Έτοιμοι να ξεκινήσουμε!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έτοιμοι να ξεκινήσουμε!"

Transcript

1 Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό ελτίο Νο3, Μάρτιος 2015 Έτοιμοι να ξεκινήσουμε! Είμαστε σχεδόν προ των πυλών! Σε 1,5-2 περίπου μήνες θα αρχίσει να υλοποιείται το παιχνίδι «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι» στα (έως τώρα) 132 συμμετέχοντα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα! Ο στόχος του Παιχνιδιού είναι να ενθαρρυνθούν τα παιδιά (ηλικίας 4-12 ετών) για να μετακινούνται με αειφόρο τρόπο προς το σχολείο. Στην παρούσα φάση ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τον υπολογισμό των απαραίτητων υλικών για την υλοποίηση της καμπάνιας (παίξιμο του παιχνιδιού), τα οποία και θα παραδοθούν στα συμμετέχοντα σχολεία το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσα στην Άνοιξη να μπορέσουν επιτυχώς να παίξουν το παιχνίδι «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι». Η ελληνική ιστοσελίδα του έργου ( εμπλουτίζεται συνεχώς με τη συνεχιζόμενη έως πρόσφατα ένταξη ορισμένων νέων σχολείων στο γκρουπ (των οποίων η εγγραφή εκκρεμούσε για διαδικαστικούς λόγους), την ανάρτηση του απαραίτητου υλικού για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών γύρω από την καμπάνια (εγχειρίδια, φόρμες μέτρησης, κλπ.), την κοινοποίηση των παρουσιάσεων και του βίντεο της 1 ης επίσημης Εθνικής Συνάντησης για το έργο, την ανάρτηση φωτογραφιών (Χριστουγεννιάτικων και όχι μόνο) από τα συμμετέχοντα σχολεία, την ανάρτηση διαφόρων σημαντικών ανακοινώσεων, κλπ. Είναι πολύ σημαντικό όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην καμπάνια για το σχολικό έτος να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του έργου, τόσο για να ενημερώνονται σχετικά με τις όποιες εξελίξεις αλλά και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, όσο και για να κρατούν ενήμερες τις ιστοσελίδες των σχολείων τους ή και να τις εμπλουτίζουν με ενδιαφέρουσες αναρτήσεις και φωτογραφίες από εκδηλώσεις σχετικές με την καμπάνια «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι». Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, κυρίως δε μετά την διεξαγωγή της 1 ης «Εθνικής Συνάντησης» (Νοέμβριος 2014), έχουν υλοποιηθεί ένα πλήθος προετοιμασιών έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της καμπάνιας την Άνοιξη του 2015!

2 Εθνική Συνάντηση Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΕ, στο Πικέρμι Αττικής, η 1 η Εθνική Συνάντηση για την καμπάνια «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι». Ο στόχος αυτής της πρώτης επίσημης - συνάντησης ήταν η από κοντά γνωριμία του Εθνικού Σημείου Επαφής για την Ελλάδα (ΚΑΠΕ) με τους εκπαιδευτικούς που θα είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση της καμπάνιας στα συμμετέχοντα σχολεία, αλλά και με τους εκπροσώπους των ιευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες - ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια του έργου - έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και συνέβαλαν ενεργά τόσο στη διαδικασία διάχυσης της πληροφορίας σχετικά με την επικείμενη καμπάνια όσο και στην προσέλκυση σχολείων, μέσω της κοινοποίησης της πληροφορίας σε αυτά. Καθώς εκ των 132 σχολείων που συμμετέχουν στην καμπάνια μόνο τα 33 είναι σχολεία του Νομού Αττικής, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις στην εν λόγω 1 η Συνάντηση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησής της μέσω Skype (on-line σύνδεση) σε όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν ήταν σε θέση να μετακινηθούν από τον τόπο διαμονής / εργασίας τους στο ΚΑΠΕ. Η διαδικασία αυτή λειτούργησε με αρκετή επιτυχία για όσους διέθεταν ή δημιούργησαν λογαριασμό Skype, ενώ για όσους δεν κατάφεραν ούτε με τον τρόπο αυτό να είναι «νοερά παρόντες», λόγω επαγγελματικών ή λοιπών υποχρεώσεων, η 1 η Εθνική Συνάντηση βιντεοσκοπήθηκε και το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του έργου, συνοδευόμενο από τις παρουσιάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής: %CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7- %CF%84%CE%B7%CF%83- %CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%83 Έτσι, συνολικά, στην 1 η Συνάντηση «παρευρέθησαν» 40 ενδιαφερόμενοι (37 εκπαιδευτικοί και 3 εκπρόσωποι των ιευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης από την περιοχή της Αττικής), εκ των οποίων οι 20 προσήλθαν στον χώρο διεξαγωγής της Συνάντησης (ΚΑΠΕ), ενώ οι υπόλοιποι 20 την παρακολούθησαν μέσω διαδικτυακής σύνδεσης. Μετράω σημαίνει γνωρίζω Μέσω της ιστοσελίδας, και συγκεκριμένα της σελίδας του εκάστοτε σχολείου που συμμετέχει στην καμπάνια, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ένα από τα σχολεία να αξιολογήσει (ποσοτικά) την επίδραση της καμπάνιας στους μαθητές.

3 Όταν ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός εισάγει τα δεδομένα από τις μετρήσεις για «πριν την καμπάνια», «κατά τη διάρκεια» και «μετά την καμπάνια», αυτόματα δημιουργείται ένα γράφημα όπως αυτό που απεικονίζεται παρακάτω, στο οποίο είναι εμφανής η επίδραση της καμπάνιας στο εν λόγω σχολείο / τους μαθητές του που συμμετέχουν. Περισσότερα νέα για την Ελλάδα Αξίζει να σημειωθεί ξανά ότι τόσο το ενδιαφέρον όσο και η συμμετοχή των σχολείων στην Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας! Πλέον η συμμετοχή των εγγεγραμμένων σχολείων έχει φθάσει τα 132. Η δεύτερη ιδιαιτερότητα συνίσταται στο γεγονός ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή για υλοποίηση της καμπάνιας σχολεία από ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Αυτό φυσικά εμπεριέχει και ένα βαθμό δυσκολίας, κυρίως για το Εθνικό Σημείο Επαφής (ΚΑΠΕ), ως προς τον συντονισμό και την παρακολούθηση ενός τόσο μεγάλου και διασπαρμένου πλήθους σχολείων. Πιο συγκεκριμένα, στην καμπάνια «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι» έχουν εγγραφεί επίσημα 132 σχολεία, ενώ η κατανομή τους ανά τη χώρα απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη.

4 Η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων στην Ελλάδα θα παίξει το παιχνίδι «Μπάκι» κατά την περίοδο της Άνοιξης (αρχές Μαΐου πιθανότατα). Η απόφαση αυτή ελήφθη διμερώς τόσο από το ΚΑΠΕ όσο και από τα περισσότερα σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κρίθηκε ως η καταλληλότερη, τουλάχιστον από άποψη κλιματολογικών/καιρικών συνθηκών, περίοδος ώστε να μην αποθαρρυνθούν οι μικροί μαθητές να μεταβούν στο σχολείο τους με ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο (αποκλείοντας όσο το δυνατόν την χρήση I.X.). Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού σχολείων τα οποία εδρεύουν εκτός του Ν. Αττικής και ειδικά σε αρκετά απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές της χώρας ενίσχυσε την απόφαση αυτή περί της επιλογής ενός χρονικού διαστήματος με όσο το δυνατόν ηπιότερες καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, ένα σχολείο στην Κρήτη, το 9 ο ημοτικό Σχολείο Ηρακλείου έχει ήδη παίξει το παιχνίδι «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι», με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Κα Μαλαματένια Σταυρακάκη. Η καμπάνια στο εν λόγω σχολείο υλοποιήθηκε από τις 6 έως και 17 Οκτωβρίου 2014 (2 σχολικές εβδομάδες), όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου με τους γονείς και τους δασκάλους. Μέσω αυτής της βιωματικής δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ζητήματα κινητικότητας, κυκλοφοριακής αγωγής, περιβάλλοντος και υγείας. Παράλληλα, σε ορισμένα σχολεία, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν έχει ακόμη παιχτεί, έχουν εντούτοις υλοποιηθεί διάφορες σχετικές με τους φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης δράσεις και σύντομα θα αναρτηθούν τόσο στη σελίδα του έργου όσο και στις σελίδες facebook και twitter σχετικά posts. Η ενεργός εμπλοκή και υποστήριξη από τους ήμους στους οποίους ανήκουν τα σχολεία είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί η «επίσημη» συνεργασία με κάποιον από τους ήμους στους οποίους ανήκουν τα εγγεγραμμένα σχολεία. Ευελπιστούμε όμως, ειδικά πριν την έναρξη της καμπάνιας να υπάρξει μία σχετική ευαισθητοποίηση. «Ευρωπαϊκά» Νέα Ρίχνοντας τώρα μία πιο σφαιρική ματιά στο ίκτυο για το Κυκλοφοριακό Φιδάκι, να υπενθυμίσουμε ότι το έργο TSG Network ξεκίνησε επίσημα πριν από ένα χρόνο (Φεβρουάριο του 2014). Σε 7 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία και Σλοβακία) το παιχνίδι παίχτηκε ήδη στις αρχές του σχολικού έτους , ενώ στις υπόλοιπες χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) η καμπάνια θα λάβει χώρα την Άνοιξη του Έτσι, μέχρι σήμερα μαθητές, 122 σχολεία σε 28 συνολικά πόλεις έχουν παίξει το παιχνίδι. Από την έως τώρα αξιολόγηση το ποσοστό αειφόρων μετακινήσεων αυξήθηκε από 65% (πριν την καμπάνια) σε 85% (μετά την καμπάνια). Μία καλή και ελπιδοφόρα αρχή λοιπόν για όλους εμάς τους υπόλοιπους!

5 Να σημειώσουμε ότι οι χώρες (Εθνικά Σημεία Επαφής) που συμμετέχουν σε αυτό το Ευρωπαϊκό ίκτυο αυξήθηκαν κατά μία, καθώς πρόσφατα προσχώρησε στο ίκτυο και η ανία (με την εταιρία Vekso), ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχουσών χωρών στις 19! Συμμετέχετε και εσείς στην καμπάνια Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι Οι πόλεις/δήμοι, τα σχολεία και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς και πότε πρέπει να συμμετάσχουν στην καμπάνια. Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), κα Γεωργία Βεζυργιάννη (τηλ.: , Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε την Ελληνική καμπάνια στο Facebook ή τοtwitter. Ενδιαφέρεστε για το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες που αποτελούν μέλη του ικτύου για το ΠΚΦ; ιαβάστε το τρίτο διεθνές Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό ελτίο. Εάν θέλετε να εγγραφείτε σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο ή δεν θέλετε να το λαμβάνετε πια, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο Το παρόν ενημερωτικό δελτίο εκδίδεται από το Mobiel 21 και μεταφράστηκε / διασκευάστηκε από το ΚΑΠΕ για λογαριασμό του έργου Traffic Snake Game Network. Την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο της παρούσας έκδοσης φέρουν οι συγγραφείς. εν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε το EASME ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευθύνονται για οιαδήποτε χρήση που μπορεί να γίνει των πληροφοριών που περιέχονται στο παρόν.

Έτοιμοι, ορεξάτοι; Φύγαμε!!!!

Έτοιμοι, ορεξάτοι; Φύγαμε!!!! Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό ελτίο Νο 4, Σεπτέμβριος 2015 Έτοιμοι, ορεξάτοι; Φύγαμε!!!! Καταρχήν να ευχηθούμε σε όλους και όλες μία δημιουργική και καλή Σχολική Χρονιά 2015-2016! Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές,

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι για την 3 η έκδοση του «Μπάκι»!

Είμαστε έτοιμοι για την 3 η έκδοση του «Μπάκι»! Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό ελτίο Νο 6, Σεπτέμβριος 2016 Είμαστε έτοιμοι για την 3 η έκδοση του «Μπάκι»! Ξεκίνησε και φέτος λοιπόν η 3 η κατά σειρά και τελευταία καμπάνια για το «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι»,

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι»! Εσείς είστε??

Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι»! Εσείς είστε?? Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό ελτίο Νο 5, Μάρτιος 2016 Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι»! Εσείς είστε?? Το φετινό σχολικό έτος (2015 2016) ξεκίνησε για την Ελλάδα με πολύ καλούς

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος έργου: Traffic Snake Game Network TSGN ιάρκεια έργου: 3 έτη (Φεβρουάριος 2014 Ιανουάριος 2017)

Τίτλος έργου: Traffic Snake Game Network TSGN ιάρκεια έργου: 3 έτη (Φεβρουάριος 2014 Ιανουάριος 2017) Τίτλος έργου: Traffic Snake Game Network TSGN ιάρκεια έργου: 3 έτη (Φεβρουάριος 2014 Ιανουάριος 2017) Συμμετέχουσες χώρες εταίροι: 18 Σε τι αφορά το TSGN? Το έργο The Traffic Snake Game Network αφορά σε

Διαβάστε περισσότερα

Καμπάνια: Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι Πώς παίζεται το παιχνίδι

Καμπάνια: Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι Πώς παίζεται το παιχνίδι Καμπάνια: Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι Πώς παίζεται το παιχνίδι Διαδικασία εγγραφής σχολείων (εύκολη!!): 1. http://www.trafficsnakegame.eu/greece/ 2. κλικ στο κουμπί «Εγγραφή» (βλ. σχήμα παρακάτω). Δύο

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος έργου: Traffic Snake Game Network TSG ιάρκεια έργου: 3 έτη (Φεβρουάριος 2014 Ιανουάριος 2017)

Τίτλος έργου: Traffic Snake Game Network TSG ιάρκεια έργου: 3 έτη (Φεβρουάριος 2014 Ιανουάριος 2017) Τίτλος έργου: Traffic Snake Game Network TSG ιάρκεια έργου: 3 έτη (Φεβρουάριος 2014 Ιανουάριος 2017) Συμμετέχουσες χώρες εταίροι: 18 Το έργο The Traffic Snake Game Network αφορά μία εκστρατεία με ομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικών Πώς να οργανώσετε το Παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι στο σχολείο σας

Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικών Πώς να οργανώσετε το Παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι στο σχολείο σας Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικών Πώς να οργανώσετε το Παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι στο σχολείο σας Με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευφυής Ενέργεια για τη Ευρώπη Περιεχόμενα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικών Πώς να οργανώσετε το Παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι στο σχολείο σας

Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικών Πώς να οργανώσετε το Παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι στο σχολείο σας Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικών Πώς να οργανώσετε το Παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι στο σχολείο σας Με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευφυής Ενέργεια για τη Ευρώπη Περιεχόμενα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Καμπάνια: Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι

Καμπάνια: Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι Καμπάνια: Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι Η καμπάνια στην Ελλάδα 1η Συνάντηση για το έργο «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι», Πικέρμι, 28/11/2014 Πλήθος Σχολείων που συμμετέχουν: 124 Πλήθος τάξεων που θα

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικό δελτίο 2 ΣΧΟΛΕΙΑ 2. ΣΧΟΛΕΙΟ

Θεματικό δελτίο 2 ΣΧΟΛΕΙΑ 2. ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για σχολικά συµβούλια, αξιωµατούχους, οργανώσεις κινητικότητας και εκπαίδευσης Θεματικό δελτίο 2 ΜΕΤΡΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Το Παιχνίδι Κυκλοφοριακό Φιδάκι (ΠΚΦ) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE+PURE

Αξιολόγηση της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE+PURE Αξιολόγηση της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE+PURE Περιεχόμενα Περιεχόμενα Διαγραμμάτων...2 Εισαγωγή...3 Το δείγμα της έρευνας...3 Τα εργαλεία ενημέρωσης...4

Διαβάστε περισσότερα

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2013 9 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα Οδηγός για τους Καθηγητές

Ελληνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα Οδηγός για τους Καθηγητές Ελληνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα Οδηγός για τους Καθηγητές Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2018 Σχετικά με τον Διαγωνισμό Το European Money Quiz είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα και έχει διαμορφωθεί

Διαβάστε περισσότερα

50 Ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

50 Ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 50 Ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1. 50 ο Δημ. Σχολείο Ηρακλείου 2. Go! De Springplank 3. C.P.Miguel Pinilla 4. O Jardim do Fraldinhas 5. Northampton National School 6. Anchorsholme Primary School Λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YouthActiv Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί Λύκεια να

Διαβάστε περισσότερα

SAME WORLD Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία

SAME WORLD Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία SAME WORLD Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία Κλιματική Αλλαγή Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη Περιβαλλοντική Μετανάστευση Φεβρουάριος - Ιούλιος 2017 1ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Καλών Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1. Αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία και Προώθηση. Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο

Επικοινωνία και Προώθηση. Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο 3 Επικοινωνία και Προώθηση Η Επικοινωνία θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο Συνέδριο Το καλό περιεχόμενο πάντα έχει ένα στόχο δημιουργείται με μια πρόθεση. Ως εκ τούτου μεταφέρει ερεθίσματα για δράση. Ann

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Η Εθνική Λυρική Σκηνή επενδύει στην εκπαίδευση για τη δημιουργία αφενός μιας νέας γενιάς Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις). Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Τι είναι το DiscoverEU; DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Το DiscoverEU αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΕ που προσφέρει σε νέους και νέες ηλικίας 18 ετών μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Blogs Γυμνασίων Αχαΐας Ηλείας. Like - Dislike

Διαγωνισμός Blogs Γυμνασίων Αχαΐας Ηλείας. Like - Dislike Διαγωνισμός Blogs Γυμνασίων Αχαΐας Ηλείας Like - Dislike Εισηγητής : Μπίρμπας Θεόδωρος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ν. Αχαΐας Ν. Ηλείας Σύμβουλος Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας - Ηλείας 1 Περιεχόμενο Παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2015-2016 ΕΠΙΘΥΜΩ Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΣΔ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΟΧΙ Σχολική Μονάδα: 5 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

EDUCATION FOR SUSTAINABILITY & SCHOOL DEVELOPMENT

EDUCATION FOR SUSTAINABILITY & SCHOOL DEVELOPMENT ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Comenius 1 To σχολείο μας επελέγη να συμμετάσχει σε Σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων, που διοργανώθηκε από την Εθνική μονάδα Συντονισμού της Τσεχικής Δημοκρατίας. Το σεμινάριο είχε τίτλο EDUCATION

Διαβάστε περισσότερα

Μια αποτίμηση του περιβαλλοντικού δικτύου «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία Ενεργός πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά» από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς

Μια αποτίμηση του περιβαλλοντικού δικτύου «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία Ενεργός πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά» από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Μια αποτίμηση του περιβαλλοντικού δικτύου «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία Ενεργός πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά» από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Σχολικό έτος 2017-2018 Γιώργος Υφαντής Οι εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

1ο Θέµα: Ευχές για το νέο έτος

1ο Θέµα: Ευχές για το νέο έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 07-01- 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ: 1 ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 9 ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα-βήμα η δράση! Από πλευράς διοργανωτών παρέχεται υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μέσω:

Βήμα-βήμα η δράση! Από πλευράς διοργανωτών παρέχεται υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μέσω: Βήμα-βήμα η δράση! Η δράση ξεκινά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που υποβάλλουν για το σχολείο τους οι εκπαιδευτικοί. Ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός ανά σχολείο είναι υπεύθυνος για το συντονισμό των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι 24-11-2014 Αρ. Πρωτ.: 189790/Δ5

Μαρούσι 24-11-2014 Αρ. Πρωτ.: 189790/Δ5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 151

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το School Education Gateway. τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη σχολική εκπαίδευση

Σχετικά με το School Education Gateway. τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη σχολική εκπαίδευση Σχετικά με το School Education Gateway τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη σχολική εκπαίδευση ΈΝΑΣ ΧΏΡΟΣ ΕΝΑΣΧΌΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΉ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ Σχετικά Παρουσιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Το χαρτί του μέλλοντος μας»

Θέμα: «Το χαρτί του μέλλοντος μας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 151 80 Μαρούσι Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΚΚΑΡ. Υλικά που απαιτούνται: Μολύβια Φύλλα συλλογής δεδομένων (βλ. διαθέσιμα Βοηθήματα) Συνδετήρες

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΚΚΑΡ. Υλικά που απαιτούνται: Μολύβια Φύλλα συλλογής δεδομένων (βλ. διαθέσιμα Βοηθήματα) Συνδετήρες ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΚΚΑΡ Στόχος(οι): Κάνετε τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν την ιδιαίτερη θέση που κατέχουν τα αυτοκίνητα στην κοινωνία. Συγκρίνετε την κατάσταση αυτή με άλλα μέσα μεταφοράς. Η δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012 Απολογιστική Έκθεση Α. Γενικά στοιχεία Στο πλαίσιο της Πράξης «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Στόχος(οι): Να ενημερωθούν οι μαθητές για τις ταξιδιωτικές συνήθειες της δικής τους γενιάς αλλά και των προηγούμενων, από τη σκοπιά των διανυόμενων αποστάσεων, της

Διαβάστε περισσότερα

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» 2018-2021 http://isecurenet.sch.gr/portal/ Το παιδί μας κάνει την εργασία του σχολείου χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή στο δωμάτιό του Πόσο εύκολο

Διαβάστε περισσότερα

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» 2018-2021 http://isecurenet.sch.gr/portal/ Το παιδί μας κάνει την εργασία του σχολείου χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή στο δωμάτιό του Πόσο εύκολο

Διαβάστε περισσότερα

Η Δράση της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και το Σημερινό Σχολείο ΑΡ. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΤΥΕ

Η Δράση της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και το Σημερινό Σχολείο ΑΡ. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΤΥΕ Η Δράση της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και το Σημερινό Σχολείο ΑΡ. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΤΥΕ Το περιβάλλον Διαδίκτυο Ψηφιακό οικοσύστημα Σχολείο Εκπαιδευτικοί Γονείς. Η ανάγκη Τα παιδιά χρειάζονται ποιοτικό ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Εθνική Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Εθνική Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού www.beactive.cy Μάριος Χριστοδούλου Λειτουργός Πληροφορικής KOA Διαχειριστής Εθνικής Ιστοσελίδας EWoS 16/05/2017 1 Σκοπός Η δημιουργία ενός κεντρικού σημείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 217, 136 71 ΑΧΑΡΝΕΣ Πληρ-Υπεύθυν.: Κασσωτάκη Ελένη Αρχαιολόγος-Ιστορικός Τέχνης Τηλ/Fax: 2102322878 E-mail: arxaiologiko@acharnes.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εκπαιδευτές για το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ

Μικροί Εκπαιδευτές για το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ Μικροί Εκπαιδευτές για το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑ O Ποσοτική έρευνα, βάση ερωτηματολογίου O Ερωτήσεις κλειστού τύπου O Διαβαθμισμένες ερωτήσεις O Περίοδος διεξαγωγής έρευνας : Μάρτιος 2014 O

Διαβάστε περισσότερα

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι τριανταπέντε (35) μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου, που ήταν εγγεγραμμένοι στο εν λόγω πρόγραμμα.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι τριανταπέντε (35) μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου, που ήταν εγγεγραμμένοι στο εν λόγω πρόγραμμα. Την τρέχουσα σχολική χρονιά στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Εμείς και οι Άλλοι. Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατική Κουλτούρα» πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και τρεις δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

TRANSPORT LEARNING Εκπαιδευτικές ενότητες για δήμους και υπηρεσίες ενέργειας

TRANSPORT LEARNING Εκπαιδευτικές ενότητες για δήμους και υπηρεσίες ενέργειας TRANSPORT LEARNING Εκπαιδευτικές ενότητες για δήμους και υπηρεσίες ενέργειας istockphoto Περιεχόμενα Οι υπηρεσίες μας εν συντομία... 2 Δημιουργία μιας βάσης γνώσεων για τις περιφέρειες σύγκλισης της Ευρώπης...

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι 24-11-2014 Αρ. Πρωτ.: 189790/Δ5

Μαρούσι 24-11-2014 Αρ. Πρωτ.: 189790/Δ5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 151

Διαβάστε περισσότερα

Καθοδήγηση στο Twinspace

Καθοδήγηση στο Twinspace Καλώς ήλθατε Καθοδήγηση στο Twinspace Αυτή η καθοδήγηση σχεδιάστηκε για χρήση από τους Εκπαιδευτικούς Διαχειριστές που είναι νέοι στο TwinSpace. Θα σας βοηθήσει: - Να έχετε πρόσβαση στο Twinspace - Να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΤΩΝ 9»

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΤΩΝ 9» ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΤΩΝ 9» ΤΑΞΗ: Γ1 ΤΟΥ 6 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ : 16 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΑΪΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το περιβάλλον κι εγώ

Το περιβάλλον κι εγώ Ανοιχτή Εκπαιδευτική Πρακτική Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη Το περιβάλλον κι εγώ Εκπαιδευτικός & Τάξη Καζάκου Μαρίνα, Α, Β & Γ Λυκείου email kazakoumarina@gmail.com ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, καλή σχολική χρονιά

Αγαπητοί συνάδελφοι, καλή σχολική χρονιά ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, καλή σχολική χρονιά Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Παρατηρητήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Δημιουργία on-line Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού Γνώσεων για Μαθητές Δημοτικού Εγχειριδίου

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Δημιουργία on-line Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού Γνώσεων για Μαθητές Δημοτικού Εγχειριδίου ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Δημιουργία on-line Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού Γνώσεων για Μαθητές Δημοτικού Εγχειριδίου ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ AM 04/2497 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΛΙΑΝΑΣ Θεσσαλονίκη 2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αγαπητοί γονείς, το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Υλικό Μετάδοσης Γνώσης για το ΔΙΑ.Σ.

Υλικό Μετάδοσης Γνώσης για το ΔΙΑ.Σ. Υλικό Μετάδοσης Γνώσης για το ΔΙΑ.Σ. Το πιο πάνω διάγραμμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για ενημέρωση των εκπαιδευόμενων για το πρόγραμμα ΔΙΑ.Σ. Α. Επιβεβαιώνουμε πως όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα περιβαλλοντικού περιεχομένου του Εθνικού Κέντρου

ΘΕΜΑ: «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα περιβαλλοντικού περιεχομένου του Εθνικού Κέντρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤιΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Θεσσαλονίκη: 7-05-2015 ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ.: 5759 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημία Ενέργειας Οδηγός Σπουδών 2013

Ακαδημία Ενέργειας Οδηγός Σπουδών 2013 Ακαδημία Ενέργειας Οδηγός Σπουδών 2013 Πίνακας Περιεχομένων Πρόλογος... 3 Στόχοι Εκπαιδευτικής Διαδικασίας... 3 Θεματικές Ενότητες... 3 Εκπαιδευτικό υλικό & επικοινωνία... 4 Ερωτήσεις αξιολόγησης και εργασίες...

Διαβάστε περισσότερα

O ερευνητικός οργανισμός CARDET και η εταιρία INNOVADE εφάρμοσαν πιλοτικά το εγχειρίδιο SciFUN και ανέπτυξαν μια μελέτη περίπτωσης για την Κύπρο

O ερευνητικός οργανισμός CARDET και η εταιρία INNOVADE εφάρμοσαν πιλοτικά το εγχειρίδιο SciFUN και ανέπτυξαν μια μελέτη περίπτωσης για την Κύπρο Νοέμβριος 2017 Ενημερωτικό Δελτίο 5 ο Ενημερωτικό Δελτίο για το έργο SciFUN O ερευνητικός οργανισμός CARDET και η εταιρία INNOVADE εφάρμοσαν πιλοτικά το εγχειρίδιο SciFUN και ανέπτυξαν μια μελέτη περίπτωσης

Διαβάστε περισσότερα

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019)

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 14/03/2019 12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΡΑΣΕΙΙΣ ΓΙΙΑ ΓΟΝΕΙΙΣ.. Αποδέκττεςς ~300 γονείίςς = 600 παιιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 7-10 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις).

Διαβάστε περισσότερα

Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών

Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών 1. Βασικά στάδια εφαρμογής της Β φάσης του έργου Η εφαρμογή της Β φάσης του έργου στις σχολικές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ομαλή Μετάβαση Νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.»

ΘΕΜΑ: «Ομαλή Μετάβαση Νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 47 ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ταχ. Δ/νση : Οινοπίωνος

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά επισκέπτεστε την σελίδα την καμπάνιας στο goteo.org

Αρχικά επισκέπτεστε την σελίδα την καμπάνιας στο goteo.org Οδηγίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της χορηγίας σας στην καμπάνια χρηματοδότησης από το πλήθος για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Οικοδομώντας Κοινότητες Κοινών» Λόγω των capital controls η δυνατότητα χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης 29 Αυγούστου 2016 Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Περιεχόμενο της

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016)

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) 1. Ταυτότητα της έρευνας Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ημερ. 19/08/2015), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας Ενέργειες της Αττικής Οδού για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Οδικής Ασφάλειας Βασίλης Χαλκιάς Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. Άννα Πετρίδου

Διαβάστε περισσότερα

«Άρτος και Ευρωπαϊκή Ένωση»

«Άρτος και Ευρωπαϊκή Ένωση» «Άρτος και Ευρωπαϊκή Ένωση» Εκπαιδευτικός: Βαμβουνάκη Άρτεμις (ΠΕ 70) Επιβλέπων επιμορφωτής: Μανωλάκης Κωνσταντίνος Σχολείο Διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα Χανιά, Μάιος 2017 Εισαγωγή Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 10.04.7 Αρ. Τηλ.: 22 402303 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 14 Σεπτεµβρίου 2009 ιευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ AΡΧΑΝΕΣ, 21 Φεβρουαρίου 2014 ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι 24-11-2014 Αρ. Πρωτ.: 189783/Δ5

Μαρούσι 24-11-2014 Αρ. Πρωτ.: 189783/Δ5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 151

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μαθήματος Νο3 «SimSafety» Σενάριο Παιχνιδιού: «Κλοπή» (Theft)

Σχέδιο Μαθήματος Νο3 «SimSafety» Σενάριο Παιχνιδιού: «Κλοπή» (Theft) Σχέδιο Μαθήματος Νο3 «SimSafety» Σενάριο Παιχνιδιού: «Κλοπή» (Theft) 1. Μάθημα (κατά το οποίο μπορεί να διδαχτεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα): Αγγλικά, Πληροφορική, Ευέλικτη ζώνη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΡΑΣΜΟΣ+ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΡΑΣΜΟΣ+ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΡΑΣΜΟΣ+ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο: Σχεδιασμός μιας συνεργασίας σχολείου-κοινότητας ΠΟΔΗΛΑΤΟ. A: Συμμετέχοντες. Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι;

Εργαστήριο: Σχεδιασμός μιας συνεργασίας σχολείου-κοινότητας ΠΟΔΗΛΑΤΟ. A: Συμμετέχοντες. Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι; A: Συμμετέχοντες ΠΟΔΗΛΑΤΟ Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι; Σχολική κοινότητα, Σύλλογος γονέων, ΚΠΕ, Δήμος, Όμοροι δήμοι, Περιφερειακά συμβούλια Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος, Πολιτιστικοί σύλλογοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΤΑΓΙΑΚΑΣ «ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΤΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΤΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΤΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Φοιτητών 1 Από το ακαδηµαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας θα παραλαµβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Διεξάγει κοινωνικές έρευνες Σχεδιάζει και μεριμνά για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ-ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ενίσχυσης Ψηφιακής Εμπιστοσύνης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» 2007-2013 Υποέργο 1 ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies)

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Lino it Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Το «Lino» είναι µια νέα διαδικτυακή εφαρµογή, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση εικονικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ στην Ελλάδα, Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2017

Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ στην Ελλάδα, Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2017 Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ στην Ελλάδα, Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2017 ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ από τον φορέα υλοποίησης, Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης-Γραμματεία MEdIES Το Μεσογειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ T4E

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ T4E ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ T4E 2013-2014 Τίτλος σχεδίου δράσης «Ευρω-γνωριμία» Σκοπός και στόχοι Σκοπός του σχεδίου δράσης είναι να γνωρίσουν καλύτερα οι εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός Σχεδίου Εργασίας Project

Σχεδιασμός Σχεδίου Εργασίας Project ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 7 ΗΣ ΠΕΡΙΦ. Δ.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ Ημερομηνία 11-11-2016 Σχεδιασμός Σχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 16/10/17 ΣΚΟΠΟΣ Οραματιζόμαστε ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές να μπορέσουν να καταστούν σωστοί "ψηφιακοί" πολίτες. Συγκεκριμένα, στόχος μας είναι η ασφαλής πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία. της επιστήμης. Workshops: Τι μπορούμε. για εσάς. να κάνουμε ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Επικοινωνία. της επιστήμης. Workshops: Τι μπορούμε. για εσάς. να κάνουμε ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς Workshops: Επικοινωνία της επιστήμης ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συμμετοχής στις Διαδικτυακές μας Δημοπρασίες

Οδηγός Συμμετοχής στις Διαδικτυακές μας Δημοπρασίες Οδηγός Συμμετοχής στις Διαδικτυακές μας Δημοπρασίες Η Auto Auctions Η εταιρία Auto Auctions είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Auktion&Markt AG για Ελλάδα και Κύπρο, ενός από τους μεγαλύτερους οίκους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ N 3-07/2018

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ N 3-07/2018 ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ N 3-07/2018 Σε αυτό το τεύχος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρόοδο του έργου, τα αποτελέσματα και τις μελλοντικές δράσεις Πίνακας περιεχομένων: Πρόοδος του

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό για την «Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων» 1 ο µέρος:

Εκπαιδευτικό Υλικό για την «Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων»  1 ο µέρος: Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο Εκπαιδευτικό Υλικό για την «Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων» http://blogs.sch.gr 1 ο µέρος: Χρήση Ιστολογίου ως εκπαιδευτικό εργαλείο Ερευνητικό Ακαδηµαϊκό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2)

Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2) Δεκέμβριος 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2 ο Ενημερωτικό Δελτίο για το έργο SciFUN Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2)

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡYΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡYΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡYΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚ ΟΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2016 ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Μαζί για το Παιδί ΣΥΝΤΑΞΑΣ ΑρίςΧατζαντουριάν Μηχ. Βιομ. Πληροφορικής 10/03/16 Version 1.0 1 Σ ελίδα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

(4 συναντήσεις για την ολοκλήρωση της Οµάδας που ξεκίνησε το προηγούµενο

(4 συναντήσεις για την ολοκλήρωση της Οµάδας που ξεκίνησε το προηγούµενο ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΡΑΣΕΙΙΣ ΓΙΙΑ ΓΟΝΕΙΙΣ.. Αποδέκττεςς ~500 γονείίςς = 1000 παιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ µε παιδιά προσχολικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση εκπ/κού προγράμματος Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση εκπ/κού προγράμματος Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΙΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/NΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Πειραιάς, 31 Οκτωβρίου 2014 ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) Από τα

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο Σχέδιο δράσης

Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο Σχέδιο δράσης Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο Σχέδιο δράσης Σχολική χρονιά: 2016-2017 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το παρόν έντυπο Σχεδίου Δράσης δίνεται μόνο για σκοπούς ενημέρωσης των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα. Η ετοιμασία και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Εφαρµογή καινοτόµων παρεµβάσεων στο Ολοήµερο Νηπιαγωγείο

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Εφαρµογή καινοτόµων παρεµβάσεων στο Ολοήµερο Νηπιαγωγείο Να διατηρηθεί µέχρι Βαθµός ασφαλείας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α. Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

Βασικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης Ερωτηματολόγιο για γονείς και κηδεμόνες

Βασικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης Ερωτηματολόγιο για γονείς και κηδεμόνες Βασικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης Ερωτηματολόγιο για γονείς και κηδεμόνες Σημερινή ημερομηνία Παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε. Αριθμός ερωτηματολογίου Συμπληρώνεται από το σχολείο. Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΦΙΛΟΙ ΙΣΟΙ!»

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΦΙΛΟΙ ΙΣΟΙ!» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 2019 «ΦΙΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΦΙΛΟΙ ΙΣΟΙ!» ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ Γ & Δ ΤΑΞΕΙΣ Ως εκπαιδευτικός από το Τμήμα Ένταξης του 11ου Δημοτικού συμμετείχα κινητοποιητικά - οργανωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο: «Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία»

Θέμα 1ο: «Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Γούναρη 217 26110 ΠΑΤΡΑ Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου 1207/2012, αρ.μητρώου Σωματείων 28259, ΑΦΜ 997608966, ΔΟΥ Παλλήνης Ραφήνα 07/11/2017

Διαβάστε περισσότερα

mail: syllogosepistrofi@yahoo.gr site: www.alkoologia.gr Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

mail: syllogosepistrofi@yahoo.gr site: www.alkoologia.gr Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ mail: syllogosepistrofi@yahoo.gr site: www.alkoologia.gr Σύλλογος ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Μή κερδοσκοπικός Σύλλογος Στο Ηράκλειο, από το 1999 Μέλη: εθελοντές, κυρίως επαγγελµατίες υγείας, αλλά και από κάθε τάξη της

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. (Γ. την Δευτέρα και ώρες :00 στο 14 ο Παπανδρέου & Θ. Σοφούλη).

ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. (Γ. την Δευτέρα και ώρες :00 στο 14 ο Παπανδρέου & Θ. Σοφούλη). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ---------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Υδρο οικολογικά σχολεία»

Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Υδρο οικολογικά σχολεία» Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Υδρο οικολογικά σχολεία» Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Μαμάη 3α, Αθήνα 10440 τηλ/φαξ:210 8228795 email: schools@medsos.gr www.medsos.gr Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS εγκαινιάζει μια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Περιγραφή Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου καθώς και τους

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ 1 ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 2015 1 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Ο μικρός καταναλωτής Συμμετέχοντες: 1. Γωνιά Κυρατσώ, Εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα