ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE"

Transcript

1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Άρθρο 1. Ιδρύεται πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία Σύλλογος Εργαζομένων στην Cosmote, με χαρακτήρα Πανελλαδικό και έδρα την Αθήνα. ΣΚΟΠΟΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ - ΜΕΣΑ Άρθρο Κύριος και βασικός σκοπός του σωματείου είναι να συνενώσει σε μια ενιαία συνδικαλιστική οργάνωση όλους τους εργαζόμενους της COSMOTE, ώστε όλοι μαζί να μελετήσουν, να προστατεύσουν και να προωθήσουν τα οικονομικά, εργασιακά, επαγγελματικά, κοινωνικοασφαλιστικά, συνδικαλιστικά και ηθικά συμφέροντά τους. 2. Παράλληλα το σωματείο έχει σαν σκοπούς : α) Να βελτιώσει και εξασφαλίσει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας με βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας και επίβλεψη για την πιστή εφαρμογή της. β) Να βελτιώσει τις αποδοχές και όλες τις πρόσθετες υλικές και ηθικές απολαβές του Προσωπικού στην COSMOTE, ανάλογα με τις ανάγκες τους ώστε να εξασφαλίζεται σ' αυτούς πάντοτε ένα πολιτισμένο και ανθρώπινο βιοτικό επίπεδο. γ) Η επαγγελματική παραπέρα μόρφωση και ανάπτυξη των μελών και η γενική φροντίδα για την εξύψωση του βιοτικού μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου τους, όπως καλλιέργεια μεταξύ τους πνεύματος εργατικής αλληλεγγύης και συναδέλφωσης ώστε να διαμορφώσουν συνδικαλιστική συνείδηση και νοοτροπία. δ) Η συμμετοχή αιρετών αντιπροσώπων των εργαζομένων τόσο στη Διοίκηση της COSMOTE και τα άλλα όργανα αυτής, όσο και στις διοικήσεις των ασφαλιστικών φορέων του Προσωπικού με γνώμη και ψήφο για να συμβάλλουν στην καλύτερη ανάπτυξη και απόδοση της επιχείρησης και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας σ όφελος του κοινωνικού συνόλου. ε) Η παρακολούθηση της λειτουργίας στην COSMOTE και η καταγγελία κάθε υπεύθυνου για οικονομικές και άλλες ανωμαλίες, με σκοπό την προστασία των συμφερόντων της επιχείρησης και των εργαζομένων σ αυτή. στ) Η συμμετοχή του Συλλόγου, στην Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) ή / και σε κάποια άλλη Ομοσπονδία του κλάδου. ζ) Η συνεργασία με όλα τα εργατοϋπαλληλικά επαγγελματικά σωματεία και η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα για την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών, εργασιακών, κοινωνικοασφαλιστικών, συνδικαλιστικών και ηθικών συμφερόντων των εργαζομένων γενικά. η) Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού και σεβασμός των διεθνών συμβάσεων εργασίας με στόχο την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την δημιουργία Κράτους δικαίου και την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης.

2 2 θ) Να παρεμβαίνει για να ελέγχει και να επηρεάζει την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Για την πρόοδο της τάξης των εργαζομένων και την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης που γίνεται σε βάρος της Άρθρο 3. Μέσα για την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών του σωματείου είναι κάθε ενέργεια που θ αποφασίζεται από τα όργανα του σωματείου. Ενδεικτικά αναφέρονται : α) Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. β) Όλες οι συνδικαλιστικές μορφές αγώνων, με τη συμμετοχή τους σε κάθε μορφής συνδικαλιστική πάλη και γενικότερα στους αγώνες, για βελτίωση της θέσης τους ή σαν έκφραση αλληλεγγύης στους αγώνες όλων των εργαζομένων. γ) Η ίδρυση συνεταιρισμών και ταμείων προνοίας και αλληλοβοήθειας για τα μέλη. δ) Η χορήγηση και παροχή με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ηθικής και υλικής βοήθειας απ' τους πόρους του σωματείου στα μέλη που για λόγους συνδικαλιστικής ή κοινωνικής δραστηριότητας στερήθηκαν τις αποδοχές τους ή έχουν ανάγκη βοήθειας και κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. αν και εφόσον δύναται ταμειακά να το πράξει. ε) Η συνεχής ενημέρωση των μελών του Συλλόγου μέσω Ιστοσελίδας καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου μέσου(όπως περιοδικό κ.λ.π.) στ) Η συνεργασία με άλλες Ελληνικές ή διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις και ειδικότερα των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ. η) Η οργάνωση διαλέξεων, φροντιστηριακών μαθημάτων, σεμιναρίων, συγκεντρώσεων, πολιτιστικών, λέσχης, αναγνωστηρίου, βιβλιοθήκης ή ότι άλλο θα συμβάλει στην ανύψωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών. θ) Με την συσπείρωση και δραστηριοποίηση όλων των εργαζομένων της επιχείρησης στο σωματείο. ι) Με τις παραστάσεις και αναφορές στις διοικητικές αρχές για κάθε ζήτημα που αφορά τους σκοπούς και τα μέλη, σχετικά με παραβιάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. κ) Με την ίδρυση καταναλωτικού ή πιστωτικού συνεταιρισμού. Άρθρο Ως μέλη του Συλλόγου μπορούν να εγγραφούν, με αίτησή τους προς το Δ.Σ. όλοι οι εργαζόμενοι στην COSMOTE. 2. Τα δικαιώματα να εκλέγουν και να εκλέγονται έχουν όλα τα μέλη που έχουν καταθέσει αίτηση εγγραφής 1 μήνα πριν την ημερομηνία έναρξης των εκλογών. 3. Το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να αποφασίσει στην πρώτη, μετά την υποβολή της αίτησης, συνεδρίασή του. Εάν το Δ.Σ. απορρίψει την αίτηση ή μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της δεν γνωστοποιηθεί απόφαση του Δ.Σ. για αποδοχή ή απόρριψη της αίτησης στον αιτούντα, αυτός έχει δικαίωμα, ανεξάρτητα από την δυνατότητα δικαστικής προσφυγής, να προσφύγει στην πρώτη τακτική ή έκτακτη Σ.Α που αποφασίζει οριστικά. Η προσφυγή στην Σ.Α δεν αναστέλλει τις συνέπειες της απόφασης του Δ.Σ., μέχρι την ανάκλησή της από τη Σ.Α ή από το Δικαστήριο. 4. Μέλη δεν μπορούν να γίνουν διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης.

3 3 5. Δυνατότητα εγγραφής Επίτιμων Μελών μετά από απόφαση του Δ.Σ. χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις προς το σωματείο και χωρίς δικαίωμα εκλογής και μπορούν να παρευρίσκονται στις Γενικές Συνελεύσεις μετά από Πρόσκληση του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα. 6. Επιτρέπεται η συμμετοχή μέλους στο σωματείο του κλάδου ή και της ειδικότητας του. 7. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή μέλους σε άλλο επιχειρησιακό σωματείο στον όμιλο ΟΤΕ και COSMOTE. Άρθρο Τα μέλη του σωματείου χάνουν αυτοδίκαια την ιδιότητά τους μόνο για τους ακόλουθους λόγους: α) Αν χάσουν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του παρόντος. Τα απολυθέντα όμως από την COSMOTE, που αμφισβήτησαν με αγωγή ή άλλο νόμιμο τρόπο την εγκυρότητα της απόλυσης διατηρούν την ιδιότητα του μέλους μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση που θ απορρίπτει την αγωγή τους και β) Αν καταδικαστούν τελεσίδικα για απιστία ή άλλη διαχειριστική ανωμαλία σε βάρος συνδικαλιστικής οργάνωσης εργαζομένων. Γ) Αν παραβαίνουν το Καταστατικό και δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις των οργάνων του σωματείου. Η αποχή απ τη δράση του σωματείου που οφείλεται σε στράτευση ή ασθένεια δεν έχει σα συνέπεια τη διαγραφή του μέλους, αν δεν συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις. 3. Τα μέλη του σωματείου μπορούν ν αποχωρήσουν με έγγραφη δήλωσή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο. Στην περίπτωση αυτή υποχρεούνται να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους για ολόκληρη τη χρονιά μέσα στην οποία υπέβαλαν την αίτηση αποχώρησης. 4. Εκτός απ τη διαγραφή, στα μέλη που αντιδρούν στους σκοπούς του σωματείου και τις αποφάσεις των οργάνων του ή που η συμπεριφορά τους είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του σωματείου και των άλλων μελών επιβάλλονται ανάλογα με την σοβαρότητα της πράξης ή παράλειψης και οι ακόλουθες πειθαρχικές κυρώσεις : α) Γραπτή μομφή (και όχι περισσότερο από μια φορά στο ίδιο έτος). β) Προσωρινή αποβολή από τη δράση και λειτουργία του σωματείου που δεν μπορεί να περάσει τον ένα χρόνο. γ) Οριστική διαγραφή από μέλος του σωματείου. 5. Η έρευνα και διαπίστωση των πειθαρχικών παραπτωμάτων γίνεται από μέλος ή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η κλήση σ απολογία και υπεράσπιση του μέλους που κατηγορείται είναι υποχρεωτική. Την πρώτη από τις παραπάνω πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο και τις υπόλοιπες δύο η Σ.Α. 6. Το μέλος που του επιβλήθηκε οποιαδήποτε κύρωση δικαιούται να προσφύγει στη Σ.Α με γραπτή προσφυγή του που καταθέτει στο Διοικητικό Συμβούλιο μέσα σε τριάντα ημέρες απ' την ανακοίνωση της απόφασης. Το Διοικητικό Συμβούλιο φέρνει την ένσταση υποχρεωτικά στην πρώτη τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση της Σ.Α. που η απόφασή του είναι αμετάκλητη. Η ποινή αρχίζει να προσμετρείται όταν η απόφαση καταστεί τελεσίδικη. 7. Μέλος, που έχει πάψει για 6μήνες να απασχολείται στην επιχείρηση δεν διαγράφεται μόνο για αυτόν τον λόγο.

4 4 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ Άρθρο Τα μέλη του σωματείου έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις 2. Δικαιούνται : α) Εφόσον είναι ταμειακά εντάξει να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα του σωματείου από την ημέρα της εγγραφής τους, εφόσον δεν υπάρχει αντίθετη υποχρεωτική νομική απαγόρευση. β) Να ζητούν ενημέρωση απ τα εκλεγμένα όργανα του συλλόγου για θέματα που τους ενδιαφέρουν ατομικά και έχουν σχέση με τους σκοπούς του σωματείου και γ) Να ζητούν και να έχουν τη συμπαράσταση του σωματείου για την επίλυση των αιτημάτων τους. 3. Υποχρεούνται : α) Να παίρνουν ενεργό και δραστήριο μέρος στη ζωή και δράση του σωματείου και να εκπληρώνουν τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από το Καταστατικό και τις αποφάσεις των οργάνων του σωματείου. β) Να πειθαρχούν στις αποφάσεις των οργάνων του σωματείου. γ) Να συμπεριφέρονται προς τα άλλα μέλη του σωματείου και γενικά προς τους εργαζόμενους στην COSMOTE και γενικότερα συναδελφικά και συνδικαλιστικά και να μην προβαίνουν σε πράξεις που μπορεί να τους ζημιώσουν ή είναι αντίθετες προς τους σκοπούς του σωματείου. Δ) Τα μέλη έχουν υποχρέωση να προσέρχονται στις Συνελεύσεις, να αναλαμβάνουν με προθυμία κάθε απασχόληση ή εργασία που τους αναθέτει η Σ.Α ή το Δ.Σ. ή με την συμμετοχή τους σε επιτροπές. Να τηρούν το παρόν καταστατικό και τις αποφάσεις των οργάνων του Συλλόγου και των Συνελεύσεων, σε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης. ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΘΡΟ 7. Πόροι του σωματείου είναι : α) Το δικαίωμα της εγγραφής μελών που ορίζεται κάθε φορά με απόφαση του Δ.Σ. β) Οι μηνιαίες συνδρομές των μελών που ορίζονται με απόφαση της Σ.Α γ) Τα κληροδοτήματα και οι δωρεές δ) Τα έσοδα από περιουσία του σωματείου. ε) Η περιουσία άλλου σωματείου που διαλύεται για να προσχωρήσουν τα μέλη του στον Σύλλογο Εργαζομένων στη COSMOTE. ζ) Οι έκτακτες εισφορές των μελών που ορίζονται από την Σ.Α με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου. στ) Έσοδα από γιορτές, λαχεία, εντευκτήρια ή αναψυκτήρια ή άλλες παρόμοιες δραστηριότητες του σωματείου που εξυπηρετούν στους σκοπούς και τα μέλη του και ζ) Κάθε έσοδο που εγκρίνεται και αποφασίζεται από την Σ.Α εφόσον δεν έρχεται σε αντίθεση με τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Νόμο. Βιβλία του σωματείου Το σωματείο τηρεί τα ακόλουθα βιβλία, που αριθμούνται και θεωρούνται, από το Γραμματέα του Πρωτοδικείου της έδρας του, πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούνται: α. Μητρώου μελών στο οποίο, κατά αύξοντα αριθμό, αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, το όνομα πατρός, η δ/νση κατοικίας, ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, το τμήμα και η δ/νση εργασίας, η ημερομηνία εγγραφής και η ημερομηνία διαγραφής κάθε μέλους και οι αποφάσεις αυτών.

5 5 β. Πρακτικών συνεδριάσεων των Σ.Α. γ. Περιουσίας, όπου αναγράφεται λεπτομερώς όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του Συλλόγου. δ. Πρακτικών συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. ε. Εισπράξεων και πληρωμών, στο οποίο καταχωρούνται τακτικά κατά χρονολογική σειρά, όλες οι εισπράξεις και οι πληρωμές. στ. Πρακτικών συνεδριάσεων της Ελεγκτικής Επιτροπής. ζ. Πρακτικών συνεδριάσεων της Εφορευτικής Επιτροπής. η. Εισερχόμενων και εξερχόμενων εγγράφων στο οποίο καταχωρούνται τακτικά κατά χρονολογική σειρά. Τηρεί επίσης γραμμάτια εισπράξεων και εντάλματα πληρωμών. Κάθε μέλος του Συλλόγου έχει δικαίωμα να λαμβάνει γνώση του περιεχομένου των βιβλίων ύστερα από έγγραφη αίτησή του. Τα μέλη του Δ.Σ. έχουν το δικαίωμα να ζητούν αντίγραφα των πρακτικών και να τους παραδίδονται εντός 20 ημερών. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΑΡΘΡΟ Το σωματείο έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και λειτουργεί σύμφωνα με το Καταστατικό του, το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και τη σχετική Νομοθεσία περί Σωματείων με τη μορφή του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. 2. Το σωματείο διοικείται απ το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσωπείται νόμιμα, εξώδικα και δικαστικά απέναντι σ οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή αρχή απ τους Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου που ενεργούν μαζί και δεσμεύουν το σωματείο κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. Σε περίπτωση που απουσιάζουν ή κωλύονται στην άσκηση των καθηκόντων τους, τον Πρόεδρο αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος και τον Γενικό Γραμματέα ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας. 3. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί το Διοικητικό συμβούλιο με ειδική απόφασή του, ν αναθέσει την εκπροσώπηση του σωματείου και σ άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΘΡΟ Τα συλλογικά όργανα του σωματείου είναι : 2. Η Συνέλευση των Αντιπροσώπων (Σ.Α) 3. Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ. ) 4. Η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε. ) 5. Η Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή (Κ.Ε.Ε. ) 6. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.Ε.Ε. ) 7. Οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών των περιφερειακών τμημάτων του σωματείου. 8. Οι Διοικήσεις των περιφερειακών τμημάτων 9. Οι Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

6 6 ΑΡΘΡΟ Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 15 μέλη. 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, εκλέγεται κάθε τρία (3) χρόνια με πανελλαδική μυστική ψηφοφορία άμεσα απ όλα τα ταμειακά εντάξει μέλη του σωματείου. Το δεκαπενταμελές Δ.Σ. έχει ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη από τους κατά σειρά επιλαχόντες κάθε συνδυασμού και μεμονωμένου υποψηφίου, κατά αναλογία της δύναμής του ή σε περίπτωση ενιαίου ψηφοδελτίου, τους κατά σειρά επιτυχίας. Ο σύλλογος διοικείται από 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται κατά το σχετικό άρθρο. Η θητεία των μελών του Δ.Σ. είναι τριετής. Μπορεί δε να παραταθεί για εξαιρετικούς, απρόβλεπτους λόγους μέχρι 3 μήνες κατόπιν απόφασης της Σ.Α, ευρισκόμενης σε νόμιμη απαρτία, με μυστική ψηφοφορία. Οι ιδιότητες του Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν. Γραμματέα, Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα, Γραμματέας Οικονομικών, Οργανωτικού Γραμματέας, ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων, δεν επιτρέπεται να συμπίπτουν. Αμέσως μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. γίνεται κοινή συνεδρίαση παλιού και νέου για παράδοση και παραλαβή. Το Δ.Σ. που αποχωρεί, παραδίδει στο νέο τη σφραγίδα, τα βιβλία, το αρχείο, το ταμείο και κάθε περιουσιακό στοιχείο του σωματείου και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό, υπογραφομένου σχετικού πρακτικού. (Άρθρο 11 του ισχύοντος καταστατικού) 3. Τα μέλη του Δ.Σ. μέσα σε δέκα (10) ημέρες απ την ανακήρυξή τους συνέρχονται για να εκλέξουν την Εκτελεστική Επιτροπή και να συγκροτηθούν σε σώμα. Την πρόσκληση κάνει ο σύμβουλος που πήρε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και αν αρνηθεί ή αμελήσει μετά τις δέκα ημέρες, οποιοσδήποτε σύμβουλος. Στη συνεδρίαση αυτή και σ' όποια άλλη αφορά αναδιάρθρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής το Δ.Σ. είναι σε απαρτία αν είναι παρόντα τα 9 μέλη. 4. Η Ε. Ε εκλέγεται από τα μέλη του Δ.Σ., με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, και κατ απόλυτον αναλογία της δύναμής τους στο Δ. Σ των παρατάξεων και των μεμονωμένων υποψηφίων. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν συμπληρώνονται οι θέσεις της Ε.Ε., το Δ.Σ συμπληρώνει αυτές, κατά απόλυτον αναλογία, σύμφωνα με την δύναμη των παρατάξεων. Την Ε.Ε. αποτελούν: Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, ο Γραμματέας Οικονομικών, ο Οργανωτικός Γραμματέας, ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων. Αν στην πρώτη ψηφοφορία δεν συγκεντρώνει κάποιος υποψήφιος για οποιοδήποτε αξίωμα την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων τότε επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία και αρκεί πια η σχετική πλειοψηφία. Για την ομαλή λειτουργία του σωματείου πρέπει τα 7 μέλη της Ε.Ε. να υπηρετούν κατά προτίμηση στην περιοχή Αττικής. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΘΡΟ Τα μέλη του Δ.Σ. είναι αλληλέγγυα υπεύθυνα για την εκπλήρωση και υλοποίηση των υποχρεώσεων και καθηκόντων τους που πηγάζουν από το Καταστατικό, τις αποφάσεις της Σ.Α και του Νόμου. 2. Τα μέλη του Δ.Σ. είναι υποχρεωμένα να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους και ειδικότερα να παίρνουν ενεργό μέρος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. μέσα στον ίδιο χρόνο (απουσία θεωρείται και η αδικαιολόγητη αποχώρηση από συνεδρίαση του Δ.Σ. πριν τη λήξη της) καλούνται απ τον Πρόεδρο να δώσουν εξηγήσεις γραπτά και προφορικά στο Δ.Σ. Σε περίπτωση που οι εξηγήσεις δεν θεωρηθούν ικανοποιητικές, το Δ.Σ. με απόφασή του αναγνωρίζει την έκπτωση

7 7 του μέλους και ανακηρύσσει σαν τακτικό μέλος τον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού που προέρχεται αυτός που εξέπεσε με την επιφύλαξη της παραγρ. 2 του άρθρου Σε περίπτωση που θα κενωθεί θέση συμβούλου αναπληρώνεται απ τους αναπληρωματικούς που ανακηρύσσονται ως τακτικά μέλη με απόφαση του Δ.Σ. Αυτό γίνεται μέχρι να εξαντληθούν όλοι οι αναπληρωματικοί με τον περιορισμό ότι τα μέλη του Δ.Σ. (εκ του αρχικού σχήματος) δεν μπορεί να είναι λιγότερα από επτά (7) γιατί αλλιώτικα είναι υποχρεωμένο να καλέσει την Εφορευτική Επιτροπή να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο οποίο και παραδίδει εκτός αν ο υπολειπόμενος χρόνος θητείας είναι λιγότερος των έξι (6) μηνών, οπότε παραμένει. 4. Σε περίπτωση που όλα τα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, ενός συνδυασμού παραιτηθούν τότε η συμπλήρωση του Δ.Σ. γίνεται απ' τα αναπληρωματικά μέλη των άλλων συνδυασμών σύμφωνα με την αναλογία συμβούλων που έχουν αυτά στο Δ.Σ. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΘΡΟ H Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται απ τα μέλη του Δ.Σ. που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 10 και εκτελεί τις αποφάσεις του Δ.Σ. Ειδικότερα η Εκτελεστική Επιτροπή : α) Μεριμνά για τις εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. και της Σ.Α β) Συντάσσει τους προϋπολογισμό, ισολογισμό και απολογισμό και τους υποβάλλει στο Δ.Σ. για τελική επεξεργασία και διαμόρφωση και γ) Η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδριάζει, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα ή των αναπληρωτών τους μια φορά τον μήνα και βρίσκεται σε απαρτία αν είναι παρόντα το λιγότερο τέσσερα (4) μέλη της με παρόντες τον Πρόεδρο και τον Γενικού Γραμματέα ή των αναπληρωτών τους. Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής παίρνονται με σχετική πλειοψηφία. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της η Εκτελεστική Επιτροπή αναπτύσσει πρωτοβουλίες μέσα στα όρια του Καταστατικού, των αποφάσεων και των κατευθύνσεων της Σ.Α και του Δ.Σ. 2. Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και οποιοδήποτε άλλο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και γενικότερα του Δ.Σ. μπορούν ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. να εισπράττουν αποζημιώσεις και έξοδα παραστάσεων, κινήσεων κ.λπ., εφόσον απασχολούνται με υποθέσεις του σωματείου. Το κονδύλι αυτό αναφέρεται στον προϋπολογισμό. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΘΡΟ To Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα μια φορά κάθε δύο (2) μήνες και έκτακτα όποτε καλεστεί απ τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα ή τους αναπληρωτές τους ή αν το ζητήσουν το λιγότερο οκτώ (8) σύμβουλοι με γραπτή αίτησή τους που θα περιλαμβάνει τα θέματα και τους λόγους. Στην τελευταία περίπτωση οι Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας υποχρεούνται να καλέσουν το Δ.Σ μέσα σε επτά (7) ημέρες. 2. Το Δ.Σ. και η Ε.Ε. βρίσκονται σε απαρτία, όταν είναι παρόντα τα μισά συν ένα μέλη και ανάμεσά τους είναι οι Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας ή ένας απ τους αναπληρωτές τους. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. παίρνονται με σχετική πλειοψηφία των παρόντων και με φανερή ψηφοφορία. Μόνο σε προσωπικά ζητήματα ή θέματα εμπιστοσύνης της Εκτελεστικής Επιτροπής ή απεργία η απόφαση παίρνεται με μυστική ψηφοφορία όπως ορίζεται από το νόμο. 3. Το Δ.Σ. εφαρμόζει το Καταστατικό και τις αποφάσεις της Σ.Α και διοικεί το σωματείο σύμφωνα με αυτά και το νόμο. Κρατάει τα βιβλία που προβλέπονται απ το νόμο και

8 8 χρειάζονται και διαχειρίζεται την περιουσία του σωματείου και εγκρίνει τις δαπάνες μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού. Συντάσσει τον προϋπολογισμό της χρονιάς, τον ισολογισμό και απολογισμό και τα υποβάλλει στην Σ.Α για έγκριση. Καλεί την Σ.Α και γενικά κάνει ότι απαιτείται για την επιτυχία των σκοπών του σωματείου. Το Δ.Σ. μπορεί ν αποφασίζει την κήρυξη απεργίας, στάσεων εργασίας αλλεπάλληλων ή όχι την ίδια μέρα ή σε χωριστές και γενικά κάθε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης και εκδήλωσης των μελών του σωματείου. 4. Ειδικά το Δ.Σ. μπορεί ν αποφασίζει την εκλογή από τα μέλη του σωματείου επιτροπών και ομάδων δουλειάς που το βοηθούν στο έργο του, σε ειδικούς τομείς. Οι επιτροπές αυτές μελετούν και επεξεργάζονται ειδικά θέματα, που έχουν σχέση με τους σκοπούς του σωματείου και εισηγούνται στο Δ.Σ. που αποφασίζει. Μέλη των επιτροπών ή ομάδων δουλειάς είναι κύρια μέλη του σωματείου ή άτομα με ειδική κατάρτιση και πείρα. Επί κεφαλής των επιτροπών και ομάδων δουλειάς ορίζεται πάντοτε μέλος του Δ.Σ. που κατά προτίμηση να έχει σχέση με τα θέματα που θ ασχοληθεί η επιτροπή. 5. Θέματα εκτός της ημερησίας διάταξης μπορούν να συζητηθούν αν το ζητήσουν 4 τουλάχιστον μέλη και εφόσον εγκριθούν ομόφωνα από το Δ.Σ. 6. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. καταχωρούνται στα πρακτικά και υπογράφονται από τον Πρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα και τους συμβούλους που συμμετείχαν στη συνεδρίαση. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡΘΡΟ Ο Πρόεδρος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα εκπροσωπεί το σωματείο απέναντι σ οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και κάθε Αρχή και δεσμεύει το σωματείο ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. ή της Σ.Α. 2. Ο Πρόεδρος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα καλεί ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. την Σ.Α υπογράφει και κοινοποιεί την ημερήσια διάταξη, τον απολογισμό, ισολογισμό και προϋπολογισμό και διευθύνει τις συνεδριάσεις της Σ.Α μέχρι να εκλεγεί το προεδρείο τους και υπογράφει μαζί με το νέο προεδρείο τα πρακτικά των συνεδριάσεων. 3. Ο Πρόεδρος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα καλεί το Δ.Σ. σε συνεδρίαση, προεδρεύει σ αυτές και τις διευθύνει. Δίνει το λόγο στα μέλη του Δ.Σ. ανακαλεί στην τάξη όποιον παραβαίνει τη διαδικασία ή παρεμποδίζει τη συνεδρίαση και μπορεί να του αφαιρέσει το λόγο αφού προηγούμενα διακόψει τη συνεδρίαση για λίγο, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Βάζει σε ψηφοφορία τις αντιπροτάσεις, τροποποιήσεις και προτάσεις όπως διαμορφώθηκαν και γενικά κάνει ότι απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του Δ.Σ. Επίσης υπογράφει μαζί με το Γενικό Γραμματέα τα έγγραφα του σωματείου, τα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ., τα εντάλματα πληρωμών και επιβλέπει για την καλή διαχείριση των εσόδων και της περιουσίας του σωματείου. 4.Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον Πρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται ν ασκήσει τα καθήκοντά του, σ όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΡΘΡΟ 15. Ο Γενικός Γραμματέας εκτός από τα παραπάνω κοινά καθήκοντά του με τον Πρόεδρο, διευθύνει τα γραφεία του σωματείου, έχει την ευθύνη για την ομαλή και κανονική λειτουργία τους, φυλάει το αρχείο και τη σφραγίδα του σωματείου, κρατάει το πρωτόκολλο και την αλληλογραφία, παρακολουθεί και ελέγχει τον πρακτικογράφο, κρατάει τα αναγκαία βιβλία του σωματείου και γενικά κάνει ότι πρέπει για την ομαλή και κανονική λειτουργία του σωματείου και των γραφείων του. Τον Γενικό Γραμματέα, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνει στα καθήκοντά του ο αναπληρωτής του. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΘΡΟ 16.

9 9 1. Ο Γραμματέας Οικονομικών είναι υπεύθυνος για την διαχείριση της περιουσίας και των πόρων του σωματείου. Ενεργεί όλες τις εισπράξεις με διπλότυπες αποδείξεις από στελέχη αριθμημένα και θεωρημένα απ την Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή που έχουν καταχωρηθεί, πριν από κάθε χρήση στα βιβλία του Δ.Σ. και έχουν υπογραφεί απ τον Πρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα και τον Γραμματέα Οικονομικών. Ο Γραμματέας Οικονομικών εισπράττει τα δικαιώματα εγγραφής και τις συνδρομές των μελών. 2. Ο Γραμματέας Οικονομικών κρατάει τα βιβλία εσόδων και εξόδων και το βιβλίο του ταμείου του σωματείου και όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά των εισπράξεων των πληρωμών και υποχρεούται να προετοιμάζει τον απολογισμό, ισολογισμό και προϋπολογισμό και να τους υποβάλλει στην Εκτελεστική Επιτροπή. Επίσης υποχρεούται στην τακτική 2μηνιαία συνεδρίαση να ενημερώνει το Δ.Σ. για την λογιστική κατάσταση του Ταμείου, που θα καταχωρείται στα πρακτικά. 3. Ο Γραμματέας Οικονομικών υποχρεούται να καταθέσει σε Τράπεζα που θα οριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή όλα τα ποσά που εισπράττει και να κρατάει στο ταμείο του μόνο τα ποσά που ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. που μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες του σωματείου. Η ανάληψη των χρημάτων απ την Τράπεζα γίνεται απ τον Γραμματέα Οικονομικών ύστερα από προηγούμενη έγκριση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα. Ο Γραμματέας Οικονομικών είναι προσωπικά υπεύθυνος για κάθε απώλεια χρημάτων, έλλειμμα ή διαχειριστική ανωμαλία. 4.Τον Γραμματέα Οικονομικών όταν απουσιάζει ή κωλύεται στην άσκηση των καθηκόντων του, αναπληρώνει μέλος του Δ.Σ. που ορίζεται κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. που είναι υπεύθυνος και υπόλογος προσωπικά για το χρονικό διάστημα που αναπληρώνει τον Γραμματέα Οικονομικών. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΡΘΡΟ 17. Η Εκτελεστική Επιτροπή ορίζει εκτελεστικούς συμβούλους ειδικοτήτων που έχουν το καθήκον να παρακολουθούν τα θέματα της ειδικότητας, να συντάσσουν σχετικές εισηγήσεις προς το Δ.Σ., να συνεργάζονται με τα περιφερειακά τμήματα για τα θέματα αυτά και να συμμετέχουν στις αντίστοιχες επιτροπές ειδικοτήτων ή ομάδες δουλειάς όπου προεδρεύουν. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΘΡΟ Η Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τρία (3) μέλη, απ τα οποία τα δύο (2) πρέπει να προέρχονται από εργαζόμενους στην περιοχή Αττικής και εκλέγεται μαζί με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, με πανελλαδική μυστική ψηφοφορία από όλα τα μέλη του σωματείου ταυτόχρονα με το Δ.Σ. κάθε τρία (3) χρόνια. 2. Μετά την εκλογή της Κ. Ε.Ε. συνέρχεται με πρόσκληση του μέλους που πήρε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και αν αρνηθεί ή αμελήσει, οποιουδήποτε άλλου, μέσα σε δέκα (10) ημέρες και εκλέγει άμεσα από τα μέλη της με μυστική ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο. 3. Η Κ. Ε.Ε. έχει την υποχρέωση να ελέγχει την διαχειριστική και ταμειακή κατάσταση του σωματείου και συντάσσει έκθεση που υποβάλλει στη Σ.Α. Για την υλοποίηση της αποστολής της Κ. Ε.Ε., το Δ.Σ. υποχρεούται να έχει στην διάθεσή της τα βιβλία διαχείρισης και όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητήσει. 4. Η Κ. Ε.Ε. συνεδριάζει, με πρόσκληση του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου τακτικά μια φορά κάθε 4 μήνες και έκτακτα όποτε κληθεί απ τους παραπάνω ή ζητηθεί από το Δ.Σ. Βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τα μισά συν ένα μέλη και ανάμεσά τους ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος και αποφασίζει με απλή πλειοψηφία των παρόντων.

10 10 ΑΡΘΡΟ Για την καλύτερη λειτουργία και υλοποίηση των σκοπών του σωματείου το Δ.Σ. μπορεί να δημιουργεί Περιφερειακά Τμήματα σ όλη τη χώρα και ειδικότερα όπου δραστηριοποιείται η Εταιρία. Βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία τέτοιων Τμημάτων είναι να υπάρχουν και να υπηρετούν στην περιφέρεια του Νομού ή της πόλης το λιγότερο εικοσιπέντε (25) μέλη του σωματείου και εφόσον το ζητήσουν με έγγραφη αίτηση τα 2/3 των υπηρετούντων μελών. 2. Σαν έδρα του περιφερειακού τμήματος ορίζεται η έδρα του Νομού ή άλλη πόλη και κατά προτίμηση αυτή που έχουν έδρα οι μεγαλύτερες υπηρεσίες της COSMOTE. Με την ιδρυτική απόφαση ορίζεται και η γεωγραφική περιφέρεια που πρέπει να υπηρετούν τα μέλη του σωματείου, που υπάγονται στο τμήμα αυτό. 3. Τα περιφερειακά τμήματα αποτελούν την τοπική οργάνωση του σωματείου και έχουν όλες τις αρμοδιότητες που πηγάζουν απ το Καταστατικό για τα θέματα που αφορούν τα μέλη τους τοπικά και μπορούν με απόφαση της Τοπικής Γενικής Συνέλευσης των μελών τους, να γίνουν μέλη των Τοπικών Εργατικών Κέντρων και ν ασκούν όλα τα δικαιώματα που έχουν και τ άλλα τοπικά εργασιακά σωματεία. 4. Απόφαση για συμμετοχή σε γενική τοπική απεργία που κήρυξε το Τοπικό Εργατικό Κέντρο δεν χρειάζεται έγκριση από το Δ.Σ. που ενημερώνεται μόνο προηγούμενα. 5. Πόροι των τμημάτων είναι οι οικονομικές ενισχύσεις που γίνονται με απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου. Τα Περιφερειακά Τμήματα έχουν για σφραγίδα, την σφραγίδα του σωματείου που στο κάτω μέρος της έχει την επωνυμία του τμήματος. Τα περιφερειακά τμήματα ορίζονται ως εξής: Α. Περιφερειακό τμήμα Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει όλους τους εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη και στα καταστήματα του Βόλου, της Λάρισας, των Ιωαννίνων και της Καβάλας. Το περιφερειακό τμήμα Θεσσαλονίκης εκλέγει 5 άτομα στο τοπικό Δ.Σ, και ανά 25 άτομα εκλέγει 1 εκπρόσωπο στη Σ.Α. Β. Περιφερειακό τμήμα Πάτρας που περιλαμβάνει όλους τους εργαζομένους στη Πάτρα. Το περιφερειακό τμήμα Πάτρας εκλέγει 3 άτομα στο τοπικό Δ.Σ, και ανά 25 άτομα εκλέγει 1 εκπρόσωπο στη Σ.Α. Γ. Περιφερειακό τμήμα Κρήτης που περιλαμβάνει όλους τους εργαζομένους στο Ηράκλειο και στο κατάστημα των Χανίων. Το περιφερειακό τμήμα Κρήτης εκλέγει 3 άτομα στο τοπικό Δ.Σ, και ανά 25 άτομα εκλέγει 1 εκπρόσωπο στη Σ.Α. Οποιαδήποτε αλλαγή στη σύνθεση των περιφερειακών τμημάτων αποφασίζεται από το Κεντρικό Δ.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟ Τα Περιφερειακά Τμήματα του σωματείου διοικούνται απ τις τοπικές διοικήσεις (Τ.Δ. ) που αποτελούνται από (3) μέλη, όταν τα μέλη του περιφερειακού τμήματος είναι μέχρι εκατό (100), από πέντε (5) μέλη όταν τα μέλη είναι από εκατόν ένα έως τριακόσια ( ) και από επτά (7) μέλη όταν τα μέλη είναι από τριακόσια ένα (301) και άνω. 2. Οι Τ. Δ με την παραπάνω σύνθεση τους και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη τα οποία δεν μπορούν να είναι λιγότερα των 3, για κάθε συνδυασμό εφ όσον υπάρχουν, εκλέγονται κάθε τρία (3) χρόνια, από τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος με μυστική ψηφοφορία. Οι αρχαιρεσίες για την Τ. Δ γίνονται ταυτόχρονα με τις αρχαιρεσίες για όλα τ άλλα όργανα του σωματείου. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να γίνουν εκλογές ενδιάμεσα,

11 11 αυτές προκηρύσσονται για το υπόλοιπο της θητείας εκτός αν είναι λιγότερο του 6μήνου οπότε παραμένει η παλιά Διοίκηση έστω με ελλιπή σύνθεση. 3. Μετά την ανακήρυξή τους τα μέλη της Τ.Δ. συγκαλούνται μέσα σε πέντε (10) ημέρες απ το μέλος που πλειοψήφησε σε σταυρούς προτίμησης και αν αρνηθεί ή αμελήσει από οποιοδήποτε άλλο μέλος και εκλέγουν το προεδρείο όπως ορίζεται από το άρθρο 10 παράγραφος Η Τ.Δ. διοικεί το περιφερειακό τμήμα και έχει υποχρέωση να εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, του Δ.Σ. και της τοπικής Γενικής Συνέλευσης, που οι αποφάσεις της πρέπει να είναι εναρμονισμένες με τις αποφάσεις των ανωτέρω οργάνων, ενεργεί μέσα στα πλαίσια του Καταστατικού και λειτουργεί ως και το Δ.Σ. των σχετικών διατάξεων του παρόντος εφαρμοζομένων ανάλογα. 5. Το Περιφερειακό Τμήμα εκπροσωπούν τοπικά, εξώδικα και δικαστικά ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας που ενεργούν μαζί και δεσμεύουν την οργάνωση ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. Όταν ιδρύεται νέο Περιφερειακό Τμήμα γίνονται αρχαιρεσίες για ανάδειξη των οργάνων της νέας Τοπικής Διοίκησης με την ευθύνη Τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής και σε χρονικό διάστημα 60 ημερών που εκλέγεται (η Τοπική Εφορευτική Επιτροπή) από την Τοπική Γενική Συνέλευση του νέου Τμήματος που συγκαλείται και προεδρεύει εκπρόσωπος του Κ. Δ.Σ. Η θητεία των οργάνων αυτών λήγει μαζί με την θητεία όλων των άλλων Τ.Δ. και της Κεντρικής Διοίκησης. 6. Σε περίπτωση κενού Διοίκησης γιατί η Τοπ. Διοίκηση δεν μπορεί να συγκροτηθεί σε σώμα είτε αρχικά, είτε κατά την διάρκεια της θητείας της, οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα αυτής μεταβιβάζονται προσωρινά και μέχρι συγκρότησής της, το συντομότερο δυνατό, σε σώμα στην Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) του Σωματείου, συνολικά ως οργάνου και ιδιαίτερα σε κάθε μέλος αυτής αντίστοιχα με την αρμοδιότητά του. ΑΡΘΡΟ Τα μέλη του σωματείου που υπάγονται σε κάθε περιφερειακό τμήμα αποτελούν την Τοπική Γενική Συνέλευση που έχει τις αρμοδιότητες της Σ.Α σε θέματα που αφορούν τα μέλη του τμήματος. Τα μέλη του τμήματος εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία την Τ.Δ., τους αντιπροσώπους της για τη Σ.Α και τους αντιπροσώπους του περιφερειακού τμήματος για το Τοπικό Εργατικό Κέντρο, την Τοπική Εφορευτική Επιτροπή.. Στην Τοπική Γενική Συνέλευση μπορούν να παρίστανται με δικαίωμα λόγου και όχι ψήφου και τα μέλη του σωματείου που δεν ανήκουν στο Περιφερειακό Τμήμα, αλλά βρίσκονται για οποιονδήποτε λόγο στο χώρο της Συνέλευσης. 2. Η Τοπική Γενική Συνέλευση συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση της Τ.Δ και για την Αττική το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, τακτικά μια φορά το χρόνο. Έκτακτα συνεδριάζει όταν την καλέσει η Τ.Δ. ή ζητηθεί από τη πλειοψηφία των μελών του περιφερειακού τμήματος ή από το Κ.Δ.Σ. Αν η Τ.Δ. αρνηθεί να συγκαλέσει την τοπική Γενική Συνέλευση μέσα σ ένα μήνα τότε την καλεί το Δ.Σ. 3. Η τοπική Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία αν είναι παρόντα το λιγότερο το ένα δεύτερο (1/2) των μελών της έδρας. Σε περίπτωση που δεν γίνει απαρτία επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση ύστερα από επτά (7) ημέρες στον ίδιο τόπο αρκεί να είναι παρόντα το ένα τρίτο (1/3) των μελών και σε περίπτωση που και πάλι δεν υπάρχει απαρτία επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση ύστερα από επτά (7) ακόμα ημέρες στον ίδιο τόπο, οπότε αρκεί να είναι παρόντα το ένα τέταρτο (1/4) των μελών. Αν και στην τρίτη Συνέλευση δεν γίνει απαρτία τότε δεν μπορεί να καλεστεί νέα πριν περάσει ένας μήνας και αν και τότε δεν υπάρχει απαρτία όπως παραπάνω, καταργείται το τμήμα με απόφαση του Δ.Σ. και ανασυσταίνεται με τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 παρ Στην τοπική Γενική Συνέλευση προεδρεύει ο Πρόεδρος της Τ.Δ. μέχρι να εκλεγεί προεδρείο που θα διευθύνει τη συνεδρίαση. 5. Η Τακτική Τοπική Γενική Συνέλευση που συγκαλείται 15 μέρες τουλάχιστον νωρίτερα απ την ημερομηνία διεξαγωγής της Τακτικής Σ.Α. εξετάζει υποχρεωτικά και αποφασίζει : α) Για την λογοδοσία της Τ.Δ. (απολογισμός κ.λπ. ) β) Για το πρόγραμμα δράσης της Τ.Δ. για τον επόμενο χρόνο και

12 12 γ) εξ άλλου η Τακτική Τοπική Γενική Συνέλευση λαμβάνει γνώση των εκάστοτε ενεργειών, αποφάσεων και εισηγήσεων του Δ.Σ. 6. Οι Τ.Δ. έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν το Δ.Σ. για τη σύγκληση της Τοπικής Γενικής Συνέλευσης και τις αποφάσεις που πήρε. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ (Σ.Α.) ΑΡΘΡΟ Κυρίαρχο όργανο του σωματείου είναι η Συνέλευση των Αντιπροσώπων (Σ. Α) που αποτελείται από αντιπροσώπους που εκλέγονται από τα περιφερειακά τμήματα και το Λεκανοπέδιο Αττικής με μυστική ψηφοφορία κάθε τρία (3) χρόνια μαζί με τ άλλα συλλογικά όργανα του σωματείου και με αναλογία για κάθε είκοσι πέντε (25) μέλη που ψήφισαν ένας αντιπρόσωπος. Ειδικά για την εκλογή αντιπροσώπων στη Σ.Α το λεκανοπέδιο Αττικής θεωρείται σαν ένα περιφερειακό Τμήμα. Σε περίπτωση που το υπόλοιπο της διαίρεσης των μελών του περιφερειακού τμήματος που ψήφισαν με το παραπάνω μέτρο είναι ο αριθμός δεκατριών (13) και πάνω, τότε εκλέγεται ένας ακόμα αντιπρόσωπος. Μαζί με τους τακτικούς αντιπροσώπους εκλέγονται και ισάριθμοι αναπληρωματικοί. 2. Μέλος της Σ.Α. που μετακινήθηκε απ την περιοχή του περιφερειακού τμήματος, που εκπροσωπεί, χάνει την ιδιότητα αυτή αν η μετακίνηση έγινε με την συγκατάθεσή του και τη θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου ή του συνδυασμού που προέρχεται. 3. Η Σ. Α συγκαλείται από την Ε.Ε ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. που ορίζει τον χρόνο, τον τόπο και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τακτικά κάθε ένα (1) χρόνο και στο διάστημα από είκοσι έως τριάντα Σεπτεμβρίου (20-30/09) εφ όσον η συνέλευση είναι εκλογική. 4. Έκτακτα συνεδριάζει αν το καλεί το Δ. Σ ή το ζητήσουν, με έγγραφη αίτησή τους που θ αναφέρει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και τους λόγους της έκτακτης σύγκλησης, η πλειοψηφία των μελών του. Στην περίπτωση αυτή το Δ.Σ. υποχρεούται να καλέσει την Συνέλευση Αντιπροσώπων μέσα σε ένα μήνα απ την υποβολή της αίτησης και η πρόσκληση στέλνεται στις Τ.Δ. 5. Πριν απ την συνεδρίαση της Σ.Α. οι αντιπρόσωποι πρέπει να καταθέσουν στην Εφορευτική Επιτροπή το έγγραφο της Τ.Δ του περιφερειακού τμήματος, που εκπροσωπούν, στο οποίο αναφέρονται τα ονόματά τους, η ιδιότητα σαν τακτικών ή αναπληρωματικών και βεβαίωση της Τ.Δ. ότι αυτοί δικαιούνται σύμφωνα με τ αποτελέσματα των αρχαιρεσιών και τις τυχόν μεταβολές ή κωλύματα να παρασταθούν. Η Εφορευτική Επιτροπή με απόφαση που παίρνει αμέσως αναγνωρίζει τους δικαιούμενους να παρασταθούν αντιπροσώπους, αναγνωρίζει την απαρτία και κηρύσσει δια του Προέδρου του Δ.Σ. την έναρξη των εργασιών. Αν υπάρχουν αντιρρήσεις για την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής υποβάλλονται για οριστική λύση στη Σ.Α με έγγραφη αίτηση στην οποία αποφασίζει πριν από τη συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος. ΑΡΘΡΟ Η Σ. Α βρίσκεται σε απαρτία αν είναι παρόντα τα δύο τρίτα (2/3) των δικαιουμένων να συμμετέχουν αντιπροσώπων που γνωστοποιήθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή απ τις Τ.Δ. Αν κατά την πρώτη ημέρα δεν γίνει απαρτία, τότε η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη ημέρα οπότε αρκεί να είναι παρόντες τα τρία πέμπτα (3/5) των παραπάνω αντιπροσώπων. Αν και πάλι δεν γίνει απαρτία τότε η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την τρίτη ημέρα αρκεί να είναι παρόντες τα δύο πέμπτα (2/5) των παραπάνω αντιπροσώπων. Αν δεν γίνει απαρτία και την τρίτη ημέρα, τότε η συνεδρίαση ματαιώνεται και η Σ.Α. συγκαλείται και πάλι ύστερα από ένα μήνα το λιγότερο. 2. Οι συνεδριάσεις της Σ.Α. δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις δύο (2) ημέρες όταν πρόκειται για τακτική Σ.Α.και την μία (1) ημέρα όταν πρόκειται για έκτακτη. Μετά την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής, τη διαπίστωση της απαρτίας και τη συζήτηση των ενστάσεων και απόφαση επ αυτών, η Σ.Α. εκλέγει πενταμελές προεδρείο

13 13 που διευθύνει τη συνεδρίαση (και έχει όσα δικαιώματα και ο Πρόεδρος κατά τη συνεδρίαση του Δ. Σ). 3. Η τακτική Σ.Α συζητάει και αποφασίζει υποχρεωτικά: α) Επί του απολογισμού, ισολογισμού και προϋπολογισμού του Δ. Σ και των εκθέσεων του Δ.Σ. και της Κ.Ε.Ε. β) Επί των εισηγήσεων του Δ.Σ. πάνω στη γενική κατάσταση του σωματείου και των περιφερειακών τμημάτων. γ) Λύνει τα τυχόν υπάρχοντα εκκρεμή ζητήματα και θέματα του σωματείου δ) Αποφασίζει για τροποποίηση, βελτίωση ή συμπλήρωση του καταστατικού και ε) Εξετάζει τα προβλήματα του κλάδου και του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας και καθορίζει τη γραμμή που θα κινηθεί και θα δράσει το Δ.Σ. στ) Εκλέγει την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για την επόμενη 3ετία. Στη Σ.Α. παρίστανται τα μέλη του Δ.Σ και της Κ.Ε.Ε. με δικαίωμα λόγου οπωσδήποτε και ψήφου αν είναι και αντιπρόσωποι. 4. Οι αποφάσεις της Σ.Α. παίρνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση που διαμορφωθούν περισσότερες προτάσεις ή γνώμες, αν καμιά δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία, μπαίνουν σε νέα ψηφοφορία οι δύο που πλειοψήφησαν σχετικά. 5. Στη Σ.Α. όπως και στις Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις μπορούν να κληθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή να παρίστανται με δικαίωμα λόγου και εκπρόσωποι άλλων εργατοϋπαλληλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ή άλλα φυσικά πρόσωπα, που η παρουσία τους θεωρείται καθοριστική ή χρήσιμη για τους σκοπούς του σωματείου. 6. Η παρουσία των παραπάνω περιορίζεται σε χρόνο πριν να αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. ΑΡΘΡΟ Στην πρώτη τακτική συνέλευση της Σ.Α. εκλέγεται απ αυτό με μυστική ψηφοφορία, παρόντος αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής, με το σύστημα της απλής αναλογικής και με τον τρόπο που εκλέγονται τα λοιπά όργανα του σωματείου, η Εφορευτική Επιτροπή που με την συμμετοχή του δικαστικού όταν χρειάζεται, ενεργεί όλες τις μυστικές ψηφοφορίες στο χρονικό διάστημα των επόμενων τριών (3) χρόνων μέχρι να εκλεγεί νέα απ τη Σ.Α. που θα εκλεγεί στις επόμενες αρχαιρεσίες. 2. Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από πέντε (5) μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά που θα πρέπει να προέρχονται αν γίνεται όλα από αντιπροσώπους ή απλά μέλη του συλλόγου που εργάζονται και κατοικούν στην περιοχή της Αττικής ώστε να έχουν την ευχέρεια λειτουργίας και καλύτερης εκπλήρωσης των καθηκόντων τους. Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δεν μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα για τα συλλογικά όργανα του σωματείου που η ανακήρυξή τους γίνεται από την Εφορευτική Επιτροπή αυτή, αν δεν παραιτηθούν προηγούμενα. 3, Οι υποψηφιότητες για την Εφορευτική Επιτροπή υποβάλλονται μόλις αρχίσει η συνεδρίαση της Σ.Α. στην Εκτελεστική Επιτροπή που ανακηρύσσει τους υποψήφιους και φροντίζει για το τύπωμα των ψηφοδελτίων και γενικά την προετοιμασία της εκλογής που γίνεται από τριμελή εφορευτική επιτροπή που εκλέγεται πριν απ την ψηφοφορία απ τα μέλη της Σ.Α. με φανερή ψηφοφορία και με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου που προεδρεύει. Κατά την ψηφοφορία για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και τη διαλογή, παρίστανται εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων. 4. Μετά την ανακήρυξή τους τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής συνέρχονται και εκλέγουν τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα με μυστική ψηφοφορία και σχετική πλειοψηφία. ΑΡΘΡΟ Οι Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές που ενεργούν τις ψηφοφορίες που γίνονται στις Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών Τμημάτων εκλέγονται παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου για την επόμενη τριετία, από τις Συνελεύσεις αυτές και αποτελούνται από τρία τακτικά και μέχρι 3 αναπληρωματικά μέλη, προεδρεύει δε το μέλος που πήρε τους

14 14 περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Οι Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές τηρούν πρακτικά των εργασιών τους. ΑΡΘΡΟ Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των συλλογικών οργάνων του σωματείου και των Περιφερειακών Τμημάτων, που αναφέρονται στο άρθρο 10 και των αντιπροσώπων για τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, γίνονται με ευθύνη των εφορευτικών επιτροπών και την συμπαράσταση του Δ.Σ. με μυστική ψηφοφορία και ψηφοδέλτια, με το σύστημα της απλής αναλογικής σύμφωνα με τα παρακάτω. 2. Οι αρχαιρεσίες γίνονται μέσα στο χρονικό διάστημα από 15 Νοεμβρίου μέχρι 5 Δεκεμβρίου κάθε τρίτου χρόνου και λήγουν ταυτόχρονα στην έδρα του σωματείου και τα Περιφερειακά Τμήματα. Στην περίπτωση όμως που το Δ.Σ. καθορίζει για το Λεκανοπέδιο Αττικής διάρκεια ψηφοφορίας περισσότερες από μία (1) ημέρα, τότε σε όλα τα Περιφερειακά Τμήματα η διάρκεια της ψηφοφορίας πρέπει να συμπίπτει με την τελευταία ημέρα της αντίστοιχου τελευταίας ημέρας ψηφοφορίας για το Λεκανοπέδιο Αττικής. Οι αρχαιρεσίες γίνονται κατά τον ακόλουθο τρόπο. ΑΡΘΡΟ Το Δ.Σ. μέχρι τις 10 Ιουλίου κάθε τρίτου χρόνου μαζί με την απόφαση για το κάλεσμα της Σ.Α. σε τακτική συνεδρίαση, προκηρύσσει και τις αρχαιρεσίες και καθορίζει την ημέρα και τον τόπο που θα γίνουν. Η διάρκεια της ψηφοφορίας καθορίζεται από το Δ.Σ. Για ορισμένα Περιφερειακά Τμήματα πρέπει ν αναφέρει και την έναρξη και τη λήξη. Στην προκήρυξη γράφονται οι ημερομηνίες υποβολής υποψηφιότητας κ.λπ. Με βάση την προκήρυξη αυτή κάθε τμήμα μέσα σε δέκα (10) ημέρες βγάζει τη δική της προκήρυξη στην οποία αντιγράφει την προκήρυξη του Δ.Σ. και αναφέρει τον τόπο που θα γίνουν οι αρχαιρεσίες στην περιφέρειά της και τον αριθμό των μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) που εκλέγονται για την Τ.Δ. Ε. και τα εκλογικά μέτρα για την Σ.Α.και το Εργατικό Κέντρο κ.λπ. 2. Όσοι από τα μέλη του σωματείου θέλουν, μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για οποιοδήποτε όργανο ή όργανα ή αντιπρόσωπο. Η υποψηφιότητα υποβάλλεται γραπτά με δήλωση ή τηλεγράφημα στην Εφορευτική Επιτροπή αν πρόκειται για υποψηφιότητα μέλους του Δ.Σ., της Κ.Ε.Ε και αντιπροσώπου, για Ομοσπονδία ή στην αντίστοιχη Τοπική Εφορευτική Επιτροπή, Τ.Δ. αν πρόκειται για υποψηφιότητα μέλους της Τ.Δ., της Σ.Α ή αντιπροσώπου για το τοπικό Εργατικό Κέντρο, προκειμένου για την εκλογή μελών από την περιοχή Λεκανοπεδίου Αττικής στη Σ.Α. και αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Α., χρέη τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής κάνει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Οι υποψηφιότητες των συνδυασμών ή μεμονωμένων μελών πρέπει να υποβληθούν από την επόμενη της προκήρυξης των αρχαιρεσιών μέχρι και την τριακοστή (30 η ) ημέρα (για τις υποψηφιότητες μελών) και μέχρι την εικοστή (20 η ) ημέρα (τις για τις υποψηφιότητες των συνδυασμών) προ των εκλογών και ώρα που ορίζει η Εφορευτική Επιτροπή. 3. Στη δήλωση αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του υποψηφίου, η διεύθυνση που ανήκει και το περιφερειακό τμήμα που είναι μέλος. Επίσης αν το μέλος υποβάλλει υποψηφιότητα, όπως δικαιούται, για μέλος περισσότερων από ένα από τα Δ.Σ., Κ.Ε.Ε. ή αντίστοιχα Τ.Δ.Ε. τότε πρέπει να αναφέρει στη δήλωσή του, τη σειρά επιλογής για την περίπτωση που θα εκλεγεί σε περισσότερα από ένα από αυτά. Αν δεν γράφεται ρητή δήλωση τότε θεωρείται σαν επιλογή η σειρά που αναφέρονται τα όργανα αυτά στη δήλωση υποψηφιότητας. 4. Στη δήλωση του συνδυασμού περιλαμβάνονται τα ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία των υποψηφίων που αποτελούν τον συνδυασμό με αλφαβητική σειρά επωνύμων, χωριστά για κάθε όργανο, η ονομασία και το έμβλημα του συνδυασμού αν υπάρχουν. 5. Την δέκατη πέμπτη (15 η ) ημέρα προ των εκλογών οι Εφορευτικές Επιτροπές ανακηρύσσουν τους συνδυασμούς και τους μεμονωμένους υποψηφίους, συντάσσουν τον τελικό πίνακα υποψηφίων όπου γράφονται οι συνδυασμοί με αλφαβητική σειρά επωνύμων. Η ανακοίνωση

15 15 αυτή τυπώνεται με δαπάνες του σωματείου και αποστέλλεται σε όλες τις Τ.Δ. που έχουν την υποχρέωση να τις τοιχοκολλήσουν στα γραφεία τους και στους χώρους δουλειάς και τοπικά. ΑΡΘΡΟ Μέχρι και την όγδοη (8 η ) ημέρα πριν από τις αρχαιρεσίες, οι Εφορευτικές Επιτροπές τυπώνουν τα ψηφοδέλτια για τις αρχαιρεσίες. Τα ψηφοδέλτια είναι δύο τύπων: α) Το πανελλαδικό που αφορά την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Κ. Ε.Ε. και των αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία που γίνεται απ ευθείας από τα μέλη πανελλαδικά και β) Τα τοπικά που αφορούν την εκλογή Τοπικών Διοικουσών Επιτροπών, αντιπροσώπων για την Σ.Α. και το τοπικό Εργατικό Κέντρο που γίνεται από τα μέλη που ανήκουν στα περιφερειακά τμήματα και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. 2. Tα ψηφοδέλτια είναι χωρισμένα κατά όργανο με την ακόλουθη σειρά. Στο πανελλαδικό περιλαμβάνονται: "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ", "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ", και "ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ". Οι υποψήφιοι γράφονται με αλφαβητική σειρά των επωνύμων, ακολουθούν το κύριο όνομα, το όνομα του πατέρα, ο κλάδος και η Διοικητική Περιφέρεια που ανήκουν. Στα τοπικά ψηφοδέλτια (περιλαμβανομένου του Λεκανοπεδίου Αττικής) περιλαμβάνονται: "ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ", "ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ" και "ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ". 3. Οι υποψήφιοι γράφονται με αλφαβητική σειρά των επωνύμων. Ακολουθεί το κύριο όνομα και το όνομα του πατέρα. Στο επάνω μέρος των ψηφοδελτίων αναγράφεται το όνομα και έμβλημα του συνδυασμού. Αν υπάρχουν μεμονωμένοι υποψήφιοι καταχωρούνται με αλφαβητική σειρά επωνύμων σε ένα ψηφοδέλτιο με την επικεφαλίδα "ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ". 4. Η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέγεται από τη Σ.Α. μέχρι και την πέμπτη (5 η ) ημέρα προ των εκλογών πρέπει να φροντίσει τα ψηφοδέλτια που αφορούν την πανελλαδική ψηφοφορία να έχουν φτάσει στα Περιφερειακά Τμήματα. ΑΡΘΡΟ Οι φάκελοι πρέπει να είναι αδιαφανείς και να εξασφαλίζουν το απόρρητο της ψηφοφορίας. Οι φάκελοι που θα χρησιμοποιηθούν για το πανελλαδικό και τα τοπικά ψηφοδέλτια πρέπει να διαφέρουν κατά το χρώμα. Ο καθορισμός των χρωμάτων γίνεται με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. 2. Τους φακέλους που θα χρησιμοποιηθούν για την πανελλαδική ψηφοφορία τους στέλνει στη Τ.Δ. η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε απ τη Σ.Α. μαζί με τα ψηφοδέλτια. ΑΡΘΡΟ 31. Τρεις ημέρες τουλάχιστον πριν απ την ψηφοφορία το Δ.Σ. και οι Τ.Δ. οφείλουν να παραδώσουν στις Εφορευτικές Επιτροπές τον κατάλογο των ταμειακά εντάξει (σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ2 του παρόντος ) μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι κατάλογοι αυτοί είναι θεωρημένοι με τις υπογραφές του Προέδρου και Γραμματέα του Δ.Σ. ή της Τ.Δ. χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση των ψηφοφόρων και παραμένουν μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα της ψηφοφορίας. ΑΡΘΡΟ Κατά την ημέρα που αρχίζει η ψηφοφορία η αντίστοιχη εφορευτική επιτροπή με τον δικαστικό αντιπρόσωπο διαπιστώνει τα τυπικά (ύπαρξη ψηφοδελτίων, φακέλων, καταλόγων, πρωτοκόλλων ψηφισάντων, κάλπης κενής, ύπαρξη χωρίσματος κ.λπ.) και αφού σφραγίσει την κάλπη και τακτοποιήσει τα ψηφοδέλτια επάνω στο τραπέζι της, κηρύσσει την έναρξη της

16 16 ψηφοφορίας που διαρκεί απ την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου ή ανάλογα με το χρόνο που με ανακοίνωσή της έχει καθορίσει η Εφορευτική Επιτροπή. 2. Κάθε ψηφοφόρος που προσέρχεται δίνει στην Εφορευτική Επιτροπή την ταυτότητά του (αστυνομική ή υπηρεσιακή) και η Εφορευτική Επιτροπή, αφού διαγράψει το όνομά του απ τον κατάλογο των μελών που έχει και το γράψει στο πρωτόκολλο των ψηφισάντων, του παραδίδει δύο (2) φακέλους σφραγισμένους με την σφραγίδα του σωματείου και μονογραφημένους απ τον δικαστικό αντιπρόσωπο καθώς και ένα από όλα τα ψηφοδέλτια. 3. Ο ψηφοφόρος υποχρεούται να αποσυρθεί στον ιδιαίτερο χώρο και αφού γράψει, αν επιθυμεί, τους σταυρούς προτίμησης επάνω σε κάθε ψηφοδέλτιο της εκλογής του, τοποθετεί το ψηφοδέλτιο για το Δ.Σ. κ.λπ. στον χρωματιστό φάκελο που τον κλείνει και τον ρίχνει στην κάλπη. 4. Οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν μέχρι τόσους σταυρούς, όσα είναι και τα τακτικά μέλη του οργάνου για το οποίο ψηφίζεται που αναφέρονται στην προκήρυξη του Δ.Σ. και της Τ.Δ. Ψηφοδέλτιο που έχει περισσότερους σταυρούς είναι έγκυρο σαν ψηφοδέλτιο και οι σταυροί δεν υπολογίζονται. Στα ψηφοδέλτια των μεμονωμένων υποψηφίων ο ψηφοφόρος δικαιούται να γράψει μόνον ένα σταυρό για κάθε όργανο και για τον ίδιο μεμονωμένο υποψήφιο, γιατί αλλιώτικα είναι άκυρο. ΑΡΘΡΟ Στα τμήματα που η ψηφοφορία διαρκεί περισσότερες από μία ημέρες αμέσως μετά την δύση του ήλιου η Εφορευτική Επιτροπή διακόπτει την ψηφοφορία για την επομένη και σφραγίζει τη σχισμή της κάλπης, που μαζί με το άλλο εκλογικό υλικό και έγγραφα, εξασφαλίζει από νοθεία κατά την κρίση της. Την επόμενη ημέρα αποσφραγίζει τη σχισμή της κάλπης και συνεχίζει την ψηφοφορία όπως αναφέρεται παραπάνω. 2. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και της διαλογής των ψήφων έχουν δικαίωμα να παρίστανται υποψήφιοι και αντιπρόσωποι των συνδυασμών. ΑΡΘΡΟ Μετά την λήξη της ψηφοφορίας η Εφορευτική Επιτροπή κλείνει το πρωτόκολλο ψηφισάντων, γράφει πόσα μέλη είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν και πόσα ψήφισαν και υπογράφει. 2. Ύστερα ανοίγει την κάλπη, χωρίζει τους φακέλους που αφορούν την πανελλαδική εκλογή για Δ.Σ. κ.λπ., τους μετράει αν συμφωνούν με τον αριθμό των ψηφισάντων, τους αριθμεί με τους αριθμούς από 1 έως και όσοι είναι και κάτω από τον αριθμό μονογράφει ο δικαστικός αντιπρόσωπος και πάλι. 3. Στη συνέχεια η Εφορευτική Επιτροπή μετράει τους φακέλους που αφορούν την εκλογή των Τ.Δ. κ.λπ. και αφού διαπιστώσει αν συμφωνούν ή όχι με το πρωτόκολλο των ψηφισάντων και ότι είναι έγκυροι (χωρίς διακριτικά σημάδια κ.λπ. ) τους αποσφραγίζει έναν-έναν και βγάζει τα ψηφοδέλτια που έχει μέσα. 4. Κάθε ψηφοδέλτιο αριθμείται με τη σειρά που βγαίνει και μονογραφείται απ τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Ταυτόχρονα κρίνεται απ την Εφορευτική Επιτροπή αν το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο ή άκυρο. 5. Άκυρα είναι τα ψηφοδέλτια αν έχουν σημάδια ή κάτι άλλο που παραβιάζουν το απόρρητο της ψηφοφορίας ή αν πρόκειται για ψηφοδέλτιο μεμονωμένων που έχει περισσότερους από ένα σταυρό για κάθε όργανο και δεν αναφέρεται στον ίδιο μεμονωμένο υποψήφιο. 6. Στη συνέχεια η Εφορευτική Επιτροπή συντάσσει πρακτικό όπου αναφέρονται όλα τα παραπάνω, αν η ψηφοφορία ήταν ομαλή, το αποτέλεσμά της κατά συνδυασμό και μεμονωμένους υποψήφιους και τους σταυρούς προτίμησης που πήρε κάθε υποψήφιος για κάθε όργανο χωριστά. Η καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα εξάγονται το συντομότερο δυνατόν, στέλνονται με FAX ή ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ στην Κ.ΕΦ.Ε. και αντίγραφο πρακτικών αποστέλλεται ευθύς αμέσως με ευθύνη του προέδρου της Τ.ΕΦ.Ε. στην Κ.ΕΦ.Ε. και το Δ.Σ. Τα πρακτικά υπογράφονται και από τους αντιπροσώπους των συνδυασμών αν υπάρχουν.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

1. Ιδρύεται επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία " ΣΩΜΑΤΕΙΟ " µε

1. Ιδρύεται επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  µε [ ΕΙΓΜΑ 2 Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΝ ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ] Ι ΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - Ε ΡΑ ΑΡΘΡΟ 1 1. Ιδρύεται επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία " ΣΩΜΑΤΕΙΟ ----------- " µε έδρα --------------. ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ============================================================

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΔΡΑ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α Καταστατικό του Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος με τη επωνυμία «Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών» με αρχικά ΣΥ.Σ.Π.Α. με έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/08/2014

Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/08/2014 Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/08/2014 Γενική συνέλευση ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ TΩN ΜΕΛΩΝ Άρθρο 25(του καταστατικού) 1. 2. Η Γενική Συνέλευση των μελών είναι το ανώτατο όργανο της Ενώσεως. Αποτελείται από τα τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Του σωµατείου µε την επωνυµία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ Άρθρο 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Επωνυµία Έδρα Σκοπός Ιδρύεται επιστηµονικό επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α.

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΑ ΑΣ ΤΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ 04.07.2011 ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. Ι ΡΥΣΗ Άρθρο 1 1.1. Ιδρύεται στην Αθήνα από τους αρχιτέκτονες διπλωµατούχους ανωτάτων σχολών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 - Ίδρυση Ιδρύεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με επωνυμία Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΡΘΡΟ 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 Άρθρο 1 σελ. 02 Άρθρο 2 Σκοποί του Συλλόγου σελ. 02 Άρθρο 3 σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β σελ. 03 Άρθρο 4 Πόροι σελ. 03 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ σελ. 03 ΜΕΛΗ σελ. 03 Α. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 α. Ο «Σύλλογος ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µετονοµάζεται σε «Ενιαίος Σύλλογος ιδασκόντων Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µε έδρα τον Βόλο. β. Η σφραγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Αθήνα 15-9-2012 d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 Διαδικασία εκλογής, των τακτικών και αναπληρωματικών αιρετών μας, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΥ.ΦΟΙ.Γ.Π.Α.) «ΠΙΤΤΑΚΟΣ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΥ.ΦΟΙ.Γ.Π.Α.) «ΠΙΤΤΑΚΟΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΥ.ΦΟΙ.Γ.Π.Α.) «ΠΙΤΤΑΚΟΣ» ΑΡΘΡΟ 1 Από τους φοιτητές Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ιδρύεται σύλλογος σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2 Συνέλευση των Αντιπροσώπων

Άρθρο 2 Συνέλευση των Αντιπροσώπων ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΑ ΠΣΕ Όπως είναι ήδη γνωστό, με τις διατάξεις των άρθρων 72 έως 88 του Νόμου 4461/2017 συστήθηκε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου υπό την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών» (ΠΣΕ-ΝΠΔΔ).

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύµατος µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΟΙ 1.- Πόροι της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. είναι: α.- Το δικαίωμα εγγραφής των συλλόγων μελών που ορίζεται στο ποσό των 300,00 (ευρώ). β.- Η μηνιαία συνδρομή

ΠΟΡΟΙ 1.- Πόροι της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. είναι: α.- Το δικαίωμα εγγραφής των συλλόγων μελών που ορίζεται στο ποσό των 300,00 (ευρώ). β.- Η μηνιαία συνδρομή Άρθρο 1 Ιδρύεται Ομοσπονδία όλων των Συλλόγων των υπαλλήλων στις Περιφέρειες (ΟΤΑ β' βαθμού) όλης της χώρας με έδρα την Αθήνα. Η επωνυμία της Ομοσπονδίας είναι η εξής: «Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κεφάλαιο Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση Έδρα Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 30/06/2015

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 30/06/2015 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο β: Άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο β: Η επωνυμία στη αγγλική γλώσσα αποδίδεται ως «COOPERATIVE

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ (ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΣ)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ (ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΣ) ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ (ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΣ) Για την ανάδειξη α) Διοικητικού συμβουλίου και β) Εξελεγκτικής επιτροπής του Σωματείου Στην. σήμερα../ /., ημέρα.. και ώρα στην αίθουσα του.οδός..

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ (ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ (ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ (ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ) Για την ανάδειξη α) Διοικητικού συμβουλίου, β)εξελεγκτικής επιτροπής και γ) άλλων οργάνων του Σωματείου Στην. σήμερα../ /., ημέρα.. και ώρα στην αίθουσα του.οδός..

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Αριθμός Μητρώου: 121 Άρθρο 1ο: Ίδρυση, όνομα και έδρα του σωματείου: Ιδρύεται σωματείο με το όνομα Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Η Άσσια» και με έδρα του τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Οβολός κέντρο μελέτης και τεκμηρίωσης κοινωνικού νομίσματος»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Οβολός κέντρο μελέτης και τεκμηρίωσης κοινωνικού νομίσματος» 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Οβολός κέντρο μελέτης και τεκμηρίωσης κοινωνικού νομίσματος» Άρθρο 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ 1.1 Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Οβολός κέντρο μελέτης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ (ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ (ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ) ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ (ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ) Για την ανάδειξη α) Διοικητικού συμβουλίου, β)εξελεγκτικής επιτροπής και γ) άλλων οργάνων του Σωματείου Στην. σήμερα../ /., ημέρα.. και ώρα στην αίθουσα του.οδός..

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται Ένωση με την Επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ, και με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Σ.Α. (21-22 Οκτωβρίου 2018)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Σ.Α. (21-22 Οκτωβρίου 2018) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Σ.Α. (21-22 Οκτωβρίου 2018) 1. Όπως ορίζεται και στη σχετική προκήρυξη οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2018. Η ψηφοφορία αρχίζει την Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Τα επιστημονικά τμήματα λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ, και έχουν σαν κύριο αντικείμενο την μελέτη θεμάτων σχετικών

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριθμ.Πρωτ. 1155 Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα : Αποφάσεις της 77 ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Συνάδελφοι Η 77 η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. ενέκρινε τις καταστατικές αλλαγές που εισηγήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» (Εθν. Αντίστασης 161 Τ.Κ. 55134- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) Σ χ έ δ ι ο Θεσσαλονίκη 20/6/2018 Τμήμα: Γρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται στην Λαμία Σύλλογος με επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Σ.Υ.Ε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΡΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ 2 Τ.Θ Τ.Κ ΤΗΛ FAX

Ο.Σ.Υ.Ε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΡΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ 2 Τ.Θ Τ.Κ ΤΗΛ FAX Ο.Σ.Υ.Ε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΡΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ 2 Τ.Θ. 91503 Τ.Κ. 181 10 ΤΗΛ. 2104950760 2104967174 FAX 2104950710 www.osye.org.gr e-mail: osye@otenet.gr ΜΕΛΟΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

(για τη διευκόλυνσή σας, το παρακάτω σχέδιο πρακτικού αρχαιρεσιών υπάρχει σε ηλεκτρονική µορφή στο www.odye.gr) ΕΥΤΕΡΟ ΣΧΕ ΙΟ

(για τη διευκόλυνσή σας, το παρακάτω σχέδιο πρακτικού αρχαιρεσιών υπάρχει σε ηλεκτρονική µορφή στο www.odye.gr) ΕΥΤΕΡΟ ΣΧΕ ΙΟ (για τη διευκόλυνσή σας, το παρακάτω σχέδιο πρακτικού αρχαιρεσιών υπάρχει σε ηλεκτρονική µορφή ΕΥΤΕΡΟ ΣΧΕ ΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.. ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟ ΕΛΤΙΟ [το οποίο ο κάθε Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53 Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/85 Αρ. 53 (Διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998) Ν.2621 23.6.98 (Φ.Ε.Κ. 136/Α ) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ ΒΙΒΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 4. Η Ομοσπονδία και οι Κοινότητες-Σύλλογοι μέλη της είναι κομματικά αδέσμευτες.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 4. Η Ομοσπονδία και οι Κοινότητες-Σύλλογοι μέλη της είναι κομματικά αδέσμευτες. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1. Ονομασία: Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (Ο.Ε.Σ.Κ.Σ.). Άρθρο 2. Έδρα της Ομοσπονδίας είναι η Στοκχόλμη. Άρθρο 3. Σκοποί της Ομοσπονδίας είναι: 1. Η διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟ 1: 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµια συνδικαλιστική οργάνωση, µε την επωνυµία «Δηµοσιοϋπαλληλικός Σύλλογος Σπουδαστών Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου Άρθρο 1 Επωνυµία και Έδρα 1. Ιδρύεται και λειτουργεί Σωµατείο µε την Επωνυµία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1 (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΡ. 194/

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΡ. 194/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 7 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Γ.Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Λεωφ. Κνωσσού, Τ.Θ. 44, Ηράκλειο Κρήτης ΑΦΜ 999161766, Α ΔΟΥ Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως:

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως: Καταστατικό 1 Ονομασία και έδρα Ο σύλλογος φέρει την ονομασία Έλληνες Επιστήμονες Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (κ.σ.) και έχει την έδρα του στο Βερολίνο. Έτος χρήσης είναι το ημερολογιακό έτος. 2 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Άρθρο 1: Επωνυμία Έδρα Ιδρύεται πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής. Η επωνυμία της είναι «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Ίδρυση Επωνυμία Έδρα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Ίδρυση Επωνυμία Έδρα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Λαογραφικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μανάγουλης Άρθρο 1 Ίδρυση Επωνυμία Έδρα Ιδρύεται Λαογραφικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος με την επωνυμία «Λαογραφικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μανάγουλης»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 1 : Επωνυμία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 2 : Έδρα Το σωματείο εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ» µε έδρα την Πτολεµαΐδα. Άρθρο 2 Σκοπός του σωµατείου είναι η προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621/1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 14925 11 Απριλίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1234 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Γ5β/Γ.Π.19724 Ίδρυση Περιφερειακών Τμημάτων του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο (Επωνυμία-Έδρα) Συστήνεται επιστημονική εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Αρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙ Α Ε ΡΑ Ιδρύεται Σύλλογος µε την

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 11 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ

Άρθρο 11 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ Άρθρο 11 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ 1. Η ψηφοφορία για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, των αντιπροσώπων στη Εθνική Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων, των Κεντρικών Οργάνων που θα εκλέγονται απ' την Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών της 3ης και της 4ης Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών της 3ης και της 4ης Ιουνίου 2015 Ημερομηνία Ανάρτησης: 29/05/2015 Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών της 3ης και της 4ης Ιουνίου 2015 ENΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ- ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ- ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ- ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός Άρθρο 1 ο Ιδρύεται πρωτοβάθμια συνδικαλιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (Σ.ΕΚ.Α.)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (Σ.ΕΚ.Α.) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (Σ.ΕΚ.Α.) Άρθρο 1: ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ α) Ιδρύεται πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (Σ.ΕΚ.Α)», πρώην «ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονική Εταιρεία (Σωματείο), με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ», με έδρα την Αθήνα, Σοφίας Σλήμαν 48

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων

Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων ΑΡΘΡΑ Άρθρο 1ο: Όνομα, έδρα Άρθρο 2ο: Σκοποί του συλλόγου Άρθρο 3ο: Mέλn του συλλόγου Άρθρο 4ο: Όργανα του συλλόγου Άρθρο 5ο:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-KHE ΑΝΑΓΝ. ΕΠΑΓΓΕΛΜ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 1583/56 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-KHE ΑΝΑΓΝ. ΕΠΑΓΓΕΛΜ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 1583/56 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-KHE ΑΝΑΓΝ. ΕΠΑΓΓΕΛΜ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 1583/56 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73-75 104 32 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 5220852-210 5238551 TELEFAX: 210 5235.433 - Ε-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση - Επωνυμία Έδρα Ιδρύεται επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εµείς οι κάτοικοι της Ειδοµένης συµφωνήσαµε να ιδρυθεί. σύλλογος µε το όνοµα «Μορφωτικός σύλλογος Ειδοµένης» µε έδρα την

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εµείς οι κάτοικοι της Ειδοµένης συµφωνήσαµε να ιδρυθεί. σύλλογος µε το όνοµα «Μορφωτικός σύλλογος Ειδοµένης» µε έδρα την ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙ ΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Εµείς οι κάτοικοι της Ειδοµένης συµφωνήσαµε να ιδρυθεί σύλλογος µε το όνοµα «Μορφωτικός σύλλογος Ειδοµένης» µε έδρα την Ειδοµένη και µε τους εξής σκοπούς: α) Να

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση»

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» 1. Γενικά. Ο Εσωτερικός Κανονισμός του Συλλόγου Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» συμπληρώνει τις διατάξεις του καταστατικού με σκοπό την καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «.»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Άρθρο 1: ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΈΔΡΑ «.» Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «..» και έδρα τ..... Για την δραστηριότητα του σωματείου στην Ελλάδα και κυρίως στο

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Ανακοίνωση 08 Φεβρουαρίου 2017 Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Αγαπητά μέλη, Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΠΑΚ σας προσκαλεί στην Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. 92 Fax:

Αριθ. Πρωτ. 92 Fax: Ορθή Επανάληψη 18.9.17 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ Διεύθυνση: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος Κόρινθος, 30 Αυγούστου 2017 Τηλέφωνο: 27410 74991-3

Διαβάστε περισσότερα

αυτή έχει το δικαίωµα το Σ του συλλόγου να την κάνει δεκτή ή να την απορρίψει εφόσον κρίνει ότι εκείνος που ζητεί να γίνει µέλος δεν µπορεί να συντελέ

αυτή έχει το δικαίωµα το Σ του συλλόγου να την κάνει δεκτή ή να την απορρίψει εφόσον κρίνει ότι εκείνος που ζητεί να γίνει µέλος δεν µπορεί να συντελέ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΑΡΘΡΟ 1 Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ που θα έχει έδρα την πόλη των Χανίων. ΑΡΘΡΟ 2 Σκοπός του συλλόγου είναι να συµβάλει µε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. ΤΙΤΛΟΣ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα