Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...1/8

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...1/8"

Transcript

1 Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...1/8 Σου άρεσε η συμμετοχή σου στο καλοκαιρινό ΔΕΝ; Θυμήσου τι ήταν αυτό που σου άρεσε περισσότερο και γιατί; Ναι μου άρεσε. Ποιο πολύ μου άρεσε που πηγαίναμε στο ποτάμι και παίζαμε. Την πρώτη μέρα ήρθε και μια νεράιδα μαζί μας και μετά ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε πράγματα και να φτιάχνουμε μια ιστορία. (αγόρι, 9 ετών, Γ Δημοτικού, Ναι. Στο ποτάμι ήταν ωραία. Παίζαμε, μιλούσαμε με τον κύριο που ήταν μαζί μας, ζωγραφίσαμε και φτιάχναμε πράγματα. (αγόρι, 13 ετών, Ά Γυμνασίου, Ναι μου άρεσε. Φτιάχναμε πράγματα που δεν είχαμε ξανακάνει (και φέρνει να μου δείξει το μενταγιόν). Παίζαμε και μπαίναμε και στο ποτάμι. (αγόρι, 9 ετών, Γ Δημοτικού, Μου άρεσε πολύ, που πηγαίναμε με το λεωφορείο που παίζαμε στο νερό, που είχε πολλά παιδιά και φτιάχναμε πράγματα. (αγόρι, 6 ετών, νήπια, Μου άρεσε το παιχνίδι στο ποτάμι, οι βουτιές. Επίσης, η ζωγραφική και οι δασκάλες, ήταν καλές και όμορφες (αγόρι, 7 ετών, Ναι, μου άρεσε πολύ. Πιο πολύ μου άρεσε το κολύμπι στο ποτάμι και η ζωγραφική. (κορίτσι, 11 χρ. Ε ΔΗΜ, Μου άρεσε πάρα πολύ επειδή ζωγραφίσαμε, κάναμε μπάνιο, φάγαμε φαγητά και μου άρεσε η νεράιδα πολύ. (κορίτσι, 7 χρ. Ξάνθη, Β τάξη) Ήρθα λίγες φορές αλλά, ναι, μου άρεσε. Μου άρεσε το κολύμπι και να ψάχνουμε ενδιαφέροντα πράγματα. (αγόρι, 7χρ, Ξάνθη, Β τάξη) Ναι. Να κάνουμε χειροτεχνίες με πλαστελίνες επειδή στο σπίτι μου δε κάνουμε.(κορίτσι 11 ετών Ε Δημοτικού, Ναι πάρα πολύ. Το ποτάμι επειδή κολυμπούσαμε όλοι μαζί. (κορίτσι 14 ετών Β Γυμνασίου, Ναι πολύ. Το ποτάμι επειδή πρώτη φορά κολύμπησα στο ποτάμι. (αγόρι 12 ετών ΣΤ Δημοτικού, Ναι. Το ποτάμι επειδή το νερό ήταν πολύ κρύο. (αγόρι 9 ετών Γ Δημοτικού, Ναι πολύ. Ο κρυμμένος θησαυρός επειδή προσπαθούσαμε να το βρούμε όλοι μαζί και το είχα βρει εγώ. (κορίτσι 12 ετών ΣΤ Δημοτικού, Μου άρεσε πάρα πολύ το θέατρο που κάναμε γιατί από αυτό μάθαμε κάποια πράγματα για το Νέστο. (αγόρι, 15 χρονών, Μελίβοια) Ναι μου άρεσε πολύ, αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το κολύμπι στο ποτάμι και οι ζωγραφιές γιατί πέρασα πολύ ωραία όταν τα έκανα. (αγόρι, 12 χρονών, Πάχνη) Τη πρώτη φορά ήταν καλύτερα διότι ήμασταν πολλά άτομα και ήμουν με τους φίλους μου, ενώ τη δεύτερη ήμουν μόνος. Μου άρεσαν τα μουσικά όργανα που κάναμε, από υλικά που βρήκαμε στο ποτάμι, γιατί ήταν κάτι το διαφορετικό δεν το κάνεις συχνά. (αγόρι, 20 χρονών, Κένταυρος) Μου άρεσε πολύ το καλοκαιρινό ΔΕΝ και περισσότερο τα παραμύθια που γράψαμε γιατί έμαθα πολλά πράγματα. (κορίτσι,12 χρονών, Μελίβοια) Έμεινα ευχαριστημένος από τη συμμετοχή μου στο καλοκαιρινό ΔΕΝ, αλλά όχι αρκετά. Όμως μου άρεσε αρκετά που έκανα καινούριους φίλους. Αυτό με έκανε να γίνω πιο κοινωνικός. (αγόρι, 17 χρονών, Πάχνη) Ναι μου άρεσε αρκετά, και αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν το ποτάμι και το παιχνίδι με τον θησαυρό. (κορίτσι, 14 χρονών, Πάχνη) Ναι μου άρεσαν πάρα πολύ τα παιχνίδια στο ποτάμι και η κατασκευή με το δέντρο γιατί ασχολούμασταν με

2 Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...2/8 κάτι. (αγόρι, 14 χρονών, Μελίβοια) Μου άρεσε πολύ η συμμετοχή μου. Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν οι κατασκευές, γιατί ήρθα πιο κοντά με άλλα παιδιά από άλλες περιοχές. (αγόρι, 11 χρονών, Πάχνη) Ναι μου άρεσε η καλοκαιρινή δράση, αυτό που μ' άρεσε πάρα πολύ ήταν το τοπίο και το ποτάμι, γιατί πρώτη φορά κολύμπησα σε ποτάμι. (αγόρι, 9 χρονών Δ' ΔΗΜ, Φίλια) Μου άρεσε αυτό που έκανα το καλοκαίρι, αυτό που μ' άρεσε πάρα πολύ ήταν το ποτάμι γιατί φέτος δεν μπορούσα να μπω στη θάλασσα λόγω της αλλεργίας που είχα στα μάτια και έτσι είχα την ευκαιρία να παίξω και να κολυμπήσω στο ποτάμι. Επίσης μ' άρεσε και η νεράιδα της πηγής. (αγόρι, 10 χρονών Δ' ΔΗΜ, Φίλια) Μου άρεσε πάρα πολύ η καλοκαιρινή δράση, μακάρι να γίνει και του χρόνου, γιατί ήμασταν έξω στη φύση και αυτό που μ' άρεσε πιο πολύ ήταν να βρούμε το δικό μας νησάκι γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να ονειρευτούμε. (Κορίτσι, 12 χρονών ΣΤ' ΔΗΜ, Φίλια) Ναι μ άρεσε το καλοκαιρινό ΔΕΝ, αυτό που μ άρεσε περισσότερο ήταν τα σάντουιτς γιατί είχαν τέλεια γεύση. (αγόρι, 14 χρονών Β' Γυμνασίου, Φίλια) Ναι μου άρεσε η συμμετοχή μου στα καλοκαιρινά ΔΕΝ και αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι ήμασταν έξω στη φύση γιατί είχαμε τη δυνατότητα να μάθουμε κάποια βασικά πράγματα για την φύση. (αγόρι, 15 χρονών Γ' Γυμνασίου, Φίλια) Ναι μου άρεσε πολύ, ακόμα μου άρεσε ο Νέστος το ποτάμι. Γιατί το νερό ήταν ωραίο. (κορίτσι, νήπιο, Άκαρπο) Ναι μου άρεσε πολύ. Όμως αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το ότι πήγαμε στο Νέστο με το λεωφορείο γιατί δεν είχα ξανανέβει. (κορίτσι, νήπιο, Άκαρπο) Ναι μου άρεσε, διότι πηγαίναμε εκεί με την παρέα μας και κάναμε διάφορα πράγματα. (κορίτσι, Δ' ΔΗΜ, Άκαρπο) Ναι μου άρεσε διότι κάναμε γνωριμίες και πολλά διαφορετικά πράγματα. (κορίτσι, Γυμνάσιο, Άκαρπο) Ήταν πολύ ωραία γιατί άμα μέναμε στο χωριό δεν θα κάμναμε τίποτα. (κορίτσι, Γυμνάσιο, Άκαρπο) Ναι και μου άρεσαν οι παρέες που γνώρισα γιατί έκανα καινούριους φίλους. (κορίτσι, 11 χρονών Στ' ΔΗΜ, Τοξότες) Ναι και μου άρεσαν τα μπάνια γιατί δεν μας αφήνουν να πάμε μόνοι μας στο ποτάμι. (αγόρι, 12 χρονών, Α' ΓΥΜ, Τοξότες) Ναι και μου άρεσε το μπάνιο και που ήμουν με τους φίλους μου. (κορίτσι, 12,5 χρονών, Β' ΓΥΜ, Τοξότες) Ναι που πηγαίναμε στο Νέστο και κάναμε δραστηριότητες. (κορίτσι, 12 χρονών Στ' ΔΗΜ, Τοξότες)

3 Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...3/8 Υπήρχε κάτι που σε δυσκόλεψε /στεναχώρησε; Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όλα ήταν μια χαρά. (αγόρι, 9 ετών, Γ Δημοτικού, Δεν μου άρεσε που στην ομάδα μου δεν ήταν κανένα παιδί που να μιλάει ελληνικά και δεν καταλάβαινα τι λέγανε όταν μιλούσαν και δεν μιλούσα κι εγώ πολύ αφού δεν ήξερα τι λέγανε. (αγόρι, 13 ετών, Ά Γυμνασίου, Δεν μου άρεσε που την μέρα που πήγα εγώ άρχισε να βρέχει και δεν πήγαμε στο ποτάμι. Ο φίλος μου, μου είπε πως θα πηγαίναμε. Αυτοί πήγαν την άλλη φορά. (αγόρι, 9 ετών, Γ Δημοτικού, Όταν φτάναμε περπατούσαμε λίγο και κουραζόμουν, γιατί κουβαλούσα και την τσάντα μου, μετά όμως συνήθισα, έδινα και την τσάντα μου και δεν κουραζόμουν. Στεναχωρήθηκα που δεν μπόρεσα να έρθω την τελευταία βδομάδα.(αγόρι, 6 ετών, νήπια,. Είχε μικρή διάρκεια η δραστηριότητα, ήθελα περισσότερο χρόνο (αγόρι, 7 ετών, Όχι δεν δυσκολεύτηκα με τίποτα. (κορίτσι, 11 χρ. Ε ΔΗΜ, Όχι δεν δυσκολεύτηκα, ούτε στεναχωρήθηκα. Δεν μου άρεσε που το νερό ήταν κρύο. (κορίτσι, 7 χρ., Β ΔΗΜ, Δεν μου άρεσε που στην ομάδα μου υπήρχαν μεγαλύτερα παιδιά. (αγόρι, 7χρ, Β ΔΗΜ, Όχι. (κορίτσι 11 ετών Ε Δημοτικού, Όχι καθόλου. (κορίτσι 14 ετών Β Γυμνασίου, Όχι. (αγόρι 12 ετών ΣΤ Δημοτικού, Όχι. (αγόρι 9 ετών Γ Δημοτικού, Όχι. (κορίτσι 12 ετών ΣΤ Δημοτικού, Με στεναχώρησε που δεν μπόρεσα να έρθω πιο πολλές φορές και γιατί ήταν το ραμαζάνι τη τελευταία εβδομάδα. (αγόρι, 14 χρονών, Μελίβοια) Με στεναχώρησε το γεγονός ότι ήμουν μόνο εγώ κορίτσι στην ομάδα και δεν υπήρχαν άλλα κορίτσια. (κορίτσι, 14 χρονών, Πάχνη) Η μη- συμμετοχή των φίλων μου ήταν ένα, όχι στενάχωρο, αλλά απογοητευτικό θέμα για μένα. (αγόρι, 17 χρονών, Πάχνη) Δεν υπάρχει κάτι που με στεναχώρησε η με δυσκόλεψε. (κορίτσι, 12 χρονών, Μελίβοια) Το ότι ήμουν μόνος τη δεύτερη φορά χωρίς τους φίλους μου με δυσκόλεψε αρκετά, θα προτιμούσα να υπήρχαν και κάποιοι φίλοι μου. (αγόρι, 20 χρονών, Κένταυρος) Στεναχωρήθηκα γιατί ήταν λίγες μέρες θα ήθελα να είναι πιο πολλές. (αγόρι, 12 χρονών, Πάχνη) Με στεναχώρησε ότι δεν ήταν πολλές μέρες. (αγόρι, 15 χρονών, Μελίβοια) Δεν υπήρχε κάτι να με δυσκολέψει, αλλά στεναχωρήθηκα που δεν συμμετείχα περισσότερες μέρες. (αγόρι, 11 χρονών, Πάχνη) Όχι δεν υπήρχε τίποτα που με δυσκόλεψε/ στεναχώρησε. (αγόρι, 9 χρονών Δ' ΔΗΜ, Φίλια) Όχι (αγόρι, 10 χρονών Δ' ΔΗΜ, Φίλια) Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι φεύγαμε. (Κορίτσι, 12 χρονών ΣΤ' ΔΗΜ, Φίλια)

4 Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...4/8 Όχι. (αγόρι, 14 χρονών Β' Γυμνασίου, Φίλια) Με στεναχώρησε που δεν συνεργαζόταν κάποια παιδιά με όλους τους άλλους. (αγόρι, 15 χρονών Γ' Γυμνασίου, Φίλια) Μερικά παιδιά μας ενοχλούσαν ενώ εμείς θέλαμε να κάνουμε κάτι. Φώναζαν αρκετά και έκανα πολύ θόρυβο. (κορίτσι, νήπιο, Άκαρπο) Δεν ήθελα καμιά φορά να ζωγραφίζω και οι κυρίες μου έλεγαν να το κάνω. (κορίτσι, νήπιο, Άκαρπο) Όχι δεν υπήρχε όλα ήταν τέλεια.(κορίτσι, Δ' ΔΗΜ, Άκαρπο) Όχι δεν υπήρξε τίποτα.( κορίτσι, Γυμνάσιο, Άκαρπο) Όχι.( κορίτσι, Γυμνάσιο, Άκαρπο) Όχι, μόνο τα ονόματα των άλλων παιδιών. (κορίτσι, 11 χρονών Στ' ΔΗΜ, Τοξότες) Ναι που τελείωσε. (αγόρι, 12 χρονών, Α' ΓΥΜ, Τοξότες) Όχι, τίποτα. (κορίτσι, 12,5 χρονών, Β' ΓΥΜ, Τοξότες) Όχι. (κορίτσι, 12 χρονών Στ' ΔΗΜ, Τοξότες)

5 Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...5/8 Έκανες νέους φίλους ή συμμετείχαν και παλιοί φίλοι σου; Τι κατάφερες να κάνεις για πρώτη φορά με τους φίλους σου; Δεν έκανα φίλους εκεί. Μόνο μιλούσαμε λίγο εκεί που ήμασταν. (αγόρι, 9 ετών, Γ Δημοτικού, Όχι δεν έκανα φίλους, ούτε φίλους είχα από πριν. (αγόρι, 13 ετών, Ά Γυμνασίου, Είχα ένα φίλο που πήγαμε μαζί αλλά ήμασταν μαζί και δεν κάναμε άλλους φίλους εκεί. (αγόρι, 9 ετών, Γ Δημοτικού, Γνώρισα κι άλλα παιδιά που γίναμε φίλοι (λέει ονόματα) αλλά ερχόταν και η φίλη μου και ήμασταν μαζί. Πρώτη φορά πήγα μια εκδρομή που και έπαιζα και φτιάχναμε πολλά πράγματα και κολυμπούσαμε όλοι μαζί. Τα κάναμε όλα μαζί σε μια μέρα.(αγόρι, 6 ετών, νήπια,. Ναι, είχα και παλιούς και μαζί με αυτούς κάναμε ομαδικά παιχνίδια (αγόρι, 7 ετών, Γνώρισα και νέους φίλους και συνεννοηθήκαμε πολύ καλά. Αλλά οι περισσότεροι ήταν δικοί μου φίλοι από την γειτονιά και το σχολείο. Είναι καλύτερα να είμαι με δικούς μου γνωστούς. (κορίτσι, 11 χρ. Ε ΔΗΜ, Ναι έκανα νέους φίλους αλλά μου άρεσε που ήταν εκεί και δικοί μου φίλοι. Πρώτη φορά είδα ζωντανή νεράιδα. (κορίτσι, 7 χρ. Β' ΔΗΜ, Ναι έκανα νέους φίλους αλλά ήταν ωραία που ήταν εκεί και οι δικοί μου φίλοι. Πρώτη φορά κολύμπησα στο ποτάμι. (αγόρι, 7χρ. Β ΔΗΜ, Έκανα, ζωγραφική.(κορίτσι 11 ετών Ε Δημοτικού, Ναι έκανα και κατάφερα να μοιράζομαι κάποια πράγματα με αυτούς. (κορίτσι 14 ετών Β Γυμνασίου, Ναι έκανα αλλά συμμετείχαν και παλιοί φίλοι μου. Κατάφερα να κάνω ομάδα με τους φίλους μου. (αγόρι 12 ετών ΣΤ Δημοτικού, Έκανα, να κολυμπώ στο κρύο ποτάμι. (αγόρι 9 ετών Γ Δημοτικού, Ναι έκανα και κατάφερα να τους γνωρίσω καλύτερα και να κολυμπώ μαζί τους στο ποτάμι. (κορίτσι 12 ετών ΣΤ Δημοτικού, Έκανα καινούριες γνωριμίες. Κάναμε τα μουσικά όργανα που τα αφήσαμε για ενθύμιο, για να ξέρουν ότι υπήρξε και η ομάδα ενηλίκων. (αγόρι, 20 χρονών, Κένταυρος) Είχα φίλους από το χωρίο αλλά έκανα και καινούριους. Καταφέραμε να συνεργαστούμε στις κατασκευές και να παίξουμε και να κολυμπήσουμε στο ποτάμι. (αγόρι, 14 χρονών, Μελίβοια) Δεν έκανα άλλους φίλους υπήρχαν φίλοι από το χωρίο μου. Παίξαμε μαζί κάναμε κατασκευές και περάσαμε καλά. (κορίτσι, 12 χρονών, Μελίβοια) Έκανα νέους φίλους αλλά είχα και τους φίλους μου. Καταφέραμε να δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω σε κάτι που έπρεπε να κάνουμε όλοι μαζί. (αγόρι, 12 χρονών, Πάχνη) Τις τελευταίες μέρες είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μερικά εξαίρετα παιδιά που τη συνέχεια γίναμε φίλοι. Και με τη βοήθεια τους κατάφερα να ενισχύσω τις συνεργατικές μου ικανότητες. (αγόρι, 17 χρονών, Πάχνη) Έκανα καινούριους φίλους και καταφέραμε να κάνουμε το θέατρο που ήταν δύσκολο για μας. (αγόρι, 15 χρονών, Μελίβοια) Έκανα καινούριους φίλους όμως υπήρχαν και παλιοί φίλοι (αγόρια). Εκείνο που κατάφερα να κάνω μαζί τους ήταν η ομαδική δουλεία. (κορίτσι, 14 χρονών, Πάχνη) Ναι έκανα νέους φίλους αλλά υπήρχαν και άλλοι φίλοι από το χωρίο. Κατάφερα να παίξω κιθάρα για πρώτη φορά με τους φίλους μου. (αγόρι, 11 χρονών, Πάχνη)

6 Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...6/8 Ναι έκανα καινούργιους φίλους τους οποίους θα τους θυμάμαι για πάντα και τις στιγμές που περάσαμε μαζί. Ενώ με τους παλιούς φίλους μου κατάφερα να κάνω πολύ όμορφες χειροτεχνίες και ζωγραφιές έξω στη φύση. (αγόρι, 9 χρονών Δ' ΔΗΜ, Φίλια) Έκανα καινούργιους φίλους θα ήθελα πάρα πολύ να τους ξαναδώ. Ενώ με τους παλιούς μου φίλους βρήκαμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε όλοι μαζί. (αγόρι, 10 χρονών Δ' ΔΗΜ, Φίλια) Έκανα καινούργιους και πολύ καλούς φίλους και όταν βλεπόμαστε κάπου μιλάμε αυτό μ αρέσει πάρα πολύ. Ενώ με τους φίλους μου είχα την ευκαιρία να κάνω πικνίκ έξω από το χωριό σένα τόσο όμορφο περιβάλλον χωρίς τους γονείς. (Κορίτσι, 12 χρονών ΣΤ' ΔΗΜ, Φίλια) Ναι έκανα καινούργιους φίλους. Κατάφερα να κολυμπήσω με τους φίλους μου. (αγόρι, 14 χρονών Β' Γυμνασίου, Φίλια) Ναι έκανα νέους φίλους αλλά συμμετείχαν και παλιοί φίλοι μου αυτά που κατάφερα είναι ότι μπορέσαμε και βγάλαμε, δημιουργήσαμε ένα τέλειο τραγουδάκι με καλή συνεργασία. (αγόρι, 15 χρονών Γ' Γυμνασίου, Φίλια) Έκανα και καινούριους φίλους όμως περισσότερο μου άρεσε που ήμασταν με τα παιδιά από το χωριό. Παίξαμε με πηλό και κάναμε πολλά διαφορετικά πράγματα. ( κορίτσι, νήπια, Άκαρπο) Ναι, έκανα καινούριους φίλους όμως ήθελα να παίζω με τα παιδιά από το χωριό και παίξαμε πρώτη φορά σε ποτάμι, γιατί πάντα πηγαίναμε στην θάλασσα. (κορίτσι, νήπια, Άκαρπο) Ναι κάναμε φίλους, όμως το ότι ανεβήκαμε στο βουνό και τα είδαμε όλα από τόσο ψιλά ήταν θαυμαστικό. (κορίτσι, Δ' ΔΗΜ, Άκαρπο) Μου άρεσε ότι γνωρίσαμε και άλλα παιδιά και κάναμε πράγματα αλλού, εκτός του χωριού. (κορίτσι, Γυμνάσιο, Άκαρπο) Έκανα νέους φίλους, και χάρηκα πολύ για αυτό. Ακόμα μπήκα πρώτη φορά βοηθός σε κάτι που έκαναν οι δάσκαλοί μας. Τους βοήθησα με την μικρή ομάδα. (κορίτσι, Γυμνάσιο, Άκαρπο) Και τα δύο. Κατάφερα να παίξω πολύ ωραία με όλους. (κορίτσι, 11 χρονών Στ' ΔΗΜ, Τοξότες) Ήταν οι φίλοι μου άλλα γνώρισα και καινούριους. Έμαθα ότι είναι σημαντικοί. (αγόρι, 12 χρονών, Α' ΓΥΜ, Τοξότες) Και τα δύο. Κάναμε κανό και πολλά άλλα. (κορίτσι, 12,5 χρονών, Β' ΓΥΜ, Τοξότες) Και τα δύο. Να παίξουμε και να κάνουμε μπάνιο μαζί. (κορίτσι, 12 χρονών Στ' ΔΗΜ, Τοξότες)

7 Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...7/8 Πως ήταν η επαφή σου με τους εμψυχωτές; Τι έμαθες από αυτούς; Μας έμαθαν πώς να φτιάχνουμε καινούργια πράγματα και μας βοηθούσαν. (αγόρι, 9 ετών, Γ Δημοτικού, Μιλούσανε και ελληνικά και είπαν και στα άλλα παιδιά να μιλάνε ελληνικά για να καταλαβαίνω κι εγώ. (αγόρι, 13 ετών, Ά Γυμνασίου, Ήταν καλοί. Μας έλεγαν ιστορίες και μας βοηθούσαν σε αυτά που θέλαμε να κάνουμε. (αγόρι, 9 ετών, Γ Δημοτικού, Οι κυρίες μου ήταν καλές και μας βοηθούσαν. Έμαθα για τις Νεράιδες, για το ποτάμι, για την ονειροπαγίδα και τον Κένταυρο.(αγόρι, 6 ετών, νήπια,. Πολύ καλή, μας έλεγαν όμορφα λόγια και είχαμε όλοι καλή συμπεριφορά. (αγόρι, 7 ετών, Οι «δάσκαλοι» ήταν πολύ καλοί μαζί μας. Γράψαμε παραμύθι και ζωγραφίσαμε στον τοίχο του σχολείου το τρένο. Πρώτη φορά έκανα κάτι τέτοιο. (κορίτσι, 11 χρ. Ε' ΔΗΜ, Συνεννοήθηκα πολύ καλά με τους «δασκάλους» και με βοήθησαν πολύ. (κορίτσι, 7 χρ. Β ΔΗΜ, Τα πήγαμε πολύ καλά, όλα ήταν ωραία, μας έμαθαν πώς να κολυμπάμε στο ποτάμι. (αγόρι, 7χρ. Β ΔΗΜ, Πολύ καλή.(κορίτσι 11 ετών Ε Δημοτικού, Πολύ καλή. Έμαθα να είμαι σε μια ομάδα με νέους φίλους. (κορίτσι 14 ετών Β Γυμνασίου, Πολύ καλή. Έμαθα να σέβομαι τους φίλους μου. (αγόρι 12 ετών ΣΤ Δημοτικού, Με όλους πολύ καλή. (αγόρι 9 ετών Γ Δημοτικού, Καλή. Έμαθα να ζωγραφίζω και να παίζω με τα μουσικά όργανα. (κορίτσι 12 ετών ΣΤ Δημοτικού, Με βοήθησαν να εκφράσω αυτά που ήθελα με τη ζωγραφική, ήταν πολύ καλοί μαζί μας. (αγόρι, 14 χρονών, Μελίβοια) Με έμαθαν να φροντίζω τον εαυτό μου, να προσέχω και να ακούω τους άλλους όταν μιλάνε. (κορίτσι, 12 χρονών, Μελίβοια) Με βοήθησαν να εκφράσω τη δύναμη μου μέσα από τις ζωγραφιές και στο να λέω αυτά που νιώθω. (αγόρι, 12 χρονών, Πάχνη) Η επαφή μου με τους εμψυχωτές ήταν αρκετά καλή. Έμαθαν και σε μένα, με τον τρόπο μου, να εμψυχώνω παιδιά μικρότερης ηλικίας. (αγόρι, 17 χρονών, Πάχνη) Έμαθα την ιστορία του Νέστου και να λέω αυτά που αισθάνομαι. Οι εμψυχωτές ήταν πολύ καλοί δεν έχω κανένα πρόβλημα. (αγόρι, 15 χρονών, Μελίβοια) Παρ όλο που δεν είχα τη δυνατότητα να συμμετέχω περισσότερο, με βοήθησαν να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω για τον εαυτό μου. (αγόρι, 20 χρονών, Κένταυρος) Με έμαθαν να εκφράζω τα συναισθήματα μου, δεν έχω κανένα παράπονο από τους εμψυχωτές. (κορίτσι, 14 χρονών, Πάχνη) Αυτό που έμαθα από τους εμψυχωτές ήταν ο σεβασμός απέναντι στους άλλους και με βοήθησαν στις κατασκευές μας έμαθαν να δουλεύουμε μαζί. (αγόρι, 11 χρονών, Πάχνη) Η επαφή μου με τους εμψυχωτές ήταν πολύ καλή από αυτούς έμαθα να κάνω πολύ ωραία πράγματα όπως να ονειρευτώ και να γράψω ένα παραμύθι. (αγόρι, 9 χρονών Δ' ΔΗΜ, Φίλια)

8 Θερινά ΔΕΝ 2011: Η ματιά των νέων απαντήσεις σε ερωτήσεις εμψυχωτών...8/8 Είχα καλή επαφή με τους εμψυχωτές μου γιατί μπορούσα να πω τη γνώμη μου όποτε ήθελα και έμαθα πράγματα για αυτούς όπως για των κύριο Μάκη που ζούσε εκεί και για τη νεράιδα. (αγόρι, 10 χρονών Δ' ΔΗΜ, Φίλια) Είχα πολύ καλή επαφή με τους εμψυχωτές μου γιατί ήταν σαν τα μεγαλύτερα αδέρφια μας ούτε γονείς ούτε δάσκαλοι. (κορίτσι, 12 χρονών ΣΤ' ΔΗΜ, Φίλια) Ήταν πολύ καλή, μας έμαθαν την υπομονή και καινούργιο τραγούδι. (αγόρι, 14 χρονών Β' Γυμνασίου, Φίλια) Η επαφή μου ήταν πολύ καλή με τους εμψυχωτές μου έμαθαν κάποια βασικά πράγματα για την φύση και πως να συμπεριφέρομαι καλά σε μικρότερους και μεγαλύτερους μου. (αγόρι, 15 χρονών Γ' Γυμνασίου, Φίλια) Τους αγάπησα πολύ και θα ήθελα να τους ξαναδώ διότι μάθαμε να κάνουμε πολλά πράγματα από αυτούς. (κορίτσι, νήπια, Άκαρπο) Μου άρεσε η κ. Δήμητρα επειδή είχε ωραία μαλλιά και μου έμαθε πώς να είμαι νεράιδα σαν και αυτήν. (κορίτσι, νήπια, Άκαρπο) Τους αγάπησα πολύ και μάθαμε πολλά από αυτούς. Να είναι καλά και θα ήθελα να είμαι μαζί τους ξανά. (κορίτσι, Δ' ΔΗΜ, Άκαρπο) Τους συμπάθησα πολύ επειδή μας συμπεριφέρθηκαν καλά και δεν μας φώναζαν. (κορίτσι, Γυμνάσιο, Άκαρπο) Μου άρεσαν πολύ οι δάσκαλοι μου και ήταν ωραίο που μιλούσαμε και στα τουρκικά και στα ελληνικά. (κορίτσι, Γυμνάσιο, Άκαρπο) Ήταν πολύ ωραία. Έμαθα τα πάντα και να κάνω ονειροπαγίδα. (κορίτσι, 11 χρονών Στ' ΔΗΜ, Τοξότες) Ήταν καλοί και έμαθα πολλά. (αγόρι, 12 χρονών, Α' ΓΥΜ, Τοξότες) Ήταν πολύ καλή. Έμαθα κανό. (κορίτσι, 12,5 χρονών, Β' ΓΥΜ, Τοξότες) Ήταν πολύ καλή, να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί τους, ξέρετε εσείς!!! (κορίτσι, 12 χρονών Στ' ΔΗΜ, Τοξότες)

Ένας αλλιώτικος καλικάντζαρος

Ένας αλλιώτικος καλικάντζαρος Ένας αλλιώτικος καλικάντζαρος Γεια σας! Είμαι ο Κατεργαρής κι είμαι ένας καλικάντζαρος! Δε χρειάζεται όμως να φοβάστε. Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους καλικάντζαρους. Αλλά, ας σας διηγηθώ την ιστορία μου

Διαβάστε περισσότερα

«Η κρίση «μολύνει» την ανεμελιά των παιδιών»

«Η κρίση «μολύνει» την ανεμελιά των παιδιών» «Η κρίση «μολύνει» την ανεμελιά των παιδιών» Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπουλντουμή, μιλά στην «Πρωινή» Συνέντευξη στην Κική Κολοβέρου Μόλις πριν τρείς μέρες, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ιωάννα

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1 η : Στο σπίτι της Ρήνης, πρωί Το λαθρεμπόριο της ζάχαρης

Σκηνή 1 η : Στο σπίτι της Ρήνης, πρωί Το λαθρεμπόριο της ζάχαρης Σκηνή 1 η : Στο σπίτι της Ρήνης, πρωί Το λαθρεμπόριο της ζάχαρης ΕΠΙΣΤΗΜΗ: Ε Ρήνη, τι έπαθες σήμερα! Ασηκώσου, μωρή κοπέλα! Με το νου πλουταίνει η κόρη, με τον ύπνο η ακαμάτρα. Δεν ακούς, ε! Ή κάνεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Ρίτσος: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. (Ο Γρηγόρης ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ αποκλεισμένος στη σπηλιά της Μονής Μαχαιρά).

Γ. Ρίτσος: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. (Ο Γρηγόρης ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ αποκλεισμένος στη σπηλιά της Μονής Μαχαιρά). Γ. Ρίτσος: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ (Ο Γρηγόρης ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ αποκλεισμένος στη σπηλιά της Μονής Μαχαιρά). Τέλειωσαν πια τα ψέματα δικά μας και ξένα Η φωτιά η παντάνασσα πλησιάζει. Δεν μπορείς πια Να ξεχωρίσεις αν καίγεται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, περικοπή πόρων, και δημιουργία Παρατηρητηρίου στον Δήμο μας».

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, περικοπή πόρων, και δημιουργία Παρατηρητηρίου στον Δήμο μας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 17/2012 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική κατάθεση του Χριστόφορου Κορτέση στο ειδικό δικαστήριο του Κορυδαλλού, 06/02/13

Πολιτική κατάθεση του Χριστόφορου Κορτέση στο ειδικό δικαστήριο του Κορυδαλλού, 06/02/13 Πολιτική κατάθεση του Χριστόφορου Κορτέση στο ειδικό δικαστήριο του Κορυδαλλού, 06/02/13 Όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία στη δεύτερη συνεδρίαση στις 24 του Οκτώβρη (2011) με είχατε ρωτήσει αν έχω να κάνω

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 έκδοση 50. ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ - διήγημα

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 έκδοση 50. ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ - διήγημα ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 έκδοση 50 ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ - διήγημα 1 ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ - ΜΕΡΟΣ Α Σήμερα 21 Μαΐου εν έτει 2013 του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ακούγοντας με την καρδιά και γράφοντας με το μυαλό, συνήθως καταφέρνω ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Η επίθεση δυναμώνει! Κλείνουν

Διαβάστε περισσότερα

Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι.

Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι. Εφαρμογή Προγραμμάτων που προωθούν την Ισότητα στην Κοινωνία - ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι. ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Δ', Ε, ΣΤ' Δημοτικού) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αλλά να μια άσπρη γραμμή από σκόνη σημαδεύεται πάνω στο δημόσιο δρόμο στο έβγα της Παραβόλας προς τη Μαντάνισσα (Παντάνασσα). Ταυτόχρονα ήχος μοτέρ

Αλλά να μια άσπρη γραμμή από σκόνη σημαδεύεται πάνω στο δημόσιο δρόμο στο έβγα της Παραβόλας προς τη Μαντάνισσα (Παντάνασσα). Ταυτόχρονα ήχος μοτέρ Μάχη της Γουρίτσας Μια διήγηση του Νίκου Ε. Σκιαδά, από το βιβλίο του «Καπετάν Επαμεινώνδας» Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το Αρχηγείο ΕΛΑΣ Τριχωνίδας βρίσκεται στον Αη- Βλάση. Εκεί πήρε στις επτά του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ www.korinthia.net/foni

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ www.korinthia.net/foni Η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ετήσια συνδρομή 25 Τιμή φύλλου 0,50 e-mail: fonikor@oene.gr Κωδικός 2293 Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΟΡΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΕΝΑ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΟΡΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΕΝΑ Κεφάλαιο 1 πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι τα μάτια του αγνώστου Η είχαν ένα ασυνήθιστα ανοιχτό γαλανό χρώμα. Αντάμωσαν τα δικά μου για μερικά κενά δευτερόλεπτα, ανέκφραστα, σαφώς τρομαγμένα. Με το ξάφνιασμα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δρόμος. Νάσος Κτωρίδης Μ α ρ α θ ω ν ο δ ρ ό μ ο ς. Αγαπητοί απόφοιτοι δεν μπορώ να προχωρήσω αν δεν σας δώσω πρώτα αυτό που σας οφείλω.

Ο Δρόμος. Νάσος Κτωρίδης Μ α ρ α θ ω ν ο δ ρ ό μ ο ς. Αγαπητοί απόφοιτοι δεν μπορώ να προχωρήσω αν δεν σας δώσω πρώτα αυτό που σας οφείλω. Ομιλία της τελετής Αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπυστημίου Κύπρου. 10 Φεβρουάριος 2012 Ο Δρόμος Νάσος Κτωρίδης Μ α ρ α θ ω ν ο δ ρ ό μ ο ς Αγαπητοί φίλοι, Η είδηση ήρθε σαν αστραπή. Ανακάλυψαν

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΤΑΜΟΝ ΜΙΧΑΛΗΣ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ : «ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ» Το πρωί στις πέντε, σε ένα φτωχό χωριό

3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΤΑΜΟΝ ΜΙΧΑΛΗΣ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ : «ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ» Το πρωί στις πέντε, σε ένα φτωχό χωριό 3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΤΑΜΟΝ ΜΙΧΑΛΗΣ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ : «ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ» Το πρωί στις πέντε, σε ένα φτωχό χωριό στην Ελλάδα, ο Ανδρέας ξύπνησε να πάει στο ξυλουργείο,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 6 Συνολικές Μεταολυμπιακές Οικονομικές και Κοινωνικές Επιδράσεις

Κεφάλαιο 6 Συνολικές Μεταολυμπιακές Οικονομικές και Κοινωνικές Επιδράσεις Κεφάλαιο 6 Συνολικές Μεταολυμπιακές Οικονομικές και Κοινωνικές Επιδράσεις 6.1. Εισαγωγή Ο ι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν σημαντικές μακροοικονομικές επιπτώσεις, όπως έχουν καταδείξει οι εμπειρίες της Βαρκελώνης

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Α ΛΥΚΕΙΟΥ

3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Α ΛΥΚΕΙΟΥ 3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΡΑΙΔΑ» «Και δηλαδή μόνο εγώ σε βλέπω τώρα;» αναφώνησα με ψεύτικο ενθουσιασμό σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Είκοσι χρόνια νωρίτερα, σε ένα νότιο χωριό της επαρχίας Πουντζάμπ.

Είκοσι χρόνια νωρίτερα, σε ένα νότιο χωριό της επαρχίας Πουντζάμπ. Εισαγωγή Αισθάνομαι κάποιον να με αρπάζει από το μπράτσο. Νομίζω ότι είναι μια γριά γυναίκα. Έχει δυσάρεστη, στριγκή φωνή. Μου λέει ότι αυτό θα διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα και δε θα πονέσει. Βουλιάζω σε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το σχέδιο εργασίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο και το κλείσαμε περίπου στο τέλος της σχολικής χρονιάς και αφού άρχισε να ξεθωριάζει το ενδιαφέρον των παιδιών για το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα

----- ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ.

----- ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 73. Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή...

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 73. Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή... 1 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 73 Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή... 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ.3 Το πολυτεχνείο δεν τέλειωσε ποτέ Σελ.5 Η σύγχρονη κοινοβουλευτική «χούντα» Σελ.9 Χρονικό της Εξέγερσης (Τετάρτη 14/11) Σελ.10

Διαβάστε περισσότερα

Κ. ΘΕΟΤΟΚΗΣ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Κ. ΘΕΟΤΟΚΗΣ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Κ. ΘΕΟΤΟΚΗΣ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Κεφάλαιο Α Σαν καλή νοικοκυρά η σιόρα Επιστήμη η Τρινκούλαινα εσηκώθηκε πρωί πρωί από το κρεβάτι, εφόρεσε μόνο το μεσοφόρι της, έσιαξε λίγο τα μαλλιά της, άνοιξε την πόρτα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 19. Καταστάσεις στις Οποίες Χάνουμε την Αγάπη και την Ευτυχία μας

Κεφάλαιο 19. Καταστάσεις στις Οποίες Χάνουμε την Αγάπη και την Ευτυχία μας Κεφάλαιο 19 Καταστάσεις στις Οποίες Χάνουμε την Αγάπη και την Ευτυχία μας Θα μπορέσουμε να αγαπάμε τους άλλους πιο ολοκληρωμένα και σταθερά, όταν μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από το λαβύρινθο των δυσάρεστων

Διαβάστε περισσότερα

Ο γέροντας Ινοσένσιο είναι καθισμένος στην αμμουδιά.

Ο γέροντας Ινοσένσιο είναι καθισμένος στην αμμουδιά. ΣΑΝΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΝΑ Ο γέροντας Ινοσένσιο είναι καθισμένος στην αμμουδιά. Με την πλάτη του στραμμένη προς τη ζούγκλα κοιτάζει τη θάλασσα κι ένα ηλιοβασίλεμα λεκιασμένο με αίμα, που σέρνεται στο μακρινό ορίζοντα.

Διαβάστε περισσότερα

Μίχος Κάρης. Υστερόγραφα

Μίχος Κάρης. Υστερόγραφα Μίχος Κάρης Υστερόγραφα ΑΘΗΝΑ 2008 Μίχος Κάρης Υστερόγραφα 2008 Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ Σχεδιασμός έκδοσης και εξωφύλλου: Βίβιαν Γιούρη Εκτύπωση: Μητρόπολις ΑΕ Βιβλιοδεσία: Ευ. Άνδροβικ Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ Φωκιανού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 2 ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Εμείς οι ναυτικοί ISBN 978-9963-2959-2-0 Βιβλίον εκδοθέν εν έτει 2014 Τύποις: Κ. Ταπακούδης Εκδόσεις: www.chlorakasefimerida.com ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Εμείς οι ναυτικοί Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ποδήλατο οδηγός σχεδιασμού και αξιολόγηση δικτύων»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ποδήλατο οδηγός σχεδιασμού και αξιολόγηση δικτύων» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ποδήλατο οδηγός σχεδιασμού και αξιολόγηση δικτύων» Εκδόθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας το βιβλίο: «Ποδήλατο οδηγός σχεδιασμού και αξιολόγηση δικτύων» των συγγραφέων Θ. Βλαστού,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριοι, σας καλωσορίζω ακόμη μία φορά. Είναι μία τελευταία προσπάθεια μήπως εξευρεθεί κάποια λύση για

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριοι, σας καλωσορίζω ακόμη μία φορά. Είναι μία τελευταία προσπάθεια μήπως εξευρεθεί κάποια λύση για ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριοι, σας καλωσορίζω ακόμη μία φορά. Είναι μία τελευταία προσπάθεια μήπως εξευρεθεί κάποια λύση για την αποφυγή εκλογών, που νομίζω ότι κανένας από εμάς

Διαβάστε περισσότερα

Χ Ρ Υ Σ Α Δ Η Μ Ο Υ Λ ΙΔ Ο Υ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Χ Ρ Υ Σ Α Δ Η Μ Ο Υ Λ ΙΔ Ο Υ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ Χ Ρ Υ Σ Α Δ Η Μ Ο Υ Λ ΙΔ Ο Υ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΘΗΝΑ 2003 Β ΙΒ Λ ΙΟ Π Ρ Ω Τ Ο 1 Ε κ ε ίν ο τ o π ρω ινό του Μ άη του 1959 η Αργυρώ ξύπνησε με πολύ κακή διάθεση. Η κοιλιά της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Αθανασία Γαϊτανίδου γεννήθηκε στον Κορινό Πιερίας. Αποφοίτησε από τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και πραγματοποίησε το

Η Αθανασία Γαϊτανίδου γεννήθηκε στον Κορινό Πιερίας. Αποφοίτησε από τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και πραγματοποίησε το εικονογράφηση Η Αθανασία Γαϊτανίδου γεννήθηκε στον Κορινό Πιερίας. Αποφοίτησε από τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της με θέμα Διοίκηση και Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη

Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη Το πλήρες κείμενο: Μεταγραφή από το πρωτότυπο του Γιάννη Βλαχογιάννη, επεξεργασμένη από τον καθηγητή Γιάννη Καζάζη. Αδελφοί αναγνώστες! Επειδή έλαβα αυτείνη την αδυναμία

Διαβάστε περισσότερα

Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως συμπτωματική. Το ποίημα στη σελίδα 5 είναι του Έκτορα Ιωάννου. www.ziti.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως συμπτωματική. Το ποίημα στη σελίδα 5 είναι του Έκτορα Ιωάννου. www.ziti. Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως συμπτωματική. Το ποίημα στη σελίδα 5 είναι του Έκτορα Ιωάννου. www.ziti.gr Ανάσα μου και σκέψη πια κατέλαβες, ξυπνώ μονάχα εσένα

Διαβάστε περισσότερα

(Μπαίνουν ο Ρωμιός και το Ρωμιάκι. Είναι ντυμένοι σαν παλιάτσοι.)

(Μπαίνουν ο Ρωμιός και το Ρωμιάκι. Είναι ντυμένοι σαν παλιάτσοι.) 1. ΕΝΑΡΞΙΣ (Μπαίνουν ο Ρωμιός και το Ρωμιάκι. Είναι ντυμένοι σαν παλιάτσοι.) ΡΩΜΙΟΣ : Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Επειδή η παράστασή μας ανατρέχει σε πολλά επεισόδια, εποχές, γεγονότα, η μικρή από

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε, θα σας ρωτήσω ευθέως εάν πιστεύετε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου.

Κύριε Πρόεδρε, θα σας ρωτήσω ευθέως εάν πιστεύετε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου. Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Απόψε, καλεσμένος μας είναι ο Πρωθυπουργός ο κ. Αντώνης Σαμαράς, του οποίου καλεσμένοι είμαστε εμείς στο γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Καλησπέρα κ. Πρόεδρε.

Διαβάστε περισσότερα

Σούννα ανά Μέρα και Νύχτα

Σούννα ανά Μέρα και Νύχτα Σούννα ανά Μέρα και Νύχτα Χάλιντ Αλ-Χουσαϊνάν Μετάφραση : EUROPEAN ISLAMIC RESEARCH CENTER (EIRC) & Ρηγάλος Κωνσταντίνος Επιμέλεια : Τσεκούρα Βίβιαν & Άχμαντ Αλ- Αμίρ Σούννα ανά Μέρα και Νύχτα περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΕΜΦΥΛΙΟΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΕΜΦΥΛΙΟΣ Στην περίοδο αυτή θα περιοριστώ να αναφέρω μόνον τις κρίσιμες ημερομηνίες στις οποίες συντελέστηκαν τα πλέον σπουδαία γεγονότα. 1. Η Συμφωνία της Πλάκας με την οποία τελείωσε ο

Διαβάστε περισσότερα

Κεχαγιάς Στέργιο, /ντής Σχολείου 1

Κεχαγιάς Στέργιο, /ντής Σχολείου 1 Η ασφάλεια των µαθητών εντός και εκτός των σχολικών κτιρίων. Κεχαγιάς Στέργιος δάσκαλος -µετεκπαιδευµένος στο πρόγραµµα ιαχείριση των Φυσικών Καταστροφών και των Τεχνολογικών ατυχηµάτων του Καποδιστριακού

Διαβάστε περισσότερα

Τα παλαιά μονοπάτια και τα ιαματικά λουτρά του Αντιρρίου Γυμνάσιο Αντιρρίου

Τα παλαιά μονοπάτια και τα ιαματικά λουτρά του Αντιρρίου Γυμνάσιο Αντιρρίου ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΡ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 03 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σελ. 24 Συνέντευξη Παναγιώτης Γιαννάκης Ο κόσμος ανήκει στα παιδια μας και πρέπει να τον προστατέψουμε σελ. 6 Τα παλαιά μονοπάτια

Διαβάστε περισσότερα

Ξύπνησα το πρωί και το κεφάλι μου έλεγε να σπάσει. Τέρμα πια, δεν ξαναπίνω

Ξύπνησα το πρωί και το κεφάλι μου έλεγε να σπάσει. Τέρμα πια, δεν ξαναπίνω 69 μ ι α μ έ ρ α σ τ η ζ ω ή μ ι α ς O l y m p i a Ξύπνησα το πρωί και το κεφάλι μου έλεγε να σπάσει. Τέρμα πια, δεν ξαναπίνω ποτέ!! Πρέπει να ακούσω επιτέλους τους «ειδικούς» που λένε ότι οι γυναίκες

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη: Από πού αντλείτε την έμπνευση για τα παραμύθια σας;

Συνέντευξη: Από πού αντλείτε την έμπνευση για τα παραμύθια σας; Συνέντευξη: Από πού αντλείτε την έμπνευση για τα παραμύθια σας; Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, όλα ξεκινούν από ένα όνομα, γι αυτό και οι χαρακτήρες μου συνήθως έχουν ιδιαίτερα ονόματα. Ακούω ένα όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 9 ΣΧΟΛΕΙΟ. Παρουσίαση της ενότητας. Περιεχόµενα της ενότητας

Ενότητα 9 ΣΧΟΛΕΙΟ. Παρουσίαση της ενότητας. Περιεχόµενα της ενότητας Ενότητα 9 ΣΧΟΛΕΙΟ Παρουσίαση της ενότητας Σε αυτή την ενότητα, παρακολουθούµε την Κατερίνα και τη Βασιλική, δύο µητέρες µικρών κοριτσιών, σε διαλόγους επικοινωνίας µε τη δασκάλα των παιδιών τους και άλλους

Διαβάστε περισσότερα

Βάιος Φασούλας ΜΑΡΙΝΑ. Μυθιστόρημα

Βάιος Φασούλας ΜΑΡΙΝΑ. Μυθιστόρημα Βάιος Φασούλας ΜΑΡΙΝΑ Μυθιστόρημα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΗ Θεσσαλονίκη 2009 www.ziti.gr Γερμανία. Φθινόπωρο του 2003. Δε φαίνεται σαν το περυσινό, που το πρόσωπό του άρχισε να το δείχνει προς το τέλος του Οκτώβρη

Διαβάστε περισσότερα

Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β

Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β Σειρά Ολιστικής Φιλοσουίας Άθως Όθωνος Ιατρος Ομοιοπαθητικης Ιατρικης 1 Σειρά Ολιστικής Φιλοσοφίας Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β Περί Δομής και Λειτουργίας του Ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ. 26 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ. 26 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ. 26 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΦΛΕΣΣΑΙΩΝ «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» Αγίου Σίλα 29, Νέα Πεντέλη, 15236, Τηλ. 210 6138059 ΦΑΞ 210 8037827 www.flessas.eu e-mail tflessas@flessas.eu

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ MEGA ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ TOY ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ MEGA KAI ΤΟΥΣ ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ - ΠΑΥΛΟ ΤΣΙΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 Ο. ΤΡΕΜΗ: Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι. Από εµένα και από τον

Διαβάστε περισσότερα

Από το «Δρόμο του Εγώ» στο «Δρόμο των Άλλων»

Από το «Δρόμο του Εγώ» στο «Δρόμο των Άλλων» Από το «Δρόμο του Εγώ» στο «Δρόμο των Άλλων» Σειρά Ολιστικής Φιλοσοφίας Άθως Όθωνος Ιατρος Ομοιοπαθητικης Ιατρικης 1 Σειρά Ολιστικής Φιλοσοφίας Από το «Δρόμο του Εγώ» στο «Δρόμο των Άλλων» Συζητώντας με

Διαβάστε περισσότερα

Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη

Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα 1924 1928. Επειδή η εκκλησία της Παναγίας της Χρυσελεούσης ήταν μικρή και δεν εχωρούσε τον κόσμο κατά τις μεγάλες εορτές όπου όλοι οι πιστοί πήγαιναν να λειτουργηθούν,

Διαβάστε περισσότερα

Eric Hoffer Ο φανατικός

Eric Hoffer Ο φανατικός Eric Hoffer Ο φανατικός Το βιβλίο ασχολείται με ιδιορρυθμίες, που είναι κοινές σ όλα τα μαζικά κινήματα. Με κοινά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν οικογενειακή ομοιότητα, χρησιμοποιώντας τη λέξη οικογένεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Ι.Κ. (2011-2012) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Ι.Κ. (2011-2012) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ -1- ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Ι.Κ. (2011-2012) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ < «Ημέρες του Εκπαιδευτικού», 23-24 Ιανουαρίου 2012 > Σχεδιασμός: Βασιλική Σελιώτη Φιλόλογος,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ XLVXIV ΜΑΙΟΣ 2010

ΤΕΥΧΟΣ XLVXIV ΜΑΙΟΣ 2010 www.aegean.gr/sports ΤΕΥΧΟΣ XLVXIV ΜΑΙΟΣ 2010 www.aegean.gr/sports 2251036016 ΤΕΥΧΟΣ XLVXI Ι ΜΑΙΟΣ 2010 e-περιοδική έκδοση Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Υπευθ. Έκδοσης: Μαστρογιαννόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Διδακτικής για την Ενότητα. «Τα φύλα στη Λογοτεχνία» Εισήγηση. στο Σεμινάριο Φιλολόγων Νομού Φθιώτιδας 13/11/2012

Πρόταση Διδακτικής για την Ενότητα. «Τα φύλα στη Λογοτεχνία» Εισήγηση. στο Σεμινάριο Φιλολόγων Νομού Φθιώτιδας 13/11/2012 Πρόταση Διδακτικής για την Ενότητα «Τα φύλα στη Λογοτεχνία» Εισήγηση στο Σεμινάριο Φιλολόγων Νομού Φθιώτιδας 13/11/2012 Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Λαμιέων Δρ Καλλιόπη Πολυμέρου Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 6/2011 Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ Θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ Θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής 4 η Συνδιάσκεψη κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ Θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής Αθήνα, 29-30 Μαρτίου Α. Απολογισμός από την 3 η συνδιάσκεψη Ο απολογισμός της δράσης μας είναι αξεχώριστος από τις πολιτικές εξελίξεις. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Σε σένα. Μούσα της Ευαισθησίας

ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Σε σένα. Μούσα της Ευαισθησίας ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Σε σένα Μούσα της Ευαισθησίας Και προχώρα κάνοντας τον «πηλό αμφορέα Πλάθοντάς τον και αναπλάθοντας Γιάννης Κουτσοχέρας Ποιητής 1. Τα μπουμπούκια ανθίζουν ανοιγοκλείνουν στο χρυσό ήλιο

Διαβάστε περισσότερα

Προς Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κανδυλιωτών Του Νομού Αρκαδίας Κεραμεικού 23 Τ.Κ.10437 Α Θ Η Ν Α. Αγαπητοί συμπατριώτες από την Κανδήλα

Προς Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κανδυλιωτών Του Νομού Αρκαδίας Κεραμεικού 23 Τ.Κ.10437 Α Θ Η Ν Α. Αγαπητοί συμπατριώτες από την Κανδήλα Προς Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κανδυλιωτών Του Νομού Αρκαδίας Κεραμεικού 23 Τ.Κ.10437 Α Θ Η Ν Α Αγαπητοί συμπατριώτες από την Κανδήλα Πριν από αρκετό καιρό έλαβα από το συνάδελφο φιλόλογο και φίλο κ. Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα

Γραπτή δήλωση Δημήτρη Χριστόφια στην ερευνητική επιτροπή. Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 -------------------------------------------

Γραπτή δήλωση Δημήτρη Χριστόφια στην ερευνητική επιτροπή. Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 ------------------------------------------- Γραπτή δήλωση Δημήτρη Χριστόφια στην ερευνητική επιτροπή Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 ------------------------------------------- Η κατανόηση της κατάστασης στην οποία βρέθηκε η Κύπρος σήμερα, επιβάλλει την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΦΗΓΗΤΕΣ, ΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΦΗΓΗΤΕΣ, ΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Βασίλης Ι. Γεργατσούλης * ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΦΗΓΗΤΕΣ, ΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Πολλοί μελετητές διαπιστώνουν ότι η αστικοποίηση της ζωής, που εισέβαλε ακόμη και στα χωριά,

Διαβάστε περισσότερα

PIERO DAMI EDITORE S.P.A. - MILANO

PIERO DAMI EDITORE S.P.A. - MILANO Περιεχόµενα Το πάθηµα του λύκου...7 Η χελώνα που ήθελε να πετάξει...9 Το µεγάλο κατόρθωµα...11 Ο σκύλος και ο λύκος...13 Το λαίµαργο ποντίκι...15 Ο φαντασµένος κόκορας...17 Η καµηλοπάρδαλη και οι πίθηκοι...19

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΗΜΑ. www. Αποθεματικά ΟΤΑ και Κωπαΐδα στο Π.Σ. Συνελήφθη απο αστυνομικούς της Α.Δ. Βοιωτίας 26χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής σπείρας

ΔΙΑΒΗΜΑ. www. Αποθεματικά ΟΤΑ και Κωπαΐδα στο Π.Σ. Συνελήφθη απο αστυνομικούς της Α.Δ. Βοιωτίας 26χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής σπείρας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Συνελήφθη απο αστυνομικούς της Α.Δ. Βοιωτίας 26χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής σπείρας Ενέχεται στη διάπραξη σωρείας ληστειών και κλοπών, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Φωκίδας,

Διαβάστε περισσότερα

23 του Νοέμβρη, ανοιχτά της Βαρκελώνης

23 του Νοέμβρη, ανοιχτά της Βαρκελώνης 1936 23 του Νοέμβρη, ανοιχτά της Βαρκελώνης Το αγκομαχητό των μηχανών έφτανε υπόκωφο στ αυτιά του, πνιγμένο στα σωθικά του βαποριού, αλλά το μονότονο τράνταγμα από τα βαριά σιδερικά που βολόδερναν εκεί

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Πρόγραμμα «Σκαπανέας» «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ΑΘΗΝΑ 2012 Το σχέδιο στο εξώφυλλο είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ακρόαση ενός τραγουδιού. Παράδειγμα: Μ. Χατζηγιάννης «Παιδί της βροχής». Επίπεδο:

Ακρόαση ενός τραγουδιού. Παράδειγμα: Μ. Χατζηγιάννης «Παιδί της βροχής». Επίπεδο: Θωμαή Ρουσουλιώτη Θεωρία: Η δραστηριότητα αυτή βασίζεται στην θεωρία της Επικοινωνιακής Προσέγγισης, για τη διδασκαλία της γλώσσας, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνία και επιδιώκει να καταστήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΑΝΤΖΟΣ (Hook) Συγγραφέας: Νίκος Τσάμης. ISBN ebook: 978-960-93-3162-3

Ο ΓΑΝΤΖΟΣ (Hook) Συγγραφέας: Νίκος Τσάμης. ISBN ebook: 978-960-93-3162-3 Ο ΓΑΝΤΖΟΣ (Hook) Συγγραφέας: Νίκος Τσάμης ISBN ebook: 978-960-93-3162-3 9789609331623 Το μυθιστόρημα Ο ΓΑΝΤΖΟΣ διατίθεται στο Διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή με άδεια Creative Commons (Αναφορά Δημιουργού

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ τρεις συνεντεύξεις

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ τρεις συνεντεύξεις Η ΑΥΓΗ, 09/03/2008 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ τρεις συνεντεύξεις Κλοντίν Μοντέιγ Αλίκη Μαραγκοπούλου-Γιωτοπούλου Σούλα Παναρέτου Της Ρένας Δούρου* 100 χρόνια από τη γέννηση της Σιμόν ντε Μποβουάρ, σαράντα χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις Λογοτεχνίας

Απαντήσεις Λογοτεχνίας Απαντήσεις Λογοτεχνίας 1) Το είδος του ποιήματος Στον Κρητικό ο Σολωμός επιχειρεί να εφαρμόσει έναν συνδυασμό του δραματικού, αφηγηματικού και λυρικού τρόπου: το ποίημα παρουσιάζεται ως δραματικός μονόλογος

Διαβάστε περισσότερα

Για το Άμπου Ντάμπι της Σαουδικής Αραβίας θα ξεκινήσουν

Για το Άμπου Ντάμπι της Σαουδικής Αραβίας θα ξεκινήσουν ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΤΟΣ 3o ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 147 ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ 1,00 ΕΥΡΩ Στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής η ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου Για το Άμπου

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο του άνθους μου

Το ημερολόγιο του άνθους μου Αλίνα Ρεγές Το ημερολόγιο του άνθους μου Μετάφραση: Άννα Δαμιανίδη ΑΘΗΝΑ 2008 Alina Reyes Le carnet de Rrose édition Robert Laffont, 2006 για την ελληνική γλώσσα, 2008, Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ Σχεδιασμός έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρέβεζα στο διάβα.. Οι γυναίκες του 21

Η Πρέβεζα στο διάβα.. Οι γυναίκες του 21 Η Πρέβεζα στο διάβα.. Αντί αναφοράς σε θέμα που αφορά άμεσα στην Πρέβεζα, παρατίθεται επίκαιρο αφιέρωμα στις Γυναίκες του 21. Λ.Σ. Οι γυναίκες του 21 Γράφει ο κ. Λάζαρος Συνέσιος Τη νύχτα που παράδερνες

Διαβάστε περισσότερα

Από τον "Μύθο του Σίσυφου", μτφ. Βαγγέλη Χατζηδημητρίου, εκδόσεις Μπουκουμάνη, Αθήνα 1973.

Από τον Μύθο του Σίσυφου, μτφ. Βαγγέλη Χατζηδημητρίου, εκδόσεις Μπουκουμάνη, Αθήνα 1973. Αλμπέρ Καμύ Η ελπίδα και το Παράλογο στο έργο του Φραντς Κάφκα Από τον "Μύθο του Σίσυφου", μτφ. Βαγγέλη Χατζηδημητρίου, εκδόσεις Μπουκουμάνη, Αθήνα 1973. Ο Κάφκα σε υποχρεώνει να τον ξαναδιαβάσεις. Κι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΤΙΑΝΑ ΝΟΣΤΡΑΚΗ ΕΚ ΟΣΕΙΣ. οσελότος

ΤΑΤΙΑΝΑ ΝΟΣΤΡΑΚΗ ΕΚ ΟΣΕΙΣ. οσελότος ΤΑΤΙΑΝΑ ΝΟΣΤΡΑΚΗ 33 ΕΚ ΟΣΕΙΣ οσελότος Τατιάνα Νοστράκη 33 ΕΚΔΟΣΕΙΣ οσελότος Τιτλος 33 Συγγραφέας Τατιάνα Νοστράκη Σειρα Λογοτεχνία [1358]0612/12 Copyright 2012 Τατιάνα Νοστράκη Πρώτη Εκδοση Αθήνα, Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥ «Νεοελληνική Γλώσσα Α-Γ Γυμνασίου»

ΒΙΒΛΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥ «Νεοελληνική Γλώσσα Α-Γ Γυμνασίου» ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓO ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝO ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ «Ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΙΑΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΑΤΤΙΚΗΣ Σελ: 3 ΘΡΙΑΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 2603 Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 Έτος 20ο email: info@thriassio.gr τηλ: 210 5571855 www.thriassio.gr Απόκλιση 146 εκ.

Διαβάστε περισσότερα

Βιζυηνός Γεώργιος. Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου

Βιζυηνός Γεώργιος. Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου Βιζυηνός Γεώργιος Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου (Από Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού) Σήμερα πια θα φάγω μια βούκα ψωμί να πάγη στην καρδιά μου! Είπεν η μήτηρ μου καθεζομένη μεταξύ εμού και του αδελφού

Διαβάστε περισσότερα

Παύλος Κυριάκος Γρηγόριος Μιχαήλ Χρήστος Θεόδωρος Νικόλαος Ιωάννης Θεμιστοκλής Φώτιος Ανέστης Χρυσή Ελευθέριος Χρήστος Παγκράτιος Γεώργιος

Παύλος Κυριάκος Γρηγόριος Μιχαήλ Χρήστος Θεόδωρος Νικόλαος Ιωάννης Θεμιστοκλής Φώτιος Ανέστης Χρυσή Ελευθέριος Χρήστος Παγκράτιος Γεώργιος ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 01/28-01-2014 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. απόφ. 04/2014 ΘΕΜΑ: Κίνηση της διαδικασίας σύνταξης του νέου Γενικού Πολεοδομικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. Προφήτισσα (Πυθία) Ορέστης Απόλλων Είδωλο Κλυταιμνήστρας Χορός (Ερινύες) Αθηνά Προπομποί

ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. Προφήτισσα (Πυθία) Ορέστης Απόλλων Είδωλο Κλυταιμνήστρας Χορός (Ερινύες) Αθηνά Προπομποί ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Προφήτισσα (Πυθία) Ορέστης Απόλλων Είδωλο Κλυταιμνήστρας Χορός (Ερινύες) Αθηνά Προπομποί ΠΡΟΦΗΤΙΣΣΑ: Τη Γαία επικαλούμαι, την πρώτη μάντισσα πρώτη απ' όλους τους θεούς.

Διαβάστε περισσότερα

Κίνημα, καταστολή, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα

Κίνημα, καταστολή, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα Κίνημα, καταστολή, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης ΠΙΚΠΑ στο Ηράκλειο, τη δίωξη των 5 συντρόφων και συντροφισσών και τις υπέρογκες εγγυήσεις κατάληψη

Διαβάστε περισσότερα

Το Μήνυμα του Σίλο 1

Το Μήνυμα του Σίλο 1 Το Μήνυμα του Σίλο 1 Σημείωμα από τους εκδότες Το Μήνυμα που δόθηκε από τον Σίλο τον Ιούλιο του 2002 αποτελείται από τρία μέρη: Το Βιβλίο, την Εμπειρία και το Μονοπάτι. Το Βιβλίο είναι γνωστό από παλαιότερα

Διαβάστε περισσότερα

6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες

6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες 35 6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες Τα πάντα γύρω του έμοιαζαν τώρα άδεια και βαρετά. Στο μεταξύ είχε μεγαλώσει κάτι άγνωστο και σκοτεινό ένιωθε να ξυπνάει μέσα του: ήταν η εφηβεία που άρχιζε. Και την κρίσιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» TOY MAP

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» TOY MAP ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» TOY MAP ΕΛΛΗΣ ΠΑΠΠΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» ΑΘΗΝΑ 1983 Copyright: Εκδόσεις «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» Σόλωνος

Διαβάστε περισσότερα

σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς

σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου 3-11 Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή....12-14 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Το χρέος του ιστορικού

Το χρέος του ιστορικού Το χρέος του ιστορικού ΕΝΟΤΗΤΑ33 1 A MEΡΟΣ Εισαγωγικά Κείμενο Μετάφραση Γλωσσικά σχόλια ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο συγγραφέας Ο Πολύβιος (200-118 π.χ.) ήταν ο σημαντικότερος Έλληνας ιστορικός της Ελληνιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Γονιδιακός ντετερμινισμός: κίνδυνος για την επιστήμη και την κοινωνία

Γονιδιακός ντετερμινισμός: κίνδυνος για την επιστήμη και την κοινωνία Γονιδιακός ντετερμινισμός: κίνδυνος για την επιστήμη και την κοινωνία Γεώργιος Θηραίος Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στο ITE Κρήτης ΕΙΣΑΓΩΓΗ (ΠΑ ΟΛΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα

μπορούσαμε και θα έπρεπε να το αντισταθμίσουμε με νέες πολιτικές, με άλλες κατακτήσεις και ωφέλειες. Ο κίνδυνος της αποβιομηχάνισης ήταν βέβαια

μπορούσαμε και θα έπρεπε να το αντισταθμίσουμε με νέες πολιτικές, με άλλες κατακτήσεις και ωφέλειες. Ο κίνδυνος της αποβιομηχάνισης ήταν βέβαια ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Κος ΘΩΜΑΔΑΚΗΣ Ευχαριστώ πάρα πολύ, συνάδελφε. Κυρίες και κύριοι, αντικρύζοντας τον τίτλο της σημερινής ημερίδας, 1962-2012, 50 χρόνια στην Ευρώπη, αναλογίστηκα αμέσως ότι το 62 ήμουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Αρθρο ΠΡΕΣΒΗ ( ΕΠΙ ΤΙΜΗ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Αρθρο ΠΡΕΣΒΗ ( ΕΠΙ ΤΙΜΗ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Αρθρο ΠΡΕΣΒΗ ( ΕΠΙ ΤΙΜΗ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ( 1995-1999).ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο αγιογράφος μόνον αποκαλύπτει. Αποκαλύπτει το αόρατο και το κάνει ορατό» Eπιμέλεια: Βάσω Β. Παππά (Vas_nikpap@yahoo.gr)

«Ο αγιογράφος μόνον αποκαλύπτει. Αποκαλύπτει το αόρατο και το κάνει ορατό» Eπιμέλεια: Βάσω Β. Παππά (Vas_nikpap@yahoo.gr) «Ο αγιογράφος μόνον αποκαλύπτει. Αποκαλύπτει το αόρατο και το κάνει ορατό» Eπιμέλεια: Βάσω Β. Παππά (Vas_nikpap@yahoo.gr) Η Νάγια Καπλανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Αμερικάνικο

Διαβάστε περισσότερα

ο απογραφέας απόσπασμα από το επερχόμενο

ο απογραφέας απόσπασμα από το επερχόμενο ο απογραφέας απόσπασμα από το επερχόμενο ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΑΦΗΣ: Ο απογραφέας, απόσπασμα από το επερχόμενο εκδόσεις δήγμα Μαντινείας 48, Τ.Κ. 54644, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 6937 160705 και 6937 108881 Ιστοσελίδα: http://www.ekdoseis-digma.gr/

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - εφοπλιστών

Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - εφοπλιστών ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Π Ε Σ - Ν Α Τ Κολοκοτρώνη 99 (3 ος όροφος) - Πειραιάς ΤΚ: 185 35 Τηλ/Φαξ: 210 4137271 - email: pesnat.pesnat@gmail.com Χρόνος Ίδρυσης 1979 Α Φ

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές, άγχος, αγωνίες

Αλλαγές, άγχος, αγωνίες DEBORAH M. PLUMMER Αλλαγές, άγχος, αγωνίες Πώς να βοηθήσετε το παιδί να τα αντιµετωπίσει ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ Alice Harper ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Εύα Καλισκάμη ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Βασιλική Νίκα Περιεχόµενα Ευχαριστίες.......................................

Διαβάστε περισσότερα

Ανδρέας Καρκαβίτσας H θάλασσα

Ανδρέας Καρκαβίτσας H θάλασσα Ανδρέας Καρκαβίτσας H θάλασσα Ο πατέρας µου -µύρο το κύµα που τον τύλιξε- δεν είχε σκοπό να µε κάµει ναυτικό. - Μακριά, έλεγε, µακριά, παιδί µου, απ' τ' άτιµο στοιχειό! εν έχει πίστη, δεν έχει έλεος. Λάτρεψε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Από τον Ιανουάριο ξεκινάνε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προγράμματα για παιδιά και γονείς. Με αυστηρά επιλεγμένα κριτήρια φιλοδοξούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 9409 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 749 31 Μαΐου 2010 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 20488 Καθορισμός Ποιοτικών Περιβαλλοντικών Προτύπων στον ποταμό Ασωπό και Οριακών Τιμών

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 Συνέντευξη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη Δημοσιογράφος: κ. Πρόεδρε,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Α/Α Αξίωμα 'Ονοματεπώνυμο Ένωση 1 Γραμματέας Γυναικών ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ 2

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ

ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αµυραδάκη 20, Νίκαια (210-4903576) ΤΑΞΗ... Γ ΛΥΚΕΙΟΥ... ΜΑΘΗΜΑ...ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Ο πρωτόφαντος πόλεµος µε τα φαντάσµατα, και οι ουτοπίες του Ο 2Οός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ. Οι διακρίσεις αυτές συνοδεύονται από αντίστοιχο διακριτικό για τη στολή, όπως αυτά

ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ. Οι διακρίσεις αυτές συνοδεύονται από αντίστοιχο διακριτικό για τη στολή, όπως αυτά ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ Το Πρόγραμμα της Ομάδος Προσκόπων προσφέρει στα παιδιά της ηλικίας αυτής κίνητρα και ευκαιρίες για ηθική, πνευματική, φυσική και κοινωνική ανάπτυξη διευρύνοντας τις ατομικές κλίσεις και

Διαβάστε περισσότερα

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Α Περίοδος

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Α Περίοδος Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Α Περίοδος Μακρυνίτσα 2013 Ύµνος της οµάδας «Ο Άγγελος της ιακονίας» Πώς θες να παίξεις µόνος;

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙ, γεννιέται και πεθαίνει μέσα στην αφάνεια.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙ, γεννιέται και πεθαίνει μέσα στην αφάνεια. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ο Κάφκα δεν τελείωνε ποτέ τα μυθιστορήματά του, γιατί βασίζονταν στην ιδέα του απέραντου. Τα πράγματα αυτό είναι το νόημα των ιστοριών του δεν τελειώνουν. Το γράψιμο είναι ένας τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές)

Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) Ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές), ο μπάρμπα Κώστας, γεννήθηκε το 1920 στον οικισμό Κολυβάτα Αλεξάνδρου. Ήταν το πρώτο από τα τρία παιδιά μιας φτωχής αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας. Έρχεται για πρώτη φορά

Διαβάστε περισσότερα