ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ"

Transcript

1 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

2 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Βεβαιωθείτε πριν την έναρξη των εργασιών ότι γνωρίζετε τα πάντα για το εργοτάξιο έχετε το κατάλληλο, ειδικευµένο και αξιόπιστο προσωπικό όλα τα αναγκαία υλικά ευρίσκονται στην αποθήκη δεν λείπουν εργαλεία, ενδυµασία εργασίας και κατάλληλα παπούτσια έχετε τα πλήρη σχέδια, µελέτες και οδηγίες έχετε οργανώσει τη µετάβαση και επιστροφή του προσωπικού όπως και τη µεταφορά των υλικών γνωρίζετε µε κάθε λεπτοµέρεια τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και τη χρονική τους διάρκεια 2. ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Ελέγξετε ότι το εργοτάξιο είναι ελεύθερο και η πρόσβαση σε αυτό εύκολη δεν εργάζονται ούτε πρόκειται να εργασθούν άλλα συνεργεία υπάρχει κατάλληλος και ασφαλής χώρος για την εναπόθεση υλικών και εργαλείων παρευρίσκεται ο κύριος του έργου ή ο εκπρόσωπος του και µπορεί να υποδείξει τις παροχές νερού, ρεύµατος αλλά και τους χώρους υγιεινής µετεφέρθη και ευρίσκεται σακίδιο πρώτων βοηθειών υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας έγιναν οι αναγκαίες ασφαλίσεις προσώπων, υλικών και αστικής ευθύνης ο κάθε συνεργάτης σας γνωρίζει επακριβώς τις επιµέρους και συνολικές εργασίες που πρέπει να γίνουν 3. ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Πριν από την τοποθέτηση της µόνωσης θα πρέπει να καθαρισθεί η επιφάνεια του δαπέδου. Υφιστάµενες ανωµαλίες του δαπέδου εξοµαλύνονται. ιαπιστώστε ότι το δάπεδο (τσιµεντένια πλάκα) είναι απόλυτα καθαρό. Εάν όχι, φροντίζουµε για την αποµάκρυνση και του τελευταίου ίχνους σκόνης Αρχίστε µε την τοποθέτηση της µόνωσης. µην ξεχνάτε: Μόνωση διπλής επίστρωσης µε αρµοκάλυψη για ενδοδαπέδια ηλεκτρική θέρµανση µε θερµοσυσσώρευση (θερµοτάπητες ΗΜ R / ΗΜ RS).. Παραγωγός... Τύπος... Πλάκες διαστάσεων... Βάρος... Πακέτο... Σύνολο µ 2... Θερµοαντοχή.

3 Μόνωση απλής επίστρωσης για άµεση ενδοδαπέδια ηλεκτρική θέρµανση µε Θερµοτάπητες λεπτής στρώσης (θερµοτάπητες ΗΜ SF/HM EF).. Παραγωγός... Τύπος... Πλάκες διαστάσεων... Βάρος... Πακέτο... Σύνολο µ 2... Θερµοαντοχή Σε χώρους χωρίς υπόγειο από κάτω, τοποθετείστε µια διάταξη απώθησης της υγρασίας (µεµβράνη). Σηκώστε τη προς τα επάνω, σε τέτοιο πλάτος, ώστε να προεξέχει αρκετά στην άκρη του δαπέδου. Συγκολλείστε τις µεµονωµένες διαδροµές. Σε όλους τους τοίχους, κολώνες, διελεύσεις θυρών τοποθετείστε χωρίς διακοπές και περιµετρικά µια µονωτική ταινία πάχους 8 χιλιοστών (ικανότητα διαστολής τουλάχιστον 5 χιλιοστά), την οποία προσαρµόζετε στην οριζόντια επέκταση του δαπέδου. Το ύψος της περιµετρικής ταινίας υπολογίστε το έτσι ώστε να προεξέχει από την επιφάνεια του τσιµέντου ως την έτοιµη και τελική κατασκευή του δαπέδου. Το υπόλοιπο κόπτεται και αποµακρύνεται µετά την εγκατάσταση της επένδυσης (πλακάκι, µάρµαρο, παρκέ, µοκέτα) του δαπέδου. Το ίδιο αποµακρύνονται και οι άκρες της διάταξης απώθησης της υγρασίας Οι πλάκες της µόνωσης επιστρώνονται σε ολόκληρη την επιφάνεια. Σε περίπτωση ύπαρξης αρµών τοποθετείστε τις πλάκες της µόνωσης πάνω από τους αρµούς. Κενά διαστήµατα κλείστε τα µε κοκκώδες µονωτικό υλικό Για να µην υγρανθεί η µόνωση από το αφροµπετόν, καλύψτε το πάνω µέρος της µόνωσης µε µια µεµβράνη ΡΕ πάχους 2 χιλιοστών. Η µεµβράνη εµποδίζει παράλληλα τη δηµιουργία γεφυρών. Αλληλοκαλύψτε τη µεµβράνη σε αποστάσεις µέχρι 10 εκατοστά και τραβήξτε την προς τα επάνω πλευρικά των περιµετρικών µονωτικών ταινιών, έτσι ώστε να προεξέχει πάνω από την τελική διαµόρφωση του δαπέδου.

4 4. ΑΡΜΟΙ Πριν αρχίσετε την προετοιµασία του δαπέδου καθορίστε µε τον κατασκευαστή του κτιρίου (εργολάβο) τον αριθµό, τη διάταξη και την εκτέλεση των αρµών θερµικής διαστολής. Η επιφάνεια των µεµονωµένων πεδίων του δαπέδου µπορεί να ανέλθει στα 40 µ 2 όπου το πλευρικό µήκος να µην υπερβεί τα 8 µέτρα. Εγκατεστηµένες επιφάνειες (κάτοψη) Επιφάνεια µε κολόνα (κάτοψη) 1. Θερµαινόµενη επιφάνεια 1. κολόνα, σωλήνας, στήριγµα 2. Αρµός θερµικής διαστολής 2. αρµός συστολής 3. Επιπλέον θερµαινόµενη επιφάνεια 3. θερµαινόµενη επιφάνεια Σε µεγαλύτερες ή εµφανώς µετατοπισµένες θερµαινόµενες επιφάνειες και σε διελεύσεις θυρών να τοποθετούνται αρµοί θερµικής διαστολής. Οι αρµοί θερµικής διαστολής είναι απαραίτητοι στα σηµεία όπου εντός της επιφάνειας του δαπέδου βρίσκονται σταθερά οικοδοµικά στοιχεία, όπως π.χ. σωλήνες, κολόνες ή στηρίγµατα. Αυτοί οι αρµοί χρησιµεύουν στην απορρόφηση της ελαστικότητας των υλικών επίστρωσης. Σε µεγάλες επιφάνειες δαπέδου δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί η οδήγηση των ψυχρών συνδέσεων µέσω αρµών διαστολής. Εδώ να οδηγείστε τις ψυχρές συνδέσεις στην περιοχή του αρµού µέσω δύο οµόκεντρα αλληλοσυνδεόµενων κοµµατιών σωλήνων. Ο εσωτερικός σωλήνας της γέφυρας αρµού που προκύπτει είναι µετακινούµενος σε αξονική και ακτινική κατεύθυνση και µπορεί να απορροφάει τις διαδικασίες συστολής και διαστολής της επιφάνειας του δαπέδου δίχως να διατρέχουν κίνδυνο οι ψυχρές συνδέσεις.

5 Οδήγηση ψυχρής σύνδεσης χωρίς αρµό θερµικής διαστολής 1. Αρµός θερµικής διαστολής 2. Θερµαινόµενη επιφάνεια 3. Εξωτερικός σωλήνας 4. Ψυχρές συνδέσεις 5. Εσωτερικός σωλήνας Να µην οδηγείτε ποτέ τους αγωγούς θέρµανσης µέσω αρµών διαστολής ή αρµών συστολής! Προκειµένου να µην βλάπτονται οι θερµοτάπητες στη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης δαπέδου, να τοποθετούνται όλες οι συσκευές και τα εργαλεία σε προστατευτικά καλύµµατα µεγάλης επιφάνειας (µονωτική πλάκα, κ.τ.λ.) Σας συνιστούµε να έχετε µια επίβλεψη των εργασιών επικάλυψης από τον κατασκευαστή (εργολάβο).

6 5. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕ ΟΥ 5.1.Στην ενδοδαπέδια θέρµανση µε θερµοσυσσώρευση η θερµότητα συγκεντρώνεται στο στρώµα κατανοµής των φορτίων (δάπεδο). Το πάχος καθορίζεται µε τη βοήθεια του πιο κάτω αναφερόµενου Νοµογράµµατος π.χ. Κανονική ανάγκη θέρµανσης ανά επιφάνεια: 80 W / µ 2 Συµπληρωµατική διάρκεια απελευθέρωσης: 2 ώρες Επένδυση δαπέδου: µοκέτα Τρόπος κατασκευής: βαρύς Καθορισµένο πάχος στρώµατος συσσώρευσης: 8 εκατοστά Πίνακας για τον καθορισµό του τρόπου κατασκευής (*) Τρόπος κατασκευής Μάζα των επιφανειών που Εκτέλεση οικοδοµής περιβάλλουν το χώρο σε χιλιογραµµάρια ανά µέτρο Ελαφρύς Κάτω από 400 Π.χ. ξύλο, γύψος ή προκατασκευασµένο σπίτι Βαρύς Π.χ. αεριοσκυρόδεµα, ελαφριά κεραµίδια Πολύ βαρύς Άνω των 1200 Π.χ. σκυρόδεµα, ασβεστολιθικός ψαµµίτης, κανονικά κεραµίδια (*) σύµφωνα µε το DIN 4701 Τµήµα 1 Κατά την τοποθέτηση επιφανειακών επενδύσεων από πέτρα, µάρµαρο ή κεραµικό υλικό το πάχος της επιφανειακής επένδυσης πρέπει να ληφθεί υπ όψη κατά τον υπολογισµό του πάχους του δαπέδου. Πρέπει να διασφαλίζεται µια ανθεκτικότητα θερµοκρασίας του στρώµατος κατανοµής των φορτίων τουλάχιστον 90 0 C σε σχέση µε την ανθεκτικότητα της εγκατάστασης για την περίπτωση βλάβης Για τη διασφάλιση ενός σύντοµου χρονικού διαστήµατος αρχικής θέρµανσης, µε άµεση ενδοδαπέδια θέρµανση, επιλέγουµε µειωµένο πάχος θερµαινόµενου δαπέδου ή εγκαθιστούµε το θερµοτάπητα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια (περίπου 2 εκατοστά επικάλυψη).

7 6. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΡΜΟΤΑΠΗΤΕΣ ΗΜ R / ΗΜ RS Οι θερµοτάπητες που είναι έτοιµοι για εγκατάσταση αποτελούνται από αγωγούς θέρµανσης, οι οποίοι έχουν σχήµα µαιάνδρου, είναι δε σταθεροποιηµένοι πάνω σε φέρον πλέγµα µε κολλητικές ταινίες. Για τη σύνδεση στο δίκτυο χρησιµοποιούνται δύο ψυχρές συνδέσεις µε χρωµατική σήµανση (µπλε, µαύρο) σε µούφα σύνδεσης. Οι θερµοτάπητες πληρούν τις προδιαγραφές του προτύπου DIN και είναι δυνατή η εγκατάστασή τους επάνω στη µόνωση µε τη χρήση µιας µεµβράνης ΡΕ. Για να µην βυθιστεί ο θερµοτάπητας µέσα στη µόνωση τον εγκαθιστούµε επάνω στη µεµβράνη ΡΕ µε κάτω το φέρον πλέγµα. Οι χρησιµοποιούµενοι αγωγοί θέρµανσης κατασκευάζονται σύµφωνα µε το πρότυπο DIN VDE Ο αγωγός θέρµανσης NH2 GMY-90 (δίχως προστατευτικό πλέγµα, τύπος ΗΜ R) φέρει προστατευτική µόνωση και είναι κατάλληλος µόνο για τοποθέτηση σε στεγνούς χώρους. Κατασκευή ενός αγωγού θέρµανσης NH2 GMY-90 Ο αγωγός θέρµανσης NH2 GYQUY-90 (µε προστατευτικό πλέγµα, τύπος HM RS) φέρει επίσης προστατευτική µόνωση και διαθέτει ωστόσο επιπλέον ένα επικασσιτερωµένο προστατευτικό πλέγµα µε εξωτερική επένδυση από PVC. Είναι κατάλληλος για εγκατάσταση τόσο σε στεγνούς, νοτισµένους όσο και σε υγρούς χώρους. Κατασκευή ενός αγωγού θέρµανσης NH2 GYQUY-90 Οι θερµοτάπητες ΗΜ RS επιτρέπεται να χρησιµοποιηθούν σε µπάνια και σε ντους σε σύνδεση µε ένα ρελέ διαρροής (30mΑ ρεύµα απελευθέρωσης). εν επιτρέπεται η εγκατάσταση κάτω από το δάπεδο του ντους.

8 7. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΑΠΗΤΩΝ 7.1. Σηµαντικές οδηγίες Οι αγωγοί θέρµανσης δεν επιτρέπεται να διασταυρωθούν ή να έρθουν σε επαφή. εν επιτρέπεται να υπερβείτε την ακτίνα λυγίσµατος, η οποία προκύπτει από τον πολλαπλασιασµό της εξωτερικής περιµέτρου του αγωγού θέρµανσης επί πέντε. Η ελάχιστη θερµοκρασία εγκατάστασης ανέρχεται στους +5 0 C. Να µην εγκαθιστάτε ποτέ τους αγωγούς θέρµανσης µέσα στη µόνωση ή κάτω από αυτήν. εν επιτρέπεται να κόψετε τους αγωγούς θέρµανσης ή να τους συνδέσετε απευθείας. εν επιτρέπεται να κόψετε τους θερµοτάπητες. Να συνδέετε τους θερµοτάπητες πάντα σε παράλληλη διάταξη (ποτέ σε σειριακή!). Για θέρµανση δίχως απώλειες να καλύπτετε ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου µε τους θερµοτάπητες. Μόνο οι ψυχρές συνδέσεις επιτρέπεται να κοπούν ή να επιµηκυνθούν. Οι ψυχρές συνδέσεις και ο αγωγός οδήγησης οδηγούνται στη µετάβαση µεταξύ τοίχου και κολυµβητά τοποθετηµένης τσιµεντοκονίας µέσα σε ένα προστατευτικό σωλήνα. Η σύνδεση µιας ψυχρής σύνδεσης πολλαπλών ταπήτων πραγµατοποιείται πάντα παράλληλα σε µια συσκευή διανοµής στον τοίχο. Οι µούφες να µην φθείρονται µε έλξη (µέγιστη έλξη 120 Ν). Να µην πατάτε επάνω στους θερµοτάπητες, παρά µόνο όσο είναι απαραίτητο για την εγκατάσταση. Τοποθετείστε κοµµάτια µόνωσης. Να εγκαθιστάτε τον αισθητήρα δαπέδου σε ένα προστατευτικό σωλήνα µε το ένα άκρο κλειστό, για να είναι δυνατή κατά περίσταση µία αλλαγή. Ο αγωγός του αισθητήρα να σηµαίνεται στο άκρο της σύνδεσης (συσκευή κουτί), για να είναι δυνατός ο καθορισµός του βάθους. Να δίνετε προσοχή στις ισχύουσες διατάξεις VDE και TAB.

9 7.2. Κατασκευή της ενδοδαπέδιας θέρµανσης οµή ενδοδαπέδιας θέρµανσης / θερµοσυσσώρευση Σύστηµα θερµοταπήτων ΗΜ R / ΗΜ RS Πάχος τσιµεντοκονίας (αφροµπετόν) 7 ως 12 εκατοστά 1. Μπετόν 2. Μόνωση διπλής επίστρωσης µε αρµοκάλυψη, Θερµοαντοχή > = 85 0 C 3. Πλαστική µεµβράνη ΡΕ 4. Θερµοτάπητας 5. Στηρίγµατα συγκράτησης 6. Αφροµπετόν, τσιµεντοκονία 7. Σοβατεπί εγκατεστηµένο ώστε να περιβάλλει τουλάχιστον 5 εκ. 8. Επένδυση δαπέδου

10 Θέρµανση δαπέδου µε θερµοσυσσώρευση µε θέρµανση περιµετρικών ζωνών 1. Πλάκα τσιµέντου 2. Φράγµα κατά της υγρασίας / φράγµα απώθησης των υδρατµών (π.χ. µεµβράνη) 3. Μόνωση θέρµανσης και ηχοµόνωση κτυπογενή ήχου (κατά περίσταση διπλή) 4. Κάλυµµα π.χ. νάιλον, µεµβράνη ΡΕ 5. Θερµοτάπητας (φέρον πλέγµα προς τα κάτω) 6. Στηρίγµατα για το φέρον πλέγµα 7. Θερµοµπετόν 8. Περιµετρικός αρµός, ικανότητα εργασίας 10 χιλιοστά 9. Κόλλα για πλακίδια δαπέδου 10. Επένδυση δαπέδου 11. Σωλήνας για αισθητήρα δαπέδου

11 7.3. Εγκατάσταση των θερµοταπήτων Πριν από την εγκατάσταση των θερµοταπήτων, συγκρίνετε το σχέδιο εγκατάστασης µε τα δεδοµένα της οικοδοµής. Αποσαφηνίστε τις πιθανές αποκλίσεις καθώς δεν επιτρέπεται οι αποκλίσεις να έχουν ως αποτέλεσµα τη µείωση της απόδοσης θέρµανσης. Οι θερµοτάπητες εγκαθίστανται ανάλογα µε το σχέδιο εγκατάστασης και κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι συνδέσεις των ψυχρών συνδέσεων να βρίσκονται πλησιέστερα στο ρευµατοδότη. Οι αγωγοί των ψυχρών συνδέσεων των µεµονωµένων ταπήτων συνδέονται σε παράλληλη διάταξη µεταξύ τους στο ρευµατοδότη. Το προστατευτικό πλέγµα του αγωγού (θερµοτάπητας ΗΜ RS) πρέπει να είναι συνδεδεµένο µε τον προστατευτικό αγωγό. Η µορφή της επιφάνειας που πρόκειται να θερµανθεί, η οποία προβλέπεται από το σχέδιο, επιτυγχάνεται µε την κοπή του φέροντος πλέγµατος στα προβλεπόµενα σηµεία καµπής. Για την αποτροπή της απώλειας θέρµανσης, πρέπει οι θερµοτάπητες να καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια και αυτό επιτυγχάνεται µε το διαχωρισµό του φέροντος πλέγµατος. ιαχωρισµός του φέροντος πλέγµατος για την προβλεπόµενη δηµιουργία επιφάνειας Στο σηµείο τοµής, ο αγωγός θέρµανσης λυγίζεται και η επόµενη διαδροµή τοποθετείται παράλληλα προς την πρώτη διαδροµή. Σε περίπτωση ανάγκης, µπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές αυτή η διαδικασία. Η ακτίνα κάµψης δεν επιτρέπεται να είναι µικρότερη από το πενταπλάσιο της διαµέτρου. Οι θερµοτάπητες τοποθετούνται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τηρείται µία ονοµαστική απόσταση Α τουλάχιστον 5 εκατοστών µεταξύ των αγωγών θέρµανσης και να παραµένει αρκετός χώρος για την εγκατάσταση των ψυχρών συνδέσεων!

12 Οι θερµοτάπητες δεν επιτρέπεται να επιµηκυνθούν ή να κοπούν. Το στερέωµα των θερµοταπήτων γίνεται στο ενδιάµεσο των θερµαγωγών µε τη βοήθεια των ειδικών στηριγµάτων. Μην τοποθετείτε θερµοτάπητες κάτω από µπανιέρες, ντους και νεροχύτες, ντουλάπες, ερµάρια κ.τ.λ. Οι ψυχρές συνδέσεις να οδηγούνται πλευρικά προς τους θερµοτάπητες στον προβλεπόµενο ρευµατοδότη. Ο αισθητήρας υπόλοιπης θερµότητας τοποθετείται στην περιοχή περιστροφής της πόρτας σε ένα προστατευτικό σωλήνα, ο οποίος έχει το ένα άκρο του κλειστό, και µάλιστα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε εντός της θερµαινόµενης επιφάνειας να βρίσκεται στο µέσον της απόστασης των δύο αγωγών θέρµανσης (απόσταση από τον τοίχο 50 εκατοστά) όπως στο σχέδιο Κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης δαπέδου και πριν τη λειτουργία πρέπει να ελέγχονται οι θερµοτάπητες και οι αισθητήρες σε ότι αφορά την τιµή της αντίστασης και την τιµή της µόνωσης. Η αντίσταση µόνωσης των θερµοταπήτων στην κατάσταση παράδοσης είναι > 10ΜΟhm. Να συµπληρώνετε όλα τα αποτελέσµατα των µετρήσεων στο πρωτόκολλο ελέγχου Θέρµανση εσωτερικών ζωνών Τοποθετείστε τους θερµοτάπητες επάνω στην πλαστική µεµβράνη ΡΕ και σταθεροποιήστε τους µε τα ειδικά πλαστικά καρφιά, 5 ανά τµ. Προσέξτε ώστε το επάνω µέρος της µόνωσης να έχει θερµική αντοχή (85 0 C για τοποθέτηση µέσα στο θερµοµπετόν ή 90 0 C για τοποθέτηση κάτω από αυτό) και το πάχος της να µην επιτρέπει, σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής, θερµοκρασία υψηλότερη των 80 0 C στην κάτω επιφάνειά της. Το αφροµπετόν ρίχνεται σε µία εργασιακή περίοδο.

13 7.5. Θέρµανση περιµετρικών ζωνών Οι θερµοτάπητες περιµετρικών ζωνών εγκαθίστανται κάτω από εξωτερικά παράθυρα ή τις εξωτερικές πόρτες, περίπου 20 χιλιοστά κάτω από την επιφάνεια του δαπέδου. Μέγιστο βάθος εγκατάστασης στο χώρο: 1 µέτρο. Η απόδοση ανά επιφάνεια δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 250 W / m 2. Για τη ρύθµιση της θερµοκρασίας, χρησιµοποιείται ένας συνδυασµένος θερµοστάτης χώρου µε συσκευή επόπτευσης της θερµοκρασίας δαπέδου. Αυτός παρέχει τη δυνατότητα, να επιτυγχάνεται ξεχωριστή ρύθµιση της θερµοκρασίας χώρου και δαπέδου, όπου ο αισθητήρας δαπέδου του θερµοστάτη λειτουργεί ως συσκευή επόπτευσης της θερµοκρασίας. Συνιστούµε για τη συσκευή επόπτευσης τη ρύθµιση της θερµοκρασίας του δαπέδου στους 50 0 C (µέγιστη θερµοκρασία 60 0 C). Η επιφανειακή θερµοκρασία της θέρµανσης περιµετρικών ζωνών µπορεί να ανέρχεται µέχρι 35 0 C. Αυτό να λαµβάνεται υπόψη κατά την επιλογή της επένδυσης δαπέδου. Κατά περίσταση, µπορεί να αντικατασταθεί η απαιτούµενη απόδοση θέρµανσης της θέρµανσης περιµετρικών ζωνών από µια άλλη συµπληρωµατική θέρµανση Συµπληρωµατική θέρµανση Οι χώροι µε µπανιέρα ή ντους, εξαιτίας της αυξηµένης ανάγκης θέρµανσης και των συνήθως πολύ µειωµένων ελεύθερων επιφανειών του δαπέδου, να εξοπλίζονται οπωσδήποτε µε µία συµπληρωµατική θέρµανση (θερµοποµπός, µετατροπέας τοίχου, κ.τ.λ.) σύµφωνα µε το πρότυπο DIN Σύνδεση των ψυχρών συνδέσεων Τα άκρα των ψυχρών συνδέσεων συνδέονται στη συσκευή σύνδεσης του τοίχου σύµφωνα µε το παρακάτω σχήµα. Προσοχή! Η σύνδεση περισσοτέρων του ενός θερµοταπήτων να πραγµατοποιείται σε παράλληλη διάταξη. L Ακροδέκτης για φάση λειτουργίας (230 V) µέσω διάταξης ελέγχου (Β1), π.χ. θερµοστάτη. PE Ακροδέκτης σύνδεσης θωράκισης της ψυχρής σύνδεσης για προστασία του ηµιαγωγού και επόπτευση µε ρελέ διαρροής. Ν Ακροδέκτης σύνδεσης µηδενικός ηµιαγωγός της ψυχρής σύνδεσης.

14 8. ΑΜΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ισχύουν οι αυτοί όροι, όπως αναφέρθησαν για την ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρµανση µε θερµοσυσσώρευση. Παρ όλα αυτά παρατίθενται και πάλι βασικές αρχές για την εγκατάσταση άµεσης ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρµανσης οµή άµεσης ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρµανσης (Σύστηµα θερµοταπήτων κάτω από την επένδυση του δαπέδου ΗΜ SF / ΗΜ EF) 1) Μπετόν 2) Σοβατεπί 3) Θερµοµόνωση και ηχοµόνωση 4) Επικάλυψη µε αραιή τσιµεντοκονία 5) Στρώµα τσιµέντου (ή υπόστρωµα ανθεκτικό σε φορτία) 6) Θερµοτάπητας λεπτής στρώσης µε προστατευτικό πλέγµα σύστηµα ΗΜ SF, σύστηµα ΗΜ EF (µονή σύνδεση) 7) Αφροµπετόν ή κόλλα πλακιδίων για την ενσωµάτωση του θερµοτάπητα 8) Κόλλα πλακιδίων ανθεκτική στη θερµοκρασία 9) Επένδυση δαπέδου 8.2. Σηµαντικές οδηγίες συναρµολόγησης Το υπόστρωµα πρέπει να είναι σταθερό και απαλλαγµένο από ταλαντώσεις. Είναι οπωσδήποτε απαραίτητη µια µόνωση θέρµανσης κάτω από το υπόστρωµα κατά την εγκατάσταση στο χώµα ή/και σε µη θερµαινόµενους χώρους. Κατά την επίστρωση των θερµοταπήτων να δίνετε προσοχή, ώστε το προστατευτικό πλέγµα να δείχνει προς τα επάνω.

15 Η κόλλα πλακιδίων, το εύκαµπτο πολυµερικό κονίαµα ή/και το επιπεδούµενο κονίαµα πρέπει να είναι κατάλληλα για την ενδοδαπέδια θέρµανση (σιλικονούχο 1 προς 6). Να ενθυλακώνετε πλήρως τους θερµοτάπητες, τους αγωγούς θέρµανσης και τις µούφες σύνδεσης µε συγκολλητικό κονίαµα. Να µη λυγίζετε τους θερµοτάπητες. Οι αγωγοί θέρµανσης δεν επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή µεταξύ τους ή να διασταυρώνονται. Ελάχιστη απόσταση 6 εκατοστά. Να µην οδηγείτε τους αγωγούς θέρµανσης επάνω από αρµούς θερµικής διαστολής ή αρµούς συστολής. Να µην κόβετε τους αγωγούς θέρµανσης και να µην τους συνδέετε απευθείας. Κατά την εγκατάσταση σε χώρους µε µπανιέρα ή ντους, προβλέπεται ως προστατευτικό µέτρο έναντι της έµµεσης επαφής ένα ρελέ διαφυγής (FI 30 mα). Η χαµηλότερη θερµοκρασία εγκατάστασης των θερµοταπήτων ανέρχεται στους 5 0 C, η µέγιστη επιτρεπόµενη θερµοκρασία επιφάνειας ανέρχεται στους 80 0 C. Εάν οι συνδέσεις των θερµοταπήτων χρησιµοποιούνται για τη σύνδεση µε περαιτέρω θερµοτάπητες, τότε η µέγιστη επιτρεπόµενη τάση ανέρχεται στα 16Α Εφαρµογή Ο εξαιρετικά επίπεδος θερµοτάπητας χρησιµοποιείται ως άµεση θέρµανση και εγκαθίσταται άµεσα κάτω από την επένδυση του δαπέδου. Είναι κατάλληλος ως συµπληρωµατική θέρµανση ή ως κυρίως θέρµανση. Με το µειωµένο ύψος των περίπου 3 έως 4 χιλιοστών, ο θερµοτάπητας χρησιµοποιείται κυρίως σε ανακαινίσεις µπάνιων, ντους, κουζινών, κ.τ.λ. Μέγιστο πάχος επένδυσης δαπέδου (προσοχή στα επόµενα στοιχεία) Πλακίδια Παρκέτο Μοκέτα Ελασµατοποιηµένο δάπεδο PVC 30 χιλιοστά 16 χιλιοστά 10 χιλιοστά 8 χιλιοστά 10 χιλιοστά 8.4. Κατασκευή θερµοταπήτων ΗΜ SF / ΗΜ EF Ο αγωγός θέρµανσης αποτελείται από δύο παράλληλα οδηγούµενους αγωγούς θέρµανσης µε πρόσθετο κοινό προστατευτικό πλέγµα και εξωτερική επένδυση. Στο ένα άκρο του θερµοτάπητα συνδέονται µεταξύ τους οι δύο αγωγοί θέρµανσης, στο άλλο άκρο βρίσκεται µια κοινή ψυχρή σύνδεση µε προστατευτικό πλέγµα και χρωµατικά σηµασµένους (µπλε και µαύρο) µεµονωµένους αγωγούς. Εξαιτίας αυτής της µονοµερούς σύνδεσης, είναι δυνατή µία εξαιρετικά απλή διαδικασία εγκατάστασης. Με τη χρήση ειδικών εξαρτηµάτων, είναι δυνατή η επιµήκυνση της ψυχρής σύνδεσης.

16 8.5. Προετοιµασία της επιφάνειας εγκατάστασης Πριν από την εγκατάσταση του θερµοτάπητα, πρέπει να ελέγχεται η επιφάνεια εγκατάστασης. Πιθανές ρωγµές πρέπει να αντιµετωπιστούν µε εποξειδική ρητίνη. Να διασφαλίζετε, ότι δεν προεξέχουν εντός της επιφάνειας εγκατάστασης αιχµηρά αντικείµενα, τα οποία θα µπορούσαν να βλάψουν το θερµοτάπητα. Να σταθεροποιείτε σε όλους τους τοίχους, τις κολόνες κ.τ.λ. µία περιµετρική µονωτική ταινία (µε πάχος αφρού περίπου 8 χιλιοστών) Οδηγίες εγκατάστασης Οι θερµοτάπητες επιστρώνονται στο δάπεδο µε το πλαστικό προστατευτικό πλέγµα να δείχνει προς τα επάνω σύµφωνα µε το σχέδιο εγκατάστασης. Η απεικονιζόµενη στο σχέδιο µορφή επιτυγχάνεται, εάν κόψει κανείς το πλαστικό προστατευτικό πλέγµα στα σηµεία καµπής. Προσοχή! Να µην τραυµατίσετε τον αγωγό θέρµανσης. Στο σηµείο τοµής, να λυγίζετε το θερµοτάπητα και να τον εγκαθιστάτε παράλληλα προς την πρώτη διαδροµή. Να τηρείτε την ελάχιστη απόσταση των 6 εκατοστών µεταξύ των αγωγών θέρµανσης. Τα άκρα σύνδεσης (ψυχρές συνδέσεις) οδηγούνται πλευρικά προς τους θερµοτάπητες προς τη συσκευή σύνδεσης. Η διασταύρωση των θερµοταπήτων απαγορεύεται! Στη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης να δίνετε προσοχή, ώστε να µην πατάτε επάνω στους θερµοτάπητες. Πριν από την τοποθέτηση του θερµοτάπητα, να διενεργείτε έλεγχο µόνωσης, να µετράτε την τιµή της αντίστασης του θερµοτάπητα και να συµπληρώνετε το πρωτόκολλο ελέγχου. Οι εταιρίες Ardex, PCI, Knauf και Uzin προσφέρουν ανάµεσα και σε άλλους τα απαιτούµενα προϊόντα για την επίστρωση των θερµοτάπητων. Να δίνετε προσοχή στις οδηγίες επίστρωσης του κατασκευαστή (παραγωγού).

17 Εγκατάσταση επάνω σε στρώµα τσιµέντου 1. Ασταρώστε το υπόστρωµα και αφήστε το να στεγνώσει. 2. Επικαλύψτε µε εύκαµπτο πολυµερικό κονίαµα (σιλικονούχο) και πιέστε το θερµοτάπητα µαζί µε το πλαστικό προστατευτικό πλέγµα επάνω στο στρώµα κονιάµατος. 3. Αφήστε το στρώµα κονιάµατος να στεγνώσει. 4. Επιπεδοποιήστε τις ανωµαλίες ως προς το επιπεδούµενο κονίαµα και αφήστε το να στεγνώσει Εγκατάσταση σε επενδύσεις από κεραµικό υλικό, σε συνθετικές πλάκες ή πλάκες πέτρας και µαρµάρου Οι υφιστάµενες επενδύσεις θα πρέπει να είναι σταθερά κολληµένες. Αφαιρέστε µε ένα οικιακό απορρυπαντικό ή µε ένα διαχωριστικό λαδιού τις ακαθαρσίες όπως π.χ. το κερί ή το λίπος. Συνεχίστε την εργασία σας µε τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στα βήµατα 1. έως 4. Εγκατάσταση επάνω σε στρώµα ανυδρίτη Το στρώµα ανυδρίτη πρέπει να είναι στεγνό, µέγιστη υγρασία 0,5%. Λειάνετε την επιφάνεια εάν χρειαστεί. Συνεχίστε την εργασία σας όπως περιγράφεται στα βήµατα 1. έως 4. Εγκατάσταση επάνω σε ξύλινες σανίδες και ξύλινες πλάκες µε σιδηροδεσµούς Το δάπεδο πρέπει να είναι απαλλαγµένο από ταλαντώσεις και στεγνό. Αφαιρέστε τις ακαθαρσίες όπως π.χ. το κερί ή το λίπος µε ένα οικιακό απορρυπαντικό ή µε ένα διαχωριστήρα λαδιού. Βιδώστε ή κολλήστε επάνω στις ξύλινες σανίδες πλάκες στήριξης από σκληρό αφρό ή πλάκες πεπιεσµένων ινών πολυεστέρα. Συνεχίστε την εργασία σας όπως περιγράφεται στα βήµατα 1. έως Επιφανειακή επένδυση δαπέδου εν επιτρέπεται η κάλυψη της θερµαινόµενης επιφάνειας µε πρόσθετα καλύµµατα, (π.χ. µε χαλιά). Τα κεραµικά πλακίδια και η φυσική πέτρα είναι ιδιαιτέρως κατάλληλα για ενδοδαπέδιες θερµάνσεις, αλλά µπορούν να χρησιµοποιηθούν και επενδύσεις από ύφασµα, από πλαστικό ή από παρκέτο. Η επάνω επιφανειακή επένδυση δαπέδου πρέπει γενικά να είναι σταθεροποιηµένη µε µία κολλητική ουσία που είναι κατάλληλη για ενδοδαπέδια θέρµανση. Πλακίδια ως επιφανειακή επένδυση Εγκαταστήσετε τα πλακίδια µε την προσθήκη εύκαµπτου πολυµερούς κονιάµατος, στο τέλος κόψτε τις πλεονάζουσες περιµετρικές µονωτικές ταινίες. Γεµίστε µε αρµό πλακιδίων (σιλικονούχο), κατασκευάστε τον περιφερειακό αρµό µε σιλικόνη και καταστήστε τον κατά αυτόν τον τρόπο ελαστικό.

18 Επιφανειακή επένδυση από ύφασµα ή πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) Σε επιφανειακές επενδύσεις από ύφασµα ή PVC καλύψτε το θερµοτάπητα µε επιπεδούµενο κονίαµα πάχους τουλάχιστον 10 χιλιοστών ως µηχανικό µέσο προστασίας. Ανθεκτικότητα θερµοκρασίας: 50 0 C Εγκατάσταση Για το σύστηµα θέρµανσης προβλέπεται µία ολοπολική διάταξη αποσύζευξης από το δίκτυο µε πλάτος ανοίγµατος επαφής τουλάχιστον 3 χιλιοστών ανά πόλο. Σε χώρους µε µπανιέρα ή ντους προβλέπεται ως προστατευτικό µέτρο έναντι της έµµεσης επαφής ένα ρελέ διαφυγής (FI 30 ma). Ο αισθητήρας δαπέδου του θερµοστάτη πρέπει να οδηγηθεί απευθείας στο θερµαινόµενο δάπεδο µέσα σε ένα προστατευτικό σωλήνα, ο οποίος έχει κλειστό το ένα άκρο. Οι ψυχρές συνδέσεις των θερµοταπήτων πρέπει επίσης να εγκατασταθούν σε ένα προστατευτικό σωλήνα και να οδηγηθούν σε ένα κουτί του τοίχου. Τα άκρα των ψυχρών συνδέσεων κάθε θερµοτάπητα πρέπει να είναι συνδεδεµένα µέσω µίας διάταξης ελέγχου που είναι µε τη σειρά της συνδεδεµένη µε την τάση του δικτύου 230 V. Το προστατευτικό πλέγµα του θερµοτάπητα συνδέεται και από τις δύο πλευρές µε τον προστατευτικό αγωγό. B1 ιάταξη ελέγχου F1 Ασφάλεια L Φάση 230 V ~ N Μηδενικός ηµιαγωγός ΡΕ Προστατευτικός αγωγός για τη θωράκιση R1 Θερµοτάπητας µε προστατευτικό πλέγµα TF Αισθητήριο δαπέδου

19 9. ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ 9.1. Ενδοδαπέδια θέρµανση µε θερµοσυσσώρευση Η ρύθµιση της θερµοκρασίας του δαπέδου και κατ αυτό τον τρόπο και της θερµοκρασίας του χώρου επιτυγχάνεται µέσω των αισθητήρων δαπέδου και των ρυθµιστών Dimplex ZAS 99 Dimplex AR 99 DC1 Dimplex AR 99 DC2 Dimplex AR 99 DC3 Dimplex AR 99 DC4 Η επιτρεπόµενη θερµοκρασία (αισθητήρας) ρυθµίζεται µε το ρυθµιστή κατά ανώτατο όριο στους 60 0 C Άµεση ενδοδαπέδια θέρµανση Η ρύθµιση της θερµοκρασίας του χώρου γίνεται µε τους ρυθµιστές Dimplex RTW 301 UN Dimplex RTWU 301 UN ή Dimplex BT 200 AN Dimplex BT 301 UN οι οποίοι είναι εξοπλισµένοι µε αισθητήρα δαπέδου. Ο αισθητήρας ελέγχου θερµοκρασίας δαπέδου ρυθµίζεται κατά ανώτατο όριο στους 45 0 C ιατήρηση σταθερής θερµοκρασίας δαπέδου Εάν ο εγκαταστηµένος θερµοτάπητας χρησιµεύει µόνο για τη διατήρηση σταθερής θερµοκρασίας στο δάπεδο τότε τοποθετούµε Dimplex BT 301 UN Dimplex BTU 301 UN ή Dimplex BT 200 AN Dimplex BT 100 AN Η θερµοκρασία δαπέδου ρυθµίζεται µέχρι 45 0 C.

20 10. ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Μετά το στέγνωµα όλων των επιστρώσεων αλλά πριν την τοποθέτηση της επιφανειακής επένδυσης επαναλαµβάνουµε τη µέτρηση διέλευσης και µόνωσης σε όλους τους θερµοτάπητες και τους αισθητήρες δαπέδου. Ακολουθεί η ηλεκτρική σύνδεση και η εγκατάσταση (τοποθέτηση σύνδεση) όλων των ρυθµιστών, θερµοστατών κ.τ.λ. καθώς και η ωµοµέτρηση των θερµοταπήτων. Η θέρµανση του δαπέδου, πριν την τοποθέτηση της επιφανειακής επένδυσης, είναι το επόµενο βήµα. Η θέρµανση σε στρώµατα τσιµέντου γίνεται µετά από 21 ηµέρες. Σε στρώµατα ανυδρίτη το νωρίτερο µετά από 7 ηµέρες. Στην ενδοδαπέδια θέρµανση µε θερµοσυσσώρευση η λειτουργία ακολουθεί κατά προτίµηση ένα 7ήµερο αυτόµατα πρόγραµµα θέρµανσης. Στην άµεση ενδοδαπέδια θέρµανση, µετά την αρχική λειτουργία, ακολουθούµε διαστήµατα ενεργοποίησης διάρκειας 30 λεπτών µε ενδιάµεση απενεργοποίηση διάρκειας 60 λεπτών. Και µην ξεχνάµε: Η θερµοκρασία του δαπέδου περιορίζεται µέσω των ρυθµιστών και αισθητήρων στους κατ ανώτατο όριο 45 0 C. Αυτή τη λειτουργία τη διατηρούµε σταθερή για 7 ηµέρες. Η οµαλή λειτουργία της ενδοδαπέδιας θέρµανσης εξασφαλίζεται στη συνέχεια µε τη χρήση των οργάνων ελέγχου και ρύθµισης επί τη βάσει των προγραµµατισµένων εντολών. ΠΡΟΣΟΧΗ Η SIELINE δεν ευθύνεται για τις εργασίες πολιτικού µηχανικού. Συνιστά όµως να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του πολιτικού µηχανικού του έργου, αλλά και οι οδηγίες του παραγωγού κονιάµατος (βλέπε οδηγίες επί της συσκευασίας), οι οδηγίες του παραγωγού στόκου για τους αρµούς, να τηρηθούν οι αποστάσεις µεταξύ των πλακιδίων, το πάχος πλακιδίων κλπ από τον εργολάβο και τον οποιοδήποτε τεχνίτη εγκαταστάτη.

21 11. ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΕΝ ΥΣΗΣ Μάρµαρο, πέτρα, κεραµικό δάπεδο π.χ. πλακάκι Ιδανικά για ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρµανση. Τοποθέτηση µετά το στέγνωµα του αφροµπετόν ή της τσιµεντοκονίας. Η ελαστικότητα θα πρέπει να παραµείνει και µετά τη σκλήρυνση. Κατά την τοποθέτηση προσοχή για την επάρκεια του σοβατεπί. Παρκέ: Προσοχή στις παρατηρήσεις του παραγωγού. Με αυξηµένη θερµοκρασία δυνατόν να εµφανιστούν αλλοιώσεις χρωµατισµών σε χαλιά. Προσοχή πάντα στην υπόδειξη «Ενδείκνυται για ενδοδαπέδια θέρµανση». άπεδα µε µοκέτες: Μοκέτες κατάλληλες για ενδοδαπέδια θέρµανση φέρουν το σήµα. Ελαστικά δάπεδα: Επιτρέπονται µόνο εκείνα τα δάπεδα, τα οποία φέρουν το σήµα για ενδοδαπέδια θέρµανση. ιαρκής θερµοαντοχή 50 0 C. Τα δάπεδα επικολλώνται σε ολόκληρη την επιφάνεια (µε την κατάλληλη κόλλα). ιάφορα δάπεδα Οριακή τιµή της θερµικής αντίστασης R<=0,18 (m 2 K)/W (DIN 44576). 12. ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Μετά την αποπεράτωση της εγκατάστασης, παραδίδονται στον ιδιοκτήτη η περιγραφή της κατασκευής της ενδοδαπέδιας θέρµανσης οι οδηγίες συναρµολόγησης το συµπληρωµένο πρωτόκολλο ελέγχου η θέση όλων των συσκευών ελέγχου θερµοκρασίας του δαπέδου, των αισθητήρων δαπέδου και των εξωτερικών αισθητήρων (θερµοστατών) το σχέδιο εγκατάστασης µε τη θέση των θερµοταπήτων και των αρµών θερµικής διαστολής πιστοποιητικό εγγύησης

22 1) Οι ανώτατες επιφανειακές θερµοκρασίες δαπέδου ορίζονται από το πρότυπο DIN / EN 1264 και είναι για καθιστικό, διάφορα δωµάτια και διαδρόµους +29 C για περιµετρικές ζώνες µπροστά από θύρες και κάτω από παράθυρα σε πλάτος ενός µέτρου (1,0m) +35 C για τους χώρους λουτρού +33 C αποκλίσεις θερµοκρασιών από το πρότυπο αυτό ti +9 K Οι βαθµοί αυτοί επιδιώκονται στις ηµέρες µε τις κατώτατες θερµοκρασίες (γερµανικός κλιµατολογικός χάρτης). 2) Επιφανειακές θερµοκρασίες δαπέδου κατοικίας βάσει προτύπου DIN Εξωτερική θερµοκρασία Εσωτερική θερµοκρασία Va ( C) ± Vf ( C) , ,5 +20 Επειδή προς το παρόν δεν υπάρχει πρότυπο για την θέρµανση των τοίχων (ενδοτοίχιο σύστηµα) συνιστάται η επιδίωξη των προαναφεροµένων ή παραπλήσιων θερµοκρασιών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ:

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Η ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας ανταποκρίνεται σχεδόν απόλυτα στις θερμοκρασιακές απαιτήσεις της ιδανικής θέρμανσης. Η μέση θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών

Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Κ Α Ι ΔΡΟΣΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών Upo_Home_Comf_EN_GR_0508.indd 1 02.06.2008 16:06:57 Ur Σύστημα Uponor

Διαβάστε περισσότερα

Excel Ex 205 Carbon Film

Excel Ex 205 Carbon Film Excel Ex 205 Carbon Film ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΕΠΕ (ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ) 17ο χλμ. Π.Ε.Ο Θεσσ/νίκης - Αγ. Αθανασίου, Τ.Κ. 57003 Τηλ.: 2310778955-6, 2310722028 Email: megi@protopsaltis.gr, website: www.agmrecruit.com

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΊΗΣΗ, ΑΠΟΣΎΖΕΥΞΗ, ΑΠΟΣΤΡΆΓΓΙΣΗ ΣΥΝΔΈΣΕΩΝ, ΗΧΟΜΌΝΩΣΗ ΚΤΥΠΟΓΕΝΟΎΣ ΉΧΟΥ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΊΗΣΗ, ΑΠΟΣΎΖΕΥΞΗ, ΑΠΟΣΤΡΆΓΓΙΣΗ ΣΥΝΔΈΣΕΩΝ, ΗΧΟΜΌΝΩΣΗ ΚΤΥΠΟΓΕΝΟΎΣ ΉΧΟΥ Schlüter -DITRA ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΊΗΣΗ, ΑΠΟΣΎΖΕΥΞΗ, ΑΠΟΣΤΡΆΓΓΙΣΗ ΣΥΝΔΈΣΕΩΝ, ΗΧΟΜΌΝΩΣΗ ΚΤΥΠΟΓΕΝΟΎΣ ΉΧΟΥ Οι ψάθες απομόνωσης και οι σύνθετες μονώσεις της σειράς προϊόντων Schlüter -DITRA έχουν καταξιωθεί παγκοσμίως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΚΕ ΜΠΑΝΙΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΠΑΡΚΕ ΜΠΑΝΙΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΡΚΕ ΜΠΑΝΙΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ www.huema.de Περιεχομενα ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ... 3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ... 5 ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ... 5 ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΟΧΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΠΕ ΙΑ ΚΟΥΤΙΑ, ΚΟΥΤΙΑ ΙΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΠΕ ΙΑ ΚΟΥΤΙΑ, ΚΟΥΤΙΑ ΙΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑ ΚΟΥΤΙΑ 2 2. ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΧΩΝΕΥΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ 3 3. ΕΠΙ ΑΠΕ Α ΚΟΥΤΙΑ 4 4. 4 1 1. Ενδοδαπέδια κουτιά Τα ενδοδαπέδια κουτιά θα είναι σύµφωνα µε τα πρότυπα NF EN 60-670-1 και

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς H Ενδοδαπέδια Θέρμανση είναι σε όλους γνωστή ως η πιο Aποτελεσματική, Ποιοτική Υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Η θέρμανση μεταφέρεται αποτελεσματικά με τον πιο φυσικό τρόπο από

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Η Alkor Draka διαθέτει για κάθε τύπο µεµβράνης PVC αντίστοιχα εξαρτήµατα που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ALKORPLUS Alkorplus Στρώµα

Διαβάστε περισσότερα

RAPID CLIC ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Τα προϊόντα LinkWerks παράγονται σύμφωνα με την άδεια των βιομηχανικών δαπέδων, της

RAPID CLIC ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Τα προϊόντα LinkWerks παράγονται σύμφωνα με την άδεια των βιομηχανικών δαπέδων, της RAPID CLIC ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Αυτό το έγγραφο παρέχει τις οδηγίες εγκατάστασης για πλακίδια και σανίδες LinkWerks. Τα προϊόντα LinkWerks παράγονται σύμφωνα με την άδεια των βιομηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ Ο ΗΓΙΑ ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ Ο ΗΓΙΑ ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο ΗΓΙΑ ΕΝ Ο ΑΠΕ ΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Stand 02.2009 ( η παρούσα καταργεί όλες τις προηγούµενες) Έδρα: REHAU ΕΠΕ 2ο χλµ. Λεωφ. Παιανίας-Μαρκοпούλου Τ.Κ. 190 02 Παιανία Τηλ.: (210) 66 82 500 Фαξ.: (210)

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης. Φιλμ υπέρυθρης θέρμανσης HEATFLOW

Οδηγός Εγκατάστασης. Φιλμ υπέρυθρης θέρμανσης HEATFLOW Οδηγός Εγκατάστασης Φιλμ υπέρυθρης θέρμανσης HEATFLOW Περιεχόμενα Προειδοποιήσεις Προειδοποιήσεις ασφαλείας Σημαντικές παρατηρήσεις Προετοιμασία Υλικά και εργαλεία Εγκατάσταση Ορισμός επιφανειών για την

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 14. Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm. Σωλήνας ΡΕ - X & PE - RT Σελ. 321. Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 322

Κεφάλαιο 14. Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm. Σωλήνας ΡΕ - X & PE - RT Σελ. 321. Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 322 Κεφάλαιο 14 Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm Σωλήνας ΡΕ - X & PE - RT Σελ. 321 Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 322 319 PUR-THERM Logafix Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR-THERM ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αναγραφόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 230/10 (4) A~ Με Διάταξη Ανοίγματος

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 230/10 (4) A~ Με Διάταξη Ανοίγματος Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 230/10 (4) A~ Με Διάταξη Ανοίγματος 0390.. Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης ρυθμιστή θερμοκρασίας χώρου 230/10 (4) A~ με διάταξη ανοίγματος 2 Εγκατάσταση του ρυθμιστή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων 0397.. Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης ρυθμιστή θερμοκρασίας χώρου 24/5 (2) A~ με επαφή δύο κατευθύνσεων 2 Εγκατάσταση του ρυθμιστή

Διαβάστε περισσότερα

ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÅÓ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÐÕÑÉÔÉÊÇ ÁÌÌÏ ÊÏÉÍÇ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÈÑÁÕÓÔÇ ÁÌÌÏ ËÁÔÏÌÅÉÏÕ

ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÅÓ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÐÕÑÉÔÉÊÇ ÁÌÌÏ ÊÏÉÍÇ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÈÑÁÕÓÔÇ ÁÌÌÏ ËÁÔÏÌÅÉÏÕ ÕÐÏÓÔÑÙÌÁÔÁ ÄÁÐÅÄÙÍ Η εταιρεία ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος από το 1985, έχοντας συνδέσει το όνομά της με την ποιότητα και τη συνέπεια. Σήμερα, με πέντε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 10. Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm. Σωλήνας ΡΕ - Xa & PE - Xc Σελ. 213. Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 214

Κεφάλαιο 10. Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm. Σωλήνας ΡΕ - Xa & PE - Xc Σελ. 213. Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 214 Κεφάλαιο 10 Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR - Therm Σωλήνας ΡΕ - Xa & PE - Xc Σελ. 213 Μονωτικές πλάκες & Εξαρτήματα Σελ. 214 211 PUR-THERM Logafix Ενδοδαπέδια θέρμανση Logafix PUR-THERM ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς H Ενδοδαπέδια Θέρμανση είναι σε όλους γνωστή ως η πιο Aποτελεσματική, Ποιοτική Υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Η θέρμανση μεταφέρεται αποτελεσματικά με τον πιο φυσικό τρόπο από

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 3 4 5 6 7 8 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κάνει παρατηρήσεις, προτάσεις τροποποιήσεων κτλ σχετικά µε το σχέδιο αυτό.

Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κάνει παρατηρήσεις, προτάσεις τροποποιήσεων κτλ σχετικά µε το σχέδιο αυτό. 2006-11-03 ICS: 29.020;91.140.50 ΕΛΟΤ 1424 ΣΧΕ ΙΟ DRAFT ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ HELLENIC STANDARD Απαιτήσεις για θεµελιακή γείωση Requirements for foundation earthing Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κάνει παρατηρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

www.tekto.gr ΚΟΚΚΟΙ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΔΑΠΕΔΩΝ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΜΕ ΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

www.tekto.gr ΚΟΚΚΟΙ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΔΑΠΕΔΩΝ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΜΕ ΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ www.tekto.gr ΚΟΚΚΟΙ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΔΑΠΕΔΩΝ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΜΕ ΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Σελίδα 1 από8 Περισσότερο από 19 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ τετραγωνικά µέτρα και 25 χρόνια πείρας στην Ευρώπη!

Διαβάστε περισσότερα

Νέο σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης ξηράς δόμησης χαμηλού προφίλ

Νέο σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης ξηράς δόμησης χαμηλού προφίλ Νέο σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης ξηράς δόμησης χαμηλού προφίλ Ένα σύστημα θέρμανσης - ψύξης χαμηλών θερμοκρασιών ακολουθεί την ενεργειακή εναλλαγή μεταξύ ανθρώπινου οργανισμού και θερμαινόμενης - ψυχόµενης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Κοπή ανοίγματος πάγκου. Ελάχ. 5

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Κοπή ανοίγματος πάγκου. Ελάχ. 5 Κοπή ανοίγματος πάγκου Το πάχος του πάγκου εργασίας πρέπει να είναι 8-0 mm, ενώ το πλάτος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 600 mm Ο πάγκος πρέπει να είναι επίπεδος και οριζόντιος Τα σόκορα του πάγκου εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 3 2.1. Κανάλια απ ευθείας στήριξης 3 2.1.1. ιαστάσεις 3 2.1.2. Εξαρτήµατα τοποθέτησης 4 2.1.3. Εξαρτήµατα στήριξης διακοπτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ ATLAS STOPTER, ATLAS HOTER.

ΤΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ ATLAS STOPTER, ATLAS HOTER. ATLAS STOPTER K-10 /ATLAS HOTER S/ 3. Δεύτερο στρώμα κόλας εγκιβωτισμού ενισχυμένου γιαλοπλέγματος έως 1m πάνω από το επίπεδο του εδάφους. 4. Κόλα επικόλλησης πολυστερίνης ATLAS STOPTER K-20 6. Τελικός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩN & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩN & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ Μέλος του Ομίλου Daikin 4. ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩN & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 204 Συστήµατα ενδοδαπέδιας θέρµανσης ROTEX Basis plate Μονωτικές πλάκες κατασκευασμένες από άκαυστη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. Η κατασκευή ενός οικοδομικού έργου διακρίνεται σε τρία βασικά στάδια :

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. Η κατασκευή ενός οικοδομικού έργου διακρίνεται σε τρία βασικά στάδια : ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Η κατασκευή ενός οικοδομικού έργου διακρίνεται σε τρία βασικά στάδια : Α Στάδιο : Aπό εκσκαφές μέχρι την ολοκλήρωση του οικοδομικού σκελετού. Β Στάδιο : Aπό τοιχοποιίες ως τις εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ DOMOLINE

ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ DOMOLINE ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ DOMOLINE -Κτιριακές εγκαταστάσεις αποχέτευσης. -Αεραγωγοί. -Επιφανειακές αποχετεύσεις Υδρορροές. -Προστασία καλωδίων. ΠΡΟΤΥΠΑ: DIN 8062, ΕΛΟΤ 9. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Σωλήνες μήκους 3 μέτρων σε δέματα

Διαβάστε περισσότερα

BV-GD BVE-GD BV-GDZ BVE-GDZ

BV-GD BVE-GD BV-GDZ BVE-GDZ BV-GD BVE-GD BV-GDZ BVE-GDZ el Οδηγίες εγκατάστασης, συντήρηση και χρήση 1. Η εγκατάσταση Αυτές οι οδηγίες εγκατάστασης ισχύουν για τους ακόλουθους τύπους: BV-GD, BVE-GD, BV-GDZ και BVE-GDZ 1 Το µέγεθος

Διαβάστε περισσότερα

Technical Department - page 1

Technical Department - page 1 Technical Department - page 1 E T I C S External Thermal Insulation Compound System Απώλειες Θερμότητας στα κτίρια Στέγη & ανώτατο όριο 27 % Δάπεδα, παράθυρα, πόρτες 22 % Τούβλο 37 % Προετοιμασία Υποστρώματος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ 2014 1 H 2 H 2 ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ? ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΣΤΕΓΗ H 2 H 2 H 2 H 2 ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ H 2 ΑΤΜΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η εταιρεία FAKR προσφέρει μία μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος Οδηγίες εγκατάστασης Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος Έλεγχος Όταν ελέγχετε το υπόστρωμα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία και, στη συνέχεια, υποβάλλετε το υπόστρωμα στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ (ανακεφαλαίωση)

ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ (ανακεφαλαίωση) 1 ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ (ανακεφαλαίωση) ΓΕΝΙΚΑ Αυτό το σύστημα κεντρικής θέρμανσης είναι γνωστό από πολύ παλιά. Όπως έχει αναφερθεί, πρώτοι οι αρχαίοι ρωμαίοι το χρησιμοποίησαν για να ζεστάνουν τις κατοικίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 6720 647 950 09/2000 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Δοχείο αδρανείας PL750 / 1000 / 1500 Να διαβάζονται προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Πρόλογος Σημαντικές γενικές υποδείξεις χρήσης Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιότητες Ανόργανο υλικό, διαπνέον, για εσωτερική και εξωτερική χρήση, με εξαιρετική εργασιμότητα.

Ιδιότητες Ανόργανο υλικό, διαπνέον, για εσωτερική και εξωτερική χρήση, με εξαιρετική εργασιμότητα. Baumit StarContact Προϊόν Σύνθεση Έτοιμη προς χρήση κονία για επικόλληση θερμομονωτικών πλακών EPS, πετροβάμβακα και XPS και για επίστρωση του υαλοπλέγματος. Κατάλληλο για εφαρμογή με το χέρι ή μηχανή.

Διαβάστε περισσότερα

OTTOTAPE Trio-FBA. BA/T-FBAΠολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για σύνδεση ποδιάς παραθύρων. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής:

OTTOTAPE Trio-FBA. BA/T-FBAΠολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για σύνδεση ποδιάς παραθύρων. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: BA/T-FBAΠολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για σύνδεση ποδιάς παραθύρων OTTOTAPE Trio-FBA Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Αφρός πολυουρεθανίου, εμποτισμένος με τροποποιημένη ακρυλική ρητίνη - Εμποτισμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΣΗ Θερμοσυσσωρευτές

ΘΕΡΜΑΝΣΗ Θερμοσυσσωρευτές Θερμοσυσσωρευτές ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ Τάση ~ 400 V, 50 Hz 3/N/PE. Δυναμικής εκφόρτισης. Κατάλληλοι για χρόνο φόρτισης από 5 + 0h/8 +0h μέχρι 10 + 6h. Χρώμα λευκό. Γρίλιες: μπεζ Δύο θερμοστάτες ενσωματωμένοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Stand 02.2009 ( η παρούσα καταργεί όλες τις προηγούμενες 1 Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ : Με την παρούσα τεχνική οδηγία σκοπό έχουμε να διευκρινήσουμε τυχόν απορίες των εγκαταστατών

Διαβάστε περισσότερα

DECO CIRE. Πατητή τσιμεντοκονία οριζοντίων & καθέτων επιφανειών.

DECO CIRE. Πατητή τσιμεντοκονία οριζοντίων & καθέτων επιφανειών. DECO CIRE Πατητή τσιμεντοκονία οριζοντίων & καθέτων επιφανειών. Σελίδες: 4 111380 01018 Matt Satin Gloss Περιγραφή Παστώδες μονολιθικό κονίαμα έτοιμο προς χρήση, για εφαρμογή σε οριζόντιες και κάθετες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ 4 5 6 7 3 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-182 Περιγραφή Συσκευής 1. Καλώδιο 2. Λαβή 3. ιακόπτης λειτουργίας On/Off 4. Ρυθµιστής ισχύος 5. Μπουτόν περιτύλιξης καλωδίου 6. Πέλµα 7. Θάλαµος σακούλας 8. Μπουτόν απελευθέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Apostol [Πληκτρολογήστε την επωνυμία της εταιρείας] [Ημερομηνία] Αξιότιμε Πελάτη, Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ ως προμηθευτή σας για την αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Συστήματα Συγκόλλησης SikaBond για Ανθεκτικές Συγκολλήσεις Υψηλής Αισθητικής

Construction. Συστήματα Συγκόλλησης SikaBond για Ανθεκτικές Συγκολλήσεις Υψηλής Αισθητικής Construction Συστήματα Συγκόλλησης SikaBond για Ανθεκτικές Συγκολλήσεις Υψηλής Αισθητικής Τέλεια Ξύλινα Δάπεδα, μασίφ ή βιομηχανικά επεξεργασμένα Βιώστε την αίσθηση των Ξύλινων Δαπέδων Ιδιωτικές κατοικίες,

Διαβάστε περισσότερα

Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ηµεροµηνία: Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Ηµεροµηνία: Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ ΚΤΙΡΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ KYT Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΡΡΑΧΙΟΥ 89 & ΚΗΦΙΣΟΥ - 104 43 ΑΘΗΝΑ Y ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ηµεροµηνία: Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο κατασκευαστής συνιστά τη σωστή χρήση των συσκευών φωτισμού! Για τον λόγο αυτό να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες τοποθέτησης για όλα τα δάπεδα της Egger με σύστημα χωρίς κόλλα JUST clic!

Οδηγίες τοποθέτησης για όλα τα δάπεδα της Egger με σύστημα χωρίς κόλλα JUST clic! Οδηγίες τοποθέτησης για όλα τα δάπεδα της Egger με σύστημα χωρίς κόλλα JUST clic! ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΕΛΈΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΈΛΕΙΑΣ/ΥΠΟΣΤΡΏΜΑΤΑ 1. ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΕΛΈΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΈΛΕΙΑΣ Τα δάπεδα lminte και τα δάπεδα με τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης

Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης 1. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Hidrozol & Hidrozol Elastik: Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης Αδιάβροχο Ελαστικό Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Θερμικά καλώδια Νορβηγίας

Θερμικά καλώδια Νορβηγίας Θερμικά καλώδια Νορβηγίας Ανακαλύψτε Την Υπεροχή Την Θαλπωρή Την Οικονομία Την Ποιότητα Ζωής Από τον παγκόσμιο ηγέτη στα Θερμικά Καλώδια. Θέρμανση Δαπέδου με Θερμικά Καλώδια Όλο και περισσότεροι άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Technical Department page 1

Technical Department page 1 Technical Department page 1 E T I C S Eternal Thermal Insulation Compound System Technical Department page 2 Απώλειες Θερμότητας στα κτίρια Στέγη & ανώτατο όριο 27 % άπεδα, παράθυρα, πόρτες 22 % Τούβλο

Διαβάστε περισσότερα

Επικάλυψη δαπέδου. Δάπεδο Laden Οδηγός Εγκατάστασης και Συναρμολόγησης

Επικάλυψη δαπέδου. Δάπεδο Laden Οδηγός Εγκατάστασης και Συναρμολόγησης Επικάλυψη δαπέδου Δάπεδο Laden Οδηγός Εγκατάστασης και Συναρμολόγησης ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ «LADEN» Αυτός ο οδηγός περιλαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

AC220V 7 o o o o 7 o - 15 CMH 55/15 45/5 65/25 80/40 C O 75/35 - 45/5 45/5 O O 75/35 75/35 C M H 55/15 65/25 80/40 C C M H 55/15 65/25 80/40 C 16 O O O 55/15 65/25 C M H 45/5 80/40 C 75/35 45/5 55/15

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοδαπέδια θέρμανση ξηράς δόμησης & χαμηλού ύψους. Ελληνικό προϊόν

Ενδοδαπέδια θέρμανση ξηράς δόμησης & χαμηλού ύψους. Ελληνικό προϊόν Ελληνικό προϊόν Ενδοδαπέδια θέρμανση ξηράς δόμησης & χαμηλού ύψους Kamfloor... το μέλλον στη θέρμανση Kamfloor ένα πρωτοποριακό σύστημα μορφόπλακας για ενδοδαπέδια θέρμανση ξηράς δόμησης με βάση το μπετόν

Διαβάστε περισσότερα

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C)

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η ελαστοµερής ασφαλτική µεµβράνη κεραµοσκεπής EshaRoof Reflect ανήκει στις µεµβράνες κεραµοσκεπής νέας γενιάς

Διαβάστε περισσότερα

Επενδύσεις δαπέδων. ZM14024 & LINY Οδηγός Εγκατάστασης και Συναρμολόγησης

Επενδύσεις δαπέδων. ZM14024 & LINY Οδηγός Εγκατάστασης και Συναρμολόγησης Επενδύσεις δαπέδων ZM14024 & LINY Οδηγός Εγκατάστασης και Συναρμολόγησης ΠΑΤΩΜΑΤΑ «ZM14024 και LINY» ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Αυτός ο οδηγός περιλαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα προστασίας επιφανειών

Προϊόντα προστασίας επιφανειών Προϊόντα προστασίας επιφανειών ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Τσοχάκια προστασίας καρφωτά κατάλληλα για έπιπλα με ξύλινα πόδια. Επιτρέπουν την εύκολη και αθόρυθη μετακίνηση

Διαβάστε περισσότερα

SUNNY CENTRAL. 1 Εισαγωγή. Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας

SUNNY CENTRAL. 1 Εισαγωγή. Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας SUNNY CENTRAL Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας 1 Εισαγωγή Μερικοί κατασκευαστές μονάδων συνιστούν ή/και απαιτούν, κατά τη χρήση των φωτοβολταϊκών μονάδων λεπτής μεμβράνης

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα προστασίας επιφανειών

Προϊόντα προστασίας επιφανειών Προϊόντα προστασίας επιφανειών ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Τσοχάκια προστασίας καρφωτά κατάλληλα για έπιπλα με ξύλινα πόδια. Επιτρέπουν την εύκολη και αθόρυθη μετακίνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ: Φαιστού ΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ Προϋπολογισμός: ,00 ΕΥΡΩ Χρηματοδότηση: ΕΤΠΑ 80% και Εθνική Συμμετοχή 20%

ΔΗΜΟΣ: Φαιστού ΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ Προϋπολογισμός: ,00 ΕΥΡΩ Χρηματοδότηση: ΕΤΠΑ 80% και Εθνική Συμμετοχή 20% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣ: Φαιστού ΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ Προϋπολογισμός: 1.915.000,00 ΕΥΡΩ Χρηματοδότηση: ΕΤΠΑ 80% και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ & ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΦΙΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ & ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ 176 ΠΡΟΦΙΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ & ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ R aluminium MADE IN GERMANY ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS A.E. 177 R aluminium Βέργα πλακέ από ανοδιωμένο αλουμίνιο 15 x 2 mm, 1 Μ 01013 575000.0000 15 x 2

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες προϊόντος

Λεπτομέρειες προϊόντος Λεπτομέρειες προϊόντος Χαρακτηριστικά εξοπλισμού και δυνατότητες τοποθέτησης για το SUNNY STRING-MONITOR SSM16-11 Περιεχόμενα Το Sunny String-Monitor SSM16-11 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την επιτήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ Α) ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 5 3 4 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

OTTOTAPE Trio-BKA BA/T-BKA. Πολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για συναρμολόγηση RAL. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής:

OTTOTAPE Trio-BKA BA/T-BKA. Πολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για συναρμολόγηση RAL. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: BA/T-BKA Πολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για συναρμολόγηση RAL OTTOTAPE Trio-BKA Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Αφρός πολυουρεθανίου, εμποτισμένος με τροποποιημένη ακρυλική ρητίνη - Εμποτισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Συνθετικά τσοχάκια για λεία δάπεδα Τσοχάκια προστασίας καρφωτά

Διαβάστε περισσότερα

Vibranivo. Σειρά VN 1000 VN 2000 VN 5000 VN Οδηγίες λειτουργίας

Vibranivo. Σειρά VN 1000 VN 2000 VN 5000 VN Οδηγίες λειτουργίας Vibranivo Σειρά VN 1000 VN 2000 VN 5000 VN 6000 Οδηγίες λειτουργίας 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Tel.: +49 (0)831 57123-0 Internet:www.uwt.de D-87488 Betzigau Fax: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών Fix-o-moll ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Τσοχάκια προστασίας καρφωτά κατάλληλα για έπιπλα με ξύλινα πόδια. Επιτρέπουν την εύκολη και αθόρυθη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ S C S

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ S C S ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ S C S Α.1. ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΕΣ Ο μεταλλικός σκελετός των τοιχοποιιών καλύπτεται από συστήματα ξηράς δόμησης όπως γυψοσανίδες. Εξτρά μονώσεις τοποθετούνται στους εξωτερικούς τοίχους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Επιβλέπων: ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΒΕΡΝΑΔΟΣ, Καθηγητής ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα προστασίας επιφανειών

Προϊόντα προστασίας επιφανειών Προϊόντα προστασίας επιφανειών ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Τσοχάκια προστασίας καρφωτά κατάλληλα για έπιπλα με ξύλινα πόδια. Επιτρέπουν την εύκολη και αθόρυθη μετακίνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

6780 0590 03/99. Οδηγίες χειρισµού. Λέβητας αερίου µε εκµετάλλευση λανθάνουσας ενέργειας καυσαερίων. Logamax plus GB112-24/29/43/60

6780 0590 03/99. Οδηγίες χειρισµού. Λέβητας αερίου µε εκµετάλλευση λανθάνουσας ενέργειας καυσαερίων. Logamax plus GB112-24/29/43/60 6780 0590 03/99 Οδηγίες χειρισµού Λέβητας αερίου µε εκµετάλλευση λανθάνουσας ενέργειας καυσαερίων Logamax plus GB112-24/29/43/60 Αγαπητή πελάτισσα, αγαπητέ πελάτη, η κατασκευή και η παραγωγή του λέβητα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΤΗΣ EGGER ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΑ PRO CLIC! PATENTED. www.egger.com

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΤΗΣ EGGER ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΑ PRO CLIC! PATENTED. www.egger.com ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΤΗΣ EGGER ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΑ PRO CLIC! PATENTED www.egger.com ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΑ ΔΑΠΕΔΑ 1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ Τα δάπεδα laminate της EGGER

Διαβάστε περισσότερα

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων Πεδία εφαρμογών Tσιμεντοειδές σύστημα πολλαπλών χρήσεων κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, τοιχοποιία, κάτω από πλακίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Καθορισμός θέσης ηλεκτροβάνας Χρήση υποχρεωτικά (τοποθετημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY

ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY MADE IN GERMANY ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ H πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία σε συνδυασμό με το πάθος για καινοτομία έχουν καταστήσει την εταιρία Sonneflex ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα σε παγκόσμιο επίπεδο στον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες τοποθέτησης για τα δάπεδα της Egger με το σύστημα UNI fit!

Οδηγίες τοποθέτησης για τα δάπεδα της Egger με το σύστημα UNI fit! Οδηγίες τοποθέτησης για τα δάπεδα της Egger με το σύστημα UNI fit! ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΕΛΈΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΈΛΕΙΑΣ 1. ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΕΛΈΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΈΛΕΙΑΣ Τα δάπεδα laminate της EGGER κατασκευάζονται με υψηλή ακρίβεια στις

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις πανελληνίων θεμάτων στην. Οικοδομική 21/06/2018

Απαντήσεις πανελληνίων θεμάτων στην. Οικοδομική 21/06/2018 Απαντήσεις πανελληνίων θεμάτων στην Οικοδομική 21/06/2018 ΘΕΜΑ Α Α1. α. ΣΩΣΤΟ (σχολικό βιβλίο σελ. 274) β. ΛΑΘΟΣ (Τα φορτία που δέχεται ένας τοίχος μπορεί να είναι κατακόρυφα ή οριζόντια. σχολικό βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

«Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf»

«Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf» «Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf» 1 Πάκος Σπυρίδων ιπλ. ΠολιτικόςΜηχανικός Univ. Dortmund KnaufΓυψοποιίαΑ.Β.Ε.Ε. Ευριπίδου 10, Καλλιθέα Τηλ: +30 2109310567 Fax: +30 2109310568 Email: pakos.spyridon@knauf.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 1 Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντήρα νερού 2 Κύρια στοιχεία του θερμαντήρα νερού 3 Εξαρτήματα συστήματος 4 Τοποθέτηση συσκευής και οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Rotonivo. Σειρά RN 3000 RN 4000 RN Οδηγίες λειτουργίας

Rotonivo. Σειρά RN 3000 RN 4000 RN Οδηγίες λειτουργίας Rotonivo Σειρά RN 3000 RN 4000 RN 6000 Οδηγίες λειτουργίας 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Tel.: +49 (0)831 57123-0 Internet:www.uwt.de D-87488 Betzigau Fax: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de Αυτοί

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτης προστασίας αγωγών:

Διακόπτης προστασίας αγωγών: Διακόπτης προστασίας αγωγών: Διαστασιολόγηση των κατάλληλων διακοπτών προστασίας αγωγών για μετατροπείς υπό ειδικές συνθήκες Περιεχόμενα Η επιλογή του σωστού διακόπτη προστασίας αγωγών εξαρτάται από διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

aluminium ΠΡΟΦΙΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ MADE IN GERMANY

aluminium ΠΡΟΦΙΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ MADE IN GERMANY MADE IN GERMANY R ΠΡΟΦΙΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ Με πολυετή τεχνογνωσία και εμπειρία στην κατασκευή ειδικών προφίλ αλουμινίου, η γερμανική εταιρία Alfer προσφέρει πληθώρα ποιοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος

Βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος Βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος 1. Θέρμανση και δροσισμός: το σύστημα επαναπροσδιορίζεται διαρκώς, επιτυγχάνοντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες σε όλες τις εποχές του χρόνου. 2. Καλύτερη θερμική άνεση:

Διαβάστε περισσότερα

7202 9200-05/2001 DE/AT/CH (DE)

7202 9200-05/2001 DE/AT/CH (DE) 7202 9200-05/2001 DE/AT/CH (DE) Για το χειριστή Οδηγίες χειρισµού Λέβητας αερίου µε εκµετάλλευση λανθάνουσας ενέργειας καυσαερίων Logamax plus GB122-11/19/24/24K Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY

Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY 138 ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY Χρησιμοποιείτε γυαλιά προστασίας. Χρησιμοποιείτε μάσκα σκόνης. Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες προϊόντος

Λεπτομέρειες προϊόντος Λεπτομέρειες προϊόντος Χαρακτηριστικά εξοπλισμού και δυνατότητες τοποθέτησης για το SUNNY STRING-MONITOR SSM24-11 Περιεχόμενα Το Sunny String-Monitor SSM24-11 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την επιτήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες τοποθέτησης για δάπεδα laminate aqua + της Egger σε υγρούς χώρους με το σύστημα χωρίς κόλλα UNI fit!

Οδηγίες τοποθέτησης για δάπεδα laminate aqua + της Egger σε υγρούς χώρους με το σύστημα χωρίς κόλλα UNI fit! Οδηγίες τοποθέτησης για δάπεδα laminate aqua + της Egger σε υγρούς χώρους με το σύστημα χωρίς κόλλα UNI fit! ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΟΥ ΧΩΡΟΥ/ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΕΛΈΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΈΛΕΙΑΣ/ΥΠΟΣΤΡΏΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΟΥ ΧΩΡΟΥ Χώροι με

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα ενδοδαπέδιας θέρµανσης - δροσισµού MULTIBETON

Σύστηµα ενδοδαπέδιας θέρµανσης - δροσισµού MULTIBETON Σύστηµα ενδοδαπέδιας θέρµανσης - δροσισµού MULTIBETON Η MULTIBETON HELLAS A.E. δραστηριοποιείται στον χώρο της θέρµανσης δαπέδου από το 1978. Με πάνω από 5.000 έργα στο ενεργητικό της σε όλη την Ελλάδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ 1 Αυτορυθμιζόμενες θερμαντικές ταινίες Διατηρούν την θερμοκρασία στην επιφάνεια σωληνώσεων και δοχείων αντισταθμίζοντας τις απώλειες θερμότητας προς

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Σειρές 1 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά µε τα πάνελ που έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Τοιχοποιία Ι Επισκευές

Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τα κατεστραμμένα ή φθαρμένα μέρη της τοιχοποιίας επισκευάζονται ακολουθώντας τις παραδοσιακές τεχνικές. Ο τεχνίτης πριν ξεκινήσει πρέπει να έχει έτοιμα τα απαιτούμενα υλικά: πέτρες

Διαβάστε περισσότερα

Ταινίες Χαρτοταινίες

Ταινίες Χαρτοταινίες ality by Mentor MENTOR ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ 5558 5559/1 5557 5559 5556 19 mm 25 mm 30 mm 38 mm 50 mm 96 τεμ. 72 τεμ. 60 τεμ. 48 τεμ. 36 τεμ. Υψηλής ποιότητας PROFESSIONAL Αφαιρείται εύκολα και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ Γ ΕΠΑΛ 29 / 04 / 2018

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ Γ ΕΠΑΛ 29 / 04 / 2018 Γ ΕΠΑΛ 29 / 04 / 2018 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΘΕΜΑ 1 ο 1. Να γράψετε στο τετράδιό σας το γράμμα καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν είναι σωστή ή τη λέξη ΛΑΘΟΣ, αν είναι λανθασμένη. α. Τοιχοποιίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ Ι 93

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ Ι 93 Η Τέχνη της Κατασκευής και η Μελέτη Εφαρµογής Άµεσο, τετράποδο καβαλέτο. Είναι προκατασκευασµένο προϊόν από λεπτή χαλύβδινη ράβδο, ενώ τα στηρίγµατα του είναι εµβαπτισµένα σε πλαστικό υλικό, για να µην

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ & ΨΥΞΗ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΕΔΕΥΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ & ΨΥΞΗ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΕΔΕΥΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΑ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ «ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ & ΨΥΞΗ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΕΔΕΥΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 5-5-2009 Περιεχόμενα Πρόλογος Κεφ.01 Θέρμανση δαπέδου Κεφ.02 Θερμική Θαλπωρή Κεφ.03 Ψύξη Κεφ.04 Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ. Κωδικός προϊόντος: /

ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ. Κωδικός προϊόντος: / ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ Κωδικός προϊόντος: 107-48590 / 107-48593 Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καµία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη

Διαβάστε περισσότερα

VIEGA FONTERRA Συστήµατα Θέρµανσης και Ψύξης απέδου Όλα από ένα χέρι

VIEGA FONTERRA Συστήµατα Θέρµανσης και Ψύξης απέδου Όλα από ένα χέρι VIEGA FONTERRA Συστήµατα Θέρµανσης και Ψύξης απέδου Όλα από ένα χέρι Η απαίτηση για µια ευχάριστη θερµική άνεση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, όλο και αυξάνεται. Το σύστηµα θέρµανσης και ψύξης απέδου

Διαβάστε περισσότερα

Vibranivo Mononivo. Σειρά VN 4000 MN Σειρά. Οδηγίες λειτουργίας

Vibranivo Mononivo. Σειρά VN 4000 MN Σειρά. Οδηγίες λειτουργίας Vibranivo Mononivo Σειρά Σειρά VN 4000 MN 4000 Οδηγίες λειτουργίας 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Tel.: +49 (0)831 57123-0 Internet:www.uwt.de D-87488 Betzigau Fax: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΠΕΔΩΝ. δάπεδα εσωτερικού χώρου. δάπεδα εξωτερικού χώρου

ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΠΕΔΩΝ. δάπεδα εσωτερικού χώρου. δάπεδα εξωτερικού χώρου ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΠΕΔΩΝ δάπεδα εσωτερικού χώρου δάπεδα εξωτερικού χώρου κριτήρια επιλογής επίστρωσης δαπέδου σε σχέση και με τη θέση του στην οικοδομή συμπεριφορά σε σχέση με τον ήχο, το νερό και την υγρασία,

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστική τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων κατηγορίας C2TE S1. Κατάλληλη για πλακίδια και φυσικούς λίθους μεγάλων διαστάσεων

Ελαστική τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων κατηγορίας C2TE S1. Κατάλληλη για πλακίδια και φυσικούς λίθους μεγάλων διαστάσεων Ελαστική τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων κατηγορίας C2TE S1 Κατάλληλη για πλακίδια και φυσικούς λίθους μεγάλων διαστάσεων Κατάλληλη για επενδύσεις κτιρίων προσόψεις Ανθεκτική σε νερό και καιρικές επιδράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες Συνδέσεις

Λεπτομέρειες Συνδέσεις Μελέτη και Κατασκευή, με συστήματα Rigips. 5.16.01 Συστήματα Συνδέσεις τοιχοποιίας Rigips Οι συνδέσεις των συστημάτων τοιχοποιίας με τα παρακείμενα δομικά στοιχεία παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ηχομόνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Α Π Ο Τ Ο Ν Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο Σ Υ Ν Ε Τ Α Ι Ρ Ι Σ Μ Ο. Viega Fonterra. Θέρµανση & Ψύξη απέδου

Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Α Π Ο Τ Ο Ν Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο Σ Υ Ν Ε Τ Α Ι Ρ Ι Σ Μ Ο. Viega Fonterra. Θέρµανση & Ψύξη απέδου Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Α Π Ο Τ Ο Ν Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο Σ Υ Ν Ε Τ Α Ι Ρ Ι Σ Μ Ο Viega Fonterra Θέρµανση & Ψύξη απέδου Viega Fonterra Συστήµατα Θέρµανσης & Ψύξης απέδου για ανεβασµένο επίπεδο ζωής.

Διαβάστε περισσότερα