Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /ΝΣΗ ΜΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΩΝ-ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΕ ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΞΕΝΙΑΣ 16 & ΕΒΡΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: / 242 / 157 / 380 FAX: Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων 1 (12)

2 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή Έντυπο Ηλεκτρονικής Υποβολής Ανάκτηση του ΕΗΥ και Αποθήκευση Συµπλήρωση του ΕΗΥ Υποβολή Πρότασης Εγγραφή Νέου Χρήστη Υποβολή Πρότασης (12)

3 1. Εισαγωγή Για την ηλεκτρονική υποβολή της πρότασής σας θα πρέπει να: συµπληρώσετε το Έντυπο Ηλεκτρονικής Υποβολής (ΕΗΥ) εγγραφείτε σαν χρήστης στο Πληροφοριακό Σύστηµα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) συνδεθείτε στο ΠΣΚΕ και να υποβάλετε ηλεκτρονικά το ΕΗΥ Με την επιτυχή υποβολή η πρότασή σας θα πάρει έναν Κωδικό που θα αποτελεί σηµείο αναφοράς για τη συγκεκριµένη πρόταση σε όλη τη διάρκεια του προγράµµατος. Ο Κωδικός αυτός θα ισχύει από την υποβολή και την αξιολόγηση µέχρι και την τελική αποπληρωµή της επιχορήγησης. Στο φάκελο των δικαιολογητικών συµµετοχής που θα αποσταλεί στον ΕΟΜΜΕΧ θα αναφέρεται απαραίτητα και ο Κωδικός Πρότασης. Επιχειρησιακές πληροφορίες (π.χ. κανονισµός, περιεχόµενο ΕΗΥ, επιλέξιµοι ΚΑ ) παρέχονται από τη ιεύθυνση Επιχειρηµατικότητας του ΕΟΜΜΕΧ στα τηλέφωνα / 242 / 157 / 380 και στα / Για τεχνικά προβλήµατα που αφορούν το ΕΗΥ και το ΠΣΚΕ επικοινωνήστε µε τη ΜΟ Α.Ε. Τοµέα Πληροφορικής, στο τηλέφωνο και στο 2. Έντυπο Ηλεκτρονικής Υποβολής Το ΕΗΥ έχει κατασκευαστεί σε µορφή hta (ΗTML Application) και για την επεξεργασία του απαιτείται η χρήση του προγράµµατος πλοήγησης στο διαδίκτυο (web browser) Microsoft Internet Explorer, έκδοση 6.0 ή 7.0. Το ΕΗΥ υποστηρίζει αποτελεσµατικά τον συντάκτη της πρότασης για την αποφυγή σφαλµάτων και παραλείψεων, αφού το σύνολο της κρίσιµης πληροφόρησης που καταχωρείται στα πεδία του ελέγχεται ως προς την πληρότητα και την ορθότητά της πριν την υποβολή της πρότασης. 2.1 Ανάκτηση του ΕΗΥ και Αποθήκευση Το ΕΗΥ είναι διαθέσιµο στο δικτυακό τόπο του ΕΟΜΜΕΧ (http://www.eommex.gr, ΕΣΠΑ, Πρόγραµµα «Ενίσχυση Επιχειρηµατικότητας Νέων» ή Πρόγραµµα «Ενίσχυση Επιχειρηµατικότητας Γυναικών», Έντυπο Ηλεκτρονικής Υποβολής στα Σχετικά Αρχεία) απ όπου πρέπει ν ανακτηθεί και ν αποθηκευτεί τοπικά στον υπολογιστή σας. 3 (12)

4 Το όνοµα του αρχείου που επιλέγει ο χρήστης για αποθήκευση είναι espa_neaniki_gynaikeia.zip και είναι σε συµπιεσµένη µορφή. Ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει την αποθήκευση (save) τοπικά στον υπολογιστή του και σε φάκελο (folder) που επιθυµεί. Στη συνέχεια ο χρήστης θα πρέπει να εξάγει (extract) το hta αρχείο από τη συµπιεσµένη του µορφή. 4 (12)

5 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Είναι απαραίτητο: το συµπιεσµένο αρχείο να αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας να γίνει εξαγωγή (extract) από το συµπιεσµένο αρχείο (.zip) προκειµένου να µπορεί να λειτουργεί σωστά το ΕΗΥ και να αποθηκεύει τα δεδοµένα που εισάγονται σ αυτό. Το αρχείο που θα εξαχθεί θα είναι το espa_neaniki_gynaikeia.hta και είναι το ΕΗΥ που θα συµπληρώσετε. Σε περίπτωση που κατά το άνοιγµα του hta εµφανίζονται µηνύµατα προειδοποίησης από προγράµµατα Antivirus, που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία του ή την αποθήκευση των δεδοµένων στον τοπικό δίσκο, θα πρέπει να γίνει ρύθµιση ώστε να την επιτρέπουν. Μπορεί να χρειαστεί να µειώσετε το επίπεδο προστασίας του Antivirus ή το επίπεδο προστασίας του explorer στο µεσαίο επίπεδο. Το όνοµα του hta αρχείου µπορεί να τροποποιηθεί από το χρήστη µετά την αποθήκευσή του τοπικά. Έτσι, στην περίπτωση συµπλήρωσης πολλαπλών προτάσεων για διαφορετικές επιχειρήσεις, αρκεί να αντιγραφεί το πρωτότυπο αρχείο espa_neaniki_gynaikeia.hta και να δοθούν διαφορετικά ονόµατα στο καθένα. 2.2 Συµπλήρωση του ΕΗΥ Κατά τη διάρκεια της συµπλήρωσης του ΕΗΥ καλό είναι να κάνετε συχνά αποθήκευση. Ανά πάσα στιγµή µπορείτε να σταµατήσετε τη συµπλήρωση αποθηκεύοντας τα δεδοµένα σας, να κλείσετε το αρχείο και να συνεχίσετε αργότερα. Στο κέντρο του ΕΗΥ υπάρχει η ενεργή ενότητα / πίνακας τον οποίο µπορείτε να συµπληρώσετε. Αριστερά υπάρχουν τα περιεχόµενα, απ όπου µπορείτε να µετακινηθείτε σε όποια ενότητα επιθυµείτε επιλέγοντάς την. εξιά υπάρχουν επιλογές για Αποθήκευση του ΕΗΥ, Καθαρισµό της ενεργής ενότητας / πίνακα (που απεικονίζεται στο κέντρο), Έλεγχο Ορθότητας και Εξαγωγή εδοµένων προς υποβολή στο ΠΣΚΕ. Η επιλογή του Καθαρισµού Πίνακα πρέπει να χρησιµοποιείται µε προσοχή γιατί µπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αποθηκευµένων δεδοµένων. εξιά υπάρχει επίσης κι ο πίνακας Επισκόπησης Πρότασης µε κάποια βασικά στοιχεία της πρότασής σας που αυτόµατα θα εµφανίζονται / διαφοροποιούνται καθώς θα συµπληρώνεται το ΕΗΥ. 5 (12)

6 Το πρώτο πεδίο που πρέπει να επιλέξετε είναι το πρόγραµµα (Νεανική ή Γυναικεία) στο οποίο θα υποβάλλετε την πρόταση. Αν δεν έχει επιλεγεί το πρόγραµµα κάποιοι αυτοµατισµοί του ΕΗΥ δε λειτουργούν. Καλό θα ήταν να συµπληρώσετε αρχικά τις ενότητες µε τη σειρά που εµφανίζονται στον κατάλογο των περιεχοµένων. Στη συνέχεια µπορείτε να επιλέξετε όποια ενότητα θέλετε για να επιστρέψετε και να κάνετε τυχόν διορθώσεις. Υπάρχουν οι ακόλουθες µορφές πεδίων που θα κληθείτε να συµπληρώσετε: Πεδία Κειµένου στα οποία καταχωρείτε κείµενο χωρίς ειδικούς χαρακτήρες Σε κάποια πεδία κειµένου (π.χ. επωνυµία επιχείρησης, ονοµατεπώνυµο υπεύθυνου επικοινωνίας) επιτρέπονται µόνο κεφαλαία γράµµατα. Πεδία Αριθµητικά όπου επιτρέπεται η καταχώρηση µόνο αριθµών Πεδία ηµεροµηνίας όπου επιτρέπεται µόνο η καταχώρηση ηµεροµηνιών µε τη µορφή ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ όπου ΗΗ η ηµέρα, ΜΜ ο µήνας και ΕΕΕΕ το έτος Ειδικά πεδία όπως το ΑΦΜ και το όπου υπάρχει έλεγχος αν είναι σωστά καταχωρηµένα Κουµπιά µονής επιλογής όπου µπορεί να επιλεγεί µόνο ένα Κουµπιά πολλαπλής επιλογής όπου µπορεί να επιλεγεί ένα ή και περισσότερα Πεδία επιλογής από κατάλογο όπου µπορεί να επιλεγεί κάποια τιµή µεταξύ προκαθορισµένων επιλογών 6 (12)

7 Πίνακες, στους οποίους µπορείτε να προσθέσετε επιπλέον εγγραφές όπου χρειάζεται πατώντας το πλήκτρο + Προσθήκη Νέας Γραµµής ή να διαγράψετε κάποια εγγραφή πατώντας το πλήκτρο X ιαγραφή Γραµµής Το πεδίο του ΚΑ συµπληρώνεται αυτόµατα αφού επιλέξετε από τα 4 πεδία επιλογής που ακολουθούν. Αφού συµπληρωθεί αυτόµατα το πεδίο του ΚΑ, στην Επισκόπηση Πρότασης φαίνεται κι ο αντίστοιχος τοµέας δραστηριότητας. Όλη η επικοινωνία σχετικά µε τη συγκεκριµένη πρόταση θα γίνεται µε το άτοµο που αναφέρεται σαν Υπεύθυνος Επικοινωνίας (Στοιχεία Υπεύθυνου Επικοινωνίας [Α.2]), συµπεριλαµβανοµένης και της αποστολής της Απόφασης Ένταξης στο πρόγραµµα. Η Μετοχική Σύνθεση [Α.4] συµπληρώνεται αυτόµατα όταν έχουν συµπληρωθεί οι εταίροι (φυσικά πρόσωπα κι εταιρείες) στους πίνακες Προσωπικά Στοιχεία της / του Επιχειρηµατία [Α.5] και Στοιχεία Εταιρείας Παροχής Επιχειρηµατικών Κεφαλαίων [Α.6]. Ανάλογα µε το πόσα φυσικά πρόσωπα ορίζονται στη µετοχική σύνθεση εµφανίζονται και αντίστοιχα πεδία στους πίνακες που αφορούν τον επιχειρηµατία (Μέρος Γ). Όταν συµπληρώνετε τον πίνακα µε τα Προσωπικά Στοιχεία της / του Επιχειρηµατία [Α.5] µην παραλείπετε ν απαντάτε και στην ερώτηση «Έχετε ασκήσει επιχειρηµατική δραστηριότητα όπως αυτή ορίζεται στον Κανονισµό - από µέχρι και ;». Επισηµαίνεται η αναγκαιότητα της ορθής συµπλήρωσης του Πίνακα Βιωσιµότητας (Αναλυτική περιγραφή αντικειµένου δραστηριότητας Πίνακας Βιωσιµότητας [Β.1/1] (2)) διότι εκτός από βαθµολογούµενο κριτήριο αποτελεί και λόγο απόρριψης της πρότασής σας. Για το σωστό υπολογισµό του «Προβλεπόµενου αριθµού θέσεων εργασίας ανά ηµόσια Χρηµατοδότηση», θα πρέπει στον πίνακα Θέσεις Εργασίας Β.3/3 (1) να συµπεριληφθούν και οι εταίροι που θ απασχοληθούν στην επιχείρηση µε την ένδειξη «ΕΤΑΙΡΟΣ» στη «Σχέση εργασίας». Η τιµή του πεδίου «Προβλεπόµενος αριθµός θέσεων εργασίας ανά ηµόσια Χρηµατοδότηση» θα εµφανιστεί όταν θα έχετε συµπληρώσει και τον Αναλυτικό πίνακα δαπανών [ΣΤ.1]. Αφού συµπληρώσετε τον Αναλυτικό πίνακα δαπανών [ΣΤ.1] ενηµερώνεται αυτόµατα ο Συγκεντρωτικός Πίνακας απανών [ΣΤ.2] και το Χρηµατοδοτικό Σχήµα [ΣΤ.3 (1)]. Στη στήλη «Επιχορηγούµενη» του Συγκεντρωτικού Πίνακα απανών φαίνεται το ποσό της επιχορήγησης σύµφωνα µε τα στοιχεία που δηλώσατε. Το ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Π/Υ προκύπτει σαν το άθροισµα των «1. Πάγια», «2. Κτιριακά και ιαµόρφωση Χώρων» και «3. Προβολή-Προώθηση, Άλλες απάνες, Υπηρεσίες Συµβούλων». Στο Χρηµατοδοτικό Σχήµα [ΣΤ.3 (1)] συµπληρώνετε τον Τραπεζικό ανεισµό. 7 (12)

8 Αν ο Τραπεζικός ανεισµός που δηλώνετε, είναι µεγαλύτερος από το επιτρεπόµενο από τον κανονισµό όριο του 30%, το ποσό διορθώνεται αυτόµατα στο µέγιστο επιτρεπτό. Μετά τη συµπλήρωση του ΕΗΥ πρέπει να εκτελέσετε Έλεγχο Ορθότητας και να διορθώσετε / συµπληρώσετε τυχόν λάθη. Οι επισηµάνσεις που εµφανίζονται ως αποτελέσµατα του ελέγχου αφορούν: Τη µη συµπλήρωση βασικών πεδίων ή τη λάθος συµπλήρωσή τους (έλεγχος συµπλήρωσης βασικών πεδίων) Την απόκλιση από κάποιους βασικούς κανόνες του Προγράµµατος (λογικός έλεγχος ορθότητας βασικών πεδίων) Όταν δεν υπάρχουν λάθη ο Έλεγχος Ορθότητας θα εµφανίσει το παρακάτω µήνυµα: Μετά τον επιτυχή έλεγχο ορθότητας εκτελέστε Εξαγωγή εδοµένων. Αυτή η επιλογή θα επαναλάβει τον έλεγχο ορθότητας και θα παράξει ένα αρχείο τύπου xml αν ο έλεγχος ορθότητας είναι σωστός. Το xml αρχείο αποθηκεύεται στην ίδια τοποθεσία (π.χ. Επιφάνεια εργασίας ή φάκελο) στον τοπικό σας δίσκο όπου είναι αποθηκευµένο και το hta. Η τοποθεσία του αρχείου στον τοπικό σας δίσκο φαίνεται και στην ένδειξη εξαγωγής των δεδοµένων. 3. Υποβολή Πρότασης 3.1 Εγγραφή Νέου Χρήστη Για να υποβάλετε την πρότασή σας θα πρέπει να εγγραφείτε ως χρήστης του ΠΣΚΕ, στην ιστοσελίδα Προσέξτε ιδιαίτερα στο «Επιλέξτε ράση», πρέπει να επιλέξτε «ΕΟΜΜΕΧ Γυναικεία Επιχειρηµατικότητα» ή «ΕΟΜΜΕΧ Νεανική Επιχειρηµατικότητα». Συµπληρώστε προσεκτικά το σας διότι σ αυτό θα σταλούν τα στοιχεία πρόσβασης, αν δεν είναι σωστά γραµµένο δε θα τα λάβετε. Συµπληρώστε όλα τα απαιτούµενα στοιχεία κι ένα προτεινόµενο όνοµα χρήστη (4-12 λατινικούς χαρακτήρες, χωρίς κενά και ειδικούς χαρακτήρες) κι επιλέξτε «Αποστολή Στοιχείων». 8 (12)

9 Όταν είναι επιτυχής η εγγραφή σας αλλάζει η σελίδα σ αυτή της εισόδου στο σύστηµα και υπάρχει σχετικό µήνυµα. Αν δεν αλλάξει η σελίδα µετά την «Αποστολή Στοιχείων» ενηµερωθείτε από το µήνυµα λάθους που θα εµφανιστεί κι ενεργήστε ανάλογα. 3.2 Υποβολή Πρότασης Όταν λάβετε στο που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας ως χρήστης στο ΠΣΚΕ το όνοµα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, θα τα χρησιµοποιήσετε στη σελίδα της εισόδου στο σύστηµα για να συνδεθείτε και να υποβάλετε την πρότασή σας. Επιλέξτε «Υποβολή Offline», «Αναζήτηση», από το παράθυρο που εµφανίζεται επιλέξτε το xml αρχείο που προέκυψε από την εξαγωγή δεδοµένων και στη συνέχεια «Αποστολή πρότασης». 9 (12)

10 Με την επιτυχή υποβολή η πρότασή σας λαµβάνει έναν Κωδικό που θα αποτελεί σηµείο αναφοράς για τη συγκεκριµένη πρόταση σε όλη τη διάρκεια του προγράµµατος. Στο φάκελο των δικαιολογητικών συµµετοχής που θα αποσταλεί στον ΕΟΜΜΕΧ µετά την επιτυχή ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης θα αναφέρεται απαραίτητα και ο Κωδικός Πρότασης, π.χ.: ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» Κωδικός Πρότασης: ΑΝ Κάθε επιλέξιµο φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωµα συµµετοχής σε µία (1) µόνο πρόταση ανά κύκλο του προγράµµατος. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κι άλλη πρόταση όπου συµµετέχει το ίδιο φυσικό πρόσωπο η υποβολή δε γίνεται δεκτή. 10 (12)

11 Σε περίπτωση που προσπαθήσετε να υποβάλλετε πρόταση (xml) ενός προγράµµατος σε λάθος περιβάλλον υποβολής (π.χ. έχετε επιλέξει στο hta Νεανική Επιχειρηµατικότητα και το υποβάλλετε από χρήστη της Γυναικείας Επιχειρηµατικότητας ή άλλης δράσης) θα πάρετε το µήνυµα «Το έντυπο υποβολής δεν επιτρέπεται να υποβληθεί σε αυτήν τη δράση». ιορθώστε το επιλεγµένο πρόγραµµα στο hta ή υποβάλλετε από λογαριασµό χρήστη της σωστής δράσης. Αν διαπιστώσετε κάποιο σοβαρό λάθος στην πρότασή σας µετά την ηλεκτρονική υποβολή και θέλετε να υποβάλλετε διορθωµένη πρόταση θα πρέπει να επικοινωνήσετε µε τον ΕΟΜΜΕΧ στα ή αναφέροντας τον Κωδικό Πρότασης της λανθασµένης υποβολής. Θα ενηµερωθείτε από τον ΕΟΜΜΕΧ όταν θα έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και θα µπορείτε να υποβάλλετε τη διορθωµένη πρόταση. Για να δείτε την πρόταση ή τις προτάσεις που έχετε υποβάλλει επιλέξτε «Οι Υποβολές µου». Αν θέλετε ν αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ή κάποιο άλλο από τα στοιχεία που δηλώσατε ως χρήστης του ΠΣΚΕ, µπορείτε να το κάνετε από την επιλογή «Προσωπικά Στοιχεία». Μετά την επιτυχή αλλαγή του κωδικού πρόσβασης από την καρτέλα «Αλλαγή Κωδικού» καλό θα ήταν να στείλετε στον εαυτό σας το νέο κωδικό, στο που έχετε δηλώσει, για να υπάρχει αποθηκευµένος σε περίπτωση που τον ξεχάσετε. Αυτό γίνεται από την καρτέλα 11 (12)

12 Στοιχεία Χρήστη», «Αποστολή στοιχείων χρήστη µε ». Όταν θέλετε ν αποσυνδεθείτε από το ΠΣΚΕ χρησιµοποιείτε πάντα την επιλογή «Αποσύνδεση», µην κλείνετε απ ευθείας το παράθυρο προγράµµατος πλοήγησης στο διαδίκτυο (Internet Explorer). 12 (12)

Οδηγίες ΗλεκτρονικήςΥποβολής Έκθεσης Α' Δόσης

Οδηγίες ΗλεκτρονικήςΥποβολής Έκθεσης Α' Δόσης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Έκθεσης Ολοκλήρωσης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα Ελεγχόµενης Είσπραξης Υποχρεώσεων Εργοδοτών Τελευταία Αναθεώρηση: 21 Νοεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 3 ΥΠΟΒΟΛΗ ΝΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΣ... 5 3.1 Τύποι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΙ Η ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 3. ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 4. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΙ Η ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 3. ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 4. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΙ Η ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 3. ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 4. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 5. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ALPHA MASS PAYMENTS 6. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

e-gas Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ολοκλήρωσης της Επένδυσης

e-gas Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ολοκλήρωσης της Επένδυσης Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ολοκλήρωσης της Επένδυσης Μάρτιος 2014 Περιεχόμενα 1 Δήλωση Ολοκλήρωσης - Γενική Διαδικασία... 3 1.1 Καταληκτική Ημερομηνία Hλεκτρονικής Yποβολής Δήλωσης Ολοκλήρωσης...

Διαβάστε περισσότερα

e-gas Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ολοκλήρωσης της Επένδυσης

e-gas Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ολοκλήρωσης της Επένδυσης Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ολοκλήρωσης της Επένδυσης Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Δήλωση Ολοκλήρωσης - Γενική Διαδικασία... 3 1.1 Καταληκτική Ημερομηνία Hλεκτρονικής Yποβολής Δήλωσης Ολοκλήρωσης...

Διαβάστε περισσότερα

Web 2 SMS Εφαρµογή τελικού χρήστη ( ιαδίκτυο) Οδηγός Χρήσης Πίνακας Περιεχοµένων 1. Έναρξη της εφαρµογής... 3 1.1. Πλαίσιο εισόδου / εξόδου και επιλογών... 4 1.2. Πλαίσιο εργασιών αποτελεσµάτων... 5 2.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» (ΕΣΠΑ 2007-2013)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» (ΕΣΠΑ 2007-2013) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ( 2007-2013) ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 3 περιφέρειες Σταδιακής

Διαβάστε περισσότερα

Έργο: Υποστήριξη Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων σε Πληροφοριακά Συστήματα 2013. «Υποέργο 4»

Έργο: Υποστήριξη Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων σε Πληροφοριακά Συστήματα 2013. «Υποέργο 4» Έργο: Υποστήριξη Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων σε Πληροφοριακά Συστήματα 2013 «Υποέργο 4» «Διαχείριση & Παρακολούθηση Στοιχείων Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου για τις ανάγκες αυτεπιστασιών συγχρηματοδοτούμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου (1/39) Αύγουστος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 5 Σύνδεση Χρήστη... 7 Στοιχεία Δικαιούχου... 8 Υποβολή Δήλωσης... 13 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2 Αθήνα 30 Δεκεμβρίου 2014 ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 1 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia

Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia Εγχειρίδιο Copyright 2005 Profia Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Γενικές παρατηρήσεις...3 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου Ι...4-9 Ελεύθερη Τιµολόγηση...4-5 Τιµολόγηση Πακέτων...6 Συγκριτική Τιµολόγηση...7-8 Έκδοση Προσωρινού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του Συστήματος Υποβολής Στοιχείων και Υπολογισμού Αμοιβών Μηχανικών

Εγχειρίδιο Χρήσης του Συστήματος Υποβολής Στοιχείων και Υπολογισμού Αμοιβών Μηχανικών Εγχειρίδιο Χρήσης του Συστήματος Υποβολής Στοιχείων και Υπολογισμού Αμοιβών Μηχανικών 1. Γενικά Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι να παρουσιάσει τη δομή και τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του Συστήµατος Υποβολής Στοιχείων και Υπολογισµού Αµοιβών Μηχανικών

Εγχειρίδιο Χρήσης του Συστήµατος Υποβολής Στοιχείων και Υπολογισµού Αµοιβών Μηχανικών Εγχειρίδιο Χρήσης του Συστήµατος Υποβολής Στοιχείων και Υπολογισµού Αµοιβών Μηχανικών 1. Γενικά Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι να παρουσιάσει τη δοµή και τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Καθηγητή. 1. Εισαγωγή. Σελίδα 1 από 27

Εγχειρίδιο Καθηγητή. 1. Εισαγωγή. Σελίδα 1 από 27 Εγχειρίδιο Καθηγητή 1. Εισαγωγή Η Πλατφόρµα e-class είναι ένα ολοκληρωµένο σύστηµα δηµιουργίας και διαχείρισης µαθηµάτων, βασισµένο σε τεχνολογίες του Παγκόσµιου Ιστού (WWW). Επιτρέπει στο δάσκαλο (καθηγητής,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Helpdesk Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Έκδοση 1 Μάιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους DELF DALF SORBONNE A A B B C C B B C CL C C Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στις εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

digi-retail Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής του Αιτήματος Ολοκλήρωσης της Επένδυσης

digi-retail Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής του Αιτήματος Ολοκλήρωσης της Επένδυσης Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής του Αιτήματος Ολοκλήρωσης της Επένδυσης Ιούνιος 2012 : Οδηγίες συμπλήρωσης αιτήματος ολοκλήρωσης Περιεχόμενα Ηλεκτρονική επεξεργασία και υποβολή Αιτήματος Ολοκλήρωσης....

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Παγίων Στοιχείων

ιαχείριση Παγίων Στοιχείων Εισαγωγή Το εγχειρίδιο αυτό αναφέρεται στην οργάνωση και διαχείριση των παγίων στοιχείων της εταιρίας σας. Η εφαρµογή τηρεί όλα τα βασικά στοιχεία των παγίων, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε πάγιο

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» (ΕΣΗΔΗΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» (ΕΣΗΔΗΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» (ΕΣΗΔΗΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ Έκδοση: 01.00 20/09/2013 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ...3 1.1 Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα