Βραβεία Ασφάλειας για τη Shell Gas

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βραβεία Ασφάλειας για τη Shell Gas"

Transcript

1 ΤΕΥΧΟΣ 18 Ι ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Σε αυτό το τεύχος: EDITORIAL 2 Ι Στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής ΥΓΙΕΙΝΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3 Ι Βραβεία Ασφάλειας για την Shell Gas 4Ι Τεχνικό Σεµινάριο στην Heliosphera 5Ι Γρίπη Η1Ν1 6 Ι Υγραέριο & Εκποµπές Διοξειδίου του Άνθρακα (CO 2 ) ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ 8Ι Οι χρυσοί κανόνες ασφαλείας της Shell Gas...στην πράξη 8Ι Συνταξιοδότηση: Γιώργος Βουλγαρίδης ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ 10 Ι Παρουσιαση: Αφοί Ζουμπούρογλου ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 12 Ι Η Shell Gas ανταμείβει τους οικιακούς της πελάτες 13 Ι Climatherm 2010 ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ 14 Ι Περονοφόρα υγραερίου: αξιόπιστη και ασφαλής λύση Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής! H Shell Gas Hellas δραστηριοποιείται περισσότερο από 3 χρόνια χωρίς κάποιο ατύχημα που να έχει ως αποτέλεσμα συνέπειες, σε εργαζόμενό της αλλά και εργολάβο και συνεπώς να υπάρξει αποχή από την εργασία. συνέχεια στη σελίδα 2 Βραβεία Ασφάλειας για τη Shell Gas συνέχεια στη σελίδα 3 Η Shell Gas ανταμείβει τους οικιακούς της πελάτες Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης, μια νέα προωθητική ενέργεια ξεκινά από τη Shell Gas για τους οικιακούς πελάτες της. συνέχεια στη σελίδα 12

2 2 Ι EDITORIAL από τον Τόλη Βασιλακάκη Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Shell Gas Αγαπητοί συνεργάτες, Βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής και στο ξεκίνημα μιας νέας! Όπως ήδη θα έχετε ενημερωθεί, τόσο από τις επιστολές που έχετε λάβει από εμένα προσωπικά, όσο και από τις αναφορές που έχουν γίνει από τον τύπο και τα ΜΜΕ, η Shell υπέγραψε συμφωνίες με την Motor Oil Hellas A.E. για την πώληση των μετοχών της Shell Hellas Α.Ε. και Shell Gas Α.Ε.Β.Ε.Υ. Οι συμφωνίες αυτές είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής μελέτης που είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2008 για την Ελλάδα, και έρχονται σε συνέπεια με την γενικότερη στρατηγική του Ομίλου Shell, σύμφωνα με την οποία δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής (upstream) και στην κερδοφορία του τομέα διύλισης και εμπορίας (downstream). Στη συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας (downstream) που διατηρεί στην Ελλάδα περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων, της ασφάλτου, των χημικών, τις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής, τις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών, και του υγραερίου (LPG). Το δίκτυο των πρατηρίων θα εξακολουθήσει να διατηρεί το σήμα και τα προϊόντα της Shell κάτω από Σύμβαση Άδειας Χρήσης Σημάτων, ενώ η Shell Gas θα παραμείνει σαν ανεξάρτητη νομική οντότητα αλλάζοντας όμως επωνυμία και σήματα. Οι συμφωνίες αυτές τελούν υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών και ελπίζουμε να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΔΟΣΗΣ: Ντέλα Γουνελά ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ: eyeqcreative Ειρήνη Στέφα Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ανήκοντας σε έναν νέο μεγάλο όμιλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και με την υποστήριξη ενός από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε σαν εταιρία υγραερίου, με τη νέα μας εταιρική ταυτότητα, να διεξάγουμε τις δραστηριότητες μας κανονικά, με έμφαση στην ασφάλεια, εφαρμόζοντας τις ίδιες διαδικασίες και κανονισμούς και παραμένοντας σταθεροί στην προσπάθεια μας να προσδίδουμε αξία στα προϊόντα μας, στους πελάτες μας, στους συνεργάτες μας, στους εργαζομένους, και στους μετόχους. Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Shell Gas όλα αυτά τα χρόνια και να εκφράσω την ελπίδα μου και την σιγουριά για την άριστη συνεργασία μας στο μέλλον, κτίζοντας ένα νέο δυνατό σήμα στην αγορά του υγραερίου. Σας εύχομαι καλές γιορτές και ένα ευτυχισμένο νέο έτος.

3 ΥΓΙΕΙΝΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι 3 Βραβεία Ασφάλειας για τη Shell Gas από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, HSSE Manager & South Greece Technical Supervisor συνέχεια από τη σελίδα 1 Στις 26 Μαίου 2009 η εταιρία βραβεύτηκε από την παγκόσμια οργάνωση του Downstream για τη συμπλήρωση ωρών εργασίας χωρίς ατύχημα, από τον Μάιο του Οι δραστηριότητες συνεχίζονται έξι μήνες μετά τη βράβευση με μηδέν (0) ατυχήματα. Παράλληλα με την παραπάνω διάκριση, η ελληνική εταιρία υγραερίου σημείωσε άλλo ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Για δώδεκα συναπτά έτη μεταφέρει υγραέριο με τα ιδιόκτητα οχήματά της, χωρίς κανένα ατύχημα. Η παγκόσμια οργάνωση του υγραερίου επιβράβευσε την παραπάνω διάκριση, η οποία είναι αποτέλεσμα εξαιρετικής κουλτούρας ασφάλειας στις οδικές μεταφορές. Επίσης, η Shell Gas Hellas συνεχίζει να κάνει σημαντικά βήματα για να διατηρήσει και να βελτιώσει την ποιότητα, την ασφάλεια και τα περιβαλλοντολογικά θέματα των δραστηριοτήτων της. Το 2009 επαναπιστοποιήθηκε στο σύστημα ISO για όλες τις δραστηριότητες της εγκατάστασης Ασπροπύργου από την TUV Austria. Κατά την διάρκεια του 2008, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην ποιοτική διασφάλιση της παραγωγής φιαλιδίων, ώστε να πιστοποιηθεί η μονάδα παραγωγής του Ασπροπύργου στην νομοθεσία πιεστικών δοχείων και την επισήμανση π (ποιοτικός έλεγχος παραγωγής). Επιπλέον, η εταιρία προχώρησε στις ενέργειες που απαιτούνται από την νομοθεσία SEVEZO II για ατυχήματα μεγάλης έκτασης και έλαβε την έγκριση και θετικά σχόλια των αρμόδιων κρατικών αρχών. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ασφάλειας της Shell Gas Hellas, το οποίο προκύπτει από το πλαίσιο των διαδικασιών, την εφαρμογή τους, την ακεραιότητα του εξοπλισμού σε όλα τα επίπεδα και το υψηλό επίπεδο κουλτούρας του ανθρώπινου δυναμικού.

4 4 Ι ΥΓΙΕΙΝΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τεχνικό Σεμινάριο στην Heliosphera από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΝTOKO Τεχνική Υπηρεσία Shell Gas Στις 20 Μαΐου 2009 στη βιομηχανία παραγωγής συλλεκτών ηλιακής ενέργειας Heliosphera, στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε τεχνικό σεμινάριο. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο κ. Ντόκος Δημήτριος, Χημικός Μηχανικός μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Shell Gas, και ο κ. Γεωργιάδης Αντώνης, Χημικός Μηχανικός τεχνικός συνεργάτης της Shell Gas. Στο σεμινάριο συμμετείχαν τόσο οι μηχανικοί και τεχνικοί του εργοστασίου, καθώς και μέλη της διοίκησης της εταιρείας και εκπρόσωποι της εμπορικής διεύθυνσης της Shell Gas. Υπήρξε εξίσου θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, των συναδέλφων μηχανικών, πάνω στις ιδιότητες του υγραερίου και στον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτού. Πιο αναλυτικά, στο θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν οι βασικές ιδιότητες του υγραερίου, η λειτουργία της εγκατάστασης και των μηχανημάτων υγραερίου, έκτακτα περιστατικά και αντιμετώπισή τους, ανάπτυξη και συζήτηση ατυχημάτων και έκτακτων περιστατικών από την παγκόσμια βιομηχανία και μέθοδοι κατάσβεσης φωτιάς που προήλθε από διαρροή υγραερίου. Στο πρακτικό κομμάτι, πραγματοποιήθηκε με τους μηχανικούς και τεχνικούς του εργοστάσιου επιτόπου έλεγχος του τρόπου λειτουργίας της εγκατάστασης υγραερίου και μηχανολογική ανάλυση των μηχανημάτων αυτής. Η εγκατάσταση υγραερίου του πελάτη μας αποτελείται από τα παρακάτω μέρη: Δύο δεξαμενές υγραερίου συνολική χωρητικότητας 70 m 3 (50 m m 2 ). Δύο εξαεριωτές, ηλεκτροθερμενόμενους, συνολικής απόδοσης 400kg/h. Στάδιο ρύθμισης πρώτου και δεύτερου σταδίου. Δίκτυο υγραερίου. Συσκευές κατανάλωσης υγραερίου. Αυτοματισμοί και συστήματα ασφαλείας. Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπήρξε ανοικτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για επίλυση αποριών σχετικά με τη λειτουργία της εγκατάστασης υγραερίου. Ως επίλογο, η Τεχνικής Υπηρεσία της Shell Gas θα ήθελε να ευχαριστήσει του εργαζόμενους της Heliosphera για την φιλοξενία και την άριστη συνεργασία τους σε τεχνικά θέματα και όχι μόνο.

5 από τον Δ.Α Παυλόπουλο Ιατρό Παθολόγο και μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας ΥΓΙΕΙΝΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι 5 Γρίπη Η1Ν1 Τηλεοπτικές υπερβολές Καθημερινή πράξη Η έναρξη της πανδημίας τής τρέχουσας Γρίπης Η1Ν1 πρωτοεμφανίστηκε πριν 15 μήνες περίπου, με αφετηρία εκκίνησης, μία μεγάλη χοιροτροφική μονάδα, αμερικανικών συμφερόντων, εγκατεστημένη στο Μεξικό, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ και η οποία βεβαίως είχε εκδιωχθεί από το έδαφος των ΗΠΑ, διότι δεν πληρούσε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Έτσι λοιπόν φθάνουμε στο σήμερα, με τη νόσο να έχει ταξιδέψει σε τρεις και πλέον ηπείρους, γεγονός που την καθιστά πια πανδημία αφενός και που συνέπεια αυτού, τα όποια μέτρα λαμβάνονται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, εφαρμόζονται άμεσα χωρίς την υποχρέωση από πλευράς φαρμακευτικών εταιρειών, να προβούν σε χρονοβόρες κλινικές μελέτες για τη δοκιμή των εμβολίων. Στη χώρα μας, τα πρώτα κρούσματα εμφανίζονται περί τα τέλη Ιουνίου 09 και νοσηλεύονται κάτω από δρακόντεια μέτρα νοσηλείας, ως μη όφειλαν. Η κλινική πορεία τους αποδεικνύεται ήπια και μετά από πενθήμερη νοσηλεία, εξέρχονται. Σημειωτέον ότι καταγράφονται επιμελώς όλα τα κρούσματα, κορυφώνοντας την αγωνία των πολιτών για τη λαίλαπα που ενέσκηψε στη χώρα μας μέσ το κατακαλόκαιρο. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης, αυξάνει και τα κρούσματα κυρίως στα νησιά και λιγότερο στην ενδοχώρα. Σήμερα έχουν καταγραφεί επίσημα 6150 περίπου κρούσματα και 20 θάνατοι σε ασθενείς με υποκείμενο σοβαρό νόσημα. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αποτελούν το ελάχιστο μπροστά στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα και καρδιοαγγειακά συμβάματα. Υπολογίζεται ότι έχουν νοσήσει άνθρωποι είτε εμφανώς, είτε υποκλινικά. Συμπτωματολογία Πυρετός 38 ο C και άνω Πονόλαιμος συνάχι Αρθραλγίες, μυαλγίες Βήχας Κακουχία Εμετός, διάρροια Αν κάποιος νοσήσει με τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει να αποφανθεί στον οικογενειακό του γιατρό, ο οποίος θα εκτιμήσει την περαιτέρω αντιμετώπιση της νόσου. Η κλινική εμπειρία μέχρι τώρα, έχει αποδείξει, ότι η διαδρομή της νόσου είναι πολύ ήπια και απαιτεί νοσηλεία έως και 5 ημέρες στο σπίτι, με αντιπυρετικά, παυσίπονα, ενυδάτωση και καλή διατροφή. Αν μετά πάροδο 3 ημερών δεν υπάρχει βελτίωση και εμφανίζεται ΔΥΣΠΝΟΙΑ-ΚΥΑΝΩΣΗ, τότε θα πρέπει να γίνεται επανεκτίμηση από τον οικογενειακό γιατρό για το ενδεχόμενο νοσοκομειακής νοσηλείας. Εμβολιασμός Σχετικά με τον εμβολιασμό υπήρξαν εξαρχής επιφυλάξεις και αντικρουόμενες απόψεις που κλόνισαν την αξιοπιστία του. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναφέρουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Καλό λοιπόν είναι να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου: Ισχαιμική καρδιοπάθεια Όσοι υπεβλήθησαν σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις Ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια Διαβητικοί Νεφροπαθείς Ασθενείς με ανοσοκαταστολή Ο υπόλοιπος πληθυσμός και να νοσήσει, είναι τόσο ήπια τα συμπτώματα, που στην πλειονότητα των περιστατικών η ίαση επέρχεται μετά πάροδο 4-5 ημερών. Κλείνοντας λοιπόν θα ήθελα επιστήσω την προσοχή σε όλους, ότι θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να μην επηρεάζονται από τα τηλεοπτικά μέσα και να συμβουλεύονται πάντοτε τον οικογενειακό τους γιατρό. Εύχομαι σε όλους ΥΓΕΙΑ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

6 6 Ι ΥΓΙΕΙΝΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟ, Marketing Manager & B2C Sales Team Leader Υγραέριο & Εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα (CO 2 ) Τα τελευταία χρόνια η ευαισθητοποίηση του κοινού για το φαινόμενο του θερμοκηπίου κερδίζει ολοένα έδαφος. Το υγραέριο αποτελεί μια σύγχρονη ενεργειακή λύση, φιλική προς το περιβάλλον. Είναι ευρέως γνωστό πως για τη θέρμανση της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας, πραγματοποιείται απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας από αέρια που βρίσκονται σε αυτήν, προκαλώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τα κυριότερα αέρια του θερμοκηπίου είναι οι υδρατμοί, το διοξείδιο του άνθρακα (CO 2 ), το μεθάνιο, το όζον και άλλα. Οι ποσότητες των αερίων αυτών στην ατμόσφαιρα επηρεάζουν άμεσα το ποσοστό της ακτινοβολίας που αντανακλάται και συγκρατείται, συμβάλλοντας καθοριστικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Το κυριότερο από τα παραπάνω αέρια, το οποίο και παράγεται κατά τη διάρκεια πολλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων ιδιαίτερα κατά την καύση διαφόρων υδρογονανθράκων (π.χ. πετρέλαιο και τα παράγωγα του) είναι το διοξείδιο του άνθρακα (CO 2 ). Καθώς τις τελευταίες δεκαετίες η ποσότητα των εκπεμπόμενων αερίων έχει αυξηθεί δραματικά από ανθρώπινες δραστηριότητες, έχει γίνει κατανοητό πως για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης της ατμόσφαιρας του πλανήτη πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον έλεγχο και τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η υπάρχουσα συμφωνία του Kyoto και η επικείμενη σύνοδος της Κοπεγχάγης στρέφονται άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση. Για να είναι εφικτή η λήψη μέτρων και η μέτρηση της επιβάρυνσης που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα έχει καθιερωθεί ένας διεθνής όρος, το «ανθρακικό αποτύπωμα» (CO 2 footprint), το οποίο είναι ουσιαστικά η καταμέτρηση και η αναγωγή της οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας σε εκπεμπόμενες ποσότητες ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα. Διεξοδικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητους φορείς για λογαριασμό της

7 ΥΓΙΕΙΝΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι 7 H Shell Gas εργάζεται και θα συνεχίσει να αναζητά πρωτοποριακές λύσεις στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας, σχετικά με τις εφαρμογές στα αέρια καύσιμα, προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και του περιβάλλοντος!!! 1 Atlantic Consulting : LPG Carbon Footprint Relative to other Fuels A scientific Review edition 2009 ευρωπαϊκής ένωσης υγραερίου (AEGPL european association GPL) καταδεικνύουν πως το υγραέριο: Περιορίζει δραστικά την επίδραση της χρήσης ενέργειας στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, περιορίζοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO 2 emissions). Δρα προστατευτικά στην υγεία των ανθρώπων, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές λόγω της μειωμένης επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας των εκπομπών οξειδίων του αζώτου και οξειδίων του θείου (low NOx emissions, low sulphur content) σε σχέση με άλλα καύσιμα. Βοηθά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή, αιολική ενέργεια) λειτουργώντας συνδυαστικά και επιβοηθητικά σε ηλιακά, αιολικά και γεωθερμικά συστήματα παραγωγής ενέργειας. Το υγραέριο της Shell Gas εξασφαλίζει στους πελάτες της μια σύγχρονη ενεργειακή λύση για το σπίτι και την επιχείρηση, παρέχοντας άνεση, ασφάλεια, ταχύτητα, αλλά και χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα σε σύγκριση με άλλα καύσιμα 1.

8 8 Ι ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ από την ΝΤΕΛΑ ΓΟΥΝΕΛΑ Τμήμα Marketing Οι χρυσοί κανόνες ασφαλείας της Shell Gas...στην πράξη H αναφορά μιας μεγάλης βιομηχανίας στην υποδειγματική συμπεριφορά της Shell Gas σε θέματα ασφάλειας κατά την παράδοση του υγραερίου. Σε συνέχεια παρουσίασης μας, σε άρθρο προηγούμενου τεύχους του Αερόστατου, σχετικά με τους «Χρυσούς Κανόνες Ασφαλείας της Shell Gas» και την αυστηρή τήρηση τους από τους οδηγούς της εταιρία μας, είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση της πιστής εφαρμογής τους εκ μέρους της χημικής βιομηχανίας Dow, με την οποία συνεργαζόμαστε τα τελευταία 19 χρόνια στην προμήθεια χύμα υγραερίου. Ως ένδειξη αναγνώρισης της πιστής εφαρμογής των κανόνων, η Dow προχώρησε πρόσφατα σε καταγραφή και φωτογράφηση της διαδικασίας παράδοσης και μετέτρεψε την καταγραφή αυτής σε εκπαιδευτικό υλικό για τους υπόλοιπους συνεργαζόμενους οδηγούς της. Ο υπεύθυνος παραγωγής της Dow κ. Γιώργος Νίνος ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο οδηγός της εταιρίας Γιώργος Κανέλλος κατά τη διαδικασία παράδοσης «φέρει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (γυαλιά, μπότες, γάντια, στολή), και ασφάλειας, τοποθετεί τους πυροσβεστήρες του οχήματος στην κατάλληλη θέση, συνδέει το καλώδιο της γείωσης του οχήματος με την εγκατάσταση και ολοκληρώνει με επιτυχία την ασφαλή παράδοση υγραερίου με βυτιοφόρο όχημα που βρίσκεται πάντα σε άριστη κατάσταση». Η πιστή εφαρμογή των «χρυσών κανόνων HSE» της Shell Gas αποτυπώνει στην περίπτωση αυτή την προστιθέμενη αξία που δίνει η Shell Gas τόσο στο προϊόν όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρει στον πελάτη. από την Τζούλια Παραγιού HR Advisor LPG, Marine, Aviation Greece Συνταξιοδότηση Γιώργος Βουλγαρίδης Τριάντα τρία χρόνια πέρασαν από τον Απρίλιο του 1976, που ο συνάδελφος Γεώργιος Βουλγαρίδης ανέβηκε στη ράμπα για να δουλέψει. Η εργατικότητα του, το ήθος και η αφοσίωση του στην εταιρεία τον οδήγησαν στο λογιστήριο και αργότερα στο ταμείο από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Με την υπευθυνότητα και σταθερότητα του επέδειξε μεγάλη προσοχή όλα αυτά τα χρόνια στα θέματα του ταμείου και με την πείρα του βοηθούσε ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια και να του ευχηθούμε υγεία και ευτυχία τόσο στον ίδιο, όσο και στην οικογένεια του.

9

10 10 Ι ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ Συνεργάτες Μενέλαος & Ιωάννης Ζουμπούρογλου από το ΝΙΚΟ ΑΥΓΕΡΙΝΙΔΗ, Επιθεωρητή εμφιαλωμένου υγραερίου Β. Ελλάδας Οι Αφοί Ζουμπούρογλου είναι επαγγελματίες στο χώρο του εμφιαλωμένου υγραερίου και συνεργάτες της Shell Gas από το Δραστηριοποιούνται στο Ν. Καβάλας από 1970, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται και στο Ν. Δράμας. Άνθρωποι μεγαλωμένοι στο υγραέριο μιας και συνεχίζουν τη δουλεία του πατέρα τους, με τον υψηλό επαγγελματισμό που τους διακρίνει, από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησαν, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αφοσίωσης από τους πελάτες τους. Φέτος κάνουν μια νέα αρχή στη περιοχή του Νομού Δράμας, έχοντας να αντιμετωπίσουν την πρόκληση μιας νέας αγοράς. Όμως, χάρη στον επαγγελματισμό τους και την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της Shell Gas, κέρδισαν και συνεχίζουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Οι Αφοί Ζουμπούρογλου διαθέτουν, σε ένα ιδιόκτητο χώρο, μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες με άδεια λειτουργίας στη Β. Ελλάδα και σε κομβικό σημείο μεταξύ Καβάλας και Δράμας. Τα τελευταία 3 χρόνια οι Αφοί Ζουμπούρογλου, πάντα με την καθοδήγηση και υποστήριξη της Shell Gas, προχώρησαν στην αλλαγή

11 ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ Ι 11 Μενέλαος Ζουμπούρογλου της δομή της εταιρείας τους όπου έγιναν πιο ανταγωνιστικοί και πιο αποτελεσματικοί, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πελάτες τους. Αναδιοργάνωσαν το δίκτυο τους μέσα από την εξαγορά μικρότερων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την επέκταση τους σε νέες γεωγραφικές περιοχές και νέες αγορές. Επίσης, διπλασίασαν τα σημεία πώλησης και αντίστοιχα τους όγκους πωλήσεων, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν και σε δομικές επενδύσεις, όπως είναι η επέκταση της υπάρχουσας αποθήκης τους. Οι Αφοί Ζουμπούρογλου με την εργατικότητα, τη συνέπεια και την εμφάνιση στην εξυπηρέτηση του πελάτη, δείχνουν το παράδειγμα για ορθή ανάπτυξη, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς.

12 12 Ι ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Η Shell Gas ανταμείβει τους οικιακούς της πελάτες από την ΧΡΥΣΑ ΧΑΪΔΟΥΛΗ ΟΒΑΜ Eπιθεωρητή Πελατών Μικρών Καταναλώσεων συνέχεια από τη σελίδα 1 Η Shell Gas, παράλληλα με την εξυπηρέτηση του βιομηχανικού και βιοτεχνικού πελάτη, δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα των οικιακών πελατών. Δίνει μια αξιόπιστη και φιλική προς το περιβάλλον λύση, στην ενεργοβόρρα και δαπανηρή ανάγκη του σύγχρονου νοικοκυριού στο τρίπτυχο μαγείρεμα - ζεστό νερό - θέρμανση. Με την εγγύηση ποιότητας και τις υψηλές προδιαγραφές εξυπηρέτησης και ασφάλειας που μπορούν να παρέχουν, το εξειδικευμένο προσωπικό και οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της Shell Gas έχουν βάλει το αέριο καύσιμο στην ζωή χιλιάδων καταναλωτών, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, με τη μορφή εμφιαλωμένου και χύμα υγραερίου. Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, έχοντας στόχο την επιβράβευση των πελατών της, αλλά και την προσέλκυση όλων των φίλων του υγραερίου με ιδιόκτητη δεξαμενή στο σπίτι τους, η εταιρία προσφέρει, για κάθε 600 λίτρα χύμα υγραέριο (LPG) που θα παραγγείλουν, εκπτωτικό κουπόνι αξίας 20 ευρώ, το οποίο θα μπορεί να εξαργυρωθεί στην επόμενη παραλαβή τους σε χύμα υγραέριο. Ο αριθμός των κουπονιών αυξάνεται αναλογικά με την ποσότητα που παραλαμβάνει ο πελάτης σε κάθε παράδοση. Έτσι για 1200 λίτρα δικαιούται 2 κουπόνια των 20 ευρώ, για 1800 λίτρα 3 κ.ο.κ

13 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Ι 13 Συμμετοχή της Shell Gas στην Εκθεση Climatherm Η διάθεση των κουπονιών ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα συνεχίσει για κάθε παραλαβή μέχρι την 31η Ιανουαρίου Η παράδοση των κουπονιών γίνεται κατά την παραλαβή της παραγγελίας από τον Οδηγό του βυτιοφόρου και είναι προσωπική. Η αφαίρεση της έκπτωσης γίνεται άμεσα στο τιμολόγιο της επόμενης παράδοσης με την επιστροφή του αποκόμματος, ενώ η ημερομηνία μέχρι την οποία θα μπορούν οι πελάτες μας να εξαργυρώσουν τα κουπόνια τους θα είναι η 31η Μαΐου 2010 με την παραλαβή τουλάχιστον 500 λίτρων προϊόντος. Το Δελτίο τύπου, με το οποίο ανακοινώσαμε επίσημα την προωθητική ενέργεια, φιλοξενήθηκε σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όπως π.χ. περιοδικά (Τηλεθεατής), περιοδικά ειδικού ενδιαφέροντος (Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής), ένθετα εφημερίδων ειδικού ενδιαφέροντος gourmet (Έθνος, Ελευθεροτυπία) Free press (City Press), ηλεκτρονικά site (Καθημερινή) κ.α. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να το βρείτε και στην ιστοσελίδα μας Η προωθητική ενέργεια ανακοινώθηκε στους πελάτες μας μέσω τηλεφωνικής επαφής. Μας έδωσε πρόσθετα την χαρά της επιπλέον επικοινωνίας μαζί τους και τη δυνατότητα να μας εκφράσουν άμεσα, όχι μόνο τους λόγους που προτιμούν την εταιρία μας, αλλά και τις ιδέες τους ώστε να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στο επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρουμε. Με το ενδιαφέρον που έδειξαν, αλλά κυρίως με την έμπρακτη συμμετοχή τους μας έδωσαν τα φτερά να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να υλοποιούμε πρωτοποριακές ιδέες, που διαφοροποιούν την εταιρία μας στο δύσκολο εγχείρημα της ικανοποίησης των πελατών μας. Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας, στη Διεθνή Έκθεση Ενέργειας Climatherm 2010, που διεξάγεται στον Ανατολικό Αερολιμένα Ελληνικό, από τις 3 έως τις 7 Μαρτίου Η έκθεση CLIMATHERM πραγµατοποιείται κάθε 2 χρόνια και θεωρείται ως η σημαντικότερη έκθεση στο χώρο της ενέργειας, µε εξειδίκευση σε τομείς όπως: κλιματισμός, θέρμανση, ηλιακή ενέργεια, φυσικό αέριο, υγραέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

14 14 Ι ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ Περονοφόρα Υγραερίου από τον Γεράσιμο Βανδώρο Εμπορικό Διευθυντή της Shell Gas Τα περονοφόρα υγραερίου θεωρούνται μια πρωτοποριακή επιλογή, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι αποτελεί μια αποδοτική, εύχρηστη και ασφαλής λύση. Για τους παραπάνω λόγους πολλές επιχειρήσεις, ύστερα από σχετική έρευνα, επιλέγουν το υγραέριο ως καύσιμο για τα περονοφόρα οχήματα τους. Οι χειριστές και το υπόλοιπο προσωπικό δουλεύουν πιο αποδοτικά σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Η χρήση υγραερίου συνιστάται ιδιαίτερα σε εταιρείες τροφίμων, οι οποίες στο πλαίσιο της πιστοποίησης κατά HACCP μπορούν να επιδοτηθούν και για την αγορά περονοφόρου υγραερίου. Επίσης, η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη σε βιομηχανίες φαρμάκων, εκτυπώσεων, ποτών, μεταφορών, μηχανημάτων, οικοδομικών υλικών, ενδυμάτων και λοιπών αποθηκών, δεδομένου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στα περονοφόρα οχήματα με υγραέριο παρέχεται η δυνατότητα για αδιάλειπτη λειτουργία σε 24ώρη βάση. Η διαδικασία του ανεφοδιασμού διαρκεί μόνο 5 λεπτά και είναι εύκολη, καθαρή και δεν δημιουργεί καυσαέρια και απορρίμματα. O υψηλός βαθμός απόδοσης κατά την καύση του υγραερίου σημαίνει επίσης λιγότερη συντήρηση στον κινητήρα του περονοφόρου, έτσι ώστε τα περονοφόρα να παραμένουν λιγότερο χρόνο εκτός λειτουργίας. Πρωτοποριακή εφαρμογή της Shell Gas Η Shell Gas έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή εφαρμογή, ειδικής φιάλης για την υγραεριοκίνηση των περονοφόρων οχημάτων, η οποία προσφέρει στον χρηστή: Ασφάλεια και ευκολία στη σύνδεση και αποσύνδεση της φιάλης υγραερίου, μέσω ειδικού ταχυσυνδέσμου. Μεγιστοποίηση της ομαλής τροφοδοσίας του υποβιβαστή πίεσης (πνεύμονα) του περονοφόρου, μέσω του ειδικού σχεδιασμού της φιάλης υγραερίου. Παροχή ολοκληρωμένου πακέτου εξυπηρέτησης (προσαρμογή του συστήματος φιάλης Shell Gas, απρόσκοπτος εφοδιασμός αερίου καυσίμου στον χώρο εργασίας, τεχνική υποστήριξη και service για το κομμάτι του υγραερίου με την εγγύηση της SHELL GAS). Εύκολο και απρόσκοπτο εφοδιασμό, μέσω του εκτεταμένου δικτύου εξειδικευμένων συνεργατών της, με απλή τηλεφωνική κλήση στο κέντρο Ένα από τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι πως η προσαρμογή του συστήματος της ειδικής φιάλης Shell Gas, στα περονοφόρα υγραερίου, προσφέρεται δωρεάν. Εναλλακτικά για μεγάλες εφαρμογές και αναλόγως του χωροταξικού σχεδιασμού των εγκαταστάσεων του πελάτη, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ενιαίου συστήματος δεξαμενής με αντλία τροφοδοσίας, προς τα περονοφόρα οχήματα. Η εφαρμογή είναι εφικτή για πολλούς τύπους περονοφόρων, καθώς οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της Shell Gas, έχουν τη δυνατότητα μετατροπής των βενζινοκίνητων περονοφόρων σε υγραεριοκίνητα.

15 Customer Service (Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών) Ώρες Λειτουργίας 08:00 16:00 Τηλέφωνα Παραγγελιών (Χύμα & Εμφιαλωμένο) & & (Β. Ελλάδα & Ιωάννινα) Home Delivery (παράδοση φιαλών στο χώρο σας) (χωρίς χρέωση) FAX Γραμμή Παραπόνων (χωρίς χρέωση) Τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης & & (Β. Ελλάδα & Ιωάννινα) Κεντρικά Γραφεία Shell Gas Ιλισού 123, Μοσχάτο Τηλ.: & Fax: Εγκαταστάσεις (Έδρα) Ασπρόπυργος Όπισθεν Ελλ. Διυλ. Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Αττικής Τηλ: Fax: Θεσσαλονίκη Οδός προς Καλοχώρι, Νέα Μενεμένη Τ.Θ.: 183 / Τ.Κ.: Τηλ.: Fax: Ιωάννινα ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων Τηλ. & Fax:

16

ΤΕΥΧΟΣ 19 Ι ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

ΤΕΥΧΟΣ 19 Ι ΙΟΥΛΙΟΣ 2010 ΤΕΥΧΟΣ 19 Ι ΙΟΥΛΙΟΣ 2010 www.coralgas.gr Σε αυτό το τεύχος: 3 Ι EDITORIAL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 4 Ι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Δημιουργία αξίας με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον 6 Ι Πάμε ακόμα πιο μακριά! ΥΓΙΕΙΝΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

12 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ!

12 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ! ΤΕΥΧΟΣ 17 Ι ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 www.shell.gr/lpg Σε αυτό το τεύχος: ΥΓΙΕΙΝΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3 Ι 12 κανόνες που σώζουν ζωές! 4 Ι Καλοκαίρι και σωστή διατροφή ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ 6 Ι Παρουσιαση: Γιώργος Κανέλλος

Διαβάστε περισσότερα

Χριστός Ανέστη! ΤΕΥΧΟΣ 21 Ι ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011. www.coralgas.gr. Σε αυτό το τεύχος: 2 Ι EDITORIAL

Χριστός Ανέστη! ΤΕΥΧΟΣ 21 Ι ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011. www.coralgas.gr. Σε αυτό το τεύχος: 2 Ι EDITORIAL ΤΕΥΧΟΣ 21 Ι ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 www.coralgas.gr Σε αυτό το τεύχος: 2 Ι EDITORIAL ΥΓΙΕΙΝΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3 Ι Νέο Carousel φιαλών προπανίου 25 και 13 κιλών 4 Ι Στόχος: Μηδέν ατυχήματα ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 29 Ι ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014-2015

ΤΕΥΧΟΣ 29 Ι ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014-2015 ΤΕΥΧΟΣ 29 Ι ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014-2015 www.coralgas.gr Η μείωση των ρύπων στις οδικές μεταφορές αποτελεί μία συνεχή πρόκληση για την Coral Gas. Η βράβευση αυτή αποτελεί τιμή και αναγνώριση αυτής της διαρκούς προσπάθειας.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η Αγορά των Πετρελαιοειδών Προϊόντων στην Ελληνική Οικονομία ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ο : Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 2.1 Ο κλάδος του πετρελαίου Ο κλάδος του πετρελαίου επηρεάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2010

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2010 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2010 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ JETOIL 2010 Εισαγωγή Το 2010 αποτέλεσε, κατά γενική ομολογία, μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας συνθήκες και

Διαβάστε περισσότερα

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 01 1 Εισαγωγή Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2012 είναι η 5η κατά σειρά για τη MAMIDOIL JETOIL και αποτελεί πηγή ενημέρωσης όλων των συμμετόχων για τη στρατηγική και τις

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία 1 Κοινωνικός Απολογισμός 2007 H WIND Hellas προχωρά στην έκδοση Κοινωνικού Απολογισμού, ο

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενικό Σύμφωνο ΟΗΕ Έκθεση Προόδου (COP) 2014 ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS

Οικουμενικό Σύμφωνο ΟΗΕ Έκθεση Προόδου (COP) 2014 ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS Οικουμενικό Σύμφωνο ΟΗΕ Έκθεση Προόδου (COP) 2014 ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 1 ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2011

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2011 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2011 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ JETOIL 2011 1 Εισαγωγή Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011, η οποία είναι η 4η Περιεχόμενα 02 Μήνυμα Αντιπροέδρου, Αναπληρωτή Διευθύντα Συμβούλου

Διαβάστε περισσότερα

SEL_1_PROSPECTUS_MOBIAKCARE.pdf 1 8/10/2014 4:10:02 μμ. ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΩΝ σελ.31. ΣΥΣΚΕΥΕΣ Αναλυτικά όσα αναφέρονται σε αυτήν:

SEL_1_PROSPECTUS_MOBIAKCARE.pdf 1 8/10/2014 4:10:02 μμ. ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΩΝ σελ.31. ΣΥΣΚΕΥΕΣ Αναλυτικά όσα αναφέρονται σε αυτήν: ΣΥΜΜΕΤΟΧH ΤΗΣ ΜΟΒΙΑΚ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ EXPOPROTECTION σελ. 15 Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το 2015 ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΙΜΩΝ σελ.5 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ σελ.4 8 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικός Απολογισμός. Φροντίζουμε για το μέλλον

Κοινωνικός Απολογισμός. Φροντίζουμε για το μέλλον Κοινωνικός Απολογισμός 2013 Φροντίζουμε για το μέλλον ΟΡΑΜΑ Να είμαστε ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της διύλισης πετρελαίου και εμπορίας των παραγόμενων προϊόντων του στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση 889 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 1. Προφίλ 2 4 5 6 1.1 Προφίλ της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. 1.2 Επιχειρηματική Στρατηγική 1.3 Σημαντικοί Σταθμοί Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

αρ.τεύχους 111 / Νοέμβριος 2014

αρ.τεύχους 111 / Νοέμβριος 2014 αρ.τεύχους 111 / Νοέμβριος 2014 Η Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού µας µε την ευκαιρία των γιορτών εύχεται σε όλο τον κόσµο της ΑΗΚ Καλά Χριστούγεννα και είθε η νέα Χρονιά που θα υποδεχθούµε σε λίγες

Διαβάστε περισσότερα

Αναμορφώνουμε την εικόνα μας στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου. Σε πρώτο πρόσωπο. Υψηλή κερδοφορία για την Εθνική Ασφαλιστική το 2012

Αναμορφώνουμε την εικόνα μας στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου. Σε πρώτο πρόσωπο. Υψηλή κερδοφορία για την Εθνική Ασφαλιστική το 2012 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β ΤΕΥΧΟΣ 7ο Σε πρώτο πρόσωπο Συνεργάτες μας μιλούν για τις προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς και τους στόχους τους Αναμορφώνουμε την εικόνα μας στις

Διαβάστε περισσότερα

Koινωνική και Περιβαλλοντική Έκθεση

Koινωνική και Περιβαλλοντική Έκθεση Koινωνική και Περιβαλλοντική Έκθεση Koινωνική και Περιβαλλοντική Έκθεση 2006 Η Κοινωνική και Περιβαλλοντική Έκθεση του 2006, εκδίδεται από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ως αυτόνομη έκδοση, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Συνέντευξη με τον Γιώργο Μπένο, Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing σελ.12 Προϊόντα προστιθέμενης αξίας σελ.22 Νερό, κάνοντας πράξη την υπεύθυνη διαχείριση σελ.28 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 οικο νομία ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΡΕΡΙΟΥ ΚΊΝΗΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΟΙΚΟνομία - ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΚΟΕ (Δεκαεξασέλιδο ένθετο): Υπεύθυνος έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΈκθΈση Έταιρικησ ΥπΈΥθΥνότητασ 2014

ΈκθΈση Έταιρικησ ΥπΈΥθΥνότητασ 2014 Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2014 ΟΡΑΜΑ Να είμαστε ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της διύλισης πετρελαίου και εμπορίας των παραγόμενων προϊόντων του στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό 1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND Ελλάς είναι ο τέταρτος κατά σειρά ετήσιος Απολογισμός που εκδίδουμε και ο τρίτος σύμφωνα με το πρότυπο των δεικτών του GRI.

Διαβάστε περισσότερα

OHSAS 18001 ISO 14001. BUREAU VERITAS Certification BUREAU VERITAS. Certification

OHSAS 18001 ISO 14001. BUREAU VERITAS Certification BUREAU VERITAS. Certification ISO 14001 OHSAS 18001 BUREAU VERITAS BUREAU VERITAS Certification MotorOil_Exofyllo_raxi.indd 1 Certification 8/21/14 3:25 PM Περιβαλλοντική Δήλωση 2013 ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή... 3. Μήνυμα Υπεύθυνου ΕΚΕ... 5. Mamidoil Jetoil A.E. - H εταιρεία... 6. Ανθρώπινο Δυναμικό... 10

Εισαγωγή... 3. Μήνυμα Υπεύθυνου ΕΚΕ... 5. Mamidoil Jetoil A.E. - H εταιρεία... 6. Ανθρώπινο Δυναμικό... 10 Εισαγωγή... 3 Mήνυμα Aναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων... 4 Μήνυμα Υπεύθυνου ΕΚΕ... 5 Mamidoil Jetoil A.E. - H εταιρεία... 6 JETOIL και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη... 7 Αξιολόγηση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή Πολιτική Ελλάδας Στο Υγραέριο

Ενεργειακή Πολιτική Ελλάδας Στο Υγραέριο ΕΘΝΙΚΌ ΜΕΤΣΌΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ ΣΧΟΛΉ ΗΛΕΚΤΡΟΛΌΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΏΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ ΑΠΟΦΆΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΊΚΗΣΗΣ Ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα!

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Ομίλου Ideales ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 1. Αντί προλόγου 6 2. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 7 3. Λίγα λόγια για

Διαβάστε περισσότερα

V. Πάθος για τo ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας

V. Πάθος για τo ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας V. Πάθος για τo ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας V. Πάθος για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας Προστατεύουμε το Περιβάλλον, μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα Στη Mercedes-Benz Ελλάς γνωρίζουμε πως η Εταιρεία μας, όπως κάθε ανθρώπινη

Διαβάστε περισσότερα

Aegean News. Η Ναυτιλία στην Ελλάδα. Μία Εθνική Δύναμη. Ακόμη. Η Aegean στη Σιγκαπούρη. Εξοικονόμηση Χρημάτων με το Πρόγραμμα Επιστροφή

Aegean News. Η Ναυτιλία στην Ελλάδα. Μία Εθνική Δύναμη. Ακόμη. Η Aegean στη Σιγκαπούρη. Εξοικονόμηση Χρημάτων με το Πρόγραμμα Επιστροφή Aegean News Τ Ο Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ι Κ Ο Τ Η Σ A E G E A N ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2013 Η Aegean στη Σιγκαπούρη Εξοικονόμηση Χρημάτων με το Πρόγραμμα Επιστροφή International Bunker Industry Association

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχαν νικών Συστημάτωνν Ειδίκευση: Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας ς και Προστασίας Περιβάλλοντος Διπλωματική Εργασία Περιβαλλοντική Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2014

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2014 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2014 Συμμετοχή Διαφάνεια Αξιοπιστία Αειφόρος ανάπτυξη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ομίλου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ EUROBANK... 5 3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή Μήνυμα Γενικού Διευθυντή Γενικές Πληροφορίες Η εταιρεία ΕΚΕ Στρατηγική Εταιρείας Εταιρική Διακυβέρνηση Οικονομικά Στοιχεία

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή Μήνυμα Γενικού Διευθυντή Γενικές Πληροφορίες Η εταιρεία ΕΚΕ Στρατηγική Εταιρείας Εταιρική Διακυβέρνηση Οικονομικά Στοιχεία Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή Μήνυμα Γενικού Διευθυντή Γενικές Πληροφορίες Η εταιρεία ΕΚΕ Στρατηγική Εταιρείας Εταιρική Διακυβέρνηση Οικονομικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο Δελτίο 2005 ΕΛΙΝΟΙΛ A.E.

Ετήσιο Δελτίο 2005 ΕΛΙΝΟΙΛ A.E. Ετήσιο Δελτίο 2005 ΕΛΙΝΟΙΛ A.E. Ετήσιο Δελτίο 2005 ΕΛΙΝΟΙΛ A.E. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Συνοπτικά Οικονοµικά Μεγέθη Οµίλου... 04 Μήνυµα Προέδρου Δ.Σ.... 05 1. Πληροφορίες για τη σύνταξη του Ετήσιου Δελτίου και τους

Διαβάστε περισσότερα