Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)"

Transcript

1 Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Αύγουστος 2013

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Στοιχεία Χρήστη... 6 Στοιχεία Ανάρτησης... 8 Αιτήσεις ιόρθωσης...11 Αιτήσεις ιόρθωσης Προσωπικών Στοιχείων (2/21)

3 Εισαγωγή Η ανάρτηση των κτηµατολογικών στοιχείων είναι µια διαδικασία η οποία αποσκοπεί στην δηµοσιότητα των συλλεχθέντων στοιχείων κατά την περίοδο της κτηµατογράφησης (υποβολή δηλώσεων του ν.2308/95 από τους δικαιούχους). Η δηµοσιότητα, εκτός από το ότι είναι επιταγή του νόµου, στοχεύει και στην διόρθωση σφαλµάτων που πιθανόν να έχουν εµφιλοχωρήσει στη διαδικασία της επεξεργασίας των στοιχείων. Σε περίπτωση που προκύψουν διαφορές µεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και των στοιχείων της ανάρτησης, ο δικαιούχος µπορεί να αιτηθεί την διόρθωση των εσφαλµένων στοιχείων. Ανάλογα µε την κατηγορία του σφάλµατος οι αιτήσεις διόρθωσης έχουν κατηγοριοποιηθεί ως εξής: Αίτηση ιόρθωσης Προσωπικών Στοιχείων Ένσταση 2 9 Αίτηση ιόρθωσης (Άρθρου 6 Ν. 2308/95) / Ένσταση (Άρθρου 7 Ν. 2308/95) Μέσω της υπηρεσίας αυτής ο χρήστης µπορεί να ελέγξει την ορθότητα των αναρτηµένων κτηµατολογικών στοιχείων καθώς και να υποβάλλει αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων. Μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας δεν υποστηρίζονται οι υπόλοιπες κατηγορίες αιτήσεων διόρθωσης και ο δικαιούχος θα πρέπει να απευθυνθεί στο αρµόδιο Γραφείο Κτηµατογράφησης. Για τον έλεγχο των κτηµατολογικών στοιχείων, ανεξάρτητα από το αν η δήλωση έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή επί τόπου στο αρµόδιο Γραφείο Κτηµατογράφησης, θα πρέπει ο χρήστης να γνωρίζει την τριάδα: Αριθµό Πρωτοκόλλου ήλωσης Κωδικός Προσώπου, Κωδικός Ιδιοκτησίας Στην κεντρική σελίδα της εφαρµογής υπάρχουν οδηγίες για την εύρεση των παραπάνω στοιχείων στο Αποδεικτικό Υποβολής ήλωσης ακολουθώντας τον υπερσύνδεσµο «δείτε που βρίσκονται οι αριθµοί πάνω στο Αποδεικτικό»(βλ. Εικόνα 1 και Εικόνα 2) (3/21)

4 Εικόνα 1 Εικόνα 2 (4/21)

5 Στα επόµενα περιγράφονται αναλυτικά οι λειτουργίες της εφαρµογής ανά ενότητα, ήτοι: Στοιχεία Χρήστη. Στοιχεία Ανάρτησης Αιτήσεις διόρθωσης προσωπικών στοιχείων (5/21)

6 Στοιχεία Χρήστη Η λειτουργία αυτή αποσκοπεί στην καταγραφή ή την ενηµέρωση των στοιχείων του χρήστη. Αν είστε ήδη χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών µπορείτε να δείτε και να ενηµερώσετε τα στοιχεία που έχετε καταγράψει. Αν χρησιµοποιείτε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πρώτη φορά θα χρειαστεί να καταγράψετε τα στοιχεία σας. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιµη από το µενού «Στοιχεία Χρήστη» (βλ. Εικόνα 1). Επιλέγοντας «Προβολή Στοιχείων» µπορείτε να δείτε τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί για σας (βλ. Εικόνα 3). Εικόνα 3 Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πως υπάρχει κάποιο λάθος στα δηλωθέντα στοιχεία χρήστη ή στα στοιχεία επικοινωνίας, µπορείτε να προβείτε σε αλλαγές επιλέγοντας από το µενού «Στοιχεία Χρήστη» «Εισαγωγή Μεταβολή Στοιχείων» τις οποίες έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε επιλέγοντας «Ενηµέρωση». (βλ. Εικόνα 3) Από τα στοιχεία του δικαιούχου δεν επιτρέπεται να γίνουν αλλαγές στο ονοµατεπώνυµο, το ΑΦΜ, την ηµεροµηνία γέννησης, το όνοµα πατρός και µητρός. Εάν χρησιµοποιείτε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πρώτη φορά πρέπει να συµπληρώσετε τα στοιχεία σας στη συγκεκριµένη οθόνη («Στοιχεία Χρήστη» «Εισαγωγή Μεταβολή Στοιχείων») και να επιλέξετε «Ενηµέρωση» ώστε να καταχωρηθούν. Εάν η συµπλήρωση των στοιχείων έχει γίνει σωστά, τότε εµφανίζεται το παρακάτω µήνυµα: (6/21)

7 ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ενηµέρωση των στοιχείων δεν επηρεάζει τα αναρτηθέντα κτηµατολογικά στοιχεία. Αν διαπιστωθεί σφάλµα στα προσωπικά στοιχεία του δικαιούχου θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία υποβολής αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων από το µενού «Αιτήσεις ιόρθωσης Προσωπικών Στοιχείων», όπως περιγράφεται παρακάτω. (7/21)

8 Στοιχεία Ανάρτησης Μέσω της λειτουργίας αυτής ο χρήστης µπορεί να δει τα αναρτηθέντα κτηµατολογικά στοιχεία που τον αφορούν. Βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζει την τριάδα: Αριθµός Πρωτοκόλλου ήλωσης Κωδικός Προσώπου, Κωδικός Ιδιοκτησίας Η λειτουργία είναι προσβάσιµη από το µενού «Στοιχεία Ανάρτησης». Για να δει ο χρήστης τα κτηµατολογικά στοιχεία πρέπει να συµπληρώσει τον αριθµό πρωτοκόλλου της δήλωσής του, τον κωδικό προσώπου καθώς και τον κωδικό ιδιοκτησίας όπως ακριβώς εµφανίζονται στο αποδεικτικό υποβολής δήλωσης Ενεργών Τίτλων (βλ. Εικόνα 4). Εικόνα 4 Αφού συµπληρώσει σωστά τα απαραίτητα στοιχεία και επιλέγοντας «Αναζήτηση» εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη (Εικόνα 5): (8/21)

9 Εικόνα 5 Ο χρήστης βλέπει έναν πίνακα µε τα αποτελέσµατα της αναζήτησης που περιλαµβάνουν τους ΚΑΕΚ στους οποίους αντιστοιχούν οι κωδικοί ιδιοκτησίας που έχουν δηλωθεί συνολικά από τον συγκεκριµένο δικαιούχο στον συγκεκριµένο ΟΤΑ (συµπεριλαµβανοµένου και του κωδικού ιδιοκτησίας που έχει χρησιµοποιηθεί στην αναζήτηση) και έχει τη δυνατότητα να εµφανίσει το απόσπασµα Κτηµατολογικού Φύλλου (βλ. Εικόνα 6) και Κτηµατολογικού ιαγράµµατος (βλ. Εικόνα 7) επιλέγοντας «ΠΡΟΒΟΛΗ» στις αντίστοιχες στήλες. (9/21)

10 Εικόνα 6 Εικόνα 7 (10/21)

11 Αιτήσεις ιόρθωσης Αιτήσεις ιόρθωσης Προσωπικών Στοιχείων Σε περίπτωση που ο χρήστης ανακαλύψει σφάλµατα στα προσωπικά του στοιχεία που περιλαµβάνονται στο Απόσπασµα Κτηµατολογικού Πίνακα, µπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά Αίτηση ιόρθωσης Προσωπικών Στοιχείων. Γενικά η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει είναι: 1. Μεταβολή των προσωπικών στοιχείων (απαιτείται η τριάδα Αριθµός Πρωτοκόλλου ήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας). 2. Ολοκλήρωση και έλεγχος των µεταβολών. 3. Επιλογή του τρόπου υποβολής των συνυποβαλλόµενων δικαιολογητικών (ηλεκτρονικά ή ταχυδροµικά). ηµιουργία του καταλόγου των συνυποβαλλόµενων είτε υποβληθούν ταχυδροµικά είτε ηλεκτρονικά. 4. Υποβολή της αίτησης Εκτύπωση αποδεικτικού υποβολής. 5. Ηλεκτρονική επισύναψη των δικαιολογητικών αν έχει επιλεχθεί η ηλεκτρονική υποβολή. Η λειτουργία είναι διαθέσιµη από το µενού «Αίτηση ιόρθωσης Προσωπικών Στοιχείων» και στη συνέχεια «Νέα Αίτηση» (βλ. Εικόνα 8). Εικόνα 8 Συµπληρώνοντας την τριάδα Αριθµός Πρωτοκόλλου ήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας και επιλέγοντας «Αναζήτηση» εµφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία του (11/21)

12 δικαιούχου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του, τα οποία µπορεί να τροποποιήσει και να αποθηκεύσει (βλ. Εικόνα 9). Εικόνα 9 Με την επιλογή «Αποθήκευση» εµφανίζονται σ ένα πίνακα όλες οι αλλαγές που πραγµατοποίησε ο χρήστης (βλ. Εικόνα 10). (12/21)

13 Εικόνα 10 Αν ο χρήστης επιλέξει «Επιστροφή», επιστρέφει στην οθόνη µεταβολής των προσωπικών στοιχείων. Αν ο χρήστης επιλέξει «Υποβολή», οι µεταβολές αποθηκεύονται εµφανίζεται η οθόνη των προσωπικών στοιχείων του δικαιούχου που περιλαµβάνει τα τροποποιηµένα στοιχεία µε διαφορετικό χρώµα. (βλ. Εικόνα 11). Σε αυτό το σηµείο η αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων δεν έχει υποβληθεί ακόµα. Αποµένει η δηµιουργία του καταλόγου συνυποβαλλόµενων εγγράφων και η επισύναψή τους στην αίτηση (εφόσον έχει επιλεγεί ως τόπος υποβολής ηλεκτρονική υποβολή). (13/21)

14 Εικόνα 11 Για την αιτιολόγηση της αλλαγής των προσωπικών στοιχείων, ο χρήστης πρέπει να επισυνάψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά επιλέγοντας «Καταχώριση Εγγράφων». (βλ. Εικόνα 11 και Εικόνα 12) (14/21)

15 Εικόνα 12 Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής των απαραίτητων εγγράφων είτε ταχυδροµικά είτε ηλεκτρονικά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συµπληρωθεί ο πίνακας µε την περιγραφή των συνυποβαλλόµενων εγγράφων επιλέγοντας «Εισαγωγή νέου εγγράφου». Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει µεταξύ συγκεκριµένων ειδών εγγράφων (βλ. Εικόνα 13), να δώσει µια σύντοµη περιγραφή και να επιλέξει «Αποθήκευση». Εικόνα 13 Με αυτόν τον τρόπο έχει δηµιουργηθεί ο κατάλογος µε τα έγγραφα που θα συνυποβληθούν είτε ταχυδροµικά είτε ηλεκτρονικά. Εάν έχει επιλέξει Ταχυδροµική Αποστολή εγγράφων εµφανίζονται και οδηγίες για τα επιπλέον απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να συµπεριλάβει ο δικαιούχος στο φάκελο που θα στείλει επιλέγοντας «ιαβάστε τις σχετικές οδηγίες για τη διαδικασία» (βλ. Εικόνα 14) (15/21)

16 Εικόνα 14 Μετά τη συµπλήρωση του πίνακα µε τα συνυποβαλλόµενα έγγραφα, ο χρήστης επιστρέφει στην οθόνη της Αίτησης ιόρθωσης Προσωπικών Στοιχείων και επιλέγοντας «Αποθήκευση» εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη: Εικόνα 15 Η Επιλογή «Αποθήκευση» αποθηκεύει τις µεταβολές. Στο σηµείο αυτό η αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων δεν έχει ακόµα υποβληθεί και είναι δυνατόν να πραγµατοποιηθούν και άλλες αλλαγές προσωπικών στοιχείων (16/21)

17 Με την επιλογή «Ολοκλήρωση»: Αποθηκεύονται οι µεταβολές. Η αίτηση υποβάλλεται και «παίρνει» Αριθµό Πρωτοκόλλου και ηµεροµηνία υποβολής. Είναι δυνατή η εκτύπωση αποδεικτικού υποβολής. εν επιτρέπονται περαιτέρω µεταβολές στα προσωπικά στοιχεία. Εικόνα 16 Επίσης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τυπώσει το Αποδεικτικό υποβολής της Αίτησης επιλέγοντας «Επιτυχής υποβολής αίτησης (Εκτύπωση)» (βλ. Εικόνα 17) καθώς και να δει τις αλλαγές που έχει κάνει επιλέγοντας «Αλλαγές Αίτησης». Εικόνα 17 ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχει επιλεγεί η Ηλεκτρονική Υποβολή των ικαιολογητικών, αποµένει το στάδιο της επισύναψης των δικαιολογητικών στην αίτηση διόρθωσης, όπως περιγράφεται (17/21)

18 παρακάτω. Σε αυτήν την περίπτωση τα έγγραφα θα πρέπει να είναι σαρωµένα µε συγκεκριµένες προδιαγραφές (βλ. Εικόνα 19 υπερσύνδεσµος συγκεκριµένες προδιαγραφές) Για να πραγµατοποιηθεί αυτό το στάδιο θα πρέπει η αίτηση να είναι σε κατάσταση «ΠΑΡΑΛΑΒΗ». Τα απαραίτητα έγγραφα επισυνάπτονται επιλέγοντας «Επισύναψη Εγγράφων» στην οθόνη των στοιχείων του προσώπου (βλ. Εικόνα 18). Εικόνα 18 Εµφανίζεται ο πίνακας µε τα έγγραφα που έχει δηλώσει ο χρήστης ότι θα συνυποβάλλει µε την αίτηση, και επιλέγοντας «Επισύναψη» (βλ. Εικόνα 19) έχει τη δυνατότητα να τα επισυνάψει στην αίτηση διόρθωσης. (18/21)

19 Εικόνα 19 Αφού έχουν σαρωθεί και αποθηκευτεί τα συνυποβαλλόµενα έγγραφα στον τοπικό δίσκο του χρήστη, τα αναζητά επιλέγοντας «Browse» και τα υποβάλλει επιλέγοντας «Υποβολή» (βλ. Εικόνα 20) Εικόνα 20 (19/21)

20 Εάν το έγγραφο είναι συµβατό µε τις προδιαγραφές, τότε θα υποβληθεί επιτυχώς και θα υπάρχει δυνατότητα θέασής του. (βλ. Εικόνα 21) Εικόνα 21 Με την ηλεκτρονική επισύναψη των συνυποβαλλόµενων εγγράφων ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αίτησης για διόρθωση προσωπικών στοιχείων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Σε περίπτωση που η τριάδα Αριθµός Πρωτοκόλλου ήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας οδηγούν σε άκυρη ή διαγραµµένη δήλωση Ενεργών Τίτλων δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων και εµφανίζεται η Εικόνα 22. (20/21)

21 Εικόνα 22 (21/21)

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0) Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Δεκέμβριος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Συμβατότητα Browser για τη χρήση της Εφαρμογής... 3 Α. Είσοδος με κωδικούς TaxisNet... 9 Β. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Μάϊος 2014 Σελίδα 1 από 11 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Πρόσβαση σε περιοχές που ανήκουν στα νέα προγράµµατα Κτηµατογράφησης...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση 3.74.0.128) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιούνιος 2011 Εισαγωγή...3 Σύνδεση Αποσύνδεση Χρήστη...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Ξεκινά η Ανάρτηση κτηµατογράφησης σε 33 περιοχές της χώρας «Ελέγχουµε, επιβεβαιώνουµε, διορθώνουµε»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Ξεκινά η Ανάρτηση κτηµατογράφησης σε 33 περιοχές της χώρας «Ελέγχουµε, επιβεβαιώνουµε, διορθώνουµε» Τµήµα Επικοινωνίας και ηµοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 fax : 210 6511895 Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011 ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΕΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά η Ανάρτηση κτηµατογράφησης σε 33

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Ιούνιος 2008 (1/29) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...3 Εγγραφή Νέου Χρήστη...5 Σύνδεση Χρήστη...7 Στοιχεία ικαιούχου...8 Υποβολή ήλωσης...13 Προσθήκη Ακινήτου... 14 Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 / ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ 1 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - Ο.Τ.Π.Μ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 / ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ 1 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - Ο.Τ.Π.Μ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 / ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ 1 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ5_1_V2_10 Κ_ΚΕΦ5_1_V2_10-01 01-2012 2 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_4_V4_

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_4_V4_ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_4_V4_09-01-2014 Η ανάρτηση, µέσω της δηµοσιότητας των στοιχείων κτηµατογράφησης έχει ως στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους δικαιούχους

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 18 Μαΐου 2018.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 18 Μαΐου 2018. Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανάρτηση Κτηματογράφησης σε προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α. της Π.Ε. Λακωνίας και της Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΑ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_11_V2_

Ο ΗΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΑ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_11_V2_ Ο ΗΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΑ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_11_V2_10-01-2012 Ο ανάδοχος την ηµέρα που παραλαµβάνει την δήλωση συµπληρώνει στην κεντρική βάση την ηµεροµηνία παραλαβής της

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 fax : 210 6505934 Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής Έκδοση 2 η / Νοέμβριος 2018 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ekep.ermis.gov.gr Εγχειρίδιο χρήσης διαδικασίας ιαχείριση αιτήσεων «Χορήγηση κοινωνικού τιμολογίου ΕΗ»

ekep.ermis.gov.gr Εγχειρίδιο χρήσης διαδικασίας ιαχείριση αιτήσεων «Χορήγηση κοινωνικού τιμολογίου ΕΗ» ekep.ermis.gov.gr Εγχειρίδιο χρήσης διαδικασίας ιαχείριση αιτήσεων «Χορήγηση κοινωνικού τιμολογίου ΕΗ» κωδ. ιαδικασιών: 2011, 2013 Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιήγηση στις δυνατότητες του λογισμικού και στον τρόπο χρήσης του ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών στη δράση «Superfast Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή... 3 2. Παραγγελίες... 4 2.1 Καρτέλα Παραγγελίες...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE Ανοίγουμε την εφαρμογή των ενεργών τίτλων της ΕΚΧΑ. Επιλέγουμε Παραλαβή Δήλωσης από το μενού Γραφείο Κτηματογράφησης. Στο μήνυμα που εμφανίζεται επιλέγουμε YES Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 1.Είσοδος στο σύστημα Υποβολή αιτήματος ελέγχου Η ηλεκτρονική υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση.

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. http://agroadvisors.elgo.gr Μόλις μεταβείτε στη διεύθυνση αυτή, εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για το Κτηματολόγιο

Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για το Κτηματολόγιο Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για το Κτηματολόγιο Ιούνιος 2018 Ιστορικό Αλλαγών Έκδοση Ημερομηνία Περιγραφή 1.0 /6/2018 Αρχική έκδοση Πίνακας Περιεχοµένων 1. ΓΕΝΙΚΑ... 4 2. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής Έκδοση 1 η / Ιούλιος 2018 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 1 Περιεχόµενα 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. Εγγραφή στο Πληροφοριακό Σύστηµα... 3 3. Είσοδος στο σύστηµα... 5 4. Υποβολή πρότασης... 6 5. Ολοκλήρωση ηλεκτρονικής υποβολής... 10 6. On

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.1 Τρόπος σύνδεσης μέσω site ΤΜΕΔΕ Στο εικονίδιο ΤΜΕΔΕ e-εγγυητικές πατώντας το κουμπί «άνοιγμα της εφαρμογής, μας ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ «Ηλεκτρονική Υποβολή & Παρακολούθηση της Ενοποιημένης Αίτησης σχετικά με τη Νηολόγηση Πλοίου στην Ελληνική Σημαία

Διαβάστε περισσότερα

Οριστική Δήλωση και Βεβαιώσεις Αμοιβών Επαγγελματιών

Οριστική Δήλωση και Βεβαιώσεις Αμοιβών Επαγγελματιών Οριστική Δήλωση και Βεβαιώσεις Αμοιβών Επαγγελματιών Σελίδα 1 από 15 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας και υποβολής Οριστικής Δήλωσης και

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση.

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. http://agroadvisors.elgo.gr Μόλις μεταβείτε στη διεύθυνση αυτή, εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες.

Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες. Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες. Κατόπιν, εφόσον η υποβολή είναι σε Κατάσταση Καταχώρησης Στοιχείων και ο χρήστης έχει ολοκληρώσει την καταχώρηση των επισκέψεων ή/και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΤΠ ΑΕ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΒΗΜΑΤΑ 1. ηµιουργία λογαριασµού χρήστη του ιστοτόπου 2. Σύνδεση στον λογαριασµό 3. Καταχώρηση ταυτότητας φορέα 3.1. Γενικές πληροφορίες 3.2. Στοιχεία επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες Εγχειρίδιο Διαβίβασης Μεταγεγραμμένων Συμβολαιογραφικών Πράξεων εκέµβριος 2015 Ιστορικό Αλλαγών Έκδοση Ηµεροµηνία Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210 3740508

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ e-παράβολο Διαχείριση από υπαλλήλους Δημόσιου Φορέα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2012... 3 1. Διαδικασία Εγγραφής και Πρόσβασης... 3 1.1 Διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης... 3 1.2 Διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Υπαλλήλου Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 3 1.1 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ... 3 2 ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ Α. Εγγραφή στην εφαρμογή Βεβαίωσης Κερδών ΟΠΑΠ Κατά την εγγραφή σας πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία συμπεριλαμβανομένου και του πεδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.3 εκέµβριος 2012 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά µε την εφαρµογή 4 3. Είσοδος στην εφαρµογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή αίτησης ένταξης σχολικής μονάδας στο Μητρώο Κέντρων Ηλεκτρονικών Εξετάσεων (ΚΗΕ)

Υποβολή αίτησης ένταξης σχολικής μονάδας στο Μητρώο Κέντρων Ηλεκτρονικών Εξετάσεων (ΚΗΕ) Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης πιστοποίησης μαθητών Γ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση ΚΠπ» Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) Υποβολή αίτησης ένταξης

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Εκτύπωσης Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων. Οδηγίες χρήσης

Εφαρμογή Εκτύπωσης Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων. Οδηγίες χρήσης Εφαρμογή Εκτύπωσης Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων Οδηγίες χρήσης Η παρούσα διαδικτυακή εφαρμογή (web application) επιτρέπει την εκτύπωση του Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων απευθείας από τους ενδιαφερόμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. e-παράβολο. Διαχείριση από υπαλλήλους Δημόσιου Φορέα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. e-παράβολο. Διαχείριση από υπαλλήλους Δημόσιου Φορέα. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ e-παράβολο Διαχείριση από υπαλλήλους Δημόσιου Φορέα Οδηγίες χρήσης Έκδοση 3.3 (07-2-2018) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ II 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α. Π.. ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠ 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Μη.Μ.Ε.Δ.)

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη µαζική φόρτωση αιτήσεων/ενστάσεων

Οδηγίες για τη µαζική φόρτωση αιτήσεων/ενστάσεων Οδηγίες για τη µαζική φόρτωση αιτήσεων/ενστάσεων Περιεχόµενα Γενική περιγραφή λειτουργικότητας...2 Συµπλήρωση των πινάκων της Microsoft Access...3 Πίνακας AN_AITISIS...3 Πίνακας AN_AITISIS_DOC...3 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΗΛΩΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_10_V2_

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΗΛΩΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_10_V2_ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΗΛΩΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_10_V2_09-01-2014 Από την πράξη διαπιστώθηκε η ανάγκη καθιέρωσης διαδικασίας ανάκλησης της δήλωσης του Ν.2308/1995 από τους δικαιούχους, οι οποίοι είχαν υποβάλει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.0 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήµιο Πατρών Εγχειρίδιο Υποστήριξης Χρηστών Υποσυστήµατος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Φοιτητών Εγγραφή Φοιτητή

Πανεπιστήµιο Πατρών Εγχειρίδιο Υποστήριξης Χρηστών Υποσυστήµατος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Φοιτητών Εγγραφή Φοιτητή Πανεπιστήµιο Πατρών Εγχειρίδιο Υποστήριξης Χρηστών Υποσυστήµατος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Φοιτητών Εγγραφή Φοιτητή Εγγραφή Φοιτητή - Σεπτέµβριος 2018 Σελίδα 1 / 8 1. Εγγραφή Φοιτητή 1.1 Συµπλήρωση Αίτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΗΜΑΤΑ 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1] 2. Καταχώρηση ταυτότητας φορέα [σελ. 4] Ι. Γενικές πληροφορίες II. Στοιχεία επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι)

Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι) Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι) Θεοδώρα Αργυράκη Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, Msc Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Διεύθυνση Έργων ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Υποβολή & παρακολούθηση Ενδικοφανών Προσφυγών & Αιτημάτων Αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών

Εγχειρίδιο Χρήσης. Υποβολή & παρακολούθηση Ενδικοφανών Προσφυγών & Αιτημάτων Αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Δ.ΗΛΕ.Δ.) Υποβολή & παρακολούθηση Ενδικοφανών Προσφυγών & Αιτημάτων Αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

OΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από ΠΑΡΟΧΟΥΣ στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015

OΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από ΠΑΡΟΧΟΥΣ στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015 OΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από ΠΑΡΟΧΟΥΣ στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015 ΒΗΜΑ 1ο Επιλέγετε ΒΗΜΑ 2ο ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΒΗΜΑ 3ο Επιλέγετε Είσοδος Χρήστη στο σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Draft version Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1. ΓΕΝΙΚΑ... 5 1.1. Πρόσβαση... 5 1.2. Χρήστες... 5 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΜΑ... 6 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Ηλεκτρονική Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατευσίμων μέσω των Προξενικών Αρχών ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Ο Οδηγός Xρήσης έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να ανταποκριθούν εύκολα και γρήγορα στις καθημερινές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ Επιμέλεια: Διαμαντής Κώστας, Δασολόγος Δ/νση Δασών Ν. Φθιώτιδας Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης Φοιτητές

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης Φοιτητές Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης Φοιτητές Πίνακας Περιεχομένων Σκοπός του συστήματος... 2 Σύνδεση στο σύστημα... 2 Γενικές Οδηγίες... 2 Λειτουργίες Συστήματος... 2 Αίτημα Αναγνώρισης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_9_ V2_10_

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_9_ V2_10_ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_9_ V2_10_01-2012 ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1. Στο έντυπο πληρωµής, έχει συµπληρωθεί λανθασµένος Κωδικός Πληρωµής 402

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση Εισαγωγής Μεταπτυχιακού & Διδακτορικού Φοιτητή

Αίτηση Εισαγωγής Μεταπτυχιακού & Διδακτορικού Φοιτητή Αίτηση Εισαγωγής Μεταπτυχιακού & Διδακτορικού Φοιτητή 1. Δημιουργία Αίτησης Εισαγωγής Μεταπτυχιακού / Διδακτορικού Φοιτητή 1.1 Συμπλήρωση Αίτησης Εισαγωγής Φοιτητή από την Δικτυακή Πύλη 1.1.1. Σκοπός Οι

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης - Φοιτητές

Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων. Εγχειρίδιο Χρήσης - Φοιτητές Σύστημα Αναγνώρισης/Αντιστοιχίας Μαθημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης - Φοιτητές Πίνακας Περιεχομένων Σκοπός του συστήματος... 2 Σύνδεση στο σύστημα... 2 Γενικές Οδηγίες... 2 Λειτουργίες Συστήματος... 2 Αίτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Helpdesk Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Έκδοση 1 Μάιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Αθηνά Σκαμπά Μηχανικός Βάσεων δεδομένων Προϊσταμένη τμήματος ανάπτυξης εφαρμογών Διεύθυνση συστημάτων πληροφορικής ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. askampa@ktimatologio.gr Εισαγωγή Με

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής επιχειρήσεων για δημιουργία και διαχείριση παραγγελιών στη δράση «Επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πίνακας περιεχομένων Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014)

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014) ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ Έκδοση 1.0 Οκτώβριος 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 2

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας υπολογισμού και αυτόματης υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εκκαθάριση από Φαρμακοποιό

Εκκαθάριση από Φαρμακοποιό Εκκαθάριση από Φαρμακοποιό Δίνεται πλέον η δυνατότητα στον Φαρμακοποιό να διαχειρίζεται και να ελέγχει την εκκαθάριση κάθε μήνα και στη συνέχεια να την υποβάλλει, προκειμένου ο εκάστοτε συσχετιζόμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2017 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1. Είσοδος στην εφαρμογή... 3 2. Μενού Αίτησης... 5 2.1. Αίτηση Μεταβίβασης ΔΒΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία υπόχρεου /υποβάλλοντα τη ΔΑΟ. Στοιχεία παραλήπτη οχήματος. Στοιχεία κάθε Οχήματος ανά στίχο

Στοιχεία υπόχρεου /υποβάλλοντα τη ΔΑΟ. Στοιχεία παραλήπτη οχήματος. Στοιχεία κάθε Οχήματος ανά στίχο ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΔΑΟ ΣΤΟ SEPAdesktop. Εισαγωγή. Γενικά για τη ΔΑΟ Η ΔΑΟ είναι ένα εθνικό τελωνειακό παραστατικό έγγραφο, που υποβάλλεται από τον υπόχρεο (μεταφορέα / παραλήπτη

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (μερικής φοίτησης) Διετούς

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους για τη δράση «Superfast Broadband» Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 1 1. Εισαγωγή... 2 2. Εγγραφή... 2 2.1. Είσοδος- Έλεγχος διαθεσιμότητας... 2

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση του αρχείου των δικαιούχων επιστροφής Φ.Π.Α. καπνοπαραγωγών και βαμβακοπαραγωγών

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση του αρχείου των δικαιούχων επιστροφής Φ.Π.Α. καπνοπαραγωγών και βαμβακοπαραγωγών 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2007 & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αρ.Πρωτ.: 1117719/9944/1445/Β0014 14 η Δ/ΝΣΗ Φ.Π.Α. ΤΜΗΜΑ: Β «Παροχή Υπηρεσιών ΠΟΛ.: 1144 & Ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Διαδικασία υποβολής αίτησης παραγγελίας μέσω ειδικής φόρμας στην Ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου για την υπηρεσία «Ηλεκτρονική Αποστολή ΦΕΚ που δεν έχουν ψηφιοποιηθεί και καταχωρισθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης Ver

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης Ver ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης 2016 Ver 25052016 Περιεχόμενα 1.ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 2.ΜΕΝΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ... 4 2.1.1.Αναζήτηση Αίτησης / Αρχική Οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛ. 2 ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. e-παράβολο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. e-παράβολο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ e-παράβολο Διαχείριση από υπαλλήλους Δημόσιου Φορέα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Οικοδοµοτεχνικών Έργων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Οικοδοµοτεχνικών Έργων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Οικοδοµοτεχνικών Έργων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α.Π.. ΟΙΚ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /ΝΣΗ ΜΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της χώρας θα παραλαμβάνουν το Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛ. 2 ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΚΠΥ)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΚΠΥ) ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΚΠΥ) Περιεχόμενα Α. Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ... 2 Πιστοποίηση συμβεβλημένων... 4

Διαβάστε περισσότερα