Web Approval Ηλεκτρονική έγκριση προεκτύπωσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Web Approval Ηλεκτρονική έγκριση προεκτύπωσης"

Transcript

1 Web Approval Ηλεκτρονική έγκριση προεκτύπωσης ΟΔΗΓΙΕΣ

2 ΞΕΚΙΝΑΜΕ! Καλωσορίσατε σ ένα νέο τρόπο επικοινωνίας µαζί µας! Το WebApproval ή αλλοιώς ProductionCenter σας παρέχει ακόµα µεγαλύτερη ευελιξία στην παράδοση των αρχείων σας σ εµάς καθώς και στον έλεγχό τους. Θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε, να αποδεχτείτε (Approve) ή να απορρίψετε (Reject) µαζί µε κάποιο σχόλιο (annotate) όλες τις σελίδες σας online, κατευθείαν από τον υπολογιστή σας. Και το πιο σηµαντικό: το Σύστηµα είναι διαθέσιµο για σας µέρα νύχτα, 7 ηµέρες την εβδοµάδα, ώστε να µπαίνετε και να δουλεύετε όποτε θέλετε.

3 ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ακολουθεί µια σύντοµη παρουσίαση του τρόπου δουλειάς: 1. Εµείς δηµιουργούµε µια ηλεκτρονική δουλειά (job) στο Σύστηµά µας (WebApproval). 2. Εσείς θα ειδοποιηθείτε µέσω όταν η δουλειά είναι διαθέσιµη για σας ώστε να ξεκινήσετε να «ανεβάζετε» (upload) τα αρχεία σας. 3. Αφού κάνετε upload όλες τις σελίδες σας, τις τοποθετείτε (place) µε τη σειρά που θέλετε εσείς µε βάση τη σελιδοποίηση. 4. Κατόπιν το Σύστηµα αρχίζει να επεξεργάζεται τα αρχεία σας σε µορφή online digital proofs. 5. Όταν αυτά είναι έτοιµα, το WebApproval θα σας στείλει ένα νέο Κάντε πάλι log-on στο WebApproval για να ελέγξετε τις σελίδες σας. 7. Αν όλα είναι εντάξει, τις αποδέχεστε µε Approve και έχετε τελειώσει! 8. Αν βρείτε κάποιο πρόβληµα, απορρίψτε το αρχείο µε Reject, ανεβάστε το νέο αρχείο και επαναλάβετε τη διαδικασία αποδοχής (approval). 9. Μόλις τελειώσετε, το WebApproval θα κατευθύνει αυτόµατα τις σελίδες που έχετε αποδεχτεί στο Σύστηµα Παραγωγής µας. 10. Αυτό σηµαίνει ότι µπορούµε να στείλουµε τη δουλειά σας για εκτύπωση χωρίς ανάγκη πρόσθετων εγκρίσεων.

4 BROWSERS Η πρόσβασή σας στο WebApproval γίνεται στο Internet µέσω ενός web browser. Χρησιµοποιείτε πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του Browser. Έχετε πρόσβαση στο Σύστηµα είτε µέσω Windows είτε µέσω Mac OS X είτε µέσω κινητων ή tablet (Android, ios ή Windows). Αν έχετε προβλήµατα στην απεικόνιση, επιλέξτε το παρακάτω link: 1. Επιλέξτε WebApproval 9 or later à Next 2. Επιλέξτε το λειτουργικό που χρησιµοποιείτε: 3. Τα µενού θα σας οδηγήσουν ανάλογα στις σωστές οδηγίες για τη δική σας περίπτωση.

5 PDF VIEWER Είναι καλό να έχετε εγκατεστηµένη στον υπολογιστή σας την ολοκληρωµένη έκδοση του Acrobat (Acrobat Professional) για να ελέγχετε τα PDF αρχεία και τα softproofs. Αν δεν έχετε τον full Acrobat, η επόµενη λύση είναι ο Acrobat Reader. Ο τελευταίος, αν και δεν έχει τόσο πολλές δυνατότητες όσες ο Acrobat Professional, έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει στην οθόνη τα overprints (επικαλύψεις), δυνατότητα που επιτρέπει στα διαχωρισµένα PDF softproofs να απεικονίζονται σωστά στη οθόνη. Επίσης, Θα πρέπει να ορίσετε τον default PDF viewer στον web browser που χρησιµοποιείτε. Αν στον Acrobat δείτε το αρχείο σας διαχωρισµένο, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Output Preview στα Tools à µενού à Print Production.

6 Σύνδεση στο Σύστηµα Μόλις δηµιουργηθεί ο λογαριασµός σας στο WebApproval, θα µπορείτε να συνδεθείτε κάνοντας log on. Ο λογαριασµός αυτός είναι αποκλειστικά δικός σας, συνδέεται µε το προσωπικό σας και σας επιτρέπει να έχετε άµεση πρόσβαση στις δουλειές που δηµιουργούµε για σας. Πολύ πιθανό να έχετε ήδη λάβει ένα από µας που θα επιβεβαιώνει τη δηµιουργία του λογαριασµού σας. Αν όχι, επικοινωνήστε µαζί µας για να σας ανοίξουµε ένα λογαριασµό αµέσως.

7 Logging On Το πρώτο που θα λάβετε από εµάς, επιβεβαιώνει το λογαριασµό σας και σας οδηγεί να κάνετε log on και να ορίσετε το δικό σας password. Επιλέξτε το link από το ώστε να συνδεθείτε µε το WebApproval Αυτό θα σας οδηγήσει στη οθόνη του log on. Μπορείτε να ζητήσετε από το Σύστηµα να θυµάται πάντα το username καιτο password σας. Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε µε το WebApproval µέσω του link από το που σας έχει σταλεί, θα οδηγηθείτε στο µενού του προφίλ σας. Εδώ µπορείτε να αλλάξετε όποιο από τα στοιχεία που σας αφορούν επιθυµείτε. Επιλέξτε το Edit που βρίσκεται στο κάτω µέρος του παράθυρου για να κάνετε τις αλλαγές που επιθυµείτε. Μόλις τελειώσετε µε τις αλλαγές του προφίλ σας, επιλέξτε το κουµπί Save and Continue (κάτω δεξιά). Αν είστε Administrator, µπορείτε να δηµιουργήσετε πρόσθετους χρήστες για την εταιρία σας επιλέγοντας New στην κάτω αριστερή γωνία.

8 Επκοινωνία µέσω µηνυµάτων Μόλις ετοιµαστεί από µας η δουλειά (job) που σας αφορά, θα µπορείτε να την ανοίξετε αµέσως µόλις λάβετε µήνυµα από το WebApproval. Θα σας πληροφορούµε ότι η δουλειά είναι έτοιµη και περιµένει τις σελίδες που εσείς πρέπει να ανεβάσετε.. ή ότι όλες οι σελίδες είναι έτοιµες για να τις δείτε στην οθόνη σας και να τις αποδεχτείτε. Παρ όλα αυτά, µπορείτε να έχετε πρόσβαση στο WebApproval οποιαδήποτε στιγµή απλώς βάζοντας το URL στον browser που χρησιµοποιείτε και κάνοντας log in στο λογαριασµό σας. 2/5/19

9 ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ - JOBS OVERVIEW Αν κάνετε log χωρίς να έχετε χρησιµοποιήσει ένα συγκεκριµένο link που σας έχει σταλεί, το σύστηµα σας παρουσιάζει όλες τις εργασίες στην οθόνη, σε µια διάταξη πλέγµατος. Με click ή tap (από tablet) σε ένα από τα εικονίδια, ανοίγει η αντίστοιχη εργασία Main menu 2 Grid button για να επιστρέψετε στο Jobs window και να δείτε όλες τις εργασίες. 3 Job tile Εικονίδιο της κάθε εργασίας ξεχωριστά 4 Alert icon Προσοχή! 5 Job information icon - πληροφορίες 6 Blank job tile κενή εργασία 7 Search box - Εύρεση

10 JOBS OVERVIEW συνέχεια Οι εργασίες που βλέπετε στο Jobs window είναι αυτές για τις οποίες πρέπει να δώσετε έγκριση σαν approver. Οι Administrators βλέπουν όλες τις τρέχουσες εργασίες της εταιρίας τους. Ο συνολικός αριθµός των εργασιών παρουσιάζεται πάνω αριστερά, δίπλα από το menu. Το menu button δίνει πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες της εφαρµογής. Το κάθε εικονίδιο που αντιστοιχεί σε µία δουλειά δείχνει µια προεπισκόπιση της πρώτης σελίδας της δουλειάς. Ο χώρος είναι κενός αν δεν έχουν ανέβει ακόµη σελίδες για τη συγκεκριµένη εργασία. Το όνοµα της δουλειάς παρουσιάζεται στην πάνω αριστερή γωνία του παράθυρου. 1 Ένα εικονίδιο Alert στην κάτω αριστερή γωνία δείχνει ότι η δουλειά χρειάζεται προσοχή γιατί οι χρονική προθεσµία που έχει δοθεί, τελειώνει, ή γιατί κάποια σελίδα έχει απορριφθεί. Με Click/ tapστο εικονίδιο, ανοίγει η αντίστοιχη σελίδα του εγγράφου ή παρουσιάζονται πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνετε. Πρόσθετες πληροφορίες, όπως ο συνολικός αριθµός σελίδων, η κατάσταση έγκρισης, οι χρήστες που συµµετέχουν στην εργασία και οι προθεσµίες, παρουσιάζονται πατώντας το εικονίδιο πληροφοριών (i) στην επάνω δεξιά γωνία. 1 Information icon - Πληροφορίες 2 Alert icon Προσοχή! Η εργασία πλησιάζει ή έχει ξεπεράσει την χρονική προθεσµία Η εργασία έχει σελίδες που έχουν απορριφθεί - rejected pages 2

11 JOBS OVERVIEW συνέχεια 1 2 Search jobs - Εύρεση Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε το Search box για να βρείτε µια συγκεκριµένη δουλειά µέσα από τη λίστα των συνολικών εργασιών. 1 Information panel 2 Page status overview Στο Search box στην πάνω δεξιά γωνία, συµπληρώνετε το όνοµα, π.χ. λέξεις που περιλαµβάνονται στον τίτλο της δουλειάς, και επιλέγετε Enter. Αν το Search box έχει ήδη κάποιο κείµενο, σβήστε το µε το εικονίδιο του µπλε σταυρού.

12 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ Με click/tap σε ένα παράθυρο (tile) στο Jobs window, ανοίγει η δουλειά και παρουσιάζεται το αρχείο σαν flipbook που µπορείτε να ξεφυλλίσετε για έλεγχο και τελική έγκριση Μπορείτε να ξεφυλλίσετε όλο το αρχείο κάνοντας click οπουδήποτε στη σελίδα: επιλέξτε την αριστερή σελίδα ενός σαλονιού για να πάτε προς τα πίσω, ή τη δεξιά για να προχωρήσετε µπροστά. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε και τα βελάκια στο πληκτρολόγιο. Όσοι χρησιµοποιούν tablet µπορούν να κάνουν tap/swipe προς τα µπρος ή προς τα πίσω. Χρησιµοποιήστε τα κουµπιά στο actions panel δεξιά, για να δώσετε έγκριση - approve/ή απόρριψη - reject σε µια σελίδα, ή να κάνετε zoom στο αρχείο. Χρησιµοποιείστε τα thumbnails στο µενού για να επιλέξετε κατευθείαν τη σελίδα που θέλετε. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε φίλτρα για να δείτε τις σελίδες σας ανοίγοντας το µενού των φίλτρων στο κάτω µέρος του πάνελ

13 JOBS OVERVIEW - περιγραφή 1.Flipbook (press F) 2 Pages Overview (press T) 3 Files (Upload) View (press U) Flipbook Με µηχανισµό γυρίσµατος σελίδων Files (Upload) View Όλες οι σελίδες που έχετε ήδη ανεβάσει Pages Overview

14 JOBS OVERVIEW - περιγραφή Page search - Εύρεση 2. Cogwheel menu 3. Page display options: Μονή σελίδα ή σαλόνι 4. Approve/Reject buttons 5. Page zoom: Fit in window (defautl) & Zoom στο κανονικό µέγεθος 4 5

15 JOBS OVERVIEW - περιγραφή Navigation button 2 Σελίδα µε έγκριση Approved page (πράσινο πλαίσιο) 3 Σελίδα µε απόρριψη Rejected page (κόκκινο πλαίσιο) 4 Φίλτρο 3 Στο πεδίο Εύρεσης - Search box στην πάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε το µπλε σταυρό για να φύγουν όλες οι πληροφορίες Γράψτε τον αριθµό της σελίδας στην οποία θέλετε να πάτε και επιλέξτε το Enter. Κενή Σελίδα Έτοιµη για έλεγχο - Ready to Inspect. 4 Η σελίδα έχει εγκριθεί - The page is approved. Η σελίδα έχει απορριφθεί - The page is rejected.

16 PREFLIGHT REPORTS Το Σύστηµά µας έχει τη δυνατότητα να ελέγχει µε Preflight τα αρχεία σας. Το Preflight είναι µια διαδικασία κατά την οποία ελέγχονται τα αρχεία για γνωστά προβλήµατα όπως χαµηλές αναλύσεις φωτογραφιών, γραµµατοσειρές που λείπουν κλπ. Αν εντοπιστεί κάποιο ανάλογο πρόβληµα, παρουσιάζεται ένα εικονίδιο κάτω από τη µικρογραφία της σελίδας. Ανάλογα µε τη σοβαρότητα του προβλήµατος, παρουσιάζεται είτε Error, είτε Warning ή και τα δύο. Preflight Warnings Η σελίδα µπορεί να επεξεργαστεί αλλά υπάρχουν ένα ή περισσότερα θέµατα τα οποία θα έπρεπε να διορθωθούν για να έχουµε το καλύτερο τελικό αποτέλεσµα. Preflight Error Η σελίδα έχει ένα ή περισσότερα πολύ σοβαρά προβλήµατα και δεν µπορεί να συνεχιστεί η επεξεργασία της σε αυτές τις συνθήκες. Το πρόβληµα πρέπει να διορθωθεί και να σταλεί καινούργιο pdf αρχείο.

17 Αποδοχή, Απόρριψη, Διόρθωση Μόλις τελειώσετε µε τον έλεγχο των online proofs, θα πρέπει να τα αποδεχτείτε για να ολοκληρωθεί η δουλειά. Κάνοντας αποδοχή στο WebApproval ειδοποιείται αµέσως το Apogee Workflow ώστε να ξεκινήσει η τελική διαδικασία και να ετοιµαστεί η δουλειά για την εκτύπωση. Αν βρείτε κάποια σελίδα που θα θέλατε να αντικαταστήσετε, µπορείτε να απορρίψετε το proof και να ανεβάσετε τη διόρθωση. Μόλις ανέβει στο Σύστηµα η νέα σελίδα, θα πρέπει να επαναλάβετε τον έλεγχο και τη διαδικασία αποδοχής µέχρι να αποδεχτείτε όλες τις σελίδες. Ανοίξτε µια δουλειά και µε click/tap στα εικονίδια στο actions πάνελ δεξιά, δώστε έγκριση ή απορρίψτε µία σελίδα

18 Αποδοχή, Απόρριψη, Διόρθωση - συνέχεια Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΗ Είναι πολύ σηµαντικό να καταλάβετε ότι η αποδοχή (approval) των σελίδων που κάνετε στο WebApproval είναι πραγµατική και τελική. Η κίνηση αποδοχής που κάνετε ενεργοποιεί διαδικασίες παραγωγής στο εργοστάσιό µας και δεσµεύει µηχανές και υλικά. Από τη στιγµή που θα αποδεχτείτε µια σελίδα, δεν µπορείτε να την αλλάξετε πια στο WebApproval και θεωρούµε ότι το αρχείο είναι έτοιµο για τελική παραγωγή που περιλαµβάνει µέχρι και το στάδιο της εκτύπωσης. Αν αποδεχθείτε µια σελίδα κατά λάθος, πρέπει να επικοινωνήσετε µαζί µας αµέσως ώστε να σταµατήσουµε τη δουλειά σας ώστε να µη συνεχιστεί η επεξεργασία. Approve της Σελίδας: Παρουσιάζεται ένα παράθυρο επικύρωσης όπου µπορείτε να επιβεβαιώσετε ή να ακυρώσετε την έγκριση µιας σελίδας ή ενός σαλονιού Quick Approve: Εγκρίνεται µία µονή σελίδα ή ένα σαλόνι χωρίς να ανοίγει το παράθυρο επικύρωσης, και στη συνέχεια µεταφέρεστε αυτόµατα στην επόµενη σελίδα που περιµένει για έγκριση

19 Απόρριψη σελίδας ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΕΛΙΔΑΣ Αν µια σελίδα είναι λάθος, µπορείτε να την απορρίψετε. Παρουσιάζεται ένα παράθυρο όπου µπορείτε να επιβεβαιώσετε ή να ακυρώσετε την απόρριψη µιας σελίδας ή ενός σαλονιού. Εδώ θα πρέπει να συµπληρώσετε το λόγο που γίνεται η απόρριψη. Η σελίδα/σελίδες που έχουν απορριφθεί παρουσιάζονται µε κόκκινη διαγώνια γραµµή και η αιτιολογία που έχετε συµπληρώσει µπορεί να διαβαστεί στο κίτρινο εικονίδιο µε τις παρατηρήσεις. Όταν τελικά δίνετε έγκριση σε µία σελίδα που προηγουµένως είχε απορριφθεί, πρέπει να αναφέρετε έναν λόγο

20 Διαγραφή σελίδας Από το Flipbook Δεξί click σε µια σελίδα Επιλέξτε: Clear Page Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την κίνηση: Αποτέλεσµα: βλέπουµε µια κενή θέση σελίδας Αν µια σελίδα έχει γίνει approve, δεν µπορεί να διαγραφεί

21 Softproof Σελίδας Από το Flipbook Δεξί click σε µια σελίδα Softproof Page Παρουσιάζεται το παράθυρο: Save as όπου έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τη ριπαρισµένη softproof PDF σελίδα σαν µονή σελίδα στο desktop σας. ΣΗΜ: Μπορείτε να «κατεβάσετε» ολόκληρη τη δουλειά από το cog wheel

22 Zoom Επιλέξτε το φακό κάτω δεξιά:

23 cogwheel Το µενού κάτω από το cogwheel στο πάνω µέρος του actions panel έχει τις παρακάτω εντολές: Approve all remaining pages Έγκριση για όλες τις υπόλοιπες σελίδες: Θα δοθεί έγκριση σε όλες τις σελίδες µε µία κίνηση. Το status των σελίδων που έχουν απορριφθεί δεν αλλάζει. Download a softproof PDF: Μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ένα PDF αρχείο που περιλαµβάνει όλες τις σελίδες τις δουλειάς. Show/Hide Bleed & Boxes à Εµφανίζει ή κρύβει τα bleed και trim boxes των σελίδων Show/Hide Page Info à Εµφανίζει ή κρύβει τις πληροφορίες των σελίδων

24 Log Out Για να κλείσετε τη σύνδεση, στο τέλος της δουλειάς, επιλέξτε τον κύκλο µε το τρίγωνο πάνω αριστερά και από το µενού που παρουσιάζεται κάντε Log Out.

25 Επικοινωνήστε µαζί µας: Ευχαριστούµε!

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής WORDPRESS Το παρόν εγχειρίδιο είναι μία προσπάθεια για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για την δημοσίευση άρθρων. Για παραλήψεις, λάθη ή κάτι το δυσνόητο παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την εγκατάσταση του πακέτου Cygwin

Οδηγίες για την εγκατάσταση του πακέτου Cygwin Οδηγίες για την εγκατάσταση του πακέτου Cygwin Ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται σε αυτό το file μόνο αν έχετε κάποιο laptop ή desktop PC που τρέχουν κάποιο version των Microsoft Windows. 1) Copy

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης εφαρμογής

Οδηγός Χρήσης εφαρμογής Οδηγός Χρήσης εφαρμογής Περιεχόμενα 1. Ενεργοποίηση εφαρμογής σελ. 3 2. Σύνδεση εφαρμογής με συσκευή mpos σελ. 4 3. Πώληση σελ. 5 4. Κατάσταση... σελ. 9 5. Συναλλαγές.. σελ. 10 6. Κλείσιμο πακέτου σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019 Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... 4 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ... 5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 6 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Κατοχύρωσης

Οδηγός Online Κατοχύρωσης Οδηγός Online Κατοχύρωσης Καλωσορίσατε στον Οδηγό Online Κατοχύρωσης που θα βρείτε στον ιστοχώρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας. Ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε την διαδικασία της Κατοχύρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων EBSCO ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων EBSCO ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Οδηγός Χρήσης Απρίλιος, 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ EBSCO... 3 1. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ADOBE DIGITAL EDITIONS... 3 2. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Η-ΒΙΒΛΙΩΝ... 4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor P 2 I S A 0 1 8 PISA 2018 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor Προσαρμογή: Εθνικό Κέντρο PISA 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android Οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής Gitden Reader για την ανάγνωση βιβλίων epub σε smartphone ή tablet Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση της εφαρμογής ανάγνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018 Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018 Version 6 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... 4 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ... 5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 6 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

HomeWork. Οδηγίες Χρήσης. Ένας δάσκαλος στο σπίτι.

HomeWork. Οδηγίες Χρήσης. Ένας δάσκαλος στο σπίτι. HomeWork Ένας δάσκαλος στο σπίτι Οδηγίες Χρήσης www.iscool.gr Περιεχόμενα Σύνδεση στο e-homework - 2 - Επιλογή μαθήματος - 3 - Επεξήγηση περιεχομένων βιβλίου - 5 - Μπάρα λειτουργίας video - 7 - Περιήγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ TABLET Η SMART PHONES (ANDROID, IOS)

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ TABLET Η SMART PHONES (ANDROID, IOS) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ TABLET Η SMART PHONES (ANDROID, IOS) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ OWNCLOUD ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ANDROID... 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ OWNCLOUD ΣΤΟ ANDROID... 5 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Άνοιγμα Της Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου. 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Κειμένου ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Άνοιγμα Της Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου. 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Κειμένου ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 1 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Άνοιγμα Της Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου (Microsoft Word) 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Κειμένου 3. Δημιουργία Νέου Εγγράφου 4. Δημιουργία Εγγράφου Βασισμένο Σε Πρότυπο 5. Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι:

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: Βήμα 1ο Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: http://www.onoma_site.gr/administrator και δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για τη διαχείριση. Βήμα 2ο

Διαβάστε περισσότερα

Αρχεία PowerPoint, ο δικτυακός τόπος Slideshare και το WordPress

Αρχεία PowerPoint, ο δικτυακός τόπος Slideshare και το WordPress Αρχεία PowerPoint, ο δικτυακός τόπος Slideshare και το WordPress Εγγραφή στο Slideshare To Slideshare είναι ένας δικτυακός τόπος που φιλοξενεί δωρεάν τις παρουσιάσεις σας είτε σε PowerPoint (*.ppt) είτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Περιεχόµενα Σύνδεση στον προσωπικό χώρο...2 Το κεντρικό παράθυρο...3 ιαδροµή φακέλου...3 ιαχείριση αρχείων και φακέλων...4 Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου

Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου Καλωσορίσατε στον Οδηγό Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης που θα βρείτε στον ιστοχώρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας. Ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου. Οδηγός εκτυπώσεων

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου. Οδηγός εκτυπώσεων Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου Οδηγός εκτυπώσεων 09/01/2017 Περιεχόμενα Σκοπός... 3 Διαδικασίες εκτύπωσης... 3 Διαδικασία εκτύπωσης μέσω Web... 3 Διαδικασία εκτύπωσης από υπολογιστή της ΒΠΚ... 8 Παραλαβή

Διαβάστε περισσότερα

Dropbox. Τι είναι Dropbox; ΓΕΝΙΚΑ

Dropbox. Τι είναι Dropbox; ΓΕΝΙΚΑ Dropbox Τι είναι Dropbox; ΓΕΝΙΚΑ Το Dropbox είναι μια πολύ καλή υπηρεσία φύλαξης, συγχρονισμού και sharing αρχείων μεγάλου όγκου, εύκολη στη χρήση και μας κερδίζει χρόνο. Χρήσιμη για κάθε φοιτητή και διδάσκοντα

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 26-2-2010 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ (FAX) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WEBUTIL

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ (FAX) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WEBUTIL ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ (FAX) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WEBUTIL ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/97 11/01/2017 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα φωτογραφιών στο διαδίκτυο - Στόχοι Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αποθηκεύουμε μία φωτογραφία στον υπολογιστή. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό ios Οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής Gitden Reader για την ανάγνωση βιβλίων epub σε smartphone ή tablet. Βήμα 1ο: Εγκατάσταση της εφαρμογής ανάγνωσης epub

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΓΟΡΕΣ Συγγραφείς: Advanced Management Solutions (AMS) Ltd Ημερομηνία: 16/12/2015 Πίνακας Περιεχομένων Portal... 3 Αίτημα Αγοράς... 3 Δημιουργία... 3 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2 tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε το url www.cosmo-one.gr και πατήστε Enter.

Διαβάστε περισσότερα

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται.

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται. 1 Περιεχόμενα Πρόσβαση 3 Προϋποθέσεις Χρήσης...4 Αναζήτηση Περιστατικού.5 Νέες Αναγγελίες και Προβολή Περιστατικού.6 Αποστολή (Upload )& Χαρακτηρισμός φωτογραφιών 7 Διαγραφή φωτογραφιών ή ολόκληρης Λίστας.9

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Microsoft Office365 & OneDrive for Business Πανεπιστημίου Κύπρου

Οδηγός Χρήσης Microsoft Office365 & OneDrive for Business Πανεπιστημίου Κύπρου Οδηγός Χρήσης Microsoft Office365 & OneDrive for Business Πανεπιστημίου Κύπρου Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Συστημάτων ΥΠΣ-ΕΔ93 22-10-2015 Περιεχόμενα 1. Office 365... 3 2. Τι περιλαμβάνει το

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL)

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL) Ορφανίδου 67 & Κονδυλάκη, Πατήσια Tηλ. Κέντρο: 210-22.23.799 Fax: 210-21.39.576 Ε-mail: iservices@omac.gr Web Site: http://www.omac.gr ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL) ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η 1 Δυνατότητες του WiFi V-Timer To WiFi V-Timer είναι ένα V-Timer με διπλή λειτουργικότητα 1. Δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο Ίντερνετ μέσω

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Πώς να χρησιμοποιήσετε το FastBanner

Οδηγίες χρήσης Πώς να χρησιμοποιήσετε το FastBanner Οδηγίες χρήσης Πώς να χρησιμοποιήσετε το FastBanner 1 P a g e Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 1. Τι είναι το FastBanner... 3 2. Χειρισμός του FastBanner... 3 3. Πώς να χρησιμοποιήσετε το FastBanner... 5 3.1.

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Easy Education.

Καλωσορίσατε στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Easy Education. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ MOODLE Αγαπητοί καταρτιζόμενοι, Καλωσορίσατε στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Easy Education. Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα παρακαλώ πληκτρολογήστε

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης 1 Λεπτομέριες τοιχοποιϊας Σχεδίαση κάτοψης Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης Ξεκινώντας το πρόγραμμα εμφανίζονται οι επιλογές σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε. Δημιουργώντας Νέο Δωμάτιο Όταν ο

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση. Εξοικείωση με διαδικασία εγγραφής μαθητών σε κάποιο μάθημα και διαδικασία μεταφοράς μαθημάτων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων moodle

Άσκηση. Εξοικείωση με διαδικασία εγγραφής μαθητών σε κάποιο μάθημα και διαδικασία μεταφοράς μαθημάτων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων moodle ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Συστήματα Τηλεκπαίδευσης Άσκηση Εξοικείωση με διαδικασία εγγραφής μαθητών σε κάποιο μάθημα και διαδικασία μεταφοράς μαθημάτων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 1. Εισαγωγή Το κείμενο αυτό περιγράφει τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής ZΤrade για την παρακολούθηση των αγορών και την διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Για

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

XnetTrader: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ σε ΔΧΣ Τερματικό

XnetTrader: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ σε ΔΧΣ Τερματικό XnetTrader: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ σε ΔΧΣ Τερματικό Έκδοση : 1.1 23/02/2018 Copyright 2018 - Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1 Πρόλογος... 3 1.2 Σκοπός...

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόσβασης στο EndNote Web. Πρόσβαση στο EndNote Web

Οδηγίες Πρόσβασης στο EndNote Web. Πρόσβαση στο EndNote Web Οδηγίες Πρόσβασης στο EndNote Web Το EndNote Web είναι εργαλείο διαχείρισης βιβλιογραφικών αναφορών, ενσωματωμένο στη βάση Web of Science. Απαιτείται εγγραφή και δημιουργία password (Sign in / Register)

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system:

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Αγαπητέ πελάτη, Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Τα αρχεία που υποστηρίζει το σύστημα είναι αρχεία κειμένου (.txt) &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ σ. 1 από 18 _ Εγχειρίδιο ρυθµίσεων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους bibliotecas Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ «Ηλεκτρονική Υποβολή & Παρακολούθηση της Ενοποιημένης Αίτησης σχετικά με τη Νηολόγηση Πλοίου στην Ελληνική Σημαία

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 10-12-2009 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

Ελάτε τώρα στην άµεση τεχνική υποστήριξη ηλεκτρονικών υπολογιστών

Ελάτε τώρα στην άµεση τεχνική υποστήριξη ηλεκτρονικών υπολογιστών Ελάτε τώρα στην άµεση τεχνική υποστήριξη ηλεκτρονικών υπολογιστών Ο νέος σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας (Remote Support) µέσω internet φέρνει ποιο κοντά τον χρήστη υπολογιστή που έχει πρόβληµα µε τον υπεύθυνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 15/10/2012 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας. Έκδοση 2η

Εγχειρίδιο Χρήσης. Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας. Έκδοση 2η Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας Έκδοση 2η Περιεχόμενα Γενικά... 3 Ρόλος «Φοιτητή»... 3 Login... 3 Δημιουργία Αίτησης... 5 Επεξεργασία / Συμπλήρωση Αίτησης... 5 Υποβολή Αίτησης...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0 Πρόσβαση http://www.cromar.gr/securewithcromar/main.html Εκπαιδευτικά Video: http://www.cromar.gr/pages.php?p_id=145 Εισαγωγή... 3 Διαθεσιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις...

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις... 0 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 2 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 2 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 2 Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ... 3 Β1.Αιτήσεις... 3 Β1.1. Υποβολή αίτησης... 3 Β1.2 Αιτήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Outlook Express-User Instructions.doc 1

Outlook Express-User Instructions.doc 1 Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Outlook Express (Ver 1.0 22-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον

Διαβάστε περισσότερα

Από τον κατάλογο Web επιλέγουμε το Page, οπότε στο κυρίως μέρος της οθόνης εμφανίζονται οι σελίδες τις οποίες έχουμε δικαίωμα να ενημερώσουμε.

Από τον κατάλογο Web επιλέγουμε το Page, οπότε στο κυρίως μέρος της οθόνης εμφανίζονται οι σελίδες τις οποίες έχουμε δικαίωμα να ενημερώσουμε. 1. Διαδικασία Login Για να κάνουμε login ανοίγουμε ένα πρόγραμμα πλοήγησης (Internet Explorer, Mozilla Firefox κτλ) και πηγαίνουμε στην εξής διεύθυνση: https://www.tuc.gr/typo3 Στο πεδίο Username εισάγουμε

Διαβάστε περισσότερα

eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login Screen...

Διαβάστε περισσότερα

X-Order Client: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ σε ΔΧΣ Τερματικό

X-Order Client: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ σε ΔΧΣ Τερματικό X-Order Client: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ σε ΔΧΣ Τερματικό Έκδοση : 1.4 21/09/2010 Copyright 2010 - Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...2 1.1 Πρόλογος...2 1.2 Σκοπός...2

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου. Οδηγός εκτυπώσεων

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου. Οδηγός εκτυπώσεων Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου Οδηγός εκτυπώσεων 1/8/2018 Περιεχόμενα Πίνακας εικόνων... 2 Σκοπός... 3 Διαδικασία εκτύπωσης... 3 Πίνακας εικόνων Εικόνα 1: Η κεντρική οθόνη του προγράμματος Microsoft Word

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες κατασκευής Ιστοσελίδων µε το πρόγραµµα FRONTPAGE 2003

Οδηγίες κατασκευής Ιστοσελίδων µε το πρόγραµµα FRONTPAGE 2003 Οδηγίες κατασκευής Ιστοσελίδων µε το πρόγραµµα FRONTPAGE 2003 Μάθετε σε 10 βήµατα να φτιάχνετε τις δικές σας ιστοσελίδες Βήµα 1ο ΕΕππιιµµέέλλεειιαα:: ΣΣάάββββααςς ΟΟββααδδίίααςς Σε αυτό το βήµα θα χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως. Username: Password:

Οδηγίες Χρήσεως. Username: Password: Οδηγίες Χρήσεως 1) Πρέπει οι κάρτες SΙΜ να δηλωθούν στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την ταυτότητα σας, ΚΑΙ να ενεργοποιηθούν κάνοντας μια κλήση. 2) 'Επειτα φορτώστε με χρόνο ομιλίας τη SIM του tracker

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.cosmotetvgo.gr. Για τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Frederick University E-Learning Platform

Frederick University E-Learning Platform Frederick University E-Learning Platform Το Frederick University E-Learning Platform είναι µια ηλεκτρονική υπηρεσία που µπορούν να χρησιµοποιούν οι φοιτητές µέσω διαδικτύου (Internet) για να έχουν πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Windows 7 Windows Vista

Windows 7 Windows Vista ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ Κωστακιοί Άρτας, ΑΡΤΑ 47100 - Tηλ.. 26810 50500 - Fax. 2681 76941 e-mail: noc@teiep.gr ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση»)

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση») 1-12-2015 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Αρχείο με αποθηκευμένες αιτήσεις, τιμολογήσεις, συμβόλαια, προ-συμβόλαια, εντολές πληρωμής, κλπ. Αλλαγή κωδικών πρόσβασης και ρυθμίσεων Επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 1. Εισαγωγή Το κείμενο αυτό περιγράφει τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής ZΤrade για την παρακολούθηση των αγορών και την διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 1από ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Πτυχιακή εργασία Δικτυακή Εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρονικών εγγράφων υπηρεσίας. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 2από Κατάλογος περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ...1 Σχετιζόμενα πρόσωπα...3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής

Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής Μόνιμες ανταγωνιστικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ Οδηγός υποβολής Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και Δικαιολογητικών Συμμετοχής 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Ethniki Cyprus Rate User Manual

Ethniki Cyprus Rate User Manual MANUAL Ethniki Cyprus Rate User Manual Περιεχόµενα Λίγα λόγια για την εφαρµογή Εγκατάσταση και είσοδος στην εφαρµογή Νέος χρήστης / Αίτηση εγγραφής Ήδη εγγεγραµµένος χρήστης Καταχώρηση στοιχείων ασφαλιστή

Διαβάστε περισσότερα

Για να ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό σου βιβλίο μπαίνεις στο

Για να ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό σου βιβλίο μπαίνεις στο Για να ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό σου βιβλίο μπαίνεις στο www.storyjumper.com Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό μπαίνεις στο singup για να δημιουργήσεις έναν. Αν έχεις ήδη μπαίνεις κάνοντας login. Στην επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) TEACHER

Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) TEACHER 2017 Manual ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) TEACHER 0 Περιεχόμενα Περιγραφή επεξήγηση ρόλων/χρηστών... 2 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ... 4 Teacher... 9 ΠΛΟΗΓΗΣΗ... 10 User Account... 13 MY

Διαβάστε περισσότερα

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας eurobanktrader WEB Χρήσης Πλατφόρμας χρήσης πλατφόρμας Είσοδος, απόκτηση, ανάκτηση κωδικών εισόδου Πατώντας στο κουμπί Είσοδος στην ιστοσελίδα eurobanktrader Ελληνικά Παράγωγα, ή απλά πληκτρολογώντας grdrv.eurobanktrader.gr

Διαβάστε περισσότερα

website guide B2B e-shop

website guide B2B e-shop website guide B2B e-shop Η ιστοσελίδα της Sun Electronics κατασκευάστηκε για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο στους συνεργάτες της όσο και στους τελικούς καταναλωτές. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε η τιμολογιακή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Διαδικασία αποθήκευσης στοιχείων ελέγχου πινάκων για επίλυση θέματος Οριοθέτησης.

Οδηγίες για την Διαδικασία αποθήκευσης στοιχείων ελέγχου πινάκων για επίλυση θέματος Οριοθέτησης. Οδηγίες για την Διαδικασία αποθήκευσης στοιχείων ελέγχου πινάκων για επίλυση θέματος Οριοθέτησης. 1. SMART BOARD SERIAL NUMBER: Ο σειριακός αριθμός του Διαδραστικού πίνακα βρίσκεται στην δεξιά πλαϊνή μεριά

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς

Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς Χρήσης 1 Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς Kαταγράψτε εδώ τους κωδικούς που βρίσκονται στο email ενεργοποίησης της υπηρεσίας που έχετε παραλάβει από την Τράπεζα Πειραιώς. Θα τους χρειαστείτε σε κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλιστικών Εργασιών

Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλιστικών Εργασιών Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλιστικών Εργασιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. HOME PAGE DASHBOARD ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ σελ. 4 2. ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ σελ. 6 3. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ σελ. 21 4. ΠΕΛΑΤΕΣ σελ. 25 5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ σελ. 27 6.

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα του φαρμακείου μας 2. Αυτόματα ανοίγει το πρόγραμμα eοrder και πατάμε

Διαβάστε περισσότερα

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign Περιεχόμενα 1. SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign... 2 2. Παραλαβή Ειδοποίησης Email... 2 3. Υπογραφή Εγγράφου... 3 4. Άλλες Επιλογές... 4 4.1 Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ON-LINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARMAKONET

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ON-LINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARMAKONET ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ON-LINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARMAKONET Αφού γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα FarmakoNet από το τμήμα Μηχανογράφησης της Δυναμικής, έχετε την δυνατότητα να στέλνετε ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Μητρώο Δομών Ενεργού Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας. Συνοπτική Περιγραφή Διαδικτυακής Εφαρμογής

Μητρώο Δομών Ενεργού Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας. Συνοπτική Περιγραφή Διαδικτυακής Εφαρμογής Μητρώο Δομών Ενεργού Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Συνοπτική Περιγραφή Διαδικτυακής Εφαρμογής Σεπτέμβριος 2016 Εισαγωγή Το πληροφορικό σύστημα για την τήρηση του Μητρώου Δομών Ενεργού Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Φοιτητές

Εγχειρίδιο Χρήσης για Φοιτητές Εγχειρίδιο Χρήσης για Φοιτητές Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας Έκδοση 1η Περιεχόμενα Γενικά... 3 Φοιτητής... 3 Login... 3 Δημιουργία Αίτησης... 4 Επεξεργασία / Συμπλήρωση Αίτησης... 5 Υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ (P.O.S.)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ (P.O.S.) ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ (P.O.S.) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ΜΑΪΟΣ 2018 Περιεχόμενα Αρχικές ρυθμίσεις της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 1. ΓΕΝΙΚΑ... 227 2. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 228 3. ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ... 230 4. ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ... 232 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 232 copyright DATA COMMUNICATION ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Περιεχόμενα Εγκατάσταση Joomla, JoomFish και VirtueMart... 3 Αποστολή αρχείων Joomla στο Διακομιστή (Host)... 3 Εγκατάσταση Joomla... 4 Εγκατάσταση VirtueMart... 9

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Microsoft Office365 & OneDrive for Business Πανεπιστημίου Κύπρου

Οδηγός Χρήσης Microsoft Office365 & OneDrive for Business Πανεπιστημίου Κύπρου Οδηγός Χρήσης Microsoft Office365 & OneDrive for Business Πανεπιστημίου Κύπρου Τομέας Συστημάτων 16-12-2016 Περιεχόμενα 1. Office 365... 3 2. Τι περιλαμβάνει το Office 365 για το ΠΚ... 3 3. Είσοδος στο

Διαβάστε περισσότερα