Το workplace bullying υπό τη σκοπιά του HR στην Ελλάδα: έννοια, κουλτούρα και αιτίες του φαινομένου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το workplace bullying υπό τη σκοπιά του HR στην Ελλάδα: έννοια, κουλτούρα και αιτίες του φαινομένου"

Transcript

1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Το workplace bullying υπό τη σκοπιά του HR στην Ελλάδα: έννοια, κουλτούρα και αιτίες του φαινομένου Αποσπόρη Ε. Ο ρόλος της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Αποσπόρη Ε. workplace bullying. Έρευνα σε ελληνικές επιχειρήσεις Ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής: διερεύνηση των αιτιών και εξέταση των HR πρακτικών ως τρόπων αντιμετώπισης του ζητήματος- Μελέτη περίπτωσης της εταιρείας Enel Green Power Hellas Βακόλα Μ. Μελέτη περίπτωσης: η αλλαγή της οργανωσιακής κουλτούρας σε ξενοδοχειακή μονάδα: διερεύνηση της προσαρμογής στη νέα κουλτούρα των στελεχών διοίκησης Βακόλα Μ. Οργανωσιακή σιωπή: η εμφάνιση του φαινομένου στα μεσαία στεέχη και οι διαφοροποιήσεις ανάλογα με την ιεραρχική βαθμίδα του στόχου της Βακόλα Μ. Παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων στις ομάδες Βακόλα Μ. Ναρκισσισμός- Εθισμός στην εργασία- Εργασιακή εξουθένωση: πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αυτές οι έννοιες Βακόλα Μ. Organizational Training Assessment and its impact on employee performance Βακόλα Μ.

2 Η επίδραση των τοξικών σχέσεων στο ψυχολογικό συμβόλαιο & την εργασιακή ανασφάλεια Βακόλα Μ. Η σημασία των μη χρηματικών αμοιβών για τους εργαζόμενους: έμφαση στις φιλικές προς την οικογένεια παροχές Γαλανάκη Ε. Workplace bullying και work engagement: μια μελέτη περίπτωσης Η οργανωσιακή κουλτούρα και η οργανωσιακή δέσμευση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Η χρησιμότητα των μη χρηματικών αμοβών για τους εργαζόμενους: η επικοινωνία τους και η σχέση τους με τις χρηματικές αμοιβές The impact of cultural intelligence on multicultural teams effects on performance Η εργοδοτική ατζέντα κατά τη διαπραγμάτευση και υπογραφή των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας Η πλευρά των εργαζομένων κατά τη διαπραγμάτευση και υπογραφή των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας Η σχέση της εργασιακής εκπαίδευσης και του ανθρώπινου κεφαλαίου με την αποδοτικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα Πώς επιτυγχάνεται η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του HR Η γενιά Ζ και η εργασία Γαλανάκη Ε. Γαλανάκη Ε. Γαλανάκη Ε. Γαλανάκη Ε. Καπουτσής Η. Καπουτσής Η. Κοέν Σ.

3 Online leadership: the development of leadership skills,traits and abilities through online gaming Τα τεστ γνωστικών ικανοτήτων ως εργαλείο επιλογής σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών "I think I know you": ο ρόλος των προ-προσέλκυσης (pre-recruitment) οργανωσιακών αντιλήψεων στην αξιολόγηση εταιρικών ιστοσελίδων Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και Επιλογή Προσωπικού Η επίδραση της αντιλαμβανόμενης οργανωσιακής υποστήριξης στη φιλότιμη εργασιακή συμπεριφορά- ποιος ο ρόλος της εργασιακής ανασφάλειας και των συναδελφικών επαφών στη σχέση των δυο παραγοντών Ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ψυχολογικής ανθεκτικότητας στην εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα Η χρήση της συνέντευξης επιλογής προσωπικού στην Ελλάδα Η συμβολή της ΔΑΔ στην κατάρτιση επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης: η περίπτωση του Δήμου Λαμιέων Πατσουράτης Β. "Άτυπα δίκτυα επικοινωνίας: η χαρτογράφηση και η συμβολή τους στους σύγχρονους οργανισμούς. Μελέτη περίπτωσης σε ελληνική ασφαλιστική εταιρεία" Αποσπόρη Ε. "Μελέτη περίπτωσης: πώς αναπτύσσεται η ηγεσία στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ" Βακόλα Μ. "Ο ρόλος του οργανωσιακού "δούναι και λαβείν" στην ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων" Βακόλα Μ.

4 "Παράγοντες που επηρεάζουν τη δεκτικότητα και την αξιοποίηση της ανατροφοδότησης από τον εργαζόμενο" Βακόλα Μ. "Διερευνώντας το Mum-Effect" Βακόλα Μ. "Η οργανωσιακή κουλτούρα και η εργασιακή δέσμευση στην εταιρεία COCO-MAT" Γαλανάκη Ε. "How intrapreneurship is affected by uncertainty avoidance" Γαλανάκη Ε. "Πρακτικές του HR και η επίδρασή τους στην απόδοση των επιχειρήσεων" Κοέν Σ. "Ευέλικτες μορφές απασχόλησης στον τουρισμό" Ληξουριώτης Ι. "Η ατομική επιχειρηματική συμπεριφορά στις επιχειρήσεις και οι προσδιοριστικοί της παράγοντες: εταιρικό επιχειρηματικό περιβάλλον και ατομικές διαφορές" "Η οργανωσιακή αρετή ως παράγοντας ενίσχυσης της εταιρικής επιχειρηματικότητας" "Η προσωπικότητα και πώς επιδρά στην εμφάνιση της εργασιακής δέσμευσης και της φιλότιμης εργασιακής συμπεριφοράς. Ο ρόλος της διαμάχης μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής" "Ατομικές διαφορές και συμπεριφορές αναζήτησης εργασίας" "Development of a video-based situational judgement test and validation in comparison with the paper and pencil test" "Resilience following psychological contract violation and disruptive organizational changes"

5 "Αναζήτηση εργασίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης" "Αντιλαμβανόμενη οργανωσιακή υποστήριξη στους ελληνικούς οργανισμούς: πηγές και αποτελέσματα" "Ψυχολογικό συμβόλαιο και εργασιακή εμπλοκή" Παναγιωτοπούλου Λ. "Άξονες Καριέρας και εκπατρισμός" Παναγιωτοπούλου Λ. "Πώς επηρεάζει η προσωπικότητα σημαντικές πτυχές της εργασιακής μας ζωής" Παναγιωτοπούλου Λ. "Η επίδραση της κύριας αυτό-αξιολόγησης κα της τμη ικανοποίησης από τις υφιστάμενες συνθήκες, στην καινοτομική συμπεριφορά και στην εντός και εκτός ρόλου απόδοση των εργαζομένων" Βακόλα Μ. "Ποσοτική και ποιοτική εργασιακή ανασφάλεια: προδιαθεσικά αίτια και εργασιακά αποτελέσματα" Βακόλα Μ. "Οι στάσεις των εργαζομένων προς τις οργανωσιακές αλλαγές" Βακόλα Μ. "Η επίδραση των οργαν.παραγόντων στην διαμόρφωση εργασίας & την απόδοση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα" Βακόλα Μ. "Επιπτώσεις στο εργατικό δίκαιο από τη νομοθεσία περί δανειακών συμβάσεων" Ληξουριώτης Ι. "Ισορροπία/Σύγκρουση μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής: Η διάσταση του φύλου" "Μεταφορά της εκπαίδευσης στην εργασία: Ατομικοί & Οργανωσιακοί Παράγοντες"

