ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της. Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6 B 01

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της. Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6 B 01"

Transcript

1 PE-5/CP/PV/ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise Weiss Αίθουσα R1,1 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ 13 Ιουνίου 2002 (3 μ.μ μ.μ.) PV\ doc 1 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

2 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης Έγκριση του προσχεδίου ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουλίου 2002 (από Δευτέρα 1η έως Πέμπτη 4 Ιουλίου) Ανακοινώσεις του Προέδρου 3.1 Συνεδρίαση με τη Δανική Προεδρία στην Κοπεγχάγη στις 24 Ιουνίου 2002 πρόσκληση εκ μέρους του Δανού Πρωθυπουργού κ. Anders FOGH RASMUSSEN Κίνηση της διαδικασίας για το διορισμό του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Συνεδρίαση σχετικά με τη διεύρυνση (18/20 Νοεμβρίου 2002 στο Στρασβούργο) Συνεδρίαση του Προέδρου με τους Προέδρους των εθνικών κοινοβουλίων στη Μαδρίτη (7/9 Ιουνίου 2002) Ματαίωση των έκτακτων συνεδριάσεων της Διάσκεψης των Προέδρων που έχουν προγραμματισθεί για τις 26 Ιουνίου και για τις 4 Ιουλίου Επιστολή της 3ης Ιουνίου 2002 του κ. WURTZ, προέδρου της Ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, σχετικά με την αποστολή αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου στη Μέση Ανατολή PV\ doc 2 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

3 4. Μέτρα σχετικά με τα ευαίσθητα έγγραφα 4.1 Επιστολή της 22ας Μαΐου 2002 του κ. CONDE, Προέδρου της COREPER, με την οποία διαβιβάζεται σχέδιο διοργανικής συμφωνίας σχετικά με την πρόσβαση του Κοινοβουλίου σε ευαίσθητα έγγραφα του Συμβουλίου στον τομέα της πολιτικής για την ασφάλεια και την άμυνα παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής Σημείωμα της 8ης Μαΐου 2002 του Γενικού Γραμματέα σχετικά με το προσχέδιο απόφασης του Κοινοβουλίου με το οποίο εγκρίνονται μέτρα για την προστασία ευαίσθητων εγγράφων εντός του Κοινοβουλίου Αναθεωρημένη επιλογή A α. Προετοιμασία του Ευρωμεσογειακού Φόρουμ που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2002 στο Μπάρι ορισμός δύο συμπροέδρων που θα εκπροσωπήσουν το Κοινοβούλιο στις ομάδες εργασίας πρόταση μετατροπής του Φόρουμ σε Ευρωμεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ανταλλαγή απόψεων επί των προτάσεων που εκτίθενται στα έγγραφα περί "καλύτερης νομοθεσίας" ενδεχομένως, σύνθεση, αρμοδιότητες και μέθοδοι εργασίας της διοργανικής ομάδας εργασίας Αίτηση του κ. WATSON, προέδρου της Ομάδας ΦΙΛ, σχετικά με το καθεστώς των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συμμετέχουν σε αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διεθνείς διασκέψεις Επιστολές του κ. WYNN, του κ. MIRANDA και της κ. JACKSON Επιστολή της 12ης Μαρτίου 2002 της κ. RANDZIO-PLATH, προέδρου της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, με την οποία ζητείται ο διορισμός δύο εμπειρογνωμόνων για την επιτροπή παρακολούθησης που έχει αναλάβει την αξιολόγηση της προόδου στα δημοσιονομικά ζητήματα PV\ doc 3 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

4 8. Προτάσεις απόφασης χωρίς συζήτηση 8.1 Επιστολή της 15ης Απριλίου 2002 της κ. MENDIZABAL με την οποία ζητεί από το Κοινοβούλιο να ορίσει 4 γυναίκες ΒΕΚ για το Ευρωμεσογειακό Φόρουμ Γυναικών Βουλευτών που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2002 στη Μαδρίτη Επιστολή της 11ης Απριλίου 2002 του κ. COLLINS με την οποία ζητείται εξουσιοδότηση για το προεδρείο της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Νότια Αφρική να επισκεφθεί τη Νότια Αφρική το Σύγκρουση αρμοδιότητας μεταξύ της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος ως προς την πρόταση οδηγίας για την περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικών ζημιών πρόταση της ομάδας εργασίας "συγκρούσεις αρμοδιοτήτων" Επιστολή της 29ης Μαΐου 2002 της κ. THEATO, προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, σχετικά με τον καθορισμό των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου στην υψηλού επιπέδου ad hoc ομάδα προετοιμασίας για τον ορισμό πέντε νέων μελών της επιτροπής εποπτείας της OLAF Διάφορα και επείγοντα θέματα 9.1 Σημείωμα της 5ης Ιουνίου 2002 του Γενικού Γραμματέα σχετικά με κοινές δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου συνόδου του Σεπτεμβρίου Καθορισμός της προθεσμίας για την κατάθεση ερωτήσεων για την Ώρα των Ερωτήσεων κατά την πρώτη περίοδο συνόδου του Σεπτεμβρίου PV\ doc 4 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

5 9.3 Συνεδρίαση της Ομάδας ΕΣΚ στις 30 και 31 Αυγούστου 2002 στο Μπέρμιγχαμ Σημεία προς ενημέρωση Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής της επόμενης συνεδρίασης PV\ doc 5 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

6 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2002 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Ο κ. Pat COX, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης στις 3.03 μ.μ. Παρόντες: ο κ. Pat COX, Πρόεδρος τον οποίο αναπληρώνει ο κ. ONESTA, Αντιπρόεδρος, από τις 4.45 μ.μ. Πρόεδροι πολιτικών ομάδων ο κ. PÖTTERING (ΕΛΚ-ΕΔ) ο κ. BARÓN CRESPO (ΕΣΚ) η κ. MALMSTRÖM (προεδρεύουσα) (ΦΙΛ) η κ. FRASSONI (ΠΡΣ/ΕΕΣ) ο κ. WURTZ (ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ) ο κ. COLLINS (προεδρεύων) και ο κ. QUEIRÓ (προεδρεύων) (ΕΕΕ) ο κ. BLOKLAND (προεδρεύων) (ΕΔΔ) PV\ doc 6 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

7 Μη εγγεγραμμένοι 1 η κ. GARAUD Επίσης παρών: ο κ. PRIESTLEY, Γενικός Γραμματέας Προσκεκλημένος για το σημείο 2: ο κ. DAUL, ο οποίος αναπληρώνει την κ. PALACIO VALLERSUNDI, Πρόεδρο της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Προσκεκλημένος για το σημείο 3: ο κ. TITLEY Πρόεδρος της Διάσκεψης των Προέδρων των Αντιπροσωπειών Προσκεκλημένοι για το σημείο 4: ο κ. BROK Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής η κ. CEDERSCHIÖLD Αντιπρόεδρος αρμόδια για τη διαφάνεια και την πρόσβαση στα έγγραφα Προσκεκλημένοι για το σημείο 8.3: ο κ. ONESTA Αντιπρόεδρος, μέλος της ομάδας εργασίας "συγκρούσεις αρμοδιοτήτων" ο κ. DAUL, ο οποίος αναπληρώνει την κ. PALACIO VALLERSUNDI, Πρόεδρο της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών 1 Παρών, σύμφωνα με το άρθρο 23, παράγραφος 2, του Κανονισμού. PV\ doc 7 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

8 Το Συμβούλιο εκπροσωπούμενο από τον κ. WALL τον κ. NEMOZ-HERVENS Η Επιτροπή εκπροσωπούμενη από τον κ. MASSANGIOLI τον κ. BROGGI Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή εκπροσωπούμενη από τον κ. de OLIVEIRA * * * Γραφείο του Προέδρου ο κ. ο κ. ο κ. ο κ. JENSEN RIBERA D'ALCALÀ DUNNE SUAREZ MLA Γραφείο του Γενικού Γραμματέα ο κ. ο κ. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗΣ AGUIRIANO NALDA PV\ doc 8 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

9 Γραμματεία ΓΔ I ο κ. RØMER/η κ. F. RATTI/ο κ. PORTA FRIGERI 1 η κ. STENSBALLE 1 /ο κ. GUILLEN ZANON 2 /ο κ. DREXLER ΓΔ II ο κ. NICK/ο κ. PERILLO 1 /ο κ. DUCCI 1 /ο κ. REICH 2 ΓΔ III ο κ. ROLVERING/ο κ. HARLEY/ο κ. DUCH GUILLOT 1 ΓΔ VIII ο κ. VANHAEREN Νομική Υπηρεσία ο κ. GARZÓN CLARIANA/ο κ. PENNERA Πολιτικές ομάδες ο κ. WLE/ο κ. PEDERSEN/ο κ. LICANDRO/ ο κ. RYNGAERT η κ. VERGER/η κ. RYAN/ο κ. HILLER/ ο κ. BES η κ. TSETSI/ο κ. BEHREND/ο κ. FERGUSSON η κ. D'ALIMONTE ο κ. BARRETT/ο κ. PRETA η κ. VANGRUNDERBEECK/ο κ. BOYD ο κ. BUGALHO/η κ. O. RATTI (ΕΛΚ-ΕΔ) (ΕΣΚ) (ΦΙΛ) (ΠΡΣ/ΕΕΣ) (ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ) (ΕΕΕ) (ΕΔΔ) (ΜΕ) Χρέη γραμματείας κατά τη συνεδρίαση εκτέλεσαν ο κ. KYST, ο κ. ΚΑΛΙΝΟΓΛΟΥ και ο κ. HUBER. 1 Παρών για το σημείο 3. 2 Παρών για το σημείο 4. PV\ doc 9 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

