορεί να είναι χρήσιμα στην διαδικάσια οικοδόμησης σχέσεων. Όταν προσφέρετε ένα δώρο, είναι πιθανό να μην ανοιχτεί μπροστά στον δότη. Ενδυματολογικός Κώδικας Οι επισκέπτες της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να ντύνονται συντηρητικά και έξυπνα. Οι άνδρες πρέπει να φορούν κοστούμι και γραβάτα στις επαγγελματικές συναντήσεις ανεξάρτητα από τη ζέστη και οι γυναίκες πρέπει να φορούν επαγγελματικά κοστούμια (όχι παντελόνια) τα οποία να δείχνουν όσο λιγότερη σάρκα γίνεται. Οι φούστες πρέπει να είναι κάτω από το γόνατο και κατά προτίμηση στο ύψος του αστραγάλου. Προτείνεται επίσης για τις γυναίκες να κουβαλούν και μία μαντίλα για το κεφάλι. Περισσότερες Πληροφορίες Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε, ή αν υπάρχει κάποιο θέμα που δεν καλύπτεται εδώ, μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για ποικίλα θέματα όπως: Οικονομικά Νομικά Πώς να λειτουργήσετε στη Σαουδική Αραβία Ολοκληρωμένη λίστα από τις Πρεσβείες και τα Προξενεία με στοιχεία επικοινωνίας Έγγραφα που θα χρειαστείτε Μεταφορά εκθεμάτων στη Σαουδική Αραβία Διαδικασίες μεταφοράς Γενικές συμβουλές Το «αλφάβητο» για εκθέσεις στο εξωτερικό Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα με σημαντικές οικονομικες ευκαιρίες και γι αυτούς που ενδιαφέρονται να «αγκαλιάσουν» καινούριες αγορές και να ανακαλύψουν πως να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, είναι μια άριστη επιλογή η συμμετοχή για μια ακμάζουσα πορεία της εταιρίας σας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr Οκτώβριος 2014 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Doing Business

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr Α ΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Τζέντα, 13 Νοεµβρίου 2013 Α.Π.Φ. ISO/ΑΣ 368 ΠΡΟΣ : Ως πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα καλύπτονται από το 12ωρο διαδικτυακό σεμινάριο του e-school by agronomist.gr

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα καλύπτονται από το 12ωρο διαδικτυακό σεμινάριο του e-school by agronomist.gr Το e-school by agronomist.gr θα διοργανώσει ένα νέο σεμινάριο με θέμα: «Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων: Προσεγγίζοντας της αγορά των ΗΠΑ», τον Μάρτιο του 2014. Οι περισσότεροι ειδικοί και μη, συμφωνούν στην

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό

Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό Γενικά Ο επαγγελματικός τουρισμός αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου συνόλου, αυτού των εναλλακτικών μορφών τουρισμού Οι εναλλακτικές μορφές, υιοθετήθηκαν για να δημιουργηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!!

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!! Τα Ιταλικά και τα Ισπανικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας? Κάθε γλώσσα ανοίγει νέους ορίζοντες στην επικοινωνία και τις συναλλαγές. Στον τουριστικό, βιομηχανικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα 17-18/

Πρόγραμμα 17-18/ Πρόγραμμα 17-18/01 2019 To πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις. Το τελικό - επίσημο πρόγραμμα θα σας σταλεί εγκαίρως. Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 08:30-09:00

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ O Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στην

Διαβάστε περισσότερα

Η εύρεση η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου.

Η εύρεση η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου. Η εύρεση η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου. Η αναγκαιότητα για εξειδικευμένη πληροφόρηση είναι αδιαμφισβήτητη, γιατί τίποτα δεν μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις. E-learning. Οδηγός Σπουδών Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, σας καλωσορίζει στο μάθημα «Διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ PETER SANFEY REGIONAL ECONOMIST FOR SOUTHEASTE EUROPE AND GREECE, EBRD TO THE EVENT «RESURRECTING THE GREEK ECONOMY: GREAT EXPECTATIONS?» ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>>

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>> ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ Η Βουλγαρία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη "European Union Military Committee Away Day" Λάρνακα, π.μ.

Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη European Union Military Committee Away Day Λάρνακα, π.μ. Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη "European Union Military Committee Away Day" Λάρνακα, 09.00 π.μ. Σας καλωσορίζω στην Κύπρο, και θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, που μου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών

Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών 1 Ορίζοντας το Μάρκετινγκ Το marketing είναι η επιστήμη των αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις Επιτυχούς Συμμετοχής σε Έκθεση

Προϋποθέσεις Επιτυχούς Συμμετοχής σε Έκθεση Προϋποθέσεις Επιτυχούς Συμμετοχής σε Έκθεση Ενημερωτική Παρουσίαση Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων 6 Οκτωβρίου 2015 Αντώνης Γιωργάκη 1 Network Brand Services The WTC Cyprus Advantage 2 WORLD TRADE CENTER

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ [ΤΕΧΕΡΑΝΗ]

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ [ΤΕΧΕΡΑΝΗ] με την υποστήριξη ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ [ΤΕΧΕΡΑΝΗ] Συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συμμετέχοντες Φορείς Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στο Ιράν

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Ελληνοκινεζικό Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων Πεκίνο, 11 & 12 Μαΐου 2013

1 ο Ελληνοκινεζικό Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων Πεκίνο, 11 & 12 Μαΐου 2013 ΠΡΟΣ: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραίως Αθήνα, 6 Μαρτίου 2013 1 ο Ελληνοκινεζικό Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων Πεκίνο, 11 & 12 Μαΐου 2013 Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Συνήθη εμπόδια στο διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Συνήθη εμπόδια στο διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Συνήθη εμπόδια στο διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις Σημείωση: Το παρόν ερωτηματολόγιο αποτελεί πρότυπο, εν είδει οδικού χάρτη, με βάση το οποίο παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφιοι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙI. Η Συμμετοχή των εταιρειών στο Ενέργεια Β2Β 2010

ΙΙI. Η Συμμετοχή των εταιρειών στο Ενέργεια Β2Β 2010 ΙΙI. Η Συμμετοχή των εταιρειών στο Ενέργεια Β2Β 2010 Η εκδήλωση «Ενέργεια Β2Β 2010» είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τις εταιρείες, ιδιαίτερα αυτές που έχουν να παρουσιάσουν νέα προϊόντα, νέα projects,

Διαβάστε περισσότερα

Σύνορα Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Υεμένη Ερυθρά θάλασσα, Περσικός κόλπος

Σύνορα Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Υεμένη Ερυθρά θάλασσα, Περσικός κόλπος Σύνορα Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Υεμένη Ερυθρά θάλασσα, Περσικός κόλπος Πληθυσμός 28,5 εκατομμύρια 5,5 από τα οποία δεν είναι Σαουδάραβες SAGIA Saudi Arabian General

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία η εσωτερική ζήτηση πιέζεται παντοιοτρόπως και οι παραδοσιακές μας αγορές στην Ευρώπη βρίσκονται ήδη σε οικονομική ύφεση, έχει πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης

Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης Νικόλαος Α. Παναγιώτου Αθήνα, 2013 Περιεχόμενα Παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 23 Νοεµβρίου, 2008 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

03/03/2015. Ι. Το Εξωτερικό Περιβάλλον της Επιχείρησης. Το Περιβάλλον της Επιχείρησης. Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων

03/03/2015. Ι. Το Εξωτερικό Περιβάλλον της Επιχείρησης. Το Περιβάλλον της Επιχείρησης. Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ακαδηµαϊκό έτος 2014-2015, Εαρινό Εξάµηνο Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Μάθηµα 2ο Το Περιβάλλον της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Περιγραφή του μαθήματος Αντικείμενο του μαθήματος αποτελεί η διεξοδική ανάλυση των θεμάτων που αφορούν τη σημασία, τη φύση και τις ιδιαιτερότητες των διεθνών επιχειρηματικών

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Subsidiary. Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο. Κατανόηση

Advanced Subsidiary. Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο. Κατανόηση Advanced Subsidiary Advanced GCE Survival Δεξιότητες Α Β Γ Δ Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση κειμένων σε προεπιλεγμένα θέματα/κείμενα Functional Operational

Διαβάστε περισσότερα

Οι Β2Β Ηλεκτρονικές Αγορές µε απλά λόγια

Οι Β2Β Ηλεκτρονικές Αγορές µε απλά λόγια Οι Β2Β Ηλεκτρονικές Αγορές µε απλά λόγια Κουργιαντάκης Μάρκος Υποψήφιος ιδάκτορας Τµήµατος Οικονοµικών Πανεπιστηµίου Κρήτης- Συνεργάτης του Επιµελητηρίου για τη δηµιουργία του Ηλεκτρονικού Κέντρου Εµπορίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Έρευνα αγοράς θεωρείται κάθε οργανωμένη προσπάθεια συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης πληροφοριών σχετικών με την αγορά που δραστηριοποιείται μια επιχείρηση. Αυτές οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Η παρούσα έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο μελέτης από την HEMEXPO

Διαβάστε περισσότερα

Η κατάσταση στον Κόσµο σήµερα

Η κατάσταση στον Κόσµο σήµερα Ανθρώπινα δικαιώµατα Η κατάσταση στον Κόσµο σήµερα Περισσότερο από 100 εκατοµµύρια παιδιά, τα περισσότερα κορίτσια, δεν πηγαίνουν καν στο σχολείο. 44 εκατοµµύρια από αυτά ζουν στην Αφρική, 32 εκατοµµύρια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ( ) Υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» Πρόσκληση υποβολής προσφορών αριθ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ( ) Υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» Πρόσκληση υποβολής προσφορών αριθ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (2014-2020) Υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» Πρόσκληση υποβολής προσφορών αριθ. EACEA 32/2014 - Έργα ευρωπαϊκής συνεργασίας Εφαρμογή των σχεδίων του υποπρογράμματος «Πολιτισμός»: Έργα ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ Κυριακή 14 Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής: Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 Πλ. Μοριχόβου 1 54625 Θεσσαλονίκη Τ 2310

Διαβάστε περισσότερα

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια.

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια. Ομιλία του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Νίκου Ρώμνιου με θέμα Πράσινη Επιχειρηματικότητα στην Εκδήλωση της ΕΕΔΕ (Τμήμα Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος) με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα Περιβαλλοντικά Πρότυπα»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΠΛΑΝΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Για χρήση σε Αυστρία, Κύπρο, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία και Ηνωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank Στην εκδήλωση Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Electra Metropolis Hotel Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 1 Αγαπητά μέλη και διοίκηση του ΣΕΤΕ, Αισθάνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Plus500UK Limited. Πολιτική Απορρήτου

Plus500UK Limited. Πολιτική Απορρήτου Plus500UK Limited Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Απορρήτου Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Plus500 Η προστασία της ιδιωτικής ζωής και της διαφύλαξης των προσωπικών και οικονομικών πληροφοριών των

Διαβάστε περισσότερα

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. AF/CE/LB/el 1

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. AF/CE/LB/el 1 ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ AF/CE/LB/el 1 Οι πληρεξούσιοι: ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ethereum Ευέλικτος Διασυνδετής Αγοράς

Ethereum Ευέλικτος Διασυνδετής Αγοράς Συνδέοντας το Ethereum με τον Κόσμο Ethereum Ευέλικτος Διασυνδετής Αγοράς Εκδ. 1.02 Steven Kelly (steven@ethereum.link) Εισαγωγή Το Ethereum.link είναι μια αναπτυσσόμενη πλατφόρμα που συνδέει τις παραδοσιακές

Διαβάστε περισσότερα

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Τι είναι το DiscoverEU; DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Το DiscoverEU αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΕ που προσφέρει σε νέους και νέες ηλικίας 18 ετών μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να

Διαβάστε περισσότερα

ποσό υπολογιζόμενο και ανάλογο του κύκλου εργασιών του Η Σύμβαση

ποσό υπολογιζόμενο και ανάλογο του κύκλου εργασιών του Η Σύμβαση FRANCHISING Γενικά Ως franchising νοείται το σύνολο των δικαιωμάτων βιομηχανικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορούν εμπορικά σήματα και επωνυμίες, πινακίδες καταστημάτων, πρότυπα χρήσεως, σχέδια, δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΒΑΘΜΟΣ:... ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ:... ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ:... ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:...ΤΜΗΜΑ:... ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Διδάσκων: Δρ. Νικόλαος Παναγιώτου Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης

Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Διδάσκων: Δρ. Νικόλαος Παναγιώτου Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Διδάσκων: Δρ. Νικόλαος Παναγιώτου Λειτουργία Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018

Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018 Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018 Δεν υπάρχει τύχη απλά καλό marketing Το marketing είναι δυστυχώς από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ Κυριακή 14 Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής: Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 Πλ. Μοριχόβου 1 54625 Θεσσαλονίκη Τ 2310

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Ερωτηματολόγιο για τις μαθήτριες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Ερωτηματολόγιο για τις μαθήτριες Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Ερωτηματολόγιο για τις μαθήτριες Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιμόρφωση - Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Π. Θεοδωρίδης 1. Διεθνές Marketing. Business Game Ανάλυση Χώρας

Π. Θεοδωρίδης 1. Διεθνές Marketing. Business Game Ανάλυση Χώρας Country Region Global 2016 Διεθνές Εξαγωγικό Marketing Π. Θεοδωρίδης 1 Στόχος Κατανόηση των επιχειρηματικών διαδικασιών και αποφάσεων σχετικά με το διεθνές και εξαγωγικό μάρκετινγκ Επιλογή τρόπου εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ. 5o ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΑΜΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2018 Αξιότιμοι συμμετέχοντες, Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για τον πολιτισμό στην Αθήνα Βασικά συμπεράσματα

Έρευνα για τον πολιτισμό στην Αθήνα Βασικά συμπεράσματα Έρευνα για τον πολιτισμό στην Αθήνα Βασικά συμπεράσματα Αντιλήψεις για τις πολιτιστικές επιλογές που προσφέρει η Αθήνα o Ορατότητα πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα Γενική πεποίθηση των κατοίκων της Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ - ΕΠΕΙΓΟΝ Τζέντα, 6 Mαϊου 2014 Α.Π.Φ. 700/Β.1.ΑΣ 163 ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.2.2015 COM(2015) 50 final 2015/0029 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του πρωτοκόλλου για την τροποποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την πλατφόρμα EVA χρήστες

Οδηγίες για την πλατφόρμα EVA χρήστες Οδηγίες για την πλατφόρμα EVA χρήστες Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει μέσα από την πλατφόρμα EVA για να εξετάσετε και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας ως επιχειρηματίας και να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Η διεθνής τάση. Πρόβλεψη αύξησης τζίρου από 148 δις σε 250δις το 2020. (Έκθεση εταιρείας McKinsey).

Η διεθνής τάση. Πρόβλεψη αύξησης τζίρου από 148 δις σε 250δις το 2020. (Έκθεση εταιρείας McKinsey). Αθήνα 4 Ιουνίου 2014 Διαπιστώσεις στην αγορά του κοσμήματος Η διεθνής τάση Πρόβλεψη αύξησης τζίρου από 148 δις σε 250δις το 2020. (Έκθεση εταιρείας McKinsey). Δυναμική ανάπτυξη των επωνύμων brands με πρόβλεψη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Κατά την Gillian Dyer. «Διαφήμιση η διάδοση μιας είδησης με τη φήμη, με τον προφορικό λόγο ή με δημοσίευμα, των αρετών ενός προσώπου ή πράγματος». ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah»

«Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah» «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah» Magdi El Halawani, PhD Ηead of Public Relations, Greece Consolidated Contractors Company A Αντιπρόεδρος Αραβο-ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα.

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. 2 Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2015 Προϊόντα Γεύσεις Υπηρεσίες Πολιτισμός ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr Α ΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Τζέντα, 19 Μαϊου 2014 Α.Π.Φ. 750.3.ΑΣ 182 ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ. Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ. Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό Ε.Π. «Α Ν Τ Α ΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Κ Α Ι Κ Α Ι Ν ΟΤΟΜΙΑ ΕΣΠΑ 2014 2020 Ταυτότητα της Δράσης 50 εκ συνολικός διαθέσιμος

Διαβάστε περισσότερα

Portal Επιμελητηρίου Φωκίδας

Portal Επιμελητηρίου Φωκίδας Portal Επιμελητηρίου Φωκίδας Εγχειρίδιο Χρηστών www.epimelitiriofokidas.gr ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Πλοήγηση στην Ιστοσελίδα... 2 Βασικό Οριζόντιο μενού... 3 Αρχική Σελίδα... 3 Το Επιμελητήριο... 3 Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, Συζητάμε σήμερα για την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα και σε ένα περιβάλλον που ακόμη και τώρα παρά τα όσα έχουν συμβεί στην πράξη

Φίλες και φίλοι, Συζητάμε σήμερα για την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα και σε ένα περιβάλλον που ακόμη και τώρα παρά τα όσα έχουν συμβεί στην πράξη Φίλες και φίλοι, Συζητάμε σήμερα για την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα και σε ένα περιβάλλον που ακόμη και τώρα παρά τα όσα έχουν συμβεί στην πράξη την εχθρεύεται. Η γραφειοκρατία, η πολυνομία, η διαφθορά,

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας 1 2 Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας μας, διεξήγαγε έρευνα ανάμεσα στους συμμαθητές μας.

Διαβάστε περισσότερα

Η έννοια της φορολογικής κατοικίας στις κυρίαρχες χώρες προορισμού:διαφορές,τα «σύν» και τα «μείον» κάθε χώρας

Η έννοια της φορολογικής κατοικίας στις κυρίαρχες χώρες προορισμού:διαφορές,τα «σύν» και τα «μείον» κάθε χώρας Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή Μεθοδολογία Ηνωμένο Βασίλειο Ελβετία Μάλτα Βουλγαρία Κύπρος Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Συμπεράσματα Η έννοια της φορολογικής κατοικίας στις κυρίαρχες χώρες προορισμού:διαφορές,τα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηµα 6. Οργανωσιακή Κουλτούρα και Ποικιλοµορφία. Copyright 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved.

Μάθηµα 6. Οργανωσιακή Κουλτούρα και Ποικιλοµορφία. Copyright 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. Μάθηµα 6 Οργανωσιακή Κουλτούρα και Ποικιλοµορφία McGraw-Hill/Irwin Copyright 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. Οργανωσιακή Κουλτούρα και Ποικιλοµορφία v Οι ειδικοί στόχοι του

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner /

Διαβάστε περισσότερα

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή - Εισαγωγή Αξιότιμε κύριε, Επίσημη επιστολή, αρσενικός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμη κυρία, Επίσημη επιστολή, θηλυκός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμε κύριε/ κυρία, Αξιότιμε κύριε, Αξιότιμη κυρία,

Διαβάστε περισσότερα

1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος.

1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος. 1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος. 2. Ποια από τις παρακάτω επιλογές δεν περιλαμβάνεται στην ανάλυση του μάκρο-περιβάλλοντος;

Διαβάστε περισσότερα

Ζητουμένη Ποσότητα Qd. Τιμή Ρ. Καμπύλη ζήτησης. 0 20000 40000 60000 80000 100000 Ποσότητα Κιλά Q

Ζητουμένη Ποσότητα Qd. Τιμή Ρ. Καμπύλη ζήτησης. 0 20000 40000 60000 80000 100000 Ποσότητα Κιλά Q ΚΕΦ. 4 ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΙΜΩΝ Η τιμή είναι η χρηματική αξία ανταλλαγής ενός αγαθού. Αποτελεί μέτρο σύγκρισης του καταναλωτή με άλλα παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Πολλές φορές τον επιρεάζει στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ SEACRETE HOTELS

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ SEACRETE HOTELS ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ SEACRETE HOTELS - Η παρούσα Ειδοποίηση Απορρήτου σας παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από την «ΑΚΤΗ ΚΑΛΥΒΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία E B O O K Λ Ι Γ Α Λ Ο Γ Ι Α Γ Ι Α Τ Ο Ν Ι Α Κ Ω Β Ο... Στην ηλικία των 24 ο Ιάκωβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της Επιχειρηματικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

Καλησπέρα σας εκ μέρους του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του Wharton. Business School, σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία η οποία μας τιμά

Καλησπέρα σας εκ μέρους του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του Wharton. Business School, σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία η οποία μας τιμά Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας εκ μέρους του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του Wharton Business School, σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία η οποία μας τιμά ιδιαίτερα. Το Wharton School

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; Έχεις 4 λόγους και 38 συγκριτικά πλεονεκτήματα! ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΗΓΕΣΙΑ Θέλω να είμαι μέλος στον κορυφαίο σύνδεσμο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ PANAGIOTIS MIHALOS SECRETARY GENERAL FOR INTERNATIONAL ECONOMIC RELATIONS, MINISTRY OF FOREING AFFAIRS, GREECE TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the

Διαβάστε περισσότερα

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε;

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; ShMILE II ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; Alpha MENTOR Αναστασία Χατζηνικολάου Αρχιτέκτων Περιβαλλοντολόγος Σοφία Ναταλία Μποέμη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Οικονομία και Επιχειρηματική Εθιμοτυπία της Κίνας

Εισαγωγή στην Οικονομία και Επιχειρηματική Εθιμοτυπία της Κίνας Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Εισαγωγή στην Οικονομία και Επιχειρηματική Εθιμοτυπία της Κίνας E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

«Νέες τελωνειακές διαδικασίες και Πιστοποιητικό Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα: Ευκαιρίες και οφέλη για την επιχείρηση»

«Νέες τελωνειακές διαδικασίες και Πιστοποιητικό Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα: Ευκαιρίες και οφέλη για την επιχείρηση» «Νέες τελωνειακές διαδικασίες και Πιστοποιητικό Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα: Ευκαιρίες και οφέλη για την επιχείρηση» Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 Πιστοποιητικό Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα και νέες

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 2 Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Δευτέρα 2 Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ Β2Β ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ Δευτέρα 2 Παρασκευή 6 2017 Καταληκτική Ημερομηνία Αιτήσεων Συμμετοχής: 7 Σεπτεμβρίου 2017 Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece Π. ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ: Η συμβολή των άμεσων και γενικά επενδύσεων κατευθυνόμενων στη στοχευμένη βιομηχανική παραγωγή, αλλά και οι υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα δοκιμάσουμε σήμερα στην ολιγόλεπτη παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης Διάλεξη 9 η (2018 19) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης 1 Τιμολογιακή Πολιτική Στόχοι και Πολιτικές Ευελιξία τιμών Επίπεδα τιμών στον κύκλο ζωής του προϊόντος Βασικές Τιμολογιακές Πολιτικές Μεταφορικά κόστη Ποιός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ. Δρ. Γεώργιος Θερίου

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ. Δρ. Γεώργιος Θερίου ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ Δρ. Γεώργιος Θερίου Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Επιχείρηση = Ένα σκαμνί με τρία πόδια: πελάτες, κεφάλαιο και εργαζόμενοι. Οι μεταβλητές αυτές προσδιορίζουν την

Διαβάστε περισσότερα

Μετά τον Γιώργο... Αγαπητοί Συνεργάτες,

Μετά τον Γιώργο... Αγαπητοί Συνεργάτες, Μετά τον Γιώργο... Αγαπητοί Συνεργάτες, Ο Νέος Κατάλογος 2016 έχει για την επιχείρησή μας και τα στελέχη της ξεχωριστή σημασία. Αυτός είναι ο πρώτος κατάλογος που εκδίδεται μετά την ξαφνική απώλεια του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πτυχιακή Εργασία ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γκιπάλη Δώρα, A.M. 7795 Καρρά

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές εξαγωγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 1η: Εισαγωγή

Διεθνές εξαγωγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 1η: Εισαγωγή Διεθνές εξαγωγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 1η: Εισαγωγή Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) 1 Σκοπός Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 5 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ 5 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Το άυλο των τουρ. υπηρεσιών Δε µπορούν να δειγµατιστούν ή να εξεταστούν πριν από την αγορά τους Η ετερογένεια

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Νέες Τεχνολογίες για Επιχειρηματικότητα ΔΕΟ45 ΤΟΜΟΣ Α «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» πηγή: ibm.com Ηλεκτρονικό Επιχειρείν Η εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο τρόπος ανάπτυξης των ηλεκτρονικών καταστημάτων μπορεί να αναλυθεί με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες μπορεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Ο νέος, σύγχρονος τρόπος ασφάλισης! Η Anytime αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή στην ιδιωτική ασφάλιση. Πρόκειται για έναν νέο μοναδικό τρόπο να ασφαλιστείτε εύκολα, σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Creating my own company Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργώντας την Δική μου Επιχείρηση» είναι μα πλήρης, αυτόνομη και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Άρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr

Άρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr Αξιοποίηση του ιστοχώρου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» από την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο τους γονείς και τα παιδιά Άρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr Η Ασφάλεια στη χώρα του Διαδικτύου όλοι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ: «Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ» 2017 ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ: ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr Τζέντα, 11 εκεµβρίου 2012 Α.Π.Φ. 700/Α.ΑΣ 357 ΠΡΟΣ : Ως Πίνακας Αποδεκτών ΚΟΙΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Η Unilever είναι μία από τις κορυφαίες προμηθέυτριες εταιρείες στον κόσμο, που μεταφέρουν με

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εδώ εξετάζουμε αγορές, που έχουν: Κάποια χαρακτηριστικά ανταγωνισμού και Κάποια χαρακτηριστικά μονοπωλίου. Αυτή η δομή αγοράς ονομάζεται μονοπωλιακός ανταγωνισμός, όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 29.3.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 0624/2009 του A.T., ιταλικής ιθαγένειας, σχετικά με θεώρηση που θα επιτρέπει σε πολίτες τρίτων χωρών να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΣΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ (TEL)

ΤΕΣΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ (TEL) ΤΕΣΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ (TEL) 1. Κατά τους οικονομολόγους ποιο από τα παρακάτω είναι ένας παραγωγικός συντελεστής; I. Μια κοινή μετοχή μιας εταιρείας υπολογιστών. II. Ένα εταιρικό ομόλογο μιας πετρελαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Το Περιβάλλον Μάρκετινγκ

Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Το Περιβάλλον Μάρκετινγκ Μάρκετινγκ Ενότητα 3: Το Περιβάλλον Μάρκετινγκ Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) Σκοποί 3 ης Ενότητας

Διαβάστε περισσότερα