Κανακαράκης Εµµ. Νεκτάριος Πρόεδρος Εταιρείας Logistics Κρήτης ΤΕΕ-ΤΑΚ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κανακαράκης Εµµ. Νεκτάριος Πρόεδρος Εταιρείας Logistics Κρήτης ΤΕΕ-ΤΑΚ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"

Transcript

1 Κανακαράκης Εµµ. Νεκτάριος Πρόεδρος Εταιρείας Logistics Κρήτης ΤΕΕ-ΤΑΚ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

2 Η Εταιρεία logistics Κρήτης είναι επιστηµονικό σωµατείο µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα µε κύρια αποστολή, η ολοκληρωµένη προσέγγιση και προβολή θεµάτων logistics και Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Απώτερος σκοπός είναι να ενθαρρύνει και να στηρίξει την προσπάθεια όλων των τοπικών και µη επιχειρήσεων να αναπτυχθούν και να ανταποκριθούν αποτελεσµατικά και αποδοτικά στις σύγχρονες απαιτήσεις του επιχειρηµατικού γίνεσθε. Σηµαντική προτεραιότητα, παραµένει η µετάδοση γνώσης η επαγγελµατική εξέλιξη στελεχών καθώς και η συνεργασία µε όλους τους αρµοδίους φορείς και αρχές, σε θέµατα logisticς και εφοδιαστικής αλυσίδας.

3 ιαθέτει 72 ενεργά µέλη Οργάνωσε 4 εκδηλώσεις µετάδοσης της επιστήµης σε Ηράκλειο και Χανιά. Υποστήριξε 5 εκδηλώσεις στην Ελλάδα Υποστήριξε 2 εκδηλώσεις στο εξωτερικό Πραγµατοποίησε 6 σεµινάρια µε θέµα την Εφοδιαστική Αλυσίδα(διανοµή, οδηγοί Κλαρκ οχηµάτων, αποθηκάριοι,πληροφορική) Συνεργασία µε την Κυπριακή Εταιρεία Logistics και τον Ευρωπαϊκό Οργανισµό Logistics Συνεργασία µε το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ & ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Μνηµόνιο Συνεργασίας µε τον Ο.Λ.Η ΑΠO 10/05/2012 επίσηµο µέλος ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ LOGISTICS ELA.

4

5 Τα Logistics βρίσκουν εφαρµογή σε δύο κυρίως πεδία. Το πρώτο είναι η επιχείρηση, η οποία πρέπει να οργανώνει την εισροή, την εσωτερική διακίνηση και την εκροή υλικών και προϊόντων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζει τη µέγιστη ικανοποίηση των πελατών της. Το δεύτερο πεδίο είναι η Εφοδιαστική Αλυσίδα, η οποία αποτελείται από όλες εκείνες τις επιχειρήσεις και τους οργανισµούς που είναι απαραίτητοι ώστε ένα προϊόν από πρώτες ύλες να καταλήξει στον τελικό καταναλωτή.ο όρος Logistics αποτελεί πολυσήµαντη και πολυσύνθετη έννοια, καλύπτοντας,µια τεράστια γκάµα διαδικασιών σχεδιασµού, υλοποίησης και ελέγχου στο,επιχειρηµατικό πεδίο. Τα βασικά στοιχεία που συνυφαίνουν τα Logistics είναι η,διοίκηση και ο στρατηγικός σχεδιασµός της επιχείρησης, η βέλτιστη αξιοποίηση των,έµψυχων και των άψυχων πόρων της, η παραγωγή, η αποθήκευση και η διανοµή των αγαθών, από την πρώτη ύλη µέχρι το έτοιµο προϊόν και από την παραγωγή στο ράφι. «Η αποστολή των logistics είναι να φέρνει τα σωστά αγαθά ή υπηρεσίες στο σωστό,τόπο, τη σωστή στιγµή και στην επιθυµητή κατάσταση, συνεισφέροντας παράλληλα τα µέγιστα στην εταιρεία.»

6 Τα στοιχεία του συστήµατος Logistics και οι εργασίες που θα πρέπει να διεκπεραιώνει καθηµερινά το τµήµα Logistics, µε βάση τη σειρά που ακολουθούν,στη διαδροµή τους τα αγαθά από τους προµηθευτές προς τους καταναλωτές, είναι 1. Αγορές 2. Αποθέµατα 3. Μεταφορές 4. Αποθήκευση 5. ιανοµή ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝ ΕΟΝΤΑΙ ΑΡΗΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α

7 Οι «Μεταφορές» συνδέοται µε την εργασία εξεύρεσης του,άριστου τρόπου της φυσικής µετακίνησης των προϊόντων που παραγγέλνει η επιχείρηση από τις εγκαταστάσεις του προµηθευτή της ως τις δικές της εγκαταστάσεις.η διανοµή» αναφέρεται στη φυσική διακίνηση, στη µεταφορά πάλι των προϊόντων από την αποθήκη, από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, προς τους τελικούς πελάτες. Οι διανοµές, µε τιςµεταφορές διαφέρουν στο ότι οι διανοµές έχουν ως αντικείµενο τηδιακίνηση,πολλών,προϊόντων σε µικρές ποσότητες, σε πολλούς πελάτες, ενώ οι µεταφορές έχουν ως,αντικείµενο τη µεταφορά λίγων προϊόντων σε µεγάλες ποσότητες σ ένα σηµείο µόνο,ή σε πολύ λίγους πελάτες.

8 Το τέταρτο στοιχείο «Αποθήκευση», αναφέρεται στο σχεδιασµό, την οργάνωση και τη λειτουργία της αποθήκης, δηλαδή σχεδιάζεται,µε την εκτέλεση της εργασίας παραλαβής, φύλαξης, εξαγωγής και παράδοσης των,προϊόντων που αποκτά η επιχείρηση από τρίτους ή των προϊόντων που παράγει η ίδια,η επιχείρηση. Οι εργασίες που γίνονται µέσα στην αποθήκη είναι πολλές και ξεκινούν µε την,οργάνωση των χώρων, την επιλογή των µέσων που θα χρησιµοποιηθούν για την,µετακίνηση των προϊόντων, την επιλογή του εξοπλισµού ραφιών και των άλλων,µηχανηµάτων, τη λογιστική παρακολούθηση των αποθεµάτων,την,εξασφάλισή,τους,από κλοπές ή από διαρροές ή ακόµα από φθορές ή ζηµιές και γενικά την εκτέλεση,πολλών εργασιών που βοηθούν στο να φτάσει το προϊόν στον τελικό του προορισµό.

9 ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ / ΙΑΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΕΣΕΩΝ

10 Η επιλογή του συστήµατος λειτουργίας της αποθήκης εξαρτάται : Το είδος των προϊόντων Το πλήθος των ειδών Τον όγκο των ειδών Τον διαθέσιµο όγκο αποθήκευσης(κτίριο) Τους εξωτερικούς παράγοντες(περιβάλλον, κλίµα, αξία εργασίας και γης ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ Η στοίβαξη σε ράφια (200kg,500kg,500kg-5 τόνους) Back to Back (απαιτούνται διάδροµοι 3µ,κλαρκ,αξιοποιούν ύψος, ταυτόχρονη εργασία κλάρκ, συλλογής, διευκολύνουν καταµετρήσεις, ασφάλεια) Live storage κεκλιµένα ράφια(το φορτίο κατρακυλά σιγάσιγά πάνω σε ραουλοδιαδρόµους προς την έξοδο)

11 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (τµ ) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (η σχέση τους µε το περιβάλοον εργασίας) ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ(η χρήση τους απο τους χρήστες-εργαζόµενους) ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ(ράφια,διάταξη) ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ(φορτηγά µικρόυ και µεγάλου κυβισµού) ΜΟΝΑ ΟΠΟΙΜΕΝΑ ΦΟΡΤΙΑ 9(Παλέτες 80*1,20, εµποροκιβώτια,φορητά frigorol κτλ) ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ(υποσταθµοί, ψυκτικά µηχανοστασία,γεννήτριες) ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (παρακολούθησης κωδικών και εργαζοµένων)

12 Πρέπει πάντα να επιδιώκεται η µέγιστη αξιοποίηση του χώρου.(οργάνωση χώρου, ράφια αποθήκευσης, αρχιτεκτονικό σχέδιο)µε τελική κατάληξη την ασφάλεια. Αποτελεσµατική ΕΠΙΛΟΓΗ χρήση και αξιοποίηση των µηχανηµάτων καθώς και του ανθρώπινου δυναµικού. Πρέπει να επιδιώκεται η ελαχιστοποίηση µετακινήσεων.(κάθε κίνηση συνοδεύεται από έξοδα, περιττές κινήσεις ισοδυναµεί µε περιττά έξοδα Αποτελεσµατική χρήση και αξιοποίηση του διαθεσίµου ανθρώπινου δυναµικού των µηχανηµάτων, και λοιπού εξοπλισµού, και του διαθεσίµου χώρου. Φύλαξη και διατήρηση της ποιότητας και της ποσότητας των προϊόντων. Εξασφάλιση της ασφάλειας των εργαζοµένων, της καθαριότητας και της οργάνωσης.

13 ΙΑΤΑΞΗ ΡΑΦΙΩΝ-ΜΕΓΑΛΟΙ ΙΑ ΡΟΜΟΙ -- ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟ ΙΑ(αρχιτεκτονικό σχέδιο) ΤΗΡΗΣΗ ΚΩ ΙΚΑ Ο ΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (εσωτερικές σηµάνσεις-κανόνες-καθρέπτες σε διακλαδώσεις-ενδοδαπέδιες διαγραµµίσεις) ΕΠΙΛΟΓΗ & ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (ελαχιστοποιώντας φθορές, ατυχήµατα,διασφαλίζοντας την οµαλή λειτουργία της αποθήκης)

14 ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (εγχειρίδια χρήσης µηχανηµάτων και εσωτερικών διαδικασιών εταιρείας)συνεχη ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ (Ελεγχος ανυψωτικής ικανότητας ανάλογα την χρήση -έκδοση άδειων κυκλοφορίας από την αρµόδια υπηρεσία) ΕΚ ΟΣΗ Α ΕΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ στις περιπτώσεις που απαιτείται από την αρµόδια υπηρεσία

15 Η ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ(γάντια, ειδικές φόρµες,προστατευτικά άρβυλα κτλ) καθίσταται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την προστασία των απασχολούµενων ανα δραστηριότητα. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (έξοδοι κινδύνου, χώροι φόρτισης µηχανηµάτων) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΩΝ ΚΙΝ ΥΝΩΝ-ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ (συνδροµή τεχνικού ασφαλέιας) ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΤΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

16 ΕΙ ΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟ ΥΤΗΡΙΩΝ(ΕΦΟΡΙΑΜΟΙ) ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ όπου απαιτείται ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΙΑΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ Η/Υ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ

17 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΗΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ ΜΕ ΕΝ ΕΙΞΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΡΑΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ. ΑΠΟΜΩΝΩΣΗ ΕΠΙΚΥΝ ΥΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΕΙ ΙΚΟ ΧΩΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΥΝ ΥΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟ ΟΜΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(ΠΧ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ) ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ,ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΕΙ ΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΥ ΡΑΥΛΙΚΕΣ ΡΑΜΠΕΣ ΠΡΟΣΣΕΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΑ ΡΑΦΙΑ ΕΠΑΝ ΡΩΣΗ ΑΥΤΩΝ

18 ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ(σε µεγάλες εγκαταστάσεις) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΕΚΤΙΜ.ΕΠΑΓ.ΚΙΝ ΥΝΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΟΜΑ ΑΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (επιλογή προσωπικού, εκπαίδευση) ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕ ΙΟΥ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΙ ΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΓΙΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ.(ΨΥΓΕΙΑ,ΡΑΦΙΑ,ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΚΤΛ

19 ΧΡΗΣΗ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ( ορυφορική παρακολούθηση, ενηµερώση κινδύνου εξαγωγή στατιστικών ). ΕΠΑΝ ΡΩΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΙ ΙΚΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ,ΓΙΛΕΚΑ ΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ Ο ΗΓΩΝ

20 ΧΡΗΣΗ ΠΑΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΕΤΣΙ ΏΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ(έλεγχος στην αντοχή και ακεραιότητας της παλέτας) ΧΡΗΣΗ ΙΜΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ(η µαξιλάρια συγκράτησης στα κενά) ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΕΤΕΣ(µέγιστη αξονική των τροχών στις παραµένουσες παλέτες)) ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ( ανάλογα µε το µεταφερούµενο φορτίο)

21 ΠΡΟΣΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SHETLERS ΣΤΙΣ ΡΑΜΠΕΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΕΚΓΑΤΑΣΤΑΣΗ BUMBERS ΣΤΙΣ ΡΑΜΠΕΣ(προκειµενού να µην προκαλούνται φθορές σε όχηµα και στο κτίριο) ιαγραµµίσεις στάθµευσεις του φιλοξενούµενο οχήµατος. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ανάλογα µε τα οχήµατα εκφόρτωσης. ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΕΣ ΡΑΜΠΕΣ, ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας Κανακαράκης Εµµ Νεκτάριος Πρόεδρος Σ Σωµατείου LAC ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 ΕΤΑΙΡΕΙΑ LOGISTICS ΚΡΗΤΗΣ Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη 54 Ηράκλειο Κρήτη Τηλ εποικ

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ Copyright Δημήτρης Φωλίνας Τηλ: +30 23510.20940 Φαξ: +30 23510.47860 Email: dfolinas@gmail.com Με επιφύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τµήµα: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τίτλος Εργασίας: LOGISTICS ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σπουδαστές: ΚΑ ΙΑΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ Α.Μ.:6723

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) Θεωρητική προσέγγιση και εφαρμογή

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) Θεωρητική προσέγγιση και εφαρμογή ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) Θεωρητική προσέγγιση και εφαρμογή ΣΧΟΛΗ: ΣΔΟ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α.Μ.5537 ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΤΕΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ τον καθηγητή κ. Γιώτη Γεώργιο. για τη βοήθειά του και την ευκαιρία που μου. έδωσε να ασχοληθώ με κάτι τόσο ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ τον καθηγητή κ. Γιώτη Γεώργιο. για τη βοήθειά του και την ευκαιρία που μου. έδωσε να ασχοληθώ με κάτι τόσο ενδιαφέρον. ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ:: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΙΑ:: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ((LOGISTICS)) ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ::

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι.ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ERP SAP R3

Α.Τ.Ε.Ι.ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ERP SAP R3 Α.Τ.Ε.Ι.ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ERP SAP R3 Ο Σπουδαστής Καγιαβάς Ιωάννης-Ειρηναίος Ο Εισηγητής Ζοπόγλου Βασίλειος ΚΑΒΑΛΑ 2006

Διαβάστε περισσότερα

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Διπλωματική Εργασία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ LOGISTICS ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ. ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΤΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2 ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚA ΣΥΣΤΗΜΑTA & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ORDER PICKING 3 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Περιεχόμενα 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2 ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚA ΣΥΣΤΗΜΑTA & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ORDER PICKING 3 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ. Περιεχόμενα Σελίδα 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Γενικά 1 Στόχοι & Μεθοδολογία Μελέτης 2 Σχεδιασμός & Υλοποίηση Έργων Logistics 3 Αρχές Logistics Management 4 Λόγοι Οργάνωσης Αποθηκών 6 Βασικές Αρχές Οργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ERP DRP Just In Time

ERP DRP Just In Time Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ T.E.I. OF EPIRUS ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ( Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ SCHOOL OF MANAGEMENT AND ECONOMICS DEPARTMENT OF COMMUNICATIONS, INFORMATICS AND MANAGEMENT Π T

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΒΑ «ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Με τίτλο ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Logistics και Εφοδιαστική Αλυσίδα σε μια επιχείρηση

Logistics και Εφοδιαστική Αλυσίδα σε μια επιχείρηση ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Logistics και Εφοδιαστική Αλυσίδα σε μια επιχείρηση Πτυχιακή εργασία Σαρτζετάκη Καλλιόπη Εισηγήτρια: Γιαννακόπουλου

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή της Διοίκησης των Logistics στην ΜΑΡΚΟ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εφαρμογή της Διοίκησης των Logistics στην ΜΑΡΚΟ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Εισαγωγικό Σημείωμα σελ.1 1. Η Διοίκηση των Logistics (Logistics Management) 1.1. Ορισμός των logistics σελ.3 1.2. Ιστορική Εξέλιξη σελ.4 1.3. Ο ρόλος των logistics στην οικονομία σελ.5 1.4.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΗΡ. ΝΤΟΥΣΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΗΡ. ΝΤΟΥΣΗΣ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β1β ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Διευθύνων σύμβουλος : ΖΕΦΤΕΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Δ/ντρια Ανθρώπινου δυναμικού: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: LOGISTICS MANAGEMENT

ΘΕΜΑ: LOGISTICS MANAGEMENT ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ( Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ SCHOOL OF MANAGEMENT AND ECONOMICS DEPARTMENT OF COMMUNICATIONS, INFORMATICS AND MANAGEMENT

Διαβάστε περισσότερα

The MIS of companies are involved in all processes such as production, supplies, marketing, reserves etc). Various companies that are active in

The MIS of companies are involved in all processes such as production, supplies, marketing, reserves etc). Various companies that are active in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΒΑΡ Α ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αστικές Εµπορευµατικές Μεταφορές 1

Αστικές Εµπορευµατικές Μεταφορές 1 Αστικές Εµπορευµατικές Μεταφορές 1 Για την χρήση του ακόλουθου υλικού: Ο σκοπός του PORTAL είναι η επιτάχυνση της εφαρµογής των ευρηµάτων των ερευνητικών έργων της ΕΕ στον τοµέα των τοπικών και περιφερειακών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. Τμήμα προμηθειών 2 Το έργο του τμήματος προμηθειών 2

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. Τμήμα προμηθειών 2 Το έργο του τμήματος προμηθειών 2 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Τμήμα προμηθειών 2 Το έργο του τμήματος προμηθειών 2 Προσωπικό του τμήματος 4 Η διαδικασία των αγορών 5 Ανάλυση ABC στη διαδικασία των αγορών 6 Προδιαγραφές ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2.LOGISTICS: ΕΝΝΟΙΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2.LOGISTICS: ΕΝΝΟΙΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ&ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ&ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ LOGISTICS & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΧΑΜΑΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΡΤΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2004 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

"Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΟΔΙΚΕΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ)"

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΟΔΙΚΕΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: 1. "Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ Νάσκος Εμμανουήλ Σταρίδης Γ εώργιος ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΙΟΣ 2013 Μαδιτινός Δημήτριος

Διαβάστε περισσότερα

logistics για έναν καλύτερο κόσμο!

logistics για έναν καλύτερο κόσμο! logistics για έναν καλύτερο κόσμο! περιεχόμενα Ο εφοδιαστικός Τομέας γίνεται παγκόσμιος, ο κόσμος μικραίνει... η Ekol αναπτύσσεται! Δημιουργώντας ένα Παγκοσμίου Φήμης Εμπορικό Σήμα στην Ευρώπη Σταθμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

Ο ΗΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ Ο ΗΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ 1 Ηράκλειο: Ανδρόγεω 1, ΤΚ 71202 Ηράκλειο Τηλ.: 2810302900, Fax: 2810302929 e-mail: info@keta-kriti.gr Χανιά: Επιµελητήριο Χανίων Ελ. Βενιζέλου 4, Τ.Κ. 73110 Χανιά Τηλ: 28210

Διαβάστε περισσότερα

À À ª π π π À π π ª ø º ƒª ø

À À ª π π π À π π ª ø º ƒª ø book_vasilas 25-05-05 11:05 ÂÏ 1 (M ÚÔ/Process Black ÙÛ ÁÎÔ) À À ª π π π À π π ª ø º ƒª ø ΙΟΥΝΙΟΣ 2005 book_vasilas 25-05-05 11:05 ÂÏ 1 (PANTONE 2955 CV ÙÛ ÁÎÔ) H π º ƒª Μ. ΒΑΣΙΛΑΣ book_vasilas 25-05-05

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΨΥΞΗΣ Η ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ. Ο ΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Νο 9 ΑΘΗΝΑ 2003

Ο ΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΨΥΞΗΣ Η ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ. Ο ΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Νο 9 ΑΘΗΝΑ 2003 Ο ΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΨΥΞΗΣ Η ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ Ο ΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Νο 9 ΑΘΗΝΑ 2003 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων- ΕΦΕΤ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΒΑΛΑΣ. Η χρήση της Μηχανογραφημένης Λογιστικής στα λογιστικά γραφεία- Ερευνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ΤΜ Η Μ Α Λ Ο Γ ΙΣ Τ ΙΚ Η Σ

ΚΑΒΑΛΑΣ. Η χρήση της Μηχανογραφημένης Λογιστικής στα λογιστικά γραφεία- Ερευνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ΤΜ Η Μ Α Λ Ο Γ ΙΣ Τ ΙΚ Η Σ Τ ε χ ν ο λ ο γ ικ ο Εκ π α ιδ ε υ τ ικ ό Ιδ ρ υ μ α ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜ Η Μ Α Λ Ο Γ ΙΣ Τ ΙΚ Η Σ Επιβλέπων Καθηγητής: Τσισινού Αικατερίνη Η χρήση της Μηχανογραφημένης Λογιστικής στα λογιστικά γραφεία- Ερευνα στην

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.

Α.Τ.Ε.Ι. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. Α.Τ.Ε.Ι. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΑΡΚΟΥΛΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟ ΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙ Α (LOGISTICS)

Η ΕΦΟ ΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙ Α (LOGISTICS) 1 Η ΕΦΟ ΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙ Α (LOGISTICS) 1.1 Εισαγωγή Η εφοδιαστική αλυσίδα περιλαμβάνει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ροή και το μετασχηματισμό αγαθών, από το στάδιο των πρώτων υλών μέχρι τον τελικό

Διαβάστε περισσότερα

1ST OLYMPUS INTERNATIONAL CONFERENCE ON SUPPLY CHAINS, 1-2 OCTOBER, KATERINI, GREECE

1ST OLYMPUS INTERNATIONAL CONFERENCE ON SUPPLY CHAINS, 1-2 OCTOBER, KATERINI, GREECE Συγκριτική Παρουσίαση Αλυσίδας Εφοδιασμού στον Εγχώριο Ξενοδοχειακό Κλάδο. Ιδιαιτερότητες Προτεινόμενες Βελτιώσεις Ε. Βασίλη 1, Ε. Καραβαγγέλης 2, Μ. Χανδρινός 3, Π. Μοίρα 4, Δ. Μυλωνόπουλος 5, Δ. Λένας

Διαβάστε περισσότερα