10 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης - λαμβάνει γνώση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης (PE /ΠΡΟΕΔΡ./ΑΝΑΘ) - εγκρίνει την ημερήσια διάταξη όπως εμφαίνεται στα παρόντα πρακτικά. PV\ doc 10 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

11 2. Έγκριση του προσχεδίου ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουλίου 2002 (από Δευτέρα 1η έως Πέμπτη 4 Ιουλίου) - λαμβάνει γνώση των ακόλουθων εγγράφων : του προσχεδίου ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουλίου 2002 (από Δευτέρα 1η έως Πέμπτη 4 Ιουλίου) επιστολής της 12ης Ιουνίου 2002 της κ. PALACIO VALLERSUNDI, Προέδρου της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, με την οποία διαβιβάζει τις συστάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών για τις προσεχείς περιόδους συνόδου (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) σημειώματος της 13ης Ιουνίου 2002 του κ. RØMER, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, σχετικά με τον προγραμματισμό των εργασιών κατά τις περιόδους συνόδου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) πίνακα που συνέταξε η Γενική Διεύθυνση Προεδρίας στον οποίο δίδονται λεπτομέρειες των εκκρεμουσών προφορικών ερωτήσεων - εξετάζει, σημείο προς σημείο, το προσχέδιο ημερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου του Ιουλίου 2002 (από Δευτέρα 1η έως Πέμπτη 4 Ιουλίου) και το εγκρίνει, με τις ακόλουθες αλλαγές: Τετάρτη 3 Ιουλίου - αποφασίζει : να προστεθεί δήλωση εκ μέρους της Επιτροπής και του Συμβουλίου σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής του FAO στη Ρώμη και τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πείνα παγκοσμίως, μέρος της συζήτησης του προγράμματος δραστηριοτήτων της Δανικής Προεδρίας να οργανωθεί με βάση τα ζητήματα στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. PV\ doc 11 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

12 3. Ανακοινώσεις του Προέδρου 3.1 Συνεδρίαση με τη Δανική Προεδρία στην Κοπεγχάγη στις 24 Ιουνίου 2002 πρόσκληση εκ μέρους του Δανού Πρωθυπουργού κ. Anders FOGH RASMUSSEN - λαμβάνει γνώση της πρόσκλησης που απηύθυνε ο Δανός Πρωθυπουργός στους προέδρους των πολιτικών ομάδων να συνεδριάσουν στην Κοπεγχάγη στις 24 Ιουνίου 2002 προκειμένου να συζητηθούν οι προτεραιότητες της Δανικής Προεδρίας και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος (PE /ΠΡΟΕΔΡ.). PV\ doc 12 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

13 3.2 Κίνηση της διαδικασίας για το διορισμό του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή - λαμβάνει γνώση επιστολής της 12ης Ιουνίου 2002 του κ. GEMLI, Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών, όσον αφορά την εκλογή νέου Διαμεσολαβητή υπό το πρίσμα της πρόθεσης του κ. SÖDERMAN να παραιτηθεί από τη θέση του την 1η Απριλίου 2003 (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - αποφασίζει να κινήσει τη διαδικασία για το διορισμό νέου Διαμεσολαβητή το Σεπτέμβριο του 2002 και αναθέτει στις σχετικές υπηρεσίες να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για να εξασφαλισθεί η συμμόρφωση με το πιθανό χρονοδιάγραμμα διορισμού του Διαμεσολαβητή. PV\ doc 13 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

14 3.3 Συνεδρίαση σχετικά με τη διεύρυνση (18/20 Νοεμβρίου 2002 στο Στρασβούργο) - λαμβάνει γνώση του σημειώματος του κ. COX, Προέδρου, σχετικά με την προαναφερθείσα συνεδρίαση (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - ακούει τον Πρόεδρο ο οποίος παρέχει πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω συνεδρίαση - ακούει τον κ. PÖTTERING, πρόεδρο της Ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, ο οποίος υποστηρίζει την ιδέα της πρόσκλησης τούρκων βουλευτών αλλά προσθέτει ότι το καθεστώς της Τουρκίας (σε σύγκριση με τις άλλες υποψήφιες χώρες με τις οποίες οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης βρίσκονται ήδη καθ' όδον) θα πρέπει να αντικατοπτρισθεί κατά τον κατάλληλο τρόπο. Σ' αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζει ότι η Τουρκία εκπροσωπείται στη Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ακούει τον κ. BARÓN CRESPO, πρόεδρο της Ομάδας ΕΣΚ, ο οποίος αναφέρει ότι η συνεδρίαση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην πολιτική διάσταση της διαδικασίας διεύρυνσης και τη σπουδαιότητά της για τους πολίτες και τη δημοκρατία. Σε σχέση με τη συμμετοχή τούρκων βουλευτών, θα πρέπει να υπάρξει διάκριση στη μεταχείριση λόγω του διαφορετικού καθεστώτος της Τουρκίας. Εισηγείται να ληφθεί υπόψη η εκπροσώπηση της Τουρκίας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας - ακούει τον κ. WURTZ, πρόεδρο της Ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, ο οποίος, σχετικά με το ζήτημα της τουρκικής συμμετοχής στη συνεδρίαση, υποστηρίζει τις απόψεις που εξέφρασαν ο κ. PÖTTERING και ο κ. BARÓN CRESPO. Προσθέτει ότι σε μια μικρή τουρκική αντιπροσωπεία θα πρέπει να δοθεί καθεστώς παρατηρητή και να γίνει δεκτή μόνον στο θεωρείο και όχι στο ημικύκλιο. Επιπλέον, υποβάλλει πρόταση όσον αφορά την κατανομή του χρόνου ομιλίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διεύρυνση για τους βουλευτές από τις υποψήφιες χώρες, έτσι ώστε κάθε εθνική αντιπροσωπεία από οιαδήποτε πολιτική ομάδα να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να μιλήσει - ακούει την κ. MALMSTRÖM, ασκούσα καθήκοντα προέδρου της Ομάδας ΦΙΛ, η οποία υποστηρίζει την πρόταση του κ. BARÓN CRESPO όσον αφορά την τουρκική συμμετοχή PV\ doc 14 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

15 στη συνεδρίαση - ακούει την κ. FRASSONI, συμπρόεδρο της Ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, η οποία υποστηρίζει επίσης την πρόταση που διατυπώθηκε ανωτέρω καθώς και την πρόταση να δοθεί καθεστώς παρατηρητή στους τούρκους βουλευτές - ακούει την κ. GARAUD, μη εγγεγραμμένη βουλευτή, η οποία αναφέρει ότι από πολιτικής απόψεως το ζήτημα της τουρκικής συμμετοχής είναι ευαίσθητο ζήτημα. Αμφιβάλλει κατά πόσον κάποιο είδος ειδικής μεταχείρισης για τους τούρκους βουλευτές κατά τη συνεδρίαση για τη διεύρυνση θα μπορούσε να είναι υποστηρίξιμη μακροπρόθεσμα. - ακούει τον κ. TITLEY, Πρόεδρο της Διάσκεψης των Προέδρων των Αντιπροσωπειών, ο οποίος διαβιβάζει την επιθυμία των συναδέλφων του ότι θα πρέπει να δοθεί κάποιος ρόλος στις μικτές κοινοβουλευτικές επιτροπές εντός της δομής της συνεδρίασης. Συμφωνεί ότι η Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, η οποία περιλαμβάνει δώδεκα τούρκους βουλευτές, θα μπορούσε να παράσχει την ιδεώδη λύση στο πρόβλημα της τουρκικής συμμετοχής - ακούει τον κ. BLOKLAND, συμπρόεδρο της Ομάδας ΕΔΔ, ο οποίος, όσον αφορά την Τουρκία, συμμερίζεται τις απόψεις που εξέφρασαν η κ. GARAUD και ο κ. PÖTTERING - ακούει τον κ. BROK, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής, ο οποίος, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου, επιβεβαιώνει ότι σε πολλά ψηφίσματα το Κοινοβούλιο έχει διαφωνήσει με τον αριθμό των βουλευτών από ορισμένες υποψήφιες χώρες που προβλέπεται στη Συνθήκη της Νίκαιας και συμμερίζεται την άποψη του Προέδρου ότι αυτό το στοιχείο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη - αποφασίζει να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο να καλέσει του Προέδρους των κοινοβουλίων των υποψηφίων χωρών να διορίσουν τους εκπροσώπους τους για αυτή τη συνεδρίαση. Κάθε υποψήφια χώρα θα κληθεί να διορίσει αριθμό εκπροσώπων σύμφωνα με τη Συνθήκη της Νίκαιας, λαμβάνοντας υπόψη τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά την Τσεχική Δημοκρατία (+2), την Ουγγαρία (+2) και τη Μάλτα (+1) - αποφασίζει να συνεχίσει τη συζήτησή του επί ορισμένων ζητημάτων σε μεταγενέστερη συνεδρίαση. PV\ doc 15 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

16 3.4 Συνεδρίαση του Προέδρου με τους Προέδρους των εθνικών κοινοβουλίων στη Μαδρίτη (7/9 Ιουνίου 2002) - λαμβάνει γνώση ενημέρωσης εκ μέρους του Προέδρου σχετικά με τη συνεδρίασή του με τους Προέδρους των εθνικών κοινοβουλίων (στην οποία συμμετείχαν επίσης Πρόεδροι των κοινοβουλίων των υποψηφίων χωρών) και, ιδιαίτερα, του γεγονότος ότι στα συμπεράσματα της συνεδρίασης επιδοκιμάζεται η προθυμία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διευκολύνει τη συνεργασία με τα εθνικά κοινοβούλια. PV\ doc 16 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

17 3.5 Ματαίωση των έκτακτων συνεδριάσεων της Διάσκεψης των Προέδρων που έχουν προγραμματισθεί για τις 26 Ιουνίου και για τις 4 Ιουλίου ακούει τον Πρόεδρο, ο οποίος αναφέρει ότι : λόγω κακής υγείας, ο κ. ABU ALA, Πρόεδρος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, δεν είναι σε θέση να παραστεί στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που έχει προγραμματισθεί αρχικά για τις 26 Ιουνίου 2002, και ότι ο κ. GISCARD D ESTAING, Πρόεδρος της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που έχει προγραμματισθεί αρχικά για τις 4 Ιουλίου Ωστόσο, ενδέχεται να είναι διαθέσιμος να παραστεί στη συνεδρίαση στις 26 Ιουνίου ακούει τον κ. PÖTTERING, πρόεδρο της Ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, την κ. MALMSTRÖM, ασκούσα καθήκοντα προέδρου της Ομάδας ΦΙΛ, και τον κ. WURTZ, πρόεδρο της Ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, οι οποίοι και αυτοί αναφέρουν ότι δεν μπορούν να είναι παρόντες στις 26 Ιουνίου αποφασίζει να ματαιώσει τις έκτακτες συνεδριάσεις που προβλέπονταν για τις 26 Ιουνίου και για τις 4 Ιουλίου 2002 και ζητεί από τον Πρόεδρο να έλθει σε επαφή με τον κ. GISCARD D ESTAING με στόχο την εξεύρεση μιας άλλης, αμοιβαίως βολικής, ημερομηνίας για συνεδρίαση. PV\ doc 17 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

18 3.6 Επιστολή της 3ης Ιουνίου 2002 του κ. WURTZ, προέδρου της Ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, σχετικά με την αποστολή αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου στη Μέση Ανατολή - λαμβάνει γνώση της προαναφερθείσας επιστολής (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - λαμβάνει γνώση της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Πρόεδρος να διαβουλευθεί με τους προέδρους των πολιτικών ομάδων με στόχο την εξασφάλιση συμφωνίας σχετικά με τη σύνθεση και το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας που θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παράρτημα) - ακούει τον κ. BARÓN CRESPO, πρόεδρο της Ομάδας ΕΣΚ, τον κ. WURTZ, πρόεδρο της Ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ και την κ. FRASSONI, συμπρόεδρο της Ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, οι οποίοι λαμβάνουν το λόγο σχετικά με διάφορες πτυχές της προτεινόμενης επίσκεψης στη Μέση Ανατολή. PV\ doc 18 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

19 4. Μέτρα σχετικά με τα ευαίσθητα έγγραφα 4.1 Επιστολή της 22ας Μαΐου 2002 του κ. CONDE, Προέδρου της COREPER, με την οποία διαβιβάζεται σχέδιο διοργανικής συμφωνίας σχετικά με την πρόσβαση του Κοινοβουλίου σε ευαίσθητα έγγραφα του Συμβουλίου στον τομέα της πολιτικής για την ασφάλεια και την άμυνα παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής 4.2 Σημείωμα της 8ης Μαΐου 2002 του Γενικού Γραμματέα σχετικά με το προσχέδιο απόφασης του Κοινοβουλίου με το οποίο εγκρίνονται μέτρα για την προστασία ευαίσθητων εγγράφων εντός του Κοινοβουλίου Αναθεωρημένη επιλογή A - λαμβάνει γνώση των ακόλουθων εγγράφων : της προαναφερθείσας επιστολής (PE /ΠΡΟΕΔΡ. και Παράρτημα) του προαναφερθέντος σημειώματος (PE /ΠΡΟΕΔΡ./ΑΝΑΘ) επιστολής της 12ης Ιουνίου 2002 της Προεδρίας του Συμβουλίου σχετικά με την έκβαση της συνεδρίασης της COREPER η οποία πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και τις αλλαγές που έγιναν στο σχέδιο διοργανικής συμφωνίας (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) επιστολής της 4ης Ιουνίου 2002 του κ. COHN-BENDIT και της κ. FRASSONI, συμπροέδρων της Ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, του κ. WATSON, προέδρου της Ομάδας ΦΙΛ και του κ. WURTZ, προέδρου της Ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, σχετικά με μια σειρά διαδικαστικών και ουσιωδών σημείων όσον αφορά το εν λόγω σχέδιο συμφωνίας (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - ακούει τον Πρόεδρο ο οποίος συνοψίζει τη συζήτηση που διεξήχθη από τη Διάσκεψη των Προέδρων την προηγούμενη ημέρα παρουσία του Προέδρου του Συμβουλίου κ. PIQUÉ - ακούει τον κ. BROK, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής, ο οποίος εκθέτει τα σχετικά με τις PV\ doc 19 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

20 επαφές του με την Προεδρία του Συμβουλίου. Το Συμβούλιο ικανοποίησε όλα τα αιτήματα του Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου συνιστά έγκριση του αναθεωρημένου σχεδίου διοργανικής συμφωνίας. Μετά από ερώτηση εκ μέρους του Προέδρου, επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία για πρόσβαση στα έγγραφα που σχετίζονται με το δεύτερο πυλώνα δεν θέτει κανένα προηγούμενο για οιαδήποτε συμφωνία όσον αφορά τον τρίτο πυλώνα - ακούει την κ. CEDERSCHIÖLD, Αντιπρόεδρο υπεύθυνη για τη διαφάνεια και την πρόσβαση στα έγγραφα, η οποία επιδοκιμάζει τις αλλαγές που έκανε το Συμβούλιο, αν και εξακολουθεί να έχει ορισμένες νομικές επιφυλάξεις όσον αφορά τη θεσμική ισορροπία μεταξύ Κοινοβουλίου και Συμβουλίου. Καθιστά σαφές ότι η εκ μέρους της έγκριση είναι βασικά πολιτικής φύσεως. Τα έγγραφα του δεύτερου πυλώνα πρέπει να παραμείνουν απόρρητα και το Κοινοβούλιο πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες πρόσβασης που έχουν τεθεί από διεθνείς οργανισμούς και κυρίως το ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά, μια συμφωνία σχετικά με την πρόσβαση του Κοινοβουλίου σε έγγραφα του τρίτου πυλώνα θα πρέπει να εγγυάται πλήρως τα δικαιώματα του Κοινοβουλίου. Τέλος, υποστηρίζει πολύ αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την προστασία ευαίσθητων εγγράφων εντός του Κοινοβουλίου - ακούει τον κ. PÖTTERING, πρόεδρο της Ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, ο οποίος : υποστηρίζει το σχέδιο διοργανικής συμφωνίας όπως τροποποιήθηκε από την COREPER αναφέρει ότι η συμφωνία όσον αφορά την πρόσβαση του Κοινοβουλίου σε έγγραφα του δεύτερου πυλώνα δεν θα πρέπει να αποτελέσει προηγούμενο για μια μελλοντική συμφωνία όσον αφορά έγγραφα του τρίτου πυλώνα, και ευχαριστεί τον κ. BROK, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής και τις σχετικές υπηρεσίες για τη συμβολή τους στο εν λόγω θέμα - ακούει την κ. GARAUD, μη εγγεγραμμένη βουλευτή, η οποία αναφέρεται στο άρθρο 10 του σχεδίου συμφωνίας και θέτει το ζήτημα κίνησης νομικών διαδικασιών κατά βουλευτή ο PV\ doc 20 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

21 οποίος διαρρέει πληροφορίες. Επιθυμεί να γνωρίζει ποια θα είναι η ισχύουσα σχετική νομοθεσία και κατά πόσον θα αίρεται η ασυλία του βουλευτή και κατόπιν αιτήματος ποίου - ακούει την κ. MALMSTRÖM, ασκούσα καθήκοντα προέδρου της Ομάδας ΦΙΛ, η οποία επαναλαμβάνει την αντίθεση της ομάδας της στο σχέδιο συμφωνίας - ακούει τον κ. BARÓN CRESPO, πρόεδρο της Ομάδας ΕΣΚ, ο οποίος : αναφέρει ότι, μετά τις αλλαγές που επέφερε η COREPER στο άρθρο 3(3), το σχέδιο συμφωνίας είναι πλέον αποδεκτό, αναφερόμενος στα ερωτήματα της κ. GARAUD, επισημαίνει ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ευρωπαϊκός ποινικός κώδικας και έτσι ισχύει η εθνική νομοθεσία. Επιπλέον, στον εσωτερικό κανονισμό του το Κοινοβούλιο θα μπορούσε να καθορίσει τα πειθαρχικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν εάν ένας βουλευτής αθετήσει τα καθήκοντά του βάσει της συμφωνίας, επαναλαμβάνει τις παρατηρήσεις του, που έγιναν σε προηγούμενες συνεδριάσεις, σχετικά με την προστασία ευαίσθητων εγγράφων εντός του Κοινοβουλίου, ευχαριστεί όλους τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου για το έργο που επιτέλεσαν σ' αυτό το θέμα - ακούει την κ. FRASSONI, συμπρόεδρο της Ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, η οποία επιβεβαιώνει την αντίθεση της ομάδας της στο σχέδιο συμφωνίας και ζητεί από την κ. CEDERSCHIÖLD να είναι περισσότερο σαφής όσον αφορά τις παρατηρήσεις της - ακούει τον κ. WURTZ, πρόεδρο της Ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, ο οποίος θεωρεί αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, αν και ορισμένα μέλη της ομάδας του δεν είναι ικανοποιημένα με ορισμένες πλευρές του. Εισηγείται το εν λόγω κείμενο να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων εν όψει της υποβολής του στην ολομέλεια - ακούει τον κ. BLOKLAND, συμπρόεδρο της Ομάδας ΕΔΔ, ο οποίος ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου για το έργο τους. Θεωρεί ιδιαίτερα θετική την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κοινοβουλίου και Συμβουλίου αλλά παρόλα PV\ doc 21 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

22 αυτά επαναλαμβάνει την αντίθεση της ομάδας του για λόγους αρχής - ακούει τον κ. QUEIRÓ, ασκούντα καθήκοντα προέδρου της Ομάδας ΕΕΕ, ο οποίος αναφέρει ότι η ομάδα του εγκρίνει το σχέδιο συμφωνίας - ακούει την κ. CEDERSCHIÖLD, Αντιπρόεδρο υπεύθυνη για τη διαφάνεια και την πρόσβαση στα έγγραφα, η οποία απαντώντας στην κ. FRASSONI, τονίζει ότι, υπό τις παρούσες περιστάσεις, το σχέδιο συμφωνίας αποτελεί την καλύτερη πολιτική επιλογή - ακούει τον κ. RØMER, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις της κ. GARAUD τονίζει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο διατάξεις για έλεγχο των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά συνέπεια, η διαδικασία ελέγχου που προβλέπεται στο σχέδιο απόφασης για την έγκριση μέτρων όσον αφορά την προστασία ευαίσθητων εγγράφων εντός του Κοινοβουλίου διέπεται από το δίκαιο του σχετικού κράτους μέλους. Εάν κινηθεί μια τέτοια διαδικασία, θα ισχύουν οι συνήθεις κανόνες για άρση της ασυλίας - ακούει την κ. GARAUD, μη εγγεγραμμένη βουλευτή, η οποία βλέπει κίνδυνο σύγκρουσης δικαιοδοσιών. Στην περίπτωση διαρροής, θα είναι δύσκολο να εντοπισθεί η προέλευσή της και ως εκ τούτου να εφαρμοσθεί η εθνική νομοθεσία - ακούει τον Πρόεδρο ο οποίος συνοψίζει τη συζήτηση και αναφέρει ότι θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Σεβίλλης σχετικά με το γεγονός ότι, σε γενικές γραμμές, η Διάσκεψη των Προέδρων υιοθέτησε θετική στάση έναντι του σχεδίου συμφωνίας. Αυτή η συμφωνία θα πρέπει τώρα να υποβληθεί προς έγκριση στην ολομέλεια - εγκρίνει το σχέδιο διοργανικής συμφωνίας, όπως εγκρίθηκε από την COREPER, και αποφασίζει να διαβιβασθεί στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που ορίζονται στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου, πριν την υποβολή του στην ολομέλεια - επιβεβαιώνει ότι η αναθεωρημένη Επιλογή A του προσχεδίου απόφασης του Κοινοβουλίου για την έγκριση μέτρων σχετικά με την προστασία ευαίσθητων εγγράφων εντός του Κοινοβουλίου θα υποβληθεί στο Προεδρείο πριν την υποβολή της στην ολομέλεια. PV\ doc 22 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

23 4α. Προετοιμασία του Ευρωμεσογειακού Φόρουμ που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2002 στο Μπάρι ορισμός δύο συμπροέδρων που θα εκπροσωπήσουν το Κοινοβούλιο στις ομάδες εργασίας πρόταση μετατροπής του Φόρουμ σε Ευρωμεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση - λαμβάνει γνώση των ακόλουθων εγγράφων : επιστολής της 23ης Απριλίου 2002 του κ. COLOM I NAVAL με την οποία δηλώνει την προθυμία του να αναλάβει τη συμπροεδρία της ομάδας εργασίας για τη μετανάστευση (PE /ΠΡΟΕΔΡ.), επιστολής της 6ης Μαΐου 2002 του κ. IMBENI, του κ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και του κ. COLOM I NAVAL με την οποία προτείνουν να ορισθούν συμπρόεδροι στις ομάδες εργασίας σχετικά με τον κανονισμό του Φόρουμ, σχετικά με τη δράση που έχει αναληφθεί επί των συμπερασμάτων του προηγούμενου Φόρουμ και σχετικά με τη μετανάστευση αντίστοιχα (PE /ΠΡΟΕΔΡ.), επιστολής της 6ης Μαΐου 2002 του κ. PÖTTERING με την οποία προτείνει ο κ. HERNÁNDEZ MOLLAR να ορισθεί συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας για τη μετανάστευση (PE /ΠΡΟΕΔΡ.), επιστολής της 29ης Μαΐου 2002 που υπογράφεται από κοινού από τον κ. M. PERA, Πρόεδρο της Ιταλικής Γερουσίας, και τον κ. P.F. CASINI, Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, σχετικά με την 4η συνεδρίαση του Ευρωμεσογειακού Κοινοβουλευτικού Φόρουμ στο Μπάρι (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - λαμβάνει γνώση των θεμάτων που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη του Ευρωμεσογειακού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2002 στο Μπάρι PV\ doc 23 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

24 - ακούει, κατόπιν αιτήματος του προεδρεύοντος κ. ONESTA, το Γενικό Γραμματέα, ο οποίος αναφέρεται στον ορισμό δύο συμπροέδρων οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ομάδες εργασίας που θα συγκροτηθούν από το Φόρουμ - ακούει τον κ. PÖTTERING, πρόεδρο της Ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, ο οποίος προτείνει να ορισθεί ο κ. HERNÁNDEZ MOLLAR συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας για τη μετανάστευση - ακούει τον κ. BARÓN CRESPO, πρόεδρο της Ομάδας ΕΣΚ και την κ. FRASSONI, συμπρόεδρο της Ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, οι οποίοι είναι της άποψης ότι, ως θέμα αρχής, το Κοινοβούλιο θα πρέπει να ορίζει μόνον τους Αντιπροέδρους του σε θέσεις όπως συμπρόεδροι ομάδων εργασίας - ορίζει τον κ. HERNÁNDEZ MOLLAR και τον κ. COLOM I NAVAL ως συμπροέδρους αντίστοιχα της ομάδας εργασίας για τη μετανάστευση και της ομάδας εργασίας για τη δράση που αναλήφθηκε επί των συμπερασμάτων του προηγούμενου Φόρουμ - αποφασίζει να εξετάσει δεόντως την πρόταση του Ιταλικού Κοινοβουλίου για τη μετατροπή του Ευρωμεσογειακού Κοινοβουλευτικού Φόρουμ σε μόνιμη Κοινοβουλευτική Συνέλευση και να εγκρίνει την οριστική θέση του επί αυτής της πρότασης σε μεταγενέστερη συνεδρίαση. PV\ doc 24 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

25 5. Ανταλλαγή απόψεων επί των προτάσεων που εκτίθενται στα έγγραφα περί "καλύτερης νομοθεσίας" ενδεχομένως, σύνθεση, αρμοδιότητες και μέθοδοι εργασίας της διοργανικής ομάδας εργασίας Το θέμα αυτό αποσύρεται από την ημερήσια διάταξη. PV\ doc 25 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

26 6. Αίτηση του κ. WATSON, προέδρου της Ομάδας ΦΙΛ, σχετικά με το καθεστώς των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συμμετέχουν σε αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διεθνείς διασκέψεις Επιστολές του κ. WYNN, του κ. MIRANDA και της κ. JACKSON - λαμβάνει γνώση των ακόλουθων εγγράφων: επιστολής της 15ης Μαΐου 2002 του κ. WYNN, προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμών, και του κ. MIRANDA, προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Συνεργασίας, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, με την οποία παραπονούνται για ορισμένα περιστατικά σε σχέση με τη συμμετοχή των ΒΕΚ στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης η οποία πραγματοποιήθηκε από 18 έως 22 Μαρτίου 2002 στο Μοντερέι, στο Μεξικό (PE /ΠΡΟΕΔΡ. και Παράρτημα), επιστολής της 5ης Ιουνίου 2002 της κ. JACKSON, προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής των Καταναλωτών, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, σχετικά με: το μέγεθος της αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη (η οποία θα διεξαχθεί από 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2002 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής), τον αποκλεισμό ΒΕΚ από συνεδριάσεις συντονισμού των αντιπροσωπειών της ΕΕ σε διεθνείς διασκέψεις (PE /ΠΡΟΕΔΡ.), επιστολής της 7ης Ιουνίου 2002 του κ. CONDE DE SARO, Προέδρου της COREPER, σε σχέση με το μέγεθος της αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) καταλόγου σχετικά με τη συμμετοχή ΒΕΚ σε αντιπροσωπείες της ΕΕ σε διεθνείς διασκέψεις μεταξύ 1999 και 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) PV\ doc 26 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

27 - ζητεί από τον Πρόεδρο να στείλει επιστολή στον κ. PRODI, Πρόεδρο της Επιτροπής, και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου με στόχο να εξασφαλισθεί η βελτιωμένη ενσωμάτωση των ΒΕΚ στις αντιπροσωπείες της ΕΕ σε διεθνείς διασκέψεις, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των ΒΕΚ στις συνεδριάσεις εσωτερικού συντονισμού - αποφασίζει να επανεξετάσει αυτό το ζήτημα σε μελλοντική συνεδρίαση - αποφασίζει να ζητήσει από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής να επανεξετάσουν το αίτημα του Κοινοβουλίου, το οποίο εκφράζεται στο ψήφισμα του Κοινοβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου 2002 και επιβεβαιώνεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της 11ης Απριλίου 2002, όπως στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη περιληφθούν έως 25 ΒΕΚ. PV\ doc 27 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

28 7. Επιστολή της 12ης Μαρτίου 2002 της κ. RANDZIO-PLATH, προέδρου της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, με την οποία ζητείται ο διορισμός δύο εμπειρογνωμόνων για την επιτροπή παρακολούθησης που έχει αναλάβει την αξιολόγηση της προόδου στα δημοσιονομικά ζητήματα - λαμβάνει γνώση της προαναφερθείσας επιστολής (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - καλεί τους γενικούς γραμματείς των πολιτικών ομάδων να αρχίσουν διαβουλεύσεις με στόχο η Διάσκεψη να επιλέξει κατά την προσεχή συνεδρίασή της δύο υποψήφιους για διορισμό στην επιτροπή παρακολούθησης μεταξύ των υποψηφίων που θα προταθούν - αποφασίζει να ζητήσει γνωμοδοτήσεις από την Επιτροπή Προϋπολογισμών σχετικά με τον προτεινόμενο ad hoc προϋπολογισμό για την επιτροπή παρακολούθησης και από τη Νομική Υπηρεσία σχετικά με τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της γραμματείας της επιτροπής παρακολούθησης. PV\ doc 28 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

29 8. Προτάσεις απόφασης χωρίς συζήτηση 8.1 Επιστολή της 15ης Απριλίου 2002 της κ. MENDIZABAL με την οποία ζητεί από το Κοινοβούλιο να ορίσει 4 γυναίκες ΒΕΚ για το Ευρωμεσογειακό Φόρουμ Γυναικών Βουλευτών που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2002 στη Μαδρίτη - λαμβάνει γνώση της προαναφερθείσας επιστολής (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - αποφασίζει, χωρίς συζήτηση, να ορίσει, με βάση το σύστημα εναλλαγής d'hondt, 4 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τα μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών για να παραστούν στη συνεδρίαση του τρίτου Ευρωμεσογειακού Φόρουμ Γυναικών Βουλευτών που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2002 στο κτήριο της Ισπανικής Γερουσίας στη Μαδρίτη. PV\ doc 29 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

30 8.2 Επιστολή της 11ης Απριλίου 2002 του κ. COLLINS με την οποία ζητείται εξουσιοδότηση για το προεδρείο της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Νότια Αφρική να επισκεφθεί τη Νότια Αφρική το λαμβάνει γνώση της προαναφερθείσας επιστολής (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - εξουσιοδοτεί, χωρίς συζήτηση, εν είδει παρέκκλισης από τους ισχύοντες κανόνες, το προεδρείο της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Νότια Αφρική να επισκεφθεί τη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του PV\ doc 30 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

31 8.3 Σύγκρουση αρμοδιότητας μεταξύ της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος ως προς την πρόταση οδηγίας για την περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικών ζημιών πρόταση της ομάδας εργασίας "συγκρούσεις αρμοδιοτήτων" - λαμβάνει γνώση των ακόλουθων εγγράφων : - επιστολής της 16ης Μαΐου 2002 του κ. IMBENI, Αντιπροέδρου, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, με την οποία διαβιβάζει τη γνώμη της ομάδας εργασίας "συγκρούσεις αρμοδιοτήτων" σχετικά με την προαναφερθείσα σύγκρουση αρμοδιότητας (PE /ΠΡΟΕΔΡ./REP3), - επιστολής της 16ης Μαΐου 2002 του κ. GARGANI, προέδρου της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Εσωτερικής Αγοράς, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, σχετικά με την ίδια σύγκρουση αρμοδιότητας (PE /ΠΡΟΕΔΡ.), - επιστολής της 10ης Ιουνίου 2002 της κ. FRASSONI, συμπροέδρου της Ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, σχετικά με το ίδιο ζήτημα (PE /ΠΡΟΕΔΡ.), - ακούει τον Πρόεδρο ο οποίος προβαίνει σε ανασκόπηση της εν λόγω σύγκρουσης αρμοδιότητας από την αρχή της μέχρι το σημερινό στάδιο - ακούει τον κ. ONESTA, Αντιπρόεδρο και μέλος της ομάδας εργασίας, ο οποίος εκθέτει την αξιολόγηση της ομάδας εργασίας, τονίζει ότι η σύστασή της επιτεύχθηκε ομόφωνα, και εισηγείται να εφαρμοσθεί η "ενισχυμένη διαδικασία Hughes" μεταξύ της Επιτροπής Περιβάλλοντος που θα ορισθεί αρμόδια επί της ουσίας επιτροπή και της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων PV\ doc 31 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

32 - ακούει τον Πρόεδρο ο οποίος αναφέρει ότι οποιαδήποτε επιτροπή δεν ονομάζεται αρμόδια επί της ουσίας επιτροπή θα πρέπει να επωφεληθεί από την "ενισχυμένη διαδικασία Hughes" εν είδει αποζημίωσης - ακούει τον κ. DAUL, ασκούντα καθήκοντα προέδρου της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, ο οποίος αναφέρει ότι η ανάλυση του κ. ONESTA είναι ορθή, τονίζει ωστόσο ότι δεν εναπόκειται σ' αυτόν να εγκρίνει θέση σ' αυτό το τελευταίο στάδιο της σύγκρουσης αρμοδιότητας, και υποστηρίζει την πρόταση του Προέδρου να εφαρμοσθεί η "ενισχυμένη διαδικασία Hughes" - ακούει τον κ. PÖTTERING, πρόεδρο της Ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ, ο οποίος υποστηρίζει παραπομπή της πρότασης της Επιτροπής στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων ως αρμόδια επί της ουσίας, η δε Επιτροπή Περιβάλλοντος να κληθεί να γνωμοδοτήσει και να εφαρμοσθεί η "ενισχυμένη διαδικασία Hughes" - ακούει τον κ. BARÓN CRESPO, πρόεδρο της Ομάδας ΕΣΚ, ο οποίος υποστηρίζει την πρόταση του κ. ONESTA, αναφέρει ότι η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων θα πρέπει να εκδώσει γνωμοδότηση σχετικά με όλα τα ζητήματα με τα οποία έχει να ασχοληθεί το Κοινοβούλιο και ότι αυτή η διάταξη θα πρέπει να διατυπωθεί σαφώς για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο - ακούει την κ. FRASSONI, συμπρόεδρο της Ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, και τον κ. WURTZ, πρόεδρο της Ομάδας ΕΕΑ/ΑρΠρΒΧ, οι οποίοι υποστηρίζουν την πρόταση του κ. ONESTA και αναφέρουν ότι η Διάσκεψη των Προέδρων δεν θα πρέπει να υιοθετήσει γραμμή διαφορετική από τους τρεις Αντιπροέδρους οι οποίοι αποτελούν την ομάδα εργασίας για τις συγκρούσεις αρμοδιοτήτων PV\ doc 32 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

33 - ακούει τον κ. QUEIRÓ, ασκούντα καθήκοντα προέδρου της Ομάδας ΕΕΕ, ο οποίος υποστηρίζει την άποψη του κ. PÖTTERING - ακούει τον κ. BLOKLAND, συμπρόεδρο της Ομάδας ΕΔΔ, ο οποίος υποστηρίζει την πρόταση του κ. ONESTA και αναφέρει ότι, ως ζήτημα αρχής, οι συστάσεις της ομάδας εργασίας για τις συγκρούσεις αρμοδιοτήτων θα πρέπει να υιοθετούνται από τη Διάσκεψη των Προέδρων, εκτός εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μην γίνει αυτό, πράγμα που δεν ισχύει στην παρούσα περίπτωση - ακούει την κ. MALMSTRÖM, ασκούσα καθήκοντα προέδρου της Ομάδας ΦΙΛ, και την κ. GARAUD, μη εγγεγραμμένη βουλευτή, οι οποίες συμμερίζονται την άποψη που εξέφρασε ο κ. PÖTTERING - ακούει την κ. FRASSONI, συμπρόεδρο της Ομάδας ΠΡΣ/ΕΕΣ, η οποία προτείνει τον ορισμό δύο συνεισηγητών, έναν από κάθε μία από τις εμπλεκόμενες επιτροπές - ακούει τον προεδρεύοντα ο οποίος απαντά ότι μια τέτοια δυνατότητα αποκλείεται από το άρθρο 154, παράγραφος 3, του Κανονισμού. Συνεισηγητές θα μπορούσαν να ορισθούν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι είναι μέλη της ίδιας επιτροπής - αποφασίζει, μετά από ψηφοφορία, ότι : - η υπό εξέταση πρόταση οδηγίας θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων ως αρμόδια επί της ουσίας λόγω των αρμοδιοτήτων της - η "ενισχυμένη διαδικασία Hughes" θα εφαρμοσθεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος - θα επιβεβαιωθεί η παραπομπή της πρότασης στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής και στην Επιτροπή Αναφορών για να γνωμοδοτήσουν. PV\ doc 33 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

34 8.4 Επιστολή της 29ης Μαΐου 2002 της κ. THEATO, προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, σχετικά με τον καθορισμό των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου στην υψηλού επιπέδου ad hoc ομάδα προετοιμασίας για τον ορισμό πέντε νέων μελών της επιτροπής εποπτείας της OLAF - λαμβάνει γνώση της προαναφερθείσας επιστολής (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - ορίζει, χωρίς συζήτηση, το προεδρείο της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού ως υψηλού επιπέδου εκπροσώπους του Κοινοβουλίου στην εν λόγω ad hoc ομάδα - καλεί τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να υποβάλουν στη Διάσκεψη των Προέδρων οιεσδήποτε προτάσεις εκ μέρους της ad hoc ομάδας με στόχο την έγκρισή τους και επακόλουθη διαβίβασή τους στην Επιτροπή και στο Συμβούλιο. PV\ doc 34 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

35 9. Διάφορα και επείγοντα θέματα 9.1 Σημείωμα της 5ης Ιουνίου 2002 του Γενικού Γραμματέα σχετικά με κοινές δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου συνόδου του Σεπτεμβρίου λαμβάνει γνώση του προαναφερθέντος σημειώματος (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - συμφωνεί, χωρίς συζήτηση, να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση των σχετικών επιτροπών των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων στο περιθώριο των αντίστοιχων συνόδων τους, πιθανώς το βράδυ της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2002, σχετικά με το γενικό θέμα της ανάπτυξης της Ευρώπης ως χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που καθορίζονται στο σημείωμα του Γενικού Γραμματέα. PV\ doc 35 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

36 9.2 Καθορισμός της προθεσμίας για την κατάθεση ερωτήσεων για την Ώρα των Ερωτήσεων κατά την πρώτη περίοδο συνόδου του Σεπτεμβρίου λαμβάνει γνώση σημειώματος της 10ης Ιουνίου 2002 του κ. RØMER, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, και επιστολής της 31ης Μαΐου 2002 του κ. PIRIS, Γενικού Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας του Συμβουλίου, προς τον κ. RØMER, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, σχετικά με το προαναφερθέν ζήτημα (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - αποφασίζει, χωρίς συζήτηση, να καθορίσει ως προθεσμία για την κατάθεση ερωτήσεων για την Ώρα των Ερωτήσεων κατά την πρώτη περίοδο συνόδου του Σεπτεμβρίου 2002 την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2002, στη 1 μ.μ. PV\ doc 36 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

37 9.3 Συνεδρίαση της Ομάδας ΕΣΚ στις 30 και 31 Αυγούστου 2002 στο Μπέρμιγχαμ - λαμβάνει γνώση επιστολής της 12ης Ιουνίου 2002 του κ. BARÓN CRESPO, προέδρου της Ομάδας ΕΣΚ (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) - εξουσιοδοτεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τις συνεδριάσεις των ομάδων, την Ομάδα ΕΣΚ να συνεδριάσει στο Μπέρμιγχαμ στις Αυγούστου 2002 και να της παρασχεθούν οι συνήθεις διευκολύνσεις. PV\ doc 37 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

38 10. Σημεία προς ενημέρωση λαμβάνει γνώση των ακόλουθων εγγράφων: επιστολής της 7ης Ιουνίου 2002 του κ. BARÓN CRESPO, προέδρου της Ομάδας ΕΣΚ, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, σχετικά με τη συμμετοχή του κ. V. LAVARRA στη συνεδρίαση του Ευρωμεσογειακού Κοινοβουλευτικού Φόρουμ (17 έως 18 Ιουνίου 2002, Μπάρι) σε αντικατάσταση του κ. R.OBIOLS I GERMÀ (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) επιστολής της 4ης Ιουνίου 2002 του κ. WYNN, ΒΕΚ, με την οποία διαβιβάζει την έκθεση της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μοντερέι του Μεξικού από 18 έως 22 Μαρτίου 2002 (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) επιστολής της 31ης Μαΐου 2002 της κ. JENSEN, της κ. HAUTALA, της κ. CERDEIRA MORTERERO, της κ. DÜHRKOP DÜHRKOP και του κ. KHANBHAI, οι οποίοι εκπροσώπησαν το Κοινοβούλιο στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης, σχετικά με τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με διεθνείς διασκέψεις (PE /ΠΡΟΕΔΡ.). ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 επιστολής της 12ης Ιουνίου 2002 της κ. PALACIO VALLERSUNDI, Προέδρου της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, όσον αφορά αιτήσεις για την εκπόνηση εκθέσεων πρωτοβουλίας (INI) (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) PV\ doc 38 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

39 Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της 9ης Δεκεμβρίου 1999 με την οποία ορίζεται η διαδικασία για την εξουσιοδότηση εκπόνησης εκθέσεων πρωτοβουλίας, κατά την έννοια του άρθρου 163 του Κανονισμού, αιτήσεις τις οποίες η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών έχει παραπέμψει στη Διάσκεψη των Προέδρων "θεωρούνται ότι έχουν εγκριθεί εκτός εάν η Διάσκεψη των Προέδρων εκδώσει αντίθετη γνώμη, το αργότερο ένα μήνα μετά την παραπομπή". ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 επιστολής της 12ης Ιουνίου 2002 της κ. PALACIO VALLERSUNDI, Προέδρου της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, προς τον κ. COX, Πρόεδρο, όσον αφορά αιτήσεις για την εκπόνηση εκθέσεων που βασίζονται σε έγγραφα τα οποία διαβίβασε η Επιτροπή για ενημέρωση (έγγραφα COS) (PE /ΠΡΟΕΔΡ.) Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της 15ης Ιουνίου 1999 όσον αφορά τη διαδικασία για την εξουσιοδότηση εκπόνησης εκθέσεων "COS", αιτήσεις τις οποίες η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών έχει παραπέμψει στη Διάσκεψη των Προέδρων "θεωρούνται ότι έχουν εγκριθεί εκτός εάν η Διάσκεψη των Προέδρων εκδώσει αντίθετη γνώμη, το αργότερο ένα μήνα μετά την παραπομπή". PV\ doc 39 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

40 12. Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής της επόμενης συνεδρίασης - αποφασίζει να πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίασή της στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002, από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. * * * Η συνεδρίαση λήγει την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2002, στις 5.10 μ.μ. * * * PV\ doc 40 PE /ΠΡΟΕΔΡ.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. των συνεδριάσεων της Πέμπτης, 4 Απριλίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. των συνεδριάσεων της Πέμπτης, 4 Απριλίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 PE-5/CP/PV/2002-10 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της Πέμπτης, 4 Απριλίου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και της Τετάρτης 11 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 PE-5/CP/PV/2002-12 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και της συνεδρίασης της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2002 από ώρα έως ώρα Κτίριο Louise WEISS Αίθουσα R 1,1.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2002 από ώρα έως ώρα Κτίριο Louise WEISS Αίθουσα R 1,1. PE-5/CP/PV/2002-20 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2002 από ώρα 14.30 έως ώρα 17.00. Κτίριο Louise WEISS Αίθουσα R 1,1 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης. της Πέμπτης 15 Απριλίου 2004 ώρα έως Κτίριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6 B 01.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης. της Πέμπτης 15 Απριλίου 2004 ώρα έως Κτίριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6 B 01. PV CPG 15-04-2004 PE-5/CPG/PV/2004-12 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 15 Απριλίου 2004 ώρα 15.00 έως 17.30 Κτίριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6 B 01 Bρυξέλλες ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2002 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και της συνεδρίασης της Πέμπτης 16 Μαΐου 2002

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2004 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2004 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6B 01 PE-5/CPG/PV/2004-04 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2004 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK Αίθουσα 6B 01 Βρυξέλλες ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 7 Οκτωβρίου 2010 PE-7/CPG/PV/2010-29 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της έκτακτης συνεδρίασης της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου 2010 Κτήριο PHS, Αίθουσα 6 B01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ PV\834100.doc PE446.962/CPGv01-00 Eνωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2000 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2000 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. PE-5/CP/PV/2000-19 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2000 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, Αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της. Τετάρτης 16 Ιουνίου 2004 από τις 5.15 μ.μ. έως 6.45 μ.μ. Κτίριο Paul-Henri SPAAK- Αίθουσα 6 B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της. Τετάρτης 16 Ιουνίου 2004 από τις 5.15 μ.μ. έως 6.45 μ.μ. Κτίριο Paul-Henri SPAAK- Αίθουσα 6 B 01 PE-5/CPG/PV/2004-16 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2004 από τις 5.15 μ.μ. έως 6.45 μ.μ. Κτίριο Paul-Henri SPAAK- Αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 30 Αυγούστου 2001 από 3 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 30 Αυγούστου 2001 από 3 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01 PE-5/CP/PV/2001-21 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 30 Αυγούστου 2001 από 3 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1.

Διαβάστε περισσότερα

της συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ.

της συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. PE-5/CP/PV/2001-32 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 Β 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αθήνα, 22 Μαρτίου 2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ που υπεβλήθη από τη συµπροεδρία της οµάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης. της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2004 από τις 3.00μ.μ. έως τις 4.00 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης. της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2004 από τις 3.00μ.μ. έως τις 4.00 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1 PE-6/CPG/PV/2004-02 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2004 από τις 3.00μ.μ. έως τις 4.00 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2001 από τις 3.05 μ.μ. έως τις 5.15 μ.μ.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2001 από τις 3.05 μ.μ. έως τις 5.15 μ.μ. PE-5/CP/PV/2001-11 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2001 από τις 3.05 μ.μ. έως τις 5.15 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri Spaak, αίθουσα 6 B 01 BΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της 18ης Οκτωβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της 18ης Οκτωβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01 PE-5/CP/PV/2001-26 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 18ης Οκτωβρίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Paul-Henri SPAAK, αίθουσα 6 B 01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ. Βρυξέλλες. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL. της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ. Βρυξέλλες. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL. της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις PE-7/BUR/PV/2011-03 ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις 09-02-2011 Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6B001 - - - Βρυξέλλες PV\859029.doc PE457.884/ΠΡΟΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 9-IX-2004 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Bρυξέλλες. της συνεδρίασης της Πέμπτης. Κτήριο Paul-Henry SPAAK - Αίθουσα 6B01

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 9-IX-2004 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Bρυξέλλες. της συνεδρίασης της Πέμπτης. Κτήριο Paul-Henry SPAAK - Αίθουσα 6B01 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 9-IX-2004 Κτήριο Paul-Henry SPAAK - Αίθουσα 6B01 - - - Bρυξέλλες PE 346.376/CPG PE-6/CPG/PV/2004-03 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιανουαρίου 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITΕ SΟC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Προεδρίας προς: την Ομάδα «Κοινωνικές Υποθέσεις» με ημερομηνία: 23 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 6...

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 6... PE-5/ΠΡΟΕΔΡ/PV/2001-15 ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2001 από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2001 από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30μ.μ. Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 4.8.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 229/1 II (Ανακοινώσεις) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Στρασβούργο. της συνεδρίασης της Πέμπτης. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Στρασβούργο. της συνεδρίασης της Πέμπτης. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-6/CPG/PV/2004-18 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 16-12-2004 Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1,1 - - - Στρασβούργο PE 352.438/CPG. PE-6/CPG/PV/2004-18

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-6/QUAEST/PV/2006-06 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 6/2006 ΟΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 17 ης Μαΐου 2006 στις 15.00 Αίθουσα S 3.4 Κτήριο Louise Weiss (LOW) ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-7/QUAEST/PV/2012-04 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 04/2012 ΤΟ ΣΩMA TΩN KOΣMHTOΡΩN ΠΡΑΚΤΙΚΑ της τακτικής συνεδρίασης της Πέµπτης, 19 Απριλίου 2012 στις 15.00 Αίθουσα S 3.4 του Κτιρίου LOW Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ,

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ, EUROPOL JOINT SUPERVISORY BODY ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ Γνωμοδότηση 08/56 της ΚΕΑ σχετικά με την αναθεωρημένη συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ της Ευρωπόλ και της Eurojust Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2001 από 2.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, αίθουσα R1, 1

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2001 από 2.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, αίθουσα R1, 1 PE-5/CP/PV/2001-25 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2001 από 2.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, αίθουσα R1, 1 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1.

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται η διαδικασία έγκρισης περιγράφεται εξαντλητικά στις Συνθήκες. Κατά βάση είναι οι εξής:

Οι περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται η διαδικασία έγκρισης περιγράφεται εξαντλητικά στις Συνθήκες. Κατά βάση είναι οι εξής: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 21.9.2012 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με τον Κανονισμό όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων Εισηγητής: Rafał

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2009-2014) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις P7_TA(2014)0408 Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.10.2014 COM(2014) 668 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 3.4.2017 JOIN(2017) 12 final 2017/0071 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1 ΠΡΟΟΙΜΙΟ Κατά τη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες στις 8 Νοεμβρίου 2006, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης Κτήριο Paul-Henri SPAAK - Αίθουσα 06B

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της Τετάρτης Κτήριο Paul-Henri SPAAK - Αίθουσα 06B ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV CPG 14.02.2008 PE-6/CPG/PV/2008-03 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Τετάρτης 14-02-2008 Κτήριο Paul-Henri SPAAK - Αίθουσα 06B01 - - - Βρυξέλλες PV\713845.doc

Διαβάστε περισσότερα

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2011 (13.12) (OR. en) 18475/11 Διοργανικός φάκελος : 2009/0157 (COD) JUSTCIV 356 CODEC 2397 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : το Συμβούλιο αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Απριλίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0907 (APP) 7597/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: PE 41 INST 134 FREMP 40 JUR 160 AG 4 Επιτροπή των Μονίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) 2.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 315/51 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΔΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0427 Καθορισμός της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Έγγραφο συνόδου 2009 12.2.2008 B6-0000 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B6-0005/2008 και B6-0006/2008 σύμφωνα με το άρθρο 108, παράγραφος 5,

Διαβάστε περισσότερα

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0906 (COD) 9975/16 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους οι βουλευτές

Διαβάστε περισσότερα

8987/15 ΘΚ/νικ 1 DG G 3 C

8987/15 ΘΚ/νικ 1 DG G 3 C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Μαΐου 2015 (OR. en) 8987/15 RECH 143 COMPET 230 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων(1ο Τμήμα) Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 8562/15

Διαβάστε περισσότερα

11007/17 ΧΓ/γπ 1 DGB 1 A

11007/17 ΧΓ/γπ 1 DGB 1 A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουλίου 2017 (OR. en) 11007/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 10430/17 Θέμα: AGRI 376 AGRIORG

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2016)0224 Επακόλουθες ενέργειες και πορεία εξέλιξης των στόχων του Θεματολογίου του 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας, καθώς και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως είναι η ενισχυμένη συνεργασία,

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κώδικας Δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σύσταση της Ομάδας εργασίας του Προεδρείου σχετικά με τους κώδικες δεοντολογίας προς τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων και το Προεδρείο Κώδικας Δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2011 (04.03) (OR. en) 6524/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 10

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2011 (04.03) (OR. en) 6524/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 10 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2011 (04.03) (OR. en) 6524/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 10 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ. : 6520/11 PI

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0238/2019 9.4.2019 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-7/QUAEST/PV/2012-07 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 07/2012 ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της τακτικής συνεδρίασης που διεξήχθη την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 στις 16.00 Αίθουσα S 3.4 του κτηρίου LOW Στρασβούργο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ I. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2016 COM(2016) 816 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Tρέχουσα κατάσταση και πιθανή μελλοντική πορεία όσον αφορά την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με τη STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 4ης MAΪOΥ 2009 1 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23 παράγραφος 2 του Κανονισμού 2, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2016/2080(INI) 23.8.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις δηλώσεις συμφερόντων των μελών της Επιτροπής - κατευθυντήριες γραμμές (2016/2080(INI)) Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC 15340/15 1 DPG LIMITE EL. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Ιανουαρίου 2016 (OR. en) 15340/15 LIMITE PV/CONS 76

PUBLIC 15340/15 1 DPG LIMITE EL. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Ιανουαρίου 2016 (OR. en) 15340/15 LIMITE PV/CONS 76 Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Ιανουαρίου 2016 (OR. en) PUBLIC 15340/15 LIMITE PV/CONS 76 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 1 Θέμα: 3439η σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» Γενικής Γραμματείας την ΕΜΑ / το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.:6110/11 FREMP 9 JAI 77 COHOM 34 JUSTCIV 16 JURINFO 4 Θέμα:

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» Γενικής Γραμματείας την ΕΜΑ / το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.:6110/11 FREMP 9 JAI 77 COHOM 34 JUSTCIV 16 JURINFO 4 Θέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2001 (14.02) (OR. en) 6387/11 FREMP 13 JAI 101 COHOM 44 JUSTCIV 19 JURINFO 5 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» της: Γενικής Γραμματείας προς: την ΕΜΑ / το

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας, καθώς και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως είναι η ενισχυμένη συνεργασία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 82/56 2.6.204 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.10.2015 COM(2015) 535 final 2015/0249 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης 3 της συμφωνίας της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 22 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 22 Νοεμβρίου 2012 PE-7/CPG/PV/2012-21 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της τακτικής συνεδρίασης της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2012 Κτίριο Louise WEISS, Αίθουσα R1.1 Στρασβούργο PV\920699.doc PE392.673/CPG

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2009 8.11.2007 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2007 Επισυνάπτεται προς τα

Διαβάστε περισσότερα

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1219/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Δεκεμβρίου 2012 που αφορά τη θέσπιση μεταβατικών ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Οκτωβρίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 12742/15 LIMITE PUBLIC PV/CONS 50 ECOFIN 748 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 1 Θέμα: 3413η σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.10.2015 COM(2015) 549 final 2015/0255 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ευρωπαϊκή επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««Έγγραφο συνόδου 2009 15.2.2005 B6-.../2005 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B6-.../05 και B6-.../05 σύμφωνα με το άρθρο 108, παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο

Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο Έως σήμερα, υπήρξαν πέντε πολυετή δημοσιονομικά πλαίσια (ΠΔΠ). Η Συνθήκη της Λισαβόνας μεταμόρφωσε το ΠΔΠ από μια διοργανική συμφωνία σε μια νομικά δεσμευτική πράξη. Το ΠΔΠ,

Διαβάστε περισσότερα

11917/1/12 REV 1 IKS+ROD+GA/ag,alf DG C1

11917/1/12 REV 1 IKS+ROD+GA/ag,alf DG C1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 4 Οκτωβρίου 2012 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2010/0197 (COD) 11917/1/12 REV 1 WTO 244 FDI 20 CODEC 1777 PARLNAT 324 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

8338/1/15 REV 1 ΕΚΜ/νικ 1 CAB SG

8338/1/15 REV 1 ΕΚΜ/νικ 1 CAB SG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Απριλίου 2016 (OR. en) 8338/1/15 REV 1 POLGEN 61 CODEC 604 PE 84 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής 26 Νοεµβρίου 2001 PE 302.069/1-10 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-10 ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ του

Διαβάστε περισσότερα

ACP-UE 2112/16 ACP/21/003/16 1

ACP-UE 2112/16 ACP/21/003/16 1 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΚΕ-ΕΕ ΤΟΥ ΚΟΤΟΝΟΥ ΟΜΑΔΑ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 13 Απριλίου 2016 ACP/21/003/16 ACP-UE 2112/16 ΚΟΙΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΚΕ-ΕΕ Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. της Πέμπτης 5 Ιουλίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, αίθουσα R 1, 1

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. της Πέμπτης 5 Ιουλίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, αίθουσα R 1, 1 PE-5/CP/PV/2001-20 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ της Πέμπτης 5 Ιουλίου 2001 από τις 3 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Κτήριο Louise WEISS, αίθουσα R 1, 1 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 4 MAΪΟΥ 2009 Το Προεδρείο, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23, παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας υπόψη την απόφασή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 167/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες P7_TA(204)030 Απαλλαγή 202: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 3ης Απριλίου 204 σχετικά με την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ STOA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ THΣ 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, - έχοντας υπόψη το άρθρο 25 παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα.

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 15/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 1999 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης...3 2. Έγκριση των πρακτικών της

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2015)0335 Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση: αίτηση EGF/2015/004 IT/Alitalia - Ιταλία Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

14598/12 ΔΛ/γομ 1 DG D 2B

14598/12 ΔΛ/γομ 1 DG D 2B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ TΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 17 Οκτωβρίου 2012 (23.10) (OR. en) 14598/12 Διοργανικός φάκελος: 2011/0297 (COD) DROIPEN 135 EF 219 ECOFIN 824 CODEC 2301 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Προεδρίας προς: το Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Στρασβούργο. της συνεδρίασης. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1, 1 PV CPG

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Στρασβούργο. της συνεδρίασης. Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1, 1 PV CPG ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-6/CPG/PV/2004-10 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης 28-10-2004 Κτήριο Louise WEISS - Αίθουσα R1, 1 - - - Στρασβούργο PV\549715.doc PE 349.399/CPG PE-6/CPG/PV/2004-09

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Εγκρίθηκε στις 26 Noεμβρίου 2013 Αναθεωρημένη έκδοση που εγκρίθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV PE/12/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΙΙΚΑ της συνεδρίασης της 27ης Οκτωβρίου 1999 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 3 2. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο B8-0733/ εν συνεχεία δήλωσης της Επιτροπής

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο B8-0733/ εν συνεχεία δήλωσης της Επιτροπής Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0733/2016 1.6.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δήλωσης της Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού σχετικά με τους ενδοκρινικούς

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής για την αξιολόγηση του αντικτύπου

Κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής για την αξιολόγηση του αντικτύπου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2014)0069 Κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής για την αξιολόγηση του αντικτύπου Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο

Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο Έως σήμερα, υπήρξαν πέντε πολυετή δημοσιονομικά πλαίσια (ΠΔΠ). Η Συνθήκη της Λισαβόνας μεταμόρφωσε το ΠΔΠ από μια διοργανική συμφωνία σε μια νομικά δεσμευτική πράξη. Το ΠΔΠ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Αλιείας 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/2001(COS) 2 Απριλίου 2002 ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την έκθεση της Επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρµογής της κοινής αλιευτικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 10329/17 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CODEC

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Ανάπτυξης Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

Επιτροπή Ανάπτυξης Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ανάπτυξης Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 30.10.2017 2017/2012(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την εφαρμογή του κοινού υπηρεσιακού εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών, παρέχει την αναγκαία ώθηση για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ορίζει

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρόλος:

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρόλος: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρόλος: καθορίζει τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μέλη: οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νοµικών Θεµάτων 23.6.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ (55/2011) Θέµα: Αιτιολογηµένη γνώµη του Cortes Generales του Βασιλείου της Ισπανίας σχετικά µε την πρόταση κανονισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρόκειται να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

7231/1/18 REV 1 1 DG B

7231/1/18 REV 1 1 DG B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2018 (OR. en) 7231/1/18 REV 1 PV CONS 16 SOC 148 EMPL 110 SAN 87 CONSOM 70 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Απασχόληση, Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2013 (11.06) (OR. en) 10331/13 RECH 219 COMPET 380

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2013 (11.06) (OR. en) 10331/13 RECH 219 COMPET 380 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 31 Μαΐου 2013 (11.06) (OR. en) 10331/13 RECH 219 COMPET 380 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ του : Συμβουλίου προς : τις αντιπροσωπίες αριθ. προηγ. εγγρ.: 9763/13 RECH

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014 2019 Έγγραφο συνόδου ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 18/01/17 EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL Κατάλογος των διαδικασιών Εκτός από τις περιπτώσεις που το Κοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 01/00 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου 2000 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 3 2. Έγκριση των πρακτικών των

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0134(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0134(COD) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 2017/0134(COD) 25.10.2017 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/12. Τροπολογία. Paul Rübig εξ ονόματος της Ομάδας PPE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/12. Τροπολογία. Paul Rübig εξ ονόματος της Ομάδας PPE 17.4.2018 A8-0146/12 12 Παράγραφος 8 8. χαιρετίζει την ανταπόκριση στο αίτημα της Επιτροπής Προϋπολογισμών που διατυπώθηκε σε διάφορα ψηφίσματα για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον μεσοπρόθεσμο και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2319(INI)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2319(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2015/2319(INI) 30.9.2016 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-27 Sylvia-Yvonne Kaufmann (PE589.119v01-00) Έλεγχος του μητρώου και της σύνθεσης των ομάδων εμπειρογνωμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 1.3.2016 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με τον έλεγχο του μητρώου και της σύνθεσης των ομάδων εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής (2015/2319(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 26.1.2016 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με μια ετήσια πανευρωπαϊκή συζήτηση στο πλαίσιο της νομοθετικής έκθεσης πρωτοβουλίας σχετικά με τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

16367/14 ΔΑ/γπ 1 DG B 1

16367/14 ΔΑ/γπ 1 DG B 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2014 (OR. en) Διοργανικοί φάκελοι: 2014/0032 (COD) 2014/0033 (COD) 16367/14 AGRI 759 VETER 113 AGRILEG 247 ANIMAUX 59 CODEC 2415 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας:

Διαβάστε περισσότερα