ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012"

Transcript

1 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Πληροφοριακό Σύστημα Οινοποιίας. Μελέτη περίπτωσης επιχείρησης Βαρβαγιάννη (Information System for Winery. Case study for Barbayannis company). Ελεύθερος χρόνος και Διαδίκτυο (Leisure and Internet). Η ΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Ανάλυση απαιτήσεων πληροφοριακού συστήματος οινοποιίας. Σχεδίαση και παραμετροποίηση στις ανάγκες της. Ανάλυση δεδομένων από τις εκροές του συστήματος. Η χρήση του ελεύθερου χρόνου σε συνάρτηση με το Διαδίκτυο. Οι δυνατότητες αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν με κύρια απειλή την εξάρτηση. Η συμβολή της ενημέρωσης και επικοινωνίας. ΣΤΟΧΟΙ Η προσαρμογή ενός τυπικού Π.Σ. στις ανάγκες συγκεκριμένου τύπου επιχείρησης. Η ανάλυση των υποσυστημάτων από τα οποία αποτελείται. Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων τόσο του λογιστικού όσο και του εξωλογιστικού κυκλώματος για την υποβοήθηση λήψης αποφάσεων. Η ανάδειξη της αμφίδρομης σχέσης μεταξύ ελεύθερου χρόνου και Διαδικτύου με την πραγματοποίηση σχετικής έρευνας.

2 ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών - ΤΠΕ από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Νομού Κορινθίας (The use of Information and Communications Technology - ICTs by SMEs in the Prefecture of Corinth). Η Τηλεργασία και η αποδοχή της από τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις της περιοχής (Telework and its acceptance by the workers and enterprises in the Kavala 's area).. Τεχνικές για την υλοποίηση συστήματος φορολόγησης συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου (Techniques for implementation of a taxing system for e-commerce transactions). Οφέλη και χρήση από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Εμπόδια στη χρήση, Χρήση ΤΠΕ και ηλεκτρονικού εμπορίου, οι επιπτώσεις, ποσοτική έρευνα με τη μορφή προσωπικών συνεντεύξεων και με τη χρήση ερωτηματολογίου. Ιστορική αναδρομή, Υπηρεσίες- Υλοποίηση και Επίδραση της τηλεργασίας, Οικονομικές-διοικητικέςκοινωνικές και νομικές πτυχές της τηλεργασίας, Ελληνική πραγματικότητα και παγκόσμιες εξελίξεις, Έρευνα, ανάλυση των δεδομένων και ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Εξέλιξη, Πλαίσιο ηλεκτρονικής ανάπτυξης, μορφές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Κατηγορίες ηλεκτρονικού εμπορίου, Επιχειρηματικά Μοντέλα, Ηλεκτρονικό Λιανεμπόριο, Συστήματα Ασφάλειας Συναλλαγών, Φορολόγηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. Διερεύνηση και καταγραφή των αναγκών κατάρτισης ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την αξιοποίηση του Διαδικτύου, του ηλεκτρονικού επιχειρείν και γενικότερα των νέων τεχνολογιών. Η διείσδυση της τηλεργασίας στις επιχειρήσεις καθώς και η στάση των εργαζόμενων στο ενδεχόμενο εφαρμογής της. Σχεδίαση συστήματος προσομοίωσης φορολόγησης για την διασφάλιση δίκαιης φορολόγησης συναλλαγών ηλεκτρονικού επιχειρείν.

3 ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Ηλεκτρονικό εμπόριο και Διασκέδαση (E-commerce and entertainment). Η εξέλιξη τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), ηλεκτρονικές δράσης, διασκέδαση με τη χρήση εφαρμογών του ηλεκτρονικού εμπορίου, έρευνα και αποτελέσματα της. Η συμβολή του ηλεκτρονικού εμπορίου στη διασκέδαση με την πραγματοποίηση σχετικής έρευνας. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Πληροφοριακό Σύστημα Επιμελητηρίου. Μελέτη περίπτωσης επιμελητηρίου Χαλκιδικής (Chamber Information System. Case Study Halkidiki' s chamber). Ασφάλεια συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου (Security e-commerce transactions). Ανάλυση απαιτήσεων πληροφοριακού συστήματος επιμελητηρίου. Περιγραφή των υποσυστημάτων Διαχείριση Μητρώων, Οικονομική Διαχείριση, Πρωτόκολλο - Ηλεκτρονική Διαχείριση Εγγράφων, Διαχείριση Εκλογικών καταλόγων, Στατιστική Ανάλυση, Εσωτερική Διοίκηση, Ταχυπληρωμή, Ολοκληρωμένη Εφαρμογή, Ηλεκτρονικής Διοίκησης - Διαχείρισης Εγγράφων, Mισθοδοσία - Διαχείριση Προσωπικού Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Εξέλιξη, Πλαίσιο ηλεκτρονικής ανάπτυξης, μορφές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Κατηγορίες ηλεκτρονικού εμπορίου, Συστήματα Ασφάλειας Συναλλαγών, Έρευνα για την συμπεριφορά των συναλλασσόμενων στο Ηλεκτρονικό Η ανάλυση απαιτήσεων για ένα τυπικό πληροφοριακό σύστημα επιμελητηρίου και η περιγραφή των αναγκών των επιμέρους υποσυστημάτων του. Η αποτύπωση της συμπεριφοράς των συναλλασσόμενων στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο με άξονα το ακανθώδες θέμα της ασφάλειας.

4 Εμπόριο. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΕΝΕΤΗ ΣΟΦΙΑ ΒΕΝΕΤΗ ΣΟΦΙΑ Συστήματα ERP και η δυνατότητα εξόρυξης γνώσης από δεδομένα τους (ERP systems and their potentiality for data mining). Μελέτη του επιχειρησιακού χρηματοοικονομικού μοντέλου των εταιριών παροχής υπηρεσιών διαδραστικής τηλεόρασης. Νέες προοπτικές κερδοφορίας( Study of the business financial model of interactive tv services. Profit prospects) Μελέτη του επιχειρησιακού χρηματοικονομικού μοντέλου Εισαγωγή στα Συστήματα ERP. Παρουσίαση Βασικών Υποσυστημάτων (modules) τους. Αξιοποίηση Επιχειρησιακών Πόρων. Εξόρυξη Δεδομένων. Η εξόρυξη της γνώσης που παράγεται από τα συστήματα ERP. Ο σπουδαστής θα πρέπει μελετήσει, να αξιολογήσει και να αποτυπώσει το χρηματοοικονομικό μοντέλο εφαρμόζεται από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών διαδραστικής τηλεόρασης. Η μελέτη θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, να καλύπτει όλους τους παράγοντες κόστους και κερδοφορίας σε όλα τα τμήματα της αγοράς, να περιέχει ιστορική ανασκόπηση και να καταλήγει σε προτάσεις περαιτέρω ανάπτυξης. Ο σπουδαστής θα πρέπει μελετήσει, να αξιολογήσει και να αποτυπώσει το Παρουσίαση των δυνατοτήτων των συστημάτων ERP και σύγκριση τους με βάση τα εργαλεία εξόρυξης γνώσης που παρέχουν.

5 ΓΚΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ των εταιριών παροχής λογισμικού ως υπηρεσία με την τεχνολογία νέφους.νέες προοπτικές κερδοφορίας(study of the business financial model of software as a service companies based on cloud computing. Profit prospects) Ο εσωτερικός έλεγχος και η εταιρική διακυβέρνηση μετά το Ν.3873/2010 (Internal Audit and Corporate Governance in Greece after L.3873/2010) χρηματοοικονομικό μοντέλο εφαρμόζεται από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις παροχής λογισμικού ως υπηρεσία μέσω της τεχνολογίας του νέφους. Η μελέτη θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, να καλύπτει όλους τους παράγοντες κόστους και κερδοφορίας σε όλα τα τμήματα της αγοράς, να περιέχει ιστορική ανασκόπηση και να καταλήγει σε προτάσεις περαιτέρω ανάπτυξης Η εργασία θα περιγράψει την υπάρχουσα κατάσταση αναφορικά με την εφαρμογή της εταιρικής διακυβέρνησης και των οργάνωση των τμημάτων εσωτερικού ελέγχου από τις υπόχρεες σε εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου εταιρίες. Να υπάρξει μια εμπειρική καταγραφή της δομής και λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων, Επιτροπών ΔΣ και των εσωτερικών ελεγκτικών διαδικασιών από μέρους των εισηγμένων εταιριών σήμερα.

6 ΓΚΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Η διεθνής οικονομική κρίση του Η ελληνική εμπειρία. (The 2008 global financial crisis. The Greek experience) Η εργασία θα καλύπτει τις οικονομικές συνθήκες όπως καταγράφηκαν κατά την πρόσφατη διεθνή οικονομική κρίση του Θα περιγράφει τις συνέπειες της κρίσης αναλύοντας το βασικό χρηματοοικονομικό περιβάλλον συγκεκριμένων τομέων δραστηριότητας με εξειδίκευση στην ελληνική εμπειρία. Να καταγραφούν οι λόγοι που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση και να απεικονιστεί αυτή σε χρηματοοικονομικά μεγέθη. Να επιδιωχτεί να καταγραφούν χρήσιμα συμπεράσματα για τη δυνατότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος να ξεπερνά ανάλογες κρίσεις και να ανασχέσει μελλοντικές.

7 ΔΕΛΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων στη σύλληψη και εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ευκαιριών Social networks role in capturing and exploiting entrepreneurial opportunities Η εργασία φιλοδοξεί να αναλύσει το ρόλο των κοινωνικών δικτύων τόσο στη σύλληψη όσο και στην εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ευκαιριών. Η ανάλυση αυτή συνίσταται στην εξέταση της ισχύος των σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών, μάνατζερ και επιχειρηματικών δικτύων. Εξετάζεται επίσης και ο παράγοντας της αντίληψης των επιχειρηματικών ευκαιριών ως επεξηγηματική συνιστώσα. Θα συλλεχθούν δεδομένα μέσα από μία πρωτογενή έρευνα με ερωτηματολόγιο, τα οποία στη συνέχεια θα αναλυθούν με στατιστικές τεχνικές. Ο έλεγχος των παρακάτω υποθέσων μέσω πρωτογενούς έρευνας: 1) Επίδραση του πλήθους των αναγνωρισμένων ευκαιριών 2) Επίδραση της προηγούμενης επιχειρηματικής εμπειρίας Επίδραση των κοινωνικών δικτύων

8 ΔΕΛΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Μέτρηση ικανοποίησης από την εκπαιδευτική διαδικασία στο τμήμα Λογιστικής Measuring satisfaction from the learning processes for the department of Accountancy, Η εργασία διερευνά τις βασικές διαστάσεις ικανοποίησης των σπουδαστών του τμήματος ( Μαθήματα - Πρόγραμμα μαθημάτων, Εγκαταστάσεις, Διδασκαλία, Εικόνα - Αγορά εργασίας) μέσω ερωτηματολογίου. Για την ανάλυση των δεδομένων που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθεί ειδικό, εύχρηστο λογισμικό μέτρησης ικανοποίησης που στηρίζεται πάνω σε πολυμεταβλητές στατιστικές μεθόδους και βαθμωτή ανάλυση παλινδρόμησης. Τέλος, τα δεδομένα θα συγκριθούν με αντίστοιχα δεδομένα παρελθόντων ετών. 1) Αποτίμηση επιπέδου ικανοποίησης ανά κριτήριο αλλά και συνολικά 2) Αποτίμηση διαχρονικής εξέλιξης δεικτών ικανοποίησης 3) Σχεδιασμός διαγραμμάτων δράσης και βελτίωσης για το τμήμα ΔΕΛΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Ενεργητικές τεχνικές μάθησης στη Διοίκηση επιχειρήσεων Active learning techniques in management Οι ενεργητικές τεχνικές μάθησης αναφέρονται σε εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας πέρα από το κλασσικό μοντέλο των διαλέξεων. Η εργασία αυτή θεωρεί το ρόλο του εισηγητή σύμφωνα με αυτές τις πρακτικές και περιγράφει τις δυνατότητες και το περιβάλλον εφαρμογής τους για το ειδικό 1) Καταγραφή τεχνικών ενεργητικής μάθησης 2) Αξιολόγηση καταλληλότητας τεχνικών για το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων 3) Ανάπτυξη πιλοτικού εκπαιδευτικού

9 αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Αποτέλεσμα της εργασίας επίσης αποτελεί και η ανάπτυξη πιλοτικού εκπαιδευτικού περιεχομένου. περιεχομένου ΔΕΛΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Προσομοίωση και ηλεκτρονική εκπαίδευση στη Διοίκηση επιχειρήσεων Simulation and e-learning for Management Ο στόχος της εργασίας είναι να παρουσιάσει τη διαδικασία σχεδίασης εκπαιδευτικού υλικού που υποστηρίζεται υπολογιστικά, και πιο συγκεκριμένα περιβάλλοντα προσομοίωσης για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τέτοιες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις δείχνουν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το κρίσιμο στοιχείο αυτής της εργασίας είναι να αναδείξει τις συνιστώσες εκείνες της σχεδίασης οι οποίες συμβάλλουν όχι μόνο στην παραγωγή ενός ελκυστικού προϊόντος λογισμικού, αλλά και στην εκμάθηση των διδακτικών στόχων. Προς επίρρωση αυτής της προσπάθειας, στα πλαίσια της εργασίας θα γίνει μία 1) Ανάδειξη της συνέργειας υπολογιστικής υποστήριξης και διδασκαλίας 2) Σχεδιάση αρχέτυπης εφαρμογής για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων

10 αρχέτυπη σχεδίαση προϊόντος που θα αφορά το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. ΔΕΛΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Λογισμικό εξόρυξης διαδικασιών. Παρουσίαση και εφαρμογές. Process Mining Software and its applications Η εργασία εστιάζει πάνω σε ειδικευμένο λογισμικό για την εξόρυξη διαδικασιών, έναν σχετικά νέο ερευνητικό τομέα ο οποίος ορίζεται ανάμεσα στην υπολογιστική νοημοσύνη και την εξόρυξη δεδομένων και στη μοντελοποίηση και ανάλυση των διαδικασιών. Στα πλαίσια της εργασίας γίνετια παρουσίαση του λογισμικού και υλοποιούνται κάποιες εφαρμογές επεξηγηματικού χαρακτήρα 1) Παρουσίαση του ερευνητικού τομέα της εξόρυξης διαδικασιών και των εφαρμογών του 2) Τεκμηρίωση λειτουργιών μέσω εφαρμογών επεξηγηματικού χαρακτήρα

11 ΔΕΛΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Πρόβλεψη φορολογικών δηλώσεων για έλεγχο με την χρήση νεύρο-ασαφών μεθόδων. Forecasting tax auditing by neuro-fuzzy techniques. ΜΗ Ο στόχος της εργασίας είναι να αναδείξει την αποτελεσματικότητα ενός νευρο-ασαφούς επαγωγικού συστήματος στην πρόβλεψη της επιστροφής φόρων, η οποία μπορεί να αποτελέσει και αντικείμενο ελέγχου. Η μέθοδος θα εφαρμοστεί σε ένα δείγμα 600 στοιχείων, και περιλαμβάνει τη χρήση ενός προσαρμοστικού νευροασαφούς συστήματος, το οποίο παραμετροποιεί αυτόματα τις παραμέτρους ενός νευρωνικού δικτύου. Στοιχεία εισόδου θα αποτελούν μεταβλητές όπως το φορολογητέο εισόδημα, οι μειώσεις φόρου, οι μειώσεις εισοδήματος κτλ ενώ στην έξοδο του το σύστημα θα προβλέπει αν μία περίπτωση αξίζει περαιτέρω έλεγχο. 1) Κατασκεύη μοντέλου για βελτιωμένες επιδόσεις πρόβλεψης 2) Πειραματικά δεδομένα σε πραγματικά στοιχεία

12 ΔΟΜΔΟΥΖΗ ΜΑΡΙΝΑ Χρηματοοικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων ελληνικών εταιρειών πριν και μετά την εισαγωγή των Διεθνών Λογιστικών προτύπων (Financial Statements for listed Greek Companies before and after the introduction of IAS) Αλλαγές και συγκριτική μελέτη των Χρηματοοικονομικών καταστάσεων πριν και μετά την εισαγωγή των ΔΛΠ. Μελέτη, Σύγκριση, Ποιοτική και ποσοτική Ανάλυση ΔΟΜΔΟΥΖΗ ΜΑΡΙΝΑ Οργάνωση, Ίδρυση, λειτουργία ξενοδοχειακών. Επιχ. ΟΕ σε βιβλία Γ Κατηγορίας από Λογιστικής, Φορολογικής, Νομικής άποψης (Operation and management in hotel Companies keeping C Class Book Of Accounting, Tax, Legal ASPECT) Μελέτη ολης της διαδικασίας οργάνωσης και διοίκησης Μελέτη, Σύγκριση, Ποιοτική και ποσοτική Ανάλυση

13 ΔΟΜΔΟΥΖΗ ΜΑΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ Έλεγχος και ανάλυση ισολογισμού και λοιπών οικονομικών καταστάσεων βιομηχανικής και εμπορικής επιχείρησης. Οι βασικοί αριθμοδείκτες και οι απεικονίσεις τους. Εφαρμογή σε συγκεκριμένη επιχείρηση με πρόσφατα δεδομένα(financial statements analysis for industrial and commercial enterprises. The key ratios and their calculations. Case study at a specific enterprise) Διαχρονική και συγκριτική ανάλυση αγροτικών συνεταιρισμών (Comparative financial statement analysis of Agricultural Cooperatives, ) Διαχρονική και συγκριτική ανάλυση τοπικών επιχειρήσεων(αμθ) του ιδίου κλάδου ( Comparative financial ΜΗ Ελεγκτική ανάλυση και εφαρμογή αριθμοδεικτών, case study σε συγκεκριμένη επιχείρηση. Μελέτη, σύγκριση, ποιοτική και ποσοτική ανάλυση.

14 statement analysis of local companies, (prefecture of East Macedonia and Thrace) of the same sector, ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ Απαλλαγές από το Φ.Π.Α- Διερεύνηση της αποτελεσματικότητας του μέτρου(exemptions of VAT - Investigating the results) Σύγκριση φορολογικών συστημάτων Ελλάδας- Εσθονίας(Taxation systems Greek vs Estonian) Θεωρητική προσέγγιση του Νόμου ΦΠΑ ως προς τις απαλλαγές. Διεξαγωγή έρευνας, με συμπλήρωση ερωτηματολογίων, για την γνώμη των καταναλωτών ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου. Περιγραφή των φορολογικών συστημάτων των δύο χωρών. Συγκρισή τους. Ομοιότητες-Διαφορές. 1.Κατανόηση των απαλλαγών του ΦΠΑ 2.Αποτελεσματικότητα μέτρου Κατανόηση των φορολογικών συστημάτων των δύο χωρών. Συγκρισή τους ώστε να συμπεραίνουμε ποιο είναι το καλύτερο(αποφέρει τα περισσότερα έσοδα με το μικρότερο κόστος).

15 ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός του 2012 Προτάσεις περιστολής δαπανών και αύξησης εσόδων. The Greek state budget for Proposals to reduce costs and increase revenue. Παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού του Διερεύνηση και επισήμανση δυνατοτήτων περιστολής ή και κατάργησης δαπανών με όσο το δυνατό μικρότερες κοινωνικές επιπτώσεις. Προτάσεις αύξησης εσόδων επίσης με κοινωνικά κριτήρια. ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Οι συνέπειες της κρίσης χρέους της ελληνικής οικονομίας στην απασχόληση. The consequences of the debt crisis of the Greek economy in employment. Οι προοπτικές των επιχειρήσεων του κλάδου της Οινοποιείας στο Νομό Δράμας. The prospects of the industry of wineries in the prefecture of Drama. Παρουσίαση των συνεπειών της κρίσης χρέους στην αγορά εργασίας. Διερεύνηση των επιπτώσεων σε απασχόληση, μισθούς, κοινωνικές παροχές καθώς και στην ανεργία. Παρουσίαση επιχειρήσεων του κλάδου Οινοποιείας στο Νομό Δράμας. Διερεύνηση των μελλοντικών εξελίξεων στον κλάδο και των δυνατοτήτων ανάπτυξής του.

16 ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Το ελβετικό τραπεζικό σύστημα σχετικά με την προστασία του απορρήτου των καταθέσεων. The Swiss banking system on the confidentiality of deposits. Η οικονομική ανάπτυξη της Σάμου και οι προοπτικές του κλάδου της Οινοποιείας της. The growth of Samos and the prospects of the industry's wineries. Παρουσίαση και διερεύνηση των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία του ελβετικού τραπεζικού συστήματος με έμφαση στην προστασία του απορρήτου των καταθέσεων καθώς και σε διμερείς διακρατικές συμφωνίες σχετικά με αυτό το θέμα. Παρουσίαση της τοπικής οικονομίας της Σάμου. Διερεύνηση των δυνατοτήτων οικονομικής ανάπτυξης του νησιού με έμφαση στον κλάδο της Οινοποιείας. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Συγκριτική μελέτη της χρήσης των ψηφιακών κοινωνικών δικτύων μεταξύ των φοιτητών του ΤΕΙ Καβάλας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. (Comparative study of the use of digital social networks among students of TEI of Kavala and the Democritus University of Thrace). Οι απαιτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι η καλή γνώση του SPSS και των βασικών στατιστικών μεθόδων καθώς και η καλή γνώση των ψηφιακών δικτύων, όπως είναι το facebook, twitter, google+, κτλ. Σκοπός της πτυχιακής είναι να διερευνήσει και να συγκρίνει τη χρήση τους από του φοιτητές των Σχολών του ΤΕΙ Καβάλας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

17 ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οικοτουρισμός, αγροτουρισμός και οι επιδράσεις στην εθνική οικονομία. (Alternative forms of tourism, ecotourism, tourism and the effects on national economy.) O αγωγός Burgas Αλεξανδρούπολη και οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών(alexandroupolis' Burgas and the views of local communities) ΜΗ Οι απαιτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι η καλή γνώση των αρχών της μακροοικονομίας. Ρόλος και σημασία του αγωγού. Η θέση του στο ενεργειακό παιχνίδι της ευρύτερης περιοχής. Η σημασία για την ελληνική και βουλγαρική οικονομία. Οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών με την υλοποίηση σχετικής εμπειρικής έρευνας. Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι να αναλύσει τον ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην εθνική οικονομία, ιδιαιτέρα στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

18 ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Η μετανάστευση νέων και η οικονομική κρίση. Η περίπτωση των νέων της περιοχής της Κοζάνης(Migration of youth and the economic crisis. The case of kozani-region) Πράσινη Ανάπτυξη(Green development) Λαθρομετανάστευση και τοπικές κοινωνίες(illegal migration and local communities) ΜΗ Ορισμός του φαινομένου Brain-Drain. Αιτίες του φαινομένου και συνέπειες. Το προφιλ των νέων που μεταναστεύουν. Πραγματοποίηση εμπειρικής έρευνας. Ανάλυση του τρόπου μα τον οποί η πράσινη ανάπτυξη συμβάλει στην πραγματοποίηση επενδύσεων και στην οικονομική μεγέθυνση. Γιατί μπορεί αυτή να αποτελέσει εναλλακτική λύση στο κυρίαρχο υπόδειγμα? Έννοια και έκταση του φαινομένου. Επιπτώσεις στην οικονομία και κοινωνία. Η πολιτική της ΕΕ και η κατάσταση στην Ελλάδα. Πώς αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες το θέμα? Εμπειρική έρευνα. ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Οι νέοι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η απορρόφηση τους από την αγορά εργασίας(the young Περιγραφή της παρούσας κατάστασης της αγοράς εργασίας. Δυσκολίες απορρόφησης των αποφοίτων. Πολιτικές βελτίωσης των προοπτικών.

19 ΚΕΒΕΝΤΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ graduates of higher education and their absorption by the labor market) Ξένες άμεσες επενδύσεις και οι επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία(foreign direct investments and their impact on the Greek economy) Ανάλυση των άμεσων ξέων επενδύσεων στην Ελλάδα. Νομοθετικό πλαίσιο και επιδράσεις στην οικονομία. Στόχος του θέματος είναι να μελετηθούν και να αναλυθούν οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και οι όποιες επιδράσεις στην οικονομία (ΑΕΠ, απασχόληση). ΚΕΒΕΝΤΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Η ανεργία στην Ελλάδα και οι πολιτικές αντιμετωπισής της(unemployment in Greece and the policies of confrontation) Ανάλυση της πορείας της ανεργίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και των πολιτικών αντιμετώπισής της. Στόχος του θέματος είναι να μελετηθεί η αποτελεσματικότητα της επίδρασης των πολιτικών αντιμετώπισης της ανεργίας σε αυτήν. ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μάθηση εν κινήσει. Χρήση και αποδοχή Έξυπνων κινητών και Μικροεφαρμογών από τους φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και πιθανή παροχή. Mobile Learning. The use of smartphones and mobile applications by students of Accountancy Department. Στο συγκεκριμένο θέμα θα μελετηθεί η αποδοχή και χρήση των smartphone και Mobile Applications προκειμένου να ελεγθεί αν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για παροχή Mobile Learning από το Τμήμα Λογιστικής Να ελεγθεί αν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για παροχή Mobile Learning από το Τμήμα Λογιστικής

20 ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μοντέλα μαθητύπων εκπαιδευόμενων. Καταγραφή των μαθητύπων των φοιτητών του ΤΕΙ Καβάλας Learning style models. Research on the Kavala Institute of Technology students learning style. Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας μη κερδοσκοπικού οργανισμού με το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Joomla Dynamic web-page development with Joomla Content Management System. Δημιουργία ηλεκτρονικής πύλης παρουσίασης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με χρήση του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου Joomla(Development of a portal for undergraduate and postgraduate higher education programs using the Joomla Θα αναφερθούν τα πιο γνωστά μοντέλα μαθητύπων και θα γίνει έρευνα εύρεσης των μαθητύπων φοιτητών του ΤΕΙ Καβάλας Ο φοιτητής θα δημιουργήσει μία δυναμική ιστοσελίδα για έναν μη κερδοσκοπικού οργανισμού με το Αύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (ΣΔΜ) Joomla Ο φοιτητής θα δημιουργήσει μία δυναμική ιστοσελίδα που θα εμπεριέχει πληροφορίες για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα υλοποιηθεί με το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου(ΣΜΔ) Joomla. Να αποτυπωθούν οι μαθύτηποι των φοιτητών του ΤΕΙ Καβάλας για παροχή περισσότερο εξ ατομικευμένης μάθησης Η δημιουργία της δυναμικής ιστοσελίδας και μέσα από αυτή η εκ βαθέων γνώση χρήσης και αξιοποίησης του ΣΔΜ Joomla Η δημιουργία της δυναμικής ιστοσελίδας και μέσα από αυτή η εκ βαθέων γνώση χρήσης και αξιοποίησης του ΣΔΠ Joomla. Η αναζήτηση και εύρεση πληροφοριών για τα προγράμματα των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

21 content management system) ΚΑΛΑΙΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΙΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΙΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Η Παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007 και οι συνέπειες της στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα(world Economic Crisis 2007 and its effects in Greek Banking Sector) Οι εφαρμογές του e-banking στο Σύγχρονο τραπεζικό κλάδο. Ιστορική Προσέγγιση και μελέτη εφαρμογών του σε Ελληνική τράπεζα. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα(e-banking applications. The case of a Greek Bank) Ανάλυση αριθμοδεικτών και η χρησιμότητα τους(accounting ratios analysis and exploitation)

22 ΚΑΛΑΙΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Εσωτερικός έλεγχος και παραποίηση οικονομικών καταστάσεων που συντάσσονται με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα(Internal auditing and falsified financial statements according to the International Accounting Standards) ΚΑΛΑΙΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Χρηματοοικονομική ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων τριών εταιριών του κλάδου οινοποιίας στη Μακεδονία. Διαχρονική και συγκριτική διερεύνηση σε σχέση με την μεταβολή των βασικών δεικτών(analyzing the financial statements of three companies of the wine sector in Macedonia. A comparative study for the basic ratios variability) Η δυνατότητα του παραγωγού να πουλά απευθείας στον καταναλωτή. Επιπτώσεις στην αγορά και την οικονομία. Στην εργασία αυτή ο/η φοιτητής/τρια θα ερευνήσει το νομοθετικό πλαίσιο του εμπορικού νόμου για τη δυνατότητα ή μη και τις προϋποθέσεις Διερεύνηση των νομικών περιορισμών στον παραγωγό και η κατάδειξη της πιθανής δημιουργίας μιας νέας

23 ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ The ability of producers to sell directly to consumers. Impact on market and economy. Τα συμφέροντα των επενδυτών μέσα και μετά τη συμφωνία του PSI The interests of investors according and after the agreement of PSI υπό τις οποίες ο παραγωγός μπορεί να πουλά προϊόντα του στον καταναλωτή απευθείας, χωρίς δηλ. τη μεσολάβηση εμπόρου. (πχ. «κίνημα πατάτας»). Θα διερευνηθούν οι κανόνες προστασίας του ανταγωνισμού αλλά και του καταναλωτή. Προσδιορισμός των όρων του PSI. Aυτόβουλη ή μη προσχώρηση σε μείωση της ονομαστικής αξίας των τίτλων των επενδυτών. Ζητήματα προστασίας των επενδυτών. κατάστασης στο εμπόριο, την οικονομία και την αγορά. Η δυνατότητα αυτορρύθμισης των κανόνων της αγοράς από τους εμπλεκόμενους σε αυτήν φορείς-πρόσωπα και το ισχύον σήμερα νομοθετικό πλαίσιο. Κατάδειξη της νομιμότητας των όρων της συμβάσεως, αναγκαιότητα, υποχρεωτικότητα, δίλλημα ή εξαναγκασμός ; Επαρκείς ή μη οι νομοθετικές διατάξεις για τους επενδυτές ; ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ανταγωνισμό μέσω των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού The impact of the economic crisis to the market by the decisions of the Competition Commission Προσδιορισμός των νέων δεδομένων στην αγορά. Διατάξεις ελεύθερου και αθέμιτου ανταγωνισμού. Συλλογή και ανάλυση των αποφάσεων της Επιτροπής ανταγωνισμού τα τελευταία 5 έτη. Μέσα από τη συγκριτική ανάλυση και ανάγνωση των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα προσδιοριστούν τα νέα δεδομένα και προβλήματα στον ανταγωνισμό και στις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς.

24 ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Οι τελευταίες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις κατώτατες αποδοχές και την ισχύ των ΣΣΕ. Recent changes in labor relations, minimum wages and the effect of Collective Employment Agreements. Συλλογή και παράθεση των τελευταίων αλλαγών (ρυθμίσεις ετών ) στις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές των εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Συγκριτική μελέτη των νέων ρυθμίσεων, προσδιορισμός του νέου εργασιακού καθεστώτος, ισχύς και δεσμευτικότητα των ΣΣΕ και επιπτώσεις των ρυθμίσεων αυτών στην οικονομία. ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ρόλος και οι λειτουργίες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και μέθοδοι επιλογής τίτλων. The role and operation of Athens Stock Exchange and strategic methods of portfolio formation Ανάλυση υπαρχουσών θεωριών της χρηματοοικονομικής επιστήμης. Βιβλιογραφική αναφορά των σημαντικότερων μοντέλων αποτίμησης χαρτοφυλακίων. Λειτουργία ΧΑΑ και άλλων χρηματιστηριακών αγορών. Μέθοδοι επιλογής και στρατηγικές σχηματισμού χαρτοφυλακίων. Αναφορά όλων των μεθόδων και επιλογή μιας μεθόδου για εμπειρική έρευνα. Αποτελέσματα εμπειρικής έρευνας από σχηματισμό χαρτοφυλακίου στο ΧΑΑ με συγκεκριμένη μέθοδο σχηματισμού και αποτίμησης.

25 ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα στην ποιότητα της λογιστικής απεικόνισης και ο ρόλος τους σε αναπτυσσόμενες οικονομίες. International Accounting Standards and Accounting Quality; The role of international accounting standards in transitional economies. Συμπλοιοκτησίες στο Νομό Καβάλας. Τύπος σύστασης - λειτουργία - διαχείριση - φορολόγηση. (Joint ship ownership in the prefecture of Kavala. Incorporation, operation, management, taxing system) Εξέταση της χρησιμότητας των Διεθνών λογιστικών προτύπων σε αναπτυσσόμενες οικονομίες. Χρησιμοποιώντας ένα δείγμα εταιρειών από δυο ή τρεις διαφορετικές αναπτυσσόμενες οικονομίες που παρέχουν λογιστικές πληροφορίες με τα ΔΛΠ και με τα εγχώρια πρότυπα, Πως επηρεάζονται οι πληροφορίες που παρέχονται και πώς επηρεάζεται γενικά η συνολική αντιμετώπιση των εταιρειών. Αναφορά σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που δρουν με τη μορφή αυτή στο νομό Καβάλας, παράθεση τύπου σύστασης,τρόπων διοίκησης, λειτουργίας και φορολόγησής τους. Εμπειρική έρευνα και παραγωγή συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Καταγραφή των επιχειρήσεων του κλάδου,παράθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και υποδείξεις για ενδεχόμενες λύσεις τους.

26 ΚΑΡΑΤΣΙΟΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Εσωτερικός έλεγχος και παραποίηση οικονομικών καταστάσεων που συντάσσονται με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.(Auditing and creative accounting of the financial statements according to International Accounting Standards.) Ανάλυση των κανόνων λειτουργίας εταιρικής διακυβέρνησης,των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου, της αντικειμενικοποίησης, αποτίμησης και εμφάνισης των οικονομικών καταστάσεων. Αναφορά στις συνηθέστερες μορφές παραποίησης των οικονομικών καταστάσεων. Κατανόηση των τρόπων σύνταξης οικονομικών καταστάσεων με ΔΛΠ, δυνατότητας ελιγμών των διοικήσεων για παραποίησή τους. Παρουσίαση προτάσεων για βελτίωση ελέγχου ώστε να αποφεύγονται παράνομες πρακτικές παραποίησης.

27 ΚΕΛΕΤΖΗΣ ΣΥΜΕΩΝ Παρουσίαση και Ανάλυση των Χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρίας ***** (η επιλογή της εταιρίας θα γίνει ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του φοιτητή) Financial Statement Analysis of the **** Company. Θα διενεργηθεί μία αναλυτική περιγραφή της εταιρίας και του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται. Θα παρατεθούν τα οικονομικά της στοιχεία διαχρονικά (για min. 3 έτη) και θα αναλυθούν (κυρίως μέσω αριθμοδεικτών) έτσι ώστε να εντοπισθούν τα δυνατά σημεία καθώς και οι αδυναμίες της. Θα γίνει προσπάθεια προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία της καθώς και σύγκριση αυτής με τις άλλες εταιρίες του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται. Δυνατότητα του φοιτητή να παρουσιάσει μία εταιρία αναλυτικά (αντικείμενο εργασιών της, συναλλακτικό της κύκλωμα, κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται). Δυνατότητα του φοιτητή να γνωρίσει σε βάθος την ανάλυση χρηματοοικονομικών καταστάσεων μέσω αριθμοδεικτών και την εξαγωγή συμπερασμάτων για την οικονομική απόδοση της κάθε εξεταζόμενης εταιρίας. Δυνατότητα του φοιτητή να συγκρίνει την οικονομική κατάσταση μιας εταιρίας διαχρονικά καθώς και με άλλες εταιρίες του κλάδου που δραστηριοποιείται.

28 ΚΕΡΕΝΙΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Αποσβέσεις πάγιων στοιχείων:1) σύμφωνα με τον ΚΒΣ,την φορολογική νομοθεσία και το ΓΛΣ. 2) Σύμφωνα με τα ΔΛΠ. 3) Διαφορές. ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Ανάλυση των βασικών μεθόδων αποτίμησης και αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων. Ανάλυση των πλεονεκτημάτων και αδυναμιών τους(analysis of investment and valuation methods. Strengths and weaknesses of the methods) Ανάλυση των νομικών και λειτουργικών στοιχείων της συναλλαγματικής, γραμματίου,επιταγής, κρατικών και ιδιωτικών ομολόγων και ΕΓΕΔ(Analysis of legal and operational elements of the commercial Bill,cheque,state and private bonds)

29 ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΟΥΜΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Προϋποθέσεις, Μέθοδοι και Τρόποι συγχωνεύσεων και εξαγορών επιχειρήσεων.η λογιστική διάσταση τους και τα νομικά στοιχεία και πλαίσιο(methods of Mergers and Acquisitions.Accountancy and legal dimensions) Ανάλυση της χρηματοδοτικής λειτουργίας του Factoring, leasing, franchising και του venture capital(analysis of the financial tools of factoring, leasing, franchising and venture capital) Η Επίδραση της οικονομικής κρίσης στα κέντρα διασκέδασης του Ν. Καβάλας. «The impact of economic crisis in night clubs in Kavala area» Η επιρροή μη ορθολογικών παραγόντων στη διαδικασία επενδυτικών αποφάσεων(ερευνητική προσέγγιση)( The influence of non-rational factors in the Συλλογή ερωτηματολογίων και επεξεργασία δεδομένων Ποια είναι η επίδραση της κρίσης στην διασκέδαση του Ν. Καβάλας Να διαπιστώσουμε ποιοι παράγοντες και κατά πόσο επηρεάζουν τους επενδυτές να λάβουν τις αποφάσεις τους

Συνοπτική Επεξήγηση. Διδάσκων. Τίτλος Πτυχιακής

Συνοπτική Επεξήγηση. Διδάσκων. Τίτλος Πτυχιακής 1 Κίνητρα Χρήσης του Facebook από τους Έλληνες Χρήστες Το πιο διαδεδομένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και στην Ελλάδα είναι το Facebook. Θα διερευνηθούν τα κίνητρα και οι λόγοι για τους οποίους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-2015

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-2015 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-2015 ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Ενεργητικές τεχνικές μάθησης στη Διοίκηση επιχειρήσεων Active learning techniques in management

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-2015

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-2015 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-2015 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ Η ΜΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗ Βαλσαμίδης Σ. Εξόρυξη δεδομένων σε κοινωνικά δίκτυα. Βαλσαμίδης Σ. Ο Τουρισμός στη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΑΡΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ και ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστικό Αντικείμενο: Λογιστική Λογιστικά Σχέδια

Γνωστικό Αντικείμενο: Λογιστική Λογιστικά Σχέδια Αναπληρωτής Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο (ΦΕΚ 507/τΓ/26-07-2011) Γνωστικό Αντικείμενο: Λογιστική Λογιστικά Σχέδια Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971 και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013-2014

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013-2014 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ Γεωργαλάς Αντ. Γεωργαλάς Αντ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013-2014 ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΩΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΑΠΑΛΕΙΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. η Λογιστική Παρακολούθηση και ο Ωφέλιμος Βίος των Συμβολαίων των Ποδοσφαιριστών

Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. η Λογιστική Παρακολούθηση και ο Ωφέλιμος Βίος των Συμβολαίων των Ποδοσφαιριστών ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ και ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ και ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ και ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ και ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2013-2014 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - τόμος Α' (2013)

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - τόμος Α' (2013) a/a ΚΔ. ΜΑΘΗΜΑ / COURSE YEAR ΙΛΙA / BOOKS ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / NOTES ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & 1 Α1 ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (Λογιστική 1) / Α ACCOUNTING 1 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ. Διερεύνηση της χρήσης λογισμικού αυτοματισμού γραφείου στο δημόσιο τομέα. 2-3 2-3

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ. Διερεύνηση της χρήσης λογισμικού αυτοματισμού γραφείου στο δημόσιο τομέα. 2-3 2-3 Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ A/A Αγγελόπουλος Ιωάννης Διερεύνηση της χρήσης λογισμικού αυτοματισμού γραφείου στο δημόσιο τομέα. Αλεξόπουλος Ανδρέας Η εξέλιξη του εργατικού κόστους στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ 2008 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ 2008 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: "Μελέτη της χρηματοοικονομικής αποτύπωσης περιβαλλοντικών πληροφοριών, της περιβαλλοντικής διαχείρισης, επίδοσης και αποτελεσματικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων"

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ H επιχειρηματική δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ MBA

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ MBA ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ MBA Κατεύθυνση «Ελεγκτική Χρηματοοικονομική Ανάλυση» Χίος, Δεκέμβριος 2013 Ελεγκτική Χρηματοοικονομική Ανάλυση Ο προσανατολισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015-2016 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Οι Οικονομικές και οι Κοινωνικές

Διαβάστε περισσότερα

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι:

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: 1. Στόχοι του Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στο γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ώστε να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Ενότητα 1: Εφαρμογή των αρχών του Μάρκετινγκ στον χρηματοπιστωτικό τομέα Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΙΛΚΟΥ Επιβλέπων καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Κοστολόγηση Επιχειρήσεων

Εισαγωγή στην Κοστολόγηση Επιχειρήσεων Οργάνωση Παραγωγής & ιοίκηση Επιχειρήσεων ΙΙ Κοστολόγηση Επιχειρήσεων & Λήψη Αποφάσεων Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Κοστολόγηση Επιχειρήσεων Νικόλαος Α. Παναγιώτου 2004 ΕΜΠ Τομέας Βιομηχανικής ιοίκησης & Επιχειρησιακής

Διαβάστε περισσότερα

09-03-1961 ΑΦΜ : Δ.Ο.Υ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΧΟΛΗ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

09-03-1961 ΑΦΜ : Δ.Ο.Υ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΧΟΛΗ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 09-03-1961 ΑΦΜ : Δ.Ο.Υ. 032866312 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΧΟΛΗ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το όραμα της ManXper, έχει πελατοκεντρική αναφορά και διέπεται από το στοχευμένο

Το όραμα της ManXper, έχει πελατοκεντρική αναφορά και διέπεται από το στοχευμένο Το όραμα της ManXper, έχει πελατοκεντρική αναφορά και διέπεται από το στοχευμένο τρίπτυχο: Πελάτες, Συνεργάτες, Στελέχη. Δημιουργώντας πολύπλευρη προστιθέμενη αξία και παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015-2016 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Kατοχυ Η Εφαρμογή της Πρότυπης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Από τα αρχαιότερα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών στην Ελλάδα (1927) Εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

Ελευθερες Πτυχιακές. ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΑΤΟΜΑ Αντζουλάτος Γεράσιμος 2706 Φορητότητα στην Επιχειρηματική Ευφυΐα

Ελευθερες Πτυχιακές. ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΑΤΟΜΑ Αντζουλάτος Γεράσιμος 2706 Φορητότητα στην Επιχειρηματική Ευφυΐα Ελευθερες Πτυχιακές ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΑΤΟΜΑ Αντζουλάτος Γεράσιμος 2706 Φορητότητα στην Επιχειρηματική Ευφυΐα 2707 2712 2713 2715 Υλοποίηση σε R αλγορίθμων συσταδοποίησης και εφαρμογή τους σε δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ -Μπορούν να δηλώνουν οι φοιτητές ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ginogl@uom.gr -Οι εργασίες θα παραδίδονται και τυπωμένες και σε ηλεκτρονικά μέσα δισκέτες,

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αποστολή και Στόχοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Η λογιστική/χρηματοοικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» Έχοντας υπόψη: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» 1. Το άρθρο 7 του Ν. 1268/1982 «Για τη δομή και λειτουργία των ΑΕΙ», όπως ισχύει σήμερα, 2. Το άρθρο 28, παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1 Η εξωτερική ανάθεση εργασιών και διαδικασιών (Outsourcing) 2 Τα Ελληνικά Συστήματα ERP στο Ελληνικό επιχειρηματικό πεδίο. Έρευνα καταγραφή και παρουσίαση, των ελληνικών εταιριών ERP και των προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012. Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών- Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων ΤΕΙ Μεσολογγίου ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012. Διαδικασία Ανάθεσης Πτυχιακών: 1. Πριν αναλάβετε κάποια πτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Kατοχυ 1 H επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Kατοχυ 1 H επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα Business Plan. -Στόχοι (Objectives) Επιγραµµατική περιγραφή οικονοµικών στόχων (µακροπρόθεσµων και

Περιεχόµενα Business Plan. -Στόχοι (Objectives) Επιγραµµατική περιγραφή οικονοµικών στόχων (µακροπρόθεσµων και Περιεχόµενα Business Plan Α. Περίληψη (Executive Summary) -Στόχοι (Objectives) Επιγραµµατική περιγραφή οικονοµικών στόχων (µακροπρόθεσµων και βραχυπρόθεσµων) της επιχείρησης -Αποστολή (Mission) Σύντοµη

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

* * EΚΠAIΔEVΣH ΚΑι ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑθΗΣΗ *

* * EΚΠAIΔEVΣH ΚΑι ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑθΗΣΗ * ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟ ΓΡΑΜΜΑ * * EΚΠAIΔEVΣH ΚΑι ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑθΗΣΗ * * * * * ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑιΔΕIΑΣ, ΔΙΑ ΒίΟΥ ΜΑθΗΙΗΣ ΚΑι θρηικευμα mn Euρωπaϊιo\ΈVWΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ EupιιmιW ΚοΜΜι!όΤομάο Μι τη σvyxρημcπoδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) 403 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΠΡΟΛΟΓΟΣ 5 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η σύγχρονη επιχείρηση απαιτεί ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών που να καλύπτει το σύνολο των θεμάτων οργάνωσης, στρατηγικού σχεδιασμού, δικαίου εταιρειών, φορολογίας, λογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΥΕΝΑΣ ΔΙΑΛΕΞΗ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΥΕΝΑΣ ΔΙΑΛΕΞΗ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΜΣ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΥΕΝΑΣ ΔΙΑΛΕΞΗ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π.Μ.Σ. στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (MSc in Banking & Finance) Chris Grose, PhD

Π.Μ.Σ. στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (MSc in Banking & Finance) Chris Grose, PhD Π.Μ.Σ. στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (MSc in Banking & Finance) Chris Grose, PhD Μεταπτυχιακό στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την παροχή θεωρητικής και πρακτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί το προτεινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας. Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας. Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος Καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος Εκδήλωση Κτίριο & Ενέργεια Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 Διεθνές Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - τόμος Α' (2013)

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - τόμος Α' (2013) a/a ΚΔ. ΜΘΗΜ / COURSE YEAR ΙΛΙA / BOOKS ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / NOTES ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & 1 1 ΛΟΓΙΣΤΙΚ ΠΡΟΤΥΠ (Λογιστική 1) / ACCOUNTING 1 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - τόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - τόμος Α' (2013)

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - τόμος Α' (2013) a/a ΚΔ. ΜΘΗΜ / COURSE YEAR ΙΛΙA / BOOKS ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / NOTES ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & 1 1 ΛΟΓΙΣΤΙΚ ΠΡΟΤΥΠ (Λογιστική 1) / ACCOUNTING 1 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - τόμος

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού. - Μάστερ (ΜSc) στη Διεθνή Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού. - Μάστερ (ΜSc) στη Διεθνή Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού - Μάστερ (ΜSc) στη Διεθνή Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 1. Εισαγωγή 2. Στόχοι Μεταπτυχιακού Προγράμματος 3. Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 205 ΟΝΟΜΑΤΕΠΟΝΥΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μάρκετινγκ ΤΙΤΛΟΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012 Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012 ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Η' ΜΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ(ΑΕΜ) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Επιλογή-εκπαίδευση-αξιολόγηση ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνή Λογιστικά & Χρηματοοικονομικά Πρότυπα

Διεθνή Λογιστικά & Χρηματοοικονομικά Πρότυπα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Διεθνή Λογιστικά & Χρηματοοικονομικά Πρότυπα Ενότητα # 1:Παρουσίαση ΔΛΠ-ΤΕΙ Μαρία Ροδοσθένους Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

4000 specialists, 600 local points, more than 50 countries in Europe and beyond

4000 specialists, 600 local points, more than 50 countries in Europe and beyond 4000 specialists, 600 local points, more than 50 countries in Europe and beyond Wherever you are, we re there to support small business Providing information and advice on market opportunities, European

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015-2016

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015-2016 ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015-2016 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Kατοχυ 1 2 Οι Οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 3ο Επιστημονικό Πεδίο 3 5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι πτυχιούχοι της Σχολής: Στατιστικής του Πειραιά εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ενώ του Αιγαίου (2ο Πεδίο) δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. Ενότητα 10: Επενδυτικά Κεφάλαια Κυριαζόπουλος Γεώργιος Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. Ενότητα 10: Επενδυτικά Κεφάλαια Κυριαζόπουλος Γεώργιος Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 10: Επενδυτικά Κεφάλαια Κυριαζόπουλος Γεώργιος Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων:

Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Νέος Κύκλος Σπουδών από το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 371 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά - Ν. 2190/20 - Κ.Φ.Α.Σ. 7 -Οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ. Ελληνικό ισοζύγιο πληρωμών: Η περίπτωση του. ελληνικής ναυτιλίας. ελληνικού τουρισμού Επιτόκια και ισοτιμίες μεταξύ ευρωζώνης και ΗΠΑ

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ. Ελληνικό ισοζύγιο πληρωμών: Η περίπτωση του. ελληνικής ναυτιλίας. ελληνικού τουρισμού Επιτόκια και ισοτιμίες μεταξύ ευρωζώνης και ΗΠΑ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ Αναστασίου Αθανάσιος 2699 2697 2698 2695 2696 Ελληνικό ισοζύγιο πληρωμών: Η περίπτωση της ελληνικής ναυτιλίας Ελληνικό ισοζύγιο πληρωμών: Η περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016-2017 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ Αγγελάκης Γ. Αγγελάκης Γ. Αντωνιάδου Χ. ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Μέθοδοι και Πρακτικές Διοικητικής Λογιστικής στην Ελλάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Εαρ. ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2012-2013.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Εαρ. ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2012-2013. Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών- Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων Μεσολογγίου ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Εαρ. ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2012-2013. Διαδικασία Ανάθεσης Πτυχιακών: 1. Πριν αναλάβετε κάποια πτυχιακή θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Specisoft www.specisoft.gr ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft: Business Game, Manager s Tools, Case Studies, Consulting, Ρητά Διοίκησης,

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα-Σχέδια

Μάθημα: Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα-Σχέδια TEI Aνατολικής Μακεδονίας & Θράκης Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικομικής Μάθημα: Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα-Σχέδια Διδάσκων: Αθανάσιος Μανδήλας smand@teiemt.gr 1 Έννοια - Σκοπός Λογιστικής Τυποποίησης Ομοιόμορφη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 2007-2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΕΡΓΟ: Τοπική Σύμπραξη για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων αγροτών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Θεματικής Ενότητας ΕΠΑ51 / Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Έρευνα

Διάταξη Θεματικής Ενότητας ΕΠΑ51 / Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Έρευνα Διάταξη Θεματικής Ενότητας ΕΠΑ51 / Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Έρευνα Σχολή ΣΑΚΕ Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πρόγραμμα Σπουδών ΕΠΑ Επιστημών της Αγωγής Θεματική Ενότητα ΕΠΑ51 Εφαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Satisfaction, Quality and Value

Satisfaction, Quality and Value Το marketing στη σύγχρονη εποχή ικανοποίηση, ποιότητα και αξία Satisfaction, Quality and Value Οικονομία, κοινωνία και Marketing Τι θα παραχθεί Πως θα παραχθεί Ποιός θα το παράγει Που θα παραχθεί Πότε

Διαβάστε περισσότερα

Επενδυτικές ευκαιρίες

Επενδυτικές ευκαιρίες Επενδυτικές ευκαιρίες Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011 1 Περιεχόμενα 1. Επενδυτικές Δραστηριότητες & Κίνητρα 2. Ποσοστά & Ζώνες ενίσχυσης 3. Βασικοί όροι και προϋποθέσεις 4. Κριτήρια Αξιολόγησης Σημείωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ Συγγραφείς Γιώργος Α. Κορομηλάς Μαρίνα Θ. Τσιαουσίδου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ορισμοί Δομή και Πεδίο εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Τύπος

ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Τύπος ΕΞΑΜΗΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Γ Ώρες / Εβδομάδα 6 (4Θ + 2Α) Δ. Μ. / Φ. Ε. 8 / 14 1) Εισαγωγή στα θέματα της ιδιωτικής οικονομικής: α) Ιστορία της Ιδιωτικής Οικονομικής, β) Βασικές οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Τίτλος: Οικονομική Οργάνωση Επιχειρήσεων Κωδικός: 507Ο11 Θεωρία: 3 ώρες/εβδομάδα Εξάμηνο: Ε Ασκήσεις-Πράξεις: 2 ώρες /εβδομάδα Τύπος: EY Προαπαιτούμενα:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ &

ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ & Specisoft www.specisoft.gr ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ & ΔΕΙΚΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft: Business Game, Manager s Tools, Case Studies, Consulting,

Διαβάστε περισσότερα

Manxper. Growth Ratios. Sophisticated ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Manxper. Growth Ratios. Sophisticated ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Manxper 1Q Sophisticated Growth Ratios ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ταυτότητα 3 - Στελέχη 4 - Όραμα/Αξίες 5 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Οικονομική Διαχείριση 6 - Λογιστική Παρακολούθηση 8 - Φοροτεχνική Διεκπεραίωση 9 -

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β. Κεντρική Υποδομή Επιχειρησιακής Ευφυΐας για Βιβλιοθήκες και Υπηρεσίες Πληροφόρησης

ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β. Κεντρική Υποδομή Επιχειρησιακής Ευφυΐας για Βιβλιοθήκες και Υπηρεσίες Πληροφόρησης Κεντρική Υποδομή Επιχειρησιακής Ευφυΐας για Βιβλιοθήκες και Υπηρεσίες Πληροφόρησης ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β. Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Δρ. Γεώργιος Κ. Ζάχος Διευθυντής Βιβλιοθήκης και Κέντρου

Διαβάστε περισσότερα

Η Epsilon Net σας καλωσορίζει 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Epsilon Net σας καλωσορίζει 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Epsilon Net σας καλωσορίζει 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο Όμιλος Epsilon Net Δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς: Πληροφορικής (Epsilon Software) Δημιουργίας και δημοσίευσης ψηφιακού περιεχομένου στο

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς κι Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα» Μάθημα: Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Αγορά Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ: Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft: Κοστολόγηση με βάση τις δραστηριότητες Activity Based Costing (ABC)

ΑΡΘΡΟ: Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft: Κοστολόγηση με βάση τις δραστηριότητες Activity Based Costing (ABC) Specisoft ΑΡΘΡΟ: Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft: Κοστολόγηση με βάση τις δραστηριότητες Activity Based Costing (ABC) Από Γιώργο Μανουσόπουλο, Οικονομολόγo, Συνεργάτη της Specisoft Επισκεφθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σε περίπτωση που οι πιστωτικές μονάδες απονέμονται σε διακριτά μέρη του

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πτυχιακή Εργασία ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γκιπάλη Δώρα, A.M. 7795 Καρρά

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Ενότητα 10: Επιχειρησιακό σχέδιο κοινωνικής επιχείρησης Δρ. Ανδρονίκη Καταραχιά Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ I. Εισηγητική Έκθεση Συνημμένα: IΙ. Τομείς IΙI. Κατηγορίες Μαθημάτων και Αναλογίες IV. Πρόγραμμα Μαθημάτων V. Περιγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ - Δ.Λ.Π.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ - Δ.Λ.Π. ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επίκουρος Καθηγητής Ελεγκτικής Διεθνών Προτύπων (ΦΕΚ Γ 642/17-8- 2007)

Επίκουρος Καθηγητής Ελεγκτικής Διεθνών Προτύπων (ΦΕΚ Γ 642/17-8- 2007) Επίκουρος Καθηγητής Ελεγκτικής Διεθνών Προτύπων (ΦΕΚ Γ 642/17-8- 2007) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεύθυνση: Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Λεωφόρος Συγγρού 136, 176

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΟΡΙΣΜΟΣ Επιχειρηματικότητα είναι η ιδιότητα ενός ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Σεπ. 2014. 1 από 5 ΕΚΔΟTHΣ / PUBLISHER ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ / AUTHOR. a/a ΚΔ. ΜΑΘΗΜΑ / COURSE YEAR ΒΙΒΛΙA / BOOKS ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / NOTES

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Σεπ. 2014. 1 από 5 ΕΚΔΟTHΣ / PUBLISHER ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ / AUTHOR. a/a ΚΔ. ΜΑΘΗΜΑ / COURSE YEAR ΒΙΒΛΙA / BOOKS ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / NOTES ΕΚΠΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Σεπ. 2014 a/a ΚΔ. ΜΘΗΜ / COURSE YEAR ΙΛΙA / BOOKS ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / NOTES ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & 1 1 ΛΟΓΙΣΤΙΚ ΠΡΟΤΥΠ (Λογιστική 1) / ACCOUNTING 1 ΣΧΕΔΙΟ ΛΟΓΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ Ε.Γ.Λ.Σ. (2011) Ε.Γ.Λ.Σ./

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ)

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Λάρισα 23/10/2013 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4292/3-7-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές εξαγωγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 7η: Έρευνα Μάρκετινγκ και Πληροφοριακά Συστήματα

Διεθνές εξαγωγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 7η: Έρευνα Μάρκετινγκ και Πληροφοριακά Συστήματα Διεθνές εξαγωγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 7η: Έρευνα Μάρκετινγκ και Πληροφοριακά Συστήματα Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Οι αδυναμίες του παλαιού προγράμματος σπουδών... 4 Σκοπός του νέου προγράμματος... 5 Τεκμηρίωση των

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος... xi Ευχαριστίες... xiii. Κεφάλαιο 1ο Γενικές έννοιες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Πρόλογος... xi Ευχαριστίες... xiii. Κεφάλαιο 1ο Γενικές έννοιες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Περιεχόμενα Πρόλογος.................................................... xi Ευχαριστίες.................................................. xiii Κεφάλαιο 1ο Γενικές έννοιες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών 1 Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ. Επιχείρησέ το! Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007. Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ. Επιχείρησέ το! Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007. Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan) ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ. Επιχείρησέ το! Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007 Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan) Ομιλητής: Γιάννης Nάνος Διευθύνων Σύμβουλος Κεντρικής Αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/294/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: «Ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων»

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/294/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: «Ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων» Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/294/19-2-2004 τoυ Διοικητικού Συμβουλίου Θέμα: «Ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ 1 Καταραχιά Ανδρονίκη Κοινωνική Οικονομία Οι παρακάτω πτυχιακές

Διαβάστε περισσότερα

«Καθοριστικοί παράγοντες της αποτελεσματικότητας της από στόμα-σε-στόμα επικοινωνίας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης»

«Καθοριστικοί παράγοντες της αποτελεσματικότητας της από στόμα-σε-στόμα επικοινωνίας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης» «Καθοριστικοί παράγοντες της αποτελεσματικότητας της από στόμα-σε-στόμα επικοινωνίας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης» Ονοματεπώνυμο: Ταχταρά Κατερίνα Σειρά: 8 η Επιβλέπων Καθηγητής: Βρεχόπουλος Αδάμ

Διαβάστε περισσότερα

Η Αξιολόγηση ως συνιστώσα του Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό το πρίσμα της 'Αθηνάς'

Η Αξιολόγηση ως συνιστώσα του Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό το πρίσμα της 'Αθηνάς' Συνέδριο ΜΟΔΙΠ ΑΤΕΙ-Θ *-* Νοεμβρίου 2012 Grand Hotel Θεσσαλονίκη Η Αξιολόγηση ως συνιστώσα του Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό το πρίσμα της 'Αθηνάς' Παναγιώτης Τζιώνας Αντιπρόεδρος ΑΤΕΙ-Θ Συμπεράσματα Τα Νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δρ. Κυριαζόπουλος Γεώργιος ΤΜΗΜΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δρ. Κυριαζόπουλος Γεώργιος ΤΜΗΜΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δρ. Κυριαζόπουλος Γεώργιος ΤΜΗΜΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 1 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Ο απόφοιτος του τμ. Λογιστικής ονομάζεται «Πτυχιούχος Λογιστής» και έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα με βάση Π.Δ. του 1989: - Τηρεί λογιστικά βιβλία και

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ / Ε5 ΦΕΚ 764/ ) και λειτουργεί

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ / Ε5 ΦΕΚ 764/ ) και λειτουργεί Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ. 39480/ Ε5 ΦΕΚ 764/ 3-4-2013) και λειτουργεί βάσει του Ν. 3685/16.07.2008/ΦΕΚ 148 τ.α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Πεδίο Έρευνας και Τεχνολογίας. Όνομα Εργαστηρίου Σχολή Ιστορίας. Έρευνα Εργαστηρίου Α/Α

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Πεδίο Έρευνας και Τεχνολογίας. Όνομα Εργαστηρίου Σχολή Ιστορίας. Έρευνα Εργαστηρίου Α/Α ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ταξινομημένα κατά Πεδίο Έρευνας και Τεχνολογίας) Α/Α 1 Πεδίο Έρευνας και Τεχνολογίας Γεωπολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή. mέρος 1 ο Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση των εννοιών σχέδιο επένδυσης, αξιολόγησης και χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων

Περιεχόμενα. Εισαγωγή. mέρος 1 ο Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση των εννοιών σχέδιο επένδυσης, αξιολόγησης και χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων Περιεχόμενα Εισαγωγή xiii mέρος 1 ο Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση των εννοιών σχέδιο επένδυσης, αξιολόγησης και χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων Κεφάλαιο 1 Σχέδιο επένδυσης 3 1.1 Τι είναι σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα