ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01"

Transcript

1 PE-5/CP/PV/ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και της συνεδρίασης της Πέμπτης 16 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, Αίθουσα R1,1 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΜΕΡΟΣ 2 Πέμπτη 16 Μαΐου 2002 (3.00 μ.μ μ.μ.) PV\ doc 1 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης α Έγκριση των πρακτικών της συνεδρίασης της 11 ης Απριλίου 2002 καθώς και των πλήρων πρακτικών της έκτακτης συνεδρίασης της 23 ης Απριλίου Ημερήσια διάταξη της περιόδου συνόδου του Μαΐου II (Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30) στις Βρυξέλλες προσχέδιο ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουνίου 2002 (Δευτέρα 10 έως Πέμπτη 13) στο Στρασβούργο Ημερήσια διάταξη της περιόδου συνόδου του Μαΐου II (Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30) Προσχέδιο ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουνίου 2002 (Δευτέρα 10 έως Πέμπτη 13) Ανακοινώσεις του Προέδρου Διεξαγωγή συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων ανοικτής σε όλα τα Μέλη, την Τετάρτη 22 Μαΐου Επίσημες επισκέψεις Συγκρούσεις αρμοδιοτήτων μεταξύ κοινοβουλευτικών επιτροπών Επίσκεψη του κ. WICKREMESINGHE, Πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα Επίσκεψη ομάδας εργασίας της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με τις Χώρες του Μαγκρέμπ στη Λιβύη Επίσκεψη του κ. ABU ALA, Προέδρου του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το σχέδιο χρονοδιαγράμματος των συνόδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Σχέδιο διοργανικής συμφωνίας της 7 ης Ιουνίου 2001 σχετικά με την πρόσβαση του ΕΚ σε ευαίσθητες πληροφορίες του Συμβουλίου στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας - Επιστολές των κκ. BROK και de MIGU του Απριλίου Μέτρα σχετικά με την προστασία των ευαίσθητων εγγράφων στο εσωτερικό του οργάνου Ανταλλαγή απόψεων επί των προτάσεων του φακέλου «βελτίωση της νομοθέτησης» - ενδεχομένως, σύνθεση, εντολή και μέθοδος εργασίας της διοργανικής ομάδας PV\ doc 2 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

3 8. Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης, παρουσία των κ.κ. MENDEZ DE VIGO και ΗÄNSCH, εκπροσώπους του Κοινοβουλίου στο Προεδρείο της Συντακτικής Συνέλευσης Προτάσεις απόφασης χωρίς συζήτηση Επιστολή της κ. PACK, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2002, με την οποία ζητεί την πραγματοποίηση ad hoc επίσκεψης του προεδρείου της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Επιστολή με ημερομηνία 19 Απριλίου 2002 του κ. BÜHLER, προέδρου της Συνέλευσης της ΔΕΕ, με την οποία προσκαλείται τριμελής αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παραστεί στην επόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2002 στο Παρίσι Επιστολή με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου της κ. AGUIRRE GIL DE BIEDMA, Προέδρου της Ισπανικής Γερουσίας, με την οποία προσκαλείται αντιπροσωπεία να συμμετάσχει, στις 27 και 28 Ιουνίου 2002, σε συνέδριο στη Μαδρίτη, σχετικά με τον ρόλο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Επιστολή με ημερομηνία 11 Απριλίου 2002 του κ. GARGANI, με την οποία διαβιβάζεται η γνωμοδότηση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς σχετικά με το καταστατικό των βουλευτών Διάφορα και επείγοντα θέματα Προετοιμασίες για το Ευρωμεσογειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2002 στο Μπάρι σύνθεση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ορισμός δύο αντιπροέδρων που θα εκπροσωπήσουν το Κοινοβούλιο στις ομάδες εργασίας Επιστολή με ημερομηνία 24 Απριλίου 2002 του κ. WATSON με την οποία ζητείται η αποστολή παρατηρητών στις εκλογές των Σεϋχελλών Επιστολή του κ. MIRANDA σχετικά με την αποστολή στην Αγκόλα, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2002, πενταμελούς αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ανάπτυξης - Δημοσιονομικό δελτίο Επιστολή με ημερομηνία 15 Μαΐου 2002 της κ. FRASSONI με την οποία ζητείται η αποστολή ad hoc αντιπροσωπείας στην Τυνησία επ' ευκαιρία του δημοψηφίσματος για το σύνταγμα που προβλέπεται να διενεργηθεί στις 26 Μαΐου Σημεία προς ενημέρωση Ημερομηνία και τόπος της επόμενης συνεδρίασης PV\ doc 3 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 16 Μαΐου 2002 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Η συνεδρίαση αρχίζει υπό την προεδρία του κ. Pat COX, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 3.04 μ.μ. Παρόντες: Ο κ. Pat COX, Πρόεδρος Πρόεδροι πολιτικών ομάδων Ο κ. POETTERING (ΕΛΚ-ΕΔ) Ο κ. SCHULZ (α.χ.π.) (ΕΣΚ) Ο κ. WATSON (ΦΙΛ) Η κ. FRASSONI (ΠΡΣ/ΕΕΣ) Ο κ. WURTZ (ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ) Η κ. CROWLEY (α.χ.π.) (ΕΕΕ) Ο κ. BLOKLAND (α.χ.π.) (EΔΔ) Μη εγγεγραμμένοι Ο κ. DL'ALBA Παρίστατο επίσης στη συνεδρίαση Ο κ. PRIESTLEY, Γενικός Γραμματέας PV\ doc 4 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

5 Είχε προσκληθεί για την εξέταση του σημείου 2 της ημερήσιας διάταξης: Η κ. PALACIO VALLERSUNDI, Πρόεδρος της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Είχε προσκληθεί για την εξέταση του σημείου 10 της ημερήσιας διάταξης: Ο κ. ROTHLEY, εισηγητής σχετικά με το καταστατικό των βουλευτών Είχαν προσκληθεί για την εξέταση του σημείου 2 της ημερήσιας διάταξης: Το Συμβούλιο που εκπροσωπείτο από τον κ. WALL και τον κ. NĖMOZ-HERVENS Η Επιτροπή που εκπροσωπείτο από τον κ. MASSANGIOLI τον κ. LAU και τον κ. BROGGI Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή που εκπροσωπείτο από τον κ. OLIVIEIRA * * * Ιδιαίτερο Γραφείο του Προέδρου Ο κ. JENSEN Ο κ. RIBERA D ALCALÀ Ο κ. DUNNE Η κ. DE VICENTE Ο κ. SUAREZ MLA Η κ. SENK Η κ. ÅSENIUS Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ο κ. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗΣ Ο κ.. AGUIRIANO NALDA PV\ doc 5 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

6 Γενική Γραμματεία ΓΔ I Ο κ. RØMER/η κ. F. RATTI/ο κ. PORTA FRIGERI/η κ. STENSBALLE 1 /ο κ. GUILLEN ZANON 2 /ο κ. DREXLER/ο κ. ΓΔ II Ο κ. NICK/ο κ. PERILLO 1 /ο κ. DUCCI 1 / ΓΔ III Ο κ. ROLVERING/ο κ. HARLEY/ο κ. DUCH GUILLOT ΓΔ VIII Ο κ. VANHAEREN Νομική υπηρεσία Ο κ. GARZÓN CLARIANA/ο κ. PENNERA/ο κ. M. KRUECK 3 Πολιτικές ομάδες Οι κ.κ. WLE/PEDERSEN/LICANDRO/RYNGAERT Η κ. VERGER/η κ. RYAN/ο κ. HILLER Ο κ. BES H κ. TSETSI/ο κ. FERBUSSON Η κ. D ALIMONTE Οι κ.κ. BARRETT/PRETA Η κ. VANGRUNDERBEECK Ο κ. BUGALHO/η κ. O. RATTI (ΕΛΚ-ΕΔ) (ΕΣΚ) (ΦΙΛ) (ΠΡΣ/ΕΕΣ) (ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ) (ΕΕΕ) (EΔΔ) (ΜΕ) Καθήκοντα γραμματείας της συνεδρίασης εκτελούσαν ο κ. KYST, η κ. VANDENBOSCH ο κ. HUBER, ο κ. ΚΑΛΙΝΟΓΛΟΥ ο κ. LANE, και ο κ. HUBER. 1 Παρίστατο για το σημείο 2. 2 Παρίστατο για το σημείο 6. 3 Παρίστατο για το σημείο 10. PV\ doc 6 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

7 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης (PE /ΠΡΟΕΔΡ./ΑΝΑΘ.) - αποφασίζει, κατόπιν προτάσεως του Προέδρου: να προσθέσει ένα σημείο 1α - Έγκριση των πρακτικών της συνεδρίασης της 11 ης Απριλίου 2002, καθώς και των πρακτικών της έκτακτης συνεδρίασης της 23 ης Απριλίου 2002 να αναβάλει για τη συνεδρίαση της 6 ης Ιουνίου 2002 τα κάτωθι σημεία: 4. Ανταλλαγή απόψεων επί του σχεδίου χρονοδιαγράμματος των συνόδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2003, 5. Σχέδιο διοργανικής συμφωνίας της 7 ης Ιουνίου 2001 σχετικά με την πρόσβαση του ΕΚ σε ευαίσθητες πληροφορίες του Συμβουλίου στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας - Επιστολές των κκ. BROK και de MIGU του Απριλίου 2002, 8. Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης, παρουσία των κκ. MENDEZ DE VIGO και ΗÄNSCH, εκπροσώπους του Κοινοβουλίου στο Προεδρείο της Συντακτικής Συνέλευσης να εξετάσει χωρίς συζήτηση τα σημεία: PV\ doc 7 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

8 9.1 Επιστολή της κ. PACK, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2002, με την οποία ζητεί την πραγματοποίηση ad hoc επίσκεψης του προεδρείου της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 9.2 Επιστολή με ημερομηνία 19 Απριλίου 2002 του κ. BÜHLER, προέδρου της Συνέλευσης της ΔΕΕ, με την οποία προσκαλείται τριμελής αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παραστεί στην επόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2002 στο Παρίσι 9.3 Επιστολή με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου της κ. AGUIRRE GIL DE BIEDMA, Προέδρου της Ισπανικής Γερουσίας, με την οποία προσκαλείται αντιπροσωπεία να συμμετάσχει σε Συνέδρια σχετικά με τον ρόλο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, στη Μαδρίτη στις 27 και 28 Ιουνίου 2002 να εγγράψει στο σημείο «11 Διάφορα και επείγοντα θέματα» - τα κάτωθι σημεία: 11.1 Προετοιμασίες για το Ευρωμεσογειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2002 στο Μπάρι σύνθεση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ορισμός δύο αντιπροέδρων που θα εκπροσωπήσουν το Κοινοβούλιο στις ομάδες εργασίας 11.2 Επιστολή με ημερομηνία 24 Απριλίου 2002 του κ. WATSON με την οποία ζητείται η αποστολή παρατηρητών στις εκλογές των Σεϋχελλών 11.3 Επιστολή του κ. MIRANDA σχετικά με την αποστολή στην Αγκόλα, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2002, πενταμελούς αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ανάπτυξης - Δημοσιονομικό δελτίο 11.4 Επιστολή με ημερομηνία 15 Μαΐου 2002 της κ. FRASSONI με την οποία ζητείται η αποστολή ad hoc αντιπροσωπείας στην Τυνησία επ' ευκαιρία του δημοψηφίσματος για το σύνταγμα που προβλέπεται να διενεργηθεί στις 26 Μαΐου 2002 PV\ doc 8 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

9 11.5 Επιστολή με ημερομηνία 15 Μαΐου 2002 του κ. GALEOTE με την οποία ζητείται εξουσιοδότηση για την αποστολή ομάδας εργασίας της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με τις Χώρες του Μαγκρέμπ στη Λιβύη από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου παρακολουθεί παρέμβαση του κ. POETTERING, προέδρου της ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, ο οποίος δηλώνει ότι ελπίζει πως η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν σχετικά με την αποστολή αντιπροσωπείας στην Τσετσενία, μετά τα πορίσματα στα οποία κατέληξε η συζήτηση στην Ολομέλεια τον Απρίλιο του παρακολουθεί παρέμβαση του κ. WATSON, προέδρου της ομάδας ΦΙΛ, ο οποίος ζητεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων να εξετάσει το καθεστώς των βουλευτών που συμμετέχουν σε διεθνείς διασκέψεις, όπως αυτές που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και τον ρόλο της ομάδας εκλογικού συντονισμού - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. DL ALBA, μη εγγεγραμμένου μέλους, ο οποίος διερωτάται για το γεγονός ότι η Αντιπροσωπεία για τις Σχέσεις με το Ισραήλ δεν έχει συνεδριάσει από τον Ιανουάριο του 2002 και ότι, επανειλημμένως, οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις ακυρώθηκαν μετά την αναγγελία τους - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. WURTZ, προέδρου της ομάδας ΕΕΑ/ΑΡΠΡΒΧ, ο οποίος καλεί τη Διάσκεψη των Προέδρων να καταλήξει σε απόφαση σχετικά με την αποστολή υψηλού επίπέδου ad hoc αντιπροσωπείας στη Μέση Ανατολή - παρακολουθεί παρέμβαση του Προέδρου, ο οποίος καλεί τον κ. WURTZ να υποβάλει εγγράφως πρόταση επί του θέματος αυτού - εγκρίνει το σχέδιο ημερήσιας διάταξης όπως τροποποιήθηκε. PV\ doc 9 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

10 1α Έγκριση των πρακτικών της συνεδρίασης της 11 ης Απριλίου 2002 καθώς και των πλήρων πρακτικών της έκτακτης συνεδρίασης της 23 ης Απριλίου 2002 Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση των πρακτικών της συνεδρίασης της 11 ης Απριλίου 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ.), καθώς και των πλήρων πρακτικών της έκτακτης συνεδρίασης της 23 ης Απριλίου 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - εγκρίνει τα πρακτικά καθώς και τα πλήρη πρακτικά. PV\ doc 10 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

11 2. Ημερήσια διάταξη της περιόδου συνόδου του Μαΐου II (Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30) στις Βρυξέλλες προσχέδιο ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουνίου 2002 (Δευτέρα 10 έως Πέμπτη 13) στο Στρασβούργο 2.1 Ημερήσια διάταξη της περιόδου συνόδου του Μαΐου II (Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30) Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση πίνακα που εκπόνησαν οι υπηρεσίες της ΓΔ 1, όπου απεικονίζονται οι διάφορες προτάσεις τροποποίησης της ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Μαΐου II στις Βρυξέλλες - λαμβάνει γνώση επιστολής με ημερομηνία 25 Απριλίου 2002 του κ. COX, Προέδρου, προς την κ. PALACIO VALLERSUNDI, προέδρου της Επιτροπής Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Πολιτών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στην οποία επισυνάπτεται αίτηση της κ. PALACIO VALLERSUNDI για την εκπόνηση σύστασης προς το Συμβούλιο επ ευκαιρία της απόρριψης νομοθετικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση της Σύμβασης Europol (έκθεση DEPREZ) (PE /ΠΡΟΕΔΡ. + παράρτημα) - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. SCHULZ, ασκούντος χρέη προέδρου της ομάδας ΕΣΚ, ο οποίος ζητεί, εξ ονόματος της ομάδας του, να υπάρξει δήλωση του Συμβουλίου και της Επιτροπής σχετικά με τη μεταρρύθμιση της αλιευτικής πολιτικής καθώς τις συνθήκες υπό τις οποίες εγκρίθηκε η μεταρρύθμιση αυτή εκφράζει επίσης την επιθυμία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει ψήφισμα σχετικά με τις θεσμικές πτυχές της μεταρρύθμισης αυτής - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. POETTERING, προέδρου της ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, ο οποίος διερωτάται σχετικά με το κατά πόσον είναι εφικτό το Συμβούλιο να αποφανθεί επί απόφασης που η Επιτροπή έλαβε μόλις την προηγουμένη πιστεύει ότι, κατ αρχάς, εναπόκειται στην Επιτροπή Αλιείας να εξετάσει τον προβληματισμό παρουσία του Συμβουλίου και να αποφανθεί, σε συνάρτηση και με PV\ doc 11 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

12 τα αποτελέσματα των εργασιών της, σχετικά με τη σκοπιμότητα υποβολής του θέματος στην Ολομέλεια - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. DL ALBA, μη εγγεγραμμένου μέλους, ο οποίος τίθεται κατά της εσπευσμένης έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίσματος επί της απόφασης που η Επιτροπή θα έχει λάβει μόλις την προηγουμένη δηλώνει ότι συμμερίζεται την άποψη του κ. POETTERING - παρακολουθεί νέα παρέμβαση του κ. SCHULZ, ο οποίος υπογραμμίζει το δικαίωμα ελέγχου που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. CROWLEY, ασκούντος χρέη προέδρου της ομάδας ΕΕΕ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η συζήτηση στην ολομέλεια πρέπει να αφορά την ουσία της μεταρρύθμισης της κοινής αλιευτικής πολιτικής - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. WURTZ, προέδρου της ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, ο οποίος υποστηρίζει ότι στην ολομέλεια πρέπει να εγγραφούν δύο συζητήσεις: μία για την καθαυτή μεταρρύθμιση και μία για τις θεσμικές πτυχές της, προκειμένου να έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις επί των ήδη αποκαλύψεων που έχουν διατυπωθεί - παρακολουθεί παρέμβαση της κ. FRASSONI, συμπροέδρου της ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, η οποία συντάσσεται με την πρόταση του κ. WURTZ υποστηρίζει ότι η θεσμική πλευρά του θέματος πρέπει να τεθεί στο πλαίσιο της ώρας των ερωτήσεων - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. WATSON, προέδρου της ομάδας ΦΙΛ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήματα στο Συμβούλιο και την Επιτροπή σχετικά με τις δηλώσεις της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου επί του θέματος, καθώς και τις αποφάσεις που έλαβε για το ζήτημα του κ. Steffen SMIDT, Γενικού Διευθυντή της Επιτροπής προτιμά, ωστόσο, η εν λόγω συζήτηση να γίνει χωριστά από αυτή για τη μεταρρύθμιση της PV\ doc 12 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

13 αλιευτικής πολιτικής και βάσει έκθεσης της Επιτροπής Αλιείας - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. BLOKLAND, ασκούντος χρέη προέδρου της ομάδας ΕΔΔ, ο οποίος αναφέρεται στην ομόθυμη τοποθέτηση της ομάδας του σύμφωνα με τη οποία, τα θέματα που άπτονται θεσμικών πτυχών της μεταρρύθμισης πρέπει να συζητηθούν στην ολομέλεια κατά τη δεύτερη περίοδο συνόδου του Μαΐου - αναθέτει, κατόπιν ψηφοφορίας, στο Πρόεδρό του να προτείνει στην Ολομέλεια, η ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν την ίδια ημέρα, να αντικατασταθεί από δήλωση σχετικά με την κοινή αλιευτική πολιτικής, δήλωση η οποία, εν προκειμένω, δεν θα αναφερόταν στις θεσμικές πτυχές της μεταρρύθμισης αυτής - παρακολουθεί παρέμβαση του Προέδρου, καθώς και του κ. POETTERING, προέδρου της ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι η ψηφοφορία αυτή επ ουδενί προδικάζει το κατά πόσο θα διενεργηθεί στο μέλλον ή όχι συζήτηση επί των θεσμικών πτυχών, αναλόγως με την πρόοδο του φακέλου - συνιστά στον Πρόεδρο να προτείνει στην Ολομέλεια τις υπόλοιπες τροποποιήσεις επί της ημερήσιας διάταξης της δεύτερης περιόδου συνόδου του Μαΐου που περιλαμβάνονται συνοπτικά στον πίνακα. 2.2 Προσχέδιο ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουνίου 2002 (Δευτέρα 10 έως Πέμπτη 13) Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση των κάτωθι εγγράφων: προσχεδίου ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουνίου (Δευτέρα 10 έως Πέμπτη 13) PV\ doc 13 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

14 επιστολής της κ. PALACIO VALLERSUNDI, με ημερομηνία 14 Μαΐου 2002 με την οποία διαβιβάζονται οι συστάσεις της Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών για τις επόμενες συνόδους (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) σημειώματος με ημερομηνία 16 Μαΐου, του κ. RØMER, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, σχετικά με τον προγραμματισμό των περιόδων συνόδου από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) πίνακα που κατάρτισε η Γενική Διεύθυνση της Προεδρίας, όπου περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς προφορικές ερωτήσεις - εξετάζει κατά σημείο το προσχέδιο ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουνίου (Δευτέρα 10 έως Πέμπτη 13), βάσει σημειώματος της Γενικής Διεύθυνσης του Προεδρείου, κατόπιν συνάντησης με τους γενικούς γραμματείας των πολιτικών ομάδων που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2002 και λαμβάνοντας υπόψη τον προγραμματισμό των κοινοβουλευτικών εργασιών, και εγκρίνει τις προτάσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω σημείωμα, με τις κάτωθι τροποποιήσεις: Τρίτη 11 Ιουνίου αποφασίζει να αναβάλει την εξέταση της έκθεσης MEDINA ORTEGA της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς για το κανονιστικό περιβάλλον. Τετάρτη 12 Ιουνίου αποφασίζει να τροποποιήσει τον τίτλο των δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής στο πλαίσιο της κοινής συζήτησης για τη διεύρυνση, απαλείφοντας της φράση «συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής χορήγησης ασύλου» PV\ doc 14 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

15 - αποφασίζει να εγγράψει, στο πλαίσιο της ίδιας κοινής συζήτησης, την προφορική ερώτηση O-0024/02 «Αιτούντες άσυλο που προέρχονται από τα μελλοντικά κράτη μέλη» που έχει καταθέσει η ομάδα ΦΙΛ. PV\ doc 15 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

16 3. Ανακοινώσεις του Προέδρου 3.1 Διεξαγωγή συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων ανοικτής σε όλα τα Μέλη, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2002 Η Διάσκεψη των Προέδρων - εγκρίνει, κατόπιν προτάσεως του Προέδρου, τη διεξαγωγή, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2002 στις 3.00 μ.μ., συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων ανοικτής σε όλα τα Μέλη, προκειμένου η Επιτροπή, εκπροσωπούμενη από τον κ. PRODI, Πρόεδρο και τους κκ. BARNIER και VITORINO, Επιτρόπους μέλη του Προεδρείου της Συντακτικής Συνέλευσης, να ενημερώσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατ αρχάς για τη συμβολή του στη Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης, που πρόκειται να υιοθετήσει τη ίδια ημέρα. 3.2 Επίσημες επισκέψεις Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση πρότασης του Προέδρου να προσκληθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ανατολικού Τιμόρ, κ. Xanana GUSMAO, (Βραβείο Ζαχάροφ 1999), και η ηγέτις της βιρμανικής αντιπολίτευσης κ. AUNG SAN SUU KYI, (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 1991 και Βραβείο Ζαχάροφ 1990), να πραγματοποιήσουν, εντός των επομένων μηνών, επίσημη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - λαμβάνει γνώση παρέμβασης του Γενικού Γραμματέα ο οποίος, απαντώντας σε ερώτημα που θέτουν οι κκ. WATSON και SCHULZ, σχετικά με την υποδοχή του Προέδρου της Ακτής του Ελεφαντοστού, ο οποίος θα βρεθεί στο Στρασβούργο στις 12 Ιουνίου 2002, διευκρινίζει τους κανόνες που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις επισήμων επισκέψεων ή επισκέψεων εργασίας των αρχηγών κρατών PV\ doc 16 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

17 - λαμβάνει γνώση του αιτήματος του κ. WATSON να προβλεφθεί, εντός των επομένων μηνών, επίσημη επίσκεψη ενός αρχηγού κράτους της Κεντρικής ή Μεσημβρινής Αφρικής - συμφωνεί να εξετάσει σε μια επόμενη συνεδρίαση το αίτημα αυτό, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των επισήμων επισκέψεων. 3.3 Συγκρούσεις αρμοδιοτήτων μεταξύ κοινοβουλευτικών επιτροπών Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση των κάτωθι εγγράφων: επιστολής με ημερομηνία 25 Απριλίου 2002 της κ. PALACIO VALLERSUNDI, προέδρου της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, σε σχέση με τρεις περιπτώσεις συγκρούσεων αρμοδιοτήτων μεταξύ κοινοβουλευτικών επιτροπών (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) τριών επιστολών, με ημερομηνία 16 Μαΐου 2002, του κ. IMBENI, Αντιπροέδρου, με τις οποίες διαβιβάζεται οι γνωμοδοτήσεις της ομάδας εργασίας «συγκρούσεις αρμοδιοτήτων» (PE /ΠΡΟΕΔΡ./REP1, REP 2 και REP 3) - λαμβάνει γνώση ανακοίνωσης του Προέδρου, ο οποίος ανακοινώνει ότι παρέλαβε την ίδια ημέρα τη γνωμοδότηση της ομάδας εργασίας «συγκρούσεις αρμοδιοτήτων», σε σχέση με τρεις περιπτώσεις συγκρούσεων αρμοδιοτήτων μεταξύ κοινοβουλευτικών επιτροπών: (α) όσον αφορά τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ της Επιτροπής Βιομηχανίας, Εξωτερικού Εμπορίου, Έρευνας και Ενέργειας και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής των PV\ doc 17 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

18 Καταναλωτών, επί της «πρότασης οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την προώθηση της χρήσης βιοκαυσίμων για τις μεταφορές» (COM(2001) 547 τελικό), η ομάδα εργασίας συνιστά επιβεβαίωση της αρχικής παραπομπής (αρμόδια επί της ουσίας ΒΕΕΕ, και γνωμοδότηση ΠΕΡΒ ενισχυμένη διαδικασία Hughes μεταξύ των δύο αυτών επιτροπών) (β) όσον αφορά τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, σχετικά με την «πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την εισαγωγή της πληροφορικής στη διακίνηση και τους ελέγχους των προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης» (COM(2001) 466 τελικό), η ομάδα εργασίας συνιστά και πάλι επιβεβαίωση της αρχικής παραπομπής (αρμόδια επί της ουσίας ΟΙΚΟ και γνωμοδότηση ΠΡΟΫ και ΕΛΕΓ) (γ) τέλος, όσον αφορά τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής των Καταναλωτών σχετικά με την «πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών» (COM(2002) 17 τελικό), η ομάδα εργασίας πιστεύει ότι η αρχική παραπομπή πρέπει να τροποποιηθεί και να οριστεί αρμόδια επί της ουσίας η ΠΕΡΒ και για γνωμοδότηση η ΝΟΜΙ, και προτείνει την εφαρμογή της διαδικασίας Hughes μεταξύ των δύο επιτροπών - παρακολουθεί παρέμβαση της κ. PALACIO VALLERSUNDI, προέδρου της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, η οποία επισημαίνει ότι ο κ. GARGANI, πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς, διαφωνεί με την πρόταση ανάθεσης της πρότασης οδηγίας περί των περιβαλλοντικών ζημιών PV\ doc 18 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

19 στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, και διατυπώνει και την προσωπική της άποψη ότι ο εν λόγω φάκελος πρέπει να ανατεθεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, με εφαρμογή της ενισχυμένης διαδικασίας Hughes μεταξύ των δύο αυτών επιτροπών - παρακολουθεί παρέμβαση του Προέδρου, ο οποίος υπενθυμίζει ότι εναπόκειται στη Διάσκεψη των Προέδρων να αποφασίσει επί του θέματος, υιοθετώντας ή απορρίπτοντας τις συστάσεις της ομάδας εργασίας των τριών Αντιπροέδρων διευκρινίζει ότι, μέχρι στιγμής, η Διάσκεψη των Προέδρων έχει αποδεχθεί όλες τις φορές τις συστάσεις τους - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. POETTERING, προέδρου της ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, και του κ. WATSON, προέδρου της ομάδας ΦΙΛ, οι οποίοι δηλώνουν ότι συμμερίζονται την τοποθέτηση της κ. PALACIO VALLERSUNDI και ζητούν τη λήψη απόφασης το ταχύτερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη και τον βαθμό προόδου των εργασιών της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων - παρακολουθεί παρέμβαση της κ. FRASSONI, συμπροέδρου της ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ και του κ. BLOKLAND, ασκούντος χρέη προέδρου της ομάδας ΕΔΔ, οι οποίοι, βάσει του περιεχομένου της πρότασης οδηγίας, τοποθετούνται υπέρ της ανάθεσης του φακέλου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. SCHULZ, ασκούντος χρέη προέδρου της ομάδας ΕΣΚ, ο οποίος προτείνει να αναβληθεί η λήψη απόφασης σχετικά με τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. WURTZ, προέδρου της ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, ο οποίος αναφέρει ότι σε περίπτωση αμφισβήτησης απόφασής τους από πρόεδρο επιτροπής, πρέπει να ακούγεται η άποψη των Αντιπροέδρων - αποφασίζει να αποδεχθεί τη γνωμοδότηση της ομάδας εργασίας «σύγκρουση αρμοδιοτήτων» όσον αφορά τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ της Επιτροπής PV\ doc 19 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

20 ΒΕΕΕ και της Επιτροπής ΠΕΡΒ επί της πρότασης οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την προώθηση της χρήσης βιοκαυσίμων για τις μεταφορές, επιβεβαιώνοντας την αρχική ανάθεση του εν λόγω φακέλου - αποφασίζει να αποδεχθεί τη γνωμοδότηση της ομάδας εργασίας «σύγκρουση αρμοδιοτήτων» όσον αφορά τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ της Επιτροπής ΟΙΚΟ και ΕΛΕΓ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την εισαγωγή της πληροφορικής στη διακίνηση και τους ελέγχους των προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης, επιβεβαιώνοντας την αρχική ανάθεση του εν λόγω φακέλου - αποφασίζει να αναβάλει για επόμενη συνεδρίαση την απόφαση σχετικά με τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ της Επιτροπής ΝΟΜΙ και της Επιτροπής ΠΕΡΒ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών. 3.4 Επίσκεψη του κ. WICKREMESINGHE, Πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση πρότασης του Προέδρου για ανεπίσημη συνάντηση των προέδρων των πολιτικών ομάδων με τον κ. WICKREMESINGHE, Πρωθυπουργό της Σρι Λάνκα, επ ευκαιρία της επισκέψεώς του στις Βρυξέλλες, στις 30 Μαΐου αποδέχεται την πρόταση αυτή. PV\ doc 20 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

21 3.5 Επίσκεψη ομάδας εργασίας της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με τις Χώρες του Μαγκρέμπ στη Λιβύη Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση επιστολής με ημερομηνία 15 Μαΐου 2002, του κ. GALEOTE, προέδρου της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με τις Χώρες του Μαγκρέμπ, με την οποία διαβιβάζει πληροφορίες σχετικά με επίσκεψη ομάδας εργασίας της αντιπροσωπείας του στη Λιβύη, από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ./Συμπλ.) - αποφασίζει ότι η επίσκεψη αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί στη βάση αυτή. 3.6 Επίσκεψη του κ. ABU ALA, Προέδρου του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου Η Διάσκεψη των Προέδρων - ενημερώνεται από τον Πρόεδρο σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του κ. ABU ALA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εντός των προσεχών εβδομάδων. PV\ doc 21 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

22 4. Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το σχέδιο χρονοδιαγράμματος των συνόδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2003 Αποφασίζει να αναβάλει την εξέταση του σημείου αυτού. PV\ doc 22 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

23 5. Σχέδιο διοργανικής συμφωνίας της 7 ης Ιουνίου 2001 σχετικά με την πρόσβαση του ΕΚ σε ευαίσθητες πληροφορίες του Συμβουλίου στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας - Επιστολές των κκ. BROK και de MIGU του Απριλίου 2002 Αποφασίζει να αναβάλει την εξέταση του σημείου αυτού, εν αναμονή διεξοδικότερων πληροφοριών όσον αφορά τη νέα θέση του Συμβουλίου. PV\ doc 23 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

24 6. Μέτρα σχετικά με την προστασία των ευαίσθητων εγγράφων στο εσωτερικό του οργάνου Η εξέταση του σημείου αυτού αναβάλλεται. PV\ doc 24 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

25 7. Ανταλλαγή απόψεων επί των προτάσεων του φακέλου «βελτίωση της νομοθέτησης» - ενδεχομένως, σύνθεση, εντολή και μέθοδος εργασίας της διοργανικής ομάδας Η εξέταση του σημείου αυτού αναβάλλεται. PV\ doc 25 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

26 8. Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης, παρουσία των κκ. MENDEZ DE VIGO και ΗÄNSCH, εκπροσώπους του Κοινοβουλίου στο Προεδρείο της Συντακτικής Συνέλευσης Αποφασίζει να αναβάλει την εξέταση του σημείου αυτού, δεδομένου ότι ουδείς εκ των κκ. MENDEZ DE VIGO, και ΗÄNSCH ήταν σε θέση να παραστούν στη συνεδρίαση. PV\ doc 26 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

27 9. Προτάσεις απόφασης χωρίς συζήτηση 9.1 Επιστολή της κ. PACK, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2002, με την οποία ζητεί την πραγματοποίηση ad hoc επίσκεψης του προεδρείου της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Η Διάσκεψη των Προέδρων, αποφασίζοντας χωρίς συζήτηση, - λαμβάνει γνώση επιστολής με ημερομηνία 23 Απριλίου 2002 της κ. PACK, με την οποία ζητείται η πραγματοποίηση ad hoc επίσκεψης του προεδρείου της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας από τις 30 Μαΐου έως την 1 η Ιουνίου 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - αποφασίζει να εξουσιοδοτήσει το προεδρείο της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη να πραγματοποιήσει ad hoc επίσκεψη, συνοδευόμενο κατ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, από τον κ. LAGENDIJK, εισηγητή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τη διαδικασία σταθεροποίησης και την σύνδεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), από τις 30 Μαΐου έως την 1 η Ιουνίου 2002, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέλη θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους μετά το πέρας των εργασιών της δεύτερης περιόδου συνόδου του Μαΐου II στις Βρυξέλλες. PV\ doc 27 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

28 9.2 Επιστολή με ημερομηνία 19 Απριλίου 2002 του κ. BÜHLER, προέδρου της Συνέλευσης της ΔΕΕ, με την οποία προσκαλείται τριμελής αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παραστεί στην επόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2002 στο Παρίσι Η Διάσκεψη των Προέδρων, αποφασίζοντας χωρίς συζήτηση, - λαμβάνει γνώση επιστολής, με ημερομηνία 19 Απριλίου 2002, του κ. BÜHLER, Προέδρου της Συνέλευσης της ΔΕΕ (PE /ΠΡΟΕΔΡ. + παράρτημα) - αποφασίζει να εξουσιοδοτήσει τη συμμετοχή τριών κατ ανώτατο όριο μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα οριστούν από τις πολιτικές ομάδες, με βάση τη συνεχή μέθοδο D'Hondt, μεταξύ των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής, στη Συνέλευση της ΔΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου Επιστολή με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου της κ. AGUIRRE GIL DE BIEDMA, Προέδρου της Ισπανικής Γερουσίας, με την οποία προσκαλείται αντιπροσωπεία να συμμετάσχει, στις 27 και 28 Ιουνίου 2002, σε συνέδριο στη Μαδρίτη, σχετικά με τον ρόλο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Η Διάσκεψη των Προέδρων, αποφασίζοντας χωρίς συζήτηση, - λαμβάνει γνώση των κάτωθι εγγράφων: επιστολής με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2002 της κ. Esperanza AGUIRRE GIL DE BIEDMA, Προέδρου της Ισπανικής Γερουσίας, προς τον κ. COX, Πρόεδρο (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) επιστολής με ημερομηνία 16 Μαΐου 2002 της κ. PALACIO VALLERSUNDI, προέδρου της Επιτροπής Ελευθεριών και Δικαιωμάτων PV\ doc 28 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

29 των Πολιτών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (PE /ΠΡΟΕΔΡ./NV) - αποφασίζει να εξουσιοδοτήσει τη συμμετοχή πέντε μελών, τα οποία θα οριστούν από τις πολιτικές ομάδες, βάσει της συνεχούς μεθόδου D Hondt, μεταξύ των μελών της Επιτροπής Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Πολιτών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής, στο συνέδριο που διοργανώνει στη Μαδρίτη, στις Ιουνίου 2002, η Ισπανική Γερουσία σχετικά με τη σύσταση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. PV\ doc 29 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

30 10. Επιστολή με ημερομηνία 11 Απριλίου 2002 του κ. GARGANI, με την οποία διαβιβάζεται η γνωμοδότηση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς σχετικά με το καταστατικό των βουλευτών Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση των κάτωθι εγγράφων: επιστολής με ημερομηνία 11 Απριλίου 2002 του κ. GARGANI, προέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς, προς τον κ. COX, Πρόεδρο (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) γνωμοδότησης της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς, με ημερομηνία 9 Απριλίου 2002 που περιγράφει τα βασικά στοιχεία του καταστατικού των βουλευτών (PE /ΑΝΑΘ.) - παρακολουθεί παρέμβαση του Προέδρου, ο οποίος καλεί τη Διάσκεψη των Προέδρων να αποφανθεί περί της ακολουθητέας διαδικασίας όσον αφορά το φάκελο «καταστατικό των βουλευτών», μετά τη έγκριση της γνωμοδότησής της από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. ROTHLEY, εισηγητή, ο οποίος κατ αρχάς επιβεβαιώνει ότι η έκθεση που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς αποτελεί την κατάληξη μιας πολύ μακράς συζήτησης, και ότι η ουσία της έκθεσης αυτής δεν επιδέχεται αμφισβήτησης κατά την άποψή του, το κείμενο πρέπει να υποβληθεί σύντομα στην Ολομέλεια, όπου θα συγκεντρώσει σαφή πλειοψηφία είναι επίσης πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας αν βασίζονται σε εντολή που θα έχει συγκεντρώσει την πλειοψηφία της Ολομέλειας τέλος, καλεί τη Διάσκεψη των Προέδρων να εξετάσει τον εν λόγω φάκελο στο πλαίσιο της Συνθήκης της Νίκαιας καθώς και τις εργασίες της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης PV\ doc 30 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

31 - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. SCHULZ, ασκούντος χρέη προέδρου της ομάδας ΕΣΚ, ο οποίος δηλώνει, εξ ονόματος της ομάδας του ότι η επόμενη φάση της διαδικασίας πρέπει να βασιστεί στις εξής τέσσερις βασικές αρχές: (1) οι βασικές συνιστώσες του καταστατικού (αποδοχές αποζημιώσεις δικαίωμα επιλογής συνταξιοδοτικού καθεστώτος φορολογία) δεν επιδέχονται τροποποιήσεων (2) κομβικό ζήτημα του εν λόγω φακέλου είναι η διαφορά των σημερινών αποδοχών των βουλευτών με τις μελλοντικές (3) ο Πρόεδρος και ο εισηγητής πρέπει να συναντήσουν, το ταχύτερο δυνατόν, υψηλοτάτου επιπέδου αντιπροσωπεία του Συμβουλίου μετά τη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος και ο εισηγητής πρέπει να υποβάλουν διαδικαστική πρόταση στη Διάσκεψη των Προέδρων (4) η έγκριση καταστατικού των βουλευτών συνιστά πράξη υψίστης πολιτικής σημασίας, καθόσον τα μέλη θα αποκτήσουν, επί τέλους, καθαυτό δικό τους καθεστώς, ανεξάρτητο από το καθεστώς των ομολόγων τους των εθνικών κοινοβουλίων - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. POETTERING, προέδρου της ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι η θέση της ομάδας του είναι παρεμφερής με αυτή του κ. SCHULZ πιστεύει επίσης ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο όσον αφορά τα ουσιώδη στοιχεία του σχεδίου και ότι είναι πλέον σκόπιμο να υποβληθεί στην Ολομέλεια η γνωμοδότηση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς. Όσον αφορά την πρόταση του κ. SCHULZ για συνάντηση με το Συμβούλιο, προτείνει να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο και τον εισηγητή ο πρόεδρος και οι συντονιστές της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς και η εντολή της αντιπροσωπείας αυτής να περιοριστεί στο να διαπιστώσει την άποψη του Συμβουλίου όσον αφορά το νέο σχέδιο καταστατικού, χωρίς να υπεισέλθει σε διαπραγματεύσεις επί του περιεχομένου του PV\ doc 31 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

32 - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. WATSON, προέδρου της ομάδας ΦΙΛ, ο οποίος διερωτάται σχετικά με την ακριβή φάση της διαδικασίας καθώς και με τη σκοπιμότητα ενδεχόμενης υποβολής στην Ολομέλεια μιας έκθεσης που απευθύνεται στον Πρόεδρο, επιβεβαιώνοντας ότι εναπόκειται στην Ολομέλεια να εγκρίνει την τελική απόφαση επί του εν λόγω φακέλου. Προτείνει η βολιδοσκόπηση των προθέσεων του Συμβουλίου να ανατεθεί μόνο στον Πρόεδρο, ο οποίος εν συνεχεία θα υποβάλει στη Διάσκεψη των Προέδρων έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης - παρακολουθεί παρέμβαση της κ. FRASSONI, συμπροέδρου της ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, η οποία υποστηρίζει την τελευταία πρόταση - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. WURTZ, προέδρου της ομάδας ΕΕΑ/ΑΡΠΡΒΧ, ο οποίος συμμερίζεται την άποψη αυτή, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη διερευνητική φύση της εντολής που θα ανατεθεί στον Πρόεδρο - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. BLOKLAND, ασκούντος χρέη προέδρου της ομάδας ΕΔΔ, και του κ. DL ALBA, μη εγγεγραμμένου μέλους, οι οποίοι συμμερίζονται την άποψη αυτή - παρακολουθεί παρέμβαση του Προέδρου, ο οποίος επισημαίνει ότι οι απόψεις των διαφόρων πολιτικών ομάδων συγκλίνουν πολύ και καταλήγει ότι, κατά την άποψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων, η έκθεση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς αποτελεί, κατά το μάλλον ή ήττον, μια σαφή δέσμη που αποτελεί τη βάση για οιασδήποτε μορφής διερευνητική προσπάθεια προς το Συμβούλιο. Δηλώνει διατεθειμένος να συναντηθεί με το Συμβούλιο, βάσει της έκθεσης της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς και με στόχο να πληροφορηθεί τις αντιδράσεις του Συμβουλίου και να υποβάλει, το ταχύτερο δυνατόν, τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής στη Διάσκεψη των Προέδρων. Διευκρινίζει ότι η διερευνητική αυτή αποστολή επ ουδενί προδικάζει τις αποφάσεις που θα κληθεί στη συνέχεια να λάβει η Διάσκεψη των Προέδρων, όσον αφορά τη συνέχεια της διαδικασίας PV\ doc 32 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

33 - παρακολουθεί νέα παρέμβαση του κ. ROTHLEY, εισηγητή, ο οποίος είναι της άποψης ότι πρωταρχική σημασία έχει η Ολομέλεια να τοποθετηθεί εκ των προτέρων σχετικά με κάθε παράσταση ενώπιον του Συμβουλίου και ότι ο φάκελος αυτός πρέπει, τελικά, να τεθεί σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων, δεδομένου ότι πρόκειται περί ενός ζητήματος κατ εξοχήν πολιτικού. Αναφέρει ότι η κατάληξη στο κείμενο αυτό υπήρξε δύσκολη και ότι οιαδήποτε τροποποίηση κινδυνεύει να αποδυναμώσει την υποστήριξη που θα μπορούσε να επιτευχθεί στη ολομέλεια. Υπενθυμίζει επίσης ότι αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει κατορθώσει να διαθέτει πραγματικό καταστατικό μέχρι τα τέλη του 2002 ή τις αρχές του 2003, η έναρξη ισχύος του νέου καταστατικού κινδυνεύει να αναβληθεί για το παρακολουθεί νέα παρέμβαση του κ. SCHULZ, ασκούντος χρέη προέδρου της ομάδας ΕΣΚ, ο οποίος δηλώνει ότι επείσθη από την πρόταση του Προέδρου προσθέτει ότι προτιμά τη διερευνητική συνάντηση με το Συμβούλιο να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος μόνος του, χωρίς τη συνοδεία αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτείνει, ωστόσο, η Διάσκεψη των Προέδρων να λάβει οριστική απόφαση στην επόμενη συνεδρίασή της - παρακολουθεί νέα παρέμβαση του κ. POETTERING, προέδρου της ομάδας ΕΛΚ- ΕΔ, ο οποίος τίθεται υπέρ των αυστηρώς διερευνητικών συζητήσεων. Διερωτάται, ωστόσο, σχετικά με το επίπεδο εκπροσώπησης του Συμβουλίου και επιθυμεί το θέμα του ορισμού εκπροσώπου(ων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εν λόγω συνάντηση να τεθεί στις πολιτικές ομάδες - παρακολουθεί νέα παρέμβαση του κ. WATSON, προέδρου της ομάδας ΦΙΛ και του κ. WURTZ, προέδρου της ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, οι οποίοι τοποθετούνται κατά της αναβολής λήψης απόφασης - παρακολουθεί τελική παρέμβαση του Προέδρου, ο οποίος βεβαιώνει ότι έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα της εκ των προτέρων διενέργειας εσωτερικών διαβουλεύσεων στο πλαίσιο των πολιτικών ομάδων τονίζει ότι είναι αναγκαίο όχι απλώς να επιτευχθεί πλειοψηφία στο πλαίσιο του οργάνου αλλά, κυρίως, πολιτική PV\ doc 33 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

34 συμφωνία με το Συμβούλιο προτείνει να έλθει σε επαφή με τον Προεδρεύοντα του Συμβουλίου κ. AZNAR, μόλις η Διάσκεψη των Προέδρων του δώσει τη σχετική εντολή δηλώνει επίσης διατεθειμένος να έλθει σε επαφή, σε διμερή βάση, με όσο το δυνατόν περισσότερους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων τέλος, υπενθυμίζει την αναγκαιότητα υιοθέτησης ρεαλιστικής προσέγγισης επί του φακέλου αυτού - λαμβάνει γνώση της διάθεσης του Προέδρου να προχωρήσει, βάσει της γνωμοδότησης της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς, σε διερευνητικές επαφές με το Συμβούλιο και να υποβάλει έκθεση στη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να μπορέσει αυτή να αποφασίσει, αν χρειαστεί, να υποβάλει τη γνωμοδότηση αυτή στην Ολομέλεια - αποφασίζει να αποφασίσει για την ακολουθητέα διαδικασία στην επόμενη συνεδρίασή του. PV\ doc 34 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

35 11. Διάφορα και επείγοντα θέματα 11.1 Προετοιμασίες για το Ευρωμεσογειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2002 στο Μπάρι σύνθεση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ορισμός δύο αντιπροέδρων που θα εκπροσωπήσουν το Κοινοβούλιο στις ομάδες εργασίας Η Διάσκεψη των Προέδρων λαμβάνει γνώση των κάτωθι εγγράφων: - επιστολής, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 2001, του κ. IMBENI, Αντιπροέδρου, ο οποίος ζητεί η Διάσκεψη των Προέδρων να ορίσει τους συμπροέδρους των τριών ομάδων εργασίας του Ευρωμεσογειακού Φόρουμ (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) επιστολής, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2001, του κ. IMBENI (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) καθώς και συνημμένης σε αυτήν επιστολής του Ιταλικού Κοινοβουλίου και της Ιταλικής Γερουσίας, με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 2001, προς την κ. Fontaine, τότε Πρόεδρο (PE /ΠΡΟΕΔΡ./ANN) επιστολής με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2002 του κ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Αντιπροέδρου, που προβαίνει σε απολογισμό των αποτελεσμάτων της τρίτης Διάσκεψης των Προέδρων των Ευρωμεσογειακών Κοινοβουλίων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ. + παραρτήματα) επιστολής με ημερομηνία 23 Απριλίου 2002, του κ. COLOM I NAVAL, Αντιπροέδρου, με την οποία υποβάλλει την υποψηφιότητά του για τη θέση του συμπροέδρου στην ομάδα εργασίας για τη μετανάστευση (ΡΕ /ΠΡΟΕΔΡ.) PV\ doc 35 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

36 επιστολής με ημερομηνία 6 Μαΐου 2002 των κκ. IMBENI, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και COLOM I NAVAL, Αντιπροέδρων, με την οποία προτείνουν τον ορισμό τους ως συμπροέδρων, αντιστοίχως, των ομάδων εργασίας για τον κανονισμό, την παρακολούθηση και τη μετανάστευση (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) επιστολής με ημερομηνία 6 Μαΐου 2002 του κ. POETTERING, με την οποία υποβάλλει την υποψηφιότητα του κ. HERNANDEZ MOLLAR ως συμπροέδρου της ομάδας εργασίας για τη μετανάστευση (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) πίνακα που παρουσιάζει τη σύνθεση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Ευρωμεσογειακό Φόρουμ (PE /ΠΡΟΕΔΡ./ΑΝΑΘ.) - παρακολουθεί παρέμβαση του Προέδρου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να οριστεί συμπρόεδρος στην ομάδα εργασίας για τη μετανάστευση και το εμπόριο ανθρωπίνων όντων, δεδομένου ότι η εν λόγω ομάδα εργασίας συνέρχεται την επόμενη εβδομάδα προτείνει, λόγω του προχωρημένου της ώρας, η Διάσκεψη των Προέδρων να λάβει ad hoc προσωρινή απόφαση για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, εν αναμονή οριστικής απόφασης που θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. POETTERING, προέδρου της ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, ο οποίος ζητεί την αναβολή της λήψης απόφασης, και προτείνει οι γενικοί γραμματείς των πολιτικών ομάδων να προσπαθήσουν να εξεύρουν συναινετική πρόταση κατά την προσεχή συνεδρίασή τους - παρακολουθεί παρέμβαση του κ. SCHULZ, ο οποίος επισημαίνει ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να λάβει απόφαση, και εκφράζει τη λύπη του γι αυτό - υιοθετεί την πρόταση του κ. POETTERING να επιφορτιστούν οι γενικοί γραμματείς των πολιτικών ομάδων με τον ορισμό συμπροέδρου στην ομάδα εργασίας για τη μετανάστευση και το εμπόριο ανθρωπίνων όντων, προσωρινώς, ενόψει μόνο της επικείμενης συνεδρίασης της εν λόγω ομάδας εργασίας. PV\ doc 36 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

37 11.2 Επιστολή με ημερομηνία 24 Απριλίου 2002 του κ. WATSON με την οποία ζητείται η αποστολή παρατηρητών στις εκλογές των Σεϋχελλών Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση των κάτωθι εγγράφων: επιστολής, με ημερομηνία 22 Απριλίου 2002, του κ. WATSON, προέδρου της ομάδας ΦΙΛ, με την οποία ζητείται η αποστολή αντιπροσωπείας παρατηρητών στις εκλογές των Σεϋχελλών (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) επιστολής, με ημερομηνία 16 Μαΐου 2002, του κ. BROK, προέδρου της ομάδας συντονισμού των εκλογικών παρατηρητών, στην οποία παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της 16 ης Μαΐου 2002 της εν λόγω ομάδας (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - αποφασίζει να εξουσιοδοτήσει την περιορισμένης συμμετοχής αποστολή ad hoc αντιπροσωπείας, της οποίας τα μέλη θα οριστούν από τις πολιτικές ομάδες με βάση το συνεχές σύστημα D Hondt, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις βουλευτικές εκλογές των Σεϋχελλών - αποφασίζει να εξετάσει στην επόμενη συνεδρίασή του τις προτάσεις που διατυπώνονταν στην επιστολή του κ. BROK όσον αφορά την αποστολή αντιπροσωπειών στο μέλλον, και να παραπέμψει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, το σχέδιο τροποποίηση του άρθρου 21 των εκτελεστικών διατάξεων των δραστηριοτήτων των αντιπροσωπειών. PV\ doc 37 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

38 11.3 Επιστολή του κ. MIRANDA σχετικά με την αποστολή στην Αγκόλα, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2002, πενταμελούς αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ανάπτυξης - Δημοσιονομικό δελτίο Η εξέταση του σημείου αυτού αναβάλλεται Επιστολή με ημερομηνία 15 Μαΐου 2002 της κ. FRASSONI με την οποία ζητείται η αποστολή ad hoc αντιπροσωπείας στην Τυνησία επ' ευκαιρία του δημοψηφίσματος για το σύνταγμα που προβλέπεται να διενεργηθεί στις 26 Μαΐου 2002 Η Διάσκεψη των Προέδρων - λαμβάνει γνώση επιστολής, με ημερομηνία 15 Μαΐου 2002, της κ. FRASSONI, συμπροέδρου της ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - λαμβάνει γνώση των παρατηρήσεων που διετύπωσε η συντονιστική εκλογική ομάδα, όπως αντικατοπτρίζονται στην επιστολή του κ. BROK με ημερομηνία 16 Μαΐου παρακολουθεί παρέμβαση του κ. POETTERING, προέδρου της ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, ο οποίος τοποθετείται υπέρ της αποστολής αντιπροσωπείας περιορισμένης συμμετοχής - αποφασίζει να εγκρίνει την αποστολή ad hoc αντιπροσωπείας περιορισμένης συμμετοχής, της οποίας τα μέλη θα οριστούν από τις πολιτικές ομάδες με βάση το συνεχές σύστημα D Hondt. PV\ doc 38 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

39 12. Σημεία προς ενημέρωση Η Διάσκεψη των Προέδρων λαμβάνει γνώση των κάτωθι εγγράφων: επιστολής, με ημερομηνία 26 Απριλίου 2002, του κ. IMBENI, Αντιπροέδρου, με την οποία προβαίνει σε απολογισμό της συμμετοχής της αντιπροσωπείας του ΕΚ στη 19η σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Κοινοπολιτείας και του Φόρουμ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (PE /ΠΡΟΕΔΡ. + παραρτήματα) επιστολής, με ημερομηνία 2 Μαΐου 2002, της κ. KAΡAMANOΥ, προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών, σχετικά με την πρόσκληση γυναικών βουλευτών στη Συνέλευση σε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της Ευρώπης (PE /ΠΡΟΕΔΡ. + παράρτημα) επιστολής με ημερομηνία 16 Μαΐου 2002 του κ. LICANDRO, αναπληρωτή γενικού γραμματέα της ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, σχετικά με τον ορισμό του κ. GRAÇA MOURA στην αντιπροσωπεία για τη Λιθουανία (PE /ΠΡΟΕΔΡ.). ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 επιστολής, με ημερομηνία 14 Μαΐου 2002, της κ. PALACIO VALLERSUNDI, προέδρου της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, σχετικά με τις προτάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών όσον αφορά τις εκθέσεις πρωτοβουλίας (INI) (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της 9 ης Δεκεμβρίου 1999 στην οποία καθορίζεται η διαδικασία χορήγησης εξουσιοδότησης για τις εκθέσεις ιδίας πρωτοβουλίας, κατά την έννοια του άρθρου 163 του PV\ doc 39 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

40 Κανονισμού, οι αιτήσεις που η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών παραπέμπει στη Διάσκεψη των Προέδρων θεωρείται ότι έλαβαν εξουσιοδότηση εκτός και αν η Διάσκεψη των Προέδρων γνωμοδοτήσει περί του αντιθέτου, το αργότερο ένα μήνα μετά την παραπομπή τους. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 επιστολής, με ημερομηνία 14 Μαΐου 2002, της κ. PALACIO VALLERSUNDI, προέδρου της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, σχετικά με τις εκθέσεις και τα έγγραφα που διαβιβάζονται προς ενημέρωση (έγγραφα COS) (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της 15 ης Ιουνίου 2000 σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης εξουσιοδότησης για τις «εκθέσεις COS», οι αιτήσεις που η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών παραπέμπει στη Διάσκεψη των Προέδρων «θεωρείται ότι έλαβαν εξουσιοδότηση εκτός και αν η Διάσκεψη των Προέδρων διατυπώσει αντίθετη γνώμη το αργότερο εντός του μηνός που ακολουθεί την παραπομπή. PV\ doc 40 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

41 13. Ημερομηνία και τόπος της επόμενης συνεδρίασης Η Διάσκεψη των Προέδρων - αποφασίζει να πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίαση της την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2002, από τις 3.00 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ., στις Βρυξέλλες. * * * Η συνεδρίαση λήγει στις 5.36 μ.μ. * * * PV\ doc 41 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. των συνεδριάσεων της Πέμπτης, 4 Απριλίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. των συνεδριάσεων της Πέμπτης, 4 Απριλίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 PE-5/CP/PV/2002-10 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της Πέμπτης, 4 Απριλίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και της Τετάρτης 11 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και της συνεδρίασης της Πέμπτης 16 Μαΐου 2002

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της. Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6 B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της. Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6 B 01 PE-5/CP/PV/2002-18 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και της Πέμπτης, 13 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2002 από ώρα έως ώρα Κτίριο Louise WEISS Αίθουσα R 1,1.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2002 από ώρα έως ώρα Κτίριο Louise WEISS Αίθουσα R 1,1. PE-5/CP/PV/2002-20 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2002 από ώρα 14.30 έως ώρα 17.00. Κτίριο Louise WEISS Αίθουσα R 1,1 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης. της Πέμπτης 15 Απριλίου 2004 ώρα έως Κτίριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6 B 01.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης. της Πέμπτης 15 Απριλίου 2004 ώρα έως Κτίριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6 B 01. PV CPG 15-04-2004 PE-5/CPG/PV/2004-12 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 15 Απριλίου 2004 ώρα 15.00 έως 17.30 Κτίριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6 B 01 Bρυξέλλες ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2004 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2004 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6B 01 PE-5/CPG/PV/2004-04 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2004 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6B 01 Βρυξέλλες ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2001 από τις 3.05 μ.μ. έως τις 5.15 μ.μ.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2001 από τις 3.05 μ.μ. έως τις 5.15 μ.μ. PE-5/CP/PV/2001-11 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2001 από τις 3.05 μ.μ. έως τις 5.15 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri Spaak, αίθουσα 6 B 01 BΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 7 Οκτωβρίου 2010 PE-7/CPG/PV/2010-29 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της έκτακτης συνεδρίασης της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου 2010 Κτήριο PHS, Αίθουσα 6 B01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ PV\834100.doc PE446.962/CPGv01-00 Eνωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2000 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2000 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. PE-5/CP/PV/2000-19 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2000 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της. Τετάρτης 16 Ιουνίου 2004 από τις 5.15 μ.μ. έως 6.45 μ.μ. Κτίριο Paul-Henri SPAAK- Αίθουσα 6 B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της. Τετάρτης 16 Ιουνίου 2004 από τις 5.15 μ.μ. έως 6.45 μ.μ. Κτίριο Paul-Henri SPAAK- Αίθουσα 6 B 01 PE-5/CPG/PV/2004-16 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2004 από τις 5.15 μ.μ. έως 6.45 μ.μ. Κτίριο Paul-Henri SPAAK- Αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

της συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ.

της συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. PE-5/CP/PV/2001-32 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 Β 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 30 Αυγούστου 2001 από 3 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 30 Αυγούστου 2001 από 3 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01 PE-5/CP/PV/2001-21 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 30 Αυγούστου 2001 από 3 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης. της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2004 από τις 3.00μ.μ. έως τις 4.00 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης. της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2004 από τις 3.00μ.μ. έως τις 4.00 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1 PE-6/CPG/PV/2004-02 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2004 από τις 3.00μ.μ. έως τις 4.00 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται η διαδικασία έγκρισης περιγράφεται εξαντλητικά στις Συνθήκες. Κατά βάση είναι οι εξής:

Οι περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται η διαδικασία έγκρισης περιγράφεται εξαντλητικά στις Συνθήκες. Κατά βάση είναι οι εξής: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 21.9.2012 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με τον Κανονισμό όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων Εισηγητής: Rafał

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 6...

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 6... PE-5/ΠΡΟΕΔΡ/PV/2001-15 ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2001 από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2001 από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30μ.μ. Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της 18ης Οκτωβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της 18ης Οκτωβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01 PE-5/CP/PV/2001-26 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 18ης Οκτωβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις P7_TA(2014)0408 Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-6/QUAEST/PV/2006-06 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 6/2006 ΟΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 17 ης Μαΐου 2006 στις 15.00 Αίθουσα S 3.4 Κτήριο Louise Weiss (LOW) ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 1.3.2016 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με τον έλεγχο του μητρώου και της σύνθεσης των ομάδων εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής (2015/2319(INI))

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας, καθώς και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως είναι η ενισχυμένη συνεργασία,

Διαβάστε περισσότερα

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0906 (COD) 9975/16 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.10.2014 COM(2014) 668 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2001 από 2.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, αίθουσα R1, 1

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2001 από 2.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, αίθουσα R1, 1 PE-5/CP/PV/2001-25 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2001 από 2.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, αίθουσα R1, 1 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Εγκρίθηκε στις 26 Noεμβρίου 2013 Αναθεωρημένη έκδοση που εγκρίθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 4.8.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 229/1 II (Ανακοινώσεις) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αθήνα, 22 Μαρτίου 2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ που υπεβλήθη από τη συµπροεδρία της οµάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) 2.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 315/51 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΔΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 4ης MAΪOΥ 2009 1 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23 παράγραφος 2 του Κανονισμού 2, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 167/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 9-IX-2004 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Bρυξέλλες. της συνεδρίασης της Πέμπτης. Κτήριο Paul-Henry SPAAK - Αίθουσα 6B01

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 9-IX-2004 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Bρυξέλλες. της συνεδρίασης της Πέμπτης. Κτήριο Paul-Henry SPAAK - Αίθουσα 6B01 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 9-IX-2004 Κτήριο Paul-Henry SPAAK - Αίθουσα 6B01 - - - Bρυξέλλες PE 346.376/CPG PE-6/CPG/PV/2004-03 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

8338/1/15 REV 1 ΕΚΜ/νικ 1 CAB SG

8338/1/15 REV 1 ΕΚΜ/νικ 1 CAB SG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Απριλίου 2016 (OR. en) 8338/1/15 REV 1 POLGEN 61 CODEC 604 PE 84 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας, καθώς και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως είναι η ενισχυμένη συνεργασία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥθΥΝΣΗ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ" Ενιαία αγορά, εφαρµογή και νοµοθεσία για τα καταναλωτικά αγαθά Αυτοκινητοβιοµηχανία ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (TCMV)

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0399 (COD) 6932/18 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία INST 96 JUR 109

Διαβάστε περισσότερα

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Απριλίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0907 (APP) 7597/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: PE 41 INST 134 FREMP 40 JUR 160 AG 4 Επιτροπή των Μονίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2009-2014) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 10329/17 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CODEC

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2011 (21.11) (OR. en) 17187/11 POLGEN 204 CATS 120

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2011 (21.11) (OR. en) 17187/11 POLGEN 204 CATS 120 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2011 (21.11) (OR. en) 17187/11 POLGEN 204 CATS 120 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I» της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς την : την ΕΜΑ Θέμα : Το μέλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.10.2014 COM(2014) 636 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.10.2015 COM(2015) 549 final 2015/0255 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ευρωπαϊκή επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΣΙΚΟΥΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΣΙΚΟΥΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Καταναλωτικά αγαθά Αυτοκινητοβιοµηχανία ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΟ Ο ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ (CATP-AT) ENTR/04-EL Bρυξέλλες,

Διαβάστε περισσότερα

9227/19 ADD 1 ΔΑ/ΘΛ/μγ 1 ECOMP.1 LIMITE EL

9227/19 ADD 1 ΔΑ/ΘΛ/μγ 1 ECOMP.1 LIMITE EL Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Ιουνίου 2019 (OR. en) 9227/19 ADD 1 LIMITE PV CONS 25 ECOFIN 488 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Οικονομικά και Δημοσιονομικά Θέματα) 17

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0238/2019 9.4.2019 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 25 παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Στρασβούργο. της συνεδρίασης της Πέμπτης. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Στρασβούργο. της συνεδρίασης της Πέμπτης. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-6/CPG/PV/2004-18 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 16-12-2004 Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1 - - - Στρασβούργο PE 352.438/CPG. PE-6/CPG/PV/2004-18

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 4 MAΪΟΥ 2009 Το Προεδρείο, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23, παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας υπόψη την απόφασή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 01/00 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου 2000 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 3 2. Έγκριση των πρακτικών των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (ARLEM) Άρθρο 1. Σύνθεση

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (ARLEM) Άρθρο 1. Σύνθεση Βρυξέλλες, 1η Ιουλίου 2013 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (ARLEM) Άρθρο 1 Σύνθεση Τα μέλη της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.10.2015 COM(2015) 535 final 2015/0249 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης 3 της συμφωνίας της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών

Διαβάστε περισσότερα

14599/14 ROD/ag,alf DGC 2

14599/14 ROD/ag,alf DGC 2 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2014/0273 (NLE) 14599/14 COEST 383 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««Έγγραφο συνόδου 2009 15.2.2005 B6-.../2005 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B6-.../05 και B6-.../05 σύμφωνα με το άρθρο 108, παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ

ΙΙΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ L 348/130 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24.12.2008 ΙΙΙ (Πράξεις εγκριθείσες δυνάμει της συνθήκης ΕΕ) ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ 2008/976/ΔΕΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.10.2016 COM(2016) 656 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου για τη θέση που θα λάβει η Ένωση στο πλαίσιο της υποεπιτροπής υγειονομικής και φυτοϋγειονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 82/56 2.6.204 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Έγγραφο συνόδου 2009 12.2.2008 B6-0000 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B6-0005/2008 και B6-0006/2008 σύμφωνα με το άρθρο 108, παράγραφος 5,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.3.2016 COM(2016) 147 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση της Ένωσης που θα υιοθετηθεί στη μεικτή επιτροπή που έχει συσταθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρόκειται να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

A8-0156/5/αναθ.

A8-0156/5/αναθ. 4.4.2017 A8-0156/5/αναθ. 5/αναθ. Παράγραφος 6 6. επιδοκιμάζει τη συμφωνία της 28ης Μαρτίου 2017 με το Προεδρείο, σχετικά με το επίπεδο της κατάστασης προβλέψεων για το 2018 μειώνει το επίπεδο των δαπανών

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0133/11. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0133/11. Τροπολογία 11.9.2017 A8-0133/11 11 Παράγραφος 23 23. πιστεύει ότι επείγει η θέσπιση ενός κατάλληλου συστήματος ελέγχου των διαβιβάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχουν οι καταχωρισθέντες

Διαβάστε περισσότερα

16-19 Ιανουαρίου 2017 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

16-19 Ιανουαρίου 2017 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014 2019 Έγγραφο συνόδου ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 16-19 Ιανουαρίου 2017 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18/01/17 EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL Κατάλογος των διαδικασιών Εκτός από τις περιπτώσεις που το Κοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Φεβρουαρίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Φεβρουαρίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Φεβρουαρίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2014/0310 (NLE) 5992/15 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ACP 23 FIN 102 PTOM 7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.3.2018 COM(2018) 168 final 2018/0078 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία η Επιτροπή εξουσιοδοτείται να εγκρίνει, εξ ονόματος της Ένωσης, το Παγκόσμιο Σύμφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.5.2016 COM(2016) 280 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της θέσης που πρέπει να ληφθεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή δήλωση σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής και την ημερομηνία έγκρισης των οριστικών λογαριασμών της ΕΕ:

Κοινή δήλωση σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής και την ημερομηνία έγκρισης των οριστικών λογαριασμών της ΕΕ: Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιουλίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0282/A(COD) 10800/18 ADD 1 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ,

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ, EUROPOL JOINT SUPERVISORY BODY ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ Γνωμοδότηση 08/56 της ΚΕΑ σχετικά με την αναθεωρημένη συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ της Ευρωπόλ και της Eurojust Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0427 Καθορισμός της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

6996/18 1 DG D. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρυξέλλες, 23 Μαρτίου 2018 (OR. en) 6996/18 PV CONS 13 JAI 211 COMIX 122

6996/18 1 DG D. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρυξέλλες, 23 Μαρτίου 2018 (OR. en) 6996/18 PV CONS 13 JAI 211 COMIX 122 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαρτίου 2018 (OR. en) 6996/18 PV CONS 13 JAI 211 COMIX 122 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις) 8 και 9 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(205)058 Απαλλαγή 203: Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurojust). Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 29ης Απριλίου 205

Διαβάστε περισσότερα

5228/14 ΜΧΡ/γπ/ΑΒ 1 DPG

5228/14 ΜΧΡ/γπ/ΑΒ 1 DPG ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 20 Ιανουαρίου 2014 (23.01) (OR. en) 5228/14 Διοργανικός φάκελος: 2011/0196 (COD) CODEC 67 TRANS 10 PE 17 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

DGC 2A ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ. Βρυξέλλες, 7 Μαρτίου 2017 (OR. en) UE-KZ 2301/17

DGC 2A ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ. Βρυξέλλες, 7 Μαρτίου 2017 (OR. en) UE-KZ 2301/17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ Συμβούλιο Συνεργασίας Βρυξέλλες, 7 Μαρτίου 2017 (OR. en) UE-KZ 2301/17 Διοργανικός φάκελος: 2017/0019 (NLE) ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2013 (11.06) (OR. en) 10331/13 RECH 219 COMPET 380

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2013 (11.06) (OR. en) 10331/13 RECH 219 COMPET 380 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2013 (11.06) (OR. en) 10331/13 RECH 219 COMPET 380 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ του : Συμβουλίου προς : τις αντιπροσωπίες αριθ. προηγ. εγγρ.: 9763/13 RECH

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.9.2015 COM(2015) 488 final 2015/0237 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να υιοθετηθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην εξηκοστή

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1807/2016

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1807/2016 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-1338/2017 7.12.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1807/2016 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος 5 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

11382/17 ADD 1 ΜΑΚ/ριτ/ΠΧΚ 1 DG B 2A

11382/17 ADD 1 ΜΑΚ/ριτ/ΠΧΚ 1 DG B 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 28 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0289 (COD) 11382/17 ADD 1 PECHE 298 CODEC 1267 ΣΧΕΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Θέμα: Θέση του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

11007/17 ΧΓ/γπ 1 DGB 1 A

11007/17 ΧΓ/γπ 1 DGB 1 A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουλίου 2017 (OR. en) 11007/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 10430/17 Θέμα: AGRI 376 AGRIORG

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ: Προτάσεις των Ομάδων PPE-DE και PSE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ: Προτάσεις των Ομάδων PPE-DE και PSE ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ: Προτάσεις των Ομάδων PPE-DE και PSE ΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ 1 Καταχώρηση των αναφορών: Κάθε αναφορά που υποβάλλεται στο Κοινοβούλιο καταγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.11.2014 COM(2014) 698 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 14.5.2014 L 139/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 492/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Μαρτίου 2014 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 528/2012 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός της Μικτής Παιδαγωγικής Επιτροπής

Εσωτερικός κανονισμός της Μικτής Παιδαγωγικής Επιτροπής Ευρωπαϊκά Σχολεία Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Γενική Γραμματεία Αριθ. : 2009-D-295-el-6 Πρωτότυπο : FR Εσωτερικός κανονισμός της Μικτής Παιδαγωγικής Επιτροπής Εγκριθείς από το Ανώτατο Συμβούλιο κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ. Βρυξέλλες. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL. της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ. Βρυξέλλες. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL. της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις PE-7/BUR/PV/2011-03 ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις 09-02-2011 Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6B001 - - - Βρυξέλλες PV\859029.doc PE457.884/ΠΡΟΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-7/QUAEST/PV/2012-04 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 04/2012 ΤΟ ΣΩMA TΩN KOΣMHTOΡΩN ΠΡΑΚΤΙΚΑ της τακτικής συνεδρίασης της Πέµπτης, 19 Απριλίου 2012 στις 15.00 Αίθουσα S 3.4 του Κτιρίου LOW Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.5.2016 COM(2016) 266 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση της Ένωσης που θα υιοθετηθεί στη μεικτή επιτροπή που έχει

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 123/16 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/752 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2015 για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.11.2016 COM(2016) 735 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για τη χορήγηση ειδικού καθεστώτος στην

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0308 (NLE) 14708/17 TRANS 506 COWEB 137 ELARG 85 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1 ΠΡΟΟΙΜΙΟ Κατά τη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες στις 8 Νοεμβρίου 2006, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

A7-0043/ Προσαρμογή του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Συνθήκη της Λισαβόνας

A7-0043/ Προσαρμογή του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Συνθήκη της Λισαβόνας 18.11.2009 A7-0043/ 001-071 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-071 κατάθεση: Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων Έκθεση David Martin A7-0043/2009 Προσαρμογή του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Συνθήκη της Λισαβόνας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» Γενικής Γραμματείας την ΕΜΑ / το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.:6110/11 FREMP 9 JAI 77 COHOM 34 JUSTCIV 16 JURINFO 4 Θέμα:

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» Γενικής Γραμματείας την ΕΜΑ / το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.:6110/11 FREMP 9 JAI 77 COHOM 34 JUSTCIV 16 JURINFO 4 Θέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2001 (14.02) (OR. en) 6387/11 FREMP 13 JAI 101 COHOM 44 JUSTCIV 19 JURINFO 5 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» της: Γενικής Γραμματείας προς: την ΕΜΑ / το

Διαβάστε περισσότερα

13677/15 ΓΒ/ακι/ΚΚ 1 DPG

13677/15 ΓΒ/ακι/ΚΚ 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2015 (OR. en) 13677/15 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CO EUR-PREP 48 POLGEN 160 ENV 669 MI 685 COMPET 491 IND 171

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««Επιτροπή Ανάπτυξης 2009 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2000/0238(CNS) 28.4.2005 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Ανάπτυξης προς την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC. Βρυξέλλες, 11 Νοεμβρίου 1999 (21.12) (OR. en) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 11662/99 LIMITE PV/CONS 52 JAI 84

PUBLIC. Βρυξέλλες, 11 Νοεμβρίου 1999 (21.12) (OR. en) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 11662/99 LIMITE PV/CONS 52 JAI 84 Conseil UE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Νοεμβρίου 1999 (21.12) (OR. en) 11662/99 LIMITE PUBLIC PV/CONS 52 JAI 84 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Θέμα : 2203η σύνοδος του Συμβουλίου (Δικαιοσύνη και Εσωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0308 (NLE) 14708/17 ADD 1 TRANS 506 COWEB 137 ELARG 85 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης:

Διαβάστε περισσότερα

16123/12 ΣΠΚ/μκρ 1 DG B 4A

16123/12 ΣΠΚ/μκρ 1 DG B 4A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 13 Νοεμβρίου 2012 (20.11) (OR. en) 16123/12 Διοργανικός φάκελος: 2012/0079 (ΝLE) SΟC 919 ALB 8 COWEB 184 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός της Επιτροπής Προϋπολογισμού

Εσωτερικός κανονισμός της Επιτροπής Προϋπολογισμού Ευρωπαϊκά Σχολεία Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αριθ. : 2009-D-185-el-6 Πρωτότυπο : FR Εσωτερικός κανονισμός της Επιτροπής Προϋπολογισμού Εγκριθείς από το Ανώτατο Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0132/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0132/ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 16.4.2015 A8-0132/2015 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ I. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2016 COM(2016) 816 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Tρέχουσα κατάσταση και πιθανή μελλοντική πορεία όσον αφορά την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.1.2015 COM(2015) 21 final 2015/0013 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την υπογραφή, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310 9.5.2008 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 115/181 ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 310 (πρώην άρθρο 268 της ΣΕΚ) 1. Όλα τα έσοδα και τα έξοδα της Ένωσης, πρέπει να προβλέπονται για

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.1.2015 COM(2015) 20 final 2015/0012 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 26.1.2016 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με μια ετήσια πανευρωπαϊκή συζήτηση στο πλαίσιο της νομοθετικής έκθεσης πρωτοβουλίας σχετικά με τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα