A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 19/2015 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 19/2015 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης."

Transcript

1 A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 19/2015 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης. 38/2015 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Απόψεις επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Σύνδεση Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου Θεσσαλονίκης µε το Αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ και το τοπικό δίκτυο (τµήµα )». Στη Θέρµη και στο ηµοτικό Κατάστηµα Θέρµης, σήµερα την 12η Οκτωβρίου 2015 ηµέρα της εβδοµάδας ευτέρα και ώρα 1:30 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης µετά από την αριθµ.41219/ έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής που επιδόθηκε σε καθένα Σύµβουλο, σύµφωνα µε τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/τεύχος Α /2010) περί «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ιοίκησης Πρόγραµµα Καλλικράτης» και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόµιµη απαρτία, γιατί σε σύνολο 9 µελών βρέθηκαν παρόντα 5 µέλη, ήτοι: ΠΑΡΟΝΤΕΣ Χρυσοχόου Παύλος, πρόεδρος Ιωσηφίδης Ιωάννης, αντιπρόεδρος Σαµαράς Σωκράτης Κουγιουµτζίδης Σταύρος Σαραφιανός Χρήστος ΑΠΟΝΤΕΣ Μίχου-Κουγιάµη Σουλτάνα Ζελιλίδης αµιανός Ακριτίδου Μαρία Τσουκαλά Λήδα - Αναστασία Στη συνεδρίαση παρέστη και η υπάλληλος του ήµου, Πριτζάκη Αικατερίνη, για την τήρηση των πρακτικών. O Πρόεδρος εισηγούµενος το 1 ο θέµα της ηµερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη της Επιτροπής τη µε αριθ. πρωτ / εισήγηση του Τµήµατος Συγκοινωνιακών, Κυκλοφοριακών, Υδραυλικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων της ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ήµου, η οποία έχει ως εξής: Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ Α.1 Με το υπ αριθ. πρωτ (367)/ έγγραφο του Τµήµατος Συλλογικών Οργάνων της Γενικής ιεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) µας διαβιβάστηκε η ταυτάριθµη Ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας (Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., που αφορά στη δηµοσιοποίηση του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Σύνδεση Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου Θεσσαλονίκης µε το Αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ και το τοπικό δίκτυο (τµήµα )». Α.2 Η δηµόσια διαβούλευση άρχισε στις και λήγει στις Α.3 Τα Συµβούλια των ηµοτικών Κοινοτήτων Θέρµης και Ν. Ρυσίου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης και το ηµοτικό Συµβούλιο Θέρµης καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του φακέλου της ανωτέρω Μ.Π.Ε., σύµφωνα µε την παρ. 5 του άρθρου 5 της Κ.Υ.Α. µε αριθ. οικ. 1649/45/ «Εξειδίκευση των διαδικασιών γνωµοδοτήσεων και τρόπου ενηµέρωσης του κοινού και συµµετοχής του ενδιαφερόµενου κοινού στη δηµόσια διαβούλευση κατά την περιβαλλοντική αδειοδότηση

2 έργων και δραστηριοτήτων της Κατηγορίας Α της απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής υπ αριθµ. 1958/2012 (ΦΕΚ Α 21), σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 19 παράγραφος 9 του ν. 4014/2011 (ΦΕΚ Α 209), καθώς και κάθε άλλης σχετικής λεπτοµέρειας». Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Β.1 Φορέας υλοποίησης του έργου «Σύνδεση Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου Θεσσαλονίκης µε το Αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ και το τοπικό δίκτυο (τµήµα )» είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε. Β.2 Το έργο κατατάσσεται στην Α1 υποκατηγορία έργων (έργα οδοποιίας) της 1 ης οµάδας έργων χερσαίων και εναέριων µεταφορών (α/α 1: Αυτοκινητόδροµοι). Β.3 Το έργο αποτελεί τµήµα του συνολικού έργου σύνδεσης των αυτοκινητοδρόµων ΕΓΝΑΤΙΑ-ΠΑΘΕ µε τον αερολιµένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ». Είναι ενταγµένο στο Ενιαίο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδοµών Μεταφορών Θεσσαλονίκης (Υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και ικτύων, 2010) και ως τµήµα του Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου είναι συµβατό µε τον συγκοινωνιακό σχεδιασµό του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασµού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ. (θεσµοθετηµένο, 2004 και επικαιροποίηση) και µε το υπό έγκριση Νέο Ρυθµιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης. Το έργο δεν προβλέπεται στο σύνολό του από το θεσµοθετηµένο Γενικό Πολεοδοµικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του πρώην ήµου Θέρµης (Υ.Α / ), ήδη.ε. του ήµου Θέρµης, αλλά σύµφωνα µε τη Μ.Π.Ε., η όδευση της χάραξης της αρτηρίας και η ανάπτυξη του Α/Κ επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, είναι γενικά συµβατές µε τις προβλέψεις του. Β.4 Το εξεταζόµενο έργο, το οποίο βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός των διοικητικών ορίων του ήµου Θέρµης, αποτελεί τµήµα του Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου Θεσσαλονίκης. Αρχίζει από την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στη θέση που περατώνεται η συνδετήρια οδός του τµήµατος Χορτιάτης-Ν. Ραιδεστός και περατώνεται πλησίον του αεροδροµίου ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ, στη θέση όπου προβλέπεται µελλοντικά η κατασκευή στάσης της θαλάσσιας συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης. Β.5 Σύµφωνα µε τη Μ.Π.Ε. του έργου, στόχοι της κατασκευής της σύνδεσης του Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου µε το Αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ είναι: α. Η άµεση και σύντοµη σύνδεση οικισµών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης µε το αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ. β. Ο διαχωρισµός των τοπικών µετακινήσεων από τη διερχόµενη κυκλοφορία και η αποσυµφόρηση των ανατολικών εισόδων του οδικού δικτύου του Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος Θεσσαλονίκης (περιοχές Φοίνικα, Βούλγαρη). γ. Η ανακούφιση της Ανατολικής εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, που παρουσιάζει φαινόµενα κορεσµού και προβλήµατα οδικής ασφάλειας. δ. Η ταχύτερη σύνδεση του αεροδροµίου «ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ» µε το πρωτεύον οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής (Εγνατία Οδός/ΠΑΘΕ). Β.6 Το εξεταζόµενο έργο περιλαµβάνει: α. Την κεντρική αρτηρία, µήκους 5,82 χλµ. και πλάτους 21,50 µ. (δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, νησίδα πλάτους 2,5 µ., µε αµφίπλευρο στηθαίο από σκυρόδεµα).

3 β. Τη συνδετήρια οδό προς την παραλία, µήκους 1,211 χλµ. και πλάτους 21,0 µ. (µία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση). γ. ύο ανισόπεδους κόµβους, τρεις κυκλικούς κόµβους (ένας στην αρτηρία και δύο στις παράπλευρες και κάθετες οδούς). δ. Επέµβαση επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, επί µήκους 2,606 χλµ. ε. Οκτώ παράπλευρες, δύο κάθετες και 5 διανεµητήριες οδούς. Κατά µήκος της κεντρικής αρτηρίας προβλέπονται 5 γέφυρες, συνολικού µήκους 607 µ., ένα τεχνικό στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, µήκους 460 µ., 10 γέφυρες στις κάθετες, διανεµητήριες και παράπλευρες οδούς, συνολικού µήκους 540 µ. Η προτεινόµενη οδός δεν συνδέεται µε την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας, αλλά διέρχεται µε άνω διάβαση πάνω από αυτήν. Β.7 Εξετάστηκαν τρεις εναλλακτικές και η «µηδενική» λύση προκειµένου να επιλεγεί η βέλτιστη, µε κριτήρια αξιολόγησης τα ακόλουθα: - το µήκος κάθε λύσης, το οποίο συνδέεται µε µία σειρά περιβαλλοντικών παραµέτρων: το µήκος των δύο εναλλακτικών είναι περίπου κατά 45% µεγαλύτερο από αυτό της επιλεγείσας λύσης - η λειτουργικότητα κάθε λύσης (κυκλοφοριακή φόρτιση οδικών αξόνων, επίπεδο οδικής ασφάλειας κ.λπ.): η επιλεγείσα λύση αποφορτίζει κυκλοφοριακά την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, ενώ οι εναλλακτικές τη φορτίζουν - οι οχλήσεις στο οδικό δίκτυο κατά τη φάση της κατασκευής του έργου: η κύρια λύση αποτελεί εξ ολοκλήρου νέο έργο, εποµένως δεν υπάρχουν οχλήσεις στο υφιστάµενο οδικό δίκτυο, σε αντίθεση µε τις εναλλακτικές που το χρησιµοποιούν, προκαλώντας σοβαρές οχλήσεις κατά την κατασκευή, µε συνακόλουθες επιπτώσεις στις περιβαλλοντικές παραµέτρους (εκποµπές καυσαερίων, στην οδική ασφάλεια κ.λπ.) - η διέλευση από προστατευόµενες ή οικολογικά ευαίσθητες περιοχές: οι τρεις λύσεις είναι ισοδύναµες, επειδή δεν διέρχονται από προστατευόµενες περιοχές. Σε ό,τι αφορά τις οικολογικά ευαίσθητες περιοχές, η επιλεγείσα λύση είναι η δυσµενέστερη, επειδή στο πέρας της διέρχεται από το υγροτοπικό σύστηµα των εκβολών του Ανθεµούντα. Η εναλλακτική 1 δε εµπλέκεται µε ρέµατα, ενώ η εναλλακτική 2 στην αρχή της διέρχεται από την κοίτη του ρέµατος Τριαδίου. - η διέλευση από αρχαιολογικούς χώρους: οι τρεις λύσεις είναι ισοδύναµες, επειδή δεν βρίσκονται εντός ορίων κηρυγµένων αρχαιολογικών χώρων. - η συµβατότητα µε ισχύοντα πολεοδοµικά σχέδια και θεσµοθετηµένες χρήσεις γης: οι εναλλακτικές 1 και 2 εµπλέκονται µε το εγκεκριµένο ρυµοτοµικό σχέδιο της Θέρµης, ενώ η χάραξη της κύριας λύσης εµπλέκεται µε το εγκεκριµένο ΓΠΣ του ήµου Θέρµης, συνεπώς οι τρεις λύσεις είναι ισοδύναµες αναφορικά µε τις επιπτώσεις σε θεσµοθετηµένες χρήσεις γης. Η κύρια λύση είναι δυσµενέστερη αναφορικά µε τις υφιστάµενες χρήσεις γης, επειδή καταλαµβάνει νέες εκτάσεις και δεν χρησιµοποιεί υφιστάµενες υποδοµές. - η απόσταση από οικιστικές περιοχές: η κύρια λύση δεν προσεγγίζει σε κανένα σηµείο οικιστική περιοχή, σε αντίθεση µε τις εναλλακτικές 1 και 2, που προσεγγίζουν τον Α/Κ του αεροδροµίου, που προτείνεται να επαναδιαµορφωθεί.

4 - η δυνατότητα µελλοντικής επέκτασης του άξονα: η κύρια λύση, ως εξ ολοκλήρου νέο έργο, υπερτερεί, ενώ για τις άλλες δύο εναλλακτικές η εν δυνάµει µελλοντική επέκταση είναι προβληµατική. - η διαλειτουργικότητα της λύσης, δηλαδή η δυνατότητα συνδυασµού µε άλλα µεταφορικά µέσα: η κύρια λύση συνδέεται µε την προγραµµατιζόµενη στάση της θαλάσσιας συγκοινωνίας. Γ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Γ.1 Η Μ.Π.Ε. εξέτασε όλα τα ζητήµατα που άπτονται των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της λειτουργίας του έργου, χρησιµοποιώντας επιστηµονική µεθοδολογία και ειδικά υποδείγµατα («µοντέλα») για την εκτίµηση δεικτών και την ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων. Στις επόµενες παραγράφους παρουσιάζονται περιληπτικά τα στοιχεία της Μελέτης σχετικά µε την εκτίµηση και αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και τα προτεινόµενα µέτρα αντιµετώπισης αυτών. Γ.2 Εκτίµηση και αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων Τα συµπεράσµατα της Μελέτης, για κάθε επιµέρους ζήτηµα που εξετάστηκε και αξιολογήθηκε, είναι τα ακόλουθα: α. Έδαφος και µορφολογία: Οι επιπτώσεις στο έδαφος και τη µορφολογία είναι αναµενόµενες µε βάση το µέγεθος και την περιοχή διέλευσης του έργου. εν απαιτούνται ιδιαίτερες επεµβάσεις στο έδαφος, επειδή το ανάγλυφο είναι οµαλό. Το έργο είναι ελλειµµατικό σε υλικά και δεν θα υπάρξει ανάγκη για απόθεση πλεοναζόντων υλικών και χωροθέτηση αποθεσιοθαλάµων. Ως θέση του εργοταξίου προτείνεται η περιοχή του προβλεπόµενου Α/Κ της υπό µελέτη οδού µε την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών, που βρίσκεται σε µεγάλη απόσταση από οικισµούς και σε περιοχή όπου έχει αναπτυχθεί ανθρωπογενής δραστηριότητα. Κατά τη φάση λειτουργίας του έργου δεν αναµένονται σηµαντικές επιπτώσεις στα πρανή των επιχωµάτων στο έδαφος, λόγω εκπλύσεων του οδοστρώµατος κ.λπ. β. Υδατικοί πόροι: Το σύνολο των επιπτώσεων στα επιφανειακά νερά, κατά τη φάση κατασκευής του έργου (απόβλητα µηχανηµάτων και προσωπικού) δεν είναι σηµαντικές, και είναι πλήρως ή µερικώς αντιµετωπίσιµες και µερικώς αναστρέψιµες µε την περάτωση των εργασιών ή/και µε τη λήψη ειδικών µέτρων, που πρέπει να τηρούνται µε ιδιαίτερη προσοχή, λόγω της άµεσης γειτνίασης του έργου µε τον Ανθεµούντα. Οι επιπτώσεις στα υπόγεια νερά είναι αναστρέψιµες σχεδόν στο σύνολό τους µε τα µέτρα αντιµετώπισης που προτείνονται από τη Μ.Π.Ε. Κατά τη φάση λειτουργίας του έργου, οι επιπτώσεις στους υδατικούς πόρους δεν αναµένονται σηµαντικές, αφού δεν προβλέπονται σηµαντικές εµπλοκές του έργου µε το υδρογραφικό δίκτυο, επειδή το έργο οδεύει παράλληλα και σε απόσταση από το ρέµα Τριαδίου και τον ποταµό Ανθεµούντα. γ. Τοπίο και αισθητικό περιβάλλον: Το τοπίο και το αισθητικό περιβάλλον της περιοχής του προτεινόµενου έργου είναι µέτριας ως χαµηλής ευαισθησίας και οι

5 επιπτώσεις του έργου δεν θα είναι ιδιαίτερα σηµαντικές και θα είναι µερικώς αναστρέψιµες µε κατάλληλα µέτρα που προτείνονται από τη Μ.Π.Ε. (π.χ. φυτεύσεις, κατάλληλος σχεδιασµός γεφυρών). Οι επιπτώσεις που θα προκληθούν από τους εργοταξιακούς χώρους θα είναι χρονικά περιορισµένες και πλήρως αναστρέψιµες µε τη λήψη κατάλληλων µέτρων. εν θα δηµιουργηθούν δανειοθάλαµοι απόληψης υλικών, ούτε αποθεσιοθάλαµοι υλικών. δ. Φυσικό περιβάλλον: Η σηµαντικότερη επίπτωση στο φυσικό περιβάλλον προκύπτει από την αποψίλωση των εκτάσεων των ζωνών που καταλαµβάνονται από το έργο, που αναµένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητικές στο τελευταίο τµήµα της χάραξης που διέρχεται από τον αλµυρό υγρότοπο που σχηµατίζεται κοντά στις εκβολές του Ανθεµούντα, και για τον λόγο αυτό προτείνονται τα κατάλληλα µέτρα, προκειµένου να ελαχιστοποιηθούν. Οι σηµαντικότερες επιπτώσεις από τη λειτουργία του έργου (στον κατακερµατισµό και απώλεια φυσικών οικοσυστηµάτων, όχληση και αύξηση περιστατικών θνησιµότητας, περιορισµό ελευθεροεπικοινωνίας ειδών πανίδας) θα είναι έντονες στο τµήµα του έργου που σχετίζεται µε την προβλεπόµενη στάση της θαλάσσιας συγκοινωνίας. Το τµήµα αυτό του έργου συναρτάται άµεσα µε την υλοποίηση του έργου της θαλάσσιας συγκοινωνίας. Εκτιµάται ότι όλες οι επιπτώσεις στα οικοσυστήµατα, τη χλωρίδα και την πανίδα µπορούν να µετριαστούν σε σηµαντικό βαθµό µε τη λήψη των κατάλληλων µέτρων που προτείνει η Μ.Π.Ε. ε. Χρήσεις γης: Κατά µήκος του έργου εντοπίζονται ειδικές χρήσεις (στρατιωτικό αεροδρόµιο Σέδες, επί µήκους 610 µ.), γεωργική γη-καλλιέργειες (επί µήκους µ.), γεωργική γη µε διάσπαρτη δόµηση (επί µήκους 335 µ.), παραρεµάτια βλάστηση (επί µήκους 140 µ.), βιοµηχανία-παραγωγικές δραστηριότητες (επί µήκους µ.), χέρσες εκτάσεις (επί µήκους 365 µ.) και υγροτοπική βλάστηση (επί µήκους 340 µ.) (σελ. 193 Μ.Π.Ε.). Το έργο καταλαµβάνει περίπου 470 στρ. γεωργικής γης, 75 στρ. βιοµηχανικώνπαραγωγικών δραστηριοτήτων, 9 στρ. χέρσων εκτάσεων, 16 στρ. υγροτοπικών εκτάσεων και παραρεµάτιας βλάστησης και 31 στρ. ειδικών χρήσεων (εκτάσεις αεροδροµίων). Μετά τον Α/Κ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, το έργο διέρχεται από περιοχές που χαρακτηρίζονται από το εγκεκριµένο Γ.Π.Σ. της Θέρµης ως «περιοχή προστασίας και οικοανάπτυξης» και «περιοχή εγκατάστασης χονδρεµπορίου και µεταφορών». Οι επιπτώσεις στις χρήσεις γης είναι µόνιµες και µη αντιστρεπτές, µε δεδοµένο όµως ότι δεν παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία και ότι το έργο προβλέπεται στον γενικό στρατηγικό σχεδιασµό, εκτιµάται ότι οι επιπτώσεις θα είναι γενικά µικρής έντασης. Κατά µήκος της χάραξης της κεντρικής αρτηρίας (συµπεριλαµβανοµένων των κάθετων και παράπλευρων οδών και κλάδων κόµβων) θίγονται µεµονωµένα κτίσµατα, και συγκεκριµένα: - στο τµήµα από Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου µέχρι τον Α/Κ: 2 γεωργικές αποθήκες

6 στ. - στην περιοχή του Α/Κ µε την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών: περίβολος και χώρος στάθµευσης επαγγελµατικής εγκατάστασης (αντιπροσωπεία αυτοκινήτων), και ένα επαγγελµατικό κτίριο - στο τµήµα από τον Α/Κ µε την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών µέχρι την άνω διάβαση της Επ.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας: µία αποθήκη και δύο χώροι στάθµευσης επαγγελµατικών εγκαταστάσεων - στην περιοχή της άνω διάβασης της Επ.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας: τέσσερις αποθήκες. ίκτυα υποδοµής: Κατά την κατασκευή του έργου αναµένονται µικρές, αναστρέψιµες και προσωρινού χαρακτήρα επιπτώσεις στο υφιστάµενο οδικό δίκτυο (θέση Α/Κ µε την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών). Κατά τη λειτουργία του έργου η επίδραση αυτού στο υφιστάµενο οδικό δίκτυο θα είναι έµµεση και θετική (αποσυµφόρηση κορεσµένων οδικών αξόνων, διευκόλυνση πρόσβασης στους οικισµούς και γενικότερα στην περιοχή). Η διακοπή της συνέχειας των αγροτικών οδών που διασταυρώνονται µε το έργο αποκαθίσταται πλήρως µε την πρόβλεψη εκτεταµένου παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου. Το εξεταζόµενο έργο είναι πλήρως συµβατό µε τον σχεδιασµό των θαλάσσιων αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, το πέρας της υπό µελέτη οδού βρίσκεται στην παράκτια ζώνη βορείως του αεροδροµίου, σε περιοχή όπου προβλέπεται η χωροθέτηση της στάσης «Αεροδρόµιο» του βασικού συστήµατος της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης. Με τα προτεινόµενα από τη Μ.Π.Ε. µέτρα, δεν αναµένεται να υπάρξουν επιπτώσεις στα λοιπά δίκτυα ( ΕΗ, ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λπ.). ζ. Κοινωνικοοικονοµικό περιβάλλον: Το έργο θα έχει πολλές θετικές επιδράσεις (δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας, εξοικονόµηση χρόνου µετακίνησης). Επίσης, θα υπάρξει θετική επίδραση σε όλους τους παραγωγικούς τοµείς, λόγω της διευκόλυνσης των µετακινήσεων προσώπων και εµπορευµάτων (µείωση χρόνου και κόστους µετακινήσεων) και της βελτίωσης της προσπελασιµότητας της περιοχής προς τις υπόλοιπες περιοχές της Π.Ε. Θεσσαλονίκης και της Π.Κ.Μ. γενικότερα. Οι επιπτώσεις του έργου εντοπίζονται στις επαγγελµατικές χρήσεις που θίγονται από τη χάραξη (γεωργικές και βιοµηχανικές χρήσεις). η. Πολιτιστικό περιβάλλον: Στην περιοχή ανάπτυξης του έργου δεν θίγονται καταγεγραµµένα αρχαιολογικά µνηµεία ούτε µνηµεία ιστορικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Ο πλησιέστερος στο έργο κηρυγµένος αρχαιολογικός χώρος είναι ο «αρχαιολογικός χώρος Νέας Ραιδεστού», που βρίσκεται ανατολικά-νοτιοανατολικά του έργου, σε απόσταση περίπου µ. από την αρχή του. θ. Ατµοσφαιρικό περιβάλλον: Κατά την κατασκευή του έργου, η όποια επιβάρυνση αναµένεται σε πολύ µικρές αποστάσεις από τα µέτωπα των εργασιών, όπως είναι φυσικό για το µέγεθος και το είδος του έργου, οπότε η Μελέτη προτείνει τα κατάλληλα µέτρα αντιµετώπισης των επιπτώσεων. Κατά τη λειτουργία του, το έργο δεν αναµένεται να επιφέρει καµία ουσιαστική επιβάρυνση του ατµοσφαιρικού περιβάλλοντος οικιστικών περιοχών και ευαίσθητων χρήσεων. Αντιθέτως, το έργο θα συµβάλει έµµεσα στη βελτίωση

7 της ποιότητας του ατµοσφαιρικού περιβάλλοντος, µέσω της βελτίωσης των χαρακτηριστικών των µετακινήσεων. Ακουστικό περιβάλλον: Κατά την κατασκευή του έργου αναµένεται υπέρβαση της επιτρεπόµενης στάθµης θορύβου στην περιοχή των Φαρµακαίικων, όπου προτείνεται η λήψη ειδικών ηχοπροστατευτικών µέτρων. Από τη λειτουργία του έργου δεν αναµένονται σηµαντικές επιπτώσεις σε οικιστικές περιοχές ή ευαίσθητες χρήσεις και για τον λόγο αυτό δεν προτείνονται ηχοπροστατευτικά µέτρα. Γ.2 Μέτρα αντιµετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων: Τα µέτρα που προτείνει η Μελέτη για τα επιµέρους ζητήµατα επιπτώσεων στο περιβάλλον είναι τα ακόλουθα: α. Έδαφος και µορφολογία: Προτείνεται σειρά µέτρων, σηµαντικότερα από τα οποία είναι τα ακόλουθα: - η προµήθεια των απαιτούµενων υλικών να γίνει ως επί το πλείστον από τα ίδια τα υλικά των εκσκαφών των ορυγµάτων - να µη γίνει απόληψη ή απόθεση (έστω και προσωρινή) υλικών από και στις κοίτες των παρακείµενων χειµάρρων και σε απόσταση 100 µ. από την κοίτη τους - κατά τη λειτουργία των εργοταξίων πρέπει να λαµβάνονται όλα τα προληπτικά µέτρα για αποτροπή διάχυσης της ρύπανσης σε περίπτωση ατυχήµατος - τα προσωρινά έργα εκτροπής για την κατασκευή γεφυρών ή επιχωµάτων πρέπει να αποκατασταθούν πλήρως µετά το πέρας της κατασκευής, τα πρανή των επιχωµάτων και των ορυγµάτων πρέπει να αποκατασταθούν και να διαµορφωθούν, ώστε να προσοµοιάζουν µε τα γειτονικά φυσικά πρανή, να γίνονται άµεσα όλες οι εργασίες φύτευσης στα πρανή που έχουν λάβει την τελική τους διαµόρφωση - να προβλεφθούν ειδικοί κατάλληλοι χώροι έκπλυσης των µηχανηµάτων - τα µεταχειρισµένα ορυκτέλαια από τους χώρους συντήρησης των µηχανηµάτων να αποθηκεύονται προσωρινά σε κατάλληλο χώρο µέχρι την απόρριψή τους κατά τις διατάξεις της νοµοθεσίας - µετά το πέρας των εργασιών, ο ανάδοχος πρέπει να αποκαταστήσει το τοπίο, να αποµακρύνει άχρηστα υλικά και µηχανήµατα και να οµαλοποιήσει το έδαφος. β. Υδατικοί πόροι: Για τη φάση κατασκευής προτείνεται σειρά µέτρων, σηµαντικότερα από τα οποία είναι τα ακόλουθα: - προσωρινή περίφραξη της ζώνης κατάληψης και των εργοταξίων - σταθεροποίηση οδών πρόσβασης στα εργοτάξια και εργοταξιακών δρόµων στα µέτωπα των εργασιών - κατάλληλο σύστηµα πλύσης τροχών στις εισόδους-εξόδους των εργοταξίων, ώστε να µη µεταφέρεται η λάσπη στις ασφαλτοστρωµένες οδούς πρόσβασης - οι εκσκαφές να γίνονται περιορισµένα κατά τις ηµέρες της βροχής, να µη µεσολαβούν µεγάλα χρονικά διαστήµατα αναµονής µεταξύ των χωµατουργικών και των εργασιών αποκατάστασης των πρανών µε φύτευση και να καλύπτονται οι επί µακρόν εκτεθειµένες επιφάνειες, που µπορεί να διαβρωθούν από το νερό και τον ισχυρό άνεµο, µε γεωυφάσµατα ή άλλα υλικά

8 - να απαγορευτεί στις µπετονιέρες µεταφοράς σκυροδέµατος να αδειάζουν το υπόλοιπο του περιεχοµένου τους κοντά στο έργο και να ξεπλένουν τις βαρέλες µε νερό - να εγκατασταθεί µια τουλάχιστον χηµική τουαλέτα σε κάθε εργοτάξιο - να µη χρησιµοποιούνται υλικά προσµίξεων σκυροδέµατος ή ασφάλτου παρά µόνο αν δεν υπάρχει άλλη υποκατάστατη µέθοδος αντιµετώπισης του συγκεκριµένου προβλήµατος για το οποίο θα πρέπει να χρησιµοποιηθούν - να γίνεται ορθή διαχείριση των νερών που θα χρησιµοποιούνται κατά τη διάτρηση σηράγγων. Για τη φάση λειτουργίας του έργου προτείνεται να λαµβάνεται µέριµνα για τη διατήρηση και συντήρηση των παράπλευρων τάφρων του δρόµου, των οχετών και των κάθετων έργων, ώστε να απάγουν επαρκώς τις υδραυλικές παροχές για τις οποίες σχεδιάστηκαν, και για την αποφυγή ρύπανσης των νερών των ρεµάτων µε ανεξέλεγκτη διάθεση υπολειµµάτων χρωµάτων βαφής και συντήρησης των κιγκλιδωµάτων των γεφυρών, διαλυτικών και στερεών κουτιών που περιέχουν βαφές κ.λπ. γ. Τοπίο και αισθητική του περιβάλλοντος: Προτείνεται η εκπόνηση µελετών φυτοτεχνικών εργασιών και αποκατάστασης τοπίου, καθώς και αρχιτεκτονικές µελέτες για όλα τα τεχνικά έργα και τις διαµορφώσεις υπαίθριων χώρων (µέτωπα σηράγγων, γέφυρες κ.λπ.). Επίσης, προτείνεται επένδυση των πρανών των επιχωµάτων µε φυτική γη και προστασία αυτής για τουλάχιστον 1 χρόνο από την κατασκευή του έργου. δ. Φυσικό περιβάλλον: Προτείνεται σειρά µέτρων, σηµαντικότερα από τα οποία τα ακόλουθα: - περιορισµός στις απολύτως αναγκαίες των εκτάσεων που θα αποψιλωθεί η υφιστάµενη βλάστηση - χωροθέτηση των εργοταξίων, όπου είναι αυτό δυνατόν, εκτός περιοχών που καλύπτονται από φυσική βλάστηση και σε απόσταση τουλάχιστον 100 µ. από τον Ανθεµούντα και τα λοιπά ρέµατα της περιοχής - τα εργοτάξια να διαθέτουν τον κατάλληλο αντιρρυπαντικό και λοιπό εξοπλισµό προστασίας του περιβάλλοντος για την αποφυγή ρύπανσης γειτονικών χερσαίων ή υγροτοπικών οικοσυστηµάτων - στο τµήµα της χάραξης εντός του παράκτιου υγροτόπου προτείνεται κατασκευή ειδικών διατάξεων οχετών για τη ρύθµιση των επιπέδων νερού εκατέρωθεν του δρόµου και την αποκατάσταση της υδραυλικής ισορροπίας του γλυκού και του αλµυρού νερού την περιοχή του υγροτόπου - τα απορρίµµατα και άλλα άχρηστα υλικά να αποθηκεύονται και απορρίπτονται µε τον ενδεδειγµένο τρόπο - τα αποψιλωµένα φυτικά υλικά θα τεµαχίζονται και αποθηκεύονται προσωρινά σε σωρούς, για δηµιουργία οργανικού λιπάσµατος και χρησιµοποίησή τους - µετά την αποψίλωση θα συλλέγεται και θα αποθηκεύεται προσωρινά το επιφανειακό γόνιµο εδαφικό στρώµα έως 30 εκ., ώστε να χρησιµοποιηθεί στις εργασίες αποκατάστασης

9 - υλικά που τυχόν κρίνονται επικίνδυνα για το περιβάλλον θα αποθηκεύονται προσεκτικά, σε κατάλληλους οριοθετηµένους χώρους, σε µεγάλη απόσταση από τα ρέµατα και άλλα ευαίσθητα οικοσυστήµατα της περιοχής - οι προβλεπόµενοι οχετοί να έχουν κατάλληλες διαστάσεις, για να µπορούν να χρησιµοποιηθούν ως περάσµατα για τα είδη άγριας πανίδας - ο φορέας του έργου να εκπονήσει σχέδιο ταχείας απορρύπανσης της οδού σε περίπτωση τροχαίου ατυχήµατος και διαρροής πετρελαιοειδών και άλλων επικίνδυνων υλικών - ο φορέας του έργου να παρακολουθεί και καταγράφει τις επιπτώσεις λειτουργίας του έργου στα είδη πανίδας, µε έµφαση στα περιστατικά θνησιµότητας. ε. Χρήσεις γης: Προτείνεται να ληφθούν υπόψη τα πορίσµατα της Μ.Π.Ε. για τον θόρυβο και την ατµοσφαιρική ρύπανση στις πολεοδοµικές µελέτες που θα γίνουν µελλοντικά, σε σχέση µε τα αναπτυξιακά κριτήρια και µε την προστασία από οχλήσεις, δεσµεύσεις χρήσεων κ.λπ. Οποιαδήποτε χωροθέτηση µεµονωµένης ή ιδιαίτερα ευαίσθητης χρήσης (π.χ. εκπαιδευτικό ίδρυµα) θα πρέπει να λάβει υπόψη τα δεδοµένα της Μ.Π.Ε. και κυρίως όσα σχετίζονται µε τις αναµενόµενες στάθµες θορύβου και ατµοσφαιρικής ρύπανσης. Ειδικότερα, για τη φάση κατασκευής προτείνονται τα ακόλουθα: - έγκαιρη οριοθέτηση της ζώνης κατάληψης του έργου και σαφής καθορισµός δροµολογίων των αυτοκινήτων που θα εξυπηρετούν τα εργοτάξια, ώστε να αποφεύγεται η διέλευσή τους από κέντρα οικισµών και περιοχών κατοικίας - λήψη µέτρων αποτροπής της ανοικοδόµησης σε µικρές αποστάσεις από την αρτηρία και τις εγκάρσιες, τοπικές και παράπλευρες οδούς στις περιοχές εκτός σχεδίου - οποιαδήποτε φθορά αγροτικής ή βιοµηχανικής γης να περιοριστεί στην ελάχιστη δυνατή και να τηρηθούν όλα τα µέτρα προστασίας στο γεωργικό και το βιοµηχανικό περιβάλλον. στ. ίκτυα υποδοµής: Κατά την κατασκευή του έργου η κίνηση των εργοταξιακών οχηµάτων πρέπει να γίνεται στο υφιστάµενο οδικό δίκτυο, και κατά προτίµηση στις κεντρικές αρτηρίες, απαγορευοµένης της διακίνησης εργοταξιακών µηχανηµάτων και φορτηγών από κατοικηµένες περιοχές τις ώρες κοινής ησυχίας. Επίσης, κάθε επέµβαση σε υφιστάµενο έργο υποδοµής (οδικό δίκτυο, δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λπ.), πρέπει να γίνεται µετά από µελέτη και συνεργασία µε τους αρµόδιους Ο.Κ.Ω. Τέλος, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα µέτρα ασφάλειας κατά την κατασκευή των έργων (προγραµµατισµός φάσεων κατασκευής), ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχηµάτων και να διατηρηθεί η σηµερινή κυκλοφοριακή ικανότητα των αρτηριών. ζ. Κοινωνικοοικονοµικό περιβάλλον: Κατά την κατασκευή του έργου πρέπει να υπάρχει επαρκής σήµανση και σηµατοδότηση για τις κυκλοφοριακές αλλαγές και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στις παρόδιες χρήσεις. η. Πολιτιστικό περιβάλλον: Θα πρέπει να ακολουθηθούν οι όροι και προϋποθέσεις που θα θέσουν οι αρµόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων. Οι εργασίες θα επιβλέπονται από αρχαιολόγο και, σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαιοτήτων, οι εργασίες θα διακοπούν αµέσως και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα.

10 θ. Ατµοσφαιρικό περιβάλλον: Για τη φάση κατασκευής του έργου προτείνονται τα ακόλουθα: - καθορισµός χρονοδιαγράµµατος και φάσεων κατασκευής µε τρόπο ώστε να υπάρξει ελαχιστοποίηση των κινήσεων των βαρέων οχηµάτων, συχνή και περιοδική συντήρηση των µηχανηµάτων κατασκευής, προγραµµατισµός του έργου ώστε τα εκχώµατα να οδηγούνται εντός του συντοµότερου δυνατού χρονικού διαστήµατος στις θέσεις επιχώσεων, συστηµατική διαβροχή των αδρανών υλικών µε µόνιµα ή µεταφερόµενα συστήµατα διαβροχής κατά την ξηρή περίοδο του έτους, διαβροχή των µεταφεροµένων στο έργο αδρανών υλικών, κάλυψη των βαρέων οχηµάτων µεταφοράς µε κατάλληλο ύφασµα, διαβροχή του χώρου των χωµατουργικών εργασιών και κίνησης των φορτηγών, απαγόρευση της µόνιµης στάθµευσης τροχοφόρων που εξυπηρετούν το έργο σε χώρους εκτός του εργοταξίου - η εγκατάσταση των µόνιµων εργοταξιακών χώρων θα γίνεται σε απόσταση τουλάχιστον 100 µ. από υφιστάµενες κατοικίες - τήρηση της νοµοθεσίας σχετικά µε τις εκποµπές καυσαερίων µηχανηµάτων και οχηµάτων εργοταξίου - λήψη ειδικών µέτρων στο συγκρότηµα παραγωγής ετοίµου σκυροδέµατος και ασφαλτοµίγµατος για τον περιορισµό της σκόνης και της αιθάλης - τήρηση της νοµοθεσίας για τα επιτρεπόµενα όρια στάθµης θορύβου µηχανηµάτων και οχηµάτων εργοταξίου και, όπου απαιτείται, χρήση πρόχειρων ηχοπετασµάτων - σωστός προγραµµατισµός των φάσεων κατασκευής, ώστε να προκληθεί η ελάχιστη δυνατή ηχητική ρύπανση - αποφυγή νυκτερινής λειτουργίας όταν χρησιµοποιούνται βαριά µηχανήµατα και επιλογή µεθόδων κατασκευής (καθαίρεση, διάστρωση κ.λπ.), που δεν περιλαµβάνουν, κατά το δυνατόν, προσκρούσεις - σχεδιασµός διαδροµών βαρέων οχηµάτων όταν είναι φορτωµένα µε χρήση δρόµων εκτός περιοχών οικισµών. Για τη φάση λειτουργίας: - επειδή από την ανάλυση της Μ.Π.Ε. προκύπτει ότι δεν αναµένεται υπέρβαση των νοµοθετηµένων ορίων στάθµης θορύβου σε οικιστικές περιοχές ή µεµονωµένες κατοικίες, δεν προτείνεται καταρχήν η τοποθέτηση ηχοπετασµάτων. Προτείνεται διενέργεια συστηµατικών ηχοµετρήσεων κατά µήκος των οδικών αξόνων του έργου, ώστε να ληφθούν µέτρα αν κριθεί αναγκαίο. Γ.3 Πρόγραµµα περιβαλλοντικής διαχείρισης Η Μ.Π.Ε. προτείνει την εφαρµογή Προγράµµατος Περιβαλλοντικής ιαχείρισης έργων, το οποίο αφορά στη διαχείριση της ποιότητας της ατµόσφαιρας και των υδάτων, τη διαχείριση της ηχορρύπανσης και των απορριµµάτων, ενώ ταυτόχρονα εφαρµόζει και µία σειρά δράσεων µε σκοπό την προστασία τη βιοποικιλότητας και τον περιορισµό της ενεργειακής κατανάλωσης.. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Η διαδικασία διαβούλευσης στον ήµο Θέρµης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Σύνδεση Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου Θεσσαλονίκης µε το

11 Αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ και το τοπικό δίκτυο (τµήµα )» έγινε µε δηµοσιοποίηση της ανακοίνωσης σε πίνακες ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του ήµου. Επίσης, προσκλήθηκαν ιδιώτες των οποίων θίγεται η ακίνητη περιουσία, προκειµένου να ενηµερωθούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Μέχρι τη σύνταξη της παρούσας, δεν κατατέθηκαν στον ήµο απόψεις φορέων ή πολιτών σχετικά µε το έργο. Ε. ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ε.1.1 Ε.1.2 Ε.1.3 Ε.1.4 Από το περιεχόµενο της Μ.Π.Ε. προκύπτει ότι τα σηµαντικότερα ζητήµατα που αφορούν στην περιοχή του ήµου Θέρµης είναι: α. Η χωροθέτηση του εργοταξίου του έργου, που προτείνεται να γίνει στην περιοχή του Α/Κ του υπό µελέτη άξονα µε την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, και β. Οι απαιτούµενες για την ανάπτυξη των οδικών τµηµάτων και του Α/Κ απαλλοτριώσεις ιδιωτικών και δηµοτικών εκτάσεων, ή ιδιωτικών κτιρίων (αγροτικής ή επαγγελµατικής χρήσης). Επειδή, Από την εξέταση του περιεχοµένου της Μελέτης (ανάλυση, εκτίµηση και αξιολόγηση επιπτώσεων και προτεινόµενα µέτρα αντιµετώπισης αυτών) προκύπτουν τα ακόλουθα: Η υπό γνωµοδότηση Μ.Π.Ε. του έργου «Σύνδεση Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου Θεσσαλονίκης µε το Αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ και το τοπικό δίκτυο (τµήµα )» είναι πλήρης και εξετάζει διεξοδικά όλες τις περιβαλλοντικές παραµέτρους, και την επίδραση του εξεταζόµενου έργου σ αυτές, ενώ προτείνει και τα κατάλληλα µέτρα, που στοχεύουν στην άµβλυνση ή αποτροπή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τα θετικά αποτελέσµατα από τη λειτουργία του έργου θα είναι η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης και η αύξηση της οδικής ασφάλειας της διερχόµενης και της τοπικής κυκλοφορίας, σε ένα οδικό δίκτυο που πληροί όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Επίσης, από αναπτυξιακή άποψη, θετικά στοιχεία από την κατασκευή του έργου, σε συνδυασµό µε το έργο του Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου, είναι η σύνδεση µε το αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ και η αποφόρτιση του υφιστάµενου κορεσµένου οδικού δικτύου. Τα γενικά χαρακτηριστικά του έργου και η συµβατότητα αυτού µε τα Χωροταξικά, Πολεοδοµικά και Συγκοινωνιακά Σχέδια της ευρύτερης περιοχής και του ήµου Θέρµης, καθιστούν το έργο αναγκαίο και επιθυµητό, θέµα για το οποίο έχει ήδη εκφράσει απόψεις ο ήµος Θέρµης (θετική γνωµοδότηση) µε την υπ αριθ. 496/2014 Απόφαση του ηµοτικού Συµβουλίου και τις υπ αριθ. 134/2014, 18/2014 και 106/2014 Αποφάσεις της ηµοτικής Κοινότητας Θέρµης, της ηµοτικής Κοινότητας Ν. Ραιδεστού και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στο πλαίσιο εξέτασης της Μ.Π.Ε. του έργου «Εξωτερικός Οδικός ακτύλιος Θεσσαλονίκης από Α/Κ Χορτιάτη έως σύνδεση µε νέα και υφιστάµενη Εθνικές Οδούς «Θεσσαλονίκη-Γαλάτιστα- Πολύγυρος» (τµήµα )», Με την προτεινόµενη λύση (κύρια αρτηρία, κόµβοι, παράπλευρες και διανεµητήριες οδοί) εξυπηρετούνται πλήρως οι κινήσεις:

12 Ε από το αεροδρόµιο προς Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική (Ν. Μουδανιά) και Εξωτερικό Οδικό ακτύλιο Θεσσαλονίκης (η τελευταία µέσω του υφιστάµενου κόµβου του αεροδροµίου) - από τον Εξωτερικό Οδικό ακτύλιο Θεσσαλονίκης προς τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική (Ν. Μουδανιά) και το αεροδρόµιο - από τη Χαλκιδική (Ν. Μουδανιά) προς τη Θεσσαλονίκη, τον Εξωτερικό Οδικό ακτύλιο και το αεροδρόµιο, και - από τη Θεσσαλονίκη προς το αεροδρόµιο (µέσω του υφιστάµενου κόµβου του αεροδροµίου), τον Εξωτερικό Οδικό ακτύλιο και τη Χαλκιδική (Ν. Μουδανιά), Με την προτεινόµενη λύση (κύρια αρτηρία, κόµβοι, παράπλευρες και διανεµητήριες οδοί) εξυπηρετούνται πλήρως οι συνδέσεις των αγροτικών οδών εκατέρωθεν της αρτηρίας και στην περιοχή του κόµβου µε την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, µε παρακάµψεις και περιπορείες σε ορισµένες περιπτώσεις, Λαµβάνοντας υπόψη τα ανωτέρα, η υπηρεσία εισηγείται: υπέρ της προώθησης του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Σύνδεση Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου Θεσσαλονίκης µε το Αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ και το τοπικό δίκτυο (τµήµα )», αποδεχόµενοι, εν γένει, το περιεχόµενό της, µε τις ακόλουθες προϋποθέσεις και επισηµάνσεις: α. Ως προς τον προγραµµατισµό υλοποίησης του έργου: Σε περίπτωση µη προώθησης του έργου της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας, να µην κατασκευαστεί το τµήµα του έργου από τον ισόπεδο κυκλικό κόµβο του αεροδροµίου µέχρι την παράκτια περιοχή, ώστε να µη διαταραχθεί ο υγρότοπος στις εκβολές του ποταµού Ανθεµούντα. β. Ως προς τη χάραξη του έργου β.1 Η χάραξη του έργου, λαµβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι συνεκτίµησε την πρόταση του ήµου Θέρµης, όπως εκφράστηκε στις προαναφερθείσες ανωτέρω προτάσεις των Οργάνων του, και αποφεύγει την κάλυψη του ρέµατος Τριαδίου από τον άξονα της οδού µε την κατασκευή κατάλληλου τεχνικού (γέφυρα), γίνεται αποδεκτή. β.2 Η προτεινόµενη λύση δεν προκαλεί επιπτώσεις σε οικισµούς του ήµου Θέρµης (ικανοποιητικές αποστάσεις από οικισµούς δεν θίγονται κτιριακές εγκαταστάσεις), και γίνεται αποδεκτή. β.3 Προτείνεται δηµιουργία άνω διάβασης στη θέση συµβολής του έργου µε την αγροτική οδό στη Χ.Θ , επειδή αποτελεί µία από τις βασικές αγροτικές οδούς του αγροκτήµατος της Θέρµης, και µεταφέρει υψηλότερο κυκλοφοριακό φόρτο από την «κάθετη οδό 2-Σέδες», στην οποία προτείνεται άνω διάβαση. Αν δεν είναι δυνατή η δηµιουργία δύο άνω διαβάσεων, προτείνεται η αντικατάσταση της προτεινόµενης στην «κάθετη οδό 2-Σέδες» µε άνω διάβαση στη Χ.Θ γ. Ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου

13 γ.1 Να ενσωµατωθούν στους γενικούς περιβαλλοντικούς όρους της Απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων όλα τα µέτρα και οι επεµβάσεις, γενικά και ειδικά, που προτείνονται από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκειµένου να τηρηθούν υποχρεωτικά από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία κατά τη φάση κατασκευής του έργου. γ.2 Στο πλαίσιο του έργου να διευθετηθεί η αποχέτευση των οµβρίων της περιοχής ένθεν και ένθεν της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών, µεταξύ του Α/Κ Χαλκιδικής και της οδού Τροχιοδιάδροµος προς Αεροδρόµιο, προς τον Ανθεµούντα. γ.3 Κατά τη φάση της λειτουργίας του έργου να ελέγχεται η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τον φορέα του έργου (ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε.) και τις αρµόδιες Αρχές, µε τη διεξαγωγή περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων, τακτικών και έκτακτων. γ.4 Για την ακριβή χωροθέτηση του εργοταξίου του έργου (περιοχή κόµβου του υπό µελέτη άξονα µε την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών), και κατά τη διαδικασία αδειοδότησης του χώρου, να ζητηθεί η σύµφωνη γνώµη του ήµου Θέρµης. γ.5 Σε περίπτωση που απαιτηθεί απόθεση πλεοναζόντων προϊόντων εκσκαφής σε ανενεργά λατοµεία στην περιοχή του ήµου Θέρµης, να ζητηθεί η σύµφωνη γνώµη του ήµου. Στο σηµείο αυτό ο Πρόεδρος πρότεινε στα µέλη της Επιτροπής να γνωµοδοτήσουν υπέρ του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Σύνδεση Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου Θεσσαλονίκης µε το Αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ και το τοπικό δίκτυο (τµήµα )» µε τις ακόλουθες προϋποθέσεις. 1. Να µελετηθεί η περιοχή γύρω από τα Φαρµακέΐκα, ως προς την ελεύθερη ροή των όµβριων προς τον Ανθεµούντα 2. Σε περίπτωση που απαιτηθεί απόθεση πλεοναζόντων προϊόντων εκσκαφής να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τη νοµοθεσία για τη διαχείριση περίσσειας υλικών εκσκαφών και για την σχετική περιβαλλοντική αδειοδότηση. Κατόπιν τοποθετήθηκαν οι ηµοτικοί Σύµβουλοι κ. Ιωσηφίδης Ιωάννης και Σαραφιανός Χρήστος, οι οποίοι δήλωσαν υπέρ αυτής της πρότασης µόνο εάν δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλες οι νέες κινήσεις από τον υπάρχοντα κόµβο του αεροδροµίου σύµφωνα µε την 1 η λύση χωρίς την κατασκευή άλλου κόµβου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τα µέλη της Επιτροπής να αποφασίσουν σχετικά. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής µετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου και της Υπηρεσίας µε συνηµµένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και χάρτες, καθώς επίσης και τις διατάξεις του άρθρου 73 του Ν. 3852/2010 ΓΝΩΜΟ ΟΤΕΙ Θετικά κατά πλειοψηφία επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Σύνδεση Εξωτερικού Οδικού ακτυλίου Θεσσαλονίκης µε το Αεροδρόµιο ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ και το τοπικό δίκτυο (τµήµα )» Οι ηµοτικοί Σύµβουλοι κ. Ιωσηφίδης Ιωάννης και Σαραφιανός Χρήστος, δήλωσαν υπέρ αυτής της πρότασης µόνο εάν δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλες οι νέες κινήσεις από τον υπάρχοντα κόµβο του αεροδροµίου σύµφωνα µε την 1 η λύση χωρίς την κατασκευή άλλου κόµβου και Οµόφωνα θέτει τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

14 1. Να µελετηθεί η περιοχή γύρω από τα Φαρµακέΐκα, ως προς την ελεύθερη ροή των όµβριων προς τον Ανθεµούντα 2. Σε περίπτωση που απαιτηθεί απόθεση πλεοναζόντων προϊόντων εκσκαφής να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τη νοµοθεσία για τη διαχείριση περίσσειας υλικών εκσκαφών και για την σχετική περιβαλλοντική αδειοδότηση. Η απόφαση αυτή πήρε α/α: 38/2015 Αφού συντάχθηκε το παραπάνω πρακτικό υπογράφεται ως κατωτέρω Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ Ακριβές απόσπασµα Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 12/2015 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης.

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 12/2015 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης. A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 12/2015 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης. 25/2015 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Απόψεις επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Κοιν: Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 319/13-2-2014 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Προς: Κοιν: Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 319/13-2-2014 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Μάρκου Μουσούρου 15 Τ.Κ.: 712 01 Ηράκλειο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στεφανάκη Μ. ΗΛΕΚΤΡ. Δ/ΝΣΗ:: mstefanaki@crete.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 16/2015 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης.

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 16/2015 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης. A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 16/2015 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης. 34/2015 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Απόψεις επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόµιµη απαρτία, δεδοµένου ότι από τα εννιά (9) µέλη, παραβρέθηκαν τα έξι (6), δηλαδή:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόµιµη απαρτία, δεδοµένου ότι από τα εννιά (9) µέλη, παραβρέθηκαν τα έξι (6), δηλαδή: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 26-6-2013 ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 ΓΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 24 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 08/2016 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης.

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 08/2016 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης. A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 08/2016 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης. 17/2016 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Απόψεις επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Υ.ΠΕ.Κ.Α. Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος ΕΥΠΕ - Τμήμα Α (υπόψη κ. Κουλίδη)

ΠΡΟΣ : Υ.ΠΕ.Κ.Α. Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος ΕΥΠΕ - Τμήμα Α (υπόψη κ. Κουλίδη) Δ10 ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. Ειδικές Απαιτήσεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. Ειδικές Απαιτήσεις Ειδικές Απατήσεις ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Ανάλογα µε το έργο και τις επιπτώσεις του στη λειτουργία υφιστάµενου οδικού δικτύου, οι παράγραφοι που ακολουθούν θα πρέπει, όπου κρίνεται απαραίτητο, να εντάσσονται στην

Διαβάστε περισσότερα

(α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων

(α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων (α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων Το Τμήμα Μελετών και Κατασκευών Έργων έχει αρμοδιότητα για την μελέτη και κατασκευή των συγκοινωνιακών, εγγειοβελτιωτικών, κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (µε ΦΠΑ) Απρίλιος K:\A5740b1\cons\tefhi\MAPS.doc 5740b1/5390

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (µε ΦΠΑ) Απρίλιος K:\A5740b1\cons\tefhi\MAPS.doc 5740b1/5390 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «Παραλλαγές δικτύων ύδρευσης της ΕΥΑΘ στην περιοχή του κόµβου Μαιάνδρου (57.4b1) στη υτική Εσωτερική Περιφερειεακή Οδό Θεσσαλονίκης, από Α/Κ Μαιάνδρου (Χ.Θ. 3+200) έως και ισόπεδο κόµβο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 ο /16-6-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 ο /16-6-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 ο /16-6-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 650/2015 ΘΕΜΑ: 32 ο Αποδοχή της πρότασης 1 ης τροποποίησης της οριστικής μελέτης οδοποιίας

Διαβάστε περισσότερα

Σύνολο 2.384,4 13,4. Μήκος (χλµ.) Προϋπολογ ι-σµός (δις ) Τρόπος Υλοποίησης. (Σύµφωνα µε τα «πακέτα» παραχωρήσεων) 1,4 παραχώρηση

Σύνολο 2.384,4 13,4. Μήκος (χλµ.) Προϋπολογ ι-σµός (δις ) Τρόπος Υλοποίησης. (Σύµφωνα µε τα «πακέτα» παραχωρήσεων) 1,4 παραχώρηση ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Ιωάννα X. Καρακαϊδού Πολιτικός Μηχανικός, MBA gkara@egnatia.gr 1 ιαχείριση της Οδικής Υποδοµής Η διαχείριση αφορά τρεις ενότητες: 1) Θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έγκριση ή µη της τεχνικής µελέτης µε θέµα: «Κατασκευή διαβάσεων πεζών στις εισόδους των σχολείων της ηµοτικής Ενότητας Κηφισιάς».

ΘΕΜΑ: Έγκριση ή µη της τεχνικής µελέτης µε θέµα: «Κατασκευή διαβάσεων πεζών στις εισόδους των σχολείων της ηµοτικής Ενότητας Κηφισιάς». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Συνεδρίαση : 8η Αριθµός απόφασης: 57/2018 ΘΕΜΑ: Έγκριση ή µη της τεχνικής µελέτης µε θέµα: «Κατασκευή διαβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4Α37ΟΡ1Υ-Β ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. «Κατασκευή Βορειοανατολικής Περιφερειακής οδού Ελασσόνας από Εθνική οδό Ελασσόνας - Λάρισας έως 2ο Γυµνάσιο Ελασσόνας (LKM 26.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. «Κατασκευή Βορειοανατολικής Περιφερειακής οδού Ελασσόνας από Εθνική οδό Ελασσόνας - Λάρισας έως 2ο Γυµνάσιο Ελασσόνας (LKM 26. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «Κατασκευή Βορειοανατολικής Περιφερειακής οδού Ελασσόνας από Εθνική οδό Ελασσόνας - Λάρισας έως 2ο Γυµνάσιο Ελασσόνας (LKM 26.00)» 1.210.000 Ευρώ Απρίλιος 2010 K:\ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ\C02\LKM

Διαβάστε περισσότερα

Από τα πρακτικά της µε αριθ. 21/2012 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Τρικκαίων. Αριθµ. Απόφ. 223/2012 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Από τα πρακτικά της µε αριθ. 21/2012 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Τρικκαίων. Αριθµ. Απόφ. 223/2012 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της µε αριθ. 21/2012 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Τρικκαίων. Αριθµ. Απόφ. 223/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Υ.ΠΕ.Κ.Α. Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος ΕΥΠΕ - Τμήμα Α (υπόψη κ. Κουλίδη)

ΠΡΟΣ : Υ.ΠΕ.Κ.Α. Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος ΕΥΠΕ - Τμήμα Α (υπόψη κ. Κουλίδη) Δ10 ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Πάτρα, 6-3-2014 Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Αριθ. Πρωτ. :63758/485 Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συµβουλίου υτικής Ελλάδας Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΑΣ Ο ΟΥ ΚΑΡ ΙΑΣ-ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΑΣ Ο ΟΥ ΚΑΡ ΙΑΣ-ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΑΣ Ο ΟΥ ΚΑΡ ΙΑΣ-ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ» Πτυχιακή Εργασία των φοιτητριών : Γιουλδούρη Σωτηρία Γερακούδη Μαρία Γρούιου Φανή Ιούνιος 2008 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι οικισµοί της νότιας περιοχής του

Διαβάστε περισσότερα

Τ Α ΣΤ Σ Ι Τ Κ Ι Ο Π ΕΡ Ε Ι Ρ Β Ι ΑΛΛ Λ Ο Λ Ν

Τ Α ΣΤ Σ Ι Τ Κ Ι Ο Π ΕΡ Ε Ι Ρ Β Ι ΑΛΛ Λ Ο Λ Ν ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο χώρος µπορεί να διακριθεί σε 2 κατηγορίες το δοµηµένοαστικόχώρο και το µη αστικό, µη δοµηµένο ύπαιθρο αγροτικό ή δασικό χώρο. Αστικός χώρος = ήλιος, αέρας, το νερό, η πανίδα, η χλωρίδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Σ.Κ.Υ. & Ε.Ε. Έργο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝ ΕΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Προϋπολογισµός: 413.069,00 (συµπεριλαµβανοµένου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Απόφασης 37/

Αριθ. Απόφασης 37/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Του Πρακτικού 5/2016 συνεδρίασης της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ---------------------------------- Αριθ. Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ,00 (µε ΦΠΑ) Απρίλιος 2015

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ,00 (µε ΦΠΑ) Απρίλιος 2015 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «Παραλλαγές δικτύων ύδρευσης της ΕΥΑΘ στην περιοχή των κόµβων Ευκαρπίας, Λαγκαδά και Μακρυγιάννη (57.4.a1) στη υτική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Α/Κ Κ5 (Χ.Θ. 0+000 περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (σύµφωνα µε τον περιβαλλοντικό όρο 40 της ΚΥΑ / )

ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (σύµφωνα µε τον περιβαλλοντικό όρο 40 της ΚΥΑ / ) Μελέτη, Κατασκευή, Χρηµατοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκµετάλλευση του Αυτοκινητόδροµου «Κόρινθος Τρίπολη Καλαµάτα και Κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη» ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 01.01.2017 31.12.2017 (σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΙΕΣ ΙΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΣΕ Ο ΟΥΣ

Α ΕΙΕΣ ΙΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΣΕ Ο ΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Γενική ιεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Περιβάλλοντος & Υποδοµών ιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Θεσσαλονίκης Τµήµα Συγκοινωνιακών Έργων Α ΕΙΕΣ ΙΕΛΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 11 / 2005

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 11 / 2005 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 41 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 11 / 2005 YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ..Ε. α.π: ΜΕΟ/α/ο/2006 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.Μ.Ε.Ο. (ΤΜΗΜΑ α ) Ταχ. ιεύθυνση : Ιπποκράτους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (σύμφωνα με το άρθρο 11.2.2 της Σ.Π. και τους περιβαλλοντικούς όρους των ΚΥΑ του έργου)

ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (σύμφωνα με το άρθρο 11.2.2 της Σ.Π. και τους περιβαλλοντικούς όρους των ΚΥΑ του έργου) Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου: «Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα Κόρινθος Πάτρα Πύργος Τσακώνα» ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Αποκεντρωµένη ιοίκηση Π..Ε.Ι /νση ΠΕΧΩΣΧ υτικής Ελλάδας Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 33, Πάτρα

ΠΡΟΣ: Αποκεντρωµένη ιοίκηση Π..Ε.Ι /νση ΠΕΧΩΣΧ υτικής Ελλάδας Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 33, Πάτρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Πάτρα, 17-2-2015 Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Αριθ. Πρωτ. :49134/169 Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συµβουλίου υτικής Ελλάδας : Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ 1.2 ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΟΥ 1.3 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ 1.4 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΡΓΟΥ 1.5 ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 1.6 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γραμματεία Μητροπολιτικής Επιτροπής

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γραμματεία Μητροπολιτικής Επιτροπής Δ10 ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή ΜΠΕ 1. Δρ Σταυρούλα Τσιτσιφλή

Εφαρμογή ΜΠΕ 1. Δρ Σταυρούλα Τσιτσιφλή Εφαρμογή ΜΠΕ 1 Δρ Σταυρούλα Τσιτσιφλή ΜΠΕ ΕΡΓΟΥ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Αφορά έργο κατασκευής οδού παράκαμψης οικισμού Κατηγορία Α 1. Ονομασία και είδος του έργου Συνοπτική περιγραφή έργου (π.χ. μήκος, πλάτος οδού,

Διαβάστε περισσότερα

«ΠεριβαλλοντικέςΕπιπτώσεις απότη γιαµια

«ΠεριβαλλοντικέςΕπιπτώσεις απότη γιαµια «ΠεριβαλλοντικέςΕπιπτώσεις απότη τηχρήσηηλιακώνσυστηµάτων γιαµια µιααειφόροπροοπτική» Ν. Φραντζεσκάκη 1, Β. Γκέκας 1 και Θ. Τσούτσος 2 1. Τµήµα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά 2. Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή KΕΦΑΛΑΙΟ 1: Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Θεσμικό Πλαίσιο... 3

Εισαγωγή KΕΦΑΛΑΙΟ 1: Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Θεσμικό Πλαίσιο... 3 Εισαγωγή... 1 KΕΦΑΛΑΙΟ 1: Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Θεσμικό Πλαίσιο... 3 1.1 Η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων... 4 1.2 Η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη Στρατηγική Περιβαλλοντική

Διαβάστε περισσότερα

πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Θέµα: «Τροποποίηση της υπ αριθµ. 41/2014 Απόφασης.Σ. του Η.ΛΙ.ΤΑ.Π.»

πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Θέµα: «Τροποποίηση της υπ αριθµ. 41/2014 Απόφασης.Σ. του Η.ΛΙ.ΤΑ.Π.» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απόσπασµα εκ του αριθµ. 11/2015 ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Συµβουλίου ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Απόφασης 123/2015

Διαβάστε περισσότερα

Έργα ανάπλασης και λειτουργικά τεχνικά προβλήματα

Έργα ανάπλασης και λειτουργικά τεχνικά προβλήματα A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ. 9/2011 Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης Αριθμ. Απόφασης. 64/2011 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Έργα ανάπλασης και λειτουργικά τεχνικά προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Συνεδρίαση : 8η Αριθµός απόφασης: 60/2016 ΘΕΜΑ: Έγκριση της Τεχνικής Μελέτης µε θέµα: «ιαµόρφωση πεζοδροµίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Α ΣΤΑ ΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Η µελέτη έχει ως

Διαβάστε περισσότερα

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 26/2014 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης.

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 26/2014 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης. A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 26/2014 Τακτικής Συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Θέρµης Αριθµ. Απόφασης. 93/2014 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Απόψεις επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 14/2014 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 14/2014 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Μελέτη, Κατασκευή, Χρηµατοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκµετάλλευση του Έργου : «Αυτοκινητόδροµος Κόρινθος Τρίπολη Καλαµάτα και Κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη» ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ (σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ Οδική σύνδεση του νέου αεροδρομίου (Α/δ) Κα. Άξονα (Β.Ο.Α.Κ.) και την πόλη του Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ Οδική σύνδεση του νέου αεροδρομίου (Α/δ) Κα. Άξονα (Β.Ο.Α.Κ.) και την πόλη του Ηρακλείου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.7.2009 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ Οδική σύνδεση του νέου αεροδρομίου (Α/δ) Κα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.7.2009 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ Οδική σύνδεση του νέου αεροδρομίου (Α/δ) Καστελλίου Κρήτης με το

Διαβάστε περισσότερα

FAX Λ. Μεσογείων Χαλάνδρι Αττική

FAX Λ. Μεσογείων Χαλάνδρι Αττική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα 30 / 11 / 2011 ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 69947 ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΥΠ/ΡΙΞΗΣ ΗΜ. ΕΡΓΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΗΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ E.ΠΟΙ.ΖΩ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σχηματάρι ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ Αρ.Πρωτ:16717/2016 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σχηματάρι ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ Αρ.Πρωτ:16717/2016 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σχηματάρι 11-11-2016 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ Αρ.Πρωτ:16717/2016 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Από το Αριθ. 10/3-11-2016 πρακτικό συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Απόφαση 45/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Αναγνώριση της περιοχής μελέτης Προβλήματα και ελλείψεις στην κυκλοφοριακή λειτουργία και τις μεταφορικές υποδομές Αυξημένος φόρτος διέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ιαµπερής κίνηση ιαµπερής κίνηση από την οδό Αβέρωφ την οδό Αλλαµανή.

ιαµπερής κίνηση ιαµπερής κίνηση από την οδό Αβέρωφ την οδό Αλλαµανή. Α Π Ο Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Τ Ο Ι Χ Ο Κ Ο Λ Λ Η Σ Η Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 74 Στην Καρδίτσα σήµερα την 24η του µήνα Μαϊου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Χαλκίδα αριθ. πρωτ. 29055 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Νο 20/17 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αριθμ. Αποφ. 143/2017 Στην Χαλκίδα σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία παρευρίσκεται η υπάλληλος του ήµου Βλαχάκη Μαρία για την τήρηση των πρακτικών.

Ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία παρευρίσκεται η υπάλληλος του ήµου Βλαχάκη Μαρία για την τήρηση των πρακτικών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Η Μ Ο Σ Σ Η Τ Ε Ι Α Σ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αρ. 12 / 9.5.217 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Αρ. Απόφασης 55 / 217 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Αποκεντρωµένη ιοίκηση Π..Ε.Ι /νση ΠΕΧΩΣΧ υτικής Ελλάδας Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 33, Πάτρα

ΠΡΟΣ: Αποκεντρωµένη ιοίκηση Π..Ε.Ι /νση ΠΕΧΩΣΧ υτικής Ελλάδας Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 33, Πάτρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Πάτρα, 28-7-2014 Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Αριθ. Πρωτ. :205547/1392 Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συµβουλίου υτικής Ελλάδας Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ: 401/93 Τροποποίηση του Π.Δ. 143/89 που αφορά διατάξεις σχετικές με όρους και προϋποθέσεις εγκαταστάσεως και λειτουργίας αντλιών καυσίμων και κυκλοφοριακής σύνδεσης εγκαταστάσεων μετά

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 15/2013 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 15/2013 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΕΖ3ΩΗΓ-6ΡΘ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 1/2017 ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης της Επιτροπής Γραφείο : Επιτροπής Ποιότητας Ποιότητας Ζωής Ζωής ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 10/2011 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 10/2011 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νέα Φιλαδέλφεια 7/12/2011 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ.1/2015 ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Αριθµ.Απόφασης: 4/2015 ΘΕΜΑ ιόρθωση της αριθµ.54/2014 Α.Κ.Σ. (αφορά στην ενοικίαση δηµοτικού ακινήτου στη θέση «Τσαϊρα») Στα

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποίηση Αμετάκλητων Πρωτοκόλλων Κατεδάφισης Αυθαίρετων Κατασκευών στον Αιγιαλό και την παραλία Νομών Θεσσαλονίκης & Πιερίας

Υλοποίηση Αμετάκλητων Πρωτοκόλλων Κατεδάφισης Αυθαίρετων Κατασκευών στον Αιγιαλό και την παραλία Νομών Θεσσαλονίκης & Πιερίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Κ.Μ ΕΡΓΟ: Υλοποίηση Αμετάκλητων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθµ. 8/19-2-2015 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Θέρµης

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθµ. 8/19-2-2015 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Θέρµης ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθµ. 8/19-2-2015 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Θέρµης Αριθµ.Αποφ. 85/2015 ΘΕΜΑ. Ανάληψη υποχρέωσης (δέσµευση πίστωσης),

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ Η παρούσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Σητείας» 1.2 ΕΙΔΟΣ & ΜΕΓΕΘΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

==================== ΤΗΛ: 2313-300740 FAX: 2310-478201 e-mail : dim_symb@dimosthermis.gr

==================== ΤΗΛ: 2313-300740 FAX: 2310-478201 e-mail : dim_symb@dimosthermis.gr ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Α: ΒΛ4ΩΩΡΣ-ΞΙΥ Από το υπ αριθµ. 18/26-06-2013 πρακτικό συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου Θέρµης. Αριθµ. Απόφ. 268/2013 ΘΕΜΑ : «Τροποποίηση κανονισµού λειτουργίας υπόγειου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 9 / 2013 της τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 9 / 2013 της τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 9 / 2013 της τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ Ταχ. Δ/νση: Λ. Αλεξάνδρας 11 Τ.Κ.: 11473 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Συνεδρίαση : 10η Αριθµός απόφασης: 68/2018 ΘΕΜΑ: Έγκριση ή µη της τεχνικής µελέτης µε θέµα: «Μονοδρόµηση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ αριθ. 18ης/2016 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ αριθ. 18ης/2016 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: Κα ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905 908 Α Π Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της µε αριθµ. 5/2015 ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Αριθµ. Απόφασης: 31/2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Από το πρακτικό της αριθ.10/2011 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Αλεξάνδρειας

Από το πρακτικό της αριθ.10/2011 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Αλεξάνδρειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΑΣ Αριθµός απόφασης:61/2011 Από το πρακτικό της αριθ.10/2011 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Αλεξάνδρειας ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης σχετικά µε την έκλυση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΕΡΓΟ: ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΡΓΟ: ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 01.01.2014 31.12.2014 (σύμφωνα με τον περιβαλλοντικό όρο 23 της ΚΥΑ203064/06.09.2011)

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία του Πολεοδοµικού Σχεδιασµού ΓΠΣ - ΣΧΟΟΑΠ

Εργαλεία του Πολεοδοµικού Σχεδιασµού ΓΠΣ - ΣΧΟΟΑΠ Εργαλεία του Πολεοδοµικού Σχεδιασµού ΓΠΣ - ΣΧΟΟΑΠ Θ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ Τοπ. Μηχ/κός Πολεοδόµος Προϊστάµενος Τµήµατος Σχεδιασµού Οργανισµού Ρυθµιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας ΕΠΙΠΕ Α ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο 2 0 1 3-2014 1 Α. ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Δίκτυο οικισμών και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Εισαγωγή για νέους µηχανικούς. Εισηγητής: Μυλωνάς Σωτήρης Πολ. Μηχανικός, ΜΒΑ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Εισαγωγή για νέους µηχανικούς. Εισηγητής: Μυλωνάς Σωτήρης Πολ. Μηχανικός, ΜΒΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Εισαγωγή για νέους µηχανικούς Εισηγητής: Πολ. Μηχανικός, ΜΒΑ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Αριθµ. Απόφ. 6/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Αριθµ. Απόφ. 6/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Αριθµ. Απόφ. 6/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 2/2014 της συνεδρίασης του Συµβουλίου της ηµοτικής Κοινότητας Μελισσίων του ήµου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε65)»

ΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε65)» ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Δεκέμβριος 2012 ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 53 /2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 53 /2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΠΑΤΩΝ - ΛΟΥΤΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 53 /2013 (απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων Λούτσας

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία του Πολεοδοµικού Σχεδιασµού ΓΠΣ - ΣΧΟΟΑΠ

Εργαλεία του Πολεοδοµικού Σχεδιασµού ΓΠΣ - ΣΧΟΟΑΠ Εργαλεία του Πολεοδοµικού Σχεδιασµού ΓΠΣ - ΣΧΟΟΑΠ ΘΕΟ ΟΣΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Τοπ. Μηχ/κός Πολεοδόµος Προϊστάµενος Τµήµατος Σχεδιασµού Οργανισµού Ρυθµιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια ΠΣ ΑΤΜ - ΤΕΕ Επιστηµονική Ηµερίδα Παρόδιες χρήσεις γης και διαχείριση προσβάσεων Αθήνα, 26-27 Απριλίου 2001 Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια Γιώργος Γιαννής Μαθιός Καρλαύτης Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 10 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 10 Φεβρουαρίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 10 Φεβρουαρίου 2016 ΑΠΟΦΑΣΗ 17 Στο Αίγιο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αρ. συνεδρίασης: 2 η /08-02-2017 Αρ. αποφ. 16/08-02-2017 ΑΔΑ: Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός Απόφασης 11/2017

Αριθµός Απόφασης 11/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΥ ΝΑΣ-ΚΟΛΙΝ ΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ.3/2017 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Πύδνας-Κολινδρού Αριθµός Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ. Ενημέρωση και απόψεις σχετικά με το έργο της οδού Νιάρχου Ιωαννίνων (αρ. φακ )

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ. Ενημέρωση και απόψεις σχετικά με το έργο της οδού Νιάρχου Ιωαννίνων (αρ. φακ ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ Ταχ. Δ/νση : Λ. Αλεξάνδρας 11 Τ.Κ. : 114 73 Πληροφορίες : Α. Πουρνάρας

Διαβάστε περισσότερα

Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος

Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος 2 ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Η ανάπτυξη των Λαχανοκήπων και της ευρύτερης περιοχής Α. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤIΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Λ. Αλεξάνδρας 11 Τ.Κ.: 114 73 Πληροφορίες: Α. Πουρνάρας Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

O Α Ν Τ Ι Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Ρ Χ Η Σ Η Ρ Α Κ Λ Ε Ι Ο Υ

O Α Ν Τ Ι Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Ρ Χ Η Σ Η Ρ Α Κ Λ Ε Ι Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ & Υ ΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΑΧ. /ΝΣΗ: Μάρκου Μουσούρου 15 Τ.Κ.: 712 01 Ηράκλειο ΠΛΗΡ.: Γ. Σφακιανάκη.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ Το Στρατηγικό Οδικό Δίκτυο απαρτίζεται από: Τον Εσωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 36 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 6.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 36 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 36 / 2013 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 23 η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2013, ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 13 : 00 π. μ, η

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή ΜΠΕ 2. Δρ Σταυρούλα Τσιτσιφλή

Εφαρμογή ΜΠΕ 2. Δρ Σταυρούλα Τσιτσιφλή Εφαρμογή ΜΠΕ 2 Δρ Σταυρούλα Τσιτσιφλή Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων ΧΥΤΑ είναι ο συνδυασμός ενός χώρου ειδικά επιλεγμένου, διαμορφωμένου και εξοπλισμένου και ενός τρόπου λειτουργίας, διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΝΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ Στο Άστρος Αρκαδίας, σήμερα, Παρασκευή 29/12/2017 και ώρα 12:00 μμ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΡΛΟΥΚΗ Τηλέφωνο : 2713601300 2713601349

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 15 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 15 Ιουνίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΔΑ:7ΝΘIΩ6Χ-074 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 15 Ιουνίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Περίληψη

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Περίληψη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αρ. συνεδρίασης: 13 η /29-11-2017 Αρ. αποφ. 175 /29-11-2017 ΑΔΑ: Περίληψη Έγκριση της υπ αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIAMOS Εταιρικό Σχήμα Εταίροι: Ιταλία (2) Ελλάδα (1) Λιμενική Αρχή Βενετίας (Επικεφαλής) Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία για το χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, μιας γραμμής ως

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Συνεδρίαση : 9η Αριθµός απόφασης: 85/2017 ΘΕΜΑ: Έγκριση της τεχνικής µελέτης µε θέµα: «Αντιδρόµηση της οδού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ URL: www.enveng.uowm.gr Ο Ρόλος του Μηχανικού Περιβάλλοντος Η αποκατάσταση, η προστασία, η διαχείριση του περιβάλλοντος με

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΜΠΕ. Δρ Σταυρούλα Τσιτσιφλή

Περιεχόμενα ΜΠΕ. Δρ Σταυρούλα Τσιτσιφλή Περιεχόμενα ΜΠΕ Δρ Σταυρούλα Τσιτσιφλή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΛΕΞΗΣ Γενικά στοιχεία σχετικά με τα περιεχόμενα κάθε Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ανεξάρτητα από το είδος του έργου ή της δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ιανουάριος 2015 ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνεδρίαση άσκησε καθήκοντα γραµµατέα ο µόνιµος υπάλληλος του ήµου Πεντέλης Κλεφτάκης Γ. Σωτήριος κλάδου.ε 1 ιοικητικού.

Στη συνεδρίαση άσκησε καθήκοντα γραµµατέα ο µόνιµος υπάλληλος του ήµου Πεντέλης Κλεφτάκης Γ. Σωτήριος κλάδου.ε 1 ιοικητικού. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 1 ης /27-1-2015 συνεδρίασης του Συµβουλίου ηµοτικής Κοινότητας Πεντέλης Αριθµός Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ο ΟΥ. Μελέτη Οδοποιίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ο ΟΥ. Μελέτη Οδοποιίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΗΜΟΣ ΘΕΡΙΣΣΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ο ΟΥ Μελέτη Οδοποιίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ανάδοχος Βεγλιρής Μιχάλης, Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. ΜΑΙΟΣ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 2. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμένα στοιχεία. Ορισμένα στοιχεία. Ορισμένα στοιχεία. Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Ορισμένα στοιχεία. Ορισμένα στοιχεία. Ορισμένα στοιχεία. Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Ορισμένα στοιχεία Η.Π.Α.: Από την εφαρμογή του θεσμού έχουν εκπονηθεί πλέον των 15.000 ΜΠΕ. Τα τελευταία 10 χρόνια οι ΜΠΕ αριθμούνται σε 1.000 περίπου ετησίως, με πτωτική

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το Πρακτικό της με αριθμό 15/2017 ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Λήψη απόφασης σχετικά με την χωροθέτηση περιπτέρου του Δήμου.

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το Πρακτικό της με αριθμό 15/2017 ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Λήψη απόφασης σχετικά με την χωροθέτηση περιπτέρου του Δήμου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το Πρακτικό της με αριθμό 15/2017 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:374/2017 Γραφείο: Δημοτικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Απόσπασμα από το 25 ο πρακτικό της από 19-12-2013 έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κω.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Απόσπασμα από το 25 ο πρακτικό της από 19-12-2013 έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κω. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ Απόσπασμα από το 25 ο πρακτικό της από 19-12-2013 έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κω. ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Εισήγηση για αναμόρφωση προϋπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 6/2015

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 6/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 6/2015 ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης της Επιτροπής Γραφείο : Επιτροπής Ποιότητας Ποιότητας Ζωής Ζωής ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων Το «Σύµφωνο των ηµάρχων» αποτελεί µία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας το προβάδισµα σε πρωτοπόρους δήµους της Ευρώπης να αµβλύνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 8 ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΑΥ) (Π.. 305/96, ΑΡΘΡΟ 3, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10)

ΤΕΥΧΟΣ 8 ΣΧΕ ΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΑΥ) (Π.. 305/96, ΑΡΘΡΟ 3, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10) ηµοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ταχ. /νση : Ελ. Βενιζέλου 13-17 Ταχ. Κωδ. : 81132 Μυτιλήνη Πληροφορίες : Φινδανής Παρασκευάς Τηλέφωνο : 2251024444 Fax : 2251040121 Ε-mail

Διαβάστε περισσότερα

2. Πέππα Αγγελική Κοκμοτός Βασίλειος. 4.Ντούντα Χρυσούλα 5.Κανατσούλης Ιωάννης 6.Τσουδερός Ιωάννης

2. Πέππα Αγγελική Κοκμοτός Βασίλειος. 4.Ντούντα Χρυσούλα 5.Κανατσούλης Ιωάννης 6.Τσουδερός Ιωάννης EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθ.Απόφασης 1/2019 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 1ης/ 25.2.2019 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου ιονύσου. Σήµερα

Διαβάστε περισσότερα