6 "Συγκριτική μελέτη στις γενιές σε σχέση με τους άξονες καριέρας" "Εργασιακή σύγκρουση και ισορροπία: συγκριτική μελέτη μεταξύ των δύο φύλων" "Υπαρξισμός και διοίκηση ανθρωπινου δυναμικού" ""Training Transfer" παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχή μεταφορά της εκπαίδευσης" "Ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής: συγκριση των γενεών baby boomers & generation Y" "Protean & Boundaryless Careers in Greece: The Dimension of Gender" "Decision makers' reactions to different selection methods" "Η επίδραση των εταιρικών recruitment web site στις διαδικασίες προσέλκυσης υποψηφίων και την ελκυστικότητα του οργανισμού" "Η επίδραση των ατομικών διαφορών στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας" "Αντιδράσεις υποψηφίων στα τεστ προσωπικότητας & στα τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης στην επιλογή προσωπικού" "Χρήση ψυχομετρικών τεστ για πρόσληψη μηχανικών σε μεγάλη πολυεθνική επιχείρηση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών" "Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα και στη Γερμανία- η περίπτωση του κλάδου του μετάλλου" "Εξετάζοντας την επιτυχημένη καριέρα: ο ρόλος της προσωπικότητας & των στρατηγικών καριέρας" Νικολόπουλος Α. Παναγιωτοπούλου Λ.

7 "Πρακτικές ΔΑΔ σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις" Παναγιωτοπούλου Λ. "Πώς η ανάπτυξη των δεξιοτήτων συμβάλλει στην ενίσχυση της αποσχολησιμότητας" Παναγιωτοπούλου Λ. "Η χρήση των ιστοσελίδων κοινωνικης δικτύωσης ως εργαλείο προσέλκυσης προσωπικού" Παναγιωτοπούλου Λ. "Το ψυχολογικό συμβόλαιο κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης" Παναγιωτοπούλου Λ. "Ψυχολογικό συμβόλαιο και γενιά Υ: πώς οι εργοδότες μπορούν να χτίσουν ένα ισχυρό Παναγιωτοπούλου Λ. ψυχολογικό συμβόλαιο με τους νέους εργαζόμενους" "Ο ρόλος της οργανωσιακής δικαιοσύνης των συστημάτων αμοιβών στην ικανοποίηση Παναγιωτοπούλου Λ. των εργαζομένων & στις εργασιακές στάσεις και συμπεριφορές" 'Σύστημα αξιολόγησης εργαζομένων βάσει του Balanced Scorecard: παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα χρήσης του και αντιμετώπισης από τους εργαζόμενους" Παπαλεξανδρής Α. "Ο ρόλος των προσωπικών, οικογενειακών και οργανωσιακών παραγόντων στην εξισορρόπηση εργασιακής και οικογενειακής/προσωπικής ζωής και στην ικανοποίηση" Αποσπόρη Ε. "Work-Life balance: ο ρόλος του προϊστάμενου στην εξισορρόπηση εργασιακήςπροσωπικής ζωής" Αποσπόρη Ε. "Προσωπικοί και οργανωσιακοί παράγοντες διακινδύνευσης σχετικά με το Bullying στο χώρο εργασίας" Αποσπόρη Ε. "ΔΑΔ και πρακτικές διαχείρισης της διαφορετικότητας και της ισότητας" "Προσωπικότητα και αντίσταση-ετοιμότητα στην οργανωσιακή αλλαγή" Αποσπόρη Ε. Βακόλα Μ.

8 "Enel Green Power Integration Project-κουλτούρα και εργασιακή ικανοποίηση σε έναν πολυεθνικό οργανισμό" Βακόλα Μ. "Μελέτη περίπτωσης:ο ανθρώπινος παράγοντας στη συγχώνευση Olympic Air-Aegean Airlines.Επιτυχία ή αποτυχία εγχειρήματος" Βακόλα Μ. "Οι αντιδράσεις των νεοεισερχόμενων δημοσίων υπαλλήλων στην οργανωσιακή αλλαγή" Βακόλα Μ. "Εκπαίδευση σε διαπροσωπικές ικανότητες στο χώρο εργασίας:ο ρόλος της προσωπικότητας και των βασικών αυτό-αξιολογήσεων στη βελτίωση ικανοτήτων" Βακόλα Μ. "Στοιχεία ευελιξίας στις ελληνικές εργασιακές σχέσεις σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες" Ληξουριώτης Ι. "Οι προοπτικές εξέλιξης του αστυνομικού προσωπικού και πώς σχετίζονται με την Μποζιονέλος Ν. ψυχολογική του ικανοποίηση" "Οι τάσεις στην επαγγελματική σταδιοδρομία των εργαζομένων του ευρυτερου δημοσίου τομέα ως αποτέλεσμα της διαμόρφωσης του ψυχολογικού συμβολαίου, του προφίλ καριέρας και της προδιάθεσής τους για αντίσταση στην αλλαγή, εν μέσω συγκυριών που δημιουργεί η οικονομική κρίση" Μπουραντάς Δ. "Φύλο& Καριέρα-η επίδραση της σύγκρουσης εργασίας-οικογένειας" "Η σημασία των δευτερογενών (narrow) διαστάσεων της προσωπικότητας στην επιλογή προσωπικού" "SJTs και αντιδράσεις υποψηφίων" "Έρευνα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του ΜΠΣ στη ΔΑΔ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ()" "Η αποτελεσματικότητα της χρήσης των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης από τους υποψήφιους- αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Ελλάδα"

9 "Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και η χρήση τους από τα στελέχη ΔΑΔ" "Η επίδραση του πλαισίου αναφοράς στα τεστ προσωπικότητας" "Το θετικό ψυχολογικό συμβόλαιο στην οικονομική κρίση: ουτοπία ή πραγματικότητα;" "Σχέσεις μεταξύ χαρακτηριστικών που συνθέτουν τις ατομικές διαφορές" "Έρευνα για το ψυχολογικό συμβολαιο των εργαζομένων και τις συνέπειες από την παραβίασή του" Παναγιωτοπούλου Λ. "Διεθνή στελέχη (expatriates): οι λόγοι για τους οποίους επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό και το ψυχολογικό τους συμβόλαιο" Παναγιωτοπούλου Λ. "Learning & Development in a multinational environment: the case study of Coca Cola Hellenic, specified on the Key Account Managers" Παναγιωτοπούλου Λ. "Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία της καριέρας του ατόμου" Παναγιωτοπούλου Λ. "Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας: μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης από τη σκοπιά της ΔΑΔ-η ελληνική εμπειρία" Πουλυμενάκου Α. "ΕΚΕ: Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και η σύνδεσή της με την εργασιακή ικανοποίηση και τη δέσμευση στον οργανισμό" Αποσπόρη Ε. "Η κουλτούρα της ασφάλειας: ένα ολοκληρωμένο μοντέλο μέτρησης με εφαρμογή στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας του κέντρου ελέγχου περιοχής Αθηνών/Μακεδονίας" "Οργανωσιακή σιωπή: πώς τα μεσαία στελέχη των εταιρειών αντιμετωπίζουν το φαινόμενο αυτό" "Στρες:μελέτη του φαινομένου σε σχέση με την εργασιακή απόδοση και την οργανωσιακή αλλαγή" Αποσπόρη Ε. Βακόλα Μ. Βακόλα Μ.

10 "Ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης στην αντίσταση στην αλλαγή και η επίδρασή της στις στρατηγικές αντιμετώπισης της απαγόρευσης του καπνίσματος στον εργασιακό χώρο" "Το πένθος στον εργασιακό χώρο" "Οι στάσεις των εργαζομένων προς την οργανωσιακή αλλαγή: η περίπτωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών" Βακόλα Μ. Βακόλα Μ. Βακόλα Μ. "The impact of outdoor training programmes on group effectiveness" Ιορδάνογλου Δ. "Η συναισθηματική νοημοσύνη και η επίδρασή της στην καριέρα" "Η έννοια της πνευματικότητας στο χώρο εργασίας" "Η διοίκηση των διαφορετικών γενιών στον εργασιακό χώρο και πώς αυτό επηρεάζει τη διαχείριση/διοίκηση καριέρας και την ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής" "ΔΑΔ και οργανωσιακή κουλτούρα" "Ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης στην εκπαίδευση" "Workplace Bullying και συναισθηματική νοημοσύνη: ψυχολογική παρενόχληση "Θετική Οργανωσιακή Συμπεριφορά και η σχέση της με την εξισορρόπηση εργασιακής και οικογενειακής ισορροπίας στη ζωή ενός ανθρώπου" "Τρόποι αναζήτησης εργασίας, αποτελέσματα& συνέπειες στην ψυχολογική κατάσταση του ατόμου"

11 "Κατασκευή ενός τεστ δείγματος έργου για την επιλογή αποφοίτων σχολών Οικονομίας και Διοίκησης" "Αντιδράσεις των υποψηφίων στη συνέντευξη επιλογής προσωπικού" "Επαγγλματική επιτυχία και εξέλιξη καριέρας αποφοίτων Management" "Φαινόμενα Θετικής Οργανωσιακής Ψυχολογίας και χαρακτηριστικά προσωπικότητας των εργαζομένων σε σχέση με την εργασιακή ικανοποίηση και τη συμπεριφορά OCB" "Μελετώντας τις αντιδράσεις υποψηφίων στη συνέντευξη επιλογής" "Η προσαρμογή συστοιχίας ερωτηματολογίων προσωπικότητας για μεγάλη πολυεθνική επιχείρηση στο χώρο των τηλεπικοινωνιών" "Experiencing organizational change: the framework of psychological contract" "Development of selection tools:sjt" "Διαπραγματεύσεις για την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών" "Πεδία συγκρούσεων σε περίπτωση εισαγωγής νέου συστήματος αξιολόγησης προσωπικού στο Δήμο Αθηναίων" Νικολόπουλος Α. Νικολόπουλος Α "Αλλαγή κουλτούρας στην Εταιρία ΕΒΓΑ" Βακόλα Μ "Το φαινόμενο -Λέμε ΝΑΙ και εννοούμε ΌΧΙ- Μία ποιοτική διερευνητική έρευνα" Βακόλα Μ. "Η Διοίκηση Αλλαγών στον τομέα των ιδιωτικών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων. Η 2007 αντίσταση των εργαζομένων στην Οργανωσιακή Αλλαγή" Βακόλα Μ.

12 2007 "Μισθολογική και Επαγγελματική Εξέλιξη των Νέων Ταλαντούχων Στελεχών στην Ελλάδα" Ζέλερ Μ "Η Συναισθηματική Νοημοσύνη& η διοίκηση των Συγκρούσεων" Κοκκινάκη Φ. "Εργασιακές Σχέσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Η περίπτωση των 2007 Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης" Ληξουριώτης Ι "Η Ευελιξία στην Απασχόληση - Το παράδειγμα τη τηλεργασίας" Ληξουριώτης Ι "Ο ρόλος της μεταφοράς της Εκπαίδευσης στο Εργασιακό Περιβάλλον_Training Transfer" 2007 "Η Εταιρική Ταυτότητα, η Εταιρική Εικόνα και ο ρόλος της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη Διαμόρφωσή τους" 2007 "Σύνδεση Στρατηγικής Εκπαίδευσης με Επιχειρησιακή Στρατηγική - Έρευνα στην TOYOTA HELLAS " 2007 "Προσωπικά χαρακτηριστικά και Word of Mouth. Επίδραση στην Οργανωσιακή Ελκυστικότητα" 2007 "Θετική Οργανωσιακή Συμπεριφορά & Χαρακτηριστικά Προσωπικότητας" 2007 "Η διαχείριση συλλογικών διαπραγματεύσεων από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη των 15. Μέτρηση του ποσοστού ικανοποίησης των μερών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού" Νικολόπουλος Α "Εισαγωγή ενός συστήματος Αξιολόγησης στην Εταιρεία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Α.Ε." Παναγιωτοπούλου Λ. "Ο ρόλος της Οργανωσιακής Δικαιοσύνης της Αξιολόγησης Απόδοσης στην 2007 ικανοποίηση των εργαζομένων" Παναγιωτοπούλου Λ "Παράγοντες που συμβάλλουν στη διατήρηση των εργαζομένων" Παναγιωτοπούλου Λ.

13 2007 "Συνδικάτα: Μια νέα πραγματικότητα στην εποχή των Best Workplaces" Παναγιωτοπούλου Λ "HR Metrics - Μετρώντας την αποδοτικότητα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού" Παναγιωτοπούλου Λ "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Διάσταση της Πολυμορφίας" Αποσπόρη Ε "Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης και των τεχνικών πολιτικής επικοινωνίας στη διαμόρφωση πολιτικών προτιμήσεων" Αποσπόρη Ε "Επαγγελματική Εξουθένωση: Μελέτη του φαινομένου σε σχέση με την ισορροπία επαγγελματικής-προσωπικής ζωής, τις αλλαγές και την εργασιακή ικανοποίηση" Βακόλα Μ "Η Σημασία και ο Ρόλος της Επικοινωνίας στη Διοίκηση Αλλαγών" Βακόλα Μ "Η Διοίκηση Αλλαγών στον Ελληνικό Τραπεζικό Κλάδο: Μελέτες Περιπτώσεων" Βακόλα Μ "Οι αντιδράσεις των προϊσταμένων στην αντίσταση στην αλλαγή" Βακόλα Μ "Hλεκτρονική Προσέλκυση: Έρευνα για τη στάση των υποψήφιων εργαζομένων και των εργαζομένων του τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού απέναντι στη μέθοδο του E-Recruitement" Καφέζα Ε "Αντιπραγματική Σκέψη και Διαπραγματεύσεις" Κοκκινάκη Φ. "Κουλτούρα Επιχειρήσεων και Πρακτικές Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Επίδραση στα Αποτελέσματα της Επιχείρησης" 2006 "Μεταφορά της γνώσης από την εκπαίδευση" "Κουλτούρα επιχειρήσεων & πρακτικές στο Ανθρώπινο Δυναμικό -Επίδραση στα 2006 αποτελέσματα της επιχείρησης"

14 2006 "Η έννοια της ταυτότητας στο Ανθρώπινο Δυναμικό της Εταιρίας" 2006 "O ρόλος των ατομικών διαφορών στη διαμόρφωση του ψυχολογικού συμβολαίου κατά την ένταξη και κοινωνικοποίηση των νεοεισερχόμενων στον οργανισμό" 2006 "Παρεμβαλλόμενες Μεταβλητές στη Σχέση Προσωπικότητας και Εργασιακής Απόδοσης" 2006 "Αντιδράσεις υποψηφίων στη συμπλήρωση ψυχομετρικών τεστ: Ο ρόλος του feedback" "Επιτυχημένη Καριέρα: Αντικειμενικοί και Υποκειμενικοί Προσδιοριστικοί 2006 Παράγοντες" Παναγιωτοπούλου Λ "Προσδιοριστικοί Παράγοντες Επαγγελματικής Εξέλιξης: Πώς τους αντιλαμβάνονται οι γυναίκες" Παναγιωτοπούλου Λ "Πολιτισμικές αλλαγές σε έναν όμιλο συμβούλων επιχειρήσεων και η συμβολή των πρακτικών της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού" Παναγιωτοπούλου Λ "Διαχείριση Εταιρικών Κρίσεων - Μια εμπειρική ανάλυση της επίδρασης αυτών στους καταναλωτές" Παπαλεξανδρή Ν "Aξιολόγηση Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Δήμου Λάρισας" Πατσουράτης Β "Aναδιoργάνωση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος" Τζαννέτου Ε "Κριτική ανάλυση και παρουσίαση των βέλτιστων πρακτικών στα κυριότερα προγράμματα διοίκησης αλλαγών" Βακόλα Μ "Η συμβολή της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη διαχείριση της οργανωσιακής αλλαγής: προσέγγιση με βάση τις λειτουργίες του HR" Βακόλα Μ "Δημιουργία εταιρικής κουλτούρας: ο κρίσιμος ρόλος της κουλτούρας στις σύγχρονες επιχειρήσεις και η σημασία της εισαγωγής των εργαζομένων" Μπουραντάς Δ.

15 "Ο ρόλος της εκπαίδευσης στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις σε σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα" "Η λειτουργία της αξιολόγησης της εκπαίδευσης: εφαρμογή αντίστοιχου θεωρητικού μοντέλου στην CARREFOUR HELLAS Α.Ε." "Εξαγορές& συγχωνεύσεις: οι παράγοντες κουλτούρα και επικοινωνία στα εταιρικά αποτελέσματα και ο ρόλος του HR στην επικοινωνιακή διαδικασία" "Παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των ομάδων στο επιχειρησιακό περιβάλλον" 2005 "Προγράμματα οικογενειακής υποστήριξης στον εργασιακό χώρο" 2005 "Συνέντευξη επιλογής προσωπικού: συνεντευκτής και υποψήφιος" 2005 "The role of personality emergence on performance: a multilevel exploration in staffing for HR teams" 2005 "Οι αντιδράσεις των υποψηφίων όσον αφορά το δίκαιο της διαδικασίας της συνέντευξης στην Ελλάδα και ο ρόλος της προσωπικότητας" "Selecting change agents: fundamental dispositional traits and competencies in a 2005 simulated environment" Νικολόπουλος Α "Επιτυχία καριέρας: καθοριστικοί παράγοντες" Παναγιωτοπούλου Λ. "Ανάλυση θέσεων εργασίας προσωπικού κίνησης Οργανισμού Συγκοινωνιών 2005 Θεσσαλονίκης" Παναγιωτοπούλου Λ "Γυάλινη οροφή: περιγραφή, αίτια και προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος" Αποσπόρη Ε. "Οι παράγοντες της προσωπικότητας που επιδρούν στην αντίσταση κατά της 2004 αλλαγής" Βακόλα Μ.

16 2004 "Η συμβολή της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση αλλαγών" Βακόλα Μ "Talent management και αμοιβές ταλαντούχων εργαζομένων στην Ελλάδα" Ζέλερ Μ "Υγιεινή και ασφάλεια προσωπικού στις εταιρείες πετρελαιοειδών- οδική ασφάλεια" Ιωάννου Χ "Υγιεινή και ασφάλεια προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) εν πλω" Ιωάννου Χ. "Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και προϋπολογισμοί: εμπειρική έρευνα στην 2004 Ελλάδα" Κοέν Σ "Η διοίκηση συγκρούσεων και η συναισθηματική νοημοσύνη" Κοκκινάκη Φ "Ευέλικτες μορφές απασχόλησης: η ελληνική και η ευρωπαϊκή πραγματικότητα" Μποζιονέλος Ν "Αξιολόγηση της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στον ΟΤΕ" 2004 "Στρατηγική διοίκηση εκπαίδευσης" 2004 "Η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών" "Η αξιολόγηση της απόδοσης σε ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και 2004 πληροφορικής" 2004 "Δημιουργία οδηγού συνέντευξης βάσει ιδιοτήτων της ΕΒΓΑ Α.Ε." 2004 "Το ψυχολογικό συμβόλαιο και ο ρόλος του στην επιλογή προσωπικού"

17 2004 "Η συνέντευξη ως μέθοδος επιλογής προσωπικού και ο τρόπος χρήσης της από τις επιχειρήσεις στον ελλαδικό χώρο" 2004 "Intranet: μια νέα εποχή για το HR" Παναγιωτοπούλου Λ "Εταιρική κοινωνική ευθύνη: το κοινωνικό πρόσωπο της Εθνικής τράπεζας" Παναγιωτοπούλου Λ "Παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις στελεχών επιχειρήσεων για συμμετοχή σε διεθνείς αποστολές" Παναγιωτοπούλου Λ "Αποτελεσματικότητα εκπαίδευσης: εντάσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο διαχείρισης της απόδοσης" Πουλυμενάκου Α "Οργανωσιακή κουλτούρα: πώς επηρεάζει τη διοίκηση απόδοσης;" Τζαννέτου Ε. "A study on the effectiveness of outdoor experiential training programmes in Greece 2003 and Cyprus" Αποσπόρη Ε "Διοίκηση αλλαγών & επικοινωνία" Βακόλα Μ "Αξιολόγηση της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στον όμιλο ΤΙΤΑΝ" "Εκπαιδευτικές ανάγκες και μελέτη ανάλυσης θέσεων του Οικονομικού 2003 Πανεπιστημίου Αθηνών" 2003 "Αξιολόγηση απόδοσης στο σύγχρονο περιβάλλον" 2003 "Αξιολόγηση και μέτρηση της αποδοτικότητας της εκπαίδευσης" "Σύστημα επιλογής προσωπικού με βάση τις ιδιότητες (competencies) στην ΕΒΓΑ 2003 ΑΒΕΕ" - Βακόλα Μ.

18 2003 "Μελέτη συστήματος αξιολόγησης στην Εγνατία Τράπεζα" Παναγιωτοπούλου Λ "Αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού και εισαγωγή συστήματος αξιολόγησης προσωπικού στην INTERSYS" Παπαλεξανδρή Ν "Ο ρόλος των πληροφοριακών συστημάτων ΔΑΔ στην υποστήριξη των διαδικασιών στην Ελλάδα: θεωρητικό πλαίσιο και πρώτα εμπειρικά δεδομένα" Τζαννέτου Ε "Έρευνα κριτηρίων αξιολόγησης του εκπαιδευτικού"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗ Σ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ "Άτυπα δίκτυα επικοινωνίας:

Διαβάστε περισσότερα

Μαθήματα ηγεσίας από την ελληνική αποστολή στο Έβερεστ, Hellas Everset 2004

Μαθήματα ηγεσίας από την ελληνική αποστολή στο Έβερεστ, Hellas Everset 2004 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 2009 2008 2008 Μαθήματα ηγεσίας από την ελληνική αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 2014 Βιδάλη Ρόζα Η αξιοποίηση πολλαπλών μεθόδων επιλογής προσωπικού ως μέσο αύξησης της παραγωγικότητας εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. Η σημασία της αλλαγής και οι προκλήσεις στη διοίκησή της σε μεγάλους οργανισμούς- Μελέτη περίπτωσης

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. Η σημασία της αλλαγής και οι προκλήσεις στη διοίκησή της σε μεγάλους οργανισμούς- Μελέτη περίπτωσης ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 2015 Δεμάγκου Α. Η σημασία της αλλαγής και οι προκλήσεις στη διοίκησή της σε μεγάλους οργανισμούς- Μελέτη περίπτωσης 2015 Λίτσα Μ. Η επίδραση

Διαβάστε περισσότερα

Το γνωστικό αντικείμενο και η εξέλιξη της Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Συμπεριφοράς... 21

Το γνωστικό αντικείμενο και η εξέλιξη της Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Συμπεριφοράς... 21 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ ΤΙΤΛΟΣ ΛΊΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ... 18 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Το γνωστικό αντικείμενο και η εξέλιξη της Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Συμπεριφοράς... 21 Τι είναι Οργανωσιακή Ψυχολογία και Συμπεριφορά;...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 2015 Κολοκυθάς Ι. 2015 Συνοδινού Κ. 2015 Φλώρου Ι. 2015 Αποστολάκη Α. 2015 Κλάδιος Γ. 2015 Θεοδώρου Π. 2015 Ζαπάντη Α. 2015 Κωφού Κ. Ισορροπία

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΝΕΟ - ΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΥΛΗ Επενδύοντας στη Γνώση... Εξασφαλίζετε το Μέλλον Η αποτελεσματική Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί μια από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΣΥΠ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΣΥΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ (ΠΕΣΥΠ) ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΣΥΠ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κοβάνη Α. Διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν την απασχολησιμότητα Κολοβού Δ. Μελέτη περίπτωσης της εταιρείας Beat Ltd. Κώστας Σ. Αϊλαμάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΣΥΠ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΣΥΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ (ΠΕΣΥΠ) ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΣΥΠ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

GENERATION Y. in the workplace. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΠΣ Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

GENERATION Y. in the workplace. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΠΣ Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού GENERATION Y in the workplace Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΠΣ Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Τι θα συζητήσουμε Γνωριμία με τη γενιά Υ Η έρευνά μας Αποτελέσματα της έρευνάς μας Προσέλκυση Παρακίνηση

Διαβάστε περισσότερα

sfs Sozialforschungsstelle Dortmund (social research centre), central scientific institution of the Technical University Dortmund

sfs Sozialforschungsstelle Dortmund (social research centre), central scientific institution of the Technical University Dortmund Επιστημονικός Υπεύθυνος: sfs Sozialforschungsstelle Dortmund (social research centre), central scientific institution of the Technical University Dortmund Στα πλαίσια του έργου: Improving Gender Equality

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωσιακή Ψυχολογία

Οργανωσιακή Ψυχολογία Οργανωσιακή Ψυχολογία Ιωάννης Νικολάου Επίκουρος Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα ιοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας www.inikolaou.gr inikol@aueb.gr Ιωάννης Νικολάου

Διαβάστε περισσότερα

ρ. Όλγα Επιτροπάκη Eπίκουρος Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συµπεριφοράς & ιοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, ALBA 30 Μαίου 2002, ΣΣ Π

ρ. Όλγα Επιτροπάκη Eπίκουρος Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συµπεριφοράς & ιοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, ALBA 30 Μαίου 2002, ΣΣ Π ρ. Όλγα Επιτροπάκη Eπίκουρος Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συµπεριφοράς & ιοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, ALBA 30 Μαίου 2002, ΣΣ Π HR και οι σύγχρονες ακαδηµαϊκές τάσεις Οργανωτική µάθηση και διαχείριση της γνώσης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Γουρνάκης Δ. Παναγιώτης (Α.Μ.: 5268) Επιβλέπων Καθηγητής: Καθηγητής Μ. Χαλικιάς Α.Τ.Ε.Ι ΠΕΙΡΑΙΑ Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων νοείται το σύνολο των ενεργειών, στρατηγικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ερωτήσεις Στόχοι 1 ου Μαθήµατος Ø Ποιες είναι οι προκλήσεις στον εργασιακό χώρο σήµερα; Ø Πώς είναι οι οργανισµοί στο νέο

Διαβάστε περισσότερα

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις 30 Μαρτίου 2015 Εισηγητής : B.Αϊβαζίδης MSc, PhDc Χαρακτηριστικά του σημερινού εργασιακού περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2015 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ Σ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ Σ SESSION 5 ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προσανατολισμός των Millennials απέναντι στην καριέρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης

Προσανατολισμός των Millennials απέναντι στην καριέρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης Προσανατολισμός των Millennials απέναντι στην καριέρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης Ονοματεπώνυμο: Πανοπούλου Ελένη Σειρά: 13 Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Κυριακίδου Ολίβια Δεκέμβριος, 2016 Στόχοι Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση συνολικών πορισμάτων έρευνας από την εφαρμογή του εργαλείου P.R.I.W.A.

Παρουσίαση συνολικών πορισμάτων έρευνας από την εφαρμογή του εργαλείου P.R.I.W.A. Παρουσίαση συνολικών πορισμάτων έρευνας από την εφαρμογή του εργαλείου P.R.I.W.A. (Psychosocial Risks & Impacts on Workplace Assessment) σε ελληνικές επιχειρήσεις Πέτρος Ρούσσος, Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» Βασικός στόχος του προγράμματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

18.20-18.30 Kαλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου HR Society κ. Γκούρα Αθανάσιο

18.20-18.30 Kαλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου HR Society κ. Γκούρα Αθανάσιο Σύλλογος Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Δ.Α.Δ HR Society 23 Ιανουαρίου ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Αθήνα, Κτήρια Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ΟΠΑ Αίθουσα: 601 (6 ος όροφος)

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Διοίκηση Αλλαγών

Μάθημα: Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Διοίκηση Αλλαγών 1 Μάθημα: Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Διοίκηση Αλλαγών Υπεύθυνοι: Ζωή Δημητριάδη, Ph.D., Καθηγήτρια Δρ. Φώτης Βούζας, Αν. Καθηγητής Σχήμα 1. Προσδιορισμός Οργανωσιακής Συμπεριφοράς Σκοπός του Μαθήματος

Διαβάστε περισσότερα

Μπιτζένης Π. Αριστείδης. Οργανισμός είναι ένα σύνολο οργανωμένων ανθρώπων που εργάζονται μαζί για την ολοκλήρωση ενός κοινού σκοπού

Μπιτζένης Π. Αριστείδης. Οργανισμός είναι ένα σύνολο οργανωμένων ανθρώπων που εργάζονται μαζί για την ολοκλήρωση ενός κοινού σκοπού Μπιτζένης Π. Αριστείδης 1 1 Οργανισμός είναι ένα σύνολο οργανωμένων ανθρώπων που εργάζονται μαζί για την ολοκλήρωση ενός κοινού σκοπού 2 1 1) Υπάρχει ξεκάθαρος σκοπός (στόχος-οι) 2) Απαρτίζονται από ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τμήμα Τίτλος Απόφοιτου: Αντικείμενο του τμήματος: Κατευθύνσεις (εφόσον υπάρχουν) Διάρκεια Σπουδών: Προφίλ υποψήφιου μαθητή Κοινωνιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ... ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ. Εισηγήτρια: Γκιώση Στέλλα, Οικονομολόγος, ΜΒΑ τ. Προϊσταμένη Επιχειρηματικής και Επαγγελματικής Πίστης Ε.Τ.Ε.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ... ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ. Εισηγήτρια: Γκιώση Στέλλα, Οικονομολόγος, ΜΒΑ τ. Προϊσταμένη Επιχειρηματικής και Επαγγελματικής Πίστης Ε.Τ.Ε. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ... ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ Εισηγήτρια: Γκιώση Στέλλα, Οικονομολόγος, ΜΒΑ τ. Προϊσταμένη Επιχειρηματικής και Επαγγελματικής Πίστης Ε.Τ.Ε. 1 Περιεχόμενα Τραπεζικό Περιβάλλον Προφίλ Τραπεζικού Στελέχους

Διαβάστε περισσότερα

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου. Γεωργίου Ναντίν MSc in HRM PhD candidate. Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου. Γεωργίου Ναντίν MSc in HRM PhD candidate. Δυναμικού Διοίκηση Ανθρώπινου Γεωργίου Ναντίν MSc in HRM PhD candidate Δυναμικού Περιεχόμενα Συζήτησης Τι είναι Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ); Τι λειτουργίες επιτελεί το τμήμα ΔΑΔ; Ποιος ο ρόλος της ΔΑΔ στον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Το παρόν Πρόγραμμα φιλοδοξεί να εμπνεύσει, όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΔΕΙΚΤΗ CR INDEX ΜΕ GRI STANDARDS ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΔΕΙΚΤΗ CR INDEX ΜΕ GRI STANDARDS ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΔΕΙΚΤΗ CR INDEX ΜΕ GRI STANDARDS ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ CRI GRI STANDARDS ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ S. Στοιχεία εταιρείας Βασικά χαρακτηριστικά επιχείρησης Στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνου

Διαβάστε περισσότερα

Πί νακας περίεχομε νων

Πί νακας περίεχομε νων Πί νακας περίεχομε νων Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων... 3 Περιγραφή Προγράμματος... 3 Δομή Προγράμματος... 3 Επαγγελματικές Προοπτικές... 5 Διάρκεια Σπουδών... 5 Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΓΙΑ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ» ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΓΙΑ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ» ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2015 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΝΔΟ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κατεύθυνση: Στρατηγική-Ανθρώπινοι Πόροι

Κατεύθυνση: Στρατηγική-Ανθρώπινοι Πόροι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Κατεύθυνση: Στρατηγική-Ανθρώπινοι Πόροι Κ. Πραματάρη,.Ε.Τ. / Ο.Π.Α. Τι επιδιώκουμε; Τι ετοιμάζουμε; Στελέχη

Διαβάστε περισσότερα

Κατεύθυνση: Στρατηγική-Ανθρώπινοι Πόροι

Κατεύθυνση: Στρατηγική-Ανθρώπινοι Πόροι ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Κατεύθυνση: Στρατηγική-Ανθρώπινοι Πόροι Κ. Πραματάρη, Δ.Ε.Τ. / Ο.Π.Α. Τι επιδιώκουμε; Τι ετοιμάζουμε; Στελέχη για επιχειρήσεις & οργανισμούς με ευελιξία, για πολλές λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400.01 Δύο ημέρες 16 ώρες Επιλογή Στελεχών: Ξεχωρίζοντας τους Καλύτερους Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΗΘΙΚΗ SESSION 3 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΒΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016/2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΗΘΙΚΗ SESSION 3 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΒΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016/2017 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΗΘΙΚΗ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ «ΤΡΙΠΛΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ» Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ 4 ΑΞΟΝΩΝ ΟΙ 6 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Έρευνα της ManpowerGroup για την Έλλειψη Ταλέντου στην Ελλάδα - 2013

Ετήσια Έρευνα της ManpowerGroup για την Έλλειψη Ταλέντου στην Ελλάδα - 2013 ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα WWW.MANPOWERGROUP.GR T: 210 32.24.301 Ετήσια Έρευνα της ManpowerGroup για την Έλλειψη Ταλέντου στην Ελλάδα - 2013 Ταυτότητα Έρευνας Δείγμα: Ελλάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια 1 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Υπολογιστικά φύλλα 2 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Internet και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Tο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων 2 ος Κύκλος Σπουδών - Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΔΙΟΙΚ1 Επικοινωνία και Οργανωσιακή Συμπεριφορά ΔΙΟΙΚ2 Μάρκετινγκ ΔΙΟΙΚ3 3 ος Κύκλος Σπουδών - Στρατηγική Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

2. Μελέτη της επίδρασης των δημογραφικών, κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων στις επιδόσεις των μαθητών στην ΕΕ

2. Μελέτη της επίδρασης των δημογραφικών, κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων στις επιδόσεις των μαθητών στην ΕΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Στοιχεία Επικοινωνίας: stefanos.giakoumatos@gmail.com 1. Διαχρονική ανάλυση των ελληνικών δεικτών των επιδόσεων των μαθητών στον τομέα της a. Γλώσσας (1 φοιτητής) b. Μαθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

23/2/2017. Management Ηγεσία. Ηγεσία. Στρατηγική. Διοίκηση. Γ. Ζάχου ICBS 2

23/2/2017. Management Ηγεσία. Ηγεσία. Στρατηγική. Διοίκηση. Γ. Ζάχου ICBS 2 Management Ηγεσία Ηγεσία Στρατηγική Διοίκηση Γ. Ζάχου ICBS 2 1 Management Functions Προγραμματισμός Ηγεσία Οργάνωση Έλεγχος Γ. Ζάχου ICBS 3 Ηγεσία και HR Ηγεσία Διαφέρει η ηγεσία (Leadership) από τη διοίκηση(management)?

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ Σ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή κατάλληλου προσωπικού με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων

Επιλογή κατάλληλου προσωπικού με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων Εισηγητής: Γιώργος Χάρος, Executive Director People Solutions, ICAP Group gharos@icap.gr Επιλογή κατάλληλου προσωπικού με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 1 Πριν την επιλογή Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ m141

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ m141 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ m141 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση, κοινωνικός σχεδιασμός. Ρέμος Αρμάος MSc PhD, Υπεύθυνος εκπαίδευσης στελεχών ΚΕΘΕΑ

Εκπαίδευση, κοινωνικός σχεδιασμός. Ρέμος Αρμάος MSc PhD, Υπεύθυνος εκπαίδευσης στελεχών ΚΕΘΕΑ Εκπαίδευση, κοινωνικός σχεδιασμός Ρέμος Αρμάος MSc PhD, Υπεύθυνος εκπαίδευσης στελεχών ΚΕΘΕΑ armaos@kethea.gr Προτεραιότητες & βασικά μεγέθη εκπαίδευσης 2 Η ΔΒΜ αποτελεί προτεραιότητα σε διεθνές επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΣ -ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ PUBMED ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΟΔΟΣΗ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ -ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ PUBMED ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΟΔΟΣΗ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Λοχαγός, Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας M.Sc Πληροφορική Υγεία Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διοίκησης Μονάδων Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠτΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠεΡΙεΧΟΜεΝΩΝ

ΣΥΝΟΠτΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠεΡΙεΧΟΜεΝΩΝ ΣΥΝΟΠτΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠεΡΙεΧΟΜεΝΩΝ εισαγωγικό σημείωμα του επιμελητή, Θεόδωρος Κουτρούκης............... 15 Πρόλογος................................................................ 17 ευχαριστίες..............................................................

Διαβάστε περισσότερα

Ενισχύοντας τον Άνθρωπο σε περιόδους Κρίσης και Αλλαγών. Μαζουροπούλου Χριστίνα Ψυχολόγος ΕΑΡ Consultant Hellas EAP

Ενισχύοντας τον Άνθρωπο σε περιόδους Κρίσης και Αλλαγών. Μαζουροπούλου Χριστίνα Ψυχολόγος ΕΑΡ Consultant Hellas EAP Ανθεκτικότητα & Αισιοδοξία: Ενισχύοντας τον Άνθρωπο σε περιόδους Κρίσης και Αλλαγών Μαζουροπούλου Χριστίνα Ψυχολόγος ΕΑΡ Consultant Hellas EAP 1 Οι Άνθρωποι μας 2 Συνέπειες Οικονομικής Κρίσης σε Εργαζομένους

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις 2.0 & Η Νέα Επιχειρηματικότητα. Επιχειρηματικότητα. Εισηγητής: Βασίλης Δαγδιλέλης

Επιχειρήσεις 2.0 & Η Νέα Επιχειρηματικότητα. Επιχειρηματικότητα. Εισηγητής: Βασίλης Δαγδιλέλης Επιχειρήσεις 2.0 & Η Νέα Επιχειρηματικότητα Επιχειρηματικότητα Εισηγητής: Βασίλης Δαγδιλέλης Ποια είναι η «δημόσια εικόνα» της; Οπωσδήποτε δεν είναι πάντοτε μια έννοια «θετικά φορτισμένη» τουλάχιστον στη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ MANAGEMENT

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ MANAGEMENT ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ MANAGEMENT Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση των ανέργων υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και

Διαβάστε περισσότερα

Mini MBA σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τρίτη, 07 Απριλίου :00

Mini MBA σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τρίτη, 07 Απριλίου :00 Λίγα λόγια για το Mini MBA Στο ευμετάβλητο περιβάλλον του σήμερα, η ανάγκη για την εκπαίδευση και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ως εκ τούτου, καθίσταται ολοένα και πιο

Διαβάστε περισσότερα

Maximizing Training Effectiveness

Maximizing Training Effectiveness Maximizing Training Effectiveness Ευθυγράμμιση της Εκπαίδευσης με την Εταιρική Στρατηγική Ομιλήτρια: Δρ. Κατερίνα Μαρκεζίνη, Senior Consultant Trainer John Wooden: Σημασία έχουν αυτά που μαθαίνει κανείς

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα Καλής Πρακτικής στην Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας των εργαζομένων. -Ελαΐς-Unilever Hellas-

Παραδείγματα Καλής Πρακτικής στην Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας των εργαζομένων. -Ελαΐς-Unilever Hellas- Παραδείγματα Καλής Πρακτικής στην Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας των εργαζομένων -Ελαΐς-Unilever Hellas- Στοιχεία Επιχείρησης Οργανισμού Επιχείρηση/ Οργανισμός Διεύθυνση ELAIS UNILEVER HELLAS Χειμμάρας 8

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Εφαρμογές του Office 365 στην ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση» Ονοματεπώνυμο Σπουδαστή:

Διαβάστε περισσότερα

«Φύλο και Επιχειρηματικότητα»

«Φύλο και Επιχειρηματικότητα» ΜΑΘΗΜΑ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΟΜΟΤΙΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΝΙΝΑ-ΠΑΖΑΡΑΖΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΕ «Φύλο και Επιχειρηματικότητα» 2018 1 ΜΑΘΗΜΑ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση. Βοηθά στις αποτελεσματικές τοποθετήσεις. Βοηθά στην οριοθέτηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων

Αξιολόγηση. Βοηθά στις αποτελεσματικές τοποθετήσεις. Βοηθά στην οριοθέτηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων 4 η Ενότητα HR Βοηθά στην οριοθέτηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων Βοηθά στις αποτελεσματικές τοποθετήσεις Αξιολόγηση Βοηθά να ξεπεραστούν οι αδυναμίες της προσέλκυσης και επιλογής Βοηθά στη βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Dr. Aspasia Vlachvei, Assoc. Prof. Dept of International Trade ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ MBA Dept of International Trade TEI of West Macedonia, Kastoria, Greece Δρ. Ασπασία Βλάχβεη 1 Έννοια και Περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ Ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής σε εργαζόμενες

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ Ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής σε εργαζόμενες Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ 2009-2014 Ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής σε εργαζόμενες γυναίκες στην Ελλάδα ΕΟΧ GR07/3672 Μεθοδολογία Εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

Π. Μπενέκου Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς

Π. Μπενέκου Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς Π. Μπενέκου Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς Περιεχόμενα Σχετικά με το Δίκτυο Τι είναι Ποιός συμμετέχει και πώς Για ποιό λόγο Σχετικά με το θέμα του Δικτύου Δια βίου Δεξιότητες Νέες Δεξιότητες για το μέλλον

Διαβάστε περισσότερα

BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία)

BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ «Γνωριμία με το Γραφείο Διασύνδεσης» Μπούρα Έφη Ψυχολόγος Στέλεχος του Γρ. Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας. Το γραφείο Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ακαδ. Έτος 2017-18 Ερωτήσεις Μελέτης Στόχοι Κεφαλαίου 1 ου Ø Ποιες είναι οι προκλήσεις στον εργασιακό χώρο σήµερα; Ø Πώς

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων

Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων Ενότητα 5: Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων & Εκπαίδευση Δημήτριος Σταυρουλάκης Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Νικολάου Ζωή Α.Μ. 6763 Επιβλέπων καθηγητής: Στράνης Δημήτριος

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Νικολάου Ζωή Α.Μ. 6763 Επιβλέπων καθηγητής: Στράνης Δημήτριος ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Νικολάου Ζωή Α.Μ. 6763 Επιβλέπων καθηγητής: Στράνης Δημήτριος ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα μελέτη αναφέρεται στην σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων και κατά πόσο αυτή

Διαβάστε περισσότερα

4.4 Ανάπτυξη Εργαζομένων

4.4 Ανάπτυξη Εργαζομένων 4.4 Ανάπτυξη Εργαζομένων Η προσέγγιση του ΟΤΕ και της COSMOTE για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, βασίζεται στη Αρχή Εταιρικής Συμπεριφοράς «Εξαιρετικό περιβάλλον για να εργαστώ και να αναπτυχθώ».

Διαβάστε περισσότερα

Διδάσκων. Τίτλος Πτυχιακής. Κίνητρα Χρήσης του Facebook από τους Έλληνες Χρήστες. Αζαρία Αλμπέρτος

Διδάσκων. Τίτλος Πτυχιακής. Κίνητρα Χρήσης του Facebook από τους Έλληνες Χρήστες. Αζαρία Αλμπέρτος Κίνητρα Χρήσης του Facebook από τους Έλληνες Χρήστες Τρόποι χρήσης του Facebook στην εκπαιδευτική διαδικασία. Απειλές και Κίνδυνοι στην Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα των Ελλήνων Χρηστών του Facebook Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Η Χρήση των Ψυχομετρικών Εργαλείων στην Ελλάδα (στο χώρο της εργασίας)

Η Χρήση των Ψυχομετρικών Εργαλείων στην Ελλάδα (στο χώρο της εργασίας) Η Χρήση των Ψυχομετρικών Εργαλείων στην Ελλάδα (στο χώρο της εργασίας) Εισηγητής: Ι.Σ. Παναγόπουλος, PhD in Industrial Psychology Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης της SHL Ελλάς 1 Στόχοι Εισαγωγή στα Ψυχομετρικά

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων Εκπαίδευση - Ανάπτυξη

Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων Εκπαίδευση - Ανάπτυξη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων Εκπαίδευση - Ανάπτυξη Ιωάννης Νικολάου Λέκτορας Οργανωσιακής Συμπεριφοράς Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 1 Ιωάννης Νικολάου Πτυχίο

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2.5.: Αμοιβές και Παροχές Προσωπικού

Ενότητα 2.5.: Αμοιβές και Παροχές Προσωπικού Ενότητα 2.5.: Αμοιβές και Παροχές Προσωπικού 1 Ατάκες «Δεν πληρώνω καλούς μισθούς επειδή έχω πολλά λεφτά. Έχω πολλά λεφτά επειδή πληρώνω καλούς μισθούς» (Ρόμπερτ Μπος- Γερμανός βιομήχανος 1861-1942) «Η

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1 Η εξωτερική ανάθεση εργασιών και διαδικασιών (Outsourcing) 2 Τα Ελληνικά Συστήματα ERP στο Ελληνικό επιχειρηματικό πεδίο. Έρευνα καταγραφή και παρουσίαση, των ελληνικών εταιριών ERP και των προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες 1η Ιουλίου 2016

Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες 1η Ιουλίου 2016 1 «ηµιουργία φιλικών ως προς όλες τις ηλικίες εργασιακών χώρων: η διεθνής πρακτική και συµβολή των EAP προγραµµάτων στην ενίσχυση του µεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπινου δυναµικού και στη βελτίωση της παραγωγικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΟΤΕ: Ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

Μέλη - ΣΕΣΜΑ που υποστηρίζουν τη δράση «Από τη Μάθηση στην Πράξη»

Μέλη - ΣΕΣΜΑ που υποστηρίζουν τη δράση «Από τη Μάθηση στην Πράξη» ΣΕΣΜΑ Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί τον Επαγγελματικό Συλλογικό Φορέα των οργανωμένων εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με 53 εταιρείες

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας- Προσδοκίες εργαζομένων από την εργασία τους σε καιρό κρίσης

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας- Προσδοκίες εργαζομένων από την εργασία τους σε καιρό κρίσης Δελτίο Τύπου Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας- Προσδοκίες εργαζομένων από την εργασία τους σε καιρό κρίσης Αθήνα, 9/6/2011 Ο όµιλος Adecco, η µεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΔΕ.Π.Σ.ΣΥ.) Βασικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΔΕ.Π.Σ.ΣΥ.) Βασικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Αθήνα: Κονίτσης 33, 15125 Μαρούσι Τηλ. 210-8063665, 6129290, Fax 210-8062113, e-mail: info@ergastirio.eu Site: www.ergastirio.eu ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ 1 ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το πρόγραμμα ειδίκευσης στη συστημική διάγνωση που προσφέρει το Λόγω Ψυχής Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2.4.: Αξιολόγηση Εργαζομένων

Ενότητα 2.4.: Αξιολόγηση Εργαζομένων Ενότητα 2.4.: Αξιολόγηση Εργαζομένων Αξιολόγηση Εργαζομένου (Employee appraisal) Διαδικασία εκτίμησης της απόδοσης των εργαζομένων στα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει ο εργοδότης τους. Είδη Αξιολόγησης:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ, ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα βιβλίου. Τερζίδης, Κ., Μάνατζμεντ - Στρατηγική προσέγγιση. 3η εκδ. Αθήνα: Σύγχρονη Εκδοτική

Περιεχόμενα βιβλίου. Τερζίδης, Κ., Μάνατζμεντ - Στρατηγική προσέγγιση. 3η εκδ. Αθήνα: Σύγχρονη Εκδοτική Περιεχόμενα βιβλίου Τερζίδης, Κ., 2015. Μάνατζμεντ - Στρατηγική προσέγγιση. 3η εκδ. Αθήνα: Σύγχρονη Εκδοτική Πρόλογος του καθηγητή Νίκου Μπλέσιου Πρόλογος στην 3η Έκδοση Εισαγωγικό Σημείωμα Κεφάλαιο 1

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β2

Ερευνητική Εργασία Β2 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Ερευνητική Εργασία Β2 Σχολικό έτος 2014-15 Β τετράμηνο Θέμα: «Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση» Ερευνητικό υποερώτημα: «Ποια τα Κριτήρια για την επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ Προσωπικότητα: Τα ιδιαίτερα και σχετικά σταθερά πρότυπα συμπεριφοράς, σκέψης και συναισθηματικής έκφρασης που παρουσιάζουν τα άτομα

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

Best Workplaces: Best work practices. Μιχάλης Προύντζος ιευθυντής Ανθρώπινου υναµικού

Best Workplaces: Best work practices. Μιχάλης Προύντζος ιευθυντής Ανθρώπινου υναµικού Best Workplaces: Best work practices Μιχάλης Προύντζος ιευθυντής Ανθρώπινου υναµικού INTRACOM: Εταιρικό Προφίλ Ίδρυση: Εισαγωγή στο Χ.Α.Α.: Εξαγωγές: Τοµείς ραστηριοτήτων: 1977 1990 σε περισσότερες από

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012. Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών- Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων ΤΕΙ Μεσολογγίου ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012. Διαδικασία Ανάθεσης Πτυχιακών: 1. Πριν αναλάβετε κάποια πτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

Το Βαρόμετρο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα

Το Βαρόμετρο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα Δ ε ί κ τ η ς Τ ά σ ε ω ν Α γ ο ρ ά ς Ε ρ γ α σ ί α ς 2013 Το Βαρόμετρο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα Ζωή Κουρουνάκου Director Χ ο ρ η γ ο ί τ μ ή μ α Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας, ALBA 2013 ALBA

Διαβάστε περισσότερα

Management. Νικόλαος Μυλωνίδης Μάθημα 3 1 24/2/2010

Management. Νικόλαος Μυλωνίδης Μάθημα 3 1 24/2/2010 Management Νικόλαος Μυλωνίδης Μάθημα 3 1 Εισαγωγή Έννοια και Περιεχόμενο του Μάνατζμεντ Ποια είναι τα διοικητικά στελέχη και ποιος ο ρόλος τους στα διάφορα επίπεδα της ιεραρχίας Βάσικες δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ.

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. Οι άνθρωποι που εργάζονται σ έναν οργανισμό είναι οι ανθρώπινοι πόροι του. Επειδή κάθε άτομο έχει διαφορετικές ικανότητες, δεξιότητες, διαφορετικό επίπεδο εμπειρίας κ.α. η διοίκηση της εταιρίας καλείται

Διαβάστε περισσότερα

Ισορροπία των φύλων σε ηγετικές θέσεις

Ισορροπία των φύλων σε ηγετικές θέσεις Ισορροπία των φύλων σε ηγετικές θέσεις Νάνσυ Παπαλεξανδρή Ομ. Καθηγήτρια Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Περιεχόμενο Εισήγησης Γυναίκες σε Ηγετικές Θέσεις Παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη των γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

Διαφοροποίηση αποδοχής και αναστολών σε μαθησιακές εμπειρίες εισαγωγής στελεχών και υπαλλήλων επιλεγμένων

Διαφοροποίηση αποδοχής και αναστολών σε μαθησιακές εμπειρίες εισαγωγής στελεχών και υπαλλήλων επιλεγμένων Διαφοροποίηση αποδοχής και αναστολών σε μαθησιακές εμπειρίες εισαγωγής στελεχών και υπαλλήλων επιλεγμένων υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα της περιοχής μείζονος Θεσσαλονίκης στα δεδομένα Νέων Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ορισμός (1/2) Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί ένα από τα βασικότερα τμήματα μιας εταιρείας και στόχο έχει τις απαραίτητες ενέργειες για την εργασιακή και προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το όραμα και οι εταιρικές αξίες του Ομίλου ΓΙΟΥΛΑ προσδιορίζουν στον μέγιστο βαθμό τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ 31/12/2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ 31/12/2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Τίτλος θέσης Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 6 Τύπος σύμβασης Κωδικός Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας Τόπος εργασίας Ο εφεδρικός πίνακας

Διαβάστε περισσότερα