ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΕ ΡΟΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Μάρτιος 2004-Μάρτιος 2007

2 1 ΝEO KTIΡΙΟ ΥΕΝ Ένα όνειρο δεκαετιών, που παρέμενε στα χαρτιά και στις μακέτες, έγινε επιτέλους πραγματικότητα και το ΥΕΝ απέκτησε για πρώτη φορά το δικό του χώρο που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του.

3 Νέο Κτίριο ΥΕΝ Το νέο και ιδιόκτητο κτίριο εκτείνεται σε χώρο τ.μ στην Ακτή Βασιλειάδη.

4 Νέο Κτίριο ΥΕΝ Το καινούριο Υπουργείο λειτουργεί με βάση τις νέες τεχνολογίες και με όλες τις εγγυήσεις ασφαλείας, φιλοδοξώντας να είναι το πρώτο ηλεκτρονικό Υπουργείο στη χώρα.

5 Νέο Κτίριο ΥΕΝ Συνολικό κόστος 30 εκ. ευρώ που καλύπτεται με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το όλο κόστος κατασκευής ισούται με τη σημερινή ετήσια δαπάνη για την καταβολή ενοικίων.

6 2 ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επενδύσεις στους Ελληνικούς Λιμένες

7 Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο Στις 12 Ιουλίου 2005, υπεγράφη μεταξύ του κ.υεν Μανώλη Κ.Κεφαλογιάννη και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Gerlado Genouardi,, Πρωτόκολλο Χρηματοδότησης ύψους 3 δις για την ανάπτυξη των λιμένων της χώρας. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου ανοίγει νέες προοπτικές και μεγάλους ορίζοντες για την ανάπτυξη των ελληνικών λιμένων.

8 Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο Το Πρωτόκολλο αφορά στη δυνατότητα χορήγησης δανείων μέχρι του ποσού των 3 δις ευρώ, για έργα της τάξεως των 6 δις ευρώ, χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, διάρκειας 25 ετών, με περίοδο χάριτος έτη, χαμηλό επιτόκιο, και ευνοϊκούς ορούς δανειοδότησης. Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια έχουν προχωρήσει επενδύσεις ύψους 100 εκ. ευρώ για την κατασκευή του προβλήτα I στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ και 100 εκ. ευρώ για την κατασκευή του προβλήτα VI στον ΟΛΘ. Έχουν επίσης προγραμματιστεί έργα 100 εκ. ευρώ για το λιμάνι της Κέρκυρας,, 100 εκ. ευρώ για το λιμάνι του Ηρακλείου και έργα εκατομμυρίων ευρώ για τους υπόλοιπους λιμένες εθνικής σημασίας.

9 Διεθνείς Συνεργασίες της Χώρας μας Η ανάδειξη των ελληνικών λιμένων σε διεθνείς κόμβους διαμετακομιστικού εμπορίου για φορτία προερχόμενα από την Άπω Ανατολή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ελληνικής Κυβέρνησης, δεδομένου ότι η γεωγραφική θέση των λιμένων της Ελλάδος πάνω στον άξονα Ανατολής Δύσης καθώς και οι σημαντικές δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας αποτελούν τα σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται με μέριμνα της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι ευκαιρίες ανάληψης επενδυτικών πρωτοβουλιών σε ένα ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην πραγματοποίηση έργων λιμενικής υποδομής και ανωδομής στους ελληνικούς λιμένες, των οποίων η διαδικασία εκσυγχρονισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση της επιβατικής, της τουριστικής αλλά και της εμπορευματικής κίνησης.

10 Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Πόλεως Ηρακλείου Ανάπτυξη-Ανάπλαση και αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου καθώς και των σταθμών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ο προϋπολογισμός του έργου έχει εκτιμηθεί σε Το έργο αυτό αφορά στη διαμόρφωση, αξιοποίηση και ανάδειξη των ακινήτων και των εγκαταστάσεων της παραλιακής ζώνης του λιμένα.

11 Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Πόλεως Ηρακλείου Με το έργο αυτό ουσιαστικά ξεκινάει η αξιοποίηση και ανάπλαση του Λιμανιού εξυπηρετώντας τους παρακάτω στόχους: Τουρισμός υψηλής στάθμης Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών Δημιουργία ευκαιριών για δραστηριότητες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού Προστασία και ανάδειξη του ιστορικού περιβάλλοντος Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων Ενίσχυση της απασχόλησης Αξιοποίηση της περιουσίας του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την προεπιλογή των υποψηφίων και ετοιμαζόμαστε να προκηρύξουμε τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την επιλογή του πλέον κατάλληλου αναδόχου.

12 Μαρίνα Κόλπου Δερματά Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Στο δυτικό άκρο του λιμένα Ηρακλείου, στον Κόλπο του Δερματά, θα κατασκευασθεί η νέα μαρίνα. Η μαρίνα θα διαμορφωθεί εξ' ολοκλήρου εντός των ορίων της θεσμοθετημένηςχερσαίαςλιμενικής Ζώνης και φορέας υλοποίησής της θα είναι ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε. Πρόκειται για μια σύγχρονη μαρίνα ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης πολυτελών σκαφών αναψυχής μεγάλου μεγέθους κατηγορίας megayacht.

13 Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Κορέας Ανάπτυξη, Διαχείριση και Λειτουργία Λιμένα Τυμπακίου Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ανοίγει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Η αξιοποίηση της περιοχής θα αποδώσει σημαντικά οφέλη για τους ντόπιους κατοίκους και για την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, όπου θα δημιουργηθούν τεράστιες υπεραξίες και κατ επέκταση για την Ελληνική Οικονομία. Η ανάπτυξη της περιοχής θα γίνει με σεβασμό στους κανόνες που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι οποίοι είναι οι αυστηρότεροι διεθνώς.

14 Μαρίνα πολυτελών θαλαμηγών & Πλωτός σταθμός στάθμευσης οχημάτων στο Λιμένα Κέρκυρας Πύλη της Δυτικής Ελλάδας το λιμάνι της Κέρκυρας υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη όχι μόνο του νησιού αλλά και της ηπειρωτικής χώρας. Η κατασκευή μαρίνας πολυτελών σκαφών αναψυχής μεγάλου μεγέθους (megayachts( megayachts), χρονίζον αίτημα, υλοποιείται τώρα στην περιοχή Μαντούκι. Παράλληλα θα προσδιοριστεί με μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας η λειτουργία πλωτού σταθμού στάθμευσης οχημάτων σε θέση εντός της ζώνης λιμένα Κέρκυρας. Η διαμόρφωση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της μαρίνας έχει σχεδιαστεί δυτικά του υφιστάμενου προβλήτα κρουαζιεροπλοίων,, και θα καταλαμβάνει θαλάσσιο μέτωπο μήκους 350 μ. περίπου. Φορέας υλοποίησής των έργων θα είναι ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας ς Α.Ε. με προϋπολογιζόμενο κόστος άνω των 50 εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ έχουν ήδη δημοπρατηθεί λιμενικά έργα προϋπολογισμού 42 εκατομμυρίων Ευρώ.

15 Πλωτός σταθμός στάθμευσης οχημάτων στους Λιμένες Κέρκυρας, Ηρακλείου, Βόλου, Καβάλας & Θεσσαλονίκης Επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιά- ζει και η λειτουργία πλωτού σταθμού στάθμευσης οχημάτων σε θέση εντός της ζώνης λιμένα Κέρκυρας που θα προσδιοριστεί με μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του έργου. Για το σκοπό αυτό μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτη μετά τη διενέργεια δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού, κατάλληλος χώρος για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση πλωτού σταθμού δυναμικότητας και διάρκειας όπως θα καθορισθεί από τη μελέτη.

16 Πλωτός σταθμός στάθμευσης οχημάτων στους Λιμένες Κέρκυρας, Ηρακλείου, Βόλου, Καβάλας & Θεσσαλονίκης Πρόκειται για πλωτό ναυπήγημα (μονάδα θέσεων) με μέγιστο ύψος 4,80 μ. από τον προβλήτα (5,90 μ. από τη θάλασσα) με δυνατότητα χώρων αναψυχής (εστιατόρια κλπ) στο δώμα. Η κατάλληλη επιλογή της θέσης πλωτού σταθμού αναμένεται να ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης στην πόλη ενώ παράλληλα θα προσφέρει πολλαπλή αξιοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων.

17 Ειδικοί Πλωτοί Προβλήτες Ελλιμενισμού Οι Ειδικοί Πλωτοί Προβλήτες Ελλιμενισμού ενσωματώνουν μία ή δύο πλατφόρμες απο-επιβίβασης οχημάτων & πεζών σε συνδυασμό με πλωτό προβλήτα.

18 Ειδικοί Πλωτοί Προβλήτες Ελλιμενισμού Η ραγδαία ανάπτυξη του μεγέθους και της τεχνολογίας των σύγχρονων πλοίων που προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια. Η αύξηση της ζήτησης παροχής αντίστοιχων ποιοτικών λιμενικών υπηρεσιών. Η ανάγκη λιμενικών υποδομών που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή υποδοχή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων. Η δεδομένη βραδύτητα που χαρακτηρίζει τις διαδικασίες εκτέλεσης δημοσίων έργων, όπως οι λιμενικές υποδομές. Καθιστούν τους πλωτούς προβλήτες ελλιμενισμού μια ιδανική λύση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών λιμένων.

19 Ειδικοί Πλωτοί Προβλήτες Πλεονεκτήματα: Ελλιμενισμού Ταχύτατη ανάπτυξη σε λίγους μόνο μήνες. Ευκολία μετακίνησης όταν οι ανάγκες το απαιτήσουν. Σχεδιασμός με βάση τα πιο δυσμενή ωκεανογραφικά δεδομένα της θέσης λειτουργίας. Δυνατότητα εγκατάστασης ακόμη και σε μη-δομημένες ακτές και δημιουργία θέσης ασφαλούς παραβολής πλοίων για έκτακτες χρήσεις. Παροχή ευκολιών που μειώνουν το χρόνο ελιγμών και πρόσδεσης του πλοίου, απο-επιβίβασης επιβατών και οχημάτων με άνεση και ασφάλεια. Τήρηση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας, των ναυτιλιακών κανονισμών, των κανονισμών Νηογνωμόνων. Πιστοποίηση Νηογνώμονα για τον σχεδιασμό, κατασκευή και πρόσδεσή τους στη συγκεκριμένη λιμενική θέση λειτουργίας.

20 3 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο

21 Ανάδειξη του Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο Με την υποστήριξη του ΥΕΝ ιδρύθηκε η «Ένωση για τη Ναυτική Διαιτησία»,, η οποία φιλοδοξεί να αποσπάσει αξιοσημείωτο μερίδιο από τα παραδοσιακά ναυτιλιακά κέντρα στην εξώδικη επίλυση ναυτιλιακών διαφορών. Προωθήθηκε (σε συνεργασία με το ΥΠΑΝ) νομοθετική διάταξη που θα καταστήσει δυνατή την ανάπτυξη στη χώρα μας ναυτασφαλιστικής αγοράς, γεγονός που σημαίνει τη δυνατότητα λειτουργίας στη χώρα μας θαλάσσιων αλληλασφαλιστικών οργανισμών, των γνωστών ως P&I I Clubs.

22 Νέο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ στην περιοχή Παλατάκι Το νέο Διεθνές Εκθεσιακό Συνεδριακό και Επιχειρηματικό Κέντρο του ΟΛΠ θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 70 στρεμμάτων στην περιοχή Παλατάκι. Το έργο αυτό θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της διοργάνωσης μεγάλων διεθνών εκθέσεων στον Πειραιά, θα αξιοποιήσει τις Ολυμπιακές επενδύσεις, θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή και θα τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Το έργο που έχει ήδη προκηρυχθεί θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. Ευρώ.

23 Ανάπτυξη παραλιακής περιοχής Δραπετσώνας-Κερατσινίου Στην πρώην βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας- Κερατσινίου, πρόκειται να κατασκευαστεί νέο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), στα πλαίσια της ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής, έκτασης περίπου 640 στρεμμάτων.

24 Ανάπτυξη παραλιακής περιοχής Δραπετσώνας-Κερατσινίου Η αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής: Θα δημιουργήσει νέες οικονομικές δραστηριότητες και περίπου νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η οποία εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας. Θα αντιστρέψει τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις παλαιότερες χρήσεις του παραθαλάσσιου αυτού χώρου. Θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Θα παρέχει διέξοδο στους κατοίκους των δυτικών δήμων προς το θαλάσσιο μέτωπο.

25 Ανάπτυξη παραλιακής περιοχής Δραπετσώνας-Κερατσινίου Ο σχεδιασμός της ανάπλαση της περιοχής περιλαμβάνει τη δημιουργία: Υπερτοπικού Κέντρου διεθνούς εμβέλειας και υψηλών προδιαγραφών (Ναυτιλιακό Επιχειρηματικό Κέντρο) που θα αναδεικνύει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες. Δύο υπερσύγχρονων μαρίνων στους όρμους της περιοχής. Μουσείου ιστορικού εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Συνεδριακού κέντρου. Χώρων πολιτισμού και αναψυχής με άνοιγμα προς τη θάλασσα.

26 Ανάπτυξη παραλιακής περιοχής Δραπετσώνας-Κερατσινίου Το αναπτυξιακό πρόγραμμα στοχεύει στην: Αναζωογόνηση του Πειραιά, ώστε να καταστεί ανταγωνιστικός πόλος ανάπτυξης στην ανατολική Μεσόγειο. Ενίσχυση του οικονομικού δυναμισμού του Πειραιά ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου. Ανάδειξη του θαλασσίου μετώπου και προσφορά πολιτιστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων αναψυχής στην τοπική κοινωνία και σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Παροχή διεξόδου των δυτικών δήμων της πόλης προς τη θάλασσα και λειτουργική ενσωμάτωση της περιοχής στον αστικό ιστό. Αύξηση της ποιοτικής απασχόλησης.

27 Πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ Παραδόθηκε στο επιβατικό κοινό η πεζογέφυρα που συνδέει το Λιμένα του Πειραιά με το σταθμό του ΗΣΑΠ. Πρόκειται για ένα έργο πνοής που ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημα και άλλαξε τη μορφή του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής στο κέντρο της πόλης. Προγραμματίζεται από τον ΟΛΠ η κατασκευή και δεύτερης πεζογέφυρας στην Πλατεία Ωρολογίου.

28 Πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ Η νέα υπέργεια πεζογέφυρα έχει άνοιγμα 40 μέτρων και βρίσκεται σε ύψος 5 μέτρων, ώστε να επιτρέπει την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση του επιβατικού κοινού, καθώς και την απρόσκοπτη διέλευση φορτηγών και αυτοκινήτων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον ΟΛΠ και το συνολικό του κόστος έφτασε τα ευρώ. Κατά τις περιόδους αιχμής (καλοκαιρινούς μήνες) η πεζογέφυρα εξυπηρετεί περισσότερα από άτομα, με ροή περίπου ατόμων ανά ώρα. Το σύγχρονο αυτό έργο προσφέρει άνετη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση όλων των πεζών επιβατών - επισκεπτών και διαθέτει μηχανικά μέσα (κυλιόμενες σκάλες) και ανελκυστήρες για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα (ΑΜΚ).

29 Πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ Η πεζογέφυρα αποτελεί ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, γεγονός που πιστοποιείται και από το διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής που έχει πάρει.

30 Πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με πλατεία Ωρολογίου Προγραμματίζεται από τον ΟΛΠ η κατασκευή και δεύτερης πεζογέφυρας στην πλατεία Ωρολογίου (Αγίου Σπυρίδωνος).

31 Νέος Σταθμός Κρουαζιέρας στην περιοχή «ΚΑΝΕΛΛΟΣ» του λιμένα Πειραιά Το νέο αυτό έργο θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων με την αποσυμφόρηση του ήδη λειτουργούντος Σταθμού, στην περιοχή Ξαβερίου του λιμένα Πειραιά και στην πλήρη αξιοποίηση του μεγαλύτερου προβλήτα που διαθέτει το λιμάνι, συνολικού μήκους 400 μέτρων, με 12 ταυτόχρονες θέσεις πρόσδεσης και δυνατότητα εξυπηρέτησης των μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο.

32 Νέος Σταθμός Κρουαζιέρας στην περιοχή «ΚΑΝΕΛΛΟΣ» του λιμένα Πειραιά Για την εύρυθμη λειτουργία του νέου Σταθμού Κρουαζιέρας: Διαμορφώθηκαν και εξοπλίστηκαν γραφεία για την υποδοχή των απαραίτητων υπηρεσιών Τελωνείου, Αστυνομίας και Λιμενικού στον κλιματιζόμενο χώρο του Σταθμού. Τοποθετήθηκαν μηχανήματα ανίχνευσης αποσκευών. Τοποθετήθηκαν πύλες ελέγχου επιβατών (Χ- RAYS). Δημιουργήθηκαν θάλαμοι ηλεκτρονικού ελέγχου διαβατηρίων Εξωραΐστηκαν οι γύρω χώροι.

33 Έργα & παρεμβάσεις στο λιμένα Πειραιά για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού Με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας επί της παραλιακής οδού, την άνετη και ασφαλή πρόσβαση των επιβατών και των οχημάτων στο λιμάνι καθώς και την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, πραγματοποιήθηκε σειρά έργων στην ευρύτερη περιοχή του λιμένα Πειραιά. Εγκαταστάθηκαν κλειστοί κλιματιζόμενοι χώροι σε εννέα σημεία του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, επιπλέον των στεγάστρων που ήδη υπήρχαν.

34 Έργα & παρεμβάσεις στο λιμένα Πειραιά για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού Δημιουργήθηκαν αυστηρά καθορισμένοι χώροι στάθμευσης ταξί. Εγκαταστάθηκε δωρεάν σύνδεση (Wi-Fi)) στο διαδίκτυο (ΙΝΤΕRNET RNET). Αναρτήθηκαν πινακίδες σε κατάλληλα σημεία μέσα και γύρω από το λιμένα του Πειραιά όπως επίσης και στα Ε/Γ πλοία για ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΛΠ Α.Ε. Πραγματοποιήθηκε ασφαλτική βελτίωση των δαπέδων και διαγράμμιση για την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων.

35 4 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ενίσχυση της Εδαφικής & Κοινωνικής Συνοχής

36 Αναβάθμιση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών Τροποποίηση του ισχύοντος πλαισίου των θαλασσίων ενδομεταφορών για τη σύναψη συμβάσεως ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με ακτοπλοϊκές εταιρίες 12ετούς διάρκειας αντί μονοετούς που ίσχυε προηγουμένως, με υψηλές απαιτήσεις για πλοία ηλικίας έως 8 ετών και υψηλής ταχύτητας. Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας για την ακτοπλοΐα με το κοινοτικό δίκαιο με την απελευθέρωση των γραμμών, στις γραμμές όπου λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός, χωρίς να θίγεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ακτοπλοΐας. Αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων γραμμών του ΥΕΝ. Πρόγραμμα δωρεάν εισιτηρίων για μετακινήσεις μεταξύ νησιών της άγονης γραμμής (π.χ. Κύθηρα Νεάπολη Βοιών, στα νησιά των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου και του Β. Αιγαίου).

37 Γιατροί στα πλοία της Ακτοπλοΐας Με Κοινές Αποφάσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη και του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου διατίθενται, για πρώτη φορά, σε ακτοπλοϊκά πλοία ιατροί,, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους επιβάτες και στα πληρώματα αυτών (ν. 3409/2005). Το μέτρο αυτό έρχεται να καλύψει ένα πάγιο αίτημα των περίπου 12 εκ. επιβατών που μετακινούνται ετησίως με τα πλοία της ακτοπλοΐας στη νησιωτική Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η προστασία της υγείας του επιβατικού κοινού στην ακτοπλοΐα, με την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των ταξιδιών των πλοίων, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ο χρόνος του πλου από λιμάνι σε λιμάνι είναι μεγάλος. Η δαπάνη για τη μισθοδοσία των γιατρών βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

38 Δίκτυο Υδροπλάνων Το υδροπλάνο αποτελεί ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς το οποίο δύναται να αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να τονώσει την τουριστική κίνηση όχι μόνο των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών αλλά και της ενδοχώρας.

39 Δίκτυο Υδροπλάνων Τα υδροπλάνα έχουν ξεκινήσει είδη και λειτουργούν με επιτυχία από την Κέρκυρα και την Πάτρα προς τα νησιά του Ιονίου και τη λίμνη των Ιωαννίνων. Η δεύτερη φάση προβλέπει δρομολόγια υδροπλάνωναπότολαύριο προς τα νησιά Κυκλάδων και Βορείου Αιγαίου. Φιλοδοξία του ΥΕΝ είναι να συνδεθούν όλα τα νησιά με το κέντρο και μεταξύ τους με ένα σύνολο 40 υδροπλάνων. Παράλληλα ξεκινά πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς με υδροπλάνα στα νησιά της απομακρυσμένης Ελλάδας με τους λιγοστούς κατοίκους, όπως τα Αντικύθηρα, τα Ψαρά, η Ανάφη κ.α.

40 5 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Ανάπτυξη,, Ασφάλεια, Ποιότητα, Ανταγωνιστικότητα, Απασχόληση

41 Ανταγωνιστικότητα Ποντοπόρου Ναυτιλίας & Μείωση Ανεργίας Στόχος του ΥΕΝ είναι η προσέλκυση νέων πλοίων με ελληνική σημαία προκειμένου το ελληνικό νηολόγιο να καταστεί ανταγωνιστικότερο. Η προσπάθεια αυτή στέφεται με επιτυχία, καθώς από την αρχή του νέου υ χρόνου δεκάδες πλοία ελληνικών συμφερόντων που έφεραν ξένη σημαία ύψωσαν ν ήδη την ελληνική, ενώ καθημερινά γνωστοποιείται στο ΥΕΝ, η πρόθεση να εγγράψουν το στόλο τους στο ελληνικό νηολόγιο. Εντυπωσιακό δε είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα εξ αυτών των πλοίων είναι νεότευκτα. Ο στόχος αυτός επετεύχθει μέσα από ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει: Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των Ελλήνων ναυτικών καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία έχει συγκεκριμένη υποχρέωση των πλοιοκτητών που υψώνουν την ελληνική σημαία να παρέχουν εργασία σε Έλληνες ναυτικούςν αυτικούς. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται μεγάλος αριθμός ανέργων ναυτικών και έτσι καταπολεμάται το μείζον αυτό πρόβλημα. Την καθιέρωση ελαστικών συνθέσεων, με κύριο στόχο την προσέλκυση των ελληνικών συμφερόντων υπαρχόντων και ναυπηγούμενων πλοίων στο ελληνικό ληνικό νηολόγιο. Την προσφορά ενός ανταγωνιστικού νηολογίου και μίας σημαίας καλοδεχούμενης και μάλιστα κατά προτεραιότητα από τα πιο δύσκολα λιμάνια του κόσμου, όπως είναι τα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

42 Ποινικοποίηση της ναυτικής εργασίας Με τη δυναμική στάση της η Ελληνική Κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών, Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης και την απειλή του ΒΕΤΟ, πέτυχε την αποτροπή της ποινικοποίησης της ναυτικής εργασίας.

43 Απελευθέρωση Ελλήνων Ναυτικών Με την άριστη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας απελευθερώθηκαν όλοι οι Έλληνες ναυτικοί που ήταν κρατούμενοι για χρόνια στο εξωτερικό: - Επιστροφή του πλοιάρχου Απόστολου Μάγκουρα από την Ισπανία. - Επαναπατρισμός 5 ναυτικών του Tasman Spirit από το Πακιστάν. - Απελευθέρωση 13 Ελλήνων ναυτικών του Δ/Ξ Βασίλειος XVI από τη Δημοκρατία της Γεωργίας. - Απελευθέρωση του πλοιάρχου Μ. Καβουργιά από την Ινδονησία.

44 6 ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

45 Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της ναυτικής εκπαίδευσης Ψηφίστηκε ο Ν. 3450/2006 (64 Α') για την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης. Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται ο νέος Νόμος αφορούν: Στην ισοτιμία των διπλωμάτων των Πλοιάρχων και Μηχανικών Α τάξης των ΑΕΝ με τα πτυχία των ΤΕΙ. Στη δυνατότητα οργάνωσης προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών από τις ΑΕΝ σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, σε τομείς της Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην αύξηση των οργανικών θέσεων, αναβάθμιση των προσόντων και αναδιάρθρωση των βαθμίδων του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΕΝ. Στον εκσυγχρονισμό του συστήματος των προσλήψεων και της εξέλιξης του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΕΝ. Στη δυνατότητα ίδρυσης Ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Κ.Ε.) στο χώρο της Ναυτιλίας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ώστε να παρέχεται σε περισσότερους νέους και νέες η πρόσβαση στη Ναυτική Κατάρτιση και Επιμόρφωση και κατ επέκταση στο Ναυτικό Επάγγελμα.

46 Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ενισχύονται οι ΑΕΝ με τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικού προσωπικού και τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Σε ό,τι αφορά στις νέες τεχνολογίες, σε όλες τις Ακαδημίες λειτουργούν χώροι δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (WIRELESS HOTSPOT). Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους σπουδαστές και στους επισκέπτες να συνδέονται ελεύθερα, ασύρματα και χωρίς καμία χρέωση, στο διαδίκτυο, βοηθώντας έτσι στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου των σχολών. Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των νέων σε όλη την επικράτεια, μέσω εκδηλώσεων, για τις προοπτικές του ναυτικού επαγγέλματος.

47 Ινστιτούτο Ναυτικής Κατάρτισης Το ΥΕΝ ήδη συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων πλοιάρχων και μηχανικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με σχετικό νομοσχέδιο ιδρύεται φορέας, με την επωνυμία «ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ινστιτούτο Ναυτικής Κατάρτισης Α.Ε.», ο οποίος θα είναι και ο τελικός δικαιούχος για δράσεις κατάρτισης ανέργων ναυτικών, κυρίως κατωτέρων πληρωμάτων, καθώς και απασχολουμένων σε ναυτιλιακές και λιμενικές ειδικότητες, με κεντρικό στόχο την απόκτηση από τους συμμετέχοντες νέων δεξιοτήτων για την επανένταξή τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Ο Νόμος αυτός αποτελεί μια καινοτομία στο ναυτικό τομέα. Συμπληρώνει το στρατηγικό σχεδιασμό του ΥΕΝ για τη ναυτική κατάρτιση και έρχεται να αποτελέσει το επόμενο βήμα στη νομοθετική παρέμβαση, η οποία έγινε με το νόμο του ΥΕΝ για τη ναυτική εκπαίδευση.

48 7 ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ελληνική Κρουαζιέρα- Καταδύσεις Αναψυχής

49 Αναγέννηση της Ελληνικής Κρουαζιέρας 4 νέα κρουαζιερόπλοια, εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο, δραστηριοποιούνται ήδη στις ελληνικές θάλασσες ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ξεκίνησε το 2005 με τη λήψη μέτρων για την προσέλκυση και παραμονή κρουαζιερόπλοιων στο ελληνικό νηολόγιο και την ενίσχυση του κλάδου με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στην κρουαζιέρα.

50 Αναγέννηση της Ελληνικής Κρουαζιέρας Τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι ήδη ορατά Ανάπτυξη του τουρισμού και των συναφών με τον κλάδο της κρουαζιέρας δραστηριοτήτων. Δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς. Αύξηση των επιβατών της κρουαζιέρας από που ήταν το 2005 κατά 50% το Η πολιτική της βελτίωσης και αξιοποίησης της τουριστικής υποδομής θα συνεχιστεί με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες και στο μέλλον. Ήδη έχουν προγραμματιστεί πολλές συναντήσεις με φορείς των τοπικών κοινωνιών, των ναυτεργατών και επιχειρηματιών, ώστε να δρομολογηθούν στα ελληνικά νησιά νεότευκτα κρουαζιερόπλοια που θα ναυπηγηθούν στα ελληνικά ναυπηγεία, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στη νησιωτική Ελλάδα και μεγάλα οφέλη στην Ελληνική Οικονομία.

51 Καταδύσεις Αναψυχής Με την άριστη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ψηφίστηκε ο Ν. 3409/2005 (273 Α ) «Καταδύσεις αναψυχής και άλλες διατάξεις» με τον οποίο υιοθετούνται πλέον και στην Ελλάδα τα ευρωπαϊκά πρότυπα στις καταδύσεις αναψυχής. Ο Νόμος: Καθιερώνει ένα σύστημα διαπίστευσης των Οργανισμών πιστοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των αυτοδυτών καθώς και των παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών. Προσανατολίζεται στο άνοιγμα της αγοράς και στην απελευθέρωση της καταδυτικής δραστηριότητας. Θεσπίζει ποίκιλλες απαγορεύσεις και αυστηρές ποινές για τη διασφάλιση της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των δυτών, της διεξαγωγής των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και των λοιπών θαλάσσιων δραστηριοτήτων, της προστασίας των βιότοπων και των ενάλιων αρχαιολογικών χώρων.

52 8 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

53 Νομοθεσία επί θεμάτων αρμοδιότητας ΥΕΝ Με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Ναυτιλίας καταρτίζονται και θα προωθηθούν άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, τα ακόλουθα σχέδια Νόμου,, : Ανακαίνιση «Κώδικα Ιδιωτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ)» Σχέδιο Νόμου «Συνεταιρισμοί Θαλάσσιας Αλληλασφάλισης και άλλες διατάξεις» Προσχέδιο «Κώδικας Νομοθεσίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου» Προσχέδιο «Κώδικας Νομοθεσίας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» Σχέδιο Νόμου «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας για την ασφάλεια πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων με την κοινοτική οδηγία 2005/65» Σχέδιο Νόμου «Κύρωση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας με σκοπό την αποτελεσματική αστυνόμευση της θαλάσσιας μεθορίου των δύο χωρών»

54 Σύσταση Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής Η χώρα μας έχει αναλάβει μια σημαντική πρωτοβουλία για τη σύσταση Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής (Eurocoast( Guard) Στόχος: Η αποτελεσματικότερη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και άλλων σοβαρών μορφών οργανωμένου εγκλήματος. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας το ΥΕΝ συνεργάζεται με την FRONTEX (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαχείρισης Συνόρων) και υποστηρίζει ένα σύνολο δράσεων, που στόχο έχουν να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται: Η βελτίωση των υπαρχόντων συστημάτων επιτήρησης θαλασσίων περιοχών Η ανάπτυξη δικτύου κοινών θαλασσίων περιπολιών στη Μεσόγειο θάλασσα Η συνεργασία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τρίτες χώρες που συνορεύουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

55 Πρωτοβουλίες & Μέτρα Άμεση εφαρμογή της Συνθήκης της Στοκχόλμης για την ασφάλεια των πλοίων της ακτοπλοΐας. Μείωση της φορολογίας των Ελλήνων ναυτικών στο 1% για τα κατώτερα πληρώματα και στο 3% για τους αξιωματικούς.

56 Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών - Θαλάσσιες λεωφόροι Οι θαλάσσιες λεωφόροι αποτελούν μια νέα φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών και θα προσφέρουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για τη μεταφορά φορτίων από το οδικό δίκτυο στη θάλασσα.

57 Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών - Θαλάσσιες Λεωφόροι Η χώρα μας στον τομέα της ανάπτυξης των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών ανέλαβε τις ακόλουθες πρωτοβουλίες: Σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών. Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας για την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων με την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Σλοβενία. Υποβολή πρότασης για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδος Κύπρου Ιταλίας Μάλτας Σλοβενίας), που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανάληψη δράσεων για την προώθηση της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων.

58 Ναυτιλιακό Συνάλλαγμα Έτος Εισροή Ναυτιλιακού Συναλλάγματος $ 9,5 δις 13,31 δις 13,87 δις 14,33 δις Αύξηση εκ εκ Πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας η Εμπορική Ναυτιλία, αυξάνει συνεχώς την εισροή κεφαλαίων στη χώρα μας. Ενδεικτικός της μεγάλης αυτής συνεισφοράς είναι ο παραπάνω πίνακας που ως αδιάψευστος μάρτυρας καταδεικνύει την ανοδική και τόσο σημαντική συμβολή του εμπορικού μας στόλου στην αναπτυξιακή προσπάθεια και πρόοδο της Ελλάδας.

59 Στην Ελλάδα το τελευταίο Liberty Οι Έλληνες ναυτικοί και τα ελληνικά πλοία ανέπτυξαν σημαντική δράση μεταφέροντας στρατεύματα και εφόδια κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, στις μάχες του Ατλαντικού. Το κόστος της δράσης αυτής ήταν η απώλεια μεγάλου αριθμού Ελλήνων ναυτικών και σχεδόν του συνόλου του ελληνικού εμπορικού στόλου. Τα πλοία Liberty έχουν μεγάλη ιστορική σημασία για την πατρίδα μας καθώς διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην αναγέννηση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

60 Στην Ελλάδα το τελευταίο Liberty Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης της μεγάλης αυτής προσφοράς αίματος της χώρας μας, αλλά και ως αναγνώριση για τις τεράστιες απώλειες του εμπορικού μας στόλου, οι ΗΠΑ, δώρισαν στους ανθρώπους της ναυτιλίας μας, μετά τη λήξη του πολέμου, τα πρώτα Liberty από τα οποία όπως είναι γνωστό ξεκίνησε η αναγέννηση και ανάπτυξη της σύγχρονης εμπορικής μας ναυτιλίας.

61 Στην Ελλάδα το τελευταίο Liberty Το πλοίο - Μουσείο θα κοσμεί τον Πειραιά δίπλα στο χώρο που στεγάζεται το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μακραίωνη ναυτική μας παράδοση καθώς και πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

62 9 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ Λ.Σ.

63 Δραστηριοποίηση Λ.Σ. Το Λ.Σ οργανώθηκε, εκσυγχρονίσθηκε και εξοπλίσθηκε με τα πλέον σύγχρονα πλωτά, εναέρια και χερσαία μέσα για την εκπλήρωση του σημαντικού κοινωνικού του έργου και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη.

64 Δραστηριοποίηση Λ.Σ. Βελτιώθηκε ουσιαστικά η θωράκιση των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας με πρωτοβουλίες αποτροπής της λαθρομετανάστευσης ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΕΤΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ: Α. ΛΕΜΒΟΙ ΠΛΟΙΑ Β. ΟΧΗΜΑΤΑ

65 Δραστηριοποίηση Λ.Σ. Από το 2004 έως τον Ιανουάριο 2007 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του YEN επελήφθη σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο των οποίων και με συνδρομή των πλωτών μέσων του ΛΣ που ενεργοποιήθηκαν φορές, παρεσχέθη βοήθεια σε άτομα.

66 Δραστηριοποίηση Λ.Σ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος: Γυναίκα στέλεχός του, τοπο- θετείται ως προξενικός λιμενάρχης και συγκεκριμένα στην Ολλανδία στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Πρόκειται για την Αντιπλοίαρχο κα Στέλλα Παπαδάκη. Γυναίκα ανέλαβε Διοίκηση Λιμενικής Αρχής και τοποθετήθηκε Λιμενοσταθμάρχης στο Λιμενικό Σταθμό Αγ. Ιωάννη Πηλίου. Πρόκειται για την Αρχικελευστή κα Αλεξάνδρα Δομοζινάκη.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2006 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη Κατά

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ναυτιλιακή Οικονομία της Ηπείρου σήμερα και χθές»

«Η Ναυτιλιακή Οικονομία της Ηπείρου σήμερα και χθές» Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΙΟΙΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΙΚΟΝΟΜΙΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΙΣΤΙΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η Ναυτιλιακή Οικονομία της Ηπείρου σήμερα και χθές» Παληογιάννη Γεωργία Επόπτης Καθηγητής: Βαρσάμη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ. Προγραμματισμός Έργου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ. Προγραμματισμός Έργου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Προγραμματισμός Έργου 2013 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή 4 2. Οργάνωση Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου 5 2.1 Οργανωτικές αλλαγές για την εφαρμογή των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟ-ΕΡΓΩΝ 1& 2 & 3 ΥΕΝ/ΓΓΛΛΠ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 5/10/2005

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟ-ΕΡΓΩΝ 1& 2 & 3 ΥΕΝ/ΓΓΛΛΠ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 5/10/2005 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟ-ΕΡΓΩΝ 1& 2 & 3 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ σ 1/181 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΟΜΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ Υ.Ε.Ν. Η αποστολή του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη πάνω σε ράγες. 5 βήματα για την προώθηση της κρουαζιέρας στην Ευρώπη ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Άνοδος στη διακίνηση φορτίων το 2013

Ανάπτυξη πάνω σε ράγες. 5 βήματα για την προώθηση της κρουαζιέρας στην Ευρώπη ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Άνοδος στη διακίνηση φορτίων το 2013 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΦΥΛΛΟ 20 ΟΛΘ ΑΕ Άνοδος στη διακίνηση φορτίων το 2013 Μείωση τιμολογίων το 2014 σελ. 3 ΚΟΜΙΣΙΟΝ Συνδυασμένες μεταφορές και «μπλε οικονομία» σελ. 7 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 20 νέες θέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018. Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018. Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018 Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Περιεχόμενα 1. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 7 1.1. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 7 1.1.1. Διεθνείς Τάσεις και Προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Σκοπός Εργασίας

Εισαγωγή Σκοπός Εργασίας ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α.Μ.: 38 / 96 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2007 Εισαγωγή Σκοπός Εργασίας 1 Εισαγωγή Σκοπός Εργασίας Σκοπός της παρούσης εργασίας, είναι η προσέγγιση στη ναυτιλία για λόγους,

Διαβάστε περισσότερα

To λιμάνι. «επιστρέφει» στην πόλη. Πρόταση για Ζώνη Ναυπηγικών Εργασιών. «Παγώνουν» τα τιμολόγια του 2012. ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011

To λιμάνι. «επιστρέφει» στην πόλη. Πρόταση για Ζώνη Ναυπηγικών Εργασιών. «Παγώνουν» τα τιμολόγια του 2012. ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΦΥΛΛΟ 10 ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011 To λιμάνι Τι έγινε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την περασμένη χρονιά και ποιο είναι το πρόγραμμα του 2012 για την ενίσχυση των

Διαβάστε περισσότερα

Σε «σκόπελο» η ελληνική ακτοπλοΐα

Σε «σκόπελο» η ελληνική ακτοπλοΐα Σε «σκόπελο» η ελληνική ακτοπλοΐα Στο -15% η κίνηση το πρώτο 6μηνο του έτους Αυξημένο κατά 50% περίπου το κόστος του καυσίμου Υπό τη σκιά τεράστιων οικονομικών ζημιών οι εταιρίες Μία από τις πιο κρίσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο για τον Πειραιά

Το σχέδιο για τον Πειραιά Το σχέδιο για τον Πειραιά Όραμα της πόλης μας αποτελεί η ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008-2010

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008-2010 ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008-2010 Οκτώβριος 2008 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Εισαγωγή...5 1.1 Διαδικασία Κατάρτισης Ε.Π.Μ....5 2 Μακροοικονομικές παρεμβάσεις...6 2.1 Εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ Η αναπτυξιακή ιστορία των νησιών του ελληνικού αρχιπελάγους χάνεται στα βάθη των αιώνων, επιβεβαιώνοντας όμως ότι πολλά από τα νησιά που σήμερα χαρακτηρίζονται ως υπανάπτυκτα,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & LOGISTICS ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Ρ. Θεοδωροπούλου, ΓΓΕΤ, Διεύθυνση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού Δρ. Μ. Κασώλη,

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της νίκης και της ευημερίας θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι. Γιατί ο δικός μας Πειραιάς, μας χρειάζεται όλους Πειραιώτισσες,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ (SSS) ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ (SSS) ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2014-2020 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2014-2020 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2014-2020 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ 1 1.1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ, ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βάζουμε πλώρη στο μέλλον ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. 2012-2016

Βάζουμε πλώρη στο μέλλον ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. 2012-2016 Βάζουμε πλώρη στο μέλλον ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. 2012-2016 2012-2016 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κύριοι στόχοι του προγράμματός μας....4 2012-2016 Επενδυτικό Πρόγραμμα Ολπ Α.Ε.....5

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΡΓΟΥ 2011 2013 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά Έκθεση Πεπραγμένων 2011, 2012, 2013 Εισαγωγικό σημείωμα Από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΟΚΤΩ ΚΥΚΛΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 1 Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο θεσμός των ΣΔΙΤ. Σελίδα 1 από 20. From: Panagiotis A. Pantos [ppantos@hol.gr] Sent: Wednesday, October 29, 2014 15:25 To: ΣΟΙΠ; ΣΔΙΠ

Ο θεσμός των ΣΔΙΤ. Σελίδα 1 από 20. From: Panagiotis A. Pantos [ppantos@hol.gr] Sent: Wednesday, October 29, 2014 15:25 To: ΣΟΙΠ; ΣΔΙΠ Σελίδα 1 από 20 From: Panagiotis A. Pantos [ppantos@hol.gr] Sent: Wednesday, October 29, 2014 15:25 To: ΣΟΙΠ; ΣΔΙΠ Ο θεσμός των ΣΔΙΤ Η ανάπτυξη μιας χώρας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της συνδέονται,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2006 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ INTERREG III Α /ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2000 2006

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2006 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ INTERREG III Α /ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2000 2006 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2006 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ INTERREG III Α /ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2000 2006 ΙΟΥΝΙΟΣ 2007 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ IΘΑΚΗΣ 29, 112 57 ΑΘΗΝΑ url: http://www. aueb. gr/ statistical- institute ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Στο κείμενο που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... σελ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... σελ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... σελ. 3 ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ σελ. 1 Φίλες και Φίλοι, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Στις εκλογές της 18ης Μαΐου η χώρα συνεχίζει την προσπάθεια, η Δυτική Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΦΑΣΗ Α: ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σ.Δ.Ι.Τ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΦΑΣΗ Α: ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σ.Δ.Ι.Τ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΦΑΣΗ Α: ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σ.Δ.Ι.Τ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010 www.euroconsultants.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΥ... 1 2. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ... 3

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

«Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΒΟΝΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ Διακήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για το Έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ P- Α ΜΕΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Διακήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για το Έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Γιάννης Τόσκας Συγκοινωνιολόγος (ΜS-MUP) Πρόεδρος Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Ι. Πολιτικές αστικών μεταφορών στην Ευρώπη Tο βασικότερο

Διαβάστε περισσότερα

Είναι αλήθεια ότι η μέχρι

Είναι αλήθεια ότι η μέχρι Αριθμός φύλου 09 ΠΕΡΙΟΔΟΣ B ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2007 Πρωταγωνιστής της ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Αντώνης Στεργιώτης Μέχρι σήμερα στο Club Hotel Casino Λουτρακίου έχουν επενδυθεί 134 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ Πρώτη προτεραιότητα, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα