Βραβεία Ασφάλειας για τη Shell Gas

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βραβεία Ασφάλειας για τη Shell Gas"

Transcript

1 ΤΕΥΧΟΣ 18 Ι ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Σε αυτό το τεύχος: EDITORIAL 2 Ι Στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής ΥΓΙΕΙΝΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3 Ι Βραβεία Ασφάλειας για την Shell Gas 4Ι Τεχνικό Σεµινάριο στην Heliosphera 5Ι Γρίπη Η1Ν1 6 Ι Υγραέριο & Εκποµπές Διοξειδίου του Άνθρακα (CO 2 ) ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ 8Ι Οι χρυσοί κανόνες ασφαλείας της Shell Gas...στην πράξη 8Ι Συνταξιοδότηση: Γιώργος Βουλγαρίδης ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ 10 Ι Παρουσιαση: Αφοί Ζουμπούρογλου ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 12 Ι Η Shell Gas ανταμείβει τους οικιακούς της πελάτες 13 Ι Climatherm 2010 ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ 14 Ι Περονοφόρα υγραερίου: αξιόπιστη και ασφαλής λύση Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής! H Shell Gas Hellas δραστηριοποιείται περισσότερο από 3 χρόνια χωρίς κάποιο ατύχημα που να έχει ως αποτέλεσμα συνέπειες, σε εργαζόμενό της αλλά και εργολάβο και συνεπώς να υπάρξει αποχή από την εργασία. συνέχεια στη σελίδα 2 Βραβεία Ασφάλειας για τη Shell Gas συνέχεια στη σελίδα 3 Η Shell Gas ανταμείβει τους οικιακούς της πελάτες Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης, μια νέα προωθητική ενέργεια ξεκινά από τη Shell Gas για τους οικιακούς πελάτες της. συνέχεια στη σελίδα 12

2 2 Ι EDITORIAL από τον Τόλη Βασιλακάκη Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Shell Gas Αγαπητοί συνεργάτες, Βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής και στο ξεκίνημα μιας νέας! Όπως ήδη θα έχετε ενημερωθεί, τόσο από τις επιστολές που έχετε λάβει από εμένα προσωπικά, όσο και από τις αναφορές που έχουν γίνει από τον τύπο και τα ΜΜΕ, η Shell υπέγραψε συμφωνίες με την Motor Oil Hellas A.E. για την πώληση των μετοχών της Shell Hellas Α.Ε. και Shell Gas Α.Ε.Β.Ε.Υ. Οι συμφωνίες αυτές είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής μελέτης που είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2008 για την Ελλάδα, και έρχονται σε συνέπεια με την γενικότερη στρατηγική του Ομίλου Shell, σύμφωνα με την οποία δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής (upstream) και στην κερδοφορία του τομέα διύλισης και εμπορίας (downstream). Στη συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας (downstream) που διατηρεί στην Ελλάδα περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων, της ασφάλτου, των χημικών, τις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής, τις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών, και του υγραερίου (LPG). Το δίκτυο των πρατηρίων θα εξακολουθήσει να διατηρεί το σήμα και τα προϊόντα της Shell κάτω από Σύμβαση Άδειας Χρήσης Σημάτων, ενώ η Shell Gas θα παραμείνει σαν ανεξάρτητη νομική οντότητα αλλάζοντας όμως επωνυμία και σήματα. Οι συμφωνίες αυτές τελούν υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών και ελπίζουμε να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΔΟΣΗΣ: Ντέλα Γουνελά ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ: eyeqcreative Ειρήνη Στέφα Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ανήκοντας σε έναν νέο μεγάλο όμιλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και με την υποστήριξη ενός από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε σαν εταιρία υγραερίου, με τη νέα μας εταιρική ταυτότητα, να διεξάγουμε τις δραστηριότητες μας κανονικά, με έμφαση στην ασφάλεια, εφαρμόζοντας τις ίδιες διαδικασίες και κανονισμούς και παραμένοντας σταθεροί στην προσπάθεια μας να προσδίδουμε αξία στα προϊόντα μας, στους πελάτες μας, στους συνεργάτες μας, στους εργαζομένους, και στους μετόχους. Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Shell Gas όλα αυτά τα χρόνια και να εκφράσω την ελπίδα μου και την σιγουριά για την άριστη συνεργασία μας στο μέλλον, κτίζοντας ένα νέο δυνατό σήμα στην αγορά του υγραερίου. Σας εύχομαι καλές γιορτές και ένα ευτυχισμένο νέο έτος.

3 ΥΓΙΕΙΝΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι 3 Βραβεία Ασφάλειας για τη Shell Gas από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, HSSE Manager & South Greece Technical Supervisor συνέχεια από τη σελίδα 1 Στις 26 Μαίου 2009 η εταιρία βραβεύτηκε από την παγκόσμια οργάνωση του Downstream για τη συμπλήρωση ωρών εργασίας χωρίς ατύχημα, από τον Μάιο του Οι δραστηριότητες συνεχίζονται έξι μήνες μετά τη βράβευση με μηδέν (0) ατυχήματα. Παράλληλα με την παραπάνω διάκριση, η ελληνική εταιρία υγραερίου σημείωσε άλλo ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Για δώδεκα συναπτά έτη μεταφέρει υγραέριο με τα ιδιόκτητα οχήματά της, χωρίς κανένα ατύχημα. Η παγκόσμια οργάνωση του υγραερίου επιβράβευσε την παραπάνω διάκριση, η οποία είναι αποτέλεσμα εξαιρετικής κουλτούρας ασφάλειας στις οδικές μεταφορές. Επίσης, η Shell Gas Hellas συνεχίζει να κάνει σημαντικά βήματα για να διατηρήσει και να βελτιώσει την ποιότητα, την ασφάλεια και τα περιβαλλοντολογικά θέματα των δραστηριοτήτων της. Το 2009 επαναπιστοποιήθηκε στο σύστημα ISO για όλες τις δραστηριότητες της εγκατάστασης Ασπροπύργου από την TUV Austria. Κατά την διάρκεια του 2008, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην ποιοτική διασφάλιση της παραγωγής φιαλιδίων, ώστε να πιστοποιηθεί η μονάδα παραγωγής του Ασπροπύργου στην νομοθεσία πιεστικών δοχείων και την επισήμανση π (ποιοτικός έλεγχος παραγωγής). Επιπλέον, η εταιρία προχώρησε στις ενέργειες που απαιτούνται από την νομοθεσία SEVEZO II για ατυχήματα μεγάλης έκτασης και έλαβε την έγκριση και θετικά σχόλια των αρμόδιων κρατικών αρχών. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ασφάλειας της Shell Gas Hellas, το οποίο προκύπτει από το πλαίσιο των διαδικασιών, την εφαρμογή τους, την ακεραιότητα του εξοπλισμού σε όλα τα επίπεδα και το υψηλό επίπεδο κουλτούρας του ανθρώπινου δυναμικού.

4 4 Ι ΥΓΙΕΙΝΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τεχνικό Σεμινάριο στην Heliosphera από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΝTOKO Τεχνική Υπηρεσία Shell Gas Στις 20 Μαΐου 2009 στη βιομηχανία παραγωγής συλλεκτών ηλιακής ενέργειας Heliosphera, στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε τεχνικό σεμινάριο. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο κ. Ντόκος Δημήτριος, Χημικός Μηχανικός μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Shell Gas, και ο κ. Γεωργιάδης Αντώνης, Χημικός Μηχανικός τεχνικός συνεργάτης της Shell Gas. Στο σεμινάριο συμμετείχαν τόσο οι μηχανικοί και τεχνικοί του εργοστασίου, καθώς και μέλη της διοίκησης της εταιρείας και εκπρόσωποι της εμπορικής διεύθυνσης της Shell Gas. Υπήρξε εξίσου θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, των συναδέλφων μηχανικών, πάνω στις ιδιότητες του υγραερίου και στον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτού. Πιο αναλυτικά, στο θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν οι βασικές ιδιότητες του υγραερίου, η λειτουργία της εγκατάστασης και των μηχανημάτων υγραερίου, έκτακτα περιστατικά και αντιμετώπισή τους, ανάπτυξη και συζήτηση ατυχημάτων και έκτακτων περιστατικών από την παγκόσμια βιομηχανία και μέθοδοι κατάσβεσης φωτιάς που προήλθε από διαρροή υγραερίου. Στο πρακτικό κομμάτι, πραγματοποιήθηκε με τους μηχανικούς και τεχνικούς του εργοστάσιου επιτόπου έλεγχος του τρόπου λειτουργίας της εγκατάστασης υγραερίου και μηχανολογική ανάλυση των μηχανημάτων αυτής. Η εγκατάσταση υγραερίου του πελάτη μας αποτελείται από τα παρακάτω μέρη: Δύο δεξαμενές υγραερίου συνολική χωρητικότητας 70 m 3 (50 m m 2 ). Δύο εξαεριωτές, ηλεκτροθερμενόμενους, συνολικής απόδοσης 400kg/h. Στάδιο ρύθμισης πρώτου και δεύτερου σταδίου. Δίκτυο υγραερίου. Συσκευές κατανάλωσης υγραερίου. Αυτοματισμοί και συστήματα ασφαλείας. Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπήρξε ανοικτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για επίλυση αποριών σχετικά με τη λειτουργία της εγκατάστασης υγραερίου. Ως επίλογο, η Τεχνικής Υπηρεσία της Shell Gas θα ήθελε να ευχαριστήσει του εργαζόμενους της Heliosphera για την φιλοξενία και την άριστη συνεργασία τους σε τεχνικά θέματα και όχι μόνο.

5 από τον Δ.Α Παυλόπουλο Ιατρό Παθολόγο και μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας ΥΓΙΕΙΝΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι 5 Γρίπη Η1Ν1 Τηλεοπτικές υπερβολές Καθημερινή πράξη Η έναρξη της πανδημίας τής τρέχουσας Γρίπης Η1Ν1 πρωτοεμφανίστηκε πριν 15 μήνες περίπου, με αφετηρία εκκίνησης, μία μεγάλη χοιροτροφική μονάδα, αμερικανικών συμφερόντων, εγκατεστημένη στο Μεξικό, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ και η οποία βεβαίως είχε εκδιωχθεί από το έδαφος των ΗΠΑ, διότι δεν πληρούσε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Έτσι λοιπόν φθάνουμε στο σήμερα, με τη νόσο να έχει ταξιδέψει σε τρεις και πλέον ηπείρους, γεγονός που την καθιστά πια πανδημία αφενός και που συνέπεια αυτού, τα όποια μέτρα λαμβάνονται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, εφαρμόζονται άμεσα χωρίς την υποχρέωση από πλευράς φαρμακευτικών εταιρειών, να προβούν σε χρονοβόρες κλινικές μελέτες για τη δοκιμή των εμβολίων. Στη χώρα μας, τα πρώτα κρούσματα εμφανίζονται περί τα τέλη Ιουνίου 09 και νοσηλεύονται κάτω από δρακόντεια μέτρα νοσηλείας, ως μη όφειλαν. Η κλινική πορεία τους αποδεικνύεται ήπια και μετά από πενθήμερη νοσηλεία, εξέρχονται. Σημειωτέον ότι καταγράφονται επιμελώς όλα τα κρούσματα, κορυφώνοντας την αγωνία των πολιτών για τη λαίλαπα που ενέσκηψε στη χώρα μας μέσ το κατακαλόκαιρο. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης, αυξάνει και τα κρούσματα κυρίως στα νησιά και λιγότερο στην ενδοχώρα. Σήμερα έχουν καταγραφεί επίσημα 6150 περίπου κρούσματα και 20 θάνατοι σε ασθενείς με υποκείμενο σοβαρό νόσημα. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αποτελούν το ελάχιστο μπροστά στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα και καρδιοαγγειακά συμβάματα. Υπολογίζεται ότι έχουν νοσήσει άνθρωποι είτε εμφανώς, είτε υποκλινικά. Συμπτωματολογία Πυρετός 38 ο C και άνω Πονόλαιμος συνάχι Αρθραλγίες, μυαλγίες Βήχας Κακουχία Εμετός, διάρροια Αν κάποιος νοσήσει με τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει να αποφανθεί στον οικογενειακό του γιατρό, ο οποίος θα εκτιμήσει την περαιτέρω αντιμετώπιση της νόσου. Η κλινική εμπειρία μέχρι τώρα, έχει αποδείξει, ότι η διαδρομή της νόσου είναι πολύ ήπια και απαιτεί νοσηλεία έως και 5 ημέρες στο σπίτι, με αντιπυρετικά, παυσίπονα, ενυδάτωση και καλή διατροφή. Αν μετά πάροδο 3 ημερών δεν υπάρχει βελτίωση και εμφανίζεται ΔΥΣΠΝΟΙΑ-ΚΥΑΝΩΣΗ, τότε θα πρέπει να γίνεται επανεκτίμηση από τον οικογενειακό γιατρό για το ενδεχόμενο νοσοκομειακής νοσηλείας. Εμβολιασμός Σχετικά με τον εμβολιασμό υπήρξαν εξαρχής επιφυλάξεις και αντικρουόμενες απόψεις που κλόνισαν την αξιοπιστία του. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναφέρουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Καλό λοιπόν είναι να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου: Ισχαιμική καρδιοπάθεια Όσοι υπεβλήθησαν σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις Ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια Διαβητικοί Νεφροπαθείς Ασθενείς με ανοσοκαταστολή Ο υπόλοιπος πληθυσμός και να νοσήσει, είναι τόσο ήπια τα συμπτώματα, που στην πλειονότητα των περιστατικών η ίαση επέρχεται μετά πάροδο 4-5 ημερών. Κλείνοντας λοιπόν θα ήθελα επιστήσω την προσοχή σε όλους, ότι θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να μην επηρεάζονται από τα τηλεοπτικά μέσα και να συμβουλεύονται πάντοτε τον οικογενειακό τους γιατρό. Εύχομαι σε όλους ΥΓΕΙΑ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

6 6 Ι ΥΓΙΕΙΝΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟ, Marketing Manager & B2C Sales Team Leader Υγραέριο & Εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα (CO 2 ) Τα τελευταία χρόνια η ευαισθητοποίηση του κοινού για το φαινόμενο του θερμοκηπίου κερδίζει ολοένα έδαφος. Το υγραέριο αποτελεί μια σύγχρονη ενεργειακή λύση, φιλική προς το περιβάλλον. Είναι ευρέως γνωστό πως για τη θέρμανση της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας, πραγματοποιείται απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας από αέρια που βρίσκονται σε αυτήν, προκαλώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τα κυριότερα αέρια του θερμοκηπίου είναι οι υδρατμοί, το διοξείδιο του άνθρακα (CO 2 ), το μεθάνιο, το όζον και άλλα. Οι ποσότητες των αερίων αυτών στην ατμόσφαιρα επηρεάζουν άμεσα το ποσοστό της ακτινοβολίας που αντανακλάται και συγκρατείται, συμβάλλοντας καθοριστικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Το κυριότερο από τα παραπάνω αέρια, το οποίο και παράγεται κατά τη διάρκεια πολλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων ιδιαίτερα κατά την καύση διαφόρων υδρογονανθράκων (π.χ. πετρέλαιο και τα παράγωγα του) είναι το διοξείδιο του άνθρακα (CO 2 ). Καθώς τις τελευταίες δεκαετίες η ποσότητα των εκπεμπόμενων αερίων έχει αυξηθεί δραματικά από ανθρώπινες δραστηριότητες, έχει γίνει κατανοητό πως για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης της ατμόσφαιρας του πλανήτη πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον έλεγχο και τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η υπάρχουσα συμφωνία του Kyoto και η επικείμενη σύνοδος της Κοπεγχάγης στρέφονται άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση. Για να είναι εφικτή η λήψη μέτρων και η μέτρηση της επιβάρυνσης που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα έχει καθιερωθεί ένας διεθνής όρος, το «ανθρακικό αποτύπωμα» (CO 2 footprint), το οποίο είναι ουσιαστικά η καταμέτρηση και η αναγωγή της οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας σε εκπεμπόμενες ποσότητες ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα. Διεξοδικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητους φορείς για λογαριασμό της

7 ΥΓΙΕΙΝΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι 7 H Shell Gas εργάζεται και θα συνεχίσει να αναζητά πρωτοποριακές λύσεις στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας, σχετικά με τις εφαρμογές στα αέρια καύσιμα, προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και του περιβάλλοντος!!! 1 Atlantic Consulting : LPG Carbon Footprint Relative to other Fuels A scientific Review edition 2009 ευρωπαϊκής ένωσης υγραερίου (AEGPL european association GPL) καταδεικνύουν πως το υγραέριο: Περιορίζει δραστικά την επίδραση της χρήσης ενέργειας στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, περιορίζοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO 2 emissions). Δρα προστατευτικά στην υγεία των ανθρώπων, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές λόγω της μειωμένης επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας των εκπομπών οξειδίων του αζώτου και οξειδίων του θείου (low NOx emissions, low sulphur content) σε σχέση με άλλα καύσιμα. Βοηθά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή, αιολική ενέργεια) λειτουργώντας συνδυαστικά και επιβοηθητικά σε ηλιακά, αιολικά και γεωθερμικά συστήματα παραγωγής ενέργειας. Το υγραέριο της Shell Gas εξασφαλίζει στους πελάτες της μια σύγχρονη ενεργειακή λύση για το σπίτι και την επιχείρηση, παρέχοντας άνεση, ασφάλεια, ταχύτητα, αλλά και χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα σε σύγκριση με άλλα καύσιμα 1.

8 8 Ι ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ από την ΝΤΕΛΑ ΓΟΥΝΕΛΑ Τμήμα Marketing Οι χρυσοί κανόνες ασφαλείας της Shell Gas...στην πράξη H αναφορά μιας μεγάλης βιομηχανίας στην υποδειγματική συμπεριφορά της Shell Gas σε θέματα ασφάλειας κατά την παράδοση του υγραερίου. Σε συνέχεια παρουσίασης μας, σε άρθρο προηγούμενου τεύχους του Αερόστατου, σχετικά με τους «Χρυσούς Κανόνες Ασφαλείας της Shell Gas» και την αυστηρή τήρηση τους από τους οδηγούς της εταιρία μας, είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση της πιστής εφαρμογής τους εκ μέρους της χημικής βιομηχανίας Dow, με την οποία συνεργαζόμαστε τα τελευταία 19 χρόνια στην προμήθεια χύμα υγραερίου. Ως ένδειξη αναγνώρισης της πιστής εφαρμογής των κανόνων, η Dow προχώρησε πρόσφατα σε καταγραφή και φωτογράφηση της διαδικασίας παράδοσης και μετέτρεψε την καταγραφή αυτής σε εκπαιδευτικό υλικό για τους υπόλοιπους συνεργαζόμενους οδηγούς της. Ο υπεύθυνος παραγωγής της Dow κ. Γιώργος Νίνος ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο οδηγός της εταιρίας Γιώργος Κανέλλος κατά τη διαδικασία παράδοσης «φέρει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (γυαλιά, μπότες, γάντια, στολή), και ασφάλειας, τοποθετεί τους πυροσβεστήρες του οχήματος στην κατάλληλη θέση, συνδέει το καλώδιο της γείωσης του οχήματος με την εγκατάσταση και ολοκληρώνει με επιτυχία την ασφαλή παράδοση υγραερίου με βυτιοφόρο όχημα που βρίσκεται πάντα σε άριστη κατάσταση». Η πιστή εφαρμογή των «χρυσών κανόνων HSE» της Shell Gas αποτυπώνει στην περίπτωση αυτή την προστιθέμενη αξία που δίνει η Shell Gas τόσο στο προϊόν όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρει στον πελάτη. από την Τζούλια Παραγιού HR Advisor LPG, Marine, Aviation Greece Συνταξιοδότηση Γιώργος Βουλγαρίδης Τριάντα τρία χρόνια πέρασαν από τον Απρίλιο του 1976, που ο συνάδελφος Γεώργιος Βουλγαρίδης ανέβηκε στη ράμπα για να δουλέψει. Η εργατικότητα του, το ήθος και η αφοσίωση του στην εταιρεία τον οδήγησαν στο λογιστήριο και αργότερα στο ταμείο από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Με την υπευθυνότητα και σταθερότητα του επέδειξε μεγάλη προσοχή όλα αυτά τα χρόνια στα θέματα του ταμείου και με την πείρα του βοηθούσε ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια και να του ευχηθούμε υγεία και ευτυχία τόσο στον ίδιο, όσο και στην οικογένεια του.

9

10 10 Ι ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ Συνεργάτες Μενέλαος & Ιωάννης Ζουμπούρογλου από το ΝΙΚΟ ΑΥΓΕΡΙΝΙΔΗ, Επιθεωρητή εμφιαλωμένου υγραερίου Β. Ελλάδας Οι Αφοί Ζουμπούρογλου είναι επαγγελματίες στο χώρο του εμφιαλωμένου υγραερίου και συνεργάτες της Shell Gas από το Δραστηριοποιούνται στο Ν. Καβάλας από 1970, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται και στο Ν. Δράμας. Άνθρωποι μεγαλωμένοι στο υγραέριο μιας και συνεχίζουν τη δουλεία του πατέρα τους, με τον υψηλό επαγγελματισμό που τους διακρίνει, από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησαν, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αφοσίωσης από τους πελάτες τους. Φέτος κάνουν μια νέα αρχή στη περιοχή του Νομού Δράμας, έχοντας να αντιμετωπίσουν την πρόκληση μιας νέας αγοράς. Όμως, χάρη στον επαγγελματισμό τους και την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της Shell Gas, κέρδισαν και συνεχίζουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Οι Αφοί Ζουμπούρογλου διαθέτουν, σε ένα ιδιόκτητο χώρο, μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες με άδεια λειτουργίας στη Β. Ελλάδα και σε κομβικό σημείο μεταξύ Καβάλας και Δράμας. Τα τελευταία 3 χρόνια οι Αφοί Ζουμπούρογλου, πάντα με την καθοδήγηση και υποστήριξη της Shell Gas, προχώρησαν στην αλλαγή

11 ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ Ι 11 Μενέλαος Ζουμπούρογλου της δομή της εταιρείας τους όπου έγιναν πιο ανταγωνιστικοί και πιο αποτελεσματικοί, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πελάτες τους. Αναδιοργάνωσαν το δίκτυο τους μέσα από την εξαγορά μικρότερων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την επέκταση τους σε νέες γεωγραφικές περιοχές και νέες αγορές. Επίσης, διπλασίασαν τα σημεία πώλησης και αντίστοιχα τους όγκους πωλήσεων, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν και σε δομικές επενδύσεις, όπως είναι η επέκταση της υπάρχουσας αποθήκης τους. Οι Αφοί Ζουμπούρογλου με την εργατικότητα, τη συνέπεια και την εμφάνιση στην εξυπηρέτηση του πελάτη, δείχνουν το παράδειγμα για ορθή ανάπτυξη, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς.

12 12 Ι ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Η Shell Gas ανταμείβει τους οικιακούς της πελάτες από την ΧΡΥΣΑ ΧΑΪΔΟΥΛΗ ΟΒΑΜ Eπιθεωρητή Πελατών Μικρών Καταναλώσεων συνέχεια από τη σελίδα 1 Η Shell Gas, παράλληλα με την εξυπηρέτηση του βιομηχανικού και βιοτεχνικού πελάτη, δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα των οικιακών πελατών. Δίνει μια αξιόπιστη και φιλική προς το περιβάλλον λύση, στην ενεργοβόρρα και δαπανηρή ανάγκη του σύγχρονου νοικοκυριού στο τρίπτυχο μαγείρεμα - ζεστό νερό - θέρμανση. Με την εγγύηση ποιότητας και τις υψηλές προδιαγραφές εξυπηρέτησης και ασφάλειας που μπορούν να παρέχουν, το εξειδικευμένο προσωπικό και οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της Shell Gas έχουν βάλει το αέριο καύσιμο στην ζωή χιλιάδων καταναλωτών, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, με τη μορφή εμφιαλωμένου και χύμα υγραερίου. Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, έχοντας στόχο την επιβράβευση των πελατών της, αλλά και την προσέλκυση όλων των φίλων του υγραερίου με ιδιόκτητη δεξαμενή στο σπίτι τους, η εταιρία προσφέρει, για κάθε 600 λίτρα χύμα υγραέριο (LPG) που θα παραγγείλουν, εκπτωτικό κουπόνι αξίας 20 ευρώ, το οποίο θα μπορεί να εξαργυρωθεί στην επόμενη παραλαβή τους σε χύμα υγραέριο. Ο αριθμός των κουπονιών αυξάνεται αναλογικά με την ποσότητα που παραλαμβάνει ο πελάτης σε κάθε παράδοση. Έτσι για 1200 λίτρα δικαιούται 2 κουπόνια των 20 ευρώ, για 1800 λίτρα 3 κ.ο.κ

13 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Ι 13 Συμμετοχή της Shell Gas στην Εκθεση Climatherm Η διάθεση των κουπονιών ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα συνεχίσει για κάθε παραλαβή μέχρι την 31η Ιανουαρίου Η παράδοση των κουπονιών γίνεται κατά την παραλαβή της παραγγελίας από τον Οδηγό του βυτιοφόρου και είναι προσωπική. Η αφαίρεση της έκπτωσης γίνεται άμεσα στο τιμολόγιο της επόμενης παράδοσης με την επιστροφή του αποκόμματος, ενώ η ημερομηνία μέχρι την οποία θα μπορούν οι πελάτες μας να εξαργυρώσουν τα κουπόνια τους θα είναι η 31η Μαΐου 2010 με την παραλαβή τουλάχιστον 500 λίτρων προϊόντος. Το Δελτίο τύπου, με το οποίο ανακοινώσαμε επίσημα την προωθητική ενέργεια, φιλοξενήθηκε σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όπως π.χ. περιοδικά (Τηλεθεατής), περιοδικά ειδικού ενδιαφέροντος (Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής), ένθετα εφημερίδων ειδικού ενδιαφέροντος gourmet (Έθνος, Ελευθεροτυπία) Free press (City Press), ηλεκτρονικά site (Καθημερινή) κ.α. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να το βρείτε και στην ιστοσελίδα μας Η προωθητική ενέργεια ανακοινώθηκε στους πελάτες μας μέσω τηλεφωνικής επαφής. Μας έδωσε πρόσθετα την χαρά της επιπλέον επικοινωνίας μαζί τους και τη δυνατότητα να μας εκφράσουν άμεσα, όχι μόνο τους λόγους που προτιμούν την εταιρία μας, αλλά και τις ιδέες τους ώστε να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στο επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρουμε. Με το ενδιαφέρον που έδειξαν, αλλά κυρίως με την έμπρακτη συμμετοχή τους μας έδωσαν τα φτερά να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να υλοποιούμε πρωτοποριακές ιδέες, που διαφοροποιούν την εταιρία μας στο δύσκολο εγχείρημα της ικανοποίησης των πελατών μας. Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας, στη Διεθνή Έκθεση Ενέργειας Climatherm 2010, που διεξάγεται στον Ανατολικό Αερολιμένα Ελληνικό, από τις 3 έως τις 7 Μαρτίου Η έκθεση CLIMATHERM πραγµατοποιείται κάθε 2 χρόνια και θεωρείται ως η σημαντικότερη έκθεση στο χώρο της ενέργειας, µε εξειδίκευση σε τομείς όπως: κλιματισμός, θέρμανση, ηλιακή ενέργεια, φυσικό αέριο, υγραέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

14 14 Ι ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ Περονοφόρα Υγραερίου από τον Γεράσιμο Βανδώρο Εμπορικό Διευθυντή της Shell Gas Τα περονοφόρα υγραερίου θεωρούνται μια πρωτοποριακή επιλογή, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι αποτελεί μια αποδοτική, εύχρηστη και ασφαλής λύση. Για τους παραπάνω λόγους πολλές επιχειρήσεις, ύστερα από σχετική έρευνα, επιλέγουν το υγραέριο ως καύσιμο για τα περονοφόρα οχήματα τους. Οι χειριστές και το υπόλοιπο προσωπικό δουλεύουν πιο αποδοτικά σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Η χρήση υγραερίου συνιστάται ιδιαίτερα σε εταιρείες τροφίμων, οι οποίες στο πλαίσιο της πιστοποίησης κατά HACCP μπορούν να επιδοτηθούν και για την αγορά περονοφόρου υγραερίου. Επίσης, η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη σε βιομηχανίες φαρμάκων, εκτυπώσεων, ποτών, μεταφορών, μηχανημάτων, οικοδομικών υλικών, ενδυμάτων και λοιπών αποθηκών, δεδομένου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στα περονοφόρα οχήματα με υγραέριο παρέχεται η δυνατότητα για αδιάλειπτη λειτουργία σε 24ώρη βάση. Η διαδικασία του ανεφοδιασμού διαρκεί μόνο 5 λεπτά και είναι εύκολη, καθαρή και δεν δημιουργεί καυσαέρια και απορρίμματα. O υψηλός βαθμός απόδοσης κατά την καύση του υγραερίου σημαίνει επίσης λιγότερη συντήρηση στον κινητήρα του περονοφόρου, έτσι ώστε τα περονοφόρα να παραμένουν λιγότερο χρόνο εκτός λειτουργίας. Πρωτοποριακή εφαρμογή της Shell Gas Η Shell Gas έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή εφαρμογή, ειδικής φιάλης για την υγραεριοκίνηση των περονοφόρων οχημάτων, η οποία προσφέρει στον χρηστή: Ασφάλεια και ευκολία στη σύνδεση και αποσύνδεση της φιάλης υγραερίου, μέσω ειδικού ταχυσυνδέσμου. Μεγιστοποίηση της ομαλής τροφοδοσίας του υποβιβαστή πίεσης (πνεύμονα) του περονοφόρου, μέσω του ειδικού σχεδιασμού της φιάλης υγραερίου. Παροχή ολοκληρωμένου πακέτου εξυπηρέτησης (προσαρμογή του συστήματος φιάλης Shell Gas, απρόσκοπτος εφοδιασμός αερίου καυσίμου στον χώρο εργασίας, τεχνική υποστήριξη και service για το κομμάτι του υγραερίου με την εγγύηση της SHELL GAS). Εύκολο και απρόσκοπτο εφοδιασμό, μέσω του εκτεταμένου δικτύου εξειδικευμένων συνεργατών της, με απλή τηλεφωνική κλήση στο κέντρο Ένα από τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι πως η προσαρμογή του συστήματος της ειδικής φιάλης Shell Gas, στα περονοφόρα υγραερίου, προσφέρεται δωρεάν. Εναλλακτικά για μεγάλες εφαρμογές και αναλόγως του χωροταξικού σχεδιασμού των εγκαταστάσεων του πελάτη, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ενιαίου συστήματος δεξαμενής με αντλία τροφοδοσίας, προς τα περονοφόρα οχήματα. Η εφαρμογή είναι εφικτή για πολλούς τύπους περονοφόρων, καθώς οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της Shell Gas, έχουν τη δυνατότητα μετατροπής των βενζινοκίνητων περονοφόρων σε υγραεριοκίνητα.

15 Customer Service (Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών) Ώρες Λειτουργίας 08:00 16:00 Τηλέφωνα Παραγγελιών (Χύμα & Εμφιαλωμένο) & & (Β. Ελλάδα & Ιωάννινα) Home Delivery (παράδοση φιαλών στο χώρο σας) (χωρίς χρέωση) FAX Γραμμή Παραπόνων (χωρίς χρέωση) Τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης & & (Β. Ελλάδα & Ιωάννινα) Κεντρικά Γραφεία Shell Gas Ιλισού 123, Μοσχάτο Τηλ.: & Fax: Εγκαταστάσεις (Έδρα) Ασπρόπυργος Όπισθεν Ελλ. Διυλ. Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Αττικής Τηλ: Fax: Θεσσαλονίκη Οδός προς Καλοχώρι, Νέα Μενεμένη Τ.Θ.: 183 / Τ.Κ.: Τηλ.: Fax: Ιωάννινα ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων Τηλ. & Fax:

16

Ολοκληρωμένο Σύστημα Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου στο Υγραέριο Κίνησης. Δημοσιογραφική Παρουσίαση Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Ολοκληρωμένο Σύστημα Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου στο Υγραέριο Κίνησης. Δημοσιογραφική Παρουσίαση Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 Ολοκληρωμένο Σύστημα Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου στο Υγραέριο Κίνησης Δημοσιογραφική Παρουσίαση Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 Coral Gas Η Ιστορία μας 1965 Έναρξη Δραστηριότητας 1986 Εξαγορά Minogas & ίδρυση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι δύο μίγματα υδρογονανθράκων που χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Η Αγορά του Φυσικού Αερίου στην Αττική. Νοέμβριος 2011

Η Αγορά του Φυσικού Αερίου στην Αττική. Νοέμβριος 2011 Η Αγορά του Φυσικού Αερίου στην Αττική Νοέμβριος 2011 1 Σύγχρονη Φιλοσοφία, Δυναμική Αποστολή H Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. (ΕΠΑ Αττικής) ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2001 και είναι ο αποκλειστικός

Διαβάστε περισσότερα

Πετρέλαιο Κίνησης 21% Μαζούτ 18% Πετρέλαιο Θέρµανσης

Πετρέλαιο Κίνησης 21% Μαζούτ 18% Πετρέλαιο Θέρµανσης «Φυσικό Αέριο στο Μεγάλο Εµπορικό και Βιοµηχανικό Τοµέα της Αττικής: Ανάπτυξη και ιαχείριση Μεγάλων Πελατών περιόδου 2004-2009» 2009» ΕΠΑ Αττικής Νοέµβριος 2010 Αναστάσιος Τόσιος ιευθυντής Τεχνικής Εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

H πιο ολοκληρωμένη γκάμα φυσικού αερίου

H πιο ολοκληρωμένη γκάμα φυσικού αερίου H πιο ολοκληρωμένη γκάμα φυσικού αερίου Που μπορώ να βρω πληροφορίες όπως για παράδειγμα της περιοδικής συντήρησης, για το εργοστασιακά τοποθετημένο σύστημα του φυσικού αερίου; Στην επίσημη ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Θερμές ευχές! ΤΕΥΧΟΣ 20 Ι ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010. www.coralgas.gr. Home Delivery Παράδοση Φιαλών Υγραερίου στο Σπίτι. Σε αυτό το τεύχος: 2 Ι EDITORIAL

Θερμές ευχές! ΤΕΥΧΟΣ 20 Ι ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010. www.coralgas.gr. Home Delivery Παράδοση Φιαλών Υγραερίου στο Σπίτι. Σε αυτό το τεύχος: 2 Ι EDITORIAL ΤΕΥΧΟΣ 20 Ι ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 www.coralgas.gr Σε αυτό το τεύχος: 2 Ι EDITORIAL ΥΓΙΕΙΝΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3 Ι Σεμινάριο Aμυντικής Oδήγησης της Coral GAS 4 Ι «Τα ατυχήματα δεν είναι θέμα τύχης. Αναγνωρίζω

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Καραμπάτσος. Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc - DS Consulting

Γιάννης Καραμπάτσος. Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc - DS Consulting Γιάννης Καραμπάτσος Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc - DS Consulting Κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου Η ηλιακή ορατή ακτινοβολία, η οποία έχει μικρό μήκος κύματος, φτάνει στην επιφάνεια της

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η κλιματική αλλαγή? Ποιά είναι τα αέρια του θερμοκηπίου?

Τι είναι η κλιματική αλλαγή? Ποιά είναι τα αέρια του θερμοκηπίου? Ενημερωτικό Υλικό Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα Πως επηρεάζουν το Περιβάλλον και πως μπορούν να μετρούν το Ανθρακικό τους Αποτύπωμα? Τ ι είναι? Τι είναι η κλιματική αλλαγή?

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ GAS EXPERTS

ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ GAS EXPERTS ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ GAS EXPERTS Αναμφισβήτητα, η υγραεριοκίνηση αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο χώρο της αυτοκίνησης αυτή την περίοδο. Το υγραέριο (LPG ή Liquefied Petroleum Gas) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

News. Passion. Alfa. Νέα μοντέλα Οικιακών Κλιματιστικών με κορυφαία. στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Σειρά. Σειρά

News. Passion. Alfa. Νέα μοντέλα Οικιακών Κλιματιστικών με κορυφαία. στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Σειρά. Σειρά News ΤΕΥΧΟΣ 13 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 by Γνωρίστε τον κλιματισμό Γνωρίστε την Νέα μοντέλα Οικιακών Κλιματιστικών με κορυφαία τεχνολογία στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς Σειρά Passion Απόλυτος έλεγχος

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. (ISO 9001 ISO 22000 ISO 14001 ISO 27001 ISO 50001 OHSAS 18001) Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ AutogasAthens Tuesday, 26 July 2011 12:54 - Last Updated Monday, 24 October 2011 09:08

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ AutogasAthens Tuesday, 26 July 2011 12:54 - Last Updated Monday, 24 October 2011 09:08 ΠΡΟΣ : ΕΡΤ A.E. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 22/07/2011 Στα πλαίσια της καλής γειτονίας και με την κρίση που βιώνουμε όλοι μας το τελευταίο διάστημα, αλλά και με τις συνεχόμενες αυξήσεις που παίρνει η βενζίνη και που

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Εργασία των μαθητριών: Μπουδαλάκη Κλεοπάτρα, Λιολιοσίδου Χριστίνα, Υψηλοπούλου Δέσποινα.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Εργασία των μαθητριών: Μπουδαλάκη Κλεοπάτρα, Λιολιοσίδου Χριστίνα, Υψηλοπούλου Δέσποινα. ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Εργασία των μαθητριών: Μπουδαλάκη Κλεοπάτρα, Λιολιοσίδου Χριστίνα, Υψηλοπούλου Δέσποινα. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Το φυσικό αέριο είναι: Το φυσικό αέριο είναι ένα φυσικό προϊόν που βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Καλές γιορτές! Νέα εγκατάσταση στα Ιωάννινα. editorial. www.shellgas.gr. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Καλές γιορτές! Νέα εγκατάσταση στα Ιωάννινα. editorial. www.shellgas.gr. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, ΤΕΥΧΟΣ 16 Ι ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 www.shellgas.gr editorial Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, από τον Ντίνο Ντάσιο Operation, Distribution, Supply & Technical Manager Η Shell Gas, εμφανίσθηκε στην σταδιοδρομία

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -1-

Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -1- ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα Πως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις επηρεάζουν το περιβάλλον και πως μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση

Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση Πώς θα χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Anytime Η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια της Anytime σάς συνοδεύουν παντού και πάντα. Η Anytime βρίσκεται κοντά σας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα

Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα 6 ο Φόρουμ Ενέργειας Πάτρα, 03-04 Φεβρουαρίου 2017 Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα Γεώργιος Πολυχρονίου Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής, Ανάπτυξης, Διοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

Κλιματική Αλλαγή: Φυσική διαδικασία ή ανθρώπινη επέμβαση;

Κλιματική Αλλαγή: Φυσική διαδικασία ή ανθρώπινη επέμβαση; Κλιματική Αλλαγή: Φυσική διαδικασία ή ανθρώπινη επέμβαση; TοΦαινόμενοΘερμοκηπίου Ηλιακή ακτινοβολία διαπερνάει την ατμόσφαιρα της Γης Μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας ανακλάται από τη Γη και την ατμόσφαιρα

Διαβάστε περισσότερα

Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο

Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ Poseidon Med II: Το όχημα

Διαβάστε περισσότερα

editorial Τεύχος 2ο - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 Τεύχος 3ο - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Τεύχος 1ο - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008

editorial Τεύχος 2ο - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 Τεύχος 3ο - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Τεύχος 1ο - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 2 editorial Με τον ερχομό του καινούριου χρόνου, μεταφέροντας τις προσδοκίες και τα απραγματοποίητα όνειρά μας, οφείλουμε ως ένα βαθμό να κάνουμε και την αυτοκριτική μας για όσα καταφέραμε και για όσα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 28 Ι ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

ΤΕΥΧΟΣ 28 Ι ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 28 Ι ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 www.coralgas.gr H Coral Gas φέρνει την καινοτομία στην αγορά του υγραερίου. 2 Ι EDITORIAL Αγαπητοί πελάτες, συνεργάτες και φίλοι, από τον ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΧΑΡΙΤΌΠΟΥΛΟ Εμπορικό Διευθυντή

Διαβάστε περισσότερα

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm.

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Η Halcotherm ιδρύθηκε το 1986 και η έδρα της βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΟΡΑ ΤΕΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 1 Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος Hellenic Petroleum Marketing Companies Association Ο ΣΕΕΠΕ λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣYΜΠYΚΝΩΣΗΣ ΣΕΙΡΑ VICTRIX. Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης θέρμανσης & οικιακού νερού

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣYΜΠYΚΝΩΣΗΣ ΣΕΙΡΑ VICTRIX. Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης θέρμανσης & οικιακού νερού ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣYΜΠYΚΝΩΣΗΣ ΣΕΙΡΑ VICTRIX Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης θέρμανσης & οικιακού νερού ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ Σειρά VICTRIX Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης, κλειστού θαλάμου καύσης

Διαβάστε περισσότερα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ. Το ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο και οι προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος

Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος 26 Νοεμβρίου, 2008 Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος Βιώσιμο καύσιμο για τη μελλοντική αυτοκίνηση Ικανό να περιορίσει τις εκπομπές CO 2 από τον Ευρωπαϊκό τομέα οδικών μεταφορών πάνω από 50% μέχρι το 2050

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα

Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα Αναμφισβήτητα οι μεταφορές έχουν θεμελιώδη σημασία για την οικονομία και

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουµε τις επενδύσεις

Συνεχίζουµε τις επενδύσεις Συνεχίζουµε τις επενδύσεις Συνεχίζουµε τις επενδύσεις. Νέες Εταιρίες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Ανατολ. Μακεδονία & Θράκη µέχρι σήµερα 35 εκ. 2014 2018 59 εκ. Κεντρική Μακεδονία µέχρι σήµερα 50 εκ. 2014 2018

Διαβάστε περισσότερα

25 % 101,5 % 15 % 97,3 % ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! << www.klimatika.gr >>

25 % 101,5 % 15 % 97,3 % ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! << www.klimatika.gr >> ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ! Υψηλές αποδόσεις, που πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις NAI ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ! Compact λέβητας για εύκολη εγκατάσταση! Απλός και εύχρηστος για ακόμα μεγάλυτερη

Διαβάστε περισσότερα

Η Glassdrive είναι µια διεθνής αναπτυσσόµενη εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου.

Η Glassdrive είναι µια διεθνής αναπτυσσόµενη εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου. Εταιρική Παρουσίαση Η Glassdrive είναι µια διεθνής αναπτυσσόµενη εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου. Δραστηριοποιείται σήµερα σε έντεκα (11) Ευρωπαϊκές

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικοί ρύποι H χλωρίδα της γης (µεγαλύτερη φυσική πηγή εκποµπής αερίων ρύπων ) Τα δέντρα και τα φυτά µέσω της φωτοσύνθεσης Ανθρώπινες ραστηριότητες

Φυσικοί ρύποι H χλωρίδα της γης (µεγαλύτερη φυσική πηγή εκποµπής αερίων ρύπων ) Τα δέντρα και τα φυτά µέσω της φωτοσύνθεσης Ανθρώπινες ραστηριότητες Ατµοσφαιρική ρύπανση Μαρή Νεαμονίτης Παλαιολόγου Παπαβασιλείου Ορισµός Ανεπιθύµητη αλλαγή στα φυσικά, χηµικά και βιολογικά χαρακτηριστικά του αέρα ζηµιογόνος για όλους τους οργανισµούς Πώς προκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

Πυψηλής ποιότητας, πάντα με εξειδίκευση και

Πυψηλής ποιότητας, πάντα με εξειδίκευση και Safety First αρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες πυρασφάλειας Πυψηλής ποιότητας, πάντα με εξειδίκευση και πιστοποίηση, τηρώντας όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και νομοθεσίες. Σφραγίδα εγγύησης αποτελεί η πιστοποίησή

Διαβάστε περισσότερα

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πλαίσιο και πολιτικές στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πλαίσιο και πολιτικές στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πλαίσιο και πολιτικές στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης Στόχοι της Ευρωπαϊκής και Εθνικής Ενεργειακής Πολιτικής: Η Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η

Διαβάστε περισσότερα

Ο δευτερογενής τομέας παραγωγής, η βιομηχανία, παράγει την ηλεκτρική ενέργεια και τα καύσιμα που χρησιμοποιούμε. Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ διακρίνεται σε

Ο δευτερογενής τομέας παραγωγής, η βιομηχανία, παράγει την ηλεκτρική ενέργεια και τα καύσιμα που χρησιμοποιούμε. Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ διακρίνεται σε στον κόσμο Οι κινήσεις της Ευρώπης για «πράσινη» ενέργεια Χρειαζόμαστε ενέργεια για όλους τους τομείς παραγωγής, για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας, να φωταγωγήσουμε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τα σχολεία,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ http://www.teachernet.gov.uk/sustainableschools/ Μετάφραση από τα αγγλικά: Ειρήνη Λυμπέρη ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Η αειφόρος

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για εμάς. Η αποστολή μας

Λίγα λόγια για εμάς. Η αποστολή μας Λίγα λόγια για εμάς Η Επιθεώρηση πωλήσεων Δημήτρη Αναστασίου (A Team) αποτελεί μία εκ των 11 Επιθεωρήσεων (πανελλαδικά) της Εθνικής Ασφαλιστικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη και υποκαταστήματα στην Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης

TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης Making Our World Safer TÜV HELLAS (TÜV NORD) Η TÜV HELLASείναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Έντιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Έντιμοι κύριοι Υπουργοί. Έντιμοι κύριοι Βουλευτές, Κυρίες και Κύριοι,

Έντιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Έντιμοι κύριοι Υπουργοί. Έντιμοι κύριοι Βουλευτές, Κυρίες και Κύριοι, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ AVRUPA KOMİSYONU EUROPEAN COMMISSION ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ KIBRIS TEMSİLCİLİĞİ REPRESENTATION IN CYPRUS Επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Ενεργειακού Γραφείου Πολιτών Χαιρετισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Δραστηριότητα και προοπτική των ΕΛΠΕ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Δραστηριότητα και προοπτική των ΕΛΠΕ 14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Η Ελλάδα ως κόμβος στον 21ο αιώνα Η διοίκηση των εμπορικών, ενεργειακών και ναυτιλιακών δικτύων ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Δραστηριότητα και προοπτική των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκη, 23/11/2018

Διαβάστε περισσότερα

TUNAP ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. Εσωτερικό Έγγραφο. Τεχνική Πιστοποίηση TÜV Δελτίο Τύπου και Πληροφορίες. Θέμα

TUNAP ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. Εσωτερικό Έγγραφο. Τεχνική Πιστοποίηση TÜV Δελτίο Τύπου και Πληροφορίες. Θέμα TUNAP ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. Εσωτερικό Έγγραφο Θέμα Τεχνική Πιστοποίηση TÜV Δελτίο Τύπου και Πληροφορίες Περιεχόμενα: Σελ. Δελτίο Τύπου 2 Τί είναι η TÜV; 3 Τί είναι Πιστοποιημένο 3 Προϊόν; Πιστοποιημένα Προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Οι επιχειρήσεις του κλάδου Θέρμανσης και Ενέργειας απέναντι στις προκλήσεις της Ενεργειακής σήμανσης και του Οικολογικού Σχεδιασμού

Οι επιχειρήσεις του κλάδου Θέρμανσης και Ενέργειας απέναντι στις προκλήσεις της Ενεργειακής σήμανσης και του Οικολογικού Σχεδιασμού Οι επιχειρήσεις του κλάδου Θέρμανσης και Ενέργειας απέναντι στις προκλήσεις της Ενεργειακής σήμανσης και του Οικολογικού Σχεδιασμού Ημερίδα Οικολογικός Σχεδιασμός & Ενεργειακή Επισήμανση: Οι κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ISO 9001 σε εργοληπτικές και άλλες επιχειρήσεις μηχανικών

ISO 9001 σε εργοληπτικές και άλλες επιχειρήσεις μηχανικών Συστήματα Πoιότητας ISO 9001 σε εργοληπτικές και άλλες επιχειρήσεις μηχανικών Γιώργος Σταμπουλής Χημικός Μηχανικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ενημέρωση για τη φύση, το περιεχόμενο, τον τρόπο εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εισαγωγή γή Η Schneider Electric νοιάζεται για την ελληνική οικονομία & κοινωνία Βοηθά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ. Για περισσότερα από 40 χρόνια, οι δραστηριότητες της ΜΟΒΙΑΚ επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη 3 βασικών τομέων:

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ. Για περισσότερα από 40 χρόνια, οι δραστηριότητες της ΜΟΒΙΑΚ επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη 3 βασικών τομέων: ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Η εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1977 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στα Βαλκάνια, την Ευρώπη όσον αφορά την κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

TECHNODYNE. Υπηρεσίες Υψηλής Τεχνολογίας ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ»

TECHNODYNE. Υπηρεσίες Υψηλής Τεχνολογίας ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ» TECHNODYNE Ε.Π.Ε. Υπηρεσίες Υψηλής Τεχνολογίας ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ» ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2018 Δελτίο Τύπου Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ - ELIHMED

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ - ELIHMED ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ - ELIHMED Ημερομηνία συμπλήρωσης: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΤΙΡΙΟΥ Πιλοτική Κατοικία: Τοποθεσία: Ιδιοκτήτης: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΩΤΟΜΕΝΟΥ Φύλο: Α Θ Ηλικία: Αρχηγός νοικοκυριού: Μέλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΚH ΑΛΛΑΓH Μέρος Α : Αίτια

ΚΛΙΜΑΤΙΚH ΑΛΛΑΓH Μέρος Α : Αίτια ΚΛΙΜΑΤΙΚH ΑΛΛΑΓH Μέρος Α : Αίτια Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στις μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών σε παγκόσμια κλίμακα που οφείλονται σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Η κλιματική αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Eco Building Conference 2012

Eco Building Conference 2012 Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 MEC EXPO CENTER Eco Building Conference 2012 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτήρια και την Πράσινη Ανάπτυξη Χτίζοντας το Μέλλον Το Χτίζοντας το

Διαβάστε περισσότερα

υγιεινήασφάλειαπεριβάλλον

υγιεινήασφάλειαπεριβάλλον ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 υγιεινήασφάλειαπεριβάλλον π & βιώσιµη ανάπτυξη ΤΕΥΧΟΣ 2 Αγαπητοί συνάδελφοι, Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσής σας, στο δεύτερο ενημερωτικό δελτίο Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Ο νέος, σύγχρονος τρόπος ασφάλισης! Η Anytime αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή στην ιδιωτική ασφάλιση. Πρόκειται για έναν νέο μοναδικό τρόπο να ασφαλιστείτε εύκολα, σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας. ΥΦΑ στη Ναυτιλία: Προοπτικές Ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας. ΥΦΑ στη Ναυτιλία: Προοπτικές Ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ. ΥΦΑ στη Ναυτιλία: Προοπτικές Ανάπτυξης στη

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας GRV Energy Solutions S.A Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας Ανανεώσιμες Πηγές Σκοπός της GRV Ενεργειακές Εφαρμογές Α.Ε. είναι η κατασκευή ενεργειακών συστημάτων που σέβονται το περιβάλλον με εκμετάλλευση

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για την εταιρία 121 χρόνια λειτουργίας

Λίγα λόγια για την εταιρία 121 χρόνια λειτουργίας Λίγα λόγια για την εταιρία 121 χρόνια λειτουργίας Στις 15 Ιουνίου 1891, ιδρύεται η Εθνική Ασφαλιστική με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος & σε συνεργασία με τα 4 κορυφαία ιδρύματα της χώρας Αναπτύσσεται

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΑ ΑΕΡΑΚΙ ΦΥΣΑ ΜΕ!

ΦΥΣΑ ΑΕΡΑΚΙ ΦΥΣΑ ΜΕ! ΦΥΣΑ ΑΕΡΑΚΙ ΦΥΣΑ ΜΕ! Το 2019 θα το θυμόμαστε ως την χρονιά που κάτι άλλαξε. Τα παιδιά βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας από τους μεγάλους να δράσουν κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτό το βιβλίο που κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ. Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ. Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010 Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010 Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας για να απευθύνω

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α 4η ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΕΝΕ

ΗΜΕΡΙ Α 4η ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΕΝΕ ΗΜΕΡΙ Α 4η ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΕΝΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Β2Β 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΘΕΡΜΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΜΟΝΑ ΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Π.Ε. ΜΕ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΚΤ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΒΗΕ Greek Solar Industry

Διαβάστε περισσότερα

P&S LPG Gas Ltd Πάφος Απρίλιος 2017

P&S LPG Gas Ltd Πάφος Απρίλιος 2017 Σταθμός Αποθήκευσης και Διακίνησης Καυσίμων Βασιλικού P&S LPG Gas Ltd Πάφος Απρίλιος 2017 1 1. Εισαγωγή Το παρόν ενημερωτικό φυλλάδιο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωστοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Πηγές Ενέργειας για τον 21ο αιώνα

Πηγές Ενέργειας για τον 21ο αιώνα Πηγές Ενέργειας για τον 21ο αιώνα Πετρέλαιο Κάρβουνο ΑΠΕ Εξοικονόμηση Φυσικό Αέριο Υδρογόνο Πυρηνική Σύντηξη (?) Γ. Μπεργελές Καθηγητής Ε.Μ.Π www.aerolab.ntua.gr e mail: bergeles@fluid.mech.ntua.gr Ενέργεια-Περιβάλλον-Αειφορία

Διαβάστε περισσότερα

19_05_2016. Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα. End to End value added services for your Customer. Εξυπηρετώντας πολλαπλά σημεία λιανικής σε αστικό περιβάλλον

19_05_2016. Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα. End to End value added services for your Customer. Εξυπηρετώντας πολλαπλά σημεία λιανικής σε αστικό περιβάλλον End to End value added services for your Customer Εξυπηρετώντας πολλαπλά σημεία λιανικής σε αστικό περιβάλλον Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα Managing Partner 19_05_2016 Αποστολή Να προσφέρει στους πελάτες το ανταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

12 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ!

12 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ! ΤΕΥΧΟΣ 17 Ι ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 www.shell.gr/lpg Σε αυτό το τεύχος: ΥΓΙΕΙΝΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3 Ι 12 κανόνες που σώζουν ζωές! 4 Ι Καλοκαίρι και σωστή διατροφή ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ 6 Ι Παρουσιαση: Γιώργος Κανέλλος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΑΣΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΜΑΝΑΣΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Νησί που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Μόνιμος πληθυσμός (απογρ. 2011) 680.000 κάτοικοι. Ελκυστικός τουριστικός προορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Ελληνικού ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην εποχή του ΥΦΑ

Ο ρόλος του Ελληνικού ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην εποχή του ΥΦΑ POSEIDON MED II LNG Bunkering Project Μαρία Θεοδωρίδου Poseidon Med II Project Management Team Τμήμα Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ ΑΕ. Ο ρόλος του Ελληνικού ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην εποχή του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Έτους/ Δ τριμήνου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Έτους/ Δ τριμήνου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 Φεβρουαρίου 2012 Αποτελέσματα Έτους/ Δ τριμήνου 2012 Ικανοποιητικά αποτελέσματα σε ένα δύσκολο περιβάλλον Έναρξη συνεισφοράς διυλιστηρίου Ελευσίνας Επιτυχής ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 Η Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε. (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφία. Είναι μια πρωτοποριακή και συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρία που καταφέρνει να είναι πάντα στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων.

Φιλοσοφία. Είναι μια πρωτοποριακή και συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρία που καταφέρνει να είναι πάντα στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων. Φιλοσοφία Η ACE Ηλεκτρονικά Ισχύος ΕΠΕ εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τόσο στο χώρο των Ηλεκτρονικών Ισχύος όσο και στο χώρο των Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας στον οποίο έχει εισχωρήσει

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2014

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2014 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2014 Εταιρική ταυτότητα Η INFOTRUST ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ιδρύθηκε το Μάιο του 1998 στη Θεσσαλονίκη. Σε μικρό χρονικό διάστημα οι στρατηγικές και μεθοδικές κινήσεις των δύο εταίρων, του

Διαβάστε περισσότερα

«Χείρα Βοηθείας» στο Περιβάλλον με Φυσικό Αέριο

«Χείρα Βοηθείας» στο Περιβάλλον με Φυσικό Αέριο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧ.ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019 «Χείρα Βοηθείας» στο Περιβάλλον με Φυσικό Αέριο Η ενέργεια αποτελεί έναν από τους δυναμικούς και σημαντικούς τομείς της οικονομίας των περισσοτέρων χωρών.

Διαβάστε περισσότερα

CASE STUDY: ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

CASE STUDY: ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ CASE STUDY: ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Απρίλιος 2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Close the Loop πρόσφατα ολοκλήρωσε μελέτη υπολογισμού του Ανθρακικού Αποτυπώματος ελαιόλαδου, το οποίο διατίθεται από την εταιρεία Σελλάς

Διαβάστε περισσότερα

Honda earthdreams Κοιτάζοντας στο μέλλον, σκοπός μας είναι να γίνουμε η εταιρεία που το σύνολο της κοινωνίας θα θέλει να υπάρχουμε.

Honda earthdreams Κοιτάζοντας στο μέλλον, σκοπός μας είναι να γίνουμε η εταιρεία που το σύνολο της κοινωνίας θα θέλει να υπάρχουμε. Κοιτάζοντας στο μέλλον, σκοπός μας είναι να γίνουμε η εταιρεία που το σύνολο της κοινωνίας θα θέλει να υπάρχουμε. Soichiro Honda, 1956 ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ή ΑΝΑΓΚΗ Πωληθέντα Αυτοκίνητα ανά περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1 Περιεχόμενα 1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΝΘΡΑΚΑ Τι είναι ανθρακικό αποτύπωμα Ατομικό ανθρακικό αποτύπωμα

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΝΘΡΑΚΑ Τι είναι ανθρακικό αποτύπωμα Ατομικό ανθρακικό αποτύπωμα Τι είναι ανθρακικό αποτύπωμα Το ανθρακικό αποτύπωμα είναι το μέτρο της συνολικής ποσότητας των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται άμεσα ή έμμεσα από μία δραστηριότητα είτε συσσωρεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ασφαλείας Δεδομένων Πιστοποίηση ISO 27001:2013 από την TÜV Austria Hellas

Πολιτική Ασφαλείας Δεδομένων Πιστοποίηση ISO 27001:2013 από την TÜV Austria Hellas Πολιτική Ασφαλείας Δεδομένων Πιστοποίηση ISO 27001:2013 από την TÜV Austria Hellas Αποστολή της Retail@Link & Πολιτική Ασφαλείας 12 χρόνια εμπειρίας Στη διασύνδεση επιχειρήσεων με >11.500.000 Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Α.Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Καθηγητής Ηλίας Ζήλας MSc in Information Systems ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΤΟΣ 2008-2009 ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ - ΟΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων ΚΑΠΕ, 21 Ιουνίου 2016 Κωνσταντίνος Αλβανός, ΜΒΑ Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας Ανακαίνιση υφιστάμενης οικοδομής

Διαβάστε περισσότερα

Είναι μια καταγραφή/υπολογισμός των ποσοτήτων

Είναι μια καταγραφή/υπολογισμός των ποσοτήτων Απογραφές Εκπομπών: α) Γενικά, β) Ειδικά για τις ανάγκες απογραφής CO 2 σε αστική περιοχή Θεόδωρος Ζαχαριάδης Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου τηλ. 25 002304,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον

Πολιτική για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον Πολιτική για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον Παγκόσμια Πολιτική της Novartis 1 Μαρτίου 2014 Έκδοση HSE 001.V1.EL 1. Εισαγωγή Στη Novartis, ο στόχος μας είναι να είμαστε ηγέτες στην Υγεία, την

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής

Στρατηγική αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής Στρατηγική αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής Κείμενο θέσεων και πολιτικής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κατά τα τελευταία 100 χρόνια η συγκέντρωση CO2 στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί κυρίως λόγω της χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτήρια και την Πράσινη Ανάπτυξη

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτήρια και την Πράσινη Ανάπτυξη ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτήρια και την Πράσινη Ανάπτυξη Χτίζοντας το Μέλλον Το Χτίζοντας το Μέλλον είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Πληροφορίες & Συχνές Ερωτήσεις. Σχετικά με τα ειδικά εξελιγμένα ενεργά Συστατικά για το υγραέριο (LPG) micrologic PREMIUM 163 και 164

Γενικές Πληροφορίες & Συχνές Ερωτήσεις. Σχετικά με τα ειδικά εξελιγμένα ενεργά Συστατικά για το υγραέριο (LPG) micrologic PREMIUM 163 και 164 Γενικές Πληροφορίες & Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τα ειδικά εξελιγμένα ενεργά Συστατικά για το υγραέριο (LPG) micrologic PREMIUM 163 και 164 Η ιστορία Το έτος 2006 ξεκίνησε η συνεργασία της Adam Opel GmbH,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Η Eταιρεία 4. Το Όραμά μας 6. Ιστορική Διαδρομή 8. Δραστηριότητες 10. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 18. Ανθρώπινο Δυναμικό 20

Περιεχόμενα. Η Eταιρεία 4. Το Όραμά μας 6. Ιστορική Διαδρομή 8. Δραστηριότητες 10. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 18. Ανθρώπινο Δυναμικό 20 1 Περιεχόμενα Η Eταιρεία 4 Το Όραμά μας 6 Ιστορική Διαδρομή 8 2 3 Δραστηριότητες 10 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 18 Ανθρώπινο Δυναμικό 20 Πιστοποιήσεις 22 H Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός

Διαβάστε περισσότερα

(Σανταµούρης Μ., 2006).

(Σανταµούρης Μ., 2006). Β. ΠΗΓΕΣ ΙΟΞΕΙ ΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (CO 2 ) Οι πιο σηµαντικές πηγές διοξειδίου προέρχονται από την καύση ορυκτών καυσίµων και την δαπάνη ενέργειας γενικότερα. Οι δύο προεκτάσεις της ανθρώπινης ζωής που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πράσινη εφοδιαστική, ανθρακικό αποτύπωμα και αεριοκίνηση: Υφιστάμενη κατάσταση, δράσεις και προκλήσεις για τον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών

Πράσινη εφοδιαστική, ανθρακικό αποτύπωμα και αεριοκίνηση: Υφιστάμενη κατάσταση, δράσεις και προκλήσεις για τον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών ψ Πράσινη εφοδιαστική, ανθρακικό αποτύπωμα και αεριοκίνηση: Υφιστάμενη κατάσταση, δράσεις και προκλήσεις για τον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης Διευθύνων Σύμβουλος vzeimp@optilog.gr

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Λύκειο Ναυπάκτου Έτος: Τμήμα: Α 5 Ομάδα 3 : Σίνης Γιάννης, Τσιλιγιάννη Δήμητρα, Τύπα Ιωάννα, Χριστοφορίδη Αλεξάνδρα, Φράγκος Γιώργος

1 ο Λύκειο Ναυπάκτου Έτος: Τμήμα: Α 5 Ομάδα 3 : Σίνης Γιάννης, Τσιλιγιάννη Δήμητρα, Τύπα Ιωάννα, Χριστοφορίδη Αλεξάνδρα, Φράγκος Γιώργος 1 ο Λύκειο Ναυπάκτου Έτος: 2017-2018 Τμήμα: Α 5 Ομάδα 3 : Σίνης Γιάννης, Τσιλιγιάννη Δήμητρα, Τύπα Ιωάννα, Χριστοφορίδη Αλεξάνδρα, Φράγκος Γιώργος Θέμα : Εξοικονόμηση ενέργειας σε διάφορους τομείς της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΧΗ ΗΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Παναγιώτης Α. Σίσκος Καθηγητής Χηµείας Περιβάλλοντος Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών

ΕΝΑΡΧΗ ΗΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Παναγιώτης Α. Σίσκος Καθηγητής Χηµείας Περιβάλλοντος Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών ΕΝΑΡΧΗ ΗΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Παναγιώτης Α. Σίσκος Καθηγητής Χηµείας Περιβάλλοντος Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Σώµα Οµότιµων Καθηγητών, Αθήνα, 14.03.2011 1 Περιεχόµενα 1 Εισαγωγικά 3 Ενέργεια 4

Διαβάστε περισσότερα

ΘέτονταςτοπλαίσιογιατηνεδραίωσητουΥΦΑως ναυτιλιακό καύσιµο στην Ανατολική Μεσόγειο. .-Ε. Π. Μάργαρης, Καθηγητής

ΘέτονταςτοπλαίσιογιατηνεδραίωσητουΥΦΑως ναυτιλιακό καύσιµο στην Ανατολική Μεσόγειο. .-Ε. Π. Μάργαρης, Καθηγητής ΘέτονταςτοπλαίσιογιατηνεδραίωσητουΥΦΑως ναυτιλιακό καύσιµο στην Ανατολική Μεσόγειο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, 7-12-2018 Τεχνολογία Φυσικού Αερίου.-Ε. Π. Μάργαρης, Καθηγητής και Εφαρµογών Αυτής Τµήµα

Διαβάστε περισσότερα

Η δική σας επιχείρηση!

Η δική σας επιχείρηση! Εκπαίδευση Παροχές Ο δρόμος για την επιτυχία Η δική σας επιχείρηση! Καλώς ήλθατε στην ENJO! Καλώς ήλθατε στην ENJO! Η επιβάρυνση των υπόγειων υδάτων από τα χημικά και ο όγκος των αποβλήτων που αυξανόταν

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο 2 παρουσίαση Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο Ένας συνεταιρισμός, μία φιλοσοφία και 70 καταστήματα μέλη σε όλη την Ελλάδα. Τι σημαίνουν αυτά; Όμιλος Sinialo! Γνωρίστε τον! Επιμέλεια Γεωργία Αλεξίου Στη σημερινή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών μας αναγκών καλύπτεται από τα ορυκτά καύσιμα, το πετρέλαιο, τους ορυκτούς άνθρακες και το φυσικό αέριο. Τα αποθέματα όμως του πετρελαίου

Διαβάστε περισσότερα

TeleUnicom People Before Technology

TeleUnicom People Before Technology TeleUnicom People Before Technology Περιεχόμενα Βασικά Στοιχεία Φιλοσοφία Οργανόγραμμα Διανομή/Συνεργάτες Οικονομικά Στοιχεία Στρατηγικοί Στόχοι Οφέλη Συνεργασίας Βασικά στοιχεία Βασικά στοιχεία Η TeleUnicom

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος...σελίδα: 2. Πίνακες...σελίδα: 6. Επίλογος...σελίδα: 64. Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος...σελίδα: 2. Πίνακες...σελίδα: 6. Επίλογος...σελίδα: 64. Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος...σελίδα: 2 Πίνακες...σελίδα: 6 Επίλογος...σελίδα: 64 Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 Τα τεχνικά και λοιπά μεγέθη που αναφέρονται στην παρούσα έκθεση έχουν παραχωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι,

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι, Ομιλία της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη, στο 14 ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009 Κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εργασίας, η οποία εξελίσσεται σε έξι μέρη που δημοσιεύονται σε αντίστοιχα τεύχη. Τεύχος 1, 2013.

Το παρόν αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εργασίας, η οποία εξελίσσεται σε έξι μέρη που δημοσιεύονται σε αντίστοιχα τεύχη. Τεύχος 1, 2013. Είναι Πράγματι οι Γερμανοί Φτωχότεροι από τους Έλληνες, in DEEP ANALYSIS Ενέργεια Παγκόσμιες Ενεργειακές Ανάγκες της Περιόδου 2010-2040 του Ιωάννη Γατσίδα και της Θεοδώρας Νικολετοπούλου in DEEP ANALYSIS

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας

Κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας Κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (GPP/ΠΔΣ) αποτελούν προαιρετικό μέσο. Το παρόν έγγραφο παρέχει τα κριτήρια της ΕΕ για τις ΠΔΣ, τα οποία έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝ

Ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Σπουδαστής: Μαρίνος Ανδρέου Επιβλέπων Καθηγητής:Ματζινος Παναγιωτης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2013 Το υγραέριο LPG

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς. Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς. Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc Κηφισιά 08/09/2017 Τι είναι το ΣΔΑΕ; Ένα Σχέδιο Δράσης το οποίο παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner /

Διαβάστε περισσότερα

Κοπή πίτας ΔΕΔΔΗΕ 19 Ιανουαρίου 2015, Κωνσταντίνος Ζωντανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Κοπή πίτας ΔΕΔΔΗΕ 19 Ιανουαρίου 2015, Κωνσταντίνος Ζωντανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κοπή πίτας ΔΕΔΔΗΕ 19 Ιανουαρίου 2015, Κωνσταντίνος Ζωντανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κύριε Υπουργέ Κύριε Πρόεδρε της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων Κύριε εκπρόσωποι

Διαβάστε περισσότερα