Αρχάνες Απρίλιος 2018

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αρχάνες Απρίλιος 2018"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚH ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ Ι Π Λ Ω Μ Α Τ Ι Κ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Πρόγραμμα: «Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προγραμματισμό (ΠΕΣΥΠ) για το ακαδημαϊκό έτος » Παράρτημα Κρήτης Θέμα: «Διερεύνηση του Βαθμού εκπλήρωσης των προσδοκιών και της ικανοποίησης, μαθητευόμενων του Ν. Ηρακλείου, της Ηλεκτρολογικής ειδικότητας, του μεταλυκειακού έτους - τάξη μαθητείας των ΕΠΑ.Λ..» Φοιτητής ΠΕΣΥΠ 2017: ΚΑΓΙΑΜΠΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΑΜ: 167/2017) Επιβλέπων Καθηγητής: Δρ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Αρχάνες Απρίλιος 2018

2 1. Εισαγωγή Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνηθεί ο βαθμός εκπλήρωσης των προσδοκιών και ικανοποίησης των μαθητευόμενων, του μεταλυκειακού έτους - τάξη μαθητείας των ΕΠΑΛ (Α φάσης) κατά το έτος 2017, της ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, που υλοποιήθηκε στο Ν. Ηρακλείου. Οι Επιμέρους Στόχοι (3 βασικές Ενότητες), 1. Να προσδιοριστούν οι βασικές διαστάσεις και το επίπεδο αρχικών προσδοκιών των μαθητευομένων. 2. Να διερευνηθούν ο βαθμός εκπλήρωσης των προσδοκιών και ο βαθμός ικανοποίησης των μαθητευομένων. 3. Να συνδεθούν ο βαθμός εκπλήρωσης των προσδοκιών και ο βαθμός ικανοποίησης με ορισμένα προσωπικά κριτήρια και στόχους των μαθητευομένων, στην πορεία ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

3 1. Εισαγωγή Ερευνητικά ερωτήματα, αναφορικά με τις Αρχικές Προσδοκίες των μαθητευόμενων και το βαθμό εκπλήρωσης και Ικανοποίησης αυτών, υλοποιώντας το πρόγραμμα της μαθητείας σχετίζονται με: Μέρος Άξονες Α/Α Κριτηρίων I-Α Αρχικές Ι Προσδοκίες I-Β Μαθητευόμενων I-Γ II-Α ΙΙ Ικανοποίηση Μαθητευόμενων II-Β II-Γ IΙΙ Γενικές Στάσεις Μαθητευόμενου III-Δ1 III-Δ2 Κριτήρια Γνώσεις & Δεξιότητες Επαγγελματική Εξέλιξη Περιβάλλον Συνεργασία Γνώσεις & Δεξιότητες Επαγγελματική Εξέλιξη Περιβάλλον Συνεργασία Θεσμικές Μελλοντική Προοπτική το Επίπεδο Γνώσεων και Δεξιοτήτων (που απέκτησαν), την Επαγγελματική Εξέλιξη, (Μελλοντική προοπτική), το Περιβάλλον & Συνεργασία, (Συνθήκες Εργασίας).

4 2. Βασικές Έννοιες Ο θεσμός της Μαθητείας Δυϊκό σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης Ως Μαθητεία ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το Νόμο 4386/2016 αναδιάρθρωσε τη δομή της επαγγελματικής εκπαίδευσης και προχώρησε σε ειδικές ρυθμίσεις για τη θεσμοθέτηση της μαθητείας για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων.

5 2. Βασικές Έννοιες Ο θεσμός της Μαθητείας Η Μαθητεία πρόκειται για Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 9μηνης διάρκειας, αμειβόμενων εργαζόμενων σε φορείς Δημόσιου ή Ιδιωτικού Φορέα, που θα τους υποδείξει η αντίστοιχη Σχολική μονάδα που ανήκουν, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δυνατότητα πιστοποίησης για απόκτηση επιπέδου 5. > εφαρμόζεται πρόγραμμα του εργαστηριακού μαθήματος «Ενισχυτική Εργαστηριακή Εκπαίδευση της Μαθητείας» Διάρκειας τουλάχιστον διακοσίων (203) ωρών. Το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται επτά (7) ώρες εβδομαδιαίως > εφαρμόζεται επιπλέον «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας - Μαθητεία σε εργασιακό χώρο», διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο κατ' ελάχιστον σε τέσσερις (4) ημέρες. > Την ευθύνη υλοποίησης της τοποθέτησης σε χώρους εργασίας των φοιτούντων καθώς και όλα τα σχετικά με αυτήν έχει αποκλειστικά η σχολική μονάδα ΕΠΑ.Λ.

6 3. Βιβλιογραφική Ανασκόπηση Έρευνες αναφορικά με την εφαρμογή του θεσμού της Μαθητείας Η βιβλιογραφική αναζήτηση έγινε σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, επιστημονικά και ερευνητικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, επιστημονικά συγγράμματα καθώς και σε έρευνες στο ευρύτερο κοινωνικό χώρο. Έκθεση αποτίμησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για την Α φάση του Μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας (εμπειρική διερεύνηση) σε: Μαθητευόμενους, Εκπαιδευτικούς και Εκπαιδευτές φορέων απασχόλησης. o Χρήση τριών δομημένων ερωτηματολογίων από Μάρτιος - Νοέμβριος 2017 o Τα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 15 Μαρτίου του 2018.

7 4. Σχεδιασμός του προτεινόμενου Εργαλείου Ερευνητικά Ερωτήματα Ι. Προσδοκίες μαθητευόμενων πριν την έναρξη της μαθητείας: Αναμένουν απόκτηση περισσότερων Γνώσεων και Δεξιοτήτων, αναφορικά με αυτές που είχαν αποκτήσεις ως απόφοιτοι των ΕΠΑΛ; Αναμένουν Επαγγελματική Εξέλιξη; Ανέμεναν να συναντήσουν ένα Επικοινωνιακό Περιβάλλον Συνεργασίας; ΙΙ. Ικανοποίηση / Εκπλήρωση Αρχικών Προσδοκιών Μαθητευόμενων κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της μαθητείας: Πόσο ικανοποιημένοι είναι σχετικά με την απόκτηση περισσότερων Γνώσεων και Δεξιοτήτων, αναφορικά με αυτές που είχαν αποκτήσει ως απόφοιτοι των ΕΠΑΛ; Πόσο ικανοποιημένοι είναι σχετικά με την Επαγγελματική Εξέλιξη; Πόσο ικανοποιημένοι είναι σχετικά με το Επικοινωνιακό Περιβάλλον Συνεργασίας που συνάντησαν; ΙΙΙ. Γενικές Στάσεις Μαθητευόμενων: Πώς αξιολογούν το Θεσμό της Μαθητείας και γενικότερα το όλο Πρόγραμμα; Ποια η Μελλοντική Προοπτική αναφορικά με την Ενασχόλησή τους; ΙV. Τα Ατομικά Δεδομένα των Μαθητευόμενων (Καταγραφή Περιγραφής του Δείγματος) Επίπεδο αναφορικά με τις Μορφωτικές/Επιμορφωτικές Ανάγκες και σε Προγενέστερη Επαγγελματική Εμπειρίας: Πόσο πρόσφατα αποφοίτησαν από το ΕΠΑ.Λ.; Τι Προϋπηρεσία είχαν πριν την έναρξη του προγράμματος; Τί Προγράμματα Επιμόρφωσης έχουν παρακολουθήσει σχετικά με την επαγγελματική τους ιδιότητα;

8 4. Σχεδιασμός του προτεινόμενου Εργαλείου Ερωτηματολόγιο Μέρος Α/Α Κριτηρίων I-Α Ι. Προσδοκίες μαθητευόμενων πριν την έναρξη της μαθητείας Άξονες Αρχικές Ι Προσδοκίες I-Β Μαθητευόμενων I-Γ ΙΙ. Ικανοποίηση / Εκπλήρωση Αρχικών Προσδοκιών Μαθητευόμενων κατά την II-Α ΙΙ Ικανοποίηση Μαθητευόμενων διάρκεια και μετά το πέρας της μαθητείας. ΙΙΙ. Γενικές Στάσεις Μαθητευόμενων II-Β II-Γ III Γενικές Στάσεις Μαθητευόμενου III-Δ1 III-Δ2 a ΙV. Ατομικά Δεδομένα των Μαθητευόμενων Ατομικά IV b Δεδομένα Κριτήρια Γνώσεις & Δεξιότητες Επαγγελματική Εξέλιξη Περιβάλλον Συνεργασία Γνώσεις & Δεξιότητες Επαγγελματική Εξέλιξη Περιβάλλον Συνεργασία Θεσμικές Μελλοντική Προοπτική Εκπαίδευση Επαγγελματική Προϋπηρεσία Ερωτήσεις (Q) Ερωτηματολογίου Στάσεις απέναντι Μαθητευόμενου c στην Επιμόρφωση 30(a,b,c,d,e,f) - Ανάγκες Ερωτήσεις κλειστού τύπου διχοτομημένες τύπου Likert 5βάθμια κλίμακα διαβαθμισμένης μορφής & Ερωτήσεις με δίτιμες μεταβλητές.

9 4. Σχεδιασμός του προτεινόμενου Εργαλείου Ερωτηματολόγιο Στο Ερωτηματολόγιο περιέχονται στο μεγαλύτερο μέρος του ερωτήσεις κλειστού τύπου διχοτομημένες τύπου Likert σε 5βάθμια κλίμακα διαβαθμισμένης μορφής στις παρακάτω δυνατές επιλογές: «Καθόλου»=1, «Λίγο»=2, «Μέτρια»=3, «Πολύ»=4, «Πάρα Πολύ»=5. Ενώ υπάρχουν και κάποιες ερωτήσεις με δίτιμες μεταβλητές όπου χρησιμοποιήθηκε η κωδικοποίηση «ΝΑΙ»=1 και «ΟΧΙ»=0. (Οι αριθμοί χρησιμοποιήθηκαν για την κωδικοποίηση των μεταβλητών στο SPSS). Έλεγχος Αξιοπιστίας του Ερωτηματολογίου: Cronbach's Alpha (25 Items): 0,871 > 0,800.

10 Περιγραφή Δείγματος - Συμμετέχοντες Q26: 43,8% είχαν μόλις αποφοιτήσει το 2016, ενώ οι αποφοιτήσαντες των τριών τελευταίων χρόνων το ποσοστό φτάνει στο 81,3%. Q27: 81,3% γνωρίζει τουλάχιστον την Αγγλική Γλώσσα ενώ το υπόλοιπο καμία Ξένη Γλώσσα Q25: 25% εργάστηκε σε Δημόσιο Φορέα, ενώ το υπόλοιπο 75% σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Μικρές, Μεσαίες και Βιομηχανίες. Q28: 56,3% δεν έχουν εργαστεί/απασχοληθεί σε Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις παλαιότερα πριν ξεκινήσουν το πρόγραμμα της μαθητείας. Q30: Το μεγαλύτερο ποσοστό > 87,5% δεν έχουν παρακολουθήσει Επιμορφωτικά Προγράμματα - Σεμινάρια Μαθητευόμενοι του Ν. Ηρακλείου: σχετικά με την ειδικότητά τους. 12 του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου + 4 του 1ου ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, Σύνολο: 16 μαθητευόμενοι Ηλεκτρολόγοι

11 Ι. Αποτελέσματα Περιγραφικής Στατιστικής ΑΞΟΝΑΣ I (Αρχικές Προσδοκίες Μαθητευόμενων) - Κριτήριο Ι-Α (Γνώσεις & Δεξιότητες) Q2: 62,5% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=4,06, ΤΑ=0,772, (απόκτηση περισσότερων Γνώσεων και Δεξιοτήτων από αυτές που είχαν ως απόφοιτοι από το ΕΠΑ.Λ.) ΑΞΟΝΑΣ I (Αρχικές Προσδοκίες Μαθητευόμενων) - Κριτήριο Ι-Β (Επαγγελματική Εξέλιξη) Q3: 56,3% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=3,94, ΤΑ=0,929, αναφορικά με τη βοήθεια που θα τους προσέφερε στην Επαγγελματική του εξέλιξη. Q4: 43,8,3% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=4,19, ΤΑ=0,750, αναφορικά με την απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας ενώ παράλληλα θα εμπλούτιζαν το Βιογραφικό τους Σημείωμα. Q5: 68,8,3% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά (ΜΟ=4,19, ΤΑ=0,544, αναφορικά με τη βοήθεια που θα τους προσέφερε στην εύρεση εργασίας (Ευκολότερη Πρόσβαση στην Αγορά Εργασίας). Q6: 43,8,3% επιλέγουν το <<Μέτρια>>, με τάση γενικά ΜΟ=2,63, ΤΑ=1,025, αναφορικά με τα οικονομικά κίνητρα.

12 Ι. Αποτελέσματα Περιγραφικής Στατιστικής ΑΞΟΝΑΣ I (Αρχικές Προσδοκίες Μαθητευόμενων) - Κριτήριο Ι-Γ (Περιβάλλον - Συνεργασία) Q7: 43,8% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=3,94, ΤΑ=0,929, αναφορικά με τη βοήθεια που θα τους προσέφερε στο να βρουν ένα πρόσφορο/βοηθητικό έδαφος, (Συνεργατικό, Επικοινωνιακό Περιβάλλον Εργασίας), για να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας υπό τη σκέπη της Σχολικής Μονάδας και τη βοήθεια τόσο του επόπτη Εκπαιδευτικού του ΕΠΑ.Λ., όσο και του Εκπαιδευτή της Επιχείρησης.

13 ΙΙ. Αποτελέσματα Περιγραφικής Στατιστικής ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ (Ικανοποίηση Μαθητευόμενων) - Κριτήριο ΙΙ-Α (Γνώσεις & Δεξιότητες) Q8: 50,0% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=3,56, ΤΑ=1,031, αναφορικά με την απόκτηση/βελτίωση Γνώσεων και Δεξιοτήτων κατά την διάρκεια της Μαθητείας τόσο στο ΕΠΑΛ όσο και στην Επιχείρηση. Q9: 43,8% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=3,44, ΤΑ=1,031, αναφορικά με την αξιοποίηση των Γνώσεων και Δεξιοτήτων ως απόφοιτος των ΕΠΑΛ, ενώ πίστευαν πολύ ότι θα ήταν ικανοποιητικές αυτές, ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις της επιχείρησης στην οποία εργάστηκαν. Q15: 50,0% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=3,38, ΤΑ=1,025, αναφορικά με τη μάθηση και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων. Q17: 62,5% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=3,75, ΤΑ=0,931, αναφορικά με την απόκτηση περισσότερων Γνώσεων & Δεξιοτήτων από αυτές που είχαν ως απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

14 ΙΙ. Αποτελέσματα Περιγραφικής Στατιστικής ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ (Ικανοποίηση Μαθητευόμενων) - Κριτήριο ΙΙ-Α (Γνώσεις & Δεξιότητες) Q21: 37,5% επιλέγουν το <<Μέτρια>>, με τάση γενικά ΜΟ=2,75, ΤΑ=1,183, αναφορικά με τη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που είχαν πριν ξεκινήσουν τη Μαθητεία, με τα Εργαστηριακά Μαθήματα των 203 ωρών, (1 μέρα την εβδομάδα επί 7 ώρες), στο ΕΠΑΛ. Q22: 43,8% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=3,50, ΤΑ=1,03, αναφορικά με τη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που είχαν πριν ξεκινήσουν τη Μαθητεία, με την Εργασία τους στην Επιχείρηση, (28h/εβδομάδα ανοιγμένες σε 4 μέρες την εβδομάδα επί 7h).

15 ΙΙ. Αποτελέσματα Περιγραφικής Στατιστικής ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ (Ικανοποίηση Μαθητευόμενων) - Κριτήριο ΙΙ-B (Επαγγελματική Εξέλιξη) Q14: 31,3% επιλέγουν το <<Μέτρια>>, με τάση γενικά ΜΟ=2,63, ΤΑ=1,258, αναφορικά με την Επαγγελματική τους Εξέλιξη και συγκεκριμένα με τα συνολικά οικονομικά κίνητρα του προγράμματος που τους προσέφεραν, ώστε να αποδώσουν καλύτερα στο χώρο εργασία. Q18: Φαίνεται μια διασπορά, (με τάση γενικά ΜΟ=2,69, ΤΑ=1,195), το 31,3% επιλέγει το <<Πολύ>>, ένα άλλο το 31,3% επιλέγει το <<Μέτρια>>, ενώ υπάρχει και ένα άλλο ποσοστό 25% που επιλέγει το <<Καθόλου>>, αναφορικά με την Επαγγελματική τους Εξέλιξη και συγκεκριμένα με τη βοήθεια στη εύρεση εργασίας. Q19: 18,8% - 3 μαθητευόμενοι από τους συνολικά 16 μαθητευόμενους του Ν. Ηρακλείου, τους προτάθηκε από τον εργοδότη η παραμονή τους στην θέση εργασίας αμειβόμενοι, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (81,3%) δεν παράμεινε.

16 ΙΙ. Αποτελέσματα Περιγραφικής Στατιστικής ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ (Ικανοποίηση Μαθητευόμενων) - Κριτήριο ΙΙ-Γ (Περιβάλλον - Συνεργασία) Q10: Φαίνεται μια διασπορά (με τάση γενικά ΜΟ=3,94, ΤΑ=1,181), το 37,5% επιλέγει το <<Πολύ>>, ενώ το 37,5% επιλέγει το <<Πάρα Πολύ>>, αναφορικά με την υποστήριξη (Συνεργασία & Επικοινωνία) από τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτή του ΕΠΑΛ. Q11: 43,8% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=3,75, ΤΑ=1,342, αναφορικά με την υποστήριξη (Συνεργασία & Επικοινωνία) από τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτή της Επιχείρησης. Q12: 50,0% επιλέγουν το <<Πολύ>>, με τάση γενικά ΜΟ=4,19, ΤΑ=0,834, αναφορικά με τη Συνεργασία και την Επικοινωνία με το εμπλεκόμενο Προσωπικό/Εργαζόμενους της Επιχείρησης. Q13: Φαίνεται μια διασπορά (με τάση γενικά ΜΟ=3,81, ΤΑ=1,109), το 31,3% επιλέγει το <<Πάρα Πολύ>>, ένα άλλο το 31,3% επιλέγει το <<Πολύ>>, ενώ υπάρχει και ένα άλλο ποσοστό 31,3% που επιλέγει το <<Μέτρια>>, αναφορικά με τα Εργαλεία/Εξοπλισμός/Υλικοτεχνική υποδομή της Επιχείρησης.

17 ΙΙΙ. Αποτελέσματα Περιγραφικής Στατιστικής ΑΞΟΝΑΣ ΙΙΙ (Γενικές Στάσεις Μαθητευόμενων) - Κριτήριο ΙΙΙ-Α (Θεσμικές) Q16: Φαίνεται μια διασπορά (με τάση γενικά ΜΟ=3,25, ΤΑ=0,775), 43,8% επιλέγει το <<Πολύ>>, ενώ το 37,5% επιλέγει το <<Μέτρια>>, αναφορικά με την εκπλήρωση των αρχικών προσδοκιών που είχαν, πριν ξεκινήσετε το Πρόγραμμα. Q23: Φαίνεται μια διασπορά (με τάση γενικά ΜΟ=3,50, ΤΑ=1,033), 43,8% επιλέγει το <<Πολύ>>, ενώ το 31,3% επιλέγει το <<Μέτρια>>, αναφορικά γενικά με την εκπλήρωση των αρχικών προσδοκιών που είχαν, σε σχέση με το όλο Πρόγραμμα της Μαθητεία, τόσο με τα εργαστηριακά μαθήματα του ΕΠΑΛ όσο και με την άσκηση στην Επιχείρηση. Q1: 87,5% έμαθαν από το ΕΠΑΛ, είτε τηλεφωνικά (62,5%) είτε κατά την φοίτηση τους (25%), αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος της Μαθητείας στα ΕΠΑ.Λ.. Q24: 50% είναι <<Θετικοί>> στο θεσμό της Μαθητείας από πλευράς εμπειρίας, ενώ το άλλο μισό περίπου 43,8% δηλώνουν <<ουδέτεροι>>, 1 μαθητευόμενος από το σύνολο των 12+4=16 μαθητευόμενων του Ν. Ηρακλείου, έχει Αρνητική Στάση.

18 ΙΙΙ. Αποτελέσματα Περιγραφικής Στατιστικής ΑΞΟΝΑΣ ΙΙΙ (Γενικές Στάσεις Μαθητευόμενων) - Κριτήριο ΙΙΙ-Β (Μελλοντική Προοπτική) Q20: 18,75% + 62,5% = 81,3% επιθυμεί να ασχοληθεί μελλοντικά με τη ειδικότητα (Ηλεκτρολογική) στην οποία έχει εκπαιδευτεί, από τους οποίους το 18,75% συνέχισαν άμεσα να εργάζονται αμειβόμενοι στις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν το πρόγραμμα της μαθητείας, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό του δείγματος 18,75% επιλέγει να εργαστεί σε κάτι διαφορετικό.

19 Επαγωγική Στατιστική α/α Ερώτηση Q2: Πριν ξεκινήσετε τη Μαθητεία πιστεύατε ότι θα αποκτούσατε περισσότερες (νέες) Γνώσεις και Δεξιότητες από αυτές που είχατε ως απόφοιτος από το ΕΠΑ.Λ.; Ερώτηση Q2: Πριν ξεκινήσετε τη Μαθητεία πιστεύατε ότι θα αποκτούσατε περισσότερες (νέες) Γνώσεις και Δεξιότητες από αυτές που είχατε ως απόφοιτος από το ΕΠΑ.Λ.; Ερώτηση Q8: Γενικά, πιστεύετε ότι αποκτούσατε/βελτιώνατε Γνώσεις και Δεξιότητες κατά την διάρκεια της Μαθητείας τόσο στο ΕΠΑΛ όσο και στην Επιχείρηση; Ερώτηση Q21: Πιστεύετε ότι το ΕΠΑ.Λ. με τα Εργαστηριακά Μαθήματα των 203 ωρών, (1 μέρα την εβδομάδα επί 7 ώρες), κάλυψε τις αρχικές προσδοκίες αναφορικά με τις βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων, που είχατε πριν ξεκινήσετε την Μαθητεία; 5 Β. Κριτήριο: Επαγγελματική Εξέλιξη Γ. Κριτήριο: Περιβάλλον - Συνεργασία Ερώτηση Q7: Τη Μαθητεία την ξεκινήσατε γιατί πιστεύατε ότι θα βρείτε ένα πρόσφορο/βοηθητικό έδαφος, (Συνεργατικό, Επικοινωνιακό Περιβάλλον Εργασίας), για να ενταχθείτε ομαλά στην αγορά εργασίας υπό την σκέπη της Σχολικής Μονάδας και τη βοήθεια τόσο του επόπτη Εκπαιδευτικού όσο και του εκπαιδευτή της επιχείρησης; 7 Ερώτηση Q8: Γενικά, πιστεύετε ότι αποκτούσατε/βελτιώνατε Γνώσεις και Δεξιότητες κατά την διάρκεια της Μαθητείας τόσο στο ΕΠΑΛ όσο και στην Επιχείρηση; Ερώτηση Q17: Πιστεύετε ότι μετά το πέρας της Μαθητείας αποκτήσατε Γνώσεις & Δεξιότητες περισσότερες από αυτές που είχατε ως απόφοιτος από το ΕΠΑΛ; Ερώτηση Q17: Πιστεύετε ότι μετά το πέρας της Μαθητείας αποκτήσατε Γνώσεις & Δεξιότητες περισσότερες από αυτές που είχατε ως απόφοιτος από το ΕΠΑΛ; Ερώτηση Q22: Πιστεύετε ότι η επιχείρηση που εργαστήκατε ως μαθητευόμενος, (24ώρες/εβδομάδα ανοιγμένες σε 4 μέρες την εβδομάδα επί 7 ώρες), κάλυψε τις αρχικές προσδοκίες αναφορικά με τις βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων, που είχατε πριν ξεκινήσετε την Μαθητεία; Ερώτηση Q5: Πριν ξεκινήσετε τη Μαθητεία πιστεύατε ότι μετά το πέρας Ερώτηση Q18: Πιστεύετε ότι μετά το πέρας της Μαθητείας σας βοήθησε της Μαθητείας θα σας βοηθήσει στην εύρεση εργασίας (Ευκολότερη στην εύρεση εργασίας: Πρόσβαση στην Αγορά Εργασίας); 6 Α. Κριτήριο: Γνώσεις & Δεξιότητες Ερώτηση Q10: Πιστεύετε ότι ήταν ικανοποιητική η υποστήριξη σας (Συνεργασία & Επικοινωνία) με τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτή του ΕΠΑΛ; Ερώτηση Q11: Πιστεύετε ότι ήταν ικανοποιητική η υποστήριξη σας (Συνεργασία & Επικοινωνία) με τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτή της Επιχείρησης; Ερώτηση Q12: Πιστεύετε ότι ήταν ικανοποιητική η Συνεργασία και η Επικοινωνία με το εμπλεκόμενο Προσωπικό/Εργαζόμενους της Επιχείρησης; Ερώτηση Q13: Πιστεύετε ότι ήταν ικανοποιητικά τα Εργαλεία/Εξοπλισμός/Υλικοτεχνική υποδομή της Επιχείρησης; Δ. Κριτήριο: Περιβάλλον - Συνεργασία & Στάσεις Θεσμικές Ερώτηση Q16: Γενικά, σε ποιό βαθμό πιστεύετε ότι κάλυψε τις αρχικές προσδοκίες που είχατε, πριν ξεκινήσετε το Πρόγραμμα της Μαθητείας; Ερώτηση Q25: Ο Εργοδότης στα πλαίσια της μαθητείας που εργαστήκατε ήταν:

20 Αποτελέσματα Επαγωγικής Στατιστικής Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα Συσχετίσεις μεταξύ Μεταβλητών για Επαγωγική Στατιστική Μεταβλητή 1 Μεταβλητή 2 Α/Α Α. Κριτήριο: Γνώσεις & Δεξιότητες Ερώτηση Q2 Ερώτηση Q8 t-test=2,739 (Διαφοροποίηση) spearman's rho/sig= 0,595/0,015 P=0,015 Συνάφεια Μέσης Έντασης/Στατιστικά Σημαντική Ερώτηση Q2 Ερώτηση Q17 t-test=1,576 spearman's rho/sig= 0,267/0,317 P=0,136 Συνάφεια Γραμμική/Στατιστικά Ασήμαντη Ερώτηση Q8 Ερώτηση Q17 t-test=-0,899 spearman's rho/sig= 0,431/0,095 P=0,383 Συνάφεια Ασθενής Έντασης /Στατιστικά Ασήμαντη Ερώτηση Q21 Ερώτηση Q22 spearman's rho/sig= 0,570/0,021 = > Συνάφεια Μέσης έντασης/στατιστικά Σημαντική Β. Κριτήριο: Επαγγελματική Εξέλιξη Ερώτηση Q5 5 t-test=4,108 P=0,001 Ερώτηση Q18 spearman's rho/sig= 0,279/0,295 Συνάφεια Γραμμική/Στατιστικά Ασήμαντη Γ. Κριτήριο: Περιβάλλον - Συνεργασία Ερώτηση Q7 Ερώτηση Q10 spearman's rho/sig= -0,172/0,525 = > Συνάφεια Γραμμική/Στατιστικά Ασήμαντη Ερώτηση Q7 Ερώτηση Q11 spearman's rho/sig= 0,082/0,762 = > Συνάφεια Γραμμική/Στατιστικά Ασήμαντη Ερώτηση Q7 Ερώτηση Q12 spearman's rho/sig= -0,015/0,955 = > Συνάφεια Γραμμική/Στατιστικά Ασήμαντη Ερώτηση Q7 Ερώτηση Q13 spearman's rho/sig= -0,233/0,385 = > Συνάφεια Γραμμική/Στατιστικά Ασήμαντη Ερώτηση Q10 Ερώτηση Q11 6 spearman's rho/sig= 0,639/0,008 = > Συνάφεια Μέσης Έντασης/Στατιστικά Σημαντική Ερώτηση Q10 Ερώτηση Q12 spearman's rho/sig= 0,277/0,299 = > Συνάφεια Γραμμική/Στατιστικά Ασήμαντη Ερώτηση Q10 Ερώτηση Q13 spearman's rho/sig= 0,140/0,605 = > Συνάφεια Γραμμική/Στατιστικά Ασήμαντη Ερώτηση Q11 Ερώτηση Q12 spearman's rho/sig= 0,723/0,002 = >Συνάφεια Ισχυρής Έντασης/Στατιστικά Σημαντική Ερώτηση Q11 Ερώτηση Q13 spearman's rho/sig= 0,486/0,056 = > Συνάφεια Ασθενής Έντασης/Στατιστικά Ασήμαντη Δ. Κριτήριο: Περιβάλλον - Συνεργασία & Στάσεις Θεσμικές Ερώτηση Q16 7 Chi-square = 3,769 Kendall's = 0,236 Ερώτηση Q25 Sig = 0,052 => Στατιστικά Ασήμαντη

21 6. Συμπεράσματα Εργασίας Τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν: ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητευόμενων, είχαν πολλές αρχικές προσδοκίες και ικανοποιήθηκαν σε ένα μεγάλο βαθμό. Σε γενικές γραμμές, ο βαθμός εκπλήρωσης των αρχικών προσδοκιών και ικανοποίησης των μαθητευόμενων, είναι μεγάλος (<<Πολύ>>) αλλά όχι πάρα πολύ μεγάλος <<Πάρα Πολύ>>, με βάση τα ερευνητικά ερωτήματα του ερευνητή, που σχετίζονταν: με την απόκτηση γνώσεων/δεξιοτήτων, την επαγγελματική εξέλιξη και το περιβάλλον/συνεργασία, από την υλοποίηση του προγράμματος, του μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας, της Ηλεκτρολογικής ειδικότητας, κατά την Α Φάση λειτουργίας της, στο Ν. Ηρακλείου.

Αρχική αποτίμηση του θεσμού της μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ: ευρήματα έρευνας σε εκπαιδευτικούς, μαθητευόμενους/ες και φορείς απασχόλησης

Αρχική αποτίμηση του θεσμού της μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ: ευρήματα έρευνας σε εκπαιδευτικούς, μαθητευόμενους/ες και φορείς απασχόλησης Παρουσίαση Θεματικής Επισκόπησης της Ελλάδας για τη Μαθητεία και Παρουσίαση υλοποίησης Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ΥΠΠΕΘ, 15/5/2018 Αρχική αποτίμηση του θεσμού της μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ: ευρήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤO «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» ΓΕΝΙΚΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤO «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» ΓΕΝΙΚΑ Hmeromhn;ia... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (ΥΠ.Π.Ε.Θ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ -1-2017 Αρ.Πρωτ:.. ΕΠΑΛ Ταχ. Δ/νση:..

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Κ ρ ή τ η ς Η ρ α κ λ ε ί ο υ Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Τόπος Υλοποίησης του Προγράμματος: 3ο Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤO «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» ΓΕΝΙΚΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤO «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» ΓΕΝΙΚΑ Hmeromhn;ia... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (ΥΠ.Π.Ε.Θ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το 1 ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας έτοιμο για το «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» που έρχεται στα ΕΠΑΛ από τον Οκτώβριο

Το 1 ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας έτοιμο για το «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» που έρχεται στα ΕΠΑΛ από τον Οκτώβριο Το 1 ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας έτοιμο για το «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» που έρχεται στα ΕΠΑΛ από τον Οκτώβριο Τη δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε νέους, κατόχους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Αντιδηµάρχου Παιδείας, Πολιτισµού & Αθλητισµού

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Αντιδηµάρχου Παιδείας, Πολιτισµού & Αθλητισµού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ ΗΜΟΣ ΡΟ ΟΥ Ρόδος, 7/0/207 Α.Π.:2/327 ιεύθυνση: Παιδείας, Πολιτισµού & Αθλητισµού Ταχ. /νση: Νέα Αγορά, γραφείο 45, Ρόδος 8500 Πληροφορίες: Κυπριώτης Σ. ηµήτρης Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, 23/02/2017 Αριθμ. Πρωτ.: Ταχ. Δ/νση Τ.Κ. Πόλη Ιστοσελίδα Email Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» 8-10 Δεκεμβρίου 2017 στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (ΠΕΚ) Ηρακλείου Κρήτης ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

: :

:  : EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 23-02-2017 Κέρκυρα, 22/02/2017 Αριθμ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ -ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΛ Μια «εκπαιδευτική πρόκληση». Για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας

Διαβάστε περισσότερα

: :

:  : EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Κέρκυρα, 22/02/2017 Αριθμ. Πρωτ.: 880 Ταχ. Δ/νση : Αλυκές

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΦΑΣΗ»

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΦΑΣΗ» Λαμία, 23.02.2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ. Φ.59/1510 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ: ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΦΑΣΗ»

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΦΑΣΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Β ΦΑΣΗ»

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Β ΦΑΣΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ------ Ταχ Δ/νση : ΤΚ Πόλη : Ιστοσελίδα : Email : Τηλέφωνο :

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση. Εκπαίδευση. «Η καλλιέργεια και ανάπτυξη γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων» Δομή εκπαίδευσης σχολών Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ.

Πρακτική Άσκηση. Εκπαίδευση. «Η καλλιέργεια και ανάπτυξη γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων» Δομή εκπαίδευσης σχολών Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. Δομή εκπαίδευσης σχολών Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. Εναλλασσόμενο - Δυικό σύστημα (Μαθητεία) Εκπαίδευση Πρακτική Άσκηση «Η καλλιέργεια και ανάπτυξη γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων» ΕΙΔΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Πανεπιστηµιούπολη Βουτών, 700 13 Ηράκλειο Κρήτης, τηλ (2810) 393288 Πανεπιστηµιούπολη Γάλλου 741 00 Ρέθυµνο Κρήτης, τηλ (28310) 77709 e-mail : placement@edu.uoc.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

Project και καινοτομίες Τι ψάχνουμε και παιδευόμαστε τόσο;

Project και καινοτομίες Τι ψάχνουμε και παιδευόμαστε τόσο; Project και καινοτομίες Τι ψάχνουμε και παιδευόμαστε τόσο; Γιάννης Τζωρτζάκης (johntzortzakis@gmail.com) Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12, ΠΔΕ Κρήτης, Ρολέν 4, Ηράκλειο, Κρήτη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

(Δεκέμβριος 2015) 1. Ταυτότητα της έρευνας

(Δεκέμβριος 2015) 1. Ταυτότητα της έρευνας Αξιολόγηση των Προεπαγγελματικών Προγραμμάτων που Εφαρμόζονται στα Ειδικά Σχολεία και στις Ειδικές Μονάδες Μέσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2015) 1. Ταυτότητα της έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ

Παρουσίαση Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ Παρουσίαση Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ 1 ΚαφετζοπούλουΌλγα, Υπεύθυνη Οµάδας Παρακολούθησης Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. ιεύθυνση Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης ΥΠΠΕΘ Ορισμός μαθητείας

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Θετικών Επιστημών 1 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση - Χριστάκη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Ερευνητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΤΟΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΤΟΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΤΟΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΦΑΣΗ»

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΦΑΣΗ» EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2 η Aνακοινοποίηση στο ορθό 24/02/2017 Ερμούπολη, 23/02/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγρίνιο, 5 Σεπτεμβρίου 2018 Πρόσκληση σε επιχειρήσεις για προσφορά θέσεων μαθητείας σε αποφοίτους ΕΠΑΛ Έως τις 10 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αναγγελία θέσεων Μαθητείας αποκλειστικά μέσω του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αναγγελία θέσεων Μαθητείας αποκλειστικά μέσω του ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αναγγελία θέσεων Μαθητείας αποκλειστικά μέσω του www.oaed.gr Ο ΟΑΕΔ καλεί τους εργοδότες να προσφέρουν θέσεις Μαθητείας για όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

2.1. Επαγγελματική Κατάσταση Απασχόληση Πτυχιούχων του Τμήματος Στατιστικής του Ο.Π.Α.

2.1. Επαγγελματική Κατάσταση Απασχόληση Πτυχιούχων του Τμήματος Στατιστικής του Ο.Π.Α. 2. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α. 2.1. Επαγγελματική Κατάσταση Απασχόληση Πτυχιούχων του Τμήματος Στατιστικής του Ο.Π.Α. Από το σύνολο των πτυχιούχων

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Επιστήμες Επικοινωνίας Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. 1 2 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση - Χριστάκη,

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Θετικών Επιστημών 1 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση - Χριστάκη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Ερευνητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλυκειακό Έτος- Τάξεις Μαθητείας στα ΕΠΑΛ

Μεταλυκειακό Έτος- Τάξεις Μαθητείας στα ΕΠΑΛ Μεταλυκειακό Έτος- Τάξεις Μαθητείας στα ΕΠΑΛ Ο νέος θεσμός του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξεις Μαθητείας. διανύει την Α Φάση υλοποίησης του και συνεχίζει δίνοντας την ευκαιρία σε περίπου 2.000 κατόχους απολυτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Word 2. Excel 3. Powerpoint 4. Access 5. SPSS

Word 2. Excel 3. Powerpoint 4. Access 5. SPSS Πανεπιστήµιο Κρήτης Τµήµα Κοινωνιολογίας Πρακτική Άσκηση Επιστηµονικά Υπεύθυνος: Γιάννης Ζαϊµάκης Τηλ. επικοινωνίας: 28310 77495 Email: zaimakis@social.soc.uoc.gr Σε παρακαλώ πολύ να αφιερώσεις λίγο χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Μουσικού Σχολείου (Οκτώβριος 2015)

Αξιολόγηση του Μουσικού Σχολείου (Οκτώβριος 2015) Αξιολόγηση του Μουσικού Σχολείου (Οκτώβριος 2015) 1. Ταυτότητα της έρευνας Το Μουσικό Σχολείο (Μ.Σ.) λειτουργεί στην Κύπρο από το 2006. Η ίδρυσή του έγινε στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, με

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Θετικών Επιστημών 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

*Μαθητεία - Ασφάλεια και

*Μαθητεία - Ασφάλεια και *Μαθητεία - Ασφάλεια και Υγεία στο Χώρο Εργασίας Ελένη Λαμπροπούλου Αποσπασμένη Εκπαιδευτικός ΠΕ86 ΥΠ.Π.Ε.Θ. Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Τμήμα Γ Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. και Μάθησης στο χώρο εργασίας Υγεία

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Θετικών Επιστημών 1 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση - Χριστάκη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Ερευνητής:

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια και υγεία στη μαθητεία: Προγράμματα Σπουδών & Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Ασφάλεια και υγεία στη μαθητεία: Προγράμματα Σπουδών & Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Ασφάλεια και υγεία στη μαθητεία: Προγράμματα Σπουδών & Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Δρ Αθηνά Νέλλα, Σύμβουλος Γ ΙΕΠ, Συντονίστρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΙΕΠ Ημερίδα ΕΛΙΝΥΑΕ, Αθήνα, 26/4/2018 Άξονες παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Εσπερινών Σχολών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (2007-2008)

Ερευνητικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Εσπερινών Σχολών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (2007-2008) Ερευνητικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Εσπερινών Σχολών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (2007-2008) 1. Ταυτότητα της Έρευνας Ο Τομέας Έρευνας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μετά από οδηγία του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Αξιολόγηση από όλους τους εμπλεκομένους στο πρόγραμμα πρακτικών ασκήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ - ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΦΑΣΗ».

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ - ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΦΑΣΗ». EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ/ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Τρίπολη, 23/02/2017

Διαβάστε περισσότερα

Προς όλες και όλους τις/τους φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος

Προς όλες και όλους τις/τους φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Πρόεδρος: Φοίβος-Βασίλειος Γκικόπουλος Τηλ. 2310-997584 Εmail: ghico@itl.auth.gr ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ικανοποίησης Σπουδαστή

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ικανοποίησης Σπουδαστή ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ικανοποίησης Σπουδαστή Από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Του ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγαπητοί Σπουδαστές /Σπουδάστριες, Στα πλαίσια της Πρακτικής σας Άσκησης θα θέλαμε να σας

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ

Παρουσίαση Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ Παρουσίαση Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ 1 Ημερίδα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης 2017 για εκπαιδευτικούς ΕΠΑΛ «Ενσωμάτωση των βασικών αρχών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ 2014

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ 2014 ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ικανοποίηση των Εργαζομένων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης 2014 Συνοπτική Έκδοση Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 2014 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ 1 ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 24-06-2011 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ο ΟΑΕΔ, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στην Ελλάδα, ως κύριος φορέας υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΡΩΝ Δ/νση: Μεραρχίας 153 Τηλ.: Fax: Μail:

2 Ο ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΡΩΝ Δ/νση: Μεραρχίας 153 Τηλ.: Fax: Μail: 2 Ο ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΡΩΝ Δ/νση: Μεραρχίας 153 Τηλ.: 2321039906 Fax: 2321039907 Μail: mail@2epal-serron.ser.sch.gr Μεταλυκειακό έτος Τάξη μαθητείας Ενημερωτικό Σημείωμα για Επιχειρήσεις Το Μεταλυκειακό έτος τάξη

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Πολιτική Επιστήμη 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Ιστορία-Αρχαιολογία Τμήμα Ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλυκειακό εκπαιδευτικό σύστημα. Ανάπτυξη πρακτικών/τεχνικών δεξιοτήτων επί ενός συγκεκριμένου αντικειμένου

Μεταλυκειακό εκπαιδευτικό σύστημα. Ανάπτυξη πρακτικών/τεχνικών δεξιοτήτων επί ενός συγκεκριμένου αντικειμένου Μεταλυκειακό εκπαιδευτικό σύστημα Ανάπτυξη πρακτικών/τεχνικών δεξιοτήτων επί ενός συγκεκριμένου αντικειμένου Προαιρετική φοίτηση Κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου με πτυχίο ΕΠΑ.Λ. Δυικό/Διπλό σύστημα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΙΛΚΟΥ Επιβλέπων καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Φιλολογία Τμήμα Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής 1 Μελέτη απορρόφησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Προσφερόμενες ειδικότητες ανά Εκπαιδευτική Δομή. Καταγραφή ειδικοτήτων μαθητείας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Προσφερόμενες ειδικότητες ανά Εκπαιδευτική Δομή. Καταγραφή ειδικοτήτων μαθητείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Προσφερόμενες ειδικότητες ανά Εκπαιδευτική Δομή Καταγραφή ειδικοτήτων μαθητείας Α. Ειδικότητες Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-19 1. Τεχνικός Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Ηλεκτρολόγοι Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών 1 2 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση - Χριστάκη,

Διαβάστε περισσότερα

Τελική έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του έργου

Τελική έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του έργου ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Β Φάση)» και α/α «02» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ 1 ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 08-06-2011 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Θέμα: «ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ------ Ταχ. Δ/νση : Λεωφόρος Γεωργικής

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Προγράμματος Στήριξης Δημοτικών Σχολείων με Μεγάλο Αριθμό/Ποσοστό Παιδιών με Αυξημένες Πιθανότητες για Λειτουργικό Αναλφαβητισμό

Αξιολόγηση του Προγράμματος Στήριξης Δημοτικών Σχολείων με Μεγάλο Αριθμό/Ποσοστό Παιδιών με Αυξημένες Πιθανότητες για Λειτουργικό Αναλφαβητισμό Αξιολόγηση του Προγράμματος Στήριξης Δημοτικών Σχολείων με Μεγάλο Αριθμό/Ποσοστό Παιδιών με Αυξημένες Πιθανότητες για Λειτουργικό Αναλφαβητισμό 1. Ταυτότητα της έρευνας (Σεπτέμβριος 2018) Η αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Τμήμα: Βιολογίας 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. Τρίτη 3 Μαρτίου 2014. 5.15 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Αθήνα. Αίθουσα Εκδηλώσεων 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών - ΕΠΑΣ Αθηνών - 4ου ΣΕΚ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. Τρίτη 3 Μαρτίου 2014. 5.15 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Αθήνα. Αίθουσα Εκδηλώσεων 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών - ΕΠΑΣ Αθηνών - 4ου ΣΕΚ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Οι πρόσφατες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο του επαγγέλματος και των σπουδών της ειδικότητας του Ηλεκτρολόγου στην Ελλάδα» Τρίτη 3 Μαρτίου 2014 5.15 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Αθήνα Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Ψυχολογία 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Φιλολογία-Φιλοσοφία 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις και Μαθητεία απόφοιτων επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) Γενικά περί μαθητείας

Επιχειρήσεις και Μαθητεία απόφοιτων επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) Γενικά περί μαθητείας Επιχειρήσεις και Μαθητεία απόφοιτων επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) Γενικά περί μαθητείας Ως Μαθητεία ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακή Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής. Εκτίμηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΕΑΕΠ Αττικής για την πορεία του ΕΑΕΠ το σχολικό έτος

Περιφερειακή Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής. Εκτίμηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΕΑΕΠ Αττικής για την πορεία του ΕΑΕΠ το σχολικό έτος Περιφερειακή Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής Τμήμα Επιστημονικής Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκτίμηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΕΑΕΠ Αττικής για την πορεία του ΕΑΕΠ το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Σεπτέμβριος η έκδοση

Μαρούσι, Σεπτέμβριος η έκδοση ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑ.Λ./ ΜΑΘΗΤΕΙΑ Ι.Ε.Κ.) Μαρούσι, Σεπτέμβριος 2017 2η έκδοση Εισαγωγή Το Μεταλυκειακό έτος τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙ ΟΥ (ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙ ΟΥ (ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙ ΟΥ (ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ 1. Το Επαγγελματικό Λύκειο προσφέρει δύο κύκλους σπουδών, οι οποίοι ανήκουν στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα: α. το «Δευτεροβάθμιο

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Παιδαγωγική Σχολή Τμήμα: Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης 1 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση Χριστάκη, καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Αθήνα, 17/12/2018. Αριθμ. Πρωτ.: Φ34.1/20758

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Αθήνα, 17/12/2018. Αριθμ. Πρωτ.: Φ34.1/20758 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα, 17/12/2018 Αριθμ. Πρωτ.: Φ34.1/20758 Ταχ. Δ/νση : Τσόχα

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Μηχανολόγοι Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών 1 2 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση Χριστάκη, καθηγήτρια Ιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Στόχος της ΜΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ θα είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Οικονομική Επιστήμη Τμήμα Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ Το έντυπο αυτό συµπληρώνεται από τον Ακαδηµαϊκό Επιβλέποντα του ασκούµενου φοιτητή στην αρχή, στη µέση και στο τέλος της πρακτικής του άσκησης. Παρακαλούµε

Διαβάστε περισσότερα

Εμπόδια στην απορρόφηση αποφοίτων από την αγορά εργασίας

Εμπόδια στην απορρόφηση αποφοίτων από την αγορά εργασίας Καλλιόπη Μιχαήλ-Κλεφτούρη Δημήτρης Μιχαλόπουλος Θανάσης Βαφειάδης Κωνσταντίνος Μητσαράκης Θεοχάρης Κατσάνης Εμπόδια στην απορρόφηση αποφοίτων από την αγορά εργασίας Γραφείο Ποιότητας Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Πράξη

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατότητες - Προοπτικές

Δυνατότητες - Προοπτικές 1 Ε Π Α. Λ. Α Ρ Κ Α Λ Ο Χ Ω Ρ Ι Ο Υ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΕΠΑ.Λ.! Δυνατότητες - Προοπτικές Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Τόπος Υλοποίησης του Προγράμματος: 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ Ημ/νία:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για το υποέργο: «Εξωτερική Αξιολόγηση Πράξης» Δράσεις προσαρμογής επαγγελμάτων που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης διαμέσου πιλοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Κλαδικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΟΙΕΛΕ (2004) Έρευνα - Επεξεργασία:

Κλαδικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΟΙΕΛΕ (2004) Έρευνα - Επεξεργασία: Έρευνα - Επεξεργασία: Κλαδικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΟΙΕΛΕ (2004) Έργο : ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πηγή : Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνεςσχεδιασµού (1/2) Οσχεδιασµόςθαπρέπειναέχειπάντοτεως κέντρο τους στόχους και το αντικείµενο µάθησης ΗχρήσητωνΝέωνΤεχνολογιώνθαπρέπεινα γίνεται µ

Κανόνεςσχεδιασµού (1/2) Οσχεδιασµόςθαπρέπειναέχειπάντοτεως κέντρο τους στόχους και το αντικείµενο µάθησης ΗχρήσητωνΝέωνΤεχνολογιώνθαπρέπεινα γίνεται µ Ταδιαθεµατικάσχέδιαεργασίας καιηδράση etwinning Το 1 ο δικτυοκεντρικόσεµινάριογιατηδράση etwinning στηνελλάδα Ιωάννα Κοµνηνού Μαρία Τεντζεράκη ηµήτρης Καρακώστας Κρύστα Ρακαλλίδου Κανόνεςσχεδιασµού (1/2)

Διαβάστε περισσότερα

1. Είχατε συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο των εκπαιδευτικών ΠΕΑΠ στην αρχή του σχολικού έτους;

1. Είχατε συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο των εκπαιδευτικών ΠΕΑΠ στην αρχή του σχολικού έτους; ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 2 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΑΠ (2010-2011) Το παρόν ερωτηματολόγιο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Αγγλικής που διδάσκουν στα 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Τα δεδομένα είναι εμπιστευτικά

Διαβάστε περισσότερα

«Σχεδίαση, ανάπτυξη και στατιστική επεξεργασία ερωτηματολογίων. Εφαρμογές στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας στην Εκπαίδευση»

«Σχεδίαση, ανάπτυξη και στατιστική επεξεργασία ερωτηματολογίων. Εφαρμογές στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας στην Εκπαίδευση» «Σχεδίαση, ανάπτυξη και στατιστική επεξεργασία ερωτηματολογίων. Εφαρμογές στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας στην Εκπαίδευση» ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σταύρος Κιούπης Επιβλέπων καθηγητής Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Mυτιλήνη, 18/06/2018. Αριθμ. Πρωτ.: 3529

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Mυτιλήνη, 18/06/2018. Αριθμ. Πρωτ.: 3529 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Mυτιλήνη, 18/06/2018 Αριθμ. Πρωτ.: 3529 Ταχ. Δ/νση : Ελ.

Διαβάστε περισσότερα

Ησυµβολή των Έργων ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ των Ακαδηµαϊκών Βιβλιοθηκών. Τίτλος Εργασίας: Πληροφοριακή Παιδεία και Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση:

Ησυµβολή των Έργων ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ των Ακαδηµαϊκών Βιβλιοθηκών. Τίτλος Εργασίας: Πληροφοριακή Παιδεία και Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση: 1 ο Επιστηµονικό Συµπόσιο Πληροφοριακή Παιδεία και Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση: Ησυµβολή των Έργων ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ των Ακαδηµαϊκών Βιβλιοθηκών Τίτλος Εργασίας: Πληροφοριακή Παιδεία και Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση:

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Ξένες Γλώσσες Τμήματα: Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής & Ιταλικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΤΩΝ Υπεύθυνοι Έρευνας

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΤΩΝ Υπεύθυνοι Έρευνας Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ-ΜΒΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αποκλειστικά μέσω του ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Αποκλειστικά μέσω του  ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αποκλειστικά μέσω του www.oaed.gr ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Όσοι εργοδότες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις Μαθητείας, είτε στους σπουδαστές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΠΕΑΠ (2010-2011)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΠΕΑΠ (2010-2011) ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΠΕΑΠ (2010-2011) Το παρόν ερωτηματολόγιο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Αγγλικής που διδάσκουν στα 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Τα δεδομένα είναι εμπιστευτικά και

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μεντόρων - Νεοεισερχομένων

Αξιολόγηση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μεντόρων - Νεοεισερχομένων Αξιολόγηση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μεντόρων - Νεοεισερχομένων. Ταυτότητα της Έρευνας Το Πρόγραμμα της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μεντόρων και Νεοεισερχομένων Εκπαιδευτικών προσφέρεται κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Κορτιάνου Ελένη

Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Κορτιάνου Ελένη Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Κορτιάνου Ελένη Διάρθρωση της Παρουσίασης Στόχοι της Πρακτικής Άσκησης Οφέλη για το Φοιτητή

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση

Επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΟΥ-ΛΑΠΠΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΑΤΕΠ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση Επαγγελματικός

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Προγράμματος Ταχύρρυθμης Εκμάθησης της Ελληνικής στη Μέση Εκπαίδευση (Ιούνιος 2010)

Αξιολόγηση του Προγράμματος Ταχύρρυθμης Εκμάθησης της Ελληνικής στη Μέση Εκπαίδευση (Ιούνιος 2010) Αξιολόγηση του Προγράμματος Ταχύρρυθμης Εκμάθησης της Ελληνικής στη Μέση Εκπαίδευση (Ιούνιος 2010) 1. Ταυτότητα της Έρευνας Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 29 ης Ιουλίου, 2008, τέθηκε σε εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ) ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ. Παρουσίαση επαγγελματικής εκπαίδευσης και δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ) ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ. Παρουσίαση επαγγελματικής εκπαίδευσης και δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ) ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ Παρουσίαση επαγγελματικής εκπαίδευσης και δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. Λεωνίδιο, 18/03/2015 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ Από έρευνες που έχουν γίνει σε Πανευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Α.Α. Ερωτηµατολογίου. Ροή Ερωτήσεων. Κωδικοί

Α.Α. Ερωτηµατολογίου. Ροή Ερωτήσεων. Κωδικοί ΕΝΟΤΗΤΑ 2003 ΓΙΑ ΤΗ " ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Α.Α. Ερωτηµατολογίου Α/α M1 M2 M3 M4 M5 M6 Ερωτήσεις - απαντήσεις Κωδικοί Ροή Ερωτήσεων Α/α µέλους του νοικοκυριού ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 15 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ ΕΠΙΠΕ Ο ΕΚΠΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ακαδ. Έτος 2013-2014 (Χειμερινό Εξάμηνο) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» 8-10 Δεκεμβρίου 2017 Στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (ΠΕΚ) Ηρακλείου Κρήτης Η ΔΗΜΟΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Αναμόρφωση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΠΤΔΕ» (ΕΠΕΑΕΚ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) και με την

Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Αναμόρφωση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΠΤΔΕ» (ΕΠΕΑΕΚ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) και με την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΟ ΠΤΔΕ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Τοπογράφοι Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών 1 Μελέτη απορρόφησης

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ-Α ΦΑΣΗ»

Θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ-Α ΦΑΣΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ------ Ακτή Δυμαίων 25 α, Τ.Κ.26222 Πάτρα Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Φυσική Αγωγή Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα