ΕΚΠ: «Στο ισόγειο πίσω υπάρχει χώρος, ο οποίος σύντομα θα καλλωπισθεί»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΚΠ: «Στο ισόγειο πίσω υπάρχει χώρος, ο οποίος σύντομα θα καλλωπισθεί»"

Transcript

1 Αγαπητοί μαθητές / τριες Κάνοντας την αποδελτίωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης πήραμε αρκετά μηνύματα. Σε κάποια απαντήσαμε αμέσως και όλα τα υπόλοιπα θα τα αξιοποιήσουμε σύντομα. Σας ευχαριστούμε θερμά. Με αγάπη «Εκπαίδευση Θετική - Τεχνολογική» Α π ο τ ε λ έ σ μ α τ α 1. Γενική εντύπωση για το Φροντιστήριο: 3% Εξαιρετική 40% Πολύ καλή 57% Καλή 3% Μέτρια 0% 40% 57% Ένα μπαλκόνι στο οποίο μπορούν οι μαθητές να πηγαίνουν το χειμώνα. ΕΚΠ: «Στο ισόγειο πίσω υπάρχει χώρος, ο οποίος σύντομα θα καλλωπισθεί» Πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία. Φαίνεται ότι υπάρχει αγάπη για τους μαθητές. Σε κάποια μαθήματα προχωράμε πολύ γρήγορα ο Π.Κ. (εξαιρώντας το βιβλίο Χ και τη στάση κάποιων καθηγητών). Δεν μου αρέσει ο Χ. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον καθηγητή της Άλγεβρας 2. Η εντύπωση σας για τη λειτουργία της γραμματείας: Εξαιρετική 58% Πολύ καλή 28% Καλή 14% 14% 28% 58% Μέτρια 0% Η κ. Παναγιώτα είναι θρασύτατη.

2 ΕΚΠ: «Ποια κ. Παναγιώτα; Έλα να με βρεις. Κ.Π.» Εξυπηρετικές και πρόθυμες γραμματείς. Άμεση εξυπηρέτηση. Εξυπηρετικές και πρόθυμες γραμματείς. Κουραστικές οι σκάλες. ΕΚΠ: «Βοηθάνε στη γυμναστική σας» Εξυπηρετικές και πρόθυμες γραμματείς. 3. Η άποψή σας για τη λειτουργικότητα των αιθουσών: Εξαιρετική 19% Πολύ καλή 57% Καλή 21% 3% 19% 21% 57% Μέτρια 3% Στην αίθουσα του αμφιθεάτρου τα καθίσματα είναι άβολα, λόγω απόστασης καρέκλας θρανίων, και ο χώρος περιορισμένος. ΕΚΠ: «Ζήτα να αλλάξεις αίθουσα διαγωνισμάτων» Ο πίνακας στην Α1 χρειάζεται επισκευή. ΕΚΠ: «Έγινε» Να διορθωθούν μικρές φθορές. Η μόνωση χρειάζεται λίγη βελτίωση. Υπάρχουν μικρές φθορές. ΕΚΠ: «Οι επιδιορθώσεις γίνονται το καλοκαίρι» 4. Τα μαθήματα του φροντιστηρίου με βοηθάνε : Πολύ 74% Αρκετά 26% Λίγο 0% 74% 26%

3 Με κουράζουν ταυτόχρονα και στην καθημερινή μου επίδοση. ΕΚΠ: «Κάνε σωστή διαχείριση χρόνου. Έλα να ξανακάνουμε πρόγραμμα» Υπάρχει καλή ποιότητα καθηγητών και γενικά το μάθημα είναι ευχάριστο. 5. Βελτιώθηκε η απόδοσή σου στο Σχολείο; Πάρα πολύ 22% Πολύ 45% Ικανοποιητικά 31% Λίγο 2% 22% 31% 2% 45% Είδα αισθητή βελτίωση σε πολλά μαθήματα. Όχι όσο περίμενα. ΕΚΠ: «Συν Αθηνά (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) και χείρα κίνει» 6. Οι προσωπικές συνεντεύξεις με τον κ. Πουσπουρίκα είναι: Χρήσιμες και ουσιαστικές 66% Ικανοποιητικές 33% Ελάχιστα χρήσιμες έως και αδιάφορες 1% 33% 1% 66% Βοηθάνε πάρα πολύ στην ψυχολογία του μαθητή. Μ αρέσει όταν μιλάμε γιατί επικεντρώνομαι καλύτερα στο στόχο μου και με βοηθάει να ξέρω τι να κάνω. Είναι πολύ χρήσιμη διότι καταλαβαίνει τα παιδιά και τα ενθαρρύνει και τα βοηθάει σε ότι αυτά του ζητήσουν. Βοηθάει στην ψυχολογία μας.

4 7. Η οργάνωση των τρίωρων διαγωνισμάτων είναι: Πολύ καλή 63% Καλή 36% Μέτρια 1% 1% 63% 36% Η Β Λυκείου να γράφει στην 2 η βάρδια όχι στις 9. ΕΚΠ: «Θα το δούμε για τη Β Λυκείου της επόμενης χρονιάς» 8. Τα θέματα των τρίωρων διαγωνισμάτων είναι: Δύσκολα 45% Κανονικά και όπως πρέπει 55% Μέτρια - εύκολα 0% 45% 55% Δύσκολα αλλά έτσι πρέπει. Να μην υπάρχουν λάθη όπως σε ορισμένες περιπτώσεις. ΕΚΠ: «Προσπαθούμε στο έπακρο. Συγγνώμη αν συμβαίνει κάποτε» Έβαλα και τα δύο καθώς μερικά είναι δύσκολα και άλλες όπως πρέπει. ΕΚΠ: «Η προετοιμασία σου είναι το ίδιο πάντοτε;» Αν και αυτό είναι καλό για την προετοιμασία των Πανελλαδικών. ΕΚΠ: «Φυσικά και είναι»

5 9. Η επιτήρηση / συμπεριφορά των επιτηρητών είναι: Αυστηρή και όπως πρέπει 32% 4% Καλή 50% Ικανοποιητική 14% Χαλαρή 4% 14% 50% 32% Υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται φασαρία και είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί κανείς. ΕΚΠ: «Θα το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας από το επόμενο 3ωρο» Κάποιες φορές δεν κάνουν παρατηρήσεις και γίνεται φασαρία ή αργούν να μοιράσουν τα θέματα και τα μαζεύουν νωρίς. ΕΚΠ: «Θα το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας από το επόμενο 3ωρο» 10. Στο φροντιστήριο αισθάνεσαι ότι: 1% Ενδιαφέρονται για σένα προσωπικά 65% Ενδιαφέρονται γενικά 34% Δείχνουν ένα ενδιαφέρον ρουτίνας 1% 34% 65% Όχι όλοι οι καθηγητές. υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. ΕΚΠ: «Θα το δω στην αξιολόγηση των καθηγητών» Υπάρχουν και εξαιρέσεις όμως, αλλά είναι ελάχιστες, Είμαι υπερβολικά ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον και την συμπεριφορά των διευθυντών. 11. Θα προέτρεπες σε γνωστό / φίλο σου να παρακολουθήσει μαθήματα στο φροντιστήριο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; 26% Θα τον προέτρεπα ανεπιφύλακτα 74% Μάλλον θα τον προέτρεπα 26% Δεν θα τον προέτρεπα 0% 74%

6 Θα τον προέτρεπα αν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των μαθημάτων και ενδιαφερόταν να βελτιωθεί. ΕΚΠ: «Πράγματι» 12. Τι σε κουράζει από αυτά που σου προσφέρει το φροντιστήριο; Οι πολλές ώρες μαθημάτων 31% Οι πολλές ασκήσεις 25% 25% 4% 31% Τα test μέσα στην τάξη 4% 40% Τα τρίωρα διαγωνίσματα 40% Είναι πολύ κουραστικό το 6ωρο, θα μπορούσαμε να ισομερίσουμε τις ώρες με τις υπόλοιπες μέρες που έχουμε λιγότερες ώρες (π.χ. 3ωρο). ΕΚΠ: «Θα το φροντίσουμε για την επόμενη σχολική χρονιά. Τώρα είναι τρομερά δύσκολο να αλλάξει το πρόγραμμα» Λόγω δύσκολου προγράμματος και φόρτου εργασίας και στο σχολείο. Η ώρα έναρξης των 3ωρων να είναι λίγο πιο αργά. ΕΚΠ: «Θα γίνει για τη Β Λυκείου της επόμενης χρονιάς» Το ότι με κουράζουν δε σημαίνει πως πρέπει να μην υπάρχουν, αντιθέτως είναι απαραίτητα. Θα προτιμούσα να έχω λίγες ασκήσεις για να προλαβαίνω να κατανοώ μια ενότητα σταδιακά. Τα 3ωρα διαγωνίσματα και η κατανομή των μαθητών σε μέρη. ΕΚΠ: «Δεν μπορούμε να σας έχουμε στον ίδιο χώρο» Λιγότερα απαιτητικά. Ο συνδυασμός πολλών ωρών μαθημάτων με τα συχνά 3ωρα διαγωνίσματα και τις πολλές (συχνά) ασκήσεις. Όμως ξέρω ότι κάθε ένα από αυτά βοηθούν στην απόδοση στο σχολείο.

7 ΕΚΠ: «Καλή προπόνηση για τη Γ Λυκείου» Το 6ωρο την Παρασκευή είναι εξαντλητικό αλλά διασκεδαστικό. ΕΚΠ: «Είναι η τελευταία μέρα της εβδομάδος» Το διάβασμα πριν τα 3ωρα. ΕΚΠ: «!!!» Το διάβασμα πριν τα 3ωρα. Το Σάββατο είναι η μόνη μέρα για ξεκούραση. ΕΚΠ: «Κάνε σωστή διαχείριση χρόνου. Έλα να ξανακάνουμε πρόγραμμα» Θα πρότεινα να γράφουμε 3ωρα λίγο πιο αραιά για να έχουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. ΕΚΠ: «Αυτό θα γίνει για τη Β Λυκείου της επόμενης χρονιάς» Τίποτα αλλά καμιά φορά οι πολλές ώρες που έχουμε κάθε 2η Παρασκευή. Τίποτα το ιδιαίτερο. Τα 6ωρα. ΕΚΠ: «Κάνε κουράγιο. Τρεις μήνες έμειναν» Το 6ωρο. ΕΚΠ: «Κάνε κουράγιο. Τρεις μήνες έμειναν» Να μειωθεί η ύλη. ΕΚΠ: «Αστειεύεσαι» Όσον αφορά τα τρίωρα διαγωνίσματα να ξεκινούν γύρω στις π.μ. ΕΚΠ: «Θα γίνουν του χρόνου μόνο για τη Β Λυκείου» Να συντελούνται το Σάββατο και όχι την Κυριακή που είναι η μόνη μέρα ξεκούρασής μας. ΕΚΠ: «Αυτό δε γίνεται. Έχει νόημα που γίνονται την Κυριακή. Τα 3ωρα διαγωνίσματα, προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων, δεν είναι αυτοσκοπός, να γίνονται για να γίνονται. Είναι μέρος της όλης προσπάθειας πορείας για επιτυχία στις εξετάσεις» Το εξάωρο κάθε Τετάρτη είναι αρκετά κουραστικό. Η κατανομή των ωρών στις μέρες.

8 13. Υπόδειξε δύο δυνατά σημεία του φροντιστηρίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΤΙΚΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ: Βιβλία / Καθηγητές. Οι καθηγητές είναι τέλειοι! Οι συζητήσεις με τον κ. Κώστα Πουσπουρίκα. Οι δυνατοί καθηγητές (σωστή προετοιμασία), η δυσκολία των 3ωρων διαγωνισμάτων Η αυστηρή οργάνωση και το προσωπικό ενδιαφέρον προς τον μαθητή. Η γενική οργάνωση του Φροντιστηρίου. Οργάνωση, καθηγητές. Προσωπικό, 3ωρα διαγωνίσματα, οργάνωση. Το προσωπικό και τα 3ωρα διαγωνίσματα. Τα δυνατά σημεία του Φροντιστηρίου είναι τα 3ωρα διαγωνίσματα, οι καλοί και έμπειροι καθηγητές. Καλοί καθηγητές και δείχνουν ενδιαφέρον, οι ενημερώσεις και οι επαγγελματικοί προσανατολισμοί σε παιδιά και γονείς. Ενδιαφέρον των καθηγητών και προσωπική συνέντευξη. Καλή οργάνωση, καλά βιβλία. Γραπτές εξετάσεις (προετοιμασία), ιδιαίτερη προσοχή. Τρίωρα διαγωνίσματα Κυριακής τα οποία είναι πολύ χρήσιμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ο τρόπος διδασκαλίας των περισσότερων καθηγητών. Καλά βιβλία και οργάνωση, πολύ καλοί καθηγητές. α) πολύ καλοί καθηγητές που έχουν πολλά να δώσουν στους μαθητές τους β) τα θέματα των 3ωρων διαγωνισμάτων μας βοηθούν περισσότερο στην κατανόηση των δύσκολων θεμάτων. Σωστή λειτουργία, καθηγητές, οργάνωση. Πολύ καλοί καθηγητές, ενδιαφέρον για το σχολικό μας προσανατολισμό. Ενδιαφέρον σε προσωπικό επίπεδο, συστηματικό πρόγραμμα για την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οργάνωση, τρίωρα διαγωνίσματα.

9 Τα 3ωρα διαγωνίσματα. Πολύ «δυνατή» προετοιμασία για την Γ Λυκείου ακόμα και από την Β, πολύ καλό επίπεδο 3ωρων διαγωνισμάτων. Οι καθηγητές, διεύθυνση είναι πάντα πρόθυμοι να μας βοηθήσουν, αυστηρότητα καθηγητών όταν χρειάζεται. Η οργάνωση των μαθημάτων και το γεγονός ότι όλοι οι καθηγητές είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν. Πολύ καλή οργάνωση, επαγγελματίες καθηγητές και ικανοποιητική κάλυψη ύλης. Καλύτερη κατανόηση των μαθημάτων, περισσότερη εξάσκηση και εξοικείωση με το άγχος των διαγωνισμάτων. Οργάνωση, συστηματικότητα. Προσφέρει σημαντική βοήθεια για την κατανόηση της ύλης. Εξάσκηση και απόκτηση εμπειρίας ως προς τα διαγωνίσματα. Οικογενειακό και πολύ καλό στην απόδοση του μαθήματος. Η οργάνωση του Φροντιστηρίου και οι καλοί καθηγητές και ότι είναι όλοι οι καθηγητές κοντά μας. Καλούς καθηγητές, ωραίο κλίμα. Ενδιαφέρον για τον μαθητή και την οργάνωσή του, ευχάριστο κλίμα. Οι περισσότεροι καθηγητές, τα βιβλία. Ενδιαφέρον, καλοί καθηγητές σε Φυσική Γ, Μαθηματικά Γ, Έκθεση. Καλή οργάνωση, καλή συντήρηση του κτηρίου. Έχει εξαιρετικούς καθηγητές που δείχνουν ενδιαφέρον. Εξαιρετικοί καθηγητές, αξιοπρεπές μάθημα. Άρτια οργάνωση. Οργάνωση, φροντίδα για αναπλήρωση μαθημάτων. Έχει πολύ καλή οργάνωση και οι περισσότεροι καθηγητές είναι πάρα πολύ καλοί. Άρτια οργάνωση, είναι κοντά στον μαθητή, άρτια διδασκαλία. Το Φροντιστήριο διαθέτει τους καλύτερους καθηγητές οι οποίοι βοηθούν όχι μόνο στα μαθήματα αλλά και σε στηρίζουν. Έχει πολύ καλή οργάνωση.

10 Οργάνωση, αυστηρότητα. Οργάνωση, αποτελεσματικότητα. Το Φροντιστήριο είναι πολύ οργανωμένο και τα βιβλία του κατανοητά. Τα 3ωρα διαγωνίσματα και γενικά υπάρχει οργάνωση και πρόγραμμα με αποτέλεσμα ο μαθητής να μπαίνει σε ρυθμό. Είναι πολύ οργανωμένο και ότι σε κάνουν να νοιώθεις σίγουρος για τις αποφάσεις και τον εαυτό σου. Οργάνωση ποιότητα μαθήματος. Οργάνωση, ενδιαφέρον για κάθε μαθητή ξεχωριστά. Ενδιαφέρον για τους μαθητές (υποστήριξη), οργάνωση. Προσωπική φροντίδα από τον κ. Πουσπουρίκα, 3ωρα διαγωνίσματα πολύ ικανοποιητικά. Δείχνουν ιδιαίτερο και προσωπικό ενδιαφέρον για τους μαθητές. Η νοοτροπία του Φροντιστηρίου με βρίσκει σύμφωνο. Ένα δυνατό σημείο του Φροντιστηρίου είναι οι καθηγητές και το μάθημα που προσφέρουν και άλλο δυνατό σημείο το ενδιαφέρον Διευθυντού και καθηγητών. Η αυστηρή οργάνωση και το προσωπικό ενδιαφέρον προς τον μαθητή. Οι δυνατοί καθηγητές (σωστή προετοιμασία) η δυσκολία των 3ωρων διαγωνισμάτων. Οι καθηγητές είναι τέλειοι. Οι συζητήσεις με τον κ. Κ. Πουσπουρίκα. Κατανόηση και επικοινωνία μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων και διαγωνισμάτων. Σημαντικό σημείο είναι η εμπειρία ορισμένων καθηγητών που ξέρουν πολύ καλά πώς να σε καθοδηγήσουν. Επίσης ξέρουν πώς να σε κινητοποιήσουν. Είναι η θέληση που δείχνουν οι καθηγητές για να μας βοηθήσουν, η οργανωτικότητα σε όλα τα θέματα (διαγωνίσματα κ.λ.π.) Πολύ αποδοτικοί καθηγητές, καλή προετοιμασία για τις Πανελλαδικές, τρίωρα διαγωνίσματα. Πολύ καλοί καθηγητές. Γραμματείς - καλοί καθηγητές. 14. Κάνε μια πρόταση - παρατήρηση για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας (για σένα).

11 Να αλλάξουν τα βιβλία Φυσ. Κατ και Χημ. Κατ. ΕΚΠ: «Κάθε χρόνο αναμορφώνονται» Να αλλάξει η ώρα προσέλευσης των 3ωρων διαγωνισμάτων πιο αργά αν γίνεται!!! ΕΚΠ: «Θα γίνει για τη Β Λυκείου της επόμενης χρονιάς» Να αλλάξουν το βιβλίο της Χημείας. ΕΚΠ: «Εξετάζεται» Δεν είναι ιδιαίτερα βολικές οι καρέκλες στην Ergoway, δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από το βιβλίο Χημ. Κατ. ΕΚΠ: «Η Ergoway μας φιλοξενεί για τα διαγωνίσματα. Στο βιβλίο της Χημείας θα επέμβουμε» Αυτήν την στιγμή δεν μου έρχεται κάτι σημαντικό. Συχνότερες ενημερώσεις των μαθητών και των γονέων για την πρόοδο και τις παρατηρήσεις τους με την επίδοση. ΕΚΠ: «Μπορούν να μας συναντήσουν όποτε το θελήσουν κατόπιν προσυνεννόησης» Πιο συχνή επικοινωνία με τους γονείς. ΕΚΠ: «Μπορούν να μας συναντήσουν όποτε το θελήσουν κατόπιν προσυνεννόησης» Αναλυτικότερη λύση ασκήσεων στην τάξη. Αλλαγή Χημικού. ΕΚΠ: «Μαρία, το συζητήσαμε προσωπικά το θέμα» Περισσότερη ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, έτσι ώστε να κατασταλάξουμε από νωρίς στο τι θα ακολουθήσουμε και να έχουμε έναν στόχο από τώρα. ΕΚΠ: «Ίδε στην ιστοσελίδα για την ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού» Τίποτα. Καλύτερη αντιμετώπιση στο επίπεδο της δυσλεξίας (δυσκολία αντιγραφής από τον πίνακα, κούραση κατά τη συνεχόμενη γραφή). ΕΚΠ: «Λαμβάνεται υπόψη»

12 Αλλαγή τρόπου μαθήματος Μαθ. Κατ. Όταν ζητάμε την άποψή μας για κάτι θα ήταν καλό να λαμβάνεται υπόψιν και να προσπαθείτε να μας ευχαριστήσετε. ΕΚΠ: «Ναι θα γίνει» Να μην παίρνουν τηλέφωνο στο σπίτι, να γίνονται οι παρατηρήσεις μας για καθηγητές αποδεκτές και να μην φταίμε εμείς (να μένουν κρυφά τα ονόματά μας). ΕΚΠ: «Είναι δυνατόν;» Να αλλάξει η ώρα προσέλευσης των 3ωρων διαγωνισμάτων πιο αργά αν γίνεται!! ΕΚΠ: «Θα γίνει για τη Β Λυκείου της επόμενης χρονιάς» Να αλλάξουν τα βιβλία Φυσ. Κατ και Χημ. Κατ. ΕΚΠ: «Λαμβάνεται σοβαρά υπόψη» Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι για το οποίο έχω να εκφράσω σοβαρό παράπονο, η συνολική εικόνα του Φροντιστηρίου είναι εξαιρετική. Πιο συχνή ενημέρωση / ανανέωση της επίδοσής μας στο διαδίκτυο, αλλαγή βιβλίου Χημείας κατεπειγόντως. ΕΚΠ: «Και τα δυο θα μελετηθούν πολύ σύντομα» Καλύτερη κατανομή των ωρών, λιγότεροι και αραιότεροι κύκλοι διαγωνισμάτων. ΕΚΠ: «Ναι για τη Β Λυκείου της επόμενης χρονιάς» Μόνη πρόταση. Αλλαγή του βιβλίου Χημ. ΕΚΠ: «Λαμβάνεται σοβαρά υπόψη» Να συνεχιστεί η σωστή δουλειά. Προσωπικά θα επιθυμούσα η ώρα των διαγωνισμάτων να είναι λίγο πιο αργά (π.χ και όχι 9 12) τουλάχιστον στη Β και Α Λυκείου. ΕΚΠ: «Ναι, θα γίνει για τη Β Λυκείου της επόμενης χρονιάς» Αλλαγή βιβλίου Χημείας. ΕΚΠ: «Λαμβάνεται σοβαρά υπόψη» Να μην τρέχουμε τόσο πολύ στην ύλη σε κάποια μαθήματα και να έχουν όλα τα βιβλία απαντήσεις στις ασκήσεις για να μπορούμε να ελέγχουμε τα αποτελέσματα των ασκήσεων για το σπίτι.

13 Να αλλάξουν τα βιβλία της Χημείας και της Φυσικής Κατεύθυνσης γιατί δεν τα βρίσκω τόσο κατανοητά. ΕΚΠ: «Ναι» Λιγότερες ώρες σε «ασήμαντα» θέματα. ΕΚΠ: «Γίνε πιο σαφής» Διαγωνίσματα 3ωρα ναι αλλά όχι κάθε Κυριακή αλλά Κυριακή ανά Κυριακή. ΕΚΠ: «Ναι θα γίνει» Καλύτερο βιβλίο στην Χημεία Κατεύθυνσης, διδασκαλία του μαθήματος Χημεία. Θα πρέπει στη Β Λυκείου να εισαχθεί το μάθημα Χημεία Γενικής Παιδ. στα τμήματα Θετικής Κατεύθυνσης. ΕΚΠ: «Θα γίνει από φέτος» Ο πίνακας στην Α1. ΕΚΠ: «Έγινε» Να οργανωθεί μια εκδρομή. ΕΚΠ: «Μόνο το σχολείο» Να διοργανώσουμε μια δύο εκπαιδευτικές ψυχαγωγικές εκδρομές. ΕΚΠ: «Ξέχνα το» Πιο μικρή ύλη στα 3ωρα διαγωνίσματα. ΕΚΠ: «Βάζουμε αυτή που έχετε διδαχθεί» Να υπάρξουν κάποιες ώρες που θα μας βοηθήσουν τον καθένα προσωπικά στην επιλογή επαγγέλματος. ΕΚΠ: «Ίδε στην ιστοσελίδα για την ενημέρωση του επαγγελματικού προσανατολισμού» Λίγο πιο προσωπικά, από τους καθηγητές, μερικές φορές θυμίζει μάθημα σχολείου. ΕΚΠ: «Γιατί δεν έθιξες το θέμα στη συνέντευξή σου;» Ένα μπαλκόνι για το χειμώνα για τους μαθητές. ΕΚΠ: «Το πίσω μέρος του κτιρίου στο ισόγειο»

14 Μείωση ή διάσπαση του 6ωρου της Τετάρτης ή έστω να αλλάξουν μέρα ή ώρα τα Μαθηματικά Κατ., διότι το τελευταίο 2ωρο της Τετάρτης είμαστε κουρασμένοι αρκετά και δεν μπορούμε να αποδώσουμε τα μέγιστα. ΕΚΠ: «Έχεις δίκιο. Θα το λάβουμε υπόψη για την επόμενη χρονιά. Φέτος είναι τρομερά δύσκολη η αλλαγή προγράμματος. Συμπαρασύρει καθηγητές, μαθητές, αίθουσες» Προσωπικά θα ήθελα να γίνουν τμήματα πιο ισάξια για να υπάρχει ο απαιτούμενος ανταγωνισμός. ΕΚΠ: «Αυτό γίνεται μέχρι τέλος Οκτωβρίου και μετά το καλοκαίρι γίνεται ανακατάταξη των μαθητών στα θερινά τμήματα με βάση την απόδοσή τους» Το 6ωρο είναι κουραστικό, καλύτερα θα ήταν να χωριστεί σε ακόμα μια ημέρα. ΕΚΠ: «Έχεις δίκιο. Θα το λάβουμε υπόψη για την επόμενη χρονιά. Φέτος είναι τρομερά δύσκολη η αλλαγή προγράμματος. Συμπαρασύρει καθηγητές, μαθητές, αίθουσες» Περισσότερη ενημέρωση όσο αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό. ΕΚΠ: «Ίδε στην ιστοσελίδα για την ενημέρωση του επαγγελματικού προσανατολισμού» Απαιτητικό πρόγραμμα για προετοιμασία για τις Πανελλαδικές. Καμμία.

71% 27% 81% 16% 44% 44% 12% του 64% 29%

71% 27% 81% 16% 44% 44% 12% του 64% 29% Αγαπητοί μαθητές / τριες Θα θέλαμε και πάλι να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο, που διαθέσατε για να συμπληρώσετε το έντυπο κρίσεων του Φροντιστηρίου Εκπαίδευση Θετική - Τεχνολογική. Σας κάνουμε κοινωνούς

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, από τους μαθητές της Β Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, από τους μαθητές της Β Λυκείου Αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες Κάνοντας την αποδελτίωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης, διαβάσαμε όλες τις προσωπικές παρατηρήσεις σχόλια και πήραμε αρκετά μηνύματα. Σε κάποια απαντήσαμε αμέσως και όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Ικανοποιούνται οι επιθυμίες και οι προϋποθέσεις όταν είναι κανείς ικανός να ανταπεξέλθει στο Εξαιρετικά πιεστικό πρόγραμμα. Εξαιρετικοί καθηγητές.

Ικανοποιούνται οι επιθυμίες και οι προϋποθέσεις όταν είναι κανείς ικανός να ανταπεξέλθει στο Εξαιρετικά πιεστικό πρόγραμμα. Εξαιρετικοί καθηγητές. Αγαπητοί μαθητές / τριες Κάνοντας την αποδελτίωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης πήραμε αρκετά μηνύματα. Σε κάποια απαντήσαμε αμέσως και όλα τα υπόλοιπα θα τα αξιοποιήσουμε σύντομα. Σας ευχαριστούμε θερμά.

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, από τους μαθητές της Γ Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, από τους μαθητές της Γ Λυκείου Αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες Κάνοντας την αποδελτίωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης, διαβάσαμε όλες τις προσωπικές παρατηρήσεις σχόλια και πήραμε αρκετά μηνύματα. Σε κάποια απαντήσαμε αμέσως και όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Α Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η Σ

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Α Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η Σ Αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Κάνοντας την αποδελτίωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης, διαβάσαμε όλες τις προσωπικές παρατηρήσεις σχόλια και πήραμε αρκετά μηνύματα.

Διαβάστε περισσότερα

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 17ης Φεβρουαρίου 2013 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 17ης Φεβρουαρίου 2013 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 17ης Φεβρουαρίου 2013 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου 1. Η εικόνα που είχατε αρχικά για το Εκπαιδευτήριό μας πώς διαμορφώθηκε στο διάβα

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Α

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Α Αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες Κάνοντας την αποδελτίωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης πήραμε αρκετά μηνύματα. Σε κάποια απαντήσαμε αμέσως και όλα τα υπόλοιπα θα τα αξιοποιήσουμε σύντομα. Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Α

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Α Αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες Κάνοντας την αποδελτίωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης πήραμε αρκετά μηνύματα. Σε κάποια απαντήσαμε αμέσως και όλα τα υπόλοιπα θα τα αξιοποιήσουμε σύντομα. Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 16ης Νοεμβρίου 2014, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 16ης Νοεμβρίου 2014, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου Μαρούσι 23/01/2015 Αγαπητοί γονείς, των μαθητών μας της, σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα μας επισημάνατε θα ληφθούν σοβαρά υπόψη προκειμένου να σας προσφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΤΙΚΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ Από το 1975 στο Μαρούσι ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΤΙΚΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ Από το 1975 στο Μαρούσι ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ Αγαπητοί γονείς, Μαρούσι, 10.11.2013 Στόχος του εκπαιδευτηρίου μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει. Για το λόγο αυτό εφαρμόζουμε πρωτοποριακά Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 11ης Νοεμβρίου 2012 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 11ης Νοεμβρίου 2012 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 11ης Νοεμβρίου 2012 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου 1. Η εικόνα που είχατε σχηματίσει για το Εκπαιδευτήριο πριν συνεργαστείτε με αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Α π ο τ ε λ έ σ μ α τ α

Α π ο τ ε λ έ σ μ α τ α Αγαπητοί μας γονείς Θα θέλαμε και πάλι να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο, που διαθέσατε για να συμπληρώσετε το έντυπο κρίσεων, του Φροντιστηρίου Εκπαίδευση, κατά την τελευταία ενημέρωσή σας σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 9ης Νοεμβρίου 2014, από γονείς μαθητών μας της A και Β Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 9ης Νοεμβρίου 2014, από γονείς μαθητών μας της A και Β Λυκείου Μαρούσι 23/01/2015 Αγαπητοί γονείς, των μαθητών μας της, σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα μας επισημάνατε θα ληφθούν σοβαρά υπόψη προκειμένου να σας προσφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 16ης Φεβρουαρίου 2014 των γονέων μαθητών μας της Β Λυκείου

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 16ης Φεβρουαρίου 2014 των γονέων μαθητών μας της Β Λυκείου Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 16ης Φεβρουαρίου 2014 των γονέων μαθητών μας της Β Λυκείου Σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα μας επισημάνατε

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 15ης Νοεμβρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 15ης Νοεμβρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου της 15ης Νοεμβρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου Αγαπητοί γονείς, των μαθητών μας της Γ Λυκείου, σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα μας επισημάνατε

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 21ης Φεβρουαρίου 2016, από γονείς μαθητών μας της Α & Β Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 21ης Φεβρουαρίου 2016, από γονείς μαθητών μας της Α & Β Λυκείου της 21ης Φεβρουαρίου 2016, από γονείς μαθητών μας της Α & Β Λυκείου Αγαπητοί γονείς, των μαθητών μας της Α & Β Λυκείου, σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα μας επισημάνατε

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 8ης Φεβρουαρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της A και Β Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 8ης Φεβρουαρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της A και Β Λυκείου Μαρούσι 18/2/2015 Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας, σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα μας επισημάνατε θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, προκειμένου να σας προσφέρουμε ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

Εξαιρετική: 63% Πολύ καλή: 34% Καλή: 3% Μέτρια - Κανένα αρνητικό. Εξαιρετικό φροντιστήριο. Μη εμπορευματοποιημένο φροντιστήριο

Εξαιρετική: 63% Πολύ καλή: 34% Καλή: 3% Μέτρια - Κανένα αρνητικό. Εξαιρετικό φροντιστήριο. Μη εμπορευματοποιημένο φροντιστήριο 1. Γενική εντύπωση για το Φροντιστήριο: Εξαιρετική: 63% Πολύ καλή: 34% Καλή: 3% Μέτρια - ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Πολύ ευχαριστημένος Κανένα αρνητικό. Εξαιρετικό φροντιστήριο. Μη εμπορευματοποιημένο φροντιστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 3ης Μαρτίου 2018, από γονείς μαθητών μας της A και Β Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 3ης Μαρτίου 2018, από γονείς μαθητών μας της A και Β Λυκείου Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας της, σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα μας επισημάνατε θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, προκειμένου να σας προσφέρουμε ακόμα καλύτερες και

Διαβάστε περισσότερα

Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά.

Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά. Γ. Οι μαθητές και τα Μαθηματικά. Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά. ΠΙΝΑΚΑΣ 55 Στάση

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 15ης Φεβρουαρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου

Αποτελέσματα αξιολόγησης του Φροντιστηρίου, της 15ης Φεβρουαρίου 2015, από γονείς μαθητών μας της Γ Λυκείου Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας, σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα όσα μας επισημάνατε θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, προκειμένου να σας προσφέρουμε ακόμα καλύτερες και πιο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό σημείωμα ΠΗΓΑΣΟΣ 1984

Εισαγωγικό σημείωμα ΠΗΓΑΣΟΣ 1984 Εισαγωγικό σημείωμα Τα Φροντιστήρια Πανελλαδικών Εξετάσεων ΠΗΓΑΣΟΣ ιδρύθηκαν το 1984 από τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και εδρεύουν στα Βόρεια προάστια επί της οδού Θέμιδος 1 στην πλατεία του ηλεκτρικού

Διαβάστε περισσότερα

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2017-2018 Έναρξη ιαγωνισµών 1 ης περιόδου (Θερινά Τµήµατα) Έναρξη µαθηµάτων για τα Θερινά Τµήµατα Συγκέντρωση µαθητών ενηµέρωση Έναρξη µαθηµάτων νέων τµηµάτων Αργία 28

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα της αξιολόγησης των Ασκήσεων που προσφέρονται από το τμήμα για το μάθημα Εισαγωγή στην Άλγεβρα

Αποτελέσματα της αξιολόγησης των Ασκήσεων που προσφέρονται από το τμήμα για το μάθημα Εισαγωγή στην Άλγεβρα Αποτελέσματα της αξιολόγησης των Ασκήσεων που προσφέρονται από το τμήμα για το μάθημα Εισαγωγή στην Άλγεβρα Περίοδος συμπλήρωσης ερωτηματολογίου 15.1.2014-21.1.2014 Το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε από 64

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Προς τους γονείς των μαθητών της B τάξης Γενικού Λυκείου Αγαπητοί γονείς, Ψυχικό, 18 Απριλίου 2016 Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 δίδεται η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβριος 2014 ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ

Δεκέμβριος 2014 ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης της Πράξης «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» με MIS 295403 περιόδου 2010-2014 ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

Διαβάστε περισσότερα

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2013-2014 ΧΡΟΝΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ 2013-2014

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2013-2014 ΧΡΟΝΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ 2013-2014 Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2013-2014 Έναρξη ιαγωνισµών 1 ης περιόδου (Θερινά Τµήµατα) Έναρξη µαθηµάτων για τα Θερινά Τµήµατα Συγκέντρωση µαθητών ενηµέρωση Έναρξη µαθηµάτων νέων τµηµάτων Αργία 28

Διαβάστε περισσότερα

"Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα.

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. "Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. Η διδασκαλία αυτή μπορεί να γίνεται στο σχολείο ή κάπου αλλού,

Διαβάστε περισσότερα

Βασικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης Ερωτηματολόγιο για γονείς και κηδεμόνες

Βασικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης Ερωτηματολόγιο για γονείς και κηδεμόνες Βασικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης Ερωτηματολόγιο για γονείς και κηδεμόνες Σημερινή ημερομηνία Παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε. Αριθμός ερωτηματολογίου Συμπληρώνεται από το σχολείο. Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή:

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: 1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλικία:. Φύλο: Αγόρι Κορίτσι Ασχολείσαι με κάποιο άθλημα εκτός σχολείου; ΝΑΙ ΟΧΙ Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: Πόσο συμφωνείς με κάθε μία από τις παρακάτω προτάσεις; Βάλε σε

Διαβάστε περισσότερα

Άδειες Χρήσης. Μοντέλο προαγωγής προγραμμάτων αγωγής υγείας μέσω της φυσικής αγωγής. Χρηματοδότηση. Σκοποί ενότητας. Οι παρακάτω θεωρίες

Άδειες Χρήσης. Μοντέλο προαγωγής προγραμμάτων αγωγής υγείας μέσω της φυσικής αγωγής. Χρηματοδότηση. Σκοποί ενότητας. Οι παρακάτω θεωρίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Άδειες Χρήσης Μοντέλο προαγωγής προγραμμάτων αγωγής υγείας μέσω της φυσικής αγωγής Θεοδωράκης Γιάννης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Για τελειόφοιτους )

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Για τελειόφοιτους ) ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ (Για τελειόφοιτους 2019-2020) 1. Από πότε θα ισχύσει το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ; Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019 2020. Δηλαδή το νέο σύστημα θα «εγκαινιαστεί»

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αυτή η περίοδος για τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών είναι περίοδος σχολαστικής αναζήτησης και έρευνας. Είναι περίοδος άγχους ποιο Κέντρο Ξένων Γλωσσών θα διαλέξουν προκειμένου τα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ «Η Δημιουργική χρήση της τεχνολογίας στα Μαθηματικά μέσω της αυτενέργειας των παιδιών.» Συντονίστρια: Στέλια Δημητρίου-Μιχαηλίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α. Ερωτήσεις για το/τη φοιτητή/φοιτήτρια

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α. Ερωτήσεις για το/τη φοιτητή/φοιτήτρια ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α. Ερωτήσεις για το/τη φοιτητή/φοιτήτρια Διδάσκων: Κ.ΜΑΥΡΙΔΗΣ Μάθημα: ΜΑΥ111β Σύνολο ερωτηματολογίων: 67 Τίτλος: ΑΠΕΙΡΟΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης «Διδασκαλία Κατανόηση Γραπτού Λόγου

Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης «Διδασκαλία Κατανόηση Γραπτού Λόγου Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης «Διδασκαλία Κατανόηση Γραπτού Λόγου Ανάγκη εκπαιδευτικών για αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας Ανάγκη για αξιολόγηση δράσης για σχολική βελτίωση (2013-14) με τη βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης των Πράξεων με τίτλο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με MIS 303169 και 303167 Στο

Διαβάστε περισσότερα

Παπαμιχαλοπούλου Ελευθερία, Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής Τ.Ε. 1 ο Νηπιαγωγείου Ελληνικού Υπ. Διδάκτορας Ειδικής Αγωγής, Τ.Ε.Α.Π.Η.

Παπαμιχαλοπούλου Ελευθερία, Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής Τ.Ε. 1 ο Νηπιαγωγείου Ελληνικού Υπ. Διδάκτορας Ειδικής Αγωγής, Τ.Ε.Α.Π.Η. Π3.2.2. Κοινωνικές Ιστορίες που αφορούν στην Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη και στην κατανόηση κοινωνικών καταστάσεων για μαθητές με αναπηρία Π3.2.3. Κοινωνικές Ιστορίες που αφορούν στη διαχείριση κινδύνων

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 719486 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 61 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 61 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 50 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Μητρώο Τεκµηρίων Εκπαιδευτή ΕΝΟΤΗΤΑ/ΣΤΟΙΧΕΙΟ E/15 ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 15 ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΣ Χρίστου Χρίστος

Μητρώο Τεκµηρίων Εκπαιδευτή ΕΝΟΤΗΤΑ/ΣΤΟΙΧΕΙΟ E/15 ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ 15 ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΣ Χρίστου Χρίστος 1. Προσδιορισµός κατάλληλων µέτρων αξιολόγησης για το πρόγραµµα ECDL α. Εφαρµογή διαφορετικών επιπέδων αξιολόγησης στο πρόγραµµα ECDL. Η αξιολόγηση του προγράµµατος ECDL πρέπει να διενεργείται σε 4 επίπεδα

Διαβάστε περισσότερα

Αντιλήψεις-Στάσεις των μαθητών του γυμνασίου και των Λ.Τ. τάξεων σχετικά με την σχολική ζωή

Αντιλήψεις-Στάσεις των μαθητών του γυμνασίου και των Λ.Τ. τάξεων σχετικά με την σχολική ζωή Αντιλήψεις-Στάσεις των μαθητών του γυμνασίου και των Λ.Τ. τάξεων σχετικά με την σχολική ζωή 2016-2017 Βαβαρούτα Κατερίνα Σπυρόπουλος Βασίλης Ψηλοπαναγιώτη Άννα Ψυχομάνη Γεωργία Ριόλος 2016-17 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Δημιουργία παρουσιάσεων με Prezi για την περιβαλλοντική εκπαίδευση»

Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Δημιουργία παρουσιάσεων με Prezi για την περιβαλλοντική εκπαίδευση» Σεμινάριο μεικτής μάθησης του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Δημιουργία παρουσιάσεων με Prezi για την περιβαλλοντική εκπαίδευση» Αποτελέσματα αξιολόγησης των συμμετεχόντων Επιμορφωτές: Άγγελος Κωνσταντινίδης, Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει ως κύριο στόχο να διερευνήσει τις απόψεις και τις αντιλήψεις των μαθητών όσον αφορά την παραγωγικότητα στην εκπαίδευση. Η έρευνα πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Οι διαδραστικοί πίνακες SMARTBoard στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου - Ευφυής Εκπαίδευση Πέμπτη, 12 Μάρτιος :27

Οι διαδραστικοί πίνακες SMARTBoard στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου - Ευφυής Εκπαίδευση Πέμπτη, 12 Μάρτιος :27 Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου όλοι οι δάσκαλοι χρησιμοποιούν διαδραστικούς πίνακες SMART Board στο μάθημά τους, και είναι ενθουσιασμένοι. "Ο κάθε δάσκαλος βάζει τη φαντασία του και την εφευρετικότητά του",

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Νεοελληνική Λογοτεχνία Και Ψηφιακές Τεχνολογίες»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Νεοελληνική Λογοτεχνία Και Ψηφιακές Τεχνολογίες» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Νεοελληνική Λογοτεχνία Και Ψηφιακές Τεχνολογίες» ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ποσοτική διερεύνηση με

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Μιγαδική Ανάλυση' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 452293 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: 24 Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: 24 Ποσοστό συνόλου: 100.00% σελίδα 1 / 45 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S0. Θέλετε να συμπληρώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων

Έρευνα για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων Έρευνα για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων Μέσα στο πλαίσιο του πρώτου υπό έμφαση στόχου: «Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων», το Σχολείο μας θεωρεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για επίτευξη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΖΕΥΞΗ. Χ. Ζαχαρόπουλος Α. Ανδριομένου Ο.Ε. Έτος Ίδρυσης: 1999

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΖΕΥΞΗ. Χ. Ζαχαρόπουλος Α. Ανδριομένου Ο.Ε. Έτος Ίδρυσης: 1999 ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΖΕΥΞΗ 2104182561 http://sizefksi.blogspot.gr Γ. ΘΕΟΤΟΚΗ 3 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Χ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΑΝΔΡΙΟΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πίνακας περιεχομένων Εταιρική Ταυτότητα... 2 Βασικά στοιχεία του Φροντιστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το

Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το Ελένη Κουννή Ε 2 Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το μάθημα και θα μαθαίνω περισσότερα πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες και συμβουλές για το τέλειο γραπτό

Οδηγίες και συμβουλές για το τέλειο γραπτό Οδηγίες και συμβουλές για το τέλειο γραπτό Μικρά «μυστικά» για ένα τέλειο γραπτό αποκαλύπτουν σήμερα στο «Εθνος- Παιδεία» οι καθηγητές που συμμετέχουν κάθε χρόνο στη βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 556 3 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Ματούλας Γεώργιος Δάσκαλος ΔΣ Ευξινούπολης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΤΙΚΟ 1997-2010. Οδηγός σπουδών ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ. φροντιστήρια 2010-2011 ΘΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΘΕΤΙΚΟ 1997-2010. Οδηγός σπουδών ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ. φροντιστήρια 2010-2011 ΘΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΤΙΚΟ φροντιστήρια ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ ΘΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Οδηγός σπουδών 2010-2011 1997-2010 Δηµιουργικά χρόνια, χρόνια ποιοτικής υπεροχής στη Δυτική Θεσσαλονίκη, χρόνια προσωπικής φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών 2015 2016

Πρόγραμμα Σπουδών 2015 2016 Πρόγραμμα Σπουδών 2015 2016 Χειμερινή προετοιμασία 1 Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΩΡΕΣ/ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ 5 ΙΣΤΟΡΙΑ 2 2 ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΑΤΙΝΙΚΑ 3 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΠ 2 ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΠ 2 ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΔΙΩΝ &

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Είδαμε πως το 4.2% των μαθητών στο δείγμα μας δεν έχουν ελληνική καταγωγή. Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε κάποια ειδικά χαρακτηριστικά αυτών των ξένων μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ. Ακ. έτος Χειμερινό εξάμηνο

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ. Ακ. έτος Χειμερινό εξάμηνο Ακ. έτος 214-215 Χειμερινό εξάμηνο Page 1 of 17 Ακ. έτος 214-215 Χειμερινό εξάμηνο ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι του μαθήματος

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία γενικού δασκάλου με ειδικό δάσκαλο. Έλενα Χατζηπέτρου, Ειδική Δασκάλα Κωφών

Συνεργασία γενικού δασκάλου με ειδικό δάσκαλο. Έλενα Χατζηπέτρου, Ειδική Δασκάλα Κωφών Συνεργασία γενικού δασκάλου με ειδικό δάσκαλο Έλενα Χατζηπέτρου, Ειδική Δασκάλα Κωφών Για να συνεργαστούμε πρέπει πρώτα : Να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους μας Να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα, ποιου

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior)

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Να ξεκινάς πάντα απο το κείμενο μέσα στο οποίο βρίσκεται η ιστορία (coursebook), το λεξιλόγιο και η γραμματική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Β: Προσωπική στάση

ΜΕΡΟΣ Β: Προσωπική στάση ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (προπτυχιακό) Αριθμός Ερωτηματολογίου: Παρακαλώ να κυκλώσετε την απάντηση σας ΜΕΡΟΣ Α: Επιλογή Μαθήματος Για να δηλώσω

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο; Ημερομηνία 28/09/2015 Μέσο Συντάκτης Link clickatlife.gr Χριστίνα Χρυσανθοπούλου http://www.clickatlife.gr/euzoia/story/63076/pos-tha-kano-to-paidi-mou-naagapisei-to-sxoleio ΕΥΖΩΙΑ Πώς θα κάνω το παιδί

Διαβάστε περισσότερα

4.2 Μελέτη Επίδρασης Επεξηγηματικών Μεταβλητών

4.2 Μελέτη Επίδρασης Επεξηγηματικών Μεταβλητών 4.2 Μελέτη Επίδρασης Επεξηγηματικών Μεταβλητών Στο προηγούμενο κεφάλαιο (4.1) παρουσιάστηκαν τα βασικά αποτελέσματα της έρευνάς μας σχετικά με την άποψη, στάση και αντίληψη των μαθητών γύρω από θέματα

Διαβάστε περισσότερα

Μέγιστη τιμή Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς ,18 0, ,5 4,31 0, ,29 0, ,82 1, ,71 1,27 1 5

Μέγιστη τιμή Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς ,18 0, ,5 4,31 0, ,29 0, ,82 1, ,71 1,27 1 5 ΑΣΤΙΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ Μάθημα Ακ. έτος 214-215 Εαρινό εξάμηνο ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι του μαθήματος είναι σαφείς Η ύλη που

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης των Πράξεων με τίτλο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου,

Διαβάστε περισσότερα

Σπύρου Μερκούρη 1 & Αρχελάου Τηλ :

Σπύρου Μερκούρη 1 & Αρχελάου Τηλ : Σπύρου Μερκούρη 1 & Αρχελάου Τηλ : 210 72 37 869 neopagkrati@gmail.com www.neo-pagkrati.gr Σελίδα 1 Πρόγραμμα Σπουδών Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Διάρκεια: 5 Εβδομάδες ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 2 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΘΕΤΙΚΕΣ &

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ «ΚΛΙΜΑ ΤΑΞΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 8 εκπαιδευτικοί 111 μαθητές/τριες ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ «ΚΛΙΜΑ ΤΑΞΗΣ» ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης των Πράξεων με τίτλο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με MIS 303169 και 303167 Στο

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Γλώσσα Προγραμματισμού Ι' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Γλώσσα Προγραμματισμού Ι' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 777 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: συνόλου: σελίδα / Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S. Θέλετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο; Ναι

Διαβάστε περισσότερα

Στάσεις και συνήθειες μαθητών Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007

Στάσεις και συνήθειες μαθητών Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007 Στάσεις και συνήθειες μαθητών Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία Μάρτιος 2007 Η ταυτότητα της έρευνας [σε μαθητές Λυκείου] Ανάθεση :Σύνδεσμος φροντιστών Βορείου Ελλάδος Τύπος

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη

Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη Η στρατηγική Ελέγχω και Αποχωρώ επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αυτοελέγχου σε μαθητές με δυσκολίες συμπεριφοράς.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Γ Λυκείου Μαθήματα, ώρες διδασκαλίας, εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Πρόγραμμα Γ Λυκείου Μαθήματα, ώρες διδασκαλίας, εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ Πρόγραμμα Γ Λυκείου 2015-2016 Μαθήματα, ώρες διδασκαλίας, εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ Σύμφωνα με τον νόμο 4327 / ΦΕΚ 50/ τ. Α/14-5-2015 Αθηνά Τσαγκαλίδου Φυσικός 7 Ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Σύστημα Εισαγωγής και Τμήματα Προετοιμασίας. στο Κολλέγιο Ανατόλια

Νέο Σύστημα Εισαγωγής και Τμήματα Προετοιμασίας. στο Κολλέγιο Ανατόλια Νέο Σύστημα Εισαγωγής και Τμήματα Προετοιμασίας στο Κολλέγιο Ανατόλια Το «Νέο Λύκειο» Παγίδες, πλεονεκτήματα και αδυναμίες 2 Τυχερή άτυχη η φετινή Α Λυκείου, γιατί: οι πρώτες χρονιές αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Β Δεύτερη διδακτική πρόταση Ημερολόγια Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά ή ενήλικες

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Εισηγητής: Όμηρος Βλάχος εκπ/κός Φ.Α.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Εισηγητής: Όμηρος Βλάχος εκπ/κός Φ.Α. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Εισηγητής: Όμηρος Βλάχος εκπ/κός Φ.Α. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ Με ποιον τρόπο θα γίνει η προετοιμασία; Πόσος χρόνος θα αφιερωθεί συνολικά για

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤO ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο7/10/2015 Καλησπέρα σε όλους. Ονομάζομαι Ποντίκη Άντρη και εκπροσωπώ τον κλάδο των Μαθηματικών.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Της ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (PROJECT)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Της ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (PROJECT) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Της ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (PROJECT) 1. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 2017 ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑ Μαθηματικά 3 ώρες/εβδομάδα Φυσική /εβδομάδα Γλώσσα Έκθεση /εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Σπυριδούλα Μπέλλα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αιγαίου 9/5/2017 Επικοινωνιακή ικανότητα γνώση ενός ομιλητή ως

Διαβάστε περισσότερα

Εξορθολογισμός στα θετικά μαθήματα:

Εξορθολογισμός στα θετικά μαθήματα: Εξορθολογισμός στα θετικά μαθήματα: Λιγότερη ύλη, περισσότερη γνώση. ΣΥΝΟΨΗ Πολλά μαθήματα, και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Γλώσσα Προγραμματισμού Ι' Ερωτηματολόγιο

Αποτελέσματα. Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης Ερωτηματολόγιο 'Γλώσσα Προγραμματισμού Ι' Ερωτηματολόγιο Αποτελέσματα Ερωτηματολόγιο 78478 Σύνολο εγγραφών σε αυτό το ερώτημα: Σύνολο εγγραφών στο ερωτηματολόγιο: συνόλου:.% σελίδα / 5 Ομάδα: Ερωτηματολόγιο Ερώτηση: S. Θέλετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο;

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Οι μαθητές με μεγάλη διαφορά απάντησαν «για να ταξιδέψω» [75%] και «γιατί μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες» [73%]. Μεγάλο ποσοστό επίσης εκφράζει την πρόθεση να τα χρησιμοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 556 3 Ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Ματούλας Γεώργιος άσκαλος Σ Ευξινούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες απόψεις για τη μάθηση και θέματα αξιολόγησης. Άννα Κουκά

Σύγχρονες απόψεις για τη μάθηση και θέματα αξιολόγησης. Άννα Κουκά Σύγχρονες απόψεις για τη μάθηση και θέματα αξιολόγησης Άννα Κουκά 1. Εισαγωγή Εξελίξεις στις προσεγγίσεις για τη μάθηση Τα πορίσματα της εκπαιδευτικής έρευνας δημιουργούν αλλαγές στο σημερινό σχολείο Η

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αγαπητοί γονείς, Καθώς το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του στα μικρά μας παιδάκια αλλά και σε εσάς, βρισκόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου

Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου Επιμέλεια-καταγραφή-σχεδιασμός: Ο δάσκαλος της Στ τάξης, Χρίστος Χατζηλοΐζου Απρίλιος 2015 Θέμα: Η αξιοποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

... ΟΝΤΩΣ, Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

... ΟΝΤΩΣ, Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΟΝΤΩΣ, Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβριος 2014 ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι

Δεκέμβριος 2014 ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης της Πράξης «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» με MIS 295403 περιόδου 2010-2014 ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

Διαβάστε περισσότερα

Maria Gravani Open University of Cyprus

Maria Gravani Open University of Cyprus Εστιάζει σε δυο σημεία του ρόλου του ΣΕΠ στο ΑΠΚΥ: 1) ως εκπαιδευτή ενηλίκων, δεδομένου ότι το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται αποτελείται κατά αποκλειστικότητα από ενήλικους εκπαιδευόμενους. 2) ως συνεργάτη

Διαβάστε περισσότερα

Προγράµµατα σπουδών Γενικού Λυκείου. Α τάξη

Προγράµµατα σπουδών Γενικού Λυκείου. Α τάξη Στόχευση: 1 η Οµάδα 7µελές 4µελές τµήµα µε τµήµα µε στόχευση στόχευση την 1 η ΟΠ την 1 η ΟΠ Α τάξη Στόχευση: η Οµάδα 7µελές 4µελές τµήµα µε τµήµα µε στόχευση στόχευση την η ΟΠ την η ΟΠ 1 1 3 Μαθηµατικά

Διαβάστε περισσότερα

Οι κύριες αλλαγές συνοψίζονται στα εξής:

Οι κύριες αλλαγές συνοψίζονται στα εξής: Προς ώρας, η μόνη αλλαγή για τη Β Λυκείου, που μάλιστα θα εφαρμοστεί από - το έτος 2018-19, αφορά το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας που αντικαθίσταται από το μάθημα Πολίτης και Δημοκρατία, με αντίστοιχη

Διαβάστε περισσότερα

Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007

Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007 Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία Μάρτιος 2007 Η ταυτότητα της έρευνας [σε γονείς μαθητών Λυκείου] Ανάθεση :Σύνδεσμος φροντιστών

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια των ωφελουμένων των προγραμμάτων Voucher για το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ.

Σχόλια των ωφελουμένων των προγραμμάτων Voucher για το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ. Σχόλια των ωφελουμένων των προγραμμάτων Voucher για το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ. «Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη και ικανοποιημένη από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Υπήρξε καλή διάθεση εκ μέρους όλων

Διαβάστε περισσότερα

Α' Λυκείου. - Εφαρμογές Πληροφορικής - Τεχνολογία - Διαχείριση Φυσικών Πόρων - Έκφραση-Πολιτισμός. - Ευρωπαϊκός Πολιτισμός

Α' Λυκείου. - Εφαρμογές Πληροφορικής - Τεχνολογία - Διαχείριση Φυσικών Πόρων - Έκφραση-Πολιτισμός. - Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές θα εξετάζονται πανελλαδικά σε 4 ή 5 μαθήματα, αναλόγως το Επιστημονικό πεδίο που θα διαλέξουν στην Γ Λυκείου. Α' Λυκείου Στην Α' Λυκείου οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευομένων- Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού

Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευομένων- Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευομένων- Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Σεντελέ Αικατερίνη, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αξιολόγησα τους μαθητές μου θεωρώντας την αξιολόγηση σαν μια διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Ημερομηνία:.. Σχολείο:. Τάξη:. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Πρόλογος Αγαπητέ/ή μαθητή/τρια, Το